~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Ιουλίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 05  Ιουλίου  2014   :

                   ΜΙΑ  ΘΕΡΜΗ  ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ Σ/Κ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ  ... !!


***  Μεσσηνιακά  και  άλλα  :
***   Χωρίς νερό επί 18 μέρες στον Άγιο Νίκων         
           
-Επιστολή διαμαρτυρίας προς το δήμαρχο Δήμου Δυτικής Μάνης
 Οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίου Νίκωνος εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας προς τη Δημοτική Αρχή και κατηγορούμε αυτήν για την εσκεμμένη παντελή αδιαφορία για το θέμα της αποκατάστασης της υδροδότησης του χωριού μας εδώ και δεκαοκτώ (18) ημέρες.
Σε αυτό το διάστημα παραμένουμε χωρίς σταγόνα νερό, αναγκαζόμενοι να διανύουμε απόσταση εννέα (9) χιλιομέτρων για να πάμε στα διπλανά και όμορα Δημοτικά Διαμερίσματα, ώστε να προμηθευτούμε αυτό σε πλαστικά δοχεία και μπουκάλια, για να αντιμετωπίσουμε τις βασικές μας ανάγκες.
Επιπλέον, με τη φτωχή και άγονη περιοχή μας, καθώς και την οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει όλους μας, θα υποχρεωθεί κάθε νοικοκυριό να επιβαρυνθεί με 140 ευρώ σε υδροφόρα, ώστε να γεμίσει τις στέρνες του.
Δε θέλουμε να το πιστέψουμε, αλλά δεν εξηγείται αλλιώς (βλάβη δικτύου ή ό,τι άλλο σε 18 ημέρες θα είχε αποκατασταθεί…), η απερχόμενη Δημοτική Αρχή θέλει με αυτό τον τρόπο να μας «τιμωρήσει», αφού στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές δεν πλειοψήφησε στο Δημοτικό μας Διαμέρισμα.
  Ο πάρεδρος του δημοτικού διαμερίσματος
Πετροπουλέας Πέτρος
 Ο νεοεκλεγείς πάρεδρος
Κατσαρέας Γεώργιος 

*** Αυτοψία στην παραλία της Καλαμάτας από Κτηματική και Αστυνομία χθες το πρωί         
         
 
Έλεγχο για το αν τηρείται η προβλεπόμενη απόσταση των τουλάχιστον τριών μέτρων από το κύμα έως την πρώτη ξαπλώστρα και αν οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες βρίσκονται στα ίδια σημεία με την προβολή που έχει στην παραλία κατάστημα που βρίσκεται στο βόρειο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου, πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο της Κτηματικής Υπηρεσίας, συνοδευόμενο από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας.
Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας έγιναν μόνο συστάσεις και δόθηκαν οδηγίες προς τους καταστηματάρχες να συμμορφωθούν με όσα απαιτούνται, με βάση την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση, σχετικά με τις παραλίες, αν και, όπως πληροφορηθήκαμε, υπάρχει σωρεία σχετικών παρατυπιών σε πολύ μεγάλο μέρος της παραλίας στην οδό Ναυαρίνου.
Οι καταστηματάρχες θα πρέπει να συμμορφωθούν σύντομα, αφαιρώντας την πρώτη σειρά των ξαπλωστρών που έχουν τοποθετήσει, καθώς η επιβολή κυρώσεων παραμένει ανοιχτή.
Διαφωνίες και αντιδράσεις
Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, ο έλεγχος διενεργήθηκε κατόπιν καταγγελίας στην Κτηματική Υπηρεσία, πως δεν υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα, προκαλώντας τις αντιδράσεις του κ. Αργ. Μαούνου, κατοίκου, πλέον, της περιοχής και πρώην καταστηματάρχη.
Όπως έλεγε στο κλιμάκιο, έχουμε τα πάντα για να κατέβει κάποιος στη θάλασσα, και πρόσβαση με σκάλες, και νερό για να ξεπλύνουν το αλάτι, και αποδυτήρια για να αλλάξουν. «Πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση, που υπάρχει εδώ και χρόνια», σημείωσε και υποστήριξε πως δεν υφίσταται καταγγελία, αλλά οι υπάλληλοι βρίσκουν πρόφαση και ξεκινούν τον έλεγχο. Ζήτησε δε να πληροφορηθεί το ονοματεπώνυμο του καταγγέλλοντος, κάτι που δε συνέβη.
Από την πλευρά του, ο καταστηματάρχης Ν. Στασινόπουλος μας έδειξε ένα σημείο, στην εκβολή του Πολιτέικου ρέματος, που διαμόρφωσε δύο φορές, προκειμένου να μοιάζει με παραλία, καθώς τα νερά της βροχής παρέσυραν την πρώτη φορά τη διαμόρφωση που είχε κάνει. Αναρωτήθηκε αν θα είναι καλύτερα να κλείσουν τα καταστήματα, πρόσθεσε πως οι ίδιοι καθαρίζουν το σημείο της παραλίας που έχουν εκμισθώσει προκειμένου να μπορούν να παίξουν τα παιδιά την επόμενη ημέρα, πως δε χρεώνουν τις ξαπλώστρες και πως αν καθίσει κάποιος εκεί, δεν είναι υποχρεωμένος να πιει ούτε καφέ.
«Μας φέρονται ως εγκληματίες», συνέχισε, «χωρίς να έχουν δίκιο. Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο. Αν κλείσουν όλα τα καταστήματα της παραλίας, τι θα γίνει; Δεν θα σταματήσει να υπάρχει τουρισμός; Θα τους άρεσε μετά η εικόνα μιας άδειας παραλίας; Δε θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να δούμε την κατάσταση λίγο διαφορετικά;», ήταν τα ερωτήματα που έθεσε.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Καλαμάτας, Ανδρέας Ζαγάκος, ανέφερε πως κατά τον έλεγχο έγιναν συστάσεις ως προς τη σωστή εφαρμογή της νέας ΚΥΑ του Μαΐου, που διευθετεί τη χρήση του αιγιαλού.
Επισήμανε ότι ο ελεύθερος χώρος από την τελευταία ξαπλώστρα έως το κύμα πρέπει να είναι τουλάχιστον τρία μέτρα, ανεξαρτήτως του εύρους του αιγιαλού.
Συστάσεις έγιναν και για την ύπαρξη κατασκευών που εμποδίζουν την οπτική επαφή και τη θέα προς τη θάλασσα σε περιπατητές, επισκέπτες ή ακόμη και σε οδηγούς, καθώς και για το αν έχει γίνει σωστή ανάπτυξη όλων των ξαπλωστρών στην απόλυτη προβολή των καταστημάτων προς τη θάλασσα.
Πρόσθεσε πως θα γίνουν και άλλοι έλεγχοι από τη Αστυνομία, που με την έκθεση που θα συντάξει η Κτηματική Υπηρεσία θα μπορεί να επιβάλει τις κυρώσεις που προβλέπονται, ενώ σχολίασε, απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, πως μια ΚΥΑ που δίνει τέτοιες καταστάσεις, δεν μπορεί να εκδίδεται το Μάιο, όταν έχει σχεδόν αρχίσει η τουριστική περίοδος. Κατά την άποψή του, οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται Φεβρουάριο ή Μάρτιο και ευχήθηκε αυτή να είναι και η πρόταση των υπηρεσιών προς τις υπερκείμενες αρχές τους.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας

***  Συναυλία της Φιλαρμονικής Καλαμάτας για τα παιδικά χωριά SOS

 Μια δροσερή συναυλία θα δοθεί αύριο στις 9.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Η εκδήλωση με τίτλο «Μουσικός Περίπλους» απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, γι’ αυτό όλοι θα πρέπει να δώσουν το «παρών» και να βοηθήσουν. Προσκλήσεις προπωλούνται στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας (Καπετάν Κρόμπα 11 - τηλ. 2721098660) και στο Πνευματικό Κέντρο, με τιμή 5 ευρώ. - 

***   Έργα LEADER του Δήμου Καλαμάτας εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης         
           
Έργα Leader που είχε προτείνει ο Δήμος Καλαμάτας εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 –2013», μετά την απόφαση που υπέγραψε ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημ. Ιατρίδης.
Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, πρόκειται για τα εξής έργα:
-Κατασκευή μικρών τεχνικών έργων στον αποστραγγιστικό χάνδακα Ρίνα Δ. Ε. Άριος, προϋπολογισμού 56.910,57 ευρώ
-Αναβάθμιση ιπποδρομίου Πλατέος, προϋπολογισμού 104.065,04 ευρώ
-Ανάπλαση δημοτικής οδού Τοπικής Κοινότητας Ασπροχώματος, από Εκκλησία Ταξιαρχών έως Νέα Είσοδο, προϋπολογισμού 41.056,91 ευρώ
-Αναβάθμιση αποθηκών ΑΣΟ Θουρίας για πολιτιστική χρήση, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ
-Μετατροπή του υφισταμένου κτηρίου αρχοντικού Δαγρέ στην Τ.Κ. Αριοχωρίου σε εκθετήριο που σχετίζεται με τη λαογραφική - αγροτική - πολιτιστική κληρονομιά, προϋπολογισμού 32.520,33 ευρώ
-Μετατροπή κτηρίου πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού Άριος σε εκθετήριο, προϋπολογισμού 56.910,57 ευρώ.
Επίσης, στο ίδιο πρόγραμμα εντάχθηκε το εξής έργο, ενδιαφέροντος του Δήμου Καλαμάτας, «Προμήθεια μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού για την ασφαλή διενέργεια των εθιμοτυπικών ιππικών αγώνων στην Τ.Κ. Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας», με δικαιούχο το Σύλλογο Φιλίππων Πελοποννήσου (εδρεύει στο Πλατύ).
Ο συνολικός επιλέξιμος προϋπολογισμός είναι 14.475 ευρώ, η δημόσια δαπάνη 10.856,25 ευρώ και η ιδιωτική συμμετοχή 3.618,75 ευρώ.
Αναμένεται, ακόμη, σχετική απόφαση τροποποίησης, ώστε να ενταχθούν και τα υπόλοιπα έργα του Δήμου Καλαμάτας μέσω LEADER:
-Δημιουργία ιστοσελίδας με σκοπό να αναδειχθούν διεθνώς τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της μεσογειακής δίαιτας στην καλαματιανή της εκδοχή
-Εγγειοβελτιωτικό έργο άρδευσης Τοπικών Κοινοτήτων Αλωνίων & Άμμου
-Ανάπλαση μονοπατιού Πηδήματος – φυτοτεχνικές εργασίες στο Πάρκο Πηδήματος
-Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας και χαλικοστρώσεις αγροτικών οδών Τοπικού Διαμερίσματος Μικρομάνης
-Προμήθεια μουσικών οργάνων, από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις». 

***  Τρεις ακόμη ναυαγοσώστες σε ακτές κολύμβησης της Καλαμάτας

 Με απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας προσελήφθηκαν ακόμη τρεις ναυαγοσώστες για την κάλυψη αναγκών σε ακτές κολύμβησης του Δήμου Καλαμάτας, κατά την περίοδο από 1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου. Αυτοί προστίθενται στους 5 ναυαγοσώστες που έχουν προσληφθεί από το Δήμο τον Ιούνιο και πλέον ανέρχονται σε 8. - 

***  Επαγγελματικός οδηγός της Μεσσηνίας, όλα θα τα βρείτε εδώ
 
Πλέον στην ιστοσελίδα του «Θάρρους» έχετε τη δυνατότητα να βρείτε έναν ενημερωμένο Οδηγό Επιχειρήσεων για την Καλαμάτα, αλλά και όλη τη Μεσσηνία. Εκεί μπορείτε να βρείτε από καφετέριες και εμπορικά καταστήματα μέχρι λογιστές και ιατρούς. Στόχος του Οδηγού η εξυπηρέτησή σας με μερικά μόνο κλικ. Αν θέλετε να δείτε τον Οδηγό Επιχειρήσεων, πατήστε εδώ Για να καταχωρήσετε και την δική σας επιχείρηση ή πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 27210 22355 ή στο odigos@tharrosnews.gr

***  Σε επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ προχώρησε η κυβέρνηση

 Στην πολιτική κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΔΕΗ και σε επίταξη των υπηρεσιών τους προχωρά η κυβέρνηση όπως γνωστοποίησε πριν από λίγα λεπτά η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Διαβάστε τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου: «Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος. Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους. Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει». protothema.gr - 

*** Στο 25% ο μέσος όρος των μετεξεταστέων της Α΄ Λυκείου στη Μεσσηνία

  244 μαθητές στην Α' ΕΛΜΕ και 65 στη Β' ΕΛΜΕ. Αλλαγές προωθεί το υπουργείο Παιδείας Ο... βασιλιάς είναι γυμνός. Αυτό αποδεικνύουν τα αποτελέσματα των μαθητών της Α' Λυκείου και στη Μεσσηνία, οι οποίοι εξετάσθηκαν για πρώτη φορά με το νέο σύστημα που υιοθέτησε το υπουργείο Παιδείας. Έτσι, ενώ αρκετοί απόφοιτοι Λυκείων του νομού μας αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, μπαίνοντας, μάλιστα, και στην κορυφαία πανελλήνια πεντάδα, οι μαθητές της Α' Λυκείου θα... διαβάζουν το καλοκαίρι για το Σεπτέμβριο, μια και έμειναν μετεξεταστέοι. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στα σχολεία της Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας το 30% των μαθητών κόπηκε στις εξετάσεις του Ιουνίου, ενώ στα σχολεία της Β' ΕΛΜΕ τα αποτελέσματα ήταν λίγο καλύτερα, αφού 20% των μαθητών θα κληθούν να καθίσουν και πάλι στα θρανία το Σεπτέμβριο. Δηλαδή, ένας στους τέσσερις περίπου μαθητές δεν προήχθη στην επόμενη τάξη. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι φέτος στα σχολεία της Α' ΕΛΜΕ φοίτησαν 789 μαθητές, εκ των οποίων απορρίφθηκαν 3, ενώ μετεξεταστέοι κρίθηκαν 244! Στη Β' ΕΛΜΕ φοίτησαν 325 μαθητές, δεν απορρίφθηκε κανείς, ενώ μετεξεταστέοι κρίθηκαν 65. Την ίδια χρονιά πέρυσι ο αριθμός ήταν 828 φοιτήσαντες στα σχολεία της Α' ΕΛΜΕ, απορριφθέντες κανένας, μετεξεταστέοι 24 (ποσοστό 2,9%), ενώ στη Β' ΕΛΜΕ ήταν 281, κανείς απορριφθείς και 10 μετεξεταστέοι (ποσοστό 3,6%). Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ΟΛΜΕ σε συνέντευξη Τύπου για την Τράπεζα Θεμάτων και το νέο τρόπο προαγωγής στην Α’ Λυκείου, από το 65% των σχολείων σε όλη τη χώρα, ενώ πέρυσι είχε κριθεί μετεξεταστέο το 4% των μαθητών, φέτος το συγκεκριμένο ποσοστό άγγιξε το 24%. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, έκανε λόγο για «δραματική αύξηση» και «ταλαιπωρία των μαθητών, οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν ως πειραματόζωα όλη τη χρονιά». Αναφερόμενος στην τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή για όσους μαθητές έμειναν μεταξεταστέοι, ώστε να αλλάξει η βαθμολόγηση γραπτών, δήλωσε πως «η διορθωτική κίνηση του υπουργείου είναι μισή». «Πρόκειται για μπαλώματα καθώς τα προβλήματα αυτού του συστήματος είναι δομικά», τόνισε και επανέλαβε τη θέση της ΟΛΜΕ για επιστροφή στον προηγούμενο τρόπο προαγωγής των μαθητών. Όπως υπογράμμισε, το συγκεκριμένο σύστημα με την Τράπεζα Θεμάτων μετατρέπει το Λύκειο σε εξεταστικό κέντρο, εξέλιξη που έχει επιπτώσεις και στην ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Αθλητική  ενημέρωση  :
***  ΣΤΗ ΦΑΣΗ  ΤΩΝ  16  ΣΕ   ΝΟΚ-ΑΟΥΤ  ΑΓΩΝΕΣ  :
1.- ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΧΙΛΗ    1-1 , (1-1) .- Στα  πέν.  3-2 .- {Σάββατο 28/06/2014 , ώρα  19.0 }
2.-ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΜΕΞΙΚΟ  2-1   {Σάββατο 28/06/2014 , ώρα 23.00 } .-
3.-ΚΟΛΟΜΒΙΑ – ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ 2-0 {Κυριακή 29/06/2014  ώρα 19.00 } .-
4.-ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ –ΕΛΛΑΔΑ κ.α. και παράταση  1-1 .- Στα  πεν.  5-3   (Κυρ. 29/06/2014 ώρα 23.00 )
5.-   ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΕΛΒΕΤΙΑ  κ.α. 0-0 .-  0-1  παράταση .  { Δευτέρα 30/06/2014, ώρα 23.00 }
6.-     ΓΑΛΛΙΑ - ΝΙΓΗΡΙΑ   2-0     {  Δευτέρα 30/06//2014 ,ώρα 19.00}

7.- ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΑΛΓΕΡΙΑ  κ.α. 0-0 .- παρατ  2-1  {Τρίτη 01/07/2014 , ώρα 19.00 }

8.-  ΒΕΛΓΙΟ –Η.ΠΑ.  κ.α. 0-0 ,   2-1  παράταση    {Τρίτη 01/07/2014 , ώρα 23.00 } .-

 Στα  προημιτελικά  Μουντιάλ  Βραζιλίας  2014 Φάση  των  8   :

 Παρασκευή 04  Ιουλίου  2014  ώρα  19.00

1.- ΓΑΛΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ  0-1 , (0-1).- ^ 

Τα  γκολ : 13΄ Χούμελς  ,
Διαιτητές :N. Pitana  , Η. Maidana  ,
J. Belatti , ....Διαιτητής: Νέστορ Πιτάνα (Αργεντινή).
Βοηθοί: Ερνάν Μαϊδάνα, Χουάν Πάμπλο Μπελάτι (Αργεντινή).

Κάρτες  : Κετίρα  , Σβαϊνστάιγκερ ,
 ~ Ο αγώνας, θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 74.738 θεατών «Maracana» του Ρίο Ντε Ζανέϊρο, με διαιτητή τον Αργεντινό, Νέστορ Πιτάνα. 26 βαθμοί Κελσίου θερμοκρασία, 86% υγρασία στο Ρίο.  Πρόκειται για ένα ματς που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ο τελικός της διοργάνωσης, καθώς τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι «τρικολόρ», έχουν δώσει σπουδαία δείγματα γραφής μέχρι τώρα.
* Στις 25 φορές που έχουν αναμετρηθεί οι δύο αντίπαλοι, η Γαλλία μετρά 11 νίκες, η Γερμανία εννέα, ενώ πέντε αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή.
Συνθέσεις :  Οι ενδεκάδες του αγώνα:
Γαλλία: Γιορίς - Ντεμπισί, Βαράν, Σακχό (Κοσιελνί), Εβρά - Καμπάιγ (Ρεμί), Ματουιντί - Βαλμπουενά (Ζιρούντ), Πογκμπά, Γκριζμάν - Μπενζεμά.
Γερμανία: Νόιερ - Λαμ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέβεντες - Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα - Μίλερ, Κρόος (Κράμερ), Οζίλ (Γκέτσε) - Κλόζε (Σίρλε ) .-

Video από  τον  αγώνα :

~* Γαλία-Γερμανία  1ο  γκολ  Ημίχρ  0-1 04-07-2014 Μουντιάλ : http://youtu.be/AbevhNyRY14 ,

~*  Γαλλία-Γερμανία  προημιτελικά μουντιάλ  4/7/2014 : http://youtu.be/Zzgdau-mqHE ,
~*  Ο Μίροσλαβ Κλόζε πραγματοποιεί την 22η του εμφάνιση σε αγώνα Μουντιάλ και γίνεται ο δεύτερος Γερμανός με τις περισσότερες συμμετοχές μετά τον Λόταρ Ματέους (25), ξεπερνώντας τον Ούβε Ζέελερ (22) .-      Είναι επίσης  τρίτος σε συμμετοχές συνολικά μετά τον Ματέους και τον Ιταλό Πάολο Μαλντίνι (23).-
1.- ~* Η   ΓΕΡΜΑΝΙΑ  στα  ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ του  Μουντιάλ αντιμετωπίζει  Βραζιλία .-

Παρασκευή  04 Ιουλίου  2014 ώρα  23.00
 ΕΛΛΑΔΑ


2.-  ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΚΟΛΟΜΒΙΑ     2-1 ,(1-0) .- ^

Τα γκολ :  7΄  Τ. Σίλβα , 69΄Νταβίντ Λουίζ , 79΄ πεν.  Ροντρίνγκες ,
Διαιτητές  :Carlos Velasco   , Roberto AlonsoJuan Yuste , Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ισπανός Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντες και Χουάν Γιούστε.
Κάρτες  :Γιέπες , Τ. Σίλβα , Τζούλιο Σέζαρ , Ροντρίγκες ,
~ Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 60.342 θεατών «Castelao arena» της πόλης Φορταλέζα, με διαιτητή τον Ισπανό, Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο.
* Στις 25 προηγούμενες αναμετρήσεις τους, η Βραζιλία μετρά 15 νίκες, η Κολομβία δύο και οκτώ αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή. Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): 12.Ζούλιο Σέζαρ, 2.Ντάνιελ Αλβες, 3.Τιάγκο Σίλβα, 4.Νταβίντ Λουίς, 6.Μαρσέλο, 5.Φερναντίνιο, 16. Ραμίρες, 11.Όσκαρ, 7.Χουλκ, 9.Φρεντ, 10.Νεϊμάρ.
ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): 1. Νταβίντ Οσπίνα, 2. Κρίστιαν Ζαπάτα, 3. Μάριο Γέπες, 6. Κάρλος Σάντσες, 7. Πάμπλο Αρμέρο, 8. Άμπελ Αγκιλάρ, 9. Τεόφιλο Γκουτιέρες, 10. Τζέιμς Ροντρίγκες, 11. Χουάν Κουαδράδο, 18. Χουάν Ζουνίγκα, 21. Τζάκσον Μαρτίνες.
 Οι συνθέσεις  :Βραζιλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ζούλιο Σέζαρ, Μαρσέλο, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαϊκόν, Φερναντίνιο, Παουλίνιο ( Ερνάνες) , Όσκαρ, Νεϊμάρ (  Ενρίνκε ), Χουλκ, (Ραμίρες)  Φρεντ.
Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζαπάτα, Γιέπες, Σάντσες, Ρομέρο, Γκουτιέρες (Μπάκας), Ροντρίγκες, Κουαδράδο (Γκουϊντέρο) , Γκουαρίν , Ιμπάρμπο (Ράμος), Ζουνίνγκα.
VIDEO :

~** Βραζιλία-Κολομβία  1ο  γκολ  1-0  4/7/2014 προημιτελικά  μουντιάλ : http://youtu.be/Sng2xb8mK4I  ,

~* Βραζιλία-Κολομβία  4-7-2014  Μουντιάλ  : http://youtu.be/fl7TTaY5ZG0 ,
~* Βραζιλία-Κολομβία  2-1   2ο  γκολ  4/7/2014  μουντιάλ : http://youtu.be/Z_aApZStASY
, ** Βραζιλία-Κολομβία  2-1  γκολ πεν   4/7/2014  μουντιάλ : http://youtu.be/tcYrGw2iJTM  ,
2.- ~ Η  ΒΡΑΖΙΛΙΑ  στα  Προημιτελικά  του  Μουντιάλ αντιμετωπίζει  Γερμανία  .-

3.- ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΚΟΣΤΑ  ΡΙΚΑ

4.-  ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ –ΒΕΛΓΙΟ

*   Σύνολον  τερμάτων 1ης αγωνιστικής  49  γκόλ .-
*  Σύνολον τερμάτων 2ης  αγωνιστικής  45  γκολ .-
~ ΣΥΝΟΛΟ των δύο (2) πρώτων  αγωνιστικών :94 τέρματα .-
~ ΣΥΝΟΛΟΝ τερμάτων  3ης  αγωνιστικής  42  γκολ
ΣΥΝΟΛΟΝ γκολ Φάσης Ομίλων :  136  τέρματα .-
~*  Σύνολον  τερμάτων στην Φάση    των 16  ….:  18  γκολ .-
ΣΥΝΟΛΟΝ :  154  ΤΈΡΜΑΤΑ
Σύνολον  τερμάτων στα  Προημιτελικά  των  8  :  4 γκολ .- 

***  Καλαμάτα: Ανακοινώθηκε η επτάδα των εκλογών
 
Ο ΤΑΚΗΣ ΔΕΔΟΥΣΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ Η απουσία τα προηγούμενα 24ωρα του Γιώργου Ράλλη στη Θεσσαλονίκη δεν άφησε περιθώρια για την πραγματοποίηση συνέντευξης Τύπου, ωστόσο στην αυριανή Γενική Συνέλευση ο κόσμος της Μαύρης Θύελλας θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο. Όσον αφορά πάντως στις εκλογές της Καλαμάτας, δεν αναμένονται καθόλου εκπλήξεις, αφού η λίστα των υποψηφίων περιλαμβάνει ακριβώς άτομα, όσα δηλαδή και τα μέλη του ΔΣ. Ο Τάκης Δεδούσης θα είναι τελικά ο εκπρόσωπος του διεθνή Καλαματιανού άσου Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος μπορεί σήμερα να έχει το ενδιαφέρον του στο γάμο του, αλλά η απόφασή του να εμπλακεί με τα διοικητικά της Μαύρης Θύελλας μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Εκτός από τους Ράλλη, Δεδούση, θέση στο νέο ΔΣ της Καλαμάτας αναμένεται να πάρουν μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης της Κυριακής (10π.μ. -2 μ.μ. στο αμφιθέατρο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος του Διοικητηρίου) και οι Θοδωρής Παπαθεοδωρίδης, Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Άκης Δάλλας, Χρήστος Λουκάς και Άλκης Καραγιάνης (προέρχεται από τις τάξεις των φανατικών φιλάθλων της ομάδας). - 

***  Στους Νέους του Πανιωνίου ο Σπύρος Οδεμισιώτης!
 
Στα νιάτα συνεχίζει να επενδύει η Πανιώνιος! Οι κυανέρυθροι προχώρησαν στην απόκτηση του 18χρονου στόπερ της Μαύρης Θύελλας, Σπύρου Οδεμισιώτη ο οποίος έχει συγκεντρώσει αρκετά θετικά σχόλια για τις ικανότητές του. Δεν σταματούν να δουλεύουν οι άνθρωποι της ακαδημίας του Πανιώνιου, αφού προσπαθούν να βρουν τα καλύτερα ταλέντα απ’ όλη την Ελλάδα για να τα εντάξουν στην οικογένεια τους. Ο Πανιώνιος που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια παράδοση στην ανάδειξη και προώθηση νεαρών παικτών, βρήκε στο πρόσωπο του 18χρονου αμυντικού της Καλαμάτας Σπύρου Οδεμισιώτη (γεν.15/2/1996), μία πολύ καλή λύση για τα μετόπισθεν της ομάδας Νέων Κ20. Ο νεαρός ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του Γιάννη Έβανς Παυλόπουλου, βρέθηκε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ Πανιώνιος και υπέγραψε περιχαρής το νέο του συμβόλαιο με τον ''Ιστορικό''. ''Υπόσχομαι να εργαστώ σκληρά για να καταφέρω να εκπληρώσω του στόχους μου αλλά και να δικαιώσω αυτούς που με πίστεψαν'' τόνισε στο sports-academies.gr ο νεοαποκτηθείς άσος του Πανιωνίου. Ο Σπύρος Οδεμισιώτης έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Δόξα Καλαμάτας, ενώ αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Καλαμάτας, πριν κάνει πέρυσι το πρώτο σημαντικό άλμα προς τη Μαύρη Θύελλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ακαδημίες του Πανιωνίου αποτέλεσαν το εφαλτήριο για την εξέλιξη του Ηλία Πολίμου, ο οποίος πλέον διαπρέπει με τα χρώματα της Νότιγχαμ Φόστερ και της Εθνικής Νέων. Ας ευχηθούμε ότι και ο Σπύρος θα έχει την ευκαιρία να ολοκληρωθεί αγωνιστικά στους «κυανέρυθρους» και να εκπληρώσει τα ποδοσφαιρικά του όνειρα, κάνοντας σημαντική καριέρα! - 

***  Παντρεύεται σήμερα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος

  Όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης θα δώσουν σήμερα ο «Πύργος» της Εθνικής μας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος και η καλή του Ξανθή Σταμουλάκη Το ζευγάρι, έχοντας στο πλευρό του τα αγαπημένα του πρόσωπα, λίγους συγγενείς και φίλους, αλλά και τους συμπαίκτες του Σωκράτη από την Εθνική θα παντρευτεί στο εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με κουμπάρο τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και την αγαπημένη του, Ιωάννα. Από το γάμο δεν θα λείπει και η μικρή πριγκίπισσα του ζευγαριού, η 4 μηνών κορούλα τους, που έχει σκορπίσει χαμόγελα χαράς σε όλη την οικογένεια.Το love story του Σωκράτη και της Ξανθής Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και η Ξανθή Σταμουλάκη γνωρίστηκαν το 2006 στο Βόλο, εκεί όπου ο 18χρονος τότε ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στην τοπική Νίκη ως δανεικός από την ΑΕΚ. Μέλος του τεχνικού τιμ της βολιώτικης ομάδας ήταν ο πατέρας της Ξανθής. Η σχέση τους άντεξε παρά τις δυσκολίες. Μετά από το "αγροτικό" του στο Βόλο, ο Παπασταθόπουλος επέστρεψε στην ΑΕΚ και οι εξαιρετικές εμφανίσεις του εκτόξευσαν την καριέρα του. Η Ξανθή σπούδαζε γεωπόνος στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, όμως γρήγορα συναντήθηκε με τον αγαπημένο της στην Ιταλία, όπου μετοίκησε για το μεταπτυχιακό της. Το ζευγάρι από τότε όχι μόνο παραμένει αχώριστο, αλλά έχει αποκτήσει και μία κορούλα τεσσάρων μηνών. Πηγή:newsbomb.gr - 

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3492     video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , 1917    video .- 
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       1890  video.- 
Σύνολον                                                     7299  βίντεο   .-

http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2574  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    595.–
~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   194
~*  http://www.twitter.com/stamos01/

  ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-            
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 .-

 ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ    2014   :

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης 01 Ιούνιος 2014,.-    
~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/16-2014.html , ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  Δευτέρα  16  Ιουνίου  2014  ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/16-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 16 Ιουνίου 2014 .-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/06/17-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  17  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/18-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Ιουνίου  2014   
~ http:/vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/06/19-2014.html ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωση Πέμπτη  19  Ιουνίου  2014 .-                                                    
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/06/20-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  20  Ιουνίου  2014 .-                                                                                                                                    
 ~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/06/21-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Ιουνίου  2014 , .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/06/blog-post.html , Άρωμα Ενημέρωσης  Σάββατο  21  Ιουνίου  2014 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/06/22-2014.html ,  Άρωμα  στην  ενημέρωσή  μας Κυριακή 22 Ιουνίου  2014 .-
~ ~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/06/22-2014.html ,  Άρωμα  στην  ενημέρωσή  μας Κυριακή 22 Ιουνίου  2014 .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/23-2014.html .  Το αγιάζι της   ενημέρωσης Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/2014-23-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ ποδοσφαίρου ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 23 Ιουνίου 2014.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/06/2014-24-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 24  Ιουνίου  2014 .
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/06/24-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 24 Ιουνίου  2014
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/2014-25-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ 2014 , Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014.-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/26-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 .-
~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/27-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014.-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/06/27-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ και οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/06/28-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  28  Ιουνίου  2014 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/06/28-2014.html , ΜΟΥΝΤΙΑΛ - Η  Ιστορία Κυπέλλου Παγκοσμίου  Ποδοσφαίρου  Σάββατο 28 Ιουλίου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/06/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 .-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/06/30-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσής Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 .-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2014 :

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/07/01-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Ιουλίου 2014  .-
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/07/01-2014.html  , Άρωμα Ενημέρωσης Τρίτη 01 Ιουλίου 2014  .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/02-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης 02 Ιουλίου 2014 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/07/02-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 02 Ιουλίου 2014.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/03-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 03 Ιουλίου 2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/07/04-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Παρασκευή 04 Ιουλίου 2014 .-
~ . http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/07/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Ιουλίου 2014 .-
~** ~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/07/05-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σάββατο 05 Ιουλίου 2014  .-
***