~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΟ Αγιάζι της ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Σαββατο-Κύριακου

ΣΤΟ  Αγιάζι της ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Σαββατο-Κύριακου  :
Σάββατο  3 Σεπτεμβρίου  2011 :
* Φωτογραφία από το Σπλίτ Κροατίας Αύγουστος 2011   snsarfara .-

** Κίνα: Ζητά διασφάλιση των συμφερόντων της στη Λιβύη


~ Να διασφαλίσει τα συμφέροντα των κινεζικών επιχειρήσεων στη Λιβύη, ζήτησε η Κίνα από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, κατά τη συνάντηση του κινέζου υφυπουργού Εξωτερικών Ζάι Ζουν με τον Μαχμούντ Τζιμπρίλ.
~ Η Κίνα ζήτησε από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης να «διασφαλίσει τα συμφέροντα των κινεζικών επιχειρήσεων στη χώρα», στη διάρκεια συνάντησης του κινέζου υφυπουργού Εξωτερικών Ζάι Ζουν με το νούμερο δύο του συμβουλίου Μαχμούντ Τζιμπρίλ.
~ Η Κίνα, η μόνη χώρα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας που δεν έχει αναγνωρίσει επισήμως το πολιτικό όργανο των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη, «σέβεται το σημαντικό ρόλο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου με το οποίο είναι έτοιμη να έχει στενές επαφές για να προωθήσει τις φιλικές σχέσεις Κίνας-Λιβύης», υπογράμμισε ο Ζάι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τζιμπρίλ στο Παρίσι.

~**Μνήμες Ιανουαρίου στην Τυνησία


~ Οι ταραχές που ξέσπασαν στην πόλη Ντουζ της νότιας Τυνησίας και η απαγόρευση κυκλοφορίας που επέβαλαν οι αρχές θυμίζουν τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Ιανουάριο και είχαν οδηγήσει στην ανατροπή του τότε προέδρου Μπεν Άλι.
~ Απαγόρευση κυκλοφορίας στην νότια πόλη Ντουζ επέβαλαν την Παρασκευή οι αρχές της Τυνησίας μετά τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ νεαρών που προκάλεσαν «πολλούς τραυματίες», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοινωθέν του.
~ Το τυνησιακό υπουργείο δεν διευκρίνισε τον αριθμό των τραυματιών, αλλά το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TAP μετέδωσε ότι περίπου 30 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Ντουζ, περίπου 488 χλμ. νότια της Τύνιδας.

~** Έσκαβαν τούνελ στις φυλακές Κορυδαλλού


~ Τρεις κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού έσκαβαν επί μήνες ένα τούνελ μέσα στο κελί τους, προκειμένου να αποδράσουν.
~ Θεαματική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, ετοίμαζαν τρεις κρατούμενοι, σκάβοντας επί μήνες ένα τούνελ μέσα στο κελί τους, προκειμένου να φτάσουν στην ελευθερία.
~ Η απόδραση αποτράπηκε, όταν στις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας, σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν μια τρύπα στο τσιμεντένιο πάτωμα, κάτω από ένα κρεβάτι κελιού της Γ΄ πτέρυγας, όπου κρατούνταν δύο Αλβανοί υπόδικοι για διακεκριμένες κλοπές και ναρκωτικά και ένας Έλληνας, επίσης υπόδικος, για ανθρωποκτονία.

~** Ανοίγει ο δρόμος για πλήρη απελευθέρωση των ταξί


~ «Λυμένα» είναι πλέον τα χέρια του Γιάννη Ραγκούση να προχωρήσει στην πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των ταξί, καθώς μετά την έγκριση των σχεδιασμών του, η απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας αίρει και τα τελευταία εμπόδια.
~ «Λυμένα» είναι πλέον τα χέρια του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση να προχωρήσει στην πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των ταξί καθώς, μετά την έγκριση των σχεδιασμών του, που έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα από τον πρωθυπουργό, η απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας, η οποία τάσσεται υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης όλων των επαγγελμάτων, αίρει και τα τελευταία εμπόδια.

~** Μετέφεραν γάλα μέσα σε τοξικά βυτία

~ Σάλο προκαλούν οι διαπιστώσεις του ΕΦΕΤ, μετά από καταγγελίες, ότι επιτήδειοι αυτοκινητιστές από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια διακινούν γάλα, λάδι, ξύδι, χυμούς, κ.α υγρά τρόφιμα, με βυτιοφόρα, που προηγουμένως είχαν μεταφέρει χημικά.
~ Σάλο προκαλούν οι διαπιστώσεις του ΕΦΕΤ, μετά από καταγγελίες μεταφορέων υγρών τροφίμων, ότι επιτήδειοι αυτοκινητιστές από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια διακινούν γάλα, λάδι, ξύδι, χυμούς, κ.α υγρά τρόφιμα, με βυτιοφόρα, που προηγουμένως είχαν μεταφέρει χημικά, όπως βιοκαύσιμα, κάτι που συνιστά μεγάλο διατροφικό κίνδυνο και φυσικά απαγορεύεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

~**  "Δουλέψτε από σήμερα, μη χάνετε άλλο χρόνο"

~ Επισήμανε στη συνεδρίαση του Π.Σ. η πρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, κα Hubner  ~ «Μη χάνετε άλλο χρόνο. Απλώς αποφασίστε τι χρειάζεστε και ξεκινήστε να δουλεύετε από σήμερα κιόλας», τόνισε χθες από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της η πρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, Danuta Hubner.
~ Η κα Hubner χαρακτήρισε, επίσης, ως μεγαλύτερη αποστολή αυτή τη στιγμή, να κρατηθούν οι νέοι στην Ελλάδα και να μην ανοίξει ένας νέος μεταναστευτικός δρόμος προς άλλες χώρες, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.
 *** Ειδική συνεδρίαση
~ Με την έναρξη στοιχεία για τη δράση της επιτρόπου έδωσε ο πρόεδρος του Σώματος Γ. Πουλοκέφαλος, ενώ τη συνεδρίαση ξεκίνησε με ομιλία του ο Πέτρος Τατούλης.
~ Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε αρχικά στην προσωπικότητά της και τόνισε ότι έχει συνδέσει το όνομά της με την προώθηση πολιτικών περιφερειακής ανάπτυξης, το ΕΣΠΑ, ενώ ήταν αυτή που εισηγήθηκε να ληφθεί ειδικό μέτρο για την εκτέλεση της 4ης Προγραμματικής Περιόδου για την Ελλάδα και έτσι επωφελήθηκε η χώρα μας περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ για ζητήματα ανάπτυξης.
~ Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Τατούλης επέρριψε ευθύνες για «έλλειμμα πολιτικής σε αυτούς που σχεδίασαν το μνημόνιο χωρίς να περιλάβουν αναπτυξιακή διάσταση σε αυτό, χωρίς δηλαδή την πολιτική ανάπτυξης που θα προστάτευε τη χώρα μας από τη βαθιά ύφεση στην οποία έχει οδηγηθεί με την εφαρμογή του».
~ Θα έπρεπε, σημείωσε ο περιφερειάρχης, «να δημιουργήσουν συνθήκες κινητικότητας της οικονομίας και της ανάπτυξης. Μόνο η πολιτική επενδύσεων μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του τόπου μας, μόνο η αναπτυξιακή διάσταση αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα».
~ Πολλές φορές, σημείωσε ο κ. Τατούλης, «λαμβάνονται πρωτοβουλίες, αλλά πολιτικά οι κυβερνήσεις δεν υποστηρίζουν αυτό το θεσμό. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είμαστε έτοιμοι να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να εφαρμόσει μια παρόμοια πολιτική που θα αφήσει το νέο θεσμό σε αδύναμη θέση». Προετοιμαζόμαστε, συνέχισε, «στο πλαίσιο του νόμου σε αυτόνομη παρουσία στα διεθνή φόρα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αποτελεί το μόνο θεσμό που θα οδηγήσει τη χώρα να βγει από την κρίση. Το μέλλον της χώρας μας βρίσκεται στην προοπτική της Ευρώπης και είμαστε πεπεισμένοι ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «ετοιμαζόμαστε να κάνουμε πραγματικότητα την εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα, ένα νέο παραγωγικό πρότυπο που θα κάνει την Πελοπόννησο μια ευρωπαϊκή περιφέρεια».
***  Ντανούτα Χούμπνερ
~ «Η σημαντικότερη αποστολή σας σήμερα», σημείωσε η πρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη στην αντιφώνησή της, «είναι να κρατήσετε τους νέους στη χώρα σας, αυτός είναι ο πολυτιμότερος πόρος ανάπτυξης, που ο μόνος τρόπος για να ενεργοποιηθεί είναι να συνδεθούν οι επενδύσεις με κίνητρα που θα βοηθήσουν την απασχόληση των νέων. Χρειάζονται θέσεις εργασίας που θα είναι ανταγωνιστικές στο μέλλον και θα κρατήσουν τους νέους στην περιοχή. Φοβάμαι ότι αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος και ότι οι νέοι θα αναζητήσουν τρόπους διαφυγής εκτός Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει ιστορία σε αυτό τον τομέα. Σε αυτό πρέπει να βρείτε λύσεις. Πώς θα τους υποστηρίξετε και θα τους κρατήσετε εδώ».
~ «Εσείς μόνοι σας πρέπει να βρείτε λύσεις για τη βελτίωση ποιότητας ζωής και αλλαγής του αναπτυξιακού μοντέλου στην Πελοπόννησο» προσέθεσε η Πολωνή πολιτικός, σημειώνοντας ωστόσο ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι σε συνάντηση που είχα με τον υπουργό Ανάπτυξης με ενημέρωσε ότι μετά από δική σας απαίτηση, ως Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα απλοποιηθεί η διαδικασία αδειοδότησης και ανάθεσης έργων με ειδικό Αναπτυξιακό Νόμο».
~ «Η κρίση σάς βοηθά στο να αντιμετωπίσετε και να βελτιώσετε θέματα που υπάρχουν στη νοοτροπία, στις συνήθειες και στην πρακτική σας» τόνισε η κα Χούμπνερ, σημειώνοντας ότι «στόχος πλέον σε ένα τέτοιο περιβάλλον που δημιουργείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την Ε.Ε. να μοχλεύσουν Ανάπτυξη και νέες επενδύσεις».
~ Επίσης, η επίτροπος υποστήριξε πως όλες οι προσπάθειες πρέπει να εστιασθούν στο πώς θα αναπτυχθεί η οικονομία της Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Έμφαση έδωσε στην ανάγκη ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
~ «Είναι φανερό ότι η Πελοπόννησος χρειάζεται πολλές επενδύσεις. Δεν είναι καλό να σκεφτόσαστε μόνο τις δημόσιες επιδοτήσεις. Πρέπει να υπάρχει και ιδιωτικό ενδιαφέρον. Η Πελοπόννησος είναι καλό μέρος για να ζεις, να επενδύεις, να εργάζεσαι. Πρέπει να το εκμεταλλευτείτε αυτό. Μη χάνετε χρόνο με ασκήσεις και μελέτες. Απλά αποφασίστε τι χρειάζεστε και ξεκινήστε να δουλεύετε από σήμερα κιόλας».
~ Τέλος, αναφέρθηκε στο στρογγυλό τραπέζι που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, ενώ σημείωσε ότι η Πελοπόννησος δεν έχει καταφέρει ακόμα να χτίσει το προφίλ της στην Ευρώπη και είναι πολύ χρήσιμο, όπως είπε, να αποκτήσει ένα ισχυρό όνομα.
~ Συμπληρώνοντας την τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης, μετά την ομιλία της κας Χούμπνερ, είπε ότι πρέπει να γίνει σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου μαζί με τις πρυτανικές αρχές για το Πανεπιστήμιο.
 *** Επικεφαλής παρατάξεων
~ Παίρνοντας το λόγο οι επικεφαλής των παρατάξεων, ο κ. Δημήτρης Δράκος από το συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησο» τόνισε ότι οι στόχοι της Λισσαβόνας για οικονομική και κοινωνική σύγκλιση και για περιφερειακή συνοχή δεν έχουν επιτευχθεί ακόμα στην πατρίδα μας.
~ Για την αιρετή Περιφέρεια, είπε ότι ο καινούργιος θεσμός παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει θα ανταποκριθεί και πρέπει να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες. Ο κ. Δράκος τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει γρήγορα στο θέμα του ΕΣΠΑ και να επιτρέψει την αναθεώρηση του προγράμματος.
~ Αναφέρθηκε με έμφαση στην προσπάθεια που πρέπει να δοθεί στην 5η Προγραμματική Περίοδο, όπου πρέπει να επιτευχθεί χρηματοδοτική επάρκεια, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια για σύγκλιση και συνοχή των περιφερειών.
~ Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αφιέρωσε και ένα μεγάλο κομμάτι της εισήγησης του στην αναγκαιότητα δημιουργίας αναπτυξιακών προγραμμάτων για τον ελληνικό νότο, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός χρηματοδοτήσεων.
~ «Ο νότος έχει αποδειχθεί ότι έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα. Πρέπει να υπάρξει ειδικό πρόγραμμα για τις περιοχές του νότου, όπως υπάρχει και για το νησιωτικό χώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο νότος της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, έχουν τα προβλήματά τους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το αδιέξοδο φέρνει αναπτυξιακές δυσλειτουργίες, που, όση διάθεση και να έχεις, δεν μπορείς να τις υπερκεράσεις», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι η περιφερειακή ανάπτυξη δεν είναι τίποτα άλλο παρά επενδύσεις.
~ Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Γόντικας τόνισε προς την επίτροπο ότι η λαϊκή οργή και η αγανάκτηση του κόσμου μεγαλώνει, ιδιαίτερα τώρα που οι επιθέσεις είναι συνεχείς.
~ «Ο λαός έζησε και ζει μια ολομέτωπη επίθεση και τώρα όλα αυτά έχουν πάρει τη μορφή τσουνάμι υπό την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο κ. Γόντικας, προσθέτοντας ότι ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη: ο κουμμουνισμός και πως οι λαοί θα πουν τον τελευταίο λόγο».
~ Καταλήγοντας, είπε ότι ανάπτυξη γι’ αυτόν σημαίνει να έχει ο εργάτης δουλειά και δικαιώματα, δημόσια δωρεάν και αναβαθμισμένη υγεία, παιδεία, πρόνοια, να καλλιεργεί ο αγρότης γη του και να έχει ένα εισόδημα να ζει και όχι τα μεγάλα δίκτυα ενέργεια ή τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.
~ Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», Θανάσης Πετράκος, σημείωσε στην τοποθέτησή του ότι αντί να οικοδομηθεί μια Ευρώπη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών, φτιάχτηκε μια ζώνη ελευθέρων συναλλαγών, όπου το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και οι νόμοι της αγοράς οδηγούν τις ευρωπαϊκές οικονομίες και κοινωνίες στην υπανάπτυξη και το κοινωνικό περιθώριο. Χαρακτήρισε την Ελλάδα πειραματόζωο, υποστηρίζοντας πως η Πελοπόννησος υστερεί σημαντικά.
~ «Η Πελοπόννησος χρειάζεται πρόγραμμα αναπτυξιακής, παραγωγικής, κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης, το οποίο να στηρίζεται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, για ένα συνολικά διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της και τις παραγωγικές της δυνατότητες», σημείωσε ο κ. Πετράκος.
~ Τέλος, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά», Λάμπρος Μπούκλης, τόνισε ότι στόχος είναι σε ορίζοντα δεκαετίας η Περιφέρεια Πελοποννήσου να μπορέσει μέσα από ένα επαναστατικό πρόγραμμα να ανασυνταχθεί και να είναι ο ηγέτης της χώρας. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι για να επιτευχθεί αυτό δεν αρκεί μόνο η περιφέρεια και η κυβέρνηση, αλλά πρέπει να είναι μια κοινή προσπάθεια με συνέργιες σε όλα τα επίπεδα.
~ Με τη λήξη της συνεδρίασης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δώρισε, εκ μέρους των Πελοποννησίων, στην πρόεδρο της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη έναν Άτλαντα με ιστορικούς χάρτες της Πελοποννήσου και ένα καλάθι με πελοποννησιακά προϊόντα, ενώ δώρα έδωσε στην επίτροπο και ο δήμαρχος Τρίπολης.

~** Στα καφενεία της αγανάκτησης


** Η «εθνική μας κατάντια» μόνιμο θέμα συζήτησης
 * «Εμείς οι παλιοί το καφενείο το αποκαλούμε αγορά. Εδώ μαζευόμαστε, όπως στην αρχαιότητα, για να συζητήσουμε την κατάσταση και να προτείνουμε λύσεις. Όμως, δυστυχώς, αυτή τη φορά, δεν υπάρχει καμία λύση να προτείνουμε, μόνο απογοήτευση», μου είπε ο μπαρμπα – Νίκος, υπερήλικας συνταξιούχος, σε ένα από τα καφενεία που επισκέφθηκα.
* Άλλοτε «στέκια» του δικομματισμού, τώρα τα καφενεία είναι εστίες απόγνωσης. Από την παλιότερη αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας έχουν απομείνει υποτονικοί καβγάδες για το ποιο από τα δύο κόμματα ευθύνεται περισσότερο για την «εθνική μας κατάντια». Πίνοντας με μετρημένες γουλιές τον καφέ ή την μπίρα τους, οι θαμώνες προσπαθούν κουβεντιάζοντας να βρουν μια άκρη στο αδιέξοδο που έφτασε η χώρα, αλλά μάταια.
* Νιώθουν ότι, ως πολίτες, αντιμετωπίζονται με εμπαιγμό, ότι δε θα μάθουν ποτέ την αλήθεια. Από το κέντρο της Καλαμάτας μέχρι το λιμάνι, από την Αθηνών ως την Αρτέμιδος, οι άντρες που συνάντησα στα καφενεία μού μίλησαν για την αξιοπρέπειά τους που χάνεται. Η οργή τους ξεχειλίζει για τους πολιτικούς, του κοινοβουλίου, αλλά και τους αυτοδιοικητικούς. Στις επόμενες εκλογές, μου είπαν, δε θα ψηφίσουν, δεν έχουν πλέον εμπιστοσύνη σε κανέναν τους. Είναι ζήτημα χρόνου, λένε, να εξαγριωθεί ο κόσμος, να βγει στους δρόμους. Η αγανάκτηση περισσεύει, αλλά, προς το παρόν, την εκτονώνουν μόνο στα καφενεία.
** «Ζητάμε τουλάχιστον να ζούμε με αξιοπρέπεια»
** Άνεργος εδώ και επτά μήνες, ο Παναγιώτης Παπαδέας πίνει μπίρες σε ένα καφενείο στην Αρτέμιδος. «Μία είναι η λύση», μου λέει, «να πάνε να πνιγούνε όλοι τους!».
* «Τώρα λένε αποχώρησε η τρόικα και δε θα πάρουμε την επόμενη δόση. Έχουν τα χάλια τους. Και οι δικοί μας και οι ξένοι της τρόικας. Για μένα, δεν αξίζουν. Δεν είναι για να μας κυβερνάνε αυτοί οι άνθρωποι. Τι τρόικα και τι ΔΝΤ. Δε μας έχουν εξηγήσει τίποτα, γιατί μπήκε σε αυτόν τον κατήφορο η χώρα. Δεν το καταλαβαίνω», δηλώνει.
* «Δε ζητάμε να είμαστε πλούσιοι, αλλά τουλάχιστον να ζούμε με αξιοπρέπεια. Αυτό που έκαναν τώρα με το ΦΠΑ, είναι τρομοκρατία. Θέλουν να μας κλείσουν μέσα στα σπίτια μας, φοβισμένους».
** Οι συζητήσεις του καφενείου βασίζονται στην τρέχουσα επικαιρότητα.
* «Τα πράγματα έχουν φθάσει στο απροχώρητο, που και εκλογές να γίνουν τίποτα δε θα βγει. Ποιος από όλους αυτούς στη Βουλή έχει τα κότσια να αναλάβει την ευθύνη για την κατάσταση; Να δεσμευτεί ότι θα αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο για το λαό και να το κάνει; Και εκλογές να γίνουν, εγώ δε θα ψηφίσω», λέει ο Παναγιώτης Παπαδέας. «Ούτε στις πλατείες βγαίνω. Με έχουν απογοητεύσει. Είναι άχρηστοι όλοι, είναι για τα μπάζα. Είμαι απογοητευμένος. Όπως πιστεύω και όλος ο ελληνικός λαός. Δε βρίσκουμε δύναμη να στηριχτούμε πουθενά».
* Ο ίδιος παραδέχεται ότι η γυναίκα του διορίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά «δε με ενδιαφέρει. Ο κόσμος είναι δυστυχισμένος. Αυτό έχει σημασία. Έτσι όπως πάμε, θα καταλήξουμε στην απατεωνιά. Πώς θα ζούμε; Με ληστείες; Αυτοί που δεν έχουν οικογένεια να στηριχτούν, που δεν έχουν έναν άνθρωπο να τους δώσει δυο φράγκα για τις βασικές ανάγκες τους, δε θα επιβιώσουν. Ή θα πεθάνουν ή θα γίνουν απατεώνες».
** «Είναι ζήτημα χρόνου να βγει ο κόσμος στους δρόμους»
* «Εγώ βλέπω μέσα στον Οκτώβρη εκλογές», λέει ο Λεωνίδας Μπακάλης, εργαζόμενος «προς το παρόν», όπως δηλώνει, στο Δήμο Καλαμάτας. «Αλλά δεν αλλάζει τίποτα. Τα έχουν κάνει μπάχαλο. Αν γίνουν αύριο εκλογές, θα μαγαρίσω το χέρι μου και θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, για να βγει πάλι. Για να καταλάβουν, επιτέλους, πού μας έχουν φτάσει. Αλλά όποιος και να ήταν επάνω, καλύτερα τα πράγματα δε θα ήταν. Ο Γιωργάκης έλεγε “λεφτά υπάρχουν”. Πού υπάρχουν; Εδώ έκοψε, δεν έδωσε. Από το μισθό του ή από του Καραμανλή ή από του Σαμαρά το μισθό δεν έκοψε όμως τίποτα».
* Ο κ. Ζήσιμος αντιδρά. «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς χαϊδεύουν τη Ν.Δ. Αφού είναι κλέφτης ο ένας και λωποδύτης ο άλλος», λέει. «Ήρθε ο Νίκας πριν από τις εκλογές και μας είπε ότι θα φτιάξει το δρόμο στην περιοχή μας. Είδες εσύ τίποτα; Έρχονται μόνο για την ψήφο».
* «Τώρα, βγαίνουν και λένε, αποχώρησε η τρόικα, δε θα πάρουμε την επόμενη δόση», συνεχίζει ο κ. Μπακάλης. «Αυτά είναι για να τρομοκρατούν το λαό, για να περάσουν καινούρια χαράτσια στους φτωχούς. Εκφοβίζουν τον κόσμο, για να πληρώσει κι άλλα. Αλλά τι να πληρώσει; Δεν του έχει μείνει τίποτα. Αυτοί πληρώνουν; Μας πλήρωσαν δώρα, μας δίνουν αυτά που δικαιούμαστε; Πώς θα πληρώσουμε εμείς; Κατ’ αρχάς, να πληρώσουν πρώτα αυτοί όσα έκλεψαν και μετά να πληρώσουμε εμείς. Αν χειροτερεύσει κι άλλο, θα πάμε να αυτοκτονήσουμε».
* Εξανίσταται: «Ήρθε ο Γιωργάκης με ψεύτικο επώνυμο στην Καρδαμύλη. Δεν είχε μούρη να κατέβει με το όνομά του», βάζει μια παρένθεση.
* «Είναι ζήτημα χρόνου να βγει ο κόσμος στους δρόμους. Πρώτα θα βγούνε τα ταξί και οι φορτηγατζήδες. Μετά, θα συνεχίσουμε κι εμείς. Θα βγουν σιγά σιγά όλοι οι πολίτες. Εγώ είμαι πολύτεκνος. Παίρνω το βασικό μισθό και μας κόβουν, μας κόβουν, μας κόβουν. Τώρα είναι να πάρει συμβασιούχους στο Δήμο για οκτάμηνο και δεν τους παίρνει, για να πάρει πενταμηνίτες, που δε θα έχουν δικαίωμα στο ταμείο ανεργίας. Οδεύουμε στην εξαθλίωση», λέει ο Λεωνίδας Μπακάλης.
*** «Εγώ δεν ξαναψηφίζω ποτέ στη ζωή μου»
* Στο επόμενο καφενείο με περίμενε γερή ψυχρολουσία. Με το που πάτησα το πόδι μου, ένας από τους θαμώνες με πλησίασε οργισμένος. «Θέλεις να σου μιλήσουμε; Άκουσέ τα, λοιπόν». Εκτός εαυτού, άρχισε να βρίζει θεούς και δαίμονες, υπουργούς, βουλευτές και αυτοδιοικητικούς, παρατρεχάμενους και δημοσιογράφους. Το λεξιλόγιο δε μεταφέρεται στο χαρτί. Το μάζεψαν οι υπόλοιποι: «Δε σου φταίει σε τίποτα το κορίτσι!».
* «Άμα ο Βαγγέλης δεν πληρώσει το ΤΕΒΕ θα πάει μέσα», μου είπε ένας από αυτούς. «Μεθαύριο θα έρθει η ώρα να πάρει τη σύνταξη και δε θα του δώσουν τίποτα».
* «Όλοι μαζί τα έκλεψαν οι πολιτικοί κι εμείς τα πληρώνουμε μια ζωή. Τίποτα δε θα αλλάξει, αν δεν ξυπνήσει ο κόσμος να πάρει τα τουφέκια», λέει ένας άλλος.
* «Λένε πως δε θα πάρουμε την επόμενη δόση. Κι αν δεν την πάρουμε, τι θα γίνει; Θα αλλάξει κάτι;» προσθέτει ένας τρίτος
-Εγώ δεν ξαναψηφίζω ποτέ στη ζωή μου, λέει ένας.
-Γιατί, ποιος θα ψηφίσει, ρε Παναγιώτη; συμπληρώνουν οι υπόλοιποι.
** «Δημοκρατία για το θεαθήναι»
* «Οι εκλογές δεν έχουν κανένα νόημα. Η Ελλάδα πάει για πτώχευση. Αυτά που λένε στην τηλεόραση δεν έχουν κανένα νόημα. Πάμε όλο και στο χειρότερο και κανείς μας, από τους πολίτες, δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει», μου είπε ο Παναγιώτης Πράσινος, σε καφενείο στην Αθηνών.
* «Όλο και κάτι ακούγεται για εκλογές, αλλά τίποτα δε θα βγει. Εγώ δε θα ψηφίσω. Αυτό που γίνεται είναι σκέτη κοροϊδία. Άλλα λένε κι άλλα κάνουν», προσθέτει.
* «Ο λαός έχει χάσει την εμπιστοσύνη του. Είναι απογοητευμένος. Έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας από αυτούς. Κάθε μέρα που περνά είναι ένα βήμα προς το χειρότερο. Θα έρθει η ώρα – και σύντομα- που οι άνθρωποι θα εξαγριωθούν, θα βγουν στους δρόμους. Ζούμε ακραίες καταστάσεις. Μας ρίχνουν συνεχώς στάχτη στα μάτια, για να καταλήξουν πάντα ότι “εμείς θα συνεχίσουμε”. Δε λένε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Συνεχώς καινούριες περικοπές, ΦΠΑ πάνω. Θα τρώμε ένα σουβλάκι και θα το πληρώνουμε 4 ευρώ; Αυξήσεις από εδώ, αυξήσεις από εκεί, οι μισθοί κατεβαίνουν. Πού θα πάμε; Δεν ξέρω που θα μας βγάλει αυτή η κατάσταση. Σίγουρα όχι σε καλό δρόμο», λέει ο Παναγιώτης Πράσινος.
* Λίγα μέτρα πιο κάτω, ο κ. Γιάννης πίνει ένα ούζο στο τραπεζάκι στο πεζοδρόμιο. Οικοδόμος, δεν έχει δουλειά.
* «Δεν έχω πια δύναμη για τίποτα», δηλώνει. «Ένα ξέρω: Αυτό που έχουμε δεν είναι Δημοκρατία. Πάνε για εκλογές, θα το ανακοινώσουν, θέμα ημερών είναι. Στοίχημα, ότι κανείς δε θα ψηφίσει. Να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Δημοκρατία για το θεαθήναι;».
* «Κουράστηκα για την πατρίδα και σήμερα με σβήνει»
* Στο καφενείο δίπλα στο Πάρκο ΟΣΕ, ο Γιάννης Ασημακόπουλος, συνταξιούχος νομικός, δηλώνει «αισιόδοξος, κατά βάθος».
* «Θέλω να πιστεύω ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι Έλληνες θα συνειδητοποιήσουν ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμη κατάσταση και πρέπει όλοι κάπως να αλλάξουμε. Να συνεννοηθούμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του διχασμού. Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να το ξεπεράσουμε και να επιβιώσουμε», λέει.
* Ο κ. Αργύρης, «καλλιτέχνης» για τους φίλους, μου προτείνει χιουμοριστικά να φτιάξω μια γελοιογραφία.
* «Από τη μια, ο Καραμανλής μας κατέβασε το παντελόνι. Στη συνέχεια, ο Παπανδρέου μας κατεβάζει σιγά σιγά τα σώβρακα». Οι διπλανοί του γελάνε πικρά.
* Πρέφα παίζουν οι δυο συνταξιούχοι φίλοι, ο κύριος Κώστας κι ο κύριος Γεώργιος.
* «Στα είπαν οι άλλοι», λέει ο κ. Κώστας. «Περιμένουμε τα χειρότερα. Το θέμα είναι πώς θα ξαναβρούμε την εθνική μας αξιοπρέπεια».
* «Ό,τι και να πούμε, δε γίνεται τίποτα», λέει ο κ. Γεώργιος. «Πήραμε τον κατήφορο και δεν υπάρχει γυρισμός. Εγώ κουράστηκα για την πατρίδα και σήμερα με σβήνει, με διαλύει. Δεν υπάρχει τίποτα. Δεν ξέρω τι θα γίνει».

~** Στηρίζει (;) Τατούλη η Ν.Δ. στην Ένωση Περιφερειών

** Σε σκληρή μάχη μεταξύ των περιφερειαρχών Αττικής Γιάννη Σγουρού και Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη αναμένεται να εξελιχθεί η εκλογή προέδρου της Ένωση Περιφερειών. ~ Κι αυτό, γιατί μετά την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να επιλέξει τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου ως υποψήφιό του, στηρίζοντας μια αμιγώς κομματική υποψηφιότητα, διασταυρωμένες πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν ότι η Ν.Δ. δε θα κατεβάσει δικό της υποψήφιο, στηρίζοντας στην ουσία την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Π. Τατούλη.
~ Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη στη Συγγρού την Παρασκευή το βράδυ, παραμονές, δηλαδή, της 3ης Σεπτέμβρη, κατά τη διάρκεια της οποίας- αν και υπήρξαν κάποιες αντιρρήσεις- διαπιστώθηκε ότι η στήριξη Τατούλη είναι η καλύτερη επιλογή για το κόμμα για πολλούς λόγους.
 ~ Δηλαδή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς επιλέγει στην ουσία το «μοντέλο Παπανδρέου» στην Πελοπόννησο στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, όταν το ΠΑΣΟΚ στήριξε τον ανεξάρτητο Π. Τατούλη, προχωρώντας σε άνοιγμα προς την κεντροδεξιά, μιας και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου στηρίζουν τόσο η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη όσο και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
~ Η έμμεση επιλογή της Ν.Δ. στο πρόσωπο του κ. Τατούλη είχε διαφανεί και από την σύγκλιση με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκο, ενώ οφείλεται και σε δύο ακόμη παράγοντες:
-κανείς από τους πέντε εκλεγμένους περιφερειάρχες με τη σημαία της Ν.Δ. δεν έδειχνε διάθεση να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΝΠΕ
-και οι πέντε βλέπουν με καλό μάτι μία υποψηφιότητα Τατούλη.
~ Να σημειωθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου βρέθηκαν σε ισχυρό δίλημμα ανάμεσα στην υποστήριξη Σγουρού ή Τατούλη, ωστόσο τελικώς υπό την πίεση του κόμματος επέλεξε, μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να προχωρήσει στη στήριξη μιας αμιγώς «ΠΑΣΟΚικής» επιλογής.            ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr

~** Δεματοποιητής Πύλου

*** Αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στην επόμενη εβδομάδα  ~ Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ο δεματοποιητής που έχει τοποθετηθεί στη θέση «Άγιος Νικόλαος» του Δήμου Πύλου – Νέστορος, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο «Θάρρος» ο πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας, τέως δήμαρχος Μεσσήνης Κ. Σπυρόπουλος.
~ Η λειτουργία του δεματοποιητή θα γίνει αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάθεσης με τον ανάδοχο, ο οποίος θα αναλάβει την επί δίμηνο δοκιμαστική λειτουργία του, καθιστώντας έτσι τη συγκεκριμένη μονάδα ως τη δεύτερη που θα λειτουργεί στην Πελοπόννησο μετά από εκείνη στο Κρανίδι.
 ~ Στο διαγωνισμό που έγινε από το Σύνδεσμο, κατατέθηκε μόνο μία προσφορά και το αποτέλεσμά του κατακυρώθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής.
~ Ωστόσο, αν για τη δοκιμαστική λειτουργία κατατέθηκε μόνο μία προσφορά, είναι άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι στο διαγωνισμό για την κανονική λειτουργία, καθώς θα είναι διεθνούς επιπέδου. Υπάρχει, όμως, και το ενδεχόμενο να αναλάβει τη λειτουργία του ο Δήμος Πύλου – Νέστορος μέσω προγραμματικής σύμβασης.
~ Στο δίμηνο διάστημα της δοκιμαστικής λειτουργίας, ο Σύνδεσμος θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, όπως είπε ο κ. Σπυρόπουλος, προκειμένου να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του δεματοποιητή.
~ Για το εν λόγω χρονικό διάστημα ο ανάδοχος θα αποζημιωθεί με 73.600 ευρώ μαζί με ΦΠΑ. Στο ίδιο διάστημα, θα πρέπει να έχουν συσκευαστεί περίπου 3.000 δεμάτια, το κόστος συσκευασίας των οποίων ανέρχεται σε 20 ευρώ το καθένα.
~ Το δε ωράριο λειτουργίας της μονάδας θα εξαρτάται από τις ποσότητες που πρέπει να φέρει σε πέρας.
*** Δεματοποιητής
~ Σύμφωνα με τα στοιχεία του έργου, η δυναμικότητα του δεματοποιητή είναι 15.000 τόνοι το χρόνο, ενώ τα παραγόμενα απόβλητα της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας υπολογίζονται σε 11.000 τόνους περίπου. Θα καλύπτονται δε οι ανάγκες των 28.156 κατοίκων του Δήμου Πύλου – Νέστορος, ενώ τα δεμάτια θα τοποθετούνται προσωρινά, για άγνωστο ακριβώς χρόνο, στο σημείο όπου έχει εγκατασταθεί ο δεματοποιητής, σε έκταση 45 στρεμμάτων. Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω έκταση, που είναι δημόσια, έχει παραχωρηθεί από το 2008 με απόφαση του τότε γ.γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Δήμο Πύλου. Από αυτά τα 45 στρέμματα, τα 7,5 είναι η ρυπασμένη επιφάνεια του σημερινού ΧΑΔΑ.
~ Στο χώρο, έχει τοποθετηθεί ένα κτήριο στέγασης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, εμβαδού 240 τ.μ., έχει διαμορφωθεί ο χώρος για την προσωρινή εναπόθεση των δεματίων, υπάρχουν δύο δεξαμενές νερού για την πυρόσβεση και τον καθαρισμό του χώρου, ενώ υπάρχουν επίσης ένα όχημα για τη μεταφορά των δεμάτων και ένα πλυστικό μηχάνημα.
~ Ο δεματοποιητής είναι από τη Γερμανία, της εταιρείας Avermann GmbH. Συμπιέζει τα δεμάτια με δύναμη 500.000 Ν και «δένει» τα απορρίμματα τέσσερις φορές. Το μέγεθος του δέματος που θα προκύπτει, θα είναι 1,1 μέτρα Χ 0,70 μέτρα (με το μήκος να είναι ρυθμιζόμενο). Ο κύκλος εργασίας διαρκεί 20 δευτερόλεπτα, ενώ το βάρος του κάθε δέματος, που θα εξαρτάται από το μήκος του, υπολογίζεται να κυμαίνεται μεταξύ 350 και 550 κιλών. Η δε απόδοσή του, είναι 7 τόνους την ώρα.
~ Τα υγρά αποστράγγισης των απορριμμάτων κατά τη συμπίεση και τα νερά από το πλύσιμο του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων, θα συλλέγονται στο βιολογικό καθαρισμό. Η δυναμικότητά του αντιστοιχεί σε παροχές λυμάτων 125 μονάδων ισοδύναμου πληθυσμού.

~**
  ****   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 :
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/08/30-7-2011.html  , Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011 , Ιερά Μονή Βουλκάνου - Μυστήριο Βάπτισης 30-7-2011 .-
~** http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhee   985 αναρτησεις Βίντεο .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/08/2011.htmlb  , Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 , Στο μήνα Αύγουστο 2011 , Στο μήνα Αύγουστο 2011
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011 , Στο Άγιο Όρος , Στο Άγιο Όρος : Στο Περιβίλι της Παναγιάς μας .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/08/2011.html  , ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 , Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/08/12-2011.html  , Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011 , Θεατρικη Παράσταση στο κάστρο Καλαμάτας 12 Αυγούστου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011 , Το Περιβόλι της Παναγιάς -Άθως σε Φωτογραφίες 2011 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011 ,ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΡΦΑΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011 , ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/08/2011.html  , Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011 , ΕΚΔΡΟΜΗ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ στις ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ Αύγουστος 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/08/18-2011_18.html  , Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011 , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/19-2011.html  , Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/08/20-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 20 Αυγούστου 2011 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/08/20-8-2011.html  , Στο αγιάζι της Τοπικής Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Σαββατο 20-8-2011 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011 , Προγραμματισμός Εκδρομών .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/08/blog-post.html  , Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011 , ΕΛΛΑΔΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ Διαβαίνοντας και Ενημερώνοντας .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/08/blog-post_30.html  , Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011 , ΕΛΛΑΔΑ - Αλβανία- ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/09/blog-post.html  , Στην Καθημερινοτητά μας Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/09/blog-post.html  , Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011 ,ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΚΡΟΑΤΙΑ-ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ -ΣΛΟΒΕΝΙΑ …ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΚΡΟΑΤΙΑ-ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ -ΣΛΟΒΕΝΙΑ : Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011 .-
~** http://neanathes.blogspot.com/  , ΜΠΛΟΚ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΜΜΕΣΗ !!
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/09/k.html  . Στην Kαθημερινότητά : Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011 : ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ !! .-
~**

~** Νήσος Λόκρουμ Κροατίας 2011 : http://www.youtube.com/watch?v=9v1amwuo8Zs  ,

Γάμος –Γέννηση –Βάπτιση Β-Α & Σ 2010-2011 :

http://youtu.be/WWGkXHyqlxM  ,***
Πότε πρέπει να γίνεται η πρώτη επίσκεψη του μικρού παιδιού στον Οδοντογιατρό


http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/first-visit-of-young-child-to-dentist.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Συγγραφέας: Νικόλαος Μαϊδώνης Οι γονείς πρέπει να έχετε θετική στάση. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, ώστε να αντιλαμβάνονται αυτό που αισθάνονται οι ενήλικες. Από αυτή την άποψη,...

Το ξύλο έφυγε απ’ τον παράδεισο

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/09/timber-came-out-from-paradise.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Από τα λόγια των γονιών στο δάσκαλο «Δάσκαλε το κρέας δικό σου, τα κόκαλα δικά μου» έως σήμερα έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση. Όμως δεν μπορώ να αντισταθώ και να μην περιγράψω μια τιμωρία που...

**
~** ΝΕΟΝ ΒΟΣΝΙΑΣ : http://www.youtube.com/watch?v=0508Tv5LSSc  ,
~** ΠΆΡΚΟ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ 1 :
http://www.youtube.com/watch?v=-YXilms1yqg~** ΠΑΡΚΟ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ 2 :
http://www.youtube.com/watch?v=rLdlrpcpUKs  ,~** NEON BOSNIA –ERZEGAVINE :

http://www.youtube.com/watch?v=V-yNDlL_oso  ,~** Βοσνία-Κροατία σύνορα :
 http://www.youtube.com/watch?v=fGnWfjNhQtY  ,** Φωτογραφίες από εκδρομή στις Δαλματικές ακτές Αύγουστος 2011 :
~