~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....
~
          Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου
 
        Ι.Μ. Θεοτόκου Μέγα Σπήλαιο
 
                   Ι . Μονή Κηπίνας
 
       Ι.Μ. Αγίου Νικολάου  Μετέωρα
 
             Ι.Μ. Ελώνης Ερμιονίδας
  Η αλήθεια είναι πράγμα ακριβόν και δεν ευρίσκεται εις του καθενός τον λόγον. Καθώς ζη έτσι και ομιλεί έκαστος των ανθρώπων. Γνώθι εκ του τρόπου της ζωής την αλήθειαν των λεγομένων...
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)

15 Φεβρουαρίου
Ονησίμου (1) αποστόλου (†109). Οσίου Ευσεβίου († ε΄αι.). Μάρτυρος Μαΐωρος, Οσίου Ανθίμου (Βαγιάνου) εν Χίω († 1960).
(1)O άγιος Ονήσιμος, ήταν δούλος στο σπίτι του Ρωμαίου άρχοντα Φιλήμονα, ο οποίος έγινε χριστιανός από τον Απόστολο Παύλο και φερόταν σαν πατέρας στους δούλους του. Ωστόσο ο Ονήσιμος, αφού καταχράστηκε χρήματα από το σπίτι του κυρίου του, δραπέτευσε και πήγε στη Ρώμη όπου μη έχοντας εργασία, βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση. Τότε θυμήθηκε τις συζητήσεις στο σπίτι του κυρίου του για τους χριστιανούς τους οποίους πλησίασε και από τούς οποίους πληροφορήθηκε ότι ο Απόστολος Παύλος από τον οποίο τόσο πολύ είχε εντυπωσιαστεί, ήταν στη Ρώμη. Αποφασίζει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και συνάντησε τον Απόστολο από τον οποίο διδάχθηκε την ορθόδοξη πίστη. O Ονήσιμος αφιερώθηκε στη διακονία του αποστόλου και των αδελφών του χριστιανών. Μετά το μαρτύριο του αποστόλου Παύλου, ο άγιος συνελήφθη και εξορίστηκε. Στην εξορία όμως ο Ονήσιμος, συνέχισε με ζήλο να κηρύττει το λόγο του Θεού και όταν ο έπαρχος Τερτύλλος επισκέφθηκε τον τόπο της εξορίας του και πληροφορήθηκε τη χριστιανική του δράση, διέταξε να συλληφθεί ο άγιος και να βασανιστεί. Μετά από φρικτά βασανιστήρια, ο άγιος παρέδωσε την άγια ψυχή του ως Μάρτυρας της εκκλησίας.
Ι.Μ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Άγιον Όρος   ~  
Σήμερα 15/02/2017 εορτάζουν:
Άγιος Ονήσιμος ο Απόστολος, Όσιος Ευσέβιος, Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω, Άγιος Ιωάννης Κουλακιώτης ο εν Θεσσαλονίκη
~   Ἦχος α’. Τῆς Ἐρήμου πολίτης.
~   Ταὶς ἀκτίσι τοῦ Παύλου φωτισθεῖς τὴν διάνοιαν, ὤφθης ὑπηρέτης τοῦ Λόγου καὶ Ἀπόστολος ἔνθεος καὶ ὄνησιν ἐβράβευσας ζωῆς, Ὀνήσιμε θεράπων τοῦ Χριστοῦ, διὰ λόγων καὶ θαυμάτων θεοπρεπῶν, τοὶς πίστει ἐκβοώσι σοι, δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι φαιδρῶς, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι διὰ σοῦ, πάσιν ἰάματα.
~*  Απολυτίκιο Αποστόλου Ονησίμου - 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/cn5Jctu0TnM  .-


~
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
***  Ο καιρός  σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 15/2/2017 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-75%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Με τη δύναμη του ταύρου ξεκινά το 157ο Καρναβάλι της Μεσσήνης 
Με νέο έμβλημα, που έρχεται να συνδέσει το «παρόν» με το «παρελθόν» και με την ελπίδα ότι ο «Πάμισος», που λατρεύτηκε ως Ταύρος στην αρχαιότητα για τη δύναμη και την ορμή του, θα δώσει την ώθηση που χρειάζεται το 157ο Καρναβάλι, ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Μεσσήνη.
Χθες το πρωί ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης και η πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου και υπεύθυνη για τον Πολιτισμό, Γεωργία Παναγοπούλου, παρουσίασαν τόσο το νέο έμβλημα όσο και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται, όπως «προστάζει» το έθιμο, με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την Καθαρά Δευτέρα.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης στη σύντομη τοποθέτησή του τόνισε ότι τον τόπο του τον αγαπά και θα τον υπηρετήσει, όχι μόνο με την αυτοδιοικητική ιδιότητα, αλλά με περίσσευμα ψυχής και καρδιάς. «Είναι τόπος ευλογημένος, Μακαρία Γη, ιστορικός, με φυσικό κάλλος, πολιτισμό, παράδοση, ήθη και έθιμα, το καρναβάλι, που το γιορτάζουμε φέτος για 157η χρονιά, έχει προσπεράσει το θεσμό και την παράδοση, είναι μήνυμα ζωής, είναι κομμάτι από τη ζωή μας» συμπλήρωσε.
Κάλεσε όλους τους «Νησιώτες» αλλά και τους επισκέπτες της Μεσσήνης αυτές τις ημέρες να πιάσουν τον ταύρο της κρίσης από τα κέρατα και να πετάξουν τη μάσκα της μιζέριας και της απαισιοδοξίας που άλλοι μας φόρεσαν και να κρατήσουν το καθαρό πρόσωπο με όραμα, ελπίδα και αισιοδοξία.
Κλείνοντας, προσκάλεσε όλο τον κόσμο να βρεθεί στη Μεσσήνη και να γιορτάσουν μαζί, ενώ εξέφρασε και την ελπίδα ότι από του χρόνου, με τη δύναμη του καρναβαλικού ταύρου και τη δική μας διάθεση, το «Νησιώτικο» Καρναβάλι θα είναι από μόνο του «ντελάλης» σ’ όλη την Ελλάδα.
Από την πλευρά της, η κα Παναγοπούλου σημείωσε ότι το φετινό καρναβάλι είναι αφιερωμένο στον Πάμισο, το ποτάμι που χαρίζει φυσιογνωμία στη μεσσηνιακή γη. Πρόσθεσε δε, ότι «ο μέγας Πάμισος» λατρεύτηκε στην αρχαιότητα ως ταύρος, απόδειξη δύναμης και ορμής. Λατρεύτηκε, όμως, και ως Θεός για την αποδεδειγμένη θεραπευτική ιδιότητά των νερών του και επειδή έχει δημιουργήσει, όχι μόνο ένα υπέροχο τοπίο, αλλά και ένα σπάνιο υδροβιότοπο, όπως και την ίδια την ψυχή της Μεσσήνης. «Το καρναβάλι της Μεσσήνης είναι η ένωσή μας με τη βαθιά μας ιστορία, με την προσωπικότητα της δικής μας ξεχωριστής γης, της ευλογημένης γης, της Μακαρίας Γης» υπογράμμισε η κα Παναγοπούλου.

Καμία κόντρα με την Καλαμάτα…
Σε ερωτήσεις που δέχθηκαν τόσο ο δήμαρχος όσο και η κα Παναγοπούλου, για το αν υπάρχει κάποιου είδους ανταγωνισμός με το Καλαματιανό Καρναβάλι, ο Γιώργος Τσώνης τόνισε ότι όλα αυτά είναι αστειότητες: «Οι Καλαματιανοί είναι αδέρφια μας, και είμαστε περήφανοι που είναι πρωτεύουσα του νομού». Πρόσθεσε δε, ότι ο ίδιος θα παραβρεθεί στο Καλαματιανό Καρναβάλι, καλώντας και όλους τους Καλαματιανούς να επισκεφτούν τη Μεσσήνη την Καθαρά Δευτέρα…
Δεν απάντησε, όμως, στο αν θα ξεπεράσει σε καρναβαλική αμφίεση τον Παναγιώτη Νίκα…
Η Γεωργία Παναγοπούλου, απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ανέφερε ότι το Καρναβάλι της Μεσσήνης στηρίζεται στη μακρόχρονη ιστορία του, υπογραμμίζοντας ότι η παράδοση πάντα κερδίζει στο βάθος του χρόνου…
Τέλος, έκανε γνωστό ότι το κόστος των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη Μεσσήνη ανέρχεται σε 15.000 ευρώ.
  Πρόγραμμα
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Μεσσήνη, που ξεκινούν αύριο Τσικνοπέμπτη με το άρμα του «Μπεκρή» και κεράσματα σε όλη την πόλη, έχει ως εξής:
karnavalimes1.jpg

karnavalimes2.jpg
Του Κώστα Γαζούλη 

*** Στην Αθήνα χθες για διαμαρτυρία αγρότες από τη Μεσσηνία 
 
Στο προγραμματισμένο για χθες παναγροτικό συλλαλητήριο έλαβαν μέρος και αγρότες από τη Μεσσηνία. Ειδικότερα, υπήρχαν λεωφορεία από τους «πυρήνες» των αγροτών του νομού και ειδικότερα τη Μεσσήνη, του Χανδρινού, τους Γαργαλιάνους, καθώς και τη Μάνη.
Τα λεωφορεία με τους Μεσσήνιους αγρότες έφθασαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην πλατεία Βάθη. Από εκεί, όλοι μαζί έφτασαν με πορεία στη Βουλή, όπου παρέμειναν για ώρα, ενώ επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Αιτήματα που έχουν να κάνουν με το ασφαλιστικό, το φορολογικό, αλλά και τους δασικούς χάρτες.
Σχετικά με το μέλλον των κινητοποιήσεων, εκπρόσωποι των συλλόγων του νομού με τους οποίους επικοινωνήσαμε χθες βράδυ μάς είπαν ότι απόφαση θα παρθεί τις επόμενες ημέρες, σε συνεννόηση με την Πανελλαδική Επιτροπή.  Π.Μπ.

*** Στο πατάρι έκρυβε 3,5 κιλά χασίς ένας 37χρονος 
Εννέα συσκευασίες με σχεδόν 3,5 κιλά χασίς έκρυβε στο σπίτι του ένας 37χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί στην Καλαμάτα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Παράλληλα, συνελήφθη ένας 44χρονος για κατοχή μικροποσότητας χασίς.
Σε ό,τι αφορά το χασίς που βρέθηκε σε παραλία της Κορώνης το Σάββατο, όλα τα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για ποσότητα που είχε πεταχτεί από κάποιο σκάφος προκειμένου να μην εντοπισθεί από τις Αρχές.
Στο πατάρι
Χθες το πρωί, στην οδό Λακωνικής, έπειτα από πληροφορίες που είχε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 37χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:
-Κρυμμένη στο πατάρι και σε 9 ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες ποσότητα κάνναβης βάρους 3.407,3 γραμμαρίων
-2 ζυγαριές ακριβείας
-Ένα κινητό τηλέφωνο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι 44χρονου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης 0,7 γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Από τη θάλασσα
Στο μεταξύ, η θάλασσα σε Λακωνία και Μεσσηνία συνεχίζει να «ξεβράζει» πακέτα με χασίς. Η ποσότητα που εντοπίσθηκε το Σάββατο στην παραλία Ζάγκα στην Κορώνη  ήταν σε μια συσκευασία με νάιλον περιτύλιγμα και όλα έδειχναν ότι είχε μείνει αρκετό καιρό στη θάλασσα, ενώ η ναρκωτική ουσία ήταν εμποτισμένη με θαλασσινό νερό.
Το πακέτο εντοπίσθηκε έπειτα από καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, για ύποπτο πακέτο. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και του Τμήματος Κορώνης περισυνέλεξαν το πακέτο, το οποίο περιείχε κάνναβη βάρους 3.353 γραμμαρίων.
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Προτάσεις για αποτελεσματικότερη παρέμβαση στα δρώμενα Δ.Ε. Άριος, Αρφαρών και Θουρίας από την παράταξη Μάκαρη 
Απολογισμός δράσης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» και συζήτηση προτάσεων για την αποτελεσματικότερη παρέμβαση της παράταξης στα δρώμενα των χωριών των Δημοτικών Ενοτήτων Άριος, Αρφαρών και Θουρίας, πραγματοποιήθηκε προχθές στη Θουρία.
Τα βασικά θέματα που έθιξε στην ομιλία του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες», Μανώλης Μάκαρης, ήταν:
-Η ανισοκατανομή των δημοτικών πόρων μεταξύ της Καλαμάτας και των δημοτικών ενοτήτων και η ανάγκη δίκαιης κατανομής των κονδυλίων, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη των χωριών σε σχέση με το κέντρο της πόλης (δαπανώνται 60 ευρώ ανά κάτοικο για τεχνικά έργα από το Δήμο Καλαμάτας στο κέντρο της Καλαμάτας, ενώ μόλις 7 ευρώ ανά κάτοικο για τη Θουρία και τον Άρι και 4 ευρώ ανά κάτοικο για τα Αρφαρά).
-Η σημαντική μείωση του πληθυσμού στα χωριά του Δήμου (π.χ. μείωση του πληθυσμού στη Δημοτική Ενότητα Θουρίας κατά 33% από το 2001 έως το 2011)
-Πέντε μήνες μετά τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου δεν έχει επιτευχθεί ένα επαρκές επίπεδο αντιπλημμυρικής θωράκισης στη Θουρία, αλλά και στα υπόλοιπα χωριά
-Η πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» για τη διεκδίκηση και την ίδρυση Αγροτικού Τεχνολογικού Λυκείου (Γεωργική Σχολή) στη Θουρία, την οποία ο Μανώλης Μάκαρης χαρακτήρισε «μεγάλη ευκαιρία» για την περιοχή. Συγκεκριμένα, τις επόμενες  μέρες θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Να τονιστεί ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προβλέπεται η λειτουργία μιας Γεωργικής Σχολής
-Η ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην αγροτική οδοποιία για να διευκολυνθεί η πρωτογενής παραγωγή
-Η επέκταση της αστικής συγκοινωνίας  έως τη Θουρία για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων.
-Ελεύθερη πρόσβαση στο νέο αυτοκινητόδρομο για τις ενδοδημοτικές μετακινήσεις κατοίκων με κατάργηση των διοδίων της Θουρίας
-Η αναγκαιότητα αποκέντρωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ώστε να δοθεί μερίδιο και στην περιφέρεια του Δήμου
-Η άρση των προβλημάτων προσβασιμότητας προς την Αρχαία Θουρία με την κατασκευή των απαραίτητων οδικών έργων. Η ενίσχυση του ανασκαφικού έργου στην Αρχαία Θουρία
-Η παροχή κινήτρων για τη στελέχωση των Αγροτικών Ιατρείων
-Η εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στις περιοχές των τριών Δημοτικών Ενοτήτων Άριος, Αρφαρών και Θουρίας
-Υλοποίηση της μελέτης για την αποχέτευση για τη Θουρία, τον Άρι και τα Αρφαρά
-Διαχείριση των αποθεμάτων ύδατος και αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης  Φ600 με την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο ΕΣΠΑ
-Το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης των πυρηνελαιουργείων, οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, ο απαραίτητος αυστηρός έλεγχος λειτουργίας τους και οι δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ περιβαλλοντικών πρακτικών για την άμεση αντιμετώπιση της ρύπανσης
-Η ολοκλήρωση του ΣΧΟΟΑΠ Θουρίας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής
-Η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων, ειδικά στην παλιά εθνική οδό, όπου αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες, ακόμα και μέσα στους οικισμούς.
Μετά την εισηγητική ομιλία του κ. Μάκαρη, το λόγο πήραν αιρετοί (δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί πρόεδροι και  σύμβουλοι), εκπρόσωποι τοπικών φορέων και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των χωριών των τριών Δημοτικών Ενοτήτων.

*** Ενημερωτική εκδήλωση της «Ένωσης Μεσσηνίας» στα Φιλιατρά την Πέμπτη 
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Μεσσηνίας» ξεκίνησε την πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων με αφορμή τη φετινή μειωμένη παραγωγή ελαιολάδου λόγω δακοπροσβολής και γλοιοσπορίου, την προκήρυξη επιδοτούμενων Προγραμμάτων για αγρότες (Νέοι Αγρότες, Βιολογική Γεωργία, Σχέδια Βελτίωσης κ.λπ.) στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, αλλά και την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.
Στα Φιλιατρά η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16/2 και ώρα 18.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. Δημαρχείου Φιλιατρών.
Ομιλητές θα είναι οι Παρασκευόπουλος Αντώνιος- διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Πάζιος Γιάννης- σύμβουλος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού & Διαχείρισης Έργων και εκπρόσωπος Δασαρχείου Κυπαρισσίας.  Η.Γ.

***  Πέρυσι και φέτος… 
Κάθε χρόνο, στην έναρξη του καρναβαλιού, ο δήμαρχος Καλαμάτας ανεβαίνει στην εξέδρα, συμμετέχοντας με καρναβαλική διάθεση.
Πέρυσι (φωτο αριστερά) το καπέλο και το κασκόλ έδωσαν το στίγμα. Φέτος (φωτο δεξιά) η στολή είχε και μπέρτα.
Δήμαρχε, του χρόνου περιμένουμε ολοκληρωμένη στολή!   Ω. 

*** Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας 
Τα νέα του καθήκοντα ανέλαβε από το Σάββατο ο νέος διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, προερχόμενος από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο νέος διοικητής γεννήθηκε στη Βρομόβρυση Μεσσηνίας το 1966, είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1991. Έως σήμερα έχει υπηρετήσει σε διάφορες υπηρεσίες του Σώματος ανά την Ελλάδα, όπως στη ΔΙ.Π.Υ. Ν. Κερκύρας, στη ΔΙ.Π.Υ. Αθηνών, στην Π.Υ. Δ/Α Αθηνών και τα τελευταία χρόνια στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, στη Διεύθυνση Οικονομικών. Προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ εκλογή και κατ' επιλογή και του έχουν απονεμηθεί όλες οι διαμνημονεύσεις και τα μετάλλια που προβλέπονται από το βαθμό του.
Ο απερχόμενος διοικητής, πύραρχος Παναγιώτης Μούτογλης, μετατέθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης ως διοικητής.

***  Ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νίκο Παππά σήμερα 
Σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ  στην Καλαμάτα θα μιλήσει σήμερα στις 8.00 το βράδυ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο χρόνια κυβερνητικής ευθύνης και της προσπάθειας του κόμματος και της κυβέρνησης να διατηρήσει την αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες.
Νωρίτερα, στις 9.30 το πρωί, ο κ. Παππάς θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Στις 10.30 θα επισκεφθεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και στις 12.30 θα παρευρεθεί σε σύσκεψη στο Διοικητήριο με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας  και τους δημάρχους του νομού για τα θέματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα  και τους Δήμους.
Τέλος, στη 1.30 μετά το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδή Ψάλτη 6.

***  Υπόθεση της Αριστεράς το αντιμνημονιακό μέτωπο 
Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στον 7ο χρόνο της κρίσης, έχει υπογράψει τρία μνημόνια και ετοιμάζεται για το 4ο, παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης ότι θα βγούμε από το τούνελ και ότι δε θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα. Η κοινωνία έχει γονατίσει, ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση και φαίνεται πως όλο και μεγαλύτερα τμήματα των πολιτών συνειδητοποιούν ότι ο δρόμος αυτός, όποια κυβέρνηση και αν είναι στην εξουσία, οδηγεί σε αδιέξοδο και καταστροφική πορεία τη χώρα.
Ο προβληματισμός και η συζήτηση για μιαν άλλη εναλλακτική λύση είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. Το δίλημμα μνημόνιο –αντιμνημόνιο, όσο και αν κάποιοι το θεώρησαν ξεπερασμένο και ευκαιριακό, είναι υπαρκτό και μοιάζει ικανό να αποτελέσει τη βάση συνεννόησης των δημοκρατικών και αριστερών αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Η ιστορική αυτή ευκαιρία δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να χαθεί. Η συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου θα δημιουργήσει μια νέα δυναμική, η οποία μπορεί να εμπνεύσει τα λαϊκά στρώματα, να κινητοποιήσει τις δημιουργικές δυνάμεις, να οδηγήσει σε ένα νέο διαφωτισμό και στην αναγέννηση του τόπου. Αυτή η συνεργασία θα ακυρώσει τα μνημόνια, θα κατευθύνει τη χώρα εκτός ευρώ και Ε.Ε. και με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα, το οποίο θα είναι προς όφελος των πολλών, θα ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας και αισιοδοξίας για τον ελληνικό λαό, έχοντας, βεβαίως, απόλυτη επίγνωση των τεράστιων δυσκολιών που θα συναντήσει αυτό το εγχείρημα.
Το μέτωπο αυτό πρέπει να έχει μόνιμα χαρακτηριστικά και, ας μη φοβόμαστε να το λέμε, πατριωτικό προσανατολισμό. Η ιστορική πορεία της Αριστεράς είναι ένας αγώνας προσφοράς στην πατρίδα. Η συγκρότηση του ΕΑΜ το αποδεικνύει περίτρανα. Αυτή η κίνηση, ωστόσο, δεν μπορεί να έχει συγκυριακό εκλογικό χαρακτήρα, ούτε να αποτελεί μια απλή συγκόλληση ετερόκλητων δυνάμεων που αυτοαποκαλούνται αντιμνημονιακές. Στόχο, επομένως, δεν αποτελεί μόνο η είσοδος στη Βουλή, όσο και αν αυτός είναι σημαντικός. Ασφαλώς μια γνήσια αντιμνημονιακή φωνή λείπει σήμερα από το Κοινοβούλιο. Όμως, απαιτείται η συνεργασία αυτή να έχει προοπτική, διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας διάλυσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ήδη απογοητευμένο κόσμο της αριστεράς.
Εξυπακούεται ότι ένα διαφορετικό, σαφές και κατανοητό από τον απλό κόσμο πρόγραμμα αποτελεί σημαντικό εργαλείο για το μέτωπο. Οι πολίτες σήμερα απογοητευμένοι από τα ψέματα και την κοροϊδία ούτε θα ψηφίσουν και κυρίως ούτε θα συμμετέχουν, αν δεν κατανοήσουν. Χρειάζεται να είναι ξεκάθαρο πώς θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Με ποιους θα συγκρουστεί. Ποια είναι τα βήματα του άλλου δρόμου. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι. Ας μη λησμονούμε ότι η πλύση εγκεφάλου, που έγινε από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, είναι τόσο ισχυρή, που δε σπάει με συνθηματικό λόγο, απλές ρητορείες και ασαφείς διακηρύξεις. Αναμφισβήτητα οι ιδεολογικές διαφορές των δυνάμεων είναι υπαρκτές και σεβαστές, όμως, δε νοείται σε βασικά ζητήματα, όπως π.χ. το ευρώ, η ευρωζώνη, το χρέος κ.ά., να εκφράζονται δημόσια διαφορετικές προσεγγίσεις. Η σύγχυση και η εκπομπή θολών μηνυμάτων αφαιρούν αντί να προσθέτουν.
Στην κίνηση αυτή δεν έχουν θέση όλες οι δυνάμεις. Μπορεί, κατά την άποψή μου, να συμμετέχουν πρόσωπα και κινήσεις από τις παρυφές του κέντρου ως την Αριστερά, τίμιες φωνές που δε συνεργάστηκαν με τις κυβερνήσεις των τελευταίων 7 ετών, δε συμμετείχαν σ αυτές και δεν ψήφισαν μνημόνια. Δε γίνεται να συμπεριληφθούν, όμως, όσοι κάτω από το μανδύα του αντιμνημονιακού κρύβουν ρατσιστικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και στοχεύουν στην ικανοποίηση ατομικών φιλοδοξιών. Εδώ δε χωράνε προσωπικές στρατηγικές και μικροκομματικά παιχνίδια. Ας μην επιτρέψει η Αριστερά ποτέ ξανά να αναδειχθεί από τους κόλπους της ένας νέος Τσίπρας.
Η κοινωνία, λοιπόν, περιμένει πρωτοβουλίες, ζητά λύσεις, γι’ αυτό και δεν είναι η ώρα να επικαλείται κανείς ιδεολογική καθαρότητα και να μένει οχυρωμένος στο κάστρο του. Δεν υπάρχουν συνταγές-απαντήσεις. Η περιπλοκότητα των ζητημάτων και οι ραγδαίες εξελίξεις καθιστούν αναγκαία την αναθεώρηση αναλύσεων και στρατηγικών. Είναι προφανές ότι για να πετύχει αυτό το εγχείρημα πρέπει πρωτίστως να γίνει υπόθεση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού. Η κρισιμότητα των στιγμών είναι μεγάλη και γι’ αυτό η ευθύνη της Αριστεράς τεράστια. Η ιστορία δε θα συγχωρήσει ολιγωρίες, δικαιολογίες, ηγεμονισμούς, δειλία, που θα οδηγήσουν στην ακύρωση της ιδέας του μετώπου για μια ακόμη φορά.
  Του Γιάννη Ανδρουλιδάκη  *Εκπαιδευτικός στο 6ο Λύκειο Καλαμάτας

***  Με την 'ΟΥΡΑ στα ΣΚΕΛΙΑ' οι ΤΟΥΡΚΟΙ! Όπου ΦΥΓΕΙ-ΦΥΓΕΙ ο Νεο-Οθωμανικός στρατός...

~  To Al Masdar News μεταδίδει πως το Ισλαμικό Κράτος έχει πάρει στο κυνήγι τον τουρκικό στρατό στην Αλ Μπαμπ και τους εξωθεί εκτός της πολιορκημένης πόλης.
Οι τουρκικές δυνάμεις και οι μισθοφόροι τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) εισήλθαν σε συνοικίες της Αλ Μπαμπ από τα δυτικά και βόρεια της πόλης εδώ και μια εβδομάδα και στο πλαίσιο αυτό τόσο ο Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωναν προχθές πως επίκειται κατάληψη της πόλης.
Ωστόσο, μετά τις αποτυχημένες επιθέσεις των Τούρκων στα ανατολικά της Αλ Μπαμπ τη Δευτέρα, το Ισλαμικό Κράτος συγκέντρωσε τις δυνάμεις του και αντεπιτέθηκε στα δυτικά και βόρεια της πόλης.
Το Ισλαμικό Κράτος όχι μόνο ανακατέλαβε τις θέσεις των Τούρκων αλλά και τους έτρεψε σε άτακτη φυγή. Οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να ενισχύσουν τις θέσεις τους με εφεδρείες για να κρατήσει όσα σημεία μπορούσε.
Σε περίπτωση που ο τουρκικός στρατός υποστεί ολοκληρωτική ήττα μέσα στην Αλ Μπαμπ και αναγκαστεί να αποτραβηχτεί, θεωρείται πιθανό να εξαπολύσει επίθεση στην Αλ Μπαμπ ο συριακός στρατός που βρίσκεται στο 1 χλμ νότια της πόλης.

*** Πρώην μουσουλμάνος ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ τα ψέματα του ΙΣΛΑΜ… 

~  Ένα βίντεο που αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για το Ισλάμ από κάποιον που ήταν στους κόλπους του.
Συγγραφέας, πρώην ισλαμιστής, βάζει στη θέση της μουσουλμάνα σε τηλεοπτική εκπομπή και με λόγο κοφτερό, μας λέει τι πραγματικά είναι το Ισλάμ.  Ένα βίντεο που πρέπει όλοι να δουν για να ξυπνήσουν.
Βίντεο : ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΟΜΩΣ ΤΟΝ.."ΔΑΣΚΑΛΟ" ΤΗΣ , https://youtu.be/lKQLcrlRdV8  .-

***  EΚΤΑΚΤΟ! Ενισχύονται οι Ε.Δ. της χώρας! Σε ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ άπαντες...

~  Έφτασαν σήμερα στον Πειραιά τρία νέα μεταφορικά ελικόπτερα CH-47SD Chinook.
Πρόκειται για τη δεύτερη παρτίδα από τα συνολικά δέκα ελικόπτερα του στρατού των ΗΠΑ και αποτελούν μια ενίσχυση της Αεροπορίας Στρατού.
Τα ελικόπτερα ήρθαν στην Ελλάδα αφού πρώτα είχαν περάσει από εργασίες συντήρησης και θα ενταχθούν στο 4ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ).
Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, μαζί με τη Βρετανία, την Πολωνία και την Εσθονία τήρησαν τον στόχο του 2% που θέτει το ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες.

***  Τραβάει το σχοινί ο Φίλης! «Εμφύλιος» και διώχνει Καμμένο;..

~ Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να καταθέσει ερώτηση για τα εξοπλιστικά ο Νίκος Φίλης, βάζοντας ένα νέο «μπουρλότο» τόσο στη κυβέρνηση και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Παιδείας θα θέσει ερώτημα στον κ. Καμμένο αν έχει σκοπό να προχωρήσει σε αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών.
Ήδη, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φίλης είχε παρενέβη λέγοντας: «Πώς θα τα δώσουμε τα 2 δισ. σε εξοπλιστικά προγράμματα, όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου; Αυτό πού συζητήθηκε; Πού βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;».

***  ΣΦΗΝΑ ΚΙΝΑΣ σε ΗΠΑ-Γερμανία! Όχι δολαριοποιήση, αλλά ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ της Ελλάδας...

~  Μπροστά στον κίνδυνο (όπως το θεωρεί το Πεκίνο) ο Ντόναλντ Τραμπ να εφαρμόσει τελικά το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και διάλυσης της Ε.ΕΛ, η Κίνα σπεύδει να διεκδικήσει κομμάτι από το οικονομικό ‘κουφάρι’.
Η μεν Γερμανία μας επιθυμεί οικονομική αποικία του ευρώ, η Αμερική επιθυμεί σύνδεση Νέας Δραχμής με το δολάριο και η Κίνα επιθυμεί το δικό της συμφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες 3 κινέζικα funds παγκοσμίου εμβέλειας έρχονται στην Αθήνα για συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση με το ενδεχόμενο επενδύσεων στη χώρα μας. Οι υπογραφές, ελπίζουν οι Κινέζοι, θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβρη (κάτι που κάνει τις εκλογές τον μήνα αυτό ακόμα πιθανότερες). Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως στη ΔΕΘ τιμώμενη χώρα θα είναι η Κίνα.
Την επόμενη εβδομάδα μια πολυμελής αποστολή του κινεζικού επενδυτικού γίγαντα  Dalian Wanda Group Co  αναμένεται στην Αθήνα. Τον  επόμενο μήνα επίσης έρχονται οι Κινέζοι εκπρόσωποι του ταμείου «Δρόμος του Μεταξιού», ενός επενδυτικού ταμείου με κεφάλαια συνολικού ύψους περίπου 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο το Πεκίνο έχει  συστήσει  πριν από δύο χρόνια με στόχο τη χρηματοδότηση έργων υποδομής σε περιοχές που θα διέρχεται ο νέος «δρόμος του κινεζικού εμπορίου».
Τέλος αξίζει να θυμίσουμε πως την Παρασκευή αξιωματούχοι της Cosco Shipping ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ταμείου, με κύριο μέτοχο την πόλη της Σαγκάης και ο στόχος είναι να επενδυθούν χρήματα στον  εφοδιασμό,  την στέγαση ενώ υπάρχουν  σχέδια για τον τουρισμό στις ΗΠΑ και την Ελλάδα. Στελέχη από το νέο αυτό ταμείο, επίσης, αναμένονται  στην Αθήνα σύντομα.
Στη σύγκρουση γιγάντων (ΗΠΑ, Κίνα, ΕΕ και φυσικά Ρωσία) η χώρα μας οφείλει να ελιχθεί με τον κάλλιστο δυνατό τρόπο για να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη.

***  Δεν μας ΑΞΙΖΟΥΝ! ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Έγινε ρεζίλι ο υπουργός (ΒΙΝΤΕΟ)

~ ΕΦΚΑ; Τι είναι αυτό; Αναρωτήθηκε ο Γιάννης Μπαλάφας, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, όταν ο ένας δημοσιογράφος από την εκπομπή “Αταίριαστοι” του έδωσε ένα χαρτί από τον ΕΦΚΑ, ο υπουργός έμεινε απορημένος να κοιτάει.
Βίντεο :  (Eναλλακτικά ΕΔΩ)
Όχι ΕΛΛΗΝΕΣ, αξίζουμε καλύτερους πολιτικούς…

***  Τα  βίντεο της ημέρας :
~**ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ 13/02/2017:
https://youtu.be/ZLU7AGqD1Fw .-
~** ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΚΑΝΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜ  13/02/2017: https://youtu.be/Sf7oLwlKfHs .-
~*  ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ  και  ο γερμανός ΣΟΥΛΤΣ 13/2/2017:
https://youtu.be/LYHAF_aDUyc .-
~** ΕΛΛΑΣ  και  ΤΡΑΜΠ  13/2/2017:
https://youtu.be/ZyXXaK_B6EI .-
~**O ΓΑΥΡΟΓΛΟΥ υπουρ  Παιδείας  13/02/2017:
 https://youtu.be/aqaJbnZ2s7w .-
~** ΕΡΕΥΝΑ  ενημέρωση  13/02/2017:
 https://youtu.be/nY9lfxr9rbA .-
~**Ο  ΤΕΝΕΤ της  CIA  14/2/2017:
 https://youtu.be/P7ZPXnVSAmA .-
~**ΟΙ  ΗΠΑ  πιέζοντε  από…   13/02/2017:
 https://youtu.be/tXTGhwAdkEY .-
~** ΤΡΕΙΣ  ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ στις ΗΠΑ  13/2/2017: https://youtu.be/MGvZnktBwpU .-
~** 118 άτομα Κ  Μητσοτάκη στις ΗΠΑ 13/2/2017:
 https://youtu.be/GJg-j7x2YQQ
~**Βόμβα στη Θεσσαλονίκη  12/02/2017:
 https://youtu.be/wiWJECU8LVA
~* Του Τερζή Θεσσαλονικιά 14/02/2017:
 https://youtu.be/J-m-urquO5o ,.-
~*Τραγούδι χορός απαγγελία   14/02/2017:
 https://youtu.be/0a7Wjz_0LF0 .-
~*Τα  δάκτυλα Ι  Πάριου  14/02/2017:
 https://youtu.be/4cCgzf0zOIU .-
~*Ο μπαρμπαμήλιος      15/02/2017:
https://youtu.be/2_DG_s2UaxY .-

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΧΘΕΣ   Τρίτη  για το   Champions League :


ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ  1-0  .-^
Βίντεο από αγώνα :
~*Μπενφίκα-Ντόρτμουντ  1-0 χαμένο πέναλτιΝτόρτ  14/02/2017:
~* Μπενφίκα-Ντόρτμουντ 1-0  Α΄ ημίχρονο  0-0  14/02/2017:
 https://youtu.be/Hk9v4jBRFak .-

~ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  4-0 .- ^
Βίντεο  με τα γκολ :
~*ΠΑΡΙ Σ ,Ζ  , -ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 4-0 1ο γκολ 1-0 14/02/2017:
~*Παρί Σέν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα 4-0  2ο  γκολ 2-0  14/02/2017:
https://youtu.be/qH8lK_TP2es .-
~* Παρί Σεν Ζερμέν- Μπαρτσελόνα  4-0  4ο  γκολ  14/02/2017:
https://youtu.be/KdrJ8vebjv4 .-
~*Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα  4-0  3ο  γκολ  14/2/2017:
https://youtu.be/E4TEeSJLb84  .-
 
ΤΕΤΑΡΤΗ  15/02/.2017 :
 Ρεάλ Μαδρίτης-Νάπολι     3-1 , (1-1) .-^

Μπάγερν Μονάχου-Αρσεναλ  5-1 , (1-1) .- ^

***  Πέμπτη 16-02-2017  ,Για  το  Europa League  στους 32  :
ΠΑΟΚ -ΣΑΛΚΕ 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ 


*** Για τον  42ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκός και Άρης..στο Αλεξάνδρειο..
Σάββατο 18-02-2017 .-


*** Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών έχει ως εξής:

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 :
 Μ. Μερκούρη 16.00 Ρέθυμνο-ΑΕΚ Σώμος-Παναγιώτου-Ταρενίδης Στ. (Μαγκανάς)
ΔΚΓ Τρικάλων 17.00 Τρίκαλα-Κύμη Πουρσανίδης Γ.-Μαγκλογιάννης-Συμεωνίδης (Μηναρετζόπουλος)
ΠΑΟΚ 17.00 ΠΑΟΚ-Λαύριο Μάνος-Θεονάς-Κατραχούρας (Δροσόπουλος)
Δ. Τόφαλος 17.00 Προμηθέας Π.-Απόλλων Π. Σχινάς-Ψαριανός-Μαλαμάς (Θεοδωρόπουλος)
ΣΕΦ 18.30 Ολυμπιακός-Άρης Πηλοΐδης-Τζαφλέρης-Παγώνης (Μαύρο)
ΟΑΚΑ 19.30 Παναθηναϊκός-Δόξα Λευκάδας Διαμαντής-Τζίμα-Γερακίνης (Καρούσης)
Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου
 ΔΚΓ Ήλιδας 20.00 Κόροιβος-Κολοσσός Ρ. Αναστόπουλος Π.-Σταματόπουλος-Αναστόπουλος Αντ. (Παπαδόπουλος Γ.)

~** Ρέθυμνο-ΑΕΚ   72-65.
Τα δεκάλεπτα: 21-18, 29-31, 54-51, 72-65.
Διαιτητές: Σώμος, Παναγιώτου, Ταρενίδης Στ.
Οι συνθέσεις:
ΡΕΘΥΜΝΟ (Νίκος Βετούλας): Κωττάς 8 (1), Ραζής 4, Χριστοδούλου 13 (2), Άρνολντ 5 (1), Φιτζπάτρικ 24 (4), Σάφτενααρ 4, Τάλτον 8 (1), Καμπερίδης 1, Γιαννόπουλος 5 (1).
ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Ούκιτς 12 (2), ΜακΓκράθ 5 (1), Ελονού 3, Σάκοτα 13 (1), Βασιλειάδης 5, Ντίξον 16 (2), Λαρεντζάκης 2, Μαυροειδής 7, Τσαλμπούρης 2.

~** Τρίκαλα-Κύμη   65-58
Τα δεκάλεπτα: 14-12, 27-29, 55-45, 76-58
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης Γ.-Μαγκλογιάννης-Συμεωνίδης
 Οι συνθέσεις:
ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιάννης Καστρίτης): Κάφεϊ 11(1), Μπιρούτα 11, Τσαγκαράκης 9(2), Μπάρλοου 14(2), Χότον 6, Λίποβι 8(1), Εζιούκου 2, Πουλιανίτης 5(1), Καλλές, Καλογιαννίδης, Βαρυτιμιάδης, Μανωλόπουλος 10(2).
ΚΥΜΗ (Βασίλης Μπρατσιάκος): Συγκούνας 10, Τσούπκοβιτς 7(1), Στάματης 10, Πάλμπλαντ 11(3), Όρτον 10, Κατράνς, Τζόλος, Κούκουλας, Κωνσταντακόπουλος, Κοστόφ, Ντίξον, Τουντζιαράκης 10

~** ΠΑΟΚ-Λαύριο  85-80
Τα δεκάλεπτα: 17-23, 36-38, 62-63, 85-80
Διαιτητές: Μάνος, Θεωνάς, Κατραχούρας
 Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 6, Κόνιαρης, Τσόχλας 6, Μαργαρίτης 9 (1), ΜακΦάντεν 16 (1), Μιλιένοβιτς, Γλυνιαδάκης, Σάιμπερτ 21 (4), Πέινερς 12 (2), Κλάντον 15
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερέλης): Νίξον 17 (1), Χάμιλτον 4, Πούντερ 7 (1), Εβανς 8, Γκρέι 17 (3), Στεφανίδης 6 (2), Αθανασούλας 4 Περράκης 6 (2), Γιαννακόπουλος 1, Κακλαμανάκης 3, Μπολντς 7

~**Προμηθέας Π.-Απόλλων Π.   65-58 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 17-12, 34-26, 50-43, 65-58
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχινάς-Ψαριανός-Μαλαμάς
 Οι συνθέσεις:
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Βαγγέλης Αγγέλου): Παπαντωνίου 1, Γκίκας 12(4), Φαγέ 16(2), Σαρικόπουλος 2, Μουρ 4, Μπλασινγκέιμ 5, Πέττας, Γκραβάς 1, Τόντιτς 15(2), Τζόουνς 9
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): ϊκι 7(1), Βεργίνης 3(1), Κουζέλογλου 3(1), Καλινόσκι 2, Ρέινς 4, Στόκτον 8, Μπαρτ 17(1), Διαμαντάκος 2, Σλαφτσάκης 8, Μπάβσιτς 4

~**Ολυμπιακός-Άρης  69-55  .- ^

Τα δεκάλεπτα: 20-9, 40-21, 54-41, 69-55
Διαιτητές: Πηλοϊδης-Τζαφλέρης-Παγώνης
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 14 (2), Μπιρτς 2, Πρίντεζης 9 (2), Παπανικολάου 9 (2), Μάντζαρης 11 (3), Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 3, Ουότερς 2, Αγραβάνης 4, Μιλουτίνοβ 9, Λοτζέσκι 4, Αθηναίου 2
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Τζένκινς 10 (2), Κάμινγκς 12 (1), Μούρτος, Καββαδάς 13, Ντραγκίτσεβιτς, Ξανθόπουλος, Φλιώνης, Ζάρας 5 (1), Σίμτσακ, Γκόρντον 2, Γιάνκοβιτς 9 (1), Τζάκσον 4

~ ** Παναθηναϊκός-Δόξα Λευκάδας  90-61 .-^

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 51-27, 72-39, 90-61 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Διαμαντής-Τζίμα-Γερακίνης
 Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (1), Ρίβερς 10 (1), Τζέιμς 9 (1), Μποχωρίδης 2, Φώτσης 9 (1), Παππάς 13 (3), Φελντέιν , Χαραλαμπόπουλος 2, Μπουρούσης, Καλάθης 13 (4), Γκάμπριελ 17 (3), Τζεντίλε 6.
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Χάρης Μαρκόπουλος):Σκοτ 6, Ντόμπλας 6, Ρόμπινσον 14 (2), Χάρις 8 (2), Μάρας 8, Πεταλωτής, Άμποτ 7 (1), Γεωργάκης 2, Τσαλδάρης 4, Ψάθας 2.


*** Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στα προημιτελικά του πόλο
Ντέρμπι «αιωνίων»

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών (1/3/2017):
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
Εθνικός-Υδραϊκός
Χίος-ΠΑΟΚ
Βουλιαγμένη-ΝΟ Πατρών

*** Παναθηναϊκός - Μακεδόνες Αξιού  3-0 σετ

3-0 σετ (25-15, 25-22, 25-21)
~  Το πρώτο εισιτήριο για το Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας κατέκτησε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας άνετα 3-0 σετ (25-15, 25-22, 25-21) των Μακεδόνων στο Μετς.
Οι συνθέσεις:Παναθηναϊκός (Καζάζης) Χρυσομάλλη, Κωνσταντίδου, Πολ, Μερτέκη, Ρίτσι, Φιλντ, Ρόγκα -λ / Παρασχάκη, Καββάδια
Μακεδόνες Αξιού (Σκουλικάρης) Πολυνοπούλου, Δραγουμάνου, Σπανού, Σαγκάρντια, Τοάζι, Καραφουλίδου, Μυρίδου-λ / Τζαγκαρακη-λ, Τσουκαλά, Στεφανίδου, Παπαδοπούλου.

***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  για σήμερα  ...
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 15:00 ΕΡΤ3
Αγροτικός Αστέρας - Άρης
Football League
 16:00 NOVASPORTS 1
Ρέθυμνο - ΑΕΚ
Basket League
 17:00 NOVASPORTS 2
Τρίκαλα - Κύμη
Basket League
 17:00 NOVASPORTS 2
Προμηθέας Πατρών - Απόλλων Πατρών
Basket League
 17:00 NOVASPORTS 2
ΠΑΟΚ - Λαύριο
Basket League

18:30 OTE Sport 4
Ολυμπιακός - Άρης
Basket League

19:30 NOVASPORTS 2
Παναθηναϊκός - Δόξα Λευκάδας
Basket League

21:30 OTE Sport 7
Κνακ Ρούζελαρ - Περούτζια
Champions League Βόλεϊ

21:45 ΕΡΤ1/ OTE Sport 2
Μπάγερν Μονάχου - Άρσεναλ
Champions League

21:45 OTE Sport 1
Ρεάλ Μαδρίτης - Νάπολι
Champions League

Από  τις  Αναρτήσεις  μας  :
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :

      ΑΡΦΑΡΑ 8/2/2017 .......   Δύση Ηλίου    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .-  

**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....

:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ......
: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-

~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-08-2017.html .-
~***  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσής μας ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/news-11-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .......   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-12-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατοκύριακο 11  και 12  Φεβρουαρίου  2017 : ~*  Όλοι η αθλητική δραστηριότητα της εβδομάδας που πέρασε ....  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/11-12-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 13  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-13-2017.html  .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 14  Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-14-2017.html .-
~ * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/02/news-15-2017.html  .-
~
***   BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5204   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3448   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3433  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.085  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~