~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση  Δευτέρα  06  Αυγούστου 2012  :


Το  ποντικάκι  στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :


***  ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ
Κτίσθηκε και κατοικήθηκε το πρώτο σπίτι στου Σελλά

Image
Σελάς
Καρπούς άρχισε να αποδίδει η πρωτοβουλία πολιτών της Κοινότητας Τριπύλας να δωρίσουν οικόπεδα στην περιοχή Σελλά, σε όσους δεσμεύονταν ότι εντός 5 ετών θα έχτιζαν σπίτι.
Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Τριπύλας, Ιωάννης Βασιλόπουλος, από πέρυσι, οπότε ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία, μέχρι φέτος έχουν κατατεθεί 350 αιτήσεις, ενώ έχουν ήδη συνταχθεί 12 συμβολαιογραφικές πράξεις για παραχώρηση ακινήτων.
Ο «αρχικός καρπός» αυτής της προσπάθειας είναι η κατασκευή του πρώτου σπιτιού, το οποίο και κατοικήθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες.


***  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ- ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ -Τ

Αναβολή κατάθεσης των οριστικών προσφορών για τις 20 Νοεμβρίου πήρε το έργο κατασκευής με συγχρηματοδότηση του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνας –Κορίνθου -Πατρών- Πύργου-Τσακώνας, καθόσον η ημερομηνία που είχε οριστεί ήταν η 9η Οκτωβρίου. Τούτο ανέφερε χθες στο «Θ» ο Γιάννης Καρνέσης, προϊστάμενος της αρμόδιας υπηρεσίας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., της ΕΥΔΕ-ΟΑΠ (Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων-Οδικοί Άξονες Παραχώρησης). Η παράταση 40 περίπου ημερών, κατόπιν αιτήματος των διαγωνιζομένων, κρίθηκε από την υπηρεσία εύλογη, μια και πρόκειται για έργο διπλάσιο σχεδόν σε έκταση από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου -Τρίπολης-Καλαμάτας. Η 20ή Νοεμβρίου θα είναι μάλλον και η τελική ημερομηνία υποβολής προσφορών, όπως εκτίμησε ο κ. Καρνέσης. Ο ίδιος σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένσταση κατά των εγκρίσεων περιβαλλοντικών όρων για το συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο.
Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Γιώργος Σουφλιάς στις 26 Ιουνίου, στην τελική φάση του διαγωνισμού συμμετέχουν 4 προεπιλεγέντες όμιλοι:
•Ο όμιλος ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ στον οποίο συμμετέχουν οι εταιρείες Vinci S.A., Ελληνική Τεχνοδομική Α.Ε., J & P ΑΒΑΞ Α.Ε. κ.ά.
•Ο όμιλος ΑΠΟΛΛΩΝ στον οποίο συμμετέχουν οι εταιρείες ΑΘΗΝΑ, CRUPO DRAGADOS OP, HOCHTIEF GMBH, LAMDA S.A κ.ά.
•Ο όμιλος HELLENIC AUTOPISTAS στον οποίο συμμετέχουν οι εταιρείες CITRA, ACS, ΓΕΚ Α.Ε, ΤΕΡΝΑ Α.Ε κ.ά.
•Ο όμιλός ΟΔΟΠΟΙΗΣΙΣ στον οποίο συμμετέχουν οι εταιρείες MOTA, ENGIL, ACCIONA, MHXANIKH A.E., ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε κ.ά.
* Κόρινθος-Καλαμάτα
Για τον άξονα Κορίνθου- Τρίπολης-Καλαμάτας, ο κ. Καρνέσης είπε στο «Θ» ότι η υπογραφή σύμβασης με τον παραχωρησιούχο Όμιλο «Μωρέας» (Ελληνική Τεχνοδομική, Impregilo, Παντεχνική) είναι θέμα 1-2 μηνών. Βάσιμες είναι οι ελπίδες να κυρωθεί η σύμβαση από τη Βουλή εντός του έτους. Αυτή τη στιγμή ο ανάδοχος εργάζεται πάνω στο θέμα εξασφάλισης χρηματοδότησης από τράπεζες. Σημειώνεται ότι το Δημόσιο θα δώσει 330 εκατ. ευρώ για το έργο, ενώ ο ανάδοχος πρέπει να εξασφαλίσει από τράπεζες άλλα 700 εκατ. τουλάχιστον, εκ των οποίων 15% ως ίδια συμμετοχή. Χρηματοδότηση θα δώσει και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Είναι μάλιστα από τα ελάχιστα έργα για τα οποία δε ζητεί εξασφάλιση.
~* ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
* Υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο για τη διάνοιξη της Βασ. Γεωργίου
~ Στο περιθώριο των προχθεσινών ανακοινώσεων για την έναρξη των εργασιών διάνοιξης της οδού Αριστείδου και την τοποθέτηση του πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο του Ανατολικού Κέντρου, ο δήμαρχος Γ. Κουτσούλης ανακοίνωσε, επίσης, την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για τη διάνοιξη της οδού Βασιλέως Γεωργίου, από την οδό Ηρώων μέχρι το κτήμα Καρέλια στα Γιαννιτσάνικα.
Όπως σημείωσε ο κ. Κουτσούλης, με την υπογραφή της σύμβασης για το συγκεκριμένο έργο, όπου το Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Γ. Κυριακόπουλος, ομαλοποιείται σε μεγάλο βαθμό η κίνηση στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Παράλληλα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στο θέμα των χώρων στάθμευσης του Νέδοντα, υπογραμμίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τόνισε δε, ότι αυτές πάρθηκαν προς όφελος της πόλης και των επαγγελματιών της γύρω περιοχής, σημειώνοντας ότι το πάρκινγκ δεν είναι για να σταθμεύουν οι περίοικοι, αλλά οι επισκέπτες και οι καταναλωτές. Με το μέτρο αυτό τα καταστήματα του κέντρου δε θα κινδυνεύσουν να χάσουν πελάτες από τα εμπορικά κέντρα τα οποία διαθέτουν δικούς τους χώρους στάθμευσης.


