~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 07- Μαΐου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη   07- Μαΐου   2013  :***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
*** Εντός Μαΐου οι 2.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων :
 Ανεβάζει ταχύτητα η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα για τον εορτασμό του Πάσχα, καθώς εντός του Μαΐου και πριν επιστρέψει η τρόικα πρέπει να έχει υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα.
Πρώτη προτεραιότητα είναι οι απολύσεις 2.000 δημοσίων υπαλλήλων, που θα προκύψουν από την ολοκλήρωση του σχεδίου της κατάργησης ή συγχώνευσης 25 οργανισμών του Δημοσίου.
Σύμφωνα με Τα Νέα, το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα και για το λόγο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Αντώνη Μανιτάκη.
Για το ζήτημα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έχει συνάντηση το απόγευμα της Τρίτης με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ.
Στην κορυφή της ατζέντας του Αντώνη Σαμαρά βρίσκονται επίσης τα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων και την ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Μετά την πώληση του ΟΠΑΠ, όλα δείχνουν πως σειρά θα πάρει η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ. Οι διαδικασίες για το συγκεκριμένο διαγωνισμό έχουν πάρει παράταση έως τις 20 Μαΐου.
Σε ό,τι αφορά τον τομέα των επενδύσεων, ο Αντώνης Σαμαράς πρόκειται να μεταβεί στην Κίνα την ερχόμενη εβδομάδα (15 έως 19 Μαΐου), προσκλεκλημένος του πρωθυπουργού του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατάις της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ.
Newsroom ΔΟΛ

*** Η Καλαμάτα βούλιαξε από επισκέπτες, το ίδιο και η Τριφυλία  :
 «Κράχτης» αποδεικνύεται ο νέος αυτοκινητόδρομος Τρίπολης – Καλαμάτας για την παρουσία στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών.
Το στοιχείο αυτό τεκμηριώνεται από τις δηλώσεις στο «Θ» τουριστικών πρακτόρων, αλλά και εκπροσώπων ξενοδοχειακών μονάδων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρχαν δωμάτια διαθέσιμα, ενώ την ίδια στιγμή λίγοι ήταν οι Μεσσήνιοι που επέλεξαν άλλους τόπους για τις γιορτές του Πάσχα.
Η λειτουργία του αυτοκινητόδρομου, όσο και του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με τις πολλές πτήσεις σε χώρες του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού, είναι ο ιδανικός συνδυασμός για την προσέλκυση τουριστών, Ελλήνων και ξένων. Έτσι, δεν είναι λίγοι όσοι αισιοδοξούν ότι η καλοκαιρινή περίοδος θα είναι καλή.  
Όσον αφορά στην Τριφυλία, τα δωμάτια ήταν γεμάτα, ενώ επαγγελματίες της Πυλίας έκαναν λόγο για υποτονική κίνηση.
  Ο δρόμος άνοιξε το… «δρόμο»
Όπως σημείωσε μιλώντας στο «Θάρρος» ο τουριστικός πράκτορας Βασίλης Σπ. Μανιάτης, φέτος υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον  εκδρομέων για την Καλαμάτα, προκειμένου να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα.
Ο κ. Μανιάτης πιστεύει ότι έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο η ολοκλήρωση του δρόμου, που έχει μειώσει σημαντικά το χρόνο ταξιδιού και μηδενίσει την ταλαιπωρία.
Σε ό,τι αφορά τους Μεσσήνιους που επέλεξαν τις ημέρες του Πάσχα να φύγουν, ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι το ενδιαφέρον ήταν μειωμένο, ενώ, κυρίως, επέλεξαν πακέτα προσφορών.
Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει, όπως πρόσθεσε, για το Μιλάνο, καθώς η απευθείας πτήση από την Καλαμάτα είναι ιδιαίτερα οικονομική. Μετ’ επιστροφής ένα εισιτήριο κοστίζει περίπου 60 ευρώ.
Από την πλευρά του, ο τουριστικός πράκτορας Βασίλης Ζαφειρόπουλος σημείωσε ότι πράγματι αρκετός κόσμος έχει επιλέξει τη Καλαμάτα για τις ημέρες αυτές. Τουριστικά γραφεία της Αθήνας προγραμμάτισαν ταξίδια στη Μεσσηνία, με έμφαση στο γύρο του νομού και όχι αποκλειστικά για Καλαμάτα.
Όσοι Μεσσήνιοι τώρα, από την άλλη πλευρά, επέλεξαν να φύγουν, προτίμησαν να κάνουν Πάσχα στην Κέρκυρα και την Πάρο, ενώ όσοι προτίμησαν το εξωτερικό, επέλεξαν να πάνε  Κωνσταντινούπολη, Παρίσι, Ρώμη και το γύρο της Ιταλίας.
Επίσης ο κ. Ζαφειρόπουλος παρατήρησε ότι η κίνηση από Μεσσήνιους που επέλεξαν να φύγουν είναι μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές.
Για το καλοκαίρι, έχουν γίνει κάποιες κρατήσεις, αλλά όχι φοβερά πράγματα, όπως πρόσθεσε ο κ. Ζαφειρόπουλος. Το ενδιαφέρον προς το παρόν περιορίζεται σε ερωτήσεις από ξένους επισκέπτες. Για τους Έλληνες είναι πολύ νωρίς ακόμα να αρχίσουν να ενδιαφέρονται για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Κατσίρης σημείωσε ότι υπήρξε ενδιαφέρον από Μεσσήνιους για να συμμετέχουν σε πασχαλινές εκδρομές, αλλά μειωμένο σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Ένας προορισμός που επέλεξαν είναι η Ζάκυνθος.
Για τις καλοκαιρινές διακοπές, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν δείξει αρκετοί ξένοι, ενώ οι Έλληνες είναι λίγο «κουμπωμένοι», αφού δεν προγραμματίζουν από τώρα.
  Ξενοδοχεία Καλαμάτας
Ο κ. Δημ. Μακαρούνης από το «Ακτή Ταΰγετος RESORT» ανέφερε πως η μονάδα έχει πληρότητα 100%, όχι μόνο για τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και για μετά από αυτές.
Σύμφωνα δε με τις ενδείξεις, αναμένεται να είναι αρκετά καλή η τουριστική κίνηση και το καλοκαίρι. «Αν οι ενδείξεις αυτές επαληθευτούν, θα μιλάμε για τουριστική άνοιξη», σημείωσε.
Η ελληνική αγορά είναι το στοίχημα, παρατήρησε ο κ. Κων. Ανδριανόπουλος εκ μέρους του «ELEKTRA HOTEL & SPA». Όπως μας είπε, δύσκολο να βρεθεί δωμάτιο στην Καλαμάτα την περίοδο του Πάσχα, ενώ, όσον αφορά στους τουρίστες του εξωτερικού, θα υπάρξει ενίσχυση και σε αυτό τον τομέα.
Ο νέος αυτοκινητόδρομος ήδη έχει βοηθήσει στην αύξηση της κίνησης με τριήμερες διανυκτερεύσεις, ενώ λόγω της λειτουργίας του ευχάριστο σοκ θα υποστούν όσοι έχουν να επισκεφθούν την Καλαμάτα από πέρσι.
Για το αεροδρόμιο, ο κ. Ανδριανόπουλος επισήμανε ότι οι πτήσεις που εκτελούνται έχουν ήδη βοηθήσει και βοηθούν την Καλαμάτα, καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός τουριστών της μιας διανυκτέρευσης. Ακόμη πιο θετική αναμένεται να είναι η λειτουργία του με τη γραμμή της Easy jet, που θα συνδέει την Καλαμάτα με τη Μεγάλη Βρετανία.
Υπό αυτές τις συνθήκες είναι ελπιδοφόρα και αισιόδοξα τα μηνύματα και για τη θερινή περίοδο, αφού, όπως υπογράμμισε, έχουν ήδη καλυφθεί τα κενά που δημιούργησαν οι περσινές διπλές εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και Ιουνίου.     
Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Κουτίβας, μιλώντας εκ μέρους του «ELITE CITY RESORT», ανέφερε ότι η κίνηση για τις ημέρες του Πάσχα είναι ικανοποιητική, αφού το ξενοδοχείο είναι γεμάτο εδώ και καιρό, με τους περισσότερους από τους πελάτες να αναχωρούν τη Δευτέρα του Πάσχα, καθώς η  πιο συνηθισμένη περίοδος παραμονής είναι οι τρεις διανυκτερεύσεις.
Για το καλοκαίρι, εκτίμησε πως θα είναι θετική η περίοδος, αφού Ρώσοι τουρίστες έχουν κάνει από τώρα κρατήσεις. Ενδιαφέρον υπάρχει, επίσης, από τη Γερμανία, ενώ πολύ καλή αναμένεται να είναι και η παρουσία Ιταλών τουριστών.
Καθοριστικός παράγοντας για τριήμερα, τόσο πριν όσο και μετά το Πάσχα, είναι η λειτουργία του αυτοκινητόδρομου, αν και, όπως εκτιμά, δεν έχει προβληθεί τόσο έντονα όσο θα έπρεπε. «Χρειάζεται περισσότερη διαφήμιση και να γίνει ευρύτερα γνωστή η λειτουργία του», σημείωσε. Αναφορικά με το αεροδρόμιο, παρατήρησε πως οι εκτελούμενες πτήσεις έχουν ως αποτέλεσμα κρατήσεις από αγορές που στο παρελθόν δεν είχαν κίνηση, όπως η Ιταλία. Επίσης υπάρχει αναθέρμανση του ενδιαφέροντος από τη Σουηδία.              
Η ακύρωση του δρομολογίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ άφησε διαθέσιμες κάποιες κλίνες στο ξενοδοχείο «Ρεξ», όπως μας είπε ο κ. Νικ. Γεωργακάκης. Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες θα παραμείνουν στην Καλαμάτα έως τη Δευτέρα του Πάσχα, ενώ όλο αυτό το διάστημα υπήρξε αυξημένη κίνηση και έντονο ενδιαφέρον, κάτι στο οποίο βοήθησε, όπως είπε, ο νέος αυτοκινητόδρομος.
Όσον αφορά στο καλοκαίρι, είπε πως υπάρχει αισιοδοξία για μια καλή περίοδο. Η Καλαμάτα, συνέχισε, είναι ακόμη προορισμός των Ελλήνων και δεν την έχουν αγγίξει ακόμη οι ξένοι τουρίστες, αλλά υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πράκτορες. «Αν δεν είχαμε τα χαράτσια και ό,τι άλλο που δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει, θα ήμασταν πιο αισιόδοξοι», κατέληξε. 
Εκ μέρους του «PHARAE PALACE» ο κ. Γ. Αντωνίου μίλησε για πληρότητα 100%, με τους περισσότερους από τους πελάτες να διαμένουν στην Καλαμάτα και μετά τις ημέρες του Πάσχα. Παρατήρησε ότι υπάρχει αύξηση της τάξης του 7-8% σε σχέση με πέρσι και επισήμανε προς τούτο το ρόλο που έχει ήδη διαδραματίσει ο νέος αυτοκινητόδρομος Τρίπολης – Καλαμάτας, αλλά και η λειτουργία του αερολιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με τις αφίξεις αεροσκαφών των εταιρειών χαμηλού κόστους.
Για το καλοκαίρι, ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι τα στατιστικά στοιχεία ίσως να είναι ίδια με τα περσινά. Πρόσθεσε πως όσες μονάδες συνεργάζονται με πρακτορεία, έχουν ήδη στοιχεία από τις προκρατήσεις που έχουν γίνει και σημείωσε ότι η Καλαμάτα θα γίνει τόπος προορισμού το καλοκαίρι, για όλους όσοι δε θέλουν να πάνε σε νησιά, καθώς είναι δυσβάσταχτο το κόστος για τα μεταφορικά και τα εισιτήρια, κι αυτοί, όπως είπε, είναι μια συνεχώς αυξανόμενη μερίδα τουριστών.
Από το «Hotel Χάικος» ο κ. Νικ. Χάικος μίλησε για κίνηση σε ικανοποιητικά επίπεδα, αφού περίμενε την άφιξη και των τελευταίων κρατήσεων, βάσει των οποίων η πληρότητα θα έφθανε στο 100%. Όπως είπε, σημαντική είναι η προσφορά του νέου αυτοκινητόδρομου, ενώ οι περισσότερες από τις κρατήσεις που έχουν γίνει αφορούν στο διάστημα έως και την Κυριακή του Πάσχα.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η κρίση έχει βαθύνει, χαρακτήρισε την κίνηση βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι.
Όσον αφορά στις ενδείξεις για το πώς θα «κυλήσει» το καλοκαίρι, είπε πως η κίνηση του Πάσχα λειτουργεί συνήθως ως βαρόμετρο.
«Γεμάτοι» σε Τριφυλία, υποτονικά στην Πυλία από τουρισμό
«Γεμάτα» είναι τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα της Τριφυλίας για τις μέρες του Πάσχα, όπως είπε στο «Θ» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος. Παρά το γεγονός ότι το ενδιαφέρον του προηγούμενου διαστήματος, από Έλληνες, ήταν μειωμένο, ωστόσο τις τελευταίες μέρες έγιναν κρατήσεις και επισκέπτεται κόσμος την Τριφυλάι για τις διακοπές του Πάσχα.Ο κ. Αγγελόπουλος σημείωσε ότι, «γεμίσαμε τελικά, αλλά έπαιζε πολύ παζάρι. Δεν δεχθήκαμε όμως τα τηλεφωνήματα που δεχόμασταν για πληροφορίες και κρατήσεις προηγούμενες χρονιές. Ήταν πολύ χαλαρά και ο κόσμος ήταν πολύ πιεσμένος. Έλληνες είναι οι περισσότεροι επισκέπτες και υπάρχουν και ξένοι, όπως Ρώσοι κυρίως αλλά και άλλοι». Για, δε, τα μηνύματα ενόψει καλοκαιριού είπε ότι «έχει φανεί ενδιαφέρον από ξένους και έχουν γίνει κάποιες κρατήσεις. Από Έλληνες, τίποτα ακόμα. Υπάρχουν μονάδες στην περιοχή που συνεργάζονται με πρακτορεία και φέρνουν κόσμο. Από το Boooking.com φαίνεται ότι υπάρχει μια αυξημένη ζήτηση. Οι ξενοδόχοι, βέβαια, αναμένουμε με αγωνία και τον ΟΑΕΔ να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, που θα είναι πολύ μεγάλη ενίσχυση για τις επιχειρήσεις  την προσεχή περίοδο. Στην Πυλία, η τουριστική κίνηση εμφανίζεται, σύμφωνα με όσα είπαν επαγγελματίες του χώρου, ακόμα υποτονική. Υπάρχουν μονάδες που έχουν ήδη «φουλάρει» για Πάσχα, αλλά υπάρχουν και καταλύματα που ακόμα δεν έχουν ανοίξει για σεζόν και θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τον Ιούνιο. Ενδιαφέρον, πάντως, υπάρχει, λένε και σημαντική συμβολή σε αυτό έχει το γεγονός ότι μονάδες της περιοχής συνεργάζονται με μεγάλα και γνωστά πρακτορεία που ήδη φέρνουν κόσμο και θα φέρνουν όλου και περισσότερους ξένους επισκέπτες το καλοκαίρι.   Των Βίκυς Βετουλάκη, Χάρη Χαραλαμπόπουλου, Ηλία Γιαννόπουλου.-
 
*** Η Χρυσή Αυγή για την επίθεση σε Αστυνομικό στη Μεσσηνία :
 Ανακοίνωση εξέδωσε η Χρυσή Αυγή μέσα από την ιστοσελίδα της σχετικά με τον ξυλοδαρμό της Αστυνομικού στο Άγιο Κωνσταντίνο το Μεγάλο Σάββατο.
Ακολουθεί η ανακοίνωση
 Το χάρο με τα μάτια της είδε  μια γυναίκα αστυνομικός του τμήματος Περιφέρειας Καλαμάτας, όταν διατάχθηκε να αντιμετωπίσει εντελώς μόνη(!) υπόθεση κλοπής στον Αρφαρά Καλαμάτας και δέχθηκε επίθεση από πολυπληθή συμμορία ρομά!
Η έλλειψη  προσωπικού του τμήματος ανάγκασε την αρχιφύλακα Ευαγγελία Κουτίβα να αναλάβει ολομόναχη την διερεύνηση του περιστατικού που της καταγγέλθηκε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου. Μόλις έφτασε, όμως, στην περιοχή, όπου οι τσιγγάνοι της επιτέθηκαν ομαδικά και την χτύπησαν ενώ προκάλεσαν φθορές και στο περιπολικό στο οποίο επέβαινε!
Η τραυματισμένη αστυνομικός μεταφέρθηκε αιμόφυρτη στο νοσοκομείο Καλαμάτας για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια αποχώρησε. Η επίθεση σήμανε συναγερμό στις αστυνομικές δυνάμεις που ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους τσιγγάνους συνελήφθη και ανακρίνεται στην Ασφάλεια, ενώ αναζητούνται άλλοι δέκα οι οποίοι συμμετείχαν στον τραυματισμό της αστυνομικού!
Μέσα σε αυτή την κατάντια μίας ολόκληρης χώρας, όπου συμμορίες ρομά από αλβανία, ρουμανία, βουλγαρία κ.ο.κ. έχουν ισοπεδώσει τα πάντα, η ξεφτιλισμένη κυβέρνηση ψηφίζει "αντιρατσιστικό νόμο". Αξίζει να δούμε πως σχολιάζουν την είδηση οι αναγνώστες της ηλεκτρονικής εφημερίδας Πρώτο Θέμα:
«Θα σας κάνει ο Δένδιας αλογάκια!!! Θα σας κλέβουν στο δρόμο οι γύφτοι αλβανοί, οι αραπάδες, οι αφγανοί κ όλοι οι "νέοι' κάτοικοι της Ελλάδας (που σύντομα θα πάρουν την θέση σας) κ όταν θα πηγαίνετε στην αστυνομία θα μπαγλαρώνουν εσάς για ρατσιστές, ειδικά αν πείτε τον γύφτο γύφτο τον αλβανό αλβανό κλπ. Θα χετε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, πρόστιμο  20χιλιαρικα κ ότι άλλο προβλέπει ο νόμος…
Νόμιμοι οι αλλοδαπόγυφτοι κλέφτες, βιαστές και δολοφόνοι....εκτός νομού η ρατσιστική χρυσή αυγή που μοιράζει τρόφιμα σε Έλληνες που πεινάνε και όχι και στους αλλοδαπούς εισβολείς
 Δεν είναι Έλληνες οι πιο πολλοί γύφτοι. Έχουν έρθει στην Ελλάδα άπειροι γύφτοι από Αλβανία, Βουλγαρία και ειδικά Ρουμανία. Οι αδιάφορες κυβερνήσεις δεν κάνουν το παραμικρό όπως και σε πάρα πολλά άλλα, με αποτέλεσμα τα γυφτοαλβανά να έχουν αποθρασυνθεί. Φυσικά τεράστια ευθύνη έχουν και πάλι η ανθελληνική αριστερά που στηρίζει όλη αυτή τη στρατηγική. Τα αριστερά πρωτόζωα που γράφουν εδώ μέσα, έχουν ήδη κριθεί και καταδικαστεί ηθικά από τον λαό. Μας αρέσει δεν μας αρέσει, η Χρυσή Αυγή έχει δίκιο σε αυτό το σημείο
 Έπρεπε να συλληφθεί η αστυνομικός επειδή παρέβη τον αντιρατσιστικό νόμο. ακούς εκεί να μην αφήνουν τους τσιγγάνους να κλέβουν ελεύθερα»
 
*** Σάλος με το βίντεο που δείχνει την ανατίναξη της Βουλής :
Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει τη Βουλή των Ελλήνων να ανατινάσσεται, προκαλώντας ποικίλα σχόλια!
Το βίντεο αποτελεί σκηνή από την ταινία μικρού μήκους "Η ημέρα της κρίσης" του σκηνοθέτη Ζουάν Κουρτις.
Σύμφωνα με το Wikipedia, ο Ζαν Κούρτης είναι υπαρκτό πρόσωπο. Γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1983 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Στην αρχή παρακολούθησε μαθήματα προετοιμασίας Καλών Τεχνών για 3 χρόνια, μετά σπούδασε στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης και αργότερα συνέχισε την καλλιτεχνική πορεία της οικογένειας του σπουδάζοντας Σκηνοθεσία.
Υπήρξε μέλος της ροκ μουσικής μπάντας «Γκρίζα Πόλη» στο μπάσο. Το 2000 εκλέγεται έφηβος βουλευτής στην 6ʹ Σύνοδο στην Βουλή των εφήβων και αναλαμβάνει το τμήμα των «Μορφωτικών υποθέσεων». Το 2004 συμμετέχει στην θεατρική παράσταση «Τα φτερά του έρωτα» και το 2005 συμμετέχει στην όπερα «Don Carlos» στο Μέγαρο μουσικής.
Το 2006 κερδίζει στο Athens Video art festival με την μικρή μήκους ταινία «Ταξίδι στην σελήνη». Το 2013 γυρίζει μια animation «Η ιστορία μιας χώρας» όπου διηγείται μέσα από μια υπαινιγματική παιδική ιστορία την πολιτική πορεία της Ελλάδας από την μεταπολίτευση έως σήμερα και λίγο καιρό αργότερα γυρίζει την μικρή μήκους ταινία «Η ημέρα της κρίσης» όπου η σκηνή με την οποία ανατινάζεται στο τέλος της ταινίας η βουλή των Ελλήνων.

Πηγή: http://www.newsit.gr
 
*** Θύμα «παγίδας» μέσω Διαδικτύου έπεσε 30χρονος που δολοφονήθηκε στη Δάφνη :
  Δύο άτομα συνέλαβε η αστυνομία για τη δολοφονία ενός 30χρονου άνδρα στη Δάφνη στα μέσα Απριλίου, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί τους. Μία 24χρονη γυναίκα και οι τρεις άνδρες συνεργοί της, «παγίδευσαν» τον άνδρα μέσω Διαδικτύου και αφού τον επισκέφτηκαν στο σπίτι του, τον φίμωσαν για να τον ληστέψουν, με αποτέλεσμα τον θάνατό του.
Ο άνδρας, γιος ενεχυροδανειστή, είχε βρεθεί δεμένος και φιμωμένος στις 13 Απριλίου στο διαμέρισμά του στη Δάφνη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστες είναι τέσσερα άτομα: ένας 20χρονος και δύο 27χρονοι άνδρες και μία 24χρονη γυναίκα.
Ο 20χρονος και η 24χρονη συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών στις 4 Μαΐου το απόγευμα στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» ερχόμενοι από Γερμανία, όπου είχαν διαφύγει.
Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 36.414,65 ευρώ και κοσμήματα, τα οποία προέρχονται από τη ληστεία – ανθρωποκτονία, καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία, την οποία αποφάσισε και οργάνωσε η 24χρονη από κοινού με τους τρεις συνεργούς της.
Ειδικότερα, η συλληφθείσα γνώρισε το θύμα μέσω chatroom, έγιναν φίλοι και αφού πληροφορήθηκε την καλή οικονομική του κατάσταση, μαζί με τους υπόλοιπους δράστες αποφάσισαν να τον συναντήσει με στόχο να τον ληστέψουν.
Την ημέρα της ληστείας, η 24χρονη μετέβη στο σπίτι του θύματος και σε ανύποπτο χρόνο άνοιξε την πόρτα στους συνεργούς της.
Οι δράστες, εισήλθαν στην οικία του θύματος και την ώρα που ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους για χρήματα ή τιμαλφή, χτύπησαν, έδεσαν και φίμωσαν τον 30χρονο, με αποτέλεσμα το θάνατο του.
Οι δύο συλληφθέντες δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται οι δύο συνεργοί τους.   Newsroom ΔΟΛ

*** "Άκυρο" στο Γιάννη Λαμπρόπουλο για την κατασκευή κόμβου προς την Αρχαία Μεσσήνη  :
  Το Υπουργείο Μεταφορών απάντησε στο Γιάννη Λαμπρόπουλο και μέσα από την απάντηση γίνεται αναφορά στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας που τότε δεν έθεσε αυτό το θέμα.
Πιο κάτω όλη η απάντηση του Υπουργείου
   ''Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, παρακαλούμε να πληροφορήσετε τον κ. Βουλευτή, τα εξής:
Στην εγκεκριμένη μελέτη οδοποιίας καθώς και στην εγκεκριμένη μελέτη σήμανσης – ασφάλισης δεν προβλεπόταν η κατασκευή εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας προς την Αρχαία Μεσσήνη.
Στις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας καθώς και στην δημόσια διαβούλευση για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, δεν ετέθη το θέμα αυτό.
Επισημαίνεται ότι το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Τσακώνα – Σπερχογείας έχει ήδη κατασκευαστεί.
Για το θέμα των πληροφοριακών πινακίδων για τον αρχαιολογικό χώρο Μεσσήνης, η αρμόδια υπηρεσία ΕΥΔΕ/ΜΚ/Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου ζήτησε από τον παραχωρησιούχο να προχωρήσει στην τοποθέτηση των πινακίδων στον κόμβο Κυπαρισσίας.
Επισημαίνεται επίσης ότι ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας συνδέεται με το Μελιγαλά μέσω του ανισόπεδου κόμβου Κυπαρισσίας και την υφιστάμενη εθνική οδό Καλού Νερού – Τσακώνας, όπου έχουν τοποθετηθεί πληροφοριακές πινακίδες με αναγγελία εξόδου προς Μελιγαλά''.
 
*** Εμφανίστηκε και στην Καλαμάτα το νέο 5ευρώ :
 
 Εντοπίσαμε και στην Καλαμάτα το νέο 5ευρώ
 Το 5ευρω της σειράς «Ευρώπη» έχει επωφεληθεί από την εξελιγμένη τεχνολογία της δημιουργίας χαρτονομισμάτων σε σχέση με εκείνη των πρώτων, πριν από δέκα και πλέον χρόνια.
Περιλαμβάνει νέα και πιο ενισχυμένα αποδεικτικά γνησιότητας. Το υδατογράφημα και το ολόγραμμα παρουσιάζουν το πορτρέτο της Ευρώπης, μίας μορφής της ελληνικής μυθολογίας, από την οποία πήρε και το όνομά της η σειρά αυτή των χαρτονομισμάτων.
Ενας ευδιάκριτος «σμαραγδί αριθμός» αλλάζει χρώμα από πράσινο του σμαραγδιού σε βαθύ μπλε και κάνει ένα παιχνίδισμα με το φως κατά την κίνηση πάνω - κάτω. Μικρές ανάγλυφες γραμμές στην αριστερή και τη δεξιά άκρη του νομίσματος διευκολύνει την αναγνώρισή του, κυρίως από άτομα με προβλήματα όρασης.

