~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  21  Φεβρουαρίου  2013  :

ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Το  ποντικάκι  πάντα  κοντά  στην ενημέρωση ! :


*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  : 
*** Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν οι αγρότες : Μετά  από  30  ημέρες  στα μπλόκα  και  στους δρόμους :
  *  Τη στάση που θα κρατήσουν καθορίζουν στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες σε σύσκεψη εκπροσώπων και από τα 34 «μπλόκα» της χώρας στον κόμβο της Νίκαιας επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Μέλη του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθούν με εκπροσώπους κομμάτων και υπουργείων. Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων αυτών, οι αγρότες πρόκειται να συνεδριάσουν στα κατά τόπους μπλόκα, προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

*** Ενδιαφέρον για το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο από τον Πρέσβη της Ινδονησίας  :
  *  Ο πρέσβης της Ινδονησίας στο Δήμο Καλαμάτας
 Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα ο πρέσβης της Ινδονησίας Benny Bahanadewa, συνοδευόμενος από το διπλωματικό ακόλουθο Alex Rudini Sulaiman.
Ο πρέσβης ανέλαβε προσφάτως τα καθήκοντά του και μέσω της εθιμοτυπικής επίσκεψής του θέλησε να γνωρίσει την Καλαμάτα και να μεταφέρει την επιθυμία της Πρεσβείας της Ινδονησίας να συνάψει σχέσεις συνεργασίας με την περιοχή στον τομέα του πολιτισμού (Φεστιβάλ Χορού), του τουρισμού και του εμπορίου αγροτικών προϊόντων (ελαιόλαδο).
Επίσης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προγραμματίσουν τις επόμενες εβδομάδες συνάντηση μεταξύ επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ελαιολάδου, αλλά και άλλων αγροτικών προϊόντων, και αρμοδίων της Πρεσβείας, έτσι ώστε να προωθηθεί η συνεργασία

***  40 χρόνια από το Τριμελές Εφετείο για ναρκωτικά :
  * «Καμπάνες» σε φυγόδικους για ναρκωτικά «έριξε» το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Σε δύο υποθέσεις που είχαν απασχολήσει το 2007, 4 κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν συνολικά σε 40 χρόνια κάθειρξης.
Σε μία τρίτη, δε, υπόθεση, επέβαλε σε κατηγορούμενο φυλάκιση 4 ετών για πώληση ηρωίνης σε τοξικομανείς.
 Καλλιέργεια χασίς
Σε κάθειρξη 10 χρόνων και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδικάσθηκε ως φυγόδικος ένας Γερμανός για καλλιέργεια, συγκομιδή και κατοχή χασίς.
Το 2007 είχε έρθει για διακοπές στη Φοινικούντα. Στις 27 Απριλίου του ίδιου έτους αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας έκαναν έλεγχο στο τροχόσπιτο που διέμενε. Εκεί βρήκαν 2 φυτά ινδικής κάνναβης, ύψους 15 εκατ. το καθένα, καθώς και χασίς 8,7 γραμμαρίων, που ήταν διασκορπισμένα στα σκεπάσματα του κρεβατιού, σε πιάτο, ενώ μέρος είχε κρύψει σε θυλάκιο ρούχου.
Σε πολύ μικρή απόσταση ο Γερμανός καλλιεργούσε σε πλαστικά σακουλάκια άλλα 20 δενδρύλλια, τα οποία είχε σκεπασμένα με χάρτινο κιβώτιο.
 Αλβανοί με χασίς
Σε 10 χρόνια κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο 5.500 ευρώ τον καθένα καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 3 φυγόδικους Αλβανούς, οι οποίοι στις 15 Ιουλίου του 2007 είχαν συλληφθεί για κατοχή χασίς.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι Αλβανοί στο 10 χλμ. του δρόμου Καλαμάτας – Τρίπολης. Σε έρευνα που έκαναν βρήκαν στο πορτμπαγκάζ, κάτω από εφημερίδες, κρυμμένες δύο συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν 103 και 94 γραμμάρια χασίς.
 Ηρωίνη
Τέλος σε 4 χρόνια φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 1.200 ευρώ καταδικάσθηκε ένας άντρας από τον Λαγκούβαρδο Γαργαλιάνων, για διάθεση ναρκωτικών σε τοξικομανείς.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει πουλήσει τουλάχιστον σε πέντε άτομα δόσεις ηρωίνης, τα οποία όμως κηρύχθηκαν αθώα λόγω παραγραφής του αδικήματος.
της Βίκης Βετουλάκη

***  Ασυνείδητοι κυνηγούν γεράκια  :
  *  Από τον Εθελοντικό Σύλλογο ΓΑΙΑ της Μάνης εστάλη ένα ακόμα τραυματισμένο γεράκι στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής - ANIMA.
 Το άτυχο, πανέμορφο, άγριο πουλί τραυματίστηκε από σκάγια. Το βρήκε η κυρία Βασιλική Κορρέ στο χωριό Κεντρικό του Μελιγαλά, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, αργά το απόγευμα και αμέσως κινητοποιήθηκαν οι εθελοντές για τη διάσωσή του.
 Το γεράκι διανυκτέρευσε με τη συντροφιά εθελοντών και νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας στάλθηκε στην Αθήνα, προκειμένου να του παρασχεθεί εξειδικευμένη βοήθεια.
 Δυστυχώς, μέσα στις δύο τελευταίες εβδομάδες είναι το 6ο πληγωμένο γεράκι που στέλνει η ΓΑΙΑ στην Αθήνα. Αν προστεθεί ότι έχουν βρεθεί ακόμα 4 γεράκια νεκρά, αυτομάτως «κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου» για όσους ασυνείδητους απειλούν τα ελάχιστα άγρια ζώα που μας έχουν απομείνει, πυροβολώντας ανεξέλεγκτα και τοποθετώντας δηλητήρια στη φύση.
 Το ευχάριστο είναι ότι το γεράκι είναι πλέον σε καλή κατάσταση. Ήταν τραυματισμένο επιφανειακά και σύντομα θα θεραπευτεί και θα επιστρέψει, για να απελευθερωθεί στο περιβάλλον του.Α.Π.
 
***  10.000 ευρώ στο Δημοτικό Παντοπωλείο, από την έκθεση « Η τέχνη της αγάπης»  :
  *    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση με τίτλο «Η Τέχνη της Αγάπης» που οργάνωσαν οι εθελοντές του Δημοτικού Παντοπωλείου, με τη στήριξη της «Φάρις» και του Δήμου Καλαμάτας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση φιλοξένησε 78 έργα, από τα οποία πουλήθηκαν τα 55 και συγκεντρώθηκαν 9.500 ευρώ περίπου.
Για ακόμα μια φορά, η τέχνη συμπαραστέκεται στους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη και συμπράττει με τους εθελοντές για να επιτευχθεί ένας σημαντικός κοινός σκοπός, που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου και, κατ’ επέκταση, όσων έχουν ανάγκη την αγάπη και την έμπρακτη στήριξή μας.

*** Προχωρά η περιμετρική οδός Καλαμάτας σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του ικαστηρίου :
  * Οι δύο από τους τέσσερις ιδιοκτήτες δέχθηκαν να παραχωρήσουν τις ιδιοκτησίες τους, αναγκάστηκε ο τρίτος, αναβολή για 12 Μαρτίου η άλλη υπόθεση
 Μετά την αναβολή την περασμένη Δευτέρα για τις 7 Οκτωβρίου 2013 της εκδίκασης της υπόθεσης καθορισμού οριστικής τιμής μονάδος για τις απαλλοτριώσεις της περιμετρικής οδού Καλαμάτας, από την περιοχή του Νέδοντα έως το τέλος της Λακωνικής, χθες το Δικαστήριο εξέτασε τη διοικητική αποβολή ιδιοκτητών υπό απαλλοτρίωση ακινήτων στην ίδια περιοχή.
Από τους τέσσερις ιδιοκτήτες, οι δύο συμφώνησαν να παραχωρήσουν τις ιδιοκτησίες του, η μία υπόθεση εξετάσθηκε ερήμην του ιδιοκτήτη, ενώ η τέταρτη αναβλήθηκε για τις 12 Μαρτίου 2013.
Σίγουρα η χθεσινή εξέταση είναι ένα ακόμη δείγμα ότι μπορούν να γίνουν έργα στην επίμαχη περιοχή, διαδικασία που για το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών ήταν καθοριστικής σημασίας.
Δηλώσεις για το όλο θέμα έκανε χθες το μεσημέρι και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας. Από την πλευρά του, διαβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, ότι το έργο, όχι μόνο θα προχωρήσει, αλλά και θα ολοκληρωθεί, παρά τα προβλήματα.
«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με την περιμετρική οδό, από τη στιγμή που έχει θεμελιωθεί η γέφυρα. Το έργο θα γίνει οπωσδήποτε και η ολοκλήρωσή του θα αλλάξει τα δεδομένα για την πόλη της Καλαμάτας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή», σχολίασε σχετικά.Α.Π.

***  Δεκάδες σοβαρά κρούσματα της γρίπης Η1Ν1 στην Ελλάδα :
  *  Σε έξαρση βρίσκεται η γρίπη στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Μέχρι την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, 42 σοβαρά κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης νοσηλεύθηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (15 συνεχίζουν να νοσηλεύονται), ενώ έχουν καταγραφεί 12 θάνατοι.
Χαρακτηριστικά, η πλειοψηφία των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχουν από γρίπη Α και κυρίως από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α Η1Ν1 2009. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, παρά το γεγονός πως ήταν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο από γρίπη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθήσει στη χώρα για τις επόμενες εβδομάδες και κατά συνέπεια αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων. Η επανεμφάνιση του πανδημικού στελέχους μπορεί να σχετιστεί με αυξημένο αριθμό σοβαρών περιστατικών ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν έχουν εμβολιαστεί.
«Υπενθυμίζουμε ότι η μετάδοση του ιού ευνοείται από τις ψυχρές κλιματικές συνθήκες, οι οποίες επικρατούν στη χώρα αυτήν την περίοδο και επιβάλλεται η προσοχή όσον αφορά την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Τα κύρια μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης είναι:
 * Η τήρηση των μέτρων υγιεινής, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, αναπνευστική υγιεινή με κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος.
  • Η έγκαιρη χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 ημέρες) κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση.
  • Η συνέχιση του εμβολιασμού κατά της γρίπης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά και για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
***    Νίκας: Το Καρναβάλι της Καλαμάτας θα κάνει αίσθηση σε όλη την Ελλάδα  : 
  *  Πριν λίγο στην παλιά αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσαν κοινή συνέντευξη ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, με την καρναβαλική επιτροπή.
 Ο κύριος Νίκας δήλωσε την στήριξη του σε αυτή την προσπάθεια, ενώ σε ερώτηση που του έγινε από το "Θάρρος" γιατο κόστος του Καρναβαλιού ,τόνισε ότι θα έχει την λιγότερη δυνατή υποστήριξη οικονομικά από τον Δήμο και ότι θα ενταχθεί στις εκδηλώσεις της Φάρις που ούτως ή άλλως λάμβαναν χώρα και τα προηγούμενα χρόνια.Τέλος επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι το καρναβάλι δεν είναι ανταγωνιστικό ουτε προς το Παραδοσιακό καρναβάλι της Νέδουσας αλλά και ούτε προς το ιστορικότερο Καρναβάλι του νομού Μεσσηνίας αυτό της Μεσσήνης ,και παράλληλα κάλεσε τους Καλαματιανούς καρναβαλιστές να παραβρεθούν στο "Νησί" την καθαρά Δευτέρα.
 Από την πλευρά της καρναβαλικής επιτροπής έγινε γνωστό ότι μέχρι αυτή την στιγμή έχουν δηλώσει συμμετοχή 40 πληρώματα και υπολογίζονται πάνω από 2000 καρναβαλιστές να λάβουν μέρος σε αυτό το εγχείρημα.
 Αναλυτικό ρεπορτάζ θα δείτε αύριο στο Θάρρος.
 

video  2  :  http://youtu.be/qT1aOVQQgfk  ,


*** Παλιό Νοσοκομείο - Προσεχώς Δημαρχείο ...μια μικρογραφία της χώρα μας :

    

    
  

   

   

   
 * Βρέθηκα στο παλιό νοσοκομείο για να κάνω μια συνέντευξη δίπλα, στο Κοινωνικό Ιατρείο.
Η πρώτη εικόνα φθάνοντας εκεί είναι κάτι ξεχαρβαλωμένα ασθενοφόρα, πνιγμένα στα βάτα. Δίπλα… μια σιδερένια τουαλέτα και αυτή εγκαταλελειμμένη.
Προχωρώντας βλέπεις το κοινωνικό ιατρείο: το μισό κτήριο βαμμένο και περιποιημένο, ενώ το υπόλοιπο μισό με σπασμένα τζάμια και σημάδια εγκατάλειψης να λάμπουν.
Πίσω από αυτό το περίφημο «προσεχώς δημαρχείο», το κτήριο του παλιού νοσοκομείου, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο εργοτάξιο και περιμένει υπομονετικά να τελειώσει και να υποδεχθεί ξανά κόσμο, υγιή αυτή τη φορά, από την αυτοδιοίκηση.
Κοιτάζοντας δεξιά βλέπεις το επίμαχο κτήριο της Καρδιολογικής, που έχει φέρει σε κόντρα τη διοίκηση του νοσοκομείου με το Δήμο Καλαμάτας. Η κεντρική πόρτα είναι κλειδωμένη, αλλά είναι σαν να έχει κάποιος κλειδώσει… τον ουρανό, αφού από παντού το κτήριο είναι ανοιχτό.
Δεν μπήκα καν στη διαδικασία να μπω στο εσωτερικό, αφού κάνοντας μια βόλτα περιμετρικά διέκρινα το χαμό που γίνεται στο υπόγειο του κτηρίου.
Φάκελοι ασθενών, κατόψεις του νοσοκομείου, τηλέφωνα, κλιματιστικά και φυσικά πολλές πολλές καρέκλες και γραφεία που σίγουρα θα μπορούσαν να μην είχαν αφεθεί έτσι στην τύχη τους.
Πηγαίνοντας στην πίσω μεριά του κτηρίου, η κλεισμένη είσοδος φυσικά παραβιασμένη και ανοιχτή, από εκεί κάποιος τυχερός “ψώνισε” το air condition του, αλλά του σπάσε το καπάκι όπως έβγαινε.
Και με θέα πλέον την είσοδο του νέου δημαρχείου βλέπεις και εκεί παρατημένα ασθενοφόρα και οχήματα, μάλιστα ένα δείχνει σε καλή κατάσταση από άποψη ηλικίας για να σώζει ζωές ακόμα, αλλά κάποιος έκρινε ότι αυτό όπως και πολλά άλλα αντικείμενα που έχουν μείνει εκεί, ότι δεν χρειάζονταν.
Σκέφτομαι απλά ότι όσα είδα ήταν μόνο στο μικρό κτήριο της Καρδιολογικής και μετά από τόσα χρόνια μάλιστα, ας σκεφτεί ο καθένας τώρα τι είχε ξεμείνει σε αυτό το κτήριο και τι έχουν αφαιρέσει μετά από τόσες λεηλασίες διάφοροι.
Τέλος, την τελευταία μέρα λειτουργιάς του παλιού νοσοκομείου, τι είπαν άραγε στους υπάλληλους; Μήπως : αύριο τα λέμε στο καινούργιο, μην φέρετε τίποτα από εδώ τα έχουμε όλα;
Αυτοί δυστυχώς είμαστε και για αυτό φθάσαμε ως εδώ, ας τα είχαν δώσει όλα σε ένα παλιατζή στην τελική αφού τα έβγαλαν άνευ αξίας , ούτε λεηλασίες θα είχαμε, και στην τελική κάτι έστω λίγο θα είχα βγάλει αυτό το ξέφραγο αμπέλι που λέγεται Ελλάδα, αλλά ξέχασα, τι σας νοιάζει, δικό σας σπίτι ήταν; Όχι…   Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης

***

***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση γιά  σήμερα  :

*** Ο Πετρουλάκης ζήτησε από τον Σταθόπουλο να μην διεκδικήσει ξανά την προεδρία! Q

  
   * Της Χριστίνας Ελευθεράκη
 ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ-ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗ ΓΣ
 Ο Πετρουλάκης ζήτησε από τον Σταθόπουλο να μην διεκδικήσει ξανά την προεδρία!
 ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΔΣ ΕΘΕΣΕ Ο ΣΟΦΡΩΝΑΣ
 Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 40 σωματεία (από 74 που είχαν δικαίωμα να παραβρίσκονται) διεξήχθη χθες το βράδυ στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» του διοικητηρίου η τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΜ. Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα, με την ένσταση του προέδρου του Πανιωνίου Γιώργου Σοφρωνά στο πρώτο σκέλος και τεσσάρων όχι στο δεύτερο κομμάτι -εκτός του κ. Σοφρωνά, του Χανδριναϊκού με τον Αποστόλη Ζωντανό, του Ηρακλή Καλαμάτας με τον Μιχάλη Κουτίβα και του Ολυμπιακού Καλαμάτας με τον Ηλία Παπακωνσταντίνου. Ο εκπρόσωπος του Χανδριναϊκού κατέθεσε την επιφύλαξή του για τον προϋπολογισμό.
Πρωτοφανή στην πολυετή πρωτοκαθεδρία του προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας Αριστείδη Σταθόπουλου, στάθηκε η παρέμβαση του προέδρου του Παμίσου Μεσσήνης, Γιώργου Πετρουλάκη, ο οποίος αν και έπλεξε το εγκώμιο για την προσφορά του πρώτου στην Ένωση και το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, είπε ευθαρσώς και από του βήματος της Γενικής Συνελεύσεως αυτό που πολλοί ψιθυρίζουν ότι δηλαδή ο κύκλος του κ. Σταθόπουλου έχει κλείσει και δεν θα πρέπει να θέσει εκ νέου υψηφιότητα για πρόεδρος στις εκλογές που θα ακολουθήσουν του χρόνου!
Η απάντηση του Αριστείδη Σταθόπουλου δεν θα μπορούσε να είναι άλλη φυσικά από το ότι ο ίδιος παίρνει τις αποφάσεις που αφορούν τον εαυτό του («είμαι μεγάλο παιδί», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά) και προφανώς εμμένει σε αυτό που έχει δηλώσει ότι δηλαδή προτίθεται να είναι για τελευταία φορά υποψήφιος, εκτός φυσικά αν μέχρι το 2014 έχει κάτι άλλο να ανακοινώσει.
Από την άλλη, το θέμα της τροποποίησης του καταστατικού και ειδικά όσον αφορά στον τρόπο εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ένα από τα βασικά σημεία κλειδιά που έφερε κατά βασή σε αντιπαράθεση τον κ. Σταθόπουλο με τον κ. Σοφρωνά, ανεβάζοντας το θερμόμετρο, τα θέματα διαιτησίας και τα παράπονα των ομάδων ανάλωσαν σημαντικό μέρος της συζήτησης, ενώ και ο τρόπος επιβολής ποινών (ο κ. Σταθόπουλος μετέφερε τη φιλοσοφία που διέπει τις σχετικές αποφάσεις, τονίζοντας ότι στοχεύει όχι στην ατιμωρησία, αλλά και όχι στην εξόντωση των ομάδων).
 Θα ανακοινωθεί δέσμη μέτρων για τη βία
Το πρώτο μέρος της Γενικής Συνέλευσης ήταν αφιερωμένο στα αυξημένα κρούσματα βίας που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στα μεσσηνιακά γήπεδα. Η εγγραφή του συγκεκριμένου θέματος στην ημερήσια διάταξη έδωσε την ευκαιρία για αυτοκριτική, καταγραφή των διαφορετικών πλευρών και προεκτάσεων, κάποιων προτάσεων και ο κ. Σταθόπουλος ανακοίνωσε στο τέλος ότι θα ακολουθήσει η ανακοίνωση δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση και αποτροπή τέτοιων φαινομένων στο μέλλον.
-Η χθεσινή βραδιά έκλεισε στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» με κοπή πίτας και την κλήρωση μιας ποδοσφαιρικής εμφάνισης την οποία κέρδισε ο ΑΟ Σπερχογείας (κατά σύμπτωση ο εκπρόσωπος του ΑΟΣ Κώστας Χριστόπουλος που κλήθηκε τυχαία να πει έναν αριθμό διάλεξε το 4 που αντιστοιχούσε στην ομάδα του).

***  Ακέφαλος ο Πανηλειακός λίγο πριν το ντέρμπι με την Καλαμάτα  :
  * Αναβρασμός επικρατεί στον Πύργο μετά την πρόθεσή του Κώστα Ντάβαρη, να φύγει από τον Πανηλειακό, όπως έκανε γνωστό μέσα από τηλεοπτικό κανάλι της Ηλείας
 Το patrisnews αναφέρει τα εξής:
Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον Πανηλειακό και μάλιστα άμεσα, εξέφρασε την Τετάρτη σε τηλεοπτική εκπομπή ο Κώστας Ντάβαρης, ο οποίος δήλωσε απογοητευμένος από την στήριξη που έχει η ομάδα από την πόλη του Πύργου και κυρίως από αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα, αλλά δεν το πράττουν.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Νταβαρης, την Πέμπτη το πρωί προτίθεται να πάει τα δελτία των παικτών στον δήμο Πύργου και θα τα παραδώσει στον δήμαρχο, προκειμένου αυτός να αναλάβει την ομάδα.
 Πολύ δύσκολη η τωρινή κατάσταση
Ο διοικητικός ηγέτης του Πανηλειακού και ο γενικός αρχηγός της ομάδας Χρήστος Δημόπουλος αναφέρθηκαν στην σημερινή κατάσταση, που είναι πολύ δύσκολη, λόγω της αδιαφορίας που υπάρχει για το παρόν και το μέλλον της.
Ο Κώστας Ντάβαρης ανέφερε ότι δεν έχει την παραμικρή βοήθεια, παρότι όταν ξεκίνησε η νέα προσπάθεια της ομάδας, το περασμένο καλοκαίρι, αρκετοί ήσαν αυτοί που του είχαν δηλώσει πως θα βοηθήσουν και οικονομικά, αλλά και με άλλους τρόπους.
«Όταν δέχτηκα να είμαι και πάλι στον Πανηλειακό, το καλοκαίρι, αρκετοί ήταν αυτοί που δήλωσαν πως θα είναι δίπλα στην ομάδα και θα συνεισφέρουν με όποιο τρόπο μπορούν. Τελικά μόνο ο κ. Αντωνόπουλος μας βοήθησε στην αρχή και κανένας άλλος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Ντάβαρης, που επισήμανε ακόμη ότι «η δημοτική αρχή (και όχι μόνο) είναι ανύπαρκτη».
Μάλιστα τόνισε ότι χθες ζήτησε από τον δήμο Πύργου να δώσει τουλάχιστον 5.000 ευρώ στην ομάδα και η απάντηση που πήρε είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα να δοθούν.
Ο Κώστας Ντάβαρης εμφανώς πικραμένος από την αδιαφορία που υπάρχει για την ομάδα, ανέφερε ότι δεν μπορεί να είναι ο μόνος πλούσιος στον Πύργο.
«Είμαι ο μόνος εφοπλιστής που υπάρχει στον Πύργο; Δεν μπορώ να βάζω μόνο εγώ χρήματα. Ακόμη και να μη με θέλουν κάποιοι στην ομάδα, να ξέρουν όλοι όσοι βάλουν χρήματα, αυτά δεν θα τα δώσουν σε μένα, αλλά στον Πανηλειακό. Ο Πανηλειακός είναι πάνω απ' όλους, γιατί η ομάδα είναι όλων μας. Θα μείνει στον Πύργο» τόνισε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο διοικητικός ηγέτης του Πανηλειακού αναφέρθηκε στο πρόβλημα με τα εισιτήρια, που έγινε λόγω της Ελληνικής γραφειοκρατίας περισσότερο («λογιστικό λάθος» το χαρακτήρισε), ενώ ανέφερε ότι η αστυνομία έδειξε μεγάλο ζήλο στην εφαρμογή της απόφασης να μην εισέλθουν φίλαθλοι στον αγώνα με τον Φωστήρα.
Επίσης παρότι φάνηκε να επιμένει στην αποχώρησή του από την ομάδα, ανέφερε ότι ο Πανηλειακός θα ταξιδέψει κανονικά την Κυριακή στην Καλαμάτα και δήλωσε μάλιστα ότι είναι αισιόδοξος για την κατάκτηση της νίκης.
 Δυσαρέσκεια για κάποιες «φωνές» των φιλάθλων
Ο Κώστας Ντάβαρης αναφέρθηκε και στις «φωνές» που υπήρξαν στον αγώνα με τον Φωστήρα, από κάποιους φιλάθλους (από τους οργανωμένους) τις οποίες χαρακτήρισε άδικες και κάλεσε τους φιλάθλους πριν κάνουν το παραμικρό να το σκέπτονται, γιατί δεν κάνουν καλό στην ομάδα.
Μάλιστα ανέφερε και την αντιμετώπιση που είχε ο γιος του Σάκη Σταυρόπουλου, Γιώργος, από κάποιους φιλάθλους, μετά από έναν αγώνα Α? Εθνικής, μια αντιμετώπιση που έφερε την αποχώρηση του κ. Σταυρόπουλου από τον Πανηλειακό.Του Χρ. Κανελλόπουλου

***  Οι πρώτες δηλώσεις του νέου τεχνικού διδύμου της Καλαμάτας :
  *  Νίκο Κακαλέτρης και Τάκης Σακελλαρόπουλος   αποτελούν από σήμερα και επίσημα το τεχνικό δίδυμο της Μαύρης Θύελλας. Στην προπονητική διαδρομή του πρώτου πρέπει να προσθέσουμε την παρουσία του σε Εράνη, Μιλτιάδη, Δώριο, Πατίστα, Τέλο Άγρα, Εορδαϊκό, ενώ όσον αφορά στον κ. Σακελλαρόπουλο, αυτή στον πάγκο του Πεταλιδίου, της Βέργας και των Ακαδημιών του Αίαντα.
 Οι δύο άνδρες βρέθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο και μίλησαν, αφού πρώτα «παρουσιάστηκαν» από τα μέλη της διοίκησης που έδωσαν το παρών – έλειπε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ο κ. Ράλλης και κάποια άλλα μέλη – στους ποδοσφαιριστές για περίπου 40 λεπτά, θέλοντας με το καλημέρα να δώσουν το στίγμα τους.
 Στη συνέχεια ο κ. Κακαλέτρης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η ομάδα έχει δυνατότητες και κυρίως έχει δυναμική. Μπορεί να τα καταφέρει, να γίνει και πάλι η Μαύρη Θύελλα που θέλουμε. Είναι άδικο να βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση και πιστεύω ότι με τη δυναμική του κόσμου θα ανέβει σύντομα επίπεδο. Είμαστε εδώ για να πετύχουμε τους στόχους της, έχουμε διάθεση, ορμή και φιλοσοφία. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια με τον Παναγιώτη και ευελπιστούμε ότι θα τα καταφέρουμε, ζητώντας τη βοήθεια του κόσμου, ειδικότερα εν όψει του αγώνα με τον Πανηλειακό».
 Από την πλευρά του ο Τάκης Σακελλαρόπουλος στις πρώτες του δηλώσεις στο «Θάρρος» ανέφερε: «Είναι βαρύ το φορτίο και η φανέλα της ομάδας που αναλαμβάνουμε και σίγουρα μπορώ να πω ότι δεν ήταν εύκολη η απόφαση. Είμαστε όμως έτοιμοι και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτή τη στιγμή εκείνο που προέχει είναι το ντέρμπι με τον Πανηλειακό που θα κρίνει πολλά... αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στο πάθος και τη δύναμη των παικτών και εμείς πρέπει να δείξουμε τα στοιχεία αυτά κατακτώντας τους βαθμούς της νίκης ενώ περιμένουμε τους οπαδούς της ομάδαςνα δώσουν βροντερό παρών την Κυριακή ώστε να μας βοηθήσουν σε αυτή μας την προσπάθεια»

***  Το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας πήρε τον τίτλο στα λύκεια της Μεσσηνίας  :
 

 

  

  

  

  * Μετά από συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα πέναλτι το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας επικράτησε στα πέναλτι του 1ου ΓΕΛ Μεσσήνης.
 Ο τελικός διεξήχθη στο γήπεδο "Π. Λουκαρέας" και η κανονική του διάρκεια έληξε με τις ομάδες ισόπαλες στο 1-1.
 Στην "Ρώσικη ρουλέτα" η ομάδα της Καλαμάτα επικράτησε με 4-3 και οι παίκτες μαζί με τους συμμαθητές τους που βρέθηκαν στις κερκίδες πανηγύρισαν έξαλλα τον τίτλο των πρωταθλητών Μεσσηνίας ! Αξίσουν συγχαρητήρια και στις 2 ομάδες

***

*** Για  την 1η  αγωνιστική στους  αγώνες Τσαμπιον Λίγκ στο ποδόσφαιρο των 16 :
12/02/2013 Σέλτικ Γιουβέντους 0 - 3
12/02/2013 Βαλένθια Παρί Σεν Ζερμέν 1 - 2
13/02/2013 Σαχτάρ Ντόνετσκ Μπορούσια Ντόρτμουντ 2 - 2
13/02/2013 Ρεάλ Μαδρίτης Μάντσεστερ Γ. 1 - 1
19/02/2013 Πόρτο Μάλαγα1 - 0 .- ^
19/02/2013 Αρσεναλ Μπάγερν Μονάχου1 - 3 .-^
20/02/2013 Γαλατασαράι Σάλκε1 - 1 .- ^
20/02/2013 Μίλαν Μπαρτσελόνα2 - 0 .- ^

*** Δίμηνος αποκλεισμός από τους αγωνιστικούς χώρους για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο :
 *  Με δίμηνο αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους και πρόστιμο 5.000 τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, για τα όσα είπε μετά τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός απολογήθηκε μέσω υπομνήματος στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ.
Ο αθλητικός δικαστής απέστειλε την απόφαση στα γραφεία της «πράσινης» ΚΑΕ, με τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού να μην έχει για τους επόμενους δύο μήνες δικαίωμα εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, χωρίς αυτό να ισχύει για τις κερκίδες ή τα επίσημα των γηπέδων. Επίσης θα έχει δικαίωμα εισόδου στα παιχνίδια των πλέι οφ της Α1, καθώς η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται την 1η Μαΐου.
Αναλυτικά η απόφαση:

«Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ για δυσφήμιση του αθλήματος από τον Πρόεδρο της, κ. Δημήτριο Γιαννακόπουλο, πρόστιμο 5.000,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 4-2-2013 και στον Πρόεδρο της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ κ. Δημήτριο Γιαννακόπουλο για δυσφήμιση του αθλήματος, απαγόρευση εισόδου σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους προσωρινά για 2 μήνες από την έκδοση και ανακοίνωση της παρούσας απόφασης, για τον ως άνω αγώνα».-

***  Για  την Ευρωλίγκα  στο Ευρωμπάσκετ  :

21/02/2013 Φενέρμπαχτσε Ούλκερ Μπαρτσελόνα -
21/02/2013 Μακάμπι Σιένα -
21/02/2013 Μπάμπεργκ Ουνικάχα Μάλαγα -
21/02/2013 Ζαλγκίρις Παναθηναϊκός -
22/02/2013 Κίμκι Μπεσίκτας -
22/02/2013 Αναντολού Εφές ΤΣΣΚΑ Μόσχας -
22/02/2013 Ολυμπιακός Κάχα Λαμποράλ -
22/02/2013 Ρεάλ Μαδρίτης Αλμπα Βερολίνου -

 *** Για  την Α1  στο  ΄Ελληνικό  μπάσκετ  :
17η Αγωνιστική
16/02/2013 Αρης Πανελευσινιακός 68 - 55
16/02/2013 Καβάλα Απόλλων Πατρών 85 - 67
17/02/2013 Κολοσσός Πανιώνιος 65 - 70
17/02/2013 ΑΓΟΡ Ηλυσιακός 95 - 68
17/02/2013 Περιστέρι ΠΑΟΚ 55 - 63
17/02/2013 Παναθηναϊκός Ικαρος Καλλιθέας 97 - 72
18/02/2013 ΚΑΟ Δράμας Ολυμπιακός 81 - 91

***


~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =   2281 video. -      A.  snstam@gmail.com  .-  
  2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =                        735 video.-   b. stamoskal@windowslive.com .-
  3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                  732   video.-      c. vlasiskal@gmail.com .-   
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              3748   αναρτήσεις  Βίντεο .-     www.sansimera.gr  www.sansimera.gr


~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013  :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~**
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 ,Φεβρουαρίου 20123 .-
~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html , Γεγονότα χθές και σήμερα 08 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/09-10-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 καί 10 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/to-10-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ,.-
~***** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013  .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013.-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013  .-
 ~***  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/14-2012.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/15-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 .-** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/16-17-2013.html , Αυτό το Σ/Κ στην ενημέρωση , Αθλητικό Σ/Κ 16 καί 17 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-
 ~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/02/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013.-
~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/20-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετέρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 .-
~* *  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/21-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 .-

~**

~** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..

~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-