***  Ο Παναγιώτης Νίκας σε Δ.Ε.Π.Α.Κ. και «Διαδρομή»

Τη Δευτέρα το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας παρακολούθησε τον αγιασμό στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας, όπου ανήκει οργανικά, και μίλησε στους μαθητές, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή συνεργασία με τους καθηγητές τους.
Το απόγευμα είχε συνεργασία με τα μέλη του Δ.Σ. του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, στα οποία εξέθεσε τις απόψεις του για την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και τη βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας. Ακολούθως είχε συνάντηση με τα μέλη του συμβουλίου της ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα, από τους οποίους ζήτησε και έλαβε την ομόθυμη και ενεργητική στήριξη για τις δημοτικές εκλογές.
Χθες ο κ. Νίκας, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού, επισκέφθηκε τη Δ.Ε.Π.Α.Κ., όπου έγινε παρουσίαση του προγράμματος και ζητημάτων που αφορούν στην επιχείρηση από τον πρόεδρό της και τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε αυτήν. Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην αξία της προσφοράς της Δ.Ε.Π.Α.Κ., στο πανελλήνια γνωστό έργο της και στην αναγκαιότητα υποστήριξή της με κάθε κόστος, ώστε οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ασφαλείς, και το έργο της να υποστηρίζεται και να αναπτύσσεται με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.
Ακολούθως στις 12 το μεσημέρι επισκέφθηκε την Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα “Διαδρομή” στα Περιβολάκια, όπου έγινε μακρά συζήτηση με δεκάδες νέους οι οποίοι αγωνίζονται για να απεξαρτηθούν, και έδωσε συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου στο πρόγραμμα. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι σε διάστημα μίας εβδομάδας ο συνδυασμός με συγκεκριμένους τρόπους θα εκφράσει την υλική υποστήριξή του στην Κοινότητα.

***   Επισκέψεις Κοσμόπουλου σε υπηρεσίες

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Βασίλης Κοσμόπουλος και συνεργάτες του χθες το πρωί επισκέφθηκαν τα γραφεία των υπηρεσιών του Τελωνείου, του Λιμεναρχείου και του ΣΔΟΕ που βρίσκονται στην περιοχή του λιμένος Καλαμάτας και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με προϊσταμένους, υπαλλήλους και δημότες και να διανείμουν έντυπο προεκλογικό υλικό.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Λιμενικό Ταμείο και συναντήθηκαν με τον πρόεδρό του κ. Τζάνε και το μέλος του Δ.Σ. κ. Ανδριανόπουλο, από τους οποίους ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα προβλήματα του Ταμείου που άπτονται του Δήμου Καλαμάτας και αντάλλαξαν απόψεις για τα μέτρα που απαιτούνται να ληφθούν για την επίλυσή τους, αλλά και γι’ αυτά τα οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί.
Ο Βασίλης Κοσμόπουλος, αφού τόνισε ότι πάγια θέση του συνδυασμού είναι το Λιμενικό Ταμείο να περιέλθει στο Δήμο Καλαμάτας, ζήτημα βέβαια που αφορά στην Πολιτεία, δήλωσε ότι εφ’ όσον ισχύει το υπάρχον σήμερα καθεστώς θα συνεργασθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο με το Λιμενικό Ταμείο και ευχαρίστησε τον κ. Τζάνε για την ενημέρωση που του παρείχε.

***  Στη Βέργα σήμερα ο Ντίνος Τσερώνης
Ο υποψήφιος δήμαρχος, κ. Ντίνος Τσερώνης και συνεργάτες του θα επισκεφθούν σήμερα τη Βέργα και στις 9 μ.μ. θα συζητήσουν με κατοίκους της περιοχής για θέματα που αφορούν τη Βέργα στο καφενείο "Άριστον".

*** Το ταξίδι των σπόρων στην Αρχαία Μεσσήνη...
Το ταξίδι των σπόρων στην Αρχαία Μεσσήνη...* Το ταξίδι των σπόρων έχει διπλό νόημα για εμάς. Από την μια πλευρά σηματοδοτεί το ταξίδι των σπόρων στο χρόνο, την συνέχιση δηλαδή των παραδοσιακών ποικιλιών και την επαναφορά στην αυτάρκεια της αγροτικής παραγωγής και διατροφής στην περιφέρεια. Αλλά παράλληλα το ταξίδι αυτό περιλαμβάνει τον αέναο κύκλο τη φυσικής καλλιέργειας, την συλλογή των σπόρων, την φύλαξη τους, την δημιουργία και την χρήση φυσικού οργανικού λιπάσματος (κομπόστ) .
Για όλα αυτά λοιπόν καλεστήκαμε να μιλήσουμε την Παρασκευή στις 10 Αυγούστου στις 8.30μμ στην πλατεία Αρχαίας Μεσσήνης. Αυτή η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Μεσσήνης. Παράλληλα με την εκδήλωση θα υπάρχει μια θεματική γωνία με ενημερωτικό υλικό. Ένω μετά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μια μικρή ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων της ευρύτερης περιοχής.
 ~ Για περισσότερες πληροφορίες:
Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα
Ηρώων Πολυτεχνείου,
Νέα Είσοδος, Καλαμάτα
τ.κ 24100
τηλ.2721022505, 6972755079
~ Ανώνυμοι Σποροφύλακες
Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα
Re-Think project

***  Λήστεψαν ταχυδρομικό διανομέα στον Αρι
Λήστεψαν ταχυδρομικό διανομέα στον Αρι

*
Σήμερα στις 9 το πρωί δυο κακοποιοί σταμάτησαν την μηχανή τους έξω από ψησταριά στον Αρι. Ο ένας από αυτούς κρατώντας περίστροφο μπήκε στο κατάστημα. Πυροβόλησε μια φορά στον αέρα και ζήτησε τα χρήματα από το ταχυδρομικό διανομέα. Αρπαξε 5.000 ευρώ που προορίζονταν για πληρωμές συντάξεων. Στη συνέχεια βγήκε έξω και πυροβόλησε ακόμα μια φορά στον αέρα. Ανέβηκε στη μηχανή που οδηγούσε ο άλλος κακοποιός και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση

*** Σύλληψη 2 τσιγγάνων για ληστεία στην Αρκαδία
Σύλληψη 2 τσιγγάνων για ληστεία στην Αρκαδία

*
Συνελήφθησαν, χθες (9-7-2012) το μεσημέρι, στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, 2 ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 19 και 12 ετών αντίστοιχα, για ληστεία σε βάρος 72χρονης ημεδαπής. Ειδικότερα, οι ανωτέρω, χθες (9-7-2012) το μεσημέρι, αφαίρεσαν από την 72χρονη, με την χρήση σωματικής βίας, ένα κόσμημα που φορούσε στον λαιμό της, ωστόσο συνελήφθησαν, μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ το κόσμημα βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του. Η αστυνομική έρευνα και τo προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.-

***
*** ΛΑΖΑΡΟΣ: "ΑΛΛΑ 90 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ" :

~ Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μίλησε για τον αγώνα με την Μάδεργουελ την προσεχή Τετάρτη και για τον Σισοκό που του έκανε θετική εντύπωση...
Αναλυτικά όσα δήλωσε σε πολιτική κυριακάτικη εφημερίδα:
Για το αν ο Παναθηναϊκός θα είναι ανταγωνιστικός τη νέα χρονιά, είπε...
"Θα ήμαστε ανταγωνιστικοί. Ο Παναθηναϊκός δημιουργεί μια νέα κατάσταση και επειδή είναι στο DNA του να κάνει πρωταθλητισμό, έτσι θα κάνει και φέτος. Θα είναι η συνέχεια της περσινής πορείας και αν είμαστε πιο προσεχτικοί, όλα μπορούν να συμβούν".
Για το πρώτο παιχνίδι με την Μάδεργουελ,είπε...
"Μόλις καταλάβαμε ότι η είμαστε ανώτεροι από τη Μάδεργουελ κάναμε απλά τα πράγματα και πήγαν όλα καλά. Παίξαμε όπως αρμόζει στον Παναθηναϊκό και πήραμε τη νίκη. Δεν νομίζω ότι κινδυνεύσαμε από τους Σκοτσέζους, αντίθετα θα μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ".
Για την ρεβάνς στο ΟΑΚΑ,είπε...
"Δεν λέει τίποτα ότι κερδίσαμε, γιατί υπάρχουν άλλα 90 λεπτά που θα παιχτούν στην Αθήνα. Θα πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα και ανάλογη συνέχεια και στο ΟΑΚΑ. Θα παίξουμε πάλι για την νίκη και για τον κόσμο μας, ο οποίος ελπίζω να έλθει στο γήπεδο και να συμπαρασταθεί στην ομάδα".
Για το πρώτο γκολ στην Σκωτία και ποιος ήταν ο σκόρερ, είπε...
"Δεν ξέρω αν βρήκε τη μπάλα ο Μπουμσόνγκ ή όχι στο πρώτο μας γκολ. Η ΟΥΕΦΑ το χρέωσε σε μένα, από εκεί και πέρα τι να πω; Δεν έτυχε, μάλιστα, να το κουβεντιάσω με τον Μπουμσόνγκ αν αυτός τελικά έβαλε το πόδι του ή όχι. Εξάλλου, τέτοια πράγματα δεν μας ενδιαφέρουν ως παίκτες. Αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίζει η ομάδα. Έτσι, δεν ασχοληθήκαμε και πολύ με το ποιος έβαλε το γκολ".
Για τον Ιμπραΐμ Σισοκό, είπε...
"Από τη πρώτη στιγμή που πάτησε ο Σισοκό το πόδι του στην Παιανία και τον είδα πίστεψα σε αυτόν. Είδα ότι είχε κάτι διαφορετικό, αφού ξεχώρισε αμέσως. Τον πίστεψα και τον πιστεύω και νομίζω ότι θα πάει πολύ καλά".
Editorial: (greenarea team).-

~**  ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΥΡΙΟΙ

Είμαι κάτοικος Παλαιού Φαλήρου – ¨Ελλην πολίτης και φορολογούμενος

Ξέρουμε πώς η οικονομική κατάστασης της πατρίδας μας πάει από το κακό στο χειρότερο.

Ο ¨Ελλην πολίτης έχει φθάσει στα όρια όχι μόνο της φτώχειας και της ανέχειας και της πλήρους εξαθλίωσης από κάθε άποψη.

