~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06/12/2014

Άρωμα  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  06/12/2014  :

ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ σήμερα !
ΚΑΛΟ Σ/Κ επίσης  για όλους  μας  !!!

***  Βάπτιση και ονοματοδοσία μόνο με δήλωση και των δύο γονέων στην Καλαμάτα

Η βάπτιση μπορεί να θεωρηθεί και ως ονοματοδοσία μόνο όταν στη δήλωσή της προβαίνουν και οι δύο γονείς από κοινού ή ο ένας με έγγραφη εξουσιοδότηση του άλλου. Τούτο αναφέρει έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών. Εξηγεί, δε, πως «η άσκηση της ονοματοδοσίας του τέκνου, είτε είναι βαπτισμένο είτε είναι αβάπτιστο, πραγματοποιείται με δήλωση του κυρίου ονόματος του τέκνου προς τον αρμόδιο ληξίαρχο, ο οποίος είναι από το νόμο το μόνο αρμόδιο όργανο του κράτους προς το οποίο απευθύνεται η σχετική δήλωση των γονέων». -

***  Εκδήλωση μνήμης για τη Φρίντα Λιάππα από τον «Πάμισο» (φωτογραφίες)         
    
 
  Το σκηνοθετικό και συγγραφικό έργο της Φρίντας Λιάππα παρουσιάζεται την Κυριακή στην Αθήνα από το Σύλλογο των Απανταχού Νησιωτών «Πάμισος». Πρόκειται για μια εκδήλωση μνήμης στη Μεσσήνια σκηνοθέτιδα, όπου θα μιλήσουν σημαντικοί άνθρωποι του χώρου των γραμμάτων και των τεχνών, όπως σημειώνεται στην πρόσκληση.
Η παρουσίαση έχει τίτλο «20 χρόνια, μια απουσία γεμίζει τη ζωή μας» και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 11.30 το πρωί, στο Gazarte, Βουτάδων 32 - 34 στο Γκάζι, Στάση Μετρό Κεραμεικός.
Με αφορμή την παραπάνω σημαντική εκδήλωση, το «Θάρρος» αναδημοσιεύει ένα ενδιαφέρον κείμενο που υπογράφει η Αργυρώ Μποζώνη από το περιοδικό Lifo.
  Μαρτυρίες για τη Μεσσήνια καλλιτέχνιδα
«Μπορεί η αφήγησή σου να έχει τη μορφή ενός παραμυθιού, ενός τραγουδιού, ενός μόνο ήχου –μυριάδες είναι οι τρόποι που υπάρχουν -, αλλά πάντα από κάτω θα υπάρχει αυτό που δίνει ισχύ σ’ όλες τις μεγάλες ταινίες που διασώζονται μέχρι σήμερα: το ανθρώπινο δράμα. Έτσι, εμένα μ’ ενδιαφέρει η αλήθεια μιας κατάστασης κι όχι η αληθοφάνειά της, η μοίρα ενός προσώπου και όχι η ωραιοποίησή του, η σύγκρουση των δυνάμεων που λειτουργούν μέσα σε μια υπόθεση και όχι η παράστασή τους. Μ’ ενδιαφέρουν, με δυο λόγια, οι ιστορίες που αφηγείται χρόνια τώρα ο λαός μας –μ’ ενδιαφέρει όμως και η “ιστορία” που κρύβει μέσα της ο τρόπος που ένας άνθρωπος πιάνει το ποτήρι του…», έλεγε η Φρίντα Λιάππα στον Τέλη Σαμαντά σε συνέντευξή της στην «Αυγή» το Νοέμβριο του 1981.
«Νομίζω η Φρίντα», μας λέει ο Κυριάκος Αγγελάκος, ένας από τους ανθρώπους της ζωής της, «έχει αφήσει ένα ίχνος το οποίο καλό είναι να το παρακολουθούμε ακόμα, να βλέπουμε τις ταινίες της, να διαβάζουμε τα ποιήματά της». «Σαν δημιουργός, στις ταινίες, έβγαινε η πιο πεισματάρικη πλευρά του χαρακτήρα της. Γιατί στην ουσία η Φρίντα είχε μια εγγενή αντίθεση. Ήταν ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και ευάλωτο πλάσμα, με μια τρομερή μαχητικότητα από την άλλη πλευρά και ένα τρομερό πείσμα στα πράγματα τα οποία έκανε. Είτε έκανε ταινίες είτε ο τρόπος που ντυνόταν, δυναμική μέσα σε ένα χώρο κυρίως ανδροκρατούμενο. Την εποχή εκείνη στην ουσία είχε επιβάλει την παρουσία της, δεν της δόθηκε τίποτα, ήταν ένα πράγμα το οποίο το κατέκτησε και το επέβαλε. Επέβαλε την παρουσία της μέσα σε ένα χώρο όπου κυριαρχούσανε άντρες, αποκλειστικά άντρες. Οι δύο γυναίκες που υπήρχαν την εποχή εκείνη ήταν η Τόνια Μαρκετάκη και η Φρίντα. Νομίζω ότι είναι από τους πιο παθιασμένους ανθρώπους που έχω δει γύρω από την τέχνη».
Ήταν ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και ευάλωτο πλάσμα, με μια τρομερή μαχητικότητα από την άλλη πλευρά και ένα τρομερό πείσμα στα πράγματα τα οποία έκανε. Είτε έκανε ταινίες είτε ο τρόπος που ντυνόταν, δυναμική μέσα σε ένα χώρο κυρίως ανδροκρατούμενο.
«Η ίδια είχε μία φράση του Νίκολας Ρέι που την έλεγε συνέχεια. Έλεγε «Πείσμα και μόνο πείσμα, ένα ατέλειωτο πείσμα να μην κάνω τίποτα με το οποίο δεν είμαι ερωτευμένος μαζί του» και σε όλη της τη ζωή ακολούθησε ακριβώς αυτό. Έκανε πράγματα μόνο τα οποία ήθελε να κάνει. Αυτό το πλήρωσε πάρα πολύ βαριά. Δεν είχε ποτέ μια ζωή με οικονομική ευχέρεια, μετά την τελευταία της ταινία πούλησε το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που είχε, ένα σπίτι στον Καρέα, για να ξεχρεώσει, για να μην οφείλει σε κανέναν».
«Είχε ένα δικό της τρόπο, ήταν μια ποιητική οπτική πάνω στο ρεαλισμό. Όχι, όμως, μέσα από μία εξιδανίκευση της ποιητικότητας και όλα αυτά. Ακόμα και αυτό που μπορούσαν οι άλλοι να το χαρακτηρίσουν σαν λαϊκό μπορούσε να το πάρει και να το αναδείξει σε ένα ποιητικό γεγονός. Το 1976, παίρνει τον τίτλο ενός λαϊκού τραγουδιού του Μητροπάνου, το “Μια ζωή σε θυμάμαι να φεύγεις”, που για τους άλλους ήταν χαμηλού ενδιαφέροντος, και πάνω σ’ αυτό χτίζει μια ταινία στην οποία βάζει όλα τα στοιχεία της προσωπικής της μυθολογίας τεταγμένα με ένα τρόπο άλλο. Βάζει τον Τσιτσάνη, βάζει το ελληνικό λαϊκό τραγούδι, βάζει τον Raymond Chandler, το αμερικάνικο μυθιστόρημα, βάζει τις σχέσεις της με την Αριστερά, βάζει τη σχέση του αρσενικού με το θηλυκό, με τον άντρα να φεύγει, ας πούμε, και να ξαναγυρνάει μετά από μια περιπλάνηση, το αδιέξοδο του δημιουργού που κολλάει, βάζει το θέατρο μέσα απ’ τον Μιχαηλίδη και ένα ανέβασμα της Μήδειας. Και ταυτόχρονα, βάζει τον τρόπο ζωής μιας συγκεκριμένης, όχι παρέας, μια συγκεκριμένης γενιάς, σε μια συγκεκριμένη εποχή που είναι η μεταπολίτευση. Διατηρώντας βεβαίως ένα ανοικτό φινάλε. Πάντα της άρεσε να μην κλείνει τις ταινίες, τα φινάλε να είναι ανοιχτά. Ακόμα και μετά, όταν στην επόμενη ταινία η μία αδερφή αυτοκτονεί, η άλλη είναι σε ένα αεροδρόμιο. Πάντα υπάρχει κάτι που δεν κλείνει». Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης 

***  ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Ψήφισμα για τον Νίκο Ρωμανό και συγκέντρωση απόψε         
            
Από τη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, που έγινε την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, εγκρίθηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:
«Ο κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται εδώ και 25 μέρες σε απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμά του στις εκπαιδευτικές άδειες για να σπουδάσει στο ΤΕΙ Αθήνας, όπου πέρασε αφού έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις μέσα από τη φυλακή.
Η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού είναι εξαιρετικά κρίσιμη και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”, με άμεσα υπαρκτό κίνδυνο για μόνιμες βλάβες στην υγεία του ή ακόμα και να χάσει οριστικά τη μάχη του για ζωή. Η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της ακραίας λιτότητας, του αυταρχισμού και της ακροδεξιάς ατζέντας, θα έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβεί στον απεργό πείνας. Από κοινού με τους κρατικούς της μηχανισμούς θα είναι οι μόνοι ηθικοί και πολιτικοί αυτουργοί μιας δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου που επιλέγει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του ως κρατούμενος, με όπλο την ίδια του τη ζωή.
Η κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης, λειτουργώντας εκδικητικά πέρα από κάθε θεσμικό πλαίσιο, επιδιώκουν να εμπεδώσουν το δόγμα της μηδενικής ανοχής. Η εξαίρεση δικαιωμάτων και ελευθεριών, που με αγώνες έχουν κατακτηθεί, τείνει να γίνει ο κανόνας, μέσα σε μια συνθήκη κρίσης ολοένα και πιο βαθιάς, την ώρα που κάθε επίδοξο “success story” γίνεται ολοένα και πιο φαιδρό.
Η αλληλεγγύη στον Ν. Ρωμανό πληθαίνει. Ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει υπόθεση ολόκληρης της πληττόμενης και αγωνιζόμενης κοινωνίας, προκειμένου να τον οπλίσει με αλληλεγγύη και να είναι νικηφόρος.
Καλούμε όλους και όλες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνουν φορείς και συλλογικότητες της Καλαμάτας στη μνήμη του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, στις 7.00 το βράδυ, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, και για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό».
 
***  Οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου για την 6η επέτειο μνήμης από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου         
           
Η κρύα νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου 2008 ανασύρει από τις μνήμες μας τη δολοφονία του -τότε έφηβου και μαθητή- Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το ειδεχθές αυτό έγκλημα σχετίζεται άμεσα με τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, στρέφοντας το όπλο του στο νεαρό Αλέξη του στερεί το αναφαίρετο δικαίωμα της ζωής.
Η είδηση έπεσε σαν «βόμβα». Μία «βόμβα» που ακόμα προκαλεί εκρήξεις, με χιλιάδες κόσμου να βγαίνουν κάθε χρόνο την ίδια ημέρα στους δρόμους και πολλά αναπάντητα «γιατί». Ακολούθησαν καταλήψεις σε πολλά γυμνάσια και λύκεια της χώρας. Κλειστές έμειναν και πανεπιστημιακές σχολές ενώ δεν άνοιξε και το σχολείο στη Σταμάτα στο οποίο πήγαινε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

 Στην ήδη έκρυθμη κοινωνική, πολιτική και οικονομικά ασταθή ζωή της χώρας έρχεται να προστεθεί η δολοφονία ενός παιδιού, πυροδοτώντας μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων της κοινωνίας, με αποκορύφωμα τα γεγονότα που έλαβαν τόπο στο κέντρο των Αθηνών εκείνες τις ημέρες. Η κοινωνική κατακραυγή μεγάλη. Το λάθος ασυγχώρητο. Μέσα σε λίγες ημέρες, η τότε σε εορταστικό κλίμα Αθήνα γίνεται το επίκεντρο της οργής των διαδηλωτών με αποτέλεσμα τεράστιες υλικοτεχνικές ζημιές. Η πολιτεία αβοήθητη προσπαθεί να αντιδράσει προχωρώντας σε πολυάριθμες προσαγωγές και συλλήψεις. Υπουργοί παραιτούνται για λόγους ευθιξίας και με τις παραιτήσεις αυτών να μη γίνονται δεκτές από την τότε κυβέρνηση. Το ρολόι μετράει αντίστροφα για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 15 μήνες για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, ενώ στον Βασίλη Σαραλιώτη, τον άλλο αστυνομικό του αποδόθηκε η ποινή της κάθειρξης για δέκα χρόνια.

Μετά από 6 χρόνια το γεγονός δεν έχει ξεχαστεί...πως θα μπορούσε άλλωστε? Η επέτειος μνήμης του θυμίζει σε όλους μας το δικαίωμα στη ζωή, στην ελευθερία λόγου -έκφρασης και στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Ως φοιτητικός σύλλογος κατακρίνουμε τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου και δηλώνουμε παρών σε μια δύσκολη περίοδο αποδεικνύοντας πως ο φοιτητής έχει φωνή και μπορεί να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο.
  Πρόεδρος Φ.Σ. ΙΑΔΠΑ - Δέσποινα Ντρούβα
Αντιπρόεδρος Φ.Σ. ΙΑΔΠΑ - Παναγιώτης Τσελέκης
 Πρόεδρος Φ.Σ. Φιλολογίας - Γεωργία Προδρόμου
Αντιπρόεδρος Φ.Σ. Φιλολογίας - Αντώνης Μανέτας
 
***  Ο Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Καλαμάτα και η σημερινή Λειτουργία (φωτογραφίες)         
     
   
   
  Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, συμπαραστατούμενος από ιερείς της πόλης.
Ο προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο και τους ιερείς για την παρουσία τους και ευχήθηκε ο Άγιος να χαρίζει υγεία και να σκέπει τους πιστούς.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν σήμερα με την τέλεση του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Στο τέλος της Λειτουργίας, θα τελεστεί Δοξολογία υπέρ υγείας και ενισχύσεως του προσωπικού του κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, το οποίο εορτάζει τον προστάτη του.
Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός
 
***  Ο Δ. Κουκούτσης αφιέρωσε στίχους του Νότη Σφακιανάκη στον Αντώνη Σαμαρά (βίντεο)          
   
Ελάχιστοι στην Ολομέλεια συνειδητοποίησαν σε ποιον ανήκουν οι στίχοι, με ορισμένους μάλιστα να αναρωτιούνται αν πρόκειται για κάποιον ποιητή!
«Δώσε ένα τέλος να αρμόζει, κάνε μια έξοδο μεγάλη, να σε χειροκροτήσουμε όλοι, τα πλήθη μάγεψε και πάλι» το συγκεκριμένο απόσπασμα από τραγούδι του Νότη Σφακιανάκη χρησιμοποίησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης για να στείλει πολιτικό μήνυμα αποχώρησης προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ωστόσο, ελάχιστοι στην Ολομέλεια συνειδητοποίησαν σε ποιον ανήκουν οι στίχοι με ορισμένους μάλιστα να αναρωτιούνται αν πρόκειται για κάποιον ποιητή! Οι απορίες λύθηκαν από τον προεδρεύοντα και λάτρη του λαϊκού πενταγράμμου Γιάννη Δριβελέγκα που αναφώνησε «μάλιστα… φέραμε και τον Σφακιανάκη στην Βουλή».  www.protothema.gr , .-
Ο βουλευτής της Χ.Α. Δ. Κουκούτσης αφιερώνει στον πρωθυπουργό τραγούδι του Σφακιανάκη!   Video:   http://youtu.be/EaCcq17Gg0s ,.-
 
 *** Βρετανικό Μουσείο: Αν δανείσουμε τα Γλυπτά στους Έλληνες, δεν θα μας τα επιστρέψουν         
           
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απόφαση του Βρετανικού Μουσείο να δανείσει το άγαλμα του Ιλισσού, μέλος των Γλυπτών του Παρθενώνα, σε έκθεση του Μουσείου Ερμιτάζ της Ρωσίας.
Όπως... περιχαρείς ανακοίνωσαν οι Βρετανοί, «οι διαχειριστές είναι ενθουσιασμένοι από το γεγονός ότι οι Ρώσοι πολίτες θα απολαύσουν σύντομα αυτό το ωραίο αντικείμενο», καθώς όπως επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Το καθήκον των διαχειριστών είναι να επιτρέπουν στους πολίτες όσο το δυνατόν περισσότερων χωρών να μοιράζονται την κοινή κληρονομιά τους».
Το άγαλμα του έλληνα θεού του ποταμού Ιλισσού, μια ξαπλωμένη ακέφαλη ανδρική μορφή, θα εκτεθεί στο ρωσικό μουσείο από το Σάββατο και μέχρι τις 18 Ιανουαρίου για να γιορτασθούν τα 250 χρόνια του.
Η ενέργεια αυτή των Βρετανών προκάλεσε αντιδράσεις σε κορυφαίο επίπεδο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, όπου ευαισθητοποιημένοι πολίτες ζητούν την επιστροφή των γλυπτών στην Αθήνα.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωση που εξέδωσε ανέφερε μεταξύ άλλων: «Προκαλεί τον Ελληνικό λαό η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου να "δανείσει" ένα από τα γλυπτά του Παρθενώνα σε έκθεση στην Αγία Πετρούπολη» και επισημαίνει ότι «το τελευταίο μέχρι σήμερα Βρετανικό δόγμα περί "αμετακίνητων" γλυπτών του Παρθενώνα παύει να ισχύει. Όπως καταρρίφθηκε με τη λειτουργία του Μουσείου της Ακρόπολης και το άλλο "επιχείρημά" τους, αυτό της έλλειψης ανάλογου χώρου που θα μπορούσε να τα φιλοξενήσει». Ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας σε δήλωσή του ανέφερε: «Μια ακόμη απόλυτη θέση της βρετανικής πλευράς παύει να ισχύει. Εκείνη του ότι τα Γλυπτά δεν πρόκειται να μετακινηθούν ποτέ».
Ο πρόεδρος της εκστρατείας για την επανένωση των Γλυπτών, βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Άντριου Τζορτζ, επέκρινε το Βρετανικό Μουσείο ότι περιφρονεί το ελληνικό αίτημα, ενώ ο Έντι ο΄Χαρα, πρόεδρος της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα δήλωσε «έξω φρενών»: «Είναι στην καλύτερη αναίσθητη και στη χειρότερη περίπτωση, ειλικρινά προκλητική» κίνηση το δάνειο αυτό στη Ρωσία.
Η «γνωστή» μας αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ, δηλώνει επίσης «έξαλλη» με την πρόκληση των Βρετανών: ««Είμαι σοκαρισμένη και τρομοκρατημένη με τον δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα. Γιατί κρίνεται η Ρωσία του Πούτιν ως κατάλληλη χώρα, ενώ η δημοκρατική Ελλάδα έχει επανειλημμένως απορριφθεί;», σχολίασε.
Οι Βρετανοί πάντως, όχι μόνο δεν κάνουν πίσω αλλά ευθαρσώς, μέσω του Νιλ Μακ Γκρέγκορ, διευθυντή του Μουσείου, δηλώνουν σε βρετανικά ΜΜΕ: «Εμείς θέλουμε να δανείσουμε τα γλυπτά, σε όποιον θέλει να μας τα επιστρέψει πίσω»!
Ερωτηθείς από το ραδιόφωνο του BBC αν θα δάνειζε το συγκεκριμένο άγαλμα σε ελληνικό μουσείο απάντησε: «Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε διατεθειμένοι να δανείσουμε τα Ελγίνεια, φτάνει να είναι εφικτή η μεταφορά τους, να υπάρχει σοβαρός λόγος για να εκτεθούν κάπου αλλού και εκεί που θα πάνε να είναι ασφαλή και να υπάρχουν εγγυήσεις για την επιστροφή τους στο Βρετανικό Μουσείο» υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να δανειστεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
Είναι η πρώτη φορά από το 1803 όταν ο Λόρδος Έλγιν μετέφερε τα κλεμμένα γλυπτά στη Βρετανία, που ένα από αυτά «ταξιδεύει» ξανά. Όχι όμως για το δρόμο της επιστροφής προς την Ελλάδα...
www.protothema.gr ,.-
 
***   Βελτιώνεται η υγεία της σκυλίτσας που βρέθηκε κρεμασμένη στη Νέα Κορώνη         
           
Βελτιώνεται καθημερινά η κατάσταση της υγείας της σκυλίτσας που εντοπίστηκε στις 11 Νοεμβρίου να κρέμεται από ένα δέντρο στην Νέα Κορώνη Μεσσηνίας ενώ το στόμα της ήταν γαντζωμένο σε αγκίστρια.
Το ζώο χειρουργήθηκε χθες όπως εξήγησε στο zoosos.gr η Κατερίνα Πεζώνη μέλος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας (Φ.Ο.Κ.) και στις 11 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί και δεύτερη χειρουργική επέμβαση στη μουσούδα του.
Το δεύτερο χειρουργείο θα γίνει στις 11 Ιανουαρίου.
Για την ώρα όλα εξελίσσονται ομαλά και τα μέλη του Φ.Ο.Κ., που έχουν αναλάβει την φροντίδα της σκυλίτσας που την ονομάτισαν Ρούλα ευελπιστούν αφού ολοκληρωθεί και το δεύτερο χειρουργείου να μην χρειαστεί και πλαστική επέμβαση.

***

***  Άρωμα  αθλητικής  ενημέρωσης :


 
*** Τροχαίο είχαν κατά την επιστροφή από την προπόνηση οι Καλαντζής και Ηλιόπουλος 

Οριστικά εκτός μάχης ο Τριάντος Ο Βασίλης Τριάντος συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα και χθες, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Νίκου Κουρμπανά για την Κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τον Αστέρα Μαγούλας. Ο 29χρονος αμυντικός έχει μεν μεγάλη επιθυμία ν’ αγωνιστεί, απέναντι στην πρώην ομάδα του, όμως ο χρόνος είναι λιγοστός και το πιθανότερο είναι ότι θα προφυλαχθεί για να παρουσιαστεί έτοιμος στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Άλλωστε η Καλαμάτα έχει «δεχθεί πολλά κτυπήματα» από τον παράγοντα τραυματισμοί και ο τεχνικός της Μαύρης Θύελλας δεν θέλει καν να σκέπτεται το ενδεχόμενο να χάσει έναν σημαντικό ποδοσφαιριστή του για μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος. Στον αντίποδα κανονικά συμμετείχε ο Δημητριάδης, που θα βρίσκεται στη διάθεση του κ. Κουρμπανά, αποτελώντας και σ’ αυτό το ματς τη δύναμη πυρός στην επιθετική γραμμή της Καλαμάτας. Θα υπάρξουν πάντως αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας, σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τον Παναργειακό, κάτι που κρίνεται αναγκαίο λόγω της απώλειας Τριάντου και της τιμωρίας των Ηλιόπουλου και Ρούσση, αλλά και της επιστροφής του Τσάτσου που εξέτισε την ποινή του. Τα πλάνα και οι σκέψεις του τεχνικού της Μαύρης Θύελλας για τον τρόπο αντιμετώπισης του Κυριακάτικου αντιπάλου θα γίνουν πιο ξεκάθαρα μετά τη σημερινή ημέρα, που θα περιλαμβάνει το δίτερμα των «αποκαλύψεων». Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, η ομάδα θα προπονηθεί στο Δημοτικό Στάδιο, ενώ σ’ αντίθετη περίπτωση η προπόνηση θα γίνει όπως και η χθεσινή στο Ασπρόχωμα. Η χθεσινή διαδρομή της επιστροφής λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στους Χρήστο Καλαντζή και Κώστα Ηλιόπουλο, που ενεπλάκησαν άθελά τους σε τροχαίο. Κατά την επιστροφή από το γήπεδο του Ασπροχώματος το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο Καλαντζής εξετράπη από την πορεία του ύστερα από σύγκρουση με φορτηγό, ωστόσο οι δύο ποδοσφαιριστές στάθηκαν τυχεροί, αποφεύγοντας κάποιο σοβαρό τραυματισμό και παίρνοντας ως ενθύμιο λίγες εκδορές. Και μπορεί ο Ηλιόπουλος να είναι τιμωρημένος και να μην υπολογίζεται ούτως ή άλλως για το ματς με τη Μαγούλα, όμως δεν τίθεται καν θέμα απουσίας του Καλαντζή, που αποδείχθηκε ψύχραιμος στην αντιμετώπιση του άτυχου γεγονότος. Ν. Μπ. - 

***  Το πρόγραμμα (σ.σ. ολοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
~ *  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΟ 0-1  το γκολ  4/12/2014 : http://youtu.be/OUtMU2kqlYg ,.-

Σάββατο 06/12 15:00 
Βέροια-Πλατανιάς 2-0,(1-0).- , 
Τα  γκολ  : 9΄ Μπαλάφας ,60΄Καμπορά ,
Διαιτητές : Μ. Κουκουλάκης , Χ Ακριβός , Η. Κούλα ,   
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βέροια (Χ. Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Βέρτζος, Καλί, Αμαραντίδης, Μπαλάφας, 
Βάσκες, Καλτσάς, Κάμπορα, Ντουμίτρου, Μπαργκάν, Τζινάρ ,
{Ναμπουχάνε , Βεργώνης, Όστοϊτ} 
Πλατανιάς (Γ. Χριστόπουλος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Δημήτρης, Τόρες, 
Μπανανά, Μαχαμάτ, Ζαραδούκας, Φιγκέιρα, Τετέ, Μιλούνοβιτς, Κουλιμπαλί ,
{Τσουράκης, Γιακουμάκης , Γκομέζ}.-
Βίντεο με τα γκολ : 
 ~** ΒΕΡΟΙΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-0  φάσεις γκολ 6/12/2014 : http://youtu.be/ZVP-2AHO8zI .-
 
06/12 17:15 
Κέρκυρα-Ατρόμητος 1-1 ,(0-0).-^ {Κάτω από  δυνατή βροχή}
Τα γκολ : 60΄Κόντος ,92΄ Λαζαρίδης , 
Διαιτητές : Σ.Τριτσώνης , Δ. Γκάγκας , Ι. Απτόσογλου ,
Η ενδεκάδα του ΑΟΚ: Σέτκους,Δενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Γκόμες, Ντιόγκο, 
Μαραγκός. Ναγιάρ, Ζορμπάς, Χαβίτο, Κοντός, Καϊκούτ.
Ο πάγκος του Μιχάλη Γρηγορίου: Κουτζαβασίλης, Μαρκόβσκι, Παρασκευαΐδης, 
Ρόχας, Ανδρεόπουλος, Σάντσεθ, Κρητικός.
Η ενδεκάδα του Ατρόμητου: Γκορμπούνοφ, Αγκουαζί, Φυτανίδης, 
Ναπολεόνι, Παπάζογλου, Νάστος, Καραμάνος, Ούμπιδες, Λαζαρίδης, 
Πίτου Γκαρσία, Κοντοές.   
Ο πάγκος του Ρικάρντο Σα Πίντο: Μπάρκας, Μπρίτο, Τάτος, Φάμπιο, Μπάλλας,
 Κιβρακίδης, Θεολόγου.
 video  από αγώνα με τα γκολ : 
~**ΚΕΡΚΥΡΑ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  1-1 1ο γκολ  6/12/2014 : http://youtu.be/KNbieVDXmPI  ,
~**ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-1   γκολ ισοφάρισης  6/12/2014 : http://youtu.be/icpCH2sxFdo , .-

06/12 19:30
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 ,(0-1).-
Τα  γκολ : 23΄ Μιχαήλ,50΄ πεν.Φουρτούνης ,75΄Κασάμι ,88΄Γιάκος .-   
Διαιτητές : Σ.Μάνταλος , Β. Καραβασίλης , Β. Καμπούρης ,
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μιλιβόγιεβιτς(Σιόβας), 
Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Κασάμι, Ντοσεβί, Μπανίτες . 
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα, Σκόνδρας, Λόπεθ, Μιχαήλ, Χαρίσης, 
Αυγενικού, Σαπαλίδης, Κοροβέσης, Γιάκος, Ιλιτς ,
Στον πάγκο του Ολυμπιακού:  Μέγιερι, Μανιάτης, Εντινγκά, Διαμαντάκος, Φουστέρ, 
Σιόβας, Γκαζαριάν ,
Στον πάγκο τους ΠΑΣ Γιάννινα: Σωτηρίου, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Ακόστα, Ηλιάδης,
 Τσουκαλάς, Μανιάς . 
  Βίντεο από τον αγώνα  : 
~**  ΟΣΦΠ-ΠΑΣ Γιάννενα  ημίχρονο 0-1 το γκολ 6/12/2014: http://youtu.be/OjF37wm_na4 ~**ΟΣΦΠ-ΠΑΣΓιάννενα  2-2  Δηλώσεις  γκολ 6/12/2014 : http://youtu.be/4UYERcLkvws ,.-~** ΟΣΦΠ-ΠΑΣΓιάννενα  2-2  γκολ πεν ισοφαρ  6/12/2014 : http://youtu.be/7jdyOY0X_Ao ,.-~**ΟΣΦΠ-ΠΑΣΓιάννενα  2-2  το 2ο γκολ  6/12/2014: http://youtu.be/O7wCS9fa5h8  ~** ΟΣΦΠ-ΠΑΣΓιάννενα  2-2 γκολ 2ο ισοφάρισης  6/12/2014: http://youtu.be/lBFDkqsLkzk
 Κυριακή 07/12 15:00 
Ξάνθη-ΠΑΟΚ
 
07/12 17:15 Νίκη Βόλου-Καλλονή

07/12 17:15 Παναιτωλικός-Πανιώνιος

07/12 17:15 ΟΦΗ-Λεβαδειακός

07/12 19:30 Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός

08/12 19:30 Πανθρακικός-ΕργοτέληςΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

==========

 ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

 ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

 1. ΠΑΟΚ 11 9-1-1 5-1-1 4-0-0 27-8 28

 2. Ολυμπιακός 11 7-2-2 5-0-1 2-2-1 24-8 23

 3. Παναθηναϊκός 11 7-1-3 4-0-1 3-1-2 15-10 22

 4. Αστέρας Τρίπολης 11 6-2-3 2-2-0 4-0-3 19-14 20 

 5. Καλλονή 11 5-4-2 4-2-0 1-2-2 10-4 19

 6. Ατρόμητος 11 5-3-3 4-3-0 1-0-3 11-9 18

 . Βέροια 11 5-3-3 4-1-0 1-2-3 16-17 18

 8. ΠΑΣ Γιάννινα 11 4-4-3 3-2-1 1-2-2 14-12 16

 9. Ξάνθη 11 4-3-4 4-1-0 0-2-4 15-16 15

10. Παναιτωλικός 11 3-5-3 2-1-2 1-4-1 13-10 14

 . Κέρκυρα 11 4-2-5 3-0-3 1-2-2 11-14 14

12. ΟΦΗ 11 4-1-6 3-0-2 1-1-4 8-17 13

13. Πλατανιάς Χανίων 11 3-3-5 1-1-3 2-2-2 8-11 12

14. Πανιώνιος 11 3-2-6 3-1-2 0-1-4 10-14 11

 . Λεβαδειακός 11 2-5-4 1-4-1 1-1-3 11-11 11 

16. Πανθρακικός 11 2-3-6 2-2-0 0-1-6 9-18 9 

17. Εργοτέλης 11 1-3-7 0-2-4 1-1-3 12-22 7

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 *** ΟΡΥΦΑΙΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΟΝΟΜΑ ΠΟΝΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

1. Χουάν Κάρλος Ναβάρο 3.546 265

2. Μάρκους Μπράουν 2.739 179

3. ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ 2.535 182

4. Γιάκα Λάκοβιτς 2.524 218

5. Μάικ Μπατίστ 2.496 237

Το πανόραμα της 8ης αγωνιστικής:

1ος ΌΜΙΛΟΣ
Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 98-101

Σάσαρι (Ιταλία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) 68-72

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 57-66

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η Β.

Αναντολού Εφές 6-2 14

Ρεάλ Μαδρίτης 6-2 14

Ζαλγκίρις Κάουνας 4-4 12

Ούνιξ Καζάν 4-4 12

Νίζνι Νόβγκοροντ 3-5 11

Σάσαρι 1-7 9

2ος ΟΜΙΛΟΣ


Λιμόζ (Γαλλία)-Μάλαγα (Ισπανία) 67-64

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) 95-89

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Τσεντεβίτα (Κροατία) 97-79

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-0 16

Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-3 13

Μάλαγα 4-4 12

Άλμπα Βερολίνου 3-5 11

Λιμόζ 2-6 10

Τσεντεβίτα 2-6 10

3ος ΟΜΙΛΟΣ


Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 83-81

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 84-62

Τούροβ Ζγκόρζελετς (Πολωνία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 65-104

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η Β.

Μπαρτσελόνα 8-0 16

Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 6-2 14

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 5-3 13

Αρμάνι Μιλάνο 3-5 11

Μπάγερν Μονάχου 1-7 9

Τούροβ Ζγκόρζελετς 1-7 9

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) 82-89

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία) 89-79

Βαλένθια (Ισπανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 68-77

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ν-Η Β.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7-1 15

Ερυθρός Αστέρας 5-3 13

Λαμποράλ Κούτσα 4-4 12

Γαλατασαράι 3-5 11

Νεπτούνας 3-5 11

Βαλένθια 2-6 10

Newsroom ΔΟΛ

***

***  Α΄ Τοπικό  ερασιτεχνικό στο ποδόσφαιρο ΕΠΣΜεσσηνίας :
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ  06/12/2014 :
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ     1-2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ    1-0
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ    6-0
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ    1-3
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ    
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ   
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.    
Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ    
>>Για να δείτε τη βαθμολογία πατήστε ΕΔΩ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ     Σάββατο    13/12/14  
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. - ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ         Σάββατο    13/12/14   
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ         Σάββατο    13/12/14   
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ    Κυριακή    14/12/14    
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ         Κυριακή    14/12/14    
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ       Κυριακή    14/12/14    
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ      Κυριακή    14/12/14    
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ    Κυριακή    14/12/14    

***  Α1 Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας :
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 06/12/2014 :
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ   1-1
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ - ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ   1-3
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ    Σάββατο    06/12/14    18:00    
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ        Κυριακή    07/12/14    
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ     Κυριακή    07/12/14 
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ     Κυριακή    07/12/14    
Ρεπό: ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.
>>Για να δείτε τη βαθμολογία πατήστε ΕΔΩ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.     Σάββατο    13/12/14    
Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ     Σάββατο    13/12/14    
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ      Σάββατο    13/12/14    
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ - Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ    Κυριακή    14/12/14   
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ      Κυριακή    14/12/14    
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ     Κυριακή    14/12/14    
Ρεπό: ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ
***  Β΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας  :
ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ     2-1
ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ    1-3
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ - ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ    0-1
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ     Κυριακή    07/12/14     .
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ      Κυριακή    07/12/14   
ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ      Δευτέρα    08/12/14   
>>Για να δείτε τη βαθμολογία πατήστε ΕΔΩ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ - ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ     Σάββατο    13/12/14    
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ     Σάββατο    13/12/14    
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ      Σάββατο    13/12/14   
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ - ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   Σάββατο    13/12/14    
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ         Σάββατο    13/12/14  
ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ - ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ      Κυριακή    14/12/14    

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ - ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ    1-1
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ       Κυριακή    07/12/14   
Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ       Κυριακή    07/12/14     
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ    Κυριακή    07/12/14   
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ       Κυριακή    07/12/14   
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ       Κυριακή    07/12/14    
>>Για να δείτε τη βαθμολογία πατήστε ΕΔΩ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ    Σάββατο  13/12/14   
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ      Κυριακή    14/12/14  
Π.Α.Ο.Κ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ     Κυριακή    14/12/14   
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ    Κυριακή    14/12/14    
Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ        Κυριακή    14/12/14   
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ    ΠΛΑΤΣΑΣ    Κυριακή    14/12/14   
***  Γ΄ Τοπικό  στο ποδόσφαιρο ΕΠΣΜεσσηνίας
ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΒΡΑΜΙΟΥ     0-1
Α.Ο. ΧΑΤΖΗ - Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ    0-3 α.α.
Ρεπό: Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
>>Για να δείτε τη βαθμολογία πατήστε ΕΔΩ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ - Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ       Σάββατο    13/12/14   
Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΒΡΑΜΙΟΥ     Σάββατο    13/12/14    

 ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ   1-2
Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ - Α.Ο. ΔΙΟΔΙΩΝ    0-3
ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ       Κυριακή    07/12/14   
>>Για να δείτε τη βαθμολογία πατήστε ΕΔΩ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Α.Ο. ΔΙΟΔΙΩΝ - ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ        Σάββατο    13/12/14   
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ      Σάββατο    13/12/14    
Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ     Κυριακή    14/12/14   

 ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ - ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ      Κυριακή    07/12/14  
ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ - ΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ        Κυριακή    07/12/14     
ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ  Τετάρτη    10/12/14 
Ρεπό: ΑΠΣ ΑΡΙΣ
>>Για να δείτε τη βαθμολογία πατήστε ΕΔΩ
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ - ΑΠΣ ΑΡΙΣ   Κυριακή    14/12/14 
ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ - ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ    Δευτέρα    15/12/14  
ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ - ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Τετάρτη    17/12/14   
Ρεπό: ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

***
 
***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:          BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:        
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        3893    video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,    2241     video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 241   video.- 
Σύνολον                                              8350    βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2638   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   291   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    720.–  
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   284 .-
*** http://www.twitter.com/stamos01/ 400/329/16  , 258/11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-
 

 *** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
~Άρωμα   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Παρασκευή  28  Νοεμβρίου  2014  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/11/28-2014.html  ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 29  Νοεμβρίου  2014 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/11/29-2014.html  ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/11/30-2014.html ,.-
~ Αθλητικό Σαββάτο-Κύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/11/29-30-2014.html ,.-
  ***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   2014   : 
~ Άρωμα  ενημέρωσης   Δευτέρα  01  Δεκεμβρίου  2014   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html  ,.-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Δευτέρα 01  Δεκέμβριος  2014 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/01-2014.html ,
~ Άρωμα  ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  02  Δεκεμβρίου  2014 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/12/02-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  03  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/12/03-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Δεκεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/12/04-2014.html ,.-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη 04/12/2014    : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/12/6-1-0-17-0-0-0-4-38-43-68-61-1-0-14-2-1_4.html ,
~ Άρωμα  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή  05  Δεκεμβρίου  2014 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/12/05-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή  05/12/2014 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/12/05122014.html ,.-
~ Άρωμα  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  06/12/2014   ; http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/12/06122014.html ,.-
 Τα  δικά  μας  Βίντεο :
  ~** ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  2014  : http://youtu.be/UHhmqQTCaf8 ,.- 
~**Ι Ν  Αγίου Νικολάου Αρφαρών  2014 : http://youtu.be/LghD_LyizrI ,.- 
~**Ι Ν Αγίου Ιωάννη Αρφαρών  2014 :  http://youtu.be/-pbw2mqyKRY ,.-
~** Καρούζελ  Καλαμάτα  6/12/2014 : http://youtu.be/Nwj9uXdWxqE ,