~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  17 Μαρτίου  2016  :
~

 Μη κρίνετε κατ` όψιν ,αλλά την δικαία κρίσιν κρίνατε .- Πρέπει να ανταποκρινόμαστε σε όσα μας έδωσε και μας δίνει ο θεός , με λογική ,με κατανόηση και με ταπείνωση .-Πνευματική προκοπή έχουμε , όταν έχουμε ταπείνωση , αγάπη και καθαρή καρδιά .-Ένας αμαρτωλός στα μάτια των ανθρώπων μπορεί να είναι άγιος στα μάτια του θεού .-Η ταπείνωση με την αγάπη . πάντα πηγαίνουνε μαζί .-Πρέπει να δίνουμε πρωτεία στα ψυχικά χαρίσματα και όχι στα εξωτερικά , διότι τα εξωτερικά δημιουργούν ψευδαισθήσεις .- Ο διάβολος είναι πολύ δυνατός , αλλά και πολύ σάπιος .-Ένας γίγαντας κρεμιέται ή νικιέται και από ένα παιδάκι .-Πάνω από κάθε αγώνα πρέπει να υπάρχει η ταπείνωση .- Πάς ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται .

17 Μαρτίου
Μαρτύρων Μαρίνου του εν Αλεξανδρεία και Παύλου του οσίου. Οσίων Αλεξίου «του ανθρώπου του Θεού» (1) (†411) και Θεοστηρίκτου του ομολογητού.
(1) O όσιος Αλέξιος, γεννήθηκε στη Ρώμη στα χρόνια των αυτοκρατόρων Αρκαδίου και Ονωρίου. Οι γονείς του ονομαζόταν Ευφημιανός και Αγλαΐα. Ήταν πλούσιοι και καταγόταν από αρχοντική γενιά. Όμως με μεγάλη γενναιοδωρία διέθεταν την τεράστια περιουσία τους για την ανακούφιση των πτωχών, των ορφανών και των αδυνάτων. Από μικρή ηλικία ο όσιος ένοιωσε την επιθυμία να υπηρετήσει τον Κύριο. Όμως ο πατέρας του τον ανάγκασε να νυμφευθεί. Συμφώνησε όμως με τη μέλλοντα σύζυγό του να διατηρήσουν την παρθενία τους, γι` αυτό και την ώρα του γάμου έφυγε κρυφά από τη Ρώμη και κατέφυγε στην Έδεσσα της Μεσοποταμίας όπου έζησε δεκαοκτώ έτη φορώντας φθαρμένα και παλαιά ενδύματα και εμπνεόμενος από την αγάπη και την φιλευσπλαχνία των χριστιανών της περιοχής. Στη συνέχεια επέστρεψε στην πατρίδα του και εγκαταστάθηκε κοντά στο πατρικό του σπίτι. Ήταν ακόμη στη ζωή οι γονείς του, οι οποίοι όμως δεν τον αναγνώρισαν. Όταν πλησίασε το μακάριο τέλος του έγραψε σ` ένα κομμάτι χαρτί το όνομα του και την καταγωγή του. Μετά την κοίμησή του ο αυτοκράτορας Ονώριος διάβασε το σημείωμα και αποκαλύφθηκε ποιος ήταν. Ήταν ένας άνθρωπος του Θεού . ~
Σήμερα 17/03/2016 εορτάζουν:
Όσιος Αλέξιος ο άνθρωπος του Θεού, Όσιος Θεοστήρικτος ο Ομολογητής, Άγιος Πατρίκιος
~
Η μάχαιρα του Προφήτη Ηλία
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης- Γέροντα, το απολυτίκιο του Προφήτη Ηλία λέει ότι είναι ο «δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού». Θα έρθει ο Προφήτης Ηλίας στη γη;
- Ο Προφήτης Ηλίας τροχάει τώρα τη μάχαιρα. Πρώτα θα αρχίσει από τους Πατριάρχες, Δεσποτάδες, παπάδες, μοναχούς.

~
Άγιος Σαβίνος ο Αιγύπτιος

Άγιος Σαβίνος ο Αιγύπτιος
 
Άγιος Αγάπιος και των συν αυτώ μάρτυρες: Πλήσιος, Ρωμύλος, Τιμόλαος, Αλέξανδρος, Αλέξανδρος (έτερος), Διονύσιος καί Διονύσιος (έτερος)

Άγιος Αγάπιος και των συν αυτώ μάρτυρες:....
 
Καθαρά Δευτέρα

Καθαρά Δευτέρα
 
Κυριακή της Τυρινής

Κυριακή της Τυρινής
 
Όσιος Θεοφάνης ο Ομολογητής της Συγριανής

Όσιος Θεοφάνης ο Ομολογητής της Συγριανής
 
Άγιος Σωφρόνιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Άγιος Σωφρόνιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων
 
Άγιοι Κοδράτος, Ανεκτός, Παύλος, Διονύσιος, Κυπριανός και Κρήσκης

Άγιοι Κοδράτος, Ανεκτός, Παύλος, Διονύσι....
 
Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Σεβάστεια

Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στ....
 
Όσιος Θεοφύλακτος Επίσκοπος Νικομήδειας

Όσιος Θεοφύλακτος Επίσκοπος Νικομήδειας
 
Άγιοι Εφραίμ, Βασιλεύς, Ευγένιος, Αγαθόδωρος, Ελπιδίος, Καπίτων και Αιθέριος

Άγιοι Εφραίμ, Βασιλεύς, Ευγένιος,
~ Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Ἐκ ῥίζης ἐβλάστησας, περιφανοῦς καί κλεινῆς, ἐκ πόλεως ἤνθησας, βασιλικῆς καί λαμπρᾶς, Ἀλέξιε πάνσοφε· πάντων δ᾽ ὑπερφρονήσας, ὡς φθαρτῶν καί ῥεόντων, ἔσπευσας συναφθῆναι, τῷ Χριστῷ καί Δεσπότῃ. Αὐτόν οὖν ἐκδυσώπει ἀεί, ὑπέρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.
~  Απολυτίκιο Αγ. Aλεξίoυ ανθρώπου του Θεού - 17 ΜΑΡΤΙΟΥ : https://youtu.be/e5iPCofm0Og .-

Όσιος Αλέξιος ο άνθρωπος του Θεού Όσιος Αλέξιος ο άνθρωπος του Θεού  Όσιος Αλέξιος ο άνθρωπος του Θεού Όσιος Αλέξιος ο άνθρωπος του Θεού Όσιος Αλέξιος ο άνθρωπος του Θεού - Julia Hayes© (www.ikonographics.net)~ Βιογραφία
Ο Όσιος Αλέξιος γεννήθηκε στη Ρώμη κατά τους χρόνους των αυτοκρατόρων Αρκαδίου (395 - 408 μ.Χ.) και Ονωρίου (395 - 423 μ.Χ.) από ευσεβείς και εύπορους γονείς. Ο πατέρας του Ευφημιανός ήταν συγκλητικός, φιλόπτωχος και συμπαθής, ώστε καθημερινά παρέθετε τρεις τράπεζες στο σπίτι του για τα ορφανά, τις χήρες και τους ξένους που ήταν πτωχοί. Η γυναίκα του ονομαζόταν Αγλαΐς και ήταν άτεκνη. Στη δέησή της να αποκτήσει παιδί, ο Θεός την εισάκουσε. Και τους χάρισε υιό. Αφού το παιδί μεγάλωσε κι έλαβε την κατάλληλη παιδεία, έγινε σοφότατος και θεοδίδακτος. Όταν έφθασε στη νόμιμη ηλικία, τον στεφάνωσαν με θυγατέρα από βασιλική και ευγενική γενιά. Το βράδυ όμως στο συζυγικό δωμάτιο ο Όσιος, αφού πήρε το χρυσό δακτυλίδι και τη ζώνη, τα επέστρεψε στην σύζυγό του και εγκατέλειψε τον κοιτώνα. Παίρνοντας αρκετά χρήματα από τα πλούτη του έφυγε με πλοίο περιφρονώντας την ματαιότητα της επίγειας δόξας. Καταφθάνει στην Λαοδικεία της Συρίας και από εκεί στην Έδεσσα της Μεσοποταμίας. Εκεί ο Όσιος Αλέξειος μοίρασε τα χρήματα στους πτωχούς, ακόμη και τα ιμάτιά του, και, αφού ενδύθηκε με κουρελιασμένα και χιλιομπαλωμένα ρούχα, κάθισε στο νάρθηκα του ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου, ως ένας από τους πτωχούς. Προτίμησε έτσι να ζει με νηστεία όλη την εβδομάδα και να μεταλαμβάνει των Αχράντων Μυστηρίων κάθε Κυριακή, ενώ μόνο τότε έτρωγε λίγο άρτο και έπινε λίγο νερό.
Οι γονείς του όμως τον αναζητούσαν παντού και έστειλαν υπηρέτες τους να τον βρουν. Στην αναζήτησή τους έφθασαν μέχρι το ναό της Έδεσσας, χωρίς ωστόσο να τον αναγνωρίσουν. Οι δούλοι επέστρεψαν άπρακτοι στη Ρώμη, ενώ η μητέρα του Αλέξιου με οδύνη, φορώντας πτωχά ενδύματα, καθόταν σε μια θύρα του σπιτιού πενθώντας νύχτα και ημέρα. Το ίδιο και η νύφη, που φόρεσε τρίχινο σάκκο και παρέμεινε κοντά στην πεθερά της.
Ο Όσιος Αλέξιος για δεκαεπτά χρόνια παρέμεινε στο νάρθηκα του ναού της Θεοτόκου ευαρεστώντας το Θεό. Και μια νύχτα η Θεοτόκος παρουσιάστηκε στον προσμονάριο του ναού σε όνειρο και του ζήτησε να του φέρει μέσα στο ναό τον άνθρωπο του Θεού. Τότε ο προσμονάριος, αφού βγήκε από το ναό και δεν βρήκε κανένα παρά μόνο τον Αλέξιο, εδεήθηκε στη Θεοτόκο να του υποδείξει τον άνθρωπο, όπως κι έγινε. Τότε πήρε από το χέρι τον Όσιο Αλέξιο και τον εισήγαγε στο ναό με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια.
Μόλις ο Όσιος κατάλαβε ότι έγινε γνωστός εκεί, έφυγε κρυφά και σκέφτηκε να πάει στην Ταρσό, στο ναό του Αγίου Παύλου του Αποστόλου, όπου εκεί θα ήταν άγνωστος. Αλλα όμως σχεδίασε η Θεία Πρόνοια. Γιατί βίαιος άνεμος άρπαξε το πλοίο και το μετέφερε στη Ρώμη. Βγαίνοντας από το πλοίο κατάλαβε ότι ο Κύριος ήθελε να επανέλθει ο Αλέξιος στο σπίτι του.
Όταν συνάντησε τον πατέρα του, που δεν αναγνώρισε τον υιό του, του ζήτησε να τον ελεήσει και να τον αφήσει να τρώει από τα περισσεύματα της τράπεζάς του. Με μεγάλη προθυμία ο πατέρας του δέχθηκε να τον ελεήσει και μάλιστα του έδωσε κάποιο υπηρέτη για να τον βοηθάει. Κάποιοι δούλοι από την οικία τον πείραζαν και τον κορόιδευαν, όμως αυτό δεν τον ένοιαζε. Έδινε την τροφή του σε άλλους, παραμένοντας όλη την εβδομάδα χωρίς τροφή και νερό, και μόνο μετά την Κοινωνία των Θείων και Αχράντων Μυστηρίων δεχόταν λίγο άρτο και νερό.
Έμεινε λοιπόν για δεκαεπτά χρόνια στον πατρικό οίκο χωρίς να τον γνωρίζει κανένας. Όταν έφθασε ο καιρός της κοιμήσεώς του, τότε κάθισε κι έγραψε σε χαρτί όλο το βίο του, τους τόπους που πέρασε, αλλά και κάποια από τα μυστικά που γνώριζαν μόνο οι γονείς του. Κάποια Κυριακή, όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιννοκέντιος τελούσε τη Θεία Λειτουργία, ακούσθηκε φωνή από το Άγιο Θυσιαστήριο, που καλούσε τους συμμετέχοντες να αναζητήσουν τον άνθρωπο του Θεού. Την Παρασκευή ο Όσιος Αλέξιος παρέδωσε το πνεύμα του στα χέρια του Θεού, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας οι πιστοί βασιλείς και ο Αρχιεπίσκοπος προσήλθαν στο ναό για να δεηθούν στο Θεό να τους αποκαλύψει τον άγιο άνθρωπο του Θεού. Τότε μια φωνή τους κατηύθυνε στο σπίτι του Ευφημιανού. Λίγο αργότερα οι βασιλείς μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο έφθασαν στο σπίτι του Ευφημιανού, προξενώντας μάλιστα την απορία της γυναίκας και της νύφης του για την παρουσία τους εκεί, και ρώτησαν τον Ευφημιανό . Όμως εκείνος, αφού ρώτησε πρώτα τους υπηρέτες, είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα. Στην συνέχεια ο υπηρέτης που φρόντιζε τον Όσιο Αλέξιο, παρακινούμενος από θεία δύναμη ανέφερε τον τρόπο ζωής του πτωχού, τον οποίο εξυπηρετούσε. Τότε ο Ευφημιανός χωρίς να γνωρίζει ότι ο Όσιος είναι ήδη νεκρός, αποκάλυψε το πρόσωπο αυτού, που έλαμπε σαν πρόσωπο αγγέλου. Στο χέρι του Οσίου μάλιστα είδε χαρτί, που δεν μπόρεσε να αποσπάσει. Στη συνέχεια ανέφερε στους επισκέπτες του ότι βρέθηκε ο άνθρωπος του Θεού. Οι βασιλείς και ο Αρχιεπίσκοπος τότε εδεήθησαν στον Όσιο να τους επιτρέψει να δουν το χαρτί που είχε στο χέρι του. Μόλις ο αρχειοφύλακας πήρε στο χέρι του το χαρτί, ο Ευφημιανός αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για τον υιό του, τον οποίο αναζητούσε χρόνια τώρα, και μεγάλο πένθος έπεσε στην οικογένειά του. Θρήνος μεγάλος και από την γυναίκα και τη νύφη του.
Ο βασιλεύς Ονώριος και ο Αρχιεπίσκοπος μετέφεραν το τίμιο λείψανο του Οσίου στο μέσο της πόλεως και κάλεσαν όλο το λαό για να έλθει να προσκυνήσει και να λάβει ευλογία. Όσοι προσέρχονταν και ασπάζονταν το τίμιο λείψανο, άλαλοι, κουφοί, τυφλοί, λεπροί, δαιμονισμένοι, όλοι θεραπεύονταν. Βλέποντας αυτά τα θαύματα οι πιστοί δόξαζαν τον Θεό. Ήταν τόσος ο κόσμος που προσερχόταν για να δει το τίμιο λείψανο, που δεν μπορούσαν να το μεταφέρουν στο ναό του Αγίου Βονιφατίου για να το ενταφιάσουν. Έριξαν ακόμη και χρυσό και άργυρο στον κόσμο για να του αποσπάσουν την προσοχή, αλλά μάταια. Όταν πια μεταφέρθηκε το τίμιο λείψανο στο ναό, για επτά μέρες γιόρταζαν πανηγυρικά και στην γιορτή συμμετείχαν οι γονείς και η νύφη. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε το τίμιο λείψανο σε θήκη φτιαγμένη από χρυσό, άργυρο και πολύτιμους λίθους. Αμέσως άρχισε να ευωδιάζει και να αναβλύζει μύρο, το οποίο έγινε ίαμα και θεραπεία για όλους.
Η Κάρα του Οσίου Αλεξίου δωρήθηκε στη Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων το 1398 μ.Χ. από τον Αυτοκράτορα Μανουήλ τον Παλαιολόγο. Κατά την πυρπόληση της Μονής από τους Οθωμανούς το 1585 μ.Χ. διασώθηκε από δύο μοναχούς.

***  Ποτάμι αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες από την Καλαμάτα και χωριά της Μεσσηνίας 

Οι στιγμές που γεννούν πολιτική είναι οι στιγμές που εμπλέκουν αυτούς που μέχρι χθες αδιαφορούσαν. Μια τέτοια είναι και η προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από συλλόγους και φορείς της Μεσσηνίας. Πλήθος κόσμου ευαισθητοποιήθηκε και μάζεψε ρούχα, φάρμακα και τρόφιμα, τα συσκεύασε, τα στοίβαξε, τα κουβάλησε, για να δοθούν σε ανθρώπους που δε γνωρίζει. Αύριο θα γίνει άλλη μια αποστολή στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, με τα είδη ανάγκης που συλλέχθηκαν με τη βοήθεια απλών πολιτών, αλλά και φορέων για τους πρόσφυγες. Οι ανάγκες σε είδη παραμένουν και η δράση της Πρωτοβουλίας Πολιτών θα συνεχιστεί. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και συνεισφέρει στην προσπάθειά μας, με όχημα του Δήμου, ώστε να πραγματοποιηθεί η αποστολή αγάπης και αλληλεγγύης. Επίσης, το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας, την Κοινωνική Επιχείρηση Δήμου Οιχαλίας και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο για τη συνεισφορά τους σε φάρμακα και είδη ατομικής υγιεινής. Ακόμη, τη ΡΑΚΙ (Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση) Τριφυλίας για την προσφορά σε τρόφιμα και αναλώσιμα. Πάνω από όλα, ευχαριστούμε ξεχωριστά κάθε πολίτη που προσήλθε και πρόσφερε απλόχερα ό,τι είχε δυνατότητα, παραδίδοντας έτσι μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης». Η κινητοποίηση είναι μια εξαιρετικά εκτεταμένη επίδειξη αλληλεγγύης από μεγάλες μάζες ανθρώπων. Το τελευταίο το τονίζω, διότι πιστεύω ότι, όπως και στην περίοδο των Αγανακτισμένων, ενδιαφέρον αποκτά η κατάσταση την ώρα που κινητοποιεί και ανθρώπους που δεν ανήκουν στους συνήθεις ύποπτους. Που ξύπνησαν, δηλαδή, μέσα στη φωτιά της συγκυρίας. Αυτές είναι οι στιγμές που κάτι αλλάζει. Και φυσικά, ορισμένες άθλιες ενέργειες άθλιων ψυχών, άθλιες και αισχρές απόψεις, δεν είναι δυνατόν να αμαυρώσουν τη γενική εικόνα. Μια εικόνα που προφανώς ούτε θέλει ούτε ενδιαφέρεται να κατανοήσει και αναλόγως να συνδράμει η πολιτισμένη -λεγόμενη- Ευρώπη, αδιαφορώντας ότι έτσι ούτε σώζεται ούτε προφυλάσσεται, αλλά διαπράττει έγκλημα και εις βάρος των προσφύγων (που εν πολλοίς η ίδια δημιούργησε με την αιματοβαμμένη πολεμική πολιτική διάλυσης του κοσμικού Ισλάμ). Ταυτοχρόνως, διαπράττει έγκλημα εις βάρος των λαών της. Τα αποτελέσματα της φρίκης είναι ήδη ορατά. Όσο τα σύνορα παραμένουν κλειστά, όσο η Ειδομένη μετατρέπεται σε τόπο μαρτυρίου, ενός παράλογου και αχρείαστου μαρτυρίου που έρχεται να προστεθεί στο αβάσταχτο μαρτύριο της προσφυγιάς, τόσο θα επωάζεται, θα γεννιέται και θα μεγαλώνει το τέρας του ναζισμού μέσα στη θαλπωρή του φόβου για τον Άλλο. Τα σκυλιά που αμολάνε εναντίον των απελπισμένων δε διώχνουν αυτούς, αλλά φέρνουν τους ναζί όλο και πιο κοντά. Το πρόσωπο της αλληλεγγύης δείχνουν, παράλληλα, σύλλογοι και πρωτοβουλίες από το Χανδρινού, την Κουκουνάρα, το Κόκκινου, το Μεσοπόταμο, το Σουληνάρι, τη Στενωσιά και τα Κρεμμύδια. Συλλέγουν είδη ανάγκης για τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες. Όπως υπογραμμίζουν, τα είδη που χρειάζονται είναι: Γάλα μακράς διαρκείας, παιδικές τροφές σε βαζάκια, μπάρες δημητριακών, κονσέρβες (χωρίς χοιρινό), φάρμακα: παυσίπονα-αντιβιοτικά κ.α., παιδικές πάνες, σερβιέτες, αντισηπτικά μαντηλάκια–μωρομάντηλα-σαπούνια, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, πλαστικά πιάτα-πλαστικά πιρούνια–πλαστικά ποτήρια, αθλητικά παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά), κάλτσες. Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στα παρακάτω σημεία: ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ -Γραφεία Συλλόγων (πρώην κτΉριο συνεταιρισμού) 5.00–7.00 μ.μ. -Ταχυδρομείο ΧανδρινούΚΡΕΜΜΥΔΙΑ -Καφενείο Παναγιωτακόπουλου Βασ. -Καφενείο Παπαδόπουλου Απ.ΣΤΕΝΩΣΙΑ -Γραφεία ποδοσφαιρικής ομάδαςΚΟΥΚΟΥΝΑΡΑ -Καφενεία του χωριού -Ταβέρνα Ο ΝΑΚΟΣΚΟΚΚΙΝΟΥ -Καφενείο Χριστόπουλου ΒασίληΣΟΥΛΗΝΑΡΙ -Φαρμακείο Τσέκα Ιωάννα ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟ Πρόκειται για πρωτοβουλία του Χανδριναϊκού Π.Σ., του Συλλόγου Γυναικών Χιλιοχωρίων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Χανδρινού «Ο Μαντάς», του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Χανδρινού, του Α.Ο. Στενωσιάς, της Ομάδας Νεότητας Χανδρινού, του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και Περιφέρειας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουκουνάρας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Κοκκιναίων και Παναίων «Οι Άγιοι Πάντες». Τα είδη, που θα συγκεντρωθούν μέχρι την Τρίτη 22 Μαρτίου, θα μεταφερθούν στις περιοχές με πρωτοβουλία των αναφερθέντων συλλόγων. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να τηλεφωνήσουν στα: α) 6988 033 478, β) 6932 203 060, γ) 6947 430 451. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 
***  Αποκτούν περισσότερο χώρο οι πεζοί στην πλατεία Υπαπαντής

