~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15 Μαϊου 2015

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   15  Μαϊου  2015 :
~

~
~**Βίντεο της ημέρας  ,  ΚΑΛΑΜΑΤΑ  Κεντρική πλατεία DAFY  Παρασκευή 15/05/2015 : http://youtu.be/QVdDXn-rLBQ ,
Πλύνθινο  σπίτι στο  Αρφαρά Καλαμάτας   2013

~
***  ΕΚΤΑΚΤΟ! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εταιρία που εκτυπώνει νομίσματα ετοιμάζεται να τυπώσει δραχμές;
draxmes1
-   Η Καναδική εταιρεία Fortress Paper εκτυπώνει χαρτονομίσματα, διαβατήριά κτλ.
Η εν λόγω εταιρεία έχει ένα παράρτημα στην Ελβετία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί για την καναδική εταιρεία ότι η τιμή των μετοχών έχει αυξηθεί μέσα σε πέντε ημέρες με ένα 70%.
Που οφείλεται αυτό; Η αιτία που προκάλεσε την αύξηση αυτή βασίζεται στην θεωρία ότι οι επενδυτές θα κερδίσουν λήγω μιας μεγάλης παραγγελίας ελληνικών δραχμών.
Από την πλευρά της, η εταιρεία αναφέρει ότι δεν είναι ο λόγος της ξαφνικής αύξησης των μετοχών της.
Βέβαια σε ένα κόσμο πλαστών υποσχέσεων και πλαστού χρέους όλα είναι δυνατά. Για τους επενδυτές που θα ήθελαν να τζογάρουν έχασαν την μεγάλη ευκαιρία να αγοράσουν τις μετοχές της καναδικής εταιρείας. Κάποιοι σκηνοθέτες εντολοδόχοι θα έχουν γεμίσει την τσέπη τους πάλι εις βάρος άλλων.
-  Στην περίπτωση όμως που το σενάριο για επάνοδο της δραχμής επαληθευτεί, δες τα δις που είναι να πληρώσουμε τις επόμενες εβδομάδες!
Τότε είναι βέβαιο ότι αυτές εδώ οι μετοχές θα εκτοξευτούν στα ύψη…
 - draxmes2
~
***  Τι θα γίνει μόλις λήξει η συμφωνία με την Ευρωζώνη για τα πακέτα διάσωσης (ΒΙΝΤΕΟ)
stratfor ellada
-  Στην επίσημη ιστοσελίδα του αμερικάνικου think tank Stratfor παρουσιάζεται μια μίνι εκπομπή με κεντρικό θέμα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Καλεσμένος είναι ο ευρωπαϊκός αναλυτής Αντριάνο Μποσόνι που επισημαίνει ότι δεν έχει σημασία αν θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-εταίρων αλλά το τι θα γίνει μόλις λήξει η συμφωνία για τα πακέτα διάσωσης. Το κεντρικό ερώτημα είναι αν θα ζητήσει και τρίτο πακέτο η θα επιστρέψει η Ελλάδα στην δραχμή καθώς το χρέος δεν είναι βιώσιμο.
Δείτε το βίντεο , Conversation: Greece's Uncertain Future  : https://youtu.be/H6dofIhB9Nk .- 

~
*** Πρωτοφανής κίνηση ! Η κυβέρνηση παίρνει και τα χρήματα από τις πρεσβείες
presveis1
- Η κυβέρνηση, προχώρησε σε μία περίεργη ενέργεια στη διπλωματική ιστορία της χώρας, καθώς με έγγραφό της ζητά από τις πρεσβείες της χώρας να επιστρέψουν άμεσα στην εφορία αδιάθετα χρήματα και κονδύλιά τους.
Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό υποχρεώνονται να επιστρέψουν αδιάθετες δαπάνες και εισπράξεις από προξενικές πράξεις (έκδοση βίζας, πληρεξούσια και άλλα).
Ο κίνδυνος να μην υπάρχει εύρυθμη λειτουργία των προξενικών αρχών της Ελλάδος σε πολλές ξένες χώρες είναι ορατός υποστηρίζουν πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς τα εν λόγω χρήματα και ποσά συμψηφίζονταν με τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες που χορηγούσε το υπουργείο των Εξωτερικών στις πρεσβείες και τα προξενεία, ενώ ένα ποσοστό εσόδων επέστρεφε στο ΥΠΕΞ -και όχι στις ΔΟΥ.
~
***  Οι ΗΠΑ διαλύουν τα Σκόπια λόγω αγωγών! (ΒΙΝΤΕΟ)
pgdm1
- Η ΠΓΔΜ αφόπλισε μια ένοπλη ομάδα της οποίας παρακολουθούσε τους εντολοδόχους για τουλάχιστον οκτώ μήνες, αποφεύγοντας έτσι άλλη μια προσπάθεια πραξικοπήματος, που είχε προγραμματιστεί από την Ουάσιγκτον για τις 17 Μαΐου.
Στόχος ήταν να επεκταθεί στη πΓΔΜ το χάος που υπάρχει ήδη στην Ουκρανία, προκειμένου να αποφευχθεί η διέλευση ενός ρωσικού αγωγού προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
~*  Η περίπτωση του Κουμάνοβο
Στις 9 Μαΐου 2015, η αστυνομία της ΠΓΔΜ ξεκίνησε μια επιχείρηση για να συλλάβει μια ένοπλη ομάδα που είχε διεισδύσει στη χώρα και για την οποία είχε την υποψία ότι προετοίμαζε διάφορες επιθέσεις.
Η αστυνομία που είχε εκκενώσει τον πληθυσμό πριν από την επίθεση ήταν καλά ενημερωμένη πριν από την έναρξη της επιχείρησης.
Η ομάδα ετοίμαζε μια πολύ σημαντική επιχείρηση για την 17η Μάη, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Ίβο Κοτέβσκι.
Όπως προέκυψε από την ταυτοποίηση των υπόπτων επέτρεψε να διαπιστωθεί ότι ήταν σχεδόν όλοι μέλη του UCK (Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου).
 Δείτε τα βίντεο, Полицијата ги евакуира граѓаните од Дива Населба во Куманово :  https://youtu.be/6ytyEgZoxSE .-

~
*** ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ! 3ο Βαλκανικό Πόλεμο προβλέπει η CIA
valkania1
- Επίθεση εντός των επόμενων 20 ημερών σχεδιάζουν τρομοκράτες του UCK.
Στο επίκεντρο της ανησυχίας στα Βαλκάνια εξακολουθεί να βρίσκεται η αιματηρή σύγκρουση αστυνομικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ με ομάδα ενόπλων Αλβανών στην πόλη Κουμάνοβο καθώς η ανάδειξη περιφερειακού αλβανικού κινδύνου, ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να λάβει και ισλαμιστικό πρόσημο.
Η ετοιμότητα των χωρών της Βαλκανικής που επηρεάζονται κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να λειτουργήσουν ως ανάχωμα αλβανικού επεκτατισμού και του σχεδίου της «Μεγάλης Αλβανίας».
Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερους προβληματισμούς είναι πως η Δύση από την πλευρά της, αρνούμενη να καταδικάσει τη σύγκρουση στο Κουμάνοβο ως τρομοκρατικό χτύπημα, εφαρμόζει διπλά μέτρα και σταθμά και εν τέλει υποθάλπει τον αλβανικό εξτρεμισμό. Η αποκάλυψη πως οι Αρχές των Σκοπίων είχαν ειδοποιηθεί περί δράσης εγκληματικής ομάδας και αγνόησαν τις προειδοποιήσεις προκειμένου να προκαλέσουν θέμα αλβανικής τρομοκρατίας ως αντιπερισπασμό στην ενδοσλαβική πολιτική κρίση, δεν κάμπτει την εμπεδωμένη πεποίθηση ότι το Κουμάνοβο συνιστά ένδειξη «κλιμάκωσης της αλβανικής απειλής»:
Οι τελευταίες εξελίξεις στα Σκόπια ερμηνεύεται ως οργανωμένη προσπάθεια ανατροπής της Κυβέρνησης Γκρούεβσκι εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας που θέλει τον δικό της άνθρωπο στα Σκόπια, τον Ζόραν Ζάεβ.
Πληροφορίες των σερβικών υπηρεσιών ασφάλειας αναφέρουν ότι οι τρομοκράτες του UCK ετοιμάζουν νέα επίθεση στο Πρέσεβο ενώ έχουν έτοιμα σχέδια διάχυσης της κρίσης σε σερβικό έδαφος, διεισδύοντας από τα σύνορα με την πΓΔΜ κοντά στο Πρέσεβο.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ομάδα περίπου 50 ατόμων, βετεράνων του UCK, με ‘βάση’ το Γκίγιανε, στο κεντρικό Κοσσυφοπέδιο, το σχέδιο των οποίων περιλαμβάνει χτυπήματα σε στρατιωτικούς και αστυνομικούς στόχους στην κεντρική Σερβία εντός των επόμενων 20 ημερών.
Το γεγονός είναι γνωστό και σε πολλούς Δυτικούς αξιωματούχους που όμως αποφεύγουν συστηματικά να καταγγείλουν την αλβανική τρομοκρατία και ο λόγος είναι πως τόσο η αλβανική ελίτ όσο και ακραία αλβανικά στοιχεία υπήρξαν πάντα πρόθυμοι να δουλέψουν για τα αμερικανικά συμφέροντα. Εν τω μεταξύ, η ΕΕ κάνει πως δεν βλέπει το πρόβλημα για να μην προκαλέσει την Ουάσιγκτον.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συνέντευξη του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Υπηρεσιών Ασφαλείας της Σερβίας Μόμιρ Στογιάνοβιτς : «Η Μεγάλη Αλβανία συνιστά κίνδυνο ασφαλείας». Εκτιμά ότι ο κίνδυνος να ξεσπάσει κύμα αλβανικής τρομοκρατικής βίας είναι υπαρκτός, σημειώνοντας την σε κάθε περίπτωση ετοιμότητα των σερβικών Αρχών. Επισημαίνει ότι η περιοχή του Πρέσεβο είναι εν δυνάμει η περιοχή με το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου, διότι από εκεί περνάει ο Άξονας Χ ενώ παράλληλος είναι και ο σχεδιασμός του Turkish Stream. Είναι πιθανό οι μεγάλες δυνάμεις να έχουν αποφασίσει να χτυπήσουν τον πιο αδύναμο κρίκο στη διαδρομή του Turkish Stream», δηλαδή την πΓΔΜ, ενώ προειδοποιεί ότι «η Σερβία θα πρέπει να προσέχει μήπως επικεντρωνόμενη στη μάχη για το Κόσοβο-Μετόχια χάσει τη νότια και κεντρική Σερβία». Ερωτηθείς «ποιος ελέγχει τους τρομοκράτες», απαντά: «Είναι κοινό μυστικό ότι οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ για τον έλεγχο των Δυτικών Βαλκανίων βασίζονται σε σώματα ενόπλων Αλβανών». Τέλος, εκτιμά ότι, παρά τις φαινομενικές διαφορές τους, «όλοι οι Αλβανοί πολιτικοί ηγέτες δρουν στην πραγματικότητα σαν ένας».
Η αμερικανική CIA για την κατάσταση στα Βαλκάνια υποστηρίζει πως εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Κουμάνοβο, να υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα τους Αλβανούς και εάν η Ευρώπη συνεχίσει να αγνοεί τον κίνδυνο του σχεδίου για τη ‘Μεγάλη Αλβανία’, τότε είναι πιθανό να προκληθεί μια ‘Ορθόδοξη Συμμαχία’ των χωρών της Βαλκανικής που θα τεθεί υπό ρωσική προστασία, εξέλιξη η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και σε έναν τρίτο βαλκανικό πόλεμο.
Αν και κάποιοι να τα θεωρούν υπερβολικά όλα αυτά τα σενάρια, όμως η διαφορά είναι ότι πλέον τα σενάρια άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα, ενώ φυσικά κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει τις πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας αλλά ούτε και να αγνοήσει τις προβλέψεις της DIA.
~
*** Η Κωνσταντοπούλου δεν δέχεται την μεταφορά των αποθεματικών της Βουλής στην ΤτΕ
apothemata
-   Μεγάλη κόντρα ξέσπασε χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
- Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως η διαμάχη μεταξύ των δύο στελεχών, ξεκίνησε όταν ο κ. Δραγασάκης ζήτησε από την κα Κωνσταντοπούλου να καταθέσει στην Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, τα αποθεματικά της Βουλής. Η ίδια, όταν πήρε τον λόγο αρνήθηκε να προβεί σε αυτή την ενέργεια.
- Αναλυτικότερα, η κυβέρνηση έχει προτείνει την μεταφορά των αποθεματικών της Βουλής, μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν φαίνεται να υποκύπτει στην πρόταση του κ. Δραγασάκη, αφού έχει εκφράσει επανειλημμένα την διαφωνία της, επί του θέματος.
~
*** Άδωνις: Ο Τσίπρας θέλει να την κάνει την κωλοτούμπα- Κάθε συμφωνία είναι καλύτερη από τη ρήξη
adwnis12
- O Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως εξακολουθεί να είναι απαισιόδοξος για την υπογραφή συμφωνίας μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο «Αλέξης Τσίπρας έχει χάσει πάρα πολύ χρόνο και αυτό έχει δημιουργήσει δυο μεγάλα προβλήματα. Το πρώτο έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε μεγαλύτερη αδυναμία και το δεύτερο έχει κάνει τους ευρωπαίους να σκληρύνουν τη στάση τους γιατί βλέπουν ότι η αποτυχία του Τσίπρα τους εξυπηρετεί πολιτικά. Αν συνδυάσετε αυτά τα γεγονότα η συμφωνία που τελικώς θα μας προσφερθεί ή μας προσφέρεται είναι χειρότερη από αυτή που θα μπορούσαμε να πετύχουμε δύο –τρεις μήνες πριν και εξαιρετικά χειρότερα του αν δεν είχαν γίνει εκλογές γιατί συν της άλλης έχει μπει η οικονομίας μας μέσα 3 με 4 δισ. Δεν έχω αμφιβολία ότι θέλει να την κάνει (ο κ. Τσίπρας την κωλοτούμπα) αλλά το θέμα είναι αν μπορεί να την κάνει. Η στροφή προς τον ρεαλισμό είναι δείγμα ευφυΐας ενός ηγέτη δεν είναι δείγμα απαξίας αλλά αυτή τη στιγμή όπως έχουν έρθει τα πράγματα θα κάνει ο Τσίπρας ό,τι θέλουν οι εταίροι» τόνισε.
Τέλος, σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν η ΝΔ θα πρέπει να ψηφίσει τη συμφωνία, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως «η ΝΔ δεν πρέπει a priori να την ψηφίσει. Πρώτα από όλα η ΝΔ δεν μπορεί να ψηφίσει μια συμφωνία που αυξάνει τους φόρους για να ψηφίζει ο κ. Κατρούγκαλος ένα νόμο που κάνει τους ΙΔΑΧ μονίμους και που ανοίγει την ΕΡΤ και παίρνει πίσω τους απολυμένους. Ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία και ότι κάθε συμφωνία είναι καλύτερη από τη ρήξη αυτό είναι αληθές, το αν θα στηρίξει η ΝΔ κάθε συμφωνία είναι άλλο ερώτημα».
~
***  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ 
Φωτογραφία του χρήστη Εκκλησιαστικά Είδη Μανίκας.
Φωτογραφία του χρήστη Εκκλησιαστικά Είδη Μανίκας.
Φωτογραφία του χρήστη Εκκλησιαστικά Είδη Μανίκας.

