~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Μεσσηνιακά και Άλλα

Μεσσηνιακά και  Άλλα  από το ποντικάκι μας   :
Τετάρτη  10  Οκτωβρίου  2012  ,
" Η  δύναμη χρειάζεται  μόνον όταν  θέλουμε  να επιβάλουμε κάτι .  Διαφορετικά , λίγη αγάπη αρκεί   για να κάνουμε  , όλα τ΄ άλλα " .-
Τσάρλιν Τσάπλιν .-
Ηλιοβασίλεμα  στ΄ Αρφαρά  Καλαμάτας  Ν. Μεσσηνίας  το 2012 .
Το ποντικάκι  όπως πάντα κοντά μας  ! :

*** ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ  ΗΜΕΡΑ  ΨΥΧΙΚΗΣ  ΥΓΕΙΑΣ  γιά σήμερα !!! (Κατάθληψη)  !!!
*** «Σχεδιασμός, Υλοποίηση και Αξιολόγηση Ανθρωπιστικών Προγραμμάτων» από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου :

«Σχεδιασμός, Υλοποίηση και Αξιολόγηση Ανθρωπιστικών Προγραμμάτων» από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
* Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φθινοπωρινό Σχολείο «Σχεδιασμός, Υλοποίηση και Αξιολόγηση Ανθρωπιστικών Προγραμμάτων» (www.ngoschooluop.wordpress.com) που συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με δωρεά από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org). Το Σχολείο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ATExcelixi στο Καστρί (18-28 Σεπτεμβρίου).
Το εντατικό πρόγραμμα του Σχολείου παρακολούθησαν επιλεγμένα στελέχη 25 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην καταπολέμηση της φτώχειας [με την ευρύτερη σημασία του όρου σύμφωνα με το σχετικό ορισμό του ΟΗΕ]. Ανάμεσά τους οι κοινωφελείς οργανώσεις: Αγκαλιάζω, Άρσις, Άρτος-Δράση, Γιατροί του Κόσμου, Γραμμή Ζωής, Δίκτυο Νέων Ελλάδας, Διοτίμα, ́Εδρα, Είμαι Εδώ, Έλιξ, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Ιατρική Παρέμβαση, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας, Κάριτας Αθήνας, Μετάδραση, Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων, Πολίτες σε Δράση, Πρωτέας, Φόρουμ Μεταναστών και Προσφύγων, Χαμόγελο του Παιδιού, Χατζηπατέρειο Ίδρυμα και WWF. Το πρόγραμμα περιλάμβανε μαθήματα, ανοικτές συζητήσεις και, κυρίως, πρακτικές ασκήσεις σχεδιασμού δράσεων, αναζήτησης πόρων σε διεθνείς οργανισμούς και υλοποίησης κοινωφελών προγραμμάτων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε προγράμματα διεθνών οργανισμών (ΟΗΕ, ΕΕ κλπ.) και ιδιωτικών ιδρυμάτων.
Στο Σχολείο δίδαξαν καθηγητές πέντε ελληνικών πανεπιστημίων, εμπειρογνώμονες του ιδιωτικού και του κοινωνικού τομέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και στελέχη διεθνών οργανισμών. Οι διδάσκοντες ήταν οικονομολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, διεθνολόγοι και νομικοί με μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό, διαχείριση και αξιολόγηση προγραμμάτων καταπολέμησης της φτώχειας. Στην τελετή λήξης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αναπληρωτής καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος έδωσε τις βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες.
Ο βασικός σκοπός του Σχολείου ήταν να βοηθήσει την οργανωμένη ελληνική κοινωνία πολιτών να προσελκύσει σημαντικά κονδύλια από θεσμικούς δωρητές του εξωτερικού για την αντιμετώπιση φαινομένων όπως ο υποσιτισμός, η έλλειψη στέγης, η κοινωνική περιθωριοποίηση και η φτώχεια σε μια περίοδο που οι «συνήθεις» πηγές χρηματοδότησης (εισφορές, χορηγίες, κρατικά κονδύλια) μειώνονται.
Το Σχολείο διεύθυναν οι Καθηγητές Αστέρης Χουλιάρας και Παναγιώτης Λιαργκόβας

*** Πρόταση νόμου για την ελληνική ΕΟΖ από τη Χρυσή Αυγή :

Πρόταση νόμου για την ελληνική ΕΟΖ από τη Χρυσή Αυγή
* Πρόταση νόμου για την ανακήρυξη της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) κατέθεσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης. Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του κόμματος "Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί σαφές μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι το Ελληνικό Κράτος είναι αποφασισμένο να περιφρουρήσει την ανεξαρτησία του και τα νόμιμα δικαιώματά του με κάθε τρόπο και μέσο".

*** Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για τους φορολογικούς ελέγχους σε Ιερές Μονές, Ιεράρχες και Εκκλησιαστικά Ιδρύματα :

Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για τους φορολογικούς ελέγχους σε  Ιερές Μονές, Ιεράρχες και Εκκλησιαστικά Ιδρύματα
* Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τους φορολογικούς ελέγχους σε Ιερές Μονές, Ιεράρχες και Εκκλησιαστικά Ιδρύματα κατέθεσαν σήμερα τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ακολουθέι αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
"Το 2005, με αφορμή την εκκλησιαστική κρίση η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας είχε αποφασίσει την εφαρμογή του «Πόθεν Έσχες» για τους Ιεράρχες αλλά και τους κληρικούς και λαϊκούς που κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις σε εκκλησιαστικούς οργανισμούς.
 Πρόσθετα τα μέλη της Ιεραρχίας είχαν αποφασίσει μεταξύ άλλων:
• Να γίνεται τακτικός έλεγχος των οικονομικών εκκλησιαστικών διαχειρίσεων από ορκωτούς λογιστές και από την Οικονομική Επιθεώρηση της Εκκλησίας.
• Να δημοσιεύεται  κάθε χρόνο σε τοπικές Εφημερίδες ο οικονομικός απολογισμός κάθε Ιεράς Μητρόπολης.
• Να γίνεται προληπτικός έλεγχος της νομιμότητας των συμβάσεων κάθε Εκκλησιαστικού Νομικού Προσώπου ύψους άνω των 300.000 ευρώ από την Ανωτάτη Εξελεγκτική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου.
• Εφαρμογή ενιαίου και διαφανούς ταμειακού και λογιστικού συστήματος οικονομικής διαχειρίσεως για τις Ιερές Μητροπόλεις, τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές.
Με βάση τα παραπάνω. Ερωτάται ο κ.Υπουργός:
- Διενεργούνται φορολογικοί έλεγχοι και έλεγχοι πόθεν έσχες σε Ιερές Μονές,  Ιεράρχες και εκλησιαστικά ιδρύματα; Σε ποιες Ιερές Μονές  και Μητροπόλεις διενεργήθηκαν και διενεργούνται έλεγχοι; Πόσες εκθέσεις ελέγχου έχουν καταρτιστεί; Πόσα πρόστιμα και προσαυξήσεις έχουν επιβληθεί και πόσα έχουν εισπραχθεί;
- Προτίθεστε να επεκτείνετε τους ελέγχους σε άλλα εκκλησιαστικά ιδρύματα και πρόσωπα;".   
Οι ερωτώντες βουλευτές:   
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός 
Μαρία Γιαννακάκη

*** Εκπαιδευτικά σεμινάρια για απόκτηση «Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Τεχνίτη Συσκευών Αερίων Καυσίμων» από το ΚΕΚ ΕΤΑΠ Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων  ¨:

Εκπαιδευτικά σεμινάρια για απόκτηση «Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Τεχνίτη Συσκευών Αερίων Καυσίμων» από το ΚΕΚ ΕΤΑΠ Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων
*  Το ΚΕΚ ΕΤΑΠ Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων σας ενημερώνει ότι διοργανώνει στο άμεσο χρονικό διάστημα εκπαιδευτικά σεμινάρια με σκοπό την απόκτηση της «Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Τεχνίτη Συσκευών Αερίων Καυσίμων». Η άδεια αυτή δίνει το δικαίωμα στον τεχνίτη να τοποθετεί, να συντηρεί και ένα επισκευάζει εξαρτήματα αυτοκινήτου με υγραέριο (CNG) και πεπιεσμένο φυσικό αέριο (LPG). Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 150 ώρες, εκ των οποίων προβλέπεται ελάχιστος χρόνος πρακτικής εκπαίδευσης 80 ώρες σε πιστοποιημένα συνεργεία. Τα σεμινάρια υλοποιούνται από εισηγητές, άριστα καταρτισμένους και πιστοποιημένους σε θεωρητικό και πρα­κτικό επίπεδο ως προς την θεματολογία του προγράμματος
Μετά την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα δοθεί Βεβαίωση πιστοποίησης κατάρτισης από το ΚΕΚ ΕΤΑΠ που είναι ένα από τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη χορήγηση της άδειας τεχνίτη αερίων καυσίμων στο φάκελο που θα καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι στο Υπουργείο Μεταφορών & Συγκοινωνιών.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : κα Θεοδωρακέα Αικατερίνη (καθημερινά 08:30-16:00), Ηροδότου 6 & Κανάρη (πρώην σχολές Παπαφλέσσα) τηλέφωνα επικοινωνίας: 2721024174 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 2721024174 end_of_the_skype_highlighting & 2721086503 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 2721086503 end_of_the_skype_highlighting.

*** Αύριο τελικά θα ηχήσουν οι... σειρήνες του πολέμου  :

Αύριο τελικά θα ηχήσουν οι... σειρήνες του πολέμου
* Αύριο Πέμπτη 11 Οκτωβρίου θα ηχήσουν δοκιμαστικά τελικά οι... σειρήνες του πολέμου στο πλαίσιο της άσκησης "Αλέξανδρος 2012", η οποί αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη. Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για την άσκηση:
"Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου γίνεται γνωστό ότι αύριο Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2012, θα πραγματοποιηθεί από την Υπηρεσία Παλλαϊκής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη η αναβληθείσα δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη τη χώρα, ως ακολούθως:
~ Ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού εχθρικής αεροπορικής επίθεσης, για 60 δευτερόλεπτα (ήχος διακοπτόμενος, διαφορετικής έντασης).
~ Ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για 60 δευτερόλεπτα (ήχος συνεχόμενος σταθερής έντασης).
~* Τη μέριμνα ήχησης, με τηλεχειρισμό ή χειροκίνητα, έχουν οι διευθύνσεις Πολιτικής Άμυνας (Αστυνομικές Διευθύνσεις) της χώρας".

*** 91.124 ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΙ  ΤΟΥ ΙΚΑ, Επικουρικού Δ.Υ., ΤΑΠΟΤΕ και ΤΑΠΙΛΤ   δεν προσήλθαν να υποβάλλουν αίτηση απογραφής  (στοιχεία  ζωής) για την σύνταξή τους( Μαϊμούδες ανύπαρκτοι Συνταξιούχοι) .- Οι  αλλαγές στη ζωή του Ασφαλισμένου θα γίνεται  με Συμβολαιογραφική Πράξη Ζωής ή  Θανάτου ή γάμου ή βάπτισης κ.λ.π. του κάθε Συνταξιούχου με επιβάρυνση  τα  45 Ευρώ .- Αυτοί που δεν προσήλθον για απογραφή , είναι 52.182 από το ΙΚΑ , 33.960 Επικουρικού Ταμείου σε δικαίομα κύριας Σύνταξης , 222 ΤΑΠΟΤΕ και 4.753 του ταμείου ΤΑΠΙΛΤ .-

*** Στο Calimanesti ο Γρυπιώτης για την «ΚΑΠ ενάντια στην κρίση» :
Στο Calimanesti ο Γρυπιώτης για την «ΚΑΠ ενάντια στην κρίση»
* Για το Calimanesti Ρουμανίας αναχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Ευρώτα σε μία ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση με τους εκπροσώπους του Δήμου- εταίρου. Η παραμονή του στη ρουμάνικη πόλη, θα διαρκέσει λιγότερο από μια ημέρα. Στην ατζέντα των συζητήσεων ξεχωρίζει η δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών για την ευρωπαϊκή δράση «ΚΑΠ ενάντια στην κρίση», στην οποία ο Δήμος Ευρώτα και οι τρεις εταίροι του (Calimanesti, Capannori, Popovo), δίνουν μεγάλη βαρύτητα. Η ευθύνη αξιοποίησης του πακέτου επιδότησης από την Ε.Ε. ύψους 89.000 €, είναι μεγάλη και σ’ αυτήν την κατεύθυνση ο Δήμος Ευρώτα θα εστιάσει την προσοχή του και θα καταβάλει τις καλύτερες δυνατές προσπάθειες για την επίτευξη του προγράμματος.  Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ευρώτα

*** Το κτίριο του παλιού μεταξουργείου επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου γίνεται στολίδι για το Άργος & τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων  :

Το κτίριο του παλιού μεταξουργείου επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου γίνεται στολίδι για το Άργος & τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (φωτογραφίες)
* Το ιστορικό κτίριο της οδού Αγίου Κωνσταντίνου που είναι από χρόνια στα χέρια του Δήμου αξιοποιείται σήμερα για να στεγάσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, με τις υψηλότερες προδιαγραφές και ένα πνευματικό κέντρο(συνεδριακό) για περίπου 300 άτομα. Το κτίριο συνολικού εμβαδού περίπου 500 τμ. Άνω των 85 ετών(220 ΣΤΕ και 280 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων – συνεδριακών χώρων προβολών) ένα από τα ελάχιστα κτίρια αυτού του μεγέθους χωρίς εσωτερικές κολώνες. Οι αισθητικές αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, ο εσωτερικός και εξωτερικός φωτισμός, βασίζεται κυρίως σε φυσικά υλικά: ξύλο πέτρα, σίδερο παντρεύοντας το παλιό με το μοντέρνο. Όπως αρμόζει σε τέτοια κτίρια αναδεικνύονται η αισθητική του βιομηχανικού παρελθόντος, επεμβαίνοντας με σεβασμό και πολύ προσεκτικά ώστε να μην αλλοιωθούν τα πρωτογενή χαρακτηριστικά του κτιρίου, και να εξασφαλίζονται οι πλέον σύγχρονες υποδομές. Η δυναμική, μάλιστα του κτιρίου αναμένεται να αναβαθμίσει συνολικά την εικόνα του ιστορικού δρόμου και της συνοικίας.
Οι εργασίες ξεκίνησαν με αυτεπιστασία το Σεπ. 2012 και αναμένονται να ολοκληρωθούν πριν το τέλος του έτους. Οι εργασίες περιλαμβάνουν: αποξηλώσεις, αμμοβολή στις πέτρες εσωτερικά και εξωτερικά, επισκευή στέγης, εσωτερικής οροφής, πατώματα, αρμολόι της πέτρας, κλιματισμό, εξαερισμό, φωτισμό, υδραυλικές & ηλεκτρολογικές εργασίες, επαγγελματικό εξοπλισμό κουζίνας, τροφοαποθήκες, ψυγεία κλπ. Με τη ολοκλήρωσή της α΄ φάσης των εργασιών θα διαθέτει πλέον εξοπλισμένη κουζίνα μαγειρείο κατάλληλο για μάθημα καθώς και ό,τι άλλο απαιτείται (μπαρ, ροτόντες ξενοδοχειακές & εστιατορίου) προκειμένου να φιλοξενηθούν η διδασκαλία, παρουσιάσεις γευσιγνωσίας κα. Προετοιμάζονται, επίσης, τα απαιτούμενα γραφεία και όλες οι τεχνολογικές υποδομές, αποδυτήρια και λοιπές προϋποθέσεις εκπαιδευτικής κουζίνας, αντίστοιχης δυναμικότητες με τα τμήματα της σχολής. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμπόσος επιβλέπει τακτικά το εργοτάξιο και τα συνεργεία, ώστε να τηρηθούν τα στενά χρονοδιαγράμματα για την κατασκευή ενός τέτοιου, ιδιαίτερα, απαιτητικού έργου. Η συνετή οικονομική διαχείριση των δύο τελευταίων ετών επιτρέπει στο δήμο μας αυτή την περίοδο που η κρατική βοήθεια είναι ελάχιστη να αναπτύσσεται, να δημιουργεί υπεραξίες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές. Δεν είναι τυχαίο, που η κίνηση και η όψη της πόλης έχει αλλάξει, παρασύροντας ιδιωτικές επενδύσεις. Η αλλαγή του αστικού τοπίου δεν μένει στις μακέτες αλλά έχει να δείξει έργο ορατό και χρήσιμο. 
Από το Γραφείο τύπου του Δήμου Αργους - Μυκηνών

*** «Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Νέων- Εναλλακτικός Τουρισμός και Αγροτουρισμός» στο Δήμο Ευρώτα  :

«Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Νέων- Εναλλακτικός Τουρισμός και Αγροτουρισμός» στο Δήμο Ευρώτα
*  Με επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα ΜEDitality που υλοποιεί ο Δήμος Ευρώτα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και το ΚΕΑΝ (Κέντρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων), με θέμα την «Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Νέων- Εναλλακτικός Τουρισμός και Αγροτουρισμός». Στο πλαίσιο του προγράμματος που ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα, φιλοξενούνται νέοι αγρότες από τη λεκάνη της Ν.Α. Μεσογείου (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Τουρκία και Ελλάδα).
Προηγήθηκε η επίσημη υποδοχή των νέων τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος Γιάννης Γρυπιώτης καλωσόρισε την 30μελή αποστολή και έκανε τις απαραίτητες συστάσεις.
Το βράδυ της ίδιας μέρας, στην κεντρική πλατεία Δαφνίου, ο Δήμαρχος Ευρώτα κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων στο πλαίσιο της 2ης Γιορτή Κρασιού. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντία Τζανετέα, η Βουλευτής Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνίου Γιάννης Κατσούλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.
Η Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε η τιμώμενη εκδήλωση να καταστεί θεσμός, είπε ότι ‘’το Δαφνί αξίζει καλύτερη τύχη’’ και κατέταξε τα πρoϊόντα του ελαιολάδου και του κρασιού που παράγει η περιοχή, μεταξύ αυτών που μπορούν να απαρτίσουν τη λίστα για το ΄΄Καλάθι των Αγροτικών Προϊόντων Πελοποννήσου΄΄. Η κα Πατριανάκου συνεχάρη το Δήμο Ευρώτα για τις πρωτοβουλίες του, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία τους στην κατεύθυνση αναβάθμισης των χωριών και ανάδειξης των αγροτικών προϊόντων .
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ευρώτα, αφού εξέφρασε τη στήριξή του στη ΄΄Γιορτή του Κρασιού΄΄, έκανε μνεία για υλοποίηση των δεσμεύσεων στο πλαίσιο του πολιτισμού, του αθλητισμού και της αγροτικής ανάπτυξης. ΄΄Ο αμιγώς αγροκτηνοτροφικός του χαρακτήρας, μπορεί στις συνθήκες κρίσης που διανύουμε να καταστεί συγκριτικό πλεονέκτημα. Είμαι πεπεισμένος πως η επανεκκίνηση της οικονομίας της περιφέρειας μπορεί να γίνει μέσω της αγροτικής οικονομίας’’, δήλωσε εμφατικά.
Ανέφερε τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί με τους τρεις εταίρους (Calimanesti, Capannori, Popovo) στο πλαίσιο της ΄΄ΚΑΠ ενάντια στην κρίση’’ και του ομώνυμου Συνεδρίου που θα διεξαχθεί το Μάρτιο στη Σκάλα. Υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το Δήμο και από τον ίδιο τόσο για την προώθηση των εξαγωγών, όσο και τη μείωση του κόστους παραγωγής. ΄΄Η ζωογόνος δυναμική της νεολαίας πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, αρκεί να έχει πλαίσιο αναφοράς΄΄, συμπλήρωσε.   - 
Επιπρόσθετα, κάλεσε τις μεταποιητικές επιχειρήσεις του Δήμου να επιδιώκουν την ολοένα βελτιούμενη ποιότητα των προϊόντων τους, διευκρινίζοντας πως θα έχουν τη στήριξη του Δήμου. Εκθείασε τις επιχειρήσεις ΄΄Οινοποιεία Θεοδωρακάκος΄΄ και ΄΄Οίκος Αδαμαντίνα΄΄ για την αξιόλογη πορεία που διαγράφουν στο χώρου του επιχειρείν (΄΄Τιμούν τη Λακωνία και το Δήμο Ευρώτα΄΄), ανακοινώνοντας τη θεσμοθέτηση βραβείων επιχειρηματικότητας. Μίλησε, τέλος, για το ιδιαίτερο στίγμα που έχει κάθε ένα από τα συνολικά 26 Τοπικά Διαμερίσματα και την ξεχωριστή αντιμετώπιση που τυγχάνουν από το Δήμο Ευρώτα.
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ευρώτα

*** Εστιατόρια σε όλο τον κόσμο και πόλη στο Κονγκό με το όνομα "Καλαμάτα" :

Εστιατόρια σε όλο τον κόσμο και πόλη στο Κονγκό με το όνομα "Καλαμάτα"
* Οταν σε διάφορα μέρη του κόσμου συναντάς το όνομα “Καλαμάτα” μόνο ευχάριστα συναισθήματα μπορεί να σου προκαλέσει. Προ μηνών η "Ε" παρουσίασε ένα μεσογειακό εστιατόριο στην παραλία του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, όπου ο ιδιοκτήτης του αν και Ισραηλινός επέλεξε την ονομασία “Καλαμάτα” λόγω των φημισμένων ελιών και ελαιολάδου. Σε μία συνηθισμένη περιήγηση στο Facebook στο προφίλ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας βρεθήκαμε μπροστά σε κάποιες φωτογραφίες εστιατορίων σε διάφορα μέρη του κόσμου, τα οποία φέρουν το όνομα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Ειδικότερα υπάρχουν φωτογραφίες από εστιατόρια στην Κωνσταντινούπολη, τη Νέα Υόρκη, το Τορόντο, την Οξφόρδη, στο Νάσβιλ του Τενεσί και στα Αλάτσατα της Σμύρνης ενώ σε άλλη φωτογραφία βλέπουμε το χάρτη της επαρχίας Κατάνγκα του Κονγκό, στην οποία ανήκει μία πόλη με το όνομα Καλαμάτα. Οπως έχουμε πει και παλιότερα η Καλαμάτα είναι παντού!
*** Το καλύτερο βιβλίο του 2012 ο "Κύκλος ακαθορίστου διαμέτρου"  :

Το καλύτερο βιβλίο του 2012 ο "Κύκλος ακαθορίστου διαμέτρου"
* Ως το καλύτερο από τα βιβλία του 2012 επέλεξε και βράβευσε η Επιτροπή Ανάγνωσης και Αξιολόγησης του Λογοτεχνικού Περιοδικού "Κελαινώ" την ποιητική συλλογή «Κύκλος ακαθορίστου διαμέτρου» του ποιητή-συγγραφέα Αριστοτέλη Φράγκου.
Η τελετή έγινε το περασμένο Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου στην Αθήνα. Εκεί ο ποιητής έλαβε τιμητική διάκριση και άκουσε πολύ κολακευτικά λόγια για το έργο του, από την Ηρώ Αεξανδράκη, μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης. Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο φιλόλογος - συγγραφέας Άγγελος Λάππας.
Η κριτική της κ. Αλεξανδράκη ανέφερε τα παρακάτω: "Ο Αριστοτέλης Φράγκος, άξιος γόνος της Μεσσηνίας, αξιόλογος ποιητής και συγγραφέας, κοσμεί με το έργο του τα ελληνικά γράμματα και συνεισφέρει στις πολιτιστικές αξίες της πατρίδας μας με 7 ποιητικές συλλογές και δύο μυθιστορήματα. Προσφέροντας μου την ποιητική του συλλογή από 49 ποιήματα και 12 πεζά, τόσο λυρικά, που κάλλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν σαν ποιητική πρόζα, μου έδωσε την ευκαιρία για ένα ταξίδι στον εσωτερικό του κόσμο, ένα ταξίδι που αρχίζει από τον «προκλητικό» τίτλο της συλλογής: «Κύκλος ακαθορίστου διαμέτρου». Αν και ο ίδιος εξηγεί πως «Κύκλος είναι η ανθρώπινη ζωή. Διάμετρος η ακαθόριστη διάρκεια μας», μου θύμισε το πέταγμα μιας πέτρας στο νερό, που δημιουργεί κύκλους αρχίζοντας απ’ τον πιο μικρό και φτάνοντας, σ’ όλο και μεγαλύτερους, όσο αυτοί προχωρούν προς το σβήσιμο. Τα ποιήματα αυτής της συλλογής δημιούργησαν στο νου μου την ίδια εικόνα. Κάθε επόμενο που μελετούσα, μεγάλωνε η διάμετρος της ήδη εξαίρετης εντύπωσης που είχε δημιουργηθεί απ’ την ανάγνωση του πρώτου και ακόμη της ολιγόλεξης αφιέρωσης της ποιητικής συλλογής στις «Καρυάτιδες της ζωής μου Ηλιάυα - Βασιλική», όπως ο ίδιος γράφει, μια αφιέρωση που μαρτυρεί ευαισθησία, θαυμασμό και αγάπη. Δεξιοτέχνης του λόγου και του στίχου ο ποιητής μας, μ’ όποιο θέμα κι αν καταπιαστεί, η γραφίδα του ίο υποτάσσει στην έμπνευση του, το τιθασεύει, του δίνει ζωή, κίνηση, φωνή, φως. Οι στίχοι ολιγοσύλλαβοι, λιτοί, χωρίς ρήματα πολλές φορές ή κάποτε συμπληρωμένοι με ευπροσήγορα αποσιωπητικά, απαλλαγμένοι από λεξιλαγνείες και λυρικούς κομπασμούς, έχουν ένταση και δύναμη δημιουργίας παρομοιώσεων, μεταφορών, αντιθέσεων και κυρίως άπειρων εικόνων. Αλλοτε πάλι ο λυρισμός είναι πυκνός, με το μεγάλο προτέρημα να μην κουράζει, αλλά να μαγεύει.
Τα θέματα, ποικίλα, δεν μιλούν για παραμύθια, ούτε για ξεθωριασμένες ζωγραφιές παλιού καιρού, περιγράφουν έντονους προβληματισμούς, ανησυχίες, διαμαρτυρίες, διαλογισμούς, αλήθειες, έρωτες. Παντού κυριαρχεί ο ρεαλισμός, ένας σκληρός ρεαλισμός, όλα λέγονται με τ’ όνομά τους, μια όμως αφανής λυρικότητα κι ευαισθησία τα μετουσιώνει σ’ έντεχνο λόγο. Η γλώσσα, κάποιες φορές δεν φοράει τα καλά της και προς στιγμήν εκπλήσσει έτσι άβαφη κι ατημέλητη, όμως ο Αριστοτέλης Φράγκος μπορεί να διαχειρίζεται ακόμη και άηχες και α-ποιητικές λέξεις μ’ έναν δικό του μαγικό τρόπο, ώστε να τις παρουσιάζει στολισμένες με το ωραιότερο ένδυμα και το υπεροχότερο ψιμύθιο μιας αληθινά ζωντανής ή αυτοσαρκαστικής έκφρασης.
Το ερωτικό στοιχείο, παρόν και υψιπετές, μαρτυρεί ευαισθησία, σεβασμό και αγάπη προς το αντίθετο φύλο. Στα πεζά υπάρχει υπέροχος λυρισμός. Περιγραφές τοπίων, ωρών της μέρας, προσώπων και συναισθημάτων, ζωγραφίζονται άλλοτε με μια εμπρεσιονιστική, φωτογραφική σχεδόν πινελιά κι άλλοτε με την αδρή, βίαιη και γεμάτη συναισθηματική αγωνία ρεαλιστική έκφραση, που ξέρει να στοχεύει στην πρόκληση βαθύτερων συναισθημάτων, αδιαφορώντας για την πιστή απεικόνιση. Και βέβαια, εκείνο που εντυπωσιάζει τόσο στην ποίηση, όσο και στα πεζά του Αριστοτέλη Φράγκου, είναι το απρόσμενο τέλος. Οι ακροτελεύτιοι στίχοι ή η τελευταία πρόταση στα πεζά, μοιάζουν μ’ εκρηκτικό πίδακα σιντριβανιού μέσα σ’ ένα κήπο καλλιτεχνικά, αλλά κι ανεπιτήδευτα αρχιτεκτονημένο, συμμετρικό, αλλά χωρίς εκείνη την κουραστική νοικοκυροσύνη που όλα τα προβλέπει, αφού αφήνει τον αναγνώστη να ταξιδέψει, όσο μακριά αντέχει, όσο του επιτρέπει το βεληνεκές της φαντασίας του.
Θα τελειώσω αυτή τη σύντομη παρουσίαση, ανάξια της προσωπικότητας και του έργου του Αριστ. Φράγκου, με μια πρόταση της φιλολόγου Γιώτας Σβερκούνου-Τσαούση, παρμένη απ’ το προλογικό της σημείωμα στην εν λόγω ποιητική συλλογή: «Το στυλ του Αρ. Φράγκου... είναι τέλεια προσωπικό, αμίμητο, στην κυριολεξία του όρου και μάλιστα με τη διπλή σημασία του επιθέτου! Την ενεργητική (δεν μιμείται άλλους) και την παθητική (δε γίνεται να τον μιμηθούν άλλοι)»".

