~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση     Σάββατο  15   Σεπτεμβρίου   2012  :

Φωτογραφία από Ι.Ν.  ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ  2012
Φωτογραφία από την Ζάκυνθο  2012
Το ποντικάκι μας ενημερώνει :
** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :

~** 
Μπλόκαρε η ρόδα του λούνα παρκ  :

Μπλόκαρε η ρόδα του λούνα παρκ
* Αναστάτωση προκλήθηκε προς στιγμήν στο λούνα παρκ που λειτουργεί αυτές τις ημέρες στην Κυπαρισσία στο πλαίσιο της ετήσιας εμποροπανήγυρης, καθώς μπλόκαρε το μηχάνημα της ρόδας.
Εκείνη τη στιγμή σε 4 καλάθια της ρόδας είχε ανέβει κόσμος και απολάμβανε τη θέα της περιοχής από ψηλά. Χωρίς να προκληθεί πανικός, μετά από περίπου 1 ώρα οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ με τη συνδρομή και της Πυροσβεστικής είχαν καταφέρει να κατεβάσουν τον κόσμο από όλα τα καλάθια, χωρίς κανένα άλλο απρόοπτο.
Ολοι κράτησαν την ψυχραιμία τους - και μάλιστα στο ένα από τα καλάθια της ρόδας, όπου βρίσκονταν δύο παιδιά, σκαρφάλωσαν αμέσως υπεύθυνοι του λούνα παρκ προκειμένου να μην πανικοβληθούν.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι κλήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, όπως και ο δήμος που έφτασε με ένα καλαθοφόρο όχημα. Κλήθηκε επίσης διασωστικό της Πυροσβεστικής από την Καλαμάτα, το οποίο όμως δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς πριν φτάσει είχαν κατέβει όλοι από τη ρόδα. 
Ο απεγκλωβισμός έγινε με χειροκίνητο γύρισμα της ρόδας, το οποίο κράτησε αρκετή ώρα .-

