~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

To αγιάζι της ενημέρωσης 29 Οτωβρίου 2013

To αγιάζι  της ενημέρωσης  29 Οτωβρίου  2013  :

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :*** Θ.Πάγκαλος: Κι εμείς παρακολουθούσαμε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ  , 
«Δεν μάθαμε τίποτε καινούριο»
Θ.Πάγκαλος: Κι εμείς παρακολουθούσαμε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ
Αθήνα  , «Κι εμείς παρακολουθούσαμε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα» δήλωσε την Τρίτη στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή την αποκάλυψη ότι η NSA είχε στήσει κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.Υποκλοπές και από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι επί υπουργίας του στο υπουργείο Εξωτερικών γίνονταν παρακολουθήσεις και «στόχος» ήταν ο αμερικανός πρέσβης.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί όχι μόνο τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα αλλά και τον αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα.
«Εγώ θα σας πω και θα σας φανεί παράξενο ότι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί όχι μόνο τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και τον αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα. Και κάθε φορά που πήγαινα μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου, είχα στο γραφείο μου μια στοίβα με χαρτιά που μου έστελναν όχι όλα, αλλά αυτά που με ενδιέφεραν. Τον καιρό που ήμουν υπουργός (Εξωτερικών)...» δήλωσε.
«Να είστε εθνικά υπερήφανοι, διότι για βρωμοδουλειές είμαστε πρώτοι. Πότε ήμουν υπουργός Εξωτερικών; Κράτησε πολύ λίγο. Και δεν μάθαινα και κάτι σοβαρό, διότι όλα αυτά που έλεγαν τα ήξερα. Απλώς μερικές φορές ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούω τον αμερικανό πρέσβη να λέει στο συνάδελφό του στην Άγκυρα ή σε κάποιον από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ 'what is this motherfucker Pangalos doing?'. Και ο άλλος να απαντά 'thismotherfucker called me today' κ.ο.κ. Φιλικά οι άνθρωποι... Και εγώ αντιστοίχως μιλούσα με συναδέλφους μου για κάποιους Αμερικάνους, όταν ήξερα και νόμιζα ότι κανείς δεν με ακούει. Τα άλλα τα ξέραμε, το γενικό πνεύμα της συζήτησης. Είχαμε κάνει τις αναλύσεις μας, τα ξέραμε» πρόσθεσε.
Δήλωσε επίσης ότι «όλοι μπορούν να παρακολουθούν όποιον θέλουν. Αυτό έχει γίνει προ 20ετίας και υπάρχει πλήρης παραγραφή, για όλους».  Newsroom ΔΟΛ

*** Με λαμπρότητα η Καλαμάτα τίμησε την επέτειο του ΟΧΙ (φωτογραφίες & βίντεο)         
   Video:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 
 ~*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ : ~  http://www.youtube.com/stamos01 ,     =2822  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =1290 video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1305  video.-
                                             ***   Σύνολο  :  5417  βίντεο ανηρτημένα .-
 
***  Bουτιά ιδιωτών στις ενάλιες αρχαιότητες σε Μεθώνη και Ναυαρίνο         
          Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Ιδρύθηκαν οι πρώτοι επισκέψιμοι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι, μέσω κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ), στο Δήμο Πύλου – Νέστορος. Πρόκειται για αίτημα δεκαετιών, μόνο που κάποιοι, στη βιασύνη τους να εκχωρήσουν σε ιδιώτες παροχείς καταδυτικών υπηρεσιών δικαιώματα στην ελεύθερη υποβρύχια πρόσβαση, λησμόνησαν άλλα σημαντικότερα.
Στην Πύλο και στις θαλάσσιες περιοχές της Μεθώνης και του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου του Κόλπου Ναυαρίνου έχουν εντοπιστεί πλείστες αρχαιότητες.
Αρχιτεκτονικά κατάλοιπα του αρχαίου και μεσαιωνικού λιμένα, εκτεταμένος προϊστορικός οικισμός, αλλά και αρκετά ναυάγια, μεταξύ των οποίων το Ναυάγιο των Κιόνων και των Αμφορέων, το Ναυάγιο των Σαρκοφάγων (ρωμαϊκής εποχής αμφότερα) και το μεσαιωνικό ναυάγιο με κεραμικά. Το  συγκεκριμένο βρίσκεται σε βάθος περίπου 10 μέτρων, κοντά στο ακρωτήριο Καρσί της Σαπιέντζας. Το πλοίο μετέφερε κολώνες από κοκκινωπό αιγυπτιακό γρανίτη, που είχαν κλαπεί κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών από λαμπρό περιστύλιο του 1ου μ.Χ. αιώνα της αρχαίας πόλης Καισάρεια στην Παλαιστίνη.
 Επίσης, στον κόλπο του Ναυαρίνου βρίσκεται το "Irene Serenade”, το οποίο βυθίστηκε το 1978 και, συνεπώς, δεν εμπίπτει στις διατάξεις του αρχαιολογικού νόμου. Το πολύ πιο σύγχρονο πετρελαιοφόρο βυθίστηκε στον κόλπο της Πύλου και οι δύτες που το έχουν επισκεφθεί επιμένουν πως πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό ναυάγιο. Δεκαετίες τώρα, το Υπουργείο Πολιτισμού επεξεργάζεται προτάσεις για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών προκειμένου οι ενάλιες αρχαιότητες της περιοχής να καταστούν επισκέψιμες.
Μάλιστα, είχε υποβληθεί αρμοδίως και τεκμηριωμένη πρόταση ώστε να δημιουργηθεί το Υποβρύχιο Αρχαιολογικό Πάρκο Μεθώνης, του οποίου την ευθύνη διαχείρισης και λειτουργίας θα είχε η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων (ΕΕΑ).
Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με τον "Κόσμο του Επενδυτή", πηγαινοερχόταν στα γραφεία Υπουργών Πολιτισμού επί σειρά ετών και κάθε φορά στο παρά πέντε δεν εγκρινόταν. Αν και τοπικές Αρχές και φορείς της Μεσσηνίας πίεζαν προς αυτή την κατεύθυνση, προσδοκώντας οφέλη από την αύξηση του καταδυτικού τουρισμού. Δεδομένου ότι ο ελληνικός βυθός δεν μοιάζει σε τίποτα με εκείνον της Καραϊβικής, οι διάσπαρτες αρχαιότητες και τα ναυάγια θα αποτελούσαν πρώτης τάξεως κίνητρο για όσους καταδύονται.
Όμως τελικώς το έργο του Αρχαιολογικού Πάρκου αποσύρθηκε. «Κρίθηκε κοστοβόρο», όπως σημείωσε στην εφημερίδα η προϊσταμένη της ΕΕΑ, Αγγελική Σίμωσι. Και επειδή οι πιέσεις συνεχίστηκαν, προέκυψε η ΚΥΑ που συνυπογράφουν οι υπουργοί Πολιτισμού και Ναυτιλίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αντίστοιχα.
  Ζητήματα προστασίας
 Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2489 (3-10-2013) και μέσω αυτής ιδρύονται οι πρώτοι επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι στη Μεθώνη και στο Ναυαρίνο, ενώ παραχωρούνται δικαιώματα εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων ενάλιων αρχαιολογικών περιοχών σε ιδιοκτήτες καταδυτικών κέντρων – υπό την έγκριση και την επίβλεψη της ΕΕΑ – μέσω προγραμματικών συμβάσεων. Ωστόσο, δεν αποσαφηνίζονται θέματα που σχετίζονται με την προστασία των ενάλιων αρχαιοτήτων από επίδοξους αρχαιοκάπηλους. Είναι γνωστό ότι η φύση και η θέση των ενάλιων αρχαίων είναι τέτοιες, που δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.
Τα κρούσματα αρχαιοκαπηλίας στις ελληνικές θάλασσες είναι συχνά και το αποψιλωμένο Λιμενικό Σώμα δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Επιβάλλεται, λοιπόν, η λήψη πρόσθετων μέτρων για τη θωράκισή τους. Πολύ περισσότερο σήμερα, που γίνονται επισκέψιμοι και ο καθένας μπορεί να προβαίνει «σε επισκόπηση του βυθού και ερασιτεχνική φωτογράφηση» με τη… βούλα του αρμόδιου υπουργείου. Πιθανότατα ουδείς, εν ώρα επίσκεψης, θα τολμήσει παράνομη πράξη, αλλά είναι βέβαιο ότι όποιος θελήσει να παρανοήσει αποκτά όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να επανέλθει εκτός ωραρίων λειτουργίας. Αυτό σημαίνει ότι «οι τρεις καταδυόμενοι υπάλληλοι της ΕΕΑ που βρίσκονται στην περιοχή», κατά την κ. Σίμωσι, προφανώς δεν επαρκούν!
  «Πράγματα» στην τύχη
 Στην απόφαση, επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι «η καθοδηγούμενη κατάδυση των επισκεπτών (…) διενεργείται  από παροχείς καταδυτικών υπηρεσιών οργανωμένης – καθοδηγούμενης κατάδυσης, με τη  συνοδεία δυτών φυλάκων αρχαιοτήτων ή δυτών αρχαιολόγων που έχουν τύχει του ελέγχου και της πιστοποίησης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων».
 Η απάντηση της κ. Σίμωσι στο ερώτημα περί του τρόπου πιστοποίησής τους ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής. «Δεν ξέρω ακόμη πώς θα γίνεται η πιστοποίηση». Άγνοια επίσης δήλωσε και για το αν έχει προηγηθεί κάποια οικονομοτεχνική μελέτη για το πιλοτικό (;) πρόγραμμα.
 Εν ολίγοις, δεν γνώριζε εάν έχουν υπολογιστεί τα οικονομικά οφέλη του ελληνικού Δημοσίου από τις υποβρύχιες δραστηριότητες είτε μέσω εισιτηρίων, είτε μέσω πολιτιστικών τελών που θα πρέπει να καταβάλλουν τα καταδυτικά κέντρα που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν εκεί και τα οποία πιθανότατα θα αποτυπώνονται στις προγραμματικές συμβάσεις.
Ακόμη κι αν κάποιος συμφωνεί με το άνοιγμα των ενάλιων αρχαιολογικών χώρων στο κοινό, η σπουδή που έχει επιδειχθεί και η άγνοια επί σημαντικών παραμέτρων προκαλούν τουλάχιστον προβληματισμό για την προοπτική λειτουργίας τους.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 800 χιλιάδες Ευρωπαίοι αυτοδύτες πραγματοποιούν ένα ταξίδι με 7 έως 10 διανυκτερεύσεις κάθε χρόνο, δαπανώντας περισσότερα από 400 ευρώ την ημέρα.
Διεθνείς μελέτες δείχνουν πως οι ερασιτέχνες δύτες είναι άνθρωποι υψηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου, που σέβονται το φυσικό περιβάλλον και δεν διστάζουν να ταξιδεύουν σε πολύ μακρινούς προορισμούς, πραγματοποιώντας πολυήμερες διαμονές.
 
***  Σε σπιράλ θανάτου η δημόσια υγεία στη Μεσσηνία, αυξάνονται συνεχώς οι ασθενείς στο Κοινωνικό Ιατρείο         
           Το δάκτυλο «εις τον τύπον των ήλων» αποφάσισε να βάλει το Δίκτυο Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στη Μεσσηνία, μετά την είσοδο της χώρας στην εποχή των μνημονίων. Έτσι, στο τέλος Νοεμβρίου προγραμματίζεται μια ημερίδα με θέμα το παραπάνω αντικείμενο, στην οποία έχουν κληθεί να παραστούν όλοι οι φορείς του χώρου, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Βέβαια, μια πρώτη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο νομό μας έχουμε πάρει από την κραυγή απελπισίας από τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν, με συνεχείς ανακοινώσεις τους, περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στις νοσοκομειακές μονάδες Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.
"Το σημερινό ιατρικό προσωπικό, στις περισσότερες κλινικές του νοσοκομείου μας, είναι οριακό και δεν επιτρέπει ούτε άδεια ασθενείας, πόσω περισσότερο επιστημονικές άδειες, απαραίτητες για την συνεχή επιμόρφωση των ιατρών.
Η ελληνική κοινωνία, που βρίσκεται σε βαθιά οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, χρειάζεται τώρα -περισσότερο από ποτέ- ένα ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα φροντίδας υγείας, περίθαλψης, αποκατάστασης, με δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες.
Οι ιατροί, αλλά και όλο το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου, δίνουν καθημερινά μάχη να κρατήσουν ζωντανή τη δημόσια υγεία. Σε αυτή τη μάχη επιβάλλεται να είναι μαζί μας και όλη η υπόλοιπη κοινωνία", υποστηρίζουν συχνά- πυκνά.
Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν θα πάμε οριζόντια ή κάθετα στον τάφο μία ώρα αρχύτερα, αλλά να ζήσουμε. Κι η οικονομική πολιτική που μας έχει επιβάλλει η τρόικα οδηγεί ακόμη και στο φυσικό θάνατο. Και δεν μιλάμε για την οικονομική καταστροφή που φέρνει την απόγνωση και ενίοτε την αυτοχειρία. Αλλά για την αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών παροχής, μεταξύ άλλων, στοιχειωδών υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, εξαιτίας των περικοπών τόσο σε μισθούς και συντάξεις όσο και σε κάθε μορφή κοινωνικής υπηρεσίας επιδοτούμενη από το κράτος.
Παρόμοια εικόνα με τα παραπάνω μας έδωσε προχθές και ο ακτινοδιαγνωστής, μέλος του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας, Γιάννης Μούντανος. "Από την πρώτη ημέρα που λειτούργησε το ιατρείο μέχρι σήμερα, δυστυχώς, ο αριθμός των ασθενών ολοένα και αυξάνει. Μέχρι σήμερα πρέπει να παρακολουθούμε περίπου 1000 ασθενείς, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι ανασφάλιστοι ελεύθεροι επαγγελματίες, διαφόρων ειδικοτήτων. Έχουν έρθει στις αίθουσές μας δικηγόροι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, κοινωνικές ομάδες, οι οποίες μέχρι πρότινος ήταν αδιανόητο να σκεφθούμε ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Έχουμε  γυρίσει δεκαετίες πίσω στον τομέα της Υγείας τα τελευταία χρόνια".
Τα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν, άλλωστε, την εικόνα, που όλοι βιώνουμε καθημερινά. Επιβλήθηκαν εισοδηματικά κριτήρια για τη δωρεάν χορήγηση υγειονομικού υλικού σε τετραπληγικούς, παραπληγικούς, νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους, οροθετικούς.
Καθορίστηκε συμμετοχή 50% στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και 30% στους ασφαλισμένους των άλλων Ταμείων επί του συνόλου της δαπάνης προς συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές. Περιορίστηκαν οι δικαιολογούμενες φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες. Αυξήθηκαν τα ποσοστά συμμετοχής στα φάρμακα και στις κρατήσεις των ασφαλισμένων, πληθαίνουν τα εκτός λίστας φάρμακα, καθιερώθηκε η αποκλειστική αναγραφή της δραστικής ουσίας,  ενώ τα σκευάσματα υψηλού κόστους που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ μειώθηκαν από 900 σε 230. Ο δημόσιος τομέας της Υγείας συμβάλει στην οικονομία  μειώνοντας τη φτώχεια και το κοινωνικό αποκλεισμό. Κάποιοι όμως κάνουν το εντελώς αντίθετο...    Του Αντώνη Πετρόγιαννη  
 
***  Ασθενής σεισμική δόνηση κοντά στην Καλαμάτα       
             Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών η δόνηση σημειώθηκε στις 09:24 και ήταν μεγέθους 3.1 Ρίχτερ ,με εστιακό βάθος 10χμ. και είχε επίκεντρο λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Καλαμάτας,κοντά στον Μελιγαλά. 
 
 
 
***   Κατσίβελας: «Όχι μόνο δεν υποβαθμίζεται, αλλά ενδυναμώνεται το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας»       
    Όχι μόνο δεν υποβαθμίζεται, αλλά ενδυναμώνεται το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, επισημαίνει ουσιαστικά μιλώντας στο «Θ» ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας παράλληλα πως διορίζονται γιατροί και διασυνδέεται με το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως.
Τον τελευταίο καιρό στην Τριφυλία επικρατεί αναστάτωση και ανησυχία σχετικά με τις δομές υγείας της περιοχής, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των μονάδων υγείας, η οποία  βρίσκεται, εδώ και καιρό, σε εξέλιξη, καθώς και την αξιολόγηση των δομών που, όπως λέγεται, σε ολόκληρη τη χώρα, θα επιφέρει συγχωνεύσεις, «λουκέτα» και αλλαγή χρήσης σε μονάδες. Η αναστάτωση εντάθηκε και η ανησυχία πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, μετά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, το βράδυ της Τετάρτης, όπου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας και γιατρός στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, προ ημερήσιας διάταξης, έθεσε θέμα «για την επερχόμενη λαίλαπα στην Υγεία», τον κίνδυνο κλεισίματος ή περαιτέρω υποβάθμισης του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και το κλείσιμο των Κέντρων Υγείας. «Επίκεινται σοβαρές ανακατατάξεις στις δομές της Υγείας σ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και στη δική μας περιοχή, που βέβαια μας αφορά. Μέχρι το τέλος του μήνα, άντε τον άλλο, θα πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα, που σημαίνει ότι μπορεί να χουν κλείσει Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία… Είμαστε σ’ αυτή τη φάση. Το λέω στο δημοτικό συμβούλιο τόσο τραγικά γιατί έτσι είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σωτηρόπουλος.
Εμείς, για να ενημερώσουμε υπεύθυνα και έγκυρα τους αναγνώστες και κατοίκους της Τριφυλίας, επικοινωνήσαμε με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Τάκη Κατσίβελα, και μιλήσαμε σχετικά με τις δομές υγείας στην περιοχή. Ο κ. Κατσίβελας, δεν έκρυψε τη σφοδρή ενόχλησή του για όλα όσα ακούγονται, κάνοντας λόγο για παραφιλολογία, ενώ άφησε και σαφέστατες αιχμές για όσα είπε και ο κ. Σωτηρόπουλος και, αφού επεσήμανε πως πρέπει να σταματήσει η κατατρομοκράτηση των εργαζομένων, τόνισε με έμφαση πως, «το νοσοκομείο, θα παραμείνει νοσοκομείο!». Μάλιστα, αναφέρθηκε σε διορισμούς γιατρών που θα γίνουν και, για πρώτη φορά, ανακοίνωσε επίσημα τη διασύνδεση του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως με το νοσοκομείο Κυπαρισσίας! «Τον τελευταίο καιρό έχει αναπτυχθεί μια παραφιλολογία ότι κλείνει  δήθεν η μία νοσηλευτική μονάδα ή καταργείται ή υποβαθμίζεται η άλλη ή ότι οι εργαζόμενοι απολύονται και οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς. Και αυτό, από ανθρώπους που οφείλουν, εκτός των άλλων, να είναι υπεύθυνοι και των λόγων τους! Πόσο μάλιστα, όταν δεν έκαναν καν το κόπο να έχουν μια επίσημη πληροφόρηση», τόνισε αρχικά ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ. Ακολούθως, σημείωσε με έμφαση πως, «πρέπει να γίνει σαφές ότι το νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία της  αλλαγής της υφιστάμενης δομής και κατά συνέπεια οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να μπουν στην διαδικασία «αξιολόγησης –κινητικότητας – διαθεσιμότητας» και καλό είναι να σταματήσει η κατατρομοκράτησή τους. Οι όποιες μικρές μεταβολές  προκύψουν στο νοσοκομείο, θα προέλθουν από τη διαδικασία της ενοποίησης που και αυτές δεν θα αλλάξουν ως προείπα το χαρακτήρα του νοσοκομείου. Θα παραμείνει νοσοκομείο». Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ενημέρωσε πως, «απελευθερώθηκε ο διορισμός ενός μόνιμου  καρδιολόγου και τον επόμενο χρόνο θα διοριστούν και όλοι οι γιατροί που έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσεις τους».
Η «είδηση» είναι ότι, το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως διασυνδέεται με το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, κάτι που επίσημα λέγεται για πρώτη φορά, αναφέροντας συγκεκριμένα πως, «προχωράει η λειτουργική διασύνδεσης του Κ.Υ Ζαχάρως με το νοσοκομείο Κυπαρισσίας  και εγκρίθηκε από το Κεντρικό συμβούλιο Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) η θεσμοθέτηση του αστικού τύπου Κ.Υ Καλαμάτας». Για, δε, το νοσοκομείο Καλαμάτας, είπε ότι, «από την αξιολόγηση προέκυψε ότι είναι το καλύτερο νοσοκομείο της υγειονομικής περιφέρειας στην κατηγορία του».
Τέλος, για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, σημείωσε πως, «επέρχονται αλλαγές που θα είναι προς όφελος των πολιτών και αφορούν, κατά κύριο λόγο, τη μεταφορά του ΕΟΠΥΥ στην αρμοδιότητα του ΕΣΥ και τα Κ.Υ . θα αποδεσμευτούν από τα νοσοκομεία και θα υπαχθούν απευθείας στην υγειονομική περιφέρεια. Επίσης, άμεσα επανέρχεται η υποχρεωτικότητα του αγροτικού ιατρού, ώστε να στελεχωθούν και πάλι τα Ιατρεία και να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών. Αλλά αυτή η συζήτηση θα αρχίσει αργότερα και θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε διεξοδικότερα». Θυμίζουμε πως, ήδη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο «Αναδιαρρύθμιση Ισογείου του κτιρίου των Εξωτερικών Ιατρείων-Διοίκησης του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας», Π/Υ 1.246.407,20€ και σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ολοκλήρωση της μελέτης για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων ώστε και αυτό το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Του Ηλία Γιαννόπουλου
 
*** Λαχανόκηπο δημιούργησαν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών! (φωτογραφίες)         
  
 
Το δικό τους «σχολικό κήπο», και συγκεκριμένα λαχανόκηπο, δημιούργησαν οι μικροί μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών μετά τη σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου! Μάλιστα, οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά και με έντονο ενδιαφέρον σε όλη τη διαδικασία και χάρηκαν με τη δημιουργική τους αυτή ενασχόληση! Τονίζεται πως, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ξεκίνησε τη λειτουργία του, για τη φετινή σχολική χρονιά (2013 – 2014), με Αγιασμό, μόλις στις 7 Οκτωβρίου, πολύ αργότερα δηλαδή απ’ ότι οριζόταν η κανονική έναρξη, εξαιτίας των γνωστών και επαναλαμβανόμενων κατ’ έτος προβλημάτων στην κατάρτιση του πίνακα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και, εξ αυτού, την αργοπορημένη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Ωστόσο, το εκπαιδευτικό προσωπικό, δεν έχασε χρόνο και μέσα σε λίγες, μόνο, μέρες, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, συζήτησαν με τα παιδιά για τα οφέλη των λαχανικών και το ρόλο τους στην ανθρώπινη υγεία και τα παιδιά με ενθουσιασμό αποδέχθηκαν την πρόταση για τη δημιουργία του λαχανόκηπου. Μια δραστηριότητα που, βεβαίως, βοηθά τα παιδιά ποικιλοτρόπως! Εμείς, μιλήσαμε με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τη δημιουργία του λαχανόκηπου και όπως είπαν στο «Θ» οι δασκάλες: «Η δημιουργία κήπου στην αυλή του σχολείου μπορεί να υλοποιηθεί σαν πρόγραμμα φυσικής δραστηριότητας, το οποίο μπορεί να συμβάλλει στην βελτίωση πολλών τομέων ανάπτυξης των μαθητών. Ο σχεδιασμός και η προετοιμασία του χώρου, το φύτεμα, η φροντίδα και περιποίηση, καθώς και η συγκομιδή των προϊόντων συνιστούν σημαντική φυσική δραστηριότητα για τα παιδιά. Το σχολείο μας, ευτυχώς, περιβάλλεται από αρκετά μεγάλο προαύλιο χώρο, ο οποίος μας δίνει δυνατότητα ενασχόλησης με διάφορες μορφές κηπουρικής. Φέτος,  σκεφθήκαμε να φυτέψουμε λαχανικά! Συζητήσαμε και παρουσιάσαμε στους μαθητές μας τα οφέλη των λαχανικών στην διατροφή μας και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στην καλή υγεία μας. Επιπλέον γνωρίζοντας τι χρειάζεται για την φροντίδα τους μετά το φύτεμα, σκεφθήκαμε ότι η ενασχόληση των παιδιών με το κήπο θα τα βοηθήσει ποικιλοτρόπως. Προτείναμε στα παιδιά την ιδέα να φυτέψουμε στο μπροστινό κομμάτι του προαυλίου μας διάφορα είδη λαχανικών και η αλήθεια είναι πως έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έτσι προχωρήσαμε στην υλοποίηση της ιδέας αυτής. Η υλοποίηση, λοιπόν, προγράμματος "σχολικού κήπου" έχει πολλαπλή σκοπιμότητα για τους μαθητές: Η ενασχόληση με τον κήπο αποτελεί μια σημαντική φυσική δραστηριότητα, που μπορεί να γίνεται σε καθημερινή βάση, βοηθά όχι μόνο το σώμα αλλά και το νου, συμβάλλει στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής ευαισθησίας για φροντίδα κήπου και φυσικού περιβάλλοντος στην αυλή του σχολείου ή του σπιτιού, απαλύνει το άγχος, βελτιώνει τη διάθεση και την όρεξη, αυξάνει την αυτοπεποίθηση, αναπτύσσει το αίσθημα της υπευθυνότητας, της συνεργασίας και της υπομονής»! Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών, λειτουργεί από το 2005, καλύπτοντας τις ανάγκες μάθησης των παιδιών με ειδικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και με διαρκή στόχο να προσφέρει στους μικρούς μαθητές του τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να αναπτύξουν στο μέγιστο βαθμό τις ικανότητες τους και να αποκτήσουν αυτονομία. Είναι ανοιχτό στην κοινωνία και επιτελεί, με σεβασμό και κατανόηση, σημαντικό έργο. Στο σχολείο φοιτούν παιδάκια με ιδιαιτερότητες αλλά και ξεχωριστές δυνατότητες και τη φλόγα της ψυχής τους να δυναμώνει για τη μάθηση και γνώση, ενώ οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του καταβάλλουν διαρκείς προσπάθειες και το έργο που προσφέρουν είναι πολύτιμο!
Του Ηλία Γιαννόπουλου   
 
***  Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε Πεταλίδι ,Κορώνη και Πύλο         
            Εξιχνιάστηκαν συνολικά πέντε κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης, του Πεταλιδίου και της Πύλου Μεσσηνίας
Συνελήφθησαν τρία άτομα, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας
 Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πεταλιδίου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές, ενώ εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Κορώνης, του Πεταλιδίου και της Πύλου Μεσσηνίας.
Συνελήφθησαν για τις υποθέσεις αυτές, την 25.10.2013 το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ένας 32χρονος και μία 16χρονη, καθώς και ένας 43χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πεταλιδίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος μηνός, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα, οι ανωτέρω, πλην του 43χρονου, είχαν διαπράξει τις ακόλουθες περιπτώσεις κλοπών:
·        Κατά το χρονικό διάστημα από την 11.10.2013 έως 14.10.2013, στο Χανδρινού Μεσσηνίας, αφαίρεσαν από Ι.Χ. φορτηγό όχημα, ποσότητα υγρών καυσίμων.
·        Την 15.10.2013 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κορώνη Μεσσηνίας, αφαίρεσαν από Ι.Χ. φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας ημεδαπού, ποσότητα υγρών καυσίμων, καθώς και πέντε δοχεία με ποσότητα υγρών καυσίμων.
·        Την 15.10.2013 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Νέα Κορώνη Μεσσηνίας, αφαίρεσαν από κατάστημα-αγορά τροφίμων ιδιοκτησίας ημεδαπού, επτά  φιάλες προπανίου.
·        Την 18.10.2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στους Χράνους Πεταλίδιου, διέρρηξαν κατάστημα-καφετέρια ιδιοκτησίας ημεδαπού και αφαίρεσαν είδη διατροφής, εβδομήντα φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά, καθώς και δύο  ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
·        Την 20.10.2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κορώνη Μεσσηνίας, διέρρηξαν ψυγείο καταστήματος-αγοράς τροφίμων ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν τέσσερα κιβώτια με αναψυκτικά, καθώς και οινοπνευματώδη ποτά.
  Αντικείμενα που αφαίρεσαν από την παραπάνω εγκληματική τους δραστηριότητα, όπως επίσης προέκυψε, τα διέθεσαν έναντι χρηματικών ποσών στον 43χρονο.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε οικία και κατάστημα ιδιοκτησίας του 43χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, τρεις  φιάλες προπανίου και είκοσι δύο  φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, οι οποίες αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, για τον εντοπισμό και των άλλων μελών της ομάδας, καθώς επίσης και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
 *Σε ρεπορτάζ της Βίκυς Βετουλάκη στο φύλλο του  "Θάρρους" του Σαββάτου είχαμε αναφέρει ότι η Αστυνομία είναι κοντά σε εξάθρωση σπείρας Βουλγάρων
 
***Που πάνε τα στεφάνια;           
  
Ομολογώ ότι δεν καλοκατάλαβα που «πηγαίνουν» με τα στεφάνια ανά χείρας τα αγάλματα των Θοδ. Κολοκοτρώνη και Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Ενημερωτικά και μόνο, ο  Κολοκοτρώνης «κρατά» στεφάνι του 1ου Γυμνασίου κι ο Πετρόμπεης του 3ου Δημοτικού Σχολείου…    Χ.Χ. 
 
***Εκανε ανάληψη 2,8 ευρώ για να αγοράσει γάλα                                          

Συγκίνηση προκαλεί το περιστατικό ενός νεαρού πατέρα στη Ρόδο, που επισκέφθηκε υποκατάστημα τραπέζης και ζήτησε να κάνει ανάληψη όλων των χρημάτων που είχε στα βιβλιάριά του (2,8 ευρώ) προκειμένου να αγοράσει γάλα για το παιδί του. Όπως αναφέρει σήμερα η «Ροδιακή», ένας νεαρός πατέρας, ευρισκόμενος σε τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο, πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας της Ρόδου κρατώντας τρία βιβλιάρια καταθέσεων και αφού περίμενε (εκτός της ηλεκτρονικής σειράς αναμονής) επί δύο τουλάχιστον ώρες για να φύγει όλος ο κόσμος, πήγε στον ταμία της τράπεζας και του ζήτησε να κάνει αρχικά ενημέρωση και στην συνέχεια ανάληψη όλων των ποσών που υπήρχαν μέσα στον τραπεζικό του λογαριασμό. Ο ταμίας, πράγματι προχώρησε στην διαδικασία ενημέρωσης και με έκπληξή του διαπίστωσε ότι συνολικά τα βιβλιάρια είχαν μέσα το ποσό των 2,8 ευρώ. Ο ταμίας θεωρώντας ότι το ποσό αυτό ήταν «μη αναλήψιμο» του δήλωσε πως τα βιβλιάριά του ήταν άδεια. Ο νεαρός πατέρας, πλησίασε στο γκισέ και χαμηλόφωνα του είπε: «Γι' αυτό το ποσό έχω έρθει και περιμένω εδώ σήμερα. Με αυτό το ποσό, με 2,80 ευρώ, θα αγοράσω το γάλα για το παιδί μου». Η περίπτωση αυτή πάντως, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης τράπεζας μιλώντας στη «Ροδιακή» δεν είναι η μοναδική, καθώς η οικονομική ανέχεια, έχει οδηγήσει χιλιάδες Έλληνες σε παρόμοιες καταστάσεις απόγνωσης. ethnos.gr -
 
*** Κάλεσμα στον κόσμο από Συνδικάτο Υπαλλήλων για το άνοιγμα Super Market την Κυριακή (βίντεο)         
  Ανακοίνωση κάλεσμα εξέδωσε το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα για το άνοιγμα καταστήματος την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, ακολουθεί η ανακοίνωση
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, φίλοι καταναλωτές.
Μην ακούτε τα ψέματα των πολυεθνικών και της κυβέρνησης που νομοθετεί για το   συμφέρον τους.
Ακούστε και την δική μας φωνή.
Δεν λείπουν οι μέρες από τον λαό για να ψωνίσει. Τα χρήματα λείπουν!
Δεν ισχύει ότι οι καταναλωτές «δεν αδειάζουν» άλλη μέρα για ψώνια.
Οι τσέπες είναι εντελώς  άδειες!
Είναι προκλητικοί όσοι βγαίνουν από την κυβέρνηση στα μέσα ενημέρωσης και όσοι  καλοπληρωμένοι παπαγάλοι αναπαράγουν τα ψέματα και τις ανοησίες:
Για την δήθεν ¨τόνωση¨ της αγοράς με την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Για τη μείωση της ανεργίας.
Η αλήθεια είναι ότι το μέτρο αυτό είναι απαίτηση των πολυεθνικών, της Ε.Ε. εδώ και πολλά χρόνια και θα έχει ως αποτέλεσμα:
  • Την «τόνωση» των πολυεθνικών με το κλείσιμο των μικρών μαγαζιών.
  • Την γιγάντωση της ανεργίας, την νομοθέτηση καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα για όλους τους   εργαζόμενους.
  • Μεροκάματα Κίνας και Ίνδίας χωρίς «γιορτές και σχόλες».
Για αυτούς τους λόγους αξιοποιούν και το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοέμβρη.
  Ότι έχει αρχίσει από το εμπόριο (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου)θα εξαπλωθεί  σαν τη φωτιά σε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους.
 Η κατάργηση  της Κυριακάτικης αργίας είναι μέτρο που προστίθεται στην άγρια φοροληστεία, τα χαράτσια τα τιμολόγια, τους λογαριασμούς, τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, τις απολύσεις, τα απλήρωτα μεροκάματα.
Μια Κυριακή είχε μείνει στις εργατικές οικογένειες, σε όσους έχουν ακόμα δουλειά, για να βρίσκονται σαν οικογένεια και αυτή θέλουν να την φάνε!
Την Κυριακή 3Νοέμβρη οι εργαζόμενοι
στα μαγαζιά  και τα πολυκαταστήματα απεργούμε!
Αυτή η απεργία δεν αφορά μόνο εμάς. Μας αφορά όλους.
  Φίλοι καταναλωτές βοηθήστε τον αγώνα μας είναι και δικός σας αγώνας.
  Ολοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου την Κυριακή 3 Νοέμβρη  και ωρα10:00 έξω από το  πολυκατάστημα  ΑΒ Βασιλόπουλου  στην Αρτέμιδος    Video: 

https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- 
 ~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/01-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευ  και  Τρίτη 01  Οκτωβρίου  2013 .-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/02-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  02  Οκτωβρίου  2013 .-
~
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/03-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ Γράφοντας Παρασκευή  04- Οκτωβρίου  2013.-
~
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/04-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Οκτωβρίου  2013.-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/10/05-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  05  Οκτωβρίου  2013 .-
~ 
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/05-06-10.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατο -Κύριακο  Σαββατο  05 Οκτωβρίου  και Κυριακή 06  -10-2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/05-06-10.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατο -Κύριακο  Σαββατο  05 Οκτωβρίου  και Κυριακή 06  -10-2013.-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/10/06-2013.html , Το  κανάλι  της  Ενημέρωσης Κυριακή  06  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://ar fara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/07-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  07  Σεπτεμβρίου  2013.-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/08-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  08 Οκτωβρίου  2013.-
~   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013.-
~   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  γιά  όλους  μας  Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html  , ΟΜΟΡΦΑ  και  Ωραία  γιά  όλους  μας επιλέγοντας και  Διαλέγοντας Τετάρτη  09 Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/14-2013.html , ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Βίντεο-Φωτογραφίες  Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/ , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  14  Οκτωβρίου  2013
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/15-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τρίτη  15  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/10/16-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  16  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/10/17-2013.html , Το  καναλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17 Οκτωβρίου  2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/10/18-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  18  Οκτωβρίου  2013 .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/10/19-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  19 Οκτωβρίου  2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/10/20-2013.html , Το  κανάλι  της ενημέρωσης Κυριακή 20 Οκτωβρίου  2013.-
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/10/19-20-21-2013.html , Αθλητικό Τριήμερο 19 , 20 και 21 Οκτωβρίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/21-2013.html  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Δευτέρα  21  Οκτωβρίου  2013.-
~
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/10/22-2013.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  22 Οκτωβρίου  2013 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/10/23-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  23  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/10/23-2013.html  , Ανθολογόντας   Γραφοντας  Τετάρτη  23  Οκτωβρίου  2013.-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/10/09-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  γιά  όλους  μας  Τετάρτη  09  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/10/24-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  24  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/10/25-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  25  Οκτωβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/10/26-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  26 Οκτωβρίου  2013  . –
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/27-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  27  Οκτωβρίου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/10/28-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  28  Οκτωβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/10/to-29-2013.html , To αγιάζι  της ενημέρωσης  29 Οκτωβρίου  2013  ,