~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 15 Μαϊου 2015

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  15  Μαϊου  2015 :
~

Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασαΗ ελεημοσύνη κρυφή να είναι, μόνον ο Θεός να ξέρει.

Περί Θρησκείας
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργόςΝα διαβάζεις όλους τούς βίους των Αγίων. Εγώ τούς έχω διαβάσει όλους… Από μικρό παιδί διάβαζα τούς βίους των Αγίων και με βοήθησαν πάρα πολύ να γνωρίσω τον Θεό και να έλθω πιο κοντά Του. Το ίδιο να κάνεις και συ. Θα έχεις μεγάλο ψυχικό όφελος, γιατί σιγά σιγά θα αρχίσεις να τούς μιμείσαι. Διάβαζε λοιπόν. Διάβαζε όσο μπορείς την Αγία Γραφή και τούς βίους των Αγίων. Αυτό σου συνιστώ.
 ~ 15 Μαΐου
Παχωμίου του Μεγάλου (1) (†358), Αχιλλίου επισκόπου Λαρίσης (†δ΄αι.), Ανδρέου ερημίτου (†ιδ΄αι.) του εν Καλάνα (Βάλτου). Ησαΐου επισκόπου, Δημητρίου δουκός της Μόσχας, Ησαΐου σπηλαιώτου, των θαυματουργών και Πανηγυρίου του εν Κύπρω.
(1) Ο όσιος Παχώμιος γεννήθηκε το 292 στην Άνω Θηβαΐδα της Αιγύπτου, από γονείς ειδωλολάτρες. Σε ηλικία 20 ετών κατετάγη στον αυτοκρατορικό στρατό, όπου γνώρισε και συνδέθηκε με χριστιανούς στρατιώτες, με αποτέλεσμα να κατηχηθεί και να γίνει χριστιανός. Όταν δε απολύθηκε από τις τάξεις του στρατού, βαπτίσθηκε. Η ψυχή του όμως δεν γέμιζε με την κοσμική ζωή, επιθυμούσε κάτι ουσιαστικότερο και ανώτερο πνευματικά. Για τον λόγο αυτό, πήγε κοντά στον φημισμένο ησυχαστή, τον Παλαίμονα, κοντά στον οποίο προόδευσε στην άσκηση, την εγκράτεια, την αρετή της σιωπής και την ταπεινοφροσύνη. Μετά την οσιακή κοίμηση του Παλαίμονα, με τη χάρη του Θεού ο όσιος έκτισε δικό του κελί στην τοποθεσία Ταβενησία, κοντά στον ποταμό Νείλο. Γρήγορα η φήμη του Παχώμιου εξαπλώθηκε και νέοι ασκητές και δόκιμοι προσέφευγαν στην πνευματική του καθοδήγηση και έτσι σύντομα σχηματίστηκε μεγάλη αδελφότητα και ιδρύθηκε μεγάλη Μονή. Προικισμένος, εκτός των πνευματικών, με εκπληκτικά διοικητικά προσόντα ο Παχώμιος με οδηγό την διάκριση και την ταπεινοφροσύνη κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα πρότυπο κοινοβιακό σύστημα με το οποίο διοικούσε αρμονικότατα τους 3.000 μοναχούς πού συνάχθηκαν γύρω από αυτόν. Θεωρείται δε ο ιδρυτής της κοινοβιακής ζωής. Αν και ολιγογράμματος, αλλά εμφορούμενος από πνεύμα Θεού, κατόρθωσε να γίνει παράδειγμα για όλες τις επερχόμενες μοναχικές γενιές. Τον Μάιο του 348 προσβλήθηκε από πανώλη και παρέδωσε ειρηνικά την αγία ψυχή του. ~ 
Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μονεμβασία Σύναξη πάντων των εν Σιβηρία Αγίων Σύναξη των Αγίων της Δημητριάδος
Σήμερα 15/05/2016 εορτάζουν:
Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου, Όσιος Παχώμιος ο Μέγας, Όσιος Αχίλλιος Επίσκοπος Λαρίσης, Όσιος Βάρβαρος ο Μυροβλύτης
~  Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.  
Ἀγελάρχης ἐδείχθης τοῦ Ἀρχιποιμένος, Μοναστῶν τᾶς ἀγέλας Πάτερ Παχώμιε, πρὸς τὴν μάνδραν ὁδηγῶν τὴν ἐπουράνιον, καὶ τὸ πρέπον ἀσκηταίς, ἐκεῖθεν σχῆμα μυηθεῖς, καὶ τοῦτο πάλιν μυήσας, νῦν δὲ σὺν τούτοις ἀγάλλη, καὶ συγχορεύεις ἐν οὐρανίαις σκηναίς.
~  Απολυτίκιο Αγ. Παχωμίου - 15 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/oDWLqzj3Fjk  .-

Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου
Κυριακή των Μυροφόρων  Κυριακή των Μυροφόρων - 1546 μ.Χ. - Mονή Σταυρονικήτα, Άγιον Όρος (Κρητική σχολή, Θεοφάνης ο Kρής)  Κυριακή των Μυροφόρων  Κυριακή των Μυροφόρων Άγιος Νικόδημος ο βουλευτής ο νυκτερινός μαθητής 
Βιογραφία
Μυροφόρες είναι οι γυναίκες που ακολουθούσαν το Κύριο μαζί με τη Μητέρα του, έμειναν μαζί της κατά την ώρα του σωτηριώδους πάθους και φρόντισαν να αλείψουν με μύρα το σώμα του Κυρίου. Όταν δηλαδή ο Ιωσήφ και ο Νικόδημος ζήτησαν κι' έλαβαν από το Πιλάτο το δεσποτικό σώμα, το κατέβασαν από το σταυρό, το περιέβαλαν σε σινδόνια μαζί με εκλεκτά αρώματα, το τοποθέτησαν σε λαξευτό μνημείο κι' έβαλαν μεγάλη πέτρα πάνω στη θύρα του μνημείου, παρευρίσκονταν θεωρώντας κατά τον ευαγγελιστή Μάρκο η Μαρία η Μαγδαληνή και η άλλη Μαρία που καθόταν απέναντι του τάφου. Άλλη Μαρία εννοούσε οπωσδήποτε τη Θεομήτορα. Δεν παρευρισκόταν μόνο αυτές, αλλά και πολλές άλλες γυναίκες όπως αναφέρει και ο Λουκάς.
Ἀπολυτίκιον
Ἦχος β΄.
Ὀ εὐσχήμων Ἰωσήφ, ἀπὸ τοῦ ξύλου καθελὼν τὸ ἄχραντόν σου σῶμα, σινδόνι καθαρὰ εἰλήσας καὶ ἀρώμασιν, ἐν μνήματι καινῷ, κηδεύσας ἀπέθετο· ἀλλὰ τριήμερος ἀνέστης Κύριε, παρέχων τῷ κόσμῳ τὸ μέγα ἔλεος.
 
Από τα δικά μας Βίντεο  :
~* ΑΓΡΙΛΟΣ Αρφαρών διαδρομή από Πισάγριλο προς Αρφαρά 14/05/2016 :  https://youtu.be/HYCWXaN7he4 .-
~  ΠΟΛΙΑΝΗ διαδρομή  από είσοδο  14/05/2016 : https://youtu.be/lOuBhy1kvBo                                                                                                                                       
~*   Στο  Άνω Αρφαρά στον παιδότοπο της ταβέρνας Ν.Κ. Μωρογιώργα 15/05/2016: https://youtu.be/zU7K6yhMxKE .-  ~* ΄Ανω Αρφαρά  στο κουτούκι του Ν Κ  Μωρόγιωργα  15/05/2016 : https://youtu.be/yLhG5indImk .-
*** Στην τελική ευθεία οι μαθητές για τις Πανελλαδικές   
Ξεκινούν αύριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τη φετινή σχολική χρονιά, με τους μαθητές που διεκδικούν την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να πρέπει να αποδείξουν ότι το διάβασμα τόσων χρόνων, αλλά κυρίως το φετινό, θα πιάσει τόπο.
Η αγωνία τους, όπως είναι φυσικό, έχει χτυπήσει «κόκκινο». Ηρεμία, ξεκούραση και σωστή διαχείριση χρόνου είναι μερικές από τις συμβουλές των ειδικών προς τους υποψήφιους.
Με την καθιερωμένη, τα τελευταία χρόνια, «Νεοελληνική Γλώσσα»,  θα ξεκινήσουν φέτος οι Πανελλαδικές, στις οποίες θα συμμετέχουν 103.366 μαθητές, ενώ οι θέσεις σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ είναι 69.985. Απ’ αυτούς, 3.395 έχουν επιλέξει να εξεταστούν με το παλιό σύστημα εξετάσεων.
Το κουδούνι για τις Πανελλαδικές θα χτυπά στις 8.00 το πρωί, ενώ η έναρξη της εξέτασης έχει καθοριστεί στις  8.30, κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από κάποια μαθήματα ειδικότητας.
Στη συνέχεια, οι μαθητές θα εξεταστούν σε μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού και Κατευθύνσεων (για όσους εξεταστούν με το παλιό σύστημα), ενώ η αυλαία θα πέσει την 1η Ιουνίου.
Το «Θάρρος» εύχεται στους υποψηφίους καλή επιτυχία!
  ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Το υπουργείο Παιδείας, θέλοντας να βοηθήσει τους υποψηφίους, εξέδωσε τα παρακάτω:
  -Πότε μπορεί να βγει ένας υποψήφιος από την αίθουσα;
Κατά τη διάρκεια της εξέτασης δεν επιτρέπεται στους εξεταζόμενους να βγουν από την αίθουσα, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Στην περίπτωση αυτή καλείται ο εφεδρικός/ αναπληρωματικός επιτηρητής, ο οποίος συνοδεύει τον εξεταζόμενο έξω από την αίθουσα, ελέγχοντας τους χώρους που αυτός επισκέπτεται για την αποφυγή περίπτωσης δολίευσης των εξετάσεων. Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται ο συνοδός να είναι καθηγητής του ίδιου Λυκείου που μετέχει με οποιαδήποτε ιδιότητα στη Λυκειακή Επιτροπή.
  -Κατανομή υποψηφίων στις αίθουσες
Η κατανομή των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα γίνεται με αλφαβητική σειρά και με την ευθύνη της Λυκειακής Επιτροπής, η οποία συντάσσει ονομαστική κατάσταση εξεταζόμενων σε κάθε αίθουσα. Η τοποθέτηση των υποψηφίων στις θέσεις και ο έλεγχος είναι ευθύνη των επιτηρητών. Παρέκκλιση επιβάλλεται στην περίπτωση αδελφών ή συγγενών υποψηφίων.
  -Τι δεν πρέπει να φέρουν μαζί τους οι υποψήφιοι
Οι υποψήφιοι, κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης, δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της ΚΕΕ ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.
  -Πότε μηδενίζεται ο υποψήφιος
Αν ο υποψήφιος που εξετάζεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα φέρει μαζί του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή μέσο από τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου αυτού ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζόμενου, ή θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζόμενων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής Επιτροπής και το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από τη Λυκειακή Επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0). Η Λυκειακή Επιτροπή πριν από την επιβολή της ανωτέρω ποινής καλεί σε προφορική απολογία τον υποψήφιο και συντάσσει σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από την τριμελή Λυκειακή Επιτροπή και το γραμματέα αυτής. Τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται στο πρακτικό.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Μεσσηνίων Αγίων στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)   
 
 
 
 
Κορυφώθηκαν σήμερα Κυριακή οι εκδηλώσεις εορτασμού των δώδεκα Μεσσηνίων Αγίων με την τέλεση της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της  λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος και των Λειψάνων των Αγίων.
Χθες το απόγευμα, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός εσπερινός στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσει την ακολουθία και να προσκυνήσει την εικόνα των δώδεκα Μεσσηνίων Αγίων, καθώς και τα χαριτόβρυτα λείψανα αυτών.

 ***  Άρχισαν οι προφυλακίσεις για την απάτη του αιώνα, σήμερα απολογείται η 35χρονη Καλαματιανή 

Στην φυλακή οδηγείται μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον της 10ης Τακτικής Ανακρίτριας, ο ένας εκ των φερομένων ως πρωταγωνιστών της υπόθεσης εξαπάτησης επιχειρηματιών. Ο άλλοτε επίτιμος πρόξενος της Ουκρανίας στην Κρήτη Γιώργος Λίτινας, είναι ο πρώτος από τους πέντε συλληφθέντες για την μεγάλη υπόθεση του κυκλώματος που λογοδότησε σήμερα για περισσότερες από οκτώ ώρες ενώπιον της ανακρίτριας και σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε το βαρύ κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του. Για την υπόθεση του κυκλώματος που μέσω της μεθόδου της πυραμίδας φέρεται να καταχράστηκε περισσότερα από 350 εκατομμύρια ευρώ από επιχειρηματίες στην Ελλάδα και στην Ουκρανία, έχουν απαγγελθεί, κατά περίπτωση, κατηγορίες για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, άμεση συνέργεια σε απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συνέργεια σε αυτήν. Ο πρόξενος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, είπε πως δεν αποδέχεται τις κατηγορίες και ότι και ο ίδιος είναι θύμα του συγκατηγορούμενού του, συμβούλου επενδύσεων Γιώργο Δασκαλέα. Ενώπιον της ανακρίτριας οι συνήγοροι του Γιώργου Λίτινα προσκόμισαν υπεύθυνες δηλώσεις 16 θυμάτων της απάτης που υπερασπίζονται τον εντολέα τους υποστηρίζοντας πως η σύλληψη του, εγκυμονεί κινδύνους για την εξέλιξη των δικαστηρίων που εκκρεμούν σε άλλες χώρες, από τις αποφάσεις των οποίων περιμένουν την επιστροφή των χαμένων χρημάτων τους. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα δηλώνουν πρόθυμοι να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του προκειμένου να πείσουν τις αρχές ότι και αυτός είναι θύμα της απάτης. Οι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών και η 35χρονη Καλαματιανή θα απολογηθούν στην ανακρίτρια σήμερα. (Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ) -  dpuf

***  Η Καλαμάτα "πετάει ψηλά" από σήμερα…. Ξεκινούν τα αερόστατα 

Στην Καλαμάτα φέτος δημιουργήθηκε βάση αερόστατων από την αεροπορική εταιρεία Olympic Balloons με τις πτήσεις να ξεκινούν πάνω από τη Μεσσηνία από σήμερα και να έχουν διάρκεια ως τις 30 Οκτωβρίου. Οι πτήσεις θα γίνονται καθημερινά και η πίστα απογείωσης-προσγείωσης θα είναι το γήπεδο των πρώην Σφαγείων στη δυτική παραλία της πόλης. «Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχουμε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα», αναφέρει ο δήμαρχος τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένες πτήσεις, που έχουν προγραμματιστεί, συνδέονται με την έλευση τουλάχιστον 7.000 Σκανδιναβών (μόνο μέσα στο Μάιο) στην Πελοπόννησο. «Μέσα στο πακέτο της έλευσής τους θα υπάρχει σύνδεση του Costa Navarino με την πόλη της Καλαμάτας με αερόστατα και επίσης θα κάνουν διαδρομές στο μεσσηνιακό κόλπο με δύο καραβάκια. Φυσικά και τα αερόστατα και τα καραβάκια θα μπορεί να χρησιμοποιεί και ο κάθε τουρίστας ή κάτοικος της πόλης μας», αναφέρει ο κ. Νίκας τονίζοντας ότι τους υπόλοιπους μήνες του καλοκαιριού θα αυξηθεί η έλευση των Σκανδιναβών και πολλών ακόμη Ευρωπαίων τουριστών που έχουν κλείσει διαμονή με γκρουπ και μεμονωμένα σε πάρα πολλά ξενοδοχεία της Πελοποννήσου. Παράλληλα με τα αερόστατα, θα δρομολογηθεί τουριστικό πλοιάριο για περιήγηση στο Μεσσηνιακό Κόλπο, με εξασφαλισμένη πελατεία, κυρίως από Σκανδιναβούς. Α.Π. -

***  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα  
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου  Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα έχουν προγραμματιστεί, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης, από την κατασκευάστρια εταιρεία, στην περιοχή της σήραγγας Νεοχωρίου.
Οι ρυθμίσεις αυτές, που αποσκοπούν στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και στην αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού, περιλαμβάνουν το τμήμα μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 135,5 και 134,8 (σήραγγα Νεοχωρίου και κατεύθυνση προς Αθήνα) και ειδικότερα από τη Δευτέρα (16/5) έως και την Παρασκευή (20/5) η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από παράκαμψη μίας λωρίδας κυκλοφορίας σε ανοικτή οδό (εκτός σήραγγας).
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν.

***  Η Ουκρανία νικήτρια της Eurovision (βίντεο)  
Με έντονο πολιτικό μήνυμα, το τραγούδι της Ουκρανίας αναδείχθηκε πρώτο στο φετινό 61ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.
Οι Minus One που εκπροσώπησαν επάξια την Κύπρο τραγούδησαν 14οι κατά σειρά, μετά την Αυστραλία. Η Κύπρος πήρε 96 βαθμούς και τερμάτισε 21η.
Το τραγούδι της Τζαμάλα, «1944», το οποίο αναφέρεται στον ξεριζωμό των Τατάρων της Κριμαίας στα τέλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, προκάλεσε την οργή της Ρωσίας. Σε μουσική και στίχους της δικούς της, το «1944» αναφέρεται τα γεγονότα που έλαβαν εκείνη την εποχή στην Κριμαία. Αν και το τραγούδι δεν αναφέρεται ευθέως στα γεγονότα της επαναπροσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, τόσο η επιλογή, όσο και οι δηλώσεις των δημιουργών του και πολιτικών της Ουκρανίας, έδωσαν πολιτική διάσταση στη συμμετοχή. Η ίδια η τραγουδίστρια έχει να επισκεφθεί την οικογένειά της εδώ και δύο χρόνια λόγω του πολέμου.
Η τραγουδίστρια παρέλαβε το βραβείο της από τον περσινό νικητή από τη Σουηδία, τον Μανς Ζεμερλόου. Η Ουκρανία είχε κερδίσει τον διαγωνισμό και το 2004 με τη Ρουσλάνα.
Το τραγούδι της Ουκρανίας συγκέντρωσε από τις εθνικές επιτροπές και από το κοινό 534 βαθμού και ακολούθησαν η Αυστραλία με 511 βαθμούς και η Ρωσία με 491 βαθμούς. Με βάση την πρώτη ψηφοφορία, εκείνη των κριτικών επιτροπών, πρώτη αναδείχθηκε η Αυστραλία, ακολούθησαν η Ουκρανία, η Γαλλία, η Μάλτα και η Ρωσία. Όλα όμως άλλαξαν όταν προστέθηκαν οι ψήφοι των τηλεθεατών που διαμόρφωσαν την τελική πεντάδα.
Οι οικοδεσπότες, Μανς Ζεμερλόου και Πέτρα Μέντε, καλωσόρισαν το κοινό από την Ευρώπη την Αυστραλία και την Κίνα, αλλά και από τις ΗΠΑ, όπου φέτος μεταδόθηκε για πρώτη φορά ο διαγωνισμός από το δίκτυο Logo. Στην Ελλάδα την παρουσίαση μέσω των συχνοτήτων της ΕΡΤ έκαναν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.
Ο αμερικανός Τζάστιν Τίμπερλέικ ήταν η έκπληξη των διοργανωτών, που ανέβηκε στη σκηνή του Globe Arena στον τελικό του διαγωνισμού της Eurovision για να ερμηνέυσει δύο τραγούδια του: το "Rock Your Body" και το ολοκαίνουργιο "Can't Stop the Feeling".
~   Για  πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision η Ελλάδα δεν συμμετείχε στον τελικό της Eurovision επειδή αποκλείστηκε στον ημιτελικό.
Από φέτος, άλλαξε ο τρόπος που παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα, προκειμένου να εντείνουν την αγωνία για τον νικητή ως το τέλος του διαγωνισμού. Η ανακοίνωση της βαθμολογίας έγινε σε τρία στάδια: Στο πρώτο, τα τηλεοπτικά δίκτυα των 42 χωρών που συμμετείχαν ανακοίνωσαν τους βαθμούς, από έναν ως δέκα, που έδωσαν οι κριτικές τους επιτροπές επαγγελματιών. Στη συνέχεια αυτές οι κριτικές επιτροπές έδωσαν τους 12 βαθμούς τους. Τέλος στο τρίτο στάδιο, η διοργανώτρια αρχή προσέθεσε τους βαθμούς από κάθε χώρα μέσω της ψηφοφορία των τηλεθεατών (televoting), ξεκινώντας από τον υποψήφιο που συγκέντρωσε τους λιγότερους και φτάνοντας σε αυτόν που έλαβε τους περισσότερους. Η αλλαγή χαρακτηρίστηκε ως «η μεγαλύτερη που γίνεται ποτέ από τότε που εισήχθη το σύστημα των 12 βαθμών πριν από περισσότερα από 40 χρόνια».
Η τελική κατάταξη:

in.gr
Video: LIVE - Jamala - 1944 (Ukraine) at the Grand Final of the 2016 Eurovision Song Contest  , https://youtu.be/B-rnM-MwRHY  .-  

*** Διημερίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη 

        Για τις νεότερες εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια μάστιγα του σακχαρώδη διαβήτη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν χθες και σήμερα στην Καλαμάτα, ο ιατρικός κόσμος αλλά και το ευρύτερο κοινό. Συγκεκριμένα, στο ξενοδοχείο Filoxenia θα διεξήχθη διημερίδα, με τη πρώτη μέρα να απευθύνεται σε γιατρούς και τη δεύτερη σε κάθε ενδιαφερόμενο. Χθες, τις ώρες 10:30 - 14:00 και 18:30 - 21:30, πραγματοποιήθηκε επιστημονική ημερίδα για τους γιατρούς και τους επαγγελματίες Υγείας, ενώ σήμερα από 10:30 έως 14:30, θα ακολουθήσει η ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό, όπου θα παρουσιαστούν τα εξής θέματα: • «Γαστρεντερικός σωλήνας: ο “τροχονόμος” της εκκρίσεως της ινσουλίνης από το πάγκρεας», από τον πρόεδρο του Ε.ΚΕ.ΔΙ., καθηγητή Σωτήριο Α. Ράπτη • «Διαβήτης και παθήσεις του οφθαλμού», από τον Νικόλαο Π. Ματθαίου • «Διαβήτης κύησης», από την Γεωργία Α. Αργυρακοπούλου • «Υπογλυκαιμία στο διαβήτη: πρόληψη και αντιμετώπιση» από τον καθηγητή Ν. Λ. Κατσιλάμπρο • «Η αναγκαιότητα της γρήγορης επίτευξης της ευγλυκαιμίας στην πρόληψη των επιπλοκών του διαβήτη», από τον Παναγιώτη Γ. Χαλβατσιώτη • «Οι ανάγκες και τα προβλήματα των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη στην Ελλάδα» από την Α. Σ. Καρούνου. Θα ακολουθήσει γενική συζήτηση με τη συμμετοχή του ακροατηρίου. Την διημερίδα διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.) σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Ιατρικής Επιμόρφωσης (Ε.Α.Ι.Ε.), την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών (European Academy of Sciences and Arts - E.A.S.A.), το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Υγείας της E.A.S.A. (E.I.H.), τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους και τα κατά τόπους Εξωτερικά Διαβητολογικά Ιατρεία και Διαβητολογικά Κέντρα. - 

***  Ομαδική έκθεση στο Καλλιτεχνικό Στέκι (φωτογραφίες)    
    
Οι δάσκαλοι των εργαστηρίων εκθέτουν έργα τους με σκοπό τα έσοδα από τις πωλήσεις να διατεθούν για να στηριχτεί ο πολιτιστικός σύλλογος "Καλλιτεχνικό Στέκι", ώστε  να συνεχίσει την πολιτιστική του δράση στην πόλη μας.
Στα εγκαίνια που έγιναν την Παρασκευή 13 Μαΐου, παρουσιάστηκε το μουσικό σχήμα «Ήχος του Νότου» που ερμήνευσε γνωστές ελληνικές αλλά και ξένες επιτυχίες. Επίσης προσφέρθηκαν 7 έργα, κατόπιν κλήρωσης, σε 7 τυχερούς.
Παράλληλα, βραβεύτηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε το Καλλιτεχνικό Στέκι σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Επίσης, εκτίθεται μια επιλογή έργων των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Οι εκθέσεις είναι επισκέψιμες τις ώρες από 10:00π.μ. – 1:00μ.μ. και από 7:00μ.μ. -11:00μ.μ. Α. Π.

***  20χρονος πήγε να πετάξει για Λονδίνο και βρέθηκε στα κρατητήρια      
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Παλαιστίνης, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του ανωτέρω αλλοδαπού, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Λονδίνο Αγγλίας, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό του έγγραφο ήταν προφανώς πλαστό.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα διαβατήριο Αρχών Κουβέιτ.
 Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

***   24χρονος συνελήφθη στην Καλαμάτα με πλαστά χαρτονομίσματα
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 24χρονος γιατί κατείχε τέσσερα  χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας, τα οποία κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

 ~

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  «Φενέρ» και ΤΣΣΚΑ στη «μάχη» για το τρόπαιο της Euroleague
Ομπράντοβιτς εναντίον Ιτούδη
Το τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο μπάσκετ διεκδικούν τον βράδυ της Κυριακής (21:00 ΕΡΤ1 και Novasports1) ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Φενέρμπαχτσε στη «Mercedes-Benz Arena» του Βερολίνου στον τελικό της Euroleague. Ο τελικός αυτός έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα, αφού είναι δάσκαλος κόντρα στο μαθητή, καθώς ο Ιτούδης ήταν για χρόνια βοηθός του Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού.
Η ΤΣΣΚΑ χρειάστηκε να περάσει το εμπόδιο της Λοκομοτίβ Μόσχας του Γιώργου Μπαρτζώκα για να φτάσει στον μεγάλο τελικό, ενώ από την άλλη πλευρά η «Φενέρ» με τον Κώστα Σλούκα να κάνει φοβερό παιχνίδι χρειάστηκε την παράταση για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λαμποράλ Κούτσα που είχε για μια ακόμα φορά σε μεγάλη μέρα τον Γιάννη Μπουρούση.
«Φυσικά είμαι χαρούμενος που θα βρεθώ στον τελικό για πρώτη φορά με τη Φενέρ. Ξέρω πως οι οπαδοί μας θα σταθούν στο πλευρό μας. Σεβόμαστε την ΤΣΣΚΑ. Σπουδαία ομάδα που έπαιξε καλό μπάσκετ και με σπουδαίο προπονητή», είπε μεταξύ άλλων ο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα.
Για τη σχέση του με τον προπονητής της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρη Ιτούδη: «Με τρέλαινε κάποια φορά σε προπονήσεις ή αγώνες, αλλά είχε δίκιο. Δεν τον αντιμετώπιζα ως βοηθό προπονητή, αλλά σαν κάτι ξεχωριστό, σαν κανονικό προπονητή, όπως είναι σήμερα».
Από την πλευρά του ο έλληνας τεχνικός δήλωσε: Η Φενέρ είναι μια ομάδα που τα έχει όλα. Έχουν ψηλό σχήμα και φυσικά έχουν και τον Ζέλικο, που έχει παίξει τόσα φάιναλ-φορ. Ξέρουμε όμως γιατί είμαστε εδώ. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί».
Νωρίτερα, στις 18:00, Λαμποράλ Κούτσα και Λοκομοτίβ Κουμπάν αγωνίζονται στον «μικρό» τελικό για τη 3η θέση της διοργάνωσης.  Newsroom ΔΟΛ

***  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης  84-68 .- ^
Στους τελικούς ο ΠΑΟ, ξεπέρασε τον Άρη και συναντάει τον ΟΣΦΠ
Διαιτητές: Κορομηλάς, Πουρσανίδης, Μάνος
Τα δεκάλεπτα: 24-14, 40-28, 57-48, 84-68
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 4, Φώτσης, Καλάθης 15 (2), Ουίλιαμς 15 (1), Χάντερ, Ραντούλιτσα 9, Παππάς, Φελντέιν 23 (4), Διαμαντίδης 2, Γκιστ 16, Χέινς.
ΆΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Ουάιτ 17 (3), Ουότερς 10, Μούρτος 10 (2), Σίμτσακ, ΜακΝιλ 18 (3), Ξανθόπουλος, Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς 9 (1), Φλιώνης, Ζάρας 2, Κοέν 2.
~* Τα   αποτελέσματα της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχουν ως εξής:
1οι ΑΓΩΝΕΣ (4/5/2016)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 93-58 (1-0)
Παναθηναϊκός-Άρης 85-79 (1-0)
 2οι ΑΓΩΝΕΣ (6/5/2016)
Παναθηναϊκός-Άρης 74-60 (2-0)
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 80-67 (2-0)
 3οι ΑΓΩΝΕΣ (9-10/5/2016)
Άρης-Παναθηναϊκός 77-68 (1-2)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 75-89 (0-3)
 * Προκρίθηκε στους τελικούς ο Ολυμπιακός
* Στους «μικρούς» τελικούς η ΑΕΚ
4ος ΑΓΩΝΑΣ (11-12/5/2016)
Άρης-Παναθηναϊκός 56-50 (2-2)
 5ος ΑΓΩΝΑΣ (14/5/2016)
Παναθηναϊκός-Άρης 84-68 (3-2)
* Προκρίθηκε στους τελικούς ο Παναθηναϊκός
* Στους «μικρούς» τελικούς ο Άρης

***   Το   Πρόγραμμα του φάιναλ φορ της Euroleague έχει ως εξής:
Ημιτελικοί (Παρασκευή 13/5)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας–Λοκομοτίβ Κουμπάν (19:00)
Φενέρμπαχτσε–Λαμποράλ Κούτσα (22:00)
 *και οι δύο αγώνες θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη από ΕΡΤ1 και Novasports1
«Μικρός» τελικός (Κυριακή 15/5, 18:00)
Τελικός (Κυριακή 15/5, 21:00)

*** Στο Ευρωμπάσκετ  χθές Παρασκευή 13/04/2016  :
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ  -ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ Κουμπάν  88-81  .- ^

ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ - ΛΑΜΠΟΡΑΛ Κούστα  88-77 .- {Στην παράταση} .-

 Αύριο Κυριακή , 15  Μαϊου 2016 :
Στο μικρό τελικό : ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ -ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ  85-75 -.^

Στον Τελικό Κυριακή 15/05/2016  :
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2016
ΤΣΣΚΑ  Μόσχας- ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ Τουρκίας  κ.α.  83-83 , (50-30) .-  101-96 .- ^
Τα  δεκάλεπτα  :  22-20 , 50-30  , 69-53 , 83-83 ,στην παράταση  : 101-96 .-^
~* Η  ΤΣΣΚΑ  για 7η  φορά  πρωταθλήτριας Ευρώπης στο Μπάσκετ . !
~* Είναι ο 2ος  Έλληνας προπονητής που κερδίζει  Ευρωπαϊκό τίτλο , ο έλληνας Δημήτρης Ιτούδης ! μετά τον Μπαρτζώκα .- Και ο πρώτος με ξένη ομάδα .-
~*  Οι επτά  πρώτες «χρυσές» χρονιές της «ομάδας του στρατού» ΤΣΣΚΑ ήταν το 1961, το 1963, το 1969, το 1971, το 2006  το 2008  και το  2016 με 14 σάρες (δεκατέσσαρες) παρουσίες σε ΦΑΙΝΑΛ-ΦΟΡ από τις 15  δεκαπέντε  .-
~* Στους Τελικούς Η ΤΣΣΚΑ ! είχε χάσει το τρόπαιο το 2009 από τον Παναθηναϊκό , το 1012 από τον Ολυμπιακό και το 2014 από την Μακάμπι Τ.Α. - !
~* Πλέον, η ΤΣΣΚΑ ανέβηκε στη 2η θέση του πίνακα των ομάδων με τους περισσότερους τίτλους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με 7, πίσω από την πρώτη Ρεάλ Μαδρίτης με 9, αφήνοντας στην 3η θέση τον Παναθηναϊκό με 6 αστέρια.
~* H νύχτα της 15ης Μαϊου 2016 θα μείνει στην ιστορία και για έναν ακόμη λόγο, αφού ο «μαθητής» Δημήτρης Ιτούδης όχι μόνο νίκησε το «δάσκαλό» του επί 13 σεζόν στον Παναθηναϊκό, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αλλά... έβαλε τέλος και σε μία παράδοση 8 νικών σε ισάριθμους τελικούς για τον Σέρβο πολυνίκη προπονητή της διοργάνωσης με 8 τίτλους.
~* Ο Κάιλ Χάινς κατέκτησε τον 3ο τίτλο του Euroleague, μετά τους "back to back" με τον Ολυμπιακό (2012, 2013). Έξι αποτυχημένες προσπάθειες είχε ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Μίλος Τεόντοσιτς (2009, 2010 με Ολυμπιακό και 2012, 2013, 2014 και 2015 με ΤΣΣΚΑ) πριν ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

***   Δύο γήπεδα μπάσκετ, μια στεφάνη   
Μπορεί από το Δήμο Καλαμάτας να γίνονται προσπάθειες για να συντηρηθούν ή να δημιουργηθούν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά κάτι τέτοιο δε φαίνεται να συμβαίνει στα υπαίθρια γήπεδα του μπάσκετ στην Τέντα.
Στο ένα γήπεδο έχουν αφαιρεθεί εντελώς οι μπασκέτες, ενώ στο άλλο υπάρχει στεφάνη μόνο σε ένα. Προφανώς είναι για μονό...
Καλό θα είναι να γίνει μια παρέμβαση στο σημείο, γιατί οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι απαραίτητες και, μάλιστα, «δίνουν ζωή» σε ένα μεγάλο χώρο, που δυστυχώς «έχει παραγκωνιστεί».
Π.Μπ. 

*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ
Κυριακή 15/05/16
 07:00 FOX Sports
Sharks - Knights
NRL
 13:00 OTE Sport 2 HD
Μάλαγα - Λας Πάλμας
La Liga
 15:00 OTE Sport 5 HD / ΕΡΤ2
Formula 1: GP Ισπανίας
Αγώνας
17:00 OTE Sport 8 HD
Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας
Premier League
 17:00 OTE Sport 7 HD
Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ
Premier League
 17:00 OTE Sport 5 HD
Νιουκάστλ - Τότεναμ
Premier League
 17:00 OTE Sport 4 HD
Άρσεναλ - Άστον Βίλα
Premier League
 17:00 OTE Sport 3 HD
Σουόνσι - Μάντσεστερ Σίτι
Premier League
 17:00 OTE Sport 2 HD
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπόρνμουθ
Premier League
 17:00 OTE Sport 1 HD
Τσέλσι - Λέστερ
Premier League
 17:30 ΕΡΤ2
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
18:00 OTE Sport 6 HD
ATP Masters
Ρώμη, τελικός
18:00 ΕΡΤ1 / Novasports 1
Euroleague Final-4
Μικρός τελικός: Λαμποράλ Κούτσα - Λοκομοτίβ Κούμπαν
19:00 Novasports 4
Ζενίτ - Λοκομοτίβ Μόσχας
Πρωτάθλημα Ρωσίας
19:00 Novasports 3
Μπράγκα - Σπόρτινγκ
Πρωτάθλημα Πορτογαλίας
19:00 OTE Sport 7 HD
Τζένοα - Αταλάντα
Serie A
 19:00 OTE Sport 3 HD
Έμπολι - Τορίνο
Serie A
 19:00 OTE Sport 1 HD
Κιέβο - Μπολόνια
Serie A
 19:15 ΕΡΤ2
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Τελικός 3μ. συγχρονισμένες γυναικών
20:00 FOX Sports
Cleveland Indians - Minnesota Twins
MLB
 20:30 OTE Sport 5 HD
Ράγιο Βαγιεκάνο - Λεβάντε
La Liga
 20:30 OTE Sport 8 HD
Σπόρτινγκ Χιχόν - Βιγιαρεάλ
La Liga
 20:30 OTE Sport 2 HD
Μπέτις - Χετάφε
La Liga
 20:30 Novasports 2
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Super League playoffs
 21:00 ΕΡΤ1 / Novasports 1
Euroleague Final-4
Τελικός: Φενέρμπαχτσε - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
21:45 OTE Sport 7 HD
Ουντινέζε - Κάρπι
Serie A
 21:45 OTE Sport 3 HD
Παλέρμο - Βερόνα
Serie A
 21:45 OTE Sport 1 HD
Λάτσιο - Φιορεντίνα
Serie A
 22:30 OTE Sport 4 HD
Τορόντο Ράπτορς - Μαϊάμι Χιτ
NBA playoffs
Newsroom ΔΟΛ
 
*** Αποτελέσματα και βαθμολογία:
1η αγωνιστική (Τετάρτη 11/5/2016)

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 1-1
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1
Η ειδική βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής:
1. ΠΑΟΚ 4
2. Παναθηναϊκός 4
3. ΑΕΚ 2
4. Πανιώνιος 1
 2η αγωνιστική (15/05)

ΑΕΚ - Πανιώνιος (Δεν έχει οριστεί) Αναβλήθηκε
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 20:30  1-1 .- ^

Live ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (1-1) στη σέντρα της 2ης «στροφής»
 ~  Παναθηναϊκός -ΠΑΟΚ    1-1   , (0-0) .- ^
Τα  γκόλ  : 46΄Μπέργκ , 49΄Χαρίσης
Διαιτητές : ο Γιώργος Κύζας του Συνδέσμου Δράμας, με βοηθούς τους Ηλία Αλεξέα (Μεσσηνίας) και Ιωάννη Τουμπακάρη (Αθηνών), ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης).
Διαιτητής: Γ. Κύζας (Δράμας)
Κίτρινες: Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης- Μαλεζάς, Τζαβέλλας
Κόκκινες: 20' Τζιόλης
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής (78΄ Καλτσάς), Λέτο, Αμπέντ (60΄ Μπουμάλ), Μπεργκ, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μέστο, Μολέδο.
ΠΑΟΚ (Βλ.Ιβιτς): Γλύκος, Λέοβατς, Τζιόλης, Μακ (60΄ Ζάιρο, 68΄λ.τ, Σκόνδρας), Μαλεζάς, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Ροντρίγκες (79΄ Μυστακίδης), Τζαβέλλας, Αθανασιάδης, Κίτσιου.

*** Για την Άνοδο στη Γ΄Εθνική στο ποδόσφαιρο ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ Γ΄ΕΘΝΙΚΗ 13ος ΟΜΙΛΟΣ:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Γυθείου - ΔΟΞΑ  Μεγαλόπολης  0-3 .- ^
Τα γκόλ : 10΄ Ν. Λυμπερόπουλος , 60΄ αυτογκόλ Νάκος , 81΄ Αντωνάκος .-
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου - Α.Ε. Λέρνας     1-0 .- ^
Το γκόλ : στο 69΄ ο Γραμματικόπουλος .
 Τσικλητήρας Πύλου (Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας): Φώτης Μίντζηρας, Δούνιας, Μπίζος, Ανταλής, Μπαστακός, Κυριαζόπουλος, Τόνι Χοτζάι, Σωτήρης Τσάτσος, Γραμματικόπουλος, Δημήτρης Μικελάτος και Φώτης Διακουμής.
Α.Ε. Λέρνας (Ε.Π.Σ. Αργολίδος): Κατσαούνης, Ζίου, Ι. Διαμαντής, Λαζάρου, Ν. Κατσίρης, ΙΙ. Διαμαντής,  Κατσίρης, Αντωνιάδης, Κοσμάς, Γιάννος, και Κιρβιλάτζε.
~* ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ ΣΤΗ ΠΥΛΟ: Ο γκολκίπερ της Α.Ε. Λέρνας Κστσαούνης φανερά εκνευρισμένος με τη λήξη του ματς ξέσπασε στα αποδυτήρια του Τσικλητήρα σπάζοντας τα τζάμια, αλλά με την επέμβαση αστυνομικών και των ποιο ψύχραιμων δόθηκε τέλος στο άτυχο συμβάν...
~**  Επόμενη αγωνιστική
(Τετάρτη 18/05 ( 17:000)
Δόξα Μεγαλόπολης-Τσικλητήρας Πύλου
Ένωση Λέρνας-Ολυμπιακός Γυθείου

*** Στα  Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου :
~*   Πρωταθλήτρια στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα!
~*  Στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας Η Μπενφίκα !
~* Η Μπριζ κατέκτησε το πρωτάθλημα Βελγίου !
 ~*  Η Μπεσίκτας πρωταθλήτρια στην Τουρκία !
~* Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πρωταθλητής στην Ελλάδα !
~*  Η ΛΕΣΤΕΡ  πρωταθλήτρια στην Αγγλία  !
~* Η Γιουβέντους πρωταθλήτρια στην Ιταλία !
~*
 
 BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :   
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4.710 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2.949 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2.955  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.609  βίντεο   .-  
 --------------------------------------
   
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
 -------------------------------------------------------               

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΜΑΪΟΥ  2016 :
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  01 Μαϊου  2016 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ΠΑΣΧΑ : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-01-2016.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  02  Μαϊου  2016   :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-02-2016.html .-  
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 30 Απριλίου και 01 Μαϊου 2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/30-01-2016.html .-
~  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03  Μαΐου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-03-2016.html.  .- 


~

~ Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Μαϊου 2016   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-10-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  11 Μαϊου  2016   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-11-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημερώσεις Πέμπτη 12  Μαϊου 2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-12-2016.html .-  

 ~ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ μέσα από φωτογραφίες Σάββατο  14  Μαϊου 2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/05/14-2016.html .-  
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  14 Μαϊου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-14-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  15  Μαϊου  2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-15-2015.html .-
~