~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Κυριακή, 1 Μαΐου 2016

Η Εφημερίδα μας Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 01 Μαϊου 2016 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΣΧΑ

 Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  01 Μαϊου  2016 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ΠΑΣΧΑ  :
 ~ ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ  !,,,,,  ΑΛΗΘΩΣ  Ανέστη ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ !

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ  και  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !!
~
~* Είπε ο Αββάς Ισαάκ: «Δεν επέτρεψα να μπεί ποτέ σ’ αυτό το κελλί λογισμός εναντίον κάποιου αδελφού μου, που να με στενοχώρησε. Αλλά φρόντισα και να μην αφήσω και κάποιον αδελφό να πάει στο κελλί του έχοντας λογισμό εναντίον μου». Γεροντικόν

***  ΑΝΑΣΤΑΣΗ στο Αρφαρά Μεσσηνίας μέσα από ερασιτεχνικά Βίντεο  2016 :
  ~ΑΝΑΣΤΑΣΗ στους Αγίους Θεόδωρους Αρφαρών 30/4 - 01/05/2016 : https://youtu.be/EfB99r9HWjk .-

~Ανάσταση στο Αρφαρά 1- 5-2016 Ακρόαση Ι. Ευαγγελίου : https://youtu.be/YZjEzqLt3RY .-

~Ανάσταση στό Αρφαρά 1/5/2015 προσκύνημα Ι Ευαγγελίου : https://youtu.be/yCPPk_V3muI  .-

~ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ  Ανάσταση 1η στο Αρφαρά 1/5/2016 : https://youtu.be/apq8hmtOVUg  .-

~Θεία Λειτουργία 1ης Ανάστασης  1/5/2016 στο Αρφαρά : https://youtu.be/JDxDLuMXMgE  .-

~1η Ανάσταση στο  Αρφαρά 30/4/2016 ο ιερέας πρός περίβολο εκκλησίας: https://youtu.be/lqMj29pglqc  .-

~ Θεία Λειτουργία  μετά την    Ανάσταση Ι Ν  Αγίων Θεοδώρων Αρφαρά 1-5-2016 : https://youtu.be/sDsb_2ly1l8 .-

~ Ακολουθεία Θείας Λ.  1ης  Ανάστασης στο Αρφαρά 1/5/2016 :
https://youtu.be/WZ0s6WMk6T4 .-~*  Ἦχος πλ. α'
- Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν, θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι, ζωὴν χαρισάμενος
Χριστός Ανέστη , https://youtu.be/8ZSyTUsdpu0  .-

1 Μαΐου1. Προφήτου Ιερεμίου. Ιερομάρτυρος Βατά πρεσβυτέρου, του Πέρσου. Μαρτύρων Σάβα και Φιλοσόφου. Οσιομαρτύρων Ακακίου (1) του εκ Νιβόρης Θεσσαλονίκης (†1813), Ευθυμίου του εκ Δημητσάνας (†1814) και Ιγνατίου του εκ παλαιάς Ζαγοράς (†1814), Παναρέτου επισκόπου Πάφου, του θαυματουργού (†1791). Οσίων Ισιδώρας, Μιχαήλ, Νικηφόρου του Χίου (1) (†1821), Σάββα επισκόπου Δαφνουσίας και Παφνουτίου του Ρώσου.
(1) Ο όσιος Ακάκιος, καταγόταν από το Νεοχώριο της Θεσσαλονίκης και το κοσμικό του όνομα ήταν Αθανάσιος. Σε μικρή ηλικία εξισλαμίσθηκε με τη βία στην Κωνσταντινούπολη. Αργότερα όμως, μετανόησε για την πράξη του αυτή, εξομολογήθηκε και μετέβη στο Άγιο Όρος, όπου εκάρη μοναχός και έλαβε το όνομα Ακάκιος. Μετά από αρκετά χρόνια επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη με ενδόμυχο πόθο να μαρτυρήσει για την πίστη του και για το λόγο αυτό ποδοπάτησε το τούρκικο φέσι του, μπροστά στον ιεροδικαστή αποκήρυξε το Ισλάμ και με παρρησία και σθένος ομολόγησε τη Χριστιανική του πίστη. Υπέστη φρικτά βασανιστήρια και τελικά αποκεφαλίστηκε στην Κωνσταντινούπολη την 1η Μαΐου 1815,κερδίζοντας την αιώνια αναγνώριση της Εκκλησίας και τον αμαράντινο της δόξης στέφανο.

  (2) Ο όσιος Νικηφόρος, γεννήθηκε στο Καρδάμυλα της Χίου το 1750 από ευσεβείς γονείς και το αρχικό του όνομα ήταν Γεώργιος. Σε νεαρή ηλικία οι γονείς του τον αφιέρωσαν στην Εκκλησία για να τον σώσουν από την αρρώστια του λοιμού. Εν συνεχεία εισήλθε στη Νέα Μονή, εκάρη μοναχός και έλαβε το όνομα Νικηφόρος. Διακρίθηκε για τούς μοναχικούς τους αγώνες, αλλά και για την ευφυΐα και τη φιλομάθειά του. Για το λόγο αυτό, οι Πατέρες της Μονής τον έστειλαν στη Χώρα για να συνεχίσει τις σπουδές του, υπό την επίβλεψη του περίφημου διδασκάλου Νεοφύτου του Καυσοκαλυβίτου. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, δίδαξε ως δάσκαλος στη σχολή αυτή έως το 1802 επί σχολαρχίας Αθανασίου του Πάριου. Ανέλαβε την Ηγουμενία και συνέγραψε την ιστορία της. Λόγω της ακαταστασίας στην Ι. Μονή και των ποικίλλων αντιδράσεων των πατέρων, απομακρύνθηκε από αυτή και κατέφυγε στο Μεστά, στο μονύδριο του Αγ. Γεωργίου, όπου μόναζε και ο Ιωσήφ από τα Άγραφα. Εκοιμήθη ειρηνικά το 1821.  ~
Σήμερα 01/05/2016 εορτάζουν:
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ, Προφήτης Ιερεμίας, Άγιοι Ακάκιος ο Οσιομάρτυρας από το Νεοχώρι Θεσσαλονίκης, Ευθύμιος ο Πελοποννήσιος και Ιγνάτιος ο νέος Οσιομάρτυρας

~

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
 
Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου

Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου
 
Κυριακή των Βαΐων

Κυριακή των Βαΐων
 
Ανάσταση του Λαζάρου

Ανάσταση του Λαζάρου
 
Άγιος Γλυκέριος ο γεωργός

Άγιος Γλυκέριος ο γεωργός
 
Σύναξη των Βοιωτών Αγίων

Σύναξη των

***  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!


~ Σε κάθε γωνιά του κόσμου, η Ορθοδοξία γιορτάζει το Άγιο Πάσχα!
Μακάρι το Αναστάσιμο Φως να γεμίσει με αγάπη και αισιοδοξία τις ζωές μας!
Ξημερώματα Κυριακής η Παναγία και η Μαρία η Μαγδαληνή πήγαν στον τάφο του Ιησού. Εκεί τις περίμενε Άγγελος Κυρίου και ανακοίνωσε ότι ο Ιησούς έχει αναστηθεί!
Στην Γαλιλαία, ο Χριστός εμφανίστηκε μπροστά στους μαθητές του και αφού τους ευλόγησε τους είπε να διδάξουν σε όλο τον κόσμο όσα τους δίδαξε. Τους είπε να βαφτίζουν όποιον πιστεύει σε εκείνον , εις το όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Οι μαθητές ακολούθησαν τις εντολές του και έτσι ο λόγος του Κυρίου συνεχίζει να υπάρχει μέχρι τώρα.
Η λαμπρή γιορτή του Πάσχα γιορτάζεται χαρμόσυνα σε όλον τον κόσμο, όπου υπάρχει Ορθοδοξία και αποτελεί την πιο φωτεινή ημέρα για την θρησκεία μας!
Ακολουθούν βίντεο με ύμνους: 1.-  ( ) ΥΜΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΘΡΟΝ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...ΨΑΛΛΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ-
~ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ...ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΗΜΕΡΑ ΛΑΜΠΡΥΝΘΩΜΕΝ ΛΑΟΙ...ΚΑΤΑΒΑΣΙΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ Η Θ΄ ΩΔΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΟΣ-ΥΜΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΘΡΟΝ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...
ΕΚΦΩΝΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΠΑΤΗΡ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ.
~*  https://youtu.be/5NOM-X0OnGk  .-

~* 2 . \  Αναστήτω ο Θεός - Πάσχα Ιερόν (Στιχηρά του Πάσχα) - Stamos ,
Αναστήτω ο Θεός... Πάσχα Ιερόν...
~  Ψάλλει ο π. Γεώργιος Στάμος, Πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.
μονταζ - επεξεργασία: Θωμάς Καραγεώργος.
Kείμενα: Θωμάς Καραγεώργος.
- Ήχος πλ.α΄.
Στιχ.α΄ Αναστήτω ο Θεός, και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού, και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν.
~ Πάσχα ιερόν ημίν, σήμερον αναδέδεικται, Πάσχα καινόν, Άγιον Πάσχα μυστικόν, Πάσχα πανσεβάσμιον, Πάσχα Χριστός ο λυτρωτής, Πάσχα άμωμον, Πάσχα μέγα, Πάσχα των πιστών, Πάσχα το πύλας υμίν, του Παραδείσου ανοίξαν, Πάσχα πάντας αγιάζον Πιστούς.
-  Στιχ β΄. Ως εκλείπει καπνός εκλιπέτωσαν, ως τήκεται κηρός από προσώπου πυρός.
~  Δεύτε από θέας, Γυναίκες ευαγγελίστριαι, και τη Σιών είπατε. Δέχου παρ' ημών, χαράς Ευαγγέλια, της Αναστάσεως Χριστού, τέρπου χόρευε, και αγάλλου, Ιερουσαλήμ, τον Βασιλέα Χριστόν, θεασάμενη εκ του μνήματος, ως νυμφίον προερχόμενον.
-  Στιχ.γ΄ Ούτως απολούνται οι αμαρτωλοί από προσώπου του Θεού και οι δίκαιοι ευφρανθήτωσαν.
~ Αι Μυροφόροι γυναίκες, όρθρου βαθέος, επιστάσαι προς το μνήμα του Ζωοδότου εύρον Άγγελον, επί τον λιθον καθήμενον, και αυτός προσφθεγξάμενος, αυταίς ούτως έλεγε. Τι ζητείτε τον ζώντα μετά των νεκρών; τι θρηνείτε, τον άφθαρτον ως εν φθορά; απελθούσαι κηρύξατε, τοις αυτού Μαθηταίς.
-  Στιχ.δ΄Αύτη η ημέρα, ην εποίησεν ο Κύριος, αγαλλιασώμεθα και ευφρανθώμεν εν αυτή.
~ Πάσχα το τερπνόν, Πάσχα Κυρίου Πάσχα, Πάσχα πανσεβάσμιον ημίν ανέτειλε, Πάσχα εν χαρά αλλήλους περιπτυξώμεθα, ω Πάσχα λύτρον λύπης και γαρ εκ τάφου σήμερον, ώσπερ εκ παστού, εκλάμψας Χριστός, τα γύναια χαράς έπλησε λέγων, Κηρύξατε Αποστόλοις.
~ https://youtu.be/DijU1uC7kpw  .-


***  Το Πασχαλινό μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου από την Καλαμάτα (βίντεο) 

Από το Ναό της Υπαπαντής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε το Πασχαλινό μήνυμα προς τον Ελληνικό λαό.
Aποχωρώντας από τον καθεδρικό ναό της Υπαπαντής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δήλωσή του ανέφερε:
«Η σταύρωση και η ανάσταση του Θεανθρώπου είναι για την Χριστιανοσύνη η θεία σπονδή, για την σωτηρία του ανθρώπου και της τελικής του καταξίωσης, ώστε να καταστεί εικόνα και ομοίωση του Δημιουργού του.
» Εύχομαι το ανέσπερο φως της ανάστασης του Κυρίου να δείξει σ' όλη την ανθρωπότητα, και ιδίως στην Ευρωπαϊκή μας οικογένεια, το δρόμο του μεγάλου χρέους όλων μας. Που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση του Ανθρώπου και ιδίως του πολλαπλώς πάσχοντος στην εποχή μας συνανθρώπου μας, όπως επίσης την υπεράσπιση της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του. Χριστός Ανέστη»
Video:  Μήνυμα Παυλόπουλου Καλαμάτα  , https://youtu.be/WBvz71RiIY4  .-

***  Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΘΗΣΑΥΡΟΣ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΤΡΕΜΟΥΝ…


~  Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί θέλουν να βάλουν χέρι στην Ελλάδα μας και να την κατακτήσουν; Τι μπορεί να θέλουν και ποιοι είναι οι λόγοι για την υποδούλωση μας, η οποία τα τελευταία χρόνια προωθείται ταχύτατα από τους υποτιθέμνους συμμάχους μας.
Σας παρουσιάζουμε μερικούς από τους λόγους αυτούς:
-Αρχικά η Ελλάδα ελέγχει έκταση όση η Γερμανία και η Αυστρία μαζί. Πρόκειται για 455.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιας και χερσαίας έκτασης, τα οποία ξεκινούν από την Αδριατική και φθάνουν μέχρι τον Λίβανο και την Κύπρο.
-Σε όλον τον πλανήτη ζουν περίπου 17.000.000 Έλληνες. Πρόκειται για Ελλαδίτες, Κύπριους, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινοπολίτες, Σμυρνιούς και πολλούς άλλους που έχουν φθάσει απ’ άκρη σ’ άκρη της γης και διαπρέπουν σε κάθε τομέα.
-Η Ελλάδα είναι 2η χώρα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις στην Ελβετία.
-Η χώρα μας διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές βιομηχανίες, αφού κάθε χρόνο καταφθάνουν 16.000.000 τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη.
-Διαθέτουμε 3 εξαιρετικά και υπερσύγχρονα ναυπηγεία, στα οποία κατασκευάζονται πλοία κάθε είδους.
-Διαθέτουμε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες αμαξωμάτων, καθώς στην Ελλάδα κατασκευάζονται κάθε είδους βαρέα οχήματα, όπως λεωφορεία και τραίνα.
-Είμαστε η πρώτη δύναμη της εμπορικής ναυτιλίας, καθώς διαθέτουμε περισσότερα από 2.400 υπεδεξαμενόπλοια και φορτηγά πλοία.
-Κατέχουμε τη 2η θέση στην παραγωγή πρόβειου γάλατος, την 3η θέση στην παραγωγή ελαιοκάρπου και ελαιολάδου και την Τρίτη θέση στην παραγωγή κρόκου, ακτινιδίων και ροδάκινων.
-Η Ελλάδα έχει τεράστιο όγκο ορυκτού πλούτου. Είμαστε η πρώτη χώρα σε νικέλιο, λευκόλιθο, υδρομαγνησίτη και περλίτη και δεκάδες άλλα ορυκτά. Επιπλέον έχουμε τεράστια αποθέματα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
-Διαθέτουμε την δεύτερη καλύτερη Πολεμική Αεροπορία και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό του ΝΑΤΟ, αμέσως μετά τις ΗΠΑ.
Έλληνες λοιπόν ψηλά το κεφάλι. Αναλύοντας τα δεδομένα καταλαβαίνουμε γιατί μας θέλουν αποδυναμωμένους. Η αλήθεια όμως είναι πως είμαστε ισχυρότατοι. Όσο δύσκολες μέρες κι αν έρθουν θα τα καταφέρουμε με ενότητα και υπερηφάνεια.

*** Παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας η Αναστάσιμη Λειτουργία στο Ναό της Υπαπαντής (φωτογραφίες βίντεο)     

 
 
 
 
 
 
 
Στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα παρακολούθησε την Αναστάσιμη Λειτουργία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Πλήθος πιστών είχαν φθάσει από νωρίς στο Ναό για να παρακολουθήσουν τη Λειτουργία της Ανάστασης στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος.
Video:   Ανάσταση Καλαμάτα 2016- Προκόπης Παυλόπουλος ,
 
 
 
***  Το έθιμο της «Αποκερασιάς» αναβιώνει στο Βασιλίτσι  
O Πολιτιστικός Σύλλόγος  Βασιλιτσιωτών "Η Φανερωμένη" διοργανώνει την αναβίωση του εθίμου της «Αποκερασιάς» , στον περίβολο του Αγίου Βασιλείου στο Βασιλίτσι την Κυριακή του Πάσχα, 1 Μαΐου 2016 και ώρα 5 μ.μ., με παραδοσιακή μουσική & χορό.
Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη, τους φίλους   και όλους τους συγχωριανούς να συμμετέχουν στην εκδήλωση. Επίσης, τις γυναίκες του χωριού που έχουν τοπικές φορεσιές (αλατζάδες) ή οποιαδήποτε άλλη παραδοσιακή ενδυμασία να προσέλθουν ντυμένες με αυτές.
 
*** Με συννεφιασμένο καιρό η Καλαμάτα θα γιορτάσει το Πάσχα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Κυριακή 1/5/2016 προβλέπεται αρχικά αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες, με αποτέλεσμα να προκληθεί κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα, ενώ είναι πιθανό να πέσουν και λασποψιχάλες. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/ -

***  Νίκος Τσικούρης-ο πιο παλιός σαϊτολόγος εν δράσει    

Κάθεται που λέτε ανακούκουρδα  ο τζες και συλλογιέται.
-Έ ρε μάγκες μου, τι είμαστε; Τίποτα του τίποτες. Σκόνη της σκόνης. Και μας λέει ο πάπας το «κέντρον της γης». Ο Άθρωπος δηλαδής. Κι όπως έλεγε κι ο σοφός μπάρμπα Νίκος ο Τσιφόρος, που τάξερε καλύτερα να πούμ’ «από τον άθρωπο ξεκινάει το βλέμμα και φτάνει στ’ αστέρια, από αυτόνε η ακοή και πιάνει το θρόισμα των φύλλων και τη μουσική του Μπάχ, από τον άνθρωπο ξεκινάνε οι πόθοι, ο φόβος του αύριο, η απληστία, το μίσος να καταστρέψει και η λαχτάρα να δημιουργήσει, ο αγώνας να διατηρηθεί. Στο δικό του στήθος, δεξιότερα από την καρδιά, νιώθει ένα τόσο δα πραγματάκι που είναι σαν πουλάκι από άνεμο και το λένε ψυχή και…θέλει δε θέλει το πιστεύει πως είναι το κέντρον της δημιουργίας του σύμπαντος και την ψωνίζει πως είναι σπουδαίος και μέγας,  και σκέπτεται μέσα από κείνο το μυστήριο ραντάρ που λέγεται υποσυνείδητο».
-Ναι ρε Εγώ είμαι το Παν. Μάλιστα Εγώ.
Και εκεί που απλώνεις μάγκα μου μπόι σα τη σκιά σου, έρχεται ο μασκαράς με την κόσσα και σου λέει.
-Για περάστε για  ένα μικρόν ταξίδιον.
-Με το παρντόν, δεν αντελήφθην, ξεροκαταπίνεις εσύ.
-Πεθαίνεις ρε, έλα μαζί μου, σου λέει άγρια σαν επιλοχίας καρατζόβας ο Οξωδότης.
-Συγνώμη κύριε, ποιος είστε, πως μου μιλάτε έτσι? Συνεχίζεις να κάνεις την κορόιδα.
-Αγόρι μου πάπαλα,  είσαι για να πεθάνεις, έχεις εισιτήριο για κάτω κόσμο, επιμένει ο Άλλος κουκουλωμένος με τη μπαντανία του Αρκά.
-Μα γιατί καλέ μου άνθρωπε, ρωτάς χαμοληλάτα και συνεχίζεις να το παίζεις παρθένα.
-Πού ζεις ρεεεε, ο Χάρος δεν καλεί με τις κλάσεις, οποιανού έρθει η ώρα έρχομαι αυτοπροσώπως ο ίδιος και τον παραλαμβάνω, σου απαντάει ο Αποτέτοιος.
-Ωχού τι πάθαμε!!!!!
 Και τότε σε πιάνει ένα σύγκρυο. Για κάτσε ρε. Εγώ θα είμαι πεθαμένος και τα λουλούδια θ’ ανθίζουνε την άνοιξη, οι πεταλούδες και τα χελιδόνια θα σπάνε πλάκα με τα αεροπλανικά τους, θα μυρίζουνε οι γαζίες και οι βασιλικοί ανακατεμένοι με τα γιασεμιά, τα κορίτσια με τα τσιτάκια τους  θα σουλατσάρουνε στο Τριανόν, οι φίλοι μου θα πίνουνε καφέ στον Λωτό και θα τρώνε ποικιλίες στο Κύμα, τα ντερβίσια θα ρίχνουνε σαΐτες και θ’ αμπολάνε αερόστρατα, θα μυρίζουνε τα σουβλατζίδικα, θα περπατάνε οι καλαματιανοί στο χιλιόμετρο και στη Ναυαρίνου, οι Νεδουσέοι θα φοράνε κουδούνες τραγίσες, τα κορίτσια του Μεσσηνιακού θα είναι στην πρώτη εθνική του βόλεϊ, η Πανάθα θα παίρνει το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο παντού, η πιτσιρικαρία θα γυμνάζεται στο στάδιο, ο Μπιτσάνης θα βάζει λουλουδοφωτογραφίες στα φέσιμπούκια, θα παίζει στην τηλεόραση για χιλιοστή φορά η παλιά ταινία «παιδί μου, είμαι μια καρακαηδόνα», οι φίλοι του Ταϋγέτου θα φυτεύουνε πεύκα, τ’ ασημόνερα θα κυλάνε,  οι αβέρτοι θα βουτάνε από το Τετράγωνο…κι εγώ σέκος? Και δεν έχω προκάμει ένα σωρό πράγματα. Ούτε τον άλλο σοφό τον μπάρμπα Νίκο τον Τσικούρη τον πιο παλιό σαϊτολόγο δεν έχω συναντήσει, που λέει ο λόγος.
-Μου πασάρεις τελευταία επιθυμία; σε ρωτάει ο Μπαντανίας. Και για να σπάσει πλάκα, σου πλασάρει την παρόλα.
-Αφού το ζήτησες, εντάξει. Παίρνεις προθανάτιο ρεπό μόνο για να συναντήσεις τον «Αλή Τσεκούρα». Μιλάς  και μόλις τελειώσεις έρχομαι και σε παίρνω, έχουμε ταξιδάκι αναψυχής. Μπουχαχαχαχαχαχα.
Και κάνει ένα μπράφ και γίνεται καπνός σαν το Πνεύμα που επισκέφτηκε τον Χόρν, κι αλίμονο στους νέους.
-Μάγκα μου την πάτησες, σκέφτεσαι. Τι τόθελες και ξεστόμισες για Τσικούρη. Αυτό ήτανε το πιο σπουδαίο που θάθελες να κάνεις; Αμάν τι πάθαμε. Τόσες εκκρεμότητες. Τι να κάνεις όμως. Τόπες; δεν τόπες;
 Αμέσως μετά βρίσκεσαι στο σπίτι του μπάρμπα Νίκου του Τσικούρη στου Ντελίμεμη. Ο Θρυλικός «Αλητσεκούρας», παιδιά, γυναίκα, γείτονες. Και σου λέει ιστορίες αντρίκιες για το μεράκι του, την Σαΐτα.
«Γεννημένος το ’34 είμαι. Ενός χρονού έπαθα πολυμελίτιδα. Παλιότερα ήμουνα καλύτερα, τώρα στις δυσκολίες. Αντέχω όμως και δεν το βάνω κάτω. Με όλα ασχολιέμαι. Ένας μπάρμπας μου είχε μπακάλικο εδώ στην Αιθαία και έφτιαχνε σαΐτες. Πέτρος Τσικούρης. Δίπλα ήταν καφενείο που συχνάζανε μεγάλοι και μικροί, κι ο πατέρας μου, θυμήθηκα σωρό τη μπαρούτη στο πάτωμα. Εφτά χρονού ήμουνα και ήθελα ν΄ανακατευτώ, καιγόμουνα. Μου αναθέσανε οι μεγάλοι μια δουλειά. Να πηγαίνω στους δρόμους και να μαζεύω τα πεταμένα πακέτα από τσιγάρα. Τα θέλανε για στούπωμα. Και αφού τους έφερνα πολλά μου δίνανε χαρτζιλίκι και πήγαινα ν’ αγοράσω «καψερούλια» (στραγάλια). Τους βοήθαγα και φτιάνανε στουπιά. Μόλις ήρθανε οι Γερμανοί φύγαμε από το χωριό και ήρθαμε στις Γουλιμίδες στην Καλαμάτα. Είχαμε ένα περβόλι. Ζήσαμε από κείνο. Όταν ήμουνα 10 χρονού μου δίνανε δυο γαϊδάρους φορτωμένους με σύκα και στάρι και πήγαινα στην αγορά στην Καλαμάτα να τα πουλήσω. Λίγο αργότερα αγοράσαμε ένα οικόπεδο στη Ράχη και φτιάξαμε σπίτι κοντά στου Κοντόπουλου, Σουλίου 15. Σα μεγάλωσα έφευγα και πήγαινα στο χωριό, δε μου άρεσε η Καλαμάτα.
Ένα Πάσχα αντρειευόμουνα γιατί στο χωριό ρίχνανε σαΐτες την Δευτέρα και όχι Κυριακή που τις ρίχνανε οι καλαματιανοί. Μια Μεγ. Παρασκευή, πριν παντρευτώ, κάποιος χτύπησε την πόρτα του σπιτιού μας. Ήταν ο μπάρμπα Θόδωρος ο Βαρκλαντής καπετάνιος σαϊτολόγος σε ραχιώτικο μπουλούκι. Αυτός γνώριζε πως ο πατέρας μου και ο μπάρμπας μου ανακατευόντουσαν με τις σαΐτες.
 –‘Ελα ρε Νίκο, μου λέει, ψόφησα.
 Ήτανε πολύ πιωμένοι μαζί με τον Πούλο που ήτανε μαζί του. Πάω σπίτι του, τι να δω. Είχανε φτιάξει μπαρουτοχαρμάνι τίγκα στο πετρέλαιο. Τόχανε μέσα σ’ ένα καζάνι και κλαίγανε τη μοίρα τους.
-Θα το φτιάξω  μπάρμπα Θόδωρα, του είπα.
-Άντε παιδάκι μου να φτιάξωμε καμιά καλή σαΐτα για τη Ράχη.
-Άντε τράβα στον Κοντόπουλο, του λέω, και φέρε μου μπλε χαρτί.
Πράγματι μου το έφερε, έβαλα το μπαρούτι πάνω του και το άπλωσα στο πεζοδρόμιο.
-Μόλις ασπρίσει μάζωχτο, του είπα και γέμα μια σαΐτα να δούμε.
Μέχρι τότε δεν είχα ανακατευτεί, αλλά επειδή από παιδάκι παρακολουθούσα προσεκτικά, ήξερα. Εκείνη τη χρονιά έριξα με την ομάδα Ράχης του Βαρκλαντή. Πήγανε ωραία όλες.
-Θα μπεις στην ομάδα μου, μου λέει ο μπάρμπα Θόδωρος.
-Μπάρμπα Θόδωρε θα δω , του είπα, γιατί σκέβομαι να φτιάξω δική μου ομάδα.
-Πράγματι την άλλη χρονιά έκανα ομάδα με τους Πετροπουλέους-10 άτομα- και τον Πούλο Λαγιάκο. Η μάνα μου ήτανε μανάβισσα και γνωρίζαμε τον Πούλο που ήτανε της αγοράς. Τότε για να πάρεις μπαρούτι σου δίνανε στο Δημαρχείο διατακτική και πήγαινες στα συνεργαζόμενα οπλοπωλεία και έπαιρνες. Εγώ πήγαινα στου Μαντηλάρη. Εμένα μου κάνανε μουτσουτσούνια γιατί οι άλλοι καπετανέοι λέγανε πως έχω έδρα στο χωριό. Πήγα όμως στον  Δήμαρχο τον Κουμάντο και του εξήγησα, κι αυτός καθάρισε και πήρα μπαρούτι.
 Από το 1955 έχω δική μου ομάδα. Έριχνα στην Καλαμάτα, έπαιρνα καμιά σαΐτα και πήγαινα στο χωριό μου και έριχνα και εκεί την Δευτέρα του Πάσχα. Εμείς στου Ντελίμεμη γιορτάζουμε την Κυριακή στα σπίτια μας και την Δευτέρα όλοι μαζί. Με έβλεπε, που λες, ο Μαρίνης ο Δαφνάς ο πρόεδρος  και μου είπε να ρίχνουμε σαΐτες-όπως παλιά- και στο χωριό μας. Έτσι ξεκινήσαμε στο χωριό. Θάναι 20-25 χρόνια.  Ρίχνουμε τώρα σαΐτες και της αγια-Μαρίνας στις 17 Ιουλίου.
Το 1966 αν θυμάμαι καλά, γίναμε πολλά επεισόδια στην Καλαμάτα επειδή απαγορέψανε τις σαΐτες. Θυμάμαι πως ένας καλός νωματάρχης είχε έρθει και με ειδοποίησε στη μάντρα να φύγω γιατί είχε δοθεί εντολή να μας πιάσουνε. Κρυβόμασταν και μόλις φεύγανε οι χωροφυλάκοι συνεχίζαμε να τις φτιάχνουμε. Πήγαμε να ρίξουμε στην πλατεία και μας κυνηγάγανε. Τις ρίξαμε όλες στο δρόμο μέχρι να γυρίσουμε στη Ράχη.
 Στην 7ετία ήμουνα Αθήνα και κατέβαινα το Πάσχα και έριχνα σαΐτες με τον πατέρα μου και τα αδέρφια μου στο χωριό. Κάποια χρονιά μπήκαμε και ρίξαμε και στην Καλαμάτα.
Τώρα διάδοχός μου είναι ο γιός μου ο Παναγιώτης. Έχει μπουλούκι 25-30 άτομα, 12-15 νομάτοι είναι από το σόι μας.  Εμείς φτιάχνουμε σαΐτες μπουμπούδες.
 Ο παλιός δήμαρχος Θουρίας ο Σκαλαίος βοήθησε πολύ το έθιμο. Τότε ήμασταν 3-4 μπουλούκια στη Θουρία. Εμείς, ο Μπαρμπέρης, ο Σακκάς, ο Πανάγος. Καιγότανε ο τόπος. Κόλαση.
 Στο χαρτόνι που είναι 1,55Χ,1,05 βγάζουμε 4 σαΐτες.  Παλιά τα χαρτόνια ήτανε 1Χ0,80.  Κάποιοι φιγουρατζήδες φτιάχνανε 2 στο χαρτό. Μιλάμε για πολύ γέμιση.
Μου αρέσει να καλλιεργώ τις σκέψεις μου. Παλιότερα καίγαμε τον Ιούδα. Βάζαμε άχυρα μέσα σε ρούχα και τον φουντώναμε στον Επιτάφιο. Τον Ιούδα εγώ τον είδα διαφορετικά. Μεγάλος προδότης. Μόνο τον καις; όχι βέβαια. Επειδή σκαμπάζω πολύ από εκρήξεις και πιάνουν τα χέρια μου, τον Ιούδα στην Αιθαία, πριν από 25 χρόνια περίπου, τον έφτιαξα διαφορετικά. Πάνω σε σιδερένιο σκελετό, πέρασα φυτίλι και έκανα συνδέσεις για βαρελότα και σαΐτες. Τα βαρελότα τα δικά μου είναι ακίνδυνα. Δίπλα να είσαι και να σκάσει, δεν παθαίνεις τίποτα. Δουλεύω πολλά υλικά και ξέρω  τις επιδόσεις τους. Έχω κάνει πολλές δοκιμές. Έτσι ξεκινήσαμε και δεν τον καίγαμε απλά. Τον ανατινάζαμε σιγά σιγά. Και συνεχίζουμε μέχρι σήμερα. Όποιος έρθει την Δευτέρα του Πάσχα στην Αιθαία, στην πλατεία του χωριού, πάνω σχεδόν στον εθνικό δρόμο, θα δει υπερθέαμα.
Ιούδα ανατιναζόμενο και Σαΐτες πάρα πολλές.  Γίνεται της Κολάσεως. Πολύ φωτιά σου λέω. Ακίνδυνα όμως. Μελετημένα. Έρχονται πολλοί καλαματιανοί φίλοι σαϊτολόγοι και ρίχνουνε σαΐτες μας. Ξέρουνε αυτοί. Εδώ στο χωριό χαιρόμαστε για το Πάσχα όλοι μαζί οι χωριανοί, και κρατάμε το έθιμο που έρχεται από πολύ παλιά. Σου είπα ο πατέρας μου έφτιαχνε σαΐτες που είχε μάθει από τους παλιότερους στην οικογένεια. Η οικογένεια Τσικούρη είμαστε μεγάλη και παλιά…»
Και εκεί που ακούς με το στόμα ανοιχτό τις διηγήσεις του μπάρμπα Νίκου, κάνεις έτσι και βλέπεις το μαύρο σύννεφο να κατεβαίνει, ν’ ανοίγει ένα πορτοπαράθυρο και να σου δίνει το χέρι ο Αποτέτοιος.
-Ωχ, τι κάνουμε τώρα, σκέφτεσαι.
- Φεύγουμε, ακούγεται η αγριοφωνάρα Του.
Δίνεις το χέρι σου και μπαίνεις στο συννεφένιο «αεροπροωθούμενο». Κάθεσαι αναπαυτικά και «απολαμβάνεις» το τελευταίο ταξίδι σου.
-Που πάμε Κύριε, τολμάς να ρωτήσεις.
-Κεριά λιβάνια ρε. Άσε τις ρεβεράντζες. Εσένα σε πάω στον Πάνω Κόσμο.
-Μα μόνο τον Κάτω Κόσμο έχω ακουστά, συνεχίζεις με φωνή που σβήνει.
-Τους Σαϊτολόγους και τους Σαϊτολάγνους έχω εντολή να τους παγαίνω στον Πάνω.
-Παράδεισος υπάρχει εκεί; ρωτάς τρέμοντας.
-Και βέβαια υπάρχει, αλλά… εσένα σε πάω στη Κόλαση…
«Κόλαση, Κόλαση, Κόλαση» (τρις) ακούς μέσα στα αυτιά σου.   - Κόλαση το κάναμε, γεια σου μπάρμπα Νίκο Τσικούρη με τις σαΐτες σου, γεια σου Παναγιώταρε, γεια σας μάγκες Ντελιμεμέοι, δώστε φωτιά να γίνει αληθινή
Κόλασηηηηηη….και  ….Φωνές πολλές ακούγονται από το κοινό στην πλατεία της Αιθαίας που παρακολουθεί την ομάδα να ρίχνει τις μπουμπούδες της. Θαυμάζουν τον  μπάρμπα Νίκο τον Τσικούρη, που στόνα χέρι έχει τη μαγκούρα και στο άλλο τη σαΐτα, κολασμένες οι φλόγες ξεπετάγονται, οι καψαλίθρες στο απόκοσμο τοπίο αιωρούνται, ο Ιούδας παραδίπλα τετρακλάδια, βρυχάται το κολασμένο θεριό… μπουμ που μπου… αμάν…εδώ δεν είναι χαλιμύξηδες παρά μονάχα μερακλωμένοι άντρες αλύγιστοι και λυγισμένοι, γύρω από τα απομεινάρια του Ιούδα κρατάνε σφιχτά των έρωτά τους, τόσο σφιχτά που ξερνάει φωτιά…της Κολάσεως…
-Κόλαση, Κόλασηηηη…φωνές από απαντού…
Και ξαφνικά η φωνή της Κυρίας μου:
-Ξύπνα μωρέ και σήκω να πας στην αγοράαααα. Μεσημέριασε.
-Διατάχτε κυρά Ποτούλα…. Ρεεεεε…όνειρο έβλεπα…Ουφ… 

***  Γέμισε πράκτορες η Αθήνα! ΤΡΟΜΟΣ για χτύπημα…
 

~ Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν FBI και CIA, οι οποίοι φοβούνται πως μέσα στο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν νέα αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα Ευρώπη, ενώ πολλές είναι οι ανησυχίες για την Αθήνα.
Για αυτόν τον λόγο έχει οργανωθεί μία ειδική ομάδα δράσης, στην οποία μάλιστα συμμετέχουν και μέλη των δύο προαναφερθέντων οργανώσεων. Η ομάδα αυτή συναντήθηκε με σημαντικά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, αλλά και με την ηγεσία της ΕΛΑΣ, προκειμένου να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τις οδούς των τζιχαντιστών και τα σημεία μεγαλύτερου κινδύνου.
Οι ειδικές ομάδες δράσης θα συγκροτηθούν στα πλαίσια του προγράμματος Visa Waiver, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες 38 χωρών να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ, δίχως να έχουν βίζα.
Οι ομάδες αυτές θα ταξιδεύουν σε όλες τις σύμμαχες χώρες και θα βοηθούν στην ενίσχυση της ασφάλειας, αξιοποιώντας παράλληλα όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για τους τζιχαντιστές.
Μάλιστα, η συνάντηση με την ειδική ομάδα δράσης έλαβε χώρα κάτω από άκρα μυστικότητα, σε ένα από τα κτίρια του Υπουργείου Εσωτερικών.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η ΕΛ.ΑΣ. προετοιμαζόταν για την επέλαση των Αμερικανών πρακτόρων, πριν ακόμη γνωστοποιηθούν τα δεδομένα για τη συνάντηση.

***  ΕΡΕΥΝΑ: ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ! (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)


~ (Το άρθρο ανανεώνεται καθημερινά)
Η ειδησεογραφική ομάδα του voicenews.gr, εδώ και αρκετούς μήνες σας παρουσιάζει αναλυτικά και εκτενή ρεπορτάζ για την επιβολή της κάρτας του πολίτη, η οποία επιβεβαιώθηκε πως έρχεται και στην χώρα μας λίαν συντόμως. Πρόκειται για τις νέες ταυτότητες, οι οποίες θα είναι υποχρεωτικές για όλους τους πολίτες και θα φέρουν τσιπάκι με όλα τα βιομετρικά, φορολογικά και ασφαλιστικά μας στοιχεία.
Δείτε πως θα είναι οι νέες ταυτότητες:

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν παραδοθεί όλες οι προτάσεις στην κυβέρνηση, η οποία θα κηρύξει διαγωνισμό για τον ανάδοχο του έργου. Το κόστος  των νέων ταυτοτήτων με το μικροτσίπ θα έχει κόστος 80 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι πληροφορίες του ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο κάθε πολίτης θα πρέπει να πληρώσει 10 ευρώ προκειμένου να γίνει η αντικατάσταση.
Οι πιέσεις για την αντικατάσταση έρχονται από τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι αναφέρουν πως οι τωρινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να πλαστογραφηθούν.
Οι νέες αυτές ταυτότητες θα έχουν ακόμη περισσότερα στοιχεία για εμάς και η κυκλοφορία τους αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2017.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο για το πως οι κάμερες τελευταίας τεχνολογίας θα μπορούν να μας αναγνωρίσουν από τα RFID τσιπ που θα φέρουν οι ταυτότητες!

***

*** Αθλητική  ενημέρωση :

***  Αφαίρεση τριών βαθμών και πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ΠΑΟΚΕπειδή δεν κατέβηκε...
Αφαίρεση τριών βαθμών και πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ
Ανακοινώθηκε και τυπικά η ποινή του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν κατέβηκε για να αγωνιστεί στον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Γ.Καραϊσκάκης. Ο «δικέφαλος» του Βορρά τιμωρήθηκε, όπως ορίζει ο κανονισμός, με αφαίρεση τριών βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και με πρόστιμο 10.000 ευρώ. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ απολογήθηκαν στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την Μεγάλη Πέμπτη και άμεσα ανακοινώθηκε η απόφαση ώστε να κατακυρωθεί το ματς υπέρ των Ερυθρολεύκων για να γίνει ο τελικός του θεσμού με αντίπαλο την ΑΕΚ.  Newsroom ΔΟΛ 


***  Ντέρμπι «δικεφάλων» και Πανιώνιος - ΠΑΟ στην πρεμιέρα
Στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ
Ντέρμπι «δικεφάλων» και Πανιώνιος - ΠΑΟ στην πρεμιέρα

~     Με ντέρμπι ανάμεσα στους δύο δικέφαλους θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Πέμπτη.-   ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στην Τούμπα, ενώ την πρώτη αγωνιστική ο Πανιώνιος θα υποδεχθεί στη Νέα Σμύρνη τον Παναθηναϊκό. Το πρόγραμμα των πλέι οφ
1η αγωνιστική
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ Πανιώνιος - Παναθηναϊκός2η αγωνιστική
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ ΑΕΚ - Πανιώνιος3η αγωνιστική
Πανιώνιος - ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός - ΑΕΚ4η αγωνιστική
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος ΑΕΚ - Παναθηναϊκός5η αγωνιστική
Παναθηναϊκός - Πανιώνιος ΑΕΚ - ΠΑΟΚ6η αγωνιστική
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός Πανιώνιος - ΑΕΚ
~*  
Ο πρώτος γύρος θα γίνει στις 11, 15 και 18 Μαΐου, ενώ ο δεύτερος γύρος στις 22, 25 και 29 Μαΐου.


***

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016  :
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-21-2016.html .-  
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-22-2016.html .-      
~ ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ της Ορθόδοξη Εκκλησίας  μας , 5ο μέρος , Παρασκευή 22  Απριλίου 2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/04/5-22-2016.html .-

~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 23 Απριλίου 2016  :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-23-2016.html .-
~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΙΚΥΡΙΑΚΟ 23 και 24  Απριλίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/04/23-24-2016.html .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 24 Απριλίου 2016 : Κυριακή των Βαΐων  !!:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-24-2016.html    .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-25-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Τρίτη  26 Απριλίου 2016:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-26-2016.html  .-
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου  2016  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-27-2016.html .-                            
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι M Πέμπτη 28 Απριλίου 2016   :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-28-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο Ανάστασης Κυρίου μας 30 Απριλίου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-30-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  01 Μαϊου  2016 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ΠΑΣΧΑ : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-01-2016.html .-
~
                                                                                                                                                                                                                      ~***  Συνεργάτης *** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων: 
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο Αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Παρασκευή 29  Απριλίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/04/arfara-news-29-2016.html .-  

~                                              
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :   
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4.678 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2.934 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2.954  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.561  βίντεο   .-  
 
   
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

 
~ ΠΑΣΧΑ 1-5-2016 Ο κουμπάρος μας  επίσκεψη  Χριστός Ανέστη  Χρόνια πολλά  ΑΡΦΑΡΑ : https://youtu.be/YJc8N3d3jFo .-

~ΠΑΣΧΑ 1/5/2016 στο σπίτι μας ψήνοντας τρώγοντας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΑΡΦΑΡΑ: https://youtu.be/fJajsWH7yUg .-