~**  Η κατασκήνωση τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα: Από το έργο πρότυπο, στο έργο σκάνδαλο;  :
Η κατασκήνωση τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα: Από το έργο πρότυπο, στο έργο σκάνδαλο;
* Στα εγκαίνιά της, την 1η Δεκεμβρίου του 2008, η κατασκήνωση των τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα ήταν έργο πρότυπο της πατρίδας μας και έπρεπε να διαφημιστεί σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα, 3,5 χρόνια μετά αποτελεί σκάνδαλο κατασπατάλησης χρημάτων που πρέπει να ερευνήσει η δικαιοσύνη. Την αποτυχία του εγχειρήματος, τις ευθύνες για την εγκατάλειψη και την αδιαφορία από τους αρμόδιους φορείς, τις υπεύθυνες αρχές του τόπου, που οδήγησαν στην καταστροφή του χώρου, δεν πρέπει να τις ερευνήσει κανείς; Ποιος θα αποδώσει τις ευθύνες σε όσους έδωσαν υποσχέσεις και είπαν μεγάλα λόγια, που τελικά αποδείχθηκαν ψεύτικα; Ποιος θα τιμωρηθεί που πάνω από 2,5 εκ. ευρώ από το υστέρημα του ελληνικού λαού, πετάχθηκαν στο βάλτο; 
Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι και κείνοι που φωνάζουν σήμερα, έχουν τις ίδιες ή και μεγαλύτερες ευθύνες. 
Η δημιουργία της κατασκήνωσης ξεκίνησε με πρωτοβουλία του τότε αντινομάρχη Παναγιώτη Νίκα, όταν έδειχνε ότι η υπόθεση της μετεγκατάστασης των τσιγγάνων από τη ΒΙΠΕ πήγαινε να εγκαταλειφθεί και να λήξει πριν την ώρα της. Οταν δεν προχώρησε η ιδέα της εγκατάστασης λυομένων επί περιφερειάρχη Αντώνη Ματσίγκου, στην Μπιρμπίτα (και στη Μακαρία), σε εκτάσεις που είχαν αγοραστεί με χρήματα του κράτους, με προσωπικό ενδιαφέρον του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Ο κ. Νίκας δεν ήθελε και δεν είχε σχεδιάσει μεγάλα έργα. Αργότερα, όταν έγινε αντινομάρχης ο Θανάσης Σαμέλης αποφασιζόταν σταδιακά η κατασκευή οικίσκων, η σύνδεση με την ύδρευση και την αποχέτευση και η εγκατάσταση ρεύματος, για να πειστούν οι τσιγγάνοι και να φύγουν από τη ΒΙΠΕ.
Τελικά σύμφωνα με τις εργολαβίες που υλοποίησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ξοδεύτηκαν 2,3 εκ. ευρώ. Ηταν για: Τον περιβάλλοντα χώρο με το μπάζωμα που χρειάστηκε, τα 5 κτήρια - τουαλέτες, ντουζιέρες και χώρους πλυσίματος, το ιατρείο και το στέγαστρο. Τους αγωγούς ύδρευσης και αποχέτευσης και τις συνδέσεις με τα δίκτυα. Τα 66 σπιτάκια με φώτα και μπρίζες και το φωτισμό στον περιβάλλοντα χώρο. Και τη γέφυρα πρόσβασης - εισόδου στην κατασκήνωση.
Καλά όλα αυτά. Κανείς δε θα μιλούσε σήμερα για τα χρήματα, αλλά το κακό είναι ότι δεν έπιασαν τόπο. Τελικά το μόνο καλό ήταν η απελευθέρωση της ΒΙΠΕ.
ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ
Στα εγκαίνια που έγιναν την 1η Δεκεμβρίου του 2008, οι επίσημοι έδωσαν ρέστα, όπως γίνεται σε κάθε τελετή εγκαινίων, παρά τις διαμαρτυρίες των τσιγγάνων. Στις 2 Δεκεμβρίου η "Ε" στο ρεπορτάζ με τίτλο "ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΡΟΤΥΠΟ - Διαμαρτυρία τσιγγάνων για σπιτάκια χωρίς κουζίνες'" έγραφε, μεταξύ άλλων: "Εν μέσω αντιδράσεων των τσιγγάνων που ζητούν κουζίνα σε καθένα από τα 65 σπιτάκια για να μετακομίσουν εκεί, έγιναν χθες τα εγκαίνια της κατασκήνωσης στην Μπιρμπίτα από τον υφυπουργό Εσωτερικών Αθανάσιο Νάκο, που τη χαρακτήρισε πρότυπο έργο και δήλωσε πως θα τη διαφημίσει σ’ όλη την Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος των τσιγγάνων Αρτέμης Καραχάλιος στην ομιλία του είπε ότι το έργο είναι πάρα πολύ καλό, αλλά δεν είναι τελειωμένο, παρατήρησε πως «τα σπίτια δεν έχουν κουζίνες για να πλένουμε» και ζήτησε 1 - 2 εβδομάδες αναβολή για τη μετεγκατάσταση από τη ΒΙΠΕ «για να μας φτιάξετε την κουζινική». 
Ο υφυπουργός κ. Νάκος μαζί με το νομάρχη και το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα αποκάλυψαν τη μαρμάρινη πλάκα πάνω στο βράχο (αξίας 3.000 ευρώ) κι έκοψε την κορδέλα, που ήταν δεμένη ανάμεσα σε δύο σπιτάκια.
Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, που ανέφερε πως θα ανεγερθεί ναός για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της κατασκήνωσης.
Ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος ενημέρωσε πως το 2001 αγοράστηκαν τα οικόπεδα (σε Μπιρμπίτα και Μακαρία) με 250 εκ. δρχ. και με 2.040.000 ευρώ έγινε η κατασκήνωση, ενώ 1,1 εκ. ευρώ δόθηκε για την αναβάθμιση του δρόμου. Παρατήρησε ότι εδώ θα κατασκευαστούν άλλες 30 κατοικίες και στη Μακαρία άλλες 120, ξεκαθάρισε πως οι πρώτοι κάτοικοι θα είναι οι τσιγγάνοι της ΒΙΠΕ και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε την υποστήριξη των τσιγγάνων. Μαζί θα κάνουμε τον αγώνα, δε θα τους αφήσουμε. Με συνεννόηση και διάλογο θα οδηγηθούμε στις καλύτερες των λύσεων». 
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας είπε ότι είναι έργο πρότυπο για την πατρίδα μας και παρατήρησε: «Να είμαστε περήφανοι, ξεπεράσαμε πολλά εμπόδια και δυσκολίες. Φθάσαμε να απελευθερωθεί η ΒΙΠΕ και να έρθουν οι τσιγγάνοι σ’ ένα χώρο που τιμά όλους μας. Υπάρχου προβλήματα, αλλά το κόστος της διαχείρισης θα είναι μικρότερο από το έως τώρα κοινωνικό κόστος».
Ο πρόεδρος των τσιγγάνων Σταύρος Αριστόπουλος ευχαρίστησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε το έργο και την κυβέρνηση της Ν.Δ. που το τελείωσε, το νομάρχη και το δήμαρχο.
Ο υφυπουργός Αθανάσιος Νάκος είπε ότι είναι πρόβλημα η εξεύρεση γης για την εγκατάσταση των τσιγγάνων και μίλησε για τη νοοτροπία του κόσμου, που αντιμετωπίζει το θέμα των τσιγγάνων όπως τις χωματερές. Σημείωσε πως «όλα τα έργα μπαίνουν σε δεύτερη προτεραιότητα. Σε πρώτη μπαίνει η αγορά εκτάσεων, η εφαρμογή οικιστικών προγρσμμάτων για τους τσιγγάνους». Επεσήμανε ότι «αυτό το έργο είναι πρότυπο. Είναι μια καλή μακροχρόνια λύση. Θα το διαφημίσω σ’ όλη την Ελλάδα».
Ο νομάρχης απαντώντας στον εκπρόσωπο των τσιγγάνων, τον διαβεβαίωσε πως «είμαστε εδώ για να αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση της παραπέρα διαβίωσής σας».
- Την επόμενη μέρα, στις 3 Δεκεμβρίου, σε ρεπορτάζ της "Ε" με τίτλο "ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΕΙΜΕΙ - Οι τσιγγάνοι μπήκαν όπως αυτοί ήθελαν στην Μπιρμπίτα" σημειώνεται: «Μετεγκαταστάθηκαν οι τσιγγάνοι στην κατασκήνωση της Μπιρμπίτας πιο γρήγορα απ’ ό,τι τους περίμεναν. Πρόλαβαν την επιτροπή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και όταν αυτή εμφανίστηκε στις 11.30 το πρωί στην κατασκήνωση, οι τσιγγάνοι είχαν ήδη πιάσει τα σπίτια και μάλιστα με την κατανομή που αυτοί ήξεραν. Ανά σόι και οικογένεια και ανάλογα με τις σχέσεις τους, φιλικές ή εχθρικές, για να διαβιώσουν όσο γίνεται αρμονικά, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Μάλιστα, εκεί που είχαν υπολογίσει από 36 μέχρι 45 οικογένειες, σύμφωνα με την απογραφή που είχαν κάνει, στα σπίτια της Μπιρμπίτας μπήκαν 62 οικογένειες. Δηλαδή, μόνο 3 σπίτια έμειναν κενά (το 66ο θα παραμείνει ως στέγη για την επιτροπή διαχείρισης».
Σε άλλο θέμα με τίτλο "Μουρμούρα από το δήμο" αναφερόταν χαρακτηριστικά: «"Το θέμα της εγκατάστασης των τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα το χειρίζεται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση" δήλωσε η αντιδήμαρχος Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου, προθέτοντας ότι η επιτροπή διαχείρισης της κατασκήνωσης δεν παρέλαβε τα κλειδιά των σπιτιών. Η κ. Οικονομάκου είναι πρόεδρος της επιτροπής που συγκροτήθηκε για τη διαχείριση της Μπιρμπίτας και χθες δεν πήγε στην κατασκήνωση για να παρακολουθήσει την εγκατάσταση των τσιγγάνων. Γενικότερα στους διαδρόμους του Δημαρχείου της Καλαμάτας ήταν διάχυτη η δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας εμφανίζεται δυσαρεστημένος επειδή δεν γράφτηκε το όνομά του στην πλάκα των εγκαινίων. Τα υπόλοιπα στελέχη της δημοτικής αρχής δεν είδαν με καλό μάτι τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και σε κάθε ευκαιρία υπενθύμιζαν ότι τα έξοδα λειτουργίας της κατασκήνωσης θα τα αναλάβει ο Δήμος».
Μετά από όλα αυτά καταλαβαίνει κανείς γιατί απέτυχε το εγχείρημα και η "πρότυπη" κατασκήνωση καταστράφηκε. Σε αυτοψία που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας τον Απρίλιο του 2011, μετά από εντολή του τότε αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μαλαπάνη, διαπιστώθηκε ότι από τα 66 σπιτάκια ήταν κατεστραμμένα τα 35, οι υποδομές ήταν διαλυμένες και τονιζόταν: «Η κατασκήνωση δεν παρέχει τα εχέγγυα για την υγιεινή διαβίωση των ενοίκων και μάλιστα υπάρχει άμεσος κίνδυνος για μετάδοση μολυσματικών νοσημάτων. Με την υπάρχουσα κατάσταση δεν είναι δυνατή η συνέχιση λειτουργίας της κατασκήνωσης». Σήμερα, μετά από 17 μήνες τα πράγματα είναι ακόμα χειροτερα.
Για να ξαναστηθεί, σύμφωνα με τους επόπτες, χρειάζονται: «Γενικός καθαρισμός - εξυγίανση και απολύμανση όλων των χώρων. Αποκατάσταση όλων των φθορών και ελλείψεων σε όλους τους χώρους. Εφαρμογή προγράμματος καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών. Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Κατάρτιση και εφαρμογή εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της κατασκήνωσης στον οποίο θα εμπεριέχονται και θα εφαρμόζονται κανόνες ατομικής και ομαδικής υγιεινής».
από τον 
Ορκωμοσία στην 124 ΠΒΕ
~**  Ορκωμοσία στην 124 ΠΒΕ  :

