~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Tετάρτη , 26 Οκτωβρίου 2011 στο αγιάζι της ενημέρωσης

ΣΤΟ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ - ΤΟΠΙΚΗΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ! Τετάρτη  26 Οκτωβρίου 2011 ,

ΣΥΡΙΖΑ: «Να φύγει η κυβέρνηση- μαριονέτα»


Image
Επικίνδυνη χαρακτήρισαν την κυβέρνηση τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Καλύβης και Παύλος Κλαυδιανός, στη διάρκεια συγκέντρωσης του κόμματος προχθές βράδυ στην Καλαμάτα, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».
Οι ομιλητές τόνισαν ότι επιβάλλεται να γίνουν σύντομα εκλογές και κάλεσαν τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αγωνιστούν για τη δημιουργία των προϋποθέσεων, ώστε η Αριστερά να μπει στο προσκήνιο της διακυβέρνησης της χώρας.


Χθες το πρωί οι δύο ομιλητές, σε συνέντευξη Τύπου στο Διοικητήριο, αναφερόμενοι στις τελευταίες εξελίξεις, σημείωσαν ότι έρχεται νέα καταιγίδα μέτρων, μετά το κούρεμα που πρόκειται να αποφασιστεί σήμερα. Όπως επισήμαναν χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση ολοκληρώνει τον καταστροφικό πολιτικό της κύκλο με την υπογραφή μιας συμφωνίας που θα σημαίνει μόνιμη λιτότητα, μόνιμη επιτροπεία και μόνιμη άρση της εθνικής κυριαρχίας».
Ειδικότερα, ο Α. Καλύβης υπογράμμισε: «Το πακέτο που ετοιμάζεται είναι εξαιρετικά αρνητικό για τη χώρα μας. Στην ουσία θα έχει όλα τα κακά μιας τυπικής χρεοκοπίας, χωρίς να έχουμε όμως τα οφέλη που πιθανά να υπήρχαν, αν γινόταν με μια πρωτοβουλία της χώρας μας αυτή η διαδικασία.
Αυτό που διαμορφώνεται είναι ένα πολύ αυστηρό πακέτο, που συνοδεύεται από απαράδεκτους  όρους. Η ελάφρυνση είναι πάρα πολύ μικρή σύμφωνα με τα δεδομένα που διαμορφώνονται, ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι θα έχουμε περαιτέρω λιτότητα, πέρα από την τεράστια εσωτερική υποτίμηση που έχει γίνει μέχρι τώρα στη χώρα μας. Η χώρα θα βγει και πάλι στις αγορές μετά από 10 και πλέον χρόνια και, φυσικά, υπάρχουν απαράδεκτες προϋποθέσεις, όσον αφορά και στις εγγυήσεις που θέλουν οι δανειστές, αλλά κι ένα καθεστώς επιτροπείας που περιορίζει την εθνική κυριαρχία. Πρόκειται για απαράδεκτες πρακτικές.
Από την πλευρά μας, υπογραμμίζουμε ότι όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση είναι ζημιά για τη χώρα. Διότι είναι μια κυβέρνηση η οποία έχει εξελιχτεί σε μαριονέτα και ακολουθεί ό,τι της λένε. Δε διαπραγματεύεται. Είναι εξευτελιστικό για τη χώρα ο πρωθυπουργός να μαθαίνει για κάποια ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, σαν να είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας.
Προτείνουμε να παραιτηθεί και να φύγει αυτή η κυβέρνηση και να προχωρήσουμε στη μόνη δημοκρατική διέξοδο, που είναι η λύση των εκλογών. Εκεί επιδιώκουμε να υπάρξει μια αλλαγή στο συσχετισμό των δυνάμεων, προωθούμε ως ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση για την ενωμένη στάση της Αριστεράς, εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Πρόκειται για μια μεγάλη αναγκαιότητα και κινούμεθα προς αυτή την κατεύθυνση».

Πέτρος Θέμελης
ImageΣε ένα χρόνο θα έχει αναστηλωθεί το θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης
Αναστηλωμένο θα είναι τον επόμενο Οκτώβριο το θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, όπως σημείωσε προχθές ο ανασκαφέας και αναστηλωτής του αρχαιολογικού χώρου καθηγητής Πέτρος Θέμελης. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του με τίτλο «Αρχαία Μεσσήνη: Ιστορία - Μνημεία - Άνθρωποι» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, ο κ. Θέμελης μίλησε στο ακροατήριο για τα μνημεία της αρχαίας πόλης, ανάμεσά τους και το μεγάλο οικοδόμημα του θεάτρου.
Η ανασκαφή του ξεκίνησε από τα πρώτα χρόνια που ο κ. Θέμελης ανέλαβε τη διάσωση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου. «Αρχίσαμε να σκάβουμε το 1987 και είχαμε απογοητευθεί, γιατί το βάθος είχε φτάσει στα τέσσερα μέτρα και δε βρίσκαμε τίποτα.

Τελικά, ευτυχώς είχαν μείνει διάσπαρτα καθίσματα, από αυτά που οι χριστιανοί χρησιμοποιούσαν για να χτίσουν τις εκκλησίες και τα σπίτια τους. Ευτυχώς άφησαν αρκετά και για μας» παρατήρησε ο καθηγητής, ενώ πρόσθεσε:
«Σήμερα το θέατρο είναι υπό αναστήλωση. Θα το δείτε του χρόνου, νωρίτερα από τον Οκτώβριο να έχει τελειώσει, έτσι πιστεύω. Το κάτω κοίλο θα γεμίσει καθίσματα και αργότερα θα δούμε εάν μπορούμε να προσθέσουμε και ορισμένα καινούργια».
Εντυπωσιακό, επίσης, στοιχείο του θεάτρου είναι το γεγονός ότι διέθετε κινητή σκηνή! Προχθές ο κ. Θέμελης έδειξε σε φωτογραφία τις λίθινες αύλακες (που έχουν διατηρηθεί) πάνω στις οποίες συρόταν με ρόδες η κινητή σκηνή. 

Από το «μηδέν» στο «είναι»
«Ευτυχώς η Μεσσήνη είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ, οπότε για  4-5 χρόνια ακόμα θα με έχετε δυστυχώς κοντά σας» είπε με χιούμορ ο κ. Θέμελης χαρακτηρίζοντας το βιβλίο του, ακόμη και τώρα, που μόλις έχει κυκλοφορήσει, ήδη ανεπίκαιρο, αφού η Αρχαία Μεσσήνη αλλάζει μέρα με την ημέρα. «Προχωράμε από το μηδέν στο είναι» ανέφερε, ενώ εξέφρασε την άποψή του για τη χρήση των μνημείων και τη διοργάνωση εκδηλώσεων ποιότητας σε αυτά:
«Εμείς πιστεύουμε ότι η χρήση των μνημείων είναι αυτή που τα διατηρεί εσαεί. Είναι η αγάπη και το ενδιαφέρον του κόσμου που μπορεί να σώσει τα μνημεία. Αν βρουν μια χρήση συμβατή με αυτή που είχαν στο παρελθόν, θα ζήσουν για πάντα».

6 χρόνια φυλάκισης στον εμπρηστή της Μεταξάδας

Στα κρατητήρια οδηγήθηκε χθες, αν και βρισκόταν έξω με άδεια, 44χρονος που καταδικάσθηκε σε δεύτερο βαθμό ως υπεύθυνος για πυρκαγιές που είχαν εκδηλωθεί στην περιοχή της Μεταξάδας τον Ιούλιο του 2009.

Πρωτόδικα ο 44χρονος κτηνοτρόφος από την περιοχή είχε καταδικασθεί σε 8 χρόνια κάθειρξης, ενώ χθες το Πενταμελές  Εφετείο Καλαμάτας μείωσε την ποινή σε 6 χρόνια, κρίνοντάς τον ένοχο για τις πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει την ημέρα εκείνη από το μεσημέρι και μετά και όχι για όσες μαίνονταν από το πρωί.

Αν και κρατούμενος, χθες ήταν σε άδεια από τη φυλακή, όμως η νέα καταδικαστική απόφαση τον οδήγησε με εντολή εισαγγελέα και πάλι στα κρατητήρια.

Image

Εμπρησμός

Συμβασιούχος πυροσβέστης κατέθεσε ότι η πυρκαγιά έκαψε περίπου 2.000 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης και κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές. Τον κατηγορούμενο είπε πως συνέλαβαν κάτοικοι της περιοχής και τους τον παρέδωσαν. Η τελευταία φωτιά είχε ξεκινήσει από το μεσημέρι και οι κάτοικοι συνέλαβαν τον κτηνοτρόφο ενώ έβαζε φωτιά στις 9.30 το βράδυ.

Νεαρός κάτοικος της περιοχής περιέγραψε πως όλο το χωριό ήταν στο πόδι εξαιτίας της φωτιάς, που είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, και ο ίδιος βοηθούσε φίλους του να μεταφέρουν ραντιστικά στα σπίτια τους για να τα προστατεύσει. Επιστρέφοντας προς το σπίτι του, μαζί με γνωστό του, είδε σε μικρή απόσταση τον κατηγορούμενο γονατιστό. Όταν του φώναξαν τι κάνει εκεί και σηκώθηκε όρθιος, ξεπήδησαν από τα πόδια του  φλόγες, ενώ ελάχιστα μέτρα πιο πάνω είχαν ξεκινήσει άλλες δύο εστίες φωτιάς. Ο κατηγορούμενος ξαφνιάσθηκε και ήταν παγωμένος, ενώ δεν αντέδρασε καθόλου όταν του έλεγαν ότι βάζει φωτιές, ούτε όμως κρατούσε κάτι.

Ισχυρισμοί

Ο δεύτερος μάρτυρας, φίλος του πρώτου μάρτυρα και ξάδελφος του κατηγορουμένου, περιέγραψε ακριβώς τα ίδια, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης Χρήστου Παναγιωτόπουλου, είπε ότι δε βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός στην περιοχή της πυρκαγιάς και ο ίδιος δεν έχει διαφορές με τον κατηγορούμενο.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίσθηκε ότι δεν είχε κανέναν λόγο να βάλει φωτιά και να καταστρέψει τη ζωή του. Την ημέρα εκείνη κατέβαινε από το δρόμο που συνηθίζει να ακολουθεί όταν έχει πάει στα ζώα του, είδε τη φωτιά και με το πουκάμισό του προσπάθησε να τη σβήσει.

Η εισαγγελέας ζήτησε εκ νέου την ενοχή του, λέγοντας πως όσα ισχυρίζεται δεν αντέχουν στη λογική.

Οικολογική Κίνηση Καλαμάτας
ImageΠράσινη πρόταση στη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας

1ον: Ανακοινώθηκε ότι την 1η Νοεμβρίου στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας θα διενεργηθεί δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας. Η πλατεία μας είναι μια χαρά, δε χρειάζεται ΤΩΡΑ ανακατασκευή. Μπορούμε να περιμένουμε.

Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και έχει εγκριθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 2.800.000 ευρώ.

2ον: Για τη δήθεν διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας, που ανέρχονται καθημερινά σε 100 τόνους, ο Δήμος καταβάλλει, είτε στην αποτυχημένη τεχνολογία RAM είτε σε εργολάβους για τη μεταφορά τους εκτός Καλαμάτας, 6.000 ευρώ ημερησίως, δηλαδή για ένα χρόνο (365 ημέρες) περίπου 2.200.000 ευρώ.

Αυτές οι δύο επιλογές της Δημοτικής Αρχής θα κοστίσουν συνολικά στο Δήμο και στην εθνική οικονομία 5.000.000 ευρώ για ένα χρόνο και αντίστοιχα 40.000.000 ευρώ για 20 χρόνια, για τη δήθεν διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου.

Τόσο η πρώτη επιλογή, δηλαδή η κατασκευή της κεντρικής πλατείας, για την οποίαν θα διατεθεί το ποσόν των 2.800.000 ευρώ, είναι μια λάθος επιλογή στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, όσο και η δεύτερη επιλογή, η αποτυχημένη διαλογή ή η μεταφορά των απορριμμάτων μας – κι εμείς δε γνωρίζουμε πού πηγαίνουν – είναι επίσης μια λάθος επιλογή, όταν με απλές κινήσεις μπορούμε να εξοικονομήσουμε άλλα 2.200.00 ευρώ ετησίως.

Εμείς, ως ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, κάνουμε την εξής πρόταση προς το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο:

1. Τα χρήματα αυτά των 5.000.000 ευρώ να διατεθούν για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στοιχείων σε όλο το μήκος της κοίτης του Νέδοντα, από τις εκβολές του μέχρι και την περιοχή των συνεργείων του Δήμου, στο φαράγγι του Νέδοντα. Επίσης, στις στέγες του Μεγάρου Χορού του Δήμου και στις στέγες και τα πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας (ΚΑΚ), καθώς και στους σκουπιδότοπους της Καλαμάτας.

2. Να ξεκινήσει άμεσα η «Διαλογή στην Πηγή» των απορριμμάτων της πόλης, εξοικονομώντας από το δεύτερο κιόλας χρόνο 2.200.000 ευρώ. Εκτός από την εξοικονόμηση του ποσού των 2.200.000 ευρώ κάθε χρόνο, θα έχει λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και πιθανόν από τη διαχείριση του οργανικού κλάσματος να υπάρχει και κέρδος.

Από τη διαχείριση των απορριμμάτων σε ένα διάστημα 20 ετών ο Δήμος θα έχει έσοδα, εξοικονομώντας 2.200.000 το χρόνο, συνολικά σε σημερινές τιμές 44.000.000 ευρώ.

Τα έσοδα του Δήμου από την επένδυση σε φωτοβολταϊκά από τον πρώτο κιόλας χρόνο θα ανέρχονται σε 1.000.000 ευρώ ετησίως. Δηλαδή, σε μια περίοδο 20 ετών ο Δήμος θα έχει έσοδα 20.000.000 ευρώ.

Με αυτά τα χρήματα μπορεί μέσα σε 3 χρόνια ο Δήμος να βελτιώσει την πλατεία της πόλης, αντί να την κατασκευάσει σήμερα και συγχρόνως να αρχίσει να αποτελειώνει το Μέγαρο Χορού.

Με τα έσοδα από τα φωτοβολταϊκά, μετά την τριετία, θα μπορεί κάθε χρόνο να διαθέτει 1.000.000 ευρώ για όποιο έργο απαιτείται για το Δήμο.

Και από την εξοικονόμηση 2.200.000 ευρώ ετησίως από την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, μπορεί να κάνει θαύματα!

Ο Δήμος Καλαμάτας θα καταστεί ο πλουσιότερος Δήμος της Ελλάδας και θα δώσει ένα θαυμάσιο μάθημα σε όλους τους Δήμους της χώρας για τη δημόσια επιχειρηματικότητα!

Με μόλις δύο έξυπνες κινήσεις που προτείνουμε:

Δηλαδή, τη μη άμεση κατασκευή της κεντρικής πλατείας και τη διάθεση αυτού του ποσού για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και την άμεση διαλογή του οργανικού κλάσματος του Δήμου. Θα έχει σε ετήσια βάση ένα έσοδο 3.200.000 ευρώ και σε διάστημα 20ετίας 64.000.000 ευρώ!

Ύστερα από όλα αυτά που αναφέραμε πιο πάνω και εν όψει της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας, κάνουμε έκκληση στη Δημοτική Αρχή και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας να ακυρώσουν το μειοδοτικό διαγωνισμό για την κατασκευή της κεντρικής πλατείας και να θέσουν άμεσα σε εφαρμογή τα προγράμματα της εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών και της «Διαλογής στην Πηγή» των απορριμμάτων και ιδιαίτερα του οργανικού κλάσματος των απορριμμάτων μας.

Υπάρχει μια τεράστια Τεχνική Υπηρεσία στην υπηρεσία του Δήμου και των δημοτών, που με την τεχνογνωσία της μπορεί άμεσα να προωθήσει αυτά τα δύο προγράμματα και η πόλη κάθε χρόνο, μετά από το δεύτερο χρόνο της επένδυσης των φωτοβολταϊκών και της έναρξης της «Διαλογής στην πηγή», θα έχει ένα εισόδημα της τάξης άνω των 3.000.000 ευρώ για να τα διαθέσει όπου πρέπει και κυρίως για πράσινα έργα, χωρίς να προστρέχει στη βοήθεια του κράτους, και στους δανεισμούς, που στη σημερινή οικονομική κατάσταση στην οποίαν βρίσκεται είναι αδύνατον να ανταποκριθεί.

Και οι δύο κινήσεις εντάσσονται στην Πράσινη Επιχειρηματικότητα και προστατεύουν το περιβάλλον, αποτρέποντας ταυτόχρονα και την κλιματική αλλαγή με την εξοικονόμηση ενέργειας και την αποφυγή ρυπάνσεων!

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό για τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Κυρίες και κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, τολμήστε!!

Εμείς θα είμαστε κοντά σας! Αναμένουμε την πρόσκλησή σας να σας εκθέσουμε λεπτομερέστερα τα σχέδιά μας.

Αν όλοι οι Δήμοι ακολουθήσουν το παράδειγμά μας, δε χρειάζεται να μας κυβερνά η τρόικα και να έχουμε τους επιτηρητές των δανειστών μας, γιατί θα μάθουν ότι οι Έλληνες έχουν μυαλό και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να βγουν από την οικονομική κρίση.

Για το Δ.Σ. και τα μέλη

Ο πρόεδρος

Στέφανος Λεων. Κουνιάδος

Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
ImageΤα ονόματα των υποτρόφων του Ταμείου Αρωγής Απόρων
Από το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών» της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας ανακοινώθηκε ότι το Διοικητικό του Συμβούλιο συνεδρίασε στις 23 του μήνα, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, και αποφάσισε τη χορήγηση υποτροφίας σε νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.
Η αξιολόγηση των υποψηφίων ανά κατηγορία έγινε με κριτήρια την οικονομική κατάσταση των αιτούντων και τα υψηλότερα μόρια εισαγωγής στο τμήμα εισαγωγής. Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται στα 500 ευρώ μηνιαίως καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών.


Ανά κατηγορία υπότροφοι αναδείχθηκαν οι παρακάτω φοιτητές και φοιτήτριες:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α’  Ιδρύματα Τριτοβαθμίου Εκπαιδεύσεως (πλην των Θεολογικών Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου) - κατετέθησαν 15 αιτήσεις, εδόθησαν 5 υποτροφίες
1. Μαρία Βενετσάνου, φοιτήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου
2. Σπυριδούλα-Ειρήνη Γεωργαντοπούλου, φοιτήτρια του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Παν. Αθηνών
3. Βασιλική Λογιώτη, φοιτήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Παν. Πατρών
4. Βασιλική Παναγοπούλου, φοιτήτρια του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πατρών
5. Μαρίνα Σινοπούλου, φοιτήτρια του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Παν. Θράκης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β’ (1 υποτροφία) Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - κατετέθη 1 αίτηση, εδόθη 1 υποτροφία
1. Μαρία Λουκάκου, φοιτήτρια του Τμήματος Θεολογίας του Παν. Αθηνών
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ (2 υποτροφίες) Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - κατετέθησαν 3 αιτήσεις, εδόθησαν 2 υποτροφίες
1. Παναγιώτης Ηλιόπουλος, φοιτητής του Τμήματος Φιλολογίας
2. Βασιλική Μπαγλά, φοιτήτρια του Τμήματος Φιλολογίας
Με τη χορήγηση και των ανωτέρω υποτροφιών οι υπότροφοι φοιτητές της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας ανέρχονται στους 16.
 
" “Κούρεμα” για το κομμάτι Πύργος - Τσακώνα "
Image
Στην «Καθημερινή» της 25ης Οκτωβρίου, σε αναλυτικό ρεπορτάζ με τίτλο «Εγγυήσεις 1 δισ. ευρώ από τα Διαρθρωτικά Ταμεία για τα μεγάλα έργα», αναφέρεται: «Σανίδα σωτηρίας για τα μεγάλα έργα αποτελεί η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιτρέψει την αποδέσμευση χρημάτων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία, προκειμένου να δοθούν ως εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση των συγχρηματοδοτούμενων μεγάλων έργων που έχουν βαλτώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος των πόρων που αναμένεται να αποδεσμευθεί για εγγυήσεις θα προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ και αποτελεί μέρος των χρημάτων ύψους 15 δισ. ευρώ που έχουν δοθεί στη χώρα μας από τα Διαρθρωτικά Ταμεία, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, και τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα».

Όμως, τονίζεται: «Το πιθανότερο είναι να υπάρξει “κούρεμα” στο τεχνικό αντικείμενο (λ.χ. να μην κατασκευαστεί το κομμάτι Πύργου- Τσακώνας), άρα και στις ανάγκες χρηματοδότησης του έργου».
Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνουν τα όσα είχαμε πει, ότι και η ελληνική κυβέρνηση το κομμάτι Πύργος – Τσακώνα το έχει πετάξει στον κάλαθο.
Δυστυχώς, ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης μέχρι αυτή τη στιγμή, παρά τις προτάσεις της παράταξής μας, αλλά και όλης της αντιπολίτευσης, αρνήθηκε και το συντονισμό με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και το να προχωρήσει σε ουσιαστικές ενέργειες πίεσης στην κυβέρνηση.
Η αρνητική εξέλιξη που αναφέρει η «Καθημερινή» επιβάλλει να υπάρξει άμεσα παρέμβαση και ουσιαστική πίεση από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συντονισμό με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Εμείς θα θέσουμε το θέμα αυτό στο προσεχές Π.Σ. και είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων να τοποθετηθούν.
Θανάσης Πετράκος
Επικεφαλής συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία
Πελοποννήσου»


14,5 χρόνια σε Αλβανό για τη ληστεία στο ΜΕΤΡΟ
Image
Σε 14,5 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό Αλβανός από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη ληστεία με καλάσνικοφ στο «Μετρό» της Καλαμάτας το Μάιο του 2009. Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε 15,5 χρόνια.

Και αυτή τη φορά ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή του στη ληστεία, παρά το δαχτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε σε σακούλα στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία.

Με καλάσνικοφ

Σύμφωνα με τον αστυνομικό που κατέθεσε, οι δράστες ήταν δύο. Φορώντας ολόσωμες φόρμες, κουκούλες και γάντια, με την απειλή όπλων πήραν από το κατάστημα 4.130 ευρώ. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν ένα αυτοκίνητο Ford Escort, το οποίο βρήκαν εγκαταλελειμμένο την άλλη μέρα σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή. Σε αυτό βρήκαν μια πλαστική σακούλα καταστήματος και μια μαύρη κουκούλα. Στη σακούλα βρέθηκε αποτύπωμα του κατηγορούμενου. Μετά από λίγες ημέρες συνελήφθη στην Πάτρα ετοιμαζόμενος να αναχωρήσει για Ιταλία. Το δε αυτοκίνητο είχε κλαπεί από το Βύρωνα στην Αθήνα.
Αρνείται

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίσθηκε ότι ομοεθνής του στην Αθήνα τού ζήτησε, επειδή έπρεπε να κατεβάσει τα δύο αυτοκίνητά του στην Καλαμάτα, να οδηγήσει το ένα και να του δώσει 100 ευρώ. Δέχτηκε, ταξίδεψαν το ένα αυτοκίνητο πίσω από το άλλο και, όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, σταμάτησαν. Άφησαν εκεί το αυτοκίνητο και τον πήγε στο ΚΤΕΛ για να επιστρέψει στην Αθήνα. Κατέθεσε ότι υπήρχε μια σακούλα στο αυτοκίνητο, την οποία έπιασε γιατί τον ενοχλούσε και έβαλε στο πίσω κάθισμα.

Το Δικαστήριο, ωστόσο, τον έκρινε και πάλι ένοχο. -
 Πηγή ενημέρωσης : Εφημερίδα "Θάρρος " Καλαμάτας 2011 .-

**    ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ   2011

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση   : Σάββατο 1  Οκτωβρίου  2011 και Κυριακή  2 - 10 - 2011 στο αγιάζι της καθημεριμότητας και της ενημέρωσης :.-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/10/blog-post.html , ΣΤΟ  Αγιάζι της ΕΝΗΜΈΡΩΣΗΣ ΤΟΥ Σαββατο-Κύριακου :  1 Οκτωβρίου και Κυριακή 2 -10-2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/h.html , H Ζωή είναι μπροστά μας   : ,  Δευτέρα  3  Οκτωβρίου 201 ,.-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας Ενημέρωσης   :  Δευτέρα  3 Οκτωβρίου  2011 ,.-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/10/2011.html , Διάλογοι  2011Δευτέρα  , 3  Οκτωβρίου  2011 , .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/blog-post.html , Aυτή η Τρίτη στην ενημέρωση  : ΤΡΙΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2011 ,.-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/blog-post.html , Aυτή η Τετάρτη στην ενημέρωση  : 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ..-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/blog-post.html , Aυτή η Πέμπτη στην ενημέρωση  : 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011  - Πτωχεύσεις στην Ελλάδα,.-
         
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/10/6-2011.html , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011.-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/10/7-10-2011.html , Αυτή  την Παρασκευή στην ενημέρωση 7-10-2011 .-
~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/2011.html , Οδοιπορικό στη μυθική Κίνα  2011  : 7/10/2011  .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/blog-post_08.html  , Ανέκδοτα για όλους και για όλα :,  Σάββατο  ,  8 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/10/blog-post.html , ,  

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011 , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο στην ενημέρωση .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/blog-post.html , Αυτή  τη Δευτέρα στην Ενημέρωση , 10 Οκτωβρίου 2011.-  .

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/10/2011.html , Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 , ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2011 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/10/11-o-2011.html , Aυτή η Τρίτη στην ενημέρωση 11 Oκτωβρίου  2011  .-

~**  http://www.atlantide.gr/  , ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ -=Σύμβουλοι Αναπτυξης Ατομικών Επιχειρήσεων

http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/10/2011.html#!/2011/10/2011.html , Αρφαρά - Καλαμάτας -Μεσσηνίας 2011 .-


~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/10/12-2011.html , Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011 , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2011/10/blog-post.html ,  Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 , Φωτογραφίες και Βίντεο από το Αρφαρά Μεσσηνίας .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/10/13-2011.html , Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 , Aυτή η Πέμπτη στην ενημέρωση 13 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/10/14-2011.html , Παρασκευή και ενημέρωση 14 Οκτωβρίου 2011

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/10/14-2011.html , Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 , Παρασκευή στην ενημέρωση 14 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/2011.html , Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 , Περιηγητική Λέσχη Μεσσήνης 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/10/15-10-2011.html , Βλέπουμε και Μένουμε Ελλάδα Σάββατο 15-10-2011 Παραδείσια .-γ

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/10/15-16-2011.html , Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011 , Σαββατο-Κύριακο στο αγιάζι της Ενημέρωσης 15 και 16 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/17-10-2011.html , Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011 , Δεύτερα 17-10-2011 στην καθημερινότητα της ενημέρωσης .-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/18-0-2011.html , Τρίτη, 18   Οκτωβρίου 2011 , Τρίτη 18 0κτωβρίου 2011 στην ενημέρωσή .-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/t-19-2011.html  , Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 , Tετάρτη , 19 Οκτωβρίου 2011 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/10/20-2011.html , Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011 , Πέμπτη , 20 Οκτωβρίου 2011 Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/10/21-2011.html , Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 , Παρασκευή στην ενημέρωση 21 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/10/22-23-2011.html#!/2011/10/22-23-2011.html  , Σαββατο-Κύριακο στο αγιάζι της Ενημέρωσης22και 23 Οκτωβρίου 2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/10/23-2011.html ,  Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 Ενημέρωση και πολλά  ενδιαφέροντα .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/10/24-2011.html , Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 Πολλά και διάφορα ...για πολλούς και για λίγους .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/10/t-25-201.html  ,  Τρίτη  25 Οκτωβρίου 2011 ο Δρόμος της καθημερινότητας στην ενημέρωσή μας  .-

~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/10/t-26-2011.html , Tετάρτη , 26 Οκτωβρίου 2011 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-

**


** Siatista -Argos Orestiko , 2011 Greece : http://www.youtube.com/watch?v=hOsN0I69IV4 ,** Siatista -Macedonians Hellas 2011 : http://www.youtube.com/watch?v=SrBVeCX0Mto ,** The "Dik" dog 2011 and cats : http://www.youtube.com/watch?v=Uv4_y77iSlg ,** The " Stamos " dog 2011 Greece: http://www.youtube.com/watch?v=D4q2iEncp00 ,** Stamatios Junior playing Arfara GREECE : Σταματάκος ο Τζούνιορ Παίζει με μπαμπά και παππού, 23 Οκτωβρίου 2011 :
** http://www.youtube.com/watch?v=tBve9vkyJEc ,~** Stamatakos the news from Greece Arfara: Σταμάτιος ο νεώτερος ώρα παιγνιδιού ! : http://www.youtube.com/watch?v=xTTOSP42JcY ,~*** Stamatakos father and karotsi 2011 : http://www.youtube.com/watch?v=ofQabH2-gQY~**** stamatakos mother and car 2011: http://www.youtube.com/watch?v=HGV2HLQ7OVs .