~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Επικαιρότητα Ενημέρωση Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πέμπτη  19  Φεβρουαρίου  2015  :
Γαλάζια σπηλιά Καστελόριζο
*** 19/02 ~**Απολυτίκιο της Αγ. Φιλοθέης -
19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/JDyLzhTHLAA ,

19 Φεβρουαρίου
Αρχίππου (1), Απφίας και Φιλήμονος αποστόλων. Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας (2) (†1589). Μαρτύρων Ασκληπιοδότης, Ησυχίου, Θεοδότου, Μαξίμου και Πολύευκτου. Ιερομάρτυρος Νικήτα, του Ηπειρώτου (†1809). Οσίων Ευγενίου και Μακαρίου, των ομολογητών. Κόνωνος του εν Ιορδάνη και Ραβουλά του συστησαμένου την ομώνυμον Μονήν.
(1) O άγιος Άρχιππος καταγόταν από τις Κολοσσαίς, όπου τον συνάντησε ο Απ. Παύλος, τον κατήχησε και τον βάπτισε χριστιανό. Γρήγορα όμως λόγω της προθυμίας του, του ζήλου του και της ευσέβειάς του αποδείχθηκε σε συστρατιώτη του αποστόλου, ο οποίος τον αναφέρει στις προς Φιλήμονα και Κολασσαείς επιστολές του. Αργότερα συνελήφθη με διαταγή του έπαρχου Ανδροκλέους και πιέσθηκει να αρνηθεί την πίστη του. O Άρχιππος αρνήθηκε και υποβλήθηκε σε βασανιστήρια, τα οποία αντί να τον πτοήσουν τον ενδυνάμωσαν. Τέλος ο μαρτυρικός δια λιθοβολισμού θάνατος χάρισε στον Αρχίππο το στέφανο της δόξης. (2) Η αγία Φιλοθέη γεννήθηκε το 1522 στην Αθήνα και καταγόταν από αρχοντική πλούσια οικογένεια. Πατέρας της ήταν ο Άγγελος Μπενιζέλος και μητέρα της η Συρίγη, γυναίκα στείρα η οποία απέκτησε την αγία μετά από θερμή και συνεχή προσευχή. Δώδεκα ετών την πίεσαν να παντρευτεί κάποιο πλούσιο Αθηναίο, ο οποίος όμως την κακομεταχειριζόταν. Τρία χρόνια όμως αργότερα, ο σύζυγός της πέθανε και η αγία απαλλάχθηκε από τη βάναυση συμπεριφορά του. Οι γονείς της την πίεσαν για δεύτερο γάμο, όμως η Φιλοθέη αποφάσισε να γίνει μοναχή και διαθέσει όλη της την περιουσία για την ανακούφιση των πτωχών και την απελευθέρωση των σκλαβωμένων Ελλήνων, γεγονός το οποίο δυσαρεστούσε τούς Τούρκους κατακτητές, οι οποίοι εισέβαλαν στο μοναστήρι και κτύπησαν ανελέητα την Αγία, η οποία παρέδωσε την αγία ψυχή της στις 19 Φεβρουαρίου 1589. 


***  Ο  εκλεγείς 7ος  νέος Πρόεδρος της Ελληνική  Δημοκρατίας
 Προκόπης Παυλόπουλος
  ~  Χαρούμενος και αισιόδοξος ο δήμαρχος Καλαμάτας για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο         
     
Σε πελάγη ευτυχίας και περηφάνιας πλέει, από προχθές το βράδυ, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας για την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως δήλωσε με το νέο Πρόεδρο γνωρίζονται από παλιά και μάλιστα υπήρξαν και συμμαθητές, ενώ η φιλιά τους κρατά πάνω από 50 χρόνια.
Στη συνέχεια μίλησε για την αγάπη του κ. Παυλόπουλου για την Καλαμάτα, κάτι που έχει αποδείξει μάλιστα με πράξεις δύο φορές. Πιο συγκεκριμένα με την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης για τη διάνοιξη της οδού Βασιλέως Γεωργίου και ακόμα την χρηματοδότηση, για τους δυο μεγάλους, τους καινούργιους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης, που βρίσκονται ο ένας   στην οδό Ευαγγελιστρίας και ο άλλος  στην οδό Μπιζανίου.
Ακόμα ο Π. Νίκας δήλωσε αισιόδοξος, ότι ο νέος Πρόεδρος θα είναι  και πάλι  δίπλα στην Καλαμάτα. Κλείνοντας το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ενημέρωσε ότι το βράδυ της Τρίτης μίλησε με τον κ. Παυλόπουλο και τον προσκάλεσε στις 23 Μαρτίου στην Καλαμάτα. Πρόσκληση που έγινε αποδεκτή και αν δεν υπάρξει κάποιο κώλυμα, ο Καλαματιανός πρόεδρος θα βρεθεί στο εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης, ενώ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει την Κυβέρνηση για την επιλογή της στο πρόσωπο  του  Προκόπη Παυλόπουλου   Π.Μπ.

***  1974-2015: Οι Πρόεδροι, οι ψήφοι και οι συσχετισμοί των κομμάτων
Στο δρόμο για την Ηρώδου Αττικού
1974-2015: Οι Πρόεδροι, οι ψήφοι και οι συσχετισμοί των κομμάτων
Από το 1974, οπότε καταργήθηκε με δημοψήφισμα η Βασιλευομένη Δημοκρατία, η Βουλή έχει εκλέξει επτά Προέδρους Δημοκρατίας, αρχικά με μυστική και στη συνέχεια με φανερή ονομαστική ψηφοφορία. Πάντα με ελάχιστο αριθμό τους 180 ψήφους, στην τρίτη ψηφοφορία, ώστε να μην διαλυθεί η Βουλή.
Ο ανώτατος άρχοντας περνούσε το κατώφλι της Ηρώδου Αττικού, άλλοτε με οριακό αριθμό ψήφων, άλλοτε με συντριπτικό, ανάλογα και με τις έδρες των κομμάτων και τους πολιτικούς συσχετισμούς της εποχής.
Συνήθως η διαδικασία κυλούσε ομαλά, με εξαίρεση την επεισοδιακή ψηφοφορία του 1985, όταν αφαιρέθηκε για λίγο η κάλπη.
Με  το δημοψήφισμα του Δεκεμβρίου του 1974, οι πολίτες σε ποσοστό 69,18% επέλεξαν την Αβασίλευτη Δημοκρατία. Προσωρινός Πρόεδρος της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας εξελέγη στις 18 Δεκεμβρίου 1974 ο Μιχαήλ Στασινόπουλος (ΝΔ)  με 206 ψήφους υπέρ, έναντι 74 κατά.
Στις 19 Ιουνίου 1975 η Βουλή εξέλεξε Πρόεδρο τον ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Τσάτσο (πρόταση της ΝΔ) με 210 ψήφους. Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο οποίος προτάθηκε από την Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (Ε.Κ.-Ν.Δ) έλαβε 65 ψήφους. Το κόμμα αυτό, ιστορική συνέχεια της Ένωσης Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου, ήταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση με αρχηγό τον Γεώργιο Μαύρο. Στις εκλογές του 1974 είχε λάβει το 20,42% και 60 έδρες. Η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή είχε λάβει το 54,3% και 220 έδρες.
Στα τέλη Απριλίου του 1980 η Βουλή κλήθηκε να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υποψήφιος ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος είχε ήδη παραιτηθεί από την πρωθυπουργία. Ο ίδιος «έβλεπε» ότι πλησίαζε η εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1981 και επιθυμούσε τη μετακίνησή του στο ύπατο αξίωμα με δεδομένο ότι τότε ακόμα το Σύνταγμα έδινε στον Πρόεδρο ουσιαστικές αρμοδιότητες.
Η ΝΔ στις εκλογές του 1977 είχε λάβει 41,8% και 171 έδρες, το ΠΑΣΟΚ είχε γίνει Αξιωματική Αντιπολίτευση με 25,3% και 93 έδρες, η ΕΔΗΚ του Γεωργίου Μαύρου 11,9% και 16 έδρες, το ΚΚΕ του Χαρίλαου Φλωράκη 9,3% και 11 έδρες και η Εθνική Παράταξη του Στέφανου Στεφανόπουλου 6,82% και 5 έδρες.
Στην πρώτη ψηφοφορία ο Κ.Καραμανλής έλαβε 179 ψήφους, στην δεύτερη 181 και τελικά στην τρίτη, όπου ήταν απαραίτητοι τουλάχιστον 180, έλαβε 183 ψήφους.
Η εκλογή Προέδρου τον Μάρτιο του 1985 υπήρξε επεισοδιακή και ήταν η τελευταία με το σύστημα της μυστικής ψηφοφορίας.
Υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο αρεοπαγίτης Χρήστος Σαρτζετάκης, ο οποίος έλαβε στην πρώτη ψηφοφορία 178 ψήφους, στην δεύτερη 181 και στην τρίτη 180 ψήφους, οπότε εξελέγη. Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ είχε 172 έδρες από τις εκλογές του 1981, η ΝΔ 115 έδρες και το ΚΚΕ 13 έδρες.
Η εκλογή Σαρτζετάκη συνδέθηκε με δύο ζητήματα: την ψήφο του βουλευτή Ι.Αλευρά και τα διαφορετικού χρώματος ψηφοδέλτια. Ο Ι.Αλευράς ασκούσε προσωρινά καθήκοντα Προέδρου της Δημοκρατίας. Είχε προηγηθεί η παραίτηση Καραμανλή, λίγο προτού λήξει η θητεία του και μόλις ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι δεν θα στήριζε την επανεκλογή του, όπως όλοι εκτιμούσαν.
Η ΝΔ είχε υποστηρίξει ότι τα διαφορετικού χρώματος ψηφοδέλτια παραβίαζαν τη μυστικότητα της διαδικασίας, ενώ για την ψήφο Αλευρά υπήρξαν διαφορετικές ερμηνείες από συνταγματολόγους, για το αν θα έπρεπε να ψηφίσει ως βουλευτής ή όχι, καθότι ασκούσε καθήκοντα Προέδρου.
Ίσως από τα χαρακτηριστικότερα στιγμιότυπα της διαδικασίας, η στιγμή που ο τότε βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Ελ.Καλογιάννης, πήρε την κάλπη στην οποία ψήφιζαν οι συνάδελφοί του και επιχείρησε να βγει από την Ολομέλεια.
Τον Απρίλιο του 1990 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επανεξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Είχε προηγηθεί η διάλυση της Βουλής, λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου και οι εκλογές στις οποίες η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη έλαβε το 46,8% και 150 έδρες (η ΝΔ κυβερνούσε με την ψήφο του Χρ.Κατσίκη της ΔΗΑΝΑ).
Στην τέταρτη πλέον ψηφοφορία, ο Κ.Καραμανλής έλαβε 149 ψήφους, έναντι 123 του Ι.Αλευρά (ΠΑΣΟΚ) και 21 του ακαδημαϊκού Κ.Δεσποτόπουλου (ΣΥΝ). Στην πέμπτη ψηφοφορία ο κ. Καραμανλής έλαβε 153 ψήφους, ο Ι.Αλευράς 125 και ο Κ.Δεσποτόπουλος 21.
Τον Φεβρουάριο του 1995, το ΠΑΣΟΚ υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου και η Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά πρότειναν για Πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Στις πρόωρες εκλογές του Οκτωβρίου του 1993, το ΠΑΣΟΚ είχε επανέλθει στην εξουσία με 46,8% και 170 έδρες. Η ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη είχε λάβει 39,3% και 111 έδρες και η Πολιτική Άνοιξη 4,8% και 10 έδρες.
Ο Κ.Στεφανόπουλος έλαβε στην πρώτη ψηφοφορία 181 ψήφους, έναντι 109 του υποψηφίου της ΝΔ Αθ.Τσαλδάρη. Στην δεύτερη ψηφοφορία ο κ. Στεφανόπουλος έλαβε 181 ψήφους και ο κ. Τσαλδάρης 108 και στην τρίτη εξελέγη τελικά Πρόεδρος με 181 ψήφους, έναντι 109 του κ. Τσαλδάρη.
Τον Φεβρουάριο του 2000, ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος επανεξελέγη Πρόεδρος με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη (162 έδρες στις εκλογές του 1996) και της ΝΔ του Μ.Έβερτ (108 έδρες). Έλαβε 269 ψήφους, έναντι 10 του Λεωνίδα Κύρκου (ΣΥΝ, υπό τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, 10 έδρες).
Τον Φεβρουάριο του 2005, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής πρότεινε για Πρόεδρο τον επί σειρά ετών βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υπουργό Κάρολο Παπούλια. Την πρότασή του στήριξε και το ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου. Στις εκλογές του 2004, η ΝΔ είχε λάβει 45,3% και 165 έδρες και το ΠΑΣΟΚ 40,5% και 117 έδρες. Ο κ. Παπούλιας εξελέγη με 279 ψήφους, αριθμός-ρεκόρ.
Τον Φεβρουάριο του 2010, ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια, πρόταση που αποδέχθηκε και η ΝΔ του Κ.Καραμανλή, αλλά και το ΛΑΟΣ του Γ.Καρατζαφέρη. Στις πρόωρες βουλευτικές του Οκτωβρίου του 2009, το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει 43,9% και 160 έδρες, η ΝΔ 33,4% και 91 έδρες και ο ΛΑΟΣ 5,6% και 15 έδρες. Ο κ. Παπούλιας εξελέγη με 266 ψήφους.
Τον Δεκέμβριο του 2014, η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου πρότειναν για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα. Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, η ΝΔ είχε συγκεντρώσει 29,6% και 129 έδρες και το ΠΑΣΟΚ 12,2% και 33 έδρες. Τα υπόλοιπα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ΧΑ) είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο, προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές.
Ο κ. Δήμας έλαβε στην πρώτη ψηφοφορία 160 ψήφους, έναντι 135 παρών, στην δεύτερη ψηφοφορία 168 έναντι 131 παρών και στην τρίτη ψηφοφορία 168 ψήφους, έναντι 132 παρών. Η Βουλή δεν εξέλεξε Πρόεδρο, διαλύθηκε και προκηρύχθηκαν εκλογές για τις 25 Ιανουαρίου 2015.
Τον Φεβρουάριο του 2015 η νέα κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον καθηγητή και επί σειρά ετών βουλευτή και υπουργό της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλο. Την πρόταση αυτή στήριξαν οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου και η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Αντίθετα, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν υπέρ της εκλογής του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου.
Στις πρόωρες εκλογές που προηγήθηκαν, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το 36,3% και 149 έδρες, η ΝΔ 27,8% και 71 έδρες, το Ποτάμι 6% και 17 έδρες, οι ΑΝΕΛ 4,75% και 13 έδρες και το ΠΑΣΟΚ 4,68% και 13 έδρες.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος έλαβε 233 ψήφους (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΑΝΕΛ), έναντι 30 του Νίκου Αλιβιζάτου (Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ). Παρών ψήφισαν 32 βουλευτές από το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή.
Απόστολος Ρουμπάνης
Διαβάστε στο Αφιέρωμα του in.gr ποιοι υπήρξαν Πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας:

Newsroom ΔΟΛ
      
 
 
 
Πόσες φορές ο τοπικός τύπος δεν έχει καταγράψει και σχολιάσει την αντιαισθητική εικόνα που παρουσιάζει η παραλία της Καλαμάτας, μετά το τέλος κάθε τουριστικής περιόδου; Ουκ έστιν αριθμός δημοσιευμάτων. Από την άλλη πλευρά, πόσες φορές η Δημοτική Αρχή δεν έχει υποσχεθεί τη μη επανάληψη του φαινομένου; Αλλά και οι επαγγελματίες δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται με τόση αδιαφορία για την περιοχή η οποία δίνει στην Καλαμάτα μοναδική προστιθέμενη αξία.
Τις προηγούμενες ημέρες περπατήσαμε στην οδό Ναυαρίνου. Ως εφημερίδα πιστεύουμε ότι ο καθαρισμός της παραλίας είναι απόλυτα αναγκαίος, όχι απλώς για την καλή της εμφάνιση αλλά γιατί ουσιαστικά συμβάλλει στον καθαρισμό της θάλασσας. Εάν μικρό συνεργείο απασχολείται το πολύ δύο φορές το μήνα (και πάντως μετά από κακοκαιρία), θα μπορέσει να διατηρήσει την παραλία καθαρή και να απομακρύνει τεράστιο όγκο απορριμμάτων. Αν αυτά δεν απομακρυνθούν, καταλήγουν πάλι στη θάλασσα.
Θεωρούμε  παράλογο τον «καθαρισμό» των παραλιών που γίνεται κάθε χρόνο στο τέλος της άνοιξης με χωματουργικά μηχανήματα, οπότε μεγάλος αριθμός αντικειμένων μικρού μεγέθους ανακατεύεται με την άμμο ή θάβεται σ’ αυτή. Η διαδικασία αυτή δεν θα είναι αναγκαία αν οι παραλίες καθαρίζονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Η εικόνα που διαπιστώσαμε και η οποία αποτυπώνεται πεντακάθαρα στις φωτογραφίες που παραθέτουμε, θα πρέπει κάποια στιγμή να ενεργοποιήσουν τους αρμόδιους. Δε μπορεί να γίνει διαφορετικά. Εν ολίγοις, δεν ανεχόμαστε τέτοια συμπεριφορά, από αυτούς που έχουν την ευθύνη. Γιατί στην παραλία αυτή πλάσαμε πολλά από τα παιδικά μας όνειρα. Ο Ελύτης έγραφε: "Θάλασσα λανθασμένη δε γίνεται". Εμείς θα προσθέσουμε, ούτε παραλία   Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
   
***   Παντού «Βαρουφάκης»          
      
Δημοφιλέστερο και από του Αλέξη Τσίπρα, έχει γίνει πλέον το όνομα του Γιάνη Βαρουφάκη.
Σε όποια παρέα και να κάτσεις δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούσεις το όνομα του Υπουργού Οικονομικών είτε για τα όσα λέει και κάνει τις τελευταίες ημέρες, είτε για να πειράξουν κανέναν στην παρέα που φοράει ή δεν φοράει κασκόλ.
Ακόμα και προχθές στη συνεδρίαση του Εφετείου Κακουργημάτων, τον κ. Βαρουφάκη μελέτησε δικηγόρος σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού και το όριο φτώχειας που ορίζει η Ευρώπη.   Β.Β. 

***  Τελειώνει το θρίλερ; – Βρέθηκε «μαγική φόρμουλα» για λύση με την Ελλάδα στο Eurogroup
Ο… “πόλεμος” λέξεων για τον εντοπισμό της κατάλληλης φόρμουλας στην οποία θα συμφωνήσουν τόσο η Αθήνα, όσο και οι Ευρωπαίοι εταίροι, φαίνεται πως …
 μπορεί να καταλήξει σε “ανακωχή”, χάρη στην “Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης”....   ...
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν τις τελευταίες ώρες, θεωρείται πιθανό η ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει το πρωί της Πέμπτης παράταση όχι της δανειακής σύμβασης (κάτι που δε δέχονται οι Ευρωπαίοι), ούτε του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης (κάτι που δε δέχεται η Αθήνα), αλλά της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, όπως είναι η επίσημη ονομασία της δανειακής σύμβασης ανάμεσα στον EFSF, την Ελλάδα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την ΤτΕ, η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή το 2012.
Όπως αναφέρεται στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεων με το οποίο επικυρώθηκε η εν λόγω σύμβαση, τον Μάρτιο του 2012, η Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης αφορά στην “παροχή χρηματοδοτικής ενίσχυσης, έως το συνολικό ποσό των εκατόν εννέα δισεκατομμυρίων και εκατό εκατομμυρίων (109.100.000.000) ευρώ, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση στο δικαιούχο κράτος-μέλος μέσω του ΕΤΧΣ”.
Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β. Ντομπρόβσκις, ερωτηθείς αν και κατά πόσο θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, απάντησε ότι υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες για το τι εννοούμε “δανειακή σύμβαση” και πρόσθεσε ότι αυτό είναι κάτι που θα εξεταστεί στο Eurogroup. Ωστόσο, ο Λετονός αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι το Eurogroup κατέστησε σαφές σε όλους, και στην Ελλάδα, ότι ο τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά είναι η παράταση του υπάρχοντος προγράμματος. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η παράταση του υπάρχοντος προγράμματος συνοδεύεται από προϋποθέσεις, αλλά και από ευελιξία.
Όπως τόνισε ο Ντομπρόβσκις, τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές Αρχές, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και με τους υπουργούς Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, αναζητώντας την πιθανότητα μιας κοινής βάσης για παράταση του ισχύοντος προγράμματος της Ελλάδας.
Με δηλώσεις του μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «είμαστε σε καλό δρόμο» και «οι διαβουλεύσεις δείχνουν όλα τα σημάδια της σύγκλισης».
Σε ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης, τόνισε πως «η αίτηση θα είναι γραμμένη με έναν τρόπο που να καλύπτει και την ελληνική πλευρά και τον πρόεδρο του Eurogroup», για να προσθέσει ότι την Παρασκευή θα υπάρξει μία τυπική έγκριση, μέσω τηλεδιάσκεψης των μελών του Eurogroup.
  http://kafeneio-gr.blogspot.gr/

*** Συνεχίζονται τα ένδικα μέσα της «ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ» κατά της Ένωσης         
      
Συζητήθηκε χθες και αναμένεται σήμερα η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας, για τη νέα προσωρινή διαταγή που ζήτησε η «ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ» κατά της Ένωσης και των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου, να μην χρησιμοποιείται κανένας δημοτικός χώρος για τη διαδικασία της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των αγροτών.
Ωστόσο, χθες το πρωί και ο Δήμος Οιχαλίας, ανήρτησε στο σύστημα «Διαύγεια» απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση μέχρι το τέλος Μαΐου των δημοτικών καταστημάτων Μελιγαλά, Δωρίου, Διαβολιτσίου και Μερόπης στην Ένωση, για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων.
  Ασφαλιστικά και προσωρινές
Υπενθυμίζεται ότι η «ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ» αντέδρασε με ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία συζητούνται στις 24 Φεβρουαρίου, κατά των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης για παραχώρηση χώρων των ΚΕΠ στην Ένωση, επικαλούμενη αθέμιτη απόσπαση πελατείας.
Η προσωρινή διαταγή αυτών των ασφαλιστικών μέτρων κερδίθηκε προχθές, με το Δικαστήριο να απαγορεύει μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο, να χρησιμοποιούνται χώροι των ΚΕΠ από την Ένωση.
Στη συνέχεια η «ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ» κατέθεσε την Τρίτη και νέα ασφαλιστικά μέτρα για την απαγόρευση χρησιμοποίησης όχι μόνο των ΚΕΠ, αλλά κάθε δημοτικού χώρου και η προσωρινή διαταγή συζητήθηκε χθες. Η απόφαση και γι’ αυτή θα εκδοθεί σήμερα, ενώ τα νέα ασφαλιστικά μέτρα θα συνεκδικασθούν με τα πρώτα στις 24 Φεβρουαρίου.
  Προφορική δέσμευση της Ένωσης
Κατά τη χθεσινή συζήτηση των προσωρινών μέτρων οι εκπρόσωποι της Ένωσης, δήλωσαν ενώπιον των δικαστών, ότι παύουν να χρησιμοποιούν δημοτικούς χώρους και πως ήδη από την Τρίτη απέσυραν το προσωπικό τους από τα ΚΕΠ.
Ο νομικός εκπρόσωπος της «ΜΕΣ.ΣΥΝ.ΕΛ» Χρήστος Παναγιωτόπουλος, σημείωσε ωστόσο, ότι αυτή η δέσμευση έμεινε μόνο προφορική και δεν έγινε εγγράφως, ώστε να αποσυρθούν τα ένδικα μέσα.
Παράλληλα, είπε ότι αν και η Ένωση δήλωσε πως απέσυρε το προσωπικό της. χθες σε Μεθώνη και Βλαχόπουλο, γίνονταν ενεργοποιήσεις αγροτών σε δημοτικούς χώρους.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Εναλλάξ κυκλοφορία στο δρόμο προς Μεσσήνη για την κατασκευή το κόμβου στο αεροδρόμιο 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο κατασκευής του ισόπεδου κόμβου στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όρισε με χθεσινή του απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, μετά από εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη. Τα μέτρα και η σήμανση κρίνονται απαραίτητα καθώς κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου, πρέπει η κυκλοφορία των οχημάτων μπροστά από το αεροδρόμιο να είναι συνεχής και να μη διακόπτεται. Τα μέτρα προβλέπουν την εναλλάξ κυκλοφορία των οχημάτων, η οποία θα ρυθμίζεται με φωτεινό σηματοδότη, ενώ θα τοποθετηθούν πινακίδες στα όρια εκτέλεσης του έργου. Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν για να πραγματοποιηθούν οι εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης. Β.Β - 

*** Αποδείξεις - μαϊμού για 5 χρόνια έκοβαν σε εστιατόριο 

Κομπίνα με αποδείξεις-μαϊμού για να γλυτώνουν τον ΦΠΑ και άλλες φορολογικές υποχρεώσεις τους, είχαν στήσει δύο αδέλφια, ιδιοκτήτες εστιατορίου- καφετέριας στο Κολωνάκι. Οι δύο επιχειρηματίες είχαν τοποθετήσει ειδικό λογισμικό σε υπολογιστή, που είχαν στο κατάστημα μαζί με δύο νόμιμες ταμιακές μηχανές και μέσω αυτού, επί πέντε ολόκληρα χρόνια, περνούσαν τις παραγγελίες και εξέδιδαν παράνομες αποδείξεις, τυπωμένες σε θερμικό χαρτί, ίδιο με τις γνήσιες. Με τον τρόπο αυτό οι πελάτες νόμιζαν ότι ελάμβαναν κανονικές αποδείξεις, αλλά στην πραγματικότητα οι εισπράξεις δεν φαίνονταν πουθενά. Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, και συνελήφθη ο μεγάλος αδελφός, 55 ετών, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ο μικρότερος, ηλικίας 51 ετών. Από τη μεθοδική ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων που αφορούσαν τις δραστηριότητες της επιχείρησης, για τη χρονική περίοδο από 28-12-2009 έως και 22-02-2014, διαπιστώθηκε ότι είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 15.573 αποδείξεις. Το ύψος του ΦΠΑ που δεν κατέβαλαν οι επιχειρηματίες, αναμένεται να προσδιοριστεί από την αρμόδια ΔΟΥ, υπολογίζεται όμως σε χιλιάδες ευρώ. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τις διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας που διαπιστώθηκαν, θα ενημερωθεί η αρμόδια ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. Από την Αστυνομία υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Πως η Καλαμάτα έβαλε τα "γυαλιά" στο Καρναβάλι της Πάτρας          
      
Ότι το Καλαματιανό Καρναβάλι έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα όρια της Μεσσηνίας είναι γνωστό, όμως το να γράφει για αυτό, γνωστή ιστοσελίδα της Πάτρας (patrasevents.gr) με τίτλο «Πως η Καλαμάτα έβαλε τα "γυαλιά" στο Καρναβάλι της Πάτρας» μόνο χαρά και ενθουσιασμό μπορεί να προκαλέσει στο καρναβάλι της Καλαμάτας.
Μάλιστα αναφέρει λεπτομέρειες, φωτογραφίες και βίντεο για την εκδήλωση «Βαλεντίνοι, φωτιστείτε» που την προτείνει σαν ιδέα στο καρναβάλι της Πάτρας.  
Αντίστροφα μετράμε πλέον για το μεγάλο διήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού που όπως κάθε χρόνο αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες ταξιδιώτες από όλη την Ελλάδα.
Είναι αναμφισβήτητα μια γιορτή που μόνο η αχαϊκή πρωτεύουσα ξέρει και έχει τον τρόπο να την μετατρέπει σε ένα... ατελείωτο ξεφάντωμα.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως και στην υπόλοιπη χώρα μένουν με σταυρωμένα τα χέρια. Κάθε τόπος έχει σίγουρα τα δικά του έθιμα τα οποία είτε μπορεί να μας ξενίζουν είτε μπορεί να μας προκαλούν θαυμασμό. Εκδηλώσεις που δεν έχουμε συνηθίσει στην Πάτρα αλλά και που δεν θα ήταν κακό ορισμένες από αυτές να τις υιοθετήσουμε.
Όπως για παράδειγμα ένα event που μας κίνησε το ενδιαφέρον στην Καλαμάτα το περασμένο Σάββατο.
Η εκδήλωση του Καλαματιανού Καρναβαλιού με τίτλο «Βαλεντίνοι, φωτιστείτε» ήταν μια νυχτερινή παρέλαση με τα γκρουπ να ξεκινούν από διάφορα σημεία της πόλης και να καταλήγουν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας όπου είχε στηθεί ένα τεράστιο πάρτι.
Όλοι μαζί χωρίς κόντρες για το ποιο γκρουπ είναι το πιο πολυάριθμο αλλά και χωρίς ίχνος αλκοόλ διασκέδασαν μαζί με τον κόσμο που περνούσε εκείνη την ώρα από την πλατεία.
Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ήταν και μια καλή διαφήμιση των στολών μια εβδομάδα πριν από την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής που μας έρχεται. Γιατί μπορεί να είναι καλή η έκθεση στολών στην αίθουσα της Veso Mare αλλά για φανταστείτε τι προβολή θα είχαν τα γκρουπς με ένα αντίστοιχο event σαν και αυτό της Καλαμάτας.
Τα πληρώματα δηλαδή να διέσχιζαν την Κορίνθου, την Μαιζώνος, την Γούναρη, την Αγ. Νικολάου και τόσες άλλες οδούς και να συγκεντρώνονταν όλα μαζί στην Πλ. Γεωργίου.
Ο κόσμος ουσιαστικά θα έβλεπε τις στολές εν δράσει λίγες μέρες πριν τις δύο μεγάλες παρελάσεις ενώ το όλο κλίμα θα μπορούσε να παρασύρει και τους... αναποφάσιστους καρναβαλιστές που ψάχνονται αν θα κατέβουν μέχρι και την τελευταία μέρα.
Δεν θα ήταν κακό λοιπόν να ρίχνουμε και κρυφές ματιές στο τι γίνεται γύρω μας. Να μην επαναπαυόμαστε στα ίδια αλλά να ψάχνουμε τρόπους ανανέωσης για να διατηρήσουμε στη κορυφή το καλύτερο καρναβάλι της Ελλάδας. Δείτε εδώ όλο το δημοσίευμα
***  Υποβλήθηκε το ελληνικό αίτημα για παράταση της συμφωνίας
Θα εξεταστεί στο EuroWorking Group     
Υποβλήθηκε το ελληνικό αίτημα για παράταση της συμφωνίας
Θετική κατάληξη φαίνεται πως είχαν οι πυρετώδεις διεργασίες για την σύνταξη του ελληνικού αιτήματος για παράταση της συμφωνίας, με τρόπο ώστε η διατύπωση να είναι ικανοποιητική και για την ελληνική πλευρά και για το Eurogroup, καθώς περίπου στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι η Αθήνα προχώρησε στην υποβολή του αιτήματος.
Ότι έλαβε το αίτημα της Ελλάδας επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, το αίτημα που έλαβε αφορά 6μηνη παράταση. 
To ελληνικό αίτημα για παράταση της συμφωνίας θα εξεταστεί το απόγευμα στο EuroWorking Group κι εφόσον υπάρξει συμφωνία, το αίτημα θα εγκριθεί με τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Παρασκευή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αίτημα της Ελλάδας αφορά 6μηνη παράταση της συμφωνίας με τους εταίρους, που αφορά τη δανειακή σύμβαση και τους όρους από τους οποίους αυτή συνοδεύεται.
Σόιμπλε: Χαλαρώστε, θα τα καταφέρουμε... Νωρίτερα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το «κλειδί» για τη συμβιβαστική διατύπωση είναι αφενός η φράση που θα χρησιμοποιηθεί σε σχέση με το τι αιτάται η ελληνική κυβέρνηση να παραταθεί (μνημόνιο, πρόγραμμα, δανειακή σύμβαση), αλλά και οι δεσμεύσεις που πρόκειται να αναλάβει έναντι των εταίρων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φράση «επέκταση δανειακής σύμβασης» ενδέχεται να αντικατασταθεί -μετά τις και τις χθεσινές εκ προοιμίου αντιδράσεις Σόιμπλε- με τον όρο «επέκταση συμφωνίας».Οι ίδιες πληροφορίες υπογραμμίζουν πως ο όρος «δανειακή σύμβαση» αντικαθίσταται με τον όρο «μηχανισμός βασικής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα», ο όρος «νέα συμφωνία» με τον όρο «νέος διακανονισμός» και ο όρος «σχετική ευελιξία» με τον όρο «ευελιξία».
Σύμφωνα με το Mega, στα κέρδη της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται πως είναι η ένταξη του όρου «ανθρωπιστική κρίση», ο οποίος επί της ουσίας θα δίνει την δυνατότητα στην ελληνική κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την αντιμετώπισή της.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ελληνικό αίτημα θα περιλαμβάνει δεσμεύσεις αλλά και όρους που θα αποκλείουν τη μείωση εισοδημάτων. Όπως φαίνεται το κείμενο της Αθήνας θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τα εξής σημεία:
 • Παράταση έως το τέλος Αυγούστου
 • Τήρηση όρων δανειακής σύμβασης
 • Κανένα επιβαρυντικό μέτρο έως τον Αύγουστο
 • Όχι υφεσιακά μέτρα (μειώσεις συντάξεων ή αύξηση ΦΠΑ)
 • Πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% έναντι 3% του ΑΕΠ
 • Η χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, που προσδιορίζονται στα 17 δισ. ευρώ για φέτος, να καλυφθούν μέσω τις αύξησης κεφαλαίων από τον ELA, της έκδοσης πρόσθετων εντόκων γραμματίων, των πρόσθετων δόσεων από το ΔΝΤ και των εκταμιεύσεων από τον EFSF.
 • Υποκατάσταση στόχου αποκρατικοποιήσων με τα κέρδη 1,9 δισ. ευρώ των κεντρικών τραπεζών των κρατών - μελών, τα οποία θα προτείνεται να δοθεί για την αποπληρωμή του ΔΝΤ.
Από την πλευρά του πάντως το Βερολίνο φαίνεται πως έχει θέσει τις εξής κόκκινες γραμμές:
 • Παράταση μόνο με ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος
 • Όχι σε ακύρωση μεταρρυθμίσεων
 • Μέτρα μόνο σε συνεννόηση με τους δανειστές
 • Αποπληρωμή δανείων προς όλους
 • Συνεργασία και έλεγχος της Αθήνας από τους θεσμούς

*** Παραίτηση Βουδούρη και άλλων 3 συμβούλων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου         
      
Δελτίο τύπου της παράταξης "Πελοπόννησος Πρώτα":
Αναδιοργάνωση της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα»: Συνεχίζουμε τον αγώνα για την Πελοπόννησο
 Οι νέες απαιτήσεις που δημιουργούνται στη χώρα μας μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και τις ιστορικές αλλαγές στην πορεία της Ελλάδας, οδηγούν στην αναδιοργάνωση της παράταξης Πελοπόννησος Πρώτα με την παραίτηση ορισμένων περιφερειακών συμβούλων από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την ανανέωση της περιφερειακής μας ομάδας με νέα στελέχη, καθώς και με τον Νίκο Πατσαρίνο ως νέο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης.
Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η νέα κατάσταση και οι ελπιδοφόρες προοπτικές που δημιουργούνται για τον τόπο μας, απαιτούν την βέλτιστη αξιοποίηση των ενεργών πολιτών της κοινωνίας. Όλοι εμείς, που δώσαμε τη μάχη για μια νέα αρχή στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Πελοπόννησο, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό της χώρας μας.
Ευχαριστούμε τους πολίτες της Πελοποννήσου που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι οι νέοι σύμβουλοι της παράταξής μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μαζί με τους παλαιότερους, με απαράμιλλη πίστη και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουν τον αγώνα μας.
Γραφείο Τύπου Πελοπόννησος Πρώτα
Τρίπολη, 18 Φεβρουαρίου 2015
Οι παραιτηθέντες
Οδυσσέας Βουδούρης
Κοζομπόλη Γιώτα
Κουρεμπές Φάνης
Ψυχογιός Γιώργος 

** * Τροχαίο με υλικές ζημίες στο κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες)  
 

Λίγο πριν τις 11:30 της Πέμπτης αυτοκίνητο παραβίασε Stop της οδού Κανάρη και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που διέσχιζε την οδό Βας. Κωνσταντίνου. Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημίες. - ***Από την αρχή η δίκη του 42χρονου για το θάνατο του αδελφού του σε χωριό του Δήμου Μεσσήνης 

Μετά από έφεση της Εισαγγελέως Εφετών Ξανά από την αρχή και από μηδενική βάση, θα γίνει η δίκη του 42χρονου, που είχε παραπεμφθεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας με την κατηγορία ότι σκότωσε με πρόθεση τον αδελφό του στο χωριό Δάφνη του Δήμου Μεσσήνης, το καλοκαίρι του 2013. Πριν από ένα μήνα η δίκη ολοκληρώθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο και η κατηγορία από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία από αμέλεια, με την αιτιολογία ότι ο 42χρονος βρισκόταν σε άμυνα και υπερέβη τα όρια από αμέλεια. Δικάσθηκε δε, σε 2 χρόνια φυλάκισης με αναστολή για την ανθρωποκτονία και 8 μήνες φυλάκισης για οπλοφορία και οπλοχρησία. Η τραγική ιστορία, μεταξύ των δύο αδελφών, εκτυλίχθηκε στο Δάφνη το καλοκαίρι του 2013, όταν εν ώρα καυγά ο ένας αδελφός τραυμάτισε τον άλλον με μαχαίρι στο πόδι, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα το θύμα, το οποίο βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία. Ο 42χρονος επιμένει πως δεν είχε ανθρωποκτόνο διάθεση και, μάλιστα, για τον ίδιο του τον αδελφό και πως δεν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης, διότι μετά το επεισόδιο ο άτυχος αδελφός του αποχώρησε από το σημείο. Ωστόσο, η Εισαγγελέας Εφετών κα Αργυρώ Χουδετσανάκη, άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής και έτσι η δίκη θα ξεκινήσει και πάλι, αλλά αυτή τη φορά σε Μεικτό Ορκωτό Εφετείο. Β.Β. - 

*** Αθλητική  Ενημέρωση  :

Στην 15η  αγωνιστική Α1  στο μπάσκετ :

***  Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου
Πανελευσινιακός-Κολοσσός Ρόδου 75-69
Πανιώνιος-ΑΓΟ Ρεθύμνου 79-84
Κόροιβος Αμαλιάδας-ΠΑΟΚ 65-61
Άρης-ΚΑΟ Δράμας 78-75
Απόλλων Πατρών-ΑΕ Νέας Κηφισιάς 69-65
Παναθηναϊκός-Τρίκαλα 107-76
Ολυμπιακός-ΑΕΚ    83-77 .- ^19/2, 17:30


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)

Ολυμπιακός 33
Παναθηναϊκός 32
  ΠΑΟΚ 29
Άρης 28
Ρέθυμνο 26
Απόλλων Πατρών 26
ΑΕΚ 25

  ΑΕ Νέας Κηφισιάς 24
Κολοσσός Ρόδου 24
Κόροιβος Αμαλιάδας 23
Τρίκαλα 23
ΚΑΟ Δράμας 22

Πανελευσινιακός 22
Πανιώνιος 20

***  Στο Europa League
Το πρόγραμμα:
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)-Έβερτον (Αγγλία)
Τορίνο (Ιταλία)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
Σεβίλη (Ισπανία)-Γκλάντμπαχ (Γερμανία)
Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
Άγιαξ (Ολλανδία)-Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)
Άαλμποργκ (Δανία)-Μπριζ (Βέλγιο)
Άντερλεχτ (Βέλγιο)-Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)
Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ (Ουκρανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)-Νάπολι (Ιταλία)
Γκινγκάμπ (Γαλλία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)
Ρόμα (Ιταλία)-Φέγενορντ (Ολλανδία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)
Τότεναμ (Αγγλία)-Φιορεντίνα (Ιταλία)
Σέλτικ (Σκοτία)-Ίντερ (Ιταλία)
*Οι δεύτεροι αγώνες θα διεξαχθούν στις 26 Φεβρουαρίου.
 
*** Θέλει τον κόσμο και δείχνει έτοιμη να τον «κερδίσει» η Καλαμάτα 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ… ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΜΟΥΖΟ Του Νίκου Μπαλόπουλου Στις συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές αλλά και ανθρώπους που κινούνται μέσα και γύρω από την ομάδα, ο τεχνικός της Καλαμάτας Κώστας Σταματίου στέκεται ιδιαίτερα στον παράγοντα κόσμο και την ώθηση που μπορεί να δώσει αυτός στην προσπάθεια που καταβάλει η Μαύρη Θύελλα να καλύψει την απόσταση από την κορυφή. Ο Βολιώτης τεχνικός επισημαίνει το πόσο πολύ χρειάζεται η ομάδα τον 12ο παίκτη της, τονίζοντας ότι ο αγώνας του Σαββάτου με τον Ερμή Κιβερίου θ’ αποτελέσει το έναυσμα της αγωνιστικής ανάκαμψης, αλλά και της επιστροφής του κόσμου στο γήπεδο, που είναι απογοητευμένος με τα τελευταία αποτελέσματα και τις εμφανίσεις της. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο ο κ. Σταματίου περιμένει μια εξαιρετική αγωνιστική παρουσία των ποδοσφαιριστών του και μια εμφατική νίκη, που θα ανεβάσει ομάδα, φιλάθλους, ακόμη και τη διοίκηση, που είναι λογικό να παρουσιάζεται απογοητευμένη. Στα αγωνιστικά, η χθεσινή προπόνηση έγινε στο Ασπρόχωμα και είχε στο πρόγραμμα κυρίως ασκήσεις τακτικής, με τον τεχνικό της Μαύρης Θύελλας να μην έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Κεϊτά, ο οποίος θα χρειαστεί να κάνει μαγνητική για να φανεί το μέγεθος της ζημιάς στο γόνατο, και τον Μούζο. Όσον αφορά πάντως την περίπτωση του τερματοφύλακα της Καλαμάτας, δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία και η απουσία του ήταν κυρίως για προληπτικούς λόγους. Πιο χαλαρό πρόγραμμα ακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές που έβγαλαν ολόκληρο το παιχνίδι στη Ζάκυνθο την περασμένη Κυριακή προκειμένου να πάρουν κάποιες ανάσες ξεκούρασης, όμως σήμερα θα δώσουν όλοι κανονικά το παρών και ο κ. Σταματίου θα ανοίξει τα χαρτιά του για τον τρόπο αντιμετώπισης του Κιβερίου. Η προπόνηση θα γίνει νωρίς στο Δημοτικό Στάδιο, στο οποίο επιστρέφει η ομάδα ύστερα από αρκετές ημέρες, κάνοντας ένα άτυπο τεστ εν όψει της Σαββατιάτικης αναμέτρησης.   
***  Τα καλύτερα είναι μπροστά για το Γιώργο Λαζαρίδη… (φωτογραφίες) 


 

 

 

 

  Και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες της Μεσσηνίας που αποκτούν το δικό τους αθλητικό σύλλογο ΔΙΑΦΟΡΟ ΖΩ! Της Χριστίνας Ελευθεράκη Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας Ο Γιώργος Λαζαρίδης ακολουθεί με πείσμα το μοναχικό δρόμο του αθλητή με ειδικές ανάγκες, έχοντας εξ αρχής στο πλευρό του ως συμπαραστάτες αφοσιωμένους φίλους που όλο και πληθαίνουν και τα τελευταία χρόνια νέους ανθρώπους με ανάλογα κινητικά προβλήματα που γίνονται συνοδοιπόροι. Χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο «Ελίτ», στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Καλαματιανού παγκόσμιου πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο, ήταν και τα δύο εμφανή, κάνοντας βεβαιότητα τη φράση που επέλεξε ο ίδιος για επίλογο, δηλαδή: «τα καλύτερα είναι μπροστά!»... Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού μέσα στο 2015 θα γίνουν πραγματικότητα δύο μεγάλα βήματα που θα δώσουν ώθηση σε αυτό που παλεύει ο Γιώργος από την αρχή της θαυμαστής αγωνιστικής και όχι μόνος πορείας του και δεν είναι άλλο από το να βγουν στο δρόμο, να αθληθούν και να ενεργοποιηθούν ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Με καθοριστική και τη συμβολή του συναθλητή του στην εθνική ομάδα Άρι Νικολόπουλου, ο οποίος μένει πια μόνιμα στην Καλαμάτα, δημιουργείται ο σύλλογος «Διάφορο Ζω», που σκοπό έχει να καλλιεργεί αθλήματα για ΑμΕΑ, σε πρώτη φάση τένις με αμαξίδιο, ιστιοπλοΐας, πινγκ πονγκ και στίβο. Υπό την «ομπρέλα» του θα διοργανωθεί 1-4 Οκτωβρίου στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Bouka Beach Resort το 1ο διεθνές ανοικτό διεθνές τουρνουά Αρχαίας Μεσσήνης στο τένις με αμαξίδιο, ενώ υπάρχουν σκέψεις για μια μεγάλη διοργάνωση και στην Καλαμάτα. «Θέλω ν’ αγκαλιάσουν όλοι τόσο το σύλλογο όσο και το Ancient Messini open. Θα είναι πάρα πολύ σημαντικό να δείτε 30 ανθρώπους να κινούνται στην περιοχή μας με αμαξίδια. Είναι ένας όγκος που δεν τον βλέπουμε, τώρα, αν και πλέον έχουμε ξεκινήσει και είμαστε πολλοί στους δρόμους της Καλαμάτας τουλάχιστον» ανέφερε κλείνοντας ο Γιώργος Λαζαρίδης. Νωρίτερα, είχε αναφερθεί στις δράσεις του που εκτός από αγωνιστικές, ήταν μεταξύ άλλων επισκέψεις-ομιλίες σε σχολεία και συλλόγους (σ.σ. και ήταν πλούσιες και επιτυχημένες όσον αφορά και στις αθλητικές διακρίσεις παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε). Η τρέχουσα σεζόν είναι προολυμπιακή και στόχος του Λαζαρίδη είναι να συμμετάσχει σε διψήφιο αριθμό τουρνουά ανά τον κόσμο προκειμένου να συγκεντρώσει τους βαθμούς που απαιτούνται για να πάρει το «εισιτήριο» για τη Βραζιλία το 2016. Ο ίδιος, όπως πάντα, ευχαρίστησε όλους όσοι τον στηρίζουν και εκτός από τους χορηγούς αναφέρθηκε ονομαστικά στους προπονητές του Ανδρέα Νίκα (στην Καλαμάτα) και Γιώργο Κόντο (της εθνικής), τη γυμνάστρια Χριστίνα Πανταζοπούλου (I-Body) και τη διατροφολόγο Αριστέα Γαζούλη. Για την αμέριστη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας διαβεβαίωσαν ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρία Οικονομάκου και ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Νίκος Μπασακίδης. Σε αυτούς προστέθηκε ένας ακόμη φίλος, ο Δήμος Μεσσήνης, εκ μέρους του οποίου μίλησε ο υπεύθυνος αθλητισμού, Φώτης Πετρόπουλος, ενώ σύντομες παρεμβάσεις έκαναν οι Μανώλης Μάκαρης και Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας, αντίστοιχα. Οι χορηγοί του Γιώργου Mercedes Benz, Aegean, Παπαδημητρίου, ξηροί καρποί Ολύμπια Ελλάς, αθλητικά είδη Wilson, Δήμος Καλαμάτα, Υάδες εταιρεία καθαρισμών, Μεταλλοβιοτεχνία Ντάμο, Ρόδι δημιουργίες, Κώστας Κορομηλάς και Χρόνης Χρονόπουλος, ιστοσελίδες GreatWay, καφέ-σνακ Bread, γυμναστήριο I-body. Κι αυτά από το Ελίτ… -Εκτός από τον Θανάση Παντέ που ανέλαβε και φέτος το συντονισμό της εκδήλωσης, στο πλευρό του Γιώργου Λαζαρίδη και του Άρι Νικολόπουλου ήταν χθες στο πάνελ και η δημοσιογράφος του Σκάι και του Gazzeta.gr Χριστίνα Βραχάλη, που βοηθά από την πλευρά της στην προβολή των δραστηριοτήτων του Καλαματιανού πρωταθλητή και φυσικά του νέου συλλόγου ΑμΕΑ της πόλης μας -Πέντε κενά «κουτάκια» χορηγών έχει το διαφημιστικό πανό του Γιώργου Λαζαρίδη και αυτό δεν θα πρέπει να μείνει έτσι… -Ο Γιώργος Λαζαρίδης …μαρτύρησε ότι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος είχε χθες τα γενέθλιά του εισπράττοντας έτσι επιπλέον ευχές για «χρόνια πολλά» μετά τη σύντομη παρέμβασή του -Ανάμεσα στους πολυάριθμους φίλους του Λαζαρίδη, παραβρέθηκαν χθες ο Μάνος Χαλούλος και ο Μανώλης Γιαννιός, που επίσης αποδεικνύουν ότι ο αθλητισμός μπορεί να δώσει διέξοδο και ώθηση στα άτομα με ειδικές ανάγκες -Στην πολυαγαπημένη του γιαγιά, την Αννούλα όπως συνήθιζε να την αποκαλεί, η οποία έφυγε από τη ζωή το περασμένο Καλοκαίρι, αφιέρωσε ο Γιώργος Λαζαρίδης τις επιτυχίες του 2014. - 
 
***

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4067   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2372    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 348   video.- 
Σύνολον                                               8787  βίντεο   .-
~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3505.-
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258    363. -   
~ https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    875. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   304 .-                                             
* ** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-                                              
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 365  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-                                      
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης Δαγρές , 39/83 .-
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.-  http://www.newsbeast.gr/   .- www.voicenews.gr

  *** ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :  
~ Αποτελέσματα Βουλευτικών  Εκλογών  25  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/25-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/26-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  27  Ιανουαρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/27-2015.html ,.- 
~ Η  Εφημερίδα μας  28  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/28-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας 20 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή 30/01/2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/30012015.html .-
~ Εφημερίδα  μας  Σάββατο  31   Ιανουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/31-2015.html .-
~ Αθλητική Επικαιρότητα Σαββατο-Κύριακο 31/01 και 01/02/2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/3101-01022015.html .-
~
**    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  : 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/01-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/02-2015_2.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  02  Φεβρουαρίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/02-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  03  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html  .- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Φεβρουαρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   06  Φεβρουαρίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 07 και 08 Φεβρουαρίου 2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/07-08-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07   Φεβρουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/07-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 08 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/08-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09-02-2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/09-02-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  10  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/10-2015.html .-
~Ημερήσια εκδρομή-διαδρομή προσκύνημα στον Άγιο Χαράλαμπο Φιλιατρά 9-2-2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/9-2-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11 Φεβρουαρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/11-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη)  12  Φεβρουαρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/12-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Παρασκευή  13  Φεβρουαρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/13-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Σάββατο  14 Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/02/14-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/14-15-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  15  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/02/15-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  16  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/16-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση  17  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/17-2015.html .-
Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πέμπτη  19  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/02/19-2015.html .-
 ~