~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Άρωμα ενημέρωσης Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Φεβρουαρίου  2014  :

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  άλλα  :

*** ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟΝ  τέως  Δήμο Αρφαρών και  νυν ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ : ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ,
3 ~ ΣΑΒΒΑΤΟ 1η  ΜΑΡΤΙΟΥ 2014  :
Βρωμόβρυση Δ.Ε. Αρφαρών, Δημοτικό Σχολείο, ώρα 20.00
Παραδοσιακή μακαρονάδα με βακαλάο –

4 ~  ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ  2014 :
Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 20.00
Φωτιές, αποκριάτικο γλέντι
 
Άγριλος
Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 20.00
Παραδοσιακή μακαρονάδα - 

5 ~ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ  2014 :
 Αρφαρά Δ.Ε. Αρφαρών, Κεντρική Πλατεία, ώρα 11.00   Κούλουμα  
Πλατύ  Δ.Ε Αρφαρών, ώρα 11.00  Πέταγμα χαρταετού - 

*** Προχωρούν οι εργασίες στο νέο Δημαρχείο (φωτογραφίες)
   
  
  
 

 Σε εξέλιξη βρίσκονται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, οι εργασίες για τη μετασκευή του παλιού Νοσοκομείου Καλαμάτας σε διοικητικό κέντρο του Δήμου. Η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων με χωρίσματα από γυψοσανίδες έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και αυτήν την περίοδο, σε πολλά σημεία, τοποθετείται επένδυση πετροβάμβακα για μόνωση στα μεταλλικά πλαίσια στήριξης των γυψοσανίδων. Ακόμη, διαμορφώνονται τα σημεία από τα οποία οι κεντρικοί αεραγωγοί θα δίνουν δευτερεύοντες αγωγούς στα γραφεία, ώστε να τοποθετηθούν οι επιμέρους μονάδες ψύξης και θέρμανσης. Επίσης, υδραυλικοί εργάζονται για την ύδρευση και αποχέτευση, καθώς και ηλεκτρολόγοι για την τοποθέτηση καλωδίωσης ισχυρών και ασθενών ρευμάτων. Τέλος, συνεχίζεται η τοποθέτηση παραθύρων αλουμινίου και υαλοπετασμάτων. Στη στέγη του κτηρίου τοποθετήθηκαν ιστοί, στους οποίους ήδη κυματίζουν οι σημαίες της Ελλάδος και του Δήμου Καλαμάτας. -

***  Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμάτα για την καρναβαλική παρέλαση 

Αλλαγές στα κυκλοφοριακά δεδομένα της πόλης θα επιφέρει την Κυριακή η καρναβαλική παρέλαση, που θα διαρκέσει από τη 1.00 μετά το μεσημέρι έως τις 8.00 το βράδυ και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία. Στο πλαίσιο αυτό θα διακοπεί η κυκλοφορία και η κίνηση παντός είδους οχημάτων και από τις δύο κατευθύνσεις, για το διάστημα από τη 1.00 έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι στις οδούς Αλαγονίας (από την οδό Σπάρτης), 23ης Μαρτίου, Υπαπαντής, Μπούτση, Μητροπολίτου Μελετίου και Σταδίου (από την πλατεία 23ης Μαρτίου έως την οδό Φαρών). Από τη 1.00 έως τις 8.00 το βράδυ θα διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς: Νέδοντος (από πλ. 23ης Μαρτίου έως Κροντήρη), Κροντήρη, Αριστομένους (από Νικηταρά έως Φραντζή) και στις καθέτους που έχουν πρόσβαση σε Αριστομένους και Φραντζή (από Αριστομένους έως Σιδ. Σταθμού). - 

***  Βίντεο και φωτογραφίες από την εξάρθρωση του Κυκλώματος ναρκωτικών στη Μεσσηνία          
           
 
  Πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα συνέντευξη τύπου στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ,για την μεγάλη επιτυχία της εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στη Μεσσηνία που δρούσε για πάνω από 10 χρόνια .
Συνολικά κατηγορούνται 80 άτομα, και μέχρι στιγμής έχουν γίνει  18 συλλήψεις εκ των οποίων ένας απόστρατος αστυνομικός και ένας εν ενεργεία λιμενικός
Το επίσημο Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας 
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης σε διαφορές περιοχές της Μεσσηνίας
Σε ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, συνελήφθησαν χθες δεκαοκτώ (18) άτομα
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται όλα τα ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (12 άτομα), μεταξύ των οποίων εν ενεργεία Λιμενικός, απόστρατος αστυνομικός καθώς και έγκλειστός στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, για ληστεία.
Για να νομιμοποιήσουν τα έσοδα τους κάποια από τα μέλη χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνες» καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, συγκαλύπτοντας έτσι την παράνομη δράση τους
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει συνολικά ογδόντα (80) κατηγορούμενους
Διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και λοιπούς χώρους, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ναρκωτικές ουσίες, όπλα, χρήματα, οχήματα, ποσότητα εκρηκτικών κ.α.
Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται σε σωρεία υποθέσεων διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος (80) συνολικά εμπλεκομένων ατόμων, ενώ για την πλήρη εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, χθες (25.2.2014) το πρωί, πραγματοποιήθηκαν ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.
Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, των Αστυνομικών Τμημάτων Πύλου, Μεσσήνης και Γαργαλιάνων, των Τμημάτων Ασφαλείας Τρίπολης, Ναυπλίου και Σπάρτης καθώς και Αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, καθώς και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα, ενώ διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες, καταστήματα και λοιπούς χώρους.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται όλα τα ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, (12 άτομα), μεταξύ των οποίων εν ενεργεία Λιμενικός, απόστρατος αστυνομικός καθώς και έγκλειστός στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, για ληστεία.
Οι υπόλοιποι έξι (6) συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη εξήντα δύο (62) άτομα.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας, προέκυψε ότι δώδεκα (12) άτομα, έχοντας διακριτούς ρόλους, συγκροτούσαν εγκληματική οργάνωση, η οποία είχε ιεραρχική δομή, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία.
Όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης σε χρήστες των περιοχών της Μεσσήνης, της Καλαμάτας, της Ανάληψης, του Πεταλιδίου, της Πύλου, των Γαργαλιάνων, της Τρίπολης Αρκαδίας, του Πύργου Ηλείας και των ευρύτερων – όμορων περιοχών.
Από την παράνομη δραστηριότητά τους αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία, οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν για την κάλυψη των βιοποριστικών τους αναγκών, καθώς είναι άεργοι.
Δύο (2) από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, για να νομιμοποιούν τα έσοδα, χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνες» δύο (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας τους, συγκαλύπτοντας έτσι την παράνομη δράση τους.
Επιπλέον, όπως προέκυψε, σε κάποιες περιπτώσεις τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λάμβαναν, ως αντίτιμο της αγοραπωλησίας των ναρκωτικών και αντικείμενα αξίας, όπως λίρες, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεοράσεις plasma κ.λπ.
Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία υπηκόων τρίτων χωρών.
Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προσυνεννοημένο κώδικα.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από τριάντα (30) έρευνες, στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • -1.210- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
 • -4,6-  γραμμάρια κοκαΐνης.
 • Τρία (3) περίστροφα.
 • Τρία (3) κυνηγετικά όπλα.
 • Αεροβόλο όπλο.
 • Στιλέτο.
 • Δεκαεπτά (17) φυσίγγια.
 • -281- εκατοστά φυτίλι.
 • -15.860- γραμμάρια πυρίτιδας.
 • Δύο (2) πυροκροτητές.
 • Δύο (2) φωτοβολίδες.
 • Το χρηματικό ποσό των -1.795- ευρώ.
 • Έξι (6) ζυγαριές ακριβείας. 
 • Τριάντα ένα (31) κινητά τηλέφωνα.
 • Πέντε (5) Ι.Χ. επιβατηγά οχήματα και μία (1) μοτοσικλέτα.
 • Δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μία (1) τηλεόραση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, διερευνάται όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες . -   Video  :  http://youtu.be/tapDZRzBzOg ,
 

*** Πέτρος Τατούλης: «Η Πελοπόννησος έγινε της μόδας»

 «Έργο σημαία» χαρακτήρισε το έργο για την ανάπτυξη και προβολή του τουρισμού της Πελοποννήσου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, σημειώνοντας παράλληλα ότι επί Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων δαπανούνταν περί τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για αποσπασματικές διαφημιστικές ενέργειες που δεν είχαν τα σημερινά αποτελέσματα. Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην αύξηση κατά 20% της τουριστικής κίνησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και στην επίτευξη του στόχου της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν, αφού οι πτήσεις ήδη ξεκινούν. Αναφορικά με τις αιτιάσεις του επικεφαλής του ΚΚΕ, ο περιφερειάρχης τις χαρακτήρισε ως «άνθρακας ο θησαυρός», αφού όλες οι ενέργειες έχουν λάβει όλες τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, χωρίς να εντοπιστεί πουθενά πρόβλημα. Ο κ. Τατούλης έκλεισε την τοποθέτησή του με μια διττή διαπίστωση: Αφενός, από αυτές τις νέες πτήσεις που προσεγγίζουν την Πελοπόννησο ζουν κατά κύριο λόγο μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και βρίσκουν δουλειά εκατοντάδες Πελοποννήσιοι. Αφετέρου, ότι πίσω από την αγωνία του εκπροσώπου του ΚΚΕ είναι τοπικοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι αγωνιούν για το αν υπάρχει κάποια διαφημιστική πίτα, που κάποιοι συνάδελφοί τους νέμονται, γεγονός που ασφαλώς και δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση. Ειδικότερα, «για ελλιπείς γνώσεις και για αποσπασματική ενημέρωση που καταλήγει στην διατύπωση ψευδών γεγονότων» κατηγόρησε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Ντίνα Νικολάκου, τον επικεφαλής του ΚΚΕ, Νίκο Γόντικα, απαντώντας σε επερώτηση του τελευταίου σχετικά με πρόγραμμα τουριστικής προβολής που τρέχει η Ανώνυμη Εταιρεία «Πελοπόννησος ΑΕ», χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι επρόκειτο για ένα έργο που η Πελοπόννησος ΑΕ κατέθεσε στη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ, η οποία, αφού εξέτασε το φάκελο, τον ενέταξε για χρηματοδότηση 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό, αφού, σε αντίθεση με όσα συνέβαιναν στο παρελθόν, εμείς δεν έχουμε χρεώσει ούτε ένα ευρώ για την προβολή της Πελοποννήσου από τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, αλλά έχουμε εντάξει όλο το σχεδιασμό μας σε κοινοτική χρηματοδότηση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κα Νικολάκου. Αναφορικά με το έργο του 1,2 εκατ. ευρώ που «έτρεξε» η Περιφέρεια κατά την προηγούμενη διετία, η κα Νικολάκου ανέφερε ότι όλοι οι διαγωνισμοί είναι αναρτημένοι στο «Διαύγεια», ομοίως και οι συμβάσεις. Σχετικά με τη συμβολή της Περιφέρειας στις νέες πτήσεις που προσεγγίζουν από πέρυσι το αεροδρόμιο Καλαμάτας, η κα Νικολάκου ανέφερε ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα επισταμένων ενεργειών, που είχαν ως αποτέλεσμα τις νέες πτήσεις της Easy Jet, της Ryan Air, αλλά και της Aegean, γεγονός που έφερε την Πελοπόννησο δεύτερη σε αύξηση της τουριστικής κίνησης σε πανελλήνιο επίπεδο. Για το έργο των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, φορέας υλοποίησης και δικαιούχος του οποίου είναι η ανώνυμη εταιρεία Πελοπόννησος ΑΕ, δήλωσε ότι θα υλοποιηθεί σε βάθος τριετίας και ότι αποτελεί ένα πλέγμα διεθνών διαγωνισμών, που αφορούν δημοσιότητα, αλλά και τουριστικές υποδομές, όπως η τουριστική σήμανση απ’ άκρη σ’ άκρη της Πελοποννήσου. Τέλος, ανέφερε ότι πέφτει σε αντιφάσεις ο επικεφαλής του ΚΚΕ, ο οποίος από τη μια λέει ότι θα πάει στο Πελοπόννησος ΑΕ να πάρει στοιχεία και από την άλλη εγκαλεί για τον ίδιο λόγο και την Περιφέρεια, παραγνωρίζοντας ότι πρόκειται για διακριτούς φορείς. -  

***  Ελεύθερος ο εν ενεργεία λιμενικός και άλλοι 5 στην υπόθεση ναρκωτικών με απόφαση Εισαγγελέα          
          
Αργά σήμερα το βράδυ, ο εισαγγελέας Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, απήγγειλε κατηγορίες και παρέπεμψε στην Ανάκριση τα 11 άτομα που κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (το 12ο κρατείται ήδη στις φυλακές), ενώ άφησε ελεύθερος τους υπολοίπους, καθώς τα αδικήματα που κατηγορούνται είναι πλημμελήματα. Οι 11 αναμένονται να απολογηθούν αύριο Παρασκευή και το Σάββατο στον ανακριτή.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται όλα τα ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (12 άτομα), μεταξύ των οποίων, όπως προαναφέραμε, απόστρατος αστυνομικός, καθώς και ένας Αλβανός έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου για ληστεία. Η Αστυνομία αποδίδει ενεργό ρόλο σε δίδυμα αδέλφια από τη Μεσσήνη, 49 ετών, και στον απόστρατο αστυνομικό, ο οποίος έχει συλληφθεί αρκετές φορές για υποθέσεις ναρκωτικών.
Οι υπόλοιποι 6 συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας για ναρκωτικά και όπλα, όπου περιλαμβάνεται και ο εν ενεργεία λιμενικός, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη 62 άτομα.
Στο μεταξύ, σε αυτεπάγγελτη διαθεσιμότητα τέθηκε, έπειτα από εντολή του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και απόφαση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, ο υπαξιωματικός (κελευστής, γιος του συνταξιούχου αστυνομικού) που εμπλέκεται στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Παράλληλα, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

***  Συνεχίζεται και σήμερα η δίκη για την απάτη των 2 εκατ. ευρώ         
        
Οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας ολοκληρώθηκαν χθες κατά τη συνέχιση εκδίκασης της υπόθεσης απάτης από ανώνυμη εταιρεία της Καλαμάτας, ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, τα έτη 2001 και 2002, με βασικό κατηγορούμενο δικηγόρο της Καλαμάτας.
Τα στελέχη των τραπεζών Alpha Bank και τότε Εμπορικής κατέθεσαν κατά του κατηγορούμενου δικηγόρου, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην ήξερε τι γινόταν με τα άλλα δύο άτομα που είχε παρουσιάσει ως επενδυτές.
Η δίκη χθες διεκόπη, λόγω του προχωρημένου της ώρας, και σήμερα θα συνεχισθεί με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.
  Είχε αντιρρήσεις
Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος δικηγόρος έχει καταδικασθεί σε 15 χρόνια κάθειρξης και κατηγορείται ότι με άλλα δύο άτομα που παρουσίαζε ως μεγαλοεπενδυτές σύναψε δάνεια με τις τράπεζες.
Μάλιστα, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, το ένα από τα άτομα αυτά, που ανέλαβε και πρόεδρος της εταιρείας, εμφανιζόταν με πλαστή ταυτότητα πλούσιου επιχειρηματία και προσημείωνε ακίνητά του, χωρίς ο πραγματικός επιχειρηματίας να το γνωρίζει.
Χθες, υπάλληλος της τότε Εμπορικής Τράπεζας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις, κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, τονίζοντας πως γνώριζε τον κατηγορούμενο δικηγόρο, καθώς και την οικογενειακή τους επιχείρηση, αλλά ο ίδιος είχε αντιρρήσεις για τις χρηματοδοτήσεις που ζητούσε. Ωστόσο, αυτές εγκρίθηκαν από ανώτερα κλιμάκια της τράπεζας.
  Αρνείται τις κατηγορίες
Ειδικότερα, σημείωσε ότι οι επιφυλάξεις του εδράζονταν στο ότι οι δυνατότητες της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν μικρότερες από τη χρηματοδότηση που ζητούνταν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμα και μετά την πρώτη εκταμίευση χρημάτων, το έλλειμμα της  εταιρείας μεγάλωνε, ενώ υπήρχε και μεγάλο άνοιγμα με ακάλυπτες επιταγές.
Η πρώτη εκταμίευση, όπως είπε ο μάρτυρας, ήταν ύψους 150.000 ευρώ, που ήταν και το όριο χορήγησης για το κατάστημα της τράπεζας στην Καλαμάτα, ενώ μετά ήταν σχεδόν καθημερινή η αλλαγή των όρων διαπραγμάτευσης από τον κατηγορούμενο, καθώς στη συνέχεια κατατέθηκε αίτημα αύξησης του ορίου χρηματοδότησης.
Τέλος, ερωτώμενος ισχυρίσθηκε πως κατά την προσωπική του άποψη ο κατηγορούμενος δικηγόρος καθοδηγούσε τα νήματα της υπόθεσης.
Πάντως, ο ίδιος ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως και ο ίδιος είναι θύμα απατεώνων.   Της Βίκυς Βετουλάκη

***   Μόνο συνδυασμούς της «Ελληνικής Αυγής» θα στηρίξει η «Χρυσή Αυγή»           
   
Μόνο τους συνδυασμούς που κατέρχονται στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές ως «Ελληνική Αυγή» και κατόπιν επίσημης ανακοίνωσης εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης, θα στηρίξει η «Χρυσή Αυγή», σύμφωνα με όσα γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας Δ. Κουκούτσης.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής, «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συνομιλεί ή να συνδιαλέγεται φανερά ή υπογείως με οποιονδήποτε υποψήφιο εκ μέρους της “Χρυσής Αυγής” και κανένας υποψήφιος δήθεν “ανεξάρτητος” να δηλώνει ότι τον στηρίζει το κίνημά μας.
Κυρίως, δεν έχουν το δικαίωμα αυτό οι εκπρόσωποι του μνημονίου, οι διεθνιστές και πολύ περισσότερο κάποιοι ανύπαρκτοι δήθεν εθνικιστές που ονειρεύονται ψήφους εκ μέρους μας. Μόνοι εναντίον όλων». 
 
***  Σήμερα η ημερίδα για τη δωρεά μυελού των οστών
  Ημερίδα για τη δωρεά μυελού των οστών διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στις 6.00, στο αμφιθέατρο της Σχολής. - 
 
*** Ανάβαση στην κορυφή «Καλάθι» με τον Ορειβατικό Καλαμάτας (φωτογραφίες)         
    
  
  
   
 
Τους τελευταίους δύο μήνες είμαι μόνιμη κάτοικος Κυπαρισσίας. Ερχόμενη από την Αθήνα, όπου οι ρυθμοί της ζωής και το βαρύ πρόγραμμα δεν επιτρέπουν εξορμήσεις στη φύση, ψάχνω απεγνωσμένα παρέα για εκδρομές. Η αγάπη μου για το βουνό δεν είναι καινούργια. Έχοντας υπηρετήσει ως αγροτικός ιατρός στην Ευρυτανία, νομό με έντονο ανάγλυφο και φύση που κόβει την ανάσα, το μικρόβιο για εξερεύνηση και κατάκτηση «απάτητων» κορυφών έχει φωλιάσει για τα καλά μέσα μου.
Είμαι τυχερή! Από την πρώτη κιόλας ημέρα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας γνωρίζω την Αθανασία Μαυροειδή, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας. Ανταλλάσουμε εμπειρίες, τα μάτια της ακτινοβολούν και αμέσως διακρίνω πως έχει το ίδιο μικρόβιο με εμένα. Είμαι ενθουσιασμένη! Κρατάω στα χέρια μου το πρόγραμμα του ΕΟΣ Καλαμάτας και βγάζω από την ντουλάπα μου τον επί 3 χρόνια αχρησιμοποίητο εξοπλισμό της ορειβασίας, για να συμμετάσχω στην πρώτη μου ανάβαση με την ομάδα του ΕΟΣ, στην κορυφή «Καλάθι».
Το δελτίο καιρού προειδοποιεί για έντονες βροχοπτώσεις. Ξαφνικά με διακατέχει φόβος, δεν ξέρω εάν η φυσική μου κατάσταση και οι αντοχές μου θα μου επιτρέψουν μία πολύωρη ανάβαση στο βουνό υπό βροχή, όμως η αγάπη μου για τη φύση νικά. Θα το προσπαθήσω!
Το πρωί της 23ης Φεβρουαρίου είναι ηλιόλουστο, χωρίς σύννεφα στον ορίζοντα ή κάτι που να προδίδει αλλαγή του καιρού. Τόπος συνάντησης ο ΕΟΣ Καλαμάτας. Η Αθανασία αμέσως μου γνωρίζει την αρχηγό, τον πρόεδρο, το φωτογράφο μας. Πίσω μου ακούω την κοπέλα που αριθμεί και καταγράφει τους ορειβάτες να λέει «…είμαστε 65 άτομα… και θα έρθουν και από τον ΕΟΣ Σπάρτης». Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι στη Μεσσηνία, νομό ξακουστό για τις παραλίες του, δημοφιλή τουριστικό προορισμό για το καλοκαίρι, θα έβρισκα τόσους ανθρώπους να ασχολούνται και να αγαπούν την ορειβασία.
Αφετηρία μας η Κάτω Βέργα, οικισμός που κοσμεί τους πρόποδες της κορυφής «Καλάθι», στα περίπου 300 μ. Φοράμε τα σακίδια και η ανάβαση ξεκινά μέσα από ένα πετρόχτιστο καλντερίμι που διασχίζει το χωριό κάθετα, με ήπια ανηφορική κλίση. Η κλίση σταδιακά μεγαλώνει, οι σφίξεις ανεβαίνουν, ο ρυθμός του βηματισμού γίνεται σταθερός. Κοιτάζω πίσω μου, θέα μαγευτική, από ψηλά η πόλη της Καλαμάτας φαντάζει σαν αρχιτεκτονική μακέτα, ενώ η ματιά χάνεται στο απέραντο γαλάζιο.
Πρώτη στάση η Άνω Βέργα, μικρός γραφικός οικισμός στα 1000 μ. με παλιά πέτρινα αρχοντικά, στενά σοκάκια και κρυστάλλινες πηγές. Καθόμαστε για να ανακτήσουμε δυνάμεις, απολαμβάνοντας τη φανταστική θέα που προσφέρει η θέση αυτού του χωριού. Έχουμε κάνει τη μισή διαδρομή και μπροστά μας έχουμε το πιο δύσκολο κομμάτι.
Γεμίζουμε τα παγούρια μας με γάργαρο νερό από την πηγή και ξεκινάμε πάλι με στόχο την κορυφή. Το μονοπάτι αλλάζει, γίνεται δύσβατο και περνούμε μέσα από πυκνό ελατοδάσος. Η θέα κρύφτηκε, αλλά οι μυρουδιές του βουνού είναι έντονες και μεθυστικές. Νιώθω κουρασμένη, αλλά η επιθυμία μου να φτάσω στο τέρμα είναι ακατανίκητη. Μετά από μία ώρα ανάβασης συναντάμε το χωματόδρομο (μικρή ανακούφιση για τα πόδια μου) που οδηγεί στο εξωκλήσι του Αϊ- Λια.
Αριστερά μας αποκαλύπτεται μέσα από τα έλατα ο Ταΰγετος, με χιονισμένες τις βουνοκορφές του, να στέκεται περήφανος και να γεμίζει το τοπίο. Τόση άγρια ομορφιά να αποπνέει τόση γαλήνη! Έπειτα από λίγη ώρα φτάνουμε στον Αϊ Λια, ένα μικρό εκκλησάκι χτισμένο σε ένα πλάτωμα στην άκρη του βουνού στα 1300 μ. Πετάμε από πάνω μας τα σακίδια και τρέχουμε μέχρι την άκρη του βράχου.
Η θέα μάς αποζημιώνει, όλος ο Μεσσηνιακός κόλπος μπροστά μας, δεξιά απλώνεται η Καλαμάτα, αριστερά ξετυλίγονται οι οφιοειδείς σχηματισμοί των ακτών, αποκαλύπτοντας την αέναη πάλη στεριάς και θάλασσας για επικράτηση.
Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Νιώθω δυνατή και σπουδαία που έφτασα έως εδώ και συνάμα τόσο μικρή μπροστά στο μεγαλείο της φύσης. Ξεκουραζόμαστε, τρώμε ένα ελαφρύ κολατσιό, ενώ κάποιοι τολμηροί βγάζουν τα τσιπουράκια και παίρνουμε πάλι το μονοπάτι της επιστροφής.
Πόσα πράγματα δεν είδα ανεβαίνοντας! Προσπαθώ να αιχμαλωτίσω στη μνήμη μου όσες περισσότερες από τις σπάνιες εικόνες που αντικρίζω. Ο μεγαλόπρεπος Ταΰγετος, γεμάτος αντιθέσεις, με πλούσια βλάστηση και βραχώδη τοπία, σαγηνεύει κάθε αναβάτη και εξερευνητή. Στις παρυφές του ελατοδάσους ξεκινούν τα χωράφια των κατοίκων της Βέργας, χτισμένα σε επίπεδα με πέτρινους τοίχους (πεζούλες) να συγκρατούν το χώμα και να εκτείνονται απ’ άκρη σ’ άκρη, αγκαλιάζοντας όλη την κοίλη πλαγιά του βουνού και καταλήγοντας στο πέτρινο αλώνι.
Το τοπίο μοιάζει με αρχαίο θέατρο! Συνεχίζουμε απτόητοι την κατάβασή μας απολαμβάνοντας πάντα την πανοραμική θέα, που πλέον έχουμε μπροστά μας.
Φτάνουμε στην Άνω Βέργα που μας περιμένει ελληνικός καφές από τους οργανωτές της πεζοπορίας. Καθόμαστε στο πέτρινο πεζούλι στην είσοδο του χωριού. Κάποιοι εγκαταλείπουν. Θα επιστρέψουν με το βαν του ΕΟΣ και με ΙΧ. Η Αθανασία με ρωτάει αν θέλω να πάω μαζί τους. Τα πόδια μου πονάνε, αλλά δε γίνεται να εγκαταλείψω τώρα. Μου αρέσει να δοκιμάζω τις αντοχές μου και να ξεπερνώ τα όριά μου.  Απαντώ «και τι είναι μία ωρίτσα κατάβασης…». Μαζεύουμε τις τελευταίες δυνάμεις μας και ξεκινάμε για το τελευταίο κομμάτι της κατάβασής μας. Ο καιρός από πάνω μας «κλείνει». Οι πρώτες σταγόνες δεν αργούν να πέσουν και γρήγορα το ψιλόβροχο γίνεται μπόρα. Οι πέτρες γλιστρούν και το κάθε βήμα μας πρέπει να είναι προσεκτικό και σταθερό. Νιώθω καταβεβλημένη, αλλά δίπλα μου έχω την ομάδα του ΕΟΣ, την Αθανασία και τον Χρήστο, που μου δίνουν κουράγιο και με περιμένουν να κατέβουμε μαζί. Μπαίνουμε στην Κάτω Βέργα και βλέπω στο δρόμο τον Κώστα (πρόεδρος) να μας περιμένει. Τα κατάφερα!
Αναπνέοντας τον αέρα που κατεβαίνει από τις κορυφές του επιβλητικού Ταϋγέτου νιώθω δυνατή και εμπνευσμένη από την περήφανη παρουσία του βουνού με την απαράμιλλη ομορφιά. Μία γαλήνη και ένα αίσθημα σιγουριάς και ελευθερίας με διακατέχει. Ο αναβάτης καταλαβαίνει αμέσως τον ιδιαίτερο χαρακτήρα αυτού του βουνού. Η χαρά μου είναι απέραντη.
Ευχαριστώ ειλικρινά τα μέλη του ΕΟΣ Καλαμάτας που μου χάρισαν αυτή τη μοναδική εμπειρία. Οι άνθρωποι και οι εικόνες αυτής της πανέμορφης διαδρομής θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη μου.
  Της Αθανασίας Ιωαν. Καποτά, Ειδικευόμενης νεφρολόγου 
  Ανάβαση σε Βελούχι και Χελιδόνα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
Στην περιοχή του Καρπενησίου, σε μια από τις πιο ορεινές περιοχές της Ελλάδας, θα βρεθεί ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας το τριήμερο 28/2 με 3/3. Το δε ορειβατικό ενδιαφέρον της περιοχής είναι μεγάλο και κάποια από τα πιο γνωστά βουνά του ελληνικού χώρου συγκεντρώνονται εκεί, όπως το Βελούχι (ή Τυμφρηστός), η Χελιδόνα, η Καλιακούδα κ.τ.λ.
Η αναχώρηση από Καλαμάτα θα γίνει αύριο το μεσημέρι, με προορισμό το Καρπενήσι. Το Σάββατο και την Κυριακή θα γίνουν αναβάσεις σε Βελούχι (2313 μ.) και Χελιδόνα (1974 μ.), ενώ η Κ. Δευτέρα θα είναι αφιερωμένη στην επιστροφή, η οποία θα έχει πολλές στάσεις σε ενδιαφέροντα σημεία.
Βαθμοί δυσκολίας από 2 έως 6+. Θα υπάρχει δυνατότητα για σκι, καθώς και για ορειβατικό σκι. Διανυκτέρευση σε καταφύγιο ή σκηνές. Απαραίτητος ο χειμερινός εξοπλισμός.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στα τηλ. 6944574797 και 6977716580. 
 
***
 
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :

Τρίτη  :
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ   2-0 .- ^
~ ΖΕΝΙΘ -  ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ   2-4  .- ^

Τετάρτη :
Σήμερα 26/02/2014  :   CHAMPIONS LEAGUE  :
~ ΣΑΛΚΕ  -  ΡΕΑΛ    1-6 , (0-2) .- ^

~ ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ -  ΤΣΕΛΣΙ   1-1  , (0-1) .- ^
Πέμπτη :
****  Και  για  το  Γιουρώπα -κάπ  σήμερα 27/02/2014 :
 ~ ΜΠΕΝΦΙΚΑ  - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης
ΟΙ   ΑΛΛΟΙ  ΑΓΩΝΝΕΣ ΣΤΟ EUROPA LEAGUE :
27/02/2014Ρούμπιν ΚαζάνΜπέτις-
27/02/2014ΝάπολιΣουόνσι Σίτι-
27/02/2014ΣεβίληΜάριμπορ-
27/02/2014Σαχτάρ ΝτόνετσκΒικτόρια Πλτσεν-
27/02/2014ΣάλτσμπουργκΑγιαξ-
27/02/2014ΒασιλείαΜακάμπι Τελ Αβίβ-
27/02/2014Αϊντραχτ ΦρανκφούρτηςΠόρτο-
27/02/2014Λουντογκόρετς ΡάζγκραντΛάτσιο-
27/02/2014ΦιορεντίναΕσμπιεργκ-
27/02/2014ΤότεναμΝτνίπρο-
27/02/2014ΓκενκΑνζί-
27/02/2014ΒαλένθιαΝτιναμό Κιέβου-
27/02/2014ΜπενφίκαΠΑΟΚ-
27/02/2014ΑΖ ΑλκμααρΣλόβαν Λίμπερετς-
27/02/2014ΛιόνΤσορνομόρετς Οντέσα-
27/02/2014ΤραμπζονσπόρΓιουβέντους-

***  1ος  αγώνα  ,  Ποδηλατοδρομίες  στο Αρφαρά  23-2-2014 : http://youtu.be/C_eXPinox84 ,

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -      445     φίλοι.-
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~ http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3134   video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , =1597 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =     1586 video.-
                                             ** Σύνολον   :   6317    βίντεο αναρτημένα .-
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   2484   φίλοι   .265? https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
 ~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 600     φίλοι .- https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas?ref=tn_tnmn ,


***  ~***ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 :
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/01-02-2014.html  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 01-02-2014 Φεβρουάριος .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/2014.html , Παρουσιάσεις  Αθλητικών  ερασιτεχνικών  βίντεο  Ιανουαρίου  Φεβρουαρίου  2014 .-
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/02022014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 02/02/2014 Φεβρουαρίου  ,-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/02/03-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/02/04-2014.html , Ενημέρωση σήμερα Τρίτη 04 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/02/05-2014.htmlΕνημέρωση Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014 .-
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/06-2014.html , Ενημέρωση Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2014 , .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/02/07-2014.html , Ενημέρωση  της  Παρασκευής  07  Φεβρουαρίου  2014  .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/02/09-2014.html , Το αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2014 .-
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/09022014-10-02-2014.html  , Διαδρομές  στην όμορφη  Ελλάδα μας  Κυριακή 09/02/2014 , Δευτέρα 10-02-2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/10-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  11  Φεβρουαρίου  2014  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην όμορφη Ελλάδα μας Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , Ενημέρωση Τρίτη  11 Ιανουαρίου  2014 .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/02/12-2014.html  ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Ιανουαρίου  2014  .-
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/02/13-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  13  Φεβρουαρίου  2014  .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/14-2014.html   , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014 .-
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/02/14-2014.html ,  Ανθολόγιο Επιλογές  Καταγραφές  Παρασκευή  13 Φεβρουαρίου  2014 .-
~
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/17-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  17 Φεβρουαρίου  2014 , .-
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/18-2014.html  , Ενημέρωση  της Τρίτης 18  Φεβρουαρίου  2014 .-
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/19-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/02/20-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη) 20  Φεβρουαρίου  2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/02/21-2014.htmlΆρωμα ενημέρωσης Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/02/21-2014.html  , Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 .-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/22-2014.html  , Υγεία  πάνω απ ΄ όλα  ,  Σάββατο  22  Φεβρουαρίου  2014  .- ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/22-2014.html , Άρωμα της ενημέρωσης Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 .- 
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/02/23-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 23 Φεβρουαρίου  2014   .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/24-2014.html , Άρωμα  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  24  Φεβρουαρίου  2014 .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/02/25-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 25  Φεβρουαρίου  2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/02/25-2014.html  , Αθλητική ενημέρωση Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/26-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Τετάρτη  26  Φεβρουαρίου  2014
    http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/02/27-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 .-
~