~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Ενημέρωση της Παρασκευής 06 Μαρτίου 2015

Ενημέρωση της Παρασκευής  06  Μαρτίου  2015    :
Video : από
~ Β΄ Χαιρετισμοί στους Αγίους Θεοδώρους Αρφαρών 06/03/2015 : http://youtu.be/FqMC2cD3pI4 ,
***  Γενναία έκπτωση σε όσους πληρώσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος :
Γενναία έκπτωση σε όσους πληρώσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματοςΤο σχέδιο για να μπουν λεφτά στα κρατικά ταμεία

Μεγάλη έκπτωση του φόρου εισοδήματος για όσους φορολογουμένους υποβάλουν φέτος νωρίς τη φορολογική τους δήλωση και αυτόματα πληρώσουν εφάπαξ το συνολικό ποσό του φόρου που προκύπτει από το εκκαθαριστικό προβλέπει το πακέτο των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης που θα παρουσιασθεί στο Eurogroup της Δευτέρας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος».
Στις προτάσεις περιλαμβάνονται η ρύθμιση-εξπρές για την αποπληρωμή των οφειλών σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία που θα ισχύσει μέχρι το τέλος Μαρτίου και θα προβλέπει διαγραφή, ακόμα και μηδενισμό των προσαυξήσεων, καθώς και το νέο πλαίσιο διακανονισμού των χρεών σε 100 δόσεις με ισχυρά κίνητρα για τους οφειλέτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της κυβέρνησης για ενίσχυση των εσόδων του Δημοσίου κινείται σε τρεις βασικούς άξονες:
- «Γενναία» έκπτωση από το φόρο εισοδήματος σε περίπτωση που ο φορολογούμενος υποβάλει φορολογική δήλωση το 2015 νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία που είναι το τέλος Ιουνίου (Απρίλιο ή Μάιο) και προκαταβάλει ολόκληρο το ποσό του φόρου. Η έκπτωση δεν έχει ακόμα προσδιορισθεί αλλά σύμφωνα με ένα από τα σενάρια θα κυμαίνεται στο 10% του τελικού φόρου που θα προκύπτει από την εκκαθάριση.
- Πλήρης διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης της αρχικής οφειλής στο Δημόσιο μέχρι το τέλος Μαρτίου. Για την πληρωμή μέρους της οφειλής θα διαγράφεται ισόποσο ποσοστό των προσαυξήσεων.
- Ένταξη στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων όλων των οφειλών ανεξάρτητα από το ύψος τους καθώς καταργείται το πλαφόν του 1 εκ. ευρώ που ισχύσει σήμερα, καθώς και το όριο των 15.000 ευρώ πάνω από το οποίο ισχύουν 72 δόσεις. Η προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαΐου.

*** Εφιάλτης στον Μελιγαλά!
 
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΕ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ, ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Πέρα για πέρα δικαιολογημένες ήταν, οι διαμαρτυρίες των κατοίκων πέριξ της ΒΙΠΕ Μελιγαλά, σχετικά με τη λειτουργία των εκεί πυρηνελαιουργείων. Χθες, στο χώρο βρέθηκαν στελέχη της ΕΤΒΑ και μέλη του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος, που προέβησαν σε έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση της ρύπανσης, η οποία είναι τεράστια. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη λίμνη (!) με άγνωστο βάθος, ενώ σε πολύ μικρή απόσταση από τη μονάδα το άγνωστης σύστασης υγρό «τρέχει» στον εσωτερικό δρόμο της ΒΙΠΕ. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δ. Σταύρου γνωστοποίησε πως θα ξεκινήσει διαδικασία προκαταρκτικής εξέτασης.*Διαβάστε το αναλυτικά στο σημερινό φύλλο του "Θάρρους" - 

***  Στην κορυφή ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων

ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣΤου Αντώνη Πετρόγιαννη Τους κορυφαίους αγροτικούς συνεταιρισμούς παρουσίασε ο Μιχάλης Σμύρης, αναπληρωτής διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, μιλώντας στην εναρκτήρια ημερίδα του έργου ΑγροΕΤΑΚ στις 3 Μαρτίου. Παράλληλα, ανέφερε επιγραμματικά τις προτάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ για την αναμόρφωση των συνεταιρισμών. Ο κατάλογος που δόθηκε στη δημοσιότητα έχει ενδιαφέρον για τη Μεσσηνία, διότι στους πρότυπους και υγιείς οικονομικά συνεταιρισμούς βρίσκεται κι αυτός των Γαργαλιάνων με κύκλο εργασιών 4,34 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως διαβάζουμε από την επίσημη ιστοσελίδα του, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων ιδρύθηκε το 1949 από 49 πρωτοπόρους ελαιοπαραγωγούς. Σήμερα αριθμεί 600 μέλη με προοπτικές αύξησής τους. Διαθέτει ιδιόκτητη κάθετη μονάδα επεξεργασίας ελαιοκάρπου, αποθήκευσης και τυποποίησης ελαιολάδου εμβαδού 1443 τετραγωνικών μέτρων, χτισμένη σε ιδιόκτητη έκταση εμβαδού 6.402 τετραγωνικών μέτρων. Από το 2008 προχώρησε σε εκσυγχρονισμό των κτηριακών του εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων επεξεργασίας του ελαιοκάρπου, δημιουργώντας μια πρότυπη μονάδα. Η άρτια αυτή τεχνολογική υποδομή του εργοστασίου με τα πιο σύγχρονα ελαιουργικά μηχανήματα Alfa Laval, έχει δυνατότητα επεξεργασίας 10.000 κιλών ελαιοζύμης ανά ώρα, και εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα λαδιού και την προστασία του περιβάλλοντος, αφού τα μηχανήματα επεξεργασίας ελαιοκάρπου λειτουργούν αποκλειστικά σε δύο φάσεις. Από την άλλη πλευρά, οι προτάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ για την ανασυγκρότηση των συνεταιρισμών συνοψίζονται ως εξής: -Άμεση ριζική τροποποίηση του νόμου 4015/2011 -Σε δεύτερο στάδιο σύνταξη και ψήφιση νέου νομοθετικού πλαισίου για τους συνεταιρισμούς. -Απρόσκοπτη εφαρμογή στην πράξη των θεμελιωδών αρχών και κανόνων του συνεργατισμού και απεμπλοκή των συνεταιρισμών από κομματικές, κρατικές και κάθε άλλου είδους παρεμβάσεις -Παροχή πρόσθετων κινήτρων για τη σύσταση, οργάνωση και λειτουργία των οργανώσεων παραγωγών των βασικών προϊόντων (οπωροκηπευτικά, λάδι, γάλα κλπ.), αλλά και εκσυγχρονισμός του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου -Προώθηση της δημιουργίας μεγάλων σχημάτων για ουσιαστική παρέμβαση στην αγορά -Πλήρης αξιοποίηση των σχετικών κονδυλίων του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (μέτρο 9) -Υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εξυγίανσης, ανασυγκρότησης και ανάπτυξης των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων -Συνεχής ενημέρωση, εκπαίδευση, κατάρτιση, επιμόρφωση των συνεταιρισμένων αγροτών -Απαραίτητη προϋπόθεση η αλλαγή νοοτροπίας, η κατανόηση του οφέλους της συνεργασίας και της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων των συνεταιρισμών. - 

*** Χτύπησαν και έκλεψαν ηλικιωμένη σε κοινότητα της Μεσσήνης τα ξημερώματα!

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο άγνωστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (6.3.2015) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, την ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. - 

*** Υψηλό το ποσοστό ανεργίας στην Πελοπόννησο 

Φτάνει στο 25,5 % Σε υψηλά ποσοστά συνεχίζει να κινείται το ποσοστό ανεργίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, χθες, στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Αν και το ποσοστό έπεσε κατά 1% περίπου, μεταξύ Δεκεμβρίου 2013 και Δεκεμβρίου 2014 (26,4% έναντι 25,5%), εν τούτοις παραμένει σε επικίνδυνα επίπεδα, αφού υπολείπεται 0,5% από τον εθνικό μέσο όρο. Γενικότερα, η ανεργία το Δεκέμβριο στην Ελλάδα αυξήθηκε ανερχόμενη σε ετήσια βάση στο 26%, έναντι 25,9% το Νοέμβριο 2014. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.233.404 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός σε 3.371.756 άτομα. Ειδικότερα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε πως το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας το Δεκέμβριο του 2014 ανήλθε σε 26% έναντι 27,3% το Δεκέμβριο του 2013 και 25,9% το Νοέμβριο του 2014. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Δεκέμβριο του 2014 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.505.569 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.233.404 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός σε 3.371.756 άτομα. Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 17.972 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2013 (αύξηση 0,5%) και μειώθηκαν κατά 24.453 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2014 (μείωση 0,7%). Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 76.053 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2013 (μείωση 5,8%) και κατά 296 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2014 (μηδενική ποσοστιαία μεταβολή). Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 252 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2013 (μηδενική ποσοστιαία μεταβολή) και αυξήθηκαν κατά 20.425 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2014 (αύξηση 0,6%). -

***  Κλειστό το ένα ρεύμα στη Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου εξαιτίας τροχαίου (φωτογραφίες)

Τροχαίο ατύχημα συνέβη λίγα λεπτά πριν τις 11 το πρωί μερικά χιλιόμετρα πριν την Ακράτα στην Εθνική Οδό Πάτρας- Κορίνθου. Εξαιτίας του τροχαίου παραμένει κλειστό το ένα ρεύμα του δρόμου και η κυκλοφορία γίνεται με δυσκολία, ενώ άντρες της τροχαίας έχουν σπεύσει στο σημείο. - 

***  Ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο νοτιοδυτικά των Κυθήρων 

  Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, παραμένει το δεξαμενόπλοιο «Ft Odin» με σημαία Ιταλίας, 11,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Κυθήρων. Το δεξαμενόπλοιο που είναι άφορτο, είχε ξεκινήσει με πλήρωμα 13 αλλοδαπούς από το λιμάνι Αγκούστο της Σικελίας με προορισμό το Πόρτ Σάιντ της Αιγύπτου. Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή πνέουν νότιοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ. Το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας έχει «δεσμεύσει» αρχικά ένα άλλο δεξαμενόπλοιο που πλέει στην ίδια περιοχή για οποιαδήποτε παροχή βοήθειας στο «Ft Odin». Πηγή: ΑΜΠΕ - 

***  Μεγάλα προβλήματα αυτή τη στιγμή στη Μεσσηνία, τεράστιο το πρόβλημα στο Δήμο Οιχαλίας         
       φώτο αρχείου
Εδώ και λίγη ώρα κύμα κακοκαιρίας χτυπά τη Μεσσηνία,  το πρόβλημα είναι κυρίως στο Δήμο Οιχαλίας όπου ποτάμι έχει σπάσει και έχουν πλημμυρίσει χωριά.  Σε λίγο περισσότερη ενημέρωση.
 
***   Τελικά πώς λέγεται το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου;          
      
Πριν από μερικές ημέρες μάθαμε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας να μετονομάσει το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου σε αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος». Τότε, μάλιστα, υπήρξαν αντιδράσεις από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου.
Χθες, λοιπόν, κοιτάζοντας στην ιστοσελίδα του Δήμου και διαβάζοντας για σημερινή εκδήλωση που θα γίνει στο παραπάνω χώρο, είδαμε το εξής:[...] αύριο Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 21.00, στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (πρώην ΟΑΕΔ, Αριστομένους 95).
Ανοίγοντας, όμως, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ένα μήνυμα από τη «Φάρις» για την ίδια εκδήλωση, διαβάσαμε: [...] Παρασκευή 6 Μαρτίου, ώρα 21.00, στο Αμφιθέατρο ΟΑΕΔ (Αριστομένους 95).
Τελικά, πώς λέγεται ο συγκεκριμένος χώρος, για να ξέρουμε κι εμείς τι να γράφουμε δηλαδή!   Π.Μπ. 
 
 ***   Το κτίριο του Πολυτεχνείου καλύφθηκε με γκράφιτι
 «Δεν εκφράζω ούτε ευαρέσκεια, ούτε δυσαρέσκεια» λέει ο πρύτανης Ιωάννης Γκόλιας

Το κτίριο του Πολυτεχνείου καλύφθηκε με γκράφιτι Καλυμμένη με ένα τεραστίων διαστάσεων γκράφιτι είναι εδώ και λίγα 24ωρα η όψη του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου στην οδό Στουρνάρη αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής.
«Είναι έλλειμμα αγωγής και πολιτισμού, καθώς πρόκειται για ένα μνημείο», είπε σε τηλεφωνική συνομιλία ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ιωάννης Γκόλιας, ο οποίος, όμως, αρνήθηκε να καταδικάσει τον βανδαλισμό του κτιρίου. «Έχω πολλά να καταδικάσω και δεν θέλω να μπω σε αυτήν τη λογική. Δεν εκφράζω ούτε ευαρέσκεια, ούτε δυσαρέσκεια» είπε.
Ο κ. πρύτανης απέδωσε αυτήν την «απόσταση» στις αντικειμενικές δυσχέρειες του ιδρύματος. «Δεν έχω φύλακες. Από τους 40 έχουν μείνει οι τρεις. Εχουμε πάρει ελάχιστους επιπλέον και τι δεν ακούσαμε γι’ αυτό. Όσους έχουμε, φυλάνε τον εσωτερικό χώρο. Δεν έχουν οπτική επαφή με το τι συμβαίνει εξωτερικά. Το είδα κι εγώ αυτό που συνέβη, αλλά τι θέλετε να κάνω; Να βάλουμε χρήματα και μετά να μην έχουμε να πληρώσουμε ούτε τη ΔΕΗ; Προσπαθώ να θέσω προτεραιότητες. Οπότε, θα μπορούσα να καταδικάσω αυτό που έγινε, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορώ να το κάνω» πρόσθεσε.

 *** Στουρνάρας: Είναι πολύ σημαντικό να είναι πετύχημένο το Eurogroup
   «Απόλυτη στήριξη στις τράπεζες - Κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις»

Στουρνάρας: Είναι πολύ σημαντικό να είναι πετύχημένο το Eurogroup Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη ενημέρωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ στην Κύπρο, όπου δεν υπήρξαν καλές ειδήσεις για την Ελλάδα, αλλά το ακριβώς αντίθετο, καθώς η χώρα μένει εκτός του μεγάλου προγράμματος αγοράς ομολόγων του Μάριο Ντράγκι.
Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι: «Υπάρχει απόλυτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες, δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος, κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις».
Ωστόσο υπογράμμισε ότι: «Η ΤτΕ συνδράμει το κυβερνητικό έργο όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη συνθήκη».
Ο Διοικητής της ΤτΕ πάντως τόνισε ότι πρέπει το επόμενο Eurogroup να είναι επιτυχημένο. Μάλιστα σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε ότι το επόμενο τριήμερο γίνονται όλες οι εργασίες στην κυβέρνηση για να υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα.

*** Λαπαβίτσας: Δε με ενδιαφέρει τι λέει για μένα ο κ. Βαρουφάκης
«Οι θεσμοί έχουν στήσει διπλή παγίδα στη χώρα»

Λαπαβίτσας: Δε με ενδιαφέρει τι λέει για μένα ο κ. Βαρουφάκης «Δεν δίνω καμία σημασία σε αυτά που λέει ο κ. Βαρουφάκης. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει για μένα. Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε». Αυτό απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, στον υπουργό Οικονομικών και την κριτική ότι έχει οικοδομήσει καριέρα βασιζόμενος στη δραχμή.
Ο κ. Λαπαβίτσας, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», επισημαίνει ότι «έχω καλή γνώμη για τον κ. Βαρουφάκη και αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολη δουλειά κάνει». Τον προειδοποιεί, ωστόσο, ότι οι «θεσμοί» έχουν στήσει μια διπλή παγίδα - παγίδα ρευστότητας και παγίδα χρηματοδότησης - και τον καλεί να κινηθεί με προσοχή και προετοιμασία.
«Ο κ. Ντράγκι ούτε φίλος μας είναι ούτε βεβαίως μας αγαπάει», λέει ο κ. Λαπαβίτσας.

*** Προφητεία ΣΟΚ! Άγιος Παΐσιος για την κάρτα του πολίτη και το χάραγμα! [Βίντεο] :
karta1
Στο 1ο βίντεο θα παρακολουθήσετε τον Πρωθυπουργό, σε προεκλογική του ομιλία να "δεσμεύεται" ότι θα εισάγει την κάρτα του πολίτη.
 Βίντεο 1 : ΤΣΙΠΡΑΣ-ΘΑ ΦΕΡΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ,   http://youtu.be/enpGUR9qWlg .-
~ Στο 2ο βίντεο τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη να το κάνει πράξη, αφού λέει πως το πρώτο πράγμα που θα κάνει για την ανθρωπιστική κρίση, είναι η κάρτα του πολίτη.
Βίντεο 2 : Βαρουφάκης το πιόνι για την κάρτα του πολίτη  ,   http://youtu.be/mAMygAw-yic .-
Τέλος, τον Άγιο Παΐσιο, ο οποίος είχε μιλήσει για την κάρτα αυτή, αλλά και το τσιπ που έπεται.
Σημειώστε δε, πως το τσιπάρισμα έχει ήδη γίνει σε υπαλλήλους εταιρειών σε Σουηδία και Στοκχόλμη.
Βίντεο 3 : ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ 666 Rfid τσίπ ελέγχου και ηλεκτρονική σκλαβιά στα σκαριά  , http://youtu.be/vOUxByfNIiU ,-
~  Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουλ 2013
Αποσπάσμα απο την εκπομπή "ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ". Δείτε τι έλεγε πριν απο χρόνια (Το 1996) ο αγιορείτης Παΐσιος για το Χάραγμα του Αντιχρίστου 666 και την Κάρτα Πολίτη με τσίπ καταδότη 666.
Πηγή: http://youtu.be/vFQx7ibjFY0 , (2011) ελπίζω να μην έχει αντίρρηση για την αναδημοσίευση ο αγαπητός DimitrisBpower και τον ευχαριστώ...
Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ έγκαιρα προειδοποιεί με την Εγκύκλιό της Αριθμ. Πρωτ. 445 Αθήνησι τη 9η Φεβρουαρίου 1998 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2641 για την Συνθήκη Σένγκεν και το χάραγμα του αντίχριστου 666 http://www.freevolition.gr/Iera%20Syn... . ( Είναι δυνατόν εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί να υπογράψουμε, να παραλάβουμε και να ταυτιστούμε με τον αντίχριστο 666 με την νέα ηλεκτρονική (Δημόσια) Ταυτότητα 666;)
ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΙΠΑΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ;
ΑΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟΣΔΟΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666...
Αν είμαστε αληθινοί ορθόδοξοι χριστιανοί πρέπει να ομολογούμε παντού και πάντα με την χάρη του Θεού την πίστη μας και τις αλήθειες της Εκκλησίας του Χριστού ακόμα και σε αιρετικούς, αντίχριστους και αλλόπιστους και όχι να συμπροσευχόμαστε μαζί τους, ούτε να έχουμε εκκλησιαστική κοινωνία με αντίχριστους...
Αν αναρωτιέστε ποιά είναι η στάση της Εκκλησίας μετέπειτα, θα σας πω ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τότε δέχτηκε τον αιρετικό, υποτίθεται αλάθητο, Πάπα στην Ελλάδα και θεώρησε την Παπική Εκκλησία ως Αδελφή Εκκλησία και όχι ως αίρεση όπως θεωρούν τον αιρετικό παπισμό οι άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας και οι Οικουμενικές Σύνοδοι της Εκκλησίας μας για αιώνες. Ποιά περιμένετε να είναι μετά η στάση της Εκκλησίας για το χάραγμα του αντίχριστου 666; Μην ξεχνάμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ θεωρούσε ότι το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΩΝ) ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ http://www.freevolition.gr/orthodoxy-...  δεν προσφέρει τίποτα στην Εκκλησία (απεβίωσε στις 10/4/1998), ενώ ο νέος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αποκατέστησε τις σχέσεις του με το Παναιρετικό Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και με νέα εγκύκλιο το 1999 ουσιαστικά θεώρησε ότι "δεν υπάρχει κίνδυνος από το χάραγμα του αντίχριστου 666".
Αν δεν έχετε το πρόγραμμα Adobe reader για να διαβάσετε αρχεία τύπου PDF μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από την σελίδα http://get.adobe.com/reader
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ (ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ - ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 666) ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ της προσωπικής ζωής όλων των πολιτών http://www.freevolition.gr/666.htm (συμπληρωμένο)

