~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 29 Μαϊου 2015

ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Παρασκευή  29  Μαϊου  2015  :
~

~ Δυστυχώς  !! Η  ΦΙΛΙΑ  ΔΙΑΡΚΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ !

Ευτυχώς  ~  ΑΓΑΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ  !
29 Μαΐου
Παρθενομαρτύρων Θεοδοσίας της εν Καισαρεία (†307) και Θεοδοσίας της εν Κων/πόλει (1) (†730). Ολβιανού επισκόπου πόλεως Ανέου. Νεομαρτύρων Ανδρέου Αργέντου, του Χιοπολίτου (†1465) και Ιωάννου ή Νάννου του Θεσσαλονικέως (†1802). Αλεξάνδρου, αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας (2) (†328). Οσίων Ιωάννου του σαλού και Υπατίου ηγουμένου της ιεράς Μονής Ρουφίνου.
(1) Η αγία οσιομάρτυς Θεοδοσία, γεννήθηκε από ευσεβείς και πλούσιους γονείς στην Κωνσταντινούπολη, στα χρόνια του αυτοκράτορα Θεοδοσίου του Αδραμυττηνού. Μετά το θάνατο του πατέρα της, σε ηλικία επτά ετών η μητέρα της μοίρασε την τεράστια περιουσία της στους πτωχούς, τις χήρες και τα ορφανά και επιδόθηκε με μεγαλύτερο ζήλο στην άσκηση και τη νηστεία στη Μονή της, η οποία ευρίσκετο κοντά στο «Σκοτεινόν φρέαρ» και την λεγόμενη « Άσπαρον στέρνην». Δέκα χρόνια μετά την κουρά της, στο μοναστήρι ξέσπασε ο απηνής διωγμός των υποστηρικτών των ιερών εικόνων. Όταν δε οι απεσταλμένοι του Λέοντα του Ισαύρου, αποπειράθηκαν να κατεβάσουν από τη Χαλκή Πύλη την εικόνα του Χριστού, η Θεοδοσία μαζί με άλλες γυναίκες, γκρέμισε από τη σκάλα τον ανεβασμένο σπαθάριο και τον σκότωσε. Αμέσως συνελήφθησαν όλες και τις μεν άλλες γυναίκες τις σκότωσαν επί τόπου, τη δε Θεοδοσία έσφαξε κάποιος εκ των δημίων με κέρατο βοδιού, χαρίζοντάς της, την ουράνια βασιλεία.
(2) Ο όσιος Αλέξανδρος, έζησε στα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου και για τις πολλές του αρετές και τα διοικητικά του χαρίσματα, εξελέγη Πατριάρχης Αλεξανδρείας πριν από την Α` Οικουμενική Σύνοδο. Η δε Πατριαρχεία του, συνεχίστηκε και μετά την Σύνοδο αυτή. Είναι ο Πατριάρχης, ο οποίος είχε το σθένος και τη δύναμη να εκδιώξει και να αποβάλλει από την Εκκλησία του Χριστού, τον αιρετικό και κακόδοξο Άρειο. Πατριάρχησε επί 15 έτη, άφησε δε διάδοχό του, ένα εκ των μεγαλυτέρων Πατέρων της Εκκλησίας, το Μέγα Αθανάσιο.
29/05 Απολυτίκιο Αγ. Θεοδοσίας - 29 ΜΑΙΟΥ:
https://youtu.be/Txb6RE67vbE?list=PL175C10CE6A189986 .-

Τιμιότης , σημαίνει , ΑΛΗΘΙΑ ΣΤΙΣ  ΣΚΕΨΕΙΣ , ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ , ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ (ΠΡΑΞΕΙΣ)  !
*
*** Δεν έβγαλε νικητή η κληρωτίδα του Τζόκερ, 9.5 εκατομμύρια θα μοιράσει την Κυριακή (οι αριθμοί και η διαλογή)

Επτά εκατομμύρια ευρώ ήλπιζαν να κερδίσουν έντεκα εκατομμύρια Έλληνες, συμπληρώνοντας ένα δελτίο του Τζόκερ με 5+1 αριθμούς. Ωστόσο, κανείς δεν κατάφερε να προβλέψει τους έξι χρυσούς αριθμούς που ανέδειξε η κληρωτίδα. Έτσι, το ποσό των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ θα μοιράσει την Κυριακή το Τζόκερ, έπειτα από το νέο τζακ ποτ, το 11ο στη σειρά, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Μόλις 12 διαγωνιζόμενοι σε Περιστέρι, Δίστομο, Ζάκυνθο, Καστοριά, Σέρρες, Γαλάτσι, Ακράτρα μάντεψαν σωστά πέντε αριθμούς, με αποτέλεσμα να γίνουν πλουσιότεροι κατά 64.000 ευρώ έκαστος. Αξίζει να σημειωθεί πως το αποψινό τζακ ποτ προκάλεσε... τρέλα σε όλη την Ελλάδα καθώς συμπληρώθηκαν περισσότερες από 17 εκατομμύρια στήλες με το ρυθμό να φτάνει έως και τα 2.000 δελτία ανά λεπτό. Ουρές σχηματίστηκαν στα πρακτορεία από τους πολίτες που ήλπιζαν να κερδίσουν και ονειρεύονταν την επόμενη μέρα χωρίς τις έγνοιες που τους ταλαιπωρούσαν μέχρι σήμερα...Οι πέντε νικητήριοι αριθμοί είναι οι: 42 - 36 - 34 - 12 - 32 και Τζόκερ το 16. Από την αρχή της χρονιάς, στην κατηγορία 5+1 έχουν βρεθεί 11 νικητές που έχουν μοιραστεί 14.167.550 ευρώ. Συνολικά το Τζόκερ, έχει μοιράσει μέχρι στιγμής μέσα στο 2015, 38.228.883 ευρώ σε 5.056.479 νικητές. www.protothema.gr . - 
~
***   Κατατέθηκαν 600 αιτήσεις για 47 θέσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αιτήσεων για τις 47 θέσεις προσωπικού στο Δήμο Καλαμάτας για οκτάμηνη υπηρεσία στη Διεύθυνση Καθαριότητας. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για διαδικασία αδιάβλητη, με κριτήρια ΑΣΕΠ, κυρίως το χρόνο ανεργίας και την οικογενειακή κατάσταση των αιτουμένων και οι τελικοί πίνακες κατάταξης αποστέλλονται προς έλεγχο στον ΑΣΕΠ. Υποβλήθηκαν περί τις 600 αιτήσεις και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα σε 10 ημέρες, το αργότερο. - 
~
***   Κρητικό γλέντι στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας από φοιτητές (φωτογραφίες και βίντεο)           
      
 
Είναι κάποια μικρά πράγματα που μπορεί μέσα σε δευτερόλεπτα να σε κάνουν να ξεχάσεις τα πάντα και να σε ταξιδέψουν όπου αυτά θέλουν.
Αυτό μας συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στο Ιστορικό Κέντρο.
Μια παρέα φοιτητών που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ και έχουν έρθει από την Κρήτη, έστησαν κρητικό γλέντι μπροστά από τους Αγίους Αποστόλους.
Φυσικά, δεν έλειπαν οι λύρες και το μαντολίνο, οι μαντινάδες και η ρακή!
Μάλιστα, ήταν όρος να πιούμε τη ρακή για να μπορέσουμε να τους φωτογραφίσουμε.
Όπως ήταν λογικό, το σκηνικό εντυπωσίαζε τους περαστικούς και πολλοί ήταν αυτοί που σταματούσαν και θαύμαζαν την κρητική τους αρχοντιά.
Π.Μπ.  Video: Κρητικοί φοιτητές στην Καλαμάτα , https://youtu.be/Fk8XS9TSFTM ,
  ~
***   Σε εξέλιξη η μεγάλη τουριστική επένδυση στην παραλία της Βελίκας 

 -Εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου γνωμοδότησε θετικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος στη θέση «παραλία Βελίκας» στη Μεσσήνη. Την επένδυση θα υλοποιήσει ο όμιλος Grace σε έκταση περίπου 261 στρεμμάτων και θα αποτελείται από ξενοδοχείο 5 αστέρων συνολικής δυναμικότητας 266 κλινών και τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες. Επίσης, θα κατασκευαστούν κέντρο θαλασσοθεραπείας, κέντρο αναζωογόνησης και συνεδριακό κέντρο με δυνατότητα εξυπηρέτησης εκδηλώσεων για 300 άτομα. Να σημειωθεί ότι θετική γνωμοδότηση για τη ΜΠΕ έχει δώσει και ο Δήμος Μεσσήνης, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ύπαρξη μιας τέτοιου μεγέθους μονάδας θα αποτελέσει πόλο έλξης νέων επενδύσεων, με αποτέλεσμα την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής στον τουριστικό κλάδο, ενώ σε βάθος χρόνου η ανάπτυξη θα επιφέρει αύξηση των θέσεων εργασίας και, κατά συνέπεια, μετακίνηση πληθυσμού προς τα γύρω χωριά. - 
~
***  Με Ιστορία και Φυσική Κατεύθυνσης πέφτει η αυλαία σήμερα για τους περισσότερους μαθητές (θέματα και απαντήσεις)          
      
Στο τέλος φτάνουν σήμερα οι περισσότεροι υποψήφιοι μαθητές, αφού θα εξεταστούν σε Ιστορία και Φυσική Κατεύθυνσης, ενώ επίσημα οι Πανελλαδικές τελειώνουν την Τρίτη με το μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
  • Ιστορία Κατεύθυνσης ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
  • Φυσική Κατεύθυνσης ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 
Καλή επιτυχία από το «Θάρρος»
~
***  Ομαδική βάπτιση παιδιών οικονομικά αδύναμων οικογενειών από όλη την Πελοπόννησο στην Καρποφόρα          
     
Ομαδική βάπτιση περισσότερων από ενενήντα παιδιών, που προέρχονται από οικονομικά αδύναμες οικογένειες πολιτών, Ρομά και μεταναστών, θα γίνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την προσεχή Δευτέρα, εορτή του Αγίου Πνεύματος, μετά τη Θεία Λειτουργία, στην Καρποφόρα του Δήμου Μεσσήνης.
Η πρωτοβουλία για την ομαδική βάπτιση ανήκει στον ιερέα του χωριού, πατέρα Κώστα Κολτσίδα, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και υπογράμμισε ότι «είναι δύσκολο να βαπτιστούν τα παιδιά λόγω οικονομικών δυσκολιών και κοινωνικού αποκλεισμού, γι’ αυτό ανέλαβα την πρωτοβουλία της ομαδικής βάπτισης».
Να σημειωθεί ότι ο παπά Κώστας είναι Ρομά και εισήλθε στις τάξεις του ορθόδοξου κλήρου το 2009, ενώ υπηρετεί ως εφημέριος στην ενορία της Καρποφόρας τα τελευταία χρόνια. Εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τον πρώτο καιρό οι κάτοικοι του χωριού ήταν επιφυλακτικοί απέναντί του, όμως γνωρίζοντάς τον καλύτερα οι ενορίτες του, όπως ο ίδιος μας είπε, «με λατρεύουν, με αγαπούν και με στηρίζουν, δεν έχουν κανένα πρόβλημα μαζί μου και τα αισθήματα αυτά είναι αμοιβαία».
Υπογράμμισε αναφερόμενος στην ομαδική βάπτιση, πως η Μητρόπολη Μεσσηνίας και ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος «έχει αγκαλιάσει το έργο μας και μας στηρίζει απόλυτα», ενώ πρόσθεσε πως «οι σκηνές που εκτυλίσσονται κατά τη διάρκεια της βάπτισης είναι συγκινητικές. Βλέπεις τους γονείς να κλαίνε, γιατί είχαν άγχος που τα παιδιά τους μεγάλωναν και ήταν αβάπτιστα».
Ο ιερέας τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «προσπαθώ να είμαι τυπικός και δίκαιος με τις εντολές του Κυρίου και προσπαθώ να βοηθώ τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους, η αγάπη μας είναι το ίδιο για όλους».
Κάθε χρόνο ο αριθμός των παιδιών που βαπτίζονται κατά την εορτή του Αγίου Πνεύματος συνεχώς αυξάνεται και φέτος, μας είπε ο παπά Κώστας, έχουν εγγραφεί να βαπτιστούν ενενήντα παιδιά, ηλικίας ακόμα κι έως 12 ετών. Τα παιδιά αυτά, ανέφερε, προέρχονται από όλη την Πελοπόννησο. Τριάντα μόνο από τα παιδιά που θα βαπτιστούν είναι από την Αμαλιάδα, ενώ πολλές οικογένειες θα ταξιδέψουν τη Δευτέρα στη Μεσσηνία για να βαπτίσουν τα παιδιά τους, από την Τρίπολη, την Κάτω Αχαγιά, τον Πύργο κι άλλες περιοχές της Πελοποννήσου, και τόνισε ότι «μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε θέλει να βαπτίσουμε το παιδί του, αρκεί μόνο να φέρει μαζί του ληξιαρχική πράξη γέννησής του».
Επιπλέον, σημείωσε ότι τα παιδιά που θα βαπτιστούν δεν είναι μόνο από οικογένειες Ρομά, αλλά προέρχονται και από οικογένειες φτωχές και από οικογένειες Βουλγάρων και Αλβανών μεταναστών.
Ο παπά Κώστας συμπλήρωσε ότι «νονός μπορεί να γίνει όποιος θέλει και δεν έχει καμιά υποχρέωση. Τα αναλαμβάνει όλα η Εκκλησία». Εξήγησε ότι μετά τη Θεία Λειτουργία, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, γίνεται ένα κέρασμα, ώστε οι ανάδοχοι να γνωρίσουν τα παιδιά που θα βαπτίσουν κι αφού ετοιμαστούν όλα, ξεκινά η βάπτιση και τελειώνει αργά το μεσημέρι. Από εκεί και μετά, είπε, δεν υπάρχει καμιά υποχρέωση για τους νονούς. Αυτοί θα καθορίσουν αν θέλουν ή όχι, να έχουν σχέση με τα βαφτιστήρια τους.
Επίσης, ο παπά - Κώστας ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι φέτος που τα παιδιά είναι πολλά, έχει κανονιστεί από τη Μητρόπολη και θα τελέσει την ομαδική βάπτιση μαζί με έναν αρχιμανδρίτη από την Ιερά Μονή Βουλκάνου, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής έχει προγραμματιστεί από το Δήμο Μεσσήνης και θα προσφερθεί γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ  
~
 ***  Πανικός στην Κρήτη: Έξι τραυματίες από χτύπημα κεραυνού στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού               
* Άμεση η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, που έσπευσε στο σημείο για να δώσει τις πρώτες βοήθειες
keraunos
-
Σοκαρισμένοι είναι οι παρευρισκόμενοι στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στην Κρήτη, καθώς έπεσε κεραυνός με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άτομα.
Ενώ ξεναγούνταν στον χώρο και βρίσκονταν κάτω από πεύκο, οι έξι Ρώσοι τουρίστες, τραυματίστηκαν πέφτοντας στο έδαφος.
Οι τουρίστες τρόμαξαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο και έπεσαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά. Κάποιοι έχασαν τις αισθήσεις τους.
Μία 45χρονη Ρωσίδα φέρεται να έχει κεραυνοβοληθεί και ήταν η πρώτη η οποία μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, άλλοι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο και για ένα άτομο που έχει υποστεί ανακοπή, και οι διασώστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον επαναφέρουν! Eίναι ο μόνος ο οποίος μεταφέρεται στο Βενιζέλειο, το οποίο δεν εφημερεύει, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης!
Στον αρχαιολογικό χώρο επικράτησε πανικός με τους άντρες ασφαλείας να σπεύδουν να βοηθήσουν τους τουρίστες, που προσπαθούσαν να συνέλθουν από το ισχυρό σοκ που υπέστησαν.
~*  Το ΕΚΑΒ έχει κινητοποιηθεί και ήδη μεταβαίνουν ασθενοφόρα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, προκειμένου να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες και να διαπιστώσουν την κατάσταση τους.
Πηγή: cretalive.gr, ekriti.gr
~
***  Ανησυχούν για το πράσινο στην ανάπλαση της Ανάληψης

Περίοικοι στην περιοχή γύρω από την εκκλησία της Ανάληψης τηλεφώνησαν χθες στο «Θ», βλέποντας ότι μπουλντόζες ξερίζωναν δέντρα και θάμνους στον προαύλιο χώρο του ναού. Όπως μας επισήμαναν, εύχονται να μην αντικρίσουν πλακόστρωτο με ελάχιστα δεντράκια ως πινελιές. Το μέχρι χθες πράσινο, υποστήριζαν, προσέφερε μια ακόμη πηγή οξυγόνου στην περιοχή, που τόσο ανάγκη την έχει. Ω. - 
~
***  Φιλανθρωπικό παζάρι για τα παιδιά της UNICEF την Κυριακή          
      
Φιλανθρωπικό παζάρι για τα παιδιά της UNICEF διοργανώνει το πρωί της Κυριακής, από τις 10.00, το Νηπιαγωγείο Σταθμού Καλού Νερού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία υπερασπιστές των παιδιών της UNICEF 2014 – 2015».
Φέτος η εκπαιδευτική κοινότητα του Νηπιαγωγείου Σταθμού Καλού Νερού, μέσα σε κλίμα συνεργασίας με παιδιά - εκπαιδευτικό – γονείς, αλλά και φορείς της τοπικής κοινότητας, δραστηριοποιήθηκε με στόχο - μεταξύ άλλων - το ευρύτατο και ταυτόχρονα ιδιαίτερο θέμα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης!
Όπως χαρακτηριστικά είπε στο "Θ" η νηπιαγωγός Μαρία Χονδρογιάννη, "συμμετείχαμε ενεργά και ουσιαστικά σε δράσεις, όπως στο χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό παζάρι που διοργάνωσε η "ΦΛΟΓΑ" στην Κυπαρισσία το Δεκέμβριο του 2014, ενώ πήραμε και οι ίδιοι πρωτοβουλίες, με κορύφωση την οργάνωση του συγκεκριμένου φιλανθρωπικού παζαριού για τα παιδιά της UNICEF. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα της UNICEF "Σχολεία υπερασπιστές των παιδιών", στο οποίο και δηλώσαμε συμμετοχή με την έναρξη του σχολικού έτους (2014-2015).
Κύριο στόχο μας αποτελεί η ευαισθητοποίηση όλων μας - και ιδιαίτερα των παιδιών- σε σχέση με δύο πολύ σημαντικές έννοιες και αρετές: την κοινωνική αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό!
Επαγγελματίες από το Καλό Νερό και την Κυπαρισσία είναι δίπλα μας και στηρίζουν την προσπάθειά μας με προσφορές από τα καταστήματά τους! Αλλά και αρκετοί ιδιώτες συμμετέχουν και αυτοί με χειροποίητες κατασκευές... Τους ευχαριστούμε όλους πολύ! Από τα παιδιά μας, λοιπόν, για τα παιδιά όλου του κόσμου!».   του Ηλία Γιαννόπουλου
~
*** Ένας κάδος που… βολτάρει

Στο πάρκο του Τσώλη, στην Αθηνών, ο κάδος ανακύκλωσης, προφανώς, πήγε βόλτα μόνος του. Διότι δεν είναι λογικό η θέση του να είναι πάνω στο πεζοδρόμιο, εμποδίζοντας τη διέλευση των πεζών… Ω. - 
~
***  Εκδήλωση του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA: 21 σε συνεργαία με τοπικά ΜΜΕ          
     
-  Το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21, σε συνεργασία με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή 5 Ιουνίου και ώρα 19.00- 21.00, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με θέμα «ΜΜΕ και Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα».
Τη συζήτηση θα συντονίζει ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας KALAMATA:21, Έκτορας Τσατσούλης και το πάνελ απαρτίζουν οι:
-Παντές Θανάσης, δημοσιογράφος εφημερίδας «ΦΩΝΗ» και περιοδικού “Flash της Μεσσηνίας”
-Πλεμμένος Δημήτρης, δημοσιογράφος εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
-Αποστολάκη Άντα, εκδότρια εφημερίδας «ΘΑΡΡΟΣ»
-Πουλόπουλος Θανάσης, δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος τηλεοπτικού σταθμού «Νότια Ελληνική Τηλεόραση»
-Γυφτέα Μαριλένα, δημοσιογράφος τηλεοπτικού σταθμού «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ TV»
-Ηλιοπούλου Δέσποινα, δημοσιογράφος της “Farenews”
-Παύλου Παύλος, εκπρόσωπος της διαδικτυακής σελίδας “ΚalamataIN”
-Μαρτίνος Σταύρος, δημοσιογράφος της “Kalamatajournal”.
~
*** Μεγάλη χασισοφυτεία εντοπίστηκε στη Μεσσήνη (φωτογραφίες)

  Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, φυτεία αποτελούμενη από -313- φυτά κάνναβης. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε χθες (28.5.2015) το μεσημέρι, εξερεύνηση σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Μεσσήνης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Κατά την εξερεύνηση, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, όπου καλλιεργούνταν σε λακκούβες -313- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 5 έως 50 εκατοστά περίπου, με εμφανή σημάδια εγκατάλειψης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία. - 
~
***
~
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***  Γιώργος Ράλλης: «Δίνω την Καλαμάτα χωρίς αντάλλαγμα, αλλά με εγγυήσεις»         
       
Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΣ Καλαμάτα, Γιώργος Ράλλης. Σε αυτήν ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμος να παραχωρήσει τα ηνία της ομάδας χωρίς να ζητήσει ανταλλάγματα, αλλά με την προϋπόθεση το διάδοχο σχήμα να μπορεί να εγγυηθεί οικονομικά ότι η Μαύρη Θύελλα θα πρωταγωνιστήσει και στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με στόχο την άνοδο. Άφησε ανοικτή πόρτα συνεργασίας. Διευκρίνισε ότι επίσημη πρόταση δεν έχει δεχθεί μέχρι στιγμής από κανέναν. Αποκάλυψε ότι η ομάδα θα αγωνίζεται, εκτός απροόπτου, του χρόνου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, ενώ έριξε ευθύνες στο Δήμο για τη μη λύση στο γηπεδικό της Καλαμάτας.
Τέλος, επιβεβαίωσε την ημερομηνία της 14ης Ιουνίου για τη Γενική Συνέλευση, καθώς και την αποχώρηση από το βασικό σχήμα του Θοδωρή Παπαθεοδωρίδη, ο οποίος ωστόσο είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να στηρίζει σε κάποιο βαθμό την τοπική μας ομάδα.
-Αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο…
~
***  Σκυτάλη στον κλασικό αθλητισμό και τα ιστορικά “Παπαφλέσσεια” σήμερα στο Στάδιο της Καλαμάτας

Στο Στάδιο της Παραλίας χτυπάει σήμερα το απόγευμα η καρδιά του αθλητικού κόσμου της Μεσσηνίας και εν γένει του ελληνικού κλασικού αθλητισμού και την αφορμή δίνουν φυσικά τα Παπαφλέσσεια, τα οποία κόντρα στους καιρούς συνεχίζουν την ιστορικής τους διαδρομή που τείνει να συμπληρώσει μισό αιώνα ζωής, καθώς είναι η 46η διοργάνωση, με τη σφραγίδα του Μεσσηνιακού και τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας. Η αυλαία θα ανοίξει στις 5.45 μ.μ. με τριπλούν και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 8 το βράδυ, με 13 συνολικά αγωνίσματα και ενδιάμεσες επιδείξεις από παιδιά και νεαρούς αθλητές του ΜΓΣ. Το αγωνιστικό ενδιαφέρον εστιάζεται στην προσπάθεια Ελλήνων πρωταθλητών να διεκδικήσουν όρια για τις μεγάλες διοργανώσεις των κατηγοριών τους και να βάλουν τις βάσεις για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ μεγάλος απόντας θα είναι ο κορυφαίος Μεσσήνιος άλτης Λούης Τσάτουμας, ο οποίος χάνει το μίτινγκ λόγω τραυματισμού. Ο Κώστας Δουβαλίδης λίγα εικοσιτετράωρα από τον αγώνα της Έδεσσας θα αγωνιστεί στην Καλαμάτα με στόχο να κυνηγήσει μια επίδοση καλύτερη από το φετινό του 13.52, που σημείωσε στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα. Στα 100 μ. θα τρέξει ο Λυκούργος Τσάκωνας, ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους Παναγιώτη Ανδρεάδη και Πάνο Τριβυζά. Στον ακοντισμό, ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης απαλλαγμένος από το άγχος του ορίου συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, θα επιδιώξει μια επίδοση καλύτερη από το 75,75 μ., της Θεσσαλονίκης. Στο μήκος ο Τάσος Γαλαζούλας και ο Μιχάλης Μερτζανίδης θα κυνηγήσουν άλματα πάνω από τα 7,60 μ., ενώ στο τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης θέλει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου (16,90 μ.). Δυνατή κούρσα θα γίνει στα 800 μ. με τον Κώστα Νακόπουλο, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό και τον Ανδρέα Δημητράκη, να έχουν τον πρώτο λόγο. Στην ίδια απόσταση ο Χρήστος Κοτίτσας θα κυνηγήσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Ελενα Φιλάνδρα είναι το...αφεντικό, ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή της Αναστασίας Μαρινάκου. Στα 400 μ. θα τρέξουν οι Πέτρος Κυριακίδης Δημήτρης Γράβαλος, Γιάννης Λουλάς και Μιχάλης Δαρδανελιώτης. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα ξεμουδιάσει στα 100 μ., εκεί όπου ξεχωρίζουν ακόμη οι Κατερίνα Σαρρή, Ραφαέλα Σπανουδάκη και Κορίνα Πολίτη. Στα 400 μ. θ’ αγωνιστεί, μεταξύ άλλων, η Αλεξία Πολυκράτη, που θα κυνηγήσει μια επίδοση καλύτερη από το 55.70, προκειμένου να πιάσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π/Κ. Το πρόγραμμα 17:45 Τριπλούν Ανδρών 18:00 110 μ. εμπ. Ανδρών 18:10 Τελετή Έναρξης 18:20 100 μ. Ανδρών 18:20 Σφαιροβολία Ανδρών 18:35 100 μ. Γυναικών 18:50 400 μ. Ανδρών 19:00 Μήκος Ανδρών 19:00 Ακοντισμός Ανδρών 19:05 400 μ. Γυναικών 19:15 80 μ. Π.Π. 19:20 80 μ. Π.Κ. 19:30 800μ. Ανδρών 19:40 800 μ. Γυναικών 19:50 200 μ. Ανδρών 20:00 200 μ. Γυναικών - 
~
***  Της Α1 πόλο ανδρών...
Ο Ολυμπιακός «έπνιξε» τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό Ο Ολυμπιακός «έπνιξε» τον Παναθηναϊκό στον πρώτο τελικό
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  16-2 .- ^
Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-1, 5-1, 6-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μάγιαρακ 4, Μουρίκης 3, Κολόμβος 2, Ποντικέας, Βλαχόπουλος, Δερβίσης, Ντόσκας, Γούνας, Φουντούλης, Δελακάς
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γερακούδης, Καλογεράκος
*
~ ΕΘΝΙΚΟΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ  8-7 .- ^
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-3, 1-2, 1-1.
ΕΘΝΙΚΟΣ: Καρούντζος 3, Θαλασσινός, Κουτσιαλής, Χατζηκυριακάκης, Τσαχειλίδης.
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Κοπελιάδης 3, Καπότσης 5
~
***  Τους κόπους μιας χρονιάς θα παίξει την Κυριακή στο Αστρος η Κυπαρισσία, καθώς μόνο με νίκη απέναντι στον Πανθυρεατικό θα ελπίζει σε άνοδο στη Γ' Εθνική.
-  Οι γηπεδούχοι έχουν τεθεί εκτός τροχιάς ανόδου, αλλά δεν θα είναι.. αδιάφοροι, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του προπονητή Αρη Σαβούρδου, ο οποίος τόνισε με νόημα ότι: "Θα έχουν την ίδια υποδοχή που είχαμε και εμείς".
-  Ως εκ τούτου στη Κυπαρισσία παίρνουν μέτρα για το μεθαυριανό ταξίδι και ήδη η διοίκηση έχει ζητήσει προστασία από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας, τόσο εκτός, όσο και εντός αγωνιστικού χώρου. Κάτι που δείχνει ότι ο αγώνας θα έχει ένταση.
-  Η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας όμως οφείλει να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο προκειμένου να δώσει αγώνα μπαράζ με τη Σπάρτη, που λογικά θα κερδίσει τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου.
"Είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο και ελπίζω να το κερδίσουμε. Θα έχει ένταση και πάθος, αλλά πιστεύω ότι τα παιδιά θα κάνουν το τελευταίο βήμα για να πάμε μετά στον τελικό της χρονιάς", λέει ο πρόεδρος της Κυπαρισσίας Γιώργος Φωτεινός.
-  Η Μεσσηνιακή ομάδα δεν θα είναι μόνη της στο Άστρος, μιας και εκτιμάται ότι θα βρεθούν 200 φίλαθλοι στο πλευρό της.
- Στο αγωνιστικό σκέλος, ο ΑΟΚ προετοιμάζεται με απουσίες για το κρίσιμο ματς της Κυριακής, καθώς εκτός πλάνων είναι οι Μιτρόφ, Γ. Παναγόπουλος και Καμποσιώρης, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του στρατευμένου Θεοδωρακόπουλου.
-  Ο Αλέξης Μαντζούνης έχει μάθει όμως να ζει με τα προβλήματα  και αισιοδοξεί ότι η Κυπαρισσία θα πάρει την πέμπτη νίκη στα μπαράζ ανόδου για τη Γ΄ Εθνική.
~
 H “τεσσάρα” της Μικρομάνης επί του Πανιωνίου και η προσμονή της Κυπαρισσίας…
***  Ο Αστέρας Μικρομάνης ήταν ο μεγάλος νικητής στον αγώνα μπαράζ για τη διεκδίκηση της ανόδου στην Α1 τοπική, κερδίζοντας χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Ασπροχώματος με 4-1 τον Πανιώνιο.
~ Ο διαιτητής Νικολόπουλος, που ήταν κοντά στη φάση, έτρεξε και του έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο.
Βοηθοί διαιτητές ήταν οι Γιαννέτσος και Τσοπανάκης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ: Κουρεντζής, Κουρούπης (46' Ι.-Χ. Καρδάσης), Μαυροειδής, Βράχας, Μπούρας-Σουλιμάς, Γυφτοχρήστος, Α. Καρδάσης, Χασάπης (88' Πλιάτσικας), Ντοχάς, Σκαρπαλέζος, Αλεξόπουλος (90' Μπρέγκου).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αργυράκης, Στυλιανόπουλος, Ψαρράς (85' Μπάκας), Ηλιόπουλος, Κακαλέτρης, Γιάνναρης, Χουλιάρας, Γκέγκας, Βοσνάκης (82' Π. Κώστας), Καλόμαλος (46' Λουμάκης), Παναγιωτόπουλος.
~
~ Ο έρωτας ξεγυμνώνει τα σώματα. Η φιλία ξεγυμνώνει τους χαρακτήρες. C.S. Lewis, 1898-1963, Ιρλανδός συγγραφέας


***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4198 video. - 4141.-   
 Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2507 video.  2479.-           
  https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2505   video.-  2408.-                
  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9210  βίντεο   .-
~
~ Αν γίνεις φίλος με τον εαυτό σου, δεν θα είσαι ποτέ μόνος. Maxwell Maltz, 1899-1975, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας
~
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4378 /  .-  
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 450 / -  
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.133  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   439 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
 ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 407. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 95 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   .- www.erroso.gr , .-  
~
~ Όποιος έχει δοκιμάσει ένα μεγάλο έρωτα δεν δίνει σημασία στη φιλία. Jean de La Bruyère, 1645-1696, Γάλλος συγγραφέας
~                                         
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17
~
~  Η φιλία [ή η αγάπη] είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα. Φιλία εστί μία ψυχή εν δυσί σώμασιν ενοικουμένη.  Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος  ~

~
*** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :                          
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  23  Μαϊου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/23-2015.html .-                                                                   ~ Σάββατο, 23 Μαΐου 2015 

ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .-

~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  24  Μαϊου  2015 :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-24-2015.html .-  

~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Δευτέρα ,25  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-25-2015.html .- 

~Αθλητικό  Σαββατο-Κύριακο  23 και  24  Μαΐου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/23-24-2015.html .-  ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  25  Μαΐου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/25-2015.html .-

~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  26  Μαϊου 2015:   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-26-2015.html .-                                                                      

~ ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html ,  

~ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-27-2015.html .- 

~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-

~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  28  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-28-2015.html .- 

 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Μαϊου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/28-2015.html .-

~https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.134 

  ~ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-29-2015.html .- 
 
~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   29  Μαϊου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .-