~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09 Σεπτεβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  09 Σεπτεβρίου 2013  :
ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ  γιά  όλους  μας !!!!

Απουσιάζοντας Σαββατοκύριακο 7 και  8  -09 ξαναβρισκόμαστε καί  πάλι  μαζί ....
 
ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΝΑ  ΕΧΟΥΜΕ  από μικροί !!!!*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα :

***  Αντί για χλώριο έριξαν βενζίνη για να καθαρίσουν δεξαμενή ύδρευσης σε Τοπική Κοινότητα της Τριφυλίας;      
   Χωρίς νερό 3 μέρες το χωριό και οι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει!
  Βενζίνη, αντί για χλώριο, φέρονται ότι έριξαν μέσα σε δεξαμενή ύδρευσης, για να… «καθαρίσει», σε Τοπική Κοινότητα της Τριφυλίας! Το, πραγματικά, απίστευτο αυτό περιστατικό, σύμφωνα με κατοίκους του χωριού, φαίνεται πως είναι πέρα για πέρα αληθινό! Το χωριό έχει μείνει 3 μέρες χωρίς νερό και ευτυχώς, που δεν άνοιξαν την κάνουλα γιατι αν αυτό γινόταν ενδεχομένως να είχαν προκληθεί τεράστια προβλήματα στην υγεία και την υγιεινή κατοίκων και επισκεπτών, αφού οι βρύσες αντί για καθαρό νερό θα έτρεχαν… βενζίνη! Ακριβώς, πώς έχει, το συμβάν, δεν κατέστη δυνατόν να το διασταυρώσουμε σήμερα το απόγευμα, που κάτοικοι του χωριού επικοινώνησαν με το «Θ». Ωστόσο, όπως μάθαμε, ο καθαρισμός της δεξαμενής με… βενζίνη, αντί για χλώριο, συνέβη, χωρίς η ΔΕΥΑΚΥ, με τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς της παράγοντες να έχει λάβει κάποια γνώση του θέματος και δίχως να συνδράμει για τον καθαρισμό ο οποίος έγινε, όπως φέρεται να έγινε από κατοίκους, αυτοβούλως από τοπικό δημοτικό σύμβουλο! Αυτονόητο είναι πως αυτό το θέμα έχει πολλές προεκτάσεις που άπτονται της λειτουργίας του δήμου Τριφυλίας και των υπηρεσιών του καθώς και των αρμοδιοτήτων που έχουν και ασκούν, εκ του Νόμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι και αύριο Δευτέρα θα ζητήσουμε επισήμως ενημέρωση από το δήμαρχο και όλους τους εμπλεκόμενους. «Μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει, όπου θέλει και όταν θέλει; Μπορεί ο καθένας χωρίς τη γνώμη ειδικών και την παρουσία ειδικών να κάνει ό,τι θέλει ιδίως για θέματα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία και την υγιεινή κατοίκων και περιοχών;», αναρωτιούνται οι κάτοικοι της συγκεκριμένης Τοπικής Κοινότητας. Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Κλειστά τα ΤΕΙ αύριο μετά από απόφαση των Προέδρων ενώ απειλούν με κλιμάκωση         
         Την Αναστολή Εκπαιδευτικών και Διοικητικών δραστηριοτήτων, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 σε όλα τα ΤΕΙ της χώρας, αποφάσισαν οι πρόεδροι των Ιδρυμάτων στη Σύνοδο που πραγματοποίησαν στην Αθήνας, αντιδρώντας στην επικείμενη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων.
Σχετικά με το ΤΕΙ Καλαμάτας σήμερα το μεσημέρι θα αποφασιστεί αν τελικά θα συμμετάσχει και αυτό στις κινητοποίησεις.
Αν συμβεί αυτό αύριο Τρίτη δε θα γίνει η εξεταστική
 Ειδικότερα η απόφαση της Συνόδου έχει ως εξής:
Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΤΕΙ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΗΛΘΕ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:
1.    Τα ΤΕΙ μετά την απώλεια μέχρι σήμερα, σημαντικού αριθμού στελεχών από το ήδη ολιγομελές Διοικητικότους Προσωπικό, δεν έχουν ουδεμία δυνατότητα για περαιτέρω θυσίες. Η οποιαδήποτε επιπλέον απώλεια Διοικητικού Προσωπικού θα οδηγήσει στην πλήρη αδυναμία λειτουργίας τους. Στο πλαίσιο αυτό και μπροστά στις αποφάσεις για τη διαθεσιμότητα επιπλέον 1600 Διοικητικών Υπαλλήλων από τα Ιδρύματα, η Σύνοδος αποφασίζει την Αναστολή Εκπαιδευτικών και Διοικητικών δραστηριοτήτων, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 σε όλα τα ΤΕΙ της χώρας. Περαιτέρω επέκταση της κινητικότητας στον χώρο των Διοικητικών Υπαλλήλων, θα οδηγήσει σε επέκταση των κινητοποιήσεων.
2.    Ζητά ο αριθμός του έκτακτου προσωπικού να παραμείνει στα περσινά επίπεδα. Επίσης ζητά την άμεση έκδοση όλων των εγκυκλίων και αποφάσεων που σχετίζονται με την υλοποίηση των σχετικών άρθρων στο Νόμο « Για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» περί πρόσληψης εκτάκτου προσωπικού με χρηματοδότηση από τα ταμειακά υπόλοιπα, ώστε τα ιδρύματα να μπορέσουν να λειτουργήσουν με την έναρξη του Ακαδημαϊκού Έτους.
3.    Ζητά τη διεύρυνση του νομοθετικού πλαισίου για τη διάθεση των Ταμειακών Υπολοίπων των ΤΕΙ και για την εύρυθμη λειτουργία των Ιδρυμάτων και όχι μόνο για στοχευόμενες δαπάνες.
4.    Ζητά την Ενιαιοποίηση του ωραρίου Καθηγητών των ΤΕΙ με αυτό των Καθηγητών Πανεπιστημίου. Οι Καθηγητές ΤΕΙ ήδη εργάζονται υπερδιπλάσιο χρόνο από αυτόν του θεσμικού τους πλαισίου και περαιτέρω αύξηση του  αποτελεί έλλειψη αναγνώρισης στην ανιδιοτελή προσφορά τους .  Η τριμελής Γραμματεία      της Συνόδου των ΠροέδρωνΤΕΙ

