~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013


Ενημέρωση  της  Πέμπτης 19  Δεκεμβρίου  2013  :

Σήμερα 19/12/2013 εορτάζουν:

Άγιοι Βονιφάτιος και Αγλαΐα η Ρωμαία, Άγιοι Ηλίας, Πρόβος και Άρης

 
*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα : http://arfara-messinias-stamos-2010 ,

*** Τρίτη μορφή γρίπης των πτηνών που μεταπηδά φέτος στον άνθρωπο
Θάνατος ασθενούς στην Κίνα
Τρίτη μορφή γρίπης των πτηνών που μεταπηδά φέτος στον άνθρωπο
Δύο από τα τρία νέα φετινά στελέχη εμφανίστηκαν στην Κίνα, και πιθανώς προήλθαν από αγορές πουλερικών   (Φωτογραφία
Πεκίνο     Μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Κίνα, η οποία είχε έρθει σε επαφή με ζωντανά πουλερικά, πέθανε από τον ιό Η10Ν8, μια μορφή γρίπης των πτηνών που ανιχνεύεται για πρώτη φορά στον άνθρωπο. Είναι μάλιστα το τρίτο νέο στέλεχος γρίπης των πτηνών που μεταπηδά στον άνθρωπο φέτος στην Ανατολική Ασία.Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η 74χρονη ασθενής του Η10Ν8 είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας και πέθανε από πνευμονία στις 6 Δεκεμβρίου στην πόλη Ναντσάγκ της επαρχίας Γιανκσί.Είναι μια εξέλιξη που χαρακτηρίστηκε «ανησυχητική» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. «Κάθε περιστατικό ασθένειας που μεταπηδά από άλλα είδη στον άνθρωπο προκαλεί ανησυχία» είπε ο Τίμοθι Ο'Λίρι, εκπρόσωπος του περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ στις Φιλιππίνες.
Επισήμανε ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για μετάδοση της νέας ασθένειας απευθείας μεταξύ ανθρώπων.
Η εμφάνιση του Η10Ν8 έρχεται ένα μήνα μετά την ανίχνευση του Η6Ν1, ενός άλλου ιού γρίπης των πτηνών, για τον οποίο επίσης δεν είχαν αναφερθεί κρούσματα στον άνθρωπο, σε μια νεαρή ασθενή στην Ταϊβάν, η οποίο όμως ανέρρωσε.
Πιο ανησυχητική είναι η περίπτωση του Η7Ν9, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε το Μάρτιο στην Κίνα και μέχρι σήμερα έχει προκαλέσει 140 κρούσματα και 45 θανάτους. Τους τελευταίους μήνες πάντως ο ιός προκαλεί σποραδικά μόνο κρούσματα, έπειτα από την απόφαση της Κίνας να κλείσει πολλές υπαίθριες αγορές ζωντανών πουλερικών, τις οποίες πολλοί ερευνητές θεωρούν επωαστήρια νέων ιών.

*** Σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο έκρυβε τελικά ο βυθός στον Αλυκανά Ζακύνθου
Δεν πρόκειται για αρχαίο οικισμό
Σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο έκρυβε τελικά ο βυθός στον Αλυκανά Ζακύνθου  (Φωτογραφία
Ζάκυνθος
Σε νέες μεγάλες εκπλήξεις για την ευρύτερη περιοχή του Ιονίου πελάγους οδήγησαν οι έρευνες αρχαιολόγων και γεωλόγων στον κόλπο του Αλυκανά στη Ζάκυνθο, εκεί που τον περασμένο Μάιο εντοπίστηκαν πετρώδεις σχηματισμοί στο βυθό της θάλασσας.
Σύμφωνα με έκθεση των ειδικών που μελέτησαν τα πετρώματα πιστοποιήθηκε ότι δεν πρόκειται για ίχνη αρχαίου οικισμού, όπως αρχικά είχε εκτιμήσει το υπουργείο Πολιτισμού, βάσει των φωτογραφιών που είχαν ληφθεί, αλλά για ένα σπάνιο αποτύπωμα γεωλογικών διεργασιών που έλαβαν χώρα πριν τουλάχιστον 5.000 χρόνια.
Την έκθεση που συνυπογράφουν ο Δρ. Μιχαήλ Σταματάκης, καθηγητής Βιομηχανικών Ορυκτών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Μαγδαληνή Αθανασούλα, καταδυόμενη αρχαιολόγος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού και ο Πέτρος Τσαμπουράκης, δύτης και τεχνικός βυθού της ίδιας υπηρεσίας, έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη ο αντιδήμαρχος Ζακύνθου Άκης Λαδικός.
Το συμπέρασμα της έκθεσης καταλήγει στο ότι τα ευρήματα δεν είναι ανθρωπογενή, αλλά έχουν τεράστιο επιστημονικό ενδιαφέρον, αφού δεν ταυτίζονται με άλλες φυσικές δομές που περιγράφονται στην διεθνή βιβλιογραφία.
Το ερευνητικό κλιμάκιο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων έφτασε στη Ζάκυνθο τον περασμένο Οκτώβριο με δεδομένο ότι οι αρχικές εκτιμήσεις γύρω από τα ευρήματα τα περιέγραφαν ως αρχαιολογικά.
Όπως όμως χαρακτηριστικά επισημαίνεται και στην έκθεση «η προσεκτικότερη και διεξοδικότερη διερεύνηση των ευρημάτων, η πλήρης απουσία άλλων αρχαιολογικών τεκμηρίων στον περιβάλλοντα χώρο που αυτά εντοπίστηκαν και η αποκάλυψη νέων σχηματισμών με ασύμμετρη μορφολογία, δημιούργησαν ερωτηματικά και αμφιβολίες ως προς την αρχική εκτίμηση και έστρεψε τις υποψίες της αρχαιολογικής ομάδας προς την κατεύθυνση ότι ίσως πρόκειται για ιδιόμορφο και σπάνιο αρχαιολογικό φαινόμενο».
Για το λόγο αυτό, στην ερευνητική ομάδα ενώθηκε ο καθηγητής Μιχάλης Σταματάκης ο οποίος μάλιστα ερευνά τη γεωλογία του νησιού από το 1984.
Η ερευνητική ομάδα προχώρησε σε καθημερινές καταδύσεις, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε και τοπογραφική αποτύπωση των ευρημάτων. Η αποτύπωση, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, δείχνει ότι το φαινόμενο έχει αναπτυχθεί σε μια σχεδόν γραμμική περιοχή, η οποία έχει μήκος τα 150 μέτρα και βάθος τα 6 μέτρα.
Αναφέρεται σχετικά στην έκθεση:
«Μετά από διεξοδική και επί τόπου εξέταση των ευρημάτων, που συνοδεύτηκε από επιφανειακό καθαρισμό, μετρήσεις και φωτογράφηση των διάφορων στοιχείων, καθώς και δειγματοληψία των διάφορων μορφολογικών τύπων που εντοπίστηκαν, τα αποτελέσματα είναι τα ακόλουθα:
1. Αλλεπάλληλες φυλλοειδείς - δακτυλιοειδείς αποθέσεις
2. Μορφές καμινάδας
3. Μορφές πλακόστρωτων»
Τα δείγματα εστάλησαν για χημική και ορυκτολογική ανάλυση στα εργαστήρια της εταιρείας τσιμέντων ΤΙΤΑΝ Α.Ε στο Καμάρι Βοιωτίας και με την χρήση ακτίνων Χ φάνηκε ότι κυριαρχούν τα ανθρακικά άλατα ασβεστίου- μαγνησίου - σιδήρου, μέταλλα τα οποία συνήθως σχηματίζονται γύρω από αναβλύσεις ρευστών που διαπερνούν πετρώματα ή χαλαρές αποθέσεις που περιέχουν αργιλοπυριτικά ορυκτά.
«Άλλα συστατικά περιλαμβάνουν τον χαλαζία, αργιλικά ορυκτά και αστρίους, ενώ ανιχνεύτηκε επίσης χλωριούχο νάτριο από το θαλασσινό νερό. Η χημική ανάλυση ιχνοστοιχείων έδειξε ότι δεν υπάρχει κανένας άξιος λόγου εμπλουτισμός σε πολύτιμα ή ανεπιθύμητα ιχνοστοιχεία, ενώ η ανάλυση των κύριων στοιχείων ανέδειξε την υπεροχή του ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και δευτερευόντως του χαλαζία».
Ο αντιδήμαρχος Ζακύνθου Άκης Λαδικός, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για το θέμα είπε: «Ξεκινήσαμε με μια άλλη κατεύθυνση αλλά οι έρευνες καταλήγουν ότι τα ευρήματα έχουν γεωλογικό ενδιαφέρον. [...] Είναι ένα μοναδικό φαινόμενο σε όλο τον κόσμο και σύντομα θα γίνει ραδιοχρονολόγηση για να διαπιστώσουν οι επιστήμονες πότε ακριβώς σχηματίστηκε αυτό το φαινόμενο. Ακόμα ο δήμος προτίθεται να κάνει ήπιες παρεμβάσεις για να δημιουργηθεί ένα γεωλογικό πάρκο» σημείωσε και συμπλήρωσε πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα καταδυτικό κέντρο, το οποίο κάποιος θα μπορούσε να επισκεφτεί».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Από την Περιφέρεια ξεκινά (;) ο αγώνας

 Μπορεί ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας να μη μας λέει ακόμα αν θα είναι και πάλι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, αλλά αυτό που πρέπει να κάνει για να διαμορφώσει κλίμα το κάνει. Έτσι, στον Άρι υποσχέθηκε ότι μέχρι τέλους Ιανουαρίου του 2014 θα έχει γίνει ανακατασκευή των χώρων υγιεινής του σχολείου, αλλά και του αύλειου χώρου, με κατασκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ. Επίσης, θα γίνει κατάλληλο κλάδεμα του υψηλού πρασίνου στο σχολείο και στο χωριό. Για το γήπεδο έδωσε εντολή για άμεση παρέμβαση, επειδή έχουν κλαπεί σχάρες φρεατίων. Ακολούθησε επίσκεψη στην πλατεία του χωριού, όπου έγινε συνεννόηση για επαναλειτουργία του ενός σιντριβανιού, καθώς και για εκκαθάριση αρχείων και παράδοση χώρων σε φορείς που υπηρετούν τον πολιτισμό. Επίσης, υποσχέθηκε ότι θα παραχωρηθεί χώρος στην ομάδα βόλεϊ «Ελπίδα Άριος», στο πρώην κτήριο του Συνεταιρισμού, προκειμένου τα κορίτσια που τη στελεχώνουν να προπονούνται, ενώ θα τοποθετηθεί κατάλληλο ταπί. Κατόπιν, ο δήμαρχος επισκέφθηκε τη Θουρία, όπου σε λίγο ξεκινούν έργα κυβόστρωσης του κεντρικού δρόμου. Στη συνέχεια, μετέβη στο χώρο του γηπέδου, η δημοπράτηση της κατασκευής του οποίου θα γίνει τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου. Ο Π. Νίκας επιθεώρησε τα έργα αποκατάστασης των καταστροφών από τις πλημμύρες που έγιναν στις αρχές Νοεμβρίου, καθώς και το χώρο όπου έχουν διαχυθεί τα σκουπίδια από την παλιά χωματερή. Α.Π. -

*** Υποψήφια η «Αρχαία Μεσσήνη» για μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO          
  
Νέα μελέτη για το Γυμνάσιο ενέκρινε το ΚΑΣ    
   Η Αρχαία Μεσσήνη, ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, έχει συμπεριληφθεί στον εθνικό κατάλογο που θα υποβληθεί στην UNESCO με σκοπό την ένταξή του στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Αυτό πληροφόρησε τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου η γ.γ. του ΥΠΠΟΑ, Λίνα Μενδώνη. Αφορμή στάθηκε η εξέταση από πλευράς ΚΑΣ της μελέτης για τη στέγαση τμήματος του Γυμνασίου, που μαζί με το Στάδιο είναι από τα πιο εντυπωσιακά, από άποψη διατήρησης, οικοδομικά συγκροτήματα του αρχαιολογικού χώρου της Μεσσήνης -και όχι μόνον.
Η πρωτοποριακή μελέτη, που αφορά στην κατασκευή στεγάστρου το οποίο θα ανακαλεί, χωρίς να μιμείται, μέρος της στοάς του Γυμνασίου όπως ήταν στην αρχαιότητα, πήρε το «πράσινο φως» από τα μέλη του Συμβουλίου. Πρόκειται για την τμηματική στέγαση της ανατολικής και βόρειας στοάς στη βορειανατολική γωνία του μνημείου, επέμβαση που αποτελεί συνέχεια του επιτυχημένου αναστηλωτικού έργου το οποίο συντελείται τα τελευταία χρόνια στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης.
Το έργο, που ξεκίνησε με πόρους από το Β΄ και Γ΄ΚΠΣ και συνεχίστηκε με ΕΣΠΑ, αφορά μια ελαφριά μεταλλική κατασκευή, πλήρως εναρμονισμένη στον περιβάλλοντα χώρο, τόσο από αισθητική όσο και αρχαιολογική άποψη.
Στόχος η δημιουργία ενός πολυλειτουργικού χώρου, που θα παρέχει προστασία στους θεατές, θα στεγάζει μικρή έκθεση αρχιτεκτονικών μελών, ενώ θα αποκαθιστά τις αρχικές συνθήκες φωτός, όγκου και χαρακτήρα του μνημείου ως ημιυπαίθριου χώρου, που ήταν οι στοές.
Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε ο αρχιτέκτονας Θεμιστοκλής Μπιλής για λογαριασμό της Εταιρείας Μεσσηνιακών Σπουδών, το σημείο συμβολής της ανατολικής και βόρειας στοάς που πρόκειται να στεγαστεί (περίπου 41 μ. από 192 μ. που είναι όλη η στοά), δε θα επηρεάζει το μνημείο ούτε θα επιβαρύνει τη θέαση των υπολοίπων. Η κατασκευή θα είναι μεταλλική, ελαφριά και αναστρέψιμη, δηλαδή θα μπορεί εύκολα να απομακρυνθεί αν χρειαστεί, ενώ δεν επιλέχθηκαν αυθεντικά υλικά (μάρμαρο, ξύλο), κυρίως για λόγους στατικούς και προστασίας του μνημείου, καθώς ο σωζόμενος αρχαίος τοίχος της στοάς βρίσκεται σε εύθραυστη κατάσταση.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
***  Ορκωμοσία στο τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων του ΤΕΙ Καλαμάτας (φωτο & βίντεο)         
  
Ορκωμοσία πτυχιούχων σπουδαστών του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην αίθουσα του Ιδρύματος του ΤΕΙ Καλαμάτας. 
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις χθεσινές τελετές ορκωμοσίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΤΕΙ Καλαμάτας   ,   Video:

*** Αθλητική  ενημέρωση :
*** Αθλητική  Τετάρτη (χθες ) της  16ης  αγωνιστικής  Σουπερ Λίγκα  μέσα  από  ερασιτεχνικά Βίντεο :
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ  2ο  γκόλ  ισοφάρισης 2 -2  ημίχρ   18 /12 /2013 : http://youtu.be/HW_JIki-yRE  ,
Εργοτέλης - Απόλλων Τα  γκόλ  2 - 2  α΄ ημίχρ,      18/ 12/ 2013 : http://youtu.be/J5pZ7rZLjiQ ,
~* Εργοτέλης  -  Απόλλων A. 2 -2  φάσεις  γκολ  18/ 12/ 2013  : http://youtu.be/o4HYGFk5rnM ,
~* Παναιτωλικός  -  Πλατανιάς  3 - 0  φάσεις  γκολ  18 /12 /2013 : http://youtu.be/Fh6K7MrA9tc  ,
~* Πανθρακικός  -  Καλλονή  2 - 0  φάσεις  γκολ  18/ 12/ 2013 : http://youtu.be/3e88YR_BC4c  ,
~* Ξάνθη - ΟΦΗ  2 - 1   18/ 12/ 2013  φάσεις  γκολ  τέλος  αγώνα : http://youtu.be/1q4Rzp88AIg ,
 ~* ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -  ΠΑΟ 0 - 4  2ο  γκόλ  18 -12- 2013 : http://youtu.be/bDHel1ukSPM  ,
~* Λεβαδειακός  - Παναθηναϊκός 0 -4   1ο  γκόλ   18 /12 /2013 : http://youtu.be/TIXJYjyn_ZI  ,
~* ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  - ΠΑΟ  0 - 4  φάσεις  γκόλ  18- 12- 2013 :  http://youtu.be/sKqIPy8inaA ,
~* ΟΣΦΠ - ΠΑΣ  3 - 2  φάσεις  γκολ  18 -12 -2013  : http://youtu.be/3m4fHrJoLeY , -~~~~~~~~~~~~~~~  10o  video
~* ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ -  ΠΑΟΚ  1 - 1  φάσεις γκολ  18/ 12/ 2013 :http://youtu.be/9i1fq8qs_nQ ,
~* ΞΑΝΘΗ - ΟΦΗ  2 -1  φάσεις  γκολ  18 - 12 – 2013 : http://youtu.be/vvHxhudcb-s  ,
*****  Δηλώσεις  πριν  αγώνα  16ης  αγωνιστικής  2013 : http://youtu.be/oBRptDi4Wvs ,
~******   Γκόλ  από  16η  αγωνιστική  2013  : http://youtu.be/3fIu90u4_PE ,
~** ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -  ΠΑΟ 0 -4  18/ 12/ 2013  : http://youtu.be/AgOCwiiHDZw  ,
~** Παναιτωλικός -  Πλατανιάς  3 - 0  Τα  2  πρώτα  γκολ  2013 : http://youtu.be/fRIuwkRQMOg ,
~** Πανθρακικός  -  Καλονή  2 - 0  φάσεις  1ο  γκόλ   2013  : http://youtu.be/A_VhyJ1Tc3M ,
~** Ξάνθη -  ΟΦΗ  2 - 1  φάσεις  τα  δύο  γκόλ  2013  : http://youtu.be/DQtwNvtW70I  ,
~** Παναιτωλικός -  Πλατανιάς  3 - 0  γκόλ φάσεις  2013  : http://youtu.be/iWIfqKtjtW0    ,

~** ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  - ΠΑΟΚ  1- 1  γκολ  18- 12- 2013  : http://youtu.be/7F4Sh1desbQ  , ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 20o video
~** Παναιτωλικός  -   Πλατανιάς  3 - 0  φάσεις  γκολ  18 - 12 – 2013  :http://youtu.be/Fh6K7MrA9tc    
~* Άρης Θεσ - Αστέρας Τριπ    ημίχρονο  0 - 1 γκόλ  19 -12- 2013 : http://youtu.be/wYjTivqIN_s
~** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  -  ΒΕΡΟΙΑ  2 - 1  α΄ γκολ  19- 12 -2013 :http://youtu.be/_iz7KjwUH5E  ,
~*   ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -  ΒΕΡΟΙΑ 2 - 1  2ο  γκολ  Πανιων.   19/ 12/ 2013 : http://youtu.be/WmMBlWmECgo ,
~* ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -  ΒΕΡΟΙΑ  2 - 1 γκολ  ισοφάρισης  19 - 12 – 2013  : http://youtu.be/dKSFxw5Zumw  ,
~*** ΑΡΗΣ -  ΤΡΙΠΟΛΗ 1 - 1  δηλώσεις  γκολ  19/ 12/ 2013  : http://youtu.be/UTnicQuSbCc ,
~*** ΑΡΗΣ - Αστέρας Τρ  1- 1  χαμένο  πεναλτι  19- 12- 2013 : http://youtu.be/rFCwxKR-  ,
~** ΑΡΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ  Τριπ  1 -1  ισοφάριση  19- 12- 2013 : http://youtu.be/RSFIjmKhJP0  ,
~* ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  -  ΚΑΛΟΝΗ  2 - 0  φάσεις  γκόλ  18/ 12/ 2013 : http://youtu.be/pyJuKTas1uI  ,
~* ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ -  ΠΑΟ  0 - 4  φάσεις  δηλώσεις  18/12/ 2013 : http://youtu.be/qanPiw13Uo0 ,
~* ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ  2 - 2  φάσεις  γκολ  18- 12- 2013 :  http://youtu.be/k0hKzq5NTy4  ,
~* ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ -  ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3 - 0   18- 12- 2013 : http://youtu.be/cekMOZ1FhDA   ,
~* ΞΑΝΘΗ -  ΟΦΗ  2- 1  στην  16η  αγων   2013  : http://youtu.be/HYga1LMQSJQ  ,
~* ΟΣΦΠ - ΠΑΣ Γιάννενα  3 - 2  στην  16η  αγωνιστική  2013 : http://youtu.be/ZwRpIoF654w  ,
~* Εργοτέλης -  Απόλλων  Αθηνών   2 - 2  στην  16η  αγωνισ   2013 : http://youtu.be/UMmaIpcWg_8 ,
  ~* Παναιτωλικός -   Πλατανιάς  3 - 0  στην  16η αγων   2013 :   http://youtu.be/taI2LkDag8w ,
~* Πανθρακικός  -  ΑΕΛ Καλονής 2- 0  στην 16η  αγων   2013  : http://youtu.be/wCIb_hSa28o
 
~  ~ Δευτέρα  19-12-2013 :
 ~* ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  -  ΒΕΡΟΙΑ 2-1 , (1-1) .- ^
Τα  γκολ : 22΄ αυτογκόλ  Γεωργιάδη / χρέωση στον 84΄ Χρ. Αραβίδης,45+ ΄ πεν. Aμπουχάνε  Μπέν  ,
Διαιτητές :Μ. Κουκουλάκης ,Δ.  Σαραϊδάρης ,Λ.  Φραγκιαδάκης .-
Κάρτες :77΄ Σισοκά 2 κίτρινες = κόκκινη , Καλτσάς , Σιόντης , Αυλωνίτης,
 Πανιώνιος: Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κολοβός, Ζαχαράκης(Παναγιωτούδης), Μητρόπουλος(Λάσνικ) , Ντούνης(Παντίδος), Αραβίδης, Καμπάνταης
Στον πάγκο του Πανιωνίου: Γιαννακόπουλος, Παντίδος, Παναγιωτούδης, Λάζνικ, Μπούζας, Καλτσάς
Βέροια: Καντιμοίρης, Παυλίδης(Μάνος), Αποστολόπουλος, Σιόντης(Bεργίνης), Σισοκό, Γεωργιάδης, Ελ Φαρντού, Ζεζίνιο, Καλτσάς, Οστοϊτς, Μπάρμπας
Στον πάγκο της Βέροιας: Κοτταρίδης, Βεργώνης, Πλαβούκος, Μάνος, Σεγκούντο .-
Video   από αγώνα  :
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  -  ΒΕΡΟΙΑ  2 - 1  α΄ γκολ  19- 12 -2013 :http://youtu.be/_iz7KjwUH5E 
  ~** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  -  ΒΕΡΟΙΑ  2 - 1  α΄ γκολ  19- 12 -2013 :http://youtu.be/_iz7KjwUH5E  ,
  ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -  ΒΕΡΟΙΑ 2 - 1  2ο  γκολ  Πανιων.   19/ 12/ 2013 : http://youtu.be/WmMBlWmECgo ,
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -  ΒΕΡΟΙΑ  2 - 1 γκολ  ισοφάρισης  19 - 12 – 2013  : http://youtu.be/dKSFxw5Zumw  ,
 


  ~ Άρης - Αστέρας Τρίπολης  1-1 , (0-1) .-^
Τα  γκολ : 27΄  Σέτι , 65 ΄Αγκάνθο , 60΄ο Αγκάνθο χάνει πεν.  άουτ ,
~ Διαιτητές :Σταύρος   Μάνταλος  ,Δαμιανός  Εθυμιάδης  ,Ν.  Καραϊσαρίδης , .-
~ Κάρτες : Κοντοές ,Ουρτάδο  ,Κύργια , Χουάνμα ,
Η 11άδα του Άρη: Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Σουνάς(Ηρακλής), Αγκάνθο, Τάτος, Τσουμάνης, Σταυρόπουλος, Νταμαρλής(Κοτσαρίδης), Μανιάς, Έλσνερ

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους: Μπουζάνης, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Κοτσαρίδης, Γκόλιας, Τσουκάνης, Ηρακλής
Η 11άδα του Αστέρα: Ερνάντες, Λούι, Σέτι, Κοντοές, Ζησόπουλος, Εντό, Μουνάφο(Τσαμπούρης), Ουσέρο, Καράσκο(Ουρτάδο) , Ντε Μπλάσις(Χουάνμα), Μπαράλες
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Γεωργακόπουλος, Μπακασέτας, Κάφα, Τσαμπούρης, Ντελγκάδο, Πολ, Ζαραδούκας
Video   από αγώνα  : ~*** ΑΡΗΣ -  ΤΡΙΠΟΛΗ 1 - 1  δηλώσεις  γκολ  19/ 12/ 2013  : http://youtu.be/UTnicQuSbCc ,
~*** ΑΡΗΣ - Αστέρας Τρ  1- 1  χαμένο  πεναλτι  19- 12- 2013 : http://youtu.be/rFCwxKR-  ,
~** ΑΡΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ  Τριπ  1 -1  ισοφάριση  19- 12- 2013 : http://youtu.be/RSFIjmKhJP0  ,
~* Άρης Θεσ - Αστέρας Τριπ    ημίχρονο  0 - 1 γκόλ  19 -12- 2013 : http://youtu.be/wYjTivqIN_s ,
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 16 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 46
2. ΠΑΟΚ 36   
 3. Ατρόμητος 29
4. Παναθηναϊκός 27
5. Αστέρας Τρίπολης 25  . .6 Ξάνθη 24
7. Πανθρακικός 21
. Παναιτωλικός 21
9. ΠΑΣ Γιάννινα 20

. Πανιώνιος 20 
11. Εργοτέλης 19
12. ΑΕΛ Καλλονής 18
. ΟΦΗ 18
13. Λεβαδειακός 17
15. Πλατανιάς Χανίων 15
16. Απόλλων Σμύρνης 14
17. Βέροια 13 
18. Άρης 11 .
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ  Τ.Α.  55-68 .- ^ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουκλ (Σλοβενία), Ντοζάι (Κροατία), Πέρεθ (Ισπανία)
Τα δεκάλεπτα: 14-23, 27-36, 35-58, 55-68.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος 2, Κάρι 7 (1), Μπατίστ, Φώτσης 3 (1), Ούκιτς 4, Λάσμε 16, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 6, Γιάνκοβιτς 7 (1), Αποστολίδης.
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ντέιβιντ Μπλατ): Ράις 7 (1), Σμιθ 7 (1), Χίκμαν 10 (2), Ινγκλς 10 (2), Τάιους 6, Πνίνι 9 (2), Κοέν 2, Οχαγιόν 2, Μπλούθενταλ 13 (2), Λάντσμπεργκ, Σχορτσανίτης 2.

Αναλυτικά οι δύο νέοι όμιλοι:5ος Όμιλος
Ολυμπιακός
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
Μιλάνο
2ος τέταρτου ομίλου (Κουμπάν ή Λαμποράλ)
Μπαρτσελόνα
Μάλαγα
Εφές
4ος τέταρτου ομίλου (Παναθηναϊκός ή Λαμποράλ)
6ος Όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Γαλατάσαραϊ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ζαλγκίρις
3ος τέταρτου ομίλου (Παναθηναϊκός ή Λαμποράλ ή Κουμπάν)
Μπάγερν Μονάχου

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, έχει ως εξής:

1ος ΌΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 62-73
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπουντιβέλνικ Κιέβου (Ουκρανία) 96-77
Ναντέρ (Γαλλία)-Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία) 76-95
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 8-2 18*
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7-3 17*
Μπαρτσελόνα 7-3 17*
Παρτιζάν 3-7 13*
Ναντέρ 3-7 13
Μπουντιβέλνικ 2-8 12

2ος ΌΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 61-86
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 80-84
Παρασκευή, 20 ΔεκεμβρίουΣτρασμπούρ (Γαλλία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 10-0 20*
Ζαλγκίρις Κάουνας 5-5 15*
Αρμάνι Μιλάνο 5-4 14*
Αναντολού Εφές 4-6 14*
Μπάμπεργκ 3-7 13
Στρασμπούρ 2-7 11

3ος ΌΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου
Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 80-91
Σιένα (Ιταλία)-Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία) 62-64
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Γαλατασαράι (Τουρκία)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ολυμπιακός 10-0 20*
Γαλατασαράι 6-3 15*
Ουνικάχα Μάλαγα 5-5 15*
Σιένα 3-7 13
Μπάγερν Μονάχου 3-6 12*
Ζιέλονα Γκόρα 2-8 12

4ος ΌΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 55-68
Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου
Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Μακάμπι Τελ Αβίβ 8-2 18*
Λοκομοτίβ Κούμπαν 6-3 15*
Παναθηναϊκός 5-5 15*
Λαμποράλ Κούτσα 5-4 14*
Ερυθρός Αστέρας 3-6 12
Λιέτουβος Ρίτας 1-8 10
* Έχουν προκριθεί στους «16»

https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -  353  φίλοι .-
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 2304    video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1395 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =    1390 video.-
                                             ** Σύνολον   :  5039  βίντεο αναρτημένα .-
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   2427
 ~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 588  φίλοι .-
***


~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/11/30-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 .-****  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2013  : ARFARA - KALAMATAS ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/01-2013.html  , Κυριακάτικο αγιάζι ενημέρωσης 01 -Δεκεμβρίου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/02-2013.html , Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Δεκεμβρίου  2013  , .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/12/03-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03  Δεκεμβρίου  2013  .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Δεκεμβρίου  2013  .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/06-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  06 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/12/07-2013.html , Ενημέρωση  Σαββάτου  07  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/08-2013.html  , Ενημέρωση Κυριακή  08 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/09-12-2013.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  09-12-2013 .- 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/12/10-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  10  Δεκεμβρίου  2013 ,-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/12/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  11 Δεκεμβρίου  2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου  2013 .-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/12/12-2013.html , Ενημέρωση της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/12/13-2013.html , Ενημέρωση Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/12/13-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/12/14-2013.html  , Ενημέρωση  του  Σαββάτου  14  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/15-2013.html , Κυριακάτικη  Ενημέρωση  15  Δεκεμβρίου  2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/12/16-2013.html?showComment=1387194481019#c5416169522699252196 , Ενημέρωση  της  Δευτέρας 16  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/12/16-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Δεκεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/12/17-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  17  Δεκεμβρίου  2013 ,-
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/17-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  17  Δεκεμβρίου  2013.-~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/12/18-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Δεκεμβρίου  2013 .-
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/12/19-2013.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης 19  Δεκεμβρίου  2013.-
*~***