Φωτογραφία του χρήστη Εκκλησιαστικά Είδη Μανίκας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ.
Στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο Δήμο, συρρέει από χθες πλήθος πιστών, υποδεχόμενο το ιερό λείψανο της Αγίας που για πρώτη φορά εδώ και χίλια χρόνια μεταφέρθηκε σε ορθόδοξη χώρα.
Ανάμεσα στο πλήθος αυτό βρέθηκα και εγώ, ως εκπρόσωπος της εταιρείας και σας παρουσιάζω κάποιες φωτογραφίες, προσπαθώντας να σας μεταδώσω, όσο μπορώ βέβαια, τη συγκίνηση και το δέος που ένιωσα όταν αντίκρισα και προσκύνησα το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.
Μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία !
Βοήθεια σε όλους μας η Αγία Βαρβάρα!


~
*** Γλέζος: To μέλλον της Ευρώπης είναι με τη Ρωσία
glezos
- "Εκείνοι που σκέφτονται μια Ευρώπη χωρίς τη Ρωσία, κάνουν λάθος. Όσοι  παραγνωρίζουν  το γεγονός αυτό, αγνοούν την πραγματικότητα. Εκείνοι που δημιουργούν εμπόδια στη δημιουργία στενότερων δεσμών ανάμεσα στη Ρωσική Ομοσπονδία και την Ευρωπαϊκή Ένωσης, νομίζω ότι στην πραγματικότητα δεν σκέφτονται  το μέλλον της Ευρώπης" δήλωσε ο  ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος μιλώντας σε Ρωσικό πρακτορείο.

*** Telegraph: "Στο παρά πέντε" γλίτωσε η Ελλάδα την εσωτερική χρεοκοπία
xreokopia1
- Δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε, τελικά, να πληρώσει τις δεκαπενθήμερες αποδοχές ορισμένων δημοσίων υπαλλήλων, ξεπερνώντας τον κίνδυνο εσωτερικής χρεοκοπίας.
- Το εν λόγω δημοσίευμα τονίζει ότι η Αθήνα «αναζητά απεγνωσμένα μετρητά προκειμένου να συνεχίσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις» και το πράττει μέσω της δέσμευσης των αποθεματικών των δήμων, αλλά και με επιστολές που έστειλε στις πρεσβείες της Ελλάδας ανά την υφήλιο, προκειμένου να «γυρίσουν» όσα κεφάλαια δεν έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής.
«Δεν αργεί η στιγμή που αυτή η κυβέρνηση θα ξεμείνει από μετρητά. Ουσιαστικά η Ελλάδα έχει ξεμείνει από ρευστότητα και μπορεί να φθάσει στο χείλος του γκρεμού και να αναγκαστεί να εκδώσει IOUs», υποστηρίζει ο Justin Knight, αναλυτής της UBS.
~
***  Κουντουρά: Δεν θα υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ
kountoura
- Σε ομιλία που πραγματοποίησε στο συνέδριο του Economist, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, τόνισε ότι ο ΦΠΑ δεν θα αλλάξει σε ότι έχει να κάνει με τον τουρισμό.
- Πιο συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός, δήλωσε πως: «Το τουριστικό προϊόν δεν θα επηρεαστεί στη φετινή σεζόν. Ό,τι θα γίνει, θα γίνει με μελέτη και δεν θα επηρεαστεί το προϊόν».
- Τέλος, η κα Κουντουρά σε μια προσπάθεια της να καθησυχάσει τους παράγοντες του κλάδου, ανέφερε: «Στόχος είναι να κάνουμε την Ελλάδα πέμπτο πιο δημοφιλή προορισμό, να αναδείξουμε τη νέα ταυτότητα της χώρας. Έχει να προσφέρει πολλά, όχι μόνο για το καλό κλίμα, αλλά και για λόγους πολιτιστικούς».
 - Εν τω μεταξύ, με δήλωση του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την κα Κουντουρά, σημειώνοντας: «Το ραντεβού με το ΦΠΑ τον Σεπτέμβριο, σαφώς δεν μας καθησυχάζει και συνεχίζουμε να το παρακολουθούμε ακόμα και στο πλαίσιο μίας προσυμφωνίας, για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων».
~
*** DW: Απορρίπτει το Βερολίνο την ιδέα Βαρουφάκη περί ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων
EKT1
- Την σκέψη που εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης περί ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων που διακρατεί η ΕΚΤ, απέρριψε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε φον Τιζενχάουζεν στο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Παρασκευής ρωτήθηκε αναφορικά με τον προβληματισμό του Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με τα ελληνικά ομόλογα που βρίσκονται στην κατοχή της ΕΚΤ. Σε συνέδριο του περιοδικού Economist ο υπουργός Οικονομικών διατύπωσε την σκέψη ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι πλέον βιώσιμο και ότι θα πρέπει να ξανασχεδιαστεί μεταθέτοντας την πληρωμή των ομολόγων της ΕΚΤ.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων αξίας 27 δις που διακρατεί η ΕΚΤ προτείνοντας μάλιστα στο ελληνικό κοινοβούλιο μία σύμβαση μεταξύ Ελλάδας και Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM, στο πλαίσιο της οποίας τα ομόλογα θα αγοράζονται από την ΕΚΤ και θα ανταλλάσσονται με ομόλογα εις το διηνεκές.
Εκφράζοντας την άποψη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η κ. φον Τιζενχάουζεν, από την πλευρά της διευκρίνισε ότι το ζήτημα αυτό αφορά την ΕΚΤ και την Ελλάδα και για αυτό δεν πρόκειται να το σχολιάσει. Στη συνέχεια υπενθύμισε όμως τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί στις 20 Φεβρουαρίου στο Eurogroup και η ισχύ της οποίας επαναβεβαιώθηκε στη συνεδρίαση του ίδιου οργάνου στις αρχές αυτής της εβδομάδας. Σύμφωνα με την εν λόγω συμφωνία η Ελλάδα δεσμεύεται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι όλων των δανειστών της. Αναφορικά με την ΕΚΤ η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών παρέπεμψε σε δηλώσεις της ίδιας της τράπεζας.
Από τις 11 Φεβρουαρίου οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να προμηθευτούν άμεσα χρήματα από την ΕΚΤ, επειδή αυτή δεν δέχεται πλέον ως εγγύηση ούτε ομόλογα του ελληνικού κράτους, ούτε και εγγυημένα από το Δημόσιο τραπεζικά ομόλογα
~
*** Ν. Μίχος: Η λαθραία εισαγωγή φυτοφαρμάκων από τα Σκόπια και την Βουλγαρία θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία! (ΒΙΝΤΕΟ)
mixos1
- Το θέμα των λαθραίων εισαγωγών φυτοφαρμάκων στην χώρα μας από τα Σκόπια και την Βουλγαρία έθεσε ο Βουλευτής Ευβοίας, Νικόλαος Μίχος, στην επίκαιρη ερώτησή του προς τον αναπληρωτή υπουργό ΠαραγωγικήςΑνασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευάγγελο Αποστόλου.  Δείτε το βίντεο ,Νίκος Μίχος: Η λαθραία εισαγωγή φυτοφαρμάκων θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία : https://youtu.be/Zi6TDKV66OY  .-

~
*** Το «ναι» του Σαρκοζί στο δημοψήφισμα και το ειρωνικό "τιτίβισμα" του Παπανδρέου
sarkozi1
-  Καθώς το ενδεχόμενο ενός ελληνικού δημοψηφίσματος έχει επανέλθει στο ευρωπαϊκό προσκήνιο ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί χρησιμοποίησε την Παρασκευή τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter προκειμένου να εκφράσει δημοσίως την άποψή του επί του θέματος.
Αν και λίγα χρόνια πριν, το 2011 συγκεκριμένα είχε ταχθεί κατά της ιδέας του δημοψηφίσματος για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, τώρα ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας κίνησης από την ελληνική κυβέρνηση.
«Ο μόνος τρόπος για να δώσουμε ξανά αξιοπιστία στο δημόσιο λόγο είναι να μην φοβόμαστε την έκφραση του λαού», έγραψε στο Twitter και πρόσθεσε: «Θα ήταν λάθος να μην χρησιμοποιούμε πλέον το δημοψήφισμα. Το δημοψήφισμα θα είναι μία από τις προτεραιότητες μας».
Η ειρωνική απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στα «τιτιβίσματα» Σαρκοζί, δεν άργησε να έρθει: «Πολύ πρωτότυπη ιδέα. Μπράβο Νικολά», έγραψε στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας.
Μάλιστα, ανάρτησε στο Twitter και τον σύνδεσμο από ένα δημοσίευμα του δημοσιογράφου Peter Spiegel των Financial Times, το οποίο αναφερόταν στο παρασκήνιο των Καννών το 2011 και την επίθεση που είχε δεχθεί για το θέμα του δημοψηφίσματος ο κ. Παπανδρέου.
Τότε, σύμφωνα με τις πληροφορίες των FT, η Άνγκελα Μέρκελ «βούρκωσε», ο Νικολά Σαρκοζί έγινε «έξω φρενών» ενώ ο Μπαρόζο γρήγορα κατέληξε ότι «έπρεπε να σκοτωθεί το δημοψήφισμα».
~
***
~
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***  ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ 2015 (Μαδρίτη)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Η «καρδιά» του ευρωπαϊκού μπάσκετ χτυπάει στη Μαδρίτη
Παρασκευή, 15 Μαϊου  2015
Οι Ιστορικές στιγμές του Ολυμπιακού με φόντο το 4ο τρόπαιο
~  ΤΣΣΚΑ Ρωσίας-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ελλάδας  68-69 , ( 36-35) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 20-17, 36-35 , 51-47 , 68-69.-
Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρίζικ (Ουκρανία), Ιερεθουέλο (Ισπανία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Δημήτρης Ιτούδης):
Ντε Κολό 18 (2), Τεόντοσιτς 8 (1), Νίκολς, Τζάκσον 9, Μαρκοϊσβίλι, Ουίμς 9, Βοροντσέβιτς 5, Καούν 11, Κριάπα 2, Χάινς 2, Κιριλένκο 5.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5 (1), Χάντερ 2, Ντάνστον 5, Σπανούλης 13 (3), Παπαπέτρου 9 (1), Σλούκας 10, Πρίντεζης 14 (2), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 5 (1), Λαφαγιέτ 3 (1), Ντάρντεν, Λοτζέσκι 2.


~Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ Ούλκερ (Τουρκία) 96-87 .- ^
 
Τα  δεκάλεπτα  : 20-21 , (55-35) , 76-59 ,  96-87.-^Κυριακή, 17 Μαϊου 2015  

18:00 «Μικρός Τελικός»

21:00 ΤΕΛΙΚΟΣ
Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  στον  Τελικό  ! .-
H  ΡΕΑΛ  Στον  Τελικό  με ΟΣΦΠ  !
~
***
~
*** ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .-          
 ~ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/rfara-news-02-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-03-2015.html .-      ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατο-Κύριακο  02  και 03 Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/02-03-2015.html .-                       
 ~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-04-2015.html .-        
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα 04 Μαΐου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/04-2015_4.html .-                    
 ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  05  Μαϊου  2015 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-05-2015.html.-  .-              
~Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Τρίτη  05  Μαϊου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/05-2015.html .-                                
 ~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  06  Μαϊου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-06-2015.html .-       
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-07-2015.html .-                 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/07-2015.html .-                      
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  08  Μαϊου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-08-2015.html .-                         
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης , Σάββατο 09  Μαϊου   2015 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-09-2015.html .-         
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  09  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/09-2015.html .-                                    
 ~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή  10  Μαϊου  2015http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-10-2015.html .-             
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 09  και 10  Μαϊου  2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/09-10-2015.html .-                       
 ~ ARFARA  NEWS ,  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  11  Μαϊου  2025  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-11-2025.html .-     
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/11-2015.html .-                   
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  12   Μαϊου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-12-2015.html .-                        
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  12  Μαϊου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/12-2015.html  .-                          
~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  13  Μαϊου   2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-13-2015.html .-              ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Μαϊου  2015  :   http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/13-2015.html  .-                    
 ~ ARFARA   NEWS   , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  14  Μαϊου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-14-2015.html .-                             
~~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  :
**
ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαϊου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-

~  ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-15-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   15  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .-                       
   ~                 
 BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4159 video. - 4141.-   
 Σταματης Σκουλικας ,                     
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2501 video.  2479.-                 https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2485   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9145  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4278 / 427 .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 448 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.086  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                   
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   432 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01               http://messinia1234.com/?page_id=937  
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 398. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 74 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     *
** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-                                               .- www.erroso.gr , .-    STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
 Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.


~
~
SPILAIA DIROY MANHS