~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 25 Αυγούστου  2015  :
~~ 25 Φεβρουαρίου
Ταρασίου (1)πατριάρχου Κων/πόλεως, Ρηγίνου (2) ιερομάρτυρος, επισκόπου Σκοπέλου (†335), Αλεξάνδρου μάρτυρος του εν Δριζιπάροις, Αντωνίου και Θεοδώρου, «του δια Χριστού σάλου». Οσίου Μαρκέλλου επισκόπου Αιπείας Κύπρου.
(1) Ο άγιος Ταράσιος διετέλεσε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, εξελέγη δε με τη σύμφων Η γνώμη του βασιλέως, της συγκλήτου, του κλήρου και του λαού, από τις τάξεις των λαϊκών. Ήταν ευγενικής καταγωγής, προικισμένος με πλούσια χαρίσματα και ενάρετο βίο και κατείχε υψηλό κρατικό αξίωμα. Με την σύνεση, τη βαθιά πίστη και προσήλωση στο δόγματα της εκκλησίας και τη διαύγεια του πνεύματος που τον διέκρινε, κατόρθωσε να αποκαταστήσει την ενότητα μεταξύ της εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και των άλλων Πατριαρχείων. Διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Ζ` Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια, υπέρ της αναστήλωσης των εικόνων, φροντίζοντας ωστόσο, η προσκύνησή τους να αποβάλει όσο γίνεται κάθε χαρακτήρα λατρείας, ασυμβίβαστης με το αληθινό πνεύμα της χριστιανικής πίστης. Αναθέρμανε τις σχέσεις της Ανατολικής εκκλησίας με τον Πάπα της Ρώμης, αγωνίστηκε ωστόσο να περιορίσει τις απαιτήσεις του. Πατριάρχευσε επί εικοσιένα έτη και εκοιμήθη εν ειρήνη.
(2) Ο άγιος Ρηγίνος είναι γνωστός για τούς έντονους αγώνες του κατά των κακοδόξων Αρειανών, έλαβε δε μέρος και στη Σύνοδο του 347 επί αυτοκρατορίας Κωνσταντίου και Κώσταντος η οποία επικύρωσε τα δόγματα της Α` Οικουμενικής Συνόδου. Επί Ιουλιανού του Παραβάτου η Εκκλησία διήλθε κρίσιμη περίοδο και οι χριστιανοί υπέστησαν απηνείς διωγμούς για να λατρεύσουν τα είδωλα. Αυτή τη περίοδο ο άγιος Ρηγίνος υπέστη μαρτυρικό θάνατο. Το άγιο λείψανό του, μετακομίσθηκε αρχικά στην Κύπρο, αργότερα δε στη Σκόπελο, όπου εναποτέθηκε στη Μονή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. 
~   25/08Απολυτίκιο Αποστόλου Τίτου - 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:
 https://youtu.be/SG9y2MhWgp8?list=PLCA1A9062C1C9E682 ,

~
*** Ο Καλαματιανός Νίκος Ηλιόπουλος στο "Θάρρος": Να σταματήσουμε να ζούμε ψεύτικες ζωές         
     
Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ο Καλαματιανός Νίκος Ηλιόπουλος, βάζει σε μια βαλίτσα τις σπουδές του, το σημαντικό παρελθόν του στο αντιδικτατορικό κίνημα, την πλούσια κομματική του δράση, όντας στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού και αποφασίζει ένα ταξίδι, χωρίς επιστροφή, στη Γαλλία.
Το Παρίσι γίνεται, πλέον, η πόλη που κατοικεί - μέχρι σήμερα, αλλά και που συνεχίζει τις σπουδές του. Βέβαια, η μητέρα χώρα, παραμένει στο μυαλό του ζωντανή, γι' αυτό σχεδόν κάθε καλοκαίρι βρίσκεται στα μέρη μας.
Εκεί αποκτά το Δίπλωμα της Σχολής Ανωτάτων Σπουδών Κοινωνικών Επιστημών, με ένα πολύ ενδιαφέρον σύγγραμμα, με τίτλο "Πολιτική συμμετοχή και πολιτική απάθεια στη σημερινή Ελλάδα 1960- 1990". Μέντοράς του, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταμορφωθεί και σε φίλο, ο σπουδαίος Έλληνας φιλόσοφος, πολιτικός στοχαστής, αλλά και ψυχαναλυτής, Κορνήλιος Καστοριάδης.
Στην "πόλη του φωτός" και με οδηγό του τον σπουδαίο στοχαστή προχωρά στη δική του μετάφραση της πραγματικότητας, τόσο της ευρωπαϊκής, αλλά και κατ' επέκταση και της ελληνικής.
Το πρώτο του βιβλίο που μεταφράζεται στα ελληνικά από τις εκδόσεις "Θεμέλιο", το 2005, έχει τίτλο "Νέοι δρόμοι για η Δημοκρατική Πολιτική Σκέψη, κριτική παρουσίαση του πολιτικού στοχασμού του Κορνήλιου Καστοριάδη".
Στη συνέχεια από τις εκδόσεις "Νησίδες" δημοσιεύεται το βιβλίο, «Άλλες Στάσεις Ζωής.  Δοκίμια πολιτικής σκέψης». Τέλος, ακολουθεί, πάλι από τις ίδιες εκδόσεις, ένα ακόμη βιβλίο με τίτλο, "Προς μια αυτόνομη κοινωνία".
Το τελευταίο ήταν η αφορμή να του χαλάσουμε για λίγες ώρες το πρόγραμμά του, και, από το Πεταλίδι, όπου διαμένει τα καλοκαίρια του, να τον φέρουμε στην Καλαμάτα και να έχουμε μαζί του μια πραγματικά ενδιαφέρουσα και γεμάτη πολιτική και ανάλυση, κουβέντα.
Εξάλλου, ήταν και προσωπική μου επιθυμία να τον συναντήσω από κοντά, αφού το πρώτο βιβλίο, ήταν ένας οδηγός για εμένα να καταλάβω καλύτερα το έργο του Κορνήλιου Καστοριάδη.
Ο Νίκος Ηλιόπουλος μπορεί, να έχει ζήσει μια πλούσια ζωή σε εμπειρίες, να διαθέτει όλα εκείνα τα τυπικά προσόντα που κάνουν την πλειοψηφία των διανοούμενων να… φουσκώνουν σαν παγώνια όταν μιλούν και να μη δέχονται καμία άλλη άποψη, όμως η δική του θεώρηση είναι εντελώς διαφορετική. Απλός, τρελαίνεται να συναγελάζεται με φίλους και γνωστούς, να ακούει απόψεις. Έτοιμος ανά πάσα στιγμή να διαλύσει τη δική του αυθεντία για τη θεώρηση των πραγμάτων.
Στην κουβέντα που κάναμε, μας τόνισε πολλάκις, ότι δεν ήθελε να γράψουμε "φιοριτούρες" για τον ίδιο. Ούτε καν να δημοσιεύουμε- ει δυνατόν- τη συνάντηση. Πείστηκε, τελικά, για το αντίθετο, υπό τον όρο να γράψουμε όσο γίνεται πιο λίγα πράγματα.
Με έναν τέτοιο συνομιλητή το δημοσιογραφικό κασετόφωνο δεν παίζει κανένα ρόλο. Ούτε καν το σημειωματάριο. Έτσι όσα θα διαβάσετε παρακάτω είναι μια περίληψη όσων είπαμε.
Ξεκίνησε με τη  διάγνωση  ότι η κατάσταση της κοινωνίας μας είναι ζοφερή, το καθεμέρα μας κατακερματισμένο, κι αυτό διότι κυριαρχούν το άγχος, η μοναξιά και η απομόνωση, ο φόβος, η ανασφάλεια, η αλλοτρίωση. Και όλα αυτά  συνδέονται με το φόβο του θανάτου. Κεντρική ιδέα της διάγνωσης το γεγονός, ότι μέχρι τώρα, η ελληνική κοινωνία στήριζε το νόημά και την ηθική της σε 4 έννοιες - θεσμούς:  θρησκεία, οικογένεια, παιδεία, εργασία.
Σήμερα  έχουν χάσει τη δραστικότητά τους και δεν μπορούν πια να δώσουν νόημα και αξία στη ζωή μας, όσο και αν η  καθεστηκυία και κυρίαρχη πολιτική τις συντηρεί με επιμονή. Ακόμη δεν έχουν εγκαθιδρυθεί ή δημιουργηθεί νέες αξίες που θα υποκαταστήσουν τις προηγούμενες.
Αίτημα και πολιτικό πρόταγμα του Νίκου Ηλιόπουλου παραμένει  ο ριζικός και δημοκρατικός μετασχηματισμός της κοινωνίας. Οι δυο προϋποθέσεις που θέτει είναι; Να εγκαταλείψουμε την καθεστηκυία πολιτική. Να αρνηθούμε την υπάρχουσα κοινωνική και αξιακή οργάνωση.
Για την πρώτη προϋπόθεση το επιχείρημα είναι ότι η καθεστηκυία πολιτική που ασκείται από τα κυβερνητικά κόμματα και  εξαγγέλλεται από τα άλλα είναι η συνεχής οικονομική ανάπτυξη και η συνεχής άνοδος του βιοτικού επίπεδου. Κι εδώ δεν έλειψε η κριτική του τόσο στον μαρξισμό όσο και στα αριστερά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, όντας ιδιαίτερα κριτικός προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για τη δεύτερη προϋπόθεση, η ανάλυση εστιάζεται  στο γεγονός ότι όλες  οι πολιτικές  δυνάμεις  υποστηρίζουν και προωθούν την αντιπροσωπευτική «δημοκρατία» που κατά το συγγραφέα αποτελεί μια μορφή φιλελεύθερης ολιγαρχίας που ενδιαφέρεται μόνο για την ανάπτυξη. Απ' ότι καταλαβαίνετε είναι οπαδός της καθαρής δημοκρατίας αυτό που εμείς στην Ελλάδα αποκαλούμε άμεση δημοκρατία που στηρίζεται στην απόλυτη ισότητα  πολιτών.
Το προκλητικό αίτημά του είναι ότι μας καλεί σε αποχή από όλες τις καθεστηκυίες διαδικασίες  καθώς και από τις εκλογές. Η λογική  της αποχής  που αποτελεί ήδη ισχυρό ρεύμα στις εκλογικές αναμετρήσεις αποκτά έναν ακόμη πολιτικό υποστηρικτή, από τα αριστερά. Αποχή αλλά όχι απάθεια διευκρινίζει ο Νίκος Ηλιόπουλος.
Με άλλα λόγια, μας λέει, να μην τρέφουμε αυταπάτες ότι κάποιοι άλλοι θα αλλάξουν την κοινωνία για λογαριασμό μας. Χωρίς την ενεργό συμμετοχή μας. "Ζητείστε από τους αντιπροσώπους περιορισμένη θητεία και ανακλιτότητα", μου τόνισε.
Στη συζήτηση που είχαμε, επέμεινε στην έννοια της ευθύνης που μόνο αυτή μπορεί να κινήσει τα παραπάνω: Ευθύνη για πραγματική συμμετοχή, για νέες ανθρώπινες σχέσεις, για απόρριψη του καταναλωτικού προτύπου και της τηλεοπτικής βουλιμίας, κυρίως όμως για άμεση δημοκρατία αυτόνομων ανθρώπων, που θα οδηγήσει στον αυτομετασχηματισμό της κοινωνίας,  σε μια κοινωνία αυτόνομων ανθρώπων.
Στις νέες ανθρώπινες σχέσεις δίνει ιδιαίτερη έμφαση. Οι νέες κοινωνικές συνθήκες που προτάσσονται θα δημιουργήσουν και νέες ανθρώπινες σχέσεις ελευθερίας, ειλικρίνειας, ερωτικές ακόμη και σεξουαλικές, χωρίς αισθήματα ιδιοκτησίας και κατοχής. Έτσι μόνο θα οικοδομήσουμε μια ατομική  ζωή με νόημα: Διότι ατομική ζωή δίχως νόημα σημαίνει ουσιαστικά απουσία νοήματος της ζωής με τον άλλο και τους άλλους.
Συμπερασματικά, καταλήγει ο Νίκος Ηλιόπουλος: Η προσήλωση των Ελλήνων στην καθεστηκυία πολιτική αποτελεί το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πολιτικοποίησής τους. Μια τέτοια πολιτικοποίηση απολύτως δικαιολογημένα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως παθητική και χειραγωγημένη. Επειδή όμως είναι σε μεγάλο βαθμό εθελούσια και γίνεται με τη συναίνεση των ενδιαφερομένων, πρόκειται στην ουσία για μια αλλοτριωμένη και αλλοτριωτική πολιτικοποίηση. Ο συνομιλητής μου  κάνει προτάσεις για την υπέρβαση  της κατάστασης αν και προβλέπει το μέλλον δυσοίωνον.
Κάπου εδώ πρέπει να τελειώσω το κείμενο. Ψάχνοντας περαιτέρω για τον ίδιο έμαθα ότι ένα από τα αγαπημένα του αποσπάσματα είναι κι αυτό που λέει: "Ζείτε ψεύτικες ζωές, έχετε σκύψει το κεφάλι, έχετε κατεβάσει τα παντελόνια και περιμένετε τη μέρα που θα πεθάνετε. Δεν φαντάζεστε, δεν ερωτεύεστε, δεν δημιουργείτε! Μόνο πουλάτε κι αγοράζετε".
Ευχαριστώ από βάθους καρδιάς τον συνομιλητή μου για την ευκαιρία που μου έδωσε για μια τόσο πλούσια συζήτηση.
    Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Η Καλαμάτα θα χορέψει για να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες         
     
Τις 1.000 αναμένεται να φτάσουν οι δηλώσεις συμμετοχής στην προσπάθεια που θα καταβληθεί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, στις 27 Σεπτέμβρη, προκειμένου να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες στον λατινοαμερικάνικο χορό Bachata (μπατσάτα), με τις πρόβες προς τούτο να ξεκινούν την Πέμπτη στο αμφιθέατρο του Κάστρου , ενώ, άλλη μία θα γίνει και το βράδυ του ερχόμενου  Σαββάτου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Λευκή Νύχτα.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες, ο πρόεδρος της «Φάρις», Θαν.  Ηλιόπουλος, μίλησε για τη στήριξη του εγχειρήματος που θα συμβάλει στη διεθνή προβολή της πόλης για τουλάχιστον ένα εξάμηνο και θα την ωφελήσει ποικιλόμορφα.
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Μάριος Ιωαννίδης, ανέφερε πως έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περί τα  700 άτομα, από σχολές χορού 22 πόλεων της Ελλάδας και της Κύπρου.
Οι απαιτήσεις για το σπάσιμο του ρεκόρ είναι λίγες: Θα πρέπει να χορέψουν για περισσότερα από 15 λεπτά, περισσότερα από 704 άτομα, χωρίς λάθη, τη χορογραφία που έχει ετοιμαστεί για το σκοπό αυτό. Όποιος κάνει λάθος θα αποκλείεται και για το λόγο αυτό ζητείται η μεγαλύτερη το δυνατόν συμμετοχή. Όπως είπε ο κ. Ιωαννίδης, η χορογραφία μπορεί να ακολουθηθεί από οποιονδήποτε, ασχέτως αν είναι χορευτής ή όχι σε κάποια σχολή,  αρκεί να παρακολουθήσει μία από τις δίωρες πρόβες που θα γίνουν.
Και αυτός με τη σειρά του κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα, τονίζοντας ότι η απήχηση για την Καλαμάτα θα είναι πολύ μεγάλη, ιδιαίτερα στα social media.
Η πιστοποίηση του ρεκόρ θα γίνει σχεδόν ένα μήνα μετά το εγχείρημα και αφού οι κριτές εξετάσουν προσεκτικά τα στοιχεία που θα τους δοθούν, ενώ, στην Καλαμάτα θα βρεθεί κριτής από τον οργανισμό των ρεκόρ Γκίνες, προκειμένου να εκπαιδεύσει 12 εθελοντές για το ρόλο του κριτή. Χ.Χ.

***  Η Καλαμάτα… ταξιδεύει στο Ελσίνκι μέσω του Γιώργου Καραμανώλη         
     
Όλοι οι ειδικοί για Crowdsourcing, Crowdfunding και Crowdinnovation από τα πανεπιστήμια, την πολιτική και την αγορά, εκπρόσωποι από τις 28 χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, ενώνουν τη γνώση τους στο Crowd Dialog Europe που διοργανώνεται στις 27 Αυγούστου στο Ελσίνκι.
Η Crowdpolicy έχοντας στο core business της τα crowdsourcing, crowdfunding και crowdinnovation, συμμετέχει ενεργά με τους Μιχάλη Ψαλλίδα Managing Director και Γιώργο Καρμανώλη Co-Founder και CTO/CIO, εθνικό εκπρόσωπο στο Crowd Dialog Europe για την Ελλάδα. O κ. Γιώργος Καραμανώλης θα μιλήσει στο Crowd Dialog Europe για Crowdsourcing and API Economy. Innovative business models and cases studies that disrupt organizational value chains through open processes and participation.
Οι ομιλητές θα αναφερθούν σε πλήθος εφαρμογών των Crowdsourcing, Crowdfunding και Crowdinnovation όπως μικροδανεισμός και χρηματοδότηση, στρατηγικές εξόδου, καινοτομία, big data, νέα business model, θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο, συνεργατικά μοντέλα ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών, εφαρμογές σε επιχειρήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση και κυβερνήσεις και το disruption του crowd σε παραδοσιακές διαδικασίες και μεθοδολογίες.
Τις εργασίες θα ξεκινήσει με ομιλία του ο Επίτροπος της ΕΕ για την Ψηφιακή Οικονομία κος Günther H. Oettinger. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν ειδικούς στο crowd από 25 χώρες της ΕΕ, να μάθουν πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τις μεθοδολογίες του crowdsourcing για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες των επιχειρήσεών τους και να δουλεύουν πιο γρήγορα και έξυπνα, να δημιουργήσουν και να εφαρμόσουν νέα business models, να αξιοποιήσουν τις μεθοδολογίες του crowd για να εισάγουν καινοτόμες διαδικασίες και προϊόντα  και να λάβουν πρακτικές απαντήσεις από τις 15-λεπτες παρουσιάσεις των ειδικών.
Στη διοργάνωση συμμετέχουν πάνω από 300 σύνεδροι και 40 experts στο crowd. Παράλληλα με τις ομιλίες θα υπάρχουν workshop και παράλληλα panel με ενδιαφέροντα θέματα, όπως χρηματοδότηση έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με crowdfunding, μοντέλα πρόβλεψης συμπεριφορών, εργαλεία για ηλεκτρονική δημοκρατία (eDemocracy) και πόλεις, συστήματα πληρωμών και διεθνείς μεταφορές κεφαλαίων. Α.Π.

*** Στήριξη των τοπικών προϊόντων

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αντικρίσαμε χθες το πλήθος κόσμου που είχε κατακλύσει, από νωρίς το πρωί, την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να αγοράσουν τα προϊόντα της πλούσιας μεσσηνιακής γης. Αν, ως πολίτες, καταλάβουμε την αξία της στήριξης με κάθε τρόπο της τοπικής μας παραγωγής, τότε σίγουρα θα μπορέσουμε, κάποια στιγμή, να βλέπουμε το μέλλον με καλύτερες προοπτικές. Η αλλαγή νοοτροπίας έχει ήδη αρχίσει. Καιρός να πειστούν ακόμα περισσότεροι. Και επιτέλους τα καταστήματα εστίασης της πόλης μας πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν στον κατάλογό τους να μην έχουν πιάτα από την τοπική μας κουζίνα, λάδι ανάλογο της φήμης που διαθέτει η περιοχή, όπως, φυσικά, και ελιές. Μια συμβουλή ακόμα. Τα μαγαζιά που σερβίρουν και οινοπνευματώδη ποτά, αντί για τα κάκιστης ποιότητας φυστίκια και πατατάκια που σερβίρουν, θα μπορούσαν να έχουν ένα μικρό πιάτο με σύκα και σταφίδα. Α.Π. - 

*** Η ματωμένη κινητοποίηση

Στις 25 Αυγούστου 1935, μια μικρή δίστηλη είδηση στην τελευταία σελίδα του 4σελιδου «Ριζοσπάστη» έκανε γνωστό ότι «συγκροτούνται μεγάλα συλλαλητήρια σταφιδοπαραγωγών στην Πελοπόννησο». Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι σταφιδοπαραγωγοί κατεβαίνουν στα συλλαλητήρια για να απαιτήσουν αναθεώρηση των αποφάσεων του ΑΣΟ - Αυτόνομος Σταφιδικός Οργανισμός (ζητούσαν να πληρωθούν 3.600 δρχ. το χιλιόλιτρο τη σταφίδα τους, αντί 2.900 δρχ. το χιλιόλιτρο που καθιέρωσε ο ΑΣΟ και η κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα οι έμποροι πουλούσαν προς 9.000 δρχ. το χιλιόλιτρο). «Κατά τις πληροφορίες μας - αναφέρει ο «Ρ» - θα γίνουν σήμερα συλλαλητήρια στα Φιλιατρά, Κυπαρισσία, Γαργαλιάνους, Πύργο, Πύλο και άλλες πόλεις και χωριά (...) λόγω της αγανάκτησης που επικρατεί, δεν αποκλείεται να συμβούν σοβαρά γεγονότα». Στις 26 του μήνα, το θέμα γίνεται πρωτοσέλιδο: «Οι καμπάνες χτύπησαν συναγερμό και οι μαύρες σημαίες υψώθηκαν στον πελοποννησιακό κάμπο. Ένας ολόκληρος παραγωγικός πληθυσμός που με τον ιδρώτα και το αίμα του βγάζει το πολυτιμότερο προϊόν της χώρας μας, ξεχύθηκε σαν φουρτουνιασμένη θάλασσα στις πόλεις και τα κεφαλοχώρια της Πελοποννήσου, στα Φιλιατρά, στη Κυπαρισσία, στους Γαργαλιάνους και στα άλλα σταφιδικά κέντρα. Για να μην ξεχνάμε… Α.Π. - 

***  Ωδή στη θάλασσα από τον Ο.Φ.Α.! (φωτογραφίες) 

   
 
  
Ωδή στη θάλασσα, αποτελεί, πραγματικά, η εξαιρετική λογοτεχνική – μουσική βραδιά που διεξήχθη την Παρασκευή από τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη, στην «Μπαράκα», δίπλα στο κύμα της θάλασσας του Αγρίλη! Ποιήματα, λογοτεχνικά κείμενα, στίχοι, μουσικές, τραγούδια για τη θάλασσα, σε ένα ονειρικό ταξίδι εν πλω, με μπουνάτσα και τραμουντάνα, με αναφορές σε χαρές και λύπες, στη μαγεία μα και τη πίκρα της θαλασσινής αύρας, της αλμύρας αλλά και των κυμάτων! Ένα ταξίδι, ιδιαίτερο, ξεχωριστό, μοναδικό σε μια βραδιά νοσταλγική μα και με την ένταση των συναισθημάτων, μια λυρική βραδιά θαλασσινών αισθήσεων! Στην εκδήλωση έκαναν παρουσιάσεις οι Φιλιατρινοί λογοτέχνες Χρήστος Πλακονούρης, Κώστας Κόλλιας – Ερανιώτης (ο οποίος εμπνεύστηκε το θέμα της εκδήλωσης και είχε και το συντονισμό της), Κώστας Καπελούζος, Γρηγόρης Χαλιακόπουλος και Αντώνης Γιαννόπουλος! Φιλικά συμμετείχαν με τη μουσική και τα τραγούδια τους, ο Γρηγόρης Κόλλιας και η Ειρήνη Δούκα, ερμηνεύοντας, μάλιστα, και ένα τραγούδι που εμπνεύστηκαν και έγραψαν μια καλοκαιρινή βραδιά στο Στόμιο! Απαγγελίες έκαναν, μεταξύ άλλων, ο τραγουδοποιός Νίκος Καλογερόπουλος και ο στιχουργός Βασίλης Παπαδόπουλος. Η πρόεδρος του ΟΦΑ, Βίκη Μπακούρου, τόνισε με έμφαση πως αυτή ήταν η τρίτη λογοτεχνική βραδιά που διοργάνωσε ο Όμιλος, επισημαίνοντας πως, «το να μιλήσεις για τη θάλασσα στη γλώσσα ενός λαού, όπως οι Έλληνες, που έχουν συνδέσει τη ζωή τους, διαχρονικά, με τη θάλασσα και που αποτελεί μέρος της βιολογικής, εθνικής, οικονομικής και ψυχολογικής ύπαρξης των κατοίκων της είναι θέμα ανεξάντλητο…». Από την πλευρά του, ο Κώστας Κόλλιας – Ερανιώτης, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως, «Η φετινή λογοτεχνική εκδήλωση έχει ως θέμα τη θάλασσα. Θέμα πλατύ και μεγάλο σαν την ίδια! Θα επιχειρήσουμε να κάνουμε ένα λυρικό αγκάλιασμά της! Καΐκι μας, οι στίχοι και οι μουσικές από την Νεοελληνική αλλά και τη Φιλιατρινή λογοτεχνία. Κωπηλάτες ο ομιλών, ο Χρήστος Πλακονούρης, ο Αντώνης Γιαννόπουλος, ο Κώστας Καπελούζος κι ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος. Αλλά και άλλοι συμπολίτες, που, είτε είναι μεταξύ μας είτε όχι, θα μας χαρίσουν τις θαλασσινές λυρικές τοξοβολιές τους! Ούριος άνεμος το κελάιδισμα της Ειρήνης και οι νότες του Γρηγόρη, που αφιλοκερδώς συμμετέχουν στην εκδήλωση, αλλά και οι γλυκόφθογγες απαγγελίες της Ματίνας, της Ειρήνης, της Δήμητρας, της Μάρθας, της Ελένης. Κι όλοι μας, συνταξιδιώτες! Πυξίδες μας ο στίχος που με την αντιφατικότητά του, θα λέγαμε ότι, μπορεί να μας εισάγει στο θέμα μας: “Μια θάλασσα η αγάπη σου και πέλαγο ο καημός σου”. Η αγάπη κι ο καημός πάνω στο ίδιο κύμα, η αγάπη κι ο καημός που δυναστεύουνε τη μοίρα της ύπαρξής μας, όπως την ανιχνεύουμε στους λίγους στίχους του Παλαμά! Μια μάνα είν’ η μοίρα μου, μια μάνα είν’ η χάρη μου, δε γνώρισα κι άλλη. Η θάλασσα. Μέσα μου σα λίμνη γλυκόστρωτη. Η θάλασσα, σαν ωκεανός, ανοιχτή και μεγάλη! Ο άνθρωπος, λοιπόν, και η θάλασσα. Πολέμαρχοι και αιώνιοι αμείλικτοι αδερφοί ταυτόχρονα, όπως καταλήγει το ποίημα του Σαρλ Μπωντλαιρ, μ’ αυτόν ακριβώς τον τίτλο “Ο άνθρωπος και η θάλασσα”, σε μια μετάφραση του Γιώργη Σημηριώτη…». Συγκινητική ήταν η αναφορά στους στίχους του μοιρολογιού για τον αδικοχαμένο νεαρό Θεμιστοκλή Αλεξόπουλο, στα κύματα του Αγρίλη, στη μνήμη του οποίου ο πατέρας του, μεγάλος δωρητής και ευεργέτης της περιοχής Γεώργιος Αλεξόπουλος, δώρισε στο ελληνικό κράτος όλη του την περιουσία για τη δημιουργία και λειτουργία νοσοκομείου στην Κυπαρισσίας. - 

***  Σύλληψη ζευγαριού για διαρρήξεις σε Παλιόχωρα και Μαντίνεια           
     
Στα χέρια της Αστυνομίας, βρίσκεται από χθες ένα νεαρό ζευγάρι Καλαματιανών, που, με τη μέθοδο της διάρρηξης,  έμπαιναν συστηματικά σε σπίτια και καταστήματα στην περιοχή της Παλιόχωρας και της Μαντίνειας, την ώρα που κοιμόντουσαν οι ιδιοκτήτες και τους έκλεβαν.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις τέτοιες υποθέσεις διαρρήξεων σε σπίτια και δύο σε καταστήματα.
Το ζευγάρι θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή για τα περαιτέρω.

*** Αύριο αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων για ΑΕΙ και ΤΕΙ 

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι εφετινές βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Tα πανεπιστήμια αναμένεται να ανοίξουν εφέτος τις πόρτες τους με πολύ χαμηλότερες βάσεις εισόδου από ό,τι σε παλαιότερες χρονιές λόγω της δυσκολίας των θεμάτων που επελέγησαν στις εξετάσεις. Αναμένεται έτσι η πτώση των βάσεων να είναι εντυπωσιακή σε τμήματα της επαρχίας που έχουν ομοειδή τους τμήματα στα αστικά κέντρα, καθώς υπάρχει μεγάλος περιορισμός εφέτος στις κατηγορίες των δικαιούχων μετεγγραφών. Τα μαθήματα που επηρεάζουν κυρίως την πτώση των βάσεων εισαγωγής είναι τα Μαθηματικά, η Φυσική, τα Αρχαία και η Βιολογία Κατεύθυνσης, που αποτελούν και τα κύρια μαθήματα για το 2ο (θετικές επιστήμες), το 3ο (επιστήμες υγείας) και το 4ο επιστημονικό πεδίο (τεχνολογικές επιστήμες). Newsroom ΔΟΛ - 

***  Απαγόρευση κυκλοφορίας σκαφών λόγω του 27ου διάπλου του Μεσσηνιακού Κόλπου          
     
Στην απαγόρευση κυκλοφορίας πλοίων και σκαφών, αλλά και κάθε άλλης αλιευτικής – ψυχαγωγικής δραστηριότητας, επιβάλλει με απόφασή του για το Σάββατο 29 Αυγούστου από τις 7.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ, ο κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας πλοίαρχος Παν. Μποτίνης, λόγω του 27ου διάπλου του Μεσσηνιακού Κόλπου. Η απαγόρευση ισχύει για τη θαλάσσια περιοχή περιμετρικά της νοητής γραμμής που ενώνει την ανατολική Παραλία Καλαμάτας (150 μ. μπροστά του ξενοδοχείου Ελίτ) και 150 μέτρα μπροστά από την παραλία της Ανάληψης Μεσσήνης και σε απόσταση μισού ναυτικού μιλίου εκατέρωθεν αυτής που οριοθετείται από τα στίγματα:  Α: φ=37ο 01΄06΄΄Β  λ=022ο 08΄27΄΄ Α, Β: φ=37ο 00΄53΄΄Β λ=022ο 04΄37΄΄Α, Γ: φ=37ο 00΄05΄΄Β λ=022ο 02΄05΄΄Α, Δ: φ=37ο 00΄01΄΄Β λ=021ο 58΄05΄΄Α.
~ Στο  αγώνα έχει δηλώσει συμμετοχή  και ο Αρφαραίος Ορθοπεδικός γιατρός Ιωάννης Αλεξ. Λαφαζάνος .-

*** 24χρονη Αγγλίδα βρέθηκε νεκρή στην περιοχή της Ανάληψης          
     
Νεκρή στο δωμάτιο όπου κατοικούσε, βρέθηκε χθες το πρωί στην περιοχή της Ανάληψης, μια24χρονη Αγγλίδα, η οποία εργαζόταν σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.
Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες που υπάρχουν, αναφέρουν πως δεν υπάρχει ζήτημα εγκληματικής ενέργειας, καθώς η άτυχη 24χρονη αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.
Τις οριστικές απαντήσεις που θα ρίξουν φως στις συνθήκες του θανάτου της , θα δώσει η νεκροψία που θα διενεργηθεί στο νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου μεταφέρθηκε η σορός της.  


***Αθλητική ενημέρωση  :

*** Βολές Κωνσταντινέα κατά της ΕΠΟ για την επιλογή διαιτητών 

Για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στο χώρο της διαιτησίας εν όψει της νέας σεζόν μίλησε στο ΣΠΟΡ FM 94,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας. Ο πρώην ρέφερι έκανε λόγο για «καλές» και «κακές» αλλαγές στο πίνακα διαιτησίας στην ΚΕΔ ενώ στάθηκε στο ρόλο που πρέπει να επιτελούν οι αρχιδιαιτητές που πρέπει πρώτα απ’ όλα να προστατεύουν τους διαιτητές και «όχι να τους κατσαδιάζουν πριν από την έναρξη της σεζόν». Παράλληλα, ιδιαίτερα αιχμηρός παρουσιάστηκε κατά της ΕΠΟ, τονίζοντας ότι σφυρίζουν διαιτητές που της είναι αρεστοί χαρακτηρίζοντας την Ομοσπονδία ως «μια παρέα που ανεβοκατεβαίνει τα σκαλιά της Ευελπίδων». Τέλος, έκανε λόγο για ανακριβή τεστ για την επιλογή των διαιτητών ενώ εξέφρασε την απορία για το πώς είναι δυνατόν το ίδιο ΔΣ της ΕΠΟ να είχε «κόψει» τους Τσαχειλίδη και Βασσάρα και πλέον να είναι πάλι στο χώρο της διαιτησίας υπό την ίδια διοίκηση. Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία των δηλώσεων που παραχώρησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Άρη Ασβεστά ο Πέτρος Κωνσταντινέας:Αφού ο Πέτρος Κωνσταντινέας αποκάλυψε ότι στις επικείμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στις αλλαγές που υπήρξαν στους πίνακες διαιτησίας: «Στους πίνακες υπάρχουν καλές και κακές αλλαγές. Υπάρχουν κάποιοι που αισθάνονται αδικημένοι. Πρέπει, όμως, να σχολιάσουμε εκτός από τους διαιτητές και τους παρατηρητές. Σύμφωνα με το προσωπικό μου κριτήριο, ανέβηκαν και καλοί διαιτητές και παρατηρητές, αλλά έμειναν και κάποιοι που δεν άξιζαν. Τα κριτήρια διά στόματος Τσαχειλίδη για τα Facebook, ήταν κάτι που είχε γίνει πριν από τρία χρόνια. Θα ήταν καλύτερο να πολεμήσουν οι Τσαχειλίδης και Βασσάρας να κάνουν επαγγελματίες τους διαιτητές. Φυσικά, δεν πρέπει να δίνουν δικαιώματα οι ρέφερι, αλλά αυτά με τις απαγορεύσεις γίνονται μόνο σε καθεστωτικές χώρες. Οι αρχιδιαιτητές πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα και να αφήσουν τους διαιτητές ήσυχους».Για τις εκθέσεις των παρατηρητών και τα τεστ επιλογής ανέφερε: «Ποιο είναι το κριτήριο για να γυρίσει μια έκθεση πίσω. Αν είναι να πηγαίνει κατευθείαν ο αρχιδιαιτητής στο βίντεο και να βαθμολογεί. Ας πληρώσουν πρώτα τα χρωστούμενα στους διαιτητές και να οργανώσουν ακαδημίες διαιτητών. Στα τεστ επικρατεί το παλιό φαινόμενο. Τα τεστ δεν είναι ακριβή. Σε όσους θέλουν βγάζουν κόκκινη κάρτα, όσους θέλουν τους κρατούν. Ο αρχιδιαιτητής πρέπει να βγαίνει μπροστά και να προστατεύει τους διαιτητές Υπάρχουν φατρίες στη διαιτησία και την πληρώνουν οι διαιτητές και σφυρίζουν άνθρωποι ανάλογα με τις συμπάθειες της ΕΠΟ. Δεν μπορεί να είναι Τσαχειλίδης και Βασσάρας στη διαιτησία ενώ υπάρχουν τα ίδια πρόσωπα στην ΕΠΟ. Η ίδια διοίκηση έχει μείνει. Εγώ βλέπω διαιτητές και παρατηρητές αξιόλογοι που δεν ανέβηκαν, άλλοι που δεν άξιζαν και ανέβηκαν». Παράλληλα, ο Πέτρος Κωνσταντινέας αναφέρθηκε στον Χιου Ντάλας: «Ο Χιου Ντάλας πληρώνεται χωρίς να έχει αρμοδιότητες. Τον εξαφάνισαν με μύρια όσα. Ποια είναι αρμοδιότητά του; Να κρίνει τους διαιτητές μέσω βίντεο από τη Σκωτία; Αυτή τη διαιτησία θέλουμε; Να είναι η διαιτησία υπό την ΕΠΟ; Χρέος των αρχιδιαιτητών είναι να προστατεύουν τους διαιτητές, και όχι να τους κατσαδιάσουν πριν από την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Να αφήσουν τις δημόσιες σχέσεις. Το πρωτάθλημα θα είναι φέτος πολύ δύσκολο και θα υπάρχουν μεγάλες εντάσεις». Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έριξε τα «βέλη» του προς την ΕΠΟ: «Τι είναι η ΕΠΟ; Μια παρέα που οι μισοί ανεβοκατεβαίνουν τα σκαλιά της Ευελπίδων. Οι ίδιοι οι διαιτητές δεν θα πρέπει να τους απευθύνουν καν τον λόγο. Ξέρουμε ποιοι δουλεύουν στην ΕΠΟ, ποιων οι γυναίκες δουλεύουν στην ΕΠΟ… Ας κοιτάξουν στην ΕΠΟ να εναρμονιστούν με τον κώδικα ηθικής της UEFA. Να είστε σίγουροι ότι αν μετά τις εκλογές είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι αυτοί θα τελειώσουν». Πηγή: www.sport-fm.gr . -  

*** Χώρα κι Εράνη στη β’ φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας (φωτογραφίες)         
       
ΝΙΚΗΣΑΝ ΜΕ 2-1 ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΑΙΑΝΤΑ
 
 

 Ο Παπαφλέσσας Χώρας και η Εράνη Φιλιατρών πήραν σήμερα το εισιτήριο για τη β’ φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας. Η πρώτη επικράτησε με 2-1 στην έδρα της σε βάρος του Ηρακλή (21’ Ν. Τσέρτος 1-0, 43’ Μάρης π. 1-1 και 81’ Ν. Τσέρτος π. 2-1), ενώ οι «πράσινοι» πήραν το «2πλό» στην Καλαμάτα με το ίδιο σκορ, σε βάρος του Αίαντα, ο οποίος αγωνίστηκε από το 42’ με 10 παίκτες και από το 67’ με 9 (!), λόγω αποβολής των Μάραντου και Καραγιάννη, αντίστοιχα, για ανατροπή αντιπάλων που ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει πρώτοι το σκορ στο 40’ με τον Αλεξανδρόπουλο, ενώ οι Τριφύλιοι έκαναν την ανατροπή με γκολ των Διονυσόπουλου στο 55’ και τον Σπυρόπουλου στο 70’.  Χ.Ε.
φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 

***   Δευτέρα 24/08/2015
Δύσκολο διπλό με ανατροπή για τον Παναθηναϊκό, 2-1 τον Παναιτωλικό
  Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός  1-2 (1-0) .- ^
Τα  γκολ  :
- Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος υπέδειξε πέναλτι σε σπρώξιμο του Ταυλαρίδη πάνω στον Ουάρντα, αλλά ο Στιλ έπεσε στη γωνία του κι απόκρουσε το σουτ του Πάουλο. Στο… ριμπάουντ, όμως, η άμυνα των «πρασίνων»… κοιμήθηκε και ο Κάπελ προ κενής εστίας «έγραψε» το 1-0.
- Η ανωτερότητα των «πρασίνων» στο ξεκίνημα της επανάληψης απέφερε αποτέλεσμα στο 51΄, έστω κι αν χρειάστηκε το τραγικό λάθος του Στεφανάκου. Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων αντί να δώσει στον Κουτρουμάνο τροφοδότησε τον Μπεργκ, αυτός γύρισε ωραία στην περιοχή και ο Καρέλης αυτή την φορά σημάδεψε σωστά (1-1).
- Ο ρυθμός του αγώνα ήταν καταιγιστικός στην επανάληψη, με τη μπάλα να παίζετε πάνω κάτω και τις δύο ομάδες- κυρίως τον Παναθηναϊκό - να παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ο Στιλ ήταν σε ετοιμότητα στα σουτ των Κάπελ και Ουάρντα στο 65΄ και 70΄, ωστόσο, στο 84΄ από το λάθος του Κούσα, ο Μπεργκ με άψογο τελείωμα χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό.
- Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι «πράσινοι» οφείλουν μεγάλο μερίδιο της νίκης τους και στον Λουκ Στιλ, ο οποίος έκανε σπουδαίες επεμβάσεις στη διάρκεια του ματς με αποκορύφωμα την φάση του 92΄ όταν με υπερένταση έδιωξε το σουτ του Ρουσκουσέδα.
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Σιδηρόπουλος και βοηθοί οι Καρσιώτης, Φραγκιαδάκης.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Λ.Πόντες): Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Κέβιν, Κούσας, Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος (78΄ Ρουσκουσέδα), Μαρκόβσκι, Μπεχαράνο, Πάουλο (75΄ Καμαρά), Ουάρντα (86΄ Βιγιαφάνες).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός (74΄ Σάντσεθ), Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (74΄ Πέτριτς), Καρέλης(Καλτσάς), Μπεργκ
Βίντεο από τον αγώνα  :
~* Παναιτωλικός- Παναθηναϊκός 1- 0  το γκολ Α΄ ημίχρ  1η αγων  24/08/2015: http://youtu.be/CvEX_-XU0Xg ,
~* ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0 Α  ημίχρ   1 αγων  24/08/2015 : http://youtu.be/eW-NkZwszVQ ,
~*ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ1-2 δηλώσεις  γκολ 1η  αγων  24/08/2015: http://youtu.be/18syjosmffg ,
~*ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΟ  1-2  2ο  γκολ Μπεργκ    αγων   24/08/2015: http://youtu.be/pvtYtSun-fY
~*Παναιτωλικός-ΠΑΟ 1-2 ακύρωσης γκολ 24/08/2015    αγων  : http://youtu.be/snj_p_fMn8Y
*** 2η αγωνιστική (29-30-31/8)Πανθρακικός-Ομάδα Β (Βέροια)
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ
Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός
Ξάνθη-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-Καλλονή
Πλατανιάς-Ατρόμητος
Ηρακλής-Πανιώνιος
Ομάδα Α (Κέρκυρα)-Ολυμπιακός

*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4318 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2542 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2562   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9422   βίντεο   .-
 
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  01  Αυγούστου 2015  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  AGIO  OROS Φωτοπαρουσιάσεις 2015  από επίσκεψη -προσκύνημα 24-29  Ιουλίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/08/agio-oros-2015-24-29-2015.html .-  
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  02  Αυγούστου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  03  Αυγούστου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-03-2015.html .-
--------------------------------------- 
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015   ; http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-19-2015.html ,- 
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας 
Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015  :
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/19-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  20  Αυγούστου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-20-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  21  Αυγούστου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-21-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Παρασκευή  21  Αυγούστου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-21-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  22  Αυγούστου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-22-2015.html .-
~ ARFARA   NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  22  Αυγούστου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-22-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  23  Αυγούστου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-23-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  24  Αυγούστου  2015 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-24-2015.html .-
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
~
  ~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 25 Αυγούστου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/08/arfara-news-25-2015.html .-
~