~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ ARFARA NEWS Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου  2015 :
~


9 Σεπτεμβρίου
Σύναξις των αγίων και δικαίων θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Μαρτύρων Σεβηριανού (1) και Χαρίτωνος. Οσίων Θεοφάνους ομολογητού (2) και Ιωσήφ, του Ρώσου. Μνήμη Γ΄Οικουμενικής Συνόδου εν Εφέσω (431).
(1)Ο Άγιος Σεβηριανός ο Μεγαλομάρτυρας, καταγόταν από τη Σεβάστεια της Μ. Ασίας. Τον διέκρινε η πλούσια ποιμαντική του δράση, καθώς ενθάρρυνε το ποίμνιο να φτάσει μέχρι τον στέφανο του μαρτυρίου. Οι ενέργειες αυτές εξόργισαν τον τότε βασιλιά Λικίνιο και τον κάλεσε να απολογηθεί. Εκείνος δεν δίστασε να ομολογήσει την πίστη του στο Χριστό. Ο ηγεμόνας Λυσίας προσπάθησε να τον μεταπείσει αλλά δεν τα κατάφερε. Τότε ο Λυσίας διέταξε να τον βασανίσουν απάνθρωπα. Ο Άγιος με καρτερικότητα και προσευχή ανέμενε την εν Κυρίω αποδημία του. Τελικά οι ειδωλολάτρες τον κρέμασαν σ` ένα τείχος της Καισάρειας, και εκεί παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο.
(2)Ο όσιος Θεοφάνης ο ομολογητής, γεννήθηκε το 283 από γονείς ειδωλολάτρες. Αυτός όμως έδειξε κλήση για τη ζωή της αγάπης και της αλήθειας. Κάποια μέρα του χειμώνα είδε ένα φτωχό παιδί μισόγυμνο μέσα στο χιόνι έτοιμο να πεθάνει. Δεν δίστασε να του δώσει το πανωφόρι του. Οι γονείς του αναστατώθηκαν όταν τους είπε ότι το έδωσε στον Χριστό και αφού κατάλαβαν ότι είχε μεταστραφεί στον Χριστιανισμό τον έδιωξαν από το σπίτι. Ο Θεοφάνης βαπτίστηκε και κήρυττε το λόγο του Θεού. Για το ποιμαντικό του έργο συνελήφθη και βασανίστηκε αλλά έμεινε σταθερός στην πίστη του. Εκοιμήθη σε ηλικία 75 ετών
~ 09/09 Απολυτίκιο Αγ. Ιωακείμ και Άννης - 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ :
 https://youtu.be/qB_WQ4tgMkk?list=PL5BA4C9708F834A74 ,


***Αύριο 10-09- 
10/09 Απολυτίκιο Αγ. Μηνοδώρας, Μητροδώρας και Νυμφοδώρας - 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : https://youtu.be/cKaepWF5Q-0?list=PL5BA4C9708F834A74 ,


***   ΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  
Νέα δημοσκόπηση: Το θρίλερ συνεχίζεται - Μεγάλη η νύχτα των εκλογών
Νέα δημοσκόπηση: Το θρίλερ συνεχίζεται - Μεγάλη η νύχτα των εκλογών
Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δείχνει μια ακόμη δημοσκόπηση, αυτή της εταιρείας Pulse για το Action24.
Στη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται μόλις 0,5% έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, ενώ θρίλερ φαίνεται πως θα έχουμε και για την τρίτη θέση.
Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 7% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με ποσοστό 6,5% που είναι πραγματικά έκπληξη μιας και τις τελευταίες ημέρες δείχνει σημαντική άνοδο. Ακολουθεί επίσης σε απόσταση αναπνοής το ΚΚΕ με 6%.
Τα ποσοστά του Ποταμιού φαίνεται πως παραμένουν σταθερά και φτάνουν στο 5,5%, ενώ καθοδική τάση δείχνει να έχει η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη που συγκεντρώνει ποσοστό 3,5%. Εκτός Βουλής φαίνεται πως θα παραμείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν ποσοστό 2%, ενώ η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη εισέρχονται στη Βουλή με ποσοστό 3,5%.Προβάδισμα διατηρεί στις θετικές γνώμες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε ποσοστό 44%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με ποσοστό 41%. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μικρό προβάδισμα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με 35% έναντι 33% που συγκεντρώνει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Μειωμένη η απόσταση των ποσοστών και στην παράσταση νίκης. Κατά 48% οι πολίτες θεωρούν πως θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 38% θεωρούν πως θα νικήσει η Νέα Δημοκρατία. Αυτή τη φορά η διαφορά είναι 10% ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν 14 ποσοστιαίες μονάδες.
Στο κρίσιμο ζήτημα της συσπείρωσης, η Νέα Δημοκρατία παραμένει σε υψηλά επίπεδα με 77% έναντι 76% που είχε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει επίσης μικρή αύξηση. Από το 50% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα φτάνει τώρα στο 54%.
Πάντως, οι πολίτες δείχνουν να επιλέγουν μία κυβέρνηση συνεργασίας. Το 44% θέλουν μία συνεργασία του πρώτου κόμματος με 1-2 μικρότερα κόμματα, ενώ το 39% θέλουν μία συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.


***  Παρουσίαση ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία          
     
 
Μια κυβέρνηση… χυλός δεν μπορεί να μας βγάλει από το τέλμα
Προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της χώρας είναι η ρύθμιση του χρέους. Κι αυτό ήταν η βασική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που κυβέρνησαν και θεωρούσαν το χρέος βιώσιμο. Κανένας μεγάλος συνασπισμός, λοιπόν, όπως φέρεται να υποστηρίζει πηγή της Κομισιόν, δεν εγγυάται ρύθμιση του χρέους –το αντίθετο.
Η Ν.Δ. του κ. Μεϊμαράκη έχει ξεκαθαρίσει, με χίλιους δύο τρόπους, ότι θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Καμία, όμως, κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Δεν υπάρχουν «ουδέτερες» πολιτικές.
Η χώρα έχει ανάγκη από μια αριστερή κυβέρνηση που θα μπορέσει να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει ένα «παράλληλο πρόγραμμα», που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με νεοφιλελεύθερες δυνάμεις.
Στις παραπάνω λέξεις συμπυκνώνεται ο λόγος των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, κατά τη διάρκεια παρουσίασής τους χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, από το γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, Σπύρο Μωρακέα.
Όπως τόνισε προλογίζοντας την εκδήλωση, το ψηφοδέλτιο που σχηματίστηκε είναι "ισχυρό", απότοκο δημοκρατικών διαδικασιών και το χαρακτήρισε ως "ψηφοδέλτιο νίκης". Ζήτησε τη στήριξή του από τους πολίτες της Μεσσηνίας, την ψήφο τους "για να ξεμπερδεύουμε με το παλιό", όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου θα έχει αντίκτυπο τόσο στη χώρα μας όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο πρώτος στη λίστα υποψήφιος, τέως υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος, εξέφρασε τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι γυρίζει στις ρίζες του και συμπλήρωσε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψει πίσω την αγάπη που του έδειξαν οι Μεσσήνιοι στις τελευταίες ευρωεκλογές, όπου συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ψήφων.
Για τον ίδιο το εκλογικό διακύβευμα περιέχει δύο διαχωριστικές γραμμές. Από τη μία βρίσκεται το σύστημα διαπλοκής και συμφερόντων που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή. "Αυτό το σύστημα θέλει να μας εγκλωβίσει σε μια κυβέρνηση “χυλό”, επιδιώκοντας έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει τη ριζοσπαστικότητά του».
Από την άλλη πλευρά, για τον κ. Κατρούγκαλο παραμένει ακόμα ισχυρό το δίπολο νεοφιλελευθερισμός εναντίον μιας κοινωνικής Ευρώπης, η οποία θα λαμβάνει υπόψη της πρωτίστως τον άνθρωπο και όχι τα κέρδη των πολυεθνικών. Με βάση το παραπάνω σκεπτικό είναι καίριας σημασίας η εφαρμογή του μνημονίου, το οποίο θα έχει άλλο περιεχόμενο με το ΣΥΡΙΖΑ και άλλα χαρακτηριστικά με τη Ν.Δ.
Ο τέως υπουργός φάνηκε αισιόδοξος ακόμα και για την αυτοδυναμία του κόμματός του στις εκλογές, αλλά, σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιτρέψει να ζουν οι πολίτες της σε συνθήκες ανάλογες με αυτές του 19ου αιώνα.
Για τη Γιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη το ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ στο επτάμηνο που διακυβέρνησε με τη "θηλιά στο λαιμό" δεν ήταν μείον. Παρά το ζοφερό περιβάλλον και τις πιέσεις δημιούργησε ρηγματώσεις, έφερε στο προσκήνιο το θέμα του χρέους. Παραδέχτηκε ότι η συμφωνία που επετεύχθη τον περασμένο Ιούλιο είναι δύσκολη, αλλά επέμεινε ότι υπάρχουν τα περιθώρια και οι πολιτικές εκείνες που θα την κάνουν λιγότερο επαχθή.
Ο Πέτρος Κωνσταντινέας στάθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή με το παρελθόν της διαφθοράς και αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο με την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Χαρίτσης επισήμανε τα ισχυρά και σαφή διακυβεύματα, όπως είπε, της εκλογικής αναμέτρησης. Χαρακτήρισε το εγχείρημα που ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου 2015, με ενδιάμεσο σταθμό το δημοψήφισμα, μοναδικό, το οποίο πρέπει να συνεχιστεί. Κι αυτό, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σημαντικές μάχες στο τραπέζι με τους δανειστές, ενώ πέτυχε να φέρει το θέμα της απομείωσης του χρέους στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.
Για τον ίδιο, όμως, δεν υπάρχει μόνο το μνημόνιο, αλλά και ένα πακέτο πολιτικών (στη δημόσια διοίκηση, στη δημιουργία νέου παραγωγικού μοντέλου, στα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, στην περιβαλλοντική διάσταση της οικονομικής πολιτικής), στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να βάλει τη δική του σφραγίδα.
Η Ιωάννα Μαραβελή ζήτησε από τους πολίτες να σκεφθούν αν θα επιστρέψουν με την ψήφο τους να "νεκραναστηθεί" το σύστημα που έπνιξε για 40 χρόνια τη χώρα ή θα προχωρήσουν μπροστά μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, στη δημιουργία ενός νέου αφηγήματος για την Ελλάδα. Κάλεσε δε τη νεολαία να μην απέχει από τις εκλογές και να μην αφήσει τη ζωή της να τη διαχειρίζονται αυτοί που την κατέστρεψαν.
Για τον Ηλία Κουτσοδημητρόπουλο τα προβλήματα στα οποία θα πρέπει να σταθούν οι πολίτες είναι: Πρώτον, τι θα συνέβαινε στη χώρα, αν δεν υπήρχε η συμφωνία του Ιουλίου, παρά τα δύσκολα σημεία της. Δεύτερον, στη στάση που κράτησε μια μερίδα στελεχών που αποφάσισαν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο, ο οποίος οδηγεί, κατά τη γνώμη του, στο χάος. Τρίτον, αν είναι δυνατόν το σάπιο σύστημα της διαπλοκής να δώσει λύσεις στα προβλήματα της πλειοψηφίας των Μεσσήνιων και, κατ’ επέκταση, των Ελλήνων συνολικά.
Τέλος, ο Ηλίας Μπουντουβάς κάλεσε τους αγρότες της Μεσσηνίας να σκεφθούν ποιος τους λοιδόρησε, τους κορόιδεψε, τους άφησε στην τύχη τους. Και έκλεισε λέγοντας ότι «όλοι δεν είναι ίδιοι. Όσο κι αν έρχονται δύσκολες ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του θα μετριάσει κατά πολύ τα όσα προβλέπονται στο μνημόνιο. Εμείς, σ’ αυτό δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Τ. Χριστοδουλοπούλου: Πλούτισαν τα νησιά μας από τους πρόσφυγες! Κάνουν απίστευτο τζίρο 

Νέες, δηλώσεις που σίγουρα θα συζητηθούν, έκανε χθες το βράδυ η πρώην υπουργός Μεταναστευτικού Τασία Χριστοδουλοπούλου. Σε συνέντευξή της στο The PressProject, η κα Χριστοδουλοπούλου ρωτήθηκε αν το τεράστιο κύμα προσφύγων έκανε μόνο κακό στα νησιά μας. «Πλούτισαν τα νησιά! Πλουτίσαν από τους πρόσφυγες. Οι Σύροι πρόσφυγες, επειδή έχουν χρήματα, μένουν όλοι σε ξενοδοχεία αυτοί που έχουν. » απάντησε η κ. Χριστοδουλοπούλου. «Ψωνίζουν από όλα τα μαγαζιά και κάνουν απίστευτο τζίρο στην αγορά των νησιών, συν τα παράνομα. Έχουν φτάσει μέχρι και να τους ζητάνε λεφτά για να φορτίσουν τις μπαταρίες των κινητών τους. Tο ελληνικό πνεύμα το αθάνατο όλο και κάτι βρίσκει για να εκμεταλλευθεί την κατάσταση» πρόσθεσε. www.imerisia.gr . - 

***  Μαζική αποχή από τις εκλογές απαιτώντας τις αποζημιώσεις των απαλλοτριώσεων         
     
Μαζική αποχή από τις εκλογές σκέφτονται πολύ σοβαρά να κάνουν οι δικαιούχοι αποζημιώσεων απαλλοτριώσεων του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανού, ως μέτρο πίεσης, απαιτώντας την καταβολή των αποζημιώσεων για τις περιουσίες τους!
Με την αποχή, σε συνέχεια της προχθεσινής κινητοποίησης στο δρόμο και το εργοτάξιο, οι δικαιούχοι έχουν ως στόχο να στείλουν ηχηρό μήνυμα σε όλα τα κόμματα και όλους τους υποψηφίους, για το διαρκή και ξεδιάντροπο, όπως αναφέρουν, εμπαιγμό που υφίστανται από την Περιφερειακή Αρχή, αλλά και κάθε αρχή, τοπική ή κεντρική.
Επίσης, ζητούν να τοποθετηθούν σχετικά με τις αποζημιώσεις όλα τα κόμματα και όλοι οι υποψήφιοι. Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, διεμήνυσαν προς κόμματα και υποψηφίους που έχουν κυβερνήσει και σχετίζονται με την Περιφερειακή Αρχή να μην τολμήσουν να περάσουν από τους Γαργαλιάνους, διότι σε μια τέτοια περίπτωση, θα νιώσουν την έντονη αντίδραση και διαμαρτυρία τους.
Καλούν, δε, για ακόμα μία φορά, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, επίσημα και δημόσια, να ενημερώσει για το τι συμβαίνει, πού είναι τα χρήματα, ποια είναι η διαδικασία και γιατί ακόμα δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις. 

***  Σήμερα η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών

Στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, που θα μεταδοθεί διακαναλικά στις 21.00 στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον, καθώς ο χρόνος για τις κάλπες της 20ής Σεπτεμβρίου μετρά αντίστροφα. Εν όψει του ντιμπέιτ πραγματοποιήθηκε χθες στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ σύσκεψη των δημοσιογράφων που θα μετέχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση με θέμα το πλαίσιο των ερωτήσεων που θα υποβληθούν στους αρχηγούς των κομμάτων, υπό τον συντονιστή της βραδιάς Πάνο Χαρίτο και σύμφωνα με τους κανόνες που ορίστηκαν από τη διακομματική επιτροπή. Στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στην αίθουσα που θα φιλοξενήσει την τηλεμαχία και αποχώρησαν από το Ραδιομέγαρο χωρίς να προβούν σε δηλώσεις. Η διεξαγωγή της τηλεμαχίας θα πραγματοποιηθεί στο studio 3 του 1ου ορόφου εκεί από όπου μεταδίδεται η εκπομπή «Αθλητική Κυριακή». Να σημειωθεί ότι η τηλεμαχία θα μεταδοθεί πανελλαδικά από τους 19 περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ και σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Φωνής της Ελλάδας. Οι έξι δημοσιογράφοι που θα βρίσκονται μέσα στην αίθουσα είναι οι: Όλγα Τρέμη (MEGA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA) και Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV). Οι πολιτικοί αρχηγοί που θα καταφθάνουν στην Αγ. Παρασκευή θα προετοιμαστούν στα γραφεία του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη και ακολούθως στα γραφεία υπευθύνων της ΕΡΤ. Τέλος, μετά τη λήξη της τηλεμαχίας θα ακολουθήσει ειδική εκπομπή όπου θα αναλυθούν και θα σχολιαστούν οι τοποθετήσεις των αρχηγών. www.newsroom.gr ,  www.naftemporiki.gr  με πληροφορίες από ΑΜΠΕ - 

*** Σχολεία για σχόλια και πολλά... χωρατά         
      
226 εκπαιδευτικοί Α/θμιας εκπαίδευσης λείπουν στη Μεσσηνία
Από σχολεία με κενά φτάσαμε σε… κενά με σχολεία!
Τη γεωγραφία των ελλείψεων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση παρουσίασαν χθες «ΤΑ ΝΕΑ», λίγες ημέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας.
Από τον πίνακα που συνέταξαν οι αιρετοί εκπαιδευτικοί στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ), Δημήτρης Μπράτης και Βασίλης Παληγιάννη, προκύπτει ότι για τη Μεσσηνία τα κενά στα σχολεία ανέρχονται σε 226 εκπαιδευτικούς, νούμερο που μας φέρνει στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Συνολικά, από τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας λείπουν 1.661 νηπιαγωγοί, 3.640 δάσκαλοι, 1.161 καθηγητές Αγγλικής, 1.019 εικαστικοί, 806 θεατρολόγοι, 793 γυμναστές, 761 μουσικοί, 561 καθηγητές Πληροφορικής, 311 Γερμανικής και 84 Γαλλικής.
Αυτές οι ελλείψεις αθροιζόμενες είναι 10.797 κενές θέσεις, στις οποίες πρέπει να προστεθούν 3.000 στην Ειδική Αγωγή και 7.000 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Το σύνολο κενών θέσεων στα σχολεία που ανοίγουν την Παρασκευή, συνεπώς, είναι περίπου 21.000, αριθμός τον οποίο σχεδόν αποδέχθηκε προχθές και η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας, Φρόσω Κιάου, αντίθετα με το γραμματέα του υπουργείου, Δ. Χασάπη, που τον περιόρισε στις 17.000.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα
«Στην Εκπαίδευση αυτή τη στιγμή τα συνολικά κενά είναι πάνω από 21.000 και μόνο η υπηρεσιακή υπουργός, κυρία Κιάου, παραδέχθηκε, προς τιμήν της, αυτή την πραγματικότητα», σημειώνει ο Δ. Μπράτης. «Όσον αφορά στους αναπληρωτές, δε βλέπω να φτάνουν τα σχολεία οι πρώτοι από αυτούς πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου, συνεπώς όσα λέγονται ότι όλα θα ξεκινήσουν ομαλά και όλοι θα είναι στις θέσεις τους, απλά δεν μπορούν να γίνουν», τονίζει.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο αριθμός των λειτουργικών κενών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανά περιοχή, τα οποία παρουσιάζονται στο χάρτη των Δημ. Μπράτη και Βασίλης Παληγιάννη, απεικονίζει την κατάσταση όπως ήταν στις 28 Αυγούστου. Έκτοτε οι αριθμοί μπορεί να έχουν κάπως αλλάξει μετά τις αποσπάσεις, ωστόσο η γενική εικόνα παραμένει.
Εξαιτίας των οξυμμένων προβλημάτων που υπάρχουν, οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ Πελοποννήσου διοργανώνουν αύριο, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Πελοποννήσου.
Αιτία, όπως σημειώνεται, «η έκρυθμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην εκπαίδευση με τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς, αλλά και με τη μη πρόσληψη εκπαιδευτικών από το αρμόδιο υπουργείο, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».   του Αντώνη Πετρόγιαννη 

*** Σύγκρουση οχημάτων στη διασταύρωση Καλλιπατείρας & Παλαιολόγου στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)          
      
  
Τροχαίο ατύχημα συνέβη το απόγευμα της Τρίτης, γύρω στις 7 μιση , στη διασταύρωση των οδών Καλλιπατείρας και Παλαιολόγου. Δυο ΙΧ συγκρούστηκαν όταν ένα από αυτά παραβίασε το Stop. Από τη σύγκρουση τα δυο αυτοκίνητα έμειναν κολλημένα και λόγω αυτού ο δρόμος έμεινε για αρκετά λεπτά κλειστός. Ευτυχώς υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές και κανείς από τους οδηγούς δεν τραυματίστηκε     http://www.tharrosnews.gr/ .-

***  6 χρόνια κάθειρξης σε νεαρό για ληστρική κλοπή 

 Σε 6 χρόνια κάθειρξης καταδικάσθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας νεαρός τσιγγάνος για ληστρική κλοπή. Ιδιοκτήτης σπιτιού στη Μεσσήνη είπε ότι το βράδυ στις 13 Απριλίου του 2013 επέστρεφαν με τη γυναίκα του στην οικία τους και αντιλήφθηκαν ότι κάποιοι είχαν μπει, έχοντας παραβιάσει την μπαλκονόπορτα. Ο πρώτος, όπως είπε, έφυγε χωρίς να μπορέσει να τον αντιληφθεί καλά καλά, ενώ μπλόκαρε το δεύτερο, που ήταν ο κατηγορούμενος τσιγγάνος, στην εξωτερική σκάλα, όμως αυτή δεν έχει κουπαστή και διέφυγε από το πλάι. Πριν, όμως, το θύμα προσπάθησε να τον αρπάξει και ο δράστης, που κρατούσε στα χέρια του μια μαξιλαροθήκη, όπου είχε βάλει τα κοσμήματα που είχε κλέψει από το σπίτι, κινήθηκε επιθετικά εναντίον του. Τότε το θύμα οπισθοχώρησε και ο νεαρός κατηγορούμενος διέφυγε. Το θύμα είπε ότι δεν «ήρθαν στα χέρια», αλλά ο δράστης είχε επιθετική συμπεριφορά. Τελικά, τον αναγνώρισε και τον συνέλαβαν τρεις ημέρες μετά, αλλά η Αστυνομία δε βρήκε τα κλοπιμαία. Ο νεαρός τσιγγάνος είπε ότι έχει τέσσερα παιδιά και ήταν η πρώτη φορά που τόλμησε κάτι τέτοιο, λόγω ένδειας, όπως ισχυρίσθηκε. Παραδέχθηκε την κλοπή από το σπίτι, αλλά αρνήθηκε ότι επιτέθηκε ή ότι είχε πρόθεση να επιτεθεί στο θύμα, υποστηρίζοντας πως απλώς προσπάθησε να διαφύγει, όταν τον μπλόκαρε στην εξωτερική σκάλα. Μάλιστα, υποσχέθηκε στο δικαστήριο πως δεν πρόκειται να το ξανακάνει και ότι έχει μετανιώσει. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν τον πίστεψε και τον καταδίκασε όπως κατηγορούνταν, για ληστρική κλοπή, επιβάλλοντάς του 6ετή κάθειρξη.Β.Β. - 

***  Ξεκινούν οι εγγραφές των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ -Η διαδικασία και οι ημερομηνίες

   Γρήγορα και χωρίς κόστος θα γίνουν φέτος οι εγγραφές στα ΑΕΙ/ΤΕΙ των εισακτέων-αποφοίτων Λυκείων της χώρας. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η προθεσμία των εγγραφών αρχίζει από αύριο 10 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου. Μέσω της ιστοσελίδας minedu.gov.gr, οι πρωτοετείς οφείλουν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή προεγγραφής και να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους. Για την είσοδο στην εφαρμογή θα καταχωρίζουν τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας που χρησιμοποίησαν στο μηχανογραφικό δελτίο. Αν χρειαστεί, τα σχολεία θα υποστηρίξουν τους επιτυχόντες για την επαναδημιουργία password, σε περίπτωση που δεν τον θυμούνται. Εως 22/9 (ταχυδρομική σφραγίδα) οι προεγγραφέντες οφείλουν να αποστείλουν στη Γραμματεία του τμήματος, με courier ή αυτοπροσώπως, την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η προθεσμία 10-22/9 είναι αποκλειστική και δεσμευτική. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των τμημάτων. Η διαδικασία εγγραφής σε στρατιωτικές, τουριστικές και αστυνομικές σχολές θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές. www.kathimerini.gr . - 

***   Συναυλία για φιλανθρωπικούς σκοπούς στην Καλαμάτα            
      
Μια μεγάλη συναυλία για φιλανθρωπικούς σκοπούς, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Δημοτικό Παντοπωλείο Καλαμάτας, θα δοθεί το Σάββατο στις 9.00 το βράδυ στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Έργα διαφόρων γνωστών κλασσικών συνθετών θα εκτελεστούν από την Bavarian Classics Symphony Orchestra με την κορυφαία  διευθύντρια Joanna Knauf. Μαζί τους θα παίξουν και γνωστοί σολίστες από την Καλαμάτα, η φλαουτίστρια Βίκη Βασιλειάδη και ο Λουκάς Λυμπερόπουλος.   Συμμετέχουν και άλλοι πέντε Έλληνες μουσικοί.

*** Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης από αμίαντο στην Καλαμάτα 

Μετά την πληρωμή λογαριασμών του εργολάβου, ύψους 470.000 ευρώ, ξεκινά και πάλι η εκτέλεση του έργου αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης από αμίαντο στην Καλαμάτα. Η επανέναρξη των εργασιών προσδιορίσθηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Πριν σταματήσουν οι εργασίες, είχε εκτελεσθεί περί το 75% του έργου, όσον αφορά στην αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης από αμίαντο με σωληνώσεις νέας τεχνολογίας, ενώ είχαν γίνει συνδέσεις 2.700 παροχών ακινήτων. Η τεχνική έκθεση προβλέπει αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης 57.600 μέτρων στην Καλαμάτα και μέσω αυτού απομακρύνονται αγωγοί υδρεύσεως από αμίαντο, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί τη δεκαετία του ’60, με προφανή οφέλη για την υγεία των πολιτών. Πρόκειται για έργο καίριας σημασίας, για τους επιπλέον λόγους ότι θα μειωθούν κατά πολύ οι διαρροές πόσιμου νερού στην πόλη της Καλαμάτας, που οφείλονται στην παλαιότητα του δικτύου, αλλά και θα ελαττωθεί ο αριθμός των βλαβών. Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανερχόταν σε 4.700.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, η μειοδότρια εταιρεία ΤΕΚΑΤ ΑΤΕ προσέφερε έκπτωση 35,51% και το ποσό της σύμβασης ανήλθε σε 3.031.187,04 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η εγκεκριμένη χρηματοδότηση θα ανέλθει σε 2.572.584,78 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό, που αφορά στην αντικατάσταση 3.080 παροχών ύδρευσης (8.000 υδρόμετρα) και δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη, θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ. Το έργο εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2013 για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατόπιν αιτήματος της ΔΕΥΑΚ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ του ΕΣΠΑ. - 

***  Το θαύμα της επιβίωσης και της ελπίδας           
    
Μέσα στα αμέτρητα δράματα των τετράποδων που ζουν καθημερινά οι ενεργοί εθελοντές φιλόζωοι στη Μεσσηνία, κι ένα θηλυκό κυνηγόσκυλο σε προχωρημένη κατάσταση εγκυμοσύνης που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στους Χράνους σκελετωμένο και ετοιμοθάνατο. «Κοιμάμαι δίπλα της, δύσκολα θα τα καταφέρει» μου έλεγε πριν από 2-3 μέρες η Κατερίνα. Κι όμως βρήκε τη δύναμη να ζήσει και να γεννήσει ή καλύτερα ν’ αποβάλει –η καισαρική είχε αποκλειστεί λόγω της κατάστασής της- δέκα νεκρά έμβρυα, κι ανάμεσα σε όλη αυτή τη σήψη –ω του θαύματος- κι ένα ζωντανό! Τόσο ο μαχητής μικρούλης, όσο η μαμά, αλλά και δεκάδες άλλα αδέσποτα κάθε ηλικίας ζητούν μια θέση στο σπίτι μας και την καρδιά μας. Όποιος έχει λοιπόν χώρο μπορεί να έρθει σε επαφή με την Κατερίνα Πεζώνη (τηλ. 6936-553203, 6938-161197) ή (και) μέσω facebook με το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας.   Χ.Ε.
 
*** Απίστευτη φρίκη: 40χρονος κατηγορείται πως βίαζε για χρόνια 10χρονη         
     
Κατηγορείται πως την εξανάγκαζε σε συνουσία μαζί του - Την καταγγελία έκανε η ίδια η ανήλικη παρουσία του πατέρα της - Ο δράστης ήταν σύζυγος της αδελφής της 10χρονης μέχρι το Φεβρουάριο του 2015
Τουλάχιστον σοκ προκαλεί η ανακοίνωση της είδησης πως, σε βάρος 40χρονου, οι αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχημάτισαν δικογραφία για βιασμό, αποπλάνηση παιδιού, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας» και  κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια   .
Την καταγγελία σε βάρος του φερόμενου ως δράστη έκανε ένα κορίτσι 10 ετών που παρουσιάστηκε στην αστυνομία μαζί με την αδελφή της και τον πατέρα της.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 40χρονος, σύζυγος της αδελφής της ανήλικης, από το 2009 έως και το Φεβρουάριο του 2015, προέβαινε σταδιακά, τόσο σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της μικρής, καθώς και σε εξαναγκασμό σε συνουσία μαζί του. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην εισαγγελία.  Πηγή: www.Seleo.gr   ,
 
*** Σαλάχι επιτέθηκε σε λουόμενο στην Κρήτη!

Κρήτη: Σαλάχι έβαλε στο… μάτι λουόμενο - Έκανε 18 ράμματα Κολυμπούσε αμέριμνος, ένας άντρας, όταν ένιωσε ένα έντονο πόνο στο πόδι - Όταν βγήκε στην αμμουδιά παρατήρησε ότι είχε δύο μεγάλες πληγές στο πόδι και το χέρι του Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε παραλία της Κρήτης το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», ένας άνδρας που μένει στα Χανιά πήγε την Κυριακή το απόγευμα να απολαύσει τη θάλασσα της Νέας Χώρας. Την ώρα που κολυμπούσε αμέριμνος ένιωσε ένα έντονο πόνο στο πόδι. Ο Χανιώτης έβαλε το χέρι του να δει τι συμβαίνει κι ένιωσε και πόνο στο χέρι. Όταν βγήκε στην αμμουδιά παρατήρησε ότι είχε δύο μεγάλες πληγές στο πόδι και το χέρι του. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι δέχθηκε επίθεση από ένα σαλάχι το οποίο του δημιούργησε τις πληγές. Το αποτέλεσμα ήταν να φύγει από το νοσοκομείο με… 18 ράμματα!Πηγή: www.cretapost.gr . -

***  Τέρενς Κουίκ: «Θα θέλαμε οι εκλογές να γίνονταν αυτή την Κυριακή για να τελειώνουμε»         
       
Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες το απόγευμα ο πρώην υφυπουργός Επικρατείας και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ. Ο λόγος της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματός του στη Μεσσηνία. Ένα ψηφοδέλτιο νίκης και με γερά ονόματα, όπως το χαρακτήρισε.
Από την Καλαμάτα ο κ. Κουίκ εξαπέλυσε επίθεση κατά των Β. Μεϊμαράκη και Παναγιώτη Λαφαζάνη, τους οποίους χαρακτήρισε ως δούρειους ίππους, ενώ τα πυρά του δέχθηκε και ο Αντώνης Σαμαράς.
Στην αρχή, πάντως, ξεκαθάρισε ότι «μακάρι οι εκλογές να γίνονταν αυτή την Κυριακή, ώστε να ερχόταν στη χώρα πιο γρήγορα ηρεμία. Άσχετα αν κάποιοι έπαιξαν με αυτό και ήθελαν να τις μεταφέρουν για ακόμα πιο αργά. Πρέπει να τελειώσει άμεσα όλο αυτό και να υπάρξει ηρεμία, ώστε να γίνει το γρηγορότερο δυνατό η διαχείριση αυτής της τρίχρονης συμφωνίας της εξόδου από την κρίση, που τελειώνει οριστικά και τα μνημόνια».
Κατά τον ίδιο, είναι βέβαιο ότι θα μπουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή και, μάλιστα, θα αποτελέσουν εγγύηση για τη σταθερότητα της χώρας.
Σχετικά με την επιλογή της Χριστίνας Τρεμόντι στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, είπε ότι και η ίδια θα ήθελε να είναι χθες στην Καλαμάτα, αφού άλλωστε αφορμή στάθηκε η πόλη μας για να ξεκινήσει το edosafekelaki.org. Για τους ΑΝΕΛ η 25χρονη Χριστίνα αντιπροσωπεύει το άφθαρτο, το νέο, αλλά και την ομογένεια.
Σε ερώτηση σχετικά με ενδεχομένη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, σε περίπτωση νίκης της, ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται, αφού είναι ένα κόμμα συνυφασμένο, μεταξύ άλλων, με σκάνδαλα.
Σχολιάζοντας τον Αντώνη Σαμαρά, τον χαρακτήρισε ως έναν άνθρωπο που το μόνο που ήθελε ήταν να κυβερνήσει, για αυτό, άλλωστε, δε δίστασε να ρίξει τη Νέα Δημοκρατία.
Οι υποψήφιοι των Αν.Ελ στη Μεσσηνία αλφαβητικά είναι οι:
-Αικατερίνη Αργυροπούλου (νοσηλεύτρια Δ.Ε. – άνεργη)
-Παν. Γεωργόπουλος (απόστρατος αξιωματικός)
-Χαρ. Δημητρακόπουλος (δικαστικός επιμελητής)
 -Δημ. Μπαρμπετσέας (αγρότης)
 -Αικατερίνη Παληοδήμου- Αλευρά (φιλόλογος)
 -Μαρία Σταματοπούλου (ιδιωτική υπάλληλος)
Π.Μπ.
 
 *** Νέα επίθεση Τατούλη στον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Τσιρώνη

Το σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον Το σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπηρετεί αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον, υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωσή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, και καταγγέλλει τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, ότι «εκπροσωπεί λογικές οπισθοδρόμησης και αναχρονισμού». Ο περιφερειάρχης σημειώνει ότι «ο υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος των Οικολόγων επιχειρεί για μία ακόμη φορά να εμφανίσει τον εαυτό του ως “προστάτη” των συμφερόντων των Πελοποννήσιων πολιτών», ενώ επισημαίνει πως οι Πελοποννήσιοι τον επέλεξαν για δεύτερη φορά περιφερειάρχη, για να υλοποιήσει το σχεδιασμό του. «Το σχέδιο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπηρετεί αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον, όπως άλλωστε τεκμηριώνεται απ’ όλες τις θετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, και βρίσκεται μακριά από λογικές συντεχνιακών συμφερόντων ή μικροπολιτικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων» τονίζει ο κ. Τατούλης. Αναφέρει ακόμη πως η Περιφερειακή Αρχή υπερασπίζεται σθεναρά το συμφέρον των Πελοποννήσιων πολιτών, «απορρίπτοντας ενώπιον των πολιτών κάθε συμπεριφορά οπισθοδρόμησης και αναχρονισμού, όπως εκφράζεται από τον κ. Τσιρώνη». Τέλος, καλεί τον κ. Τσιρώνη να κάνει απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και «να ενημερώσει πόσες αποφάσεις υπέγραψε, όπως επίσης για τις εταιρείες που συνεργάζεται». - 

*** 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτιστικού Σχεδιασμού του Kalamata:21 

Με θέμα την πολιτιστική ταυτότητα της Καλαμάτας «Πόλις – Πολύτροπος» η Καλαμάτα σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν κατά τη 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτιστικού Σχεδιασμού. Η συζήτηση σχετικά με την ταυτότητα της Καλαμάτας θα συνεχιστεί και κατά την 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτιστικού Σχεδιασμού (ΕΠΣ), καθώς επίσης θα συζητηθούν η δομή της Πολιτιστικής Στρατηγικής και το όραμα για την Καλαμάτα. Τα μέλη της Επιτροπής έχουν ήδη λάβει τα αποτελέσματα των οκτώ (8) ομάδων εργασίας και τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 κατά τους μήνες Ιανουάριο – Μάρτιο σχετικά με την «Πολιτιστική Ταυτότητα και Ζωή της Καλαμάτας», στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και θα συζητηθούν κατά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής. Η 3η συνεδρίαση της ΕΠΣ θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο στις 19.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πανεπιστημίου. Οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές προς παρακολούθηση από τους πολίτες. Τα δε πρακτικά τους έχουν σταλεί στα μέλη της Επιτροπής και είναι διαθέσιμα στο website του KALAMATA:21 www.kalamata21.eu. Το Γραφείο Υποψηφιότητας είναι το ανεξάρτητο όργανο στο οποίο ανατέθηκε η διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021 εκ μέρους της πόλης της Καλαμάτας. Είναι μια διοικητική δομή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας, «Φάρις», που έχει συσταθεί μέσω προγραμματικής συμφωνίας με το Δήμο Καλαμάτας και το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με εκτελεστική και λειτουργική αυτονομία από το Δήμο Καλαμάτας και την Κ.Ε. «Φάρις». - 

***  Στη Μάνη 2 άτομα συνελήφθησαν με 25 κιλά κάνναβης και 401 δενδρύλλια (φωτογραφίες)          
      
 
 
Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, φυτεία κάνναβης αποτελούμενη από -401- δενδρύλλια κάνναβης.
Για την καλλιέργεια αυτής, συνελήφθη χθες (9.9.2015) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, ένας (1) 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 22χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, που αναζητείται, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.
  Επιπλέον, συνελήφθη ένας (1) 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος επίσης κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
  Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, ο 22χρονος να κινείται πεζός και να μεταφέρει ποσότητα κάνναβης βάρους -15- κιλών, πλην όμως αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών, την απέρριψε στο έδαφος και τράπηκε σε φυγή.
Στο σημείο, προσήλθε λίγο αργότερα με όχημα ο 36χρονος, προκειμένου όπως προέκυψε, να παραλάβει τον 22χρονο, καθώς και την ανωτέρω ποσότητα κάνναβης και συνελήφθη.
Στη συνέχεια, στην ίδια περιοχή και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αυτής, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, φυτεία κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από -401- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 έως 1,8 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Ακόμη, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους -10,6- κιλών.
Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσαν ο 22χρονος και ο 39χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 39χρονου, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους -80,1- γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία κατασχέθηκαν, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του 36χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους -62,5-γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 22χρονου, καθώς και για την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους.
 
***    4 άτομα μεταξύ αυτών και μια 17χρονη συνελήφθησαν για ηρωίνη          
      
Συνελήφθησαν, χθες (8.9.2015) το απόγευμα, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, τέσσερις (4) ημεδαποί, δύο άνδρες ηλικίας 27 και 37 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 44 και 17 ετών αντίστοιχα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
  Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στο Άργος Αργολίδας, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου. Κατά την επιχείρηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν έξω από την οικία των ανωτέρω γυναικών, τον 27χρονο να προμηθεύει τον 37χρονο με ποσότητα ηρωίνης, βάρους -3,6- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
  Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της 44χρονης και της 17χρονης, βρέθηκαν σε εξωτερικό χώρο αυτής, επιμελώς κρυμμένα στο έδαφος και  κατασχέθηκαν:
  ·         Ποσότητα ηρωίνης σε συσκευασίες, συνολικού βάρους -53,7- γραμμαρίων.
·         Ναρκωτικό δισκίο.
·         Ζυγαριά ακριβείας.
·         Αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία και τη διακίνηση των ναρκωτικών.
  Επιπλέον, στην κατοχή της 17χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης , βάρους -0,2- γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
  Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.
 
***  Ανακοινώθηκαν οι διορισμοί δικαστικών αντιπροσώπων  
 Ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε τους διορισμούς των δικαστικών αντιπροσωπων για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 και οι αιτούντες μπορούν να δουν σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή το αποτέλεσμα. Η κλήρωση των δικαστικών αντιπροσώπων απο τον Άρειο Πάγο έγινε την Τετάρτη 9-9-2015 ώρα 11.00 π.μ. Η εφαρμογή για την κλήωρση των δικαστικών αντιπροσώπων ζητά Επώνυμο, 'Ονομα Πατρώνυμο καθώς τμήμα και Περιφέρεια δείτε εδώ τους διορισμούς Δικαστικών Αντιπροσώπων δείτε εδώ τους διορισμούς Δικαστικών Αντιπροσώπων www.dikaiologitika.gr . -
 
***  
   
*** Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Πήρε και Σωτηρόπουλο η Μαύρη Θύελλα

Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής προστέθηκε στην αμυντική φαρέτρα του Κώστα Κλάδη. Πιο συγκεκριμένα ήρθε στην Καλαμάτα και θα κάνει σήμερα την πρώτη του προπόνηση με τη Μαύρη Θύελλα ο Σπύρος Σωτηρόπουλος. Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός αγωνιζόταν πέρυσι στη Δόξα Νέας Μανωλάδας και παλιότερα στον Άρη Αιτωλικού. Η τοπική μας ομάδα που θα μάθει αύριο το πρόγραμμά της και την ακριβή έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής (αναμένεται επιβεβαίωση για τις 27/9) συνεχίζει απρόσκοπτα την προετοιμασία της. Σήμερα με δίτερμα στο Στάδιο της Παραλίας και το Σαββατοκύριακο με δύο φιλικά παιχνίδια, την πρώτη μέρα στην Κόρινθο και τη δεύτερη εντός έδρας (4.40 μ.μ.) με τον ΑΟ Λεβάντε. -

***  Σήμερα ΕΛΛΑΔΑ -ΣΛΟΒΕΝΙΑ 16.00  ώρα στο Ζάγκρεμπ για το Ευρωμπάσκετ :
Η Εθνική απέναντι στη Σλοβενία για την πρωτιά του ομίλου
Μετά τη νίκη της επί της Γεωργίας και το 3Χ3, η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει το μεσημέρι (16:00 ΑΝΤ1, ΟΤΕSport, live sports.in.gr) τη Σλοβενία με σκοπό να κερδίσει και να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του 3ου ομίλου πηγαίνοντας στα «χιαστί» ματς της διοργάνωσης στη Λιλ.
Η Σλοβενία ουσιαστικά αποτελεί τον δεύτερο «σοβαρό» αντίπαλο της Εθνικής στο φετινό Ευρωμπάσκετ, μετά τη Κροατία, της οποίας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 72-70 με μια μεγάλη ανατροπή.
Όσον αφορά τους Σλοβένους, παρά την απουσία του αστεριού τους, Γκόραν Ντράγκιτς, δεν πρέπει να θεωρηθούν εύκολος αντίπαλος, όπως είπε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της Γεωργίας.
«Η Σλοβενία δεν έχει κάποιους σημαντικούς παίκτες, όπως ο Γκόραν Ντράγκιτς, αλλά όταν σου λείπει ένας ηγέτης αναγκάζεσαι να γίνεις πιο ομάδα και να παίξεις με περισσότερο πάθος», είπε αρχικά για να καταλήξει: «Δεν θα είναι καθόλου εύκολο ματς».
Οι Σλοβένοι βρίσκονται στην 3η θέση του ομίλου, με δύο νίκες (με ΠΓΔΜ και Γεωργία) και μια ήττα (από την Κροατία).
Σε άλλους σημαντικούς αγώνες της ημέρας, πολλά θα κριθούν από τα αποτελέσματα στον 2ο όμιλο που έχει χαρακτηριστεί ως όμιλος «φωτιά», αφού μια εκ των Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία (σ.σ η οποία φιλοξενεί τον όμιλο) θα πρέπει να μείνει εκτός, χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει ποια και με το Ιταλία - Γερμανία να κρίνει πολλά πράγματα, δεδομένου ότι η Ισπανία θα έχει εύκολο έργο απέναντι στην αδύναμη του ομίλου Ισλανδία.

~**Χθές , ΓΕΩΡΓΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ  68-79 .- ^
  Τα δεκάλεπτα: 15-25, 22-50, 48-61, 68-79
ΓΕΩΡΓΙΑ (Κοκόσκοφ): Πούλεν 4, Πατσούλια 4, Τσιντσάτζε 5 (1), Σερμαντίνι 9, Σανάτζε 2, Μαρκοϊσβίλι 11 (3), Πατσάτσια, Σανικίτζε 10 (1), Μπουριανάτζε 3 (1), Σενγκέλια 20.
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 4, Ζήσης 11 (1), Σπανούλης 2, Καλάθης 19 (4), Σλούκας 3, Καϊμακόγλου 8 (2), Κουφός 12, Πρίντεζης 3 (1), Παπανικολάου 5, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 12 (2).
Αποτελέσματα και βαθμολογία:
3ος ΟΜΙΛΟΣ (Ζάγκρεμπ)
Σλοβενία-Ολλανδία 81-74
Γεωργία-ΕΛΛΑΔΑ 68-79
Κροατία-ΠΓΔΜ 73-55
~ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Ελλάδα 3-0 6
Κροατία 2-1 5
Σλοβενία 2-1 5
ΠΓΔΜ 1-2 4
Ολλανδία 1-2 4
Γεωργία 0-3 3


***  ΣΛΟΒΕΝΙΑ -ΕΛΛΑΔΑ    72-83  , (31-46) .-
Τα  δεκάλεπτα  :  17-23 , (31-46), 53-62 , 72-83 .-
ΕΛΛΑΔΑ: Μπουρούσης 11 (8ρ., 2 ασ.), Ζήσης 10 (1 τρ., 3 ασ.), Σπανούλης 19 (3 τρ., 6 ασ.), Καλάθης 12 (3 ασ.), Περπέρογλου 2, Σλούκας (3ασ.), Καϊμακόγλου (2 ασ.), Κουφός 10, Πρίντεζης 16 (1 τρ., 1 ασ.), Παπανικολάου, Αντετοκούνμπο 3 (1 ασ.).
ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Γιοκσίμοβιτς 2, Ρούπνικ, Πρέπελιτς 1, Μπλάζιτς 27 (4), Νίκολιτς, Ντράγκιτς 22 (2), Ζούπαν 5, Μπάλαζιτς 2, Ζάγκορατς, Όμιτς 4, Κλόμπουτσαρ 2, Σλόκαρ 7 (1).

***

~*  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :
~* ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  01 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-01-2015.html  .-
~*  ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Σεπτεμβρίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-02-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  03  Σεπτεμβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-03-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  07 Σεπτεμβρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-07-2015.html .-
~ Διαδρομές -εκδρομές στις ομορφιές της Ελλάδας  μας  4, 5  και  6  Σεπτεμβρίου  2015 : Δευτέρα  07-09-2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/09/4-5-6-2015.html ,.- 
~Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ ARFARA NEWS   Τρίτη  08 Σεπτεμβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/09/08-2015.html .-
~ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ  ARFARA NEWS Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/09/arfara-news-09-2015.html .-
~   
~  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4355 video.  -    Σταματης Σκουλικας ,                     
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2549 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2569   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9457   βίντεο   .-
***
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4538 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 505  /  
 https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.285 
 Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   499 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  453. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 116 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                 

 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   

VIDEO  :
1.-ΘΗΒΑ  ενημέρωση  αφήγηση Αθανασίας 4/9/2015: http://youtu.be/pyfAUHbIzb8 ,
2.- Διαδρομή Ε Ο  Αθηνών  Λαμίας  4 /9 /2015 : http://youtu.be/VNCrZOn5XM8
 3.- Διαδρομή προς Αμαλιάπολη Μαγνησίας  4- 9- 2015 ; http://youtu.be/_9Hyd0RjO6A ,
4.-ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗ Μαγνησίας  αφήγηση ενημέρωση από Αθανασία  4- 9-2015: http://youtu.be/81YN2uqaiSU ,
5.- Ανέκδοτο Αποστόλη Φ Δ  4/9/2015 Μονή Ξενιάς : http://youtu.be/qlYI0RjIOo0 ,
6.- Ν  ΚΥΚΙΝΘΟΣ Αμαλιάπολης Μαγνησίας  4 -9 -2015: http://youtu.be/_Gg4kv68OPM ,
7.- Ι Μ  Κάτω  Ξενιάς  αφήγηση ενημέρωση από Αθανασία 4/9/2015 : http://youtu.be/uz6Fbl2gIHw ,
8.~  Ι Μ  ΞΕΝΙΑΣ  φθάνοντας  διαδρομή 4/9/2015 : http://youtu.be/QTJByyzqx50 ,
9 ~Ι  Μ  ΞΕΝΙΑΣ  4-9-2015 : http://youtu.be/E36oUmleX7U ,
10 ~I M  ΞΕΝΙΑΣ  προσκύνημα  4/9/2015 : http://youtu.be/sib7ySefvT8 ,
11. ~Ι M  ΞΕΝΙΑΣ Προσκύνημα εντός Ι Ν  4-9-2015 : http://youtu.be/mEkJ5hAzy8o ,
12 ~ Ι Μ  Ξενιάς Μαγνησίας αφήγηση για Ι Εικόνα 4/9/2015: http://youtu.be/RSe7STOj3fI ,
13 ~ ΒΟΛΟΣ ενημέρωση 4/9/2015: http://youtu.be/lePNA0LBEoc ,
 14 ~    Αγχίαλος Βόλου ενημέρωση 4/9/2015: http://youtu.be/roX5DHAx1gY ,
15 ~Αϊδίνιο Βόλου 4/9/2015 : http://youtu.be/PxxabMrCmO4 ,
16 ~Αλμυρός ΄Βόλου  4/9/2015 ενημέρωση: http://youtu.be/rzaDzbVgR1Q ,
17 ~ Προσκύνημα στον τάφο Οσίου Παϊσιου Αγιορείτη μοναχού στη Σουρωτή 5/9/2015: http://youtu.be/V2TlfZfd-HY ,
18 ~ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ στο Βέρμιο Θεία Λειτουργία 6/9/2015: http://youtu.be/-TU29pos5bc ,
19 ~Μονή Ιωάννη Θεολόγου φεύγοντας 5/9/2015: http://youtu.be/H64KTMA0SQ8 ,
20 ~Παραθαλάσσια χωριά Θερμαϊκού Λάρισας και Όσσας 5/9/2015   διαδρομή: http://youtu.be/pRd1bmHkqDw ,
21 ~ Ι Μ  Ιωάννου Θεολόγου Ταγαράδες Σουρωτή ενημέρωση 5/9/2015: http://youtu.be/sSVFcqQYM9M
22 ~Ι Μ Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο φτάνοντας διαδρομή 6/9/2015: http://youtu.be/OntrsNbC88w 
23  ~ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 6/9/2015: http://youtu.be/gsYfxaQeycc
24 ~ Ι Μ  Ιωάννη Θεολόγου Σουρωτής 5-9-2015 : http://youtu.be/Mf0QRKN-ZPU
25 ~ Παναγία Σουμελά ενημέρωση 6/9/2015 ΒΕΡΟΙΑ: http://youtu.be/JnzHj--h-D8 ,
26~Παναγία Σουμελά 6/9/2015 Θεία  Λειτουργία παρακολούθηση: http://youtu.be/20EZirZG-Vk ,
27 ~*Παναγία Σουμελά Βερμίου 6/9/2015: http://youtu.be/ZwvMSltdSWE ,
28 ~*ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ στο Βέρμιο 6/9/2015: http://youtu.be/mHztoPNt5Sk ,
29 ~* Παναγία Σουμελά στο ΒΕΡΜΙΟ όρος 6/9/2015: http://youtu.be/O-gx97lf3-g ,
30 ~ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ  διαδρομή αφήγηση ενημέρωση Αθανασίας 6/9/2015 : https://youtu.be/e3fblmQ6H48
31.- Βέροια αφήγηση ενημέρωση  5/9/2015: 015: http://youtu.be/VyOL5EhK2UQ ,    
 32  ~Διαδρομή από Μηλιά για Γρεβενά 6/9/2015: http://youtu.be/FhFojhSU7_E , 
33 ~Διαδρομή προς Μηλιά Γρεβενών 6/9/2015: http://youtu.be/tIjaxwNhs64 ,
34 ~Διαδρομή στα ΓΡΕΒΕΝΑ 6/9/2015: http://youtu.be/R6CYgKgV_fA ,
35~ΔΙΟΝ αφήγηση Αθανασία  5/9/2015: http://youtu.be/ioDuwSFVQRU
36~* ΙΩΑΝΝΙΝΑ αφήγηση ενημέρωση Αθανασία 6/9/2015: http://youtu.be/tisR_CWfw_0 ,
37~*Κάστρο στον Πλαταμώνα 5/9/2015:  http://youtu.be/NyImj3OSqEU
38~*ΛΟΥΡΟΣ Τέροβο διαδρομή 6/9/2015: http://youtu.be/P3K-XKeOHYM ,
39~*ΜΕΤΣΟΒΟ ΑΦΉΓΗΣΗ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ Αθανασία  6/9/2015: http://youtu.be/aQbYpXvh98o ,
40~*  ΜΕΤΣΟΒΟ διαδρομή 6/9/2015: http://youtu.be/QUeE0BHNP_4 ,