* Ορκωμοσία 440 κληρωτών της Γ΄ ΕΣΣΟ 2012 έγινε χθες στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Τρίπολη. Στην παρέστησαν ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Παναγιώτης Καράμπελας, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, ο διοικητής ΔΑΕ υποπτέραρχος (Ι) Κων. Σπυρούλιας και ο διοικητής της 124 ΠΒΕ σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Πουλόπουλος.

~** Το βράδυ της Δευτέρας η εκδήλωση για το λάδι :
Το βράδυ της Δευτέρας η εκδήλωση για το λάδι
* Μετατίθεται για τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ το προγραμματισμένο για σήμερα Σάββατο δρώμενο για το λάδι, στο πλαίσιο της έκθεσης «Αρτος, Οίνος, Ελαιον» που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας στο Πάρκο Σιδηροδρόμων.
Αυτό γνωστοποίησε ο δήμος με ανακοίνωσή του, εξηγώντας ότι η μετάθεση του δρώμενου για τη Δευτέρα κρίθηκε αναγκαία λόγω των εκτάκτων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται για το Σαββατοκύριακο. «Η  έκθεση ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου αλλά λόγω των εκτάκτων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται για το Σαββατοκύριακο θα παραταθεί μέχρι και τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η γιορτή έχει παμμεσσηνιακό χαρακτήρα και μετέχουν όλοι σχεδόν οι σύλλογοι και οι δήμοι του νομού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η Κυριακή είναι αφιερωμένη στον άρτο και από τις 8 το βράδυ έχει προγραμματιστεί επίδειξη ζυμώματος και παρασκευής μπουκιών, γαμήλιας κουλούρας, πίτας κλπ. Στις 10 έχει οργανωθεί χορευτική βραδιά με παραδοσιακή μουσική.
Η εκδήλωση που αναβλήθηκε για τη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στο λάδι και περιλαμβάνει καταρχάς επίδειξη γανώματος και παρασκευής σαπουνιού, λαλαγγίδων και επιτραπέζιων ελιών. Επίσης, επίδειξη της χρήσης ελαιόλαδου στη μαγειρική (αγκινάρα, λαλάγγια, πατάτα κ.λπ.). Στις 10 το βράδυ θα γίνει συναυλία με λαϊκή ορχήστρα.