Μία μεγάλη μάστιγα για την πατρίδα μας είναι και αυτή των λαθρομεταναστών , κάθε ράτσας και μαύρης φυλής .

Αυτοί λοιπόν κατακλύζουν καθημερινά τους δρόμους , όχι μόνο οι γνωστοί στα φανάρια αλλά και πουλώντας κάθε είδος

Αμφιβόλου αξίας και προελεύσεως , μη πληρώνοντας φόρους και ότι κακό άλλο συνεπάγεται για μας τους ΕΛΛΗΝΕΣ.

Κλείνοντας πολλά ελληνικά καταστήματα μη μπορώντας να αντέξουν τα έξοδα , επειδή τους παίρνει άλλος το ψωμί που βγάζουν .

Η παραλία μας έχει κατακλεισθεί από αυτούς και ξέχωρα πως υπάρχει μια παραφωνία στην όμορφη παραλία που έφτιαξε ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ μας, δημιουργεί

Και όλα αυτά που ανέφερα προηγουμένως.

Ακόμη δεν ανέχομαι ωσάν ΕΛΛΗΝΑΣ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ορθόδοξος να πουλάνε στις ΕΘΝΙΚΕΣ επετείους ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ σημαίες ( είναι βεβήλωση του ιερού μας συμβόλου)

Και ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ εικόνες .

Γνωρίζω πως καταβάλλετε προσπάθειες , όμως αυτοί πληθαίνουν και αποθρασύνονται.

Παρακαλώ πολύ μεριμνήσετε γ’ αυτό το θέμα διότι έχει καταντήσει μάστιγα για το ΦΑΛΗΡΟ μας.

Πρέπει να φύγουν οπωσδήποτε για να ξεκαθαρίσει ο τόπος .

Όλα αυτά θα πρέπει να είναι γνωστά σ’ εσάς, όμως η αγανάκτηση μου έχει φθάσει στο έπακρο…

Απευθύνομαι σ’ εσάς διότι ένα κομμάτι προστασίας της πόλης μας είναι και αυτό.

Παρακαλώ πολύ λάβετε σοβαρά αυτή την επιστολή μου..

Στη διάθεση σας για ότι χρειάζεστε

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΚΟΛΟΒΟΣ ΠΟΛΥΒΙΟΣ.


«όπου επισκιάζει η χάρις σου Αρχάγγελε, από εκεί διώκεται η δύναμη του διαβόλου.
Διότι δεν μπορεί να μείνει κοντά στο Φώς σου ο εωσφόρος που έπεσε στο σκοτάδι και παραμένει σ’ αυτό.
Γι' αυτό Μιχαήλ Αρχάγγελε, σε παρακαλούμε να σβήνεις τα βέλη του που είναι γεμάτα πυρ και κινούνται εναντίον μας»“Μίλα όταν έχεις κάτι καλύτερο από την σιωπή.”~** 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ Με προσωπικό ασφαλείας το νοσοκομείο Σερρών
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί σήμερα και αύριο το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι γιατροί του αντιδρώντας στην έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

~ Συνδέονται ή όχι μεταξύ τους οι μεγάλοι σεισμοί


Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για την θεωρία που υπάρχει τα τελευταία χρόνια ότι οι μεγάλοι σεισμοί του πλανήτη συνδέονται μεταξύ τους σαν «ντόμινο»

 

Κατά τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί στη Γη μία σειρά πολύ μεγάλων και καταστροφικών σεισμών (Σουμάτρα 2004, Αϊτή 2010, Χιλή 2010, Ιαπωνία 2011), που αποδόθηκαν από μερικούς επιστήμονες σε πιθανή «επικοινωνία» μεταξύ τους, παρά τις μεγάλες αποστάσεις, με βάση τη «θεωρία του ντόμινο».

Όμως μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα έρχεται να καταρρίψει αυτή τη θεωρία περί πυροδότησης διαδοχικών απομακρυσμένων μεγάλων σεισμών, καταλήγοντας -όπως και άλλες σχετικές μελέτες στο παρελθόν- στο συμπέρασμα ότι τα καταστροφικά γεωλογικά συμβάντα είναι τυχαία και δεν είναι δυνατό να αλληλοεπηρεαστούν σε τόσο μεγάλες αποστάσεις.~**"Κρατησες μισα τα σ'αγαπωHQ": "Έμαθα να λέω άσπρο πάτο,ήταν γεμάτο το ποτήρι απ' τις πίκρες έμαθα να λέω στην υγειά μου έλα καρδιά μου, κράτα μακριά τις λύπες έμαθα και να πετάω στην άκρη το φαρμάκι απ' τα λόγια που μου είπες.Κράτησες μισά τα σ' αγαπώ άντε μοναξιά μου σε βαρέθηκα πριν προλάβω λίγο να χαρώ μόνος στη ζωή μου πάλι βρέθηκα Κράτησες μισά τα σ' αγαπώ άντε μοναξιά μου απόψε ράγισα κι από το γυαλί σου θα κοπώ αφού λείπει αυτή που τόσο αγάπησα.Έμαθα να λέω δε βαριέσαι μην στεναχωριέσαι, όλα πάντοτε αλλάζουν έμαθα να γυρνάω τις πλάτες σε αγάπες που ερήμην με δικάζουν έμαθα να βρέχομαι στην μπόρα να λέω προχώρα κι αν τα ρούχα μου αίμα στάζουν.Κράτησες μισά τα σ' αγαπώ άντε μοναξιά μου σε βαρέθηκα πριν προλάβω λίγο να χαρώ"

~**  Οι σεισμολόγοι Τομ Πάρσονς και Έρικ Γκάιστ της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Αμερικανικής Σεισμολογικής Εταιρίας, μελέτησαν δύο ομάδες μεγάλων σεισμών: την πιο πρόσφατη που έλαβε χώρα μετά το 2004 και άλλη μία στη δεκαετία του ΄60, όταν πάλι είχαν τύχει να συμβούν πολλοί ισχυροί διαδοχικοί σεισμοί σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Για να δουν αν ήταν τυχαία ή όχι η συσσώρευση τόσων σεισμών στη δεκαετία του ΄60, καθώς και κατά τα τελευταία χρόνια, οι δύο γεωλόγοι κατέγραψαν τη χρονική απόσταση που έχει μεσολαβήσει ανάμεσα στους μεγαλύτερους σεισμούς (ισχύος άνω των 8,3 Ρίχτερ) κατά τα τελευταία 100 χρόνια και τη συνέκριναν με μία προσομοιωμένη χρονική σειρά τυχαίων σεισμών. Τελικά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μεγάλοι σεισμοί λαμβάνουν χώρα με τυχαίο χρονισμό και δεν φαίνεται καθόλου να αλληλοσυσχετίζονται.

Και πώς γίνεται τόσοι πολλοί ισχυροί σεισμοί να είναι τυχαίοι, αφού κατά καιρούς συμπίπτουν χρονικά; «Ναι, φαίνεται παράξενο, όμως δεν είναι κάτι που δεν θα περίμενε κανείς από μία τυχαία διαδικασία, στην οποία το φαινόμενο της ομαδοποίησης (συγκέντρωσης) είναι απολύτως τυπικό. Αν π.χ. κανείς παίξει κορώνα- γράμματα πολλές φορές, το αποτέλεσμα δεν είναι μία ομαλή εναλλαγή ανάμεσα στις κορώνες και τα γράμματα, αλλά μπορούν να εμφανιστούν στη σειρά πολλές κορώνες ή πολλά γράμματα», δήλωσε ο Πάρσονς.

Αυτό, όπως αναφέρουν, έχει και μία επικίνδυνη όψη: ότι ο κίνδυνος που απειλεί την ανθρωπότητα από μέγα-σεισμούς είναι στατιστικά ίδιος οποιαδήποτε στιγμή, αφού η πιθανότητα να συμβεί ένας επόμενος καταστροφικός σεισμός δεν εξαρτάται από το αν πρόσφατα συνέβη ένας εξίσου ισχυρός σεισμός σε κάποιο άλλο μέρος της Γης.

Από την άλλη, κατά τους Αμερικανούς γεωλόγους, η πιο αισιόδοξη όψη της μελέτης τους είναι ότι αφού οι μέγα-σεισμοί είναι τυχαίοι και ήδη έχουν γίνει αρκετοί από αυτούς κατά τα τελευταία χρόνια σε κοντινά χρονικά διαστήματα, είναι σχετικά μικρότερη η πιθανότητα να επαναληφθεί κάποια τέτοια παρόμοια συσσώρευση καταστροφών στο άμεσο μέλλον.

Πάντως, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι μεγάλοι σεισμοί όντως φαίνεται να έχουν κάποια επίπτωση σε μεγαλύτερες αποστάσεις, αλλά χωρίς να αποκτούν μεγάλη ισχύ. «Μετά από μεγάλους σεισμούς, βλέπουμε πολλούς μικρο-σεισμούς σε όλο τον πλανήτη, οι οποίοι όμως για κάποιο λόγο δεν φαίνεται να εξελίσσονται σε μέγα-σεισμούς», όπως είπε ο Πάρσονς.

Η διαπίστωση περί τυχαίου χαρακτήρα των σεισμών, εξάλλου, δυσκολεύει την πρόβλεψή τους, αφού μερικοί ερευνητές έλπιζαν ότι η τυχόν παγκόσμια «επικοινωνία» των μέγα-σεισμών θα διευκόλυνε την πρόβλεψη ενός επόμενου ανάλογου συμβάντος. Πάντως οι επιστήμονες διαφωνούν ακόμα, σε ποιό βαθμό είναι δυνατή η πρόβλεψη των μελλοντικών σεισμών. Μερικοί επιμένουν ότι το εν λόγω γεωλογικό φαινόμενο, τελικά, είναι χαοτικό και η πρόβλεψή του είναι αδύνατη, ενώ άλλοι δεν έχουν σταματήσει να ερευνούν νέους τρόπους, πιο αποτελεσματικής πρόβλεψης των σεισμών.

***** Wade Michael Page, 40, is the racist ape who killed six people at a Wisconsin Sikh temple. Page shot dead six people and seriously wounded three, including a police officer. A police officer shot Page dead.

Ayn Rand points out racism is the lowest, most crudely primitive form of collectivism. It is the notion of ascribing moral, social or political significance to a man's genetic lineage — the notion that a man's intellectual and characterological traits are produced and transmitted by his internal body chemistry. Which means, in practice, that a man is to be judged, not by his own character and actions, but by the characters and actions of a collective of ancestors.
http://venitism.blogspot.com

American Sikhs have often been singled out for harassment, and occasionally violent attack, since the September 11, 2001, attacks because of their colorful turbans and beards. Racism claims that the content of a man's mind (not his cognitive apparatus, but its content) is inherited; that a man's convictions, values and character are determined before he is born, by physical factors beyond his control.

This is the caveman's version of the doctrine of innate ideas — or of inherited knowledge — which has been thoroughly refuted by philosophy and science. Ayn Rand asserts that racism is a doctrine of, by and for brutes. It is a barnyard or stock-farm version of collectivism, appropriate to a mentality that differentiates between various breeds of animals, but not between animals and men.

U.S. military sources said Page had been discharged from the Army in 1998 for patterns of misconduct. Page was a member of the racist skinhead band End Apathy, based in Fayetteville, North Carolina. Page used to buy goods from the National Alliance, a neo-Nazi group. Police is searching an apartment at a duplex in the Cudahy neighborhood near Milwaukee, the residence of the gunman.

Ayn Rand notes that like every form of determinism, racism invalidates the specific attribute which distinguishes man from all other living species: his rational faculty. Racism negates two aspects of man's life: reason and choice, or mind and morality, replacing them with chemical predestination.

The wounded police officer had been shot eight in the face and extremities at close range with a handgun. None of the wounds are life-threatening.

Ayn Rand declares that a genius is a genius, regardless of the number of morons who belong to the same race — and a moron is a moron, regardless of the number of geniuses who share his racial origin. Like every other form of collectivism, racism is a quest for the unearned. It is a quest for automatic knowledge — for an automatic evaluation of men's characters that bypasses the responsibility of exercising rational or moral judgment — and, above all, a quest for an automatic pseudo-self-esteem.

Sikhs are not Muslims, but many Americans do not know the difference. There are 500,000 or more Sikhs in the United States. The Sikh faith is the fifth-largest in the world, with more than 30 million followers. Hillary Clinton points out discrimination anywhere, against anyone, diminishes the human dignity of us all, that persistence does eventually win out over prejudice, and that talent only needs the opportunity to thrive.

Ayn Rand muses that racism is regarded as a crime if practiced by a majority, but as an inalienable right if practiced by a minority. The notion that one's culture is superior to all others solely because it represents the traditions of one's ancestors, is regarded as chauvinism if claimed by a majority — but as ethnic pride if claimed by a minority. Resistance to change and progress is regarded as reactionary if demonstrated by a majority — but retrogression to a Balkan village, to an Indian tepee or to the jungle is hailed if demonstrated by a minority.


 ***  ANΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ   2012  :
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/27-2012.html  ,           Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,Τετάρτη  27 Ιουνίου 2012.-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/06/28062012.html ,   Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 28/06/2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/06/28-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα
  ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/06/29-2012_28.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/06/t-29062012_29.html , TΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 29/06/2012 .-
~**  http://vlasiosrfara.blogspot.gr/2012/06/30-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Ιουνίου 2012
  *
ANARTHSEIS  - ΙΟΥΛΙΟΣ   2012 :
~ **  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/01-2012_01.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 01 Ιουλίου 2012.-

~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Δευτέρα μιά άλλη μέρα στην ενημέρωση 02 Ιουλίου 2012 .-    

~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/02-2012.html  , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 02  Ιουλίου  2012 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/03-2012.html , Μεσσηνιακά καί Άλλα Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/4-2012.html  . Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Ιοπυλίου 2012  .-
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Καθημερινή ενημέρωση Πέμπτη 05 Ιουλίου 2012 .-  ~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 05 Ιουλίου 2012 .-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/06-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Παρασκευή 06 Ιουλίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο   07   Ιουλίου 2012 .-  
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/8-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 8 Ιουλίου 2012
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 09 Ιουλίου 2012 ‘-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/09-2012.html  , Στο διάβα της Δευτέρας 09 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-10-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουλίου 2012
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html  l Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 .- ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/11-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τετάρτη 11Ιουλίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/12-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα 12 Ιουλίου 2012 .-
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή 13  Ιουλίου  2012.-  
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/14-15-2012.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 14 , 15 Ιουλίου 2012 .- 
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/16-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Δευτέρα  16  Ιουλίου  2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/07/17-2012.html , Μένουμε Ελλάδα και Βλέπουμε Ελλάδα Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 .- 
~ ** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/07/18.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/07/18-2012.html , Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/menoyme-19-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ   Πέμπτη  19  Ιουλίου  2012 .-
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/07/20-2012.html , Μας γράφουν και σας τα γράφουμε Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 .- 
 
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/21-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 21 Ιουλίου 2012 .-
  ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html , Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 στ αγιάζι της ενημέρωσης .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/07/22-2012.html  , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 .-  ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/07/23-2012.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης ευτέρα 23 Ιουλίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/07/t-24-2012-2012.htm , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Tίτη 24 Ιουλίου 2012 2012 ,.
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2012/07/25-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/07/26-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/07/27-2012.html  ,  Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση  Παρασκευή  27  Ιουλίου  2012 ,.-
~**  
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2012  :
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.- **
  ~**   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 .-
~**

*** ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ :
11~** Διαδρομή απογευματινού γιά Πύλο 2012:
http://youtu.be/kKP5V1UxKqs12~**Μεθώνη Πύλο αφήγηση 5/8/12 :
http://youtu.be/e2S0VtX1Iyk13~** ΠΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ αφήγη… :
http://youtu.be/cxbSKgVqva8  ,

14 ~** Πύλος Μεσσηνίας διαδρομ… :
http://youtu.be/qE4TneuHEhY  ,

15, ~** Διαδρομή προς Πύλο 2012 :
http://youtu.be/y18wuL5Z41w  ,

16. ~** ΠΥΛΟΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 5/8/12 :
http://youtu.be/0Qqn3b4tutc  ,

***