~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα  από το Αρφαρά .
Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζει της ενημέρωσης .
~~ **  21 Νοεμβρίου- Γιορτή σήμερα: Εισόδια της Θεοτόκου

~  Τα Εισόδια της Θεοτόκου τιμά σήμερα, 21 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας. Η Άννα, η μητέρα της Θεοτόκου, επειδή πέρασε όλη σχεδόν τη ζωή της στείρα, χωρίς να γεννήσει παιδί, παρακάλούσε προσευχόμενη στο Θεό, μαζί με τον άνδρα της Ιωακείμ, να τους χαρίσει ένα παιδί. Και αν γινόταν αυτό, αμέσως θα το αφιέρωναν στο Θεό. Και πράγματι, ο Θεός ευδόκησε και εισάκουσε τις προσευχές τους, και η Αννα γέννησε την Υπεραγία Θεοτόκο. Όταν Αυτή έγινε τριών χρονών, Την πήραν οι γονείς Της και αφιέρωσαν τη Θυγατέρα τους στο Θεό, αφού Την πήγαν στο Ναό.
Την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία, ο οποίος αφού Την παρέλαβε, Την εισήγαγε στα Άγια των Αγίων, όπου εκεί μόνο ο αρχιερέας έμπαινε μια φορά το χρόνο. Αλλά ο Ζαχαρίας γνώριζε δι’αποκαλύψεως τι έμελλε να συμβεί δια της Κόρης Αυτής. Εκεί η Παρθένος έμεινε δώδεκα χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ο Αρχάγγελος Γαβριήλ καθημερινά προμήθευε την Παναγία με ουράνια τροφή. Βγήκε τότε, όταν ήλθε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού για να συμβάλει στη σάρκωση του Σωτήρα Χριστού, που είναι «ο αγαπήσας ημάς και δους παράκλησιν αιωνίαν και ελπίδα αγαθήν εν χάριτι» (Β’ Θες. 2:16). Ο Οποίος, δηλαδή, μας αγάπησε και μας έδωσε παρηγοριά που δε θα έχει τέλος, αλλά θα είναι αιώνια, και μας χάρισε ελπίδα αγαθών ουρανίων. Απολυτίκιο: Ήχος δ’. Σήμερον της ευδοκίας Θεού το προοίμιον, και της των ανθρώπων σωτηρίας η προκήρυξις εν Ναώ του Θεού, τρανώς η Παρθένος δείκνυται, και τον Χριστόν τοις πάσι προκαταγγέλλεται. Αυτή και ημείς μεγαλοφώνως βοήσωμεν, Χαίρε της οικονομίας του Κτίστου η εκπλήρωσις.  https://youtu.be/qAz-sEWbcFI .- 
~**    Η αγάπη ως ουσία της Ασκητικής της Ορθοδοξίας

~  Και λεέι κανείς, γιατί άραγε σήμερα εμείς οι λιγότερο ασκητικοί χριστιανοί, μας πιάνει ένας τρόμος, όταν ακούμε για άσκηση; Και κάπως αισθανόμαστε άβολα. Γιατί μας έχει διαφύγει αδελφοί μου μια μεγάλη αλήθεια της πίστης μας….  Την συνοψίζει ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος, σε τρείς λέξεις: «ἔρως ἔρωτι νικᾶται».  Ένας έρωτας λέει, νικιέται απο έναν άλλο, μεγαλύτερο έρωτα…
Τι είναι εκείνο, που μας κρατάει δεμένους με τα πάθη μας; Τα έχουμε ερωτευτεί!  Τα έχουμε αγαπήσει, μέσα στήν πτώση μας, μέσα στήν εμπάθεια μας, τα έχουμε σφιχταγγαλιάσει. Είμαστε ερωτευμένοι με τα πάθη μας, με την γαστριμαργία μας, με την πορνεία μας, με την υπερηφάνια μας, τον εγωισμό, την κενοδοξία μας και ολα αυτά…  Και πως θα μπορέσουμε να θεραπευτούμε απο αυτά; Μόνο με επιταγές νομικού τύπου; Δεν πρέπει να είσαι κοιλιόδουλος; Δεν πρέπει να είσαι γαστρίμαργος; Δεν πρέπει να είσαι πόρνος, δεν πρέπει να είσαι υπερήφανος; Καλά είναι και αυτά, αλλά εχω την αίσθηση οτι δεν είναι ικανά, να γεμίσουν τον άνθρωπο απο μια φιλότιμη διάθεση να πετάξει απο επάνω του αυτά τα πάθη… Ερχεται λοιπόν ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακος και μας λέει, οτι για να πάψουμε να έχουμε αυτούς του έρωτες, τούς έρωτες για τα γήινα πάθη μας, χρειάζεται να έρθει μέσα στήν καρδιά μας ένας μεγαλύτερος έρωτας! Οπότε ξαφνικά η άσκησή μας, δεν γίνεται απλώς η αποφυγή κάποιων παθών. Ούτε καν θα λέγαμε η μίμιση κάποιων καλών πράξεων, κάποιων αρετών, αλλά η άσκησή μας πλέων αλλάζει περιεχόμενο, και δεν είναι τόσο »αυτονόητο» αυτό το περιεχόμενο της άσκησης. Η άσκησή μας θα έλεγα, αρχίζει και μοιάζει με την προσπάθεια που κάνει κάποιος που έχει ερωτευτεί, να πλησιάσει, το πρόσωπο που ερωτεύτηκε… Ας φέρουμε αυτό το παράδειγμα, μην σκανδαλιζόμαστε. Κάποιος αγαπά μια κοπέλα έτσι; Και τι κάνει; Γυρίζει γύρω-γύρω απο το σπίτι της, πηγαίνει και τις μιλάει, ευκαίρος-ακαίρος τις κάνει μια πολιορκία πιο ουσιαστική… Αυτό ακριβώς γίνεται η άσκηση, όταν την κάνουμε απο Αγάπη.  Από έρωτα και από φιλότιμο, για Τον Χριστό μας.
***  Ράγισαν καρδιές χθες στο στερνό αντίο του 15χρονου μαθητή -Σήμερα η δεύτερη κηδεία 
Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κυπαρισσία από την ασύλληπτη τραγωδία στην άσφαλτο με τρία παιδιά, συμμαθητές, φίλους και συναθλητές στις Ακαδημίες του ΑΟΚ, να χάνουν πρόωρα και άδικα τη ζωή τους. Ανείπωτος πόνος, θρήνος και σπαραγμός χθες το μεσημέρι οπότε, από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία από το μητροπολίτη Τριφυλίας κ.κ. Χρυσόστομο για τον αδικοχαμένο 15χρονο μαθητή του ΕΠΑΛ, Νίκο Τριαλώνα.

Ο Νίκος προχθές το πρωί ξεκίνησε το ταξίδι στην αιωνιότητα αφήνοντας την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, σε τροχαίο στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας, μαζί με ακόμα ένα συμμαθητή του, ενώ ο τρίτος των συμμαθητών κατέληξε από τα σοβαρά τραύματά του προχθές το απόγευμα στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου είχε διακομιστεί.
Χθες στην Αγία Τριάδα Κυπαρισσίας ράγισαν καρδιές και πέτρες. Φίλοι, συμμαθητές, γνωστοί, απλός κόσμος, ήταν όλοι εκεί, με δακρυσμένα μάτια, για το στερνό αντίο στο νέο παιδί που χάθηκε τόσο πρόωρα. Πλάι στο αγγελούδι τους οι δικοί του άνθρωποι, οι οικείοι του, μη μπορώντας να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.
Εκεί και οι συγγενείς, προσπαθώντας από τα αποθέματα κουράγιου να συμπαρασταθούν στους ανθρώπους τους. Εκεί και οι φίλοι του, οι συμμαθητές του, οι δάσκαλοι και καθηγητές του.
Σημειώνεται πως η εξόδιος ακολουθία του Χρήστου Μιρτάι θα τελεστεί σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως και, σύμφωνα με πληροφορίες, του Ενρίκο Μπουζάνι αύριο Πέμπτη.  Του Ηλία Γιαννόπουλου
 *Στους οικείους των εκλιπόντων ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια και ο Κύριος να τους δίδει την εξ Ύψους δύναμη και παρηγορία.

***  Συνεχίζονται οι πρόβες της «Θεατρικής Διαδρομής»για το «Φιλουμένα Μαρτουράνο» 
Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι πρόβες της «Θεατρικής Διαδρομής» για το έργο «Φιλουμένα Μαρτουράνο – (Γάμος αλά ιταλικά)» του Εντουάρντο ντε Φιλίππο, που θα παρουσιάσει στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας το Φλεβάρη του 2019 σε σκηνοθεσία Κώστα Χαλκιά.
Γιορτάζοντας την επέτειο των 25 χρόνων παρουσίας της στα θεατρικά δρώμενα η «Θεατρική διαδρομή» αποφάσισε το ανέβασμα ενός από τα πιο αξιόλογα θεατρικά έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου υπηρετώντας με συνέπεια την ποιότητα στη θεατρική τέχνη.
 Η υπόθεση 
Το αριστούργημα του Εντουάρντο ντε Φιλίππο ξεκίνησε από θεατρικό έργο και συνέχισε ως κινηματογραφική ταινία, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία και στη σκηνή και στην οθόνη.
Πραγματεύεται την ιστορία της Φιλουμένας Μαρτουράνο, μιας γυναίκας που ξεκίνησε ως πόρνη και κατέληξε ερωμένη του πλούσιου Ντομένικο Σοριάνο. Η ώριμη πια Φιλουμένα ζητάει από τον Ντομένικο να την παντρευτεί και ταυτόχρονα του αποκαλύπτει ότι έχει τρεις γιους. Ένας από αυτούς τους γιους είναι καρπός της συνεύρεσης που είχαν παλαιά ο Ντομένικο και η τότε πόρνη Φιλουμένα.
Το έργο αποτελεί ένα ισχυρό δείγμα ρεαλισμού και τροφοδοτείται από το στοιχείο της σύγκρουσης, εξασφαλίζοντας έτσι μια ατμόσφαιρα γεμάτη πάθος, όπου κινούνται οι δύο πρωταγωνιστές: από τη μια, αναδύονται η πικρία μιας γυναίκας ταπεινωμένης, η οργή μιας μητέρας που απειλείται, η εξέγερση ενός ανθρώπου λαϊκής καταγωγής που περιφρονήθηκε. Από την άλλη, διακρίνονται η κομψότητα ενός άνδρα της ανώτερης τάξης, το άγχος της επικράτησης, ο εγωισμός του αρσενικού και ο σαρκασμός. Έπειτα η προσευχή, ο θρήνος, η εκτόνωση, η συγγνώμη. Τέλος, η ανακάλυψη ενός νέου, θερμού συναισθήματος, αυτού της πατρότητας, που διασταυρώνεται με το πανάρχαιο και παθιασμένο της μητρότητας.
Η υπόθεση εξελίσσεται στη Νάπολη της Ιταλίας.
Υπόδειγμα λυρικής και ρομαντικής γραφής με έντονα κωμικά στοιχεία και έξυπνους διαλόγους, μεγάλες ανατροπές και απροσδόκητο φινάλε.
 Ρόλοι
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Μαρία Τούμπουρου, Χρήστος Καράμπελας, Χριστιάνα Ρούπα, Νίκος Κολόζης, Ματίνα Νιάρχου, Στρατής Καϊκης, Γιώργος Ιατρόπουλος,  Κώστας Παναγόπουλος, Αγγελική Κανδυλιώτη, Νίκος Χατζηγιαννόπουλος, Ευτυχία Μουτεβελή, Γιάννης Φωτεινόπουλος, Μάνος Σηφογιωργάκης, Αφροδίτη Κομπότη, Γιάννης Μπάκας – Μουζάκης, Βένια Μπελαούρη, Εύα Τσίγγου, Παναγιώτης Σιάχος, Βίλμα Ταγαρούλια, Μάριος Μέτσιος, Ζιζέλ Παπά,
Γιάννης Κυριακόπουλος, Αποστόλης Ασημακόπουλος,
Γιώργος Τσόπελας, Στάθης Μητσέας, Κων/νος Καράμπελας και Βαγγέλης Χαντζηγιαννόπουλος

***   Ζευγάρι προσπάθησε να εξαπατήσει 25χρονο στην Καλαμάτα
Πρώτη Δημοσίευση: 21/11/2018 07:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/11/2018 07:57
Να εξαπατήσει έναν 25χρονο άντρα επιχείρησε ζευγάρι προχθές το απόγευμα στην Καλαμάτα.
Συγκεκριμένα, μια γυναίκα τηλεφώνησε στον 25χρονο ο οποίος διατηρεί πρατήριο υγρών καυσίμων έξω από την Καλαμάτα και, προσποιούμενη φιλικό πρόσωπο, του ζήτησε 2.300 ευρώ με το πρόσχημα ότι τα χρειάζεται για την κηδεία συγγενικού της προσώπου.
Του είπε, δε, ότι δικός της άνθρωπος θα πάει να τα παραλάβει.
Στο ραντεβού εμφανίστηκε ένας 37χρονος Καλαματιανός.
Όμως, ο 25χρονος δεν πείσθηκε και έτσι δεν έδωσε τα χρήματα. Κράτησε, ωστόσο, τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του 37χρονου και τον έδωσε στην Αστυνομία.
Έτσι, έπειτα από λίγες ώρες ο 37χρονος συνελήφθη στην Καλαμάτα.

***  Ακυρώθηκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Κυπαρισσίας ως ένδειξη πένθους 
Ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Κυπαρισσία ως ένδειξη πένθους για το χαμό τριών παιδιών στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε προχθές το πρωί στην Τερψιθέα.
Προχθές το απόγευμα διεξήχθη προγραμματισμένη σύσκεψη συλλόγων, φορέων και εκπροσώπων του Δήμου Τριφυλίας, κατά την οποία ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Τσίγγανος και η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Σταματία Αλεξοπούλου, πρότειναν την ακύρωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, κάτι που ήταν και στις προθέσεις του Εμπορικού Συλλόγου.
Σε χθεσινή δε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας αναφέρεται σχετικά: «Σήμερα τα λόγια μας στερεύουν και το συναίσθημα της απέραντης θλίψης κατακλύζει και σκοτεινιάζει τις ψυχές όλων μας. Λόγω της ανείπωτης τραγωδίας που διαδραματίστηκε στην πόλη μας, ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας αποφάσισε ως ένδειξη πένθους και ανθρώπινης αλληλεγγύης την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Θα γίνει μόνο η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Εμπορικού Συλλόγου, σε λιτή τελετή, στο εμπορικό τρίγωνο της πόλης, στις 14/12, καθώς και η προγραμματισμένη θεατρική παράσταση του Συλλόγου μας στην αίθουσα “Αλέκος Παπαδόπουλος” στις 22/12.
Ο διαγωνισμός φωτογραφίας που βρίσκεται σε εξέλιξη “παγώνει” και θα συνεχιστεί έπειτα από 30 ημερολογιακές ήμερες. Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Εμπορικού Συλλόγου θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες».

***  Τα δύο νέα καινοτόμα προγράμματα του ΟΑΕΔ 
Τα δύο νέα καινοτόμα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τη στήριξη άνεργων νέων έως 29 ετών και πρώην αυτοαπασχολούμενων, προκειμένου να στήσουν τη δική τους επιχείρηση, αναλύει η διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, σε συνέντευξή της στο «Έθνος-Εργασία».
Επίσης, εκτιμά πως η ανεργία μπορεί να πέσει αρκετά κάτω από το 18% το 2019, εάν το Δεκέμβριο διαμορφωθεί γύρω στο 19% και στο 19,5% σε ετήσια βάση.
Όπως προαναγγέλλει η κα Καραμεσίνη, επί θύραις βρίσκονται:
*Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης άνεργων νέων έως 29 ετών, οι οποίοι θα βοηθηθούν για την ωρίμανση της επιχειρηματικής τους ιδέας και τη σύνταξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου και έπειτα θα στηριχθούν για την ίδρυση της επιχείρησής τους οικονομικά, με επιχορήγηση κεφαλαίου, αλλά και με δωρεάν παροχή συμβούλων από ειδικούς.
*Πρόγραμμα «δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας» για άνεργους πρώην αυτοαπασχολούμενους-εργοδότες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και στους οποίους θα δοθεί επιχορήγηση για να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα μόνοι ή μαζί με άλλους.
Η κα Καραμεσίνη προσθέτει ότι προβλέπεται να βγουν άμεσα τα δύο προγράμματα για πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα από την υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας, το πρώτο για 5.500 ανέργους νέους πτυχιούχους που θα ασχοληθούν στο δημόσιο τομέα και το δεύτερο για 10.000 πτυχιούχους έως 39 ετών, που θα απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα Έπεται, ακόμα ένα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 56 Δήμους της χώρας, για το οποίο θα υπάρξει σύντομα σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας.
"Η πολιτική μας ηγεσία έχει εξαγγείλει μια δέσμη προγραμμάτων για 88.500 ανέργους μέχρι το πρώτο 4μηνο του 2019", υπογραμμίζει η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.
Σχετικά με την αναστροφή του brain drain, τονίζει ότι γίνονται αξιόλογες προσπάθειες από την κυβέρνηση για την ανάσχεση της φυγής του επιστημονικού δυναμικού της χώρας:
Το υπουργείο Παιδείας ενισχύει την έρευνα με τις υποτροφίες σε διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, τα προγράμματα που απευθύνονται στους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ενθάρρυνση όσων έχουν φύγει στο εξωτερικό να συνεργαστούν με τις εδώ επιχειρήσεις και δημιουργήσουν οργανικούς δεσμούς με την Ελλάδα, είναι μερικά παραδείγματα, εξηγεί η κα Καραμεσίνη.  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Επιστολή-δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Άγγελου Χρονά 
Επιστολή-δήλωση ανεξαρτητοποίησης απέστειλε ο περιφερειακός σύμβουλο Μεσσηνίας, Άγγελος Χρονάς, στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Ηλία Στρατηγάκο, με κοινοποίηση στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Όπως αναφέρει: «Με την παρούσα επιστολή θέλω να δηλώσω –καταθέσω την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη “Νέα Πελοπόννησος” του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη.
Λόγοι πολιτικοί μού επιβάλλουν να προβώ στην ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη με την οποία εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας στις περιφερειακές εκλογές του 2014.
Δηλώνω πως μέχρι τη λήξη της θητείας μου θα παραμείνω ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας, στη θέση που με έστειλαν οι συμπατριώτες μου Μεσσήνιοι και θα στηρίζω κάθε απόφαση που θα είναι προς όφελος των πολιτών της Πελοποννήσου.
Κλείνοντας την παρούσα δήλωσή μου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για τον ορισμό μου ως εντεταλμένου συμβούλου για θέματα Δημόσιας Υγείας στην ΠΕ Μεσσηνίας».

***  Ειλικρινής κατηγορούμενος 
Την πιο ειλικρινή απολογία μέχρι σήμερα άκουσε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας από κατηγορούμενο που συνελήφθη να καλλιεργεί μεγάλη χασισοφυτεία στη Λακωνία.
Όχι μόνο παραδέχθηκε την πράξη του, αλλά είπε ότι ποτέ δεν είχε δοκιμάσει ναρκωτικά, ούτε καν τσιγάρο, ενώ το έκανε αποκλειστικά για το κέρδος, διότι ήθελε να… παντρευτεί και να κάνει οικογένεια.
Μάλιστα, ακόμα και η πρόεδρος παραδέχθηκε ότι πιο ειλικρινή απολογία δεν έχει ξανακούσει.
Πάντως, ο κατηγορούμενος θα αργήσει λίγο να εκπληρώσει τα σχέδιά του, καθώς καταδικάστηκε σε ισόβια και 10 χρόνια κάθειρξης…  Β.Β.

***  Φωτιά σε φορτηγό πλοίο με 20 τόνους diesel ανοιχτά του ακρωτηρίου Ταίναρου 
Είκοσι τόνους ντίζελ έχει στις δεξαμενές του το φορτηγό πλοίο υπό σημαία Τουρκίας Kilic 1, στο οποίο λίγο πριν τα μεσάνυχτα, 23:40, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, ενώ έπλεε 8,3 ναυτικά μίλια, χωρίς φορτίο, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά - νοτιανατολικά του ακρωτηρίου Ταίναρου.
Το 11μελές πλήρωμα του πλοίου - όλοι είναι Τούρκοι υπήκοοι - το εγκατέλειψε. Οι Τούρκοι ναυτικοί παρελήφθησαν από το κρουαζιερόπλοιο «Costa Luminosa», σημαίας Ιταλίας, και εν συνεχεία από παραπλέον πλοίο. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του.
Η φωτιά έχει εκδηλωθεί στο μηχανοστάσιο του φορτηγού. Στην περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν έχουν σπεύσει έξι πλωτά του λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ αναμένονται και δύο πυροσβεστικά πλοιάρια από τον Πειραιά και την Κρήτη.
Το Kilic 1 είχε αναχωρήσει από την Τυνησία με προορισμό την Τουρκία.  protothema.gr

*** Καλαμάτα: Ο καλός καιρός «πάγωσε» την κίνηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων 
«Αμερικανιά» που ευνοεί μόνο τα πολυκαταστήματα η Black Friday
Μπορεί να πλησιάζουμε στα τέλη Νοεμβρίου, αλλά ο καιρός μέχρι την περασμένη Τετάρτη παρέμεινε ανοιξιάτικος κι έτσι αρκετοί ήταν αυτοί που έκαναν μπάνιο στην παραλία της Καλαμάτας. Φαινόμενο ασυνήθιστο που, σύμφωνα με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, επηρέασε και τους καταναλωτές της πόλης, μιας και με θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών δύσκολα θα πάει κάποιος να ψωνίσει χειμερινά ρούχα. Αποτέλεσμα αυτής της καλοκαιρίας, όπως είπε στο «Θάρρος», ήταν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου να περάσουν σαν να μην έγιναν ποτέ.

Ειδικότερα, η κα Ψηλάκη παρατήρησε ότι το 15ήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων «πήγε χάλια» για τα περισσότερα καταστήματα της πόλης και το δικό του ρόλο έπαιξε ο καιρός, καθώς «όταν οι καταναλωτές φορούν ακόμα τα καλοκαιρινά τους, δε θα πάρουν ούτε χειμερινά ρούχα, ούτε θα βάλουν στα σπίτια τους χαλιά, κουβέρτες κ.λπ.».
Γενικότερα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις η κα Ψηλάκη πρόσθεσε ότι η πείρα έχει δείξει ότι ποτέ δεν πάνε καλά, ίσως επειδή, όπως υποστήριξε, το ποσοστό δεν είναι πολύ μεγάλο ή επειδή ο κόσμος δεν έχει χρήματα.
Από την πλευρά της, υποστήριξε ότι, αν στις κανονικές εκπτώσεις δίδονταν περισσότερες μέρες, θα ήταν καλύτερα.
Τέλος, σημείωσε ότι το κάθε ντόπιο κατάστημα δεν μπορεί σε ένα καινούργιο εμπόρευμα να κάνει 50 και 60% έκπτωση όπως ο κόσμος περιμένει. Οι δε ενδιάμεσες εκπτώσεις «πέφτουν» ακριβώς την περίοδο που τα καταστήματα παραλαμβάνουν το νέο τους εμπόρευμα και έτσι δεν μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλες εκπτώσεις.

Black Friday
Μιλώντας για την Black Friday που στη χώρα μας έχει οριστεί για την προσεχή Παρασκευή, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας είπε ότι δεν είναι από τις εκδηλώσεις που η ίδια πιστεύει, καθώς πρόκειται για μια «αμερικανιά» που δεν εκφράζει τους Έλληνες και ειδικά τα ντόπια καταστήματα.
Πρόσθεσε, δε, ότι είναι μια ξενόφερτη συνήθεια που έφεραν στη χώρα μας οι πολυεθνικές αλυσίδες, όμως σε καμία περίπτωση οι εκπτώσεις που κάνουν εκείνη την ημέρα δεν ανταποκρίνονται στις εκπτώσεις που γίνονται στην Αμερική.


Τι είναι η Black Friday
Στην Αμερική είναι γεγονός ότι η Μαύρη Παρασκευή είναι μια μέρα που οι καταναλωτές περιμένουν καιρό και, μάλιστα, πολλές φορές έχουμε δει, είτε μέσω των τηλεοράσεων είτε μέσω διαδικτύου, κόσμο «να πλακώνεται» για να προλάβει αυτές τις προσφορές.
Μάλιστα, πολλοί κοιμούνται έξω από το κατάστημα, ώστε να προλάβουν να μπουν πρώτοι και να σαρώσουν ό,τι προλάβουν. Εκεί, βέβαια, η περίφημη Black Friday κρατά μια μέρα, για αυτό προφανώς έχει το όνομά μιας μόνο ημέρας, ενώ οι τιμές είναι τις περισσότερες φορές πολύ κάτω του κόστους.
Από την άλλη, στη χώρα μας πολλά καταστήματα έχουν ήδη ξεκινήσει τις προσφορές της Παρασκευής, ενώ το ποσοστό εκπτώσεων είναι σίγουρα πολύ μικρότερο.
Κάνοντας μια αναδρομή στο τι τελικά είναι η Black Friday και πώς ξεκίνησε το wikipedia αναφέρει: Black Friday (Μαύρη Παρασκευή) είναι το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου, ημέρα η οποία έχει θεωρηθεί ως η αρχή της περιόδου των χριστουγεννιάτικων αγορών στη χώρα από το 1952.

Οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ανοίγουν πολύ νωρίς, τα τελευταία χρόνια από τις μεταμεσονύκτιες ώρες, και δίνουν μεγάλες προσφορές. Η Black Friday δεν είναι επίσημη αργία, αλλά η Καλιφόρνια και κάποιες άλλες Πολιτείες τηρούν την αργία της "Ημέρας μετά την ημέρα των Ευχαριστιών" για τους υπαλλήλους της Πολιτείας, συνήθως αντί για μια άλλη ομοσπονδιακή αργία, όπως η Ημέρα του Κολόμβου. Πολλοί εργαζόμενοι εκτός λιανικής και τα σχολεία έχουν αργία και την ημέρα των Ευχαριστιών και την επομένη, οπότε μαζί με το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί δημιουργείται μια τετραήμερη αργία που αυξάνει τον αριθμό των δυνητικών αγοραστών.
Η Black Friday είναι η μέρα με το μεγαλύτερο τζίρο πωλήσεων του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2005, αν και ειδήσεις, που εκείνη την εποχή ήταν ανακριβείς, την περιέγραφαν ως τέτοια για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παρόμοιες ιστορίες επανεμφανίζονται κάθε χρόνο αυτή την εποχή, παρουσιάζοντας αγοραστική υστερία και έλλειψη αποθεμάτων, δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση φαύλου κύκλου ανατροφοδότησης της ζήτησης.
Το 2014, ο τζίρος της Black Friday έπεσε για πρώτη φορά από την ύφεση του 2008: 50,9 δισ. δολάρια ξοδεύτηκαν εκείνο το τετραήμερο, 11% λιγότερα από το προηγούμενο έτος. Ωστόσο, η αμερικανική οικονομία δεν ήταν σε ύφεση. Τα καταστήματα πλέον επεκτείνουν τις προσφορές τους σε ολόκληρους τους μήνες του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, αντί να επικεντρώνονται μόνο στην ημέρα αυτή ή και το Σαββατοκύριακο.
Τα πρώτα στοιχεία από τη χρήση του όρου "Black Friday" για την ημέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών με εμπορική σημασία υποδηλώνει ότι ο όρος προέρχεται από τη Φιλαδέλφεια, όπου χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τη μεγάλη και ενοχλητική για τους πεζούς κυκλοφορία οχημάτων που σημειωνόταν την ημέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών. Αυτή η χρήση του όρου χρονολογείται τουλάχιστον από το 1961. Περισσότερα από είκοσι χρόνια αργότερα, καθώς η φράση έγινε πιο διαδεδομένη, έγινε δημοφιλής η εξήγηση ότι αυτή η μέρα ήταν το σημείο του έτους κατά το οποίο το λιανεμπόριο αρχίζει να γυρίζει σε κέρδος, δηλαδή στην αμερικάνικη αργκό από "το κόκκινο" (in the red) περνάει "στο μαύρο" (in the black).
Έχουν υπάρξει αναφορές για βία μεταξύ πελατών την ημέρα αυτή. Από το 2006 έχουν αναφερθεί 7 θάνατοι και 98 τραυματισμοί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι σύνηθες φαινόμενο να στρατοπεδεύουν καταναλωτές έξω από καταστήματα την αργία των Ευχαριστιών, επιχειρώντας να εξασφαλίσουν θέση στην πρώτη γραμμή και έτσι περισσότερες πιθανότητες να βρουν αυτά που θέλουν να αγοράσουν.
Αυτές οι πρακτικές, από κατάληψη λωρίδων έκτακτης ανάγκης και πυρόσβεσης μέχρι και χρήση προπανίου και γεννητριών σε πιο εξεζητημένες περιπτώσεις, δημιουργούν σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια του κοινού, προκαλώντας τουλάχιστον μία πόλη να απαγορεύσει αυτή την πρακτική.
Από τις αρχές του 21ου αιώνα έγιναν προσπάθειες από τους λιανοπωλητές με προέλευση τις Ηνωμένες Πολιτείες να εισαγάγουν την "Black Friday" σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.
Στην Ελλάδα η πρακτική εισήχθη για πρώτη φορά το 2016.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Φυλάκιση 7 ετών στον 63χρονο που πυροβόλησε τον 66χρονο στα Λέικα 
Σε ποινή φυλάκισης 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη καταδικάσθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Μεικτό Εφετείο Κακουργημάτων Γυθείου ο 63χρονος που φέτος τον Ιανουάριο πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν 66χρονο στο Ξηροκάμπι Λεΐκων Καλαμάτας.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας και από απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως τον έκρινε ένοχο για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία.
 Με καραμπίνα
Ήταν Κυριακή μεσημέρι τον Ιανουάριο, όταν ένα τέταρτο μετά τις 2.00, έχοντας πάρει μαζί του μια καραμπίνα, ο 63χρονος πήγε στο Ξηροκάμπι Λεϊκων όπου διέμενε ο 66χρονος και του χτύπησε την πόρτα.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που συναντιούνταν οι δύο τους, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχαν συναντηθεί σε καφενείο. Μεταξύ τους υπήρχε ένταση το τελευταίο διάστημα, ενώ τότε είχε γίνει λόγος για εμμονή του 63χρονου με τον 66χρονο.
Ο 66χρονος έμενε μόνος του στο Ξηροκάμπι Λεΐκων. Ανοίγοντας την πόρτα βρέθηκε μπροστά στην κάννη της καραμπίνας που κρατούσε στα χέρια του ο 63χρονος. Τον πυροβόλησε μια φορά τραυματίζοντάς τον σοβαρά στην κοιλιακή και θωρακική χώρα, καθώς και στο δεξί χέρι.
 Μετανιωμένος
Αμέσως μετά ο δράστης εγκατέλειψε το σημείο, ενώ τον 66χρονο είδε αιμόφυρτο διερχόμενος οδηγός, ο οποίος σταμάτησε και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας ο 63χρονος εντοπίσθηκε λίγες ώρες αργότερα σε αγροικία στο Μεσοπόταμο του Δήμου Πύλου- Νέστορος. Εκεί βρέθηκε και το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε, μαζί με 23 φυσίγγια.
Ο 63χρονος στην απολογία του δήλωσε μετανιωμένος και συγκλονισμένος από το περιστατικό, ενώ ανέφερε πως δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει τον 66χρονο, παρά μόνο να τον εκφοβίσει. Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Ο καιρός  σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 21/11/2018 προβλέπεται αρχικά άστατος.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας ή καταιγίδας.
Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες.
Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες.
Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας ενδέχεται να πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, με ριπές που θα αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες, με αποτέλεσμα η πρώτη βροχή να είναι λασπόβροχο.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

***   Εσπερίδα για «Ρύθμιση χρεών προς ΑΑΔΕ, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες» 
Ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Ρύθμιση χρεών προς ΑΑΔΕ, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες» διοργανώνει αύριο Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το ΤΕΕ Πελοποννήσου, στην αίθουσα εκδηλώσεών του (πλατεία 23ης Μαρτίου).
Η ενημερωτική εσπερίδα με κεντρικό ομιλητή τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση, εστιάζει στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών.
Επίσης, θα αναπτυχθούν θέματα φορολογικής και νομικής φύσεως που αφορούν «ειδικές περιπτώσεις χρεών» προς ΔΟΥ, ΕΦΚΑ, καθώς και των «κόκκινων δανείων» προς τις τράπεζες.

***  Έντονες αντιδράσεις εξεταστών για τις εξετάσεις ηλικιωμένων οδηγών 
Και αυτή την εβδομάδα, ύστερα από σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας τους, συνεχίζουν την αποχή από τις εξετάσεις υποψήφιων οδηγών οι εξεταστές της Διεύθυνσης Μεταφορών στη Μεσσηνία.
Η αποχή, αν συνεχισθεί και την επόμενη εβδομάδα, θα συμπληρώσει πλέον δύο μήνες, καθώς έχει ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου, με τους εξεταστές να διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή της αποζημίωσης που δικαιούνται από το υπουργείο εδώ και αρκετούς μήνες.
Ωστόσο, άλλο μεγάλο αγκάθι είναι οι εξετάσεις που πρέπει να γίνουν για τους ηλικιωμένους, με τους εξεταστές να διαφωνούν με τον τρόπο που ορίζει το υπουργείο.
Μάλιστα, εξεταστές στη Μεσσηνία έχουν ήδη δηλώσει εγγράφως πως δε θα συμμετέχουν σε εξετάσεις ηλικιωμένων για λόγους ασφαλείας.
 Αντιδρούν οι εξεταστές
Με τις νέες διατάξεις, για την ανανέωση των αδειών οδήγησης οδηγών άνω των 74 ετών, οποιασδήποτε κατηγορίας (αυτοκινήτου, μοτοποδηλάτου, μοτοσικλέτας κ.λπ.), θα πρέπει να δίνονται ξανά πρακτικές εξετάσεις και, μάλιστα, με το όχημα του εξεταζόμενου.
Όπως σημειώνουν οι εξεταστές, το ζητούμενο δεν είναι αν ο ηλικιωμένος έχει ξεχάσει να οδηγεί, αλλά εάν από ιατρικής άποψης έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να το κάνει. «Πολύ απλά και παραστατικά θα τονίσουμε ότι σε μια απλή βόλτα μέσα στην πόλη κατά τη διάρκεια της επιβαλλόμενης αυτής εξέτασης, που θα κάνει παρκάρισμα, οπισθογωνία και άλλες δοκιμασίες των υποψήφιων οδηγών, δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν τα αντανακλαστικά του. Κατά κανόνα στις συνθήκες αυτές, δεν είναι αναμενόμενες ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις. Εάν, όμως, δημιουργηθεί μια επικίνδυνη κατάσταση, αυτός που δεν έχει γρήγορα αντανακλαστικά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δε θα μπορέσει να αντιδράσει σωστά. Θα διαπιστωθεί τότε η ανεπάρκειά του. Θα είναι όμως αργά. Γιατί χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή (δάσκαλου οδήγησης) μπορεί να υπάρξουν ακόμα και σ’ αυτή την τυπική διαδικασία ζημιές, τραυματισμοί, θύματα, που καμιά ασφαλιστική εταιρεία δε θα καλύψει», σημείωσε εξεταστής.
 Θέμα ασφάλειας
Το βασικότερο ζήτημα που θέτουν οι εξεταστές, όσον αφορά στη συγκεκριμένη διάταξη του νέου ΚΟΚ, είναι η ασφάλειά τους: «Οι πολίτες και οι υπάλληλοι εξεταστές εκτίθενται σε κίνδυνο αναφορικά με τη σωματική τους ακεραιότητα και η ασφαλιστική κάλυψη του οδηγού και των επιβαινόντων εξεταστών τίθεται εν αμφιβόλω, αφού οι εξετάσεις θα γίνονται χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή και με όχημα του ηλικιωμένου ή κάποιου άλλου ιδιοκτήτη. Με τη μη ύπαρξη εκπαιδευτή και δεύτερων ποδόπληκτρων, πώς θα αποτραπεί ενδεχόμενο ατύχημα;
Παρά την εγκύκλιο, διατηρούνται ασάφειες και οι εξεταστές καλούνται να παραστήσουν τους τεχνικούς οχημάτων, αλλά ταυτόχρονα και τους ψυχολόγους και ιατρούς και ενίοτε και τους μάντεις, αφού με τη διατύπωση της εγκυκλίου, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναπληρώσει τα κενά του νόμου, ορίζεται ότι: “Σε περίπτωση που η επιτροπή έχει βάσιμες ενδείξεις για πιθανούς περιορισμούς για την ικανότητα οδήγησης του ενδιαφερομένου, δε διενεργείται ή διακόπτεται η δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς. Σημαντικό θέμα τίθεται, επίσης, όσον αφορά στην ασφάλιση οδηγού και οχήματος, καθώς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι ασφαλιστικές εταιρείες απαλλάσσονται της υποχρέωσής τους για ασφάλιση, εφόσον διαπιστωθεί ότι το όχημα χρησιμοποιείται με διαφορετικό τρόπο από αυτό που καθορίζεται στο συμβόλαιο. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ένα όχημα χρησιμοποιείται ως εξεταστικό, σε περίπτωση ατυχήματος η ασφαλιστική δε θα παρέχει κάλυψη», κατέληξε ο εξεταστής υποψήφιων οδηγών.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Εκατοντάδες δημότες αποκλείστηκαν από παράσταση στο Μέγαρο Χορού 
Ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός παρουσιάστηκε σε εκδήλωση το Σαββατοκύριακο στην πόλη μας. Ήταν μια αυθεντική χορευτική παράσταση που έλκει το θέμα της από την αρχαιότητα και τον ελληνικό πολιτισμό. Ήταν, όμως, και η αιτία να βιώσουν τον αποκλεισμό και την απαξίωση εκατοντάδες Καλαματιανοί, αλλά και επισκέπτες που τους στερήθηκε η παρακολούθηση μιας πολύ σημαντικής, μοναδικής θα λέγαμε παράστασης. Είναι πραγματικά να απορεί κανείς, ποιος και με ποια δικαιολογία στερεί το απόλυτο δικαίωμα εισόδου σε δημοτική παράσταση σε ένα δημόσιο Μέγαρο Χορού; Είναι δυνατόν ένας Δήμος ή μια δημοτική επιχείρηση να προετοιμάζει και να φιλοξενεί μια παράσταση διεθνούς κύρους και απήχησης με έξοδα από τον προϋπολογισμό του Δήμου Καλαμάτας και το πολιτιστικό τέλος που πληρώνεται από όλους μας και να δίνει μόνο προσκλήσεις;
Όλοι εμείς οι δεκάδες εκατοντάδες δημότες φανατικοί φίλοι αυτής της παράστασης που θα μπορούσαμε με ένα εισιτήριο να διεκδικήσουμε μία από τις 1.300 θέσεις των δύο παραστάσεων που δόθηκαν, γιατί να μείνουμε απέξω; Γιατί όλες οι θέσεις να είναι από προσκλήσεις που έδωσε ο Δήμος; Γίνονται και «πριβέ» εκδηλώσεις προεκλογικά με δαπάνες που πληρώνει, ποιος; Αυτός που διαλέγει τους προσκεκλημένους. Ακόμα και οι δωρεάν παραστάσεις που δεν επαρκούν για όλους ενώ τις πληρώνουμε όλοι, συνιστούν διάκριση.
Θυμίζουμε ότι το Μέγαρο Χορού το πλήρωσε ο λαός της Καλαμάτας με 17 εκατομμύρια χωρίς να είναι ικανός ο Δήμος έπειτα από δέκα χρόνια να υπογράψει για να το παραλάβει. Τις δε αστοχίες που έχει, τις πληρώνει ακόμα ο δημότης, χωρίς βεβαίως να μπορεί να βλέπει και τις παραστάσεις, αφού δεν περισσεύουν προσκλήσεις η εισιτήρια. Ελπίζουμε να έχει μια καλή δικαιολογία για όλες αυτές τις ταξικές αταξίες που κάνει ως υποψήφιος περιφερειάρχης ο δήμαρχος. Να αναφέρουμε εδώ στους φίλους αναγνώστες ότι το τελευταίο εξάμηνο προβλέπεται μια θεαματική αύξηση των θεαμάτων που προσφέρει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας.
Μιχάλης Αντωνόπουλος

***  «Ζητώ συγγνώμη από τους Μητροπολίτες, είχα πυρετό» είπε η Κατερίνα Ακριβοπούλου 
Συγγνώμη ζήτησε η παρουσιάστρια της ΕΡΤ Κατερίνα Ακριβοπούλου από τους Μητροπολίτες Πειραιώς και Μεσσηνίας, τους οποίους αποκάλεσε «ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες», επειδή αντέδρασαν στην συμφωνία Τσίπρα και Ιερώνυμου.
Υστερα απο τις ανακοινώσεις των δυο Μητροπολιτών που απείλησαν να προσφύγουν στα δικαστήρια η Κατερίνα Ακριβοπούλου στην αρχή της εκπομπής της απολογήθηκε:
«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Πειραιώς Σεραφείμ, τους οποίους χθες αδίκησα γιατί τους ταύτισα με χρυσαυγιτισμό.
Οχι απλώς έχουν δίκιο, αλλά αδικούνται αφού έχουν εκφράσει απόψεις με το αντίθετο περιεχόμενο από αυτό που είπα εγώ και έχει δίκιο και ο Μητροπολίτης που μιλά για ένδικα μέσα».
Η παρουσιάστρια της εκπομπής Δεύτερη Ματιά είπε ακόμα οτι όταν αναφέρθηκε στους δύο Μητροπολίτες, είχε στο μυαλό της έναν άλλο. Τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο που ήταν αξιωματικός της χωροφυλακής επί χούντας. Και πρόσθεσε οτι η χθεσινή ημέρα ήταν μια δύσκολη μέρα, γιατί τόσο εκείνη, όσο και οι δύο συμπαρουσιαστές της είχαν όλοι πυρετό.

Πηγή:iefimerida.gr 

***  Τα δύο νέα καινοτόμα προγράμματα του ΟΑΕΔ 
Τα δύο νέα καινοτόμα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τη στήριξη άνεργων νέων έως 29 ετών και πρώην αυτοαπασχολούμενων, προκειμένου να στήσουν τη δική τους επιχείρηση, αναλύει η διοικήτρια του Οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, σε συνέντευξή της στο «Έθνος-Εργασία».
Επίσης, εκτιμά πως η ανεργία μπορεί να πέσει αρκετά κάτω από το 18% το 2019, εάν το Δεκέμβριο διαμορφωθεί γύρω στο 19% και στο 19,5% σε ετήσια βάση.
Όπως προαναγγέλλει η κα Καραμεσίνη, επί θύραις βρίσκονται:
*Πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης άνεργων νέων έως 29 ετών, οι οποίοι θα βοηθηθούν για την ωρίμανση της επιχειρηματικής τους ιδέας και τη σύνταξη του επιχειρηματικού τους σχεδίου και έπειτα θα στηριχθούν για την ίδρυση της επιχείρησής τους οικονομικά, με επιχορήγηση κεφαλαίου, αλλά και με δωρεάν παροχή συμβούλων από ειδικούς.
*Πρόγραμμα «δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας» για άνεργους πρώην αυτοαπασχολούμενους-εργοδότες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και στους οποίους θα δοθεί επιχορήγηση για να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα μόνοι ή μαζί με άλλους.
Η κα Καραμεσίνη προσθέτει ότι προβλέπεται να βγουν άμεσα τα δύο προγράμματα για πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα από την υπουργό και τον υφυπουργό Εργασίας, το πρώτο για 5.500 ανέργους νέους πτυχιούχους που θα ασχοληθούν στο δημόσιο τομέα και το δεύτερο για 10.000 πτυχιούχους έως 39 ετών, που θα απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα Έπεται, ακόμα ένα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 56 Δήμους της χώρας, για το οποίο θα υπάρξει σύντομα σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας.
"Η πολιτική μας ηγεσία έχει εξαγγείλει μια δέσμη προγραμμάτων για 88.500 ανέργους μέχρι το πρώτο 4μηνο του 2019", υπογραμμίζει η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.
Σχετικά με την αναστροφή του brain drain, τονίζει ότι γίνονται αξιόλογες προσπάθειες από την κυβέρνηση για την ανάσχεση της φυγής του επιστημονικού δυναμικού της χώρας:
Το υπουργείο Παιδείας ενισχύει την έρευνα με τις υποτροφίες σε διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, τα προγράμματα που απευθύνονται στους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ενθάρρυνση όσων έχουν φύγει στο εξωτερικό να συνεργαστούν με τις εδώ επιχειρήσεις και δημιουργήσουν οργανικούς δεσμούς με την Ελλάδα, είναι μερικά παραδείγματα, εξηγεί η κα Καραμεσίνη.  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Το Πολυτεχνείο δεν είναι γιάφκα 
Πριν από 45 χρόνια οι νέοι μας, φοιτητές και σπουδαστές, οχυρώθηκαν στο Πολυτεχνείο, προκειμένου να διαδηλώσουν την ανάγκη αντίστασης στη χούντα, με συνθήματα πρωτίστως για την Ελευθερία. Οπλισμένοι με το απίστευτο πάθος τους δούλεψαν πάνω σε διάφορα υλικά που μάζεψαν σαν μερμήγκια, προκειμένου να συγκεντρώσουν φάρμακα, τρόφιμα, και να στήσουν τους πομπούς, ώστε να φτάσει η φωνή τους στην Αθήνα και τους γύρω δήμους του Λεκανοπεδίου. Η πράξη τους θεωρείται από καιρό ύψιστης ηρωικής σημασίας, και είναι, αφού η θυσία τους (θάνατοι, συλλήψεις, φυλακίσεις) αποτέλεσε την «αρχή του τέλους» των απριλιανών.
Δικαίως γιορτάζεται κάθε 17 Νοέμβρη η επέτειος του Πολυτεχνείου. Που, δυστυχώς, σχεδόν κάθε χρόνο (ακόμη και με καταρρακτώδεις βροχές, κάποτε), καταλήγουν σε εμφύλιους μεταξύ επιτιθέμενων νεαρών και Αστυνομίας με εκτεταμένες καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα κ.λπ. Μπορεί να κατανοήσει κάποιος ότι ορισμένοι (μπορεί και να αποτελούν την πλειοψηφία) από αυτούς τους νεαρούς ίσως να είναι άνεργοι, πεινασμένοι, απελπισμένοι. Αυτό όμως δεν τους επιτρέπει να αναλαμβάνουν δράση για φθορές, που, απ’ ό,τι φάνηκε, αυτή τη φορά βασίστηκαν σε λεπτομερές σχέδιο. Μέχρι από ταράτσες πολυκατοικιών πέταξαν «μολότοφ» με πυρωμένα σίδερα, καρέκλες, καναπέδες και άλλες αλητείες.
Να επαναλάβω: το ’73, οι εξεγερμένοι στο Πολυτεχνείο ήταν ήρωες με ιδανικά. Οι σύγχρονοι «ήρωες» με τις εχθροπραξίες είναι απλά αδικαιολόγητοι μπαχαλάκηδες. Οι οποίοι αναλαμβάνοντας το ρόλο του αναρχοαυτόνομου, πιστεύουν ότι μπορούν να γίνου επικίνδυνοι, αλλά έναντι ποίων; Αυτή τη φορά απέναντί τους δε βρίσκονταν τανκς ή οπλισμένοι στρατιώτες, αλλά αστυνομικοί, ορισμένοι από την Πολιτεία να εξασφαλίζουν την τάξη και την ηρεμία, αγαθά που, δυστυχώς, την ημέρα της επετείου είναι υπαρκτά, αλλά όχι γύρω από τα Εξάρχεια και στη Βασιλίσσης Σοφίας, γύρω από το φρούριο της αμερικάνικης πρεσβείας!
Προέκυψε ακόμη ένα θέμα που για πολλούς αποτελεί πρόβλημα μείζονος σημασίας. Το γεγονός ότι αστυνομικοί μπήκαν στους χώρους του Πολυτεχνείου και προέβησαν σε συλλήψεις, παραβιάζοντας –λέει- το φοιτητικό άσυλο. Πράγματι. Όμως, θα περίμενε κάποιος να έχει αντίρρηση όταν εκτίθεται ανά πάσα στιγμή σε έλεγχο και όχι σύσσωμοι οι εκλεκτοί της Βουλής, (εν προκειμένω της Αντιπολίτευσης), από τη στιγμή που για την πάρτη τους γίνονται θηρία όταν κινδυνεύει η ασυλία τους για οποιοδήποτε παράπτωμα…
Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε…
 Γιώργος Αρκουλής
Υ.Γ.: Φαίνεται ότι μετά την τακτοποίηση των αθλητικών του υποθέσεων (οι δικαστικές περιπέτειες εκκρεμούν…), με την εκτόπιση –ουσιαστικά- της πλευράς Κόκκαλη από το μετοχολόγιο της ΠΑΕ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης του εφοπλισμού, του Ολυμπιακού και του Δήμου Πειραιά (αμέ!), βάλθηκε να προχωρήσει σχέδιο ώστε να καταστεί κορυφαίος πλοιοκτήτης της χώρας (και ένας από τους ισχυρότερους παγκοσμίως). Φιλικά του Μέσα πανηγυρίζουν ήδη την απόκτηση του 70ού πλοίου της εταιρείας του. Αυτά.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΣΗΜΕΡΑ ,.... Τετάρτη 21 -11-2018   Euroleague :
ΚΙΜΚΙ - ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ 85-69 , ( 45-30).-^
Τα  δεκάλεπτα :18-17 , 27-13 , 20-24 ,  20-15 .- ^
ΤΣΣΚΑ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ κ.α. 88-89 ,(37-38) .- Παράταση : 99-97  .-^   
Τα  δεκάλεπτα : 16-18 , 21-20  , 22-22 , 27-26 , Ο.Τ. : 13-11   .- ^ 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  76-70 ,(34-25) .- ^ 
Τα  δεκάλεπτα : 13-10 , 21-15 , 21-25 , 21-20 .- ^ 
Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).
Καλάθης, Λάνγκφορντ, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Λάσμε η πρώτη πεντάδα του Παναθηναϊκού.
Με Ερτέλ, Κούριτς, Κλαβέρ, Σίνγκλετον και Τόμιτς ξεκινά η Μπαρτσελόνα.
Αναλυτικά η δωδεκάδα του Παναθηναϊκού: Τόμας 14 , Λάνγκφορντ 8 , Λάσμε 11 , Παπαπέτρου 6 , Παππάς 7 , Γκιστ 5 , Βουγιούκας 2 , Λεκαβίτσιους 3, Λοτζέσκι 8 , Καλάθης 2 , Αντετοκούνμπο 3 , Μήτογλου 7 . -
Χωρίς εκπλήξεις η δωδεκάδα του Σβέτισλαβ : Πέσιτς για την Μπαρτσελόνα: Σεραφέν 15 , Πάνγκος 4 ,, Ρίμπας 1 , Σίνγκλετον 4 , Μπλάζιτς 0 , Σμιτς 0 , Ερτέλ 12 , Πούστοβοϊ, Οριόλα 4 , Κούριτς 17 , Κλαβέρ 7 , Τόμιτς 6 . -
Ο Παναθηναϊκός φτάνει στο 5-3! .- ^ 

ΑΡΜΑΝΙ ΜιλάνουΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 93-90,(47-43) .- ^ 
Τα  δεκάλεπτα : 27-26 , 20-17 , 26-25 , 20-22 .- ^ 

*** ΧΘΕΣ ,... Τρίτη  20-11-2018 για το Ευρωμπάσκετ Euroleague :
ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.  62-72 ,(27-31) .-^
Τα δεκάλεπτα: 15-15, 27-31, 43-45, 62-72 .-^
Τα  δεκάλεπτα : 15-15 , 12-16 ,16-14 , 19-27 .-^ 
Μπάγερν Μονάχου (Ράντονιτς): Ντάνγκουμπιτς 2, Χομπς 3 (1), Κινγκ, Κόπονεν 9 (1), Ραντόσεβιτς, Λούτσιτς 15, Λο 6, Τζέντοβιτς 2, Αμαΐζε, Μπαρτέλ 4, Γουίλιαμς 15 (1), Μπούκερ 6. 
Ολυμπιακός (Μπλατ): Γουίλιαμς-Γκος 4 (5ασ.), Σπανούλης 9, (2), Τίμα 10 (2), Μιλουτίνοφ 11 (1τρ., 7 ριμπ.), Στρέλνιεκς 10 (1), Βεζένκοβ 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 4, Μπόγρης, ΛεΝτέι 12 (12ριμπ.). 
***ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.  90-77 , (38-37) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 16-14,22-17 , 24-22, 28-24 .-^
*** ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ  100-79, (46-37)   .-^
Τα  δεκάλεπτα : 25-10, 21-27 , 22-19 , 32-23 .-^
*** ΡΕΑΛ Μαδρίτης - ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ    89-76  ,( 47-43) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 22-28 , 25-15 , 15-14 , 27-19 .- ^

*** ΧΘΕΣ , ... Για τον   πρώτο γύρο στο Basketball Champions League :
~** Αντβέρπ Βελγίου - ΑΕΚ Α64-71 ,(38-28) .-^
Διαιτητές: Κοζλόφσκις (Λετονία), Μάριτσιτς (Σερβία), Προτς (Πολωνία). 
Δεκάλεπτα: 24-20, 38-28, 49-51, 64-71. 
ΑΕΚ (Μπάνκι): Χάντερ 17 (7 ριμπ.), Ματσιούλις 8 (7 ριμπ.), Μωραΐτης 5, Σαντ-Ρόος 4 (3 ριμπ., 3 ασίστ), Τσαλμπούρης 2, Γιαννόπουλος 2 (3 ριμπ.), Γκρίφιν 3 (3 ριμπ.), Λαρεντζάκης 16 (6 ριμπ., 3 κλεψ.), Μέις, Ρόμπερσον 4, Σάκοτα 10 (4 ριμπ.). 

***    Αποτελέσματα Ελληνικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ Euroleague 
Α/ .-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ : 
1η αγωνιστική Πέμπτη 11-10-2-18 : Παναθηναϊκός - Μακαμπί Τ.Α.  89-84 .-
2η  αγωνιστική  Πέμπτη 16-10-2018 : Μπάγερν Μονάχου -Παναθηναϊκός  80-79 .-
3η αγωνιστική Πέμπτη 18-10-2018 : Παναθηναϊκός - Γκράν Κανάρια 102-87 .-
4η αγωνιστική : Παρασκευή 26-10-2018: Παναθηναϊκός - Ζαγκλίρις  κ.α. 76-76 ,παράτ.: 83-87 .-^εντός 
5η  αγωνιστική : Παρασκευή 02-11-2018ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  67-72 .-^ 
6η αγωνιστική :Παρασκευή 09-11-2018 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  93-80 .-^ 
7η αγωνιστική ,Παρασκευή 16-11-2018 : Εφές Ανατολού - Παναθηναϊκός 78-62 .-^
8η αγωνιστική Τετάρτη 21-11-2018 : Παναθηναϊκός -Μπαρτσελόνα  76-70 .-^ 
9η αγωνιστική Παρασκευή 23-11-2018: Μπασκόνια -Παναθηναϊκός

~* Οι  επόμενοι αγώνες για Παναθηναϊκό   με ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  εκτός , με ΧΙΜΚΙ  εκτός , με ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  εντός , με Νταρουσάφακα εντός , με την ΡΕΑΛ Μ. εκτός ,........ 

Β/.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς :
1η αγωνιστική Παρασκευή 12/10/2018: Χίμκι - Ολυμπιακός  66-87 .- 
2η  αγωνιστική Παρασκευή 17-10-2018 : Μπασκόνια -Ολυμπιακός  80-85 .- 
3η αγωνιστική Παρασκευή 19-10-2018:  Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο  75-99 .-
4η  αγωνιστική: Πέμπτη 25-10-2018: Ολυμπιακός - Μακαμπί Τ.Α.   88-80 .- ^ 
5η αγωνιστική : Πέμπτη 01-11-2018ΤΣΣΚΑ Μόσχας -Ολυμπιακός Π.    69-65 .-^  
6η  αγωνιστική :Παρασκευή 09-11-2018ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  93-80 .-^
7η  αγωνιστική Πέμπτη 15-11-2018 : Ολυμπιακός Π.- Φενέρμπαχτσε 72-73 .-^εντός
8η  αγωνιστική Τρίτη 20-11-2018 : Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός Π . 62-72 .-^ 
9η  αγωνιστική Πέμπτη 22-11-2018 : Ολυμπιακός Π. - Ρεάλ Μ. 

~* Οι  επόμενοι αγώνες για τον Ολυμπιακό :  με ΡΕΑΛ Μ.  εντός , με ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ  εντός , με ΖΑΓΛΙΡΙΣ Κάουνας  εκτός . , με ΑΝΑΤΟΛΟΥ Εφές  εντός , με Μπαρτσελόνα εκτός , ....

*** Για την FOOTBALL lEAGUE  Β΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
Τετάρτη  21-11-2018 :
ΑΕ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Άρτας - ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ  4-0 .-^
Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗ - ΤΡΙΚΑΛΑ 1963   2-0 .-^
ΑΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑ-ΔΟΞΑ Δράμας   3-0 .- ^
ΑΗΤΤΗΤΟΣ Σπάτων - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1-1 .-^
ΗΡΟΔΟΤΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ Πόντου  0-1 .-^
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ  0-0 .-^
ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ. - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  1-1 .-^

*** Μεταγραφική βόμβα για τους Στάθη και Γιώργο Τσάμη στον ΝΟ Κατοίκων Βουλιαγμένης 
Μεταγραφική βόμβα για τους Στάθη και Γιώργο Τσάμη στον Ναυτικό Όμιλο Κατοίκων Βουλιαγμένης πραγματοποίησαν οι φιλόδοξοι ιστιοπλόοι από τον ΝΟΚ.
Ο πρώτος πανελληνιονίκης στην κατηγορία LASER RADIAL και μέλος της Εθνικής εφήβων Στάθης Τσάμης μαζί με το αδερφό του μετακόμισαν στον Αθηναϊκό σύλλογο, ξεπερνώντας και αψηφώντας όλα τα εμπόδια, όπως απόσταση και προηγούμενες συνθήκες, για καλύτερες αθλητικές ιστιοπλοϊκές μέρες και εμπειρίες. Η ένταξη στον φιλόξενο Ναυτικό Όμιλο Κατοίκων Βουλιαγμένη -καταλυτική ρόλο σε αυτή τη μετακίνηση έπαιξε ο Καλαματιανός καταξιωμένος αθλητής και προπονητής Παναγιώτης Βεργινάδης, δίνει νέα κίνητρα και επιτρέπει στους Στάθη και Γιώργο Τσάμη να θέσουν νέους στόχους για το μέλλον, καθώς μάλιστα κάθε Σαββατοκύριακο οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στο μαγικό όρμο της Βουλιαγμένης με ομάδα 24 σκαφών περίπου –κάτι που ανεβάζει τον συναγωνισμό οδηγώντας σε διαρκή βελτίωση του αγωνιστικού επιπέδου των αθλητών που συμμετέχουν.
Οι δύο νεαροί Καλαματιανοί ιστιοπλόοι έχουν ξεκινήσει την αγωνιστική τους δράση και προετοιμασία, με δυο αγώνες και πλασαρίσματα αξιόλογα. Ειδικά για τον Ευστάθιο Τσάμη, ο οποίος μετά την έκτη θέση του metal race, ολοκλήρωσε τον πρώτο του αγώνα ως 9ος στην γενική κατάταξη ανάμεσα σε 65 σκάφη και στον δεύτερο κατετάγη 7ος στην γενική κατάταξη στον αγώνα (και τις δύο διοργάνωσεις πραγματοποίησε ο Ν.Ο. Βουλιαγμένης).
Οι αγωνιστικοί στόχοι για τη συνέχεια είναι αρκετά απαιτητικοί, αφού το πρόγραμμα παραλαμβάνει περιφερειακά, πανελλήνια, δυο Ευρωπαϊκά (Ελλάδα LASER RADIAL και Hyeres Γαλλίας LASER 4,7 ) και ίσως και ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα (Καναδάς ή Κροατία) μέσα στο 2019!

**  **  ΣΗΜΕΡΑ , ... Τετάρτη 21-11-2018 
***  Για την  Football League   :  Κέρκυρα - Δόξα Δράμας
*** Για  τα Προκριματικά Eurobasket γυναικών  :   Ελλάδα - Ισραήλ
*** Για το  Volley League  για την 1η αγωνιστική που είχε ακυρωθεί 
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ε.Κ.  3-0 σετ .- ^   Τα σετ: 25-23, 25-21, 25-22 }
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μουνιόθ): Μπέμε 9 (5/8 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Ανδρεάδης 1 (1/2 επ.), Φράγκος 17 (14/22 επ., 3 μπλοκ, 33% υπ. - 33% άριστες), Σμιτ 12 (9/20 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Τερβαπόρτι 1 (1 μπλοκ), Ραούβερντινκ 5 (5/15 επ., 60% υπ. - 30% άριστες) / Στεφάνου (λ, 13% υπ. - 7% άριστες), Δαρίδης (λ), Χριστοφιδέλης, Πετρέας 4 (3/4 επ., 1 μπλοκ), Κουμεντάκης 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ) 
ΑΕΚ (Νεόφυτος): Χαραλαμπίδης 12 (6/10 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ), Λιόκα 3 (2/3 επ., 1 άσσος), Στοΐλοβιτς 5 (5/14 επ., 64% υπ. - 44% άριστες), Κανέλλος 8 (6/10 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Τζιουμάκας 15 (14/32 επ., 1 άσσος), Μότα 7 (7/15 επ., 47% υπ. - 35% άριστες) / Γκαράς (λ, 56% υπ. - 50% άριστες), Κουλοχέρης, Παπαδόπουλος, Λάππας
***  ΠΑΟΚ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-0 σετ .-^ [Τα σετ: 25-23, 25-15, 25-22 ]  
*** ΚΗΦΙΣΙΆ -  ΚΟΜΟΤΙΝΗ  3-2 σετ . .-^ {19-25, 25-21, 25-16 , 24-26 , 15-8 } .- 
*** ΕΘΝΙΚΟΣ Αλεξανδρούπολης - ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσ/νίκης  3-2  σετ .-^ 
{ 26-24, 23-25 , 25-23 , 19-25 , 15-10 } .- 

*** Για το  Basketball Champions League  :                                                                                          Προμηθέας Πατρών - Βίρτους Μπολόνια 85-95 ,(31-34) .- 
Τα  δεκάλεπτα :  20-27 ,  19-20  , 24-23 , 22-25 .- ^
*** Για το  Basketball Champions League  : Τενερίφη - ΠΑΟΚ  65-66 ,(33-32).- ^
ΤΑ  ΔΕΚΆΛΕΠΤΑ : 12-19 , 21-13 , 9-16  , 23-18 .- ^
*** Για το  LEN Champions League  :   Ολυμπιακός - Σπαντάου   
*** Για το Europe Cup :  Άρης - Λουκόιλ Λέφσκι 
***  Για το Europe Cup : ΑΕΚ Λάρνακας - Τσμοκι Μίνσκ 

** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018  
~** ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας τα Νέα από το Αρφαρά . Παρασκευή  02 Νοεμβρίου  2018  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-
~**ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  από το  Α   έως  και το -Ω  ...... Παρασκευή  02 Νοεμβρίου 2018  : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/11/blog-post.html .-
~** ARFARA NEWS  -2-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά . Παρασκευή  02  Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/11/arfara-news-2.html  .-
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα μας από ΑΡΦΑΡΑ .  Σάββατο  03 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsstamoskal.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  τα  Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html .-
~** ARFARA NEWS -2- Η Εφημερίδα μας  τα Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/11/arfara-news-2.html  .- 
  ~**ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα από το Αρφαρά . Δευτέρα 05  Νοεμβρίου  2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html .- 
~**   ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα  από το Αρφαρά  Τρίτη  06  Νοεμβρίου  2018  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news-06-2018.html .-
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα από το Αρφαρά . Τετάρτη 07  Νοεμβρίου  2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://stamos-dynami.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html .-                                                     ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα μας από Αρφαρά .  Πέμπτη  08 Νοεμβρίου  2018 ,Στο αγιάζι της Ενημέρωσης :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html   .-                 ~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα από το Αρφαρά , Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/11/arfara-news-09-2018.html  .-
~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας τα Νέα  από Αρφαρά . Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-    
 ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας τα Νέα από Αρφαρά .  Κυριακή 11  Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-                                       ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα από Αρφαρά . Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news_11.html .-                                          ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα από το Αρφαρά .Τρίτη , 13  Νοεμβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :   https://snsstamoskal.blogspot.com/2018/11/arfara-news_12.html     .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα από Αρφαρά . Τετάρτη 14  Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html .-                                             ~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα από το Αρφαρά .  Πέμπτη 15 Νοεμβρίου  2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-                                                          ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας , τα Νέα μας από Αρφαρά .Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/11/arfara-news_16.html  .-                         ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από Αρφαρά , Σάββατο 17  Νοεμβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/11/arfara-news-17-2018-17-17.html .-  
~**  ARFARA NEWS  Η  Εφημερίδα ματ Τα Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/11/arfara-news_17.html .-                    ~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από Αρφαρά . Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsarfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-
~* * ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά . Τρίτη  20 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://stamos-dynami.blogspot.com/2018/11/arfara-news_19.html     .-
~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα  από το Αρφαρά . Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζει της ενημέρωσης   :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/11/arfara-news_21.html   .-
~**                                                                                   

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ    ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ: https://twitter.com/stamos01  .-                       1. - Stamatios Skoulikas = Stamatios Skoulikas,http://www.youtube.com/stamos01  ,  6605 videos.  -    Σταματης Σκουλικας  1.527.984 προβολές , Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009.- 
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947 http://www.youtube.com/stamatios01  ,    3917   videos.     σταμος σκουλικας, 933.273 προβολές  , Εγγράφηκε στις 13 Φεβ 2011.-  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas, +Stamos, http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4132  video. – 1.266.707 προβολές  , Εγγράφηκε στις 21 Ιουλ 2011 .- https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1 ,. - - βλάσης σκούλικας ,Σύνολον   14.547   βίντεο   .- 
*** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
6.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=pb&hc_location=friends_tab .-  Αναρτήθηκε από Stamatios Skoulikas