~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 20123

Το  αγιάζι της  ενημέρωσης Τετάρτη  06 Φεβρουαρίου  20123   :

Αγία  Φωτεινή Μαντινεία Αρκαδίας
Στο  Λεβίδι  Αρκαδίας
*** Σαν  σήμερα  ( 6-2- ) 6η - February     :     


Το  ποντικάκι πάντα κοντά μας !
Μας στέλνει πάντα  την καλημέρα του  γιά όλους  μας !
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  ΆΛΛΑ  :


***  Μειώσεις στα τέλη των επαγγελματιών από το Δήμο Καλαμάτας  :

 * Σχετικές ανακοινώσεις έγιναν χθες από τον αντιδήμαρχο Π. Μπουζιάνη
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Μετά τις μειώσεις στα τιμολόγια του νερού, η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας προχωρά ένα ακόμη βήμα. Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την προσεχή Παρασκευή, αναμένεται να συζητηθεί η πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών που αφορούν στους επαγγελματίες, που έχουν πληγεί από την κρίση.
Όπως ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης, η πρόταση περιλαμβάνει μείωση 10% στα τέλη κοινόχρηστων χώρων, μείωση της μηνιαίας κάρτας στάθμευσης στα 50 ευρώ, μειώσεις στην είσπραξη των τελών καθαριότητας και του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων στα καταστήματα της Ναυαρίνου και διορθώσεις στα τέλη των κοιμητηρίων.
Ειδικότερα, υπογράμμισε: «Παρά τις σημαντικές μειώσεις στο ύψος των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει, στα μέτρα του δυνατού, σε ανακούφιση των επαγγελματιών της πόλης. Εκτός από το γενικό 10%, θα υπάρξουν γενναίες μειώσεις στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροδοτούμενων χώρων των επαγγελματιών της Ναυαρίνου. Από το ύψος της Φαρών έως την Ακρίτα η μείωση θα φτάνει στο 50% για διάστημα έξι μηνών και από εκεί μέχρι το τέλος της Ναυαρίνου στο 25%».
Επίσης, μειώσεις θα υπάρξουν στους δημότες που χρησιμοποιούν οικιακούς κάδους κομποστοποίησης, κατάργηση των τελών στους χώρους που καταλαμβάνουν τα ταξί, αλλά και σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα.
Πλήρης απαλλαγή υπάρχει στις πολύτεκνες οικογένειες με εισόδημα κάτω των 20.000 ευρώ, μέχρι 40.000 ευρώ η μείωση θα είναι 50%, ενώ πάνω από το συγκεκριμένο εισόδημα δε θα υπάρχει καμία απαλλαγή.
Μειώσεις τελών θα γίνουν και στις τρίτεκνες οικογένειες. Αυτές με εισόδημα κάτω των 15.000 ευρώ θα πληρώνουν 50% λιγότερα δημοτικά τέλη, μέχρι 40.000 ευρώ 30%, ενώ από εκεί και πάνω δε θα υπάρχει καμία απαλλαγή.
Τέλος, ανάλογες μειώσεις θα υπάρχουν σε άπορες οικογένειες (πλήρης απαλλαγή), σε άτομα με ειδικές ανάγκες (με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%), αλλά και σε κατοίκους της κατασκήνωσης στην Μπιρμπίτα.  -

*** Ουσιαστικές μειώσεις στα τέλη ύδρευσης τόσο στην Καλαμάτα όσο και στις κοινότητες του Δήμου  :
 * ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ     ,   Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ημέρες από την έκκληση – αίτημα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Θόδωρου Μπρεδήμα, εν καιρώ βαριάς οικονομικής κρίσης η Δημοτική Αρχή να δείξει τόλμη και να προχωρήσει σε ουσιαστικές μειώσεις των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης. Άλλωστε, όπως τόνισε, οι οικονομικές συνθήκες τόσο του Δήμου όσο και της ΔΕΥΑΚ επιτρέπουν την ανάληψη ανάλογων πρωτοβουλιών.
 Το «Θ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι μέσα στα σχέδια του δημάρχου Παν. Νίκα και της δημοτικής του ομάδας είναι να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες πράξεις προς την παραπάνω κατεύθυνση. Δηλαδή, μετά από πολλά χρόνια να υπάρξουν αποφάσεις για μείωση των τελών.
 Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που υπάρχουν, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΚ) διαθέτει πλεόνασμα της τάξης του 1,7 εκατομμυρίου ευρώ.  Μέρος αυτού είναι διατεθειμένο να το «ξοδέψει» μειώνοντας τόσο στην πόλη της Καλαμάτας όσο και στις κοινότητες του καλλικράτειου Δήμου τα τέλη ύδρευσης. Κι αυτό θα γίνει μέσα από τη μείωση του ειδικού τέλους αποχέτευσης. Μάλιστα, η ελάφρυνση θα είναι μεγαλύτερη για τους δημότες των πρώην Δήμων Άριος, Αρφαρών και Θουρίας. Αλλά και στην πόλη της Καλαμάτας θα υπάρξει σοβαρή μείωση του ειδικού τέλους.
 Οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ, εκτός των άλλων, θα υπάρχει πρόβλεψη για ειδικές κοινωνικές κατηγορίες δημοτών.
Τέλος, στον προγραμματισμό της ΔΕΥΑΚ είναι να υποβάλλει εκ νέου για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το έργο αντικατάστασης των σωλήνων ύδρευσης στην Καλαμάτα, μήκους 35 περίπου χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ.

***  Διανομή τροφίμων σε 192 οικογένειες στην Καλαμάτα  :
 * Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και έχει ξεκινήσει η διανομή των τροφίμων στους δικαιούχους ορεινών τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας. Παράλληλα, έφτασαν και οι ποσότητες που, σε συνεργασία με τη Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, θα διανεμηθούν μέσω του Δημοτικού Παντοπωλείου.
 Στο «Πρόγραμμα Διανομής Τροφίμων για το έτος 2012», όπου φορέας υλοποίησης είναι η κοινωφελής επιχείρηση «Φάρις» και αναθέτουσα αρχή η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, έκαναν αίτηση 216 οικογένειες, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 192.
 Τα κριτήρια ήταν το οικογενειακό εισόδημα να είναι έως 12.000 ευρώ (για ένα άτομο) και έως 15.600 ευρώ για 2 άτομα, και να είναι μόνιμοι κάτοικοι των ορεινών περιοχών του Δήμου Καλαμάτας. Η επιλογή των δικαιούχων έγινε από την επιτροπή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Τα τρόφιμα είναι ζυμαρικά και ρύζι (1.384 κιλά και 1.876 κιλά αντίστοιχα) και δικαιούχοι είναι 192 οικογένειες (339 άτομα συνολικά). Αναλυτικά: Οικογένεια με 1 μέλος: 89, με 2 μέλη: 81, με 3 μέλη: 5, με 4 μέλη: 14, με 5 μέλη: 1, με 6 μέλη: 2.

***  Προφυλάκιση για τους δύο από τους τρεις δράστες για τις κλοπές στην Κορώνη  :
   * Η χθεσινή κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του νεαρού Αλβανού που οδήγησε στην εξιχνίαση της συμμορίας που έκλεβε βίλες και εξοχικά στην περιοχή της Κορώνης και γενικότερα της Πυλίας, με τους 3 δράστες που έχουν συλληφθεί, έφερε την εκ νέου προφυλάκιση των δύο δραστών Αλβανών, την ελευθέρωση του τρίτου με περιοριστικούς όρους και την κατηγορία για ψευδορκία του «μάρτυρα».
Κατά τη χθεσινή κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός Αλβανός άλλαξε την κατάθεσή του, λέγοντας ότι κανένας από τους τρεις ομοεθνείς του δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς έκανε λάθος.
Αυτό, μάλιστα, προκάλεσε την αντίδραση των Εισαγγελικών και Ανακριτικών Αρχών, οι οποίοι του απέδωσαν την κατηγορία της ψευδορκίας.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το νεαρό που οι αστυνομικοί βρήκαν στο πρώτο σπίτι που έγινε έρευνα στο Χαρακοπιό και ο οποίος υπέδειξε κλοπιμαία και χώρους. Στη συνέχεια, πάντως, αποδείχθηκε ότι έχει συμμετοχή σε πέντε διαρρήξεις με άλλον ομοεθνή του και έχει προφυλακισθεί.
Για τους δύο Αλβανούς, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν κλοπιμαία, όπως σημείωσε ο συνήγορός τους, Δημήτρης Καούνης, μετά τη κατ’ αντιπαράσταση εξέταση αποφασίσθηκε εκ νέου προφυλάκιση.
Σε ό,τι αφορά τον τρίτο Αλβανό, ο οποίος μέχρι χθες παρέμενε προφυλακισμένος, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς το μόνο στοιχείο εναντίον του ήταν μια τηλεόραση που βρέθηκε στο σπίτι του και την οποία αρχικά μια γυναίκα είχε αναγνωρίσει ως δική της από το σπίτι που της είχαν διαρρήξει. Στη συνέχεια, όμως, διόρθωσε την κατάθεσή της υποστηρίζοντας πως δεν είναι η δική της.  Β.Β.

*** ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ : Σε  ηληκία  81  ετών  έφυγε  από την ζωή  ο εξ  Αρφαρών Θεόδωρος Ν. Μωρόγιώργας  .-

*** Ο Γρηγόρης Μπάκας στην Καλαμάτα :
   * Ο γνωστός δημοσιογράφος του Star, Γρήγορης Μπάκας, βρέθηκε στην Καλαμάτα με συνεργείο του σταθμού. Τους πετύχαμε με την Έβελυν Καμβυσίδη από τη «Φάρις» κατά τη διάρκεια γυρισμάτων.
Το αποτέλεσμα θα το δούμε στις οθόνες…  Π.Μπ.

*** Συναυλία με τον Στέφανο Κορκολή το Σάββατο στην Καλαμάτα  :
   * Συναυλία με τον αγαπημένο συνθέτη Στέφανο Κορκολή, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, οργανώνει ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας». 
Ο Στέφανος Κορκολής, πιανίστας με κλασική παιδεία, συνθέτης και ερμηνευτής σύγχρονων μουσικών ρευμάτων, θα μας ξεναγήσει με το δικό του τρόπο στο μαγικό κόσμο της μουσικής, σ’ ένα «one man show».
Η παράσταση «Μουσικές σχέσεις» είναι ένα μουσικό ταξίδι που εξερευνά τις σχέσεις ανάμεσα σε συνθέτες διαφορετικών εποχών και υφών, μεταξύ των οποίων οι Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Πιατσόλα, Ρότα, Μορικόνε, Μπρελ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και αγαπημένες δημιουργίες, συνθέσεις, αυτοσχεδιασμούς και τραγούδια του συνθέτη.
Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

***  «Είμαστε αναρχικοί, δεν συνεργαζόμαστε» δηλώνουν οι «3» της Κοζάνης  :
  *  Στον ανακριτή Κοζάνης οδηγήθηκαν για να απολογηθούν οι συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό. Οι τρεις από τους τέσσερις, δηλαδή ο Νίκος Ρωμανός, ο Αντρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και ο Γιάννης Μιχαηλίδης δηλώνουν με κείμενό τους, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, ότι δεν πρόκειται να απολογηθούν, ούτε να συνεργαστούν με τη δικαιοσύνη. Δηλώνουν αναρχικοί και σημειώνουν πως η ληστεία εντάσσεται στην επαναστατική τους δράση. Τονίζουν, δε, ότι ο βασανισμός που υπέστησαν από την αστυνομία δεν πρέπει να αποτελέσει σημείο θυματοποίησή τους, αλλά αφορμή για να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη.
Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης των τριών:
 «Ξεκλέβουμε δυο λόγια από τα κελιά των κρατητηρίων που βρισκόμαστε αιχμάλωτοι για να δηλώσουμε τους σκοπούς και τις προθέσεις μας ώστε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο σχετικά με τα τελευταία γεγονότα.
Ως Αναρχικοί θεωρούμε την επιλογή της ληστείας τράπεζας μια συνειδητή επιλογή αντίστασης. Η κίνησή μας δεν είχε στόχο τον προσωπικό πλουτισμό. Η επίθεση στους ναούς του κεφαλαίου εντάσσεται στην συνολική επαναστατική μας δράση.
Σχετικά με τον βασανισμό μας από τις δυνάμεις καταστολής, δεν θέλουμε να αποτελεί σημείο θυματοποίησης μας. Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τους εχθρούς της ελευθερίας. Ας μην ξεχνάμε πόσοι άνθρωποι έχουν συνθλιβεί στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλακές τους. Τα σημάδια των βασανιστηρίων ας αποτελέσουν μια ακόμα αφορμή να μετουσιωθεί η οργή σε πράξη.
Απέναντι στους θεσμικούς εκπροσώπους της δικαιοσύνης, η στάση μας θα είναι αδιάλλακτη και ανυποχώρητη.
ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ
ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ
Οι Αναρχικοί
Νικος Ρωμανος
Ανδρεας-Δημητρης Μπουρζούκος
Γιάννης Μιχαηλίδης
ΥΓ. Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο και των τεσσάρων σχετικά με την υπόθεσή μας»
Newsroom ΔΟΛ

***   Αισιόδοξοι Βελισσαρίου και Σαμπαζιώτης μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό για το τμήμα της Λογοθεραπείας  :
  * Πριν λίγο τελείωσε η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου, με τον πρύτανη του ΤΕΙ, Δ. Βελισσαρίου και τον βουλευτή Μεσσηνίας, Δ. Σαμπαζιώτη.
 Στόχος των δύο τελευταίων ήταν να καταφέρουν να μεταπείσουν τον Υπουργό Παιδείας ώστε να αφήσει το τμήμα Λογοθεραπείας στην πόλη μας και όχι να μεταφερθεί στην Πάτρα όπως προβλέπει το Σχέδιο Αθηνά.
 Όπως μας ενημέρωσε ο πρύτανης του ΤΕΙ Καλαμάτας κ. Βελισσαρίου , ο Υπουργός τους άκουσε με προσοχή και δείχνει να κατάλαβε τα δίκαια αιτήματα τους χωρίς όμως να μπορεί να δεσμευτεί για κάτι ...πάντως ο Δημήτρης Βελισσαρίου είναι αισιόδοξος για την θετική έκβαση της υπόθεση μετά από τη σημερινή συνάντηση.
 Ιδαίτερα αισιόδοξος δήλωσε και ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης μετά τη συνάντηση σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

*** Επιστολή Ένωσης Γονέων προς Νίκα για τον υποσιτισμό μαθητών :
Επιστολή Ένωσης  Γονέων προς Νίκα για τον υποσιτισμό μαθητών
Επιστολή της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Καλαμάτας  προς το Δήμαρχο Καλαμάτας  με θέμα τον υποσιτισμό των μαθητών σε σχολεία της πόλης.Κύριε Δήμαρχε,

Πρόσφατα παρατηρήθηκε το λυπηρό φαινόμενο σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και σε τηλεοπτικές σας συνεντεύξεις να καταφέρεστε κατά....
της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας αφήνοντας σοβαρά υπονοούμενα κατά του προέδρου της για το μείζον θέμα του υποσιτισμού των μαθητών σε σχολεία της πόλης.      Για το φαινόμενο του υποσιτισμού ακέραια η ευθύνη, σίγουρα, ανήκει στους εκάστοτε κυβερνώντες που μας έφεραν σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.       Μας εκπλήσσει και μας αφήνει πολλές απορίες η πρωτοφανής επίθεση  εκ μέρους σας απέναντι σε ένα θεσμό όπως η Ένωση Γονέων, η οποία είναι  καθ’ όλα νόμιμα εκλεγμένη και απόλυτα αποδεκτή, εκπροσωπώντας επάξια τα τελευταία χρόνια χιλιάδες γονείς και μαθητές της πόλης μας.
      Επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι παρεξηγήσατε τις προθέσεις μας αλλά και υποτιμήσατε με τις μέχρι τώρα δηλώσεις σας το θέμα του υποσιτισμού των παιδιών μας, που δεν έχει σχέση με αριθμούς και εθνικότητες μαθητών αλλά από μόνο του σαν θέμα είναι υπαρκτό και βασανιστικό, ζητάμε την συνεργασία με κάθε αρμόδια υπηρεσία  για τη λύση του σημαντικού αυτού προβλήματος.
      Θεωρούμαι ότι, οι δηλώσεις από τη πλευρά σας για τη δράση της Ένωσης δεν βοηθούν στη λύση του προβλήματος που υπάρχει στα σχολεία μας αλλά αποπροσανατολίζουν και υποβαθμίζουν το πολύ σοβαρό αυτό θέμα.
     Είμαστε στη διάθεσή των αρμοδίων υπηρεσιών αλλά και οποιουδήποτε φορέα για κοινή δράση και όχι για αντιπαραθέσεις άνευ ουσίας και περιεχομένου που μόνο κακό προκαλούν στην πόλη μας και στα παιδιά μας.         
        Μετά τιμής για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΙΔΕΡΕΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ    ΚΟΥΡΕΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

***  Σε διεθνής εκθέσεις για τα τρόφιμα, τα μηχανήματα και τον οίνο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας   :
Tο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, συνεχίζοντας την προσπάθεια για προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχή μας, προτίθεται να συμμετάσχει στην 22η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού DETROP και στην 4η Διεθνή Έκθεση Οίνου OENOS, που πραγματοποιούνται από τη HELEXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από 7 έως 10 Μαρτίου 2013.
Η DETROP και η OENOS έχουν....
καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό για την εγχώρια βιομηχανία τροφίμων και ποτών, αφού στοχεύουν στο να προβάλλουν τα πιο ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής φύσης και, ταυτόχρονα, να αναδείξουν την ανάγκη της σύγχρονης επεξεργασίας, μεταποίησης και τυποποίησης αυτών, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά στις ξένες αγορές.
Η έκθεση θα πλαισιωθεί από ένα ευρύ πρόγραμμα παραλλήλων εκδηλώσεων, με απώτερο στόχο αφενός τη στοχευμένη και αποτελεσματική προβολή προϊόντων, αλλά και την προσέλκυση περισσότερων και πιο εξειδικευμένων επισκεπτών, chefs & sommelier από την Ελλάδα και το Διεθνή χώρο.
Το Επιμελητήριο θα επιδοτήσει κάθε επιχείρηση που θα συμμετάσχει με ποσοστό 50%, που αφορά το κόστος ενοικίασης περιπτέρου 9 τ.μ. και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο Επιμελητήριο με την κα. Αναστασία Βασιλοπούλου και τον κ. Γιώργο Γκούμα, στα τηλ. 27210 62212, 62215, 62200 ή στο email:   info@messinianchamber.gr .  Peloponnisos News
 *** ΑΚΟΥΣΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΥΡΙΑ……………….. :

** ΑΚΟΥΣΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΥΡΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΙ, ΝΑ ΛΕΕΙ "ΟΤΙ ΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΟΤΙ ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ"...
ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ...
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΛΑ ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΤΕ ...
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ, ΚΑΤΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΠΙΣΤΑ...

Ο  ΣΥΡΙΖΑ  πού είναι και δικό της μέλος …ΣΙΩΠΑ ?;  ……NTROPH TOYS!
ΟΧΙ ΚΥΡΑ ΜΟΥ …ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ  ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ  ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ !!! ΤΑ ΙΜΙΑ  ΗΤΑΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ !!!
ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ  ν τ ρ ο π η  !!!!!!!!!!!!!!!! ΝΤΡΟΠΗ !!! ΗΛΗΘΙΟΙ  …. ΞΕΔΙΑΝΤΡΙΠΗ …. ΠΟΥΛΗΜΜΕΝΟΙ !!!! ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!! ΚΑΙ  ΝΕΝΕΚΟΙ !!!  

*** Σεισμός "Τέρας " 8 R και τσουνάμι στα νησιά του Σολομώντα - 4 νεκροί
Ένας πανίσχυρος σεισμός χτύπησε τα Νησιά του Σολομώντα, στον Ειρηνικό Ωκεανό και μετά ακολούθησε τσουνάμι. Μέχρι στιγμής οι  νεκροί έχουν φτάσει τους τέσσερις και δύο αγνοούνται σύμφωνα με το BBC. Ο σεισμός, μεγέθους 8 βαθμών, χτύπησε τις στις 12:12 τοπική ώρα (03:12 ώρα Ελλάδος). Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε άμεσα για πολλές χώρες τους Ειρηνικού. Λίγο αργότερα, δύο κύματα 1,5 μέτρου χτύπησαν
τις δυτικές ακτές του νησιού Σάντα Κρουζ. Οι κάτοικοι είχαν ήδη μετακινηθεί σε ψηλότερα μέρη του νησιού, όμως τέσσερα άτομα παρασύρθηκαν. Τουλάχιστον τρία χωριά ισοπεδώθηκαν στην ακτή Λάτα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Νέας Ζηλανδίας.
Στη συνέχεια, ο συναγερμός για τσουνάμι έληξε.
Του πανίσχυρου σεισμού είχε προηγηθεί δόνηση 6,1 Ρίχτερ στις 11:07 τοπική ώρα, ενώ 15 λεπτά μετά ακολούθησε δόνηση 6,3 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή, ανοικτά της νήσου Σάντα Κρουζ, με εστιακό βάθος τα 5,8 χιλιόμετρα.
 www.best-tv.gr   ,

*** ΣΑΝ  ΣΗΜΕΡΑ  6  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ....: VIDEO :

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :

*** Καλαμάτα: Νοκ άουτ ο Μπελεβέντης :
 *  Πάρα πάνω από άτυχος είναι ο 25χρονος πρόσφατα αποκτηθέντας, αμυντικός της Καλαμάτας, Βαγγέλης Μπελεβέντης ο οποίος υπέστη ρήξη έξω μηνίσκου και θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για περίπου έξι εβδομάδες.
Ο πρώην παίκτης της Δόξας Κρανούλας είχε χτυπήσει στο φιλικό με τον Πάμισο και λίγες μέρες μετά την ενσωμάτωσή του χτύπησε στην προπόνηση της Καλαμάτας. Οι εξετάσεις που έγιναν έδειξαν ρήξη έξω μηνίσκου και κρίθηκε ως η καλύτερη δυνατή λύση η αρθροσκόπηση, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπολογίζεται για τα επόμενα 5 περίπου παιχνίδια.
Ο Ζόραν Γέφτοβιτς δεν θα τον έχει στη διάθεσή του, βεβαίως, στον Κυριακάτικο εντός έδρας κρίσιμο αγώνα με τον Αχαρναϊκό από τον οποίο θα απουσιάσει και ο τραυματίας Καντούσης που διανύει περίοδο αποθεραπείας.
Η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής ξεκίνησε χθες το πρωί με προπόνηση στον Άρι εκεί όπου θα γίνει και η σημερινή, με τις συνθήκες να είναι λίγο καλύτερες λόγω των πρόσφατων μικροεργασιών βελτίωσης στον αγωνιστικό χώρο.

***  Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη βία στα γήπεδα της Μεσσηνίας :
    *  Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας σχετικά με όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα στα γήπεδα της Μεσσηνίας.
 Αναλυτικά η ανακοίνωση :
 -Το Τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικά το τελευταίο τρίμηνο, παρακολουθούμε με έκδηλη αγωνία και ανησυχία να σημειώνονται αλλεπάλληλα κρούσματα ΒΙΑΣ στους ποδοσφαιρικούς αγώνες του Τοπικού Ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Μεσσηνίας (Α,Β,Γ, Τοπικό). Αποκορύφωμα αυτής της ΒΙΑΣ ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του προπονητή Αστέρα Αρφαρών στις 2-2-2013 και η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, λιπόθυμος.
-Όλο αυτό το χρονικό διάστημα η διοργανώτρια Ένωση, αλλά και οι Δικαστικές Αρχές, παρακολουθούν το φαινόμενο της αυξανόμενης ΒΙΑΣ στα γήπεδα, χωρίς να παρεμβαίνουν.
-Επειδή, αν η συνεχιζόμενη ΒΙΑ, δεν σταματήσει τώρα, υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε το χαμό Ανθρώπινης ζωής.
-Καλούμε, 1) την ΕΠΣ Μεσσηνίας να εφαρμόσει σε περιπτώσεις ΒΙΑΣ, αρχής γεννωμένης από τα γεγονότα της 2-2-2013, τις αυστηρότερες διατάξεις του ΚΑΠ, 2) την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
-Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μεσσηνίας καταδικάζει τα φαινόμενα ΒΙΑΣ. Δεν θα μείνει απαθής μπροστά σ’ αυτό το Αρνητικό κοινωνικό φαινόμενο, είναι αποφασισμένος και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την εξάλειψη της ΒΙΑΣ από τα γήπεδα.
Καλαμάτα 3-2-20013
Ο Τομέας Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μεσσηνίας


 ***Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής στην Α1  στο  Ελληνικό μπάσκετ Τετάρτη 6/2/2013 :
Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου

  ΑΓΟΡ-Παναθηναϊκός  58-85.-^
  Πανελευσινιακός-Κολοσσός   60-68 .-^
 Ηλυσιακός-Άρης 62-64 .- ^
  Απόλλων Πάτρας-Περιστέρι  86-76 .-^
   Πανιώνιος-Καβάλα   88-71  .- ^
 ΠΑΟΚ-ΚΑΟΔ     77-66 .- ^  .-

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου
17:00 Ολυμπιακός-Ίκαρος Καλλιθέας (ΕΤ-1)


*** Για  την 20η  αγωνιστική της Β΄ Εθνικής στο ελληνικό ποδόσφαιρο  Τετάρτη 6/2/2013:
ΑΕΛ – Δόξα Δράμας 0-0
Φωκικός – Καλλιθέα 0-0
Θρασύβουλος – Εργοτέλης 0-1
Βύζας Μεγάρων – Πανσερραϊκός 0-1
Παναχαϊκή – Ηρακλής Ψαχνών 1-1
Καβάλα – Αναγέννηση Επανομής 3-0
Εθνικός Γαζώρου – Απόλλων Σμύρνης 1-0
Καλλονή – Γιαννιτσά 2-0
Παναιτωλικός – Πιερικός 4-0
Ηρακλής – Ολυμπιακός Βόλου 0-1

*** Στον  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα , πετάει την Παρασκευή γιά Αθήνα :

Τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα φοράει για τους επόμενους έξι μήνες ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, καθώς ο 32χρονος Αργεντινός στράικερ συμφώνησε με τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» και υπέγραψε προσύμφωνο. Την Παρασκευή (08/08) αναμένεται μάλιστα στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή οπότε θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, την υπόθεση της μεταγραφής του Φιγκερόα χειρίστηκε αποκλειστικά ο Ούγκο Βαρέλα και ήρθε σε συμφωνία με τον εκπρόσωπο, και πατέρα, του ποδοσφαιριστή.
Έτσι, ο Παναθηναϊκός θα έχει στο ρόστερ του τον Φιγκερόα ως το τέλος της φετινής σεζόν ενώ στη συμφωνία υπάρχει και οψιόν ανανέωσης για το καλοκαίρι.
Ο 32χρονος Αργεντινός, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Έμελεκ του Εκουαδόρ στη φετινή μεταγραφική περίοδο, θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.
Να σημειωθεί ότι έχει περίπου πέντε χρόνια… προϋπηρεσίας στην Ευρώπη, αφού πέρασε από Μπέρμιγχαμ, Βιγιαρεάλ και Τζένοα πριν επιστρέψει στην Αργεντινή, ενώ το τελευταίο του παιχνίδι ήταν στις 28 Οκτωβρίου 2012, με την Έμελεκ του Εκουαδόρ.-*** ΦΙΛΙΚΟ στο ποδόσφαιτο εθνικών ομάδων , 6/2/2013 :  
ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ   0-0 , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ :
Κάρτες :
Οι ενδεκάδες
Ελλάδα : (Φερνάντος Σάντος) Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κατσουράνης(Μαυρίας), Καραγκούνης( Ταχτσίδης), Μανιάτης(Τσιόλης), Χολέμπας(Φουρτούνης), Σαλπιγγίδης(Αθανασιάδης)  και Μήτρογλου (Κονέ) .-{
Ελβετία: (Χτσφελντ)  Σόμερ, Ροντρίγκεζ, Λιχστάινερ(Μοργκανέλα), Μπέργκεν(Φερνάντες), Τζουρού(Ίλνερ) , Χάκα, Σβέγκλερ, Μεχμέντι, Μπαρνέτα , Μπεχράμι( ,Στόκερ) , Μπαρνέτα .-Γκαβράνοβιτς ,(Σεφέροβιτς)
Τα  βίντεο  από  τον αγώνα :
ΦΙΛΙΚΟ Εθνικών ποδοσφαιρικών ομάδων
  ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ 0-0 :
*** Ελλάδα - Ελβετία 0-0 γκόλ οφσάιντ α΄ ημίχρονο :
http://youtu.be/00dhXiElzME ,

 
*** ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ Α΄ήμιχρονο φάσεις , 0-0 φιλικό :
http://youtu.be/uJdsBWITRb4Σε άλλα  φιλικά μάτς :
Σερβία - Κύπρος  3-1 .- ^
Ισπανία - Κατάρ  3-1 .- ^
Αργεντινή - Σουηδία  3-1 .-
 Αγλία - Βραζιλία  2-1 .-
Ολλανδία - Ιταλία  1-0 .-Φιλικό ΕθνικώνΝέων : ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ  1-0 .- ^
Νικήτρια με 1-0 σκορ αναδείχθηκε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Νέων στον φιλικό της αγώνα κόντρα στο Βέλγιο, που διεξήχθη στο γήπεδο Ελληνικού, ενόψει της συμμετοχής της στην elite round του EURO 2013.
Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης που έδωσε τη νίκη γοήτρου στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το πέτυχε ο Ταξιάρχης Φούντας στο 49ο λεπτό.
Ελλάδα: Μπάρκας (70' Λαδάς), Κωνσταντινίδης, Καραγκούνης, Γούτας (57' Βλάχος), Βοσνακίδης, Σιώπης, Μύγας (57' Πόποβιτς), Δώνης (70' Παναγιωτούδης), Ιωαννίδης (70' Βέργος), Φούντας (57' Δεληγιαννίδης), Σουνάς (70 Σούκιας)΄.
Βέλγιο: Ντουστ (46' Ρουφ), Ίμπομα, Μπούκερς, Φιόρε, Κορέν (46' Μπάστιανς), Βερστράτε (60' Μπότο), Κρουξ, Ντε Νέβε (77' Νιένγκο), Ορίγκι, Ζούκοφ (62' Γκέρκενς)
Οι δηλώσεις του Παχατουρίδη:
Μετά το τέλος του αγώνα ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, Θοδωρής Παχατουρίδης, δήλωσε: «Συνολικά, είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας. Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα και τα παιδιά αντεπεξήλθαν σε όσα τους ζήτησα. Δημιούργησαν ευκαιρίες και πίεσαν τον αντίπαλο.
Καλέσαμε καινούργιους παίκτες, καθώς προσπαθούμε να στήσουμε μια δυνατή ομάδα, ενόψει τη συμμετοχής μας στην elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Έχουμε ακόμα μπροστά μας αρκετό καιρό, ώστε να δουλέψουμε σκληρά και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα».-

***  http://www.youtube.com/watch?v=NDVXltxPAKM&feature=share&list=UUIX9lXDf9rfsOug7WebSe9w  = Το  φαράγγι της Κρύας:
1.- http://www.youtube.com/stamos01 , Stamos01 =             2276,   Βίντεο ,
2. - http://www.youtube.com/stamatios01  , stamatios01=    666 βίντεο  ,
3.-  http://www.youtube.com/vlasiskal , vlasiskal=                  688  βίντεο  ,
ΣΥΝΟΛΟΝ ΑΝΑΡΤΗΘΈΝΤΩΝ  =  3630 .- 


*** 

~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/01/t-28-2013.html ,  Tο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 .-  ~**   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/29.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 .-

~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/to-30-2013.html , To  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη 30  Ιανουαρίου  2013  : Μιά  ηλιόλουστη καλοκαιρινή  ημέρα μέσα στο χειμώνα (Αλκυονίδες μέρες ) .-
~** ~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html , Ανέκδοτα διδάγματα των Αρχαίων Ελλήνων Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 , Φιλοσοφια καί .... διάλογοι  .-
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/t-31-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 .-

~** 
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/01/31-2013.html , ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ Γεγονότα - Ιστορία Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 .-
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ     ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013   
 ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 ,  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html  , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑΣ  γιά  Όλους  μας.-

~** ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~**
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
**

Από τον εορτασμό Υπαπαντης Καλαμάτα   2-2-2013 .-

***
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης Τετάρτη  06 Φεβρουαρίου  20123  .-