*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :

~** Β΄ Εθνική Foot ball League I ,   Tετάρτη 10/10/2012  :
Εργοτέλης Ηρακλίου– Απόλλων Σμύρνης   1-0  , (0-0)  .- ^
Φωκικός Άμφισσας –Παναιτωλικός Αγρινίου  0-1  , (0-1) .- ^
~ Την Πέμπτη ,Ηρακλής Ψαχνών Εύβοιας – Δόξα  Δράμας
Καλλιθέα – Αναγέννηση Γιαννιτσών   3-2  , (1-0) .- ^
~ Την Πέμπτη, ΑΕΛ Λάρισσα -  Ολυμπιακός Βόλου
 Νίκη Βόλου – Ηρακλής Θεσσαλονίκης   1-0 , (0-0).- ^
Παναχαϊκή Πατρών –Νέα Καβάλα   0-1  , (0-0) .- ^
~ Την Πέμπτη, Πανσερραϊκός  Σερρών– Αναγέννηση Επανωμής
~ Την Πέμπτη ,Θρασύβουλος Αθηνών – Καλλονή Μυτιλήνης
Βύζας Μεγάρων – Εθνικός Γαζώρου Σερρών    0-0  , (0-0) .- ^
Ρεπό :  ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ .-
~** Στην προκριματική φάση εθνικών ομάδων Νέων :
ΜΟΛΔΑΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ    0-0 , (0-0) .- ^

~** Σε φιλικό αγωνα ποδοσφαίρου :
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ    , (1-0) .-
Τα γκόλ:  44΄Φραγκουλάκης

~** Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στα προκριματικά ευρωπαϊκών Εθνικών ομάδων στο ποδόσφαιρο :
ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΣΝΙΑ /ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ   --
Στο  Ευρωπαϊκό δρόμο του Μπάσκετ Ευρωλίγκα : Όμιλοι 6 ομάδων ,
Την Πέμπτη ~* ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς - ΚΑΧΑ ΛΑΜΠΟΡΑΛΕ  Ισπανίας --
και
Την Παρασκευή ~* ΡΕΑΛ  ΜΑΝΔΡΙΤΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  --
Για το  Ελληνικό  πρωτάθλημα στο Μπάσκετ Α1 στην έναρξη  της 1ης αγωνιστική :
Σάββατο 13 /10 /2012 :
* Καβάλα - Ιλυσιακός
* Περιστέρι - Πανελευσινιακός
Κυριακή 14 Οκτωβρίου  2012 :
~  Ολυμπιακός Πειραιώς - ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης
~  Κολοσσος Ρόδου - Ρέθυμνο
~  Πανιώνιος ΚΑΟΔ  Δράμμας
Την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου  2012 : 
~ Άρης Θεσσαλονίκης - Παναθηναϊκός
~ Ίκαρος  Καλλιθέας - Απόλλων Πατρών


~** Στην Δ΄ εθνική Περιφερειακό ποδόσφαιρο 6ος Όμιλος ΞΕΚΙΝΑ 21/10/2012:  
  ΠΦ0 Πανόπουλο – ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά
Ατρόμητος Λάππα  -  Δόξα Νέας Μανωλάδας
ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης – Εθνικός Σαγέϊκων
Αχαϊκή – Διαγόρας Βραχνέϊκων
ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών – Παναρκαδικός   

***  Διακίνηση λαθραίων τσιγάρων :
Image
* από εταιρείες κατεψυγμένωνΣτα ίχνη τεράστιου κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, στο οποίο εμπλέκονται εταιρείες τροφίμων και μεταφορών, δικηγόροι και, εν γένει, επιχειρηματίες και πολλοί ιδιώτες, βρίσκεται η ΕΛΑΣ μετά από πολύμηνη έρευνα, όπως έγραψε σε χθεσινή του ανάρτηση το Vima.gr.
«Βιτρίνα» του λαθρεμπορικού κυκλώματος θεωρούνται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, δύο εταιρείες που πωλούν κατεψυγμένα τρόφιμα, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον 25 άτομα. Μάλιστα, επείγον έγγραφο για άνοιγμα των λογαριασμών δεκάδων μελών του κυκλώματος έχει σταλεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου από την ΕΛΑΣ στις αρμόδιες υπηρεσίες για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Με την υπόθεση ασχολούνται υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εντός κι εκτός Αθηνών, ενώ μεγάλο τμήμα της έρευνας γίνεται στην Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι στη διάθεση του «Βήματος», μέλη της οργάνωσης έχουν συστήσει εταιρείες στην Αθήνα και στη Βουλγαρία που εκτελούν μεταφορές φορτίων κι οι οποίες συνεργάζονται με εταιρείες πώλησης κατεψυγμένων φαγητών. Τα άτομα αυτά φέρεται να χρησιμοποιούν τις εταιρείες ως προκάλυμμα για λαθραία εξαγωγή τσιγάρων από την Ελλάδα προς Ιταλία μέσω Πατρών.
Όπως έχει προκύψει από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, το κύκλωμα διατηρεί «συνδέσμους» μέσω των οποίων προμηθεύονται πλαστές πινακίδες, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά και με διάφορους «παράγοντες» που διευκολύνουν την είσοδο των φορτηγών στο λιμάνι της Πάτρας.
Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το κύκλωμα έχει δημιουργήσει εταιρείες τροφίμων με κανονική εμπορική δραστηριότητα, όμως στην ουσία η βασική της ενασχόληση είναι το λαθρεμπόριο τσιγάρων.
Όπως ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ, «συνήθως αντιμετωπίζουμε περιπτώσεις όπου τα ονόματα εταιρειών χρησιμοποιούνται για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, χωρίς οι υπεύθυνοι αυτών των επιχειρήσεων να έχουν ιδέα για τη συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητα και τη χρήση του ονόματος της εταιρείας. Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση η εταιρεία με τους ευυπόληπτους επιχειρηματίες πρωτοστατεί στο λαθρεμπόριο τσιγάρων κι η υπόλοιπη δραστηριότητά της είναι “βιτρίνα”».


*** "Μάζεψε" τραπεζοκαθίσματα σε Ναυαρίνου και μαρίνα :
Image
* ο ΔήμοςΦαίνεται ότι η πολιτική της Δημοτικής Αρχής να «σηκώνει» τα τραπεζοκαθίσματα από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που οφείλουν μεγάλα ποσά στο Δήμο Καλαμάτας, κυρίως από τη μη καταβολή ενοικίου για τον κοινόχρηστο χώρο που τους έχει αποδοθεί, δεν ήταν μια… ντουφεκιά στον αέρα.
Χθες, δημοτικό συνεργείο μάζεψε τα τραπεζοκαθίσματα από δύο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην οδό Ναυαρίνου. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης μίας εξ αυτών προσπάθησε, μετά την πρώτη επιχείρηση, να βγάλει τα καθίσματα και πάλι, αλλά ειδοποιήθηκε το συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας και τα μάζεψε εκ νέου!
Όπως έγινε γνωστό, όμως, εκτός από τη Ναυαρίνου, την προηγούμενη εβδομάδα ανάλογη επιχείρηση έγινε και στην περιοχή της μαρίνας, αλλά ο ιδιοκτήτης έσπευσε για ρύθμιση της οφειλής και τελικά κράτησε τα τραπεζοκαθίσματά του.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Δημήτρης Μπούχαλης, επανέλαβε ότι πρόκειται για προσπάθειες που δεν έχουν ως στόχο να πλήξουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά να φέρουν ισονομία μεταξύ των επαγγελματιών και να πάψουν να υπάρχουν οι συνεπείς που πληρώνουν και οι «έξυπνοι» που δεν πληρώνουν.
Ως γνωστόν, το προηγούμενο διάστημα, ο Δήμος Καλαμάτας είχε «σηκώσει» τα τραπεζοκαθίσματα από δύο επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης και ειδικότερα στην κεντρική πλατεία και στην περιοχή του Δημαρχείου. Η πρώτη ρύθμισε την οφειλή της και πήρε πίσω τα τραπεζοκαθίσματα, ενώ η δεύτερη συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς αυτά.
Ανάλογη πρωτοβουλία είχε παρθεί και για την περιοχή του Ιστορικού Κέντρου.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη


*** Αδελφοποίηση της Καλαμάτας με πόλη της Γερμανίας :
Image
* Για να δείξει πόσο καλή συνεργασία έχει με τους Έλληνες συνομιλητές του, αλλά και την καλή διάθεση της γερμανικής πλευράς, ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, αρμόδιος για θέματα ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Χανς - Γιοακίμ Φούχτελ, έκανε μια... έκπληξη χθες στον Αντώνη Σαμαρά, όταν συνομιλούσε με την Άνγκελα Μέρκελ. «Σου έχω μια αδελφοποίηση γερμανικής πόλης με την πόλη από την οποία κατάγεστε, την Καλαμάτα», του είπε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ως γνωστόν, το αίτημα της αδελφοποίησης της Καλαμάτας είχε διατυπωθεί προσωπικά από το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα.

 Ο δήμαρχος είχε υποβάλει το αίτημά του στον εντεταλμένο της Γερμανίας στην Ελλάδα, Γιόακιμ Χανς Φούχτελ, που στις αρχές Σεπτέμβρη επισκέφθηκε την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.
Στο δελτίο Τύπου που είχε εκδοθεί τότε από το Δήμο Καλαμάτας σημειωνόταν σχετικά: «Ιδιαίτερη συνάντηση είχε ο δήμαρχος με τον κ. Φούχτελ, κατά την οποία τον προσκάλεσε στην Καλαμάτα και συμφώνησαν για την αδελφοποίηση με μια πόλη της Γερμανίας, που αποτελεί άλλωστε και επιθυμία του πρωθυπουργού».
Από τότε μέχρι σήμερα, όπως έγινε γνωστό, δημιουργήθηκε μια ειδική επιτροπή που χειρίζεται το θέμα από το Δήμο Καλαμάτας, με επικεφαλής τον Παν. Κουτσογιαννόπουλο, και έχουν γίνει μια σειρά από πρόδρομες ενέργειες.   Α.Π.
  εφημερίδα  ¨Θάρρο" Καλαμάτας  2012 .-

 
*** Δραματικά στοιχεία για την ανεργία στους μηχανικούς
Image
* Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος των Μηχανικών παρουσιάστηκαν χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου των μηχανικών της Μεσσηνίας, με βάση τα οποία αποφασίστηκαν δυναμικές και πολύμορφες κινητοποιήσεις όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών και κοινό μέτωπο αγώνα με τους επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς της χώρας κατά των νέων μέτρων.
Επίσης, έγινε αναφορά στις νέες μεθοδεύσεις υφαρπαγής των αποθεματικών του ΕΤΑΑ, μέσω της κυοφορούμενης ένταξης των κλάδων Υγείας του Ταμείου στον ΕΟΠΥΥ.
Για μία ακόμη φορά επισημάνθηκε η παράλογη απόφαση νέας μεγάλης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών ενώ οι Μηχανικοί μαστίζονται από την κρίση, αδυνατώντας ήδη σε συντριπτικά ποσοστά να καλύψουν τις μέχρι τώρα εισφορές τους, με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα επίσημα στοιχεία που καταδεικνύουν τη δραματική κατάσταση στον κλάδο των Μηχανικών είναι αποκαλυπτικά: Συγκεκριμένα από τους 97.697 ασφαλισμένους στον Κλάδο Υγείας του Τομέα Μηχανικών και ΕΔΕ του ΕΤΑΑ, οι 25.117 δεν έχουν καλύψει τις ασφαλιστικές τους εισφορές και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Από όσους έχουν καλύψει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, 7.897 έχουν προβεί σε ρύθμιση των οφειλών τους, με αβεβαιότητα για το αν θα μπορέσουν να καλύψουν τις εισφορές του επόμενου εξαμήνου, χωρίς τις αυξήσεις που επιβάλλει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Οι ομιλητές τόνισαν ότι «τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν είναι νούμερα. Είναι οι ζωές και η απόγνωση του καθένα από τους συναδέλφους μας που δεν μπορούν να ανταποκριθούν, τις αγωνίες του καθένα που έχουν προβεί σε ρύθμιση και πασχίζουν να ξεπληρώσουν, του καθένα από τους χιλιάδες νέους συναδέλφους που δεν μπορούν να βρουν εργασία και ξενιτεύονται».
Μάλιστα, για σήμερα το απόγευμα στις 7.30 έχει οριστεί συγκέντρωση των μηχανικών στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», με σκοπό τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου. Μια πρώτης μορφής αντίδραση είναι η αποχή όλων των εργοληπτών δημοσίων έργων από τους δημόσιους διαγωνισμούς. Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί, κατ’ αρχήν, στις 18 του ίδιου μήνα.
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν: ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΤΕΕ Μεσσηνίας Δ. Θωμόπουλος, η πρόεδρος των Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ειρήνη Μουντανέα, η πρόεδρος των Αρχιτεκτόνων Μεσσηνίας Παναγιώτα Μπαξεβανάκη, ο πρόεδρος των Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Π.Τ. Μεσσηνίας Κώστας Μπούρας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δ.Ε. Μεσσηνίας Γιώργος Γεωργουλόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. Π.Τ. Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΕΜΔΥΔΑΣ), Γιώργος Διονυσόπουλος.  Του Αντώνη Πετρόγιαννη


*** Εξώδικο από "Διοκλή" στους κακοπληρωτές  :
Image
* Το 30% των επιχειρήσεων χρωστά πάνω από 4 ενοίκιαΗ αναζήτηση επιπλέον εσόδων, αλλά και η επαρκής αντιμετώπιση ενός θέματος που έρχεται από το παρελθόν, οδήγησαν την επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Διοκλής» στην αποστολή εξωδίκων σε ενοικιαστές των καταστημάτων που διαθέτει και δεν έχουν καταβάλει τα ενοίκιά τους για περισσότερο από τέσσερις μήνες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρό της, δημοτικό σύμβουλο Δ. Δημόπουλο, «αυτό που κάνουμε είναι ότι εκτελούμε σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης. Παράλληλα, στέλνουμε και ένα μήνυμα ότι πρέπει να υπάρχει ίση αντιμετώπιση προς όλους. Δεν μπορεί να υπάρχουν επαγγελματίες που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και άλλοι όχι.
Σε κάθε περίπτωση, σκοπός μας δεν είναι να κλείσουμε κανένα μαγαζί. Καταλαβαίνουμε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο προς όλους.
Από την πλευρά μας προχωρήσαμε τόσο σε μείωση των ενοικίων όσο και στη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλομένων. Πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη και υγιής ανταγωνισμός».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Δημόπουλος, ένα ποσοστό επαγγελματιών, που φτάνει στο 30% περίπου, οφείλει ενοίκια στο «Διοκλή» από τέσσερις έως και δώδεκα μήνες!
Από την άλλη πλευρά, προκειμένου να βοηθήσει τους επαγγελματίες η επιχείρηση πρόκειται να προχωρήσει σε διαφημιστική εκστρατεία ενίσχυσης της εικόνας του Βιοτεχνικού Πάρκου. Επίσης, σε παρεμβάσεις στα κτήρια όπου υπάρχουν προβλήματα, ενώ θα εξωραΐσει το κεντρικό κτήριο. Επιπλέον, στην κεντρική είσοδο του ΒΙΟΠΑ, στη δεξιά πλευρά, θα τοποθετηθούν δωρεάν διαφημιστικές ταμπέλες των επιχειρήσεων που υπάρχουν εκεί, ενώ στην αριστερή ανάλογες πινακίδες επί πληρωμή.
Τέλος, για το καθεστώς στη μαρίνα της Καλαμάτας, εν όψει των επιχειρηματικών σεναρίων για αλλαγή της μετοχικής της σύνθεσης, ο κ. Δημόπουλος σημείωσε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας περιμένει την απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας για τον τρόπο που θα χειριστεί ο «Διοκλής» και, κατ’ επέκταση, ο Δήμος Καλαμάτας το θέμα. Του Αντώνη Πετρόγιαννη


***Πριν 94 χρόνια
ΤΗΝ 11 π.μ. της χθες αφίκετο δια στρατιωτικού αυτοκινήτου προερχόμενος εκ Σπάρτης ο Γάλλος Αντιστράτηγος Μπονιέ, Διευθυντής της Συγκεντρώσεως των εγχωρίων προϊόντων, ακολουθούμενος και υπό του υπολοχαγού Ντυμπέρ προς επιθεώρησιν της ενταύθα Στρατιωτικής Γεωργικής Υπηρεσίας. Το απόγευμα ο Μπονιέ συνοδευόμενος και υπό του παρεπιδημούντος ενταύθα προ ημερών Λοχαγού Μαρβάλ και του υπολοχαγού Ντυμπέρ επισκέφθη τον Στρατιωτικόν Διοικητήν Παπαδόπουλον και τον Νομάρχην Καλκάνην. Ο Γάλλος Αντιστράτηγος κατέλυσεν εις το «Πανελλήνιον» ξενοδοχείον αναχωρών σήμερον κατά πάσαν πιθανότητα.

Ο ενδεκαετής Ιωάν. Ξενούλης ετραυμάτισεν εις το Ασλάναγα σοβαρώς δια σουγιά εις την δεξιάν πλευράν τον συνομήλικόν του Ανδρέαν Ν. Τσάλταν. Η κατάστασις του τραυματισθέντος είναι απελπιστική. Ο δράστης συνελήφθη.

ΑΠΟ αύριον επαναλαμβάνει τας παραστάσεις του ο Κινηματογράφος εντός του εν τη κάτω πλατεία οικήματος του Εφεσίου με ταινίας νέας και επικαιροτάτας.

*** Με κόκκινη μελάνη
Το… νερό του Καματερού
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Καλά έκανε η κυβέρνηση και κάλεσε την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα. Έχουμε, όμως, μερικές απορίες. Άραγε, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους, της ανέλυσε την πραγματική εικόνα που βιώνει η ελληνική κοινωνία;
Ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην υψηλή επισκέπτρια, όπως πολύ σωστά έγραψε ο Στάθης, ότι τα Μνημόνια που αποφασίζουν για τη χώρα μας, ντόπιοι και ξένοι, είναι σαν «το νερό του Καματερού»; Θυμόμαστε, εκείνο το θαυματουργό υγρό που «θεράπευε» τον καρκίνο και πάσα άλλη νόσο του... ανοσοποιητικού συστήματος. Ένα θλιβερό μαντζούνι, ένα μαγικό που έπαιξε- μάλιστα επί μακρόν- με τον πόνο του κόσμου.
Γιατί επί της ουσίας, το ίδιο συμβαίνει και με τα Μνημόνια. Όλα τα θεραπεύουν, όμως ο ασθενής ψυχορραγεί και το φάρμακο χειροτερεύει, αλλά χορηγείται.
Η Ελλάδα δολοφονείται κι όσοι την ποτίζουν με το «νερό του Καματερού» για να τη «σώσουν» από τους δολοφόνους της έχουν την ίδια ευθύνη με εκείνους. Τα ψέματα τελείωσαν. Ουδείς πλέον δε γνωρίζει, ουδείς από τους πολίτες αυτής της χώρας δικαιούται να μην ακούει ή να μη διαβάζει, ανυποψίαστος, χωρίς να αμφιβάλλει, χωρίς να ερευνά, χωρίς να κρίνει.
Γιατί μέχρι σήμερα οι αντιδράσεις σ’ αυτό που γενικά ονομάστηκε «μέτρα», ίσως και για να μην καταλάβουμε το μέγεθος της σημασίας τους, είναι καμιά πενηνταριά πανό που πορεύονται ή κάτι τεράστια μεγάφωνα που παίζουν «επαναστατική» μουσική στη διαπασών, σε βαθμό που να σε τρελαίνουν και να θέτουν σε κίνδυνο την ακοή των περαστικών και των εργαζομένων στην περιοχή - μήπως για να τους ξυπνήσουν;
Όλο αυτό για εκείνους που το κάνουν λέγεται «αγώνας», ενώ για τους περαστικούς και τους εργαζομένους της περιοχής είναι: «Δε με παρατάτε κι εσείς στον πόνο μου και στη δυστυχία μου...».
Ας μην ψάχνουμε, όμως, για εξιλαστήρια θύματα. Η Μέρκελ και η πολιτική της είναι πρόβλημα. Υπάρχουν, όμως, και δικά μας θέματα. Σκεφθείτε μόνο πόσα απίστευτα συνέβησαν, πρόσφατα, με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Φαίνεται πως προτιμάμε να μας διοικούν ανόητοι και φαύλοι πολιτικοί.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει υγιής κοινωνία. Είναι μια σούπα, όπως εύστοχα διάβασα, κρύα μάλιστα, όπου κανένας δεν καταλαβαίνει τίποτα και όπου καθένας εξευτελισμένος, εξουθενωμένος και απογοητευμένος τρέχει να αποσυρθεί στον καναπέ του ή και να κρυφτεί για να μη βλέπει και για να μην τον βλέπουν. Να αφεθεί να τον περικόπτουν άνετα!

***

~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/09/29-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012.-
Μια  καμίλα  ζεί για  4  τέσσερις βδομάδες με  200 λίτρα  νερό . !
~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/30-2012-5-29092012-0-1.html  , Στο  αγιάζι  της  Κυριακάτικης  ενημέρωσης Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου  2012 .-

 ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΤΩΒΡΙΟΥ  2012 :
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/10/01-2012-blogger-10-2012-1830.html  , Στο  αγιάζι  της  καθημερινότητας  Δευτέρα  01  Οκτωβρίου  2012 .-
~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/2012-01-2012-1912-2012-p-1030004.html  , Ιστρορία  μας (μέρος της ) μέσα  από Βιντεοπαρουσιάσεις  2012 , Δευτέρα  01  Οκτωβρίου  2012 .-
~*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ   , Τρίτη  02  Ο τωβρίου  2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html  , Στο  αγιάζι  της  Ενημέρωσης Τρίτη  02  Οκτωβρίου  2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα .-
~*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Αθλητική  Τετάρτη  03 Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/video-2012.html , ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΔΡΩΜΕΝΑ σε  VIDEO  2012 , Πέμπτη  04 Οκτωβρίου  2012 .- ~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ,  Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  04 Οκτωβρίου  2012 .-  
~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html ,H ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ μέσα από Βίντεο , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html ,  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Παρασκευή  05 Οκτωβρίου  2012  .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/06102012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ Σάββατο 06/ Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7.html ,  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα στο αγιάζι της Ενημέρωσης 
Κυριακή 07 Οκτωβρίου  2012 .-
~**http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html  , ΕΛΛΑΔΑ μέσα  από  ΒΙΝΤΕΟ , Μένουμε  Βλέπουμε  και Ζούμε  Ελλάδα , Δευτέρα  08  Οκτωβρίου  2012 .-
~*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση  και  Άλλα , Δευτέρα  08 Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ , Τρίτη  09  Οκτωβρίου  2012.
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης στην καθημερινίτητά  μας , Τρίτη  09 Οκτωβρίου  2012 .-
 ~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Μεσσηνιακά και  Άλλα  από το ποντικάκι μας , Τετάρτη  10  Οκτωβρίου  2012 .-


*** TA  BINTEO ΣΤΗΝ  ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ :
***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =336video.-
~
http://www.youtube.com/vlasiskal , = 375 video.-

***

~** www.athensclassicmarathon.gr   , 30oς κλασσικός Μαραθώνιου Αθηνών .Γιατροί χωρίς Σύνορα .-
~** www.seaelpis.gr  , ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ // 25η Αμφικτιονία .-
~** www.archives.gr  , ΑΡΧΕΙΟ  ΕΡΤ .-
**