~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018

ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας , Τα  Νέα μας από το Αρφαρά 
Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~


~**   ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 30-11-2018 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ : https://youtu.be/HnphQw2fYyQ  .- 
~**  K. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (2)   :  https://youtu.be/7i42C4fiMuU  .-

*** Την ΤΕΤΑΡΤΗ 5/12 η Καλαμάτα υποδέχεται την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ! Έρχεται ο Κ. Βελόπουλος και σπάει ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…

~  Ο Κυριάκος Βελόπουλος, Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, θα ενημερώσει τους πολίτες για όλες τις εξελίξεις, με ομιλίες του σε ολόκληρη την Ελλάδα.  Η οικονομική ανάταση της Ελλάδας μέσω της παραγωγής πλούτου είναι το κέντρο του κυβερνητικού προγράμματος του Κ. Βελόπουλου, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει πως παραβλέπονται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και του κάθε επαγγελματικού κλάδου. Ελάτε να ακούσετε και να μάθετε τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την οικονομική κρίση αλλά και τη γεωστρατηγική πολιτική που πρέπει να ασκήσει η Ελλάδα για να επιστρέψει στο προσκήνιο.
Συγκεκριμένα ο Κ. Βελόπουλος θα βρεθεί: -ΤΕΤΑΡΤΗ 5/12 στην Καλαμάτα, στις 6.00 μ.μ Εlite City Resort (Ναυαρίνου 2) -ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/12 στον Πειραιά, στις 6.00 μ.μ στην Αίθουσα Πειραϊκού Συνδέσμου (Καραΐσκου 104)  -ΚΥΡΙΑΚΗ 13/1/19 στην Ελευθερούπολη Καβάλας, στις  11,30 π.μ στο Αμφιθέατρο Φρίξος Παπαχρηστίδης του Δημαρχείου της πόλης (Παπαχρηστίδη 143Α)  
***
~**  4 Δεκεμβρίου- Γιορτή σήμερα: Της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας

~   : Τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας τιμά σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας. Η Αγία Βαρβάρα αποτελεί κόσμημα των μαρτύρων του 3ου αιώνα μ.Χ. Ο πατέρας της ήταν από τους πιο πλούσιους ειδωλολάτρες της Ηλιουπόλεως και ονομαζόταν Διόσκορος. Μοναχοκόρη η Βαρβάρα, διακρινόταν για την ομορφιά του σώματός της, την ευφυΐα και σωφροσύνη της.  Στη χριστιανική πίστη κατήχησε και είλκυσε τη Βαρβάρα μια ευσεβής χριστιανή γυναίκα. Τη ζωή της μέσα στο ειδωλολατρικό περιβάλλον η Βαρβάρα περνούσε «εν πάση ευσεβεία καί σεμνότητι» (Α’ πρός Τιμόθεον, β’ 2). Δηλαδή με κάθε ευσέβεια και σεμνότητα.
Όμως το γεγονός αυτό, δεν έμεινε για πολύ καιρό μυστικό. Ο Διόσκορος έμαθε ότι η κόρη του είναι χριστιανή και εκνευρισμένος διέταξε τον αυστηρό περιορισμό της. Αλλά η Βαρβάρα κατόρθωσε και δραπέτευσε. Ο πατέρας της τότε εξαπέλυσε άγριο κυνηγητό μέσα στις σπηλιές και τα δάση, όπου κρυβόταν η κόρη του. Τελικά, κατόρθωσε και τη συνέλαβε. Ο άσπλαχνος και πωρωμένος ειδωλολάτρης πατέρας, παρέδωσε την κόρη του στον ηγεμόνα Μαρκιανό. Αυτός, αφού στην αρχή δεν κατόρθωσε με δελεαστικούς τρόπους να μεταβάλει την πίστη της, διέταξε και τη μαστίγωσαν ανελέητα. Κατόπιν τη φυλάκισε, αλλά μέσα εκεί ο Θεός θεράπευσε τις πληγές της Βαρβάρας και ενίσχυσε το θάρρος της. Τότε ο ηγεμόνας θέλησε να τη διαπομπεύσει δημόσια γυμνή. Αλλά ενώ έβγαζαν τα ρούχα της, άλλα ωραιότερα εμφανίζονταν στο σώμα της. Ο ηγεμόνας βλέποντας το θαύμα, διέταξε να αποκεφαλισθεί. Χωρίς καθυστέρηση, ο ίδιος ο κακούργος πατέρας της, ανέλαβε και την αποκεφάλισε. Την στιγμή όμως που είχε αποτελειώσει το έγκλημά του, έπεσε νεκρός χτυπημένος από κεραυνό κατά θεία δίκη. Η Αγία Βαρβάρα ανακηρύχθηκε ως προστάτις Αγία του πυροβολικού (1828 μ.Χ.) και των ορυχείων.  Απολυτίκιο:  Ήχος δ’. Βαρβάραν την Αγίαν τιμήσωμεν· εχθρού γαρ τας παγίδας συνέτριψε, και ως στρουθίον ερρύσθη εξ αυτών, βοηθεία και όπλω του Σταυρού η πάνσεμνος. 
~**  Τι μέρα να ξημέρωσε για σένα;

~  π. Χρίστος Γρηγορίου Τι μέρα να ξημέρωσε για σένα… που έχεις χάσει το μονάκριβο παιδί σου, τον άγγελο σου, το φως των οφθαλμών σου. Τι μέρα να ξημέρωσε για σένα…που σου ανακοίνωσαν ψυχρά τον χρόνο που σου μένει για να ζήσεις και ξέρεις ότι μόνο τον πόνο θα έχεις συντροφιά μέχρι να κλείσεις για πάντα τα μάτια σου;
Τι μέρα να ξημέρωσε για σένα…..που σε πρόδωσαν οικτρά κι’ ενώ σου έχουν τάξει χίλιες αγάπες σε εγκατέλειψαν και δεν βλέπεις τίποτα ικανό να επουλώσει την καρδία σου. Τι μέρα να ξημέρωσε για σένα…που έχεις χάσει τον γονιό σου, μωρό παιδί, σε ποια αγκαλιά να τρέξεις; Τι μέρα να ξημέρωσε για σένα είναι αδύνατο να ξέρω διότι δεν μπορώ να βιώσω τον πόνο σου όπως εσύ τον βιώνεις. Ούτε τα δάκρυα μου δεν θα είναι ποτέ ίδια με τα δικά σου. Έστω και αν έχω κάποια παράλληλα βιώματα… δεν είμαι εσύ. Ξέρω μόνο ότι είναι μια σκληρή, δύσκολη μέρα και δεν σε φτάνει καμιά παρηγοριά κανένας λόγος όσο γλυκός και νάναι, καμιά ζεστή αγκαλιά. Μόνο την προσευχή μου έχω να σου προσφέρω. Να παρακαλέσω τον Θεό σε κάθε σου “γιατί” σε κάθε γογγυσμό που φυσιολογικά θα σου ξεφεύγει να στέλνει 1000 αγγέλους να σε παρηγορούν. Να διώχνουν με το πέταγμα τους τις μαύρες σκέψεις και να σου ψιθυρίζουν …“ακόμα και αυτή η μαύρη μέρα είναι μια από τις ολόλαμπρες μέρες του Κυρίου. Ξέρει ο Θεός ότι δυσκολεύεσαι αφάνταστα να την δεις έτσι με τα θολά σου μάτια. Μέρα Κυρίου όμως είναι κι’ αυτή και αν ήσουν ικανός έτσι κλεισμένος μέσα στο χοϊκό σου σώμα να την καταλάβεις θα ανέπεμπες στο Θεό σου αντί χίλια “γιατί”, χίλιες δοξολογίες”. 
***  Έγκλημα στη Ρόδο:
 Ομολόγησαν οι δύο δράστες τη δολοφονία της φοιτήτριας. Τη χτύπησαν με σιδερένιο αντικείμενο και έριξαν το σώμα της στη θάλασσα...  
~  Τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, ομολόγησαν δύο νεαροί άνδρες που κρατούνται ως ύποπτοι στο Λιμεναρχείο του νησιού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άνδρες ζήτησαν από τη φοιτήτρια να συνευρεθεί ερωτικά στο σπίτι του ενός εκ των δύο και η 21χρονη δεν δέχτηκε. Εκεί είναι και το «κλειδί» της υπόθεσης, καθώς η άρνηση της προκάλεσε τη βίαιη αντίδραση τους. Στην προσπάθεια της να ξεφύγει, τη χτύπησαν με αμβλύ σιδερένιο αντικείμενο, με τους δύο νεαρούς να τρομάζουν μπροστά στη θέα της αναίσθητης κοπέλας. Έτσι πήραν το σώμα της, νομίζοντας ότι η 21χρονη φοιτήτρια έχει πεθάνει, το έβαλαν στο αυτοκίνητο του ενός εκ των δυο και το πέταξαν στη Λίνδο στο σημείο όπου εντοπίστηκε μετέπειτα από τις Αρχές. Η μεταφορά της υπάρχει στο βιντεοσκοπημένο υλικό που έχουν στη διάθεση τους οι Αρχές. Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται να έχει και ο πατέρας του ενός εκ των δυο συλληφθέντων, του 19χρονου, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του «ύποπτου» λευκού βαν αλλά και εκείνος που εντόπισε τη σορό της άτυχης κοπέλας. Το επίμαχο λευκό όχημα φαίνεται να έχει αδικαιολόγητη κίνηση στις 5:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία της κοπέλας, στην περιοχή της Λίνδου κοντά στην παραλία που οι δράστες πέταξαν την 21χρονη φοιτήτρια. Σήμερα αναμένεται και η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου, ενώ η σορός της άτυχης φοιτήτριας θα μεταφερθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα της, το Διδυμότειχο. Ο πατέρας της 21χρονης ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. reader...  

***  Σκουπίδια στους δρόμους της Καλαμάτας λόγω έλλειψης προσωπικού 
Σοβαρές δυσκολίες άρχισαν ήδη να παρουσιάζονται, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, στην αποκομιδή των απορριμμάτων εξαιτίας της έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού.
Παρά τις υποσχέσεις, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των πινάκων διοριστέων από το ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα αυτοί να μην έχουν αναλάβει υπηρεσία και να μην υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού, έστω ορισμένου χρόνου.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών, έθεσε το θέμα υπόψη του υπουργού Αλέξανδρου Χαρίτση, ο οποίος του υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει άμεσα λύση.
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό Τύπο, ο υπουργός ανέφερε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ότι θα ανακοινωθούν από το ΑΣΕΠ σε λίγες εβδομάδες οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων για τον διαγωνισμό με την προκήρυξη 3Κ. Ειδικότερα, αυτό θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε θα κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεων όσων εργάζονται στους Δήμους με τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ. Όπως είπε μιλώντας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, η ρύθμιση θα παρατείνει τις συμβάσεις έως την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων από την Ανεξάρτητη Αρχή.
Όσον αφορά στο χρόνο έκδοσης των αποτελεσμάτων, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «αναμένουμε από ΑΣΕΠ κατά προτεραιότητα τις επόμενες εβδομάδες να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες».
Φώτο αρχείου

***  Ομολόγησαν δύο άτομα για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο 
Θέμα χρόνου ήταν η εξιχνίαση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.
Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ οι έρευνες των αξιωματικών του Λιμενικού έχουν εστιαστεί σε δύο άτομα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται στην δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας ενώ δεν αποκλείεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και άλλο άτομο.
Τα δύο άτομα πριν λίγο ομολόγησαν με τον έναν δράστη να κατηγορεί τον άλλο για τη δολοφονία.
Όπως έγινε γνωστό σημαντικό ρόλο στην έρευνα έπαιξαν οι εικόνες από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται κοντά στο σπίτι της άτυχης φοιτήτριας από τις οποίες προέκυψε η εμπλοκή των υπόπτων ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Skai.gr

*** Ανάπλαση σε Κολοκοτρώνη και οδούς του Ιστορικού Κέντρου 
Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου και ενέκρινε πρόταση του Δήμου Καλαμάτας, με τίτλο «Ανάπλαση δικτύου οδών και πεζοδρόμων στο Ιστορικό Κέντρο (οδοί Κολοκοτρώνη, Σφακτηρίας, Καπετάν Κρόμπα κ.λπ. και αναβάθμιση υφιστάμενου παιδότοπου)», την οποία υπήγαγε στο χρηματοδοτικό του πρόγραμμα με προϋπολογισμό ένταξης 289.547 ευρώ.
Η παρέμβαση έχει συνολικό προϋπολογισμό 644.000 ευρώ με το ΦΠΑ και το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από το δημοτικό προϋπολογισμό.
Το έργο αυτό, μαζί με εκείνο που φέρει τον τίτλο «Ολοκλήρωση πεζοδρόμησης της οδού Ιατροπούλου από οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού έως Νέδοντος», θα αλλάξουν το κέντρο της Καλαμάτας. Η πραγματοποίηση των έργων αυτών αναμένεται να ξεκινήσει περί τον Απρίλιο 2019.
 ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ
Κυρίως σε ό,τι αφορά την οδό Κολοκοτρώνη, η αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπει τη διαπλάτυνση των υφισταμένων πεζοδρομίων - σημαντικότερη αυτή του νοτίου - με ταυτόχρονη δημιουργία ικανών σε μήκος εσοχών για στάθμευση οχημάτων ανάγκης, ή οχημάτων διανομής στα παρακείμενα καταστήματα, αφήνοντας έτσι καθαρό πλάτος κίνησης οχημάτων 3,20 μ. - πέραν του χώρου στάθμευσης - ενώ στο σημερινό οδόστρωμα, αφού πρώτα φρεζαριστεί κατάλληλα η υπάρχουσα και όχι σε καλή κατάσταση άσφαλτος, προβλέπεται να τοποθετηθούν έγχρωμοι κυβόλιθοι τσιμέντου, στην ίδια στάθμη που βρίσκεται σήμερα ο δρόμος.
Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, που θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας τύπου LED, όπως και η διευθέτηση των ομβρίων υδάτων (των οδών και υδρορροών των παρακειμένων κατοικιών) είτε με τη μετακίνηση των υφισταμένων φρεατίων ομβρίων είτε με την κατασκευή υπόγειου πλαστικού αγωγού, που θα μεταφέρει τα όμβρια των πεζοδρόμων προς στους κεντρικούς αγωγούς της πόλης, στην ευρύτερη περιοχή.
Σημειώνεται ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στη δημιουργία χώρων πρασίνου, με τοποθέτηση ψηλών δέντρων σε γραμμική διάταξη και στα δύο πεζοδρόμια, πράγμα που σήμερα απουσιάζει παντελώς, με εμφανή τα προβλήματα έλλειψης σκίασης, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Επίσης, για την ασφαλή διακίνηση ατόμων με προβλήματα όρασης, εντός της ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών και σε απόσταση τουλάχιστον 50 cm από οποιοδήποτε εμπόδιο ή στοιχείο αστικού εξοπλισμού, προτείνεται η κατασκευή οδηγού όδευσης τυφλών πλάτους 40cm, που αποβλέπει στην καθοδήγησή τους σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους που προορίζονται γενικά για την κυκλοφορία πεζών.
Τέλος, για την ασφαλή διακίνηση πεζών και αμαξιδίων από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο, προβλέπεται η κατασκευή κεκλιμένων επιπέδων (ραμπών), εντός της ελεύθερης ζώνης κυκλοφορίας πεζών και αμαξιδίων.
 ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΣΦΑΚΤΗΡΙΑΣ, ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΡΟΜΠΑ, ΠΟΛΥΒΙΟΥ
Στις οδούς Σφακτηρίας, Καπετάν Κρόμπα, Πολυβίου και Αναπλιώτη, αφενός μεν λόγω της στενότητάς τους και των δυσκολιών που παρουσιάζονται καθημερινά από την προσπάθεια των οδηγών να εισέλθουν σε αυτές και, αφετέρου, λόγω των πολύ μικρών πεζοδρομίων που απομένουν τελικά για την κυκλοφορία των πεζών, αποτελεί τελικά μονόδρομο η δημιουργία ενός δικτύου πεζοδρόμων, που θα βοηθήσουν στην καλυτέρευση της πορείας τόσο των διερχομένων πεζών όσο και των κατοίκων της περιοχής, αναβαθμίζοντας έτσι σε μέγιστο βαθμό ένα σημαντικό τμήμα του παραδοσιακού κέντρου, που μέχρι σήμερα μένει αναξιοποίητο, στο έλεος του αυτοκινήτου.
 ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥ
Στο πλαίσιο του έργου αυτού πρόκειται να ανακατασκευασθεί η μοναδική παιδική χαρά που βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμάτας, στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, έναντι της οδού Κολοκοτρώνη. Η συγκεκριμένη παιδική χαρά, που λόγω της θέσης της αποτελεί χώρο ο οποίος δέχεται καθημερινά εκατοντάδες παιδιά και γονείς, χρήζει άμεσης βελτίωσης. Πρόκειται να αντικατασταθούν μέρος των υφισταμένων οργάνων, μέρος της περίφραξης, παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, ενώ θα προστεθούν στέγαστρο και βρύση.

*** Π. Μαντάς: «Με υπογραφή Τατούλη εκατοντάδες εταιρείες στην Πελοπόννησο οδηγούνται σε λουκέτο...». 
Με μια πρωτοφανή στα χρονικά απόφαση του κ. Τατούλη καλούνται τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής στην προσεχή τους συνεδρίαση να ορίσουν πληρεξουσίους δικηγόρους, προκειμένου η Περιφέρεια να κινηθεί δικαστικά και να προχωρήσει στη λύση δεκάδων ανωνύμων εταιρειών στη Μεσσηνία (έπεται συνέχεια και στην Κορινθία), οι οποίες κατά κύριο λόγο δεν έχουν καταθέσει ισολογισμούς, ως όφειλαν, τα τελευταία χρόνια. Μια τυπική παράβαση, για την οποία ευθύνεται κυρίως η ένταση της οικονομικής κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας στα χρόνια των μνημονίων.
Με δεδομένο ότι δεν έχουν υπάρξει καταγγελίες από ανταγωνίστριες εταιρείες, αντιλαμβανόμενοι ακόμη κι αυτοί τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του επιχειρηματικού κόσμου, είναι απορίας άξιο ο ιδιαίτερος ζήλος που επιδεικνύει ο κ. Τατούλης με αυτή του την ενέργεια.
Επί της ουσίας, αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία αυτών των εταιρειών και εκατοντάδες εργαζόμενοι να μείνουν κυριολεκτικά στο δρόμο. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βιομηχανίες, τυποποιητικές μονάδες αγροτικών προϊόντων και άλλες κατηγορίες εταιρειών παροχής υπηρεσιών εντάσσονται στη λίστα της ντροπής του κ. Τατούλη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμία άλλη Περιφέρεια σε ολόκληρη τη χώρα δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο. Ουδέποτε αιρετή Περιφέρεια ή Νομαρχία έχει προχωρήσει σε λύση εταιρειών για τέτοιου είδους τυπικές παραβάσεις.
Η σκοπιμότητα, δε, αυτής της απόφασης του κ. Τατούλη, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ελέγχεται πολιτικά και ηθικά για τις εταιρείες που έχει «επιλέξει» να βάλει το προσωπικό του λουκέτο.
Είναι η στιγμή που οι αντιπολιτεύσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα Επιμελητήρια, οι επιχειρηματικές ενώσεις και οι επαγγελματικοί σύλλογοι οφείλουν να αντιδράσουν.
Επισυνάπτω τη σχετική επιστολή του κ. Τατούλη προς την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Σε αυτή αναφέρεται:
«Συμπληρωματικό – διευκρινιστικό σημείωμα επί της με αριθμ . πρωτ. 2010/28-9-2018 εισήγησής μας»
 ΣΧΕΤ. 1. Η υπ’ αριθμ. 2010/28-9-2018 εισήγησή μας
2. Η υπ’ αριθμ. 2578/11-10-2018 (ΑΔΑ: 789Κ7Λ1-ΜΒΧ) απόφασή σας.
Ύστερα από την ανωτέρω σχετική απόφασή σας, με την οποία αναβάλατε τη συζήτηση του θέματος για τον ορισμό δικηγόρου για τη λύση ανωνύμων εταιρειών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας και ζητήσατε να τεκμηριωθεί η εισήγησή μας σχετικά με το λόγο της καθυστέρησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες της διαβίβασης του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή, σας γνωρίζουμε ότι ο λόγος της καθυστέρησης της διαβίβασης του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή ήταν η διατύπωση επιφύλαξης από την τελική υπογράφουσα για το αν πέρα από το έννομο συμφέρον έχουμε και υποχρέωση να προχωρήσουμε στη λύση των ανωνύμων εταιρειών, κάτι το οποίο θα σήμαινε και οικονομική επιβάρυνση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με το υψηλό κόστος δικαστικών εξόδων.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ»
Του Περικλή Μαντά
Περιφερειακού συμβούλου Πελοποννήσου, πολιτευτή Ν.Δ. Νομού Μεσσηνίας

***  «Τούτσι» για ακόμα δύο παραστάσεις 
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις του θεατρικού σχήματος ΣΥΝ ΕΝΑ – Μιχάλης Τούμπουρος, με την κωμωδία «Τούτσι» σε διασκευή και σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη και με δεδομένο ότι το ενδιαφέρον φίλων του θεάτρου που δεν κατάφεραν να την παρακολουθήσουν μέχρι σήμερα είναι μεγάλο, το σχήμα αποφάσισε να δοθούν δύο τελευταίες παραστάσεις αύριο Τετάρτη 5 και μεθαύριο Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου (9.15 μ.μ.).
Στην είσοδο θα υπάρχει εισιτήριο 12 ευρώ και φοιτητικό-μαθητικό 8 ευρώ (προπώληση από τις 6.00 μ.μ. έως τις 9.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν αυτές τις ημέρες από 10.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ., με το  6908 252187).

***  Εντοπίστηκε ο ρομποτικός σταθμός που είχε χαθεί στο Μεσσηνιακό 
Στη θαλάσσια περιοχή της Κορώνης βρέθηκε από επαγγελματία ψαρά, ο χαμένος ρομποτικός σταθμός, που αναζητείτο εδώ και μέρες από τους υπεύθυνους του Ιδρύματος xprize, που διοργανώνουν τον διαγωνισμό της ρομποτικής χαρτογράφησης του υποθαλάσσιου πλούτου.
Ένας διαγωνισμός υψίστης σημασίας που έχει ως επίκεντρο την "Ελληνική Τάφρο" του Ιονίου και την χαρτογράφηση του βαθύτερου σημείου ανοιχτά της Πύλου.
Οι ομάδες ρομποτικής που διαγωνίζονται είναι από την Ελβετία, την Αμερική, τη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Πορτογαλία. Χρυσοβαλάντη Λευτάκη ***   Κατανομή 280.000 ευρώ στους Δήμους Μεσσηνίας από τα Τέλη Ακίνητης Περιουσίας και Διαφήμισης 
Το υπουργείο Εσωτερικών, όπως ανακοίνωσε, κατανέμει 18.000.000 ευρώ στους Δήμους της χώρας από τα έσοδα της κατηγορίας «Έσοδα από λοιπά τέλη, δικαιώματα και παροχή υπηρεσιών» και «Τέλος Ακίνητης Περιουσίας – κατανομή του 15%», του προϋπολογισμού εσόδων οικονομικού έτους 2018 των δικαιούχων Δήμων και θα αποδοθούν σε αυτούς με χρηματική εντολή προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Τα έσοδα αυτά διατίθεται υποχρεωτικά κατά ποσοστό 50% τουλάχιστον για την εκτέλεση έργων, καταβολή αποζημιώσεων ρυμοτομούμενων ή απαλλοτριωμένων ακινήτων και αγορά ακινήτων και το υπόλοιπο για την κάλυψη άλλων αναγκών.
Με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τίτλο «Έσοδα υπέρ Δήμων & Κοινοτήτων από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.)», τα εν λόγω ποσά για τους Δήμους της Μεσσηνίας αποδίδονται ως εξής: Δήμος Δυτικής Μάνης 17.110 ευρώ, Δήμος Καλαμάτας 101.310 ευρώ, Δήμος Μεσσήνης 44.490 ευρώ, Δήμος Οιχαλίας 25.280 ευρώ, Δήμος Πύλου- Νέστορος 40.370 ευρώ, Δήμος Τριφυλίας 51.100 ευρώ. Τις σχετικές αποφάσεις υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.  Α.Π.

*** Νέα πενθήμερη αποχή από τις εξετάσεις υποψήφιων οδηγών  
Νέα πενθήμερη αποχή από τις εξετάσεις υποψήφιων οδηγών ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας μέχρι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου. Από χθες το πρωί στη Διεύθυνση Μεταφορών Μεσσηνίας άρχισαν να συρρέουν ηλικιωμένοι άνω των 74 ετών τα διπλώματα οδήγησης των οποίων είχαν λήξει, προκειμένου να ανανεώσουν τα σημειώματα που τους έχουν παρασχεθεί, μετά την προχθεσινή απόφαση για παράτασή τους από τον υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη.
 Συνέχιση αποχής
Η απόφαση για συνέχιση της αποχής αφορά στις εξετάσεις είτε εντός είτε εκτός ωραρίου εργασίας και όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψήφιων οδηγών και, ως εκ τούτου, καλύπτονται συνδικαλιστικά από την Ομοσπονδία.
Η Ομοσπονδία για την απόφαση συνέχισης της αποχής, η οποία έχει ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου, συνεκτίμησε:
-Ότι δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση στους εξεταστές υποψήφιων οδηγών που διενήργησαν εξετάσεις υποψήφιων οδηγών εκτός ωραρίου εργασίας, από 1/5/2018 έως και 28/9/2018
-Τη λήξη από την 30ή Απριλίου 2018 της πρόβλεψης, από την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 219 του ν.4512/2018), χορήγησης σχετικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους – εξεταστές για την παροχή του έργου των εξετάσεων εκτός ωραρίου εργασίας.
-Τη λήξη της προβλεπόμενης παράτασης της προθεσμίας από την 30ή Απριλίου 2018 και τη μη νομοθέτηση νέας ρύθμισης για ένταξη του έργου της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψήφιων οδηγών εκτός του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών
-Την κατάργηση της αποζημίωσης των υπαλλήλων που εκτελούν το λεγόμενο «βοηθητικό έργο» των εξετάσεων
-Τη μη τροποποίηση μέχρι τώρα του ν. 4354/2015, με τον οποίο καταργήθηκε η αποζημίωση των υπαλλήλων που εκτελούν το έργο εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών
-Το γεγονός ότι οι εξετάσεις οδήγησης επιτελούν συγκεκριμένο – αυτοτελές έργο, το οποίο υλοποιείται από εργαζομένους που κατά το ωράριο εργασίας τους εργάζονται και εκτελούν τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών που υπηρετούν (Δ/νσεις Μεταφορών κυρίως, αλλά και άλλες)
-Τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, που καθιστά αδύνατη την ένταξη του έργου των εξετάσεων υποψήφιων οδηγών εντός του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Οι οποιοιδήποτε σχεδιασμοί για εξετάσεις εντός ωραρίου εργασίας αποτελούν σχεδιασμούς που δεν παίρνουν υπόψη τους την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών ούτε τα υπαρκτά προβλήματα μετακίνησης των υπαλλήλων σε χώρους εκτός των υπηρεσιών τους.
-Τη διατήρηση ενός διάτρητου και αναχρονιστικού νομικού πλαισίου που απέχει πολύ από την ουσιαστική αξιολόγηση των υποψηφίων οδηγών και την οδική ασφάλεια. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η απόφαση του υπουργείου Μεταφορών με την οποία καθορίζεται η διαδικασία για την ανανέωση κατηγοριών άδειας οδήγησης οδηγών μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των 74 ετών, με την οποία υποχρεούνται για να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους να πληρώσουν και να περάσουν και από πρακτική εξέταση οδήγησης, με οποιοδήποτε όχημα, χωρίς την παρουσία εκπαιδευτή, χωρίς να προβλέπεται πώς θα αποτρέπεται κάποιο ατύχημα και ποιες οι ενδεχόμενες ποινικές – αστικές ευθύνες του εξεταστή στην περίπτωση μη αποτροπής του.
-Τη στάση του υπουργείου Μεταφορών που, παρά τα όσα αναφέρει, αρνείται κάθε διάλογο και ενημέρωση για το σχεδιασμό και την εφαρμογή συστήματος εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, που να αντιμετωπίζει υπαρκτά προβλήματα, να διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα και να υπηρετεί την οδική ασφάλεια, με αξιοπιστία και διαφάνεια, χωρίς να συγκαλύπτει έκνομες ενέργειες και να αφήνει έκθετους τους υπαλλήλους, που εργάζονται με συνέπεια και ευσυνειδησία.
-Την αντίθεσή τους στη διαφαινόμενη υιοθέτηση μεμονωμένων προτάσεων από το υπουργείο Μεταφορών για επιβολή κι άλλων παραβόλων στις διαδικασίες των εξετάσεων οδήγησης, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αμοιβές των εξεταστών.
 Ηλικιωμένοι
Εκτός από το να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για συνέχιση εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων και επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης σε όσους εκτελούν το βοηθητικό έργο των εξετάσεων, οι εξεταστές ζητούν την απόσυρση της απόφασης για ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών άνω των 74 ετών και νομοθέτηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων από τα δημόσια νοσοκομεία για όλους τους υποψήφιους οδηγούς (παλιούς και νέους).
Καθώς τα πρώτα σημειώματα παράτασης διπλωμάτων σε ηλικιωμένους οδηγούς λήγουν, με απόφαση του υπουργού Μεταφορών δόθηκε παράταση σε αυτά. Έτσι, από χθες στη Διεύθυνση Μεταφορών Μεσσηνίας άρχισαν να προσέρχονται αρκετοί ηλικιωμένοι για να ανανεώσουν την παράταση. Τα εν λόγω διπλώματα εξακολουθούν να ισχύουν έως την ημερομηνία προγραμματισμού των εξετάσεων, αλλά η παράταση δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 5 μήνες για τους κατόχους οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτηση από τις 30 Αυγούστου έως τις 30 Νοεμβρίου. Της Βίκυς Βετουλάκη 

***   H επικίνδυνη λογική του Παναγιώτη Νίκα για το Πάρκο του ΟΣΕ 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συζητήθηκε  την εβδομάδα που πέρασε, το θέμα της περίφραξης του Πάρκου των Σιδηροδρόμων και παραχώρησης αίθουσας στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Μεσσηνίας μέσα στο Πάρκο.
Δημότες της Καλαμάτας και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση για να εκφράσουν την αντίθεση τους και στα δύο.
Και να βάλουν κάτω την άποψη για ένα Πάρκο «ανοιχτό, περιποιημένο, για όλο το λαό». Δε θα σταθούμε στην τακτική του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου να αγνοήσει την παρουσία των δημοτών και να καθυστερήσει τη συζήτηση του  εν λόγω  θέματος για πάνω από δύο ώρες.
Ούτε και στη συμπεριφορά του Συνήγορου του Δημότη Γιώργου Φερετζάκη, απέναντι στους δημότες που χαρακτήρισε «μαλακίες» αυτά που οι δημότες υποστήριζαν.
Θα σταθούμε στην ουσία του ζητήματος που είναι τα κάγκελα, τα «τείχη» που ήδη ανεγέρθηκαν αποκόπτοντας το πάρκο από την κοινότητα, πρακτικά και συναισθηματικά. Και στην επικίνδυνη, πολύ επικίνδυνη λογική της επιχειρηματολογίας του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και των υποστηρικτών της πολιτικής του στο ζήτημα.
«Υπάρχει παρανομία και παράνομοι», γι’ αυτό μπήκαν τα κάγκελα.
«Το Πάρκο τη νύκτα είναι χώρος διακίνησης ναρκωτικών, χώρος που συντονίζουν τη δράση τους εγκληματικά στοιχεία», είπε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Στο ίδιο μοτίβο ο Συνήγορος του Δημότη, Γιώργος Φερετζάκης, αναφέρθηκε σε καταγγελίες δημοτών ότι νεαρά άτομα πετούσαν πέτρες μέσα από το Πάρκο σε διερχόμενα αυτοκίνητα. Για την αντιμετώπιση της παρανομίας και βίας λοιπόν ξεκινά ο Δήμαρχος τη μετατροπή της πόλης σε φυλακή; Με πρώτο βήμα το Πάρκο των Σιδηροδρόμων;
Μόνο που πρέπει να αναφέρει παραδείγματα ο Δήμαρχος, όπου η αύξηση της αστυνόμευσης με πρόφαση τη πάταξη της εγκληματικότητας, οδήγησε σε πραγματική πάταξη της εγκληματικότητας.
Καμιά σοβαρή ανάλυση οπουδήποτε δε δείχνει ότι η αύξηση της εγκληματικότητας σε μια κοινωνία είναι αποτέλεσμα της έλλειψης αστυνόμευσης και καγκελοφρουρημένων πάρκων. Αν έχει υπόψη του ο δήμαρχος, ας μας την υποδείξει.
Σοβαρές όμως αναλύσεις, ειδικών, ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, έχουν κοινή τομή ότι η παιδική παραβατικότητα, η παρανομία και το έγκλημα, βρίσκουν το πιο πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν σε κοινωνίες που δημιουργούν συνθήκες δυστυχίας και εξαθλίωσης.
Λίγοι έχουν αμφιβολία πια, ότι εκεί οδηγείται η ελληνική κοινωνία μέσα από τη δυστυχία και την εξαθλίωση που δημιουργούν η κρίση και τα μνημόνια.
Πρέπει να είναι αναμενόμενο ότι στην πορεία χειροτέρευσης των συνθηκών διαβίωσης, που δεν μπορεί να ανακοπεί χωρίς ριζικές αλλαγές στις κοινωνικές προτεραιότητες του κράτους, οι παράνομοι θα αυξάνονται. Καθώς επίσης και ο αριθμός των παιδιών που θα ρίχνουν πέτρες σε ό,τι βρουν, ως αντίδραση για τη ζωή και το μέλλον που τους κλέβουν.
Πώς θα αντιμετωπίσουν αυτή την εξέλιξη οι φορείς των αντιλήψεων Νίκα; Με την ανέγερση ολοένα και περισσότερων «φυλακών», που, ενώ δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, θα φυλακίζουν την κοινωνία ολοένα και περισσότερο;  Και τελικά την υιοθέτηση της θέσης ότι «μας χρειάζεται μια δικτατορία»;
Δεν πρέπει να θεωρείται παρατραβηγμένη μια τέτοια εκτίμηση. Πάνω στα αδιέξοδα της κοινωνίας που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει η πολιτική και οικονομική εξουσία, επιβλήθηκε η δικτατορία στην Ελλάδα για να βάλει τάξη στο έθνος. Πάνω σε αυτή τη λογική επιβάλλονται οι δικτατορίες. Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα βρίσκεται η Αριστερά και το κίνημα. Και πρέπει να δώσουν τη μάχη. Μια μάχη στην οποία δεν έχουν την πολυτέλεια του απεριόριστου χρόνου για να δώσουν λύσεις, να βγουν νικητές. Αν το κίνημα και η Αριστερά δεν ανακόψουν την πορεία αποσύνθεσης της κοινωνίας, τότε οι πιο ακραίες, αντικοινωνικές προτάσεις, θα βρίσκουν ολοένα και πιο πρόσφορο έδαφος.
Οι αντιπολιτευόμενες στον Νίκα δημοτικές ομάδες, εναντιώθηκαν στην πολιτική Νίκα σε σχέση με το Πάρκο των Σιδηροδρόμων. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων όμως με αδύνατα πολιτικά επιχειρήματα.
Σημαντική ήταν η τοποθέτηση του Μανώλη Μάκαρη ο οποίος ανάφερε ότι υπάρχει χαρτί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι το Πάρκο δεν πρέπει να κλειδώνει διότι πρόκειται για χώρο καταφυγής μετά από σεισμό. Το ίδιο επίσης του ανέφεραν και από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. Αυτά όμως δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί η επιχειρηματολογία Νίκα. Το πιο σημαντικό είναι να αναδειχθεί η ακραία επικίνδυνη πολιτική διάσταση της. Το πιο σημαντικό είναι η πολιτική κατεδάφιση της επιχειρηματολογίας Νίκα.
Μόνο ο Οικονομάκος, ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ, κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση.
Πολύ σημαντική ήταν η κατάθεση της εκπροσώπου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Χριστίνας Λαδά, που ανέγνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα του Συλλόγου. Στο οποίο υπογραμμίζεται «η έντονη αντίθεση με τη παραχώρηση αίθουσας στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Μεσσηνίας μέσα στο Πάρκο, διότι οι σκοποί του δεν συνάδουν με τα ιδανικά της ισότητας και της δημοκρατίας». 
Στο κείμενο υπογραμμίζεται επίσης ότι «το φράξιμο του Πάρκου δημιουργεί στους δημότες το αίσθημα του αποκλεισμού τους από αυτό».
Το ίδιο σημαντική ήταν και η κατάθεση της εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Καλαμάτας, Ελένης Λούρα, που διάβασε μέρος της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία «αφενός η παραχώρηση της αίθουσας στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών και αφετέρου η περίφραξη με τα κάγκελα δημιουργούν ένα κλίμα φόβου στα παιδιά και τους γονείς τους».
Αυτά μπορούν να αποτελέσουν την αρχή μιας καμπάνιας που οι πιο πάνω δύο φορείς θα χρησιμοποιήσουν για να εντάξουν στη μάχη ολοένα και περισσότερους φορείς του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και ευρύτερα. Μπορούν να αποτελέσουν την αρχή συμπαράταξης τους με τις αντιπολιτευτικές στον Νίκα δημοτικές δυνάμεις. Στη λογική και πολιτική Νίκα πρέπει να αντιταχθεί η ενεργοποίηση ολοένα και περισσότερων φορέων και δημοτών που θα μπορούσαν εύκολα να υλοποιήσουν εισηγήσεις που ακούστηκαν τη βραδιά της συνεδρίασης. Όπως τη δημιουργία Πρωτοβουλίας για την διαχείριση του Πάρκου των Σιδηροδρόμων. Στα κάγκελα να αντιταχθεί η εισήγηση για εργοδότητση νυκτοφύλακα /ων –κάτι που υπήρχε παλιά.
Στους έφεδρους να αντιταχθεί η εισήγηση για παραχώρηση χώρων σε νεολαιίστικες οργανώσεις, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, με ευθύνη για τη διαφύλαξη του Πάρκου, τη συντήρηση και βελτίωση του.
Αυτή η μάχη είναι μια σημαντική μάχη και πρέπει να οργανωθεί.
Δεν μπορεί από μόνη της να κρατήσει τη νίκη μακρόχρονα σε μια κοινωνία που θα διαλύεται.
Μπορεί όμως να αποτελέσει σπινθήρα για πολλές μάχες που θα αποτελούσαν ανάχωμα στην κοινωνική διάλυση.
Του Σωτήρη Βλάχου

***  Επτά πόλεις μάρνανται 
«Επτά πόλεις μάρνανται σοφήν δια ρίζαν Ομήρου, Κύμη, Χίος, Κολοφών, Σμύρνη, Πύλος, Άργος, Αθήνη» , ήτοι στα νεοελληνικά επτά πόλεις λογομαχούν, ερίζουν για την καταγωγή του Ομήρου. Ανάμεσά τους και η Πύλος. Αλλά ο Πύλιος , σε τούτη την περίπτωση, άντρας –κατά παράφραση της ρήσης-δείχνει να μη μάρναται για το δαχτυλίδι του διαδόχου του κ. Νίκα στο Δήμο Καλαμάτας.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ξεκινά η διαδικασία της δημοτικής ομάδας, που θα εκλέξει -μεταξύ τεσσάρων υποψηφίων- το διάδοχο του νυν δημάρχου και υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Διεκδικητές είναι η κα Ντίντα και οι κ.κ. Βασιλόπουλος, Μπασακίδης και Μπουζιάνης. Η κα Οικονομάκου της ιδίας δημοτικής ομάδας έχει ανακοινώσει ήδη την υποψηφιότητά της, όπως και η πρώην δήμαρχος Μελιγαλά κα Αλειφέρη. Έξι ομόσταυλοι «γαλαζοαίματοι».
Ο κ. Νίκας φέρεται να κρατά απόσταση και από τους έξι. Ωστόσο, τόσο αυτός που θα προκύψει από τη δημοτική ομάδα ως υποψήφιος δήμαρχος, όσο και οι δύο κυρίες, θα κοντραριστούν με πάθος, καθώς στον έρωτα, τον πόλεμο, αλλά και τις… εκλογές, όλα επιτρέπονται και η δεξαμενή που θα αντλήσουν ψήφους είναι ενός χρώματος. Γαλάζιου.
Τούτο στις επερχόμενες περιφερειακές μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα συνοχής στον υποψήφιο, με τις επίσημες ευλογίες της Νέας Δημοκρατίας, περιφερειάρχη κ. Νίκα, γιατί ο Δήμος Καλαμάτας, ο οποίος είναι μακράν ο μεγαλύτερος πληθυσμιακά Δήμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι δυνατό να κρίνει και το εκλογικό αποτέλεσμα απέναντι στον νυν περιφερειάρχη κ. Τατούλη, που είναι έμπειρο πολιτικό ον και θα εκμεταλλευτεί και την παραμικρή ευκαιρία, όσο και απέναντι στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και νυν γραμματέα του υπουργείου Υποδομών κ. Δέδε.
Ενώ, λοιπόν, δεν είμαστε ακόμη στην αφετηρία, αλλά ούτε καν στην προθέρμανση, οι χολωμένοι από τις διαδικασίες –έχουμε ήδη τα πρώτα δείγματα με δηλώσεις και επιστολές στον Τύπο –μπορούν να διασπάσουν το αρραγές μέτωπο που είχε δημιουργήσει εδώ και χρόνια στο Δήμο Καλαμάτας και η μη εμπλοκή του, έμμεσα ή άμεσα, να αποβεί μοιραία για τον ίδιο στην κούρσα προς τη διεκδίκηση της Περιφέρειας.
Με τούτα και μ’ εκείνα, θεωρώ πως είτε άριστα σχεδιασμένο είναι το όλο πλαίσιο από κάποιον «αόρατο» ορκισμένο εχθρό του κ. Νίκα είτε, αν πρόκειται περί «τυχαίου», τόσο επιτυχημένα στοχευόμενο κατά του δημάρχου Καλαμάτας αποκλείεται να ήταν.
Του Δημήτρη Γιατράκου

***  «Βόμβα» από τη Ρωσία: Είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική συνεργασία με την Αθήνα…

Η Μόσχα είναι ανοιχτή στην επέκταση της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας της με την Αθήνα, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόφ.
Ο διπλωμάτης πρόσθεσε ότι το Κρεμλίνο είναι έτοιμο να συζητήσει με την Αθήνα για νέα έργα και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό, τον οποίο παρέδωσε η Μόσχα στην Αθήνα περισσότερα από 15 χρόνια πριν. «Επί του παρόντος, η συνεργασία σε αυτόν τον τομέα αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό μέσω των έργων συντήρησης των όπλων ρωσικής προέλευσης που διατηρεί ήδη η Ελλάδα», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν παράπονα για τον εξοπλισμό μας από την ελληνική πλευρά αφού έχει αποδειχθεί ότι είναι καλό και υψηλής ποιότητας».
Είμαστε με τη σειρά μας ανοιχτοί στην ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα αυτό και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε νέα έργα», υπογράμμισε ο Ρώσος πρέσβης. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας επιβάλλει «ορισμένους περιορισμούς στην ανάπτυξη της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας της με τη Ρωσία».
***  ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ! Εντός Ελλάδας Ιδρύθηκε Σύλλογος με Τίτλο: «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας»! ΕΔΡΑ Η ΑΡΙΔΑΙΑ…

H αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως το Πρωτοδικείο ενέκρινε τη σύσταση της αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ και με το διακριτικό τίτλο «ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ», με έδρα την Αριδαία.  
Όπως διαβάζουμε :
Ιδρύθηκε νέα ΑΜΚΕ
Νοεμβρίου 26, 2018
Στις 18 Νοεμβρίου, 2018 ιδρύθηκε νέα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΏΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ και με το διακριτικό τίτλο “ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ”, με έδρα την Αριδαία.  Σκοπός της εταιρίας είναι η προώθηση, μέσα από την έρευνα και την εκπαίδευση, των καλύτερων πρακτικών στη διαχείριση της γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ελλαδα και στην Ευρώπη. Απώτερος στόχος είναι να γίνουν οι περιφερειακές η μειονοτικές γλώσσες πηγές πολιτισμού, ανάπτυξης και τοπικής υπερηφάνειας, σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς με τους ίδιους σκοπούς και με την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων, ιδίως: α) διοργάνωση εκθέσεων, προβολών, θεατρικών παραστάσεων, συνεδρίων, ημερίδων, σεμιναρίων επιμόρφωσης καθώς και κάθε τύπου εκπαιδευτικών, ενημερωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. β) εκδόσεις CD/DVD γ) εκθέσεις κι παρουσιάσεις βιβλίων δ) ανάληψη εκδοτικής δραστηριότητας, έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής. ε) καθώς και κάθε συναφής εκδήλωση. Για την επίτευξη των ως άνω σκοπών η εταιρεία θα μπορεί να ενεργεί όλες τις προσήκουσες πράξεις. 
Δείτε τα λινκς ΕΔΩ κι ΕΔΩ
***  Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Ζάεφ! Bαριές κατηγορίες…

Άγριο και πρωτοφανή εμφύλιο μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Χρήστου Καραγιαννίδη προκάλεσε η δήλωση του κ. Μιχελογιαννάκη κατά του Πρωθυπουργού των Σκοπίων για την αναφορά του περί της διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα. Ο κ. Μιχελογιαννάκης με γραπτή ανακοίνωση του ανέφερε μεταξύ άλλων «Είναι ντροπή, ο Ζάεφ, να παραποιεί ενσυνείδητα την συμφωνία των Πρεσπών, και εντός του κοινοβουλίου της FYROM να δηλώνει ψευδώς ότι υπάρχει πιθανότητα να διδάσκεται η σλαβική γλώσσα, που ο ίδιος ονομάζει «μακεδονική», στην Ελλάδα, και να μιλάει για μειονότητα των μακεδόνων του Αιγαίου. Όπως πιστεύουν οι Σκοπιανοί, η Μακεδονία κατακτήθηκε το 1913 και μετά έγινε εθνοκάθαρση. Πρόκειται για τη γνωστή Σκοπιανή προπαγάνδα και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πρέπει να ανακαλέσει άμεσα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του κ. Μιχελογιαννάκη κάνοντας λόγο για ρυπαρογράφημα και για δηλώσεις που εμφορούνται από τη λογική της Χρυσής Αυγής και αξίζει να δημοσιεύονται μόνο στην εφημερίδα Μακελειό. Μάλιστα ο κ. Καραγιαννίδης που έκανε γνωστές τις απόψεις του κατά του κ. Μιχελογιαννακη και στα άλλα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος προκειμένου να διαγραφεί ο κ. Μιχελογιαννάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής Ηρακλείου με τη σειρά του απάντησε με την ίδια σφοδρότητα με νέα γραπτή ανακοίνωση του: «Απαντώντας στον κ. Καραγιαννίδη, θέλω πρωτίστως να δηλώσω, ότι οι απόψεις μου δεν έχουν ουδεμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και δεν δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Το Μακελειό». Απαντώντας του, επίσης, θα ήθελα να επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «χρυσαυγήτικο σχόλιο» η προτροπή μου προς τον πρωθυπουργό της FYROM, κ. Ζάεφ, να αποσύρει τη δήλωσή του περί διδασκαλίας της γλώσσας της FYROM στην Ελλάδα και για τα περί μειονότητας των «Μακεδόνων του Αιγαίου» Επίσης, επειδή ο κύριος Καραγιαννίδης αναφέρεται σε παλαιότερές μου δηλώσεις ως «ρυπαρογραφήματα», προφανώς αναφερόμενος στις θέσεις μου όσον αφορά την Εκκλησία, δηλώνω ότι είναι τιμή και καμάρι μου να είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και ποτέ δεν σχολίασα τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των άλλων. Αντίθετα, πιστεύω και διεκδικώ το δικαίωμα όλων να έχουν προσωπική αντίληψη και άποψη. Άραγε, ως «ρυπαρογράφημα», χαρακτηρίζεται η πεποίθησή μου ότι το Άρθρο 3 διασφαλίζει την ανεξιθρησκεία στην Ελλάδα και το ότι έπρεπε να κληθεί στον διάλογο η Εκκλησία της Κρήτης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο; Γνωρίζει, άραγε, ο κ. Καραγιαννίδης ότι η εκκλησιαστική περιουσία της Κρήτης δεν επαρκεί, παρά μόνο για 2,5 μήνες μισθοδοσίας των κληρικών; Είναι, άραγε, τόσο λανθασμένο να πιστεύω ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο μισθός, η σύνταξη και η υγειονομική περίθαλψη των ιερέων, την ώρα που είναι δημόσιοι υπάλληλοι ο Μουφτής και το Ισραηλινό Συμβούλιο; Τέλος, είναι «ρυπαρογράφημα» το να διεκδικώ τη θέση της οικογένειας σε πρώτη θέση της διατήρησης και ανανέωσης της κοινωνίας μας; Θέλω, επίσης, να υπενθυμίσω στον κ. Καραγιαννίδη, αφού ζητάει να συγκληθούν τα κοινοβουλευτικά και κομματικά όργανα για να διαγραφώ, ότι είμαστε σε ένα κόμμα που έχει σημαία του το σεβασμό στη διαφορετική άποψη.» iefimerida.gr
***  ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ από τον Κ. Βελόπουλο για τη ΣΥΝΘΗΚΗ του ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ! Λένε ΨΕΜΑΤΑ όλοι… (ΒΙΝΤΕΟ)

Για όλους και για όλα μίλησε σήμερα ο Κυριάκος Βελόπουλος στην εκπομπή Κόντρα & Ρήξη.  Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ξεκίνησε την ανάλυσή του αναφερόμενος στην συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913 που δείχνει πολλά πράγματα για το ψέμα περί ψευτο-«μακεδονικής» μειονότητος. Στη συνέχεια ο Κ. Βελόπουλος μίλησε για την υπόθεση Ριχάρδου και του χρυσού, τα μεγάλα γεωπολιτικά παιχνίδια γύρω από τον χρυσό και τον ρόλο της Γερμανίας.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ αναφέρθηκε στην εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο και στο τί σημαίνει αυτό τόσο για την ίδια την Ε.Ε. όσο και για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δείτε παρακάτω αυτά και άλλα πολλά που ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος: https://youtu.be/Bd1HId3o32w .-
*** ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΙΑΤ λίγο πριν την ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ στη ΜΟΣΧΑ! Τα οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή…

Επαίνους επιφύλαξε για την ελληνική κυβέρνηση ο Αμερικανός πρέσβης Τ. Πάιατ, ξεδιπλώνοντας παράλληλα την αμερικανική ατζέντα για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Δ. Βαλκανίων.  Επαίνους για την σοβαρότητά της στα ενεργειακά, αλλά και απογοήτευση για το πώς αντιμετωπίζει τις επενδύσεις και ειδικότερα αυτήν του Ελληνικού.  «Είμαι εντυπωσιασμένος από τη σοβαρότητα της ελληνικής κυβέρνησης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τ. Πάιατ, εν όψει του στρατηγικού διαλόγου ΗΠΑ- Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, όπου θα εκπροσωπήσει την ελληνική πλευρά ο Γ. Κατρούγκαλος. Την ίδια στιγμή όμως δεν έκρυψε την απογοητευσή του για την καθυστέρηση της υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό.
Σε συνέντευξή του στον “Εθνικό Κήρυκα” ο Τζ. Πάιατ τόνισε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις που εξομαλύνουν τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων και δημιουργούν ένα προβλέψιμο πλαίσιο κανονισμών, επιτρέποντας στις ξένες επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα. “Η Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης, όπου οι ΗΠΑ ήταν η τιμώμενη χώρα, μας παρείχε μία μοναδική πλατφόρμα για ευρείες συζητήσεις μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και του ιδιωτικού τομέα για να βρεθούν τρόποι για την επίτευξη αυτών των στόχων και την αύξηση των επενδύσεων (…) Πιστεύω λοιπόν ότι είμαστε εν πολλοίς στο σωστό δρόμο, αλλά έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας (…) Η μεγαλύτερη απογοήτευσή μου είναι που ακόμη δεν έχουμε δει κάποια σημαντική πρόοδο στο έργο του Ελληνικού, το οποίο έχει τη δυνατότητα να δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη, να προσελκύσει επενδύσεις από τις ΗΠΑ και να μεταμορφώσει το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας”.  Για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την πρόθεση των ΗΠΑ να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή, ο Τ. Πάιτ συμμετέχοντας πριν από λίγο, στο πάνελ για τις επικείμενες επαφές στην Ουάσινγκτον (στρατηγικός διάλογος), σημείωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να περάσει σε ένα νέο επίπεδο τις σχέσεις ΗΠΑ- Ελλάδας. Με ποιόν τρόπο;  υποστηρίζοντας το ρόλο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ως προαγωγού των αμερικανικών συμφερόντων στην Ε.Ε.  με εμβάθυνση της αμυντικής πολιτικής  αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της πραγματικής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, κάτι που εξυπηρετεί και τα αμερικανικά συμφέροντα Ο Τ. Πάιτ επέμεινε στο θέμα των ενεργειακών, εστιάζοντας στο έργο της Αλεξανδρούπολης για την αεριοποίηση LPG, παρατηρώντας, μάλιστα, ότι αυτή η απόφαση της ελληνικής πλευράς “σπάει” το μονοπώλιο της Gazprom. Σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής και η Βουλγαρία, ενώ αποκάλυψε ότι είναι πιθανόν μέσα στις επόμενες εβδομάδες να γίνει η πρώτη πώληση αμερικανικού υγραερίου. Όσον αφορά στην παρουσία των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή, ο Αμερικανός πρέσβης εστίασε στη συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ- Αιγύπτου και σχολίασε “θέλουμε πολύ να αναπτυχθούμε σε αυτές τις χώρες”, με φόντο στον στρατηγικό ανταγωνισμό στην Α. Μεσόγειο, που “φουντώνει”. Ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης (13/12) στην Ουάσινγκτον θα γίνουν σε πολύ υψηλό επίπεδο, με ενίσχυση ακόμα κι από το Λευκό Οίκο, κάτι- που όπως τόνισε- δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν για την Ελλάδα. Αποκάλυψε, δε, ότι η ομάδα του έχει αλλεπάλληλες επαφές στην Αθήνα με υπουργούς της κυβέρνησης. Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο Aμερικανός πρέσβης, με φόντο την παρουσία των ΗΠΑ στη ΔΕΘ και των διμερών επαφών που πυκνώνουν- έκανε ειδική αναφορά στη συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Aμερικανό υπουργό Εμπορίου Γ. Ρος- αναφέρθηκε στο ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η Ελλάδα στην περιοχή. “Πατώντας” στην πρόσφατη Σύνοδο Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, με την παρουσία του Νετανιάχου, ο Τ. Πάιατ σημείωσε ότι “συστήνουμε την Ελλάδα για ηγετικό ρόλο”, μιλώντας για ενσωμάτωση των Δ. Βαλκανίων στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ. Λίγα 24ωρα πριν από το τετ-α-τετ Τσίπρα- Πούτιν, ο αμερικανός πρέσβης φρόντισε, δε, να καταστήσει σαφές ότι τα οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή, κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση από τα ρωσικά. Αιχμή, φυσικά, τα ενεργειακά, όπου ο Τ. Πάιτ ανέδειξε όλα τα έργα που έχουν τις αμερικανικές “ευλογίες”: επέκταση Ρεβυθούσας (για αεριοποίηση αμερικανικού LNG) νέα πλατφόρμα Αλεξανδρούπολης αγωγός ΤΑΡ αγωγός Ελλάδας- Βουλγαρίας Αναπτύσσοντας το αμερικανικό ενδιαφέρον στο πεδίο Μεταφορές- Logistics, στον Τουρισμό (αύξηση απευθείας πτήσεων και Σικάγο από του χρόνου), Καινοτομία, Αγροτοδιατροφικό τομέα, ο Αμερικανός πρέσβης ανέφερε και τι αναμένουν οι ΗΠΑ, έτσι ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το επενδυτικό περιβάλλον: επίλυση θεμάτων αδειοδότησης Καζίνο Projects υποδομών (π.χ. Λιμάνι Αλεξανδρούπολης) Ολοκλήρωση πώλησης ΕΛΠΕ Κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου προστασία πνευματικών δικαιωμάτων
***   Δήλωση ΣΟΚ του Δ. Χριστόπουλου του ΣΥΡΙΖΑ: «Μια χαρά οι δηλώσεις Ζάεφ περί ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ της ‘μακεδονικής’ γλώσσας»… (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον 98.4 μίλησε ο καθηγητής στο Πάντειο και Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο κ. Δημήτρης Χριστόπουλος.  Ο γνωστός για τις απόψεις του κ. Χριστόπουλος, που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε σάλο με τα όσα είπε σήμερα για τις δηλώσεις Ζάεφ περί διδασκαλίας «Μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα και τις μαθητικές καταλήψεις με φόντο το Σκοπιανό.  Μεταξύ άλλων αποκάλεσε ακροδεξιούς τους μαθητές που κάνουν καταλήψεις, χρησιμοποιόντας μάλιστα ένα μεμονωμένο περιστατικό για να γενικεύσει, και στη συνέχεια θεώρησε πολύ λογικές και εντός της συμφωνίας τις δηλώσεις Ζάεφ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στη χώρα μας.  Ακούστε τα όσα είπε παρακάτω: https://youtu.be/-wmk3JTp54w    .- ΝΤΡΟΠΗ του ...~!!!! 
***  EKTAKTO! Παρέμβαση Νίμιτς για τη «μακεδονική μειονότητα»…

Τηλεφωνική παρέμβαση για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίψν περί «Μακεδονικής μειονότητας» είχε ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το Σκοπιανο… με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν έχει υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του ομολόγου του Ζόραν Ζάεφ. Η ελληνική πλευρά παρακολουθεί το θέμα και τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή. Μετά τις εξελίξεις, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνάντηση που θα έχουν στο περιθώριο της συνάντησης Κορυφής του ΝΑΤΟ ο Γιώργος Κατρούγκαλος με τον ομόλογό του Ντιμιτρόφ, αλλά και η συνάντηση του αναπληρωτή Εξωτερικών με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ. protothema.gr 

***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! Φεμινίστριες ζητούν την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ Χριστουγεννιάτικου τραγουδιού του 1949 γιατί είναι… ΣΕΞΙΣΤΙΚΟ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλοί το θεωρούν ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι, όμως οι ραδιοφωνικοί σταθμοί αρνούνται να παίξουν το τραγούδι «Baby It’s Cold Outside», επειδή οι στίχοι του έχουν καταγγελθεί από το φεμινιστικό κίνημα #MeToo. Συγκεκριμένα, ραδιοφωνικός σταθμός του Κλίβελαντ, στο Οχάιο των ΗΠΑ, έβγαλε από την playlist των Χριστουγέννων το κλασικό πια τραγούδι «Baby it’s Cold Outside» («Μωρό μου, κάνει κρύο έξω») διότι κάποιοι ακροατές άρχισαν να διαμαρτύρονται, «ξαναδιαβάζοντας» τους στίχους του 1944 με το σκεπτικό ότι είναι «σεξιστικό». 
Το τραγούδι είχε γραφτεί για την ταινία του Neptune’s Daughter του 1949 και πήγε για να κερδίσει ένα Όσκαρ στην κατηγορία Best Original Song. Ήταν χαρακτηριστικό της εορταστικής περιόδου κάθε χρόνο από τότε. Ωστόσο, οι ημέρες του μπορεί να είναι μετρημένες αφού οι φεμινίστριες ισχυρίζονται ότι προωθεί τον… βιασμό.  Ο άνδρας ζητάει από μια γυναίκα να μείνει τη νύχτα, ώστε να αποφύγει τη χιονοθύελλα και να μην κρυώσει. Προφανώς έχει ερωτικό υπονοούμενο αλλά οι ελαφρόμυαλοι που θεωρούν το να κάνεις φλερτ στον δρόμο… παρενόχληση, τώρα ισχυρίζονται ότι αυτό το τραγούδι υποκρύπτει πρόθεση «βιασμού»..

https://youtu.be/BhXLUIkoVQM     .- 

***
*** Αθλητικά Νέα  :

*** Με Μάρκοβιτς στο 81’ το 10x10 και «αέρα» 7 βαθμών από τον Ασπρόπυργο –Κάλεσμα στον κόσμο από τη διοίκηση 
Ασταμάτητη η Καλαμάτα βρήκε τον τρόπο να ξεπεράσει στο Σχηματάρι και το εμπόδιο του ΑΟ Υπάτου και με γκολ του Μάρκοβιτς στο 81’ να κατακτήσει την 10η νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, εξασφαλίζοντας πρόσθετο των 3 βαθμών κέρδος, αφού ο «διώκτης» της και 2ος στην κατάταξη του 8ου Ομίλου, Ασπρόπυργος, έμεινε στο «0» στην έδρα του με την Ερμιονίδα. Οι «μελανόλευκοι» ήταν καλύτεροι και άξιζαν (και) αυτή τη νίκη, ξεπερνώντας την μέτρια διαιτησία των Αθηναίων Μπακογιάννη, Ζήρδα-Γουρνιά (είναι ενδεικτικό ότι στο 70’ αποβλήθηκε από τον πάγκο του ο προπονητής της τοπικής μας ομάδας, Γιάννης Χριστόπουλος για διαμαρτυρία), αλλά και τις ατυχίες των τραυματισμών των Τσόπελα στο α’ ημίχρονο και Ζαχαρόπουλου στις αρχές του β’ μέρους.
Το «φιλμ» του ματς
Στο 5’ το σουτ του Μίνγκα έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο Μπαμπανιώτης.
Στο 13’ και μετά από κόρνερ από τα δεξιά ο Αλιατίδης έπιασε την κεφαλιά, ο Μπαμπανιώτης έκανε εκτίναξη προς τα δεξιά και απέκρουσε εντυπωσιακά.
Δυο λεπτά αργότερα έγινε η βαθιά μπαλιά στην  άμυνα των γηπεδούχων, έγινε και το λάθος, ο Φουάσης έκανε κακό πλασέ και η μπάλα πέρασε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 29’ και μετά από κόρνερ από τα αριστερά ο Σπηλιώτης μέσα στην μικρή περιοχή αιφνιδιάστηκε και δεν έκανε το πλασέ.
Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο ίδιος παίχτης στην γωνία της μεγάλης περιοχής και αριστέρα δεν έκανε καλό σουτ και η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
Στο 58’ ο Μίνγκας από την γωνία της μεγάλης περιοχής και δεξιά έκανε το διαγώνιο σουτ, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Στο 62’ είχαμε ένταση στο ματς που ξεκίνησε από την «κόντρα» Δέδε και Πινδώνη που έφερε την αποβολή από τον πάγκο του Γιάννη Χριστόπουλου.
Στο 81’ έγινε το 0-1 όταν ο Φουάσης έβγαλε δεξιά στον Λαθύρης, αυτός μέσα στην περιοχή και δεξιά προχώρησε, έβγαλε και την σέντρα, αμυντικοί και Μπαμπανιώτης αδράνησαν, δεν έδιωξαν και ο Μάρκοβιτς από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα,
Στην εκπνοή του ματς και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν περάσει μαζικά μπροστά, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν το 0-2, έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Ρόνι Κάρλος προχώρησε, έπιασε και το σουτ, αλλά ο Δέδες έδιωξε πάνω στην γραμμή.
Α.Ο. ΥΠΑΤΟΥ (Παναγιώτης Τοπαλίδης): Μπαμπανιώτης, Δέδες, Ευθυμίου, Οικονομόπουλος, Λάμπρου (22’ Βελέτης / 82’ Ταυταρίδης), Γκούμας, Γκαράνης, Αργυρίου, Πέππας (73’ Μπερνιδάκης), Σαραντόπουλος (79’ Σπανός), Σπηλιώτης.
Π.Σ. “Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ” (Γιάννης Χριστόπουλος): Κασωτάκης, Τσόπελας (38’ λ.τρ. Τάμπας), Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Ψάνης, Ζαχαρόπουλος (57’ Χίλγκεν), Πινδώνης, Φουάσης, Μίνγκα (77’ Λαθύρης), Μαρτινεζ (72’ Ρόνι Κάρλος), Μάρκοβιτς.
-Φωτό-αγωνιστικό ρεπορτάζ: Δημήτρης Σωτηρόπουλος και http://www.starsports.gr.
 Γ’ ΕΘΝΙΚΗ-8ος ΟΜΙΛΟΣ
Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

ΑΟ Εικοσιμίας-ΑΟ Κατασταρίου       0-1
Αμβρυσσέας-Παναρκαδικός            2-0
Αστέρας Βλαχιώτη-Μανδραϊκός        2-4
Πάμισσος Μεσσήνης-Λέρνα            0-2
Ένωση Ασπροπύργου-Ερμιονίδα        0-0
Παναργειακός-Πέλλανας Καστορείου   0-0
ΑΟ Ύπατου-Καλαμάτα                 0-1
Η βαθμολογία
1. Καλαμάτα              30   19-0
2. Ένωση Ασπροπύργου     23     24-2
3. Παναργειακός          22 15-3
4. Ερμιονίδα             16    8-4
5. Πέλλανας Καστορείου   14   12-9
6. ΑΟ Κατασταρίου        14         12-8
7. Μανδραϊκός            14  10-10
8. Αμβρυσσέας            13  8-7
9. ΑΟ Ύπατου             12  6-6
10. Παναρκαδικός          12         16-16
11. Αστέρας Βλαχιώτη       8        11-19
12. Λέρνα                  6    3-12
13. Πάμισος Μεσσήνης      1        4-26
14. ΑΟ Εικοσιμίας          1 0-27
-Έναν αγώνα λιγότερο έχουν ΑΟ Εικοσιμίας, Λέρνα, Καραστάρι και Παναργειακός.
Η επόμενη αγωνιστική
Ερμιονίδα-ΑΕ Πελλάνας/Καστορείου
Καλαμάτα-Ασπρόπυργος
Παναρκαδικός-ΑΟ Υπάτου
ΑΟ Κατασταρίου-Παναργειακός
Μανδραϊκός-ΑΟ Εικοσιμίας
Ένωση Λέρνας-Αμβρυσσέας Διστόμου
Αστέρας Βλαχιώτη-Πάμισος
 Ανακοίνωση της Καλαμάτας με κάλεσμα στον κόσμο για το ντέρμπι με τον Ασπρόπυργο
Περίπου 100 με 150 φίλοι της Καλαμάτας βρέθηκαν την Κυριακή στο γήπεδο του Σχηματαρίου συμβάλλοντας με τον δικό τους τρόπο στην νίκη της Καλαμάτας, με τη διοίκηση μάλιστα να εκδίδει ευχαριστήρια ανακοίνωση, «ζεσταίνοντας» παράλληλα το κλίμα εν όψει του σούπερ ντέρμπι κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού με τον Ασπρόπυργο: 
Μόνο θαυμασμό μπορεί να εκφράσει κανείς μετά και την νέα επιτυχία της ομάδος μας χθες (σ.σ. προχθές 0 στο Ύπατο.
Η αγαπημένη μας «Μαύρη Θύελλα» έκανε και πάλι τον καθήκον της απέναντι στην τεράστια ιστορία της και το πολυπληθές φίλαθλο κοινό της.
Για μια ακόμη φορά (πόσες άραγε θέλουν οι αντίπαλοί μας για να το καταλάβουν;) οι ποδοσφαιριστές μας απέδειξαν πως είναι οι καλύτεροι και «κόντρα» σε κάθε εξωγενή… παράγοντα κερδίζει τα παιχνίδια μέσα στους αγωνιστικούς χώρους άξια και πεντακάθαρα!
Άραγε μπορεί κάποιος να σταματήσει αυτή την ομαδάρα;
Όμως σε αυτήν την άξια θαυμασμού προσπάθεια, του προπονητή μας Γιάννη Χριστόπουλου και των ποδοσφαιριστών μας υπάρχει και μια άλλη κινητήρια δύναμη, αυτή των φιλάθλων μας!
Χωρίς αυτούς ίσως να μην είχαμε ένα σπάνιο σερί (10Χ10) σε όλα τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και χωρίς μάλιστα να δεχθούμε ούτε ένα γκολ!
Είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προς όλους τους ανώνυμους και επώνυμους φίλους που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτήν την προσπάθεια και στηρίζουν με κάθε τρόπο την επιστροφή της ομάδος μας στα μεγάλα σαλόνια.
Η χθεσινή τους παρουσία ήταν πραγματικά συγκινητική και καθοριστική, όπως πιστεύουμε θα είναι ακόμη πιο μαζική και καθολική στον αγώνα της χρονιάς κόντρα σε αυτούς που μας θεωρούν “μια καλή ομάδα, αλλά στο τέλος θα είναι αυτοί οι πρωταθλητές’’…!
Επίσημα ως διοίκηση της Καλαμάτας θέλουμε να προσκαλέσουμε όλους τους φιλάθλους μας την ερχόμενη Κυριακή σε μια ακόμη γιορτή για το ποδόσφαιρο της Μεσσηνίας!
Εσείς κάντε το καθήκον σας και να είστε σίγουροι πως και εμείς θα κάνουμε το δικό μας!
Μια ομάδα, μια πόλη, ένα σύνθημα… Η Μαύρη Θύελλα επιστρέφει!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Π.Σ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ

***  ΧΘΕΣ  ,... Δευτέρα 03-12-2018 
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 - ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης  0-1 ,(0-0).-  ^ 
Τα  γκολ : Δεν δίνεται κανονικό πέναλτι για Λαμία , βίντεο :https://youtu.be/tW8bcEvHHSA  .- ,(Στο 11' Σουτ του Έπσταϊν, μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρίσκει στο απλωμένο πέναλτι του Βιεϊρίνια, αλλά ο διαιτητής Τσαμούρης λανθασμένα δεν καταλογίζει πέναλτι!) ,  54' Γκοοοοοολ! 1-0 ο ΠΑΟΚ, με τον Βαρέλα να στέλνει τη μπάλα με προβολή, μετά την εκτέλεση φάουλ του Μοαυρίσιο, στα δίχτυα του Σαράνοφ. , 
Διαιτητής : Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Αλέξανδρος Τσαμούρης του Συνδέσμου Πειραιά.-
Κάρτες : 30' Κίτρινη κάρτα στον Κάνιας, για διαμαρτυρία μετά από υπόδειξη φάουλ του πάνω στον Καραμάνο. , 38΄ κίτρινη κάρτα για Βαρέλα  , 63΄  2η δεύτερη κίτρινη για Κάνια , κόκκινη για Κάνια  , (63' Κίτρινη κάρτα στον Κάνιας, για φάουλ πάνω στον Δημούτσιο, είναι η δεύτερη και ο ΠΑΟΚ μένει με δέκα παίκτες!) , 75' Κίτρινη κάρτα στον Μπαράλες, για φάουλ πάνω στον Πασχαλάκη. , 
Συνθέσεις : Όσο για το σχήμα με το οποίο ξεκινάει η Λαμία; Αυτό απαρτίζεται από τους Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλο, Ασίγμπα, Αντέτζο, Πλιάτσικα, Μπλάζιτς, Δημούτσο, Καραμάνο Μπερτόλιο, Έπσταϊν και Μπαράλες.-
 ΠΑΟΚ στη Λαμία ο Ραζβάν Λουτσέσκου. : 
Συγκεκριμένα, στο 4-2-3-1 του «δικέφαλου του Βορρά» θα ξεκινήσουν ο Πασχαλάκης στο τέρμα, οι Μάτος,Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια στην άμυνα. Ενώ Κάνιας και Μαουρίσιο θα παίξουν στον άξονα, με τουςΛημνιό-Πέλκα και Μπίσεσβαρ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πρίγιοβιτς. -
Στον πάγκο των γηπεδούχων θα καθίσουν οι Μπαντής, Παπαργυρίου, Αναστασιάδης, Μαστούρ, Ρόμανιτς, Σκόνδρας και Βάντερσον.-
Στον πάγκο των φιλοξενούμενων θα καθίσουν οι Ρέι, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Ουάρντα, Ελ Καντουρί, Ζαμπά και Άκπομ.-
~** 53' Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Μέσα ο Ουάρντα, έξω ο Μπίσεσβαρ. , 64' Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, με τον Βέρνμπλουμ να αντικαθιστά τον Πρίγιοβιτς. ,  67' Μέσα ο Ρόμανιτς, έξω ο Ασίγμπα, για τη Λαμία. , 72' Ο Πέλκας παραχωρεί τη θέση του στον Άκπομ. , 75' Μπλάζιτς έξω, Βάντερσον μέσα, στη δεύτερη αλλαγή της Λαμίας., 85' Τελευταία αλλαγή της Λαμίας. Μέσα ο Μαστούρ, έξω ο Έπσταϊν. ,  `~**  90' Έξι λεπτά ο έξτρα χρόνος. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π . - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  2-1 ,(2-0).- ^ 
Τα  γκολ :11' Γκολ για τον Ολυμπιακό! Ο Ποντένσε βρέθηκε στην περιοχή και πλάσαρε, με την μπάλα να κοντράρει στα πόδια του Άργκους, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κυριακίδη. , 25' Γκολ για τον Ολυμπιακό! ,Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ με γέμισμα στην περιοχή, ο Βούκοβιτς πήρε την κεφαλιά και σέρβιρε στον Γκερέρο, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. ,70' Γκολ για τον Παναιτωλικό!Τρομερή ατομική προσπάθεια του Καμαρά, που νίκησε κατά κράτος Σισέ και Βούκοβιτς και πλάσαρε εύστοχα τον Σα. , 
Διαιτητής : Διαιτητής του αγώνα ο Στέφανος Κουμπαράκης.
Κάρτες : 21' Κίτρινη κάρτα στον Σισέ, που σταμάτησε με φάουλ τον Μάζουρεκ, που έκλεψε την μπάλα και είχε ελεύθερο πεδίο μπροστά του., 27' Κίτρινη κάρτα στον Χαντάκια για φάουλ που έκανε στον Γκερέρο. , 53' Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Χαντάκια, με 10 παίκτες θα συνεχίσει ο Παναιτωλικός. , 
Συνθέσεις :Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Σα - Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης - Γκιλιέρμε, Καμαρά - Ποντένσε, Φορτούνης, Ναουέλ – Γκερέρο .-
Η ενδεκάδα του Παναιτωλικού: Κυριακίδης - Μαρινάκης, Χαντάκιας, Άργκους, Ρότσα - Ντίας, Λουσέρο - Μάζουρεκ, Μανά, Ουίλιαν - Μοράρ .-
Στον πάγκο για τον Ολυμπιακό οι Γιαννιώτης, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Χριστοδουλόπουλος, Μιράντα, Μάνος, Τοροσίδης. -
Στον πάγκο για τον Παναιτωλικό οι Γιαννακόπουλος, Ηλ. Γιαννιώτης, Λιάβας, Τσοκάνης, Καμαρά, Μάλης, Βασιλούδης.-
~** 57' Πρώτη αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Μαλής αντικαθιστά τον Γουίλιαν. , 64' Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Βίμπρας  Νάτχο αντικαθιστά τον  Καμαρά. ,  68' Δεύτερη αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Αλχασάν Καμαρά αντικαθιστά τον Βλάντ Μοράρ.74' Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Βασίλης  Τοροσίδης παίρνει τη θέση του Ματίας  Ναουέλ. , 84' Τρίτη αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Ηλίας Γιαννιώτης αντικαθιστά τον  Νίκολας  Μανά. , 87' Τρίτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Αντρέας Μπουχαλάκης παίρνει τη θέση του Κώστα Φορτούνη., .- ~** 4΄  λεπτά ο χρόνος καθυστερήσεων .- 

*** Αποτελέσματα 12ης  αγωνιστικής στην  Super League  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
12η Αγωνιστική   Σα 01 , Κυ 02  και Δευ 03-12-2018 :
ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΣΑ -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-2 .-
ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α1-1 .- ^ 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ -ΟΦΗ  1-1 .-  ^ 
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης  0-2 .- ^ Κυ
ΑΡΙΣ Θεσ/νίκης -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-1 .-^  Κυ 
ΑΕΚ Αθηνών - ΞΑΝΘΗ  2-0.-^  Κυ 
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 - ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης  0-1 .- ^  Δευ 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  2-1 .- ^    Δευ

***  Αμιγώς… ελληνικός ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Ιεράπετρα

Μόνο Έλληνες και πολλά νέα πρόσωπα περιλαμβάνει η 18μελής αποστολή του Παναθηναϊκού για το αυριανό ματς Κυπέλλου με αντίπαλο την Ιεράπετρα, στο ΟΑΚΑ. 
Πρόκειται για τους Kότσαρη, Χριστογεώργο, Οικονόμου, Πούγγουρα, Παντελάκη, Θεοχάρη, Ηλίας Χατζηθεοδωρίδη, Τζανδάρη, Στάικο, Μπουζούκη, Εμμανουηλίδη, Κουντουριώτη, Αποστολάκη, Σιφναίο, Καμπετσή, Τζαβίδα, Σερπέζη και Σκεντεράϊ.
~* Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί αύριο (16:00) την Ιεράπετρα σε εξ αναβολής παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδας και τη 2η αγωνιστική του θεσμού. 
Οι «πράσινοι» έχουν στην αποστολή τους πολλά νέα πρόσωπα και ο Γιώργος Δώνης θα δώσει την ευκαιρία σε παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής, αλλά και σε νεαρούς. 
Αν ρίξει κανείς μια ματιά στην αποστολή, τότε θα καταλάβει και την πολύ νεαρή ηλικία των παικτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος όρος δεν ξεπερνάει τα 21 έτη! 
Συγκεκριμένα, είναι στα 20.77 χρόνια, με νεαρότερο ποδοσφαιριστή τον Σπύρο Τζαβίδα, ο οποίος είναι 17 χρόνων και 3 μηνών.~**  Ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία ακολούθησαν οι τραυματίες Ματίας Γιόχανσον, Άντονι Μουνιέ, Ουσμάν Κουλιμπαλί και Βασίλης Ξενόπουλος. Ενώ το πρόγραμμα των «πράσινων» περιελάμβανε προθέρμανση, ασκήσεις κατοχής και παιγνίδι στο μισό γήπεδο. 

***  ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: «Τεράστια δικαίωση απέναντι στα ψέματα»


Με αφορμή την απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της Ευρωλίγκας να βάλει στο συρτάρι την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός περί κατηγορίας για δωροδοκία από τον Παναθηναϊκό οι "πράσινοι" εξέδωσαν ανακοίνωση. 
~Για μεγάλη δικαίωση και νίκη απέναντι στα ψέματα και τις συκοφαντίες, όπως της χαρακτηρίζει, της ΚΑΕ Ολυμπιακός περί κατηγορίας του Παναθηναϊκού ότι δωροδόκησε δύο εκ των διαιτητών του μεταξύ τους ντέρμπι για την Ευρωλίγκα, κάνει λόγω η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. 
Αφορμή για την ανακοίνωση, αποτέλεσε η απόφαση της Ευρωλίγκας να βάλει στο.. .συρτάρι την υπόθεση με την καταγγελία των «ερυθρόλευκων», καθώς αυτή στηριζόταν σε δημοσιεύματα και όχι σε επίσημο έγγραφο ή δήλωση των «πράσινων». Μάλιστα, η πλευρά του Παναθηναϊκού, ζητά την παραδειγματική τιμωρία του Ολυμπιακού και δίνει… ραντεβού στην ελληνική δικαιοσύνη. ~  Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: 
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ χαιρετίζει την απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της Euroleague, μέσω της οποίας καταρρίφθηκε η εις βάρος της σκευωρία από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Αυτή η απόφαση αποτελεί μια τεράστια δικαίωση για εμάς, αλλά παράλληλα και μια νίκη απέναντι στα ψέματα και τις συκοφαντίες της ΚΑΕ Ολυμπιακός και των διοικούντων της. 
Πλέον, τον λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε προσφύγει προκειμένου να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι συκοφάντες. Παράλληλα, αναμένουμε από την Euroleague να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα απέναντι σε εκείνους που δυσφημίζουν με ψέματα το άθλημα και τη διοργάνωση».***  Αναλυτικά το πρόγραμμα: 
1ος όμιλος 
Τρίτη (18/12
Ηρακλής – ΠΑΣ Γιάννινα (19:30) 
Τετάρτη (19/12
Θύελλα Καμαρίου – Ατρόμητος (17:15) 
2ος όμιλος 
Πέμπτη (20/12
Απόλλων Λάρισας – Λαμία (15:00) 
Βόλος – ΑΕΚ (15:00) 
3ος όμιλος 
Τρίτη (18/12
Ο.Φ. Ιεράπετρας – Παναιτωλικός (15:00) 
Τετάρτη (19/12
ΑΟΧ/Κισσαμικός – Παναθηναϊκός (15:30) 
4ος όμιλος
Πέμπτη (20/12
Εργοτέλης – Άρης (17:15) 
Αήττητος Σπάτων – ΠΑΟΚ (17:15) 
5ος όμιλος 
Τετάρτη (19/12
Άρης Αβάτου – Ολυμπιακός (15:00) 
Πέμπτη (20/12
Παναχαϊκή – Λεβαδειακός (19:30) 
6ος όμιλος 
Τρίτη (18/12
Απόλλων Παραλιμνίου – Αστέρας Τρίπολης (17:15) 
Πέμπτη (20/12
ΑΟΤ – Απόλλων Σμύρνης (15:00) 
7ος όμιλος 
Τετάρτη (19/12
Κέρκυρα – ΟΦΗ (15:00) 
Νίκη Βόλου – Ξάνθη (15:00) 
8ος όμιλος 
Τρίτη (18/12
Ηρόδοτος – Πανιώνιος (15:00) 
Απόλλων Πόντου – ΑΕΛ (19:30)

***

~ **   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018  
~** ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας τα Νέα από το Αρφαρά . Παρασκευή  02 Νοεμβρίου  2018  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-
~**ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  από το  Α   έως  και το -Ω  ...... Παρασκευή  02 Νοεμβρίου 2018  : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/11/blog-post.html .-
~** ARFARA NEWS  -2-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά . Παρασκευή  02  Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/11/arfara-news-2.html  .-
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα μας από ΑΡΦΑΡΑ .  Σάββατο  03 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://snsstamoskal.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html  .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  τα  Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html .-
~** ARFARA NEWS -2- Η Εφημερίδα μας  τα Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/11/arfara-news-2.html  .-~* * ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά . Τρίτη  20 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://stamos-dynami.blogspot.com/2018/11/arfara-news_19.html     .-
~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα  από το Αρφαρά . Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζει της ενημέρωσης   :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/11/arfara-news_21.html   .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας τα Νέα από Αρφαρά . Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html .- 
 ~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά .  Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/11/arfara-news_23.html .-  
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά  Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης   :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/11/arfara-news-24-2018.html  .-  
~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από  Αρφαρά . Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news_25.html   .- 
 ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά . Δευτέρα 26  Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης: https://snsstamoskal.blogspot.com/2018/11/arfara-news_26.html      .-  
  ~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από Αρφαρά  Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news-27-2018.html     .- 
 ~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά . Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/11/arfara-news_28.html  .- 
~* *ARFARA  NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  από Αρφαρά . Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης .     https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/11/arfara-news_29.html .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας ,Τα Νέα από το Αρφαρά . Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html
~** ~** ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!!!   ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!! :https://youtu.be/CUdggLuXc1w .-  
~**   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 :                                                                                             ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά .  Σάββατο 01  Δεκεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html .- 
 ~**  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   https://snsarfara.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html  .-                                                         ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας , Τα Νέα από το Αρφαρά .  Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης   https://stamos-dynami.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html   .-
~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας , Τα  Νέα μας από το Αρφαρά  Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/12/arfara-news-04-2018.html .- 
~**  

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ    ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ: https://twitter.com/stamos01  .-                       1. - Stamatios Skoulikas = Stamatios Skoulikas,http://www.youtube.com/stamos01  ,  6605 videos.  -    Σταματης Σκουλικας  1.527.984 προβολές , Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009.- 
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947 http://www.youtube.com/stamatios01  ,    3917   videos.     σταμος σκουλικας, 933.273 προβολές  , Εγγράφηκε στις 13 Φεβ 2011.-  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas, +Stamos, http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4132  video. – 1.266.707 προβολές  , Εγγράφηκε στις 21 Ιουλ 2011 .- https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1 ,. - - βλάσης σκούλικας ,Σύνολον   14.547   βίντεο   .- 
*** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—