~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

 Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....
~


Λόγος προς καθαίρεσιν υπερηφανείας
Όσιος Εφραίμ ο Σύρος«…Καθώς η αρχή και το τέλος των αγαθών είναι η ταπεινοφροσύνη, ούτως η αρχή και το τέλος των κακών είναι η υψηλοφροσύνη. Πανούργο δε και πολύμορφο είναι το ακάθαρτο αυτό πνεύμα της υπερηφάνειας· γι’ αυτό αγωνίζεται να υποδουλώσει τους πάντες και σε καθένα στήνει ιδιαίτερη παγίδα· το σοφό ζητεί να τον παγιδεύσει με τη σοφία· τον ισχυρό με την ισχύ· …τον όμορφο με την ομορφιά· τον εύγλωττο με την ευγλωττία, τον καλλίφωνο με την καλλιφωνία…

Ομοίως δεν σταματά από το να πειράζει και αυτούς που καταγίνονται με τα πνευματικά· αυτόν που αποτάσσεται τον κόσμο με την αποταγή· τον εγκρατή με την εγκράτεια, …τον ακτήμονα με την ακτημοσύνη· τον πολυμαθή με την πολυμάθεια· τον ευλαβή με την ευλάβεια…

Γι’ αυτό και ο Κύριος επειδή γνωρίζει το δεινό αυτό πάθος, …έδωσε σε μας την ταπεινοφροσύνη σαν τρόπαιο κατ’ αυτού, όταν είπε· «Όταν κάνετε όλα όσα έχουν διαταχθεί σε σας, να λέτε ότι είμαστε αχρείοι δούλοι»…»

 

~ 7 Μαρτίου
Των εν Χερσώνι επισκοπευσάντων αγίων ιερομαρτύρων Αγαθοδώρου, Αιθέριου, Βασιλέως, Ελπιδίου, Ευγενίου, Ευφραίμ και Καπίτωνος († δ΄αι.). Οσίων Αρκαδίου και Νέστορος, επισκόπων Τριμυθούντος. Εφραίμ πατριάρχου Αντιοχείας. Παύλου απλού του ομολογητού (1) και Λαυρεντίου του εκ Μεγάρων, (2) κτίτορος της μονής «Φανερωμένης», εν Σαλαμίνι (†1707).
(1)O άγιος Παύλος εκλήθη απλός, διότι ήταν αγράμματος γεωργός αλλά συγχρόνως άκακος και με απλοϊκούς τρόπους. Η σύζυγός του ήταν ακριβώς το αντίθετο. Παρουσιαζόταν ως ευγενής και ειρωνευόταν τον όσιο, διότι ξόδευε τις ώρες του σε προσευχές και ψαλμούς. Έφθασε δε στο σημείο, να προδώσει τη συζυγική της πίστη. Όταν ο Παύλος βεβαιώθηκε για την απιστία της δεν οργίστηκε, αλλά την εγκατέλειψε και αποφάσισε να αφιερωθεί στο μοναχικό βίο. Γι` αυτό πήγε στη έρημο κοντά στον Μέγα Αντώνιο. Εκεί κοντά στον διδάσκαλο της ερήμου, ανέπτυξε πλούσιες ασκητικές αρετές και αξιώθηκε του χαρίσματος να θαυματουργεί. Εκοιμήθη οσιακά σε βαθύτατο γήρας.
(2) O όσιος Λαυρέντιος, γεννήθηκε στα Μέγαρα από ευσεβείς γονείς, τον Δημήτριο και την Κυριακή. Το επάγγελμά του ήταν γεωργός και οικοδόμος. Παντρεύτηκε τη Βασίλω και απέκτησε δύο γιους τον Ιωάννη και τον Δημήτριο. Κάποιο βράδυ, είδε στον ύπνο του την Παναγία, η οποία του υπέδειξε να πάει στη Σαλαμίνα, όπου κατόπιν προσευχής, βρήκε τη σεπτή εικόνα της και πάνω στα ερείπια παλαιάς Μονής το 1682 οικοδόμησε νέα, τη γνωστή ως σήμερα Μονή της Φανερωμένης. Εκεί αργότερα εκάρη μοναχός και έλαβε το όνομα Λαυρέντιος. Μοναχή έγινε και η σύζυγός του, η οποία μετονομάσθηκε σε Βασσιανή. Για τα πολλά του χαρίσματα και τη καθαρότητα της καρδιάς του αξιώθηκε από την Θεοτόκο να τελεί θαύματα. Εκοιμήθη ειρηνικά στις 6 Μαρτίου 1707, η μνήμη του όμως τελείται στις 7 Μαρτίου. ~
Σήμερα 07/03/2017 εορτάζουν:
Άγιοι Εφραίμ, Βασιλεύς, Ευγένιος, Αγαθόδωρος, Ελπιδίος, Καπίτων και Αιθέριος, Όσιος Λαυρέντιος κτήτορας της Ιεράς Μονής Φανερωμένης στη Σαλαμίνα
~  Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
~  Ἐπτάριθμος σύλλογος, Ἱεραρχῶν ἱερῶν, ἀγώσιν ἀθλήσεως, τὴν Ἐκκλησίαν Χριστοῦ, ἐνθέως ἐφαίδρυναν, Εὐγένιος Βασιλεὺς τε, σὺν Ἐφραὶμ Αἰθερίω, Ἐλπίδιος καὶ Καπίτων, Ἀγαθόδωρος ἅμα. Αὐτῶν Χριστὲ ἰκεσίαις, πάντας ἐλέησαν.
~*   Απολυτίκιο των Αγ. 7 Μαρτύρων Εφραίμ, Βασιλεύς, Ευγένιος, Αγαθόδωρος, Ελπιδίος, Καπίτων - 7 ΜΑΡΤΙΟΥ   : https://youtu.be/RmnU_VPOTOU  .-


Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
*** Ο Παν. Καρατζέας νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας 
Ψάχνουν για διαρροές στην ομάδα της πλειοψηφία του Δήμου Καλαμάτας
 Υπήρξαν μηνύματα προς το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας για την επιλογή του Παναγιώτη Καρατζέα ως νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου;
Για ορισμένους οι… χαμένοι τέσσερις ψήφοι είναι ένα γεγονός που πρέπει να μεταφραστεί αρνητικά προς το πρόσωπό του. Υπάρχει, όμως, και η περίπτωση οι ψήφοι αυτοί να προέρχονται από την πλευρά των μειοψηφιών, οπότε ελάχιστο το κακό.
Το σίγουρο είναι ότι η επιλογή του προσώπου προκάλεσε ούτως ή άλλως αντιδράσεις ως προς το μήνυμα της ανανέωσης και της επιλογής προσώπων σε καίριες θέσεις.
Σε κάθε περίπτωση, στην προχθεσινή, ειδική, συνεδρίαση παρευρέθησαν 40 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ απουσίαζε ένας για λόγους υγείας (Σωτήρης Μιχαλόπουλος).
Ύστερα από φανερή ψηφοφορία, που διεξήχθη μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας, υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του Σώματος ανεδείχθη ο Παναγιώτης Καρατζέας, ο οποίος έλαβε στην πρώτη ψηφοφορία 23 ψήφους, το σύνολο δηλαδή των παρόντων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.
Επίσης, κατόπιν φανερής ψηφοφορίας που διεξήχθη μεταξύ των συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας, υποψήφια για τη θέση του αντιπροέδρου του Σώματος ανεδείχθη η Μαρία Βεργινάδη, λαμβάνοντας στην πρώτη ψηφοφορία 7 ψήφους, το σύνολο δηλαδή των παρόντων δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας.
Μετά αντίστοιχη διαδικασία μεταξύ των συμβούλων των λοιπών παρατάξεων της μειοψηφίας, υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα του Σώματος ανεδείχθη ο Ιωάννης Χριστόπουλος, λαμβάνοντας και στις τρεις ψηφοφορίες που διεξήχθησαν από 2 θετικές ψήφους, ενώ 6 δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν λευκό.
Μετά την ανάδειξη των υποψηφίων, το σύνολο των συμβούλων προέβη στην εκλογή του προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, με μυστική ψηφοφορία, μετά το αποτέλεσμα της οποίας:
•Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Παναγιώτης Καρατζέας, λαμβάνοντας 29 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 9 λευκά ψηφοδέλτια και 2 άκυρα
•Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη η Μαρία Βεργινάδη, λαμβάνοντας 26 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 11 λευκά ψηφοδέλτια και 2 άκυρα.
•Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, από την πρώτη ψηφοφορία, εξελέγη ο Ιωάννης Χριστόπουλος, λαμβάνοντας 30 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 9 λευκά ψηφοδέλτια και 1 άκυρο.
Ο δήμαρχος, μιλώντας προς το Σώμα, απηύθυνε ευχαριστίες προς την έως τώρα πρόεδρο Μαρία Οικονομάκου για τις υπηρεσίες που προσέφερε, επισημαίνοντας πως ο ρόλος της ήταν δύσκολος.
Τόνισε, επίσης, πως κατά το πρώτο ήμισυ της δημοτικής θητείας το Δημοτικό Συμβούλιο εργάσθηκε παραγωγικά και με θετικό πνεύμα, ενώ επικράτησε ο διαλεκτικός διάλογος. Χαρακτηριστικό είναι ότι σχεδόν το σύνολο των συνεδριάσεων ολοκληρώθηκε με ψηφισμένα όλα τα θέματα. Για τη στάση τους αυτή, ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και ιδιαίτερα εκείνους των μειοψηφιών.
Συγχαίροντας το νέο προεδρείο, ευχήθηκε να πορευθεί με αντικειμενικότητα, δικαιοσύνη και ισότητα προς όλους. Για τον αναδειχθέντα πρόεδρο Παναγιώτη Καρατζέα, οδοντίατρο και κρατικό ελεγκτή, τόνισε ότι έχει εμπειρία της θέσης, διότι διετέλεσε πρόεδρος κατά την πρώτη δημοτική περίοδο της νυν Δημοτικής Αρχής και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα δύσκολα καθήκοντά του.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του νέου προέδρου, ζητώντας του να δουλέψει για τη δημοκρατική λειτουργία του Σώματος, να τηρεί τον Κανονισμό Λειτουργίας και να προχωρήσει τις διαδικασίες για την κατάρτιση ενός καινούργιου Κανονισμού, γιατί ο υπάρχων, όπως σχολίασε, έχει ψηφιστεί το 2007 και δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές απαιτήσεις λειτουργίας του Σώματος και δημοκρατικής έκφρασης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Τις ευχές τους για καλή επιτυχία στο νέο πρόεδρο έδωσαν και ο Θόδωρος Μπρεδήμας από τη δεύτερη ελάσσονα μειοψηφία, όπως και ο Μιχάλης Αντωνόπουλος από την τρίτη ελάσσονα.
Ο ίδιος ο Παναγιώτης Καρατζέας ευχαρίστησε το δήμαρχο που εμπιστεύτηκε τη μετριότητά του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για το αξίωμα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Είπε ότι το αναλαμβάνει έχοντας αφήσει έξω από την αίθουσα του Σώματος την κομματική του ταυτότητα.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Χρυσή Αυγή: Το σκάφος μπάζει νερά
Η αποχώρηση Κουκούτση αποτελεί είδηση πρώτου μεγέθους. Στη Βουλή η Χρυσή Αυγή μένει τέταρτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Το γεγονός σηματοδοτεί σε επίπεδο κοινοβουλευτικών συσχετισμών το προφανές σε επίπεδο πολιτικής δυναμικής. Η σιωπή της Χρυσής Αυγής (ως την ώρα που γράφεται το κείμενο) δίνει την εικόνα μιας ηγετικής ομάδας παράλυτης.
Δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τι συμβαίνει στο εσωτερικό της. Όπως κανείς δε γνωρίζει τα εσωτερικά ενός συνδικάτου του εγκλήματος. Μερικά πράγματα όμως είναι προφανή.
Το ένα είναι το τρελό σπινάρισμα των εκβιασμών. Εξέλιξη αναμενόμενη, σχεδόν νομοτελειακή, όταν μια οργάνωση σαν τη ΧΑ -βίαιη, επιχειρησιακή, με πυρήνες, τάγματα εφόδου, πυραμιδοειδή δομή- παίρνει την κάτω βόλτα. Η ηγετική ομάδα πάει πίσω στο χρόνο, τα μέλη της γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα από παλιά. Από τους νεοφασίστες της μεταπολίτευσης με την εγκληματική βομβιστική δράση ως τα χρόνια του Λαϊκού Συνδέσμου στη δεκαετία του ’80. Από τη δημιουργία της παραστρατιωτικής φάλαγγας του Περίανδρου στη δεκαετία του ’90 και τη δήθεν αναστολή της δράσης της ως τα πογκρόμ, την προστασία σε περιοχές και μαγαζιά, στα τάγματα εφόδου και την κλιμάκωση της δολοφονικής βίας μετά το 2010. Τα πρόσωπα κάτω από τον Αρχηγό είχαν γνώση και συμμετοχή στις παράνομες επιχειρήσεις, ξέρουν για εκείνον, ξέρει για εκείνους, ξέρουν ο ένας για τον άλλον. Το ασκέρι έμενε ενωμένο όσο τα μαγαζί έφερνε κέρδη.
