~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  16   Απριλίου  2015  :
 
 
 

*** 16 Απριλίου
Φήλικος επισκόπου και Ιανουαρίου πρεσβυτέρου. Μαρτύρων Σεπτεμίνου και Φουρτουνάτου. Μάρτυρος Λεωνίδη του εν Νέα Επιδαύρω Ναυπλίας και του υπ` αυτόν πνευματικού χορού: Βασιλίσσης, Γαλήνης, Θεοδώρας, Καλλίδος, Νίκης, Νουνεχίας, Χαρίσσης και Ειρήνης (†258). Μάρτυρος Θεοδότης και των θυγατέρων αυτής Αγάπης, Ειρήνης και Χιονιάς. Νεομάρτυρος Μιχαήλ του Βουρλιώτου (1) (†1772). Οσιομάρτυρος Χριστόφορου του εν Ανδριανουπόλει (†1818).

(1) Ο άγιος Μιχαήλ γεννήθηκε στα Βουρλά της Μικράς Ασίας και σε μικρή ηλικία έφθασε στη Σμύρνη, όπου εργαζόταν ως χαλκουργός. Εξισλαμίσθηκε όμως με δόλο το πρώτο Σάββατο των νηστειών, όταν ήταν 18 ετών από κάποιο τούρκο καφεπώλη και στη συνέχεια πήγε υπάλληλος στο κατάστημά του. Όταν όμως το βράδυ της Ανάστασης άκουσε τους συνομήλικούς τους να ψάλλουν χαρούμενοι το «Χριστός Ανέστη» συναισθάνθηκε το βαρύ παράπτωμα της αποστασίας, εγκατέλειψε το καφενείο και έψαλλε μαζί μ` εκείνους τους ύμνους της Ανάστασης. Συνελήφθη όμως και την επόμενη ημέρα οδηγήθηκε στον κριτή στον οποίο είπε: «όταν κάποιος εξαπατηθεί και δώσει χρυσάφι και πάρει μολύβι είναι νόμιμο να επιστρέψει το μολύβι και να πάρει πίσω το χρυσάφι του»; Δηλ. η μουσουλμανική θρησκεία που του επιβλήθηκε με δόλο ήταν το μολύβι και η πατρώα πίστη του το χρυσάφι. Οι κριτές θαύμασαν βέβαια την ευφυή απάντησή του Μιχαήλ αλλά προσπάθησαν με διάφορες κολακείες και απειλές να τον πείσουν να αλλάξει εκ νέου την πίστη του. Όμως ο άγιος ήταν αμετάπειστος γι` αυτό και τον φυλάκισαν. Δύο ημέρες αργότερα παρουσιάσθηκε και πάλι ενώπιον του κριτή, ο οποίος τον ρώτησε αν άλλαξε γνώμη. Ο Μιχαήλ απάντησε αρνητικά, γι` αυτό καταδικάστηκε σε θάνατο. Αποκεφαλίστηκε το 1772 και το ιερό λείψανό του ρίχθηκε στη θάλασσα. Το περισυνέλεξαν όμως κάποιοι ευσεβείς χριστιανοί βαφείς και το έθαψαν με τιμές στον Ι. Ν. Αγ. Φωτεινής Σμύρνης.
~   16/01 Απολυτίκιο Μνήμης της Προσκύνησης της Τιμίας Αλύσεως του Αποστόλου Πέτρου - 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: http://youtu.be/CpG1ZWKwWfE?list=PL486131D5F8EB4EE2 ,


*** Από την Καλαμάτα με τη “Metaλλaxis” ξεκινά μεθαύριο το In Situ
      
Σειρά συνεδριών για τουρισμό, τοπική παραγωγή και επιχειρηματικότητα
*Κερδίστε προσκλήσεις για το συνέδριο πατώντας εδώ
 Από την Καλαμάτα ξεκινά με τον τίτλο “Metaλλaxis”, μεθαύριο Σάββατο, στο Πνευματικό Κέντρο, το In Situ, η σειρά συνεδρίων που απευθύνεται σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
Οι βασικοί άξονες του In Situ, όπως ανακοίνωσαν χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εμπνευστής του συνεδρίου Ηλίας Σκενδερίδης και η συνδιοργανώτρια Γεωργία Καλογεροπούλου, είναι ο τουρισμός, η τοπική παραγωγή και η επιχειρηματικότητα.
Όπως σημείωσε ο κ. Σκενδερίδης, κάθε συνέδριο In Situ είναι μοναδικό, γιατί η θεματολογία προκύπτει κάθε φορά από τις ανάγκες και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη, αλλά και η Περιφέρεια στην οποία ανήκει.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Καλαμάτα γίνεται η αφετηρία του In Situ με τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από τη “Metaλλaxis”, τη νέα πραγματικότητα στην οποία βρίσκεται η μεσσηνιακή πρωτεύουσα τα τελευταία τρία χρόνια. Η έντονη εξωστρέφεια των τοπικών παραγωγών, οι επενδύσεις σε τουριστικές μονάδες, η αύξηση των πτήσεων από και προς το διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» συμβάλλουν σταδιακά στη διαρκή προβολή και προώθηση της Καλαμάτας. Σημείωσε ότι οι βασικοί στόχοι του συνεδρίου είναι να γίνει συνδετικός κρίκος μεταξύ της περιφέρειας και των μεγάλων εταιρειών, να χαρτογραφηθεί η κατάσταση στην Περιφέρεια σε σχέση με την επιχειρηματικότητα και να εξεταστεί η κατάσταση που βρίσκεται ο τομέας της εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργηθούν θεματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια, που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά στο συνέδριο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η πραγματική "Metaλλaxis" της Καλαμάτας μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα ενέπνευσε τη δημιουργία του In Situ και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Είναι ευκαιρία σε μια εποχή με τόσες προκλήσεις, ο τουρισμός, η τοπική παραγωγή και η επιχειρηματικότητα να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την ουσιαστική εξέλιξη και ανάπτυξη μιας πόλης, αλλά και μιας περιοχής που τόσο το αξίζει».
Ακολούθως γνωστοποίησε πως η είσοδος στο συνέδριο θα γίνεται με εισιτήρια. Το ατομικό κοστίζει 20 ευρώ, το ομαδικό – εταιρικό (αγορά δύο και άνω εισιτηρίων) 15 ευρώ, ενώ αυτά των φοιτητών και των ανέργων 12 ευρώ (απαιτείται η προσκόμιση φοιτητικού πάσο ή κάρτα ανεργίας αντίστοιχα). Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται οι παρουσιάσεις, ελαφρύ φαγητό και συνοδευτικό υλικό, ενώ ανέφερε ότι εταιρεία –χορηγός θα προσφέρει δύο δώρα σε εταιρείες, έπειτα από κλήρωση που θα γίνει κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια στο www.viva.gr και στα καταστήματα Luna Lounge, Luna Lounge Deli και Public Καλαμάτας.
Οι ομιλητές
Στο συνέδριο θα συμμετέχουν 9 ομιλητές, συνέχισε η κα Καλογεροπούλου, οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικούς τομείς και φιλοδοξούν να εμπνεύσουν, να δώσουν συμβουλές και να κινητοποιήσουν τους επαγγελματίες και τους τοπικούς φορείς της περιοχής σε θέματα σχετικά με τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα. Με αυτό το στόχο θα μοιραστούν ιδέες, πρακτικές και τεχνικές που ήδη εφαρμόζουν, σε συνδυασμό με εμπειρίες και γνώσεις στο χώρο που δραστηριοποιούνται.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 10.00 το πρωί με τη Μυλαίδη Στρούμπου να παρουσιάζει τα εργαλεία της Microsoft.
Ο Γ. Χαραλαμπάκης (ForestView) θα μιλήσει για τη διαφήμιση στο facebook και θα δείξει πώς μεταλλάσσεται μια επιχείρηση με τη διαφήμιση στο facebook, ξεκινώντας με μόλις 1 ευρώ την ημέρα.
Θα ακολουθήσει διάλειμμα και αμέσως μετά η Εύη Μπαραλού, ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, θα μιλήσει με θέμα «Η αγορά εργασίας στον τουρισμό. A success story?» Η παρουσίασή της βασίζεται στην ανάγκη μετάλλαξης των πρακτικών διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο του τουρισμού, στην ανάγκη δημιουργίας και μοιράσματος καλών πρακτικών πρόσληψης, ανάπτυξης και διατήρησης ανθρώπινου δυναμικού για τη δημιουργία ισχυρότερης αφοσίωσης και ικανοποίησης των ανθρώπων που εργάζονται στον κλάδο.
Για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης θα μιλήσει ο Παν. Οικονόμου (STEP), καθώς θεωρεί ότι μια από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις για τη μετάλλαξη, είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης. Η παρουσίασή του περιλαμβάνει απαντήσεις για το «πως» και το «από πού» μπορούν να βρεθούν χρήματα, και γενικότερα οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την υλοποίηση οποιουδήποτε χρηματοδοτικού προγράμματος.
Ακολουθεί ένα ακόμη διάλειμμα και η συνέχεια περιλαμβάνει την εισήγηση «City Branding. Ο ρόλος των κατοίκων της πόλης από τον Γ. Καραγιάννη (2yolk Branding & Design). Ο ομιλητής υποστηρίζει ότι η Ελλάδα περνάει τη σημαντικότερη μετάλλαξή της και ζει σε μια συνθήκη που την υποχρεώνει να αλλάξει για να ακολουθήσει τις εξελίξεις που συμβαίνουν γύρω της, προκειμένου να επιβιώσει.
Στο βήμα θα τον διαδεχθεί ο Έκτ. Τσατσούλης από το KALAMATA:21 με θέμα: «Challenging a city: European Capitals of Culture». Θέλει να δείξει πώς ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας προκαλεί και μεταλλάσσει μία πόλη. Τι μπορεί να αλλάξει στην Καλαμάτα μέσω της υποψηφιότητας της; Τι έχει τελικά η Καλαμάτα να πει στην Ευρώπη, στον κόσμο;
Ύστερα από διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό, ο Χάρης Τζαννής (fnl-guide.com & Asprimera design studio) θα μιλήσει για τη γαστρονομία και τον τουρισμό, όπου η γαστρονομία, ως πολιτιστικό στοιχείο, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του τουριστικού προϊόντος μιας περιοχής.
Ο Νικ. Μιστριώτης (XYZ Productions) θα αναφερθεί «Στη δύναμη ενός event. Πολυμήχανη δράση με πολυδιάστατη προβολή». Ο ομιλητής θα αναφερθεί στο πώς μπορεί να γίνει εκμετάλλευση στο έπακρο ενός δρώμενου με διεθνή standards και εκμεταλλευόμενοι τις τoπικές αξίες.
Το συνέδριο θα κλείσει με την ομιλία του Ι. Αίσωπου (Αρχιτέκτων, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών), με θέμα: «Τοπία Τουρισμού: Ανακατασκευάζοντας την Ελλάδα». Αυτή ήταν η ελληνική συμμετοχή στη 14 Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας 2014 και διερευνάται ο ρόλος του τουρισμού ως οχήματος διαρκούς εκμοντερνισμού της χώρας μέσω της παραγωγής κατασκευασμένων τοπίων τουρισμού: αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, διαμορφώσεων δημοσίων χώρων, παραθαλάσσιων εγκαταστάσεων, ξενοδοχείων και θερέτρων, αναπλάσεων παραδοσιακών οικισμών, μεγάλης κλίμακας τουριστικών αναπτύξεων και υποδομών.
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας
Τη διοργάνωση του συνεδρίου χαιρέτισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δ. Μανιάτης. Αφού ευχαρίστησε για την επιλογή της Καλαμάτας ως πρώτης πόλης διοργάνωσης, ανέφερε πως το Επιμελητήριο στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται και πρόσθεσε πως στο πλαίσιο αυτό έγινε ενημέρωση των μελών του για το συνέδριο.
Αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες, τον τουρισμό, την παραγωγικότητα και την επιχειρηματικότητα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας και κάλεσε τα μέλη του Επιμελητηρίου να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

*** Έρχεται νέο πλαίσιο λειτουργίας στα φαρμακεία
     
Νέο πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την επιβίωση των μικρών φαρμακείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πλαίσιο περιλαμβάνει υποχρεωτικό σύστημα εφημεριών για όλους αλλά και «ελεύθερο» ωράριο για όσους φαρμακοποιούς το επιθυμούν.
Ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας την Τετάρτη στο ραδιόφωνο του Σκάι, ξεκαθάρισε πάντως ότι το νέο πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων θα προκύψει μετά από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς που θα ξεκινήσει άμεσα. Ο κ. Κουρουμπλής αναφερόμενος στο σημερινό σύστημα λειτουργίας των φαρμακείων  έκανε λόγο για «χάος», και υποστήριξε ότι «η διεύρυνση του ωραρίου απέτυχε». Ο υπουργός τόνισε ότι με το νέο πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων θα υπάρχουν εφημερεύοντα φαρμακεία, τα οποία θα καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών για να προσθέσει ότι δεν θα είναι ακριβώς αυτό που ίσχυε πριν την εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου. Παράλληλα, άφησε αιχμές για εντοπισμό ανασφάλιστων στα φαρμακεία που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο. Όπως είπε, «δεν έχετε παρά να αναζητήσετε τον έλεγχο του ΙΚΑ και των αρμοδίων υπηρεσιών, για να δείτε πόσοι ανασφάλιστοι συλλαμβάνονται στα διευρυμένα φαρμακεία». Θετικές χαρακτήρισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας περί αλλαγής του πλαισίου του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «συμφωνεί με την θέση του κ. Κουρουμπλή ότι το υπάρχον ωράριο έχει αποτύχει» και προσθέτει ότι: «Οι φαρμακοποιοί θα συναινέσουν σε οποιαδήποτε  νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στο φάρμακο τους και την κάλυψη των αναγκών τους όλο το 24ωρο, με  την ισότιμη αντιμετώπιση των φαρμακείων είτε βρίσκονται σε κεντρικά είτε σε απομεμακρυσμένα σημεία μέσα από  ένα ανεπτυγμένο και αποτελεσματικό σύστημα εφημεριών και διανυκτερεύσεων».
Διευρυμένοι
Από την πλευρά της η προσωρινή πρόεδρος του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδος Μαίρη Λυβίζου, φαρμακοποιός (εκπρόσωπος των διευρυμένων φαρμακείων), δήλωσε: «Εκτιμάμε ότι σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να αναφέρουμε δια ζώσης τις απόψεις μας στον κύριο Υπουργό σχετικά με το διευρυμένο ωράριο και τις ωφέλειες του στο κοινό και στους εργαζομένους».  Και συνεχίζει: «Εξάλλου (βλέπετε αποφάσεις Συμβουλίου της Επικρατείας 1973,1974/2013) το διευρυμένο ωράριο “αποβλέπει στην εξυπηρέτηση σκοπού δημοσίου συμφέροντος, συνιστάμενου στην μέριμνα του Κράτους για την υγεία των πολιτών και την ευχερέστερη πρόσβαση του πληθυσμού στα φαρμακεία, προκειμένου να εφοδιάζεται κατά τρόπο ασφαλή  με τα αναγκαία φάρμακα, δηλαδή με τα προϊόντα που εξυπηρετούν αγαθό υψίστης σημασίας , όπως η Υγεία.(...) Δεν θίγει το υφιστάμενο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, είτε το σύστημα των εφημεριών, αλλά αντιθέτως παρέχει τη δυνατότητα λειτουργίας κατά τη  διάρκεια του ωραρίου των εφημεριών , αριθμού φαρμακείων μεγαλύτερο από τον υποχρεωτικά οριζόμενο”».  Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε η κ. Λυβίζου, «καταδικάζουμε οποιασδήποτε μορφής ανασφάλιστη εργασία όπου κι αν τη συναντά κανείς. Επειδή, τα φαρμακεία που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο έχουν προσφέρει περίπου 2.000 θέσεις εργασίας το τελευταίο διάστημα, θεωρούμε ότι η παρατήρηση του κ. Υπουργού δεν αφορά σε εμάς».  πηγη www.healthview.gr .-
***  Πελοποννήσιος πρώην πράκτορας της ΕΥΠ ζητά 4,3 εκατ. ευρώ ως… δεδουλευμένα
     
Τίποτα, τελικά, δεν είναι απίθανο, μετά την είδηση που δημοσιεύθηκε χθες σε αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης, σύμφωνα με την οποία Πελοποννήσιος επιχειρηματίας για χρόνια ολόκληρα είχε στρατολογηθεί από την ΕΥΠ και τώρα κατέθεσε αγωγή εναντίον της, ζητώντας τα… «δεδουλευμένα» του για τις υπηρεσίες που προσέφερε, ύψους 4,3 εκατομμυρίων ευρώ!
Μάλιστα, τα δημοσιεύματα τον φέρουν να έχει καταλυτικό ρόλο σε μεγάλες υποθέσεις τα τελευταία χρόνια, όπως το φορτίο λαθραίων τσιγάρων που κατασχέθηκε στην Πύλο.
  Από την Πελοπόννησο
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα δημοσιεύματα, ένας επιχειρηματίας από νομό της Πελοποννήσου, ο οποίος εδώ και χρόνια είχε στρατολογηθεί από την ΕΥΠ ως υψηλού ρίσκου πληροφοριοδότης, έκανε αγωγή στην Υπηρεσία, ζητώντας, ούτε λίγο- ούτε πολύ, το ποσό των 4,3 εκατομμυρίων ευρώ, γιατί δεν έλαβε το πλήρες ποσό που είχε συμφωνηθεί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει «δώσει» πολλές δουλειές στην ΕΥΠ και, κατ' επέκταση, στις Αστυνομικές Αρχές, καθώς είχε καταφέρει να διεισδύσει σε διεθνή κυκλώματα εμπορίας λαθραίων τσιγάρων, όπλων, ακόμα και λαθρομεταναστών.
Στην αγωγή, με την οποία ζητεί το ποσό των 4.300.000 ευρώ για... αποζημιώσεις που δεν έλαβε για τις δουλειές που ισχυρίζεται ότι αποκάλυψε, όπως είχε συμφωνηθεί, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Συνεργάστηκα με τις διωκτικές Αρχές της χώρας, παριστάνοντας κι εγώ τον παράνομο, προκειμένου να μπορέσω να “εισέλθω” σε διάφορες σπείρες και συμμορίες και φθάνοντας, μάλιστα, να κατηγορηθώ (ακόμη και να καταδικαστώ) για “παράνομες πράξεις”, αρνούμενος να αποκαλύψω τον πραγματικό ρόλο μου, όπως είχα δεσμευτεί κατά την ανωτέρω συνεργασία, προκειμένου να διευκολύνω τις Αρχές στην πάταξη διάφορων εγκλημάτων, αλλά και φοβούμενος για την ίδια τη ζωή μου, αν αποκαλυπτόταν ο ρόλος μου».
  Σημαντικές υποθέσεις
Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν πως το «βαθύ λαρύγγι» είναι ο άνθρωπος που «έστησε» την ελεγχόμενη παράδοση όπλων, εκρηκτικών και ενός ρουκετοβόλου RPG, στο Π. Φάληρο, μέσα σε παγιδευμένο με δορυφορικούς «κοριούς» αυτοκίνητο το 2014.
Λέγεται ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που ουσιαστικά είχε δώσει στο «πιάτο» το κύκλωμα των Αλβανών εμπόρων όπλων, που προμήθευε με καλάσνικοφ, εκρηκτικά, αλλά και ρουκετοβόλα RPG, τις εγχώριες ένοπλες οργανώσεις, με αποτέλεσμα οι πράκτορες της ΕΥΠ να στήσουν την παράδοση των όπλων σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική.
Επίσης, αυτός που είχε αποκαλύψει στην ΕΥΠ το κύκλωμα των Αλβανών που είχαν προμηθεύσει το ρουκετοβόλο και τη ρουκέτα με την οποία η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» χτύπησε την Αμερικάνικη Πρεσβεία τον Ιανουάριο του 2007.
Και στη Μεσσηνία
Όπως αναφέρει στην αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον της ΕΥΠ, στρατολογήθηκε στη Μυστική Υπηρεσία στις αρχές του 2000 και φέρεται να έχει δώσει στην Υπηρεσία τη μεγάλη δουλειά με τα λαθραία τσιγάρα στο Γύθειο, στην οποία είχε εμπλακεί και το όνομα πρώην ΕΚΑΜίτη από τη Μεσσηνία, ο οποίος πρόσφατα συνελήφθη σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην οδό Κρήτης στην Καλαμάτα, ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος στην αγωγή που έχει υποβάλει υποστηρίζει ότι, ενώ είχε συμφωνήσει με το «χειριστή» του την καταβολή συγκεκριμένων χρηματικών ποσών για τις δουλειές που έδινε, τα χρήματα αυτά ποτέ δεν έφθασαν στα χέρια του στο σύνολό τους. Παράλληλα, ο ίδιος διακινδύνευε τη ζωή του εισερχόμενος σε οργανωμένα κυκλώματα μαφιόζων, προκειμένου να έχει πρόσβαση σε ασφαλείς πληροφορίες, με αποτέλεσμα, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, το κεφάλι του να «κρέμεται από μια κλωστή».
Η «καριέρα» του στην ΕΥΠ ξεκίνησε σταδιακά στα τέλη της δεκαετίας του ‘90. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των αθηναϊκών Μέσων Ενημέρωσης, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε αρχικά ξεκινήσει να δίνει σαφείς πληροφορίες για λαθρεμπόριο τσιγάρων σε υψηλόβαθμο αστυνομικό που υπηρετούσε σε Διεύθυνση Ασφάλειας νομού της Πελοποννήσου.
Πολύ γρήγορα ο έμπειρος αστυνομικός κατάλαβε πως είχε να κάνει με άνθρωπο ο οποίος γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις στον υπόκοσμο.
Το αποκορύφωμα ήταν μια μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων με πλοίο φορτηγό ανοιχτά της Πύλου, όπου το «βαθύ λαρύγγι» είχε δώσει την υπόθεση στους αστυνομικούς στην κυριολεξία στο πιάτο, με αποτέλεσμα τότε η ΕΛ.ΑΣ να εξαρθρώσει ένα πολυδαίδαλο κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχαν ακόμα και επιχειρηματίες.
Έπειτα από αυτή την υπόθεση και μέσω του αστυνομικού που έδινε τις πληροφορίες, το «βαθύ λαρύγγι» έγινε η πρώτη επαφή με την ΕΥΠ και τα... μυστικά κονδύλια του υπουργείου Δημοσίας Τάξης.
Ο επιχειρηματίας από την Πελοπόννησο στρατολογήθηκε άμεσα από την ΕΥΠ και άρχισε τα ταξίδια στα Βαλκάνια, όπου πια δημιουργούσε το δικό του δίκτυο συλλογής πληροφοριών, με αποτέλεσμα να έχει γνώση των παράνομων όπλων που διακινούνταν στην Ελλάδα, από χώρες των Βαλκανίων, ακόμα και τα ποσά που ξέπλεναν στη «γειτονιά» Έλληνες κακοποιοί.
Οι διασυνδέσεις του συγκεκριμένου ανθρώπου έφθασαν στο αποκορύφωμα με την απαγωγή του γνωστού εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Είχε καταφέρει να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με έναν από τους εμπλεκόμενους στη συμμορία που πραγματοποίησε την απαγωγή και να του προτείνει να ξεπλύνουν τα χρήματα σε τράπεζα της Ελβετίας!

***  Παρουσίαση του βιβλίου «Περιμένοντας τη νύχτα»
       
«Περιμένοντας τη νύχτα» είναι ο τίτλος του βιβλίου της Βάσως Δενδροπούλου, το οποίο θα παρουσιάσουν αύριο στις 7.30 το απόγευμα στο Social cafe-bar στον πεζόδρομο της Ιατροπούλου, στην Καλαμάτα, ο επίτιμος υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Χρ. Μητροπέτρος και η αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Σοφία Μπομπόνη, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η συγγραφέας.
Το «Περιμένοντας τη νύχτα» είναι το δεύτερο βιβλίο – μυθιστόρημα της κας Δενδροπούλου, η οποία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα από το Πυροσβεστικό Σώμα. Το πρώτο, «Η μεγάλη διάσωση», εκδόθηκε από την Εμπειρία Εκδοτική, ενώ αυτό από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.

*** Πάνω από 160.000 ευρώ σε τόκους υπερημερίας θα πληρώσει ο Δήμος Καλαμάτας
     
Ύστερα από δικαίωση εργολάβων για καθυστερήσεις σε έργα που εκτελούνταν από προγράμματα
 Σε μια εποχή που τα χρήματα δεν περισσεύουν, ο Δήμος Καλαμάτας αρνήθηκε να πληρώσει τόκους ή άλλες οφειλές σε εργολάβους, εκείνοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, δικαιώθηκαν και έτσι αναγκάζεται τώρα να πληρώσει πολλαπλάσια ποσά!
Το θέμα απασχόλησε χθες το μεσημέρι την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, καθώς τέθηκε για έγκριση η δέσμευση πίστωσης άνω των 160.000 ευρώ, για την πληρωμή τόκων υπερημερίας σε εργολάβους, σύμφωνα με τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν εξηγήσεις για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να μην πληρώσει τους εργολάβους, οι οποίοι αποδείχθηκε ότι είχαν δίκιο τόσο με τις δικαστικές αποφάσεις που πήραν όσο και με σχετικές αποφάσεις του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και της επιτροπής του άρθρου 152.
Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από την πλειοψηφία και ιδιαίτερα από τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών, Παύλο Μπουζιάνη, ήταν πως ο Δήμος αρνήθηκε να πληρώσει διότι ήθελε να προασπιστεί τα συμφέροντά του. Ειδικότερα, υποστήριξε ότι οι εργολάβοι που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη αντιμετώπισαν προβλήματα με την πληρωμή τους, όχι εξαιτίας του Δήμου, που είναι συνεπής στις πληρωμές του, αλλά εξαιτίας των αρμόδιων υπουργείων που καθυστέρησαν να στείλουν χρήματα για έργα που είχαν ενταχθεί σε προγράμματα όπως ο «Θησέας».
Επιπλέον, είπε ότι λίγοι εργολάβοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτοί που πήγαν στα δικαστήρια στράφηκαν αδικαιολόγητα κατά του Δήμου.
Ακόμη, ο Παύλος Μπουζιάνης ισχυρίστηκε ότι κάποιοι εργολάβοι, ενώ καθυστέρησαν να ολοκληρώσουν τα έργα τους, στράφηκαν κατά του Δήμου ζητώντας επιπλέον χρήματα, μη αναγνωρίζοντας ότι ο Δήμος θα μπορούσε να μη δώσει παράταση των έργων και, αντίθετα, να ζητήσει εκείνος αποζημιώσεις για την καθυστέρηση περαίωσης των εργασιών.
Τέλος, υποστήριξε ότι ο Δήμος, τελικά, δεν επιβαρύνεται να πληρώσει επιπλέον χρήματα στους εργολάβους, αντίθετα διευκολύνθηκε γιατί με την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη μετατέθηκαν για αργότερα οι πληρωμές.

*** Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 25χρονου που ακρωτηριάσθηκε
      
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας στην Αθήνα ο 25χρονος που τραυματίστηκε από αυτοσχέδια κροτίδα το βράδυ της Ανάστασης.
Ο άτυχος νέος τραυματίστηκε πέντε λεπτά μετά την Ανάσταση, όταν στο γήπεδο «Παν. Μπαχράμης» στην περιοχή του Πανεπιστημίου, πυροδότησε αυτοσχέδιο βαρελότο. Από την ισχυρή έκρηξη ακρωτηριάσθηκε στα δυο του χέρια, έχασε την όρασή του, ενώ φέρει και βαρύτατα τραύματα στο θώρακα.
Σε σταθερή κατάσταση, αλλά όχι κρίσιμη για τη ζωή τους, στο Νοσοκομείο ΚΑΤ στην Αθήνα, νοσηλεύονται ο 62χρονος και ο 61χρονος από τη Μεσσήνη, οι οποίοι επίσης ακρωτηριάσθηκαν από αυτοσχέδιο βαρελότο την Κυριακή του Πάσχα.  Β.Β.
 
***  Πυρκαγιά στο Τσαπί
     
Σχεδόν είκοσι ημέρες νωρίτερα ξεκίνησε για τη Μεσσηνία η φετινή αντιπυρική περίοδος, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δύσβατη περιοχή κοντά στο Τσαπί Χρυσοκελλαριάς στο Δήμο Πύλου – Νέστορος.
Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και, σύμφωνα με όσα στάθηκε δυνατόν να πληροφορηθούμε, έκαιγε χαμηλή βλάστηση.
Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν οκτώ άτομα από πεζοπόρο τμήμα, έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δύο οχήματα του Δήμου Πύλου – Νέστορος, με το ένα από αυτά να είναι για χωματουργικές εργασίες, προφανώς για να προβεί στη διάνοιξη δρόμου και να προσεγγίσουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης.
 
***  Τι κάνεις όταν βρίσκεις ένα αδέσποτο κουτάβι;
      
Τι κάνεις, όταν βρίσκεις ένα αδέσποτο κουτάβι σε έναν επικίνδυνο δρόμο, όπως η Ναυαρίνου, όπου οι πιθανότητες επιβίωσης είναι μάλλον ελάχιστες;
Το πιο εύκολο είναι μάλλον να το αγνοήσεις και… σιγά τις τύψεις και τα ταραγμένα όνειρα της αιματοβαμμένης ασφάλτου! Καταφέρνουμε να κοιμηθούμε και με πολύ χειρότερες καταστάσεις, είτε είμαστε άμεσα είτε έμμεσα ή και θεωρητικά καθόλου εμπλεκόμενοι.
Κι αν αποφασίσεις να το μαζέψεις, τελικά, και δεν μπορείς για διάφορους λόγους να το κρατήσεις;
Το καλό -υπέροχο στην πραγματικότητα- κομμάτι είναι ότι μπορείς να βρεις ανθρώπους με ειλικρινείς και ανυστερόβουλες φιλοζωικές ευαισθησίες για να σε ενθαρρύνουν και να σε καθοδηγήσουν. Μια καλή κουβέντα κι ένα κουτί για μεταφορά στη μέση του πουθενά είναι μια θετική αρχή…
Ακόμα καλύτερα, μπορείς να έχεις την τύχη για δωρεάν κτηνιατρικό έλεγχο και προσφορά στα πρώτα φάρμακα (αποπαρασίτωση-απεντόμωση). Μπορεί και να συναντήσεις μια κυρία με το κοριτσάκι και το σκύλο της (τον έναν από τους τρεις) να σου χαρίζει τις πρώτες κονσέρβες. Ή και να δεχθείς μια παιδιάστικη, αλλά τόσο χαριτωμένη πρόταση, ν’ ανταλλάξεις το κουτάβι «σου» με το κουνέλι τους!
Ρωτώντας γνωστούς και αγνώστους μπορεί να μη βρίσκεις σπίτι για το φοβισμένο, αλλά αξιολάτρευτο τετράποδο μπόμπιρα, προσωπικά όμως δε βρήκα κανέναν (πλην ενός… εντός των τειχών) χωρίς καλή διάθεση απέναντι στο απροσδόκητο εύρημα μιας ποδηλατοβόλτας και το προφανές πρόβλημα να βρει ένα ασφαλές σπίτι.
Οι εθελοντικές φιλοζωικές οργανώσεις της Καλαμάτας είναι σίγουρο ότι κάνουν και πράγματα πέρα από τις δυνάμεις τους, με προσωπικό κόστος κάθε είδους για τα μέλη τους. Δυστυχώς, μόνιμη πια η επωδός ότι δεν υπάρχει χώρος φιλοξενίας, αφού τα αδέσποτα της πόλης είναι τόσα πολλά και για πολύ καιρό δεν έχει γίνει τίποτα ορθόδοξο για τον έλεγχο του αριθμού τους.
Μέχρι να τολμήσει ο Δήμος Καλαμάτας να δει «το καυτό θέμα: αδέσποτα» κατάματα και να δείξει ουσιαστική διάθεση για την επίλυσή του, τι κάνουμε;
Στην περίπτωσή μου, δεν έχω άλλο δρόμο, παρά να ακολουθήσω τη συμβουλή της Άννας από τη φιλοζωική «οργάνωση», κοινοποιώντας τη φωτογραφία του ασπρόμαυρου μικρούλη που μας έβγαλε χθες από τη ρουτίνα. Με την ελπίδα ότι, εκτός από τη δική μας καρδιά, θα κλέψει μία ακόμη, που θα διαθέτει τον κατάλληλο χώρο και τις προϋποθέσεις να γίνει ο σκυλομπαμπάς ή η σκυλομαμά του για όλη του τη ζωή (η οποία, όπως βλέπετε, δεν έχει 1,5-2 μήνες που έχει ξεκινήσει).
Για όποιον ενδιαφέρεται να κερδίσει τη συντροφιά του εν λόγω σκυλάκου, που θα γίνει μεσαίου μεγέθους, ή έχει κάποια ιδέα που μπορεί να βοηθήσει, ας τηλεφωνήσει στο 6930-812774.  Χ.Ε.
 
***  Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 75χρονου παιδεραστή (φωτογραφίες)
      
 
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρίπολης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 75χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 21.3.2015, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ασέλγεια με ανήλικο που συμπλήρωσε τα δέκα, αλλά όχι τα δεκαπέντε έτη, έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα από ενήλικο που δρούσε κατά συνήθεια.
Πρόκειται για τον:
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο του Νικολάου και της Πηνελόπης, κάτοικο Τρίπολης Αρκαδίας.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2710-230560, 2710-222549 και 2710-230557 του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
 
*** Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κύπρο
Τελευταία Ενημέρωση: 15/04/2015 11:52
Σεισμική δόνηση ταρακούνησε πριν λίγα λεπτά τη Κύπρο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο σεισμός είχε μέγεθος 5,3 βαθμών της κλιμακας Ριχτερ και  το επίκεντρο του ήταν 18 χλμ. από την Πάφο ενώ  είχε εστιακό βάθος 2 χλμ. Πολλοί άνθρωποι βγήκαν από τα σπίτια τους καθώς ο σεισμός είχε διάρκεια περίπου 40 δευτερολέπτων.  Πηγή: www.Protothema.gr .-
 
***  Ξεκινά η Ώρα του Πολίτη σε Αστυνομικά Τμήματα της χώρας
     
Την «Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων» καθιερώνει από τη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015, η Ελληνική Αστυνομία, με βάση τις κεντρικές κατευθύνσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη νέα αντεγκληματική πολιτική.
Πρόκειται για μία καινοτόμο δράση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο να ενισχυθεί η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, αλλά και η άμεση διαπροσωπική επικοινωνία μεταξύ Αστυνομίας και Πολιτών.
Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε (14) Αστυνομικά Τμήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα.
Δύο φορές το μήνα, οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων, μετά από προηγούμενη συνεννόηση, θα δέχονται στο Γραφείο πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να διατυπώνονται και να συζητούνται διάφορα θέματα, προτάσεις, επισημάνσεις και απόψεις για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.
Σε περίπτωση που η υπόθεση αφορά άλλη Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ή άλλο Φορέα θα διαβιβάζεται αρμοδίως για περαιτέρω χειρισμό. Επίσης, εάν κάποιο ζήτημα έχει ευρύτερο τοπικό ενδιαφέρον, ο  Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος θα φροντίζει να το εισαγάγει προς συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ.).
Με τη δράση αυτή Πολίτες, Φορείς και Κοινωνικοί Εταίροι έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν απευθείας με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, ο οποίος στο πλαίσιο της διαβούλευσης σχηματίζει προσωπική άποψη και αντίληψη για τα διάφορα θέματα που τίθενται. Έτσι, μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα για την επίλυσή τους  ή να παραπέμπει την υπόθεση στην αρμόδια Υπηρεσία ή Φορέα με τη διαδικασία της διαμεσολάβησης.
«Η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων» θα εφαρμοστεί πιλοτικά στα Αστυνομικά Τμήματα Αμπελοκήπων και Πατησίων στην Αθήνα, Κορυδαλλού στον Πειραιά, Άνω Λιοσίων στη Δυτική Αττική, Αμαρουσίου στη Βορειοανατολική Αττική, Ηλιούπολης στη Νοτιοανατολική Αττική, Σταυρουπόλεως και Τούμπας – Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, Α΄ Πατρών στην Αχαΐα, Χαλκίδας στην Εύβοια, Ρόδου στα Δωδεκάνησα, Α’ Ηρακλείου στην Κρήτη, Ιωαννίνων στην Ήπειρο  και Α΄ Λάρισας στη Θεσσαλία.
Οι πολίτες, οι Φορείς και οι Κοινωνικοί Εταίροι μπορούν να επικοινωνούν με τις Γραμματείες των παραπάνω Αστυνομικών Τμημάτων, στους τηλεφωνικούς αριθμούς κλήσης που βρίσκονται στην επισυναπτόμενη σελίδα, προκειμένου να ενημερώνονται για τον προγραμματισμό των συναντήσεων με τους Διοικητές.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει σε πρώτο στάδιο δύο μήνες προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες βελτιώσεις και τροποποιήσεις, με στόχο να επεκταθεί το ταχύτερο δυνατό σε όλη την επικράτεια.
Σημειώνεται ότι η δράση αυτή είναι ανεξάρτητη από την υποχρέωση του προσωπικού των αστυνομικών Υπηρεσιών να δέχονται πολίτες και να εξετάζουν  υποθέσεις που τους απασχολούν.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης δήλωσε για τη νέα αυτή δράση: «Οικοδομούμε μία νέα σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, προχωρώντας σε καινοτόμες δράσεις, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αναβαθμίζουν τον διάλογο και τη συνεργασία. Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς και η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων αποτελούν απτά δείγματα στο πεδίο της συμφιλίωσης Αστυνομίας και κοινωνίας.»
 
***  Standard & Poor's: Υποβάθμισε σε CCC+ από Β- την Ελλάδα
     
O οίκος αξιολόγησης τονίζει ότι οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας δεν θα είναι βιώσιμες χωρίς την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων ή νέας ελάφρυνσης
Σε "CCC+" από "Β-" υποβάθμισε την Τετάρτη η Standard & Poor's την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, θέτοντας αρνητικό το outlook.
Στην ανακοίνωση του ο οίκος αξιολόγησης τονίζει ότι οι δανειακές και οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας δεν θα είναι βιώσιμες χωρίς την εφαρμογή βαθιών μεταρρυθμίσεων ή νέας ελάφρυνσης.
Σημειώνεται ότι στα τέλη του περασμένου μήνα και ο οίκος αξιολόγησης Fitch είχε υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας, σε "CCC" από "B".  www.protothema.gr   .-
 
***  Η ματωμένη κουλτούρα των εκρηκτικών  
       Θα το πιάσω από τη μούρη, που λένε, το πράγμα. Για εκείνους που απορούν πώς κάθε, σχεδόν, χρόνο, άλλοτε ελαφρύτερα, άλλοτε πολύ βαριά, όπως εφέτος, με δύο χαμένες ζωές και τρεις σακατεμένους, η Καλαμάτα και η Μεσσηνία πληρώνουν φόρο αίματος από κροτίδες, βεγγαλικά, μπομπάκια, βαρελότα, σαΐτες και ό,τι άλλου είδους αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, η απάντηση για τους Καλαματιανούς, κυρίως, είναι απλή. Πιτσιρικάδες μυούμαστε στα εκρηκτικά και την κουλτούρα τους γενιές τώρα κι αυτό έχει γίνει dna-κό.
Μέσω αυτού του «δρόμου» χάθηκαν τα δύο παλικάρια στο Άνω Γαρδίκι. Χάριν εντυπωσιασμού, πήγαν να κάνουν τη μεγάλη «μαγκιά»-βλακεία, πυροδοτώντας το, δεμένο με καλώδιο, βαρελότο μέσω καλωδίων παροχής ρεύματος της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να τους διαπεράσουν 20.000 volt...
Στο καπάκι, την επομένη, νεαρός έχασε τα δυο του χέρια και το μάτι του στην Καλαμάτα, όταν εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στα χέρια του, με το κακό να τριτώνει την επομένη στη Μεσσήνη, όταν δύο άνδρες, 61 και 62 χρόνων, ακρωτηριάστηκαν με τον ίδιο τρόπο.
Συγκυρία, θα πείτε. Σε καμία περίπτωση, όπως προανέφερα. Είναι κοινό μυστικό στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα, ότι παιδιόθεν οι αρσενικού γένους, και όχι μόνο, έχουμε ρίξει στρακαστρούκες, βαρελότα, μπομπάκια και ό,τι άλλο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μπορεί να κατεβάσει ο ανθρώπινος νους. Έχουμε παραστάσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον. Δυστυχώς!
Το κακό φέτος παράγινε και -δεν το λέω τετριμμένα-αν ο Δήμος και η Αστυνομία, τους οποίους, διαχρονικά, θεωρώ συνενόχους στο έγκλημα, δεν ελέγξουν την κατάσταση, από τύχη δε θα υπάρξουν κι άλλα θύματα στο μέλλον. Αναφέρω πρώτα το Δήμο, επειδή χρηματοδοτεί το έθιμο του σαϊτοπόλεμου, στο οποίο παίρνουν μέρος, όχι μόνο με τη συγκατάθεση, αλλά και την προτροπή των γονιών τους, ανήλικα παιδιά, με τους πανηλίθιους γονείς να τα καμαρώνουν κιόλας.
Κι από την άλλη, η Αστυνομία που επιβάλλεται να επιβλέπει το χώρο και να συλλαμβάνει ανήλικα και γονείς, με τους τελευταίους να περνάνε αυτόφωρο και να οδηγούνται στη φυλακή προς παραδειγματισμό και αποτροπή περιστατικών σαν αυτά που ζήσαμε εφέτος.
Όχι, δεν είχαμε νεκρούς στο σαϊτοπόλεμο, αλλά αναφερόμαστε στην κουλτούρα και τη νοοτροπία που κυριαρχεί στην πόλη, την οποία ο Δήμος, μέσω της χρηματοδότησης και της ανοχής του, νομιμοποιεί. Το παιδί που ρίχνει σαΐτες, εθισμένο στα εκρηκτικά, θα δοκιμάσει κι άλλα εκρηκτικά με φίλους του για να εντυπωσιάσει. Λειτουργεί σαν ναρκωτικό η ιστορία.
Για όσους δεν κατάλαβαν, εύχομαι να μην έχουν στο μέλλον θύματα στα σπίτια τους...   Του Δημήτρη Γιατράκου 
 
***  Η δεύτερη ευκαιρία    
      Πρόσφατα είδα στην τηλεόραση την ταινία «Η δεύτερη ευκαιρία». Ήταν βασισμένη σε πραγματική ιστορία και περιέγραφε την προσπάθεια ενός γυμναστή σε αναμορφωτήριο αγοριών να δημιουργήσει μια ομάδα αμερικάνικου ποδοσφαίρου, προκειμένου να τραβήξει από τις συμμορίες και τις δολοφονίες τους έφηβους τρόφιμους και να τους «μεταφέρει» σε έναν άλλο τρόπο ζωής, μακριά από τα ναρκωτικά και γενικότερα την παραβατική ζωή.
Η πίστη του ότι θα τα καταφέρει ήταν τόσο μεγάλη που έπεισε και το διευθυντή του αναμορφωτηρίου, αλλά και έναν κοινωνιολόγο του ιδρύματος, που αντιμετώπιζε τα πάντα σύμφωνα με τους κανονισμούς.
Κατάφερε ακόμη να πείσει τους νεαρούς πως μπορούν να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να σταθούν στα πόδια τους και να νικήσουν και αντιπάλους που υπερτερούσαν.
Η προσπάθεια δεν ήταν εύκολη, αλλά αντίθετα πολύ δύσκολη. Μέσα από την εξέλιξη της ταινίας, είδαμε να συμφιλιώνονται μέλη αντίπαλων συμμοριών και να ενώνονται όλοι στο πλαίσιο του κοινού σκοπού.
Είδαμε πώς ο άνθρωπος αυτός (ο γυμναστής) κατάφερνε να εμψυχώνει τους νεαρούς  και να τους τονώνει το ηθικό, όταν όλα έμοιαζαν να έχουν καταρρεύσει, αλλά και να τους δίνει αξίες και ιδανικά, ώστε να συνεχίσουν τη ζωή τους με επιτυχία, μετά το αναμορφωτήριο, αντί να καταλήγουν στους δρόμους.
Δεν αποθαρρύνθηκε με τις δυσκολίες, πίστευε πως θα καταφέρει ότι είχε στο μυαλό του και το κατάφερε.
Κι από εκεί και μετά άρχισα να αναρωτιέμαι, πώς θα ήταν η ζωή μας, αν δίναμε όλοι μια δεύτερη ευκαιρία στους γύρω μας. Στους συγγενείς, στους φίλους, σε όλο μας γενικά το περιβάλλον. Πώς θα ήταν, αν δεν αφορίζαμε με μιας συγγενείς, φίλους ή και τις σχέσεις μας και τους δίναμε μια δεύτερη ευκαιρία, προσπαθώντας να τους αποδείξουμε με τη στάση ζωής και τη λειτουργία μας γενικότερα, πως έχουν κάνει λάθος ή ακόμη και το αντίστροφο. Πόσο καλύτερες θα ήταν γενικότερα οι ανθρώπινες σχέσεις και πόσο πιο κοντά θα μπορούσαμε να έχουμε έρθει, παραμερίζοντας τον εγωισμό, το θυμό ή και την οργή μας, που έχουν οδηγήσει σε ρήξη μια σχέση, οποιασδήποτε μορφής. Είναι σίγουρα δύσκολο να αλλάξουμε νοοτροπία, αλλά αξίζει να το προσπαθήσουμε…
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου   ,   harhar@tharrosnews.gr ,
 
***
 
 
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
 
*** Μεταξύ των 93 κατηγορουμένων για το σκάνδαλο Koriopolis ο Γιώργος Γρηγορόπουλος   http://www.dikisports.blogspot.gr           
     
Τρανταχτά ονόματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου και της ελληνικής κοινωνίας περιλαμβάνει η λίστα με τους 93 κατηγορουμένους για το σκάνδαλο Koriopolis, με τα στημένα παιχνίδια, το οποίο ξέσπασε το καλοκαίρι του 2011.  Ανάμεσά τους βρίσκονται οι Αβραάμ Παπαδόπουλος (διεθνής ποδοσφαιριστής),  Γιώργος Μποροβήλος (πρόεδρος Αστέρα Τρίπολης και Super   League), Αχιλλέας Μπέος (Δήμαρχος Βόλου), Δημήτρης Μπάκος (ιδιοκτήτης Αστέρα Τρίπολης), καθώς επίσης και ο πρώην  πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Γρηγορόπουλος. Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι στη σχετική λίστα που δημοσιοποίησε η αθλητική ιστοσελίδα «sdna.gr” αποκαλύπτεται η πρόταση του Αντιεισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιου προς το δικαστικό συμβούλιο, για το ποιοι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη και ποιοι ν’ απαλλαχθούν. Εκτός από τα ονόματα των 93 κατηγορουμένων γίνονται γνωστά και αυτών που προτάθηκαν για απαλλαγή από τις κατηγορίες τους. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν των κ.κ. Μαρινάκη (πρόεδρος Ολυμπιακού), Καλογιάννη (πρόεδρος Football League) αλλά και διαιτητών όπως οι Γιάχος, Τρύφωνας, Καλόπουλος, Σπάθας, Καλογερόπουλος, Ντίτσος.
 
*** ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΠΛΕΪ ΟΦ 2014-2015 :
2ος  αγώνας :
ΤΣΣΚΑ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ      100-80 , (47-35) .-
Τα  δεκάλεπτα  : 21-14 , ( 47-35 ) , 72-54 , 100-80  .-

***  ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΠΛΕΪ ΟΦ 2014-2015
1οι Αγώνες
Τρίτη, 14/4/2015
Η ΤΣΣΚΑ «κατασπάραξε» τον ΠΑΟ και έκανε το 1-0 στη Μόσχα
~ ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Παναθηναϊκός 93-66 (1-0)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Μπούλτο (Ισπανία), Περούγα (Ισπανία)
Τα δεκάλεπτα: 29-21, 56-27, 77-42, 93-66
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 7 (1), Τεόντοσιτς 18 (4), Νίκολς 13 (3), Τζάκσον 7 (1), Μαρκοϊσβίλι 13 (3), Κορόμπκοφ 4, Γουίμς 2, Βοροντσέβιτς 7 (1), Καούν 6, Κριάπα 2, Χάινς 2, Κιριλένκο 12 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 4 (1), Γιάνκοβιτς 7 (2), Φώτσης 3 (1), Νέλσον 2, Παππάς 16 (2), Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης, Γκιστ 14 (1), Μπατίστα 8, Μπλουμς, Λούντζης 2.
~ Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 80-72 (1-0)

Με Σπανούλη και Χάντερ για το «break» στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός
Τετάρτη, 15/4/2015
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ολυμπιακός  73-57  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-8, 35-26, 50-38, 73-57
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ (Ουκρανία), Ανκαραλί (Τουρκία), Λάτισεφς (Λετονία)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν, Χεζόνια 5, Χουέρτας 3 (1), Αμπρίνες 6 (1), Ναβάρο 10 (2), Σατοράνσκι 9 (2), Πλάις 6, Τόμας 5, Όλεσον 5 (1), Λάμπε 8, Νάχμπαρ 10 (3), Τόμιτς 6.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5 (1), Χάντερ 7, Ντάνστον 5, Σπανούλης 1, Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 5, Πρίντεζης 4, Αγραβάνης 9 (1), Μάντζαρης 4 91), Λαφαγιέτ 5 (1), Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 5 (1).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)  80-71 .- ^

2οι Αγώνες
Πέμπτη, 16/42015

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Παναθηναϊκός 20:00
Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 21:00

Ο Ολυμπιακός έχασε τη «μάχη» στη Βαρκελώνη, αλλά όχι τον «πόλεμο»
Παρασκευή, 17/4
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 20:00
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ολυμπιακός 22:00

*** Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών του Champions League έχει ως εξής:
Προβάδισμα η Γιουβέντους, ανοιχτοί λογαριασμοί στον εμφύλιο της Μαδρίτης
Τρίτη 14/4/2015
~ Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)  0-0
Διαιτητής: Μ.Μάζιτς (Σερβία)
Κίτρινες: Μάντζουκιτς, Γκαρσία, Σουάρεθ - Ράμος, Μαρσέλο (χάνει το επόμενο ματς)
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντ.Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Σικέιρα, Γκάμπι, Σουάρεθ, Κόκε (83΄ Τόρες), Τουράν, Γκριζμάν (77΄ Ραούλ Γκαρσία), Μάντζουκιτς
 ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κ.Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Ράμος, Καρβαχάλ (85΄ Αρμπελόα), Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Ροντρίγκες, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (76΄ Ίσκο).

~ Γιουβέντους (Ιταλία) - Μονακό (Γαλλία) 1-0
Διαιτητής: Π.Κράλοβετς (Τσεχία)
Κίτρινες: Καρβάλιο
 ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μ.Αλέγκρι): Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο (74΄ Μπαρτσάλι), Βιδάλ, Περέιρα (87΄ Στουράρο), Τέβες, Μοράτα (83΄ Μάτρι).
ΜΟΝΑΚΟ (Λ.Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Ραγκί (71΄ Μπερμπάτοφ), Ρ.Καρβάλιο, Αμπντενούρ, Κιρζάβα, Φαμπίνιο, Κοντόγκμπια, Μουτίνιο, Καράσκο, Μαρσιάλ (87΄ Μ.Καρβάλιο), Ντιράρ (51΄ Μπερνάρντο Σίλβα).

Livescore: Παρί - Μπάρτσα (0-1), Πόρτο - Μπάγερν (2-1)
Τετάρτη 15/4/2015
21:45 Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία)   1-3  ,(0-1) .-
21:45 Πόρτο (Πορτογαλία) - Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 3-1  , (2-1) .-

***  Στα πλέι οφ της Α1 βόλεϊ   
Ο ΠΑΟ έκανε το 2-1 επί του ΠΑΟΚ, ο ΟΣΦΠ το 1-1 επί του Φοίνικα
    Ο ΠΑΟ έκανε το 2-1 επί του ΠΑΟΚ, ο ΟΣΦΠ το 1-1 επί του Φοίνικα
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΠΑΟΚ 3-2 σετ .- ^
Τα σετ: 27-25, 25-20, 20-25, 20-25, 15-11
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Στιβαχτής 2 (1/1 επ, 1 μπλοκ), Κουκ 17 (14/42 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 50% υπ – 33% άριστες), Πρωτοψάλτης 20 (16/34 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ, 45% υπ – 36% άριστες), Χόι 9 (4/11 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Πανταλέων 15 (10/14 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Μπέλος 6 (3/16 επ, 3 μπλοκ) / Πολυχρονιάδης (λ, 72% υπ – 52% άριστες), Σαμαντάς 1 (1/1επ), Παπαδόπουλος, Λουκάς
 ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 20 (16/38επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ, 39% υπ – 16% άριστες), Παντακίδης 8 (4/8 επ, 4 μπλοκ), Κουρνέτας, Γκόμεζ 21 (21/41 επ), Ρανγκέλ 12 (7/12επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 2 (0/2 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ 59% υπ – 27% άριστες) / Γκαράς (λ, 64% υπ – 45% άριστες), Ντίνας, Εφραιμίδης 4 (4/14 επ, 50% υπ - 25% άριστες), Καρασαββίδης, Αναστασιάδης
 
Ο ΠΑΟΚ... προσγείωσε τον Παναθηναϊκό και ραντεβού στην Πυλαία
Πέμπτη 16-04-2015 :  
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΠΑΟΚ  0-3  σετ .-
Τα σετ: 22-25, 30-32, 8-25
ΟΣΦΠ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ  3-0  σετ
Τα σετ: 3-0 (25-21, 25-22, 25-18)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 12 (11/17 επ, 1 μπλοκ, 80% υπ - 73% άριστες), Μαρούλης 2 (1/2 επ, 1 άσσος), Γιούρισιτς 8 (7/8 επ, 1 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 15 (13/27 επ, 2 μπλοκ, 44% υπ - 22% άριστες), Κόιστρα 12 (9/22 επ, 3 μπλοκ), Τακουρίδης 4 (3/5 επ, 1 άσσος) / Στεφάνου (λ, 64% υπ - 48% άριστες), Κοκκινάκης, Σωτηρίου
 ΦΟΙΝΙΚΑΣ (Παβλίσεβιτς): Χαραλαμπίδης 5 (3/8 επ, 2 μπλοκ), Πέκμανς 2 (2/8 επ, 50% υπ - 29% άριστες), Ντάμποβιτς 5 (2/3 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Χρ. Παπαδόπουλος 7 (3/7 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Ντόκιτς 22 (20/37 επ, 2 άσσοι), Λάππας 6 (6/11 επ, 43% υπ - 36% άριστες) / Εφραιμίδης (λ, 54% υπ - 46% άριστες), Π. Παπαδόπουλος 3 (3/4 επ, 54% υπ - 46% άριστες)

*** Αναβληθέντας αγώνας Σουπερ Λίγκας της 27ης αγωνιστικής :
Τριάρα στην Κομοτηνή και... φιέστα την Κυριακή
~ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς 1-3  .- ^
Τα  γκολ  : 9΄Μπενίτες , 10΄Χάρα , 11΄ Μπαϊκαρά και 45 ΄Μιλιβόγιεβιτς .-
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Κίτρινες: Ποτουρίδης, Τζάνης – Μαζουακού, Σιόβας, Εντινγκά, Μπενίτες, Μπουχαλάκης
 Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Ρομέου, Μεχία (71΄ Ηλιάδης), Κάσες, Ποτουρίδης, Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ίγκορ (74΄ Μπαλδά), Ντιγκινί, Τσουμάνης, Βιγιαφάνε.
Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Ντοσεβί (67΄ Φορτούνης), Ντομίνγκες (79΄ Μπουχαλάκης), Μπενίτες, Χάρα (67΄ Χάρα).
* Στον ΟΦΗ έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών
** Στον Παναθηναϊκό έχει επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών
*** Η Νίκη Βόλου και ο ΟΦΗ έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

*** Περιμένει Ολυμπιακό ή ΑΕΚ
 Ο Παναθηναϊκός στους τελικούς της Α1 βόλεϊ γυναικών Ο Παναθηναϊκός στους τελικούς της Α1 βόλεϊ γυναικών
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΠΑΝΑΞΙΑΚΟΣ 3-1  σετ .- ^
Τα σετ: 24-26, 25-21, 19-25, 21-25

Ο Ολυμπιακός απέκλεισε την ΑΕΚ και... βρίσκει τον ΠΑΟ στους τελικούς
Στην Α1 βόλεϊ γυναικώνΠέμπτη 16-04-2015 :
***  ΑΕΚ -ΟΣΦΠ  0-3  σετ .- ^
Τα σετ: 22-25, 14-25, 18-25.
ΑΕΚ (Ρουμελιώτης): Τοντάι 6 (6/7 επ.), Κουνάδη 1 (1 άσο), Ιβάνοβα 5 (4/14 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. – 22% άριστες), Γιακουμή 5 (4/9 επ., 1 μπλοκ), Φάκη 6 (4/16 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Αργυροπούλου 5 (4/20 επ., 1 μπλοκ, 38% υπ. – 19% άριστες), Κακουράτου –λ (32% υπ. – 12% άριστες) / Νικούλη 2 (1/3 επ., 1 άσο), Ρίζου, Μπελιά 2 (2 άσοι), Πατέλη, Σκαρλάτου.
Ολυμπιακός (Νικολάκης): Γιώτα 8 (5/14 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 6 (4/8 επ., 2 μπλοκ), Βέσοβιτς 15 (13/19 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 50% υπ. – 50% άριστες), Μπραμπόροβα 15 (11/20 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ, 59% υπ. – 41% άριστες), Χριστοδούλου 6 (3/5 επ., 3 μπλοκ), Νέσοβιτς 6 (5/23 επ., 1 μπλοκ), Κονόμι –λ (58% υπ. – 33% άριστες) / Κοκκινάκη, Τέζα, Λαμπρούση 1 (1/2 επ.)
Στο  Τελικό ΟΣΦΠ -ΠΑΟ ..

***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4125 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   2449    video.-  2479.-            https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 450   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.-
- βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9024  βίντεο   .- 

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4009.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 382. -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    979/ 1000.. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
 *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   384 .-      
https://twitter.com/  ,   
  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    972/ 1000.. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   376 .-      
https://twitter.com/  ,   Skoulikas  @stamos01                                      
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 368  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-  
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   , 
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-

 *** ΑΠΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :
~ ARFARA NEWS - ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .-
~ ARFARA NEWS Κυριακή 29  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-29-2015.html  .-
~ ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης   Δευτέρα  30  Μαρτίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/30-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  ενημέρωση Τρίτη  31  Μαρτίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html .-
~ ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Τρίτη 31 Μαρτίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html ,
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :
~ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .-
~ ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημερώσεις  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .-
~ARFARA  NWES   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-04-2015.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  04  και  05  Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/04-05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-05-2015.html .-
~ Ειδήσεις  Ενημέρωση  Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : Σήμερα  Κυριακή των Βαϊων  !   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/05-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Μ. Δευτέρα 06  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-06-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS  ,  Το αγιάζι  της ενημέρωσης ,  Μ. Τρίτη 07  Απριλίου 2015 :ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ !   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-07-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη  08  Απριλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-08-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Εβδομάδα ΠαθώνΜ. Πέμπτη  09  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-09-2015.html .-
~* ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι της Ενημέρωσης , Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-10-2015.html
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο 11 Απριλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-11-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή Πάσχα , Λαμπρή , Ανάστασης !  12  Απριλίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-12-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα ,  13  Απριλίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-13-2015.html .-
~ ARFARA NEWSΤο  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  15  Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-15-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  16   Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-16-2015.html . .-  
~