~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 04 Μαρτίου 2016

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Μαρτίου  2016 :
* ~Arfara  Kalamatas 3/3/2015 από Σερβία Arfaron προς τον Άγιο Κωνσταντίνο  διαδρομή: https://youtu.be/qB40d-It-6g .-

~     ΕΚΔΗΛΩΣΗ   : Την Κυριακή  6  Μαρτίου 2016 και ώρα  11.00π.μ  στο Νιαρχαίϊκο Λιοτρίβι στο Αρφαρά Καλαμάτας
 
 
 ~** "Η αγάπη προς τον Θεό παρακινεί όποιον την έχει να καταφρονει κάθε πρόσκαιρη ηδονή και κάθε κόπο και λύπη. Ας σε πείσουν γι αυτό όλοι οι άγιοι, οι οποίοι τόσα έπαθαν για το Χριστό...."
~** "Εκείνος που αγαπαει το Θεό, ζει αγγελικο βίο πάνω στη γη. Νηστεύει και αγρυπνει, ψαλλει κ προσεύχεται και για κάθε άνθρωπο σκέφτεται πάντοτε το καλό...."
~** "Ἡ ἀγάπη πρὸς τὸν ἀδελφὸ σὲ προετοιμάζει νὰ ἀγαπήσεις περισσότερο τὸν Θεό. Τὸ μυστικό, λοιπόν, τῆς ἀγάπης πρὸς τὸν Θεὸ εἶναι ἡ ἀγάπη πρὸς τὸν ἀδελφό. Γιατί, ἂν δὲν ἀγαπᾷς τὸν ἀδελφό σου ποῦ τὸν βλέπεις, πῶς εἶναι δυνατόν ν᾿ ἀγαπᾷς τὸν Θεὸ ποὺ δὲν Τὸν βλέπεις; «Ὁ γὰρ μὴ ἀγαπῶν τὸν ἀδελφὸ αὐτοῦ, ὃν ἐώρακε, τὸν Θεόν, ὃν οὐχ ἑώρακε, πῶς δύναται ἀγαπᾶν;» Γράφει: Συμεὼν ὁ Νέος Θεολόγος -
~** Τὸ μυστικὸ τῆς ἀγάπης πρὸς τὸν Θεόν(μεταφρασμένο καὶ ἐμπλουτισμένο ἀπὸ τὸν Γέροντα Πορφύριο)"
 Ετοιμάζοντας το παστό στου Σταματινού Αρφαρών

~ Διασκέδαση με φλογέρα «κολέκα» στο Άνω Αρφαρά 2015: https://youtu.be/39y6S-5dA9A .-
~ 4 Μαρτίου
Γερασίμου οσίου (10 του εν Ιορδάνη (†475). Μαρτύρων Παύλου και Ιουλιανής, των αυταδέλφων (†273). Ακακίου, Κοδράτου και Στρατονίκου των από δημίων, και Κόνωνος.      (1) O όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης γεννήθηκε στη Λυκία τον 7ο αιώνα από ευσεβείς και ταπεινούς γονείς. Σε νεαρή ηλικία ασπάσθηκε την αίρεση των Μονοφυσιτών. Όταν όμως συνάντησε τον άγιο Ευθύμιο, βαθύτατο γνώστη και ερμηνευτή των γραφών, κατάλαβε το σφάλμα του και επέστρεψε στην ορθόδοξη αλήθεια και αφοσιώθηκε στο μοναχικό βίο. Τόση ήταν η αρετή και η γλυκύτητα του, ώστε κατάφερε να τον υπακούουν και τα αγρία ζώα, έχοντας ως υπηρέτες του ένα λιοντάρι κι έναν όνο. Αργότερα ίδρυσε κοντά στον Ιορδάνη ποταμό μεγάλη κοινοβιακή αδελφότητα, όπου και εκοιμήθη εν ειρήνη. ~
Σήμερα 04/03/2016 εορτάζουν: 
Όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης, Άγιοι Παύλος και Ιουλιανή και οι μαζί μ' αυτούς μαρτυρήσαντες Στρατόνικος, Κοδράτος και Ακάκιος οι δήμιοι
~ Ἦχος δ'. Ταχὺ προκατάλαβε.
Χριστώ εκ νεότητος, ακολούθησας πιστώς, ζωήν την ισάγγελον, επολιτεύσω σαφώς. Γεράσιμε Όσιε. συ γαρ εν Ιορδάνου, διέλαμψας τη χώρα, θήρα καθυποτάσσεις, τη στερρά σου ασκήσει. Χριστός γαρ ον εδόξασας, λαμπρος σε εθαυμάστωσε.
~ Απολυτίκιο Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου - 4 ΜΑΡΤΙΟΥ: https://youtu.be/Yq_ZpHkXJ20 .-

~
Παραίνεση των αγίων πατέρων για προκοπή στην τελειότητα
Ο αββάς Βενιαμίν πεθαίνοντας είπε στα πνευματικά του παιδιά: «Κάντε αυτά που θα σας πω και θα μπορέσετε να σωθείτε: Να είστε πάντοτε χαρούμενοι, να προσεύχεστε αδιάκοπα και να ευχαριστείτε τον Θεό για το κάθε τι».
Γεροντικόν
Άγιοι Ευτρόπιος, Κλεόνικος και Βασιλίσκος

Άγιοι Ευτρόπιος, Κλεόνικος και Βασιλίσκος
 
Άγιος Ησύχιος ο Συγκλητικός

Άγιος Ησύχιος ο Συγκλητικός
 
Αγία Ευδοκία η από Σαμαρειτών η Οσιομάρτυς

Αγία Ευδοκία η από Σαμαρειτών η Οσιομάρτυς
 
Όσιος Κασσιανός ο Ρωμαίος

Όσιος Κασσιανός ο Ρωμαίος
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Κυριακή του Ασώτου

Κυριακή του Ασώτου
 
Όσιος Πορφύριος επίσκοπος Γάζης

Όσιος Πορφύριος επίσκοπος Γάζης
 
Α' και Β' Εύρεση Τιμίας κεφαλής του Αγίου Προφήτου, προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννη

Α' και Β' Εύρεση Τιμίας κεφαλής του Αγίο....
 
Άγιος Πολύκαρπος Επίσκοπος Σμύρνης

Άγιος Πολύκαρπος Επίσκοπος Σμύρνης
 
Μνήμη των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μαρτύρων

Μνήμη των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μα....
~ Βιογραφία
Όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης  Όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης  Όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης  Ο Όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης γεννήθηκε στη Λυκία τον 5ο αιώνα μ.Χ. από ευσεβείς και ταπεινούς γονείς και εκ βρέφους αφιερώθηκε στον Θεό. Σε νεαρή ηλικία ασπάσθηκε την αίρεση των Μονοφυσιτών παρασυρόμενος από τους οπαδούς του αιρετικού ψευδοπατριάρχη Θεοδοσίου, φανατικού μονοφυσίτου Αιγύπτιου μοναχού, ο οποίος κατά την απουσία του Πατριάρχη Ιουβεναλίου (422 - 458 μ.Χ.), βοηθούμενος και υπό της βασιλίσσης Ευδοκίας (βλέπε 13 Αυγούστου) - προ της μεταστροφής της στα ορθόδοξα δόγματα, κατόρθωσε να καταλάβει τον πατριαρχικό θρόνο των Ιεροσολύμων και να προβεί σε ανεκδιήγητες σκληρότητες επί είκοσι μήνες (451 - 453 μ.Χ.). Ακόμη κι αυτός ο πανίερος ναός της Αναστάσεως έγινε θέατρο απερίγραπτων σκηνών και επιπλέον η ταραχή εξαπλώθηκε ανά την Παλαιστίνη.
Οι Μονοφυσίτες δεν παραδέχονται ότι στο πρόσωπο του Χριστού έχουν ενωθεί η θεία και η ανθρώπινη φύση «ἀτρέπτως, ἀσυγχύτως, ἀχωρίστως καὶ ἀδιαιρέτως», αλλά ισχυρίζονται ότι η θεία φύση του Χριστού απορρόφησε την ανθρώπινη φύση Του και επομένως ο Χριστός έχει μόνο μια φύση.
Γρήγορα όμως ο Όσιος Γεράσιμος κατάλαβε το λάθος του, επειδή ήταν άνθρωπος με καλή προαίρεση και ταπεινό φρόνημα. Είχε την καλή συνήθεια να επισκέπτεται και να συμβουλεύεται για πνευματικά αγιασμένους ανθρώπους. Από ένα λόγιο ασκητή που ονομαζόταν Ευθύμιος και ασκήτευε στην έρημο του Ρουβά, διδάχθηκε την αλήθεια και για τις δύο φύσεις του Χριστού, κατάλαβε το λάθος του και επέστρεψε και πάλι στην Εκκλησία.
Στη συνέχεια εκάρη το 451 μ.Χ. μοναχός στην έρημο του Ιορδάνου, όπου ασκήθηκε στην ησυχία. Αργότερα, όταν συγκεντρώθηκαν γύρω του πολλοί μοναχοί, οι οποίοι ζητούσαν την φωτισμένη καθοδήγησή του, ίδρυσε κοινοβιακή μονή κοντά στην πόλη Βαϊθαγλά.
Ο Όσιος Γεράσιμος ήταν αυστηρός, αλλά μόνο στον εαυτό του. Στους άλλους ήταν ευπροσήγορος και επιεικής. Έτρωγε λίγο, όσο χρειαζόταν για να συντηρείται στη ζωή, και κοιμόταν επίσης πολύ λίγο. Μάλιστα δίδασκε ότι όποιος θέλει να ζήσει περισσότερο πρέπει να κοιμάται λιγότερο, διότι ο πολύς ύπνος κάνει το σώμα τρυφηλό και άρα ανίσχυρο στους κόπους και ευάλωτο στις ασθένειες.
Η διδασκαλία του Οσίου Γερασίμου για τον ύπνο είναι ουσιαστικά λόγος για την άσκηση. Με τον περιορισμό του ύπνου και την εγκράτεια συνηθίζει η σάρκα (το σαρκικό φρόνημα) να υποτάσσεται στο πνεύμα. Με την άσκηση και την αδιάλειπτη προσευχή, ιδίως με την μονολόγιστη ευχή, το «Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ, ἐλέησον με» ο νους συγκεντρώνεται στο χώρο της καρδιάς, που είναι η φυσική του θέση και αποκτά αδιάλειπτη μνήμη του Θεού.
Τόσο πολύ απέκτησε την οικείωση προς τον Θεό ο Όσιος Γεράσιμος και προστάτεψε το «κατ’ εἰκόνα καὶ καθ’ ὁμοίωσιν» των Αγίων, ώστε δάμασε και τα άγρια θηρία και έκανε πολλά θαύματα. Απέκτησε μάλιστα και υπηρέτη ένα όνο, για να μεταφέρει νερό, καθώς πόσιμο νερό βρισκόταν σε απόσταση. Κάποια φορά, κι ενώ το λιοντάρι κοιμόταν, έμποροι που περνούσαν έκλεψαν τον όνο. Και επειδή ο Όσιος υποπτεύθηκε ότι το λιοντάρι έφαγε τον όνο, το τιμώρησε να μεταφέρει εκείνο το νερό. Ώσπου, μια μέρα, όταν ξαναπέρασαν οι έμποροι από το ίδιο το σημείο, το λιοντάρι αναγνώρισε τον κλεμμένο όνο και τον επέστρεψε σώο στον Όσιο. Εκείνος τότε το απάλλαξε από το έργο αυτό και το άφησε να γυρίσει στο βουνό. Και όταν ο Όσιος κοιμήθηκε με ειρήνη, το λιοντάρι ήρθε και πέθανε πάνω στον τάφο του.
Όταν στις 19 Ιανουαρίου του 473 μ.Χ. κοιμήθηκε ο Όσιος Ευθύμιος ο Μέγας (βλέπε 20 Ιανουαρίου), ο Όσιος Γεράσιμος είδε σε όραμα κατά τη στιγμή που προσευχόταν στη Λαύρα, το τέλος του Οσίου. Αυτό αναφέρεται στη διήγηση του Αγίου Κυριακού του Αναχωρητού (βλέπε 29 Σεπτεμβρίου), ο οποίος συνόδευσε τον Όσιο Γεράσιμο στην κηδεία του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας.
Δύο χρόνια μετά το τέλος του Οσίου Ευθυμίου, το 475 μ.Χ. επί Πατριάρχη Ιεροσολύμων Αναστασίου Α΄ (458 - 478 μ.Χ.) ο Όσιος Γεράσιμος κοιμήθηκε με ειρήνη. Τη διαδοχή της Λαύρας ανέθεσε στους συνασκητές αυτού Στέφανο και Βασίλειο.
Σημείωση: Όπως μας πληροφορεί ο συναξαριστής του Αγίου Νικοδήμου, ο Όσιος Γεράσιμος έζησε την εποχή του Κωνσταντίνου του Πωγωνάτου τον 7ο μ.Χ. κάτι όμως που δεν φαίνεται πιθανό.
~ ο Σταματάκος  και  ποιήμα  του 2-2-2016: https://youtu.be/06nI3FBPT38 .-                                                                        
ΓΕΝΕΘΛΙΑ  ΠΑΠΠΟΥ  Σ Ν Σ   9/1/2016 : https://youtu.be/onfmWsdBrPs  .-             
 ~ ΓΕΝΕΘΛΙΑ  ΠΑΠΠΟΥ  Σ. Ν. Σ.   9- 1- 2016:  https://youtu.be/VdWpCCfRT7w  ..-                   ~Stamatakos   απαγγέλει 07/02/2016 : https://youtu.be/NUfHut4IGAk   .-                                                
*** Επιμένει στη νέα χάραξη για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος ο Παναγιώτης Νίκας 

Ο δρόμος Καλαμάτας – Ριζομύλου με ΣΔΙΤ και νέα χάραξη και χρηματοδότηση από το “πακέτο” Juncker Επιστολή του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα στα αρμόδια υπουργεία Εν όψει της συγκρότησης ομάδας 30 εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την αξιοποίηση του «πακέτου» επενδύσεων Juncker και στην Ελλάδα, καθώς και της βούλησης του υπουργείου Οικονομίας, όπως την εξέφρασε ο υπουργός Γεώργιος Σταθάκης, να επιλεγούν έργα ώριμα, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας απέστειλε στον υπουργό επιστολή, με την οποία ζητεί να κατασκευασθεί ο δρόμος Καλαμάτας – Ριζομύλου με ΣΔΙΤ και νέα χάραξη. Η επιστολή κοινοποιείται στον Αλέξανδρο Χαρίτση, υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, το Γεώργιο Δέδε, γενικό γραμματέα Υποδομών του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και σε αυτήν αναφέρονται τα ακόλουθα: «Για την αξιοποίηση πιστώσεων από το ονομασθέν πακέτο επενδύσεων Juncker, ο Δήμος Καλαμάτας προτείνει την κατασκευή του οδικού άξονα Καλαμάτας – Ριζομύλου μέσω ΣΔΙΤ. Για το έργο αυτό υπάρχει πλήρης μελέτη, που προσδιορίζει νέα χάραξη, την οποία χρηματοδότησε ο αείμνηστος Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος. Το κόστος υλοποίησης του έργου εκτιμάται περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για έργο μεγάλης σημασίας, όχι απλώς τοπικής ή περιφερειακής, αλλά εθνικής. Ο δρόμος αυτός θα ενοποιήσει την τουριστική ζώνη στο μυχό του Μεσσηνιακού Κόλπου, που διαθέτει άριστα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά (έχουν δημιουργηθεί ήδη ξενοδοχεία και ετοιμάζονται πολλά ακόμη) και θα της παράσχει ταχεία και ασφαλή σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, έναν άξονα του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου και με το αστικό κέντρο που εξυπηρετεί την τουριστική ζώνη, την Καλαμάτα. Επίσης, θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στη δυτική πλευρά του Δήμου Καλαμάτας, από την οποία θα διέλθει σε μήκος 6 χιλιομέτρων. Θα εξυπηρετήσει, επίσης, τη συγκοινωνία με όλη τη δυτική πλευρά του Νομού Μεσσηνίας (αστικά κέντρα: Μεσσήνη, Γαργαλιάνοι, Πύλος), καθώς και τις περιοχές Μεθώνης και Κορώνης, όπως και με τη δυτική ακτή του Μεσσηνιακού Κόλπου. Ακόμη, θα παράσχει τη δυνατότητα ταχείας μεταφοράς των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής μας, τα οποία τυποποιούνται από πλήθος τοπικών επιχειρήσεων και εξάγονται σε μεγάλο ποσοστό (εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ελιές ΠΟΠ Καλαμάτα, πατάτες πρώιμης εσοδείας, ξερά σύκα, μαύρη σταφίδα, κηπευτικά κ.λπ.). Το έργο είναι μελετητικά ώριμο και δεν πρέπει να συγχέεται η κατασκευή του με πιθανή βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου, ο οποίος διέρχεται μέσα από πόλεις και μικρά χωριά, παρέχει δηλαδή ελάχιστες δυνατότητες βελτίωσης στην οφιοειδή του χάραξη. Αυτό επιτείνεται καθώς η υπάρχουσα οδός πορεύεται, κατά ένα τμήμα της, παράλληλα με τον αερολιμένα Καλαμάτας (προς βορρά) και τη σιδηροδρομική γραμμή Ασπροχώματος – Μεσσήνης (προς νότο), χωρίς δυνατότητα διαπλατύνσεως. Ο δρόμος Καλαμάτας – Ριζομύλου με νέα χάραξη αποτελεί το μόνο μελετητικά ώριμο έργο για τη Μεσσηνία, πρωταρχικής σημασίας για την Καλαμάτα, για το Νομό Μεσσηνίας και τη νότια Πελοπόννησο. Η πραγματοποίησή του θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή μας και είναι δυνατόν να γίνει με ΣΔΙΤ, προσαρτωμένου του οδικού αυτού άξονα σε άλλο μεγάλο οδικό έργο. Το ώριμο αυτό έργο είναι δυνατόν να απορροφήσει άμεσα διαθέσιμα κεφάλαια και να παράγει πολύ γρήγορα όφελος για την εθνική και την τοπική μας οικονομία». - 

***  Η τσίκνα σκέπασε τον ουρανό της Μεσσηνίας (φωτογραφίες)          
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μπορεί τα πράγματα στην Ελλάδα να έχουν αλλάξει προς το χειρότερο τα τελευταία χρόνια, όμως κάποιες παραδόσεις δεν ξεχνιούνται. Έτσι, από νωρίς χθες το πρωί οι ψησταριές βγήκαν από τις αποθήκες και ετοιμάστηκαν για να ψήσουν κρέατα λόγω της Τσικνοπέμπτης.
Επίσης μπορεί οι καταστηματάρχες που ψήνουν και μοιράζουν στον κόσμο κρέας να μειώνονται, όμως και φέτος υπήρξαν αρκετοί, από την Παραλία έως το Ιστορικό Κέντρο και από τα Γιαννιτσάνικα έως την Αγία Τριάδα.
Επίκεντρο των εκδηλώσεων για το Δήμο Καλαμάτας ήταν η πλατεία Αγίων Αποστόλων, όπου υπήρχε ζωντανή μουσική και αρκετοί ήταν αυτοί που παρευρέθησαν, μεταξύ αυτών και αυτοδιοικητικοί.
Στο κέντρο της Καλαμάτας για ακόμα μια φορά στο διαγωνισμό τσίκνας κέρδισε ο πεζόδρομος της Ιατροπούλου, όπου σχεδόν όλα τα εκεί καταστήματα είχαν ανάψει κάρβουνα και μοίραζαν σουβλάκια σε θαμώνες και περαστικούς.
Από εκεί και πέρα, ψησταριές είχαν στηθεί και στους γύρω δρόμους, σε καφετέριες, κρεοπωλεία, μέχρι και σε φαρμακεία, αφού η γιορτή δεν ξεχωρίζει επαγγέλματα, καθώς στόχο έχει τη διασκέδαση.
Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι το τσίκνισαν και στις δημόσιες υπηρεσίες. Ειδικά σε αυτές που διαθέτουν εξωτερικό χώρο, άναψαν και φωτιές, ενώ στις υπόλοιπες αρκέστηκαν σε παστό και έτοιμα σουβλάκια.
Στην Κεντρική Αγορά πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και μαζί με τους επαγγελματίες τίμησαν τη μέρα με κάθε επισημότητα.
Ο πρώτος γύρος τσικνίσματος ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι, όμως δεν τελείωσε εκεί για την πόλη της Καλαμάτας, αφού αρκετά καταστήματα και επαγγελματίες προτίμησαν να βάλουν φωτιά αργότερα. Έτσι, νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος τσικνίσματος, με τον καπνό να μεταφέρεται στο Ιστορικό Κέντρο και κυρίως στην οδό Αμφείας, από την πλατεία μέχρι και το τέλος του πεζόδρομου, με το κέφι να φτάνει στα ύψη, ενώ η βραδιά αναμενόταν να τραβήξει σε μάκρος.
  Τσίκνισε και η Μεσσήνη
Φυσικά, στη μάχη του τσικνίσματος δε θα μπορούσε να μη συμμετάσχει και η πόλη της Μεσσήνης. Εκεί, τα καταστήματα που είχαν στήσει γλέντι ήταν περισσότερα αναλογικά με αυτά της Καλαμάτας, ενώ επίκεντρο ήταν εκείνα της κεντρικής αλλά και της μικρής πλατείας.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
«Αέρας» η Τσικνοπέμπτη στην Τριφυλία!
«Δε πα να βαράνε και να σκούζουνε», τα μύρια όσα προβλήματα της καθημερινότητας, στην Τριφυλία η παράδοση καλά κρατεί! Μέρες χαράς, κεφιού, γλεντιού οι μέρες της Αποκριάς και, για μια ακόμη χρονιά, στην Τριφυλία, σύλλογοι, επαγγελματίες και ιδιώτες τήρησαν το έθιμο του τσικνίσματος σε πόλεις, κοινότητες, οικισμούς, γειτονιές!
Οι Έλληνες περήφανοι τίμησαν δεόντως τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα, και διατράνωσαν πως δε σκύβουν το κεφάλι, δεν πτοούνται από σκοτούρες και προβλήματα και δε χάνουν, μικρή ή μεγάλη ευκαιρία, να ξεφύγουν απ’ την καθημερινότητα, να παραμερίσουν δυσκολίες, να χαμογελάσουν, να περάσουν καλά, να διασκεδάσουν, να γλεντήσουν με ένα μεζέ και ένα ποτήρι εις υγείαν, ρεφενέ!
Τσικνοπέμπτη χθες και η Τριφυλία το γιόρτασε, από άκρη σε άκρη, με την τσίκνα να απλώνεται και να «ευωδιάζει» την ατμόσφαιρα!
Στην έδρα του Δήμου, Κυπαρισσία, επαγγελματίες, μάγκες και άρχοντες, απέναντι σε μιζέρια και μοιρολατρία, για τα φορομπηχτικά μέτρα, έκαναν το τσιμπούσι τους, με μεζέδες, ποτά και μουσικές! Στους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά, το ίδιο. Ο Έλληνας, δε χαμπαριάζει! Στη Μαραθόπολη, επαγγελματίες και σχολεία «τίναξαν» τον τόπο στον αέρα με χορούς και πανηγύρια!
Στην Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας, ο Σύλλογος έκανε τρελό γλέντι. Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το ΚΑΠΗ Φιλιατρών, επίσης γλέντησαν!
Η Τσικνοπέμπτη στην Τριφυλία ήταν – και φέτος – μαγική! 

***  Σήμερα η ημερίδα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και οι δωρεάν εξετάσεις          
     
«Προλαμβάνω τον καρκίνο» είναι ο τίτλος της ενημέρωσης που θα γίνει απόψε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Α΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο», υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, του Ιατρικού Συλλόγου, της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας και την εθελοντική συνδρομή του Συλλόγου «Ξαναρχίζω».
Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα και αύριο πρωί – απόγευμα θα πραγματοποιείται δωρεάν κλινική εξέταση μαστού σε γυναίκες που έχουν κλείσει ραντεβού.
  Ομιλίες
Η ενημερωτική ημερίδα θα ξεκινήσει σήμερα στις 7.00 το απόγευμα με προεδρεύοντα τον καθηγητή Χειρουργικής – αναπληρωτή πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργο Ζωγράφο.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά την ημερίδα είναι τα εξής:
-«Παθολογοανατομική Ταξινόμηση», Γεωργία Καφίρη, συντονίστρια διευθύντρια Παθολογοανατομικού Τμήματος ΓΝΑ «Ιπποκράτειο»
-«Λήψη ιστορικού – παράγοντες κινδύνου», Άγγελος Χρονάς, ειδικευόμενος Α΄ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής ΓΝΑ «Ιπποκράτειο»
-«Γονιδιακή συμμετοχή», Μαρία Λυμπέρη, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Ελένη Ζωγράφου, βιολόγος
-«Ο ρόλος της Μαστογραφίας», Γεώργιος Σκούντζος, επιμελητής ΓΝΑ «Ιπποκράτειο»
-«Άλλες απεικονιστικές τεχνικές», Σπυρίδων Καββαδίας, συντονιστής διευθυντής Ακτινολογικού Τμήματος ΓΝΑ «Ιπποκράτειο»
-«Κυτταρολογική Επιβεβαίωση», Βασιλική Οικονόμου κυτταρολόγος – επιμελήτρια Α΄ ΓΝΑ «Ιπποκράτειο»
-«Ελάχιστα επεμβατική τεχνολογία», Γεώργιος Ζωγράφος, καθηγητής Χειρουργικής – αναπληρωτής πρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών
-«Χειρουργική θεραπεία» Ιωάννης Φλέσσας γενικός χειρουργός, επιμελητής Β΄ Γ.Ν.Μ. Έλενας Βενιζέλου
-«Συναισθηματική υποστήριξη ασθενών με πρώιμο καρκίνο του μαστού», Χάρις Σταμούλη, επιστημονική συνεργάτις Α΄ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής ΓΝΑ «Ιπποκράτειο»
 Β.Β.

***  Τέσσερις γαλάζιες σημαίες σε ακτές στην Καλαμάτα

 Με σχετική του Δημοτικού Συμβουλίου απόφαση εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» για το έτος 2016, όσον αφορά στις ακτές: Α. Ανατολική Καλαμάτα 1 / Ανάσταση. Β. Ανατολική Καλαμάτα – Τέρμα Ναυαρίνου. Γ. Βέργα – Αλμυρός και Δ. Μικρή Μαντίνεια. Στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε έγκριση για την καταβολή του ποσού των 1.200 ευρώ, ως συνδρομή έτους 2016 στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα Γαλάζια Σημαία στην Καλαμάτα είχαν οι ακτές Μικρή Μαντίνεια και Ανατολική Καλαμάτα 1 / Ανάσταση, δηλαδή οι Γαλάζιες Σημαίες διπλασιάζονται για το 2016 και γίνονται 4. - 

***  Προγράμματα προβολής αξίας 40.000 ευρώ από το Δήμο Καλαμάτας!

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε πίστωση για την προβολή του Δήμου Καλαμάτας, ύψους 38.210 ευρώ, σε εφαρμογή σχετικής του απόφασης. Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει: Α. Δημιουργία, (θεματικών φυλλαδίων, αφισών, banner, flyer κ.ά.) και ανατύπωση ή / και επικαιροποίηση έντυπου, προωθητικού, τουριστικού υλικού (τουριστικούς οδηγούς, κάρτες, χάρτες κρουαζιέρας κ.ά.). Το υλικό αυτό αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ανάδειξη της περιοχής και την πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Διανέμεται από τα γραφεία τουριστικής υποστήριξης του Δήμου (Αγίους Αποστόλους, Παραλίας, Αεροδρομίου, Γραφείο Υποδοχής Κρουαζιέρας), δίδεται ως αναμνηστικό δώρο σε συνέδρους, σε οργανωμένες ομάδες επισκεπτών (Φεστιβάλ, εκδηλώσεις, ημερίδες κ.ά.), αποστέλλεται σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις κ.ά. Εκτιμώμενο κόστος 13.210 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Β. Δημιουργία ενός τηλεοπτικού φιλμ, στο οποίο θα καταγραφούν όλες οι εκδηλώσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τα σημεία ειδικού ενδιαφέροντος, η καθημερινότητα (οι τρόποι διασκέδασης, ο μεσογειακός τρόπος ζωής, τα αγροτικά προϊόντα και τα προϊόντα ΠΟΠ, η γαστρονομία, τα αυθεντικά στοιχεία και βιώματα όπως, οι αγροτικές εργασίες –λιομάζωμα, σύκα κ.ά.), τα φυσικά τοπία όπως διαφοροποιούνται στην πάροδο των εποχών (θάλασσα, Ταΰγετος, ποτάμια). Το φιλμ αυτό θα διαιρεθεί σε θεματικά σποτ που θα προβάλλουν τον εναλλακτικό τουρισμό στην περιοχή μας (αθλητικός- καταδυτικός, ορειβατικός-, μαθητικός, τρίτης ηλικίας, θρησκευτικός, πολιτιστικός κ.ά.), προσελκύοντας ειδικά κοινά, με στόχο τη ζητούμενη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, πέραν των θερινών μηνών. Εκτιμώμενο κόστος 4.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Γ. Δημιουργία νέου επικαιροποιημένου χάρτη, του καλλικράτειου Δήμου Καλαμάτας, σε έντυπη αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή (διαδραστικός). Δ. Δημιουργία μίας τράπεζας φωτογραφιών, με επαγγελματικές, καλαίσθητες και υψηλής ποιότητας φωτογραφίες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τον εμπλουτισμό των παραγωγών του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού, αλλά και για την ενίσχυση της επικοινωνίας του τουριστικού μας προϊόντος. Εκτιμώμενο κόστος 9.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ε. Συμμετοχή του Δήμου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις (εσωτερικού και εξωτερικού) συνεργαζομένου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε ημερίδες θεματικές, σε συνέδρια κ.ά. Διοργάνωση εκδηλώσεων- παρουσιάσεων της πόλης σε πόλεις της Ελλάδας, αλλά και φιλοξενία αντίστοιχων εκδηλώσεων άλλων πόλεων εδώ. Εκτιμώμενο κόστος 4.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στ. Καταχωρήσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ (περιοδικά, ιστοσελίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση) με σκοπό την προβολή και ανάδειξη της περιοχής μας. Εκτιμώμενο κόστος 5.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. - 

***  4ο Καλαματιανό Καρναβάλι: Πάρτι απόψε, αύριο η νυχτερινή παρέλαση

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 4ου Καλαματιανού Καρναβαλιού συνεχίζονται, σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, με ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι στο club-bar «Please don't tell», στις 22.00, με τίτλο «Καπέλα». Καλούνται οι φίλες και οι φίλοι του 4ου Καλαματιανού Καρναβαλιού να φορέσουν το καπέλο τους και να διασκεδάσουν. Είσοδος με πότο 6 €. Αύριο Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη νυχτερινή παρέλαση του Καλαματιανού Καρναβαλιού με τίτλο «Αυτοφωτιστείτε». Όλα τα πληρώματα με τις στολές τους και με περίτεχνους φωτισμούς θα παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ την παρέλαση θα κλείσει η Πριγκίπισσα Ιζαμπώ με τη συνοδεία της. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την οδό Αριστομένους στη διασταύρωσή της με τη Μακεδονίας και μέσω της Αριστομένους θα συνεχισθεί στις οδούς Βασ. Όλγας, Φαρών, Βασ. Γεωργίου, Φραντζή, Σιδ. Σταθμού και θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας. Θα ακολουθήσει ρίψη πυροτεχνημάτων και μία μεγάλη αποκριάτικη συναυλία με τους «Walkman The Band». - 

***  Αυτό είναι «βιομηχανία» κλήσεων…

Έγραφα πριν από λίγες ημέρες υπέρ του ελέγχου στάθμευσης στη Χρυσάνθου Παγώνη, όπου το παρκάρισμα και στις δύο πλευρές δημιουργούσε προβλήματα σ’ ένα τόσο κεντρικό σημείο, και ότι αδιαφορώντας για ποιο λόγο το κάνει η Δημοτική Αρχή, είναι το σωστό... Αυτό, όμως, που γίνεται στην Αριστοδήμου, από την Καίσαρη ως την Πολυχάρους, δε χωρά σε καμία λογική! Χθες και προχθές η Δημοτική Αστυνομία έκοβε κλήσεις για την αλλαγή του μήνα... Με τη μόνη διαφορά ότι στο συγκεκριμένο δρόμο ποτέ δεν πάρκαραν τα οχήματα και από τις δύο πλευρές. Πάντα πάρκαραν στη δεξιά πλευρά, κατεβαίνοντας προς παραλία, καθώς έτσι είναι και η κλίση του δρόμου και πιο εύκολο. Εκτός αυτού, αν τα αυτοκίνητα παρκάρουν εκεί που πρέπει τους «μονούς» μήνες, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, δε θα είναι εύκολη και η στροφή από την Καίσαρη, αλλά και από τα στενά... Οι κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να εξηγήσουν στους δημοτικούς αστυνόμους όλα αυτά, αλλά μάλλον είναι «Πυρηνική Φυσική» και αδιαφορώντας συνέχισαν να γράφουν κανονικά... Κ. Γαζ. - 

~

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Σε αναμετρήσεις για την 9η αγωνιστική στη φάση των «16» της Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Livescore: Μάλαγα - ΠΑΟ (21:45) για βήμα «δυάδας» στον όμιλο
5ος Όμιλος
 Πέμπτη, 3 Μαρτίου

Μάλαγα (Ισπανία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) 21:45   58-76  , ( 27-42 ) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 7-26 , (27-42) , 46-64, 58-76 .-
ΔΙΑΙΑΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Παστουσιάκ (Πολωνία), Λαουριναβίτσιους (Λιθουανία)
 ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ (Ζοάν Πλάθα): Τζάκσον 13 (3), Ντίαθ, Χέντριξ 3, Τόμας 2, Ντίεθ 4, Σουάρεθ 4, Βάσκεθ 4, Κουζμίνσκας 15 (3), Νέλσον 7 (1), Κούλεϊ 6.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Χέινς 5 (1), Πάβλοβιτς 9 (1), Γιάνκοβιτς, Φώτσης 5 (1), Ραντούλιτσα 12, Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 10, Καλάθης 10, Κούζμιτς 4, Ουίλιαμς 16. -
Video από αγώνα :
~ ΜΑΛΑΓΑ- ΠΑΟ  58-76  ΤΟΠ16 Ευρωλίγκας 3-3-2016: https://youtu.be/bOEc40nqbpY .-
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 77-83 .- ^
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)  61-76  , (28-38) .-
Τα  δεκάλεπτα : 16-17 ,(28-38) ,44-53 ,61-76 .-
Παρασκευή, 4 Μαρτίου
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 72-65 .- ^

Περίπατος του Παναθηναϊκού στη Μάλαγα και 5η συνεχόμενη νίκη
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

Φενερμπαχτσέ 8-1 17
Λοκομοτίβ Κούμπαν 7-2 16
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 6-3 15
Ερυθρός Αστέρας 5-4 14
Αναντολού Εφές 3-6 11
-----------------------------------
Νταρουσάφακα 3-6 12
Μάλαγα 2-7 11
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 2-7 11

6ος Όμιλος
 Τετάρτη, 2 Μαρτίου

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 87-96
Κίμκι (Ρωσία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)  75-61 .- Πέμπτη 03/03/2016
Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016
Ο Ολυμπιακός «επέστρεψε» με σούπερ νίκη επί της Λαμποράλ
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)   82-68, (44-39) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 19-16 , (44-30) , 63-47, 82-68 .-

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 75-73 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7-2 16
Λαμποράλ Κούτσα 6-2 14
Ρεάλ Μαδρίτης 5-4 14
Κίμκι 5-4 14
-------------------------------
Μπαρτσελόνα 4-5 13
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-5 13
Μπάμπεργκ 3-6 12
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-8 10

***  Επισκευή του κλειστού γυμναστηρίου…

Σε εξέλιξη βρίσκεται εργολαβία επισκευής του κλειστού γυμναστηρίου του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου. Οι εκτελούμενες εργασίες περιλαμβάνουν: ανακατασκευή μονώσεων, κατασκευή περίφραξης, καθαιρέσεις και αποκατάσταση όψεων, κατασκευή νέας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης στο εσωτερικό του κτηρίου, γενικές επισκευές (φρεάτια, σχάρες) του περιβάλλοντος χώρου, επισκευή χώρων υγιεινής, γενικό χρωματισμό κτηρίου και επισκευή αντικεραυνικής προστασίας. Ο Δήμος Καλαμάτας θα αναθέσει τη διαχείριση αυτής της αθλητικής αίθουσας στον Αθλητικό Οργανισμό του για την απογευματινή και βραδινή λειτουργία της. Α.Π. - 

***  Τέσσερις αγωνιστικές στον Μακ για εξύβριση του διαιτητή με Ολυμπιακό    Από την Πειθαρχική της ΕΠΟΤέσσερις αγωνιστικές στον Μακ για εξύβριση του διαιτητή με Ολυμπιακό
  ~ Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ανακοίνωσε την Παρασκευή την ποινή τιμωρίας που επιβλήθηκε στον Σλοβάκο επιθετικό του ΠΑΟΚ για την αποβολή του στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές, καθώς η Επιτροπή δέχτηκε ότι οι ποινές (εξύβριση και έργο εξύβριση) τελέστηκαν ταυτόχρονα.
Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα «χάσει» τον Σλοβάκο από τους αγώνες με τους Πανθρακικό (εκτός), Παναιτωλικό (εκτός), Καλλονή (εντός) και Πανιώνιο (εκτός) και θα επιστρέψει την 29η αγωνιστική και στις 10/4/2016  στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της Σουπερ Λιγκ ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός.  Newsroom ΔΟΛ

***  Πίεση προς Κοντονή για την ΕΠΟ ή… σκάει «βόμβα» αποχώρησης    Από ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ
Πίεση προς Κοντονή για την ΕΠΟ ή… σκάει «βόμβα» αποχώρησης
~  Με δεδομένη τη διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας, οι τρεις «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, που θεωρούν ότι τα συμφέροντά τους θίγονται παρασκηνιακά από τον Ολυμπιακό, συναντήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής με φόντο τις εξελίξεις και στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.  Οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Αλαφούζος «συνάντησαν» μέσω τηλεδιάσκεψης τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ στο ίδιο γραφείο με τους «ισχυρούς» άνδρες των ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, αντίστοιχα, βρέθηκε ο πρόεδρος των Θεσσαλονικέων, Λούμπος Μίχελ, ο αντιπρόεδρος Μάκης Γκαγκάτσης, ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Χρήστος Παναγόπουλος και ο γενικός διευθυντής της «Ένωσης», Αλέξης Δέδες.   Στη συνάντηση τέθηκαν ανοιχτά όλες οι προτάσεις με κυρίαρχη αυτή του ΠΑΟΚ που επιθυμούσε να προκληθούν οι ενέργειες για άμεση διακοπή και του πρωταθλήματος.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός ήταν θετικός -υπό προϋποθέσεις- προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά η πλευρά της ΑΕΚ ήταν πιο διαλλακτική, θεωρώντας πως προτού ληφθεί μια τέτοια ριζοσπαστική απόφαση θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συνεργασίας με την Πολιτεία.   Ουσιαστικά, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ αντιπρότεινε την άσκηση πίεσης προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή για άμεση ανατροπή της διοίκησης της ΕΠΟ πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου και σε περίπτωση που αυτό δεν εφαρμοστεί, τότε να επανεξεταστεί η αποχώρηση των τριών «μεγάλων» από το πρωτάθλημα.  Είναι χαρακτηριστικό πως και οι τρεις ΠΑΕ δηλώνουν έτοιμες να «σηκώσουν» το οικονομικό βάρος του αποκλεισμού από την Ευρώπη σε περίπτωση που ληφθεί η απόφαση - σταθμός της αποχώρησης.  Αυτό που επίσης πέρασε ως κοινή θέση των ομάδων προς την κυβέρνηση είναι πως δεν μπορεί να επιτραπεί η συμμετοχή των ποινικά διωκόμενων στο ποδόσφαιρο προκαλώντας αίσθημα ανισονομίας και συνέχιση της διαφθοράς. Παράλληλα, αποφασίστηκε και οι τρεις ομάδες να δώσουν το «παρών», διά των «ισχυρών» ανδρών των ΠΑΕ στη συνάντηση των ιδιοκτητών των ΠΑΕ που κάλεσε για την προσεχή Τρίτη ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Μποροβήλος. Τη δεδομένη χρονική στιγμή όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά...  Newsroom ΔΟΛ

***  Άτυπη συνάντηση των ιδιοκτητών συγκάλεσε ο Γ. Μποροβήλος   Για τις 8/32016 ..
Άτυπη συνάντηση των ιδιοκτητών συγκάλεσε ο Γ. Μποροβήλος
~ Ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, συγκάλεσε άτυπη συνάντηση των μεγαλομετόχων και ιδιοκτητών των ΠΑΕ του συνεταιρισμού για την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου, στις 14:00 το μεσημέρι. Μια συνάντηση που θα γίνει σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα μετά τα επεισόδια και τη διακοπή του αγώνα της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, αλλά και ύστερα από τη συνακόλουθη απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να διακόψει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα στο θεσμό του Κυπέλλου. Η Λίγκα ανησυχεί ότι σε περίπτωση νέου κρούσματος σε κάποια αναμέτρηση πρωταθλήματος είναι πολύ πιθανό η απόφαση να επεκταθεί και στη διοργάνωση του πρωταθλήματος, οπότε επιδιώκει να βρεθούν ενώπιοι ενωπίοις οι ιδιοκτήτες των ομάδων, αφού εκτός των υπολοίπων η κατάσταση έχει φτάσει πια στο μη περαιτέρω και, εφεξής, καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.  Ουσιαστικά ο Γιώργος Μποροβήλος ασπάστηκε το πνεύμα του μεγαλομετόχου της Ξάνθης, Χρήστου Πανόπουλου, ο οποίος χθες και μετά την απόφαση Κοντονή ζήτησε από τα «αφεντικά» των ΠΑΕ να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν και να βρουν σημείο επαφής, επί της ουσίας όμως για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν να λειτουργούν ή «θα κλείσουμε το μαγαζί», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Το ζητούμενο, βεβαίως, είναι πόσοι και ποιοι θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση, για πολλούς και διάφορους λόγους. Βάσει της πρόσκλησης στο ίδιο τραπέζι θα πρέπει να βρεθούν, εκτός των υπόλοιπων, οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Ιβάν Σαββίδης, Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Αλαφούζος. Ο κ. Μελισσανίδης, για παράδειγμα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα παραστεί, καθώς ουδέποτε παραδέχθηκε ότι είναι ιδιοκτήτης ή μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ ο κ. Αλαφούζος ξιφουλκεί οσάκις έχει την ευκαιρία εναντίον του κ. Μποροβήλου, έχοντας ήδη ζητήσει αρκετές φορές την παραίτησή του. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ολυμπιακός - ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών    Στο Final-4 της Χίου
Ολυμπιακός - ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών
~  Παναθηναϊκός -Ολυμπιακος  2-3 .- ^ Τα σετ: 18-25, 25-20, 25-23, 19-25, 7-15.
~  ΑΕΚ- Ηλιούπολη  3-1  .- ^ Τα σετ: 25-27, 25-23, 16-25, 07-25.
Σάββατο 5 Μαρτίου18:30 Τελικός στη Χίο .-

Ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός νίκησε το Ρέθυμνο σε εξ αναβολής αγώνα
*** Στην Α1  στο βόλεϊ γυναικών  :
Το πρόγραμμα  :
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/3/2016Φιλαθητικός Λαρισαϊκός-Ρέθυμνο 3-0 .-^  (25-23, 25-23, 25-18)
ΣΑΒΒΑΤΟ 5/3/2016
18:00 Μαρκόπουλο-Αίας Ευόσμου (Προκοπίου, Χαμπιλού)

~ ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :  
~ Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-25-2016.html  .-  
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  26 Φεβρουαρίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-26- 2016.html .-  
Το  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-26-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 27 Φεβρουαρίου  2016   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-27-2016.html .-  
~   ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  27  και 28  Φεβρουαρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/02/27-28-2016.html .-   

~    Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28  Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-28-2016.html .- 
 Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29 Φεβρουαρίου 2016    : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-29-2016.html .-
  Το αγιάζι στην ενημέρωση  Arfara News Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-29-2016_29.html .-
~
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  : 
    ~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  01  Μαρτίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-01-2016.html  .- 
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη 01 Μαρτίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/01-2016.html .-                                                        ~
~Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 02  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-02-2016.html  .-  

~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html  .-
~        
~ Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων: 
 1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
, 2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
, 3. Stamos
Arfara Messinias Greece
, 4. ARFARA - KALAMATAS , 5. ASTERAS ARFARON
2011
, 6. Arfara-Messinias 2 , 7. stamos-dynami , 8. Arfara-Messinias , 9. Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
, 10. vlasios , 11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 
15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  ,

~ ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4486 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =  Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2795 video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2819   video. -  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.097  βίντεο   .- 
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4801 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.561   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
~    ,   

Τα  τελευταία  Video :
~Arfara  Kalamatas 3/3/2015 από Σερβία στον Άγιο Κωνσταντίνο  διαδρομή: https://youtu.be/qB40d-It-6g .-
~ Διασκέδαση με φλογέρα «κολέκα» στο Άνω Αρφαρά 2015: https://youtu.be/39y6S-5dA9A .-
~ Διασκέδαση στο Πάνω Αρφαρά 2015 βίντεο Ηλία Β. Λαφαζάνου: https://youtu.be/S6r9kVgczW8 .-
~ Ο "Κολέκας" Γ. Κ. Αγγελής  με φλογέρα Άνω  Αρφαρά  2015: https://youtu.be/9uOGHWQLHwE .-
 ~Ο Στέλιος Δ. Γιαννακόπουλος   Χορεύει Άνω  Αρφαρά  2015 : https://youtu.be/BVB8fD8VxOE .-
~Χορός  σε γιορτή Στέλιου Δ. Γ.  στο Άνω Αρφαρά  2015: https://youtu.be/CieWw3wIm48 .- 
~ ΑΝΩ ΑΡΦΑΡΑ διασκέδαση χορός  2015: https://youtu.be/wXuDJrO7vyA .- 
~ Άνω  ΑΡΦΑΡΑ  ονομαστική γιορτή διασκέδαση 2015: https://youtu.be/F4_JqERpdvs .- 
 ~ Πάνω Αρφαρά διασκέδαση γιορτή 2015 Χορεύει η Παναγιώτα : https://youtu.be/ih6InAwHjYY .-   
~Πάνω Αρφαρά διασκεδάζουμε σε γιορτή 2015 χορεύει η αδελφή Στέλιου:  https://youtu.be/KMopK-vu1Wg .-