Το δεύτερο είναι το βάρος του ναζισμού. Παρά τις προσπάθειες ξεπλύματος, η σβάστικα δε λέει να σβήσει. Είναι εκεί: σε μπράτσα βουλευτών, σε τελετές και λάβαρα, στη δικογραφία. Η σβάστικα είναι η ΧΑ, η ΧΑ είναι η σβάστικα. Οι διαψεύσεις αυξάνουν τη γελοιοποίηση. Αποκορύφωμα όσα ακολούθησαν το βίντεο της Εφημερίδας των Συντακτών (17/2). Γέλιο προκαλούν οι ισχυρισμοί Κασιδιάρη για μοντάζ. Το υλικό βοά. Ναζιστικοί χαιρετισμοί, σβάστικες, «Deutschland uber alles» και «Juden Raus». Γκροτέσκες εικόνες. Ημίγυμνα ανθρωπάρια χοροπηδούν με την ηγεσία παρούσα. Ναζί από την κορυφή ως τον πάτο. Εθνικιστές μειωμένης εθνικής συνείδησης.
Το τρίτο είναι η ίδια η δίκη. Οι εξελίξεις δικαιώνουν όσους εγκαίρως υποστηρίζαμε την ανάγκη ριζικής ποινικής αντιμετώπισης της ΧΑ. Ο ρυθμός των αποκαλύψεων, το φονικό μοτίβο, οι σπασμωδικές αντιδράσεις κατηγορουμένων και υποστηρικτών, η καταφανής αμηχανία της ηγεσίας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας. Η δίκη έχει αποφασιστική σημασία και έκαναν λάθος όσοι την υποτίμησαν ή ακόμα την υποτιμούν. Όπως αστοχούν όσοι βλέπουν το πρόσφατο βίντεο και λένε: «Σιγά, τα ξέραμε αυτά». Δεν αντιλαμβάνονται ότι όλα έχουν τη σημασία τους, κάθε νέο στοιχείο, κάθε εικόνα, κάθε λέξη. Όταν η δημοκρατία μάχεται, ο εχθρός της δεν πρέπει να παίρνει ανάσα.
Οι επόμενοι μήνες φέρνουν πολλά. Κάποιοι θα συνωθούνται στην έξοδο, συνειδητοποιώντας ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, δεν έχει πλάνο κι ετοιμάζεται να τους πουλήσει. Άλλοι θα περιμένουν να πάρουν μέρος του μαγαζιού, ξεχνώντας ότι το μαγαζί αυτό είναι οικογενειακή επιχείρηση. Θα ξανακουστούν και σενάρια για «σοβαρή, μη βίαιη ΧΑ». Το μόνο σίγουρο είναι πως η επιχείρηση παραπαίει. Την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισαν τα τοπικά γραφεία στη Μυτιλήνη. Με όρους πολιτικής αγοράς, λόγω προσφυγικού θα έπρεπε να είναι μαγαζί γωνία κι οι πελάτες να κάνουν ουρά. Το σκάφος μπάζει νερά. Τα ποντίκια πηδάνε.
  Του Κωστή Παπαϊωάννου
  *O κ. Κωστής Παπαϊωάννου είναι τέως γενικός γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (πηγή: tvxs.gr)

*** Έκαναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και άρπαζαν κοσμήματα και χρήματα 
Ήρθαν από Ημαθία για διήμερο «Τουρ εξαπάτησης» σε Μεσσηνία, Αρκαδία, Αργολίδα
 Με το πρόσχημα του υπαλλήλου της ΔΕΗ εξαπατούσαν αυτή τη φορά ηλικιωμένους δύο άντρες, 39 και 40 ετών, από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν το Σάββατο στη Τρίπολη.
Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εμπλέκονται σε 11 περιπτώσεις απάτης σε βάρος, κυρίως, ηλικιωμένων ατόμων στην Αργολίδα, την Αρκαδία και τη Μεσσηνία.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν 25χρονο και άγνωστους συνεργούς.
  Έκαναν τους ΔΕΗτζήδες
Ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, οι δράστες εξαπατούσαν ηλικιωμένα άτομα, παραθέτοντάς τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συγκεκριμένα, δηλώνοντας ψευδώς ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ, προσέγγιζαν, κυρίως, ηλικιωμένα άτομα στα σπίτια τους. Προφασιζόμενοι βλάβη του δικτύου και κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, τους έπειθαν να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα κοσμήματά τους σε κάποιο ύφασμα, ώστε να μην καούν και στη συνέχεια, αποσπώντας την προσοχή τους, τα αφαιρούσαν.
Στο πλαίσιο της έρευνας από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης εξακριβώθηκε ότι οι δράστες κατά το διήμερο 2 και 3 Μαρτίου διέπραξαν μία απόπειρα απάτης σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας, μία απάτη και επτά απόπειρες σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Τρίπολης και Μεγαλόπολης Αρκαδίας,
Στη Μεσσηνία, στις 2 Μαρτίου, πήγαν στο χωριό Άμμος και επισκέφθηκαν το σπίτι 72χρονης. Με το πρόσχημα ότι από τις εργασίες που θα κάνουν μπορεί να εκδηλωθεί πυρκαγιά, την έπεισαν να βάλει τα χρήματα που είχε σε ένα πανί και έτσι κατάφεραν να της αποσπάσουν 2.250 ευρώ.
Την ίδια ημέρα επισκέφτηκαν και μια 80χρονη στο χωριό Άρις, όμως δεν κατάφεραν να αποσπάσουν τίποτα και έφυγαν άπραγοι.
  Πήραν 5.500 ευρώ
Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 5.500 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ένα όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και 612 ευρώ, ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Η Αστυνομία υπενθυμίζει:
-Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα τα οποία σας «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων
-Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας
-Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μη χάνετε την οπτική επαφή μαζί του
-Στην περίπτωση αυτή να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης
-Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.)
-Να μη δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε πιστωτικό κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού
-Να μην πείθεστε από αγνώστους οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει
-Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δε χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  2οι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης στην Καλαμάτα 
Όλα έτοιμα και με μεγάλη συμμετοχή
Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιούνται φέτος στην Καλαμάτα οι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης. Πρόκειται για αγώνες στους οποίους συμμετέχουν μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και διοργανώνει το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, τους Σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων του Νομού Μεσσηνίας, το Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας και την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.
Οι μεν Προκριματικοί και οι Ημιτελικοί Αγώνες των ατομικών αγωνισμάτων και των διττών λόγων θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή και το Σάββατο, 10 και 11 Μαρτίου, στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, ενώ οι Τελικοί Αγώνες, οι οποίοι θα είναι και ανοικτοί στο κοινό της Καλαμάτας, καθώς και η Τελετή Λήξης και Απονομής των Βραβείων, θα γίνουν την Κυριακή 12 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών «Νίκος Πολίτης» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Για τους φετινούς αγώνες, που οι διοργανωτές ευελπιστούν να γίνουν θεσμός και έχουν δηλώσει συμμετοχή 26 σχολεία, με τους μαθητές να αγγίζουν τους 157, μίλησαν χθες εκπρόσωποί τους.
Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μίλησε η καθηγήτρια Ελένη Βολανάκη, η οποία τόνισε πως η διοργάνωση είναι αποτέλεσμα άριστης συνεργασίας πολλών φορέων.
Σχετικά με τους περσινούς αγώνες, ανέφερε ότι φέτος οι νικητές της Καλαμάτας θα μεταβούν στην Αθήνα, προκειμένου να διαγωνιστούν εκεί στην επόμενη φάση, ενώ ο τελικός θα γίνει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου θα συμμετάσχουν μαθητές από σχολεία όλη της χώρας.
Αναφερόμενη στη σημασία αυτών των αγώνων, τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας επανέφερε από φέτος το θεσμό, ενώ πλέον εστιάζουν σε θεματολογία και ειδικότερα σε αυτής της Αρχαίας Γλώσσας και Λογοτεχνίας και έτσι οι συμμετέχοντες μαθητές εξοικειώνονται.
Η σχολική σύμβουλος, Δήμητρα Σταθοπούλου, τόνισε με τη σειρά της ότι οι αγώνες είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, ενώ, όπως είπε, νικητής μέσα από αυτούς είναι ο λόγος. Κλείνοντας, εξέφρασε την ελπίδα οι αγώνες να γίνουν θεσμός.
Η πρόεδρος των Μεσσήνιων Φιλολόγων, Μαρία Τσαγκαράκη, τόνισε ότι μέσω αυτών των αγώνων οι μαθητές θυμούνται τι σημαίνει κάποιος να μιλά, αφού πλέον τα μέσα επικοινωνίας έχουν αλλάξει.
Εξήγησε δε ότι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν απόψεις με επιχειρήματα, καθώς και διάθεση για διάλογο.
Τέλος, ο υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Ιωάννης Σόλαρης, τόνισε τη συμμετοχή των καθηγητών και ειδικότερα των Φιλολόγων, που όλο αυτό το διάστημα έχουν προετοιμάσει τους μαθητές ώστε να λάβουν μέρος στους αγώνες και να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** Νέα επιστολή Ρούπα – Μαζιώτη για την επιμέλεια του παιδιού 
Νέα επιστολή που αφορά στην επιμέλεια του παιδιού τους και το δικαστήριο στην Καλαμάτα δημοσιοποίησαν το Σάββατο, μέσω της ιστοσελίδας zougla.gr, οι Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης.
Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση των δύο αιτήσεων που έχουν καταθέσει οι δικηγόροι στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας αναβλήθηκε και προσδιορίσθηκε για τις 5 Απριλίου. Μέχρι τότε εκκρεμεί και το αίτημά τους να παραστούν και οι ίδιοι.
  Επιμέλεια παιδιού
Η νέα επιστολή τους έχει ως εξής:
«Την 1η Μάρτη το Μονομελές Πρωτοδικείο της Καλαμάτας δεν μπόρεσε να προχωρήσει τη διαδικασία της δίκης για να μπει στην ουσία της υπόθεσης, ούτε σχετικά με την απόφαση μεταγωγής μας στην Καλαμάτα προκειμένου να παραστούμε στην δίκη όπως είχαμε ζητήσει. Αιτία αυτής της εξέλιξης ήταν δύο κινήσεις που πραγματοποίησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η πρώτη έγινε στις 28-02-2017, παραμονή της δίκης. Ήταν μια νέα διάταξη με τη χρήση για μια ακόμα φορά του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα. Σε αυτή τη διάταξη ο εισαγγελέας ανηλίκων Καλαμάτας Δημήτριος Χ. Σταύρου, εισαγγελέας Πρωτοδικών, επαναλαμβάνει όλα όσα ανέφερε στην πρώτη διάταξή της η εισαγγελέας ανηλίκων Νικολού Μαρία-Ελένη σχετικά με τους λόγους που αποφάσισε να αναθέσει την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού στη γιαγιά του. Δηλαδή, όλα όσα θεωρούσε ικανά να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι το κράτος έβαλε στόχο το παιδί μας, και μάλιστα όχι το έβαλε απλώς στόχο, είναι για το κράτος και για την κυβέρνηση ο πρώτος στόχος. Ο κυριότερος και σημαντικότερος πόλεμος που έχει να δώσει για να πολεμήσει τον Επαναστατικό Αγώνα και εμάς σαν αγωνιστές. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας επανέλαβε στη διάταξή του όλα όσα ανέφερε η Νικολού. Και μεταξύ όλων των άλλων αναφέρει μια νέα κατηγορία για τη μητέρα του Πόλα Ρούπα, που αφορά “διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση”. Ποια είναι αυτή η “εγκληματική οργάνωση” για την οποία δε μας έχει κοινοποιηθεί τίποτα; Τι γνωρίζει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας αλλά και η εισαγγελέας Νικολού που εμείς δε γνωρίζουμε; Μήπως αυτή η νέα κατηγορία και η δικογραφία που θα τη συνοδεύει σχετίζεται με τα “χαμένα” κατασχεμένα έγγραφα του παιδιού μας που δεν υπάρχουν σε καμία κοινοποιημένη προς εμάς έκθεση κατάσχεσης; Μήπως αυτή είναι η επιπλέον κατηγορία εναντίον της Ρούπα που “στηρίζουν” την ποινικού τύπου αντιμετώπιση του 6χρονου παιδιού μας; Πάντως μέχρι τώρα οι κατηγορίες που αποδόθηκαν στη Ρούπα Πόλα είναι αυτές που αφορούν ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και όχι σε εγκληματική.
  Δίκη
Όσον αφορά στην κίνηση του εισαγγελέα Σταύρου να παρουσιάσει αυτή τη διάταξη στο δικαστήριο (την οποία επαναλαμβάνουμε συνέταξε την προηγούμενη ημέρα) αυτή είναι μια κίνηση σαμποταρίσματος της δίκης. Στην ουσία ανανεώνει την εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση του παιδιού μας αναφέροντας: “Εκ του συνημμένου φακέλου που μας απεστάλη από την Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών με το υπ’ αριθμόν πρωτ. 151-130/13-01-2017 έγγραφό της, δεν προέκυψε ότι μετά την έκδοση της ως άνω διατάξεως η αρμόδια εισαγγελέας αιτήθηκε προς το δικαστήριο εντός 30 ημερών και ειδικότερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την εκούσια δικαιοδοσία [739επΚΠολ.Δ.-Εισ.ΝΑΚ.121]”.
Στο τέλος της διάταξης διατάσσει την ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας του παιδιού, όχι μόνο στη γιαγιά του όπως είχε κάνει η εισαγγελέας Νικολού, αλλά και στη θεία του και ανανεώνει τους ίδιους περιοριστικούς όρους. Δηλαδή, τη μηναία παρακολούθηση και σύνταξη σχετικής έκθεσης από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου της Καλαμάτας και την ολοκλήρωση της παιδοψυχιατρικής αξιολόγησής του.
Ο εισαγγελέας Σταύρου ήταν ενημερωμένος για το αίτημά μας ως προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας να διατάξει τη μεταγωγή μας για να παραστούμε στην δίκη. Αντί να το πράξει πέρασε στην αντεπίθεση κατ’ εντολή προϊσταμένου του από την κεντρικό μηχανισμό της “δικαιοσύνης”. Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ανηλίκων Νικολού Μαρία-Ελένη δεν έκανε αίτηση για το δικαστήριο εντός 30 ημερών ως όφειλε και το δικαστήριο το καλέσαμε εμείς. Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο κείμενό μας, το δικαστήριο αυτό καλέστηκε με βάση δύο αιτήσεις: μία με το άρθρο 1532ΑΚ που είχε χρησιμοποιήσει η εισαγγελέας ανηλίκων Νικολού και μία που κάναμε εμείς οι γονείς του παιδιού Μαζιώτης-Ρούπα, με βάση το άρθρο 1535ΑΚ με το οποίο εμείς ζητούσαμε την ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού στη γιαγιά και τη θεία του. Καταλάβαιναν ότι η δική μας παρέμβαση με το 1535ΑΚ αποδυνάμωνε την ισχύ του 1532ΑΚ, που είναι και η ουσία της προσβολής που το κράτος διεξάγει ενάντια στη μητέρα του Ρούπα Πόλα, και με βάση το ίδιο άρθρο διατηρείται η συνθήκη για να συνεχιστεί ο πόλεμος ενάντια στο παιδί μας και μάλιστα αφού κριθεί η επιμέλειά του με βάση το άρθρο 1532ΑΚ θα έχει ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη και καθοριστική φάση του πολέμου που το κράτος θέλει να διεξάγει εναντίον του. Το κείμενό μας την παραμονή της δίκης “αφύπνισε” το τμήμα αυτό του κρατικού μηχανισμού που θέλει την κλιμάκωση του πολέμου, αφού κατάλαβαν όμως ότι ήδη έχουμε δημιουργήσει ρωγμές στον ίδιο το μηχανισμό της δικαιοσύνης. Και αυτό γιατί η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας πήρε θέση σχετικά με την αναγκαιότητα να παραστούμε στη δίκη και δήλωσε ότι πρέπει να ακουστούμε στη διαδικασία. Συνεπώς, έπρεπε κατά την άποψη αυτών που θέλουν να κλιμακώσουν τον πόλεμο στο παιδί, να υπονομευτεί το ίδιο το δικαστήριο.
Αναβολή
Η διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας Σταύρου ήταν προς αυτή την κατεύθυνση, όμως δεν ήταν αρκετή, γιατί αν προχωρούσε η διαδικασία, στο δικαστήριο πρόεδρος και εισαγγελέας θα έρχονταν σε σύγκρουση ως προς το αν πρέπει να διατάξουν ή όχι να γίνει η μεταγωγή μας και να παραστούμε στο δικαστήριο. Για να διασφαλίσουν ότι αυτό δε θα συμβεί ο Σταύρου την ίδια ημέρα που γινόταν το δικαστήριο, έκανε αίτηση εναντίον μας για να μας αφαιρεθεί οριστικά η επιμέλεια του παιