~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Μαϊου 2014

Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  06  Μαϊου  2014   :***  Ο εορτασμός των Μεσσήνιων Αγίων στην Καλαμάτα         
              
 
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η σύναξη των δώδεκα Μεσσήνιων Αγίων στην Καλαμάτα.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε αρτοκλασία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κουρέων-Κομμωτών Ελλάδος υπέρ υγείας και ενισχύσεως των μελών της, στη μνήμη του ενός εκ των Μεσσήνιων Αγίων, προστάτη τους Αγίου Ηλία του Αρδούνη.
Ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της ιεράς εικόνος των Αγίων και των λειψάνων αυτών. Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα της 120 ΠΕΑ και η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας.
Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον καθηγούμενο αρχιμανδρίτη Ναθαναήλ και τους μοναχούς της Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους για την έλευση της κάρας του Αγίου Ιεροθέου στη γενέτειρά του και όσους συνετέλεσαν στον εορτασμό. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους η χάρις των Αγίων να τους σκέπει. 

***   Στην Καλαμάτα η κάρα του Αγίου Ιεροθέου          
           
Με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα έγινε η υποδοχή της χαριτόβρυτου κάρας του Αγίου Ιεροθέου του εκ Καλαμάτας, από την Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους.
Την Αγία Κάρα υποδέχτηκε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από ιερείς και αρχές της πόλης. Το ιερό λείψανο μετέφερε ο καθηγούμενος της Μονής Ιβήρων, αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ, συνοδεύομενος από αντιπροσωπεία μοναχών.
Στη συνέχεια τελέσθηκε πανηγυρική δοξολογία εντός του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού, ενώ πλήθος πιστών συνέρρεε για να προσκυνήσει το θαυματουργό λείψανο.
Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος τόνισε ότι η έλευση της κάρας αποτελεί τιμή και ευλογία για την Καλαμάτα και το μεσσηνιακό λαό, ενώ η παρουσία του Αγίου ενισχύει πνευματικά σε περίοδο κρίσης και αμφισβήτησης. Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά τον καθηγούμενο της Μονής και τη συνοδεία αυτού, καθώς και την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, για την έγκριση του αιτήματος της τοπικής εκκλησίας.
Ο αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ ευχαρίστησε κι αυτός με τη σειρά του το μητροπολίτη Χρυσόστομο για την πρόσκλησή του και αναφέρθηκε εν συντομία στο βίο του Αγίου.
Σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης, Κ. Ψυχάρης, δήλωσε: « Ο Άγιος Ιερόθεος επιστρέφει στη γενέτειρά του, την Καλαμάτα, έπειτα από 328 χρόνια. Ας τον παρακαλέσουμε να μας χαρίζει υγεία και να μας ενισχύει στον καθημερινό μας προσωπικό, αλλά και συλλογικό αγώνα. Η έλευση της κάρας αποτελεί ύψιστη τιμή και ευλογία για την τοπική εκκλησία και το λαό της».  
Οι  12  δώδεκα  Μεσσήνιοι Άγιοι :
~ Άγιος  Αθανάσιος  Επίσκοπος  Μεθώνης , εορτάζεται 10  Δεκεμβρίου .
~ Η Αγία Μεγαλομάρτυς   Ξενία  η  Καλαματιανή  , εορτάζει  3 Μαϊου
~ Άγιος Ηλίας  ο Αρδούνης  το 1852 δημιούργησε τη Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας και  η  αγία κάρα του βρίσκεται στην Ι.Μ. Βουλκάνου , εορτάζεται  31  Ιανουαρίου .
~ Άγιος  Αθανάσιος εξ Ανδρούσης , Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως , εορτάζει  26  Οκτωβρίου .
~  Άγιος Λέων Μεθώνης  Γερμανός προσκυνητής που  πέθανε  σε εορτή  στη Μεθώνη
~ Άγιος  Θεόδωρος Κυθήρων  , εορτάζεται  12  Μαϊου  .-
~ Άγιος Καίσαρας , πρώτος επίσκοπος Κορώνης  10 αιώνα , εορτάζει 8 Δεκεμβρίου .-
~ Άγιος Ιερόθεος ο Ιβηρίτης  , εορτάζεται  13 Σεπτεμβρίου .-
~ Άγιος Νήμφων Κωνσταντινουπόλεως , 1468 Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και  Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως .-
~ Άγιος  Θεοφάνης  Νεομάρτυρας  .-
~ Άγιος Αγαθοκλής  Κορώνης .-
~ Άγιος  Ιωάννης Μεσσήνης   .-
 
***  Απρόβλεπτος ακόμα ο δρόμος για το δημαρχιακό θώκο της Καλαμάτας          
           
Έξι συνδυασμοί ξεκίνησαν την προεκλογική τους εκστρατεία με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα
Εκλογές εν όψει και οι επαγγελματίες της πολιτικής έχουν δουλειές με φούντες. Ο αγώνας έχει ξεκινήσει και πρέπει να κερδηθεί πάση θυσία. Εδώ πια δεν παίζουμε, παρά μιλάμε για κοινωνική και οικονομική επιβίωση. Ο αντίπαλος, άλλωστε, καραδοκεί,
Από πού πάει, λοιπόν, ο δρόμος για το Δημαρχείο; Έξι συνδυασμοί στο Δήμο Καλαμάτας καλούνται να βρουν έγκαιρα τις απαντήσεις, αν θέλουν να επικρατήσουν στις δημοτικές εκλογές.
Η προεκλογική εκστρατεία της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και είναι επικεντρωμένη στο πρόσωπο του υποψήφιου δημάρχου Παν. Νίκα, αλλά και στο σημαντικό και πολύπλευρο έργο που θεωρούν ότι έχει υλοποιήσει από το 2007 μέχρι σήμερα.
Εκεί βρίσκεται και ο πυρήνας του προεκλογικού λόγου της «Πρωτοβουλίας».
Μάλιστα, ο εκλογικός πήχης έχει μπει ήδη πολύ ψηλά, αφού οι υποψήφιοι, δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, σημειώνουν σε όλους τους τόνους ότι θέλουν «νίκη από την πρώτη Κυριακή» των εκλογών.
Πάντως, από μια πρώτη κουβέντα με έμπειρα στελέχη της δείχνει ότι αυτή τη φορά είναι δύσκολο η «Πρωτοβουλία» να φτάσει το ποσοστό του 2010 στις 18 Μαΐου. Εκτός όλων των άλλων, είναι και η φυσιολογική φθορά τόσων χρόνων στο τιμόνι του Δήμου που δυσκολεύει τα πράγματα.
Από την πλευρά της σημερινής μείζονος μειοψηφίας, ο συνδυασμός «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας» καθυστέρησε χρονικά να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τις εκλογές, αφού υπήρχαν έντονες διεργασίες για δημιουργία ενός πολυσύνθετου ψηφοδελτίου και με άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Όταν οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν, ο επικεφαλής της Θόδωρος Μπρεδήμας αποφάσισε να βγάλει ακόμα μια φορά «τα κάστανα από τη φωτιά», παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από ανθρώπους οι οποίοι κινούνται στον ίδιο πολιτικό χώρο με τον ίδιο.
Η στρατηγική του συνδυασμού είναι αποδόμηση του έργου της Δημοτικής Αρχής με έμφαση στην απουσία έργων υποδομών, αλλά και παρεμβάσεων στις γειτονιές της Καλαμάτας και στις κοινότητες του καλλικράτειου Δήμου. Σε καθημερινή βάση, ο κ. Μπρεδήμας και στελέχη του έχουν επιδοθεί σ’ έναν αγώνα «πόρτα πόρτα», με σκοπό, ει δυνατόν, να φέρουν τη Δημοτική Αρχή στο δεύτερο γύρο.
Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τα προβλήματα είναι λιγότερα και περισσότερο απλά. Προχώρησε σε αλλαγή του επικεφαλής της, αφού τη θέση του Νίκου Διασάκου, που πήγε υποψήφιος στην Περιφέρεια, πήρε ο νεότερος ο Δημήτρης Οικονομάκος, κι αυτό που επιδιώκει είναι ένα σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό του 2010.
Εκεί που ήρθαν τα πάνω- κάτω είναι στο χώρο του «Δικτύου». Ύστερα από εξαντλητικές διαδικασίες και συζητήσεις προχώρησε στη δημιουργία ενός ψηφοδελτίου σύνθεσης με επικεφαλής τον ιατρό Μανώλη Μάκαρη. Στόχος η επίτευξη ενός αποτελέσματος που θα φέρει τις εκλογές στη δεύτερη Κυριακή και στην ανατροπή της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.
Ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος επιδιώκει να διαδραματίσει ο νέος συνδυασμός «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών». με επικεφαλής τον Μιχάλη Αντωνόπουλο και υποψηφίους εντελώς καινούργιους στα τοπικά πολιτικά πράγματα.
Τέλος, υπάρχει και η «Ελληνική Δράση» με επικεφαλής τον Γιώργο Δημητρούλια, με το δικό της ιδιαίτερο λόγο και στόχο ένα καλό αποτέλεσμα, που θα την οδηγήσει στα έδρανα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.
Ερωτηματικά και απορίες δημιουργεί η απουσία ψηφοδελτίου από την πλευρά της «Χρυσής Αυγής», αλλά και το πώς θα κινηθούν οι όποιοι ψηφοφόροι της στις εκλογές για το Δήμο Καλαμάτας.
Του Αντώνη Πετρογιάννη
 
 
***  Δημοπρατείται ο νέος οδικός άξονας Πάτρα-Πύργος         
           
Μέσα στο 2014 παίρνει σειρά και το Καλό Νερό - Τσακώνα
 Τη δημοπράτηση του νέου οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος έως τις 30 Ιουνίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 340 εκατ. ευρώ και έχει μήκος 75 χιλιόμετρα. Όσον αφορά στο χρόνο παράδοσης του δρόμου στην κυκλοφορία, εκτιμάται ότι θα γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Παράλληλα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, έως τα τέλη του 2014 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η δημοπράτηση του οδικού άξονα Καλό Νερό-Τσακώνα, μήκους 37 χλμ. και προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ.
Επίσης, ανήγγειλε εκτεταμένες συντηρήσεις στο τμήμα του οδικού άξονα Πύργος-Καλό Νερό, καθώς, όπως ανέφερε, «δεν μπορεί να “μπει μπουλντόζα”, λόγω των περιβαλλοντικών όρων που ισχύουν στην προστατευόμενη περιοχή της λίμνης του Καϊάφα».
Οι πόροι για την υλοποίηση και των δύο τμημάτων, Πάτρα-Πύργος και Καλό Νερό-Τσακώνα, θα προέλθουν από τα ευρωπαϊκά κονδύλια της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020, ενώ, όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «και στην Ηλεία οι πολίτες θα δουν σύντομα να αναπτύσσονται μεγάλα εργοτάξια, που θα απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους, όπως ήδη γίνεται στην Ιόνια και στην Ολυμπία Οδό».
Ακόμη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η αναβάθμιση των υποδομών της Δυτικής Ελλάδος θα συμβάλει στην εξωστρέφεια της περιοχής. «Η προσπάθειά μας επικεντρώνεται στη δημιουργία των κρίσιμων υποδομών της περιοχής και αυτή τη στιγμή στη Δυτική Ελλάδα γίνονται μεγάλες σε ύψος, αλλά και σημασία επενδύσεις» επισήμανε. Ειδικότερα, ανέφερε ότι κατασκευάζονται σημαντικές υποδομές, και δημόσια έργα, όπως η Ιόνια οδός, από τα Ιωάννινα μέχρι το Αντίρριο και η Ολυμπία Οδός, από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα.
 
*** Εγκαίνια της έκθεσης σκίτσων του Αργύρη Μαυρέα
  «Ήσυχες μέρες στην Καλαμάτα» είναι ο τίτλος εκθέσεως σκίτσων του Αργύρη Μαυρέα, την οποία εγκαινίασε ο δήμαρχος Παν. Νίκας προχθές το απόγευμα. Η έκθεση φιλοξενείται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και θα διαρκέσει μέχρι αύριο. Ο δήμαρχος επισήμανε, σε χαιρετισμό του, πως «το σκίτσο είναι η δυσκολότερη δουλειά σε ένα περιοδικό ή εφημερίδα. Ο σκιτσογράφος πρέπει να είναι καλλιτέχνης, να έχει αίσθηση του χιούμορ, να είναι κοινωνιολόγος, φιλόσοφος, να έχει αντίληψη των πραγμάτων». Ο Π. Νίκας προσέθεσε για τον Αργύρη Μαυρέα: «Τον ευχαριστώ και τον επαινώ, γιατί χρόνια τώρα προβάλλει την πόλη μας. Οι δημιουργίες του έχουν δει το φως της δημοσιότητας και σε αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης». Τόνισε δε πως το σκίτσο του Αργύρη Μαυρέα κατακλείει κάθε τεύχος του περιοδικού “Flash”, δίδοντας ένα ιδιαίτερο στίγμα κάθε μήνα. Στα σκίτσα του Αργύρη Μαυρέα που εκτίθενται, πρωταγωνιστούν κατά βάσιν δύο πρόσωπα: ο Παναγιώτης, που είναι άμεσα συνδεδεμένος με την Καλαμάτα και ο Mr. Brown. Ο δήμαρχος, χαμογελαστός, ανέφερε: «Υποψιάζομαι, χωρίς να είμαι βέβαιος, ότι ο Παναγιώτης τον οποίο περιγράφει, μπορεί να είμαι κι εγώ». Ο σκιτσογράφος δε θέλησε να αποκαλύψει ποιος είναι ο Παναγιώτης, ευχαρίστησε όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους στα εγκαίνια και τόνισε: «Μου αρέσει που σας αρέσει η δουλειά μου». - 
 
*** Ολλανδός ανοίγει την πόρτα στη Μεσσηνία         
           
«Η μεσογειακή δίαιτα μπορεί να κάνει την Ελλάδα και πάλι υγιή» δηλώνει με έκδηλη την εκτίμησή του προς τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα ο Ολλανδός Γκρέιγκορ Χρίστιαανς, ένας από τους τέσσερις εγκεκριμένους γευσιγνώστες ελαιολάδου στη χώρα του.
Μέσω του λογοπαιγνίου με την έννοια της υγείας, το οποίο χρησιμοποιεί τακτικά σε παρουσιάσεις γευσιγνωσίας ελαιολάδου, ο κ. Χρίστιαανς παραπέμπει στις οικονομικές δυνατότητες της ελληνικής γεωργίας και ιδίως του ελαιολάδου, αλλά και στις ευεργετικές προοπτικές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν για την οικονομία της χώρας, εφόσον μεγιστοποιηθούν και εκσυγχρονιστούν πωλήσεις και μάρκετινγκ.
Ως ειδικός επί του ελαιολάδου, του «υγρού χρυσού της Νότιας Ευρώπης», όπως το χαρακτηρίζει, γνωρίζει από πρώτο χέρι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που κρύβει το ελληνικό ελαιόλαδο τόσο σε επίπεδο ποιότητας και τιμής όσο και σε επίπεδο γεύσης. Στα πλεονεκτήματα αυτά προσπαθεί να μυήσει τους συμπολίτες του, επαγγελματίες της εστίασης, αλλά και απλούς ανθρώπους, οι οποίοι επιδεικνύουν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια για τη χρήση του ελαιολάδου.
Έκτοτε, έχει τη μύτη του μέσα σε ένα μικρό ποτήρι με ελαιόλαδο, οσφραίνοντας την ποιότητά του και δοκιμάζοντας τη γεύση του τόσο ως γευσιγνώστης όσο και ως έμπορος, δραστηριότητα που ξεκίνησε συστηματικά το 2009, όταν αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τις πωλήσεις στον όμιλο Makro, έχοντας όμως εξοικειωθεί πλήρως με την αγορά τροφίμων της Ολλανδίας.
  ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Η τεχνογνωσία αυτή τον βοήθησε να δημιουργήσει τη δική του εταιρεία εμπορίας ελαιολάδου και να αποκτήσει σταδιακά 130 πελάτες – εστιατόρια ανά τη χώρα, αλλά και εκατοντάδες θιασώτες των γευσιγνωστικών του παρουσιάσεων σε μεγάλες ολλανδικές πόλεις. Η πιο πρόσφατη έγινε στις αρχές Απριλίου στο αρχαιολογικό μουσείο του Λάιντεν, όπου κοινό και ειδικός αντάλλασσαν επί μιάμιση ώρα τις απόψεις τους για τη γεύση, τη μυρωδιά, τη θρεπτική αξία μιας σειράς έξτρα παρθένων ελληνικών ελαιολάδων και δη τύπου «κορωνέικη».
Κάποιοι μύρισαν, κρατώντας ένα μικρό ποτήρι με ελάχιστα μιλιλίτρα λαδιού, φρέσκα χόρτα, κάποιοι άλλοι φρούτα. Ανάμεσα στις μυρωδιές που εντόπισε ο ίδιος ο ειδικός ήταν το αμύγδαλο, η πράσινη ντομάτα. «Άλλες φορές μυρίζω στο ελαιόλαδο λεμόνι, φρέσκιες ντομάτες, καρύδι», επισημαίνει.
Η ποικιλία Κορωναίικη, «η βασίλισσα του ελαιολάδου» κατά τον ίδιο, βρίσκεται υψηλά στο χαρτοφυλάκιο των μεσογειακών προϊόντων γαστρονομίας που διακινεί ο Ολλανδός ειδικός από τη Νότια Ευρώπη – Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα – προς την Ολλανδία. Πρόκειται, κυρίως, για λάδι (22 τόνους, εκ των οποίων το 60% προέρχεται από την Ελλάδα), ελιές (20 τόνους, με το 50% να προέρχεται από την Καλαμάτα), μπαλσάμικο και κάππαρη. «Πρόκειται για προϊόντα που χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο οι σεφ των εστιατορίων στην Ολλανδία» παρατηρεί ο Ολλανδός γευσιγνώστης, ο οποίος μάλιστα ετοιμάζεται να προσθέσει αγκινάρες και λιαστές ντομάτες στα προϊόντα που εισάγει.
  Ούτε ένα λίτρο το χρόνο δεν καταναλώνουν οι Ολλανδοί
Με 40.000 εταιρείες εστίασης στην Ολλανδία, αλλά και τους κατοίκους της χώρας να αναζητούν ολοένα και περισσότερο φρέσκα βιολογικά προϊόντα απευθείας από τους  παραγωγούς, είναι αισιόδοξος ότι οι προοπτικές των πωλήσεων των προϊόντων που απαρτίζουν τη μεσογειακή δίαιτα είναι εξαιρετικές. Άλλωστε, όπως τονίζει, η απόσταση που χωρίζει την κατανάλωση ελαιολάδου μεταξύ των κατοίκων της Βόρειας Ευρώπης και της Μεσογείου είναι τεράστια. Στην Ολλανδία, η μέση ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση ελαιολάδου είναι μόλις 0,8 λίτρα έναντι 17 λίτρων στην Ελλάδα.
«Η αγορά ελαιολάδου έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης», τονίζει, «αρκεί να υπάρξουν συντονισμένες κινήσεις μεταξύ ελαιοπαραγωγών, εμπόρων και ελληνικής κυβέρνησης για την προώθησή του. Αν οι ελληνικοί συνεταιρισμοί ενώσουν δυνάμεις και η κυβέρνηση χαράξει στρατηγικό σχέδιο, τότε οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί δε θα χρειάζεται να πωλούν το λάδι τους σε Ιταλούς μεσάζοντες. Η Ελλάδα έχει μια μοναδική πρόταση υγιεινής διατροφής, η οποία, όμως, χρειάζεται ισχυρή επωνυμία.
Η Τοσκάνη φημίζεται για το φαγητό της. Γιατί δεν μπορεί να γίνει το ίδιο με την Πελοπόννησο ή την Κρήτη», αναρωτιέται, «αφού υπάρχει δυναμική». Το δείχνουν, άλλωστε, οι αντιδράσεις ιδιοκτητών και σεφ εστιατορίων, οι οποίοι έχουν αρχίσει να τοποθετούν το ελληνικό ελαιόλαδο στην κουζίνα τους, ακόμη και όταν φέρουν ιταλικά ονόματα, όπως το Pronto! Pronto! στην Ουτρέχτη.
Μέχρι πρότινος οι δύο Ολλανδέζες νεαρές ιδιοκτήτριες του εστιατορίου χρησιμοποιούσαν λάδι «συσκευασμένο στην Ιταλία». Σήμερα, αγοράζουν από τον κ. Χρίστιαανς το ελαιόλαδο του συνεταιρισμού Ζάκρος και, μάλιστα, σε πιο ανταγωνιστική τιμή.
  «Πιο ακριβοί οι Ιταλοί από τους Έλληνες»
«ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ παραγωγοί πωλούν το λάδι σε ακριβότερη τιμή από τους Έλληνες», επεξηγεί ο Ολλανδός έμπορος. Αλλά και ο Ρουντ Κάχερ, ιδιοκτήτης της τρατορίας Frenzi Cucina στο Άμστερνταμ, άρχισε να αγοράζει ελληνικό ελαιόλαδο, όταν διαπίστωσε ότι και οι Ιταλοί πελάτες του εντυπωσιάστηκαν από τη γεύση. Στην προσπάθειά του να προωθήσει τη μεσογειακή γαστρονομία, ο Ολλανδός ειδικός, ο οποίος απέκτησε τις γνώσεις του γευσιγνώση ελαιολάδου στη σχολή ΟΝΑΟΟ της Βόρειας Ιταλίας, καθότι δεν υπάρχει κάποιος αντίστοιχος θεσμός στην Ελλάδα, όπως λέει, έχει θεσπίσει το ειδικό βραβείο βιωσιμότητας Falco Eleanorae. Πέρυσι το απέσπασε εταιρεία τροφοδοσίας η οποία χρησιμοποιεί ελληνικό ελαιόλαδο.  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης
 
***  Ο Π. Ψωμιάδης σε Σπάρτη και Καλαμάτα σήμερα
 Στη Σπάρτη και την Καλαμάτα θα βρεθεί ο πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό», Παναγιώτης Ψωμιάδης, στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών. Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί θα βρίσκεται στη Σπάρτη, όπου στις 10.30 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Αργότερα θα επισκεφτεί την Καλαμάτα και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη 1.00 μετά το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. - 
 
***  Ένας στους 62 είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία          
           
Σε 3.200, όπως γράφαμε στο κυριακάτικο ρεπορτάζ μας, ανέρχονται οι υποψήφιοι στη Μεσσηνία για τις δημοτικές εκλογές. Οι, δε, ψηφοφόροι συνολικά στο νομό είναι 199.888.
Με μια διαίρεση θα διαπιστώσετε ότι ανά 62 εκλογείς αντιστοιχεί ένας υποψήφιος. Αν προσθέσετε και τους υποψηφίους στις περιφερειακές εκλογές, η αντιστοιχία μικραίνει.   Β.Β. 
 
***  Εκδήλωση στη Μεσσήνη για επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα
 
 Εκδήλωση με θέμα «Ποιότητα Μεσσηνιακού Ελαιολάδου- Επέκταση ΠΟΠ Καλαμάτα σε όλο το Νομό Μεσσηνίας» οργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Μεσσήνης, αύριο Τετάρτη, 7 Μαΐου, στις 9:00 μμ. Μετά τις εναρκτήριες ομιλίες του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου και του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας Κωνσταντίνου Κατσούλη, θα γίνουν οι εξής εισηγήσεις: -Μεσσηνιακό ελαιόλαδο και ποιότητα, από εκπρόσωπο του ΤΕΙ Πελοποννήσου -Ποιοτικά χαρακτηριστικά μεσσηνιακού ελαιολάδου με έμφαση στις πολυφαινόλες, από τον Στάθη Αναστασόπουλο, δήμαρχο Μεσσήνης – dr. Χημείας -Η στατιστική ανάλυση υποστηρίζει την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα, από τον Γεώργιο Μιχαλόπουλο, γεωπόνο, ειδικό συνεργάτη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας - 
 
***  Κεντρική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ  /αύριο με τον Αλέξη Τσίπρα         
           
Περιοδείες Πετράκου-Πατσαρίνου-Τσουλάκου
Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος η υποψήφια ευρωβουλευτής Άλκηστη Τσουλάκου και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Νίκος Πατσαρίνος, συνοδευόμενοι από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», θα επισκεφθούν σήμερα το πρωί τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το ΤΕΙ Καλαμάτας και άλλες υπηρεσίες της Καλαμάτας. Το απόγευμα θα επισκεφθούν καταστήματα και γειτονιές της Καλαμάτας.
Στις επισκέψεις και περιοδείες αυτές θα συζητήσουν με τους πολίτες για τη σημασία των ευρωεκλογών και την ανάγκη να υπερψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές, καθώς και την ανάγκη υπερψήφισης της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», για να ανατραπεί το σύστημα διοίκησης «Τατούλη» και των αυτοδιοικητικών συνδυασμών που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, θα καλέσουν τους πολίτες της Καλαμάτας να παραστούν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση-ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ που θα γίνει αύριο στις 8.00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. 
 
***  2 κρουαζιερόπλοια κάλυψαν το λιμάνι της Καλαμάτας (φωτογραφίες)
 
 
 Μια έκπληξη συνάντησαν όσοι βρέθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας αφού εδώ και ώρα έχουν δέσει στο λιμάνι της πόλης δύο μεγάλα κρουαζιερόπλοια, αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο στο Θάρρος. - 

***
 
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  http://www.youtube.com/stamos01 ,       3309   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1780   video .- 
 http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1777  video.- 
Σύνολον                                                     6866 βίντεο   .-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2489    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    562 –
~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  122. 
 

***  ΑΠΟ  ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014 :                         
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/18052014.html , Δημοτικές Περιφερειακές  Εκλογές  18/05/2014 Συνδυασμοί  ,  Τρίτη  29  Απριλίου  2014
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/29-2014.html?showComment=1398765019668#c4008682741293950955 , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη 29 Απριλίου 2014.-                                                   
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/04/30-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 .-
 
 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-
~    www.aroma-elladas.gr  ,        
 ~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας ,-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                              
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/18052014.html , Ανακήρυξης Υποψηφίων Δήμων Ν. Μεσσηνίας  για  εκλογές  18/05/2014 , Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/03-05-2014.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , Κυριακή 04 Μαΐου  2014 .-
 ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/04-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Μαΐου 2014.-
 ~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Μαΐου 2014 .-
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014.html , Συνδυασμοί και  υποψήφιοι για την Περιφέρεια  Πελοπονήσσου στις  εκλογές  18  και  25  Μαϊου  2014  , Δευτέρα  05 Μαΐου  2014 .
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014-18-25-2014-05-2014-83.html  , ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ 18 και  25/05 Συνδυασμοί  και όλοι οι υποψήφιοι Ν. Μεσσηνίας  2014 , ΤΡΙΤΗ  06  ΜΑΪΟΥ  2014.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Μαϊου 2014  ,.-
~
***