~** Τα κύματα πήραν τις ξαπλώστρες στην παραλία Καλαμάτας  :
Τα κύματα πήραν τις ξαπλώστρες στην παραλία Καλαμάτας
* Απροετοίμαστους έπιασε ο νοτιάς τους επαγγελματίες της παραλιακής στην Καλαμάτα. Η θάλασσα παρέσυρε από σκάλες μέχρι βάρκες ναυαγοσωστών και οι επαγγελματίες έτρεχαν μέσα στα κύματα για να γλυτώσουν τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες.
Οι εικόνες στην παραλιακή ήταν για μια ακόμα φορά εντυπωσιακές, και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θέλησαν να τις απαθανατίσουν. 
Αργά το μεσημέρι στον προλιμένα, λάτρεις του kite surfing αξιοποίησαν τον άνεμο προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα στους περαστικούς και μια μοναδική εμπειρία στον εαυτό τους.
Η θάλασσα έκανε ζημιές και σε υποδομές στην παραλία στο Ακρογιάλι, ενώ στον Αλμυρό κινδύνεψε ένα Γερμανός σέρφερ. Σύμφωνα με το Βαγγέλη Γκάργκουλα που ασχολείται με τα θαλάσσια σπορ στην περιοχή και έσπευσε να τον βοηθήσει, ο σέρφερ είχε ανοιχτεί με την ιστιοσανίδα του όταν ο δυνατός αέρας του δημιούργησε πρόβλημα .  από την 

~**  Γιορτάστηκε η Υψωση του Σταυρού στην Κυπαρισσία  :
Γιορτάστηκε η Υψωση του Σταυρού στην Κυπαρισσία
* Με ιδιαίτερη λαμπρότητα όπως κάθε χρόνο εορτάστηκε χθες στην Κυπαρισσία η Υψωση του Τιμίου Σταυρού στον ναό της Ευαγγελίστριας. Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από μακρινά μέρη, τόσο την παραμονή το απόγευμα όσο και χθες το πρωί, κατέφτασαν στην περιοχή για να προσευχηθούν αλλά και να ζητήσουν η χάρη του Τιμίου Σταυρού να τους συνοδεύει.
Στην αρχιερατική πανηγυρική θεία λειτουργία που τελέστηκε χθες το πρωί χοροστάτησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος έδωσε τις ευχές του στο ποίμνιο ώστε ο Σταυρός να είναι σε βοήθεια όλων μας. Με το πέρας της λειτουργίας έγινε λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού -ο οποίος είχε στολιστεί και καλυφθεί όλος με βασιλικό- στους δρόμους γύρω από το ναό, όπου πραγματοποιείται και η εμποροπανήγυρη, συνοδεία της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, μαθητών, του κλήρου, των αρχών του τόπου και πλήθους πιστών.
Με κατάνυξη η λιτανεία κατέληξε και πάλι στον ναό της Ευαγγελίστριας όπου έγινε δέηση και ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου. 
Στην συνέχεια όλοι έσπευσαν να πάρουν ένα κομμάτι βασιλικού, που η παράδοση το θέλει να φυλάγεται στο σπίτι ως ευλογία.
Αναφερόμενος σε αυτή την μεγάλη θρησκευτική γιορτή ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας τόνισε ότι τελέστηκε με λαμπρότητα, ευταξία και κοσμιότητα. Ευχήθηκε χρόνια πολλά τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να αντλήσουν δύναμη και ελπίδα για το μέλλον. Μιλώντας για την εμποροπανήγυρη επανέλαβε ότι πραγματοποιείται με νομιμότητα και ευταξία, δεχόμενη επισκέπτες από πολλές περιοχές.
Τις ευχές του έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, ευχόμενος παράλληλα να απαλλαγούν τα ελληνικά νοικοκυριά από τον Γολγοθά που αντιμετωπίζουν, κάτι το οποίο για να γίνει είπε ότι χρειάζεται προγραμματισμός, βούληση και ενότητα.
Τις ευχές του Περιφερειακού Συμβούλιου Πελοποννήσου μετέφερε ο πρόεδρός του Γιώργος Πουλοκέφαλος, επισημαίνοντας ότι στη δύσκολη κατάσταση που περνά η χώρα μας πρέπει να κρατήσουμε τη συνοχή μας για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Θεωρώ, είπε, ότι έχουμε χάσει χρόνο, γι' αυτό θα πρέπει να κάνουμε άλματα, ώστε να βρεθούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Θα πρέπει να ξεπεραστούν αδυναμίες και στρεβλώσεις των απαρχαιωμένων δομών, συμπλήρωσε, καθώς μόνο έτσι η ευημερία θα έρθει πιο γρήγορα.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι πρώην βουλευτές Αριστείδης Καλαντζάκος, Δημήτρης Κουσελάς και Νάντια Γιαννακοπούλου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Βασίλης Καπέλιος και πολλοί άλλοι. από 


~** "Απόβαση" στη Μεσσηνία από τη Χρυσή Αυγή  :
"Απόβαση" στη Μεσσηνία από τη Χρυσή Αυγή
* "Απόβαση" στη Μεσσηνία θα κάνει... διμοιρία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και όλοι οι βουλευτές του κόμματος πρόκειται να παραστούν στο αυριανό μνημόσυνο στην Πηγάδα του Μελιγαλά, στις 10.30 το πρωί.
Το "παρών" θα δώσουν και μέλη της Χρυσής Αυγής από την Αθήνα και τον Πειραιά, καθώς επίσης από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, που θα φτάσουν στην περιοχή του Μελιγαλά με 10 περίπου πούλμαν.
Στη συνέχεια τα στελέχη και τα μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον κ. Μιχαλολιάκο θα πάνε στην Κυπαρισσία, όπου στη 1 το μεσημέρι θα γίνουν τα εγκαίνια του τοπικού γραφείου του κόμματος. Ακολούθως αναμένεται να επισκεφτούν το πανηγύρι της πόλης, που βρίσκεται σε εξέλιξη. 
Η παρουσία τους στη Μεσσηνία και το γεγονός ότι στις εκδηλώσεις αυτές θα μετάσχουν εκατοντάδες χρυσαυγίτες έχει σημάνει συναγερμό στις τάξεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νομού, για την αποφυγή επεισοδίων.

~** Κλειστός ο ένας κλάδος της σήραγγας Καλογερικού :
Κλειστός ο ένας κλάδος της σήραγγας Καλογερικού
* Από τον κλάδο της σήραγγας Καλογερικού με κατεύθυνση προς Αθήνα θα γίνεται καθ' όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδα η κίνηση των αυτοκινήτων, λόγω εργασιών συντήρησης στον κλάδο προς Καλαμάτα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν από τις 9 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 11 το πρωί της Παρασκευής 21 του μήνα. Η κίνηση των οχημάτων στον κλάδο προς Αθήνα θα γίνεται σε μία λωρίδα για κάθε κατεύθυνση.

~** ΑΘΛΗΤΙΚΑ  :
~** Για την 3η  αγωνιστική στην Ελληνική Σούπερ Λίγκα :
~ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  - ΒΕΡΟΙΑ  0-0 .- ^
~ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-0 , (0-0) .- ^ Το γκόλ  στο 83΄ο Δημ. Παπαδόποιυλος .-
~ ΠΑΣ Γιαννινα -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς   1-2  ,  (0-0 .- Τα γκόλ : 61΄Κ. Μήτρογλου , 66΄Τσιμπούρ , 68΄Γεωργίου ,
~ Στο  βόλεϊ : Φιλανδία - Ελλάδα  3-0  σέτ .- ^
~ Στην Κύπρο :  Εθνικός Άχνας  - Ομόνοια Λευκωσίας  0-1 .-
~** Στην παράταση προκρίθηκε ο Αρκαδικός  :
Στην παράταση προκρίθηκε ο Αρκαδικός
* Την πρόκριση στην β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ πήρε πριν λίγο ο Αρκαδικός που επικράτησε στην παράταση του Ηρακλείου με 102 – 95. Οι Αρκάδες είχαν τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά οι Κρητικοί κατάφεραν τελικά να επανέλθουν και να στείλουν τον αγώνα στην παράταση. Το σκορ στην κανονική διάρκεια ήταν 90-90. Η ομάδα της Τρίπολης στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Νέα Κηφισιά – Αγία Παρασκευή που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή.
Τα δεκάλεπτα: 25-24, 48-41, 70-63, 90-90, 102-95
Αρκαδικός (Καστρίτης): Τζούρτζεβιτς 23 (2), Πετσούνης , Τσιότρας, Μουστόγιαννης, Μπουρής, Διαμαντής 2, Πίνης 6 (2), Σακελλαράκος 2, Τσουμπρίλο 23 (2), Γκιζόγιαννης 26 (2), Γκόβας 20 (2), Βερβαινιώτης
Ηράκλειο (Ράλλης): Αρναουτάκης Μ. 10, Στεφανάκης 10 (1), Σταράκης, Αρναουτάκης Γ. 16 (1), Σακελλαράκης Μ. 18, Κωτούλας 7 (1), Ρυακιωτάκης, Στρατάκης, Αγαπιάδης 24 (3), Παπαδούλης 8 (2)

~**


***

~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/29-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012.-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/30-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 .-

~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/30-2012.html  , Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Πέμπτη  30  Αυγούστου 2012  .-

~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/2012-31-2012.html , Διαδρομές - Εκδρομές Σεπτεμβρίου  2012  Παρασκευή  31 Αυγούστου  2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/31-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/31-2012.html , Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή 31  Αυγούστο 2012 .-
~**~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/31-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012.-

~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2012  :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/1-2012.html , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση     Σάββατο  1   Σεπτεμβρίου   2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/09/02-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 02  Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  Πέμπτη  13  Σεπτεμβρίου  2012  .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html , ΖΗΣΕ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ  Πέμπτη  13  Σεπτεμβρίου  2012 .- ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html  , ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ Παρασκευή 14  Σεπτεμβρίου  2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση  , ΖΗΣΕ την Ελλάδα ,  Παρασκευή  14  Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/09/menoyme-15-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ  Σάββατο  15 Σεπτεμβρίου   2012 .-

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ :
Φωτογραφί Αρχαιολογικός χώρος  ΝΕΜΕΑΣ 
  
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ
  
ANΔΡΟΣ - ΜΠΑΤΣΙ  2012
Φωτογραφίες από Μυτιλίνη  9,11/9/2012
ΜΥΤΙΛΙΝΗ  2012
 
Λιμάνι  Μυτιλίνης  2012
ΜΥΤΙΛΙΝΗ (Ν.ΛΕΣΒΟΣ) Λιμάνι  2012
Από Μυτιλίνη  για Μοσχονήσια Αϊβαλί - Πέργαμος 10/9/2012


~**

14 ~** Ύψωμα  οχυρών  Ρούπελ 2012 P1010456.MP4 :

~** ΟΧΥΡΑ Ι. ΜΕΤΑΞΑ 2012 P1010459.MP4 :
http://youtu.be/mmhtYyT7jfk


  ~*** ΜΑΛΓΑΡΑ - ΕΥΖΩΝΟΙ Ε.Ο. ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 3/9/2012 P1010340.MP4 :
Από  τετραημερη  εκδρομή Θάσο - Καβάλα - Ξάνθη -Σέρρες - Ρούπελ - Καρδίτσα - Τρίκαλα - Καλαμπάκα  Μετέωρα - Ελάτη - Περτούλι -Αμπελάκια - Λάρισα -Δομοκός Λαμία - Αθήνα - Καλαμάτα ..... Από ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην Ελλάδα μας  2012
http://youtu.be/SmKWySyd4Y0

~*** P1010341.MP4 Ε.Ο. Εύζωνοι Θεσσαλ/κη 2012 :
http://youtu.be/ae2nufr5Fto

 ***  ΕΓΝΑΝΤΙΑ  Ε.Ο.  ΚΑΒΑΛΑ  P1010342.MP4 :

~** P1010343.MP4 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2012 :
http://youtu.be/5B1h4Lv7IdA  ,

**