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Μικροδιαμορφώσεις και παρεμβάσεις φύτευσης στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Υπαπαντής (διαχείριση κίνησης και στάθμευσης οχημάτων)». Ανάδοχος είναι ο Παναγιώτης Κ. Φιλανδριανός και το έργο χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους. Οι παρεμβάσεις εκτελούνται με σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και αποσκοπούν στην προστασία της πρόσβασης και στην ασφάλεια των πεζών από και προς το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής, απελευθερώνοντας ζωτικό χώρο της πλατείας από τα τροχοφόρα. Συγκεκριμένα, στη νότια πλευρά της πλατείας θα γίνουν επιφανειακές φυτεύσεις σε επιλεγμένα σημεία, με σκοπό να εξασφαλισθεί η αποτροπή της ανεξέλεγκτης σήμερα στάθμευσης τροχοφόρων. Παράλληλα, με κατάλληλη επιφανειακή φύτευση και με τοποθέτηση εμποδίων (κωλονάκια από μάρμαρο) θα αποκλειστεί η πρόσβαση τροχοφόρων στο ζωτικό για τη λειτουργία του ναού δυτικό αύλειο χώρο. Η πρόσβαση προς την κύρια είσοδο του ναού θα είναι ελεγχόμενη όσον αφορά στα αυτοκίνητα και θα τυγχάνει διαχείρισης με ενσύρματες βυθιζόμενες μπάρες. Προκειμένου να υλοποιηθεί ο έλεγχος πρόσβασης, θα περιοριστεί το υφιστάμενο άνοιγμα που διαμορφώνουν οι λιθόκτιστοι (με μαρμαρόπετρες) τοίχοι περίφραξης, με μικροεπεκτάσεις τους, σαν συνέχειά τους. Δυτικότερα, στον ίδιο χώρο, θα φυτευθούν δένδρα και θα καθαιρεθούν και απομακρυνθούν οι τσιμεντοστρώσεις που περιβάλλουν τις βάσεις των προτομών των αοιδίμων Μητροπολιτών, προκειμένου ο περιβάλλων χώρος τους να φυτευθεί. Νέα φωτιστικά θα αντικαταστήσουν τις εκεί υπάρχουσες κατεστραμμένες βάσεις επίγειου φωτισμού των προτομών. Για την υποστήριξη της κύριας πρόσβασης των πεζών προς το χώρο της πλατείας θα διαμορφωθεί πεζοδρόμιο, που θα δαπεδοστρωθεί με κυβόλιθους, στο χώρο δυτικά του προαυλίου και των σκαλοπατιών. Η διαμόρφωση του πεζοδρομίου θα διευκολύνει την πρόσβαση των πεζών από τις οδούς Μπενάκη και Υπαπαντής. - 

***  Πρώην δήμαρχος μετέφερε μετανάστες με αεροπλάνο στην Ιταλία- Έρευνες και στην Καλαμάτα

Σοκ προκαλεί η είδηση πως ένας πρώην Έλληνας δήμαρχος συνελήφθη, όταν οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να είναι έτοιμος να μεταφέρει παρανόμως μετανάστες στην Ιταλία με ιδιωτικό αεροσκάφος. Ο πρώην δήμαρχος είναι και πρόεδρος της αερολέσχης Μεσολογγίου και συνελήφθη όταν με αεροπλάνο της αερολέσχης προσπάθησε να μεταφέρει παράτυπους μετανάστες στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, η αστυνομία βρήκε 7 ιρακινούς μετανάστες στο αεροσκάφος, ανάμεσα τους και τρία παιδιά, τους οποίους θα μετέφερε έναντι των 30.000 ευρώ. Εκτός από τον πρόεδρο της αερολέσχης συνελήφθη και ένας ξάδελφός του, επίσης πιλότος και άλλο ένα άτομο που φέρεται να συμμετείχε στο κύκλωμα. Ανάλογες έρευνες πραγματοποιούνται στο Κιλκίς και στην Καλαμάτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής είχε μεταβεί στο Μεσολόγγι για άλλη έρευνα, αλλά βρέθηκε μπροστά σε αυτό το κύκλωμα. newsit.gr - 

*** 19 χρόνια σε τρεις τσιγγάνους για κλοπές

Επέβαλε χθες το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Μόνο στον έναν από τους τρεις τσιγγάνους που ήταν κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές μείωσε ελάχιστα χθες την πρωτόδικη ποινή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας. Οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι και αυτή τη φορά για διακεκριμένες κλοπές, ενώ ο ένας καταδικάστηκε και για αντίσταση κατά της Αρχής. Και οι τρεις έχουν καταδικασθεί στο παρελθόν για σωρεία κλοπών.Κλοπές Τον Απρίλιο του 2012 οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους τσιγγάνους (ο πρώτος και ο δεύτερος) παραβίασαν την κεντρική πόρτα σπιτιού στο Πλατύ. Όμως, χτύπησε ο συναγερμός και αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή. Οι κινήσεις τους, ωστόσο, καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και αναγνωρίσθηκαν. Το Μάιο του 2013, πάλι οι δύο από τους τρεις (ο πρώτος και το τρίτος), μπήκαν σε σπίτι στον Άρι και έκλεψαν ένα πορτοφόλι, το οποίο περιείχε προσωπικά έγγραφα, δύο βιβλιάρια τραπέζης, ένα κόσμημα και 180 ευρώ. Επίσης ο πρώτος διαπιστώθηκε, ύστερα από έλεγχο, ότι για παραπάνω από ένα χρόνο έκλεβε ρεύμα από κολώνα της ΔΕΗ, για να ηλεκτροδοτεί το χώρο που διέμενε.Προσπάθησε να δαγκώσει αστυνομικούς Το Μάιο του 2013, μετά την κλοπή στον Άρι, αστυνομικοί της Ομάδας «Σ» διενεργούσαν ελέγχους στην περιοχή του Πλατέος. Σταμάτησαν για έλεγχο τον πρώτο κατηγορούμενο, διαπιστώνοντας ότι δεν είχε ασφάλεια στο αυτοκίνητο και δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ. Όταν οι αστυνομικοί τού γνωστοποίησαν ότι θα του αφαιρέσουν τις πινακίδες, άρχισε να τους βρίζει και να τους απειλεί ότι θα φέρει καραμπίνα και θα τους πυροβολήσει. Όταν, δε, επιχείρησαν να τον συλλάβουν, άρχισε να τους χτυπάει και να προσπαθεί να τους δαγκώσει. Τελικά, τον συνέλαβαν και κατηγορήθηκε και για αντίσταση κατά της Αρχής, ενώ διαπιστώθηκε και η εμπλοκή του στις κλοπές. Τελικά, το δικαστήριο χθες επέβαλε στον πρώτο κάθειρξη 6 ετών για τις κλοπές (πρωτόδικα του είχε επιβληθεί κάθειρξη 7 ετών) και 6 μήνες φυλάκισης για αντίσταση κατά της Αρχής. Ο δεύτερος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών και ο τρίτος σε 7 χρόνια κάθειρξης, ο οποίος λίγο αργότερα καταδικάσθηκε και για άλλες κλοπές. Της Βίκυς Βετουλάκη - 

***  Κοπή πίτας στον ανακαινισμένο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου στο Σολάκι          
     
Εν μέσω αποκριάτικων ρυθμών έκοψε την πίτα του την περασμένη Κυριακή ο Εξωραϊστικός- Πολιτιστικός Σύλλογος Σολακαίων στο κτήριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Σολακίου.
Ο πρόσφατα ανακαινισμένος, από το Σύλλογο, χώρος, που ήταν διακοσμημένος στο πνεύμα των ημερών, κατακλύστηκε από Σολακαίους, που αποδείχτηκαν πιστοί στην καθιερωμένη, πέρα από το πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων, ετήσια συνάντηση.
Μετά την προσφορά καφέ, χυμών και αναψυκτικών, ακολούθησε η ευλόγηση της πίτας από τον παπα-Παναγιώτη και μια σύντομη ομιλία από τον πρόεδρο του Συλλόγου, ενώ στη συνέχεια προσφέρθηκαν γουρνοπούλα και διάφορα εδέσματα που είχαν ετοιμάσει γυναίκες του χωριού.
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε και λαχειοφόρος αγορά, με μεγάλο δώρο ένα χρυσό σταυρό.
Όσο για το φλουρί, που αντιστοιχούσε σε χρηματικό ποσό, το βρήκε η μικρή Χριστίνα Χρυσικού, που το χάρηκε δεόντως!  Α.Χ.   

*** Δυναμική παρουσία της Πελοποννήσου στη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών στο Ντίσελντορφ

 Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τρίτη συνεχόμενη φορά στη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών στον εκθεσιακό χώρο Messe Dϋsseldorf στο Ντίσελντορφ στη Γερμανία, ο οποίος άνοιξε τις πύλες του για 23η χρονιά για το κοινό από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου φιλοξενήθηκαν οινοποιοί από την Αρκαδία, την Αχαΐα, τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Ηλεία, την Κορινθία και την Αργολίδα, των οποίων η συμμετοχή διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία «Πελοπόννησος Α.Ε.» σε ανεξάρτητο περίπτερο 150 τ.μ. Οι δε επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα πελοποννησιακά κρασιά και να διαπιστώσουν την εξαιρετική τους γεύση και ποιότητα, ενώ οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να έρθουν σε επαφή με αγοραστικό κοινό παγκόσμιας κλίμακας, εδραιώνοντας έτσι νέες συνεργασίες. Αξίζει να σημειωθεί το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα πελοποννησιακά κρασιά τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο, κάτι που ενισχύει το βασικό στόχο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των πελοποννησιακών επιχειρήσεων. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα-Κτηνοτροφίας, Ηλία Στρατηγάκο, ενώ το περίπτερο τίμησαν με την παρουσία τους ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ Γρηγόρης Δελαβεκούρας, ο σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων του Ελληνικού Προξενείου Πάρις Νίκολης και εκπρόσωποι της «Πελοπόννησος Α.Ε.», μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλος, Κωνσταντίνος Μπιτζής. - 

*** Αντικατοπτρισμοί…

Μια εικόνα από τον καταυλισμό της Ειδομένης. Ένα μωρό μέσα σ’ ένα χαρτόκουτο. Αυτοί, λοιπόν, είναι οι «απαιτητικοί και αγνώμονες» πρόσφυγες που, σύμφωνα με τον αρθρογράφο μιας καθημερινής εφημερίδας, φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά «χωρίς κανένα αίσθημα ευγνωμοσύνης απέναντι στους οικοδεσπότες τους», αλλά «απαιτούν νερό και τροφή και φωνάζουν γιατί δεν τους τα παρέχουν αμέσως». Αρκετοί από τους σχολιαστές του άρθρου, πιθανόν εμπνευσμένοι και από τα επιχειρήματα του συντάκτη του, ίσως να μη βλέπουν σ’ αυτή τη φωτογραφία ένα άστεγο μωρό, αλλά κάτι άλλο. Αποκρούοντας κάθε ίχνος συμπόνιας για τα παιδιά των προσφύγων, κάποιος γράφει: «Τα μωρά δεν μπορούν τώρα να πυροβολήσουν, πριν γίνει η σχετική εκπαίδευση και κατήχηση, αλλά πρέπει να περιμένετε περίπου μια δεκαετία». Στη φωτογραφία βλέπουμε ένα μωρό να κρατά ένα συσκευασμένο κρουασάν σαν να ’ταν κουδουνίστρα, καθώς τα μικρά του δάχτυλα δεν έχουν την επιδεξιότητα και τη δύναμη να σχίσουν το περιτύλιγμα. Άλλοι όμως βλέπουν ένα μέλλοντα βιαστή ή βομβιστή ή κουκουλοφόρο δήμιο να κρατά ένα γιαταγάνι. Η σκιά του ναζισμού πέφτει βαριά και στα δικά μας χώματα… Α.Π. - 

***  Ο καιρός σήμερα Πέμπτη στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Πέμπτη 17/3/2016 προβλέπεται άστατος. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Τις πρώτες πρωινές θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Α-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Θα υπάρξει συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες, κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/ - 

*** ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΙΑ για τους πρόσφυγες που τα ΜΜΕ κρύβουν…
oitgddf
~ Κανένα ΜΜΕ δεν πρόβαλε το βίντεο από τα Γιαννιτσά, όπου εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για τη δημιουργία hot-spot στην περιοχή. Πρόκειται για μαζική συγκέντρωση κατοίκων, οι οποίοι αρνούνται να «στηθεί ένα χωριό ολόκληρο μέσα στην πόλη», όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι.
Είναι μία ειρηνική διαμαρτυρία κατοίκων, οι οποίοι φοβούνται πως η τοπική κοινωνία των Γιαννιτσών δε μπορεί να φιλοξενήσει 4.000 ανθρώπους και πως ενδέχεται να προκύψουν πολλά προβλήματα. Οι κάτοικοι αποφάσισαν να περιφρουρήσουν το χώρο περιορίζοντας τις ακρότητες, ενώ θεωρούν ότι θα πετύχουν το διάλογο με την κυβέρνηση, αποτρέποντας παράλληλα το σχέδιο για δημιουργία hot-spot.
Δείτε το βίντεο!  Ειρηνική ANTIhotspot συγκέντρωση στα Γιαννιτσά | karatzova.com : https://youtu.be/FTdMeSwfmu8  .-
Αν έχετε επισκεφθεί την ιστοσελίδα μας από κινητό, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο πατώντας εδώ.

***  ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Η απάντηση του Τσίπρα στον Καμμένο!
trreeeeeg
~  Απαντάει στον Πάνο Καμμένο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δηλώνει πως δεν πρόκειται να υποχωρήσει και να δεχθεί το τελεσίγραφο του Υπουργού Εθνικής Αμύνης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως του είπε το εξής:
«Δεν υποχωρώ! Όποιος έριξε κυβέρνηση πήγε στο 1%».
Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως έχει επιστρατεύσει τον Τέρενς Κουίκ και Νίκο Παππά, οι οποίοι προσπαθούν να μεταπείσουν τον Πάνο Καμμένο, ώστε να μην αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

***  ΒΟΜΒΑ! Ο Θεοδωράκης στην κυβέρνηση! Ο Λεβέντης σε αναμονή…
rhrrh
~   Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τις οποίες σας μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη, φαίνεται πως αυτή την ώρα γίνονται συζητήσεις για ένταξη του Ποταμιού στην κυβέρνηση, την ώρα που ο Πάνος Καμμένος δηλώνει έτοιμος να τινάξει τον κυβερνητικό συνασπισμό στον αέρα.
Επιπλέον υπάρχουν συζητήσεις για συνάντηση μεταξύ Φλαμπουράρη και Λεβέντη, ενώ τα μέχρι τα στιγμής δεδομένα δείχνουν πως η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται σε αναμονή.
Αν τελικά δεν παραιτηθεί ο κ. Μουζάλας, ο Πάνος Καμμένος δηλώνει πως θα παραιτηθεί και πλέον θα μπορεί ο Σταύρος Θεοδωράκης να συμμετάσχει ανοικτά στις συζητήσεις για σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Αναμένουμε τις εξελίξεις.

***  Αναβαθμίζεται ο Πειραιάς. Νέες επενδύσεις έρχονται το επόμενο διάστημα!
peiraiasependyseis
~  Νέες επενδύσεις προβλέπει το πρόγραμμα της ΕΕ για τον ενεργειακό κλάδο! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, τη διάθεση αερίου σε τέσσερα κύρια λιμάνια (Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα), καθώς και στο λιμάνι της Λεμεσού στην Κύπρο. Στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται ακόμη η αναβάθμιση του Τερματικού της Ρεβυθούσας που θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα φόρτωσης LNG σε πλοία ανεφοδιασμού καυσίμων. Αυτό θα καταστήσει τον Πειραιά κέντρο μεταφοράς αερίου σε όλη τη Μεσόγειο!

*** Κατεβάστε τα χειμωνιάτικα! Αυτό θα είναι το πιο ψυχρό Πάσχα…
vroxes
~ Βροχερός και αρκετά ψυχρός θα είναι το Πάσχα ο καιρός, σύμφωνα πάντα με το Greek-Weather.org, το οποίο υποστηρίζει πως θα είναι το πιο ψυχρό Πάσχα που έχουμε βιώσει τα τελευταία έτη.
Το Πάσχα φέτος θα είναι αργά και θα είναι μαζί με την Πρωτομαγιά, παρ’ όλα αυτά οι καιρικές συνθήκες θα θυμίζουν έντονα χειμώνα. Άλλωστε, τα τελευταία προγνωστικά φανερώνουν πως η άνοιξη φέτος θα είναι πολύ βροχερή και οι θερμοκρασίες θα είναι αισθητά χαμηλές. Επιπλέον αναμένονται χιόνια σε ορεινές περιοχές αλλά στα ημιορεινά της Ελλάδας.
Τη Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος και θα έχουμε πολλές καταιγίδες, χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και χιόνια. Τα φαινόμενα θα πλήξουν κατά κύριο λόγο τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο κι ένα τμήμα της Θεσσαλίας.

***  Έξαλλος ο Άνθιμος! Δηλώσεις ΦΩΤΙΑ!
anth
~  Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος έκανε λόγο για «εθνική προδοσία» και για «καρφί στην καρδιά των Ελλήνων».
«Όταν ένας υπουργός αποκαλεί τα Σκόπια "Μακεδονία", αυτό αποτελεί καρφί στην καρδιά των Ελλήνων»
«Η αντίδραση μέσα στον ψυχισμό του ελληνικού λαού είναι τόσο σκληρή και τόσο απαιτητική για εκδίκηση, δηλαδή την ώρα που χανόμαστε, την ώρα που έχουμε τόσο τραγικά θέματα ένας υπουργός να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία θεωρείται ότι είναι μια εθνική προδοσία», πρόσθεσε ο Άνθιμος.
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος εξέφρασε την αντίθεση του στην φιλοξενία μεταναστών στην Θεσσαλονίκη!
«Είμαι αντίθετος στη φιλοξενία των διαφόρων μεταναστών κλπ, δεν ήθελα στη Θεσσαλονίκη», τόνισε και προσέθεσε: «Μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, για πλείστους όσους λόγους, εγώ προσωπικά σαν επίσκοπος και εκπρόσωπος τη τοπικής εκκλησίας που έχει ιστορία 2.000 χρόνων, δεν θα ήθελα να εγκατασταθούν, διότι δεν ξέρουμε τι ακριβώς στη συνέχεια θα επακολουθήσει».

***

*** Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Για το UEFA Champions League :
  ΧΘΕΣ  Τρίτη 15/03/2016
:
 - Μάντσεστερ Σίτι - Ντιναμό Κίεβου  0-0  .- ^ ( α΄ αγώνας  3-1 )
 - Ατλέτικο Μαδρίτης - Αϊντχόφεν PSV  0-0  στα πέναλτι  8-7 .- ^ (α΄ αγώνα;  0-0 . )
~* Έχουν ήδη προκριθεί : Παρί Σεν Ζερμέν, Βόλφσμπουργκ, Ρεάλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι  .-
Σήμερα Τετάρτη  16 /03 /2016 : :
ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου - Γιουβέντους  2-2 κ.α., (0-2) .-παράταση : 4-2 .- ^ {α΄ αγώνας  2-2 }  .-
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΑΡΣΕΝΑΛ     3-1 ,(1-0) .-  {α΄ αγώνας  2-0 } .-
~*Προκρίθηκαν επίσης : Μπάγερν και Μπαρτσελόνα .-

***  Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος σχολιάζει για τους πρόσφυγες και τη στάση της Ελλάδας         
      
Με μια δημοσίευση στην σελίδα του στο Facebook ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος εκφράζει τη γνώμη του για το προσφυγικό ζήτημα και ειδικά για τα παιδιά των προσφύγων. Ακόμα αναφέρει ότι λύση δεν είναι αυτό που βιώνει η Ελλάδα, αλλά κανείς δεν αντέχει να γυρίσει την πλάτη.
Ακολουθεί όλη δημοσίευση
 Όταν νιώθεις οτι απειλείται η ζωή των παιδιών σου καθοδηγείσαι μόνο απο το ένστικτο της επιβίωσης. Όλα όσα συμβαίνουν αποτελούν ευθύνη πολλών, οχι όμως των παιδιών που κρυώνουν, πεινάνε , πονάνε, φοβούνται για τα ίδια και για τους γονείς τους και πολλές φορές πεθαίνουν. Αυτά δεν αποφασίζουν,ακολουθούν... Η λύση σίγουρα δεν ειναι αυτή που βιώνει η Ελλάδα και οι Έλληνες. Όμως ποιος αντέχει να γυρίσει την πλάτη;
https://m.facebook.com/l.php…
When you feel that your children's ...life is in danger, you are guided only from the instinct of survival. Everything that happens is under responsibility of many others, but not of the children. These children feels cold,hungry,hurt, fear : for themselves and for their parents and many times even they die. Those children has no choices than to follow ... The solution is certainly not all the situation that Greeks experience. But who can afford to turn his back ? ‪#‎actionaid
***   Αποδέσμευση υπεράριθμων αλλοδαπών ποδοσφαιριστών         
      
Η ΕΠΣΜ με ανακοίνωσή της ενημερώνει τα σωματεία - μέλη της ότι το τμήμα Μητρώου Δελτίων  της ΕΠΟ  προχώρησε στην αλλαγή του πεδίου της εθνικότητας για τους ήδη εγγεγραμένους ποδοσφαιριστές, που ήταν καταχωρημένοι στα μητρώα της Ομοσπονδίας με την ένδειξη  "ομογενής", μετατρέποντας την σε "αλλοδαπός/ κοινοτικός" κατά περίπτωση.
Κατόπιν τούτου, κι επειδή με την ως άνω αλλαγή πολλές ομάδες διστηρούν στη δύναμή τους άνω των πέντε (5) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών άνω των 18 ετών κατά παράβαση του άρθρου 1 παρ. 4 εδ.β παράρτημα Β του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών, καλούνται να προβούν στην αποδέσμευση των υπεράριθμων αλλοδαπών ποδοσφαιριστών υποβάλλοντας αίτηση στην Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών (δυνάμει του άρθρου 1 παρ. 4 εδ β Παράρτημα Β του Κανονισμού) μέχρι τις 31 Μαΐου 2016.
 
***
 
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  :                                              
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  01  Μαρτίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-01-2016.html  .-                                   
~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη 01 Μαρτίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/01-2016.html .-
~Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 02  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-02-2016.html  .-
~ Η εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  σο αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνο-Πέμπτη 03- Μαρτίου  2016 ~  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-      
~Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .- 
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  05 και 06 Μαρτίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr / .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Μαρτίου  2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-05-2016.html .
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 06 Μαρτίου 2016:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-06-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Μαρτίου  2016 :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-07-2016.html .-  
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Μαρτίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .-   
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Arfara News Τρίτη  08  Μαρτίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .-
~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τρίτη 08  Μαρτίου  2016  : { Ενδέκατο 11ο  Κεφάλαιο -μέρος } : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/08-2016.html .-
 ~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  09 Μαρτίου 2016  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-09-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  10 Μαρτίου  2016:  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-10-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 11 Μαρτίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-11-2016.html .-
 ~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας , Παρασκευή 11Μαρτίου 2016 , Α.-   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .-
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Παρασκευή 11  Μαρτίου  2016 , Δωδέκατο 12ο   Κεφάλαιο -μέρος }  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12  Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-12-2016.html .- 
 ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 12  και 13 Μαρτίου  2016  : 'Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις της  εβδομάδας σε μιά σελίδα !!!  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/03/12-13-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 13  Μαρτίου 2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-13-2016.html .-       
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Arfara News , Κυριακή 13  Μαρτίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-13-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Καθαρή Δευτέρα 14  Μαρτίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-14-2016.html  .- 
~       
 ~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  15  Μαρτίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-15-2016.html .-                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  16 Μαρτίου  2016 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-16-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  17 Μαρτίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-17-2016.html  .- 
~                                                                                                                                    
                         
*** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

***     BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4545 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2865 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2859   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.269  βίντεο   .-  
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4812 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /  -         https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,

https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.572   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                    
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  

~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-
                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016  
 ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  27  και 28  Φεβρουαρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/02/27-28- 2016.html .-  
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28  Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-28-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29 Φεβρουαρίου 2016    : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-29-2016.html .-
 ~Το αγιάζι στην ενημέρωση  Arfara News Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-29-2016_29.html .-
*