~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης

Μεγάλη Δευτέρα 9  Απριλίου  2012  στο αγιάζι της ενημέρωσης :
Μακαριστός Αγιορείτης  μοναχός Παϊσιος !
Από την Ι.Σκήτη Αγ. Γεωργίου "Καρτσωναίϊκα ,Σκήτη Αγίας Άννης !

* Μεγάλη Δευτέρα και η Εκκλησία θυμάται τον Ιωσήφ τον Πάγκαλο και την «άκαρπη συκιά» που ξεράθηκε, όταν ο Ιησούς την καταράστηκε. Με την έλευση της Μεγάλης Εβδομάδας ξεκινά η προετοιμασία των πιστών...

Από το περιβόλι της Παναγίας  Άγιον  Όρος !

Το  ποντικάκι κοντά μας για την ενημέρωση !
  **** ARFARA KALAMATAS FOTO : Φωτογραφίες μέσα από Βίντεο !
Δείτε το !
*** ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~ ** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2012/04/blog-post.html  , Ενημέρωση -Θέσεις - Απόψεις - Σκέψεις - Σχόλια κ.π.α. Παρασκευή  6 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara.blogspot.com/2012/04/7-2012.html , Στην Καθημερινότητα της Ενημέρωσης   Σάββατο 7 Απριλίου 2012 .-
~*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/04/8-2012.html , Κυριακή  των Βαϊων  8 Απριλίου 2012 κοντά σας .-
~** "Εκείνος που αγαπαει το Θεό, ζει αγγελικό βίο πάνω στη γη. Νηστεύει και αγρυπνεί, ψαλλει κ προσεύχεται και για κάθε άνθρωπο σκέφτεται πάντοτε το καλό...."

   ~**"Οσο εσυ προσευχεσαι μ όλη σου την ψυχή για εκείνον που σε συκοφάντησε τόσο και ο Θεος πληροφορεί για την αθωότητά σου όσους σκανδαλίστηκαν εξαιτίας της συκοφαντίας ....."

~**
\
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ :
~** Ὄντως φοβερὰ αὐτῆς τῆς ἑβδομάδος τὰ Μυστήρια! Ὅλη ἡ ποίηση τοῦ Χριστιανισμοῦ καὶ ὅλη ἡ δόξα τῆς Ὀρθοδοξίας, ἀπὸ αὐτὴ τὴν ἑβδομάδα πηγάζουν.Ὁ ὀρθόδοξος χριστιανός, ὅλη τὴν Ἑβδομάδα ἔχει ἕνα μεγάλο δρόμο νὰ ὁδοιπορήσει. Μεγάλο, ὄχι μὲ τὶς ἐξωτερικές, ἀλλὰ μὲ τὶς ἐσωτερικὲς διαστάσεις. Ἕνα δρόμο, ποὺ περπάτησε ὁ ἴδιος ὁ Χριστός. Ναί, κι ἂς μὴ φανεῖ σὲ κανέναν, παράδοξο αὐτὸ. Ἂν δὲν «συμπορευθῶμεν αὐτῷ καὶ συσταυρωθῶμεν», δὲν θὰ μπορέσουμε οὔτε τὴ Μεγαλοβδομάδα νὰ νιώσουμε, οὔτε καὶ στὴν Ἀνάσταση νὰ φτάσουμε μαζί του. Σ᾿ αὐτὸ τὸ δρόμο, ποὺ βρίσκεται πάντα κάτω ἀπ᾿ τὴ σκιὰ τοῦ Σταυροῦ, καὶ ἀντικρύζει στὸ βάθος τὸ φωτεινὸ λόφο τῆς Ἀναστάσεως, οἱ ἅγιοι Πατέρες ἔβαλαν μερικὰ σημάδια σὰν ὁρόσημα, ποὺ μᾶς βοηθοῦν κι αὐτὰ μ᾿ ἕναν εἰδικὸ τὸ καθένα τρόπο, γιὰ νὰ πετύχουμε τὸ σκοπό μας.

~** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ :
*** Η συγκλονιστική ιστορία του Έλληνα Υποστράτηγου που αυτοκτόνησε για να μην παραδοθεί στους Τούρκους

~ Η αυτοκτονία του 77χονου συνταξιούχου στο Σύνταγμα συγκλόνισε όχι μόνο την κοινή γνώμη στην Ελλάδα,αλλά η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου προκαλώντας σοκ.
~
Στην ιστορία αυτής της χώρας υπήρξαν πολλές περιπτώσεις όπου η αυτοκτονία ενός ανθρώπου έδινε το μήνυμα ότι η ήττα και η ταπείνωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σ΄ αυτή τη χώρα.Και γι΄ αυτό πάντα η ήττα και η ταπείνωση ήταν πρόσκαιρες.
~Σαν σήμερα το 1941, ένας υποστράτηγος του Ελληνικού Στρατού,αυτοκτόνησε για να μην παραδώσει το όπλο του σε τουρκικά στρατεύματα. Ήταν ο υποστράτηγος Ιωάννης Ζήσης ,διοικητής της Ταξιαρχίας του Έβρου.
~ Στις 9 Απριλίου, η Θεσσαλονίκη καταλαμβάνεται από τους Γερμανούς. Υπογράφεται συνθηκολόγηση.
** Η Ταξιαρχία του Έβρου, για να μην παραδοθεί στους Γερμανούς έχει διαφύγει στην Ύψαλα της ανατολικής Θράκης.Η απόφαση για να περάσει η Ταξιαρχία τα σύνορα στηριζόταν σε συμφωνία Ελλάδος – Τουρκίας. Οι Τούρκοι, μετά την γερμανική επικράτηση, αθέτησαν τη συμφωνία και αφόπλισαν το Σύνταγμα. Ο Υποστράτηγος Ζήσης δεν μπορούσε να δεχτεί την παράδοση , μπήκε στη σκηνή του και αυτοκτόνησε.  Onalert  

** Η κοινωνια ειναι ενα Προκρούστειο κρεβάτι οι ψηλοί κόβονται στα πόδια των κοντών
Η ταπεινότητα μου δεν θα σκεφτόταν ποτέ να κάνει ίχνος υπόδειξης σε κανέναν.
Παραθέτει απλά μερικά από εκείνα τα κείμενα που πιστεύει ότι την βοήθησαν και την βοηθούν στην ισομερή καλλιέργεια της ετερογνωσίας της με την αυτογνωσία του έξω εγώ με το έσω εγώ,
τον εσώτερο εαυτό της.
Θα ήταν μεγάλη μου χαρά και ικανοποίηση,αλλά και υπέρτατη τιμή,
αν μπορούσα να προσφέρω κάτι ελάχιστο στους αγαπητούς μου εν διαδικτύω αδελφούς.
** «Τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία: Ότι κυβερνάει ανθρώπους, ότι πρέπει να διαχειρίζεται την εξουσία σύμφωνα με το νόμο και ότι δεν θα κυβερνάει αιώνια.»
για να εξηγηθούμε και να μην “παρεξηγηθούμε”…Αυτό το ιστολόγιο δεν είναι δημοσιογραφικό, καθόσον ενημερώνεται περιοδικώς δεν μπορεί να θεωρηθεί, από νομική άποψη, ως τέτοιο.Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνουν.Η ταπεινότητα μου δεν θα σκεφτόταν ποτέ να κάνει ίχνος υπόδειξης σε κανέναν.
Παραθέτει απλά μερικά από εκείνα τα κείμενα που πιστεύει ότι την βοήθησαν και την βοηθούν
στην ισομερή καλλιέργεια της ετερογνωσίας της με την αυτογνωσία του έξω εγώ με το έσω εγώ,
τον εσώτερο εαυτό της.
Θα ήταν μεγάλη μου χαρά και ικανοποίηση,αλλά και υπέρτατη τιμή,
αν μπορούσα να προσφέρω κάτι ελάχιστο στους αγαπητούς μου εν διαδικτύω αδελφούς.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

~ Πολιτικό ρουσφέτι πρώτου μεγέθους εν μέσω προεκλογικής περιόδου αποκαλύπτει ο Τύπος της Κυριακής,(8 Απριλίου 2012) με βασικό πρωταγωνιστή τον αναπληρωτή υπουργό Ενέργειας κ. Νίκο Σηφουνάκη, ο οποίος προκειμένου να εξυπηρετήσει ψηφοφόρο της περιφέρειάς του δεν διστάζει να ζητήσει από το διοικητή της ΔΕΗ να κλείσει τα μάτια στο νόμο ή, ακόμη χειρότερα, να παρανομήσει!  .......
~ Η κίνηση αυτή, που έχει πολλαπλάσια πολιτική σημασία, από τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τα ταξίδια των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ, επαναφέρει στην επικαιρότητα το ζήτημα του εκλογικού ρουσφετιού, σε μια περίοδο κατά την οποία οι πολίτες ζητούν από τον πολιτικό κόσμο τη διαφάνεια και τη λογοδοσία.
Πρόκειται για πολιτικό ατόπημα που προκαλεί την κοινή γνώμη, καθώς η ωμή παρέμβαση του υπουργού του ΠΑΣΟΚ γίνεται σε πρόεδρο εποπτευόμενης από τον ίδιο ΔΕΚΟ, με σκοπό την τακτοποίηση μίας ψηφοφόρου! 
Ο «ΤτΚ» δημοσιοποιεί την επιστολή που απέστειλε στις 3 Φεβρουαρίου 2012 ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκος Σηφουνάκης προς το διοικητή της ΔΕΗ, κ. Αρθούρο Ζερβό, με την οποία του ζητεί να παρακάμψει απόφαση του ΑΣΕΠ προκειμένου να διατηρήσει στη θέση της Επιχείρησης εργαζόμενη που, απ’ ό,τι φαίνεται, ανήκει στην εκλογική πελατεία του κ. Σηφουνάκη, αφού αφορά διορισμό στη Λήμνο, όπου και εκλέγεται.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής, η «προστατευόμενη» του αναπληρωτή υπουργού προσελήφθη στον τομέα Παραγωγής της ΔΕΗ Λήμνου την 1η Μαρτίου 2011, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ωστόσο, συνυποψήφιά της υπέβαλε ένσταση για την πρόσληψη αυτή, η οποία έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα να χάνει τη θέση της η εν λόγω «προστατευόμενη». Το ΑΣΕΠ, μάλιστα, γνωστοποίησε το αποτέλεσμα της επανεξέτασης της υπόθεσης με επιστολή του στις 13 Ιανουαρίου 2012 προς τη ΔΕΗ, με την οποία ουσιαστικώς ζητά να αντικατασταθεί η περί ου ο λόγος.
Ο κ. Σηφουνάκης, στις 3 Φεβρουαρίου, απέστειλε έγγραφο προς τον επικεφαλής της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, με το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητά από τον πρόεδρο της ΔΕΗ να παρανομήσει με «σύσταση» να μην εκτελέσει την απόφαση του ΑΣΕΠ. Ειδικά για την περίπτωση της «προστατευομένης» του, ο κ. Σηφουνάκης αναφέρει τα εξής:
«Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να εξετάσετε την περίπτωσή της και εάν είναι εφικτό, από υπηρεσιακή άποψη, να συνεχίσει να εργάζεται και αυτή στη ΔΕΗ, ανεξάρτητα από την εφαρμογή ή από την Επιχείρηση της νεότερης απόφασης του ΑΣΕΠ».
Με άλλα λόγια, ο κ. Σηφουνάκης καλεί τον κ. Ζερβό να κρατήσει στη θέση της την υπάλληλο που έχασε την υπόθεση στο ΑΣΕΠ και εάν μπορεί να προσλάβει και την άλλη υπάλληλο που δικαιώθηκε από το ΑΣΕΠ ή διαφορετικά να παραβλέψει την απόφαση του ΑΣΕΠ!
Για να «δέσει» δε το ρουσφέτι, ο αναπληρωτής υπουργός προτείνει και «λύση» αναφέροντας ότι υπάρχει ήδη κενή θέση στη ΔΕΗ Λήμνου και στον τομέα Διανομής, «η οποία καλύπτεται σήμερα με υπάλληλο που μετακινείται από τη Μυτιλήνη».
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός είναι πολιτικός προϊστάμενος του κ. Ζερβού, καθώς την εποπτεία της ΔΕΗ έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η αμετροέπεια του κ. Σηφουνάκη είναι προκλητική καθώς ζητά το ρουσφέτι με επίσημο έγγραφό του προς τον κ. Ζερβό και όχι με «ραβασάκι».
Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες πολίτες, και ιδιαίτερα νέοι, οδηγούνται καθημερινά στο περιθώριο, λόγω της ανεργίας, επειδή δεν ανήκουν στους ημετέρους ή δεν έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη».
*Ο Τύπος της Κυριακής δημοσιεύει το έγγραφο που απέστειλε ο κ. Σηφουνάκης στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, το οποίο εκθέτει ανεπανόρθωτα τον υπουργό του ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που η χώρα προσπαθεί να ορθοποδήσει και να αποβάλει τις νοοτροπίες τού «μαζί τα φάγαμε». Παράλληλα, καθιστούμε σαφές ότι δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με τις υπαλλήλους της ΔΕΗ, πολύ περισσότερο όταν ο διορισμός τους γίνεται μέσω του ΑΣΕΠ, αλλά με τις πολιτικές πρακτικές των υπουργών, που δεν έχουν αντιληφθεί τα μηνύματα της κοινωνίας.
 ~ Πέντε ερωτήματα ζητούν απάντηση
Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής Σηφουνάκη, προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσουν ο ίδιος, η διοίκηση της ΔΕΗ και βέβαια η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ:
1. Ποια ήταν η απάντηση του προέδρου της ΔΕΗ κ. Αρθούρου Ζερβού στο αίτημα του κ. Σηφουνάκη;
2. Ενέδωσε στην πίεση του υπουργού να μην εφαρμόσει την απόφαση του ΑΣΕΠ;
3. Με ποιο καθεστώς απασχολούνται σήμερα οι δύο συγκεκριμένες υπάλληλοι και πού;
4. Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με το σύνθημά του «Αρχίζουμε» εννοεί και τις πρακτικές Σηφουνάκη;
5. Ποια είναι η θέση του προεδρείου του ΑΣΕΠ στην παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Ενέργειας για ένα συγκεκριμένο διαγωνισμό;
~ Το ντοκουμέντο της επιστολής-ντροπή            
«Αγαπητέ κύριε Ζερβέ,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την κ. …, υπάλληλο της ΔΕΗ Μύρινας Λήμνου. Η ανωτέρω προσλήφθηκε με διαδικασίες ΑΣΕΠ (προκήρυξη 1/2007, ΦΕΚ.49/26-3-2007) και τοποθετήθηκε την 1η/3/2011 όπου εργάζεται (στον τομέα Παραγωγής) μέχρι σήμερα. Η τοποθέτησή της στη Λήμνο ήταν και η αιτία που ο σύζυγός της…, λιμενικός, ζήτησε και πήρε από την υπηρεσία του μετάθεση στη Λήμνο για συνυπηρέτηση με τη σύζυγό του.
Στο μεταξύ, η Α.Α., συνυποψήφιά της στον ανωτέρω διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, υπέβαλε ένσταση (αίτηση θεραπείας) κατά του αποτελέσματος επιλογής, η οποία φαίνεται ότι έγινε δεκτή σύμφωνα με την 19019/13.1.2012 επιστολή ΑΣΕΠ, που κοινοποιήθηκε στη ΔΕΗ (Διεύθυνση Ανθρώπινων Πόρων) και στη … (σ.σ.: η εν λόγω κυρία).
Η πρόσφατη αυτή απόφαση του ΑΣΕΠ (1064/15-12-2011) του Γ’ Τμήματος ανατρέπει το αποτέλεσμα της επιλογής και τον πίνακα προσληφθέντων, με αποτέλεσμα να θίγεται η … (εν λόγω κυρία), η οποία βεβαίως και αυτή προσέφυγε νομικά.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να εξετάσετε την περίπτωσή της και αν είναι εφικτό, από υπηρεσιακή άποψη, να συνεχίσει να εργάζεται και αυτή στη ΔΕΗ, ανεξάρτητα από την εφαρμογή ή μη από την Επιχείρηση της νεότερης απόφασης του ΑΣΕΠ.
Σας ενημερώνω ακόμη ότι η … (σ.σ.: εν λόγω κυρία) έχει συμπληρώσει τον προβλεπόμενο χρόνο και ήδη κλήθηκε απ’ την υπηρεσία της (1.10.11) και υπέγραψε σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.
Επίσης, ότι στη ΔΕΗ Λήμνου υπάρχει κενή θέση Π.Ε. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στον τομέα Διανομής η οποία καλύπτεται σήμερα με υπάλληλο που μετακινείται εκεί απ’ τη Μυτιλήνη.
Με εκτίμηση,
Νίκος Σηφουνάκης»
~ Γνήσιο τέκνο του «κομματικού σωλήνα»             
Ο Νίκος Σηφουνάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο, τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στην Αθήνα, σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Γένοβα της Ιταλίας και μετεκπαιδεύτηκε στον τομέα της Αναστήλωσης Μνημείων. Πρόκειται για ένα από τα τέκνα του «κομματικού σωλήνα» καθώς τα περισσότερα «ένσημά» του αφορούσαν σε δουλειές που είχαν σχέση με κομματικούς διορισμούς από το ΠΑΣΟΚ, πριν εκλεγεί σε Βουλή και Ευρωβουλή.
Τοποθετήθηκε νομάρχης Λέσβου 1982-1986 και γενικός διευθυντής της ΕΡΤ τη διετία 1986-1988. Πρωτοεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λέσβου τον Ιούνιο του 1989 και επανεξελέγη τον Νοέμβριο του 1989, καθώς και στις εκλογές των ετών 1990, 1993, 1996, 2000, 2007 και 2009. Εξελέγη ευρωβουλευτής την τετραετία 2004 – 2007.
Διετέλεσε υφυπουργός Πολιτισμού και υπουργός Τουρισμού στις κυβερνήσεις του Α. Παπανδρέου 1993 – 1996 και υπουργός Αιγαίου την τετραετία 2000 – 2004 στην κυβέρνηση Κώστα Σημίτη. Τοποθετήθηκε από τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, μετά τις εκλογές του 2007, πολιτικός εκπρόσωπος για τις Μεταφορές και τις Επικοινωνίες. Tον Οκτώβριο του 2009 τοποθετήθηκε υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Από τον Σεπτέμβριο του 2010 είναι αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.  πηγη: Τύπος της Κυριακής /
~*** Η χλιδάτη ζωή της κολλητής του Γιωργάκη Τίνας Μπιρμπίλη. Κι εσύ κορόϊδο έλληνα τρέξε να τους...ξαναψηφήσεις...‏
~ Ζωή χαρισάμενη ζει η πολύ καλή φίλη του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Από πέρυσι τον Αύγουστο, όπου και πήρε το δικό της υπουργικό θώκο ο έτερος φίλος Γιωργάκη, κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Παπανδρέου έπρεπε να βρει τρόπο να χρυσώσει το χάπι της κας. Μπιρμπίλη και έτσι μετά από μία… «πετυχημένη» θητεία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, η  Πατρίδα την αποζημίωσε, στέλνοντάς την ως Πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι.
Εκεί απολαμβάνει αφορολόγητες απολαβές ύψους 300.000 € από εσάς κοροϊδάκια Έλληνες που δεν ξέρατε να πάτε στο ίδιο γυμναστήριο με τον Γιωργάκη και να τι παθαίνετε τώρα! Και όχι βέβαια μόνο αυτά, αλλά απολαμβάνει μία υπερπολυτελή κατοικία στα Ιλίσια Πεδία 500 τ.μ., σοφέρ και προσωπικό μάγειρα για τις λεπτές… οικολογικές προτιμήσεις της κας. Μπιρμπίλη.
~ Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κακές οι γλώσσες έλεγαν πέρυσι ότι ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε διαφωνήσει για την τοποθέτηση της κας. Μπιρμπίλη κα προτιμούσε αυτή του κ. Ρουμελιώτη, αλλά δεν βαριέσαι… «δικά» μας παιδιά! Πρόσφατα είδαμε στην «διαύγεια» ένα καινούργιο «μπιλιετάκι» που ταξιδεύει για τα Ιλίσια, το οποίο ανέφερε ό,τι εγκρίνεται «η έκδοση χρηματικού εντάλματος στο όνομα της Τράπεζας της Ελλάδος με β΄ υπόλογο την ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, με βαθμό Πρέσβεως και στο Ταμείο Υπολόγου Συμψηφισμών για την πληρωμή εξόδων πρώτης εγκατάστασης λόγω έναρξης της τοποθέτησης της στη ΜΕΑ-ΟΟΣΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ που θα πληρωθεί με το ποσό των ΕΥΡΩ 5.619,87».
Καταλάβατε τώρα τι έχει γίνει έτσι; Μέχρι και τον ατμομάγειρα και τις πιλάτες εσείς θα τα πληρώσετε, καλοί μου Έλληνες, που η κυβέρνηση, αφού τα έχει κάνει όλα καλά και σοφά και εσείς έχετε μετατρέψει το σ…το σας σε παξιμάδι, μοιράζει τα δικά σας πεντοχίλιαρα αφειδώς! Πάλι καλά που τους φέρνετε και δάκρυα στα μάτια για τις θυσίες σας! Μην ξεχαστούμε, καλοκαιράκι έρχεται στείλτε και κανένα φράγκο εκεί στα μαύρα ξένα…
~** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  ΑΘΛΗΤΙΚΑ ..... :

AΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : 

~** Δήλωση Μπιτσαξή για τα επεισόδια σε «Βικελίδης» και Νέα Σμύρνη

~ Με μία μακροσκελή ανακοίνωση ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, τοποθετήθηκε για τα χθεσινά γεγονότα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, στις αναμετρήσεις Άρης-Αστέρας Τρίπολης (ποδόσφαιρο) και Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (μπάσκετ). -  
 ~ Ο γ.γ.Α. στάθηκε στην πλήρη εφαρμογή του νέου πειθαρχικού κανονισμού, την αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ. και τη στάση των αληθινών φιλάθλων, με παράδειγμα τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών στο βόλεϊ, ενώ κάλεσε τη Super League να αναλάβει τις ευθύνες της.-
 ~ Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μπιτσαξή:
«Η αθλητική βία ξαναχτύπησε χτες την πόρτα μας. Ελάχιστοι ανεγκέφαλοι στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΡΗΣ–ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και στον αγώνα μπάσκετ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ–ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ήταν δυστυχώς αρκετοί για να απαξιώσουν ξανά τον αθλητισμό. Τα περιστατικά βίας ήταν φέτος μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, στο σύνολο των εκατοντάδων αγώνων που έχουν πραγματοποιηθεί στα πρωταθλήματα των ομαδικών αθλημάτων, ένα όμως ήταν σοβαρότατο και λίαν επικίνδυνο. Το φαινόμενο της βίας δυστυχώς έχει διάρκεια και απαιτεί συνεχή εγρήγορση και συντονισμό. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί χωρίς καμία διάθεση εφησυχασμού ότι η Ελληνική Πολιτεία και το συντεταγμένο ποδόσφαιρο δίνουν τις πρώτες σημαντικές απαντήσεις, η εδραίωση των οποίων είναι βέβαιο ότι έχει αποτελέσματα και προοπτική.
1) Με τρόπο σαφή και απαρέγκλιτο εφαρμόζεται ο νέος αυστηρότατος πειθαρχικός κανονισμός της ΕΠΟ, που θεσπίστηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ομοσπονδίας με την Πολιτεία. Οι επικίνδυνοι αγώνες διακόπτονται με όλες τις συνέπειες, όποιο και αν είναι το όνομα της ομάδας την οποία αφορούν. Η ελληνική διαιτησία, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Σοφοκλής Πιλάβιος και η ΕΠΟ αποφασιστικά έχουν αποκρυσταλλώσει την άποψη ότι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες δεν μπορεί να είναι ρωμαϊκή αρένα στη διάθεση του κάθε θρασύδειλου. Η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ο ΕΣΑΚΕ και η διαιτησία του μπάσκετ δείχνουν επίσης αποφασιστική στάση, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να γίνει αποφασιστικότερη.
2) Η Ελληνική Αστυνομία αύξησε την αποτελεσματικότητά της ακόμα και σε περιπτώσεις στις οποίες επικρίνεται. Η ΕΛ.ΑΣ. με συντονισμένες ενέργειες αποκάλυψε πέραν πάσης αμφιβολίας, τη συσχέτιση συνδέσμων με ναρκωτικές ουσίες, οπλοστάσια, ραντεβού θανάτου και άλλα εγκλήματα. Απέτρεψε σωρεία περιστατικών που θα είχαν απασχολήσει το πανελλήνιο. Οι Έλληνες αστυνομικοί δίνουν κάθε εβδομάδα μάχη με τη βία, διακινδυνεύοντας την σωματική τους ακεραιότητα ακόμα και τη ζωή τους. Πολλοί έχουν τραυματιστεί και μερικοί σοβαρά. Αξίζουν τον σεβασμό μας.
3) Η Δικαιοσύνη με την εφαρμογή του νέου αθλητικού νόμου, με πρόσφατο παράδειγμα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, δίνει επίσης τα πρώτα δείγματα μηδενικής ανοχής στη βία.
4) Την αποφασιστική όμως απάντηση δίνουν κάθε μέρα και οι υγιείς φίλαθλοι. Ο θαυμάσιος τελικός στο βόλεϊ γυναικών στη Πρέβεζα. Αξίζει να σημειωθεί ο μόχθος που κατέβαλαν η Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, η πόλη της Πρέβεζας, η αστυνομία της Πρέβεζας και οι ίδιες οι ομάδες. Η ομαλή διεξαγωγή του τελικού του μπάσκετ από την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η ομαλή διεξαγωγή του τελικού του χάντμπολ από την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης δίνουν επίσης μαζί με εκατοντάδες αγώνες, στους οποίους δεν έχει σημειωθεί το παραμικρό, την αληθινή διάσταση ενός φαινομένου που σαφέστατα έχει φθίνουσα πορεία, όταν συντονίζονται όλοι και εργάζονται σωστά.
5) Η απάντηση που δεν έχει ακόμα δοθεί πρέπει να δοθεί από αρκετές ΠΑΕ. Οφείλουν να αποφασίσουν οριστικά με ποιους είναι. Με τους υγιείς φιλάθλους και τη νομιμότητα ή με τους χούλιγκανς και τη βία. Η Super League δεν μπορεί να μείνει απαθής σε αυτό το ερώτημα. Γιατί η απάντηση στο ερώτημα αυτό θα κρίνει εάν η Ελλάδα θα αποκτήσει ποδόσφαιρο ή αν θα παίζεται ποδόσφαιρο με άδειες κερκίδες».

~** Βήμα παραμονής για τον Λεβαδειακό,

2-0 τη Ξάνθη

 ~* Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Λεβαδειακός. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επικράτησε με 2-0 της Ξάνθης, στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής της Super League και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής.  - Τα γκολ των Βοιωτών, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα παίκτες, μετά τις αποβολές των Μεντί και Λισγάρα, πέτυχαν οι Ναπολεόνι (18') και Πόποβιτς (31').- Στον αντίποδα, μοιραίος για τους Ακρίτες ήταν ο Μαρκόφσκι, που έχασε πέναλτι.
~ Η αναμέτρηση ξεκίνησε με μία πολύ καλή φάση για τον Λεβαδειακό. Ο Πόποβιτς στο 9΄, μετά από ασίστ του Σουμπίνιο, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Λυμπερόπουλος είχε σωστή θέση και απέκρουσε σε κόρνερ.
~ Η ανωτερότητα των γηπεδούχων δεν άργησε να καρποφορήσει. Από σέντρα του Σουμπίνιο στο 18΄ ο Ναπολεόνι με αστραπιαία κίνηση και σουτ "έγραψε" το 1-0.
~ Κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, έβαλε τη μπάλα κάτω και παρά το γλιστερό τερέν από την βροχή, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο κι έχασε ευκαιρίες για να πάρει σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.
~ Ο Λυμπερόπουλος, όμως, "νίκησε" τον Πόποβιτς και τον Σουμπίνιο, ωστόσο, στο 31΄ έμεινε "άγαλμα" στη βολίδα του Πόποβιτς (2-0).
~ Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Λυμπερόπουλος είπε "όχι" στον Πόποβιτς στο τετ-α-τετ που είχαν (53΄), ενώ ένα λεπτό μετά η Ξάνθη έχασε τη μεγαλύτερη -ως τότε- ευκαιρία της στο ματς, με τον Βασιλακάκη να στέλνει τη μπάλα άουτ με κεφαλιά από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.
~ Ακολούθησε η μεγάλη απόκρουση του Κυριακίδη στην εξ επαφής κεφαλιά του Μαρκόφσκι, ενώ η ακριτική ομάδα απέτυχε να ξαναμπεί για τα καλά στο ματς, στο 77ο λεπτό.
~ Ο Βοσκάκης είδε πέναλτι στο πέσιμο του Μαρκόφσκι από μαρκάρισμα του Μεντί στο 74΄, απέβαλε τον Αφρικανό με κόκκινη κάρτα, ωστόσο, ο Σέρβος στράικερ της Ξάνθης έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.-                                         Κίτρινες: Πόποβιτς 41', Λισγάρας 49' - Πόι 34', Μαρσελίνιο 41', Στάσιακ 62', Βασιλακάκης 72', Λυμπερόπουλος 74'                                                           Κόκκινες: Μεντί 76', Λισγάρας 90+4'                                                                 Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί, Τομάς, Ζησόπουλος, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Λισγάρας, Σουμπίνιο, Φαβάλι (Κουτσόπουλος 64'), Ναπολεόνι, Πόποβιτς (Βασιλείου 81').                           Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λυμπερόπουλος, Εντιμάρ, Στάσιακ, Καζάκης (Μαρκόβσκι 52'), Μπέρτος, Κομεσίδης, Φλίσκας (Νταρμπιόν 80'), Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο, Πόι, Σουάνης (Πλατέλλας 39').

~** Ήττα για τον Ηρακλή από τον Τύρναβο

~ Εντός έδρας ήττα με 1-0 από τον Τύρναβο γνώρισε ο Ηρακλής, στο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η αυλαία της 16ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ΄ εθνικής.

~** Θαύμα  ; Οι  εικόνες στο μικρό Ναό στο κέντρο των Σκοπίων αυτοκαθαρίστηκαν ! Αυτό  εναφέρθηκε από την Ορθόδοξη ε3κκλησία των Σοπίων !**Από τη Βιντεοθήκη μας :
 ~** FOTO-ARFARA GREECE : http://www.youtube.com/watch?v=lQcxVyXI55k   ,


** ARFARA KALAMATAS FOTO :
http://www.youtube.com/watch?v=diXVwNq5Xuo  ,


**  http://tukero.blogspot.com/  , - ESEND NOD 32 Antivirus 4 Alert

ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ : http://www.youtube.com/watch?v=12DWxJSzz_g


ΦΩΤΟ-ΑΡΦΑΡΑ : http://www.youtube.com/watch?v=-uu7n780Yr8


*&*~** ΠΟΣΟ ΠΟΝΟ ΝΑ ΑΠΛΩΣΩ : http://youtu.be/h27MT0A0Huo  ,


**