~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Όμορφα και Ωραία Νέα Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Όμορφα  και  Ωραία  Νέα Παρασκευή  16  Αυγούστου  2013  :
''Δεν γνωρίζουν όμως κάποια λεπτομέρεια ότι όταν το χταπόδι κτυπιέται για τα καλά γίνεται πιο μαλακό και πιο εύγεστο. Έτσι με τα κτυπήματα τους η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ θα γίνει το καλύτερο πνευματικό φαγητό στην χειμαζόμενη ανθρωπότητα των ημερών μας για να θρέψει με αιώνιες αλήθειες τις επόμενες γενιές...''

*** Ένα πεδίο δοκιμών για κατασκοπευτικά αεροπλάνα ήταν η Area 51, ισχυρίζεται η CIA !!!
  , ,    

Με τη δημοσιοποίηση του εγγράφου, η αμερικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει για πρώτη φορά την ύπαρξη και τη χρησιμότητα της Area 51, σχολιάζουν την Παρασκευή τα αμερικανικά μέσα. Είναι επίσης η πρώτη φορά που δημοσιοποιείται επίσημα ο χάρτης της περιοχής, αν και η βάση εμφανίζεται και στο Google Earth. 
Άμεσα λοιπόν η αμερικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει για πρώτη φορά την ύπαρξη της διαβόητης βάσης στην έρημο της Νεβάδα !!!
Τελικά δεν ήταν πάρκινγκ για ιπτάμενους δίσκους, ούτε χειρουργείο για νεκροτομές σε εξωγήινους: το Area 51, η διαβόητη βάση στην έρημο της Νεβάδα (και ίσως η παγκόσμια πρωτεύουσα των συνωμοσιολόγων σε όλο τον κόσμο) ήταν απλώς ένα πεδίο δοκιμών για κατασκοπευτικά αεροπλάνα, αποκαλύπτει ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της CIA!!!
Η έκθεση των 400 σελίδων αποκαλύπτει ότι το Area 51 δημιουργήθηκε το 1954 για τις δοκιμές του αναγνωριστικού αεροπλάνου U-2, το οποίο κατασκόπευε τη Σοβιετική Ένωση και άλλες χώρες την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

 

 
 

Το U-2 πετούσε σε ύψος 60.000 ποδών, ή 18,3 χιλιομέτρων, ψηλότερα από κάθε άλλο αεροσκάφος της περιοχής, επισημαίνει η έκθεση. Το μεγάλο ύψος φαίνεται ότι προκαλούσε σύγχυση στους κατοίκους της Νεβάδα, οι οποίοι πίστευαν ότι έβλεπαν ιπτάμενους δίσκους.
«Οι δοκιμές του U-2 σε μεγάλο ύψος σύντομα οδήγησαν σε μια απρόσμενη παρενέργεια -μια δραματική αύξηση στις αναφορές για Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα» αναφέρεται στην έκθεση.
Μάλιστα οι πτήσεις του U-2 και ενός δεύτερου αναγνωριστικού αεροσκάφους, με την ονομασία Oxcart, αντιστοιχούσαν σε περισσότερες από τις μισές αναφορές για UFO στις ΗΠΑ τις δεκαετίες του 1950 και 1960.
Έκτοτε το Area 51 πέρασε στη λαϊκή κουλτούρα ως σύμβολο κυβερνητικής μυστικότητας. Και μια πληθώρα θεωριών συνωμοσίας ήθελαν τη βάση να εξυπηρετεί μια ποικιλία σκοτεινών δραστηριοτήτων: νεκροτομές σε εξωγήινους που συνετρίβησαν στη Γη, ταξίδια στο χρόνο, έλεγχος του καιρού και άλλα.
Η CIA υποχρεώθηκε να δημοσιοποιήσει το έγγραφο έπειτα από αίτημα που υπέβαλε ο Τζέφρι Ρίκελσον, ερευνητής του Πανεπιστημίου George Washington, εκμεταλλευόμενος νόμο για την ελεύθερη πρόσβαση σε κυβερνητικά έγγραφα (Freedom of Information Act).
Η αποκάλυψη είναι πάντως απίθανο να βάλει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας -η CIA φρόντισε εξάλλου να κρατήσει απόρρητες ορισμένες σελίδες της έκθεσης, κίνηση που σίγουρα θα προσφέρει τροφή για το μέλλον.
Πλάκα μας κάνουν;;;

*** Αποκλειστικό Ολη η αλήθεια γιά την ΕΡΤ

ERT1
 Η Αλήθεια που δεν ειπώθηκε ποτέ....
Γιά ποιό λόγο μπήκε στο στόχαστρο της Τρόικα και του εντολοδόχου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας...
ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ !!!!!
Αφενός οι ραδιοσυχνότητες τις οποίες θέλουν να μοσχοπουλήσουν σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας,αφετέρου η τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ.
Ο εξοπλισμός κοστολογείται σε εκατομμύρια ευρώ ο οποίος έχει αγορασθεί μέ  τά  χρήματα τα οποία καταβάλλαμε μέσω του ανταποδοτικού τέλους όλοι εμείς..
Ο εξοπλισμός ανήκει στον Ελληνικό λαό είτε το θέλουν είτε όχι.
Το ραδιομέγαρο επίσης το οποίο σχεδιάζουν να εκποιήσουν εντός 6μήνου μέσω ΤΑΙΠΕΔ.
Εκτάσεις που ανήκουν στην ΕΡΤ στήν Αυλίδα,στο Μπογίατι,οι κτιριακές εγκαταστάσεις 19 περιφερειακών σταθμών όλα αυτά στο στόχαστρο της Τρόϊκα ....Η περιουσία του Ελληνικού λαού η οποία συντόμως θα εκποιηθεί με συνοπτικές διαδικασίες δίχως να το γνωρίζει κανείς.
Το αποθεματικό της ΕΡΤ το οποίο είναι αρκετά εκατομμύρια ευρώ μεταφέρθηκε σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος κατ εντολη του υπουργού οικονομικών...
  gorga7
 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
Ανοιγμα ειδικού λογαριασμού
Τι δέν καταλαβαίνετε λοιπόν δέν τους αφορά η ΕΡΤ αλλά η περιουσία της ΕΡΤ η περιουσία του ελληνικού λαού.
Γιά αυτό το λόγο συντασσόμεθα υπέρ του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ υπέρ της διεκδίκησης της περιουσίας του
Ελληνα φορολογούμενου ,υπέρ της δικής μας περιουσίας και του ιδρώτα μας .....

gorga1

gorga2

gorga3

gorga5
gorga6
gorga4
 Μαίρη Λαγανά   Αρχισυντάκτης
  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
~* http://fornews.gr/index.php/2012-05-07-18-46-07/21182-2013-08-16-17-19-56 ,

***  Είμαστε φυλακισμένοι μέσα στο ηλιακό μας σύστημα;
   

Όταν το 1977 εκτοξεύτηκε το εξερευνητικό διαστημόπλοιο Voyager1 με σκοπό να ταξιδέψει πέρα από το ηλιακό μας σύστημα, δεν ξέραμε τι θα βρούμε. Οι αστροφυσικοί, μέσα στα 36 χρόνια που το Voyager1 πορεύεται στο διάστημα, ήλπιζαν ότι μια ωραία ημέρα θα καταφέρουμε να ανακαλύψουμε τι υπάρχει πέρα από τα σύνορα του ηλιακού μας κόσμου. Τώρα όμως που το διαστημόπλοιο έφτασε σε αυτά τα σύνορα, γκρεμίστηκαν όλα τα μοντέλα που είχαν φανταστεί οι επιστήμονες για την έξοδο στο άγνωστο σύμπαν. Αυτό που έχει συμβεί θυμίζει σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Το παράδοξο
Σχεδόν 18 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, στα όρια του ηλιακού συστήματος, οι συνθήκες δεν είναι αυτές που περίμεναν οι ερευνητές: Οι ηλιακοί άνεμοι χάνουν την έντασή τους, οι κοσμικές ακτίνες κινούνται ιδιόμορφα και το μαγνητικό πεδίο αυξομειώνεται αναπάντεχα. Οι αστροφυσικοί έχουν έρθει σε αμηχανία καθώς αναλύουν τις πληροφορίες που έρχονται από το Voyager1. Το διαστημόπλοιο έχει φτάσει σε μια περιοχή, πέρα από την οποία δεν μπορεί να προχωρήσει. Παλινδρομεί συνέχεια εμπρός-πίσω, σαν να το εμποδίζει μια γιγάντια, αόρατη ασπίδα.
Αμήχανοι οι επιστήμονες
Ο διεθνώς διακεκριμένος Χιώτης ακαδημαϊκός και διαστημικός επιστήμονας, ερευνητής του αμερικανικού Johns Hopkins University Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, επικεφαλής σημαντικού τμήματος της έρευνας, δήλωσε στους Los Angeles Times ότι αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο επιστημονικά και αποδεικνύει ότι η φύση είναι πολύ πιο ευφάνταστη από όσο είμαστε εμείς. «Το Voyager πιθανότατα θα αποδείξει ότι έχουμε κάνει λάθος στις εκτιμήσεις μας», ανέφερε ο κος Κριμιζής.
Εν ολίγοις πρόκειται για μια μη αναμενόμενη εξέλιξη, η οποία κάνει τους αστροφυσικούς να συνειδητοποιήσουν ότι προς το παρόν δεν έχουν στα χέρια τους ένα επαρκές μοντέλο που να εξηγεί τα του σύμπαντος.
Ίσως αυτή η ασπίδα (ή φυσαλίδα, αν προτιμάτε, μέσα στην οποία περικλείεται το ηλιακό μας σύστημα) προστατεύει το πλανητικό μας σύστημα. Ή (κάνοντας μια δική μας ακραία υπόθεση) προστατεύει το υπόλοιπο σύμπαν από τους ανθρώπους…
 Golden Magazine   , THE CURIOSITY OF CAT

*** Η ιστορία των Μαυροσκούφηδων και των τεθωρακισμένων του Ελληνικού στρατού !!!
    

«Όπου η δόξα και το καθήκον», προστάζει το έμβλημα του όπλου των τεθωρακισμένων, δίνοντας το γενικό πρόσταγμα της δράσης του.
Οι χιαστί σπάθες με το πέταλο και το άρμα μάχης του εμβλήματος φανερώνουν την εξέλιξη του ιππικού στα σύγχρονα τεθωρακισμένα οχήματα: εκεί όπου κάποτε το ιππικό ελισσόταν έφιππο και μαχόταν λυσσαλέα έδωσε προοδευτικά τη θέση του στο άρμα μάχης, το κύριο όπλο των τεθωρακισμένων, ένα σύμβολο ισχύος πυρός και κρούσεως.
«Όπου η δόξα και το καθήκον» λοιπόν για τους στρατιώτες των Τεθωρακισμένων, τους τιμημένους Μαυροσκούφηδες, με το Γενικό Επιτελείο Στρατού να παρατηρεί για το έμβλημα:

«Η δόξα αποκτάται με αυτοθυσία και τόλμη, κερδίζεται με την αποφασιστική συντονισμένη και τολμηρή χρησιμοποίηση των εκάστοτε διατιθεμένων μέσων από αυτούς που έχουν αναπτύξει στο έπακρο τις ηθικές τους δυνάμεις και διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες με την εκπαίδευση και την άσκηση. Το καθήκον είναι ανιδιοτελής προσφορά υπηρεσιών στην πατρίδα χωρίς υπολογισμό κόπου και χρόνου. Εδραιώνεται με την πλήρη προσήλωση και αυταπάρνηση και την ενσυνείδητη προσφορά υπηρεσιών».
Ιστορία των Τεθωρακισμένων

«Το ιδιαίτερο ηθικόν χαρακτηριστικό του Όπλου του Ιππικού απορρέον εκ της Ιππικής εξασκήσεως, ήτις προσδίδουσα το ριψοκίνδυνον, αναπτύσσει άμα την πρωτοβουλίαν, τη ψυχραιμίαν, και την αυτοπεποίθησιν. Το χαρακτηριστικό τούτο επιτρέπει εις τους ηγήτορας του Ιππικού να δρώσιν ανεξαρτήτως, διατηρούντες ακμαίας τας ηθικάς δυνάμεις και αναπτύσσοντες το πνεύμα του επικαίρου».
Με τα λόγια αυτά η Μεγάλη Στρατιωτική και Ναυτική Εγκυκλοπαίδεια (1929) παρέχει τον ορισμό του ιππικού πνεύματος. Το πνεύμα αυτό είναι που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το όπλο του Ιππικού-Τεθωρακισμένων. Ως συνεχιστές μιας λαμπρής παράδοσης που ξεκινά από τα βάθη της αρχαιότητας, τα άρματα μάχης αποτελούν σήμερα τον αποφασιστικό παράγοντα στο πεδίο της μάχης, με τον ίδιο τρόπο που σε αλλοτινές εποχές το ιππικό έκανε τη διαφορά.

Ας αφήσουμε όμως την πλούσια ιστορία του ελληνικού ιππικού κατά μέρος και ας δούμε πότε εμφανίζεται το άρμα μάχης στις πολεμικές εχθροπραξίες. Από το ΓΕΣ μαθαίνουμε λοιπόν ότι: «Ενώ ο Ελληνικός Στρατός προετοιμαζόταν για τη Μικρασιατική Εκστρατεία, στην Ευρώπη έκανε την εμφάνιση του το άρμα μάχης. Όταν άρχισε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος οι αντίπαλοι δεν είχαν τεθωρακισμένα οχήματα. Η μεγάλη ανάπτυξη όμως των μέσων πυρός Πεζικού και Πυροβολικού επέφερε την ακινησία στο πεδίο της μάχης και τη διεξαγωγή του πολέμου των χαρακωμάτων. Το Σεπτέμβριο του 1914 ο Βρετανός Σχης Σουίντον πρότεινε την κατασκευή τεθωρακισμένων στο Αυτοκρατορικό Συμβούλιο Άμυνας της Βρετανίας, μέλος του οποίου τύγχανε και ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, ως πρώτος Λόρδος του Ναυαρχείου. Το άρμα μόλις παρουσιάστηκε στο πεδίο της μάχης το 1916, χρησιμοποιήθηκε με κύρια αποστολή να προηγείται του Πεζικού στην προέλαση και να καταστρέφει τα εχθρικά πολυβόλα, διευκολύνοντας την προώθηση του Πεζικού. Έτσι διαμορφώθηκε ο πρώτος ρόλος του άρματος: Η υποστήριξη του Πεζικού».

Στη χώρα μας βέβαια δεν θα εμφανιζόταν το άρμα μάχης παρά πολύ αργότερα, αλλάζοντας άρδην την ελληνική πολεμική μηχανή. Ας δούμε τι θυμάται το ΓΕΣ από τις πρώτες μέρες των Τεθωρακισμένων: «Μετά τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, στη Γαλλία διαμορφώθηκε, κάτω από την επίδραση της πολεμικής πείρας των πεδίων της Δύσεως, νέο δόγμα για το Ιππικό το οποίο αποκρυσταλλώθηκε στο αξίωμα "ελίσσεσθαι εφίππως και μάχεσθαι πεζή". Το νέο αυτό δόγμα του Πεζομάχου Ιππικού έγινε αποδεκτό από το Ελληνικό Ιππικό αμέσως μετά τη συνθήκη της Λωζάνης. Για την καλύτερη αφομοίωση αυτού του Δόγματος εκλήθη Γαλλική Στρατιωτική Εκπαιδευτική Αποστολή που ήρθε το 1925 στη Ελλάδα και κάτω από την καθοδήγηση της εισήχθησαν στο Ιππικό μεταφρασμένοι οι Γαλλικοί Κανονισμοί Εκπαιδεύσεως, Τακτικής χρησιμοποιήσεως και εν Εκστρατεία Υπηρεσίας του Ιππικού, υιοθετήθηκε η γαλλική οργάνωση και οι γαλλικές συνθέσεις των Μονάδων και εφοδιάστηκε το Ιππικό με όλα τα όπλα του Πεζικού, από χειροβομβίδα μέχρι όλμους. Σημαντικό γεγονός για την ιστορία του Όπλου στην περίοδο του Μεσοπολέμου αποτελεί η δημιουργία Τάγματος Αρμάτων Μάχης με έδρα την Αθήνα. Η δύναμή του ήταν δύο άρματα VICKERS-ARMSTRONG των 6 τόνων και δύο αυτοκίνητα αναγνωρίσεως CARDEN-LOYD, τα οποία αγοράστηκαν το 1931. Είχαν επίσης παραγγελθεί άλλα 14 άρματα των 6-7 τόνων, πλήρη με τον οπλισμό τους, πυρομαχικά, ανταλλακτικά και επικοινωνίες. Τα άρματα όπως και τα αεροπλάνα παραγγέλθηκαν στην Αγγλία και στη Γαλλία, αλλά οι παραγγελίες δεσμεύτηκαν το 1938 εν όψει του επερχόμενου πολέμου, διότι οι μελλοντικοί αντίπαλοι κρατούσαν το υλικό που κατασκεύαζαν για τις ανάγκες τους. Αν και η αριθμητική δύναμη του Ιππικού σε σχέση με το σύνολο του Στρατού που προήλθε από την επιστράτευση ήταν μικρή, ήταν επίλεκτο και όλες οι διοικήσεις το αναζητούσαν. Από τις πρώτες στιγμές της εισόδου του στον αγώνα επέδειξε υψηλό φρόνημα, απαράμιλλη ορμητικότητα και αδάμαστο επιθετικό πνεύμα. Εκτός αυτού ήταν η μεγαλύτερη δύναμη Ιππικού που συγκρότησε ο Ελληνικός Στρατός. Τη 12η Φεβρουαρίου 1941 ο Ελληνικός Στρατός απέκτησε τον πρώτο επιχειρησιακό Σχηματισμό Τεθωρακισμένων. Επρόκειτο για την ΧΙΧ Μηχανοκίνητη Μεραρχία η οποία συγκεντρώθηκε και συγκροτήθηκε στην περιοχή της Λάρισας. Η Μεραρχία διέθετε 27 ελαφρά βρετανικά και ιταλικά (λάφυρα πολέμου) άρματα και 77 οχήματα μεταφοράς πεζικού κατανεμημένα σε τρία Μηχανοκίνητα Συντάγματα (191, 192, 193) και αντίστοιχα μηχανοκίνητα μέσα υποστήριξης μάχης. Η Μεραρχία από 29 Μαρτίου εγκαταστάθηκε αμυντικά στη περιοχή Κιλκίς-Λαχανά περιμένοντας τη γερμανική επίθεση. Προσπάθησε να αμυνθεί έναντι των γερμανικών τεθωρακισμένων με ό,τι δύναμη της είχε απομείνει μετά τους βομβαρδισμούς των Στούκας πλην όμως ήταν ανώφελο. Οι Γερμανοί και πιο μεγάλα άρματα διέθεταν και πιο εκπαιδευμένοι ήταν στην τακτική χρησιμοποίηση των αρμάτων με αποτέλεσμα να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μεραρχίας, όχι όμως τόσο εύκολα όσο αρχικά πίστευαν. Στη Μέση Ανατολή, όπου μεταφέρθηκε ο αγώνας μετά την ανακωχή, συγκροτήθηκε μια Ίλη Τεθωρακισμένων Αυτοκινήτων που εξοπλίσθηκε με οχήματα τύπου Κάρριερ. Η Ίλη αυτή συμμετείχε στη Μάχη του Ελ Αλαμέιν».

Κι έτσι έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα άρματα μάχης στις τάξεις του ελληνικού στρατού, αν και τα Τεθωρακισμένα θα συγκροτούνταν σε όπλο λίγο αργότερα. Και πάλι όχημά μας θα είναι οι πληροφορίες που παρέχονται από το Γενικό Επιτελείο Στρατού: «Το Όπλο του Ιππικού-Τεθωρακισμένων γεννήθηκε την 21η Φεβρουαρίου 1946. Το νέο όπλο αποτέλεσε συνέχεια του Ιππικού και αναπτύχθηκε μετά την 16 Ιουνίου 1946. Συγκροτήθηκε από μόνιμο και έφεδρο προσωπικό που ανήκε στο όπλο του Ιππικού, καθώς και κατώτερους Αξιωματικούς άλλων όπλων. Τα πρώτα σύγχρονα άρματα που έφτασαν στην Ελλάδα το 1946 ήταν τα ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ Mk1 95mm 28t, βρετανικής κατασκευής και 52 στον αριθμό. Τα άρματα αυτά αποθηκεύτηκαν στο ΚΕΤ και για πάνω από 15 μήνες έμειναν αναξιοποίητα. Τελικά το 1947 στάλθηκαν Αξιωματικοί για εκπαίδευση στην Αγγλική ΣΑΤΘ, οι οποίοι με την επιστροφή τους ενεργοποίησαν τα άρματα και άρχισαν να εκπαιδεύουν πληρώματα. Περί τα τέλη του 1950 το όπλο παρέλαβε νέα άρματα από τις ΗΠΑ, συνολικά 206 M24 75mm 20t που εξόπλισαν τα 392 και 393 Συντάγματα Αρμάτων (Διοίκηση - Ίλη Διοικήσεως - Τρεις Ίλες αρμάτων - 55 άρματα). Το 1952 αποκτήθηκαν οι καταστροφείς αρμάτων M18 105mm 19t, οι οποίοι εξόπλισαν τα νεοσύστατα 397, 398 και 399 Συντάγματα Καταστροφέων Αρμάτων. Το 1957 συγκροτήθηκαν οι πρώτες Επιλαρχίες Αρμάτων με τη σημερινή τους μορφή και συγκεκριμένα η 21η και 22α ΕΜΑ (ουλαμοί 5 αρμάτων) που εξοπλίστηκαν με τα νέα άρματα Μ47 90mm 48t που παρελήφθησαν εκείνη την εποχή από τις ΗΠΑ. Το 1963 παραλαμβάνονται τα πρώτα άρματα Μ48 που αρχίζουν να εξοπλίζουν τις μονάδες της ΧΧ-ΤΘΜ καθώς επίσης και τα πρώτα ΤΟΜΠ Μ113. Ήδη στις μονάδες του Όπλου χρησιμοποιούνται τα ΤΟΜΠ Μ59 και τα ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα MARMON. Αρχίζει η σταδιακή μετακίνηση των αρμάτων Μ47 σε μονάδες που διαθέτουν τους καταστροφείς αρμάτων. Το 1964 είναι η τελευταία χρονιά που η λέξη "Ιππικό" αναγράφεται δίπλα σε όνομα μονάδας του όπλου. Οι Ίλες Τεθωρακισμένου Ιππικού μετονομάζονται σε Ίλες Αναγνωρίσεως και ο τίτλος "Ιππικό" παραμένει μόνο στο όνομα του όπλου και της αντίστοιχης Διεύθυνσης. Με την είσοδο του ΑΜΧ-30, το 1970, τα Ελληνικά Τεθωρακισμένα πέρασαν από την εποχή της βενζίνης στην εποχή της πετρελαιοκίνησης. Τα Σώματα Στρατού απέκτησαν Επιλαρχίες Αναγνωρίσεως και η τελευταία μονάδα καταστροφέων αρμάτων η 399 ΕΚΑ παρέλαβε άρματα Μ47 και μετονομάστηκε σε 5η ΕΑΡΜ με έδρα την Κρήτη.
Η Ίλη Βασιλικής Φρουράς, η τελευταία έφιππη μονάδα του όπλου, αφού μετονομάστηκε για λίγο χρονικό διάστημα Ίλη Προεδρικής Φρουράς, διαλύθηκε το 1973 και όλο το προσωπικό, υλικό και οι ίπποι της μεταφέρθηκαν στο ΚΕΙΠΠ».
Οι παραλαβές νέων οχημάτων και η περαιτέρω διάρθρωση του όπλου δεν σταμάτησε φυσικά στο '73, με τον ελληνικό στρατό να παραλαμβάνει νέα και σύγχρονα άρματα μάχης στα χρόνια που ακολούθησαν...
Ο Μαυροσκούφης και ο τιμημένος μαύρος μπερές

«Ψηλά, ψηλά, τα μαύρα τα μπερέ, δεν τα, δεν τα, δεν τα νικούν ποτέ» φωνάζουν με καμάρι οι Μαυροσκούφηδες, με το μαύρο χρώμα του μπερέ τους να παρέχει το όνομα που είναι γνωστοί στη στρατιωτική αργκό οι οπλίτες Τεθωρακισμένων: οι «μαύροι». Πώς όμως υιοθετήθηκε ο μαύρος μπερές από το όπλο των Τεθωρακισμένων;

Ας ακούσουμε και πάλι τι λέει το ΓΕΣ γι' αυτό: «Σε στρατιωτική χρήση με την ακριβώς σημερινή του μορφή ο μπερές κάνει την εμφάνισή του περί το έτος 1644 στους Αγγλικούς Εμφυλίους Πολέμους. Στα Τεθωρακισμένα ο μπερές υιοθετείται πρώτη φορά από τους Γάλλους Αρματιστές Αξιωματικούς κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο το έτος 1917 και ήταν ιδιαίτερα αρεστός στους βετεράνους οπλίτες με αποτέλεσμα να διαδοθεί αυτόματα σε όλα τα πληρώματα σαν μόδα. Το χρώμα του μπερέ επιλέχθηκε μαύρο ή μπλε σκούρο καθαρά για εργονομικούς λόγους, διότι οι λεκέδες από τα λάδια και τα γράσα φαίνονταν λιγότερο».

Και πότε περιλαμβάνεται στις τάξεις του ελληνικού στρατού, δίνοντας υπόσταση στον Μαυροσκούφη; «Ο Μαύρος Μπερές στον Ελληνικό Στρατό υιοθετείται το 1941 στη Μέση Ανατολή ακολουθώντας την εμφάνιση του Αγγλικού Στρατού. Οι πρώτοι που τον φόρεσαν ήταν τα ελληνικά πληρώματα των Lynx ΙΙ, Κάρριερς και Μάρμον Χάριγκτον που εκπαιδεύτηκαν και πολέμησαν στη Μέση Ανατολή. Επισήμως τον Αύγουστο του 1942 συγκροτήθηκε στη Μέση Ανατολή ο Ιερός Λόχος με Διοικητή τον Επίλαρχο Ανδρέα Καλλίνσκη υιοθετώντας ενδυματολογικά τις στολές των Άγγλων Κομάντο με τον διάσημο πράσινο μπερέ. Μπερέ φόρεσαν και πολλοί άνδρες σε όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις στον ελλαδικό χώρο. Με την απελευθέρωση από την γερμανική κατοχή ο μπερές υιοθετείται από τον Ελληνικό Στρατό με διάφορα χρώματα ανάλογα με το όπλο, μαύρο για τα Τεθωρακισμένα, πράσινο για τις Ειδικές Δυνάμεις, μπλε για τους Πεζοναύτες, κόκκινο για την Αεροπορία Στρατού και χακί για τα άλλα όπλα, μέχρι τον Μάιο του 1979 οπότε αντικαταστάθηκε με το δίκοχο, εκτός από τα Τεθωρακισμένα, την Αεροπορία Στρατού και τις Ειδικές Δυνάμεις. Μετά το 1945 ο μαύρος μπερές είναι το κάλυμμα της κεφαλής των τεθωρακισμένων δυνάμεων των περισσοτέρων κρατών και θεωρείται σύμβολο επίλεκτων μονάδων σε όλο τον κόσμο». 

πηγή  THE CURIOSITY OF CAT

*** Η κλωνοποίηση προϊστορικών ζώων είναι εφικτή;
     
«Οι τεράστιοι τριχωτοί ελέφαντες, τα μαμούθ, που χάθηκαν από τη Γη πολλές χιλιάδες χρόνια πριν, ίσως κάνουν την επανεμφάνισή τους σύντομα, σύμφωνα με βρετανό διαπρεπή επιστήμονα. Η ανακάλυψη των παγωμένων μαμούθ που έγινε πρόσφατα στη Σιβηρία και οι σύγχρονες τεχνικές κλωνοποίησης θα μπορούσε να είναι τα κλειδιά για την επιστροφή τους».
Οπως αναφέρει στην εφημερίδα «Γκάρντιαν» ο σερ Ιαν Γουίλμουτ που είναι γνωστός ως ο πατέρας της κλωνοποίησης, τα λόγια του οποίου αναπαράγει σχετικό άρθρο του Γιάννη Δεβετζόγλου στην εφημερίδα Τα Νέα:
«Οι εξελιγμένες σύγχρονες τεχνικές θα μας επέτρεπαν να δημιουργήσουμε αντίγραφα κάποιου προϊστορικού ζώου». Ο σερ Γουίλμουτ είναι ο άνθρωπος που έφερε στη ζωή το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο, την Ντόλι.
«Πάντα είχα ηθικά διλήμματα με την επαναφορά στη ζωή κάποιου εξαφανισμένου ζώου. Εάν όμως καταφέρουμε να βρούμε ζωντανά κύτταρα από τα κατεψυγμένα μαμούθ της Σιβηρίας θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε κάτι πολύ ενδιαφέρον.
Σύμφωνα και πάλι με το δημοσίευμα των Νέων:
Τα γιγαντιαία θηλαστικά έζησαν κατά το Πλειστόκαινο, δηλαδή πριν από 2.588.000 με 11.700 χρόνια. Ο αριθμός του πληθυσμού τους μειώθηκε απότομα στη Βόρεια Αμερική και στην Ευρωπαϊκή Ασία πιθανότατα λόγω του ότι αποτελούσε καλό θήραμα για τους προγόνους μας και των κλιματικών συνθηκών.
Τον προηγούμενο μήνα για πρώτη φορά οι επιστήμονες κατάφεραν να ανακτήσουν το πιο ολοκληρωμένο σώμα ενός τριχωτού μαμούθ. Γεγονός που αναπτέρωσε τις δυνατότητες στη φαντασία τους για τη νεκρανάσταση των προϊστορικών ζώων.
Το όνομα που έδωσαν στο μωρό μαμούθ είναι Γιούκα - ζούσε πριν από περίπου 40.000 χρόνια. Το σώμα του εκτίθεται προς το παρόν σε μουσείο της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία, όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν από κοντά τις εξαιρετικά συντηρημένες τρίχες και τους ιστούς του ζώου.
Δείγματα από το σώμα της Γιούκα έχουν αποσταλεί ήδη σε ειδικά εργαστήρια στη Ρωσία και τη Νότια Κορέα, προκειμένου να αρχίσει η έρευνα για την κλωνοποίησή της. Ωστόσο, ακόμη και ο σερ Γουίλμουτ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την επιτυχία του εγχειρήματος».
Οπως διευκρίνισε σε άρθρο του στην ακαδημαϊκή εφημερίδα «The Conversation», για να κλωνοποιήσουμε το μαμούθ, το πρώτο που θα πρέπει να έχουμε είναι εκατοντάδες χιλιάδες ωοκύτταρα από είδη που είναι πολύ κοντά στο μαμούθ, όπως είναι ο ασιατικός ελέφαντας. Το δεύτερο που χρειαζόμαστε είναι αρκετά βιώσιμα κύτταρα από τα κατεψυγμένα μαμούθ που ανακαλύπτουμε τον τελευταίο καιρό στη Σιβηρία.
Μάλιστα, τα κύτταρα του μαμούθ θα πρέπει να έχουν διατηρήσει ανέπαφο το γενετικό τους υλικό (DNA), κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Και αυτό γιατί το DNA καταστρέφεται ταχύτατα από τη στιγμή που αρχίζει και ψύχεται σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες διατηρούν την όψη του μαμούθ άθικτη για τόσες χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια.
Η διαδικασία της κλωνοποίησης απαιτεί επίσης έναν ζωντανό ασιατικό ελέφαντα, ο οποίος θα κυοφορήσει το κλωνοποιημένο έμβρυο, κάτι που είναι επίσης δύσκολο για τους επιστήμονες.
Ο σερ Γουίλμουτ εκτιμά ότι είναι ανήθικο να συλλέξεις 500 ωοκύτταρα από ζώα που τείνουν προς εξαφάνιση. Αυτό που προτείνει ως καλύτερη λύση είναι η χρήση της μεθόδου αναπρογραμματισμού διαφόρων κυττάρων που θα βρουν σε κατεψυγμένα μαμούθ. Με νέες μεθόδους κλωνοποίησης θα μπορούν να τα μετατρέψουν σε σπερματοζωάρια και ωοκύτταρα και να κάνουν πιο απλή υπόθεση την ανάσταση των μαμούθ.
Οπως σπεύδει να διευκρινίσει ο ίδιος, «η τεχνική είναι γνωστή, επιτυχημένη και την έχουμε ήδη εφαρμόσει σε ποντίκια...». 
 
***

~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 30 Ιουλίου 2013.-
 ~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/31-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  31  Ιουλίου   2013 .-

ARFARA  15-08-2013
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2013 :
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Από  όσα γράφοντε διαβάζουμε  καί   ακούμε Σάββατο 13  Ιουλίου  2013.-  
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/01-02-08-2013-03-2013.html , Προσκύνημα  στην ΤΗΝΟ  01 καί 02 -08 -2013 ,  Σάββατο  03 Αυγούστου  2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 03  Αυγούστου  2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/08/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Αυγούστου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/08/04-2013.html , Όμορφα  και  ωραία νέα Κυριακή  04  Αυγούστου  2013.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  Ενημέρωσης  Δευτέρα 05  Αυγούστου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html  , Όμορφα  και  ώραία  Νέα  Δευτέρα  05  Αυγούστου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html , Ανθολογώντας τα γραφόμενα Δευτέρα 05 Αυγούστου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/08/06-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη  06 Αυγούστου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/07-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  07  Αυγούστου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Αυγούστου 2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/08/blog-post.html , Όμορφα  και  Ώραία  Νέα Πέμπτη  08  Αυγούστου  2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/08/09-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  09  Αυγούστου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 10 Αυγούστου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/08/10-2013.html  , Όμορφα  καί  Ωραία  Νέα  Σάββατο 10  Αυγούστου 2013 ,-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/08/10-2013.html , Από  όσα  μαθαίνουμε ...... Σάββατο  10  Αυγούστου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/08/to-11-2013.html , To  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  11  Αυγούστου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/08/11-2013.html , Όμορφα καί Ωραία Νέα Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/08/to-12-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/08/12-2013.html , Όμορφα  καί  Ωραία  Νέα  Δευτέρα  12  Αυγούστου  2013.-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/08/13-2013.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΕΠΣΜ  Τρίτη  13  Αυγούστου  2013  : Ποδόσφαιρο   2013  -2014 ¨: ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ  ποδοσφαιρικών  Αγώνων .
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/08/13-2013.html , Όμορφα καί  Ωραία  Νέα , .. Τρίτη  13  Αυγούστου   2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/08/14-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  14  Αυγούστου  2013.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/15-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  15  Αυγούστου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/16-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  16  Αυγούστου   2013.-
  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/08/16-2013.html , Όμορφα  και  Ωραία  Νέα Παρασκευή  16  Αυγούστου  2013 .-
~


 ***   ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~