***  Υπό καναδικό έλεγχο περνά το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» :
 Στην πώληση της μονάδας διαχείρισης αεροδρομίων AirPort GmbH στο καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Public Sector Pension Investment Board έναντι 1,5 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συμφώνησε να προχωρήσει η γερμανική Hochtief.
Η Hoctief ελέγχει, μεταξύ άλλων, το 40% περίπου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο πλέον περνά υπό καναδικό έλεγχο.
Η εταιρεία πώλησε όλες τις μετοχές της μονάδας στην PSP Investments του Καναδά, έναντι 1,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Περίπου 400 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε συμμετοχές μειοψηφίας.
Η Hochtief AirPort επενδύει και διαχειρίζεται αερολιμένες σε Αθήνα, Βουδαπέστη, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Σίδνεϊ και Τίρανα.
Σύμφωνα με την εταιρεία, από τα αεροδρόμια αυτά μετακινούνται ετησίως περί τους 95 εκατομμύρια επιβάτες.
Το 2012, η προσπάθεια της να πωλήσει τη μονάδα αεροδορμίων δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς η υψηλότερη προσφορά ήταν λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ, ενώ η Hochtief ζητούσε περίπου 1,6 δισ. ευρώ. Newsroom ΔΟΛ
 
***  O Πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας Δημήτρης Βελισσαρίου στο «Θ»  :
  Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Δημήτρης Βελισσαρίου ανέλαβε τα ηνία του ΤΕΙ Καλαμάτας. Όμως, έπεσε αμέσως στα βαθιά, αφού από τον «πάγκο και χωρίς ζέσταμα», έπρεπε «να βάλει γκολ» απέναντι στο Σχέδιο Αθηνά για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο ίδιος θεωρεί ότι το ΤΕΙ δεν είχε και τόσες μεγάλες απώλειες (;).
Μιλήσαμε μαζί του γενικότερα για την κατάσταση του Ιδρύματος, για τη βάση του 10 και, φυσικά, για το Σχέδιο Αθηνά.
  -Ποιο το νέο μοντέλο διοίκησης στο ΤΕΙ Καλαμάτας;
Το ΤΕΙ Καλαμάτας είναι το πρώτο που εφάρμοσε το μοντέλο διοίκησης του νόμου 4009. Αυτό, εκτός από τους βασικούς διοικητικούς παράγοντες που υπήρχαν μέχρι τώρα, δηλαδή ο πρύτανης, ο πρόεδρος, αν θέλετε, με τους αντιπροέδρους κ.λπ., προβλέπει παραλλήλως ένα διοικητικό σχήμα, που το λέει συμβούλιο του ιδρύματος, το οποίο αποτελείται στην περίπτωση του ΤΕΙ Καλαμάτας από έντεκα μέλη. Το ένα μέλος είναι φοιτητής, τα έξι μέλη είναι καθηγητές μέσα από το ίδρυμα, οι οποίοι εξελέγησαν με εκλογές από καθηγητές, ενώ τα τέσσερα μέλη είναι τα λεγόμενα εξωτερικά. Όπως προβλέπει ο νόμος, είναι μέλη που προέρχονται από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών. Τα ονόματα είναι λίγο - πολύ γνωστά.
Από τα εξωτερικά μέλη εκλέγεται ο πρόεδρος του συμβουλίου και από τα εσωτερικά μέλη ο αναπληρωτής πρόεδρος. Για το ΤΕΙ Καλαμάτας πρόεδρος του συμβουλίου είναι ο κύριος Καζάκος, γνωστός από το ακαδημαϊκό και συγγραφικό του έργο. Αναπληρωτής πρόεδρος είναι ο κύριος Παπουτσής, ο οποίος είναι προεξέχον μέλος του ιδρύματος.
  -Πόσους ενεργούς σπουδαστές έχει το ΤΕΙ Καλαμάτας;
Οι θεωρητικά εγγεγραμμένοι φοιτητές μας είναι γύρω στους 6.500 για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, αλλά ενεργοί είναι 4.500.
  -Αυτή τη στιγμή προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και για τα Νοσοκομεία δε γίνονται. Υπάρχει, λοιπόν, λόγος να υφίσταται το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή το Τμήμα Μονάδων Υγείας Πρόνοιας;
Οι ίδιοι οι συνάδελφοι οι οποίοι έκαναν συνελεύσεις επί συνελεύσεων για τα θέματα αυτά είπαν «ναι, πρέπει να υπάρχει Τοπική Αυτοδιοίκηση». Το συμβούλιο του ιδρύματος έκρινε ότι θα πρέπει αυτό να είναι μέσα σε ένα πλαίσιο της Διοίκησης Επιχειρήσεων, να ανοιχτεί λίγο ο ορίζοντας. Παρόλα αυτά, το τμήμα επέμεινε στην άποψή του. Δεν μπορώ, δηλαδή, να πω στους συναδέλφους έχετε άδικο εσείς και έχω δίκιο εγώ. Αυτοί γνωρίζουν καλύτερα τη δυναμική του επιστημονικού τους πεδίου.
  Σχέδιο Αθηνά 
-Τι απώλειες αφήνει στο ΤΕΙ Καλαμάτας το σχέδιο Αθηνά;
Για την ώρα, θα μου επιτρέψετε να μείνω λίγο επιφυλακτικός, γιατί ακόμα δεν ξέρουμε ποια είναι τα προεδρικά διατάγματα που περιγράφουν τα τμήματα. Το ΤΕΙ Καλαμάτας πριν από το σχέδιο Αθηνά είχε οκτώ τμήματα, ενώ αυτοβούλως ζήτησε να μείνει με επτά.
Το υπουργείο, όμως, θέλοντας να μεταφέρει τη Λογοθεραπεία, μείωσε τα τμήματα σε έξι. Ουσιαστικά, όμως, ούτε αυτό έγινε γιατί η Λογοθεραπεία θα μείνει μέχρι το 2018. Βέβαια, εμείς δε θα το αφήσουμε έτσι. Αν καταφέρουμε να φέρουμε παράγοντες του υπουργείου να δουν ακριβώς τι συμβαίνει εδώ και όχι στο χάρτη, πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμη επιχειρήματα για να πείσουμε για τη Λογοθεραπεία.
Επίσης, έγινε η συγχώνευση των δύο τμημάτων της ΣΔΟ, η οποία δεν ξέρουμε πώς θα καταλήξει, γιατί θα υπάρξουν και κατευθύνσεις από το πρώτο έτος, άρα θα μείνουν κατευθύνσεις μονοτμηματικές. Περιμένουμε τα προεδρικά διατάγματα, όμως πιστεύουμε πως δεν είναι τόσες οι απώλειες από το σχέδιο Αθηνά.
  -Οι σπουδαστές της ΣΔΟ κατηγόρησαν τη διοίκηση ότι έδειξε ολιγωρία για τα δικά τους τμήματα που συγχωνεύτηκαν.
Καταρχήν η διαβούλευση με το ΤΕΙ Καλαμάτας και το υπουργείο ξεκίνησε και σταμάτησε, καθώς ήταν μία φορά που έγινε η συνάντηση το Δεκέμβρη πριν αναλάβει η νέα διοίκηση και πριν αναλάβει και πλήρη καθήκοντα το συμβούλιο του Ιδρύματος. Ήταν πρώτος ο κύριος Κανάκης, κάλεσε κι εμένα ως νεοεκλεγέντα πρόεδρο και μπήκαμε στο υπουργείο. Στο υπουργείο εμείς είχαμε κατέβει με πρόταση, ήμαστε από τα λίγα ιδρύματα που είχαμε κατεβάσει πρόταση, με συγκεκριμένα σαφή στοιχεία που ήταν στο πνεύμα του σχεδίου Αθηνά. Συμμάζεμα. Το πρώτο που ζητήσαμε, λοιπόν, ήταν να έρθει το παράρτημα της Σπάρτης εδώ, ένα παράρτημα που δεν είχε στελεχωθεί όσο έπρεπε, άρα είχε έλλειμμα ακαδημαϊκού κλίματος και σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Από το σύνολο του προϋπολογισμού του ΤΕΙ Καλαμάτας το 30% πήγαινε σε αυτό το τμήμα. Άρα το 1/3 πήγαινε στο ένα από τα οκτώ τμήματα. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό ήταν μια μεγάλη διαφορά.
Μετά, τα δύο γεωπονικά τμήματα, το Φυτικής Παραγωγής και των Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών, ήταν από μόνα τους σε συγχώνευση. Το συζητούσαμε αρκετό καιρό πριν το σχέδιο «Αθηνά».
Αυτά, λοιπόν, ήταν και στο σχέδιο «Αθηνά». Προσφέραμε, λοιπόν, δύο στοιχεία τα οποία ήταν πάρα πολύ θετικά για ένα ίδρυμα του μεγέθους του ΤΕΙ Καλαμάτας. Και φυσικά, ξέραμε από την αρχή ότι ήταν λίγο σε κίνδυνο το Τμήμα Λογοθεραπείας. Είχε ιδρυθεί Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας με δύο τμήματα, Ραδιολογία - Ακτινολογία και Λογοθεραπεία. Η Λογοθεραπεία πήρε πρώτη εισακτέους. Όταν, όμως, ήρθε η σειρά της Ραδιολογίας να πάρει εισακτέους, τότε όλα τα καινούρια τμήματα με τη νέα υπουργό Παιδείας έμειναν στα χαρτιά που λέμε. Εγκρίθηκε από προεδρικό διάταγμα, αλλά είναι στα χαρτιά, δεν έβαλε ποτέ εισακτέους. Έκτοτε δε μας έδωσαν κανέναν καθηγητή για τη Λογοθεραπεία, παρά τις υποσχέσεις, παρά τις πιέσεις τις δικές μας, ήλθε και η κρίση και έτσι χαθήκανε όλα αυτά. Ξέρετε, όμως, ότι το τμήμα έχει λειτουργήσει πολύ καλά, έχει προσφέρει στην πόλη της Καλαμάτας, έχει οργανωθεί πολύ καλά. Οι άνθρωποι, οι επιστημονικοί και εργαστηριακοί συνεργάτες που το στελέχωσαν, έκαναν πολύ καλή δουλειά. Δημιουργήθηκαν εργαστήρια, αλλά εξακολουθούσε να βρίσκεται στο στόχαστρο εξαιτίας του ελλείμματος μονίμων τακτικών υπαλλήλων, οπότε εκεί ήταν το πρόβλημα.
Όταν πήγαμε σε αυτή τη συνάντηση του υπουργείου δεν τέθηκε κανένα θέμα για τη ΣΤΕΓ και τη ΣΔΟ. Το μόνο θέμα που τέθηκε ήταν αυτό του Λογοοθεραπείας, ότι «με μηδέν καθηγητές που έχετε, πώς θα κρατήσετε αυτό το τμήμα». Υπήρξε σοβαρός αντίλογος, ακόμη και σε επίπεδο καυγά και απλώς συζητήθηκε λιγάκι το θέμα του ΧΡΗΜΕ. Άρα, ποιος ο λόγος να τεθεί θέμα για κάποιο άλλο τμήμα σε εκείνη τη συνάντηση; Όπως καταλαβαίνετε, αν πηγαίναμε ξαφνικά και λέγαμε για αυτά τα τμήματα, ήταν σαν να ανοίγαμε κι εμείς αυτή την κινδυνολογία. Αφού δεν τέθηκε θέμα, φαίνονταν όλα ομαλά για αυτά τα τμήματα. Αυτή η συγχώνευση εμφανίστηκε στο σχέδιο Αθηνά, τότε λοιπόν ρωτήσαμε τα τμήματα αν συμφωνούν με τη συγχώνευση του σχεδίου Αθηνά , γιατί ίσως να ήθελαν να συγχωνευθούν όπως συνέβη με τα τμήματα Γεωπονίας. Όπως επίσης συνέβη και το τμήμα ΧΡΗΜΕ που συμφώνησε με τη μετονομασία του.
Αν συνέβαινε το αντίθετο, θα ήμουν υποχρεωμένος να πω ότι το τμήμα δε συμφωνεί. Τέλος, να σημειωθεί ότι ο κύριος Καζάκος ζήτησε να συναντηθεί με τη διοίκηση του υπουργείου Παιδείας, πράγμα που δεν έγινε ποτέ. Άρα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι ισχυρίζονται ότι η διοίκηση δε στήριξε το α΄ η β΄ τμήμα.
  -Προφανώς αυτός ο ισχυρισμός των σπουδαστών δημιουργήθηκε εξαιτίας της έντονης κινητικότητας που υπήρξε για το τμήμα Λογοθεραπείας…
Μια παροιμία λέει: « Ρώτησαν κάποτε ένα πατέρα και μια μητέρα που είχαν δέκα παιδιά, ποιο αγαπούν πιο πολύ. Και η μητέρα απάντησε τότε αυτό που είναι άρρωστο μέχρι να γίνει καλά και αυτό που λείπει μέχρι να γυρίσει». Δηλαδή, αυτή ήταν η μόνη ουσιαστική απώλεια, το ότι θα έκλεινε ένα τμήμα και θα μεταφέρονταν 400 παιδιά, και ήταν αυτό της Λογοθεραπείας. Άρα, το επείγον του πράγματος ήταν η απώλεια. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά το σχέδιο Αθηνά διαμορφώθηκε εξωθεσμικά και γίνονται αλλαγές ακόμη και σήμερα.
  -Δεν είναι αντιφατικό να ζητάτε να μη γίνει μετακίνηση σπουδαστών προς την Πάτρα, αλλά να προτείνετε μετακίνηση σπουδαστών από τη Σπάρτη στην Καλαμάτα;
Το θέμα δεν ήταν τόσο η μετακόμιση των παιδιών, το θέμα για εμάς ήταν καθαρά ακαδημαϊκό, αφού πιστεύαμε ότι και τα ίδια τα παιδιά θα ωφεληθούν, δηλαδή το να φύγουν τα παιδιά της Λογοθεραπείας που έχει όλες τις εγκαταστάσεις εδώ και είναι οργανωμένο και να πάνε σε ένα άλλο ίδρυμα εξίσου οργανωμένο, αλλά μην ξεχνάμε ότι το τμήμα της Πάτρας δεν ήθελε τον πληθυσμό της Καλαμάτας και είχε ζητήσει επίμονα να μείνει σε μεταβατικό στάδιο, δηλαδή έλεγαν κρατήστε τους εκεί μέχρι να πάρουν πτυχίο και μην μας φορτώνεται εμάς με 400 ακόμα άτομα γιατί δεν έχουμε εργαστήρια και το ξέρουμε αυτό, μιλάμε με τους ανθρώπους, δεν είμαστε αντίπαλοι.
Αν έρχονταν τα παιδιά της Σπάρτης εδώ θα ήταν καλό, θα έμπαιναν σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον που έχει όσμωση. Αυτή τη στιγμή είναι ένα τμήμα μόνο του, λίγο απομακρυσμένο από τη Σπάρτη και εμείς ζητάμε να το ενσωματώσουμε σε ένα συνολικό campus.
  -Δε θα είχαμε, όμως, ξεσηκωμό από τους Σπαρτιάτες;
Αυτό είναι λογικό κι εδώ θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Όταν αποφασίστηκε για διάφορους λόγους που δε θέλω να θίξω να δημιουργηθεί αυτό το τμήμα στη Σπάρτη, παρότι είχαμε ζητήσει να δημιουργηθεί στην Καλαμάτα, σας πληροφορώ ότι η κοινωνία της Σπάρτης το στήριξε απίστευτα. Ό,τι ζητήθηκε για να δημιουργηθεί αυτό το τμήμα, δόθηκε και η κοινωνία της Σπάρτης ήταν άψογη. Οι πάντες βοήθησαν, από το νομάρχη μέχρι το μητροπολίτη. Δικαιούνται, λοιπόν, τώρα να έχουν αντιρρήσεις, αλλά το θέμα είναι το εξής: οι πολιτικές αντιρρήσεις, έστω και δίκαιες, υπερισχύουν των ακαδημαϊκών;
Πάντως, αν του χρόνου υπάρξει θέμα ωρομίσθιων επιστημονικών συνεργατών, δυστυχώς θα έχουμε προβλήματα και στα δύο τμήματα, δηλαδή της Σπάρτης αλλά και της Λογοθεραπείας.
  Η βάση του 10 στο ΤΕΙ Καλαμάτας
-Η επαναφορά της βάσης του δέκα φοβίζει το ΤΕΙ Καλαμάτας;
Η βάση του δέκα είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, Δεν είναι ποιοτικό κριτήριο. Είναι απλό αν η παιδεία σχεδιαστεί άνωθεν, δηλαδή όπως υποτίθεται ότι σχεδιάζεται τώρα και εάν περιοριστεί ο αριθμός των εισακτέων στον αριθμό που ζητάνε τα ιδρύματα , αυτή είναι μια μάχη διακομματική, διαχρονική .
Τα ιδρύματα κάθε χρόνο ζητούν 60.000-65.000 εισακτέους ,το Υπουργείο επιμένει να βάλει 70.000-80.000, εάν γίνει η μείωση τμημάτων που σχεδιάζεται και μπουν οι εισακτέοι που ζητούν τα ιδρύματα, ο τελευταίος μου θα μπαίνει θα έχει δώδεκα και όχι δέκα. Δυστυχώς, η παιδεία μας από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο δε βασίζεται στη λογική των εξετάσεων. Κάποτε είχαμε κουλτούρα εξετάσεων.
Τα παιδιά έχουν μπει στην κουλτούρα άντε να περάσουμε και στην κουλτούρα του φροντιστηρίου. Ουσιαστικά θα έπρεπε οι εξετάσεις που δίνουν τα παιδιά να είναι κατατακτήριες και όχι προαγωγικές. Η βάση του δέκα τις κάνει προαγωγικές. Ναι μας φοβίζει, γιατί εδώ μπαίνει και ο παράγοντας της ελκυστικότητας, τι θα επιζητήσει να βάλει στο μηχανογραφικό του το παιδί ή ο γονιός, ο οποίος λίγο πολύ είναι απληροφόρητος και φοβάται την περιφερειακότητα. Για παράδειγμα, τμήμα της Θεσσαλονίκης γέμιζε πάντα, ενώ της Καλαμάτας όχι γιατί είναι μακριά.
  -Τελικά ένας σπουδαστής που έχει γράψει 6 έχει δικαίωμα να σπουδάσει;
Ένα φοιτητή που γράφει χαμηλά εμείς τον υπέστημεν, γιατί είναι ένα παιδί που δεν ξέρει χημεία που ίσως είναι από άλλη δέσμη. Για παράδειγμα, έρχονται παιδιά εδώ που έχουν δώσει για νηπιαγωγοί και δε γνωρίζουν μαθηματικά. Υπάρχει ένα τέτοιο σύμπλεγμα προβλημάτων. Για να εκλείψει, λοιπόν, αυτό δε χρειάζεται η βάση αλλά η σωστή ακαδημαϊκή λειτουργία.
  Το ΤΕΙ Καλαμάτας στην τοπική κοινωνία
-Παρατηρούμε ένα άνοιγμα του ΤΕΙ προς τον έξω κόσμο, όπως, για παράδειγμα, η κλινική λογοθεραπείας και τα σεμινάρια των γεωπονικών τμημάτων. Να περιμένουμε συνέχεια;
Φυσικά, συνεχίζεται ήδη ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων υδροπονίας, θα ακολουθήσει και άλλος κύκλος σε άλλα αντικείμενα στο γεωπονικό τομέα. Η λογοθεραπεία θα συνεχίζει να είναι δραστήρια στο αντικείμενό της. Και όπως γνωρίζω, και τα τμήματα της ΣΔΟ θα αρχίσουν τέτοιες δραστηριότητες.   Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης
 
*** Δεύτερη θέση στο διπλό για τον εορτάζοντα Γιώργο Λαζαρίδη  :
  Ο δικός μας Γιώργος Λαζαρίδης κατέκτησε την δεύτερη θέση στο τουρνουά που συμμετέχει στην Τουρκία.
Διαβάστε τι έγραψε στο facebook πριν μερικές ώρες
Δεύτερη θέση στον Τελικό του διπλού με τον Στέφανο...χάσαμε στο τρίτο σετ στο σούπερ τσάι μπρεικ, πιο πολύ από το άγχος και τα λάθη μας, παρά από το πολύ καλό ζευγάρι των Ιρανών.. Ευχαριστώ πολύ όλους, για την συμπαράσταση ,τις ευχές σας για την γιορτή μου και υπόσχομαι την Πέμπτη που ξεκιναει το επόμενο τουρνουά εδώ ,να δώσω ότι μπορώ και ακόμα περισσότερο και να καταφέρω τα καλύτερα...
 
*** Απόψε η βραδιά του «Θεού»  :
  Βραδιά αφιερωμένη στον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού Αθλητισμού γενικότερα, καθώς η επιτυχία του 1987 ήταν εφαλτήριο για όλα τα αθλήματα ...
Ο λόγος φυσικά για τον ένα και μοναδικό "Θρύλο" το Νίκο Γκάλη .
Απόψε στην 8 η ομάδα του Άρη θα αντιμετωπίσει τη Λιμοζ του Παναγιώτη Γιαννάκη σε φιλικό αγώνα προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, στο "Αλεξάνδρειο Μέλαθρον" της Θεσσαλονίκης γήπεδο που οι δυο τους έγραψαν την δική τους ξεχωριστή ιστορία και καθήλωναν ολόκληρες οικογένειες τις Πέμπτες τα βράδια μπροστα στην τηλεόραση την δεκαετία του 80 !
Ο αγώνα θα γίνει παρουσία πολλών θρύλων του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Μεταξύ άλλων, οι Ντίνο Ράτζα, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Τζόρντι Βιγιακάμπα, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Όντι Νόρις θα παρεβρεθούν στην εκδήλωση που θα γίνει στο Αλεξάνδρειο.
Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί και ο κόσμος αναμένεται να δώσει βροντερό "παρών" για να τιμήσει με την παρουσία του τον θρύλο, Νίκο Γκάλη.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης κατά την άφιξη της Λιμόζ τόνισε πώς "καταρχήν ένα πράγμα δεν μπορούν να καταφέρουν στον ελληνικό αθλητισμός. Κανένας! Να αγαπούν όλοι οι Έλληνες μια ομάδα και ένα χρώμα. Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο και εκείνη η παρέα το κατάφερε με πρωτοπόρο το Νίκο για τον οποίο όλοι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έχει ανδρώσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ".
Από εκεί και πέρα, ο Στόγιαν Βράκοβιτς είπε: "Περάσαμε πολλές στιγμές μαζί και αυτό σημαίνει πολλά για μένα, ενώ παίξαμε και ως αντίπαλοι σε συλλόγους και εθνικές ομάδες. Ήταν πολύ μεγάλος παίκτης και του αξίζει αυτή η βραδιά. Γι' αυτό ήρθαμε, για να τον τιμήσουμε για τη μεγάλη καριέρα του".
Ο αγώνας θα μεταδοθεί από το NS1 στις 8 μ.μ.
   Όταν έβλεπα Γκάλη
 Δύσκολα θα βρεις Έλληνα που να μη ξέρει, ή να μην έχει ακούσει τον Νίκο Γκάλη. Ο Γιάννης Φιλέρης σκιαγραφεί το προφίλ ενός ανθρώπου που νικούσε, λατρεύτηκε, τσακώθηκε, έκλαψε και έγινε συνώνυμο του σπορ που ήξερε να παίζει καλύτερα από τον καθένα. Του αθλητή που έγινε σύμβολο και ενέπνευσε, εν τέλει, μια άλλη Ελλάδα απ΄αυτή που ... ξέρουμε
 Ο Νίκος Γκάλης, τον οποίο σήμερα θα "τιμήσει" εν χορδαίς και οργάνοις ο Άρης, δεκάδες προσωπικότητες του μπάσκετ απ΄όλο τον κόσμο και μαζί τους όλη η μπασκετική (και μη) Ελλάδα, βαδίζει αισίως στα 56α γενέθλιά (γιορτάζει στις 23 Ιουλίου). Έχοντας εγκαταλείψει το μπάσκετ πριν από 19 χρόνια, υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες που δεν τον έχουν δει να αγωνίζεται. Αμφιβάλλουμε, ωστόσο, αν υπάρχει έστω και ένας που να μην έχει ακούσει το όνομά του και να μη γνωρίζει ότι υπήρξε ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας και ενδεχομένως ο μεγαλύτερος αθλητής που εμφανίστηκε ποτέ στην Ελλάδα. Αυτή είναι η κληρονομιά του, που δεν μεταβιβάστηκε από την "επίσημη ιστορία", αλλά όπως οι μεγάλοι θρύλοι και μύθοι, πέρασαν από γενιά σε γενιά με το στόμα, με τις διηγήσεις και -ευτυχώς- με τα βίντεο που αποτύπωσαν το μεγαλείο του.

Ο Γκάλης, από μόνος του, αποτέλεσε ένα κοινωνικό φαινόμενο. Ήταν το ίδιο το μπάσκετ, ο ίδιος ο Άρης, η ίδια η Εθνική Ομάδα, η ίδια η Ελλάδα, αν προτιμάτε. Άργησε, σίγουρα, να τιμηθεί δεόντως, όπως του άρμοζε, όπως του άξιζε.
Ίσως να φταίει κι αυτός λιγάκι, που όπως ξαφνικά ήρθε στη ζωή μας, έτσι ξαφνικά αποχώρησε από το μπάσκετ, τον Οκτώβριο του 1994. Παίρνοντας την τσάντα του, με τα αθλητικά ρούχα και φεύγοντας από το κλειστό του Μετς, αμέσως μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού εναντίον των Αμπελοκήπων. Ζήτησε τον λόγο από τον Κώστα Πολίτη, που δεν τον είχε χρησιμοποιήσει δευτερόλεπτο και καθώς συνειδητοποίησε πως δεν "βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή" έριξε μαύρη πέτρα πίσω του.
Γκάλης, ο εγωιστής...
Ένα χρόνο αργότερα με μια σύντομη επιστολή του, που είχε συνταχθεί σε ένα κατάστημα αθλητικών ειδών στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωνε το τέλος της καριέρας του. "Είμαι εγωιστής αλλά δεν είναι εγωιστικό να πιστεύω μέχρι κι αυτή τη στιγμή ότι είμαι ελεύθερος και ότι δεν ανήκω σε κανέναν. Γιατί έχω λόγο και τιμή..." σημείωνε σε αυτό τον λιτό αποχαιρετισμό του. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόλαβε να τον "χαρεί", αν και ο Νικ φορώντας (και) τα πράσινα δεν παρέλειψε να δώσει αρκετές από τις μοναδικές παραστάσεις του.
Δυο χρόνια νωρίτερα, είχε δώσει τα χέρια με τον Παύλο Γιαννακόπουλο, αφού πρώτα ... κέρασε τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού το γεύμα με τα ψάρια στην "Ρέμβη" της Νέας Κρήνης (αξίας 42.580 δραχμών) παίρνοντας την απόφαση να μετακομίσει στην Αθήνα και τον ΠΑΟ. Το καλοκαίρι του 1992, αυτός ο περίφημος αθλητικός εγωισμός του, είχε πληγωθεί άσχημα όταν ο Θεόφιλος Μητρούδης πριν καν τον συναντήσει μιλούσε για την "επιχείρηση εξ-γκαλισμού του Άρη". Η πρόταση που του έκανε να αναλάβει προπονητής της ομάδας εφήβων του Άρη, ήταν τουλάχιστον προσβλητική. Ουσιαστικά του έκλειναν την πόρτα και ο Γκάλης αποχωρούσε από τα Γραφεία της ομάδας του, δακρυσμένος. Δάκρυα, από το πρόσωπό του, συνέλαβε ο τηλεοπτικός φακός στις 21 Νοεμβρίου του 1992 όταν για πρώτη φορά έπαιξε αντίπαλος του Άρη...
Μήπως, όμως, κι από την Εθνική Ομάδα με τον ίδιο τρόπο δεν αποχώρησε; Στις 12 Νοεμβρίου του 1991, η ΕΟΚ αποφασίζει (με εισήγηση του Γιώργου Βασιλακόπουλου) τον "ισόβιο αποκλεισμό του", για να αποφευχθεί η παραδοσιακή ταλαιπωρία του "έρχομαι, δεν έρχομαι" που είχε σαν ...χούι ο Νικ το καλοκαίρι, με αποκορύφωμα το διάστρεμμα-φάντασμα στον αγώνα του τουρνουά Ακρόπολις (ανήμερα των γενεθλίων του) εναντίον της Τσεχοσλοβακίας. Στο 12ο λεπτό ο Νικ άρχισε να κουτσαίνει, αποχώρησε με μπανταρισμένο τον αστράγαλο και δεν έπαιξε στο Μουντομπάσκετ της Αργεντινής!
Ναι, ο Γκάλης ήταν εγωιστής. Στο πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα του Άρη (το 1979) εναντίον του Ηρακλή (σκορ 79-78) πέτυχε 30π, αλλά ήταν ...εκνευριστικά άστοχος. Στην σχετική νύξη του Βαγγέλη Αλεξανδρή απάντησε με ρητορική ερώτηση: "Νομίζεις ότι θα ξαναχάσω τόσα πολλά σουτ;"Αμέσως μετά έβγαινε από τα αποδυτήρια και καθησύχαζε τους δημοσιογράφους: "Μην ανησυχείτε σε λίγο καιρό θα παίξω μεγάλο μπάσκετ".
Γκάλης, ο καυγατζής
 Ναι, ο Γκάλης ήταν καυγατζής. Είχε παίξει ξύλο με τον Τάκη Κορωναίο στο κλειστό του Σπόρτιγκ, πλακώθηκε με ένα περαστικό σε μια βόλτα με την πρώτη του σύζυγο Τζένη όταν παρεξηγήθηκε αλλά αυτός που τσακώθηκε αποδείχθηκε ... δάσκαλος του καράτε (αποτέλεσμα ένα σπασμένο δόντι!), έπαιξε μπουνιές με τον Μπάνε Πρέλεβιτς στον τελευταίο τελικό του 1991 (Άρης-ΠΑΟΚ 81-80 με καλάθι και φάουλ του Μπραντ Σέλερς), γρονθοκόπησε τον Θοδωρή Κοτσώνη, πιστεύοντας ότι είναι ο ... Φίλιππος Συρίγος στο Ευρωμπάσκετ του 1981 (κάποιος του είχε μεταφέρει σχόλια του Φ.Σ στις τηλεοπτικές μεταδόσεις του, ενώ ο Ιωαννίδης προπονητής -τότε- της Εθνικής Ομάδας είχε απαγορεύσει τα τηλέφωνα στα δωμάτια των παικτών)! Ούτε με τους προπονητές του είχε τις καλύτερες των σχέσεων. Το 1983 κάνει τη ζωή δύσκολη στον Ντούσαν Ίβκοβιτς που φεύγει από τον Άρη υποσχόμενος ότι δεν πρόκειται να ξαναδουλέψει σε ομάδα με τον Νίκο Γκάλη στο ρόστερ της και προφητεύοντας τελείως άστοχα πως "ο Άρης όσο έχει τον Γκάλη δεν πρόκειται να πάρει πρωτάθλημα".
Με τον Γιάννη Ιωαννίδη ήρθε σε άμεση κόντρα στον πρώτο αγώνα του Κυπ.Πρωταθλητριών το 1990 εναντίον της Μπαλκάν στη Σόφια όταν "πλακώθηκαν" στα αποδυτήρια, τον Κώστα Πολίτη τον ... ταλάνιζε από το 1988 πριν το προολυμπιακό τουρνουά (με αποτέλεσμα ο ίδιος ο Ευρωκόουτς να δηλώσει αργότερα στο περιοδικό "Τρίποντο" ότι "το μεγάλο μου λάθος ήταν πως ανέχτηκα τα καπρίτσια του Γκάλη".
Λέγεται ότι με τον Γιαννάκη, στη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ, μιλούσαν μόνο στο γήπεδο (με μοναδικό τρόπο, φυσικά) και συμφιλιώθηκαν μόνο στο βάθρο της απονομής.
Γκάλης, ο επαγγελματίας
 Όμως ο ίδιος Γκάλης όπως είχε πει κάποτε "δεν είμαι παρά ένας απλός άνθρωπος, σαν όλους τους άλλους". Με ελαττώματα, με αδυναμίες, ευάλωτος, ίσως και συναισθηματικός απ΄όσο μας άφηνε να τον ξεψαχνίσουμε. Μόνο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου γινόταν αυτό που ... βλέπαμε. Ένας τέλειος μπασκετμπολίστας! Όταν, μετά το επεισόδιο με τον Θ.Κοτσώνη, κλήθηκε από την Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας, στο ερώτημα "τι επαγγέλεσθε;" είχε απαντήσει αφοπλιστικά: "Μπασκετμπολίστας". Του στοίχισε μια τιμωρία, αλλά ήταν η ωμή αλήθεια. Ο Γκάλης δεν μπορούσε να κρυφτεί πίσω από δάχτυλό του. Εντάξει, τον συγκίνησαν το 1979 οι εικόνες που του πήγαν οι αρειανοί, μέτρησε πολύ ότι ενώ τον είχαν δει Ολυμπιακός (μέσω του Γιώργου Καστρινάκη) και Παναθηναϊκός, ο Άρης (το 1979) ήταν πρωταθλητής, όμως και τα 42.000 δολάρια που του πρόσφεραν οι Θεσσαλονικείς (έχοντας κάνει κανονικό έρανο!) δεν ήταν (για τα δεδομένα της εποχής) λίγα.
Για να υπογράψει συμβόλαιο έψησε το ψάρι στα χείλη των αρειανών, έχασε το δικαίωμα να παίξει στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, μέχρι να υπογράψει το συμβόλαιό του (κάτι που επαναλήφθηκε ουκ ολίγες φορές στα χρόνια που αγωνίστηκε) και προπονιόταν μόνος του στο ανοιχτό του Ποσειδώνιου. Αργότερα, έπαιρνε και τους συμπαίκτες του στον Άρη στο ανοιχτό γηπεδάκι, μέχρι που ο κόσμος ... κατέκλυζε τους γύρω χώρους με αποτέλεσμα οι street ball προπονήσεις να γίνονται στο κολέγιο Ανατόλια, όπου έκλειναν οι πόρτες!
Όταν τιμωρήθηκε από την ΕΦΙ (το 1981) έπαιρνε το ιλιγγιώδες ποσό των 7 εκατομμυρίων δραχμών. Δε μπορούσε να τα θεωρήσει ...οδοιπορικά, όπως ονομάζονταν οι αμοιβές των μόνο κατ΄όνομα "ερασιτεχνών" αθλητών. Δήλωσε, λοιπόν, επαγγελματίας. Ο ίδιος, κάποια χρόνια αργότερα, έλεγε το εξής: "Ο τέλειος επαγγελματίας είναι ο τέλειος ερασιτέχνης. Το μπάσκετ δεν το είδα ποτέ σαν μπίζνες, σα δουλειά υποχρεωτική. Και να μην πληρωνόμουν, πάλι μπάσκετ θα΄παιζα. Και θα σκιζόμουν στο γήπεδο".
Επαγγελματίας, λοιπόν. Που δεν συμβιβαζόταν με τίποτε περισσότερο, εκτός από τη νίκη,  που κοίταζε στα μάτια τους αντιπάλους στην προθέρμανση και καταλάβαινε ότι θα χάσουν (οι Ιταλοί στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ, το 1987), που προφήτευε μεγάλες νίκες ("είναι η μεγαλύτερη νίκη μέχρι την επόμενη" μετά τον ημιτελικό με την Γιουγκοσλαβία) που δεν σταματούσε να παίζει ούτε όταν τον τριγύριζε ο θάνατος χτυπώντας  πρώτα την πρώτη του σύζυγο Τζένη, ύστερα την μητέρα του Στέλα και στις 11 Απριλίου του 1994 τον πατέρα του Γιώργο, μια μέρα που τον βρήκε να παίζει μπάσκετ και να βοηθάει τον Παναθηναϊκό να νικήσει τον Ηρακλή στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος.
Η ήττα τον πείραζε όσο τίποτε άλλο. Θυμάμαι ακόμη τη σκηνή, το 1988 αμέσως μετά το τέλος του φάιναλ-φορ της Γάνδης. Μαζί με τον συνάδελφο Τάκη Ευσταθίου, φτάσαμε καθυστερημένοι στο ξενοδοχείο του Άρη, σε ένα δάσος της Γάνδης (το περίφημο Auberge du Pecheur). Η μίνι δεξίωση του Άρη είχε τελειώσει και τον μόνο που βρήκαμε ήταν ο σκεφτικός Νίκος Γκάλης που προσπαθούσε παρέα με ένα ποτήρι μπύρας να καταλάβει τι στραβά είχε πάει σε αυτή την πρώτη χαμένη του ευκαιρία να πάρει το βαρύτιμο τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης.
Η Ευρωλίγκα ήταν το απωθημένο του. Κυνηγούσε το Κύπελλο που του έλειπε, όσο τίποτε άλλο, στο τέλος όμως το φιλοσόφησε και απεφάνθη: "Μπορεί να μη το πάρω ποτέ. Δε πειράζει. Το έχει κερδίσει κι αυτός ο απίθανος Μ' Μπαγιά (της Λιμόζ το 1993)!"
Γκάλης, δηλαδή η άλλη Ελλάδα
 Ωστόσο, το μεγάλο κατόρθωμα του Γκάλη δεν ήταν οι τίτλοι που κατέκτησε, ή διεκδίκησε μέσα στο γήπεδο, ούτε η παγκόσμια αναγνώριση, ούτε η μπασκετική απόλαυση που χάρισε σε όσους τον είδαν να παίζει και να νικά τους νόμους της βαρύτητας. Ο Νικ έγινε ο πρώτος αθλητής, εν Ελλάδι, που το επώνυμό του μετατράπηκε σε συνώνυμο του αθλήματος. Ένας φίλος θυμάται ακόμη τα παιδικά του χρόνια, όταν τον ρωτούσαν τι ομάδα είναι, απαντούσε "Γκάλης".
Όσα χρόνια κι αν περάσουν...
Ο Σταμάτης Κραουνάκης στο σουξέ του "Λίζα", έγραφε με νόημα "τηλεφώνησες πάλι, όταν έβλεπα Γκάλη, να μου κάνεις ρελάνς". Όπου στο "έβλεπα Γκάλη" βάζετε ό,τι θέλετε. Έβλεπα μπάσκετ, έβλεπα Άρη, έβλεπα Εθνική Ομάδα, έβλεπα Παναθηναϊκό. Αυτός ο πρώην ράνινγκ-μπακ του αμερικάνικου φουτμπολ, άλλοτε υποψήφιος επαγγελματίας πυγμάχος έγινε, μέσω του κολεγίου Σέτον Χολ, ένας ανεπανάληπτος μπασκετμπολίστας και ο άνθρωπος που έκανε τους Έλληνες να καταλάβουν ότι υπάρχει και μια άλλη όψη της πατρίδας τους.
Το έγραψε όσο καλύτερα μπορούσε ο Διονύσης Σαββόπουλος, σε ένα σχετικά άγνωστο τραγούδι του, από τον δίσκο "Χρονοποιός" (1999). Ο τίτλος είναι "τα χρυσά παιδιά του Νίκου Γκάλη" και ο Σαββόπουλος γράφει για την άλλη Ελλάδα, σε πείσμα της θολής προοπτικής των "παρτσακλών" καναλιών και των ροζ, σομόν σελίδων των οικονομικών εφημερίδων που είχαν γίνει μόνιμο αξεσουάρ των νεοελλήνων μαζί με τα κινητά τους τηλέφωνα:
Κι όλοι εμείς μέσα στη ζάλη
 με μια θολή προοπτική
 να η σημασία του Νίκου Γκάλη
 ό,τι νικάει είναι από `κεί.

Κι έτσι όταν σκιάζομαι
 και κουλουριάζομαι
 στην νύχτας τον βυθό
 και πως να κοιμηθώ;

Ο νους μου αναπολεί
 του Γκάλη τη βολή
 μ’ ένα αναστεναγμό
 λύνομαι κι ηρεμώ.

Δύο η Ελλάδες, η μια εκεί
 στο παρτσακλό κανάλι
 κι η άλλη αστράφτει εφηβική
 και νικηφόρα πάλι.

Φέτο στην πλαζ μας πρωτοείδα
 όλους μας με τα κινητά
 κι αυτήν τη ροζ, σομόν σελίδα
 στα στήθη μας τα τριχωτά.

Κι όλους μας βέβαια σε μια ζάλη
 σε μια θολή προοπτική
 να η σημασία του Νίκου Γκάλη
 ό,τι νικάει είναι από ‘κεί.

Κι έτσι όταν σκιάζομαι
 και κουλουριάζομαι
 στην νύχτας τον βυθό
 και πώς να κοιμηθώ ;

Ο νους μου ψηλαφεί
 του Γκάλη την μορφή
 μ’ ένα αναστεναγμό
 λύνομαι κι ηρεμώ
Νίκο, σε ευχαριστούμε για όλα...
ΠΗΓΗ: Περιοδικό Τρίποντο...
  
Video: 

 

 
*** ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ  :
 http://youtu.be/52W_3DmQuV8    ,  Μεγάλη βδομάδα  στο  Άγιο Όρος –Πάσχα !
     ~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/04/25-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/04/26-2013.html  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή   26 Απριλίου  2013 .-
~ ~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/26-2013.html  , ΑΘΩΝΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΙ - ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 .-  
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/04/27-2013.html  , ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ : Σάββατο 27 Απριλίου 2013 .-
 ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/3-27-2013.html , ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ 3 Σάββατο 27 Απριλίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/04/27-2013.html , Σάββατο το αγιάζι της ενημέρωσης 27 Απριλίου 2013 ,-
~  ~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/04/27-04-2013.html , ΟΙ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ , Σάββατο 27-04-2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/28-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  28  Απριλίου 2013, Κυριακή των  Βαϊων : 
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/29-04-2013.html  , Μ. Δευτέρα στο αγιάζι της ενημέρωσης 29-04-2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/30-2013.html ,Μ.  ΤΡΊΤΗ 30  Απριλίου  2013 το  αγιάζι  της  ενημέρωσης.-

*** ANAΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2013 :
~*  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ το αγιάζι της ενημέρωσης 01 ΜΑΪΟΣ 2013 .-
~*  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/1-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Μ. Τετάρτη  1η  Μάη  2013.-
  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/05/m-02-2013.html , M. ΠΕΜΠΤΗ το αγιάζι της ενημέρωσης 02- Μαΐου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/03-2013.html ,  ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο αγιάζι της ενημέρωσης 03- Μαΐου 2013 .-
 ~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/05/04-2013.html  , ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΜΑΪΟΥ 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/05-2013.html , ΚΥΡΙΑΚΗ  ΠΑΣΧΑ  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης 05 ΜΑΪΟΥ  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/06-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Μαΐου 2013 .-

  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/05/07-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη   07- Μαΐου   2013.-
~
  *** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  :
Τετάρτη 27 Μαρτίου  2013 .-  (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~* http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί 21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.- : `
~
 
*** ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. :


***