*** Εξαγριωμένο πλήθος δέρνει μέχρι θανάτου βιαστή (βίντεο)
Jylo
Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου σε βιαστή στην πόλη Ντιμαπούρ της Ινδίας. Ομάδα κατοίκων της πόλης εισέβαλε στη φυλακή και έβγαλε με τη βία τον 35χρονο, κατηγορούμενο για το βιασμό φοιτήτριας, τον έγδυσε, τον λίντσαρε, τον λιθοβόλησε και τον χτύπησε μέχρι να πεθάνει.
 Την ίδια ώρα οι περαστικοί, που συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν το «θέαμα», λιθοβολούσαν το θύμα και αποθέωναν τους «βασανιστές» του.
Βίντεο  : Gang Break Into Indian Prison And Kidnapped An Alleged Rapist Then Beat Him To Death!!!  , http://youtu.be/0rjjlrmm-_s  .-

***  Δείπνησε στην αρχιεπισκοπή Αθηνών χθες ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παράθεσε Δείπνο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το οποίο διήρκησε περίπου δύο ώρες (8:30μμ-10:30μμ) και κύλησε σε εξαιρετικά ευχάριστο και φιλικό κλίμα.
 Θέμα συζήτησης ήταν τα ασφυκτικά προβλήματα της χώρας, αν και εφαλτήριο ήταν ορισμένες σκέψεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

*** Οι ...αμαρτίες της Μαρίνας – Χωρίς άδεια λειτουργίας και καθορισμό χερσαίας ζώνης για 17 χρόνια

Ο Άγιος Ευθύμιος και οι… αμαρτίες στη Μαρίνα Καλαμάτας Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, την περασμένη Πέμπτη, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας στα ερωτήματα δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της μαρίνας, αφού διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύει ο χώρος να βάλει τουρκικό φέσι, είπε ότι πολύ σύντομα θα περάσει και πάλι στο Δήμο Καλαμάτας. Εκεί, με αυτόν τον αόριστο τρόπο, ολοκλήρωσε και την ενημέρωσή του για το θέμα. Οι... αμαρτίες της μαρίνας Πριν από τρία χρόνια περίπου ένας δημότης, περνώντας από καρνάγιο της μαρίνας, είδε ένα διαλυμένο σχεδόν σκάφος. Οι γνώσεις και η εμπειρία του προείδαν ότι το σκαρί ήταν μικρασιατικό, σπάνιο είδος, και το αγόρασε. Κι έτσι το μετέτρεψε σε επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος, το μοναδικό εν πλω στην Ελλάδα τέτοιας μορφής. Το όνομά του είναι «Άγιος Ευθύμιος». Επόμενη κίνησή του ήταν να πάει στους ανθρώπους που διαχειρίζονται το χώρο για να υπογράψει την απαραίτητη σύμβαση, ώστε να έχει το δικαίωμα ελλιμενισμού του. Αφού υπέγραψε, από την πλευρά του ζήτησε κι ένα αντίγραφο της σύμβασης, ως είθισται. Οι άνθρωποι της μαρίνας του το αρνήθηκαν. Ζήτησε το Γενικό Κανονισμό Λιμένα και τον τιμοκατάλογο, ώστε να διαπιστώσει αν τον συμφέρει να χρησιμοποιεί τη μαρίνα. Η απάντηση ήταν ότι «δε χρειάζεται να σου δώσουμε όλα αυτά τα χαρτιά». Αφού, λοιπόν, δεν είχε κάποιο επίσημο χαρτί στα χέρια του, αποφάσισε να μην πληρώνει τα προβλεπόμενα. Η εταιρεία διαχείρισης υπέβαλε μήνυση εναντίον του, ζητώντας του 1.200 ευρώ, συν τα δικαστικά έξοδα. Η υπόθεση έφτασε στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, όπου και εξετάσθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2014. Το ερώτημα του δημότη εύλογο: αφού δε μου δίνουν επίσημο χαρτί, πρέπει να πληρώσω; Η απόφαση ακόμα δεν έχει εκδοθεί. Από τότε, όμως, άρχισε να ψάχνει επισταμένως το θέμα, απευθυνόμενος προς κάθε δημόσια υπηρεσία. Η σύμβαση και οι όροι της Παρεμπιπτόντως, η σύμβαση παραχώρησης της μαρίνας μεταξύ της ΔΕΤΑΚ (Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας) και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Μαρίνα Καλαμάτας Τουριστική Α.Ε.» υπεγράφη στις 2 Σεπτεμβρίου του 1998. Στο άρθρο 9 της σύμβασης, με τον τίτλο «άδειες», αναφέρεται: «Πέραν των ανωτέρω προβλεπόμενων αδειών (εργασιών, λειτουργίας) ο ανάδοχος - μισθωτής οφείλει εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος, να υποβάλει για έγκριση στον ΕΟΤ (Διεύθυνση Θαλάσσιου Τουρισμού) όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, συμπεριλαμβανομένου του κανονισμού λειτουργίας και του προτεινομένου τιμολογίου των παρεχομένων υπηρεσιών, για την έκδοση άδειας λειτουργίας της μαρίνας». Στο άρθρο 11 και με τίτλο «Συνέπειες παράβασης όρου της σύμβασης», αναφέρεται και πάλι: «Όλοι οι όροι της παρούσας σύμβασης συμφωνούνται ως βασικοί κι η παράβαση οποιουδήποτε από αυτούς αποτελεί σπουδαίο λόγο καταγγελίας της σύμβασης. Η ΔΕΤΑΚ δύναται, αντί της καταγγελίας της σύμβασης και κατά την απόλυτη κρίση της, να επιβάλει στο μισθωτή χρηματικό πρόστιμο... Η επιβολή τριών προστίμων, για οποιαδήποτε παράβαση, μέσα στο ίδιο 12μηνο αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντική αιτία καταγγελία της σύμβασης». Ο «Άγιος Ευθύμιος» Επανερχόμενοι στη βασική μας ιστορία, μάθαμε ότι το Μάρτιο του 1999, αρκετούς μήνες μετά τη σύμβαση, οι Σύλλογοι Ερασιτεχνών Αλιέων Καλαμάτας και Παράκτιας Αλιείας προχωρούν σε αγωγή κατά του μισθωτή. Η απάντηση που παίρνουν από το υπουργείο Ανάπτυξης, Γραμματεία Στήριξης Τουριστικών Λιμένων, ήταν ότι «από το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει εγκριθεί Κανονισμός Λειτουργίας και Τιμολογίων της Μαρίνας Καλαμάτας, δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης της χρήσης». Στις 31 Ιανουαρίου 2014 το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας αναφέρει σε σχετική ερώτηση του πρωταγωνιστή της ιστορίας μας, ότι «υφίσταται πρατήριο υγρών καυσίμων, το οποίο και βρίσκεται στη διαδικασία προς νομιμοποίηση με φορέα κατασκευής του έργου το Δήμο Καλαμάτας, ενώ η διαχείριση του έργου ανήκει στη Μαρίνα Καλαμάτας Τουριστική Α.Ε.». Δηλαδή, για 16 χρόνια ο μισθωτής δεν τηρούσε ένα βασικό όρο της σύμβασης, χωρίς να συμβαίνει τίποτα! Έπειτα υπάρχει απόφαση της δημοτικής επιχείρησης που εμπλέκεται με τη μαρίνα και συγκεκριμένα του διοικητικού της συμβουλίου για καταγγελία της σύμβασης, η οποία, όμως, δεν υλοποιήθηκε ποτέ! Στις 4 Μαρτίου 2014 το υπουργείο Τουρισμού αποφαίνεται ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία μας Ειδικός Κανονισμός Λειτουργίας για τον τουριστικό λιμένα Καλαμάτας λόγω συγκεκριμένων ελλείψεων σε δικαιολογητικά». Στις 12 Φεβρουαρίου 2014 το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας υποστηρίζει σε άλλο αίτημα ότι «δεν είναι αρμόδιο για οποιαδήποτε έκδοση άδειας για τη Μαρίνα Καλαμάτας. Υπεύθυνος για τη διαχείριση είναι ο εκάστοτε ΟΤΑ και για την οποιαδήποτε έκδοση άδειας το υπουργείο Ανάπτυξης. Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας δεν έχει την ευθύνη αστυνόμευσης στην εν λόγω περιοχή, καθότι δεν έχει οριστεί η Χερσαία Ζώνη Λιμένος (ΧΖΛ)».ΦΕΚ αριθμός 118, 19 Ιουλίου 1993 «Σε κάθε τουριστικό λιμένα καθορίζεται, τμήμα ξηράς (χερσαία ζώνη) και θαλάσσης (θαλάσσια ζώνη)... Εάν η έκταση της χερσαίας ζώνης δεν επαρκεί για τις ανάγκες του τουριστικού λιμένα, δύναται να επεκταθεί με τροποποίηση του τυχόν υφιστάμενου σχεδίου. Οι αποζημιώσεις από την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, που κατά τις κείμενες διατάξεις βαρύνουν το Δήμο, καταβάλλονται από το φορέα διαχείρισης τουριστικού λιμένα». Με όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι για 17 χρόνια δεν τηρήθηκαν όροι της σύμβασης, όμως ο Δήμος εισέπραττε ενοίκια, ο μισθωτής χρησιμοποιούσε τη μαρίνα και δε συνέβαινε τίποτα. Και μια τελευταία ερώτηση: Για την επισκευαστική μονάδα (κτήριο και περιβάλλων χώρος) έχει διεξαχθεί από το 2000 και εντεύθεν κάποιος διαγωνισμός; Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

*** Αστυνομία: Πιο οργανωμένο το έγκλημα στη Μεσσηνία          
     
 
Ένα- ένα κόβει τα κεφάλια του οργανωμένου εγκλήματος η Ασφάλεια στη Μεσσηνία
Πιο οργανωμένο εμφανίζεται το έγκλημα στη Μεσσηνία, ακόμα κι αν πρόκειται για τη λεγόμενη «μικροεγκληματικότητα» και αφορά διαρρήξεις και κλοπές. Τα στοιχεία των προηγούμενων ετών, από υποθέσεις που έχουν ανακοινωθεί και εξιχνιασθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και συγκεκριμένα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, αποδεικνύουν ότι πλέον υπάρχει ομαδική δράση, η οποία εστιάζεται σε αθίγγανους και αλλοδαπούς. Μεμονωμένα πια τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές παρουσιάζονται από χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
Ιδιαίτερο, πάντως, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία της βαριάς εγκληματικότητας στην περιοχή μας, με τη δράση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας να είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματική, καθώς την τελευταία πενταετία δεν έχει μείνει ανεξιχνίαστη καμία ανθρωποκτονία, όταν μάλιστα όλες διακρίνονται από πολύ «ιδιαίτερα» χαρακτηριστικά, που έχουν σοκάρει την κοινωνία.
Σημαντικά αποτελέσματα έχουμε δει και σε άλλους τομείς, όπως η εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων που κατηγορούνται για εκβιασμούς κ.ά., με τη τεχνολογία να βοηθά τα μέγιστα και τον «κοριό» της ΓΑΔΑ να καταγράφει ακατάπαυστα ύποπτα τηλέφωνα.
Οι δείκτες κλοπών και διαρρήξεων στην περιοχή τους τελευταίους μήνες παρουσιάζουν μια θετική πτώση και εκτιμάται πως σε αυτό έχει συντελέσει σημαντικά και η Εισαγγελία Καλαμάτας, που έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε πολλές προφυλακίσεις συλληφθέντων.
Κλοπές – διαρρήξεις - ληστείες
Ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια έχουν εξαρθρωθεί ουκ ολίγες ομάδες τσιγγάνων και αλλοδαπών που με συνέπεια, ιεραρχία και δομή διέπρατταν κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις. Χαρακτηριστική η τελευταία περίπτωση των αλλοδαπών που «μπούκαραν» σε τουριστικά καταλύματα της Μάνης και άδειαζαν τα δωμάτια τουριστών.
Όπως και η εξάρθρωση της ομάδας τσιγγάνων που έκλεβε χρυσαφικά και κοσμήματα από σπίτια και ομόφυλός τους τα προωθούσε στη μαύρη αγορά.
Οι συλλήψεις αυτές δείχνουν πως και επιχειρησιακά οι αξιωματικοί της Ασφάλειας κινούνται πλέον σε άλλο επίπεδο. Επιλέγουν να πλήξουν «ηγετικά» πρόσωπα των εγκληματικών – παραβατικών αυτών ομάδων, ακολουθώντας τη μέθοδο του «κόβω το κεφάλι της Λερναίας Ύδρας». Επιλέγουν, λοιπόν, την αποδόμηση μιας τέτοιας ομάδας, συλλαμβάνοντας το πρόσωπο-κλειδί.
Είναι χαρακτηριστική η αναφορά αξιωματικού της Αστυνομίας, πως στην περίπτωση της ομάδας τσιγγάνων που έκλεβε χρυσαφικά, η επιλογή να συλληφθεί ο τσιγγάνος που παραλάμβανε και προωθούσε προς πώληση τα κλεμμένα έχει αποδώσει τα μέγιστα, καθώς αμέσως μετά οι κλοπές σε σπίτια μειώθηκαν κατακόρυφα.
Σημαντικά μειωμένες είναι πλέον και οι ληστείες σε τράπεζες, ενώ έχουν εξιχνιασθεί όλες όσες έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, πλην αυτής το 2011 στην ΑΤΕ Δωρίου.
Άγριες δολοφονίες
Από τα πιο αρνητικά στοιχεία για τη Μεσσηνία, την τελευταία 5ετία, είναι οι βίαιες δολοφονίες που έχουν σημειωθεί. Σχεδόν όλες έχουν συνταράξει το πανελλήνιο, ωστόσο όλες έχουν εξιχνιασθεί και οι δράστες έχουν οδηγηθεί ή θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Χειρότερη χρονιά θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί το 2011, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο με τη δολοφονία ενός 82χρονου στους Κάτω Αμπελόκηπους Πυλίας από ζευγάρι αλλοδαπών.
Τον επόμενο μήνα αποκαλύφθηκε μία από τις πιο άγριες δολοφονίες που έχουν γίνει. Του 46χρονου επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του στα «Αγριώματα» της Βέργας.
Το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου η κοινωνία σοκάρεται διπλά, όταν σε αρδευτικό κανάλι βρίσκεται πυροβολημένος ο 35χρονος Φελίμ Μεσάι και σφαγμένος ο 2,5 ετών γιος του Κέρι.
Η επόμενη «σκληρή» χρονιά για τη Μεσσηνία ήταν η περσινή. Το 2014 ξεκίνησε το Φεβρουάριο με τη φρικτή δολοφονία του αρχιμανδρίτη Φ. Ζαχαρόπουλου στη Χώρα και τον Αύγουστο, για άλλη μια φορά, η κοινωνία σοκάρεται διπλά, από την απίστευτη δολοφονία των Κ. Σγούρου και Γ. Κομμάτη από δύο 18χρονους στα Αλτομυρά της Μάνης.
Άσχημα ξεκίνησε και το 2015, με την άγρια δολοφονία πριν από λίγες ημέρες της Ελίνας Βαχαβιόλου από αλλοδαπό, ο οποίος αμέσως μετά την πράξη του αυτοκτόνησε.
Όλες οι δολοφονίες έχουν εξιχνιασθεί σε σχετικά μικρό διάστημα, με τις χειροπέδες στους δράστες να έχουν μπει από το πρώτο 48ωρο.
Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης, για τις υποθέσεις που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια, είναι ελάχιστο.
Της Βίκυς Βετουλάκη  

  ***  Αθλητική  ενημέρωση  :


***  Ο Μιχάλης Καβαλιέρης τα ηνία της Μαύρης Θύελλας, μόνο… ευχαριστώ στο αντίο του Σταματίου         
     
Συναντηθήκαμε νωρίς χθες το μεσημέρι με τον τέως προπονητή της Καλαμάτας Κώστα Σταματίου, προκειμένου να τον «αποχαιρετίσουμε», καθώς πήρε το δρόμο της επιστροφής στη Μαγνησία, αλλά και για να μας μεταφέρει  τους λόγους που τον ώθησαν να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Μαύρης Θύελλας. Τουλάχιστον αυτό περιμέναμε, αυτό είχαμε εισπράξει μέσω των πρόσφατων επαφών μας. Ωστόσο ακόμη και την ύστατη στιγμή της αποχώρησης, που κάποιοι άλλοι θα φρόντιζαν να «κτυπήσουν» τις καταστάσεις που τους οδήγησαν ουσιαστικά εκτός ομάδας, ο Θεσσαλός τεχνικός έδειξε μεγαλείο ψυχής, μεταφέροντάς μας την επιθυμία του να κρατήσει για τον ίδιο τα άσχημα αυτά περιστατικά, όπως κρατά και το μεγάλο δέσιμο με την Μαύρη Θύελλα. Μας επισήμανε χαρακτηριστικά ότι θα επιστρέψει πολύ σύντομα στη Μεσσηνία, μαζί με την οικογένειά του, ενώ δεν απέκλεισε ένα ενδεχόμενο επιστροφής στην ομάδα, εφόσον οι συνθήκες διαφοροποιηθούν…
«Αποχωρώ από την τεχνική ηγεσία επαναλαμβάνοντας αυτά που είχα δηλώσει όταν άρχιζε η συνεργασία μου με την ομάδα. Ότι δηλαδή είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα η συνεργασία μ’ ένα σωματείο της εμβέλειας της Καλαμάτας. Θέλω λοιπόν να μεταφέρω με την ευκαιρία που μου δίνεται ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές, τους συνεργάτες  μου, τη διοίκηση και τον κ. Ράλλη, τους εκπροσώπους του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και το φιλόξενο κόσμο της Καλαμάτας», δήλωσε ο κ. Σταματίου, που δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στη βαριά φανέλα, τις δυνατότητες που υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποκτήσει και πάλι η Καλαμάτα, αλλά και το μικρό μερίδιο που του αναλογεί στην πορεία της ομάδας.
Στάθηκε ιδιαίτερα στο παιχνίδι της Ελευσίνας, θεωρώντας ότι ένα διαφορετικό αποτέλεσμα θα μπορούσε ν’ αλλάξει τα δεδομένα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Μας μίλησε για πολλά ακόμη,  τα οποία δεν θέλησε να  βγάλει προς τα έξω, θεωρώντας προφανώς ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα έκανε κακό στην ομάδα. Και επειδή στα τόσα χρόνια που ασχολούμαστε με το ρεπορτάζ της Καλαμάτας, λίγοι προπονητές επέδειξαν τέτοιο μεγαλείο ψυχής, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο Κώστας Σταματίου τίμησε και με το παραπάνω τη συνεργασία του με την Καλαμάτα έστω στο μικρό χρονικό διάστημα που αυτή αναπτύχθηκε.
  Ευχαριστίες στην οικογένεια Πουλέα
Κλείνοντας, έκανε ξεχωριστή αναφορά στην οικογένεια του κ. Πουλέα, για την φιλοξενία που έτυχε στο ξενοδοχείο “Belvedere”, στο οποίο διέμενε όλο αυτό το διάστημα.
Ο Μιχάλης Καβαλιέρης τα ηνία της Μαύρης Θύελλας
ΜΑΚΡΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 50ΧΡΟΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΕ Α΄, Β΄ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΛΕΜΟΝΗ

 «ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΩ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»
 Δεν άργησε ιδιαίτερα να βρει τον αντικαταστάτη του Κώστα Σταματίου η διοίκηση της Καλαμάτας, αφού σε λιγότερο από τρία 24ωρα από την αποχώρηση του Θεσσαλού τεχνικού, ήρθε η ανακοίνωση της έναρξης της συνεργασίας με τον Μιχάλη Καβαλιέρη. Είχαμε γράψει από την πρώτη στιγμή την πρόθεση της διοίκησης να προέρχεται ο νέος τεχνικός εκτός Μεσσηνίας και αυτό επιβεβαιώθηκε πλήρως.
Ο 50χρονος τεχνικός, που έκανε στο παρελθόν στα μέσα της 10ετίας του ’80 και  έπειτα, σημαντική πορεία ως ποδοσφαιριστής στην Α΄ Εθνική, με τη φανέλα του Λεβαδειακού, είναι γνωστός στο ποδοσφαιρικό στερέωμα κυρίως λόγω της επαγγελματικής του σχέσης με τον Τάκη Λεμονή. Βρέθηκε στο πλευρό του γνωστού τεχνικού σε αρκετές ομάδες της Α΄ Εθνικής (Ολυμπιακό, Ξάνθη, Παναιτωλικό, Πανιώνιο, Λεβαδειακό) και στην Κύπρο, και θεωρείται ιδιαίτερα καταρτισμένος με σύγχρονες τοποθετήσεις γύρω από το ποδόσφαιρο. Μπορεί να μην γνωρίζει τη Γ΄ Εθνική, και να μην έχει ουσιαστικά εμπειρία ως πρώτος από πάγκους, όμως η διοίκηση της Μαύρης Θύελλας πιστεύει ότι μπορεί ν’ αφήσει έργο και το κυριότερο να κρατήσει την ομάδα ζωντανή σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο.
Χθες το μεσημέρι βρέθηκε στο Δημοτικό Στάδιο, επιβλέποντας την προπόνηση που έγινε από τον Ιωσήφ Λουκά, ενώ μίλησε για λίγα λεπτά στους ποδοσφαιριστές. Στις πρώτες του δηλώσεις στάθηκε ιδιαίτερα στη βαρύτητα της ομάδας της Καλαμάτας, χωρίς όμως να κάνει ξεκάθαρη αναφορά στο ποιους στόχους θα κυνηγήσει στο υπόλοιπο της σεζόν…
«Αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή που θα βρεθώ στον πάγκο μιας ομάδας με σπουδαία ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, της Καλαμάτας, και μέσα από την δουλειά να βοηθήσω να εκπληρωθούν οι στόχοι της», τόνισε ο κ. Καβαλιέρης, που θα πιάσει ουσιαστικά δουλειά από σήμερα και θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας στο κυριακάτικο παιχνίδι με τη Βάρδα, στο Δημοτικό Στάδιο, από το οποίο θα λείψουν οι Μούζος, Κεϊτά και ενώ μικροανησυχία  υπάρχει για τους Χαρίτο, Κουντάνη.
Προφανώς δεν γνωρίζει τα δεδομένα, δεν ξέρει τις καταστάσεις και τις δυσκολίες που θα βρει και γι’ αυτό θα πρέπει να κριθεί με αρκετή προσοχή και καθόλου βιασύνη. Άλλωστε η ομάδα έχει χάσει το τρένο και όταν ένα σωματείο δεν έχει στόχο, αντιμετωπίζοντας μέσα σ’ όλα τ’ άλλα και πολλά ενδοοικογενειακά προβλήματα, τότε ο καπετάνιος λίγα πράγματα μπορεί ν’ αλλάξει.
  Το βιογραφικό του 50χρονου τεχνικού
Ο Μιχάλης Καβαλιέρης ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στον Άτλαντα Κυψέλης και μετά στον ΑΣ Παπάγου, ενώ ακολούθησε ο Λεβαδειακός από το 1986 μέχρι το 1992. Μάλιστα, για μια τετραετία, από το 1988 μέχρι το 1991 αγωνίστηκε στην Α΄ Εθνική με την ομάδα της Βοιωτίας.
Αγωνίστηκε επίσης με τα χρώματα των Ατρόμητου Αθηνών, Δόξας Βύρωνα, Παναιγιάλειου, και Βύζαντα Μεγάρων. Την προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τον Κεραυνό Κερατέας ενώ την τελευταία δεκαετία έχει περάσει από τους πάγκους των Ξάνθης, Ολυμπιακού, Ομόνοιας Λευκωσίας (και ως τεχνικός διευθυντής για μια σεζόν), Πανιωνίου, Παναιτωλικού και Λεβαδειακού, ως βοηθός του Τάκη Λεμονή.
Του Νίκου Μπαλόπουλου

***   Στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο Λ. Τσάτουμας         
     
Ο Λούης Τσάτουμας προκρίθηκε στον τελικό του άλματος σε μήκος στο 33ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που φιλοξενείται στην Πράγα.
Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε καλύτερο άλμα στα 7.90μ και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό με την 4η καλύτερη επίδοση. Στην πρώτη προσπάθεια ο Τσάτουμας δεν βρήκε βαλβίδα και προσγειώθηκε στα 7.62μ.
Στη δεύτερη έφτασε στα 7.90μ και δεν χρειάστηκε να πηδήσει τρίτη φορά, αφού είχε ήδη προκριθεί. Η μεγάλη έκπληξη έγινε με τον αποκλεισμό του Γάλλου Καφετιέ Γκομίζ, που είχε την κορυφαία φετινή επίδοση στην Ευρώπη (8.18μ) και με καλύτερο άλμα στα 7.65μ έμεινε 14ος.
www.nafemporiki.gr  .-

*** ~  ΠΑΟ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 77-81  5/3/2015: http://youtu.be/ISU8s8O2OHM ,
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Πατέρνικο (Ιταλία), Kολιενσικ (Μαυροβούνιο)
Τα δεκάλεπτα: 21-16, 32-42, 52-57, 77-81
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Σλότερ 9 (3), Γιάνκοβιτς, Φώτσης 9, Νέλσον 7, Παππάς 6, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 12 (2), Γκιστ 14 (2), Μπατίστα 16, Μπλουμς, Λαβάλ 4.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν 21 (3), Ουέρτας 2, Αμπρίνες 9 (1), Ναβάρο 17 (4), Σατοράνσκι 7 (1), Πλάις 15, Τόμας 2, Όλεσον, Νάχμπαρ, Τόμιτς 8.

~* Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα, έχει ως εξής:
 5ος ΟΜΙΛΟΣ
 Τετάρτη, 4 Μαρτίου
Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία) - Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 80-72
Πέμπτη, 5 Μαρτίου
Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 77-81
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 89-76
Παρασκευή, 6 ΜαρτίουΓαλατάσαραϊ (Τουρκία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 71-107
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Ρεάλ Μαδρίτης 8-1 17
Μπαρτσελόνα 6-3 15
Μακάμπι Τελ Αβίβ 6-3 15
Παναθηναϊκός 5-4 14
Άλμπα Βερολίνου 3-5 11
Ζαλγκίρις Κάουνας 3-5 11
Ερυθρός Αστέρας 2-7 11
Γαλατασαράι 2-7 11

6ος ΟΜΙΛΟΣ
 Πέμπτη, 5 Μαρτίου

Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) - Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία) 92-79
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία) - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 74-81
Παρασκευή, 6 Μαρτίου
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) - Ολυμπιακός 74-83
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία) - Αναντολού Εφές (Τουρκία) 93-90ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ολυμπιακός 8-1 17
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 7-2 16
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7-2 16
Λαμποράλ Κούτσα 4-5 13
Αναντολού Εφές 4-5 13
Νίζνι Νόβγκοροντ 2-7 11
Αρμάνι Μιλάνο 2-7 11
Μάλαγα 2-7 11

***  Στο ΟΑΚΑ ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ
Ανάμεσα σε ΠΑΟ και Απόλλωνα Στο ΟΑΚΑ ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ
Στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Απόλλων Πατρών, στις 5 Απριλίου.
Έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία εκπροσώπων και των δύο φετινών φιναλίστ, το ΟΑΚΑ αναδείχθηκε το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ.
Η ώρα του αγώνα θα αποφασιστεί μετά από συνεννόηση με τη NOVA που θα καλύψει τηλεοπτικά την αναμέτρηση.

*** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 :
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24  Φεβρουαρίου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/24-2015.html?showComment=1424770504047#c437422094868638206 .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  25  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/25-2015.html .-
~Αθλητικό επταήμερο 21 έως 28 Φεβρουαρίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/21-28-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση  Πέμπτη  26  Φεβρουαρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/26-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  27  Φεβρουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/27-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  28  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/28-2015.html .-
~
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  01  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/01-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/02-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  03  Μαρτίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/03-2015.html .- 
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Μαρτίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/03/04-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/03/05-2015.html .-
      ~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .-

~ Ενημέρωση της Παρασκευής  06  Μαρτίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/03/06-2015.html .-  
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        4086   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2376    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 374   video.- 
Σύνολον                                                    8836  βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3584.-
 https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 372. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    904/ 1000. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   305 .-                                             
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-                                               ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 366  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-                                       https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης Δαγρές , 69/130 .-                                               
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.-  http://www.newsbeast.gr/   .- www.voicenews.gr ,
~