~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Δευτέρα  27  Μαΐου  2013  :
ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΚΑΙ ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ  γιά  όλους μας !
 
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :

*** Τραγωδία στην Αρκαδία , δύτης έχασε τη ζωή του σε σπήλαιο!
   
Σήμερα  πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή «Πηγή Σίτζι», στην Κανδήλα Αρκαδίας, μετά από επιχείρηση αστυνομικών, ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εξειδικευμένων ιδιωτών, ανασύρθηκε από σπήλαιο, νεκρός, 25χρονος δύτης. Ο 25χρονος, είχε μεταβεί χθες το μεσημέρι, μαζί με ακόμα τρία άτομα, για εξερεύνηση του ανωτέρω σπηλαίου. Παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λεβιδίου.


***  Ορκωμοσία στις 5 Ιουνίου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
             Ανακοινώθηκε από τις σχολές Φιλολογίας και Ιστορίας Αρχαιολογίας η ημερομηνία της νέας ορκωμοσίας που θα είναι στις 5 Ιουνίου.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Καλούνται οι φοιτητές, που πληρούν τις προϋποθέσεις για τη λήψη του πτυχίου και επιθυμούν να ορκισθούν , να υποβάλουν αίτηση ορκωμοσίας
Στη Γραμματεία των Τμημάτων Φιλολογίας και ΙΑΔΠΑ από την Δευτέρα 27  Μαΐου 2013  έως και την Δευτέρα 3  Ιουνίου 2013,  τις ημέρες και ώρες υποδοχής φοιτητών ( Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη 9:00-13:00)
Η αίτηση ορκωμοσίας γίνεται αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση , με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος από οποιαδήποτε Δημόσια Αρχή
 Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν :
α) φοιτητική ταυτότητα
β) δελτίο  φοιτητικού εισιτηρίου
γ) βιβλιάριο υγείας (όσοι είναι ασφαλισμένοι στο Πανεπιστήμιο)
  Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί στις 5  Ιουνίου 2013  στο Αμφιθέατρο της Σχολής

***Απολύσεις – εξπρές με λουκέτα στο Δημόσιο
            Με καταργήσεις φορέων -σε δήμους αλλά και στην ΕΡΤ- μελετά η κυβέρνηση να καλύψει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων του Δημοσίου που θα απομακρυνθούν.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, με δεδομένο ότι μέσα στον Ιούνιο θα πρέπει να οριστικοποιηθεί η λίστα με τους φορείς από τους οποίους θα προκύψουν οι 2.000 υπάλληλοι που θα απολυθούν καθώς και οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει νέα εμπλοκή με την τρόικα.
Μέχρι στιγμής έχουν στοχοποιηθεί οι αμυντικές εταιρείες της χώρας, ενώ πλέον μπαίνει στο κάδρο και η ΕΡΤ. Πάντα ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο λουκέτων σε υπηρεσίες των δήμων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο αριθμός των επιόρκων που θα τεθούν σε οριστική αργία δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση το στόχο των 2.000 αποχωρήσεων.
Η τρόικα πιέζει για απολύσεις στην ΕΡΤ
Τα σενάρια για το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, με την κυβέρνηση να διαψεύδει το λουκέτο, αλλά να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο «κουρέματος».
Σύμφωνα με τη Real News, μελετάται να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ και να ανοίξει ξανά με 2.000 λιγότερους υπαλλήλους, κάτι που στηρίζεται στην έκθεση της τρόικας για την αποχώρηση δημοσίων υπαλλήλων ως το 2014.
Αυτή τη στιγμή στην ΕΡΤ εργάζονται 2.650 υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 630 είναι δημοσιογράφοι, 200 είναι μουσικοί, 90 διοικητικοί υπάλληλοι, ενώ 1.730 ακόμη υπηρετούν από διάφορες θέσεις όπως σκηνοθέτες, εικονολήπτες, ηχολήπτες κ.α.
Το σενάριο λουκέτου και επαναλειτουργίας με μόλις 650 άτομα διαψεύδεται από την κυβέρνηση ενώ η γενικότερη συζήτηση περί λουκέτου ή ριζικής αναδιάρθρωσης προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις σχεδόν όλων των κομμάτων.
*** Μαθηματικά 2013: Τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, σύμφωνα με την Μαθηματική Eταιρεία
           
Ανακοίνωση για τα μαθηματικά κατεύθυνσης εξέδωσε η Μαθηματική Εταιρία, που σχολιάζει τα θέματα τα δυσκολότερα των τελευταίων εποχών.
  Ανακοίνωση για τα μαθηματικά κατεύθυνσης εξέδωσε η Μαθηματική Εταιρία, που σχολιάζει τα θέματα τα δυσκολότερα των τελευταίων εποχών.
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Μαθηματικής Eταιρείας αναφέρει τα εξής: τα ερωτήματα Β1, Β2 εξετάζουν βασικές γνώσεις.
Το ερώτημα Β3 είναι, ίσως, το πιο δύσκολο από όλα τα θέματα, καθότι η επιτυχής αντιμετώπισή του απαιτεί λεπτούς αλγεβρικούς χειρισμούς.
Θέμα Γ: Απευθύνεται σε καλά προετοιμασμένους υποψηφίους και κυρίως τα ερωτήματα Γ2 και Γ3.
Θέμα Δ: Το θέμα αναφέρεται σε ένα μεγάλο μέρος της ύλης του Διαφορικού και Ολοκληρωτικού Λογισμού. Η επίλυση του θέματος αυτού απαιτεί πολύ καλή προετοιμασία και βαθιά κατανόηση των εννοιών.
Γενικότερα, η ΕΜΕ σχολιάζει τα θέματα ως εξής:
  • Καλύπτεται μεγάλο μέρος της ύλης.
  • Υπάρχει κλιμάκωση των θεμάτων ως προς τη δυσκολία, με εξαίρεση το ερώτημα Β3.
  • Η καλή γνώση της ύλης προηγουμένων τάξεων ήταν απαραίτητη.
  • Τα θέματα ήταν εκτεταμένα και η σωστή διαχείριση του χρόνου από τους υποψηφίους ήταν σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία, ειδικά με το ερώτημα Β3.
  • Τα θέματα είναι τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών και απαιτούν ειδικές τεχνικές, που ίσως δεν προωθούν την έλξη και την αγάπη των μαθητών στα Μαθηματικά.
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προτίθεται να ανοίξει ουσιαστικό διάλογο με μελέτη και διερεύνηση, για το περιεχόμενο και τον τρόπο εξέτασης των Μαθηματικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.-
 
***  Κάνει τη Μόσχα να μιλάει…ελληνικά, η δική μας Θεοδώρα Γιαννίτση
            
Την προηγούμενη Κυριακή στο «Θ» παρουσιάσαμε τη συμπατριώτισσά μας, Θεοδώρα Γιαννίτση, η οποία επιτελεί ένα σημαντικό έργο στη Ρωσία. Σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχαμε μαζί της τις προηγούμενες ημέρες, μάθαμε αρκετά για τις δραστηριότητες των οποίων ηγείται μαζί με άλλους επιστήμονες που αγαπούν τη χώρα μας και τον πολιτισμό της.
Έτσι, λοιπόν, στη Μόσχα λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2005 το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (ΚΕΠ) - κοινωνικός φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που, ως στόχο, έχει τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στη Ρωσία, την ενίσχυση των ελληνο-ρωσικών πολιτιστικών σχέσεων και την αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού, Ελλήνων και Φιλελλήνων, όλων αυτών που με τη δράση τους συμβάλλουν στην ελληνορωσική σύμπραξη.
H δραστηριότητα του ΚΕΠ συνεπάγεται δρομολόγηση προγραμμάτων σε τακτική βάση (διδασκαλία γλώσσας, διαλέξεις ελληνικής ιστορίας, μαθήματα ελληνικού χορού, σύσταση χορωδίας ελληνικού τραγουδιού), καθώς και έκτακτων-μεμονωμένων προγραμμάτων.
Για όγδοη συνεχή ακαδημαϊκή χρονιά (2012-2013) η διδασκαλία γλώσσας πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση σε επτά ακαδημαϊκές εστίες της ρωσικής πρωτεύουσας, και συγκεκριμένα στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης Νο 551 (σχολείο με έμφαση στην ελληνική παιδεία), Νο 26 (πλησίον του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας «Λομονόσωφ»), στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Μόσχας, πρύτανης του οποίου είναι ο γνωστός ομογενής επιστήμονας, οικονομολόγος και πρώην δήμαρχος της Μόσχας Γαβριήλ Ποπώφ, στην Κρατική Ακαδημία Οικονομίας και Κατασκευών Μόσχας, στη Βιβλιοθήκη Ξένης Λογοτεχνίας Νο 174 «Δάντε Αλιγκέρι», στο Ρωσικό Ινστιτούτο Πολιτισμολογίας και στο Διεθνές Ίδρυμα Σλαβικής Γραφής και Πολιτισμού.
Τα τελευταία χρόνια τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας παρακολουθούν περί τα 500-550 άτομα (την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά λειτουργούν 19 τμήματα γλώσσας).
Πρόκειται για ομογενείς και φιλέλληνες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ταξιδεύουν τακτικά στην Ελλάδα. Ήδη από το 2007 το ΚΕΠ επανδρώνεται και με Έλληνα εκπαιδευτικό, εν Μόσχα αποσπασμένο, του υπουργείου Εθνική Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Παράλληλα, στο Κέντρο λειτουργούν δανειστική βιβλιοθήκη, ταινιοθήκη και μουσικό αρχείο, προσιτά σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Το ΚΕΠ, ταυτόχρονα, πραγματοποιεί μεμονωμένες εκδηλώσεις, αφιερωμένες, για παράδειγμα, σε εθνικές επετείους και ιωβηλαία, επιστημονικά συνέδρια, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, συναυλίες, προβολές ταινιών, ενώ παράλληλα στηρίζει τις έρευνες γύρω από τις ελληνορωσικές σχέσεις και αναπτύσσει εκδοτική δραστηριότητα.
Κορυφαίες εκδηλώσεις υπήρξαν: η διοργάνωση στην Κρατική Βιβλιοθήκη της Ρωσίας τον Οκτώβριο του 2007 έκθεσης βιβλίου και επιστημονικής ημερίδας με τίτλο «Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου στη αρχεία της Κρατικής Βιβλιοθήκης της Ρωσίας», αφιερωμένης στα 180 χρόνια της ιστορικής ναυμαχίας, η διοργάνωση σειράς συναυλιών στο Ωδείο Τσαϊκόφσκι (2007), τη μουσική ακαδημία «Γκνέσινιχ» (2006), στο Μουσείο «Πούσκιν» (2010) και η συναυλία, με έργα Ελλήνων συνθετών, της πιανίστας Άννας Χατζησυμεωνίδου τον Ιούνιο του 2008 στα ανάκτορα «Τσαρίτσινο», η συναυλία προώθησης νεαρών ταλέντων του Παναγιώτη Τροχόπουλου και του Νίκου Σαββίδη (Μάιος 2006), η συναυλία «Μουσική περιήγηση ανά την Ελλάδα με τον Γιάννη Κότσιρα» (Μέγαρο Μουσικής Μόσχας, Ιούνιος 2011), συναυλία, αφιερωμένη στη μνήμη του μαέστρου Οδυσσέα Δημητριάδη (Μέγαρο Μουσικής Μόσχας, Δεκέμβριος 2011), παρουσιάσεις ντοκιμαντέρ του ΚΕΠ για τη ζωή ομογενών βετεράνων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (2008), εκθέσεις ζωγραφικής (οι περισσότερες συνοδεύθηκαν και από έκδοση καταλόγου) με τίτλο «Το ωραίο δε χρειάζεται τεκμηρίωση» (2007), «Η Ελλάδα μέσα από το βλέμμα Ρώσων ζωγράφων» (2008), «Οι Έλληνες της Μόσχας ζωγραφίζουν – μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας» (2009), «Η Ελλάδα εμπνέει» (2010) κ.ά., η πρώτη εβδομάδα ελληνικού κινηματογράφου (26.03.2012-01.04.2012)– έργο εθνικής σημασίας – που συνοδεύθηκε από παράλληλες εκδηλώσεις (έκθεση ζωγραφικής, γευσιγνωσία, συναυλίες, και είχε τεράστια απήχηση στην κοινωνία της ρωσικής πρωτεύουσας). Αυτές, δε, τις μέρες διεξάγεται η δεύτερη εβδομάδα ελληνικού κινηματογράφου (29 Μαρτίου – 05 Απριλίου 2013), η οποία είναι αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα κωμικό ηθοποιό, Θανάση Βέγγο.
Όσον αφορά στα εκδοτικά προγράμματα που δρομολογεί το ΚΕΠ, μέσα στα 8 χρόνια λειτουργίας του κατόρθωσε να προβεί στην έκδοση: του εγχειρίδιου ελληνικής γλώσσας για ρωσόφωνους, ανακοινώσεων σε ημερίδα που οργανώθηκε το Μάρτιο του 2006 με την ευκαιρία της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, του βιβλίου-της ιστορικής μελέτης του Γιάννη Νικολόπουλου «Έλληνες και Ρωσία 17ος-20ος αι.», των απομνημονευμάτων γνωστής και διαπρεπούς ελληνίστριας της Ρωσίας Τατιάνας Κοκούρινα με τίτλο «Δεν υφίστανται άνθρωποι χωρίς ενδιαφέρον...», του μυθιστορήματος του Μένη Κουμανταρέα «Η φανέλα με το εννέα» στη ρωσική, καταλόγων και λευκωμάτων με την ευκαιρία διοργάνωσης των ως άνω αναφερόμενων εκθέσεων βιβλίων και ζωγραφικής κ.ά., του βιβλίου που βασίζεται στη διδακτορική διατριβή του διδάκτορα Ιστορίας, ελληνιστή Γιούρι Κβασνίν με τίτλο «Η Ελλάδα στο σύστημα των διεθνών σχέσεων την περίοδο 1936-1941» (Δεκέμβριος 2011) και του βιβλίου «Ελλάδα-Ρωσία: κοινές σελίδες ιστορίας» που περιέχει τις εισηγήσεις σε τρία συνέδρια που διοργάνωσε το ΚΕΠ τα τελευταία χρόνια.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι το Φεβρουάριο του 2012 το ΚΕΠ είχε την πρωτοβουλία της εκστρατείας στήριξης της Ελλάδας, η οποία διανύει μία από τις δυσκολότερες περιόδους της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας της. Η διαφημιστική αυτή καμπάνια, με τίτλο ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΓΟΡΑΖΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, έγκειται στην προτροπή του καταναλωτικού κοινού της Ρωσίας να προμηθεύεται ελληνικά προϊόντα και να περνά τις διακοπές του στην Ελλάδα. Μέσω του δικτυακού τόπου του ΚΕΠ, αλλά και μέσω άλλων ιστοτόπων (π.χ. facebook), η πρωτοβουλία αυτή έτυχε θερμής υποδοχής και στήριξης από Έλληνες και φιλέλληνες, τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό, σειρά δε οργανισμών με συναφή δράση την υιοθέτησαν, συμβάλλοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, περαιτέρω στην ελληνορωσική σύμπραξη.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
*** Aστυνομικός έβαλε τέλος στη ζωή του σε χώρο του «Ελ.Βενιζέλος»
    
Ένας αστυνομικός έβαλε τέλος στη ζωή του σε κοινόχρηστο χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός αυτοκτόνησε στις τουαλέτες του αεροδρομίου. Υπηρετούσε στην Αντιτρομοκρατική και ήταν αποσπασμένος στην ΕΥΠ.
Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας.  Newsroom ΔΟΛ
 
 
***  Τολμά το επιχειρείν ο αγροτικός τομέας στη Μεσσηνία                   
ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
 Αύξηση παρουσιάζουν οι άδειες  για βιοτεχνίες στη Μεσσηνία
 Της Βίκυς Βετουλάκη
 Σε καλά επίπεδα κινούνται οι επενδύσεις σε βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας.
Παρά την οικονομική κρίση, από το 2011 έως σήμερα, τα στοιχεία δείχνουν μια κινητικότητα και δίνουν ελπίδες. Εμφανίζεται, λοιπόν, αύξηση στην έκδοση αδειών, τόσο για νέες επιχειρήσεις όσο και για υφιστάμενες που επιθυμούν τη συνέχιση της λειτουργίας τους.
Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας υπηρεσίας, τα χρόνια αυτά είναι πολύ μικρό το ποσοστό των επιχειρήσεων που οδηγήθηκαν στο κλείσιμο.
  Αύξηση αδειών
Βάσει, λοιπόν, των στοιχείων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης, το 2011 εκδόθηκαν συνολικά στη Μεσσηνία 78 άδειες εγκατάστασης, λειτουργίας, εκσυγχρονισμού και επεκτάσεων βιοτεχνικών μονάδων. Οι περισσότερες άδειες αφορούν τυποποιητήρια – συσκευαστήρια αγροτικών προϊόντων και ελαιουργεία.
Σε ό,τι αφορά το 2012, εκδόθηκαν συνολικά 105 άδειες και παρουσιάσθηκε σημαντική αύξηση σε σχέση με το σύνολο του 2011. Από αυτές τις 105, οι 28 αφορούσαν νέες επιχειρήσεις που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους εντός στο 2012.
Στις νέες μονάδες που έγιναν το 2012 περιλαμβάνονται αρκετά αρτοποιεία, ξυλουργεία, αργυροχρυσοχοεία κ.ά.
Από τις αρχές του 2012 έως και 24 Μαΐου 2012, εκδόθηκαν συνολικά 30 άδειες και από αυτές οι 10 είναι νέες βιοτεχνίες – βιομηχανίες.
Σε ό,τι αφορά το 2013, από τις αρχές του έτους έως και τις 22 Μαΐου, εκδόθηκαν συνολικά 53 άδειες, ενώ είναι ήδη αυξημένο το ποσοστό σε σύγκριση με πέρυσι. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2011 είχαν εκδοθεί συνολικά μόλις 22 άδειες.
Από τις 53 άδειες που έχουν εκδοθεί φέτος, οι 11 αφορούν νέες βιοτεχνίες. Πρόκειται για τυποποιητήρια ελιάς και ελαιολάδου, αλλά και άλλων αγροτικών προϊόντων, για εργαστήρια παρασκευής διαφόρων προϊόντων και υπηρεσιών, αρτοποιεία κ.ά.
 
***Στους νικητές Ελληνικής επιχειρηματικότητας η εταιρεία «Stella Mare» από τη Μαραθούπολη
            Γιώργος Τεριζάκης:  «Ο επιχειρηματίας δεν έχει ωράριο»
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 1. Οι επίσημοι καλεσμένοι με τα μέλη της εταιρείας, μία από τους νικήτριες του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2013
  Ιδέες υπάρχουν, όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να ξεκινήσει μια επιχείρηση και να επιτύχει, ειδικά εν μέσω δυσμενών οικονομικών συνθηκών, με τα αυξημένα ρίσκα και το ρευστό περιβάλλον.
Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, που θα απονέμεται στο εξής κάθε χρόνο, έχει στόχο να στηρίξει έμπρακτα νέες αξιόλογες επιχειρηματικές προσπάθειες, χορηγώντας κατ’ αρχάς άτοκη χρηματοδότηση εκκίνησης, αλλά και προσφέροντας, επί ένα χρόνο, συμβουλές για μια μεγάλη γκάμα υποστηρικτικών υπηρεσιών (νομική βοήθεια, λογιστικά, δημόσιες σχέσεις κ.λπ.).
Το βραβείο θεσμοθέτησε και στηρίζει η Ελληνική Πρωτοβουλία (Hellenic Initiative), ο μη κερδοσκοπικός φορέας που συνέστησαν, πριν από λίγους μήνες, εξέχοντα μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας εντός και εκτός συνόρων, όπως ο Γιώργος Λογοθέτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Libra, ο Γιώργος Δαυίδ, πρόεδρος του Δ.Σ. της Coca – Cola Ελληνικής Εταιρείας Εμφιάλωσης Α.Ε., και ο Ανδρέας Λιβέρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dow Chemical Company.
Οι νικητές για το Βραβείο του 2013, που απονεμήθηκε πριν από λίγες ημέρες, θα μοιραστούν 575.000 ευρώ, όπως αναφέρεται σε ειδικό αφιέρωμα στην εφημερίδα «Καθημερινή».
Οι ιδέες τους ξεχώρισαν μεταξύ 295 συμμετοχών, όμως ο ενθουσιασμός των επινικίων δεν τους ζάλισε, ούτε τους πήρε το μυαλό. Προσγειωμένοι και αφοσιωμένοι στο στόχο τους, είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά, ώστε η επιχειρηματική τους πρόταση να εξελιχθεί σε μια εύρωστη εταιρεία στην Ελλάδα της κρίσης.
   Γαύρος φιλέτο έτοιμος για τηγάνι   
Μία από τις εταιρείες που διακρίθηκαν είναι και η μεσσηνιακή «Stella Mare». Η οικογενειακή επιχείρηση του Γιώργου Τεριζάκη, με έδρα τη Μαραθόπολη, προμηθεύει με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά επιχειρήσεις και καταστήματα σε όλη την Πελοπόννησο. Τρίτη γενιά στον κλάδο των αλιευμάτων, ο Γιώργος Τεριζάκης μεγάλωσε μέσα στα καΐκια. Και δε φόρεσε ποτέ του ρολόι, γιατί, όπως λέει, ο επιχειρηματίας δεν έχει ωράριο.
Μέσα στους πρώτους μήνες του 2014 η Stella Mare θα προχωρήσει σε μια αρκετά τολμηρή επένδυση ύψους 1,66 εκατ. ευρώ: τη δημιουργία μονάδας φιλετοποίησης και επεξεργασίας φρέσκου γαύρου και σαρδέλας από τις ελληνικές θάλασσες.
Τα ψάρια θα υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσα σε 24 ώρες από την αλίευσή τους, θα συντηρούνται σε βιολογικό ελαιόλαδο και ξίδι Μεσσηνίας με την προσθήκη ντόπιων μυρωδικών και θα πωλούνται έτοιμα για ψήσιμο ή τηγάνι. Η επιχείρηση έχει ήδη ενταχθεί σε αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επιχορηγούμενη για το 60% του ποσού.
Η χρηματοδότηση του Βραβείου είναι «φιλί ζωής», όπως λέει ο ίδιος, καθώς θα βοηθήσει στην αποπληρωμή του ΦΠΑ. Στην παραγωγή θα δουλεύουν 10 εργάτες, που θα ειδικευτούν στο μηχάνημα που θα χειρίζονται και θα είναι από την ευρύτερη περιοχή, ώστε να τονωθεί και η τοπική αγορά εργασίας.
«Ο χώρος των τροφίμων έχει μέλλον, γιατί πλέον ο κόσμος είναι ενημερωμένος και θέλει να δοκιμάζει ποιοτικές γεύσεις. Εμείς αποφασίσαμε να επεκταθούμε κολυμπώντας σε οικεία νερά.
Γνωρίζουμε το φρέσκο ψάρι και ξέρουμε ότι η κατανάλωσή του μειώνεται, αφενός, γιατί έχει χαθεί η αξιοπιστία των ιχθυοπωλείων και, αφετέρου, γιατί οι νοικοκυρές δεν έχουν πια την πολυτέλεια να περνούν πολύ χρόνο στην κουζίνα», εξηγεί ο Γιώργος Τεριζάκης.
«Το φιλέτο έχει όλα τα φόντα να “πιάσει” στην ελληνική αγορά, αλλά και στο εξωτερικό, όπου έχουμε κατεξοχήν στραμμένο το βλέμμα μας. Και αυτό θα μας το εξασφαλίσουν, πλην των άλλων, οι ανταγωνιστικές τιμές μας, αφού θα δουλεύουμε χωρίς μεσάζοντες, αγοράζοντας κατευθείαν από τα καΐκια ώστε να μειώσουμε τα κόστη. Και θα ακολουθήσουμε αυτοματοποιημένη διαδικασία με ειδικές μηχανές φιλεταρίσματος μικρών ψαρών που έχουμε βρει στις ΗΠΑ και μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν».
Πιστεύει ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες. «Κατ’ αρχάς, ξεκαθαρίζει η αγορά από τους τυχοδιώκτες, από αυτούς που μπήκαν και δημιούργησαν προβλήματα επηρεάζοντας όλο τον κλάδο. Δυστυχώς στην Ελλάδα, ενώ παράγουμε εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα, τα λανσάρουμε σύμφωνα με τις ανάγκες που είχε η αγορά προ 20 και 30 χρόνων. Αυτό το κλισέ εμείς θέλουμε να το ανατρέψουμε. Στόχος μας είναι κατά κύριο λόγο η εξαγωγική αγορά, ειδικά εκείνη της Γερμανίας και της Γαλλίας. Στις αρχές του 2014 θα ξεκινήσουμε να λειτουργούμε κανονικά».
Όσον αφορά στον ίδιο το διαγωνισμό, ο κ. Τεριζάκης στέκεται «στο υψηλό επίπεδο και στις πολύ καλές ιδέες που υπήρχαν από τους περισσότερους φιναλίστ. Αν και το περιβάλλον δε βοηθάει, νομίζω ότι ιδέες υπάρχουν».
 
***Καταγγέλλει το Επιμελητήριο και συνεταιρισμούς για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα ο αγροτικός σύλλογος Φιλιατρών
           
 Ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις ενέργειες του Εξαγωγικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και κάποιων συνεταιριστικών οργανώσεων της πρώην επαρχίας Καλαμάτας, για την επέκταση του ΠΟΠ ελαιολάδου σ’ όλη τη Μεσσηνία. Ακόμη, απαιτεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αντιμετωπίσει το ζήτημα ολοκληρωτικά και να απορρίψει τις ενστάσεις των τυποποιητών και εμπόρων.
Τέλος, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αντισταθούν σ’ αυτές τις ενέργειες, που θα είναι καταστροφικές για όλο το νομό και απαιτεί η τυποποίηση του ΠΟΠ ελαιολάδου να γίνεται εντός Μεσσηνίας.
 
***
 
~ *** ANAΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2013 :
~*  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ το αγιάζι της ενημέρωσης 01 ΜΑΪΟΣ 2013 .-
~*  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/1-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Μ. Τετάρτη  1η  Μάη  2013.-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/05/m-02-2013.html , M. ΠΕΜΠΤΗ το αγιάζι της ενημέρωσης 02- Μαΐου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/03-2013.html ,  ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο αγιάζι της ενημέρωσης 03- Μαΐου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/05/04-2013.html  , ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΜΑΪΟΥ 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/05-2013.html , ΚΥΡΙΑΚΗ  ΠΑΣΧΑ  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης 05 ΜΑΪΟΥ  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/06-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Μαΐου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/05/07-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη   07- Μαΐου   2013.-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/05/08-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 08 Μαΐου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/09-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Μαϊου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/05/10-2013.html , , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 10 -Μαΐου 2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/11-2013.html , Το αγιάζι του Σαββάτου στην ενημέρωση 11 Μαΐου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/12-2013.html , Το αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Μαΐου 2013 .-
 ~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/12-2013.html ., Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 12 Μαΐου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/05/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Μαΐου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/05/14-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  14  Μαΐου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/15-2013.html , Το   αγιάζι  της ενημέρωσης  Τετάρτη  15  Μαΐου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/15-2013.html , ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ Ιατρικά  Θέματα  Τετάρτη  15  Μαΐου  2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 16 Μαΐου 2013.
~ 
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html  ,Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  17  Μαΐου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html  , Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΕΣΑ ΑΠΟ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε Βλέπουμε  Ζούμε  Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η  ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ , Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα , Παρασκευή 17-05-2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/05/12013.html , Το  Σαββατιάτικο αγιάζι .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/2013-18-05-19-2013.html , ΓΙΟΡΟΒΙΖΙΟΝ 2013 Σάββατο 18-05 ..Το αγιάζι της ..Κυριακή 19 Μαΐου 2013
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/20-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  20  Μαΐου  2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/21-2013.html, Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  21  Μαΐου   2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/05/22-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  22 Μαΐου   2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/23-2013.html , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  23  Μαΐου  2013  .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/25-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  25  Μαΐου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/26-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 26 Μαΐου 2013  .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/05/27-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 .-
~
** ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ :ΚΡΙΣΣ ΚΡΑΣΣΑΣ :
https://www.youtube.com/watch?v=SdcWr20DSQQ&feature=player_embedded .-

*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..

~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
 *** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  :
Τετάρτη 27 Μαρτίου  2013 .-  (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~* http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί 21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.- : `
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html  , Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΜΕΣΑ ΑΠΟ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε Βλέπουμε  Ζούμε  Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η  ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ,  Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα   Παρασκευή 17-05-2013.
~ ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η  ΕΛΛΑΔΑ μέσα  από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου  2013.-
 ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η  ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από  φωτογραφίες Παρασκευή  17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε  ΕΛΛΑΔΑ .

*** *** ΟΛΑ  ΤΟΥ  ΓΑΜΟΥ  ΤΑ  ΚΑΛΑ  !!!  :
Ο  Έρωτας  σου βάζει ή σαμάρι  ή  στεφάνι !! :
Παρουσίαση  σε  Βίντεο  ενός  όμορφου ...ωραίου  Ελληνικού   Γάμου !
~* Ταξιάρχες Τρίπολη 26-5-2013 ο γαμπρός Α.Ι.Γ.: http://youtu.be/kOBxtaMIoFM ,   
~* ΓΑΜΟΣ ετοιμασίες , Ι.Ν.Ταξιαρχών Τρίπολης  26-05- 2013: http://youtu.be/hDz4k6hoj_M ,

~* Γάμος  Άγιοι Ταξιάρχες Τρίπολη  26-5-2013: http://youtu.be/rHu1ILdFyFA  ,
~* ΓΑΜΟΣ  Άγιοι Ταξιάρχες Τρίπολη  26-5-2013: http://youtu.be/Yh1dS5kgvnc ,
~* Άγιοι Ταξιάρχες  Τρίπολης  Γάμος  26-5-2013: http://youtu.be/tmZu1DZtpvs ,
~* ΑΓΙΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ Τρίπολη  ΓΑΜΟΣ  26-5-2013: http://youtu.be/xsLzTiU-Cdo ,
~* ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Τρίπολη 26-5-2013: http://youtu.be/KRnyK0VwAN8 ,
 ~* Άγιοι Ταξιάρχες  Τρίπολης  26-5-2013: http://youtu.be/tUoNKOuyX24  ,
~* Αγ Ταξιάρχες Τρίπολη γαμπρός  και οικογένεια  2013: http://youtu.be/Y9NmON_pNwo ,  
~* Α Ταξιάρχες  Τρίπολη  γάμος  ερχομός νύφης  2013: http://youtu.be/tA64oaSAKCE  ,
** Γάμος  Τρίπολη  26 05-2013: http://youtu.be/erCc3kX0keQ ,                                                 
** Θρησκευτικός Γάμος  Τρίπολη  2013: ttp://youtu.be/pXFmFRJBfrA ,                                              
** ΓΑΜΟΣ  ΧΟ.  στην Τρίπολη  2013: http://youtu.be/E9ZKJNh1AvM ,
** Παπά Μιχάλης  γάμος  Τρίπολη  2013: http://youtu.be/YUrhlOP5nKQ ,
^ ** Διασκέδαση  γάμος Α-Α/Ι/Χ Τρίπολη  2013:  http://youtu.be/s3xdNsm9-DM  ,
** Διασκέδαση  μετά  γάμο  Τρίπολη  κέντρο 2013: http://youtu.be/dTB0sTkYQDA ,
** Γάμος Διασκέδαση  2013  Τρίπολη: http://youtu.be/MbEZXT9dxIg ,
** ΓΑΜΟΣ  ΤΡΙΠΟΛΗ 2013: http://youtu.be/RxsEVgp3SKw ,
** Γάμος   φαγητό  Τρίπολη  2013: http://youtu.be/l5QSd4SmLDc  ,
**  Τρίπολη  Γάμος  2013: http://youtu.be/ZE5UIfEb6Kw ,
**  Τρίπολη ΄Αγ  Ταξιάρχες  γάμος  2013  : http://youtu.be/8GPSYb7pvK0 ,

   ~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,   =2518    video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =944 video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      946   video.-
                                     ΣΥΝΟΛΟΝ :           4408   ΒΙΝΤΕΟ αναρτημένα !