*** Δεν επιλέγουν την πτώχευση ως λύση οι Μεσσήνιοι         
         Δύσκολα, παρά την επικρατούσα κατάσταση, επιλέγει ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας τη λύση της πτώχευσης, ακόμα και αν έχει φθάσει επαγγελματικά στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.
Αυτό αποδεικνύουν τα στοιχεία του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, με σχεδόν ανύπαρκτες τις αιτήσεις επιχειρήσεων για πτώχευση.
Τούτο δε σημαίνει ότι οι Μεσσήνιοι επιχειρηματίες δεν έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Αντίθετα, καθημερινά γίνεται όλο και πιο δύσκολη η επαγγελματική και επιχειρηματική τους επιβίωση.
Ενθαρρυντικά θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν και τα στοιχεία από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας: ναι μεν σημαντικός είναι ο αριθμός των επιχειρήσεων που κλείνουν, αλλά περίπου στα ίδια επίπεδα είναι και το ποσοστό των επιχειρήσεων που ανοίγουν.
  Καμία πτώχευση
Κόντρα στο γενικό κλίμα, στον τομέα της πτώχευσης επιχειρήσεων, πάει η Μεσσηνία. Σύμφωνα με την εταιρεία οικονομικών ερευνών ICAP, το 2013 σχεδόν 9 στις 10 κυρίως βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις της χώρας κινδυνεύουν πλέον, αν δε βελτιωθούν οι οικονομικές συνθήκες, να οδηγηθούν σε αδιέξοδο και πτώχευση.
Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα που με αίτηση προστασίας από τους πιστωτές τους ψάχνουν σανίδα σωτηρίας στο περίφημο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Στη νέα αξιολόγηση της ICAP για το 2013 ελήφθησαν υπόψη επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και εταιρικής μορφής.
Μεταξύ 2012-2013 αυξήθηκε το ποσοστό των επιχειρήσεων που διατρέχουν αυτόν τον κίνδυνο από περίπου 65% σε 87%.
Στη Μεσσηνία, όμως, αυτή η αξιολόγηση δεν έχει αντίκρισμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, τα δύο προηγούμενα χρόνια, 2011 και 2012, δεν κατατέθηκε καμία αίτηση εταιρείας ή επιχείρησης για πτώχευση. Φέτος, εκδόθηκε μία και μόνο απόφαση για πτώχευση εταιρείας, ενώ εκκρεμεί άλλη μια αίτηση για πτώχευση, που δεν είναι σίγουρο ότι θα προχωρήσει μέχρι το τελικό στάδιο έκδοσης απόφασης από τα αρμόδια δικαστήρια.
 Η πτώχευση στιγματίζει
Σε ό,τι αφορά την πτώχευση, σύμφωνα και με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, η διαδικασία μπορεί να δρομολογηθεί από τον ίδιο τον οφειλέτη ή έναν ή και περισσότερους πιστωτές, με αίτησή τους στο δικαστήριο:
«Αν και η πτώχευση στιγματίζει, δεν πρέπει αυτός και μόνο ο λόγος να ενεργεί αρνητικά στη σκέψη κάποιου πτωχεύσαντος όσον αφορά στις επιπτώσεις που θα ακολουθήσουν. Στην περίπτωση ατόμων τα οποία δεν έχουν καθόλου περιουσιακά στοιχεία ή αυτά είναι ανεπαρκή, πιθανόν να αποτελεί την καλύτερη επιλογή.
Ωστόσο, η προσφυγή στη διαδικασία αυτή θα πρέπει να αποφεύγεται σε κάθε περίπτωση, όταν το άτομο έχει στη διάθεσή του επαρκή περιουσιακά στοιχεία για να καλύψει τις υποχρεώσεις του ή για να επιτευχθεί συμβιβαστική λύση.
Όταν ένα άτομο κηρύσσεται πτωχεύσαν, όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης και της οικίας του, τίθενται υπό τον έλεγχο του διαχειριστή».
  Επιμελητήριο
Ανακουφιστικά είναι και τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο νομό μας.
Το 2012 διαγράφηκαν – κατά συνέπεια, έκλεισαν - 748 επιχειρήσεις. Εγγράφηκαν όμως, δηλαδή έγιναν νέα επιχειρηματικά βήματα, 757 νέες επιχειρήσεις.
Σε καλούς ρυθμούς φαίνεται να κινείται και το 2013, με τις διαγραφές να είναι λίγο μεγαλύτερες από τις εγγραφές, αλλά έχοντας ως μέτρο σύγκρισης μόνο τους 8 πρώτους μήνες του έτους. Έτσι, από τον Ιανουάριο έως και τέλος Αυγούστου είχαμε 476 διαγραφές και 438 εγγραφές.
Της Βίκυς Βετουλάκη
 
***  Ήρθε και έκανε ταμείο τελικά ο Νίκος Δένδιας απόψε στην Καλαμάτα (Φωτογραφίες και βίντεο)
  
     
    Τελικά κράτησε την υπόσχεσή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και μετά από 100 μέρες γύρισε πάλι στην Καλαμάτα για να κάνει ταμείο όπως τότε είχε δηλώσει.
Ο Υπουργός που επέστρεφε από διακοπές στην περιοχή της Πύλου, λίγα λεπτά μετά τις 19:00 έφθασε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και συναντήθηκε με τους Δημάρχους του Νομού.
Η σύσκεψη κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα  και στο τέλος ακολούθησαν δηλώσεις από τον Υπουργό που δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για όσα συνέβησαν αυτό το διάστημα ενώ ενημέρωσε ότι και πάλι θα βρεθεί στην Καλαμάτα σε 100 μέρες.
Ακόμα μίλησε για την αναδιάρθρωση που θα γίνει στην Ελληνική Αστυνομία αλλά και στην Πυροσβεστική, ενώ δεν απάντησε ξεκάθαρα αν θα κλείσουν Αστυνομικά Τμήματα, αλλά δήλωσε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να υπάρχει αύξηση της αστυνόμευσης.
Κλείνοντας δήλωσε για το θέμα της μετακίνησης των αστυνομικών στην Κόρινθο ότι μετά την αναδιάρθρωση, η μετακίνηση θα σταματήσει ενώ χαρακτήρισε επιτυχημένο το κέντρο μεταναστών αφού έχει μειωθεί κατά πολύ το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και φέτος έφυγαν από την Ελλάδα 25000 παράνομοι μετανάστες ενώ απετράπη η είσοδος σε 50.000 .
Αναλυτικότερο ρεπορτάζ και δηλώσεις των Δημάρχων την Τρίτη στο Θάρρος
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Video: 


***  Άδειασε η Καλαμάτα
            Μια άδεια Καλαμάτα ήταν η πόλη προχθες το πρωί. Σάββατο 12.00 το μεσημέρι και στο πάρκινγκ του Νέδοντα δεν υπήρχαν καν αυτοκίνητα.
Μ.Ν. 
 


**Η διαφήμιση που συγκίνησε το διαδίκτυο (βίντεο)         
   Όταν οι άνθρωποι ...στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλον!
Δεν είναι λίγες οι φορές που μια απλή διαφήμιση καταφέρνει να συγκινήσει τους θεατές με κάποιο βαθύτερο νόημα ή απλά με δυνατές εικόνες, ωστόσο, το βίντεο – ύμνος στη φιλία αγκαλιάστηκε από εκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε λίγες ημέρες.
Πρόκειται για τη νέα καμπάνια της εταιρείας μπύρας Guiness με το προφανές σλόγκαν του πόσο βοηθάει το συγκεκριμένο ποτό τις δυνατές φιλίες μεταξύ ανδρών.
Το βίντεο δείχνει μια παρέα ΑμεΑ να παίζουν μπάσκετ καθισμένοι στα αναπηρικά καροτσάκια τους, ωστόσο, στο τέλος φανερώνει πως μόνο ο ένας από αυτούς έχει πραγματικό κινητικό πρόβλημα, απλά οι υπόλοιποι επειδή επιθυμούν να αθληθούν και να παίξουν παρέα με τον φίλο τους επιλέγουν να ζήσουν έστω και στο ελάχιστο αντιμέτωποι με τις προκλήσεις που βιώνει ο ίδιος στην καθημερινότητά του.  parapolitika.gr
Video: 
 
 
***  Για την ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο: Όλα ξεκίνησαν από ένα φραγμένο αυλάκι…         
    Ένα φραγμένο αυλάκι, που είχε ως αποτέλεσμα να λιμνάζουν τα νερά σε μια ιδιοκτησία, ήταν η αιτία που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε ρινγκ το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης το μεσημέρι της Δευτέρας.
Και μπορεί η κατάσταση να εκτονώθηκε, με το δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο, να ενημερώνει πως θα υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στο δημότη Γ. Λαχανά, για όσα αυτός είπε σε βάρος του στο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως, σύμφωνα με τα όσα μας διαβεβαίωσε ο τελευταίος, δεν είχε πρόθεση να γίνουν όλα αυτά.  
Με βάση τα λεγόμενά του, όλα ξεκίνησαν το 2011, όταν το σπίτι περιήλθε στην κατοχή του μέσω κληρονομιάς.
«Διαπίστωσα πως είχε φραχθεί το αυλάκι, που είναι δημοτικό, και τα νερά πλημμύριζαν την ιδιοκτησία μου. Κάλεσα τον πρόεδρο της Κοινότητας για αυτοψία, αλλά έκανε λάθος στη ιδιοκτησία. Απευθύνθηκα στον κ. Φύκιρη ως τότε αντιδήμαρχο και μετά από 25 ημέρες καθημερινής ενόχλησης, πήγαμε και το είδαμε και οι αντιδράσεις του ήταν παράξενες.
Στις 9 Απριλίου 2012 κάνω την πρώτη αίτηση, ζητώντας τη διάνοιξη του αυλακιού στη θέση “Λαΐνα” Λογγάς. Απάντηση δε μου δόθηκε.
Έκανα δεύτερη αίτηση στην Τεχνική Υπηρεσία στις 23 Οκτωβρίου 2012 και πάλι χωρίς απάντηση. Ερχόμενος προς Καλαμάτα για δουλειά κι αφού είδα πως δεν υπήρχε απάντηση, απευθύνθηκα στην ιδιαιτέρα του δημάρχου. Εξέθεσα το θέμα, αυτή επικοινώνησε με τον κ. Φύκιρη και τον πληροφόρησε για το συμβάν. Εκείνος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να κάνω ό,τι καταλαβαίνω, αφού ο ίδιος δε θα έκανε τίποτε. Δηλαδή, έπρεπε να απευθυνθώ στην ιδιαιτέρα του δημάρχου για να επικοινωνήσει μαζί μου; Δε θα μπορούσαμε να βρεθούμε την άλλη ημέρα; Εκεί είναι συνεχώς.
Το Φεβρουάριο φέτος έκανα την τρίτη αίτηση, προς τον αντιδήμαρχο καθημερινότητας κ. Βλαχοδημητρόπουλο, αφού είχα προηγουμένως απευθυνθεί στον αντιδήμαρχο κ. Τσούση, που με παρέπεμψε στο συνάδελφό του. Ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας είπε πως θα γίνει αυτοψία μετά από 15 ημέρες. Ερχόμενος ξανά στην Καλαμάτα, σταμάτησα να μάθω πότε θα γίνει η αυτοψία, αλλά μου είπαν πως θα με ενημερώσουν. Τελικά, με πήραν μια ημέρα κατά την οποία εγώ ήμουν στην Καλαμάτα.
Επικοινώνησα ξανά με τον κ. Βλαχοδημητρόπουλο και μιας και ήταν Αποκριές, αφήσαμε την αυτοψία να γίνει αργότερα. Φώναξαν και μηχανικό από την Τεχνική Υπηρεσία, ο οποίος είπε πως θα πήγαινε κι αυτός για αυτοψία και θα με ενημέρωναν. Πέρασε καιρός και αυτοψία δε γινόταν. Απευθύνθηκα πλέον στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με αίτησή μου στις 25 Μαΐου και μου απάντησαν στις 3 Ιουνίου πως κοινοποίησαν στο Δήμο Μεσσήνης ότι πρέπει να ερευνήσει το θέμα μου.
Επανήλθα και τηλεφωνικά και μου απάντησαν στις 2 Ιουλίου πως ζητούσαν ενημέρωση από το Δήμο και πως του επισήμαναν ότι θα πρέπει να απαντήσει σε όλες τις αιτήσεις. Παρέλαβα στη συνέχεια έγγραφο πως δεν είχαν δοθεί στοιχεία από το Δήμο.
Περί τα τέλη Ιουλίου είχα μια τυχαία συνάντηση με το δήμαρχο στον Άγιο Ανδρέα. Του εξέθεσα την κατάσταση, μου είπε πως δεν έχει προσωπικό κι όταν του είπα πως θέλω να πάει παραπέρα το θέμα, με ρώτησε αν τον απειλώ. Έρχονται εκλογές, του αντιγύρισα κι αυτός μου είπε να πάω όπου θέλω και να κάνω ό,τι θέλω, λέγοντας πως τα “γράφει” στα γεννητικά του όργανα.
Όμως, για αυτό το περιστατικό δεν έχω κάτι άλλο, πέραν από την ακρίβεια του λόγου μου και δεν μπορώ να αποδείξω όσα έγιναν.
Θέλω, δε, να διευκρινίσω πως δεν είχα προηγούμενα σε προσωπικό επίπεδο με κανέναν. Είναι ζήτημα πολιτικό.
Έμαθα από τους γείτονες πως πήγαν για αυτοψία μετά τη συνάντησή μου με το δήμαρχο, χωρίς να ενημερωθώ και στις 19 Αυγούστου μού απάντησαν πως έχω χαντάκι στην ιδιοκτησία μου, χωρίς να αναφέρουν από πού ξεκινά το πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.
 Γιατί η καθυστέρηση
Αναρωτήθηκε ως προς τι αυτή η καθυστέρηση, αν έπρεπε να υποβληθούν τρεις αιτήσεις για το ίδιο θέμα και προσφυγή δύο φορές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να χαθεί ενάμιση χρόνος, ενώ παρέθεσε και δύο ακόμη ζητήματα για τα οποία υπήρξε καθυστέρηση ενημέρωσης: ένα αίτημα αλλαγής υδρομέτρου που απαντήθηκε μετά από πέντε μήνες και ένα αίτημα υδροδότησης χτήματός του, για το οποίο του δόθηκε προφορική απάντηση μετά από 4 μήνες, χωρίς να γνωρίζει, όπως είπε, τους λόγους.    «Θεωρώ παράλογο να υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση για θέματα που μπορεί να μην έχουν τόσο μεγάλη σημασία για τη διοίκηση, αλλά να είναι κρίσιμα για την καθημερινότητα του πολίτη και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο δήμαρχος ούτε καν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στο ζήτημα. Δεν έχω χρόνο να ομφαλοσκοπώ, επειδή είμαι άνεργος και αναζητώ εργασία. Αυτά είναι πολυτέλειες για κάποιον άνθρωπο στην περίπτωσή μου. Δεν είχα κανέναν λόγο να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Αλλιώς, θα τα είχα δημοσιοποιήσει νωρίτερα, όταν έβλεπα ότι δε μου απαντούν στην πρώτη αίτησή μου, επειδή κοιτάζω να λύσω το πρόβλημα της επιβίωσης», παρατήρησε και συνέχισε: «Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ήρθα ως ψευδομάρτυρας. Αυτό θα κριθεί από το δικαστήριο, όπου είπε πως θα με πάει ο κ. δήμαρχος και θα βρεθώ μπλεγμένος χωρίς να φταίω, λόγω άτυχων συγκυριών.
Έχω μετανιώσει για την τροπή που πήρε το θέμα. Υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα να ασχοληθώ, όπως η επιβίωση. Είχα όλες τις καλές προθέσεις, αλλά η ένταση που προκλήθηκε δεν οφειλόταν σε μένα. Είναι, άλλωστε, ζήτημα αν μίλησα συνολικά περί τα δύο λεπτά, αφού υπήρχαν συνεχείς διακοπές του λόγου μου.
Αν με άφηναν να μιλήσω, θα ζητούσα ως πολίτης να μάθω γιατί δε μου απαντά ο Δήμος, αφού ο δήμαρχος λέει πως υπάρχει ενδιαφέρον για τους πολίτες, χωρίς αυτό να αποδεικνύεται στην πράξη».
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
 
***  Αγορές on line, άλλοι τις προτιμούν και άλλοι όχι          
           Στην αρχή τις επέλεγαν οι νεότεροι που ασχολούνταν με την τεχνολογία. Τελευταία έχουν αρχίσει να τις δοκιμάζουν και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Άλλοι πάλι δεν τις εμπιστεύονται και επιμένουν να παραμένουν πιστοί στον κλασσικό τρόπο. Ο λόγος για τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών μέσω ίντερνετ.
  Αναστασία
«Καλύτερες τιμές, αλλά γίνονται και λάθη»
«Έχει συμβεί να ψωνίσω μέσω ίντερνετ, επειδή βρίσκω καλύτερες τιμές, αλλά και προϊόντα τα οποία δεν έχει η τοπική αγορά. Απλά κάποιες φορές ίσως να μη μείνω ικανοποιημένη, γιατί μπορεί να μου στείλουν λάθος νούμερο ή λάθος προϊόν. Γίνονται και λάθη, όμως τις περισσότερες φορές είναι όλα εντάξει. Πάντως δεν είναι δύσκολο να ψωνίσεις μέσω ίντερνετ. Εάν ασχολείσαι με τους υπολογιστές και ενδιαφερθείς λίγο παραπάνω, δεν είναι καθόλου δύσκολο. Εγώ ψωνίζω περισσότερο για μένα. Δηλαδή ρούχα, τέτοια πράγματα. Γενικά πιο πολύ οι νέοι κάνουν αγορές μέσω ίντερνετ, μπορεί όμως και κάποιος μεγαλύτερος να το επιχειρήσει, γιατί τώρα ασχολούνται πολύ με το διαδίκτυο και άνθρωποι πιο μεγάλης ηλικίας».
  Χρύσα Κατσαρού
«Αλλιώς είναι να το δοκιμάσεις»

«Δεν ψωνίζω μέσω ίντερνετ, γιατί αλλιώς είναι να το δεις στο μάτι και αλλιώς να το δοκιμάσεις και να ξέρεις πώς είναι. Αν δε σου στείλουν αυτό που περιμένεις, μετά δε θα ξέρεις τι να το κάνεις. Μπαίνεις σε μια διαδικασία, ξαναστείλ’ το πίσω, ξανακάνε… Πιο πολύ αυτός είναι ο λόγος που δεν ψωνίζω από το διαδίκτυο, διαφορετικά ασχολούμαι με το ίντερνετ».
  Θανάσης Χαλασοχώρης
«Θέλω την επαφή»

«Με την τεχνολογία δεν έχω και πολλά πολλά, λίγα πράγματα. Προτιμώ όταν αγοράζω κάτι να το βλέπω από κοντά. Θέλω την επαφή».
  Νικήτας Βανικιώτης
«Δεν το εμπιστεύομαι»

«Δεν ψωνίζω από το ίντερνετ, γιατί δεν το εμπιστεύομαι. Γενικά δεν ασχολούμαι πολύ με αυτό. Προτιμώ να πάω στο κατάστημα να ψωνίσω από εκεί».
  Βίλμα Θεοδωροπούλου
«Ψώνιζα, αλλά σταμάτησα λόγω κρίσης»

«Ψώνιζα από ένα συγκεκριμένο site όσον αφορά προσωπικά μου είδη, ρούχα κ.λπ. Για παράδειγμα, τσάντες καλές, επώνυμες, που ήταν πανάκριβες, τις πετύχαινα σε αρκετά χαμηλή τιμή. Δηλαδή, έχω πετύχει κάποιες τσάντες σε τιμή κάτω και από 50%. Είχε μείνει, ας πούμε, ένα κομμάτι από τη συγκεκριμένη εταιρεία και το έβγαζαν σε προσφορά. Λάθος σε αυτό που μου έστελναν δεν είχε γίνει. Ίσα ίσα που είχε συμβεί ένα ζευγάρι παπούτσια που μου έστειλαν και ήταν μεγαλύτερα σε νούμερο, να τα επιστρέψω και να μου στείλουν πίσω τα λεφτά μου κανονικά. Ήταν άψογοι. Ίσως, βέβαια, να έτυχε το συγκεκριμένο site που ψώνιζα, δεν ξέρω για άλλα. Τώρα, όμως, έχω σταματήσει λόγω οικονομικής κρίσης. Έχω βάλει άλλες προτεραιότητες, αυτό το θεωρώ πολυτέλεια πια, δεν μπορώ να το κάνω».
  Αναστασία Βασιλοπούλου
«Βρίσκεις προσφορές όλο το χρόνο»

«Εγώ πρώτη φορά ψώνισα τώρα, κάποια φαρμακευτικά. Βρίσκεις προσφορές από το ίντερνετ και νομίζω ότι γίνονται όλο το χρόνο. Εάν συμβεί κάποιο λάθος, έχεις τη δυνατότητα να επιστρέψεις το προϊόν».
  Νίκος Παναγιωτόπουλος
«Δεν έχεις χρόνο να ψάξεις στα μαγαζιά»

«Μόνο αεροπορικά εισιτήρια για διακοπές, που βγαίνουν σε προσφορές κατά καιρούς, έχω κλείσει. Κάτι άλλο δεν έχω επιχειρήσει ακόμη να αγοράσω. Ασχολούμαστε με την τεχνολογία, αλλά πιο πολύ για ενημέρωση και για δουλειές. Σιγά σιγά, όμως, νομίζω πως ο κόσμος θα ψωνίζει περισσότερο έτσι, γιατί όπως έχει γίνει η κατάσταση με την οικονομική κρίση, σίγουρα βρίσκεις ευκαιρίες. Δεν έχεις και το χρόνο να ψάξεις, να βγεις στην αγορά, να γυρίσεις 5 - 6 μαγαζιά. Μόνο αν είσαι άνεργος έχεις χρόνο, αλλά τότε δεν έχεις χρήματα».
  Ηλίας Κουρκουτάς
«Συγκρίνεις τιμές καταστημάτων»

«Έχω ψωνίσει μέσω ίντερνετ, ηλεκτρικά είδη ή τεχνολογίας. Είναι και πιο οικονομικά, αλλά μπορείς να συγκρίνεις και τιμές μεταξύ διαφόρων καταστημάτων. Μέχρι τώρα δεν έχει τύχει να μου κάνουν σε κάτι λάθος. Δεν έχω ψωνίσει, βέβαια, και πολλές φορές. Ρούχα, παπούτσια και τέτοια αποφεύγω να ψωνίζω με αυτό τον τρόπο, γιατί θέλω να τα δοκιμάζω».
  Δημήτρης Χρονόπουλος
«Ναι, αλλά όχι ρούχα»

«Αεροπορικά εισιτήρια, να κλείσω ξενοδοχείο και τίποτα αναλώσιμα υπολογιστή μέσω ίντερνετ, ναι, αλλά όχι ρούχα. Αυτά θέλω να τα δω από κοντά, να τα δοκιμάσω, γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη. Για τα άλλα εντάξει. Δεν ξέρω αν είναι πιο οικονομικά μέσω ίντερνετ, αλλά το κάνω για ευκολία. Το βρίσκεις, το βλέπεις και στο φέρνουν».
 Δημήτρης Χριστόπουλος
«Όχι, γιατί θέλει πιστωτική»

«Δεν ψωνίζω μέσω ίντερνετ επειδή χρειάζεται πιστωτική κάρτα και δε θέλω να έχω πλαστικό χρήμα. Βέβαια, μερικές αγορές γίνονται με αντικαταβολή. Ωστόσο, είναι και λίγο περίεργο. Θα είναι ακριβώς αυτό που γράφει ή μήπως στείλουν κάτι άλλο; Γίνονται και λάθη, έχω ακούσει διάφορα».
  Αγγελική Ντουνιαδάκη
«Προτιμώ την τοπική αγορά»

«Δεν ψωνίζω από το ίντερνετ, γιατί προτιμώ να στηρίζω τα τοπικά καταστήματα. Ασχολούμαι με την τεχνολογία, αλλά αισθάνομαι καλύτερα όταν πάω στο μαγαζί να το δω από κοντά και να το αγοράσω».
  Ματούλα Μαραβέλα
«Ψώνισα, αλλά ήταν αμφιβόλου ποιότητας»

«Δεν ψωνίζω από το ίντερνετ. Είχα κάνει κάποιες προσπάθειες πιο παλιά, αλλά πολλά πράγματα ήταν αμφιβόλου ποιότητας, δηλαδή έπαιρνες, υποτίθεται, μια μπλούζα της τάδε μάρκας και σου έβγαινε μαϊμού. Μας παραπλανούν πολύ συχνά και μπορεί να μη μας στείλουν αυτό που θέλουμε. Ειδικά στην ένδυση, όταν είναι να αγοράσω κάτι, θέλω να το δοκιμάσω».
Της Μαρίας Νίκα    Φωτο: Στασινός Μουτσούλας
 
***  Πού πήγαν τα παντζούρια οέο; (φωτογραφίες)
  
       Εδώ και μέρες απουσιάζουν από το ισόγειο του Δημαρχείου τα παντζούρια των παραθύρων. Μήπως είναι επικίνδυνο; Παράλληλα, καιρό τώρα απουσιάζει εντελώς το παράθυρο στην καμάρα του ημιώροφου, επί της οδού Χρήστου Κουμάντου. Όπως φαίνεται, εκεί υπάρχει κάποιο αρχείο. Τι θα συμβεί αν κάποιος απέξω αποφασίσει να πετάξει, π.χ., ένα αναμμένο σπίρτο; Μακάρι να μη μάθουμε ποτέ! Π.Μπ. -

***  Εισήγηση για κατάργηση Λαϊκής Αγοράς στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο         
            Βάσει των ΠΔ 51/2006, ΠΔ 118/2008, Ν. 3852/2010 και Ν.2323/95 προκύπτει ότι η Λαϊκή Αγορά στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο λειτουργεί παρανόμως, καθότι είναι σαφές από τα παραπάνω ότι δε νοείται Λαϊκή Αγορά εφόσον σε αυτή δε συμμετέχουν κατά 90% πωλητές οι οποίοι πωλούν προϊόντα που προέρχονται από γη και θάλασσα.
Εισηγούμεθα την κατάργηση της εν λόγω Λαϊκής Αγοράς στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο και τη λειτουργία μόνο της Λαϊκής στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας με τις ανάλογες θέσεις, σύμφωνα με τα ποσοστά που προκύπτουν από το νόμο, ήτοι 90% για προϊόντα από γη και θάλασσα και 10% σε συναφή είδη βιομηχανίας, εφόσον βέβαια υπάρχουν ελεύθερες θέσεις, θέση που είναι σύμφωνη με τις απόψεις του εμπορικού κόσμου της πόλης μας.
Νικόλαος Φωτέας
Επικεφαλής, μηχανολόγος μηχανικός ΑΠΘ    Κελλαράκος Ευστράτιος
Δημοτικός σύμβουλος, γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου, μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ

***  Φωτιά με υλικές ζημιές στον Αντικάλαμο
        Φωτιά στη βιοτεχνία παραγωγής ξυδιού Βρυώνη, που βρίσκεται στον Αντικάλαμο, ξέσπασε χθες το μεσημέρι, με αποτέλεσμα υλικές ζημιές. Γύρω στις 16.40 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία και έσπευσε στην περιοχή για την κατάσβεση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα. Το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί ο ηλεκτρικός πίνακας του εργοστασίου. 

***  Για δεύτερη μέρα καίγεται ο σκουπιδότοπος των Γαργαλιάνων
         Για δεύτερη μέρα, σήμερα, καίγεται ο σκουπιδότοπος των Γαργαλιάνων. Το φαινόμενο με τις φωτιές στο σκουπιδότοπο των Γαργαλιάνων δεν είναι καινούργιο και μάλιστα σε πρόσφατη φωτιά, μετά από αναφορές και καταγγελίες πολιτών, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Τριφυλίας οδηγήθηκε στο Α.Τ. Γαργαλιάνων όπου κρατήθηκε για αρκετές ώρες. Κάτοικοι των Γαργαλιάνων που επικοινώνησαν με το "Θ", είπαν ότι πρέπει να τελειώσει το κακό με τις φωτιές στον σκουπιδότοπο και θύμισαν ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με υπογραφή του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη έχει επιβάλλει πρόστιμο στο δήμο Τριφυλίας για τη λειτουργία του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων των Γαργαλιάνων ενώ με την ίδια απόφαση επιβολή προστίμου επιβλήθηκε στο δήμο να προβεί σε παύση λειτουργίας του σκουπιδότοπου, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα και ο σκουπιδότοπος πολλάκις, επί μέρες, καίγεται. Όπως είπαν οι κάτοικοι, οι άνεμοι που φυσούν είναι βόρειοι και οι καπνοί δεν κατευθύνονται στους Γαργαλιάνους, αλλά σε γύρω περιοχές που τις έχουν "πνίξει" στον καπνό. Αν όμως αλλάξει η φορά του ανέμου, τότε θα "πνιγούν" και οι Γαργαλιάνοι στον καπνό και τις διοξίνες. - 

*** 

***AΘΛΗΤΙΚΗ ενημέρωση :

*** Μεσσηνιακός: Φιλική νίκη 3-1 με ανατροπή επί της Σπάρτης (φωτογραφίες)
      
 
 
    Με το εντός έδρας φιλικό παιχνίδι με τη Σπάρτη συνεχίστηκε  η προετοιμασία του Μεσσηνιακού για το πρωτάθλημα και το κύπελλο της Γ’ Εθνικής. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Σεμερτζίδης στο 25’ και αυτό ήταν το σκορ του α’ ημιχρόνου. Η καλαματιανή ομάδα ξεκίνησε με γκολ από τα …αποδυτήρια που προήλθε από σέντρα του Νινιού και κεφαλιά του Βιτάλι. Στο 70’ υποδείχθηκε πέναλτι σε χέρι αντιπάλου, έπειτα από προσπάθεια του Χελά, με τον Μπεγέτη να το μετουσιώνει σε γκολ, δίνοντας προβάδισμα 2-1 στον Μεσσηνιακό. Τη νίκη της τοπικής μας ομάδας σφράγισε στο φινάλε ο Σπανός με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κυριακόπουλος, Νινιός, Κουλουράς, Δασκαλάκης, Μπιμπίρης, Μπαστακός, Αργυρόπουλος, Μπεγέτης, Τσουλάκος, Χελάς, Βιτάλι, Μανωλόπουλος (Κόκκαλης, Σταματελόπουλος, Μπιζίμης, Κουρεντζής, Πετρόγιαννης, Κουρέας, Κουκούτσης, Σπανός, Μερκούρης, Πουλάκος.
ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ: Γαρόζης, Μοσχογιάννης, Γκλερτσος, Αδαμόπουλος, Μαρσής, Σπυροπάλι, Πρασσάς, Π. Σπυρόπουλος, Τσούκλης, Χοντζάι, Σεμερτζίδης (Τσούβαλης, Ηλιόπουλος, Σταυρόπουλος, Πετρόπουλος, Μποροδήμος, Τζουλιάν, Κοθρούλας, Κελεμένης, Σπηλιωτόπουλος, Χαλίλι, Ι. Σπυρόπουλος, Χρανιώτης.-
 
***  Στην Καλλιθέα για δύο χρόνια ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος
        Στην Καλλιθέα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος, ο οποίος συμφώνησε για δύο χρόνια με τον αθηναϊκό σύλλογο. Ο 36χρονος Φιλιατρινός γκολκήπερ αποτελούσε διακαή πόθο για τη Μαύρη Θύελλα που εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση ενός έμπειρου τερματοφύλακα, αλλά υπήρχαν πολλά εμπόδια σε διάφορα επίπεδα που δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να ξεπεραστούν στην παρούσα στιγμή. Τουλάχιστον ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί για έναν ακόμη σε υψηλό επίπεδο και πιο συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ενώ αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Καλλιθέας που τον κέρδισε τελικά έχει ως εξής: «Από σήμερα και για τα επόμενα 2 χρόνια ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος θα φοράει και θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Καλλιθέας. Ο έμπειρος τερματοφύλακας που επί σειρά ετών αγωνίζεται στις δύο μεγάλες κατηγορίες της Ελλάδας, έχοντας περάσει από Καλαμάτα, Εθνικό Πειραιώς, ΑΕΚ, Άρη Θεσσαλονίκης, Ακράτητο, Καστοριά, Skoda Ξάνθη, είναι μία σημαντική προσθήκη για την Καλλιθέα και πιστεύεται ότι θα βοηθήσει την ομάδα μας να επιτύχει τους στόχους της και να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα». -

*** Πρώτη ήττα της Ελλάδας από την... πρώτη (του ομίλου) Ιταλία
 *** Πρώτη ήττα της Ελλάδας από την... πρώτη (του ομίλου) Ιταλία
Κόπερ, Σλοβενία
Η εθνική «πλήρωσε» την «κατάρρευση» της 3ης περιόδου και υπέστη την πρώτη ήττα της στον Δ' όμιλο του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε 81-72 από την Ιταλία, η οποία παραμένει αήττητη στη διοργάνωση. Την Δευτέρα οι παίκτες του Τρινκιέρι αντιμετωπίζουν στην τελευταία αγωνιστική της Α' φάσης την Φινλανδία (15:30), με στόχο μία νίκη την οποία θα μεταφέρουν στην επόμενη φάση.
Στους 23 πόντους «σταμάτησε» ο Μπελινέλι, που είχε άξιο συμπαραστάτες τους Ντατόμε και Τζεντίλε. Πρώτος σκόρερ της Εθνικής που αγωνίστηκε χωρίς τον Σπανούλη, ήταν ο Ζήσης με 16, ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Περπέρογλου εγκατέλειψε στα μισά του δεύτερου μέρους από χτύπημα αντιπάλου (ωστόσο η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία). Ουσιαστικά από τον «ελληνικό» όμιλο έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση η Ιταλία, η Ελλάδα και η Φινλανδία.
Η εθνική δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της στα επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς τα αμυντικά κενά δεν της επέτρεψαν να εξασφαλίσει μία διαφορά. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπόρεσε να σταματήσει τις διεισδύσεις του Τσιντσιαρίνι και τα άνετα καλάθια του Ντατόμε από το "low post", με αποτέλεσμα η Ιταλία να ελέγχει τη ροή του αγώνα. Από την εθνική ο Περπέρογλου ανταποκρίθηκε και στη σημερινή του ειδική αποστολή (βοήθεια στα γκαρντ, λόγω της απουσίας του Σπανούλη), οι Παπανικολάου και Καϊμακόγλου έδωσαν βοήθειες κοντά στο καλάθι και το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 16-16.
Στη δεύτερη περίοδο, ο Πρίντεζης με αιφνιδιασμούς έδωσε «αέρα» στην εθνική και με 7 διαδοχικούς πόντους του (1 τρίποντο) οι παίκτες του Τρινκιέρι ξέφυγαν με 25-20, αλλά ο Τζεντίλε απάντησε γρήγορα με δικό του προσωπικο σερί (5-0) και στο 15' ήρθε και πάλι η ισοφάριση (25-25). Ωστόσο, ο Μπουρούσης κέρδισε τις μάχες με τον Κουζίν (6π.), ο Σλούκας κυκλοφόρησε σωστά τη μπάλα και η εθνική βρέθηκε στο 19' στο 35-29. Η εξαιρετική άμυνα της Ιταλίας, πάντως, έφερε και πάλι αποτελέσματα (έφτασε τα 5 κλεψίματα και οδήγησε την ελληνική ομάδα σε 7 λάθη) και οι παίκτες του Πιανιντζιάνι μείωσαν και πάλι στους -2 (36-38) με τη λήξη του ημιχρόνου, μετά από τρίποντο-απάντηση του Μπελινέλι σε αυτό του Παπανικολάου. Η άμυνα της εθνική «εγκλώβισε» στο 2ο δεκάλεπτο τους Ντατόμε και Τσιντσιαρίνι, αλλά έχασε τα μαρκαρίσματα των Μπελινέλι και Τζεντίλε.
Στην τρίτη περίοδο, η εθνική έχασε την επαφή κοντά στο καλάθι, όταν ο Μπουρούσης αντικαταστάθηκε από τον Μαυροκεφαλίδη, τη στιγμή που οι Ιταλοί ανέβασαν ρυθμό και με σερί 9-0 προηγήθηκαν για πρώτη φορά με έξι πόντους (51-45 στο 26'). Ο Τρινκιέρι γύρισε την άμυνα σε ζώνη, αλλά Μπελινέλι και Ντατόμε βρήκαν τρόπους από τα 6.75 να τη «σπάσουν» και να γράψουν το 57-50 υπέρ τους. Η «σκουάντρα ατζούρα» ανέβασε τη διαφορά ακόμη και στους +10 (61-51), αλλά ευτυχώς Περπέρογλου από τα 6.75 και Φώτσης τη «μάζεψαν» και έβαλαν την εθνική στο τελευταίο δεκάλεπτο στο -7 (56-63).
Στον... επίλογο του αγώνα, ο Ζήσης «ντύθηκε» Σπανούλης, η άμυνα έσφιξε και η εθνική με 10 διαδοχικούς πόντους του έμπειρου γκαρντ ισοφάρισε σε 70-70 στο 35', παρά το γεγονός ότι είχε χάσει από το 31' τον κορυφαίο του αγώνα, Στράτο Περπέρογλου, με τραυματισμό. Ο Μπελινέλι έβαλε και πάλι μπροστά την Ιταλία από τη γραμμή των βολών (72-70), με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να «αυτοκτονεί» στα τελευταία λεπτά. Πέντε διαδοχικές χαμένες επιθέσεις για την ισοφάριση, λάθη και οι προσωπικές ενέργειες του Μπελινέλι έφεραν την ήττα με 81-72.
Τα δεκάλεπτα: 16-16, 38-36, 56-63, 72-81
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Γκέλερ (Βέλγιο), Ζάστσουκ (Ουκρανία)
ΕΛΛΑΔΑ (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 5, Μπουρούσης 11, Ζήσης 16 (2), Φώτσης 2, Περπέρογλου 12 (3), Παπανικολάου 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 2, Καϊμακόγλου 6, Μπράμος, Πρίντεζης 7 (1).
ΙΤΑΛΙΑ (Σιμόνε Πιανιντζιάνι): Αραντόρι 8 (2), Τζεντίλε 16 (1), Ροσέλι, Βιτάλι, Ποέτα 2, Μέλι, Μπελινέλι 23 (2), Κουζίν 4, Ντατόμε 19 (3), Τσιντσιαρίνι 9.
4η Αγωνιστική (8/9/2013)
Α' ΟΜΙΛΟΣ (ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ)
Μ.Βρετανία-Γερμανία 81-74
Ουκρανία-Γαλλία 71-77
Ισραήλ-Βέλγιο 22:00
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Γαλλία 3-1 7
Ουκρανία 3-1 7
Μ. Βρετανία 2-2 6
Βέλγιο 2-1 5
Γερμανία 1-3 5
Ισραήλ 0-3 3
Β' ΟΜΙΛΟΣ (ΓΕΣΕΝΙΤΣΕ)
Βοσνία/Ερζ.-ΠΓΔΜ 62-54
Σερβία-Λετονία 80-71
Λιθουανία-Μαυροβούνιο 22:00
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Σερβία 3-1 7
Βοσνία/Ερζ. 2-2 6
Λετονία 2-2 6
Λιθουανία 2-1 5
ΠΓΔΜ 1-3 5
Μαυροβούνιο 1-2 4
Γ' ΟΜΙΛΟΣ (ΤΣΕΛΙΕ)
Πολωνία-Ισπανία 53-89
Τσεχία-Γεωργία 95-79
Σλοβενία-Κροατία 22:00
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ισπανία 3-1 7
Σλοβενία 3-0 6
Τσεχία 2-2 6
Κροατία 2-1 5
Γεωργία 1-3 5
Πολωνία 0-4 4
Δ' ΟΜΙΛΟΣ (ΚΟΠΕΡ)
Φινλανδία-Ρωσία 86-83 -2 παρ. (67-67κ.α., 75-75 α' παρ.)
ΕΛΛΑΔΑ-Ιταλία 72-81
Σουηδία-Τουρκία 22:00
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ιταλία 4-0 8
Φινλανδία 3-1 7
ΕΛΛΑΔΑ 3-1 7
Σουηδία 1-2 4
Ρωσία 0-4 4
Τουρκία 0-3 3
Newsroom ΔΟΛ
***
 
*** ΒΛΕΠΩ ΒΙΝΤΕΟ :~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2641   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1140   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1144   video.-
                                                                        Σύνολο  :  4925     βίντεο ανηρτημένα .-
***~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/08/22-28-2013-29-2013.html , Εκδρομή  Βουλγαρία -  Ρουμανία 22-28  Αυγούστου  2013  Πέμπτη  29  Αυγούστου  2013 ,  Α΄ Μέρος  εκδρομής .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/08/29-2013.html , Εκδρομή-Διαδρομές Βουλγαρία -Ρουμανία  29  Αυγούστου  2013 :
Β΄ Μέρος  εκδρομής 22-28 Αυγούστου 2013  στην Βουλγαρία  καί  Ρουμανία : Μέσα  από   Φωτογραφίες και  Βίντεο ....   snstam , stamos01  Arfara  Greece  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/29-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  29  Αυγούστου  2013.-
 ~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/08/30-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  30  Αυγούστου  2013.-
~
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/31-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  31  Αυγούστου  2013.- 
 ~  ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/01-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2013.-                                                                                                               ~    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/02-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου  2013.-
 
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/31-08-02-09-2013-02-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο 31-08 έως  02-09-2013 Δευτέρα  02-Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  03  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαδρομές Ελλάδα - Βουλγαρία - Ρουμανία μέσα από  φωτογραφίες και Βίντεο 2013 .-
 ~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 - Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ   Τρίτη   03  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ εικόνες  Βίντεο Διαδρομές ιστορικές  αναφορές  ενημερώσεις Ανέκδοτα  , Τετάρτη  04  Σεπτεμβρίου  2013 .-
 ~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  04   Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html  ΣΟΦΙΑ –ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/06-2013.html  ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Σεπτεμβρίου  2013 .-


~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  09 Σεπτεβρίου 2013.-
** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
* ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ -ΡΟΥΜΑΝΙΑ μέσα από  ερασιτεχνικά Βίντεο καί αφηγήσεις  2013 :
~** 339 Βουκουρέστι  ώρα φαγητού  2013: http://youtu.be/ch9AXPM0fho ,
 
~** 340 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ περιήγηση   κέντρο 2013: http://youtu.be/cNJwRDZwlv4 ,
~** 341 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ περιήγηση ξενάγηση  2013: http://youtu.be/JpBk-z48PVg ,
355 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  πατριαρχείο  2013: http://youtu.be/K20Ct-7Mb1s  ,
** 336 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  περιήγηση  αφήγηση  2013: http://youtu.be/NJPY6CJyj7U  ,
** 369 Βουκουρέστι  2013  μαυσωλείο πεσόντων λίμνες: http://youtu.be/V75KB1WOemA ,
~370 Βουκουρέστι  2013 νεκροταφείο πεσόντων: http://youtu.be/kBNP8-4P2IM .-
~ 380 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  Ρουμανίας  2013  αφήγηση: http://youtu.be/GUbJLWNQolE ,
~381 Βουκουρέστι  περιήγηση  2013: http://youtu.be/ugknBK5lCe4 , .- ......
  
 ~ 382 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 2013  αφήγηση  περιήγηση: http://youtu.be/ajSCXAYXC_I ,
  ~ 387 Βουκουρέστι 2013  στα παλιά χρόνια: http://youtu.be/9-AALlWZGvM ,  
 

*** 030 Πλαταμώνας Καλλιπεύκη 2013 : http://youtu.be/AmAUnBty984 ,
031 ΤΕΜΠΗ από  Κατερίνη 2013 : http://youtu.be/fDh9CQCU798 ,
036 Κοιλάδα Τεμπών 2013: http://youtu.be/M_AZR0tVNmo ,
751 Βάρνα Βουλγαρίας είσοδος 2013: http://youtu.be/V8klYsYW6Ms ,
60/752 Βάρνα Βουλγαρίας αφήγηση 2013: http://youtu.be/8xkQSIOCeCc  
753 ΒΑΡΝΑ Βουλγαρίας περιήγηση 2013: http://youtu.be/EyQNAieDKUk
754 Ι Ν Γέννησης  Παναγίας  Βάρνας  2013: http://youtu.be/A7gPL5SwQAo ,
758 Εκκλησία  στην Βουλγαρία  Παναγίας 2013: http://youtu.be/7YGlyI9gQHU , 
759 Βάρνα  εκκλησιασμός στην Γέννα  Παναγίας  2013: http://youtu.be/RUaigTE8SfI  
760 BARNA  αφήγηση  2013: http://youtu.be/Skcgaxc1Gjg  ,
761 ΒΑΡΝΑ  Βουλγαρίας μπαίνοντας 2013 http://youtu.be/NyJPiL0AVz0,
~762 Βουλγαρία Βάρνα 2013: http://youtu.be/K8ydswdkVnI ,
763Βάρνα  Αγ   Κωνσταντίνος  Ελένη  2013: http://youtu.be/59VB316BqB4,
 764 Ακτή  Κωνσταντίνου Ελένης Βουλγαρία  Βάρνα  2013: http://youtu.be/otkozuHqCXY ,
70/765 Θέρετρο Χρυσή άμμος Βάρνας 2013: http://youtu.be/o3Ge_lXBU7A ,  -70-
773 Ακτή Βάρνας Κωνσταντίνου Ελένης 2013: http://youtu.be/GcFbDRVulMU ,
777Θέρετρο Βάρνας Κωνσταντίνου Ελένης 2013: http://youtu.be/XUrix4jYjZk ,
73/ 778 ΒΑΡΝΑ τουριστικά θέρετρα 2013: http://youtu.be/Kqi6kYrkLzQ ,
770ΒΑΡΝΑ γιά  Χρυσή άμμο  θέρετρο  2013: http://youtu.be/3OfaPIybp_g   
780 ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟΣ Βάρνα 2013: http://youtu.be/tGY-HdKd868 ,
781Άκουα πόλης  Χρυσή άμμος Βάρνας  2013: http://youtu.be/AYsm-EfURaw ,
848Βουλγαρία  Χ Δ  τραγούδι  2013: http://youtu.be/EpT_jWVGd3s ,
806ΘΕΡΕΤΡΟ ΧΡΥΣΗ  ΑΜΜΟΣ  ΒΑΡΝΑΣ  2013: http://youtu.be/RpJrmJcJZSo ,
ΑΠΟ  ΕΛΛΑΔΑ για ΣΟΦΙΑ  ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ  διαδρομή  αφηγήσεις  ανέκδοτα  ενημερώσεις  2013:
234 ΜΠΛΑΓΚΟΕΦΓΚΝΡΑΝ   ή  Λουτρά  ή  Άνω Τζουμαλιά Βουλγαρίας   2013  : http://youtu.be/SfoQg1wiaM4 ,
235  Κιουνστεντίλ ή Αογκούστα Νταϊάνα ή  Κεράνα  Βουλγαρίας  2013:  http://youtu.be/1tt-sly0_-s ,
236 ΡΙΛΑ Βουλγαρίας 2013 Διαδρομές: http://youtu.be/1-1H3SrnQhE ,
237 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  αφηγήσεις  διαδρομές  2013: http://youtu.be/_mutMLBAQ9c  ,
238 Βουλγαρία ενημέρωση  ξεναγου  διαδρομές  2013: http://youtu.be/AoZsSQWs4_k  ,
239 Βουλγαρία  ιστορικές  ενημερώσεις   2013: http://youtu.be/VpLVfmgZiHk ,
240 Βουλγαρία ανέκδοτα 2013: http://youtu.be/2seQU0_26DM ,
241Ανέκδοτο  διαδρομή προς Σόφια  2013: http://youtu.be/4URvzmjI1QY ,
242 ΣΟΦΙΑ Βουλγαρίας Ιστορική  ενημέρωση  2013: http://youtu.be/n0uW57bB8kY ,
243ΠΕΡΝΙΚ  Σόφιας  ενημέρωση  2013: http://youtu.be/QVfN4sJ3xS4 ,
247 ΣΟΦΙΑ  ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ  2013  είσοδος  ενημέρωση : http://youtu.be/utdxaWsdpOQ
249 ΣΟΦΙΑ  περιήγηση  ενημέρωση  2013: http://youtu.be/1TVR0Vyz8u4 , - 90 -
244 Βουλγαρία2013: http://youtu.be/cWioy1fceI8 ,
245 Βίτοσα  Βουλγαρίας συνοικίες  2013: http://youtu.be/kcjybpalrJI ,
246 Στενά  Στριμόνα  στην Βουλγαρία  2013: http://youtu.be/qOTa0fopi14 ,
248 ΣΟΦΙΑ 2013 προάστια Βίτοσα: http://youtu.be/1OwUjJlezPg ,
250  ΣΟΦΙΑ καί  ανέκδοτο  2013: http://youtu.be/sRBbo6lj1pM ,
251 ΣΟΦΙΑ   διαδρομή  πόλης 20123: http://youtu.be/4wZyMfaHYHk ,
252 ΣΟΦΙΑ λεωφόρος Βίτοσα  2013: http://youtu.be/S9g8LQbSnRw ,
254 Σόφια  στο  κέντρο  πόλης  2013: http://youtu.be/OsHXNla461I ,
255 Σόφια  περιοχή  Ελληνικού προξενείου   2013:  http://youtu.be/eQi5zLsCgyI ,
258 Σόφια ανταλλακτήριο 2013: http://youtu.be/b30A261qQE4 ,  , --100--
259 ΣΟΦΙΑ   ενημέρωση  περιήγηση 2013: http://youtu.be/Y28IV_3OXdg  ,
266 SOFIA  BULGARIA  2013  περιήγηση: http://youtu.be/8JPxnVhmdDQ ,
267 Σόφια  Αγία  Κυριακή περιήγηση  2013: http://youtu.be/W6HquEOP_sM ,
268 Σόφια Λ  Ρακόφσκι  2013  περιήγηση : http://youtu.be/mHPTY8xIVeI ,
269 ΣΟΦΙΑ Στάδιο Β  Λέφσκι  2013: http://youtu.be/XII0uiNXspQ ,
270 SOFIA 2013  κήπος Ζαϊμοφ : http://youtu.be/xUZVnbGs9Gg ,
271 ΣΟΦΙΑ περιήγηση πλατεία Νέφσκι  2013: http://youtu.be/S68wXQB1s1E  ,
~*272 ΣΟΦΙΑ πανεπιστήμειο 2013: http://youtu.be/x4OWjK-TZ8k ,
~* 273 Ναός Άγιος Αλεξάντερ Νέφσκι  Σόφια  2013: http://youtu.be/OJfcnIk2EnY ,
~* 274 ΣΟΦΙΑ  εντός Ι Ν  Α  Νέφσκι 2013: http://youtu.be/8aEMEY90p4k ,
*** 284 ΣΟΦΙΑ Μνημείο αγνωστος στρατιώτης 2013: http://youtu.be/_q4QjWCgnSU ,
*** 285 ΣΟΦΙΑ  πλατεία  2013: http://youtu.be/6bQn5w7_iXA ,
*** 286 ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΣΕΊΟ ΕΚΚΛΗΣΊΑ 2013: http://youtu.be/75BVeiVGW08 ,   -113 -
*** 287 Σόφια Λ Ντουντούκου 2013: http://youtu.be/7uWzF66At50 ,      -114-
~** 339 Βουκουρέστι  ώρα φαγητού  2013: http://youtu.be/ch9AXPM0fho ,
~** 340 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ περιήγηση   κέντρο 2013: http://youtu.be/cNJwRDZwlv4 ,
~** 341 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ περιήγηση ξενάγηση  2013: http://youtu.be/JpBk-z48PVg ,
355 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  πατριαρχείο  2013: http://youtu.be/K20Ct-7Mb1s  ,
** 336 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  περιήγηση  αφήγηση  2013: http://youtu.be/NJPY6CJyj7U  ,
** 369 Βουκουρέστι  2013  μαυσωλείο πεσόντων λίμνες: http://youtu.be/V75KB1WOemA ,
~370 Βουκουρέστι  2013 νεκροταφείο πεσόντων: http://youtu.be/kBNP8-4P2IM .-
~ 380 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  Ρουμανίας  2013  αφήγηση: http://youtu.be/GUbJLWNQolE ,
~381 Βουκουρέστι  περιήγηση  2013: http://youtu.be/ugknBK5lCe4 , .- ......
~ 382 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 2013  αφήγηση  περιήγηση: http://youtu.be/ajSCXAYXC_I  ,   - 10-
~ 387 Βουκουρέστι 2013  στα παλιά χρόνια: http://youtu.be/9-AALlWZGvM ,
~ 388 Βουκουρέστι  2013 ελληνική πρεσβεία  εκκλησία : http://youtu.be/EzKYX1M7An4 ,
~ 389 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ  2013  ξενάγηση: http://youtu.be/77LnSVHNFa0 ,
~ 390 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  2013  περιήγηση: http://youtu.be/bjIw3F8KNPM ,
~ 396 Βουκουρέστι 2013 Ρουμανία  πιάτσα Ρομάνα:  http://youtu.be/TyfyAHWtZhU ,
~ 397 Βουκουρέστι 2013 Λ  Αεροπόρων:  http://youtu.be/s0Xw-81s0ZQ  ,     -16-