~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Αυγούστου 2014

Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή   03  Αυγούστου  2014   :


***   Μεσσηνιακά  και  άλλα  :
***   Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στη Μεσσηνία         
           
Σε κατεδαφίσεις 170 αυθαίρετων κτισμάτων που είχαν οικοδομηθεί παράνομα σε αιγιαλούς, παραλίες και δασικές εκτάσεις στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά, προχώρησαν οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ύστερα από το «πράσινο φως» που έδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, από τα συνολικά 643 τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης, η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε κατεδαφίσει μέχρι τις 28 Ιουλίου τα 170. Τα περισσότερα (77) βρίσκονταν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα 65 στη Δυτική Ελλάδα, ενώ 34 κατεδαφίσεις έγιναν στα Ιόνια Νησιά.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οι περισσότερες κατεδαφίσεις έγιναν στη Λακωνία (29) και ακολουθούν η Αρκαδία (27), η Κορινθία (14), η Αργολίδα (4) και η Μεσσηνία (3).
Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο εργολαβίες κατεδαφίσεων, που χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων. Επίσης, επίκεινται νέες κατεδαφίσεις, με σκοπό την πιο γρήγορη αποκατάσταση των αιγιαλών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα πρωτόκολλα κατεδάφισης που υλοποιούνται τώρα είναι και υποθέσεις που εκκρεμούσαν από Περιφέρειες και Νομαρχίες ακόμη και 20 χρόνια.
Ο συνολικός αριθμός των αυθαιρέτων σε Πελοπόννησο, Δ. Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, εκτιμάται σε 1.000. Ωστόσο, για να κατεδαφιστεί ένα αυθαίρετο θα πρέπει η υπόθεση να έχει τελεσιδικήσει και να υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια. Πάντως, η συγκεκριμένη Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κατά το γενικό γραμματέα της κ. Γιώργο Διδασκάλου, κατέχει την πρώτη θέση στη χώρα στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και παραλίες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των προηγούμενων μηνών, όπως είχαν καταγραφεί σε ρεπορτάζ του «Θάρρους»,  και σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, τα αυθαίρετα κτίσματα ανέρχονται σε 85. Μεταξύ των έξι καλλικράτειων Δήμων του νομού, αυτός της Καλαμάτας βρίσκεται στην κορυφή με 27 και ακολουθούν ο Δήμος Πύλου - Νέστορος με 21 και ο Δήμος Δυτικής Μάνης με 19.
Στην κατηγορία των εν λόγω αυθαιρέτων περιλαμβάνονται μεγάλες εξοχικές κατοικίες και παράνομοι επαγγελματικοί χώροι, για τους οποίους έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου περί αυθαιρέτων.
Σύμφωνα με το νόμο, την κατεδάφισή τους αναλαμβάνει η Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων Αυθαιρέτων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στην οποία έχουν διαβιβαστεί οι σχετικοί πίνακες των παραπάνω αυθαιρέτων.
Υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προτεραιότητα θα λάβει η κατεδάφιση πολυτελών κτισμάτων και όχι μικρών οικημάτων, τα οποία ενδέχεται να εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες.   Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης 

***  Μύδροι Νίκα κατά ...του συστήματος για τις πολεοδομικές μελέτες
 
Μύδροι Νίκα εναντίον του συστήματος που υπηρετείΤου Αντώνη Πετρόγιαννη Ας υποθέσουμε ότι στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας βρισκόταν στην αίθουσα πολίτης που δε γνώριζε την κομματική ταυτότητα και το παρελθόν του δημάρχου Παν. Νίκα. Το συμπέρασμα που θα έβγαζε, αν τον άκουγε να μιλά για το θέμα των πολεοδομικών μελετών του Σχεδίου Πόλης (Ασπρόχωμα, Κηπούπολη, Βέργα, Μικρή Μαντίνεια), θα ήταν ότι ανήκει στον... ακροαριστερό χώρο, όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται οι πέραν των ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κομματικοί σχηματισμοί. Κι όμως, ο άνθρωπος που λοιδορούσε τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις είναι ο ίδιος που τις στηρίζει και τον στηρίζουν στην πολιτική του σταδιοδρομία. Και τι δε μας είπε ο κ. δήμαρχος. Για συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων που εξυπηρετούνται ανάλογα με το χρώμα των κυβερνήσεων (γαλάζιο ή πράσινο), για τις παρεμβάσεις βουλευτών, για την εσκεμμένη ολιγωρία της δημόσιας διοίκησης. Όλα τα παραπάνω είναι η αιτία των χρόνιων καθυστερήσεών τους για τον κ. Νίκα! Παρ’ όλα αυτά, είπε ότι ελπίζει πως το νέο θεσμικό πλαίσιο του υπουργείου Περιβάλλοντος θα ξεκαθαρίσει προς το καλύτερο τα πράγματα! Καθαρά τεχνικά, η αρμόδια δημοτική σύμβουλος, Παναγιώτα Ντίντα, ισχυρίστηκε ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την τύχη τους και ότι πολύ σύντομα η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει υπέρ των ιδιοκτητών οικοπέδων. «Κι αυτά δεν είναι μετέωρα λόγια, αλλά η πραγματικότητα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει για καμία μελέτη ουσιαστική εκκρεμότητα», σχολίασε. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι κάποια μικρή καθυστέρηση που υπάρχει με τη μελέτη της Μικρής Μαντίνειας οφείλεται στην υποστελέχωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά κι εκεί τα προβλήματα βαίνουν προς λύση και ο Δήμος Καλαμάτας θα προχωρήσει, μάλιστα, στη χρηματοδότηση της πράξης εφαρμογής από ίδιους πόρους. -

***   Συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ για τις "Θίνες" Κυπαρισσίας         
           
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
Συνάντηση ενημέρωσης γ.γ. ΥΠΕΚΑ με
βουλευτές και δημάρχους Μεσσηνίας-Ηλείας
 Εν όψει της δημόσιας διαβούλευσης που πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών «GR2330005: Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος», «GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο-Κυπαρισσία» και «GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι-Κυπαρισσία)», οργανώθηκε χθες με πρωτοβουλία της γενικής γραμματέως ΥΠΕΚΑ, Νάντιας Γιαννακοπούλου, συνάντηση ενημέρωσης στο υπουργείο με βουλευτές και δημάρχους της Μεσσηνίας και της Ηλείας.
Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν ο ειδικός γραμματέας Υδάτων ΥΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Τριάντης, η διευθύντρια Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού ΥΠΕΚΑ Ρεβέκκα Μπατμάνογλου, η βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. και πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Γεώργιος Κοντογιάννης, συνεργάτες της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, συνεργάτες του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου, ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιάννης Φιλντίσης, ο δήμαρχος Κρεστένων-Ανδρίτσαινας Διονύσης Μπαλιούκος, ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, καθώς και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Πύργου.
Αντίστοιχη συνάντηση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε προχθές με το δήμαρχο Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλο.
Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση επί των αρχών και αξόνων που περιλαμβάνει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών του Κυπαρισσιακού Κόλπου, το οποίο θα βγει σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ, ενώ αναπτύχθηκε εκτενής διάλογος για τα θέματα που αφορούν στις συγκεκριμένες περιοχές. 

***  Ο εγωιστής γίγαντας απόψε στη Μαντίνεια         
           
Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Καλαμάτας και της «Φάρις», η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας παρουσίασε χθες βράδυ και θα επαναλάβει σήμερα (9.00 μ.μ.) την παράσταση κουκλοθέατρου με το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο Εγωιστής Γίγαντας» στη Μαντίνεια.
Η μουσική είναι του Νίκου Ξανθούλη, τα σκηνικά και οι κουκλοκατασκευές της Λέττας Πετρουλάκη, ενώ παίρνουν μέρος οι κουκλοπαίκτες: Φανή Αλεξανδρίδη, Σταυρούλα Γκόνου, Μίνα Μουρίκη, Ευτυχία Νικολάου, Λέττα Πετρουλάκη και Ελένη Χριστοπούλου.
Στον ήχο και στα φώτα οι Πόπη Μαυρέα και Ντίνα Τσαπάκη. Η παράσταση διαρκεί 45 λεπτά και η είσοδος είναι δωρεάν. 
 
***  Συνάντηση παλιών κατασκηνωτών
 
Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 9-10 Αυγούστου, διοργανώνεται συνάντηση παλιών κατασκηνωτών στην κατασκήνωση της ΓΕΧΑ στον Ταΰγετο. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944802400. - 

*** Επαγγέλματα που δεν υπάρχουν πια στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

  
 
 
 
 
 Για την ιστορία της πόλης: Βασίλης Ι. Μανιάτης Είναι γεγονός ότι το πέρασμα του χρόνου φέρνει στους ανθρώπους πολλές και διάφορες αλλαγές. Η εξέλιξη επόμενο ήταν να διώξει από τη ζωή μας κάποια πράγματα ή καταστάσεις, που θεωρούνται πλέον αναχρονιστικά, και στη θέση τους να μπουν καινούργια, ίσως πιο καλά, πιο εξυπηρετικά, πιο ωφέλιμα ή και μερικές φορές… ζημιογόνα. Έτσι, μέσα σ’ αυτή την αναδημιουργία, προς το καλύτερο βέβαια, πολλά επαγγέλματα που δημιούργησαν οι άνθρωποι για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, χάθηκαν για πάντα. Σκοπός αυτού του δημοσιεύματος είναι να γνωρίσουν οι νεότεροι ότι παλιότερα υπήρχαν κι άλλα επαγγέλματα που δε γνώρισαν και τα χρόνια εκείνα εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των ανθρώπων!Ο λουστραδόρος Ένα μικρό κασελάκι, που μέσα περιείχε βούρτσες, μπογιές για τα παπούτσια και ένα πανί από βελούδο για το τελευταίο λουστράρισμα. Ο εικονιζόμενος είχε πιάτσα στην πλατεία της 23ης Μαρτίου, μπροστά στο κηπάριο. Ήταν λεβεντάνθρωπος και χαρακτηριστικό ήταν ότι χτυπούσε τις δύο βούρτσες μεταξύ τους για να τραβήξει την προσοχή των πελατών.Ο καστανάς Χαρακτηριστική εικόνα του Καστανά με τη «φου-φου» και τα κάρβουνα. Δυστυχώς κι αυτό το επάγγελμα τείνει να εκλείψει σιγά σιγά. Ελάχιστοι έχουν απομείνει σε επαρχιακές πόλεις. Οι πρώτοι καστανάδες ξεκινούσαν από τη Θεσσαλία. Ιδιαίτερα από τις περιοχές της Καρδίτσας, των Τρικάλων, των Φαρσάλων κ.α. Ήταν κι αυτό ένα επάγγελμα.Οι γυρολόγοι Οι γυρολόγοι ήταν διάφοροι. Παλιατζήδες, γανωματήδες, ακονιστές, επισκευαστές καρεκλών κ.ά. Γύριζαν τις γειτονιές με το μόνιππο κάρο και διαλαλούσαν ο καθένας το είδος του. Τα μόνιππα κάρα τώρα αντικαταστάθηκαν από τα ημιφορτηγάκια αυτοκίνητα.Ο υπαίθριος παγωτατζής Επάγγελμα καθαρά καλοκαιρινό. Διατηρούσε τη ψύξη με πάγο, βέβαια, και όργωνε τις γειτονιές, διαλαλώντας το παγωτό χωνάκι σε τρία αρώματα, βανίλια, σοκολάτα και φράουλα. Πιο πολύ σύχναζε σε πλατείες και παιδικές χαρές, γιατί είναι γνωστή η αγάπη των παιδιών για τα παγωτά.Ο μπαλωματής Επιδιόρθωνε τα παπούτσια, έβαζε σόλες, κυρίως από λάστιχο, έραβε τα σκισμένα παπούτσια, κάρφωνε και έβαζε τσόντες και κολλήματα. Έπαιρνε και μέτρα για την κατασκευή καινούργιων «επί παραγγελία».Υπαίθριος φωτογράφος Αυτόν τον συναντούσες σε πλατείες, πάρκα και γενικότερα σε μέρη όπου σύχναζε κόσμος. Ήταν ο άνθρωπος που τα χρόνια εκείνα απαθανάτιζε πρόσωπα και γεγονότα και σου παρέδιδε τη φωτογραφία μέσα σε λίγα λεπτά. Για τα χρόνια εκείνα ήταν ένα μεγάλο γεγονός. Το αρνητικό φιλμ ήταν γυάλινο!Αχθοφόρος Αυτός είναι ο αχθοφόρος. Κουβαλούσε με το καροτσάκι του εμπορεύματα, βαλίτσες κ.ά., πριν ακόμα εμφανιστούν τα κάρα με τα μόνιππα άλογα. Υπήρχαν και επί Τουρκοκρατίας και ονομάζονταν «χαμάληδες» ή «βαστάζοι» και αξιοσημείωτο είναι ότι πριν από την ανακάλυψη του καροτσιού, φορτώνονταν στην πλάτη τους τα διάφορα εμπορεύματα. Εντυπωσιακό είναι το ότι το 1864 εκδόθηκε από τον αστυνομικό διευθυντή της Αθήνας, Ι. Καραγιαννόπουλο, αστυνομική διάταξη ότι κάθε αχθοφόρος έπρεπε να είναι εφοδιασμένος με άδεια, τον αριθμό της οποίας κρεμούσαν με μία πινακίδα στο λαιμό τους.Ο αμαξάς Ήταν το μεταφορικό μέσον της εποχής εκείνης και μέχρι το 1960. Μετέφερε, κυρίως, ανθρώπους και ήταν πολύ ρομαντική βόλτα με το αλογάκι, καθώς χτυπούσαν στο δρόμο τα πέταλά του και αντηχούσαν τα κουδούνια του. Το αυτοκίνητο έσβησε τελείως το επάγγελμα αυτό.Ο σαλεπιτζής Ήταν το νυχτοπούλι που με το προϊόν του ζέσταινε τους πολίτες τις κρύες νύχτες και τις πρωινές ώρες τους εργάτες για τη δουλειά. Το θερμαντικό ποτό του, ρωσικής προέλευσης, το έλεγαν «σαλέπι». Ήταν κάπως σαν βρασμένο κρασί με ζάχαρη ή μέλι.Καλάθι για ψάρεμα…Ο γαλατάς Από την παραγωγή στην κατανάλωση - 

*** Η αποτοξίνωση των 3 ημερών που θα καθαρίσει το συκώτι σας
Η αποτοξίνωση των 3 ημερών που θα καθαρίσει το συκώτι σας
 Μια ολιγοήμερη διατροφή με σκοπό τον καθαρισμό του ήπατος είναι σημαντική για να αποβάλλετε όλες τις τοξίνες από τον οργανισμό σας και να δείτε πολλά περισσότερα οφέλη σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Το συκώτι είναι άλλωστε το "φίλτρο" του οργανισμού μας, το οποίο συγκρατεί τις περισσότερες επικίνδυνες ουσίες από το να εισέλθουν στο αίμα και από εκεί στα όργανα και στο υπόλοιπο σώμα.
Όταν καθαρίζουμε από τις συσσωρευμένες τοξίνες το συκώτι, ανανεώνουμε και ενισχύουμε τη λειτουργία του και άρα, αυξάνουμε την καλύτερη προστασία όλου του οργανισμού.
Αποτοξίνωση 3 ημερών με βάση έναν χυμό από μούρα (κράνμπερι)
Αυτή η δίαιτα των 3 ημερών, εκτός από τον καθαρισμό του ήπατος, θα φέρει και απώλεια σωματικού βάρους. Αυτή η δεύτερη "παρενέργεια", ωστόσο, είναι παροδική και μόλις επιστρέψετε στο κανονικό διατροφικό σας πρόγραμμα, το βάρος σας θα επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
-Χυμός από κράνμπερι, 225 γραμάρια, χωρίς πρόσθετες τεχνητές γλυκαντικές ουσίες
-Νερό, 2 λίτρα
-Κανέλα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού
-Τζίντζερ, 1/4 κουταλάκι του γλυκού
-Μοσχοκάρυδο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού
-Χυμός πορτοκαλιού, 3/4 φλιτζανιού φρεσκοστυμμένος
-Χυμός λεμονιού, 1/4 φλιτζανιού φρεσκοστυμμένος
-Λίγη στέβια (ή άλλη φυσική γλυκαντική ουσία)
-Λιναρόσπορος τριμμένος (μπορεί να αποθηκευθεί στην κατάψυξη)
Παρασκευή:
Βάλτε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με τον χυμό κράνμπερι και θερμάνετε απλά μέχρι να φτάσει το μείγμα σε σημείο βρασμού. Βάλτε την κανέλα, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο σε ένα "σακουλάκι/διχτάκι" με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορείτε μετά να τα αφαιρέσετε όλα μαζί από το μείγμα.
Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάλτε το σακουλάκι μέσα στο χυμό και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά κάνοντας μερικές απαλές κινήσεις, σαν να φτιάχνετε τσάι.
Όταν το μείγμα κρυώσει, προσθέστε τους κιτρώδεις χυμούς (πορτοκάλι, λεμόνι) και αν επιθυμείτε προσθέστε και λίγη γλυκαντική ουσία.
Τι να κάνετε την 1η μέρα:
-Στο πρωινό, πιείτε ένα ποτήρι από τον χυμό, αφότου πρώτα προσθέσετε και ανακατέψτε καλά δύο κουταλάκια τριμμένο λιναρόσπορο μέσα στο μείγμα.
-Πιείτε 225 γραμμάρια νερό μία ώρα αργότερα
-Πίνετε εναλλάξ νερό και χυμό από το μείγμα (χωρίς λιναρόσπορο πλέον) για τις επόμενες 12 ώρες
-Πιείτε ένα ακόμα ποτήρι από τον αποτοξινωτικό χυμό μαζί με δύο κουταλάκια τριμμένο λιναρόσπορο πριν πέσετε για ύπνο
Τα μπαχαρικά που περιέχει ο χυμός, διασπούν τα λιπώδη κύτταρα, ενώ το λεμόνι μειώνει την όρεξη, γεγονός που κάνει την τριήμερη αυτή διαδικασία πιο εύκολη.
Για τις επόμενες δύο ημέρες, προσθέστε τα ακόλουθα ελαφρά γεύματα:
Πρωινό: αυγά ομελέτα, λαχανικά και ένα πορτοκάλι. Πιείτε ένα ποτήρι νερό με χυμό λεμονιού (συνεχίστε να το κάνετε μαζί με κάθε γεύμα στην διάρκεια της ημέρας)
Σνακ 1: Μία κούπα γιαούρτι με μερικά μούρα ή/και ξηρούς καρπούς και σπόρους
Μεσημεριανό: Σαλάτα από πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Προσθέστε ραπανάκια και αγκινάρα ως "βάση" στην σαλάτα ή ως συνοδευτικό της. Επίσης φάτε 170 γραμμάρια πρωτεΐνη (από καθαρό κρέας ή λαχανικά)
Σνακ 2: Ένα μήλο με κανέλα και μοσχοκάρυδο. Μπορείτε και να το ψήσετε για να το φάτε ως γλυκό
Βραδινό: Ελεγχόμενη ποσότητα λαχανικών όπως κουνουπίδι και μπρόκολο, και 170 γραμμάρια πρωτεΐνης, όπως και στο μεσημεριανό-
~


*** ΑΡΧΑΙΑ  ΜΕΣΣΗΝΗ  εκδηλώσεις  :
"Μια μεγάλη συναυλία – gala όπερας θα παρουσιάσουν στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης τα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ την Κυριακή 3 Αυγούστου και ώρα 21.30.
Η Εθνική Συμφωνική Ορχηστρα της ΝΕΡΙΤ, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίας Γουρζή, θα ερμηνεύσει έργα των W.A. Mozart, Georges Bizet, C. W. Gluck, Giacomo Puccini, Antonin Dvořak, Jacques Offenbach και Camille Saint-Saens.
Συμπράττουν οι σολίστ Αννα Στυλιανάκη (σοπράνο) και Ελένη Βουδουράκη (μετζοσοπράνο), οι οποίες και θα ερμηνεύσουν άριες από γνωστές όπερες.
Η εκδήλωση εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων της ΝΕΡΙΤ με στόχο την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων ως βάσης για τη λειτουργική σύνδεση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.
Τη συναυλία, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και την ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ, θα παρουσιάσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΝΕΡΙΤ Νίκος Ξανθούλης."
Μια μεγάλη συναυλία – gala όπερας θα παρουσιάσουν στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης τα Μουσικά Σύνολα της ΝΕΡΙΤ την Κυριακή 3 Αυγούστου και ώρα 21.30.
~ Η Εθνική Συμφωνική Ορχηστρα της ΝΕΡΙΤ, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίας Γουρζή, θα ερμηνεύσει έργα των W.A. Mozart, Georges Bizet, C. W. Gluck, Giacomo Puccini, Antonin Dvořak, Jacques Offenbach και Camille Saint-Saens.
Συμπράττουν οι σολίστ Αννα Στυλιανάκη (σοπράνο) και Ελένη Βουδουράκη (μετζοσοπράνο), οι οποίες και θα ερμηνεύσουν άριες από γνωστές όπερες.
voudouraki
Η σολίστ Ελένη Βουδουράκη
stylianaki
Η σολίστ Άννα Στυλιανάκη
Η εκδήλωση εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων της ΝΕΡΙΤ με στόχο την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων ως βάσης για τη λειτουργική σύνδεση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.
Τη συναυλία, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και την ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ, θα παρουσιάσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΝΕΡΙΤ Νίκος Ξανθούλης.

*** Τραγωδία στην άσφαλτο - Σκοτώθηκε για να μην πατήσει γυναίκα
Για να σώσει την άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή του...

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί στις Σέρρες όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος ξέφυγε από την πορεία του και παρέσυρε 41χρονη πεζή.
Από την ανατροπή τραυματίστηκε σοβαρά ο νεαρός, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ελαφρά τραυματίστηκε η 41χρονη γυναίκα που μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος οδηγός σκοτώθηκε, όταν στην προσπάθειά του να «μαζέψει» το αυτοκίνητο πριν παρασύρει τη γυναίκα, έστριψε απότομα το τιμόνι και το ΙΧ «καρφώθηκε» στο διαχωριστικό στηθαίο.
newsbomb.gr

   *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
 http://www.youtube.com/stamos01 ,       3537     video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , =  1984    video .-   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =        1995  video.- 
Σύνολον                                                      7516  βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2581  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    598.–
~**   https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   196 .-
~**  http://www.twitter.com/stamos01/

ΑΝΑΡΤΗΓΣΕΙΣ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2014  :

 ~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Αυγούστου 2014  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/08/01-2014.html , .-
~  Επιλογές  Θεμάτων  Παρασκευή  01  Αυγούστου  2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/08/01-2014.html ,
Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσγς Σάββατο 02 Αυγούστου 2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/08/02-2014.html  , .-  
Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Αυγούστου 2014   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/08/03-2014.html ,  .-

***