~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

Ενημέρωση Σαββάτου 07 Δεκεμβρίου 2013,

Ενημέρωση  Σαββάτου  07  Δεκεμβρίου  2013  :
Οδηγός  διαδρομών στην όμορφη  Ελλάδα  μας
Γιάννης  Πανταζής
Φωτογραφίες από Ελλάδα  και  εξωτερικό  με Δαβίλλα Τουρς

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :
*** Η «Μυθική Πελοπόννησος» πλημμύρισε την πλατεία Κλαυθμώνος         
           
Το μήνυμα της «Μυθικής Πελοποννήσου» πλημμύρισε την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου την Πέμπτη το απόγευμα έγιναν τα εγκαίνια της ομώνυμης έκθεσης που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια με τα 7 Επιμελητήρια της Πελοποννήσου.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, ο οποίος τόνισε: «Μέσα σε τρία χρόνια η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέστη η 2η Περιφέρεια σε εξαγωγές, από τις τελευταίες θέσεις στις οποίες βρισκόταν. Με τον τρόπο αυτό δείχνουμε έμπρακτα ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Παρόντες ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Μενέλαος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ο δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης, ο δήμαρχος Γορτυνίας Ιωάννης Γιαννόπουλος, η αντιδήμαρχος Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος άλλων.
Κατά την τελετή των εγκαινίων, ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμη τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Περιφέρεια την προσπάθεια για εξωστρέφεια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ξεκάθαρο μήνυμα που προκύπτει: «Φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είμαστε παρόντες, πιο βελτιωμένοι και πιο άμεσοι. Η Πελοπόννησος βγαίνει τολμηρά και αποφασιστικά μπροστά. Θεμελιώνουμε καινούριες αρχές, νέες αντιλήψεις. Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους μας, τους καθιστούμε συμμέτοχους και τους στηρίζουμε».
«Η σχέση μας με την επιχειρηματικότητα είναι υψηλή» συνέχισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει καθιερώσει ένα υψηλό επίπεδο σχέσεων με τους επιχειρηματικούς φορείς και τα επιμελητήρια, κάνει βήματα τολμηρά, ξεπερνάει αγκυλώσεις και ιδεοληψίες, σε απόλυτη συνεργασία με τους πολίτες, και τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά».
Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στο ΣΔΙΤ της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο και σύντομα θα υπογραφεί η οριστική σύμβαση. Επίσης, ετοιμάζεται η επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου ολόκληρης της Πελοποννήσου, με κύριο τουριστικό χαρακτήρα.
Ιδιαίτερα κρίσιμο χαρακτήρισε, τέλος, ο περιφερειάρχης το πρώτο τρίμηνο του 2014 για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τόνισε: «Είμαστε εδώ περήφανοι, γιατί δεν κιοτέψαμε ποτέ. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και δε φοβόμαστε τίποτα. Στη δύσκολη αυτή χρονική συγκυρία πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεσσίες δεν υπάρχουν, ελπίδα είναι μόνο οι ίδιοι οι πολίτες».
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, εξήρε την προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δήλωσε ότι «τέτοιες προσπάθειες οφείλουμε και θα τις στηρίξουμε».
Με τη σειρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σημείωσε: «Μέσα στην κρίση, ολοένα και περισσότεροι είναι οι παραγωγοί που ασχολούνται με την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων τους. Η παρουσία πελοποννησιακών επιχειρήσεων εδώ, στο κέντρο της Αθήνας, δείχνει ότι υπάρχουν πολύ καλά προϊόντα, αλλά και άνθρωποι που μπορούν να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα».
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Λειβαδάς τόνισε την αποφασιστική συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην αύξηση του τουρισμού, όχι μόνο στην Πελοπόννησο, αλλά και στη χώρα, και σημείωσε ότι ήταν η πρώτη Περιφέρεια που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της υπουργού Τουρισμού κας Κεφαλογιάννη για συνεργασία.
Ο δε πρόεδρος του ΟΠΕ κ. Καλαμπόκης «πιστοποίησε» τη σημαντική δουλειά που κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για το branding της, αλλά και τη μετατροπή των προϊόντων της σε σύγχρονα. «Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αυξητικούς δείκτες στον τομέα των εξαγωγών» δήλωσε σχετικά.
Τέλος, ο δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, τόνισε: «Παρ’ όλη τη δύσκολη συγκυρία, η κοινωνία προσπαθεί. Οι παραγωγοί κάνουν γνωστά τα προϊόντα τους στο αθηναϊκό κοινό, κι αυτό είναι μία σημαντική παράμετρος στη βελτίωση της αναγνωρισιμότητάς τους».
Στην έκθεση συμμετέχουν 50 επιχειρήσεις από την Αρκαδία, την Αχαΐα, την Αργολίδα, τη Λακωνία, την Ηλεία, την Κορινθία και τη Μεσσηνία, με μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων, όπως λάδι, κρασί, ζυμαρικά, μέλι, τυροκομικά προϊόντα, γλυκά κουταλιού, αρωματικά φυτά, βότανα κ.λπ., αλλά και τρεις Δήμοι της Πελοποννήσου με δικό τους περίπτερο. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι αύριο και θα είναι σε λειτουργία καθημερινά από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ .-
 
***  Στους δρόμους εργαζόμενοι και γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)           
   
Με ένα ασθενοφόρο να προπορεύεται και γιατρούς και λοιπό νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό να ακολουθούν, το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας διοργάνωσε χθες το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από την πλατεία 23ης Μαρτίου και κατέληξε στις εγκαταστάσεις του πρώην ΙΚΑ, στην οδό Πλάτωνος.
Εκεί, συναντήθηκαν με τους απεργούντες ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι είχαν σχηματίσει στο πεζοδρόμιο με κεράκια το όνομα του ΕΟΠΥΥ και είχαν στολίσει με πένθιμες κορδέλες ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Αφού εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους, ανανέωσαν τη συνάντηση που είχαν, με συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 5.00 το απόγευμα στον ίδιο χώρο.
Η πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει αποφασίσει η γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι καθημερινές τρίωρες στάσεις εργασίας με ταυτόχρονο αποκλεισμό τόσο της εθνικής οδού, μπροστά από το νοσοκομείο, όσο και διαφόρων υπηρεσιών του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πορεία που ακολούθησε, είχαν κληθεί να συμμετέχουν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού, διεκδικώντας:
δωρεάν υγεία για όλο το λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο, να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων και κλινικών, αλλά και τα χαράτσια που πληρώνουν οι ασθενείς, προσλήψεις και σταθερή δουλειά για όλους, καμιά διαθεσιμότητα και καμιά απόλυση, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία- Πρόνοια, αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας και κανένα κλείσιμο ή συγχώνευση νοσοκομείου. νideo: