~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  .,  Δευτέρα  29  Ιουνίου  2015   :
Σήμερα   ΠΕΤΡΟΥ  και  ΠΑΥΛΟΥ ! Χρόνια  πολλά σ΄ όλους  τους εορτάζοντες !
~

~

~
*** 28 Ιουνίου
Εύρεσις των ιερών λειψάνων των αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου (412). Μαρτύρων Δονάγου επισκόπου Λιβύης, Μακεδονίου, Παππίου και Μωυσέως του αναχωρητού. Των εν Σκυθοπόλει αγίων 70 Μαρτύρων. Οσίων Παύλου του ιατρού, Σεργίου δικαίου (1), του «Μαγίστρου», ηγουμένου της μονής Νικητιάτου. Συμεώνος. Ουλκιανού, Γερμανού και Σεργίου των Ρώσων.
(1) Ο άγιος και δίκαιος Σέργιος καταγόταν από την κωμόπολη Νικήτια της Αμάστρισου, του Εύξεινου Πόντου. Η οικογένεια του ήταν αριστοκρατικής καταγωγής και συνδεόταν με συγγενικούς δεσμούς με εκείνη της αυτοκράτειρας Θεοδώρας, συζύγου του αυτοκράτορα Θεόφιλου. Έκανε λαμπρές σπουδές και γρήγορα έφθασε σε υψηλά στρατιωτικά και πολιτικά αξιώματα. Αν και ο Θεόφιλος ήταν θερμός υποστηρικτής των εικονομάχων, ο Σέργιος παρέμεινε πιστός στην ορθόδοξη πίστη και κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την αναστύλωση των Ιερών Εικόνων. Αναδείχθηκε δε και προστάτης πολλών υπερασπιστών των αγίων εικόνων, κατά τον διωγμό. Μετά δε το θάνατο του Θεόφιλου, συνετέλεσε τα μέγιστα και εξάντλησε όλη την επιρροή του για να ενισχυθεί η γνώμη της Θεοδώρας για τη σύγκληση Οικουμενικης Συνόδου, για την αναστύλωση των Εικόνων. Εκοιμήθη ειρηνικά στην Κρήτη και ετάφη στη μονή του Μαγίστρου. Αργότερα τα άγια λείψανά του μετακομίσθηκαν με μεγάλες τιμές και ετάφησαν στη Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου την οποία έκτισε ο ίδιος στον κόλπο της Νικομήδειας, η οποία λεγόταν του Νικητιανου επειδή ο κτήτοράς της καταγόταν από την κωμόπολη Νικήτια.

 *** 29 Ιουνίου
Των αγίων ενδόξων και πανευφήμων Αποστόλων Πέτρου (†64) και Παύλου (†67).
~
***   28/06 Απολυτίκιο Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων Αγ. Κύρου και Ιωάννη - 28 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/XNdyFobMNks?list=PLB23495D1F3331491 ,


29/06/ Απολυτίκιο Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου - 29 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/Of4fcXmh7A0?list=PLB23495D1F3331491 .

~
*** Δωρεάν οι μετακινήσεις στην Αττική με τις αστικές συγκοινωνίες

Ανακοινώθηκε επίσημα ότι όλες αστικές συγκοινωνίες θα είναι δωρεάν μέχρι την επόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου. - 
~
**  Κυριακή 28  Ιουνίου  2015 , Αρφαρά  Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων , Ιερό Μυστήριο Βάπτισης  , μέσα από  βίντεο :
  ~  ΑΡΦΑΡΑ 28/06/2015  Μυστήριο Βάπτισης Δεσποινούλα Β. Σ :
~ Χορός Αναστασία  Νίκος 28/06/2015  βαπτίσια Αρφαρά Καλαμάτα  ; http://youtu.be/YDj2zRbOJvg  ,
~ Πρώτα  γεννέθλια    Δέσποινας Β Σ 30/06/2015 Αρφαρά : http://youtu.be/7ZmaVUQQ0hs ,
~ Χορεύω - χορεύω Γιώτα  Αγγέλλω Νίκος 28/06/2015 : http://youtu.be/g5jxwe1XfdE ,
~ Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων Αρφαρών 28/06/2015  βαφτίσια  Δέσποινας Β. Σ.: http://youtu.be/kAUHggN7wqo ,
~ Ι. Ν. Αγίων Θεοδώρων  μυστήριο Βάπτισης 28/06/2015  ιερέας Μιχάλης Ε. Μπούρας: http://youtu.be/dLJf4hLhv_Q  .,
 ~ Μυστήριο Βάπτισης  Αρφαρά το  όνομα  Δέσποινα  Β.Σ.  28-06-2015 : http://youtu.be/i18RNWAjOco .-
~ Διασκέδαση μετά την βάπτιση  Αρφαρά  28/06/2015 : http://youtu.be/gWhcDEm6OZU ,
~ Μυστήριο Βαφτίσματος στο Αρφαρά  28/05/2015 : http://youtu.be/FkKYo_msmfY ,
~ Διασκέδαση στο στέκι  στο Αριοχώρι Αρφαρών  28/06/2014 μετά τη βάπτιση: http://youtu.be/wgftl8HB8CU 
~
***  Στα 60 ευρώ το ημερήσιο όριο αναλήψεων στις τράπεζες         
     
-  Τραπεζική αργία μέχρι 6 Ιουλίου - Δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα ATM - Κλειστά όλη την εβδομάδα και τα χρηματιστήρια - Βαρουφάκης: Θα λάβουμε ό,τι μέτρα χρειάζεται για να μην υπάρξει πρόβλημα
-  Την απόφαση να παραμείνουν κλειστές οι ελληνικές τράπεζες όλη την ερχόμενη βδομάδα έλαβε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας προκειμένου να επιτευχθεί η οργανωμένη διαχείριση της κρίσης, εισήγηση η οποία θα υποβληθεί προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο και -εφ' όσον οριστικοποιηθεί- αναμένεται να ενεργοποιηθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
- Η τραπεζική αργία (bank holiday) θα διαρκέσει για τις επόμενες έξι εργάσιμες ημέρες, δηλαδή μέχρι και την Δευτέρα 6 Ιουλίου, την επομένη της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Παραλλήλως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος εισηγήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει από τις 20:00 την επιβολή capital control.
- Το ανώτατο ημερήσιο όριο αναλήψεων από τα ATM διαμορφώθηκε στα 60 ευρώ ανά κάρτα και λογαριασμό. Για παράδειγμα, εάν κάποιος διαθέτει δύο διαφορετικούς λογαριασμούς με διαφορετική χρεωστική κάρτα θα μπορεί να κάνει ανάληψη 120 ευρώ συνολικά.
~ Τι θα συμβεί με τα ATM's
Κατά πάσα πιθανότητα, αύριο Δευτέρα τα ATM's δεν θα λειτουργήσουν καθόλου. Κι αυτό διότι θα χρειαστεί να γίνουν τεχνικές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις στη λειτουργία των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης. Μέχρι να αναπροσαρμοστούν τα ανώτατα όρια αναλήψεων μετρητών τα ATM's θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας.
- Η εισήγηση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για επιβολή capital controls εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας και θα τεθεί στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προκειμένου να επισημοποιηθεί. Μετά την έγκρισή της από το υπουργικό συμβούλιο, η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων και η τραπεζική αργία για όλη την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
- Τα capital controls, οι κεφαλαιακοί έλεγχοι δηλαδή, περιλαμβάνουν και τις πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδώσει τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα ανεξαρτήτως αν φέρουν το σήμα visa ή mastercard. Οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών δεν θα μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάρτες οι οποίες έχουν εκδοθεί από πιστωτικά ιδρύματα στο εξωτερικό δεν θα ενταχθούν στους περιορισμούς των capital controls, πράγμα που σημαίνει ότι οι τουρίστες θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές και να κάνουν αναλήψεις.
~ Κλειστό και το Χρηματιστήριο
Τις επόμενες έξι εργάσιμες μέχρι και την Δευτέρα 6 Ιουλίου (την επομένη του δημοψηφίσματος δηλαδή) το Χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό. Το Χρηματιστήριο της Αθήνας προβλέπεται να ξανανοίξει από την ερχόμενη Τρίτη 7 Ιουλίου.
~ Βαρουφάκης: Θα λάβουμε ό,τι μέτρα χρειάζεται
«Θα λάβουμε ό,τι μέτρα χρειάζεται για να μην υπάρξει πρόβλημα στην καθημερινότητα του Έλληνα» διαβεβαίωσε ο υπουργός των Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης περικυκλωμένος από δεκάδες Έλληνες και κυρίως ξένους δημοσιογράφους προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών για την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου συστημικής Ευστάθειας.
- Με τη δήλωσή του αυτή, ο κ. Βαρουφάκης -ο οποίος προηγουμένως είχε διευκρινίσει ότι ουδέποτε δήλωσε πως η  ελληνική κυβέρνηση προκρίνει την επιβολή capital controls- θέλησε να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι παρά το bank run που ακολούθησε την προαναγγελία του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση διαθέτει σχέδιο για την οργανωμένη διαχείριση της κρίσης.
- Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη συμμετείχαν ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γιώργος Μιχελής, ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος,  ο γγ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος.  www.protothema.gr  .-  
  ~
*** Διάγγελμα Τσίπρα: Ζητώ από την ΕΕ να ανατρέψει την απόφαση του Eurogroup         
       
Η απόφαση για capital controls δεν έχει άλλο στόχο πέρα από το να εκβιάσει τη βούληση του ελληνικού λαού και να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.
Η άρνηση της ολιγοήμερης παράτασης και η απόπειρα ακύρωσης του δημοψηφίσματος αποτελεί πράξη εκβιασμού και ντροπή, συνέχισε ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση προς τους Ευρωπαίους δανειστές.
Η άρνηση της παράτασης από το Eurogroup σήμερα την ΕΚΤ να μην αυξήσει την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών και ανάγκασε την ΤτΕ να εισηγηθεί περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων, μετά από την εισήγηση της ΕΚΤ, με σκοπό να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Η χθεσινή απόφαση του EG & σημερινή απόφαση της ΕΚΤ δεν έχουν κανέναν άλλο στόχο πέρα από το να εκβιάσουν τη βούληση του ελληνικού λαού
Η άρνηση της παράτασης αποτελεί μέγιστη προσβολή και ντροπή. Έστειλα εκ νέου το αίτημα παράτασης στους Ευρωπαίους αρχηγούς. Είναι οι μόνοι που μπορούν να δώσουν τα εργαλεία στην ΕΚΤ.
Αυτό που απαιτείται τις επόμενε ημέρες είναι νηφαλιότητα και υπομονή.
Οι καταθέσεις των πολιτών είναι διασφαλισμένες, όπως οι μισθοί και οι συντάξεις. Έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι το δίκιο μπορεί να κερδίσει, να στείλουμε μήνυμα ελπίδας στην Ευρώπη. Ο μόνος μας φόβος, είναι ο φόβος, δεν θα τον αφήσουμε να μας κερδίσει, στέλνουμε μήνυμα ελπίδας.
Αναμένω άμεση αντίδρασή τους σε ένα στοιχειώδες αίτημα δημοκρατίας.
 ~
***  Απαντήσεις στα ερωτήματα για τον περιορισμό στις αναλήψεις, τι πρέπει να γνωρίζουμε         
      
-  Κλειστές τουλάχιστον μέχρι και την επόμενη Δευτέρα θα παραμείνουν οι τράπεζες, ενώ οι αναλήψεις στα ATM περιορίζονται σε 60 ευρώ ημερησίως ανά κάρτα.  Για πρώτη φορά η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα πραγματικότητα, που περιλαμβάνει κλειστές τράπεζες, περιορισμούς στις αναλήψεις και capital controls. Το in.gr απαντά σε βασικά ερωτήματα που θα καθορίσουν την πορεία των πολιτών τις επόμενες ημέρες.
Τις λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της τραπεζικής αργίας δίνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία δημοσιεύθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Μέχρι πότε θα μείνουν κλειστές οι τράπεζες;
Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οι τράπεζες θα κλείσουν τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου. Δεν αποκλείεται όμως η ημερομηνία να αλλάξει, ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς η ΠΝΠ δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό των οικονομικών να αλλάξει τα χρονικά όρια.
Θα κλείσουν και τα ATM;
Ναι, μόνο όμως για κάποιες ώρες, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες ρυθμίσεις. Σύμφωνα με το κείμενο της ΠΝΠ τα ATM θα λειτουργήσουν σε 12 ώρες από την εφαρμογή της πράξης και η εκτίμηση είναι ότι οι συναλλαγές θα πραγματοποιούνται στα ATM ξανά από το βράδυ της Δευτέρας ή το αργότερο το πρωί της Τρίτης.
Θα υπάρχει όριο αναλήψεων;
Ναι, και αυτό ορίζεται σε 60 ευρώ ημερησίως ανά κάρτα. Δηλαδή, αν κάποιος έχει λογαριασμούς σε δύο τράπεζες θα μπορεί να σηκώσει συνολικά 120 ευρώ ανά ημέρα.
Τι σημαίνει «τραπεζική αργία»;
Σημαίνει ότι οι τράπεζες παραμένουν κλειστές, δεν εκτελούνται συναλλαγές στο γκισέ, δεν εκκαθαρίζονται συναλλαγές, δεν γίνονται μεταφορές και γενικότερα δεν ολοκληρώνεται καμία τραπεζική πράξη.
Θα κλείσει και το Χρηματιστήριο;
Ναι, εφόσον δεν μπορεί να εκκαθαριστούν συναλλαγές από τις τράπεζες, δεν μπορεί να γίνουν και αγοραπωλησίες μετοχών.
Θα υπάρξουν επιπλέον capital controls;
Ο περιορισμός των αναλήψεων μέσω ATM είναι ούτως ή άλλως ένα είδος κεφαλαιακού ελέγχου. Είναι ωστόσο πολύ πιθανό, όταν ανοίξουν οι τράπεζες, να επιβληθούν και άλλοι περιορισμοί στις αναλήψεις, στις μεταφορές, στα εμβάσματα και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Πότε θα αρθούν οι περιορισμοί;
Κανείς δεν ξέρει. Ολα θα εξαρτηθούν από τις πολιτικές εξελίξεις. Στην περίπτωση πάντως της Κύπρου, οι τελευταίοι περιορισμοί ήρθησαν δύο χρόνια μετά την επιβολή τους.
Θα λειτουργούν οι πιστωτικές και οι χρεωστικές κάρτες;
Κατά τη διάρκεια τραπεζικής αργίας οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες γίνονται κανονικά, υπό την προϋπόθεση ότι αφορούν πληρωμές στο εσωτερικό της Ελλάδος. Δεν γίνονται δηλαδή συναλλαγές με «πλαστικό χρήμα» στο εξωτερικό. Σημειώνεται ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια της εκάστοτε επιχείρησης να δεχθεί «πλαστικό χρήμα».
Θα λειτουργούν οι υπηρεσίες e-banking;
Εντολές θα μπορούν να καταχωρίζονται κανονικά μέσα από τα ψηφιακά συστήματα των τραπεζών, και πάλι όμως υπό την προϋπόθεση ότι αφορούν το εσωτερικό της χώρας.
Θα πληρωθούν οι μισθοί;
Εφόσον μπορούν να γίνουν μεταφορές χρημάτων μέσω Web-banking τα χρήματα δύναται να μπουν στους λογαριασμούς των εργαζομένων. Από εκεί και πέρα ισχύει το ημερήσιο όριο των 60 ευρώ ανά κάρτα.
Τι θα γίνει με τις συντάξεις;
Ειδικά για τις συντάξεις, προβλέπεται ότι αυτές εξαιρούνται από την τραπεζική αργία και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα ανακοινώσουν συγκεκριμένα υποκαταστήματα από όπου θα γίνεται η καταβολή τους.
Θα μπορώ να πληρώσω δόσεις δανείων ή άλλα χρέη;
Οσοι θέλουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους μπορούν να καταθέσουν τις σχετικές εντολές μέσω ATM ή web-banking. Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως ορίζει η ΠΝΠ, για το διάστημα της τραπεζικής αργίας δεν οφείλεται τόκος υπερημερίας ενώ αναστέλλονται όλες οι προθεσμίες λήξης των οφειλών.
Μπορώ να στείλω χρήματα στο εξωτερικό;
Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας δεν μπορούν να γίνουν μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό. Αφού ανοίξουν οι τράπεζες, όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα έχουν επιβληθεί επιπλέον κεφαλαιακοί περιορισμοί..
Βρίσκομαι στο εξωτερικό. Μπορώ να σηκώσω χρήματα από λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα;
Ναι, σε καθεστώς τραπεζικής αργίας γίνονται κανονικά αναλήψεις από ATM του εξωτερικού. Εντούτοις, το όριο αναλήψεων σε αυτή την περίπτωση είναι κατά κανόνα περιορισμένο σε σχέση με την Ελλάδα.
Τι θα συμβεί με τους τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα;
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει περιορισμός για τις αναλήψεις μέσω καρτών που εκδόθηκαν στο εξωτερικό. Ενδέχεται όμως να τεθούν με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.   Newsroom ΔΟΛ 
~
***  Αυτό θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος          
     
* Δημοψήφισμα  μετά από 40  χρόνια  στην Ελλάδα  !!!!!!!!
~ Δημοσιοποιήθηκε από την Πρόεδρο της Βουλής η ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας και σε αυτήν αναφέρεται ποιο θα είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος.
Το ερώτημα του δημοψηφίσματος
  • Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ
  • Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ
Η ανακοίνωση της Προέδρου της Βουλής
ΙΣΤ' ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Α'
  ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ
 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΞΕ'
Σάββατο 27 Ιουνίου 2015
Ώρα 12.00
  Συζήτηση και διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 εδ. α' του Συντάγματος και 115 του Κανονισμού της Βουλής, επί της από 26/6/2015 Απόφασης και πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου για Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού, κατά την διαδικασία του προτεινόμενου δημοψηφίσματος, ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα: το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).
Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ
Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ
Το Δημοψήφισμα προτείνεται να διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015
Αθήνα, 27 Ιουνίου 2015 (ώρα 00.30)
  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ        ΖΩΗ  Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

www.iefimerida.gr  .-  
  ~
*** Η δύσκολη Δευτέρα των τραπεζών, τι θα γίνει αύριο 

Στον «αέρα» βρίσκονται οι τράπεζες, στον απόηχο της αιφνιδιαστικής απόφασης της κυβέρνησης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη Φρανκφούρτη και στο εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα, μέσω του ELA, στις εγχώριες τράπεζες, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά αύριο, Δευτέρα. Και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν συγκαλέσει εκτάκτως σήμερα τα εταιρικά τους όργανα (Εκτελεστικές Επιτροπές, Επιτροπές Διαχείρισης Κρίσεων κ.ά.) προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και τα νέα δεδομένα, ενώ διάχυτη είναι η ανησυχία για το αν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν αύριο κανονικά, δίχως τη δυναμική παρέμβαση-υποστήριξη της ΕΚΤ. Χθες επικράτησε πανικός με μεγάλες ουρές στα ΑΤΜ στα περισσότερα σημεία της χώρας και, παρά τις προσπάθειες των τραπεζών για την επανατροφοδοσία των μηχανημάτων με ρευστό, μεγάλο μέρος τους τέθηκε εκτός λειτουργίας. Οι αναλήψεις μετρητών εκτιμάται ότι προσέγγισαν το 1 δισ. ευρώ. Εξαιρετικά κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ που, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων και των αποφάσεων του χθεσινού Eurogroup, θα αποφασίσει αν θα διατηρήσει ανοιχτή τη γραμμή χρηματοδότησης ή αν θα «τραβήξει την πρίζα» στις τράπεζες δύο ημέρες πριν από την τυπική λήξη του προγράμματος Ελλάδας - Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στελέχη τραπεζών, μιλώντας στην «Κ», εμφανίζονται εξαιρετικά προβληματισμένα και απαισιόδοξα για το πώς μπορεί να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, από το σημείο που έχουμε βρεθεί, ώστε να λειτουργήσουν αύριο κανονικά οι τράπεζες. Όπως εκτιμούν, με την κυβέρνηση να έχει επιλέξει να κινηθεί εκτός χρονοδιαγραμμάτων και πολύ πιθανή την αθέτηση της πληρωμής προς το ΔΝΤ αύριο, είναι εξαιρετικά δύσκολο το Ευρωσύστημα να χορηγήσει νέα ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες. Χωρίς πρόσθετο ELA, οι ελληνικές αρχές θα υποχρεωθούν σε προσωρινή διακοπή της λειτουργίας των τραπεζών –για μία, δύο εβδομάδες– και στην επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, οι περισσότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι, μετά την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και τις πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε, έχει διαμορφωθεί ένα εξαιρετικά αρνητικό κλίμα για τη χώρα μας. Αργά χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, όπου του μεταφέρθηκε το αίτημα της ελληνικής πλευράς για την περαιτέρω χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι είναι ευθύνη της ΕΚΤ να εξασφαλίζει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, δήλωση που θα μπορούσε να διαβαστεί ως προσπάθεια αναζήτησης ευθυνών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση είχε απειλήσει την ΕΚΤ ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών, απαιτώντας η ΤτΕ να συνεχίσει να παρέχει ELA. Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ μπορεί ανά πάσα στιγμή, εφόσον κρίνει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του ευρωσυστήματος, είτε να τερματίσει την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στο διατραπεζικό σύστημα Target2 που πρακτικά είναι ανάλογο του να «κόβεις την παροχή ρεύματος» είτε ακόμα και να ανακαλέσει τις άδειες λειτουργίας τους. Υπενθυμίζεται ότι από το περασμένο φθινόπωρο η εποπτεία των ελληνικών τραπεζών ασκείται από την ΕΚΤ. Αναλυτές σημειώνουν ότι αν δεν προχωρήσει σήμερα η ΕΚΤ στη χορήγηση πρόσθετης ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, τότε η κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), στο πρότυπο της Κύπρου. Σημειώνεται ότι η επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών γίνεται με εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος και απόφαση της κυβέρνησης μέσω της έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος. Ωστόσο, αν η κυβέρνηση αρνηθεί να λάβει μια τέτοια απόφαση κατηγορώντας το Ευρωσύστημα ή την ΤτΕ ότι δεν εκπληρώνουν τον ρόλο τους, τότε οι τράπεζες, αύριο Δευτέρα, είτε θα ανοίξουν μέχρι να εξαντληθούν τα τελευταία αποθέματα ρευστότητας είτε δεν θα ανοίξουν καθόλου για λόγους ασφαλείας. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού το βράδυ της περασμένης Παρασκευής προκάλεσε αιφνιδιασμό, έκπληξη και μεγάλη ανησυχία στις διοικήσεις των τραπεζών. Δεν είχε προηγηθεί καμία σχετική ενημέρωση προς τις τράπεζες ώστε το σύστημα να προετοιμαστεί για να ανταποκριθεί στις αυξημένες αναλήψεις που ήταν βέβαιο ότι θα προκαλέσει μια τέτοια απόφαση. Αμέσως μετά τη δραματική ανακοίνωση, εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν αργά το βράδυ σε ΑTM τραπεζών για αναλήψεις μετρητών, ενώ η εικόνα επιδεινώθηκε δραστικά από το Σάββατο το πρωί. Σχεδόν παντού υπήρχαν μεγάλες ουρές, ενώ από το απόγευμα ένα μεγάλο ποσοστό, που ορισμένες στιγμές έφτασε το 50%, των ΑΤΜs τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης μετρητών. Σημειώνεται ότι οι τράπεζες διαθέτουν περίπου 5.000 ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα. www.kathimerini.gr . - 
~
***  Η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών

 Από τις 29 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου θα μπορούν όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση απόσπασης για το διδακτικό έτος 2015-16. Ειδικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, καλούνται οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας που ενδιαφέρονται να αποσπαστούν σε μουσικά, καλλιτεχνικά και εκκλησιαστικά σχολεία, καθώς και από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, να υποβάλουν τη σχετική αίτηση εντός της αναφερόμενης προθεσμίας. Το υπουργείο σημειώνει ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων (από 29/6 μέχρι 3/7/2015) είναι αποκλειστική και δε θα δοθεί παράταση. - 
~
***  Σύλληψη 36χρονης για ανάληψη χρημάτων με κάρτα άλλης γυναίκας 

 Μια 36χρονη Ελληνίδα συνέλαβαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Πύλο αστυνομικοί του εκεί αστυνομικού τμήματος. Η 36χρονη είχε χρησιμοποιήσει κάρτα ανάληψης χρημάτων άλλης Ελληνίδας και αφαίρεσε χρήματα από ΑΤΜ τράπεζας, που βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην κάτοχό τους. -    http://www.tharrosnews.gr/
~
***  Έφυγε χρήμα με… ουρά από τις τράπεζες της Καλαμάτας (φωτογραφίες)           
       
Με το άκουσμα της διενέργειας δημοψηφίσματος, που έκανε κατά το διάγγελμά του λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, άρχισε δειλά δειλά η προσέλευση Καλαματιανών και επισκεπτών στα μηχανήματα ανάληψης των τραπεζών, που κορυφωνόταν καθώς περνούσαν οι ώρες και διαδίδονταν οι εξελίξεις.
Από τις πρωινές ώρες, με το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, οι ουρές στα ΑΤΜ μαρτυρούσαν πως η χθεσινή ημέρα ήταν διαφορετική από τις προηγούμενες. Το κοινό που ήθελε να «σηκώσει» χρήματα αύξανε σταθερά και είναι άγνωστο το ακριβές ποσό των χρημάτων που κατέληξε στις τσέπες των καταθετών.
Καθώς κυλούσε η ώρα, όλο και περισσότεροι προσέρχονταν, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, έστω και προσωρινά, με τάξη τις περισσότερες φορές, αν και όπως πληροφορηθήκαμε, δεν απουσίασαν και τα επεισόδια σε κατάστημα τραπέζης στην παραλία, όπου τουλάχιστον στη μία από αυτές κάποιος θέλησε να κάνει διαδοχικές αναλήψεις, χρησιμοποιώντας πολλές κάρτες, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των υπολοίπων, που έφτασαν στα όρια των έντονων διαπληκτισμών.
Το μεσημέρι, πάντως, σε κατάστημα τράπεζας στον πεζόδρομο της Αριστομένους, για να διανυθεί μια απόσταση 15 μέτρων περίπου και να εξυπηρετηθεί πελάτης, χρειάζονταν 30 λεπτά.
Κάποιοι από τους διερχόμενους δεν παρέλειπαν να αστειευτούν, ρωτώντας αυτούς που περίμεναν αν γινόταν διανομή συσσιτίου, λαμβάνοντας ως απάντηση ότι μοιράζουν ζάχαρη. Άλλοι, δε, σχολίαζαν πως όλες αυτές οι ουρές ήταν το αποτέλεσμα της φοβίας του κόσμου, για να αποδοκιμαστούν από τους αναμένοντες, ενώ άλλοι, μεγαλύτερης ηλικίας, είχαν να θυμούνται ότι τέτοιες ουρές σχηματίζονταν στον καιρό της Κατοχής.
Στην ουρά, σε αντίθεση με ό,τι θα ανέμενε κάποιος, δεν ήταν κυρίαρχο θέμα συζήτησης η πολιτική κατάσταση ή το δημοψήφισμα. Εκείνο που αρχικά συζητούσαν οι προσερχόμενοι ήταν πόσα καταστήματα είχαν επισκεφθεί προκειμένου να αντλήσουν χρήματα. Εντύπωση προκαλούσε και η ευκολία και η οικειότητα με την οποία μιλούσε ο ένας στον άλλον.
Σε μία μόνο περίπτωση, ακούσαμε έκφραση πολιτικής άποψης. Μια γυναίκα που στεκόταν στην ουρά, συζητώντας με κάποια άλλη, είπε: «Το θέμα είναι τι θα ψηφίσεις. Αν ψηφίσεις ναι, ξέρεις ότι θα σημαίνει επιπλέον μέτρα. Εκείνο που δεν ξέρεις, είναι τι θα συμβεί αν ψηφίσεις όχι. Ενδεχομένως να είναι και η έξοδος από το ευρώ» (αναφερόμενη στα του δημοψηφίσματος).
Αμέσως επόμενο θέμα συζήτησης ήταν αν θα προλάβουν να «σηκώσουν» τα χρήματα που ήθελαν, φοβούμενοι ότι θα εξαντλούνταν αυτά του μηχανήματος.
Σε μια περίπτωση, συναλλασσόμενη αντιμετώπισε πρόβλημα ανάληψης. Δεν μπόρεσε να «σηκώσει» χρήματα, παρότι προσπάθησε δύο φορές. Όσοι παρακολουθούσαν τη σκηνή, εξέφρασαν το φόβο ότι σταμάτησαν να υπάρχουν μετρητά στο ΑΤΜ. Η συναλλασσόμενη παραχώρησε τη θέση της σε επόμενο, ο οποίος έκανε κανονικά τη συναλλαγή και η καρδιά όλων πήγε στη θέση της, εκτός της συναλλασσόμενης, που θα έπρεπε να αναζητήσει την αιτία όλων αυτών.
Και καθώς η ώρα περνούσε, δεν υπήρχαν ουρές μόνο σε καταστήματα τραπεζών που δεν είχαν άλλα χρήματα στα ΑΤΜ τους. Με την έντονη μεσημεριανή βροχόπτωση αρκετοί ήταν εκείνοι που προσπαθούσαν να προφυλαχθούν, όπως όπως, έως ότου εξυπηρετηθούν, προκειμένου να μην ξεμείνουν από μετρητά, καθώς το ανώτατο όριο ανάληψης δεν έδινε περιθώρια για πολλά πολλά…       Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
~
***  Δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας 

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή με ερώτημα αν γίνεται αποδεκτή η συμφωνία με τους θεσμούς, ανακοίνωσε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το κλίμα των διαπραγματεύσεων των τελευταίων ημερών κάνοντας λόγο για τελεσίγραφο εκ μέρους των θεσμών και κάλεσε τον ελληνικό λαό, να απαντήσει στο εκβιαστικό τελεσίγραφο κυρίαρχα και υπερήφανα. Όπως είπε ο πρωθυπουργός η απόφαση για δημοψήφισμα ελήφθη μετά από δική του εισήγηση από το υπουργικό συμβούλιο και σήμερα θα συγκληθεί η ολομέλεια της βουλής για να εγκρίνει την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, την καγκελάριο Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ τους οποίους και ενημέρωσε για την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειές του για μια βιώσιμη συμφωνία και σημείωσε ότι όλο αυτό το διάστημα ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει μνημονιακές συμφωνίες των προηγούμενων κυβερνήσεων και δήλωσε ότι ούτε για μια στιγμή δεν σκέφθηκε να υποκύψει και να προδώσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Ωστόσο, είπε ο κ.Τσίπρας, οι εταίροι κατέληξαν σε μια πρόταση -τελεσίγραφο που αντίκειται στις αξίες και τις αρχές της Ευρώπης . Μας ζητήθηκε , είπε ο κ. Τσίπρας να αποδεχθούμε μια πρόταση που φέρνει νέα βάση και υπονομεύει την ανάπτυξη, φέρνει νέα βάρη και διογκώνει τις ανισότητες, αλλά και παραβιάζουν το κοινοτικό κεκτημένο. Οι προτάσεις αυτές, είπε ο πρωθυπουργός δεν έχουν ως στόχο μια βιώσιμη συμφωνία, αλλά ίσως έχουν στόχο την ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού. Μας βαραίνει ιστορική ευθύνη να απαντήσουμε στο τελεσίγραφο, είπε ο κ. Τσίπρας και ανακοίνωσε το δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση του ελληνικού λαού, ενώ κάλεσε τον ελληνικό λαό , να αποφασίσει κυρίαρχα και υπερήφανα. Στον αυταρχισμό να απαντήσουμε με δημοκρατία και εθνική ομοψυχία και είμαι βέβαιος, είπε ο κ. Τσίπρας ότι η επιλογή του λαού θα τιμά την ιστορία της πατρίδας μας . Ο ελληνικός λαός θα καταψηφίσει τις βάρβαρες προτάσεις των θεσμών δήλωσε, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Π. Λαφαζάνης. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
~
***  Τους αριστούχους, τους χρειάζεται η Ελλάδα          
     
Στα συσσωρευμένα προβλήματα στα δύσκολα χρόνια που περνάμε, έρχεται μια νότα χαράς, που κάνει υπερήφανους όχι μόνο τους γονείς που βγάζουν αριστούχους μαθητές, αλλά και τη χώρα μας.
Το χωριό μας (Σκάλα) πήρε την πρωτιά από μια μαθήτρια, που είναι το στολίδι όχι μόνο των γονιών της, αλλά και του χωριού μας (όπως μας πληροφόρησε, πρόκειται για μαθήτρια Γυμνασίου, που έχει στον έλεγχό της όλο «εικοσάρια»).
Σε αυτά τα ξεχωριστά παιδιά η κοινωνία και το κράτος έχουν υποχρέωση να σταθούν δίπλα και να παρέχουν όλα τα μέσα για τη μέγιστη βοήθεια στην εκπαιδευτική τους πορεία, που θα τα καταστήσει αυριανά στελέχη μιας κοινωνίας με στόχο το καλύτερο μέλλον του τόπου.
Είναι έγκλημα της Πολιτείας να αδιαφορεί και να γίνεται εξαγωγή σπάνιων μυαλών στο εξωτερικό, χωρίς να αξιοποιούνται για το καλό του τόπου. Είναι κρίμα αυτά τα μυαλά να γίνονται στελέχη ξένων επιχειρήσεων,  υπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα, αντί των συμφερόντων της χώρας μας.
Κι όσο κι αν η μετανάστευση είναι γνωστή από τα πολύ παλιά, αλλά και από τα νεότερα χρόνια, είναι πρωτόγνωρο αυτό που έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα, να φύγουν από τη χώρα 45.000 επιστήμονες. Είναι εθνική ανάγκη να σταματήσει αυτή η μετανάστευση και να αλλάξει η πολιτική. Οι επιστήμονες πρέπει να μείνουν στην Ελλάδα, το απαιτεί το μέλλον του τόπου.
Αυτά αναφέρει το σημείωμα του μπάρμπα Γιώργου, που σε πολλά σημεία με βρίσκει σύμφωνο. Όμως, απαιτείται πλήρης αλλαγή αντίληψης, νοοτροπίας και πλεύσης, που υπό τις σημερινές συνθήκες φαίνεται να είναι δύσκολη. Ωστόσο, επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ας συνεχίσουμε να ελπίζουμε.   Χ.Χ.  
~
*** Η πολιτιστική μικροπολιτική του δημάρχου          
     
Την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας παρουσίασαν στις 23 Ιουνίου ο δήμαρχος μαζί με στελέχη του Γραφείου Καλαμάτα 21 στην Αθήνα. Εκεί ο δήμαρχός μας, κεντρική φυσιογνωμία της εκδήλωσης, αφού καθόταν στο κέντρο του πάνελ, αφού πήρε πρώτος το λόγο, μας πληροφόρησε το αυτονόητο, δηλαδή ότι η πόλη μας το 2021 γιορτάζει 200 χρόνια από την Επανάσταση του  ’21. Τώρα, όλα τα άλλα, περί επιρροής του Διαφωτισμού τότε, δείχνουν, δυστυχώς, ότι έχει άγνοια της ιστορίας. Ακόμα, μας είπε ψευδώς ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πορεύεται ενωμένο, αφού η Λαϊκή Αντιπολίτευση έχει δηλώσει πως δε συμμετέχει, γιατί υπάρχουν τα αποτελέσματα ανάλογων επιχειρημάτων που ήταν αρνητικά, όπως της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης, που χαρακτηρίστηκε ως μεγάλο σκάνδαλο και ωφελήθηκαν καλλιτεχνικά γραφεία και ημέτεροι.
Κατόπιν το λόγο πήρε ο επικεφαλής του Γραφείου Καλαμάτα 21. Ανάμεσα στα άλλα, μας πληροφόρησε ψευδώς ότι συνεργάζεται με πολιτιστικούς φορείς και ιδρύματα, αφού αυτό, αν το κάνει, γίνεται επιλεκτικά. Καλός ο δωρεάν εθελοντισμός των πολιτών, αλλά καλά και τα 250.000 χιλιάρικα που θα μας κοστίσει η προετοιμασία εν καιρώ οικονομικής κρίσης.
Μας πήρανε χαμπάρι ότι έχουμε «περίσσευμα αλληλεγγύης» και πλακώσανε και οι …
Τρίτη ομιλήτρια ήταν η κυρία Πέγκα, καλλιτεχνική διευθύντρια του Καλαμάτα 21. Μίλησε για την κεντρική ιδέα της υποψηφιότητας, η οποία είναι το σύνθημα «Kalamata Rising», δηλαδή η Καλαμάτα που ανέρχεται, που εγείρεται, που κινητοποιείται, και αυτό είναι κάτι το οποίο έρχεται κοντά με την Επανάσταση του ’21. Μας ενημέρωσε ατυχέστατα, γιατί μάλλον δεν την ήξερε την πόλη μας πριν από τους σεισμούς, ότι το ίδιο έκανε η Καλαμάτα μετά το ’86. Την ενημερώνουμε ότι μετά το 1986 η Καλαμάτα έγινε ο παράδεισος των εργολάβων, οι οποίοι κόντεψαν να τσιμεντάρουν μέχρι και τη θάλασσα. Από εκεί και πέρα, η ομιλία της ήταν ένας αχταρμάς από αράδιασμα πολιτιστικών φορέων, ανάμεσά τους και ιδιωτικοί, που βλέπουν το δημοτικό ταμείο σαν θάλασσα που δεν πέφτει μέσα όποιος δεν ξέρει να κολυμπάει, όπως έλεγε πριν από 120 χρόνια ο Σουρής.
Η «Ελληνική Δράση» ξεκίνησε ως ένας πολιτιστικός σύλλογος με κύριο σκοπό την επανελλήνιση του τόπου μας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ερευνά και μελετά τον τοπικό πολιτισμό και την πολιτιστική μας ταυτότητα. Με χαρά είδαμε την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, γι’ αυτό αναλάβαμε συγκεκριμένες ενέργειες, με αποκορύφωμα την εκδήλωση στο REX στις 14 Μαρτίου 2015. Μόνο δύο δημοτικοί σύμβουλοι παρευρέθησαν από όλο το πρωτόκολλο των επισήμων που είχαν προσκληθεί, γιατί ο «αυτοκράτωρ» δήμαρχος της πόλης μας αποφάσισε πως ουδείς πρέπει να συμμετάσχει σε εκδήλωση άλλης παράταξης, ενώ η εκδήλωση έγινε, όχι για το καλό μόνο μιας μερίδας δημοτών, αλλά για το καλό της Καλαμάτας.
Σε αυτήν την εκδήλωση έλαβαν μέρος δύο καθηγητές πανεπιστημίου, ο κ. Δημήτρης Μιχαλόπουλος και ο κ. Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου, οι οποίοι μίλησαν για την ιστορία της περιοχής μας και την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και ο γνωστός δημοσιογράφος Χρίστος Κοτσωνής, ο οποίος ανέπτυξε την ξεχωριστή ταυτότητα της Μάνης και τη σχέση της με την Καλαμάτα.
Τις τοποθετήσεις όλων έχουμε εκδώσει σε ένα καλαίσθητο βιβλίο, το οποίο μπορείτε να βρείτε σε όλα τα περίπτερα, την επιμέλεια του οποίου έχει κάνει ο Κ. Μιχαλόπουλος, ο οποίος σε τελευταίο ηλεκτρονικό μήνυμά του μου έγραψε μεταξύ άλλων: «Ευχαρίστως και αφιλοκερδώς ανέλαβα την επιμέλεια, λόγω της αγάπης μου στον Μοριά γενικώς και στην όλη περιοχή της Καλαμάτας ιδιαιτέρως. Εάν χρειαστεί η βοήθειά μου και πάλι, πείτε το μου».  Γιώργος Δημητρούλιας
Δημοτικός Σύμβουλος με την «Ελληνική Δράση για το Δήμο Καλαμάτας»
 ~
*** Βραδιά ενίσχυσης του Κοινωνικού Ιατρείου         
     
  Ομάδα φίλων του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας διοργάνωσε προχθές το βράδυ εκδήλωση σε μεζεδοπωλείο στην οδό Κρήτης, με σκοπό την ενίσχυση του έργου του. Για μια ακόμη φορά η ανταπόκριση των πολιτών ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί και ο στόχος. 
Στην όμορφη ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί συνέβαλε και η ζωντανή μουσική, ενώ, αργότερα αρκετοί από τους παρευρισκόμενους δοκίμασαν και τις... τραγουδιστικές τους ικανότητες.  Α.Π.
~
***   Τίμησαν τον Όσιο Σαμψών στην Κυπαρισσία         
     
Τη μνήμη του προστάτη των Ξενοδόχων, Οσίου Σαμψών, τίμησαν ευλαβικά την Παρασκευή και το Σάββατο στο φερώνυμο γραφικό εκκλησάκι στον προαύλιο χώρο του «Apollo Resort Art Hotel» στον Κάμπο Κυπαρισσίας!
Η ιδιοκτησία της σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας, η οικογένεια Χριστοδούλου, από τα θυρανοίξια του ιερού ναού, κάθε χρόνο τιμά τη μνήμη του Οσίου, μαζί με συγγενείς, φίλους και πιστούς από την ευρύτερη περιοχή, καθώς και επισκέπτες που περνούν ευχάριστα τις διακοπές τους στο ξενοδοχείο.
Το απόγευμα της Παρασκευής τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Χθες το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία. Σημειώνεται ότι τις θρησκευτικές τελετές παρακολούθησαν το διήμερο επισκέπτες από ξένες χώρες που κάνουν τις διακοπές τους στο ξενοδοχείο και έμειναν εντυπωσιασμένοι από την όμορφη γιορτή!
Ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη μαζί ήταν η οικογένεια Χριστοδούλου, ο Γιάννης και η Γιάννα Χριστοδούλου με τις κόρες τους, που έχουν πλέον τη διεύθυνση και διαχείριση της επιχείρησης, Γεωργία και Μιμίκα!   Του Ηλία Γιαννόπουλου 
~
***   Συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου         
     
Την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης θέλει να συγκροτήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσκαλεί προς τούτο εκπροσώπους των οργανώσεων εργοδοτών και εργαζομένων, των Επιμελητηρίων και των επιστημονικών οργανώσεων, συλλόγων και
φορέων, των συνεταιριστικών οργανώσεων, των κρατικών υπηρεσιών που έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, των οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν, να καταθέσουν εγγράφως την πρόθεσή τους.
Στην Επιτροπή συμμετέχουν υποχρεωτικά οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο συνολικός αριθμός των μελών της, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, είναι από 35 έως 60 μέλη. Σε ποσοστό 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών ορίζονται ως μέλη έπειτα από κλήρωση και δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.
Στις συνεδριάσεις προσκαλούνται και συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, καθώς και οι επικεφαλής των  παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η εν λόγω Επιτροπή συνεδριάζει δημόσια τουλάχιστον μία φορά ανά τρίμηνο και διατυπώνει τη γνώμη της για τα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση, ήτοι:
-Εισηγείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τις βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της Περιφέρειας
-Γνωμοδοτεί σε θέματα γενικότερου περιφερειακού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο ή τον περιφερειάρχη
-Εξετάζει τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων.
Οι υποψηφιότητες των μελών υποβάλλονται εγγράφως, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου/Τμήμα Γραμματείας, Πλατεία, ( Εθνάρχου Μακαρίου, 22100 Τρίπολη), υπόψη κας Ευστ. Αναγνωστοπούλου, ενώ όλες πρέπει να περιλαμβάνουν τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας.   
~
*** Αθλητική ενημέρωση :
~ Επίσημα στη Φενέρμπαχτσε ο Σλούκας


sloukas
Παίκτης της Φενέρμπχτσε με κάθε επισημότητα είναι ο Κώστας Σλούκας!
Ο 25χρονος, αρνήθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού μιας και είδε την προοπτική της ομάδας από την Πόλη καλύτερη για την εξέλιξη της καριέρας του.
Τα «καναρίνια» τον καλωσόρισαν στο σύλλογό τους, κάνοντας μάλιστα και αναφορά στην πορεία του μέχρι τώρα.
Επίσης, η Φενέρ τον καλωσόρισε και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία με τη νέα του ομάδα.
Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση:
«Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ απέκτησε τον πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού, Κώστα Σλούκα, με συμβόλαιο τριών ετών. Ο διεθνής Έλληνας γκαρντ είναι γεννημένος το 1990 και πλέον θα αγωνίζεται με τη φανέλα της Φενέρ. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ καλωσορίζει τον Κώστα Σλούκα και του εύχεται κάθε επιτυχία, νίκες και τίτλους».
Πηγή: www.gazzetta.gr  .-
~
~ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΤΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
   ~ ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σαββατο-Κύριακο 13  και  14  Ιουνίου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/14-1987-14-1987.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-15-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  15  Ιουνίου   2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .-
~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  16  Ιουνίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-16-2015.html .-
~  ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας. .-
~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-17-2015.html  .-  
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσηςΠέμπτη  18  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-18-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  19  Ιουνίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-19-2015.html .-
~Διαδρομές  στις ομορφιές της  Ελλάδας  μας  Παρασκευή 19  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/19-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 20  Ιουνίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-20-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .- 
 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   , Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  21  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-21-2015.html .-

~ Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο  20  και  21  Ιουνίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/20-21-2015.html .-
ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Δευτέρα  22  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-22-2015.html .-
ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Τρίτη  23  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-23-2015.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .- 


  ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  25  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-25-2015.html .-
Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25- 06 -2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/25-06-2015.html .-  

~ ARFARA   NEWS  , Το αγιάζι της  ενημέρωσης ., Παρασκευή  26  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-26-2015.html .-
~
ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  27  Ιουνίου   2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-27-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  .,  Δευτέρα  29  Ιουνίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-29-2015.html  .-  
~

~ ***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4231 video.  -   

 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2515 video.    

 σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2524   video. -                 

https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.-
 βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9274  βίντεο   .-

   http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4436 /. -  
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 469 / -  
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.187 
 Arfara Kalamatas Messinias | Facebook    
  *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   472 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  437. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 98 /140 .                 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr ,
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.- 
~
***
~
***
~