~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

Θέματα Υγείας 15 Απρίλιος 2011 *

Θέματα  Υγείας  15 Απρίλιος 2011   :
~** Ποτέ μην επιτρέπεις σε κάποιον να είναι η πρώτη προτεραιότητά σου, ενώ ανέχεσαι να είσαι γι’ αυτόν μια από τις εναλλακτικές του λύσεις. - Ανώνυμος

1.- **ΠΕΡΙΣΤΕΦΑΝΙΤΙΔΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ :

*Η περιστεφανίτιδα είναι μία μικροβιακή φλεγμονή των ούλων, γύρω από ένα δόντι το οποίο δεν έχει ανατείλει πλήρως στη στοματική κοιλότητα (συνήθως αφορά τους σωφρονιστήρες, οι οποίοι ανατέλλουν λίγο πριν ή λίγο μετά τα 20 χρόνια).
*Σε αυτές τις περιπτώσεις ένα μέρος της μύλης του δοντιού καλύπτεται ακόμα από τα ούλα, τα οποία δημιουργούν μία μαλακή καλύπτρα που συγκρατεί τις τροφές και είναι εκτεθειμένη σε τραυματισμούς κατά τη μάσηση.
*Τα συμπτώματα της περιστεφανίτιδας είναι πόνος, διόγκωση των ούλων που φλεγμαίνουν, δυσκολία διάνοιξης του στόματος (αν αφορά οπίσθιο δόντι), κακοσμία και διόγκωση των λεμφαδένων της περιοχής. Μπορεί να επιδεινωθούν, αν η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί και η λοίμωξη επεκταθεί στους γύρω ιστούς.
*Στις ήπιες περιπτώσεις ο καλός καθαρισμός της φλεγμαίνουσας περιοχής, ξεπλύματα με ζεστό αλατόνερο και η λήψη αναλγητικού βοηθούν στην ανακούφιση, αλλά οι υποτροπές είναι συνήθεις. Σε σοβαρότερες περιπτώσεις απαιτείται η άμεση αντιμετώπιση από οδοντίατρο ο οποίος εκτός από τη φροντίδα της φλεγμαίνουσας περιοχής, θα συστήσει την κατάλληλη αντιμικροβιακή αγωγή και θα προγραμματίσει την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος, η οποία ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να συνίσταται σε χειρουργική διαμόρφωση των ούλων ή την εξαγωγή του υπεύθυνου δοντιού.

2.- ~**Οδοντιατρική Τηλεόραση


** Η ταχύτητα σύνδεσης καθορίζει το περιεχόμενο του ιστού

*Το βίντεο στο διαδίκτυο το συναντάμε πλέον σε όλο και περισσότερους διαδικτυακούς τόπους αποσπώντας μεγαλύτερο μερίδιο από άλλους τρόπους παρουσίασης περιεχομένου, όπως είναι το κείμενο, η εικόνα και η ομιλία.

*Τόσο το audio podcasting όσο και η web tv δεν είναι καινούριες τεχνολογικές εξελίξεις. Είναι στην πραγματικότητα η μεταφορά ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού προγράμματος μέσω του διαδικτύου, η οποία κατέστη εφικτή μόλις οι ταχύτητες σύνδεσης των χρηστών αυξήθηκαν σε βαθμό που να επιτρέπουν το κατέβασμα και την ταυτόχρονη αναπαραγωγή ήχου και βίντεο χωρίς καθυστέρηση.
* Αν οι ταχύτητες σύνδεσης στον παγκόσμιο ιστό ήσαν της τάξης των 10Mbps από την αρχή της λειτουργίας του, να είστε βέβαιοι ότι η web tv θα είχε εμφανιστεί πριν από 20 χρόνια.
**Οδοντιατρική τηλεόραση και ραδιόφωνο

*Και στο χώρο της Οδοντιατρικής μπορεί να δημιουργηθεί και να εκπέμψει το πρόγραμμά του ένα Οδοντιατρικό Ραδιόφωνο ή μία Οδοντιατρική Τηλεόραση. Το γεγονός ότι δεν απαιτούνται πλέον ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές συχνότητες για τη μετάδοση του σήματος (αφού αυτό μπορεί να μεταδοθεί μέσω του τηλεπικοινωνιακού δικτύου), ανοίγει το δρόμο για τη λειτουργία απεριόριστων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, για κάθε χρήση ή προτίμηση.

* Προφανώς όμως επειδή βρήκαμε παπά δε σημαίνει ότι θα θάψουμε οπωσδήποτε 5-6. Δηλαδή η παράκαμψη του προβλήματος της εύρεσης μίας διαθέσιμης ραδιο-τηλεοπτικής συχνότητας από μόνη της είναι μία καλή προϋπόθεση, αλλά δεν αρκεί για να δημιουργηθεί ένας ραδιοφωνικός ή τηλεοπτικός σταθμός και να εκπέμψει πρόγραμμα.
* Για τα δεδομένα λειτουργίας ενός μέσου ιστότοπου σήμερα, η παραγωγή ενός ραδιοφωνικού προγράμματος είναι μία ακριβή επιλογή και η παραγωγή τηλεοπτικού προγράμματος είναι μία πανάκριβη έως απλησίαστη επιλογή. Και δεν είναι μόνο το κόστος.
* Το ραδιοφωνικό και πολύ περισσότερο το τηλεοπτικό πρόγραμμα απαιτούν για την παραγωγή τους τη συνεργασία πάρα πολλών ανθρώπων, με διαφορετική επαγγελματική εξειδίκευση, για μεγάλο χρονικό διάστημα.
* Δεν έχει παρά να ανακαλέσει στη μνήμη του κάποιος τους τίτλους τέλους μίας τηλεοπτικής εκπομπής (ή μίας ταινίας) για να αντιληφθεί πόσοι άνθρωποι χρειάζεται να εργασθούν για τη δημιουργία της, αλλά και να αναλογιστεί πόσες ημέρες, εβδομάδες ή μήνες απαιτούνται για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων ενός μη ζωντανού προγράμματος.
* Συνεπώς αν συνεκτιμήσουμε όλα τα δεδομένα, η παραγωγή και η διάθεση στον ιστό ενός ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού προγράμματος οδοντιατρικού ενδιαφέροντος είναι σήμερα εφικτή από τεχνολογικής πλευράς, εφόσον εξασφαλιστούν οικονομικοί πόροι, ανθρώπινο δυναμικό και η σχετική τεχνογνωσία.
** Η Οδοντιατρική Web tv

* Η Οδοντιατρική προετοιμάζεται συστηματικά τα τρία τελευταία χρόνια για να αποκτήσει την τεχνογνωσία για την παραγωγή ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού προγράμματος και τη διάθεσή του μέσω διαδικτύου.

* Αυτό σημαίνει πως τώρα που οι ταχύτητες του adsl και η διαθέσιμότητά του σε σημαντικό τμήμα της χώρας ευνοούν τη μετάδοση αλλά και την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας βίντεο, είμαστε ακόμα πιο κοντά στην υλοποίηση αυτού του στόχου.
* Σήμερα υπάρχει ο τρόπος μετάδοσης, η γνώση παραγωγής και χρειάζονται το ανθρώπινο δυναμικό και οι οικονομικοί πόροι για γίνει πραγματικότητα κάτι που πριν από μερικά χρόνια μόνο στη φαντασία κάποιου στο χώρο της Οδοντιατρικής θα μπορούσε να υπάρξει.
***Money talks

* Η παραγωγή ενός τηλεοπτικού προγράμματος στην Ελλάδα σήμερα κοστίζει περίπου από 20.000 ως 200.000€. Αυτά τα ποσά αντιστοιχούν σε τηλεοπτικό πρόγραμμα διάρκειας μιας ώρας, για την ακρίβεια 40' προγράμματος και 20' διαφημίσεων.

* Γίνεται αντιληπτό ότι παραγωγές αυτού του κόστους δεν μπορούν να γίνουν στον χώρο της Οδοντιατρικής. Η οροφή είναι πολύ - πολύ χαμηλότερα.
* Κι αν η τηλεοπτική παραγωγή στο χώρο της Οδοντιατρικής είναι εξ ορισμού χαμηλοτάβανη, που βρίσκεται το δάπεδό της; Ποιο είναι το ελάχιστο κόστος μίας αξιοπρεπούς παραγωγής;
* Όταν πρόκειται για την ποιότητα, ο καθένας μας τοποθετεί τον πήχη και με τα υποκειμενικά του κριτήρια και αυτό στην περίπτωσή μας μεταφράζεται σε κόστη παραγωγής 2.000 - 20.000€ για ένα 40λεπτο πρόγραμμα.
* Αναρωτιέστε γιατί χρειάζεται να υπεισερχόμαστε σε τέτοιες λεπτομέρειες; Μα για να γίνει αντιληπτό ότι αν θέλουμε να δούμε 10 ώρες οδοντιατρικού τηλεοπτικού προγράμματος το χρόνο (για να μη μιλήσουμε για περισσότερο), θα απαιτηθούν 20.000 - 200.000€, ποσά που δεν μπορεί να διαθέσει οποιαδήποτε εκδοτική ομάδα ιστού στην ελληνική οδοντιατρική, παρά μόνον αν διευρυνθεί κατά πολύ ο αριθμός όσων στηρίζουν με οικονομικούς πόρους τη λειτουργία αυτών των ιστότοπων.
* Στις δικές μας σκέψεις είναι η χρηματοδότηση της παραγωγής Οδοντιατρικής Web tv να στηριχθεί σε συνδρομές οδοντιάτρων και έσοδα από την οδοντιατρική αγορά. Το όποιο budget θα διαμορφώνεται κατ' έτος από αυτές τις εισροές, θα καθορίζει τον αριθμό, τη διάρκεια και το είδος των θεμάτων στα οποία θα αναφέρονται οι παραγωγές της επόμενης χρονιάς.
* Αρκετές από τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία οδοντιατρικού τηλεοπτικού προγράμματος υπάρχουν, το εγχείρημα όμως είναι δύσκολο, ιδιαιτέρως στην αντίξοη σημερινή οικονομική συγκυρία, αλλά αν ο σπόρος βρει πρόσφορο έδαφος στην Οδοντιατρική κοινότητα, όλα μπορούν να συμβούν και μάλτα να ξεκινήσουν άμεσα.
* Και μία τελευταία επισήμανση. Λέγεται κατά κόρον ότι στην Ελλάδα η αγορά επιτρέπει την επιβίωση (χωρίς παράπλευρες επιχειρηματικές δραστηριότητες να καλύπτουν το παθητικό του) μόνο 2-3 μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών. Περιττό να πούμε ότι στην Οδοντιατρική μπορεί να επιβιώσει ..μισός σταθμός παραγωγής τηλεοπτικού προγράμματος, ίσως και πιο λίγο, το 1/4, το 1/16, το 1/164..
* Είναι στο χέρι μας να ενώσουμε το όποιο δυναμικό μπορούμε να διαθέσουμε ως κοινότητα για την επίτευξη αυτού του στόχου ή κατά την προσφιλή και γραμμένη στο dna μας συνήθεια, να κάνουμε ο καθένας μόνος του, τη δική του αναιμική, ερασιτεχνική προσπάθεια.- Πηγή :
**   www.odontiatriki.gr  , Ελληνική Οδοντιατρική στο INTERNET.-  
~** Την Κυριακή  17 Απριλίου 2011 και στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Στούπα της Μεσσηνιακής Μάνης ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας εορτάζοντας τον Προστάτη των Οδοντιάτρων Άγιο Αντύπα (βλ. φωτογραφία αριστερά ), θα τελέσει την Θεία Λυτουργία  μετά αρτοκλασίας και στην συνέχεια διοργανώνει μεσημεριανό τραπέζι -δεξίωσης εις τη οποία όπως κάθε χρόνο , έτσι και εφέτος σε τελετή θα απονέμει τιμητικές πλακέτες στους αποχωρούντες λόγο Συνταξιοδώτησης  Οδοντιάτρους του Συλλόγου .-

~**Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΙΠΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΓΑΜΟΥ
* Ο Αγίου Αντίπας είναι προστάτης των Οδοντιάτρων και γιορτάζει στις 11 Απριλίου.Το ακόλουθο κείμενο είναι του συναδέλφου κ. Γρηγόρη Κανταρτξόγλου, ο οποίος μας επέτρεψε να το αναδημοσιεύσουμε και αναφέρεται στη ζωή του Αγίου.
** Ο Άγιος Αντίπας, ια­τρός το επάγγελμα, με ει­δικότητα στα οδοντικά νοσήματα, ήταν ένας α­πό τους Πρώτους Χρι­στιανούς της Περγάμου. Σύγχρονος των Αγίων Αποστόλων «υφ' ων κεχειροτόνηται», όπως α­ναφέρουν οι γράφε;. Ήταν δεύτερος Επίσκο­πος της πόλης αυτής. Πε­ρί το 70 μ.x. χειροτονή­θηκε πιθανότατα από τον Άγιο Ιωάννη το Θεολό­γο, ο οποίος μνημονεύει και το όνομα του Αγίου Αντίπα, στην Αποκάλυ­ψη (κεφ. Β. παρ. 13). Η Πέργαμος ήταν πόλη ό­που ζούσαν πολλοί ειδω­λολάτρες, γι" αυτό, το έρ­γο του ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Ο Άγιος όμως προχώρησε το δρόμο του με πολλή υπομονή και ε­πιμονή και με τη χάρη του Θεού, οδήγησε πλή­θος ειδωλολατρών στη Χριστιανική πίστη. Δια­κρινόταν για την ταπει­νοφροσύνη του, την κα­λοσύνη του. την αγάπη προς τον πλησίον και ιδι­αίτερα για τη φιλευσπλαχνία του. Είχε μεγάλη κλίση στα γράμματα και από τα μικρά του χρόνια η μεγάλη του επιθυ­μία ήταν να γίνει γιατρός.
* Αποφάσισε και φοίτησε στην περίφη­μη Ιατρική Σχολή της Περγάμου, όπου κατά καιρούς δίδαξαν και διακρίθηκαν μεγάλοι Ιατροί, όπως ο μεγάλος ιατρός της Ρωμαϊκής εποχής Γαληνός (131-201 μ. Χ.), ο οποίος και αυτός καταγόταν από την Πέργαμο. Πίστευε απόλυτα δε στο α­ξίωμα ότι καμία επίσκεψη δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο εμπορίου, λόγοι της μεγάλης του αγάπης για τον συνάνθρω­πο του. πονούσε για αυτόν και δεν ήθελε την επιστήμη του να την κάνει εμπόριο. Γιάτρευε και αντιμετώπιζε τα προβλή­ματα των ασθενών του με καλοσύνη, ποτέ δεν έκανε λόγο για αμοιβή, δεν απο­γοήτευε και δεν αποθάρρυνε κανέναν.
* Δεν είναι ακριβής η ημερομηνία κα­τά την οποία ο Άγιος Αντίπας έγινε Χρι­στιανός. Από τότε ο ιατρός των σωμά­των έγινε και ιατρός των ψυχών. Μίλα­γε στους ασθενείς του για τη Χριστιανι­κή πίστη και άναβε τους πυρσούς στις καρδιές για την αλήθεια, την αγάπη και τη σωτηρία της ψυχής.
* Στα πρώτα χρόνια της αυτοκρατορίας του Δομετιανοΰ (81-96μ.Χ.) ο Άγιος όντας 83 ετών αντιμετωπί­ζει κατηγορίες από τον έ­παρχο της πόλης και ο­δηγείται στο δικαστήριο όπου καταδικάζεται σε θάνατο.
* Ο Άγιος καταδικά­στηκε να καεί ζωντανός μέσα σε χάλκινο βόδι, το οποίο αποτελούσε δωρεά του βασιλιά της Περγά­μου Αττάλου του Αage 241-197 π.χ.) στην Ακρόπολη της πόλης ως τρόπαιο της νίκης του κα­τά των Γαλατών και το ο­ποίο είχε μεταφερθεί α­πό τους Ρωμαίους στο αι­γυπτιακό ιερό του Σέραπη, όπου τιμούσαν το βό­δι ως ιερό ζώο. Η σορός του Αγίου τάφηκε έξω α­πό το Σεράπιο, σ'ένα χώ­ρο που αργότερα δια­μορφώθηκε ως τόπος μαρτυρίου «Μωροννα». «Μαρτύριο», μικρό ναό προς τιμήν του. Το χάλ­κινο βόδι μεταφέρθηκε από το Θεοδόσιο στην Κωνσταντινούπολη. Μέ­σα στο βόδι αυτό το έτος 610 μ. Χ., οι Βυζαντινοί κάψανε τον τυραννικό Αυτοκράτορα Φωκά Α'.
* Λείψανα του Αγίου διασώζονται σή­μερα στην Πάτμο, στο Άγιον Όρος, το δε­ξί του χέρι στη μονή Διονυσίου, η σιαγό­να του, στη Μονή της Μεγάλης Λαύρας στο Άγιον Όρος, στο Φανάρι, στη Μυτι­λήνη και στον Μητροπολιτικό ναό της Μυτιλήνης.
* Ο Παντοκράτωρ θεός για την πίστη του τον βράβευσε στον ουρανό και στη γη. Το όνομα του αναφέρεται στην Και­νή Διαθήκη και στην Αποκάλυψη του Ιω­άννη, όπου τον ονομάζει ο Κύριος «Μάρ­τυρα του πιστό».- http://www.ossa.gr/el/component/content/article/18-diverse/30-2009-06-12-11-27-32.html  .-

 ~** O Γιατρός δεν πρέπει να συμπεριφέρεται "τεχνικός" και να αντιμετωπίζει τους αρρώστους σαν ¨"αντικείμενου έχουν ανάγκη επισκευής-Αλλά να θεραπεύει τους αρρώστους με τις ιατρικές του γνώσεις και να συμπεριφέρεται σαν φιλόσοφος, με σύμπνοια, στην κατανόησή του πόνου και τα ψυχολογικά προβλήματα του αρρώστου, με αγάπη, αξιοπρέπεια και Ανθρωπιά , ώστε όλες οι φροντίδες του να επιτελούν Λειτούργημα.-


~ ** Kανένα φάρμακο δεν είναι αποτελεσματικό , αν ο γιατρός δεν σταλάζει μέσα του και μερικές σταγόνες από Αγάπη , Χαμόγελο . Κατανόηση, και συμπόνια προς τον άρρωστο .-

~ ** O Γιατρός είναι ένα πολύ τιμημένο και τιμώμενο πρόσωπο, είναι ένας άνθρωπος , που αξίζει περισσότερο από πολλούς άλλους .-

~** Τὰ μάτια σου μιλοῦν ἐγὼ χορεύω

Λίγη δροσιὰ μιλοῦν κι ἐγὼ χορεύω

Λίγη χλόη πατοῦν τὰ πόδια μου

Ὁ ἄνεμος φυσᾶ πού μᾶς ἀκούει

** Όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτόν του , τότε δεν μπορεί να βοηθήσει και τους άλλους .-

** Πρέπει το όνειρο , που ονομάζουμε ζωή , να είναι γλυκύτερο .Να είναι πρόγευση της αληθινής ζωής στην καθ΄ αυτό πατρίδα μας , στην οποία το ζων πνεύμα δεν θα φέρει την άλυσι του σώματος , την σκευοθήκη του χώρου , την μάστιγα των γήινων πόνων και όπου δεν θα το πιέζουν οι πειρασμοί των πολύ μικρών μας αναγκών και επιθυμιών . Ας φέρουμε με θάρρος και χωρίς γογγυσμό το φορτίο μέχρι τέλους χωρίς να λησμονούμε καθόλου εκείνον τον υψηλότερο σκοπό . Θα είμαστε γεμάτοι χαρά , όταν θα σημάνουν οι τελευταίες ΄ώρες της ζωής μας , για να αποθέσουμε το φορτίο και να βλέπουμε να φεύγει από επάνω μας κάθε τι το φθαρτό .-(Κάρολος Γκάους ).-

~** Μη ρωτάς τι έκανε η πατρίδα σου για σένα , αλλά αναλογίσου τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου .-

~** Όταν γελάς , διακινδυνεύεις να περάσεις για ηλίθιος , Όταν κλαις , κινδυνεύεις να περάσεις για συναισθηματικός , Όταν ανοίγεσαι στους άλλους , κινδυνεύεις να μπλεχτείς , Όταν δεχθείς τα συναισθήματά σου , κινδυνεύεις να αποκαλύψεις την ανθρωπιά σου , Όταν εκθέτεις τις ιδέες και τα όνειρα σου στον κόσμο , κινδυνεύεις να τα χάσεις ,Όταν αγαπάς , κινδυνεύεις να μην έχεις ανταπόκριση η αγάπη σου , Όταν ελπίζεις , κινδυνεύεις να πονέσεις , Και όταν δοκιμάζεις , κινδυνεύεις να αποτύχεις .- Μόνο ο άνθρωπος που ρισκάρει είναι ελεύθερος .- Το να κρατάς κρυμμένο τον εαυτό σου , να τον χάνεις με τις αυτομειωτικές σου ιδέες , είναι Θάνατος .- Η μεγαλύτερη υποχρέωση σου είναι να γίνεις όλα όσα είσαι όχι μόνο για δικό σου όφελος , αλλά και για όφελος του άλλου. [ Λεό Μπουσκαλία ] .-

~** «Ελληνικό» εμβόλιο για τον καρκίνο

* Πραγματικότητα ενδέχεται να γίνει το πολυεμβόλιο κατά του καρκίνου του παγκρέατος και πολλών άλλων μορφών καρκίνου, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, εφόσον πετύχουν οι κλινικές δοκιμές που γίνονται στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.
* Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», το εμβόλιο ανέπτυξε η ομάδα του διακεκριμένου ελληνοκύπριου καθηγητή χειρουργικής Τζον Νεοπτόλεμου, νε την ελπίδα πως θα επιτύχει σημαντική «παράταση ζωής» για αυτή τη δύσκολα αντιμετωπίσιμη μορφή καρκίνου, αλλά και πως θα αποδειχθεί εξίσου αποτελεσματικό κατά των καρκίνων του δέρματος, των πνευμόνων, του ήπατος, του μαστού, και του προστάτη.

~** Ένα μήλο την ημέρα τον καρδιολόγο κάνει πέρα

 * Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ένα μήλο την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των σημαντικών παραγόντων κινδύνου για καρδιοπάθεια.
* Ο ερευνητής Dr. Bahram Arjmandi, του Πανεπιστημίου Florida State, σημειώνει ότι δεν περίμενε ποτέ πως η κατανάλωση μήλων μειώνει σε τέτοια έκταση την ‘κακή’ χοληστερόλη, ενώ αυξάνει τη χοληστερόλη HDL κατά 4% περίπου.
*  Στην έρευνα, 160 γυναίκες μεταξύ 45 και 65 ετών χωρίστηκαν τυχαία σε 2 ομάδες. Κάθε μέρα, για ένα χρόνο, γυναίκες της μιας ομάδας κατανάλωναν αποξηραμένα μήλα και οι υπόλοιπες δαμάσκηνα.
*  Πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις αίματος στους 3, 6 και 12 μήνες, για να αποτυπωθούν οι αλλαγές στον καρδιαγγειακό κίνδυνο.
*   Σχετικά με την αιτία που θα μπορούσε να εξηγήσει τις ωφέλιμες ιδιότητες των μήλων, οι ερευνητές ξεχώρισαν 2 ουσίες του φρούτου. Έναν υδατάνθρακα, γνωστό ως πηκτίνη και μια ομάδα αντιοξειδωτικών, γνωστών ως πολυφαινόλες.
* Οι ωφέλιμες για την καρδιά ιδιότητες των συγκεκριμένων ουσιών έχουν φανεί σε προηγούμενες έρευνες σε ζώα.
**Τα μήλα έχουν λίγες θερμίδες και περιέχουν βιταμίνη C και A.
* Ο Dr. Arjmandi δήλωσε ότι οι γυναίκες στην ομάδα μήλων έχασαν κατά μέσον όρο 1,5 κιλό και πρόσθεσε ότι η πηκτίνη θα μπορούσε να ευθύνεται για την απώλεια βάρους. Η πηκτίνη αυξάνει τον κορεσμό, μειώνοντας την αποβολή τροφής από το στομάχι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
* Η έρευνα παρουσιάζεται στο συνέδριο Πειραματικής βιολογίας που πραγματοποιείται την τρέχουσα εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.

~**Το στοματικό διάλυμα βλάπτει;

 * Πολλοί άνθρωποι στην καθημερινή τους ρουτίνα, εκτός από την οδοντόπαστά τους χρησιμοποιούν και στοματικό διάλυμα, ώστε να φρεσκάρουν την αναπνοή τους αλλά και να προστατεύσουν τα δόντια τους από την πλάκα. Όμως πόσοι από αυτούς γνωρίζουν ότι αυτό θα μπορούσε να βλάψει τελικά τα δόντια τους;
* Μέσα στα συστατικά που περιλαμβάνονται σε ένα υγρό στοματικού διαλύματος, περιέχονται και κάποια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιές στα δόντια και τα ούλα αν δεν γίνει σωστή χρήση του προϊόντος, λέει ο Robin Seymour, καθηγητής επανορθωτικής οδοντιατρικής από το πανεπιστήμιο του Newcastle.
* Πολλά στοματικά διαλύματα, σύμφωνα με έρευνα, περιέχουν μέχρι και 26% αλκοόλη, η οποία λειτουργεί ως βοηθητικό «εργαλείο» για τη μεταφορά άλλων συστατικών που πρέπει να διεισδύσουν στα δόντια και να σπάσουν την πλάκα. Ωστόσο, το ίδιο το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο στόμα, μια και διασπά τη βλέννα που διατηρεί την υγρασία του στόματος, γεγονός που οδηγεί σε κακή αναπνοή και δυσάρεστη αίσθηση του στόματος. Επιπροσθέτως, τα στοματικά διαλύματα, όπου έχουν σαν βάση τους την αλκοόλη, έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του στόματος, μια και επιτρέπει σε καρκινογόνες ουσίες –όπως είναι η νικοτίνη- να διαποτίσουν το εσωτερικό του στόματος πιο εύκολα!
* Ωστόσο, το Βρετανικό Ίδρυμα Υγείας Δοντιών, πρόσφατα εξέτασε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση αλκοόλης σε στοματικά διαλύματα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη για σχέση μεταξύ καρκίνου του στόματος και αυτών των διαλυμάτων.
* Από την άλλη, πολλά συστατικά που περιέχονται στις οδοντόκρεμες, όπως το νάτριο για παράδειγμα, μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το φθόριο του στοματικού διαλύματος, με αποτέλεσμα να χάνεται η ισχύς και των δύο. Για αυτό τον λόγο είναι προτιμότερο να περιμένει κανείς τουλάχιστον μισή ώρα μετά το βούρτσισμα για να κάνει χρήση του διαλύματος.
* Είναι επίσης πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι, πολλά στοματικά διαλύματα μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και καφέ κηλίδες επάνω στο σμάλτο των δοντιών ή και κακή αναπνοή, λόγω ενός συστατικού που χρησιμεύει ως αντισηπτικό και καταπολεμά την πλάκα.
* Για κάθε ενδεχόμενο πάντως, είναι απαραίτητη η συμβουλή ενός οδοντιάτρου, ώστε η χρήση των προϊόντων να είναι η ορθότερη και να έχει μόνο τα επιθυμητά αποτελέσματα.

 ~** «Φάρμακο» για το στρες οι τηγανητές πατάτες;

 *  Επιστημονική έρευνα ρίχνει για πρώτη φόρα φως, στο μηχανισμό που ωθεί το συντριπτικό ποσοστό των ανθρώπων να «λατρεύει» τις τηγανητές πατάτες.
* Οι ειδικοί μετά από μελέτες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αλάτι που περιέχουν μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, ενώ παράλληλα αυξάνει τα επίπεδα της ωκυτοκίνη, της ορμόνης του έρωτα.
* Στο πλαίσιο της έρευνας, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αρουραίους τους οποίους είχαν χωρίσει σε δύο ομάδες, σε αυτή που κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλατιού και εμφάνισε υπερνατριαιμία (περισσότερο νάτριο στο αίμα από την τιμή αναφοράς) και σε αυτούς που είχαν φυσιολογικά επίπεδα νατρίου στο αίμα.
* Οι δύο ομάδες εκτέθηκαν σε μία στρεσογόνο κατάσταση. Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι όσοι είχαν υψηλά επίπεδα αλατιού (νατρίου), παρουσίασαν μειωμένη δραστηριότητα στο κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκέφαλο), σε σύγκριση με εκείνους που το αλάτι βρισκόταν σε φυσιολογικό επίπεδο.
* Επιπλέον, στην ομάδα που είχε καταναλώσει περίσσια νατρίου, η ωκυτοκίνη, δηλαδή η ορμόνη που συνδέεται με την ιδιότητα να δημιουργούμε κοινωνικούς δεσμούς, φιλικούς ή ερωτικούς ήταν αυξημένη.
* Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όταν καταναλώνουμε αλατισμένα τρόφιμα θέτουμε σε λειτουργία το φυσικό μηχανισμό άμυνας του οργανισμού κατά του στρες.
* Πάντως, οι ειδικοί σπεύδουν να επισημάνουν πως η συχνή κατανάλωση τηγανητής πατάτας μπορεί να προκαλέσει διαβήτη λόγω του υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, και υπέρταση λόγω του αλατιού.
*Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Neuroscience».- Πηγή: ygeia.tanea.gr .-

~** Ο έρπητας των γεννητικών οργάνων κολλάει ακόμα και αν δεν έχει συμπτώματα

*  Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, ο έρπητας των γεννητικών οργάνων είναι δυνατό να μεταδοθεί σε άλλα πρόσωπα, ακόμα κι αν ο φορέας δεν έχει συμπτώματα.
* Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Άννα Γουόλντ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), μελέτησαν περίπου 500 ανθρώπους, οι οποίοι όλοι είχαν βρεθεί με αντισώματα έρπητα στο αίμα τους (άρα είχαν κάποια στιγμή κολλήσει) και έδιναν επί έξι χρόνια συνεχώς δείγματα γεννητικών εκκρίσεων ανά ένα ή δύο μήνες.
* Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι στην ομάδα που ανέφερε στα γεννητικά όργανά τους συμπτώματα του ιού του έρπητα HSV (herpes simplex 2), ο ιός ανιχνεύθηκε στο 20% των ημερών, ενώ στην ομάδα που δεν είχαν συμπτώματα, ο ιός ανιχνεύθηκε στο 10% των ημερών.
* Αυτό, κατά τους ερευνητές, σημαίνει ότι, όταν υπάρχουν συμπτώματα, ο ιός είναι παρών στην περιοχή των γεννητικών οργάνων κατά μέσο όρο μία στις πέντε μέρες, ενώ σε όσους δεν έχουν συμπτώματα, ο ιός πάλι είναι παρών, αλλά πιο αραιά, κατά μέσο όρο μια στις δέκα μέρες.
* Ο ιός HSV προκαλεί ένα από τα πιο ευρέως διαδεδομένα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και εκτιμάται ότι έχει μολύνει περίπου 536 εκατ. ανθρώπους στον κόσμο. Κάθε χρόνο αναφέρονται 23,6 εκατ. περιστατικά έρπητα γεννητικών οργάνων διεθνώς από άτομα ηλικίας 15 έως 49 ετών. Οι περισσότερες νέες μολύνσεις προέρχονται από φορείς του ιού χωρίς συμπτώματα, με συνέπεια πολλοί άνθρωποι να μολύνουν τον σεξουαλικό σύντροφό τους, χωρίς να το γνωρίζει κανείς από τους δύο.
* Η νέα έρευνα έδειξε ότι όσοι έχουν συμπτώματα, έχουν κατά μέσο όρο 18 επεισόδια έκκρισης του ιού έναντι 12,5 «αόρατων» επεισοδίων όσων δεν έχουν συμπτώματα.
* Οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι φορείς του ιού, δεν το ξέρουν καν (σε ποσοστό 75% έως 90%). Για όσους έχουν συμπτώματα, αυτά μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ οδυνηρά, ενώ η ύπαρξη του ιού HSV αυξάνει την πιθανότητα μόλυνσης με τον πιο επικίνδυνο ιό HIV του AIDS. Σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις, ο ιός HSV μπορεί να μεταδοθεί από τις μητέρες στα μωρά κατά τη γέννησή τους, με πιθανώς θανατηφόρες συνέπειες.
* Η εξάπλωση του ιού -που δεν θεραπεύεται οριστικά- εμποδίζεται με τη χρήση προφυλακτικών κατά τη συνουσία και με φάρμακα που καταστέλλουν τα συμπτώματά του. Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτές οι μέθοδοι απλώς μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Υπάρχει ένα αιματολογικό τεστ ανίχνευσης του ιού HSV-2, όμως πολλοί άνθρωποι δεν το έχουν κάνει ποτέ.
* «Οι άνθρωποι με συμπτώματα δεν είναι στην πραγματικότητα παρά η κορυφή του παγόβουνου. Δεν θα έχουμε καμία επίδραση στην πανδημία, αν την αγνοούμε», δήλωσε η ερευνήτρια δρ Κριστίν Τζόνστον του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.

~** ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΑΡΦΑΡΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2011 :**

** ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ :** Α.Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ 2009 ΕΛΕΓΕ :~* Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι' αυτό που κάνουμε αλλά και γι' αυτό που δεν κάνουμε. Μολιέρος, 1622-1673, Γάλλος συγγραφέας
**** Οι αναρτήσεις ...τον μήνα ... ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011 :


~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/04/01-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Απρίλιος 2011 *

~* http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/04/2-2011.html  . Στο Αγιάζι της Σαββατιάτοκης ενημέρωσης -Πληροφόρησης 2 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2011 *

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/04/03-2011.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης -Πληροφόρησης 03 Απριλίου 2011 .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/04/04-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Απριλίου 2011 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/04/05-04-2011.html  . Στο αγιάζι της Τοπικής - Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Τρίτη 05-04-2011 .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/04/05-2011.html  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης - πληροφόρησης Τρίτη 05 Απριλίου 2011 .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/04/06-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Απριλίου 2011.-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/04/7-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 7 Απριλίου 2011 .-

~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/04/8-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 .-

`~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/04/09-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του Σαββάτου 09 Απριλίου 2011.-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης Ενημέρωσης 10 Απριλίου 2011 * .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/04/11-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/04/2011-11.html  , Υγεία για όλους μας Απρίλιος 2011 ,Δευτέρα 11/04/2011 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/04/12-2011.html  , Στο αγιάζι της πληροφόρησης για σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου 2011 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/04/13-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη , 13 Απριλίου 2011 * .- Παρακολουθούν 138 φίλοι .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/04/15-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Απριλίου 2011 .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/04/15-2011.html  , Θέματα Υγείας 15 Απρίλιος 2011 .-

*** OTI  ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ :
~* http://snsarfara.blogspot.com/  , STAMO-ARFARA-GREECE .- 91 παρακολουθήσεις .-


http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/  , stamos-dynami . 31 , παρακολουθήσεις . .-

o http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/  , vlasis , 32 παρακολουθήσεις .-

o http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/  , afara-messinias-stamos , 92 παρακολουθήσεις .-

o http://snsstamoskal.blogspot.com/  , snsstamoskal , 52 αναγνώστες .-

o http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2010/07/blog-post.html  , arfara-stamos-asteras

 ** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/01/09012011.html  , (48) .-

** ** http://scrapgreece.ning.com/profile/StamatiosSkoulikas  STAMATIOS SKOULIKAS

 o http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/01/2011.html  , (23).-

o http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/01/2010-2011-10-2011.html  , ( 139 ).-

http://www.sync.gr/stamos1  , 3860 φίλοι , 1468 μέλη σέ έχουν φίλο .-

http://www.facebook.com/home.php?=home#!/profile.php?id=1446349692  ,

http://twitter.com/stamos01/  .- Σταμάτης

• ** http://www.youtube.com/stamos01  : 605 μεταφορτώσεις βίντεο .-  http://www.hi5.com/friend/book/signBookRedirect.do?type=success&userid=248248208#comments

** http://www.facebook.com/profile.php?id=1446349692#!/profile.php?id=100000233647236 .,
 641, Φίλοι .-

** http://www.facebook.com/home.php?sfrm=1#!/profile.php?id=1037492258  ,, .-, stamatios

 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2010/10/30102010.html  , Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΜΑΣ … ΕΔΩ… ΒΙΝΤΕΟ 1 … 30/10/2010 , Γνωστοί και φίλοι> .-

http://www.youtube.com/watch?v=ujPflsOkKhI  , TA VIDEO MAS !

** http://palioahrista.blogspot.com/   ΦΛΟΓΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ !

*** Οι μιναρέδες της Πόλης
- Γέροντα, είπατε ότι θα πάρουμε την Πόλη. Τι θα γίνουν οι μιναρέδες της; Θα τους γκρεμίσουμε; Θα γίνουν καμπαναριά;

- Γέροντας (χαμογελώντας):Όχι! θα γίνουν στύλοι για τους Στυλίτες και θα κρέμονται τα κομποσχοίνια μέχρι κάτω!
" Γέροντας Παΐσιος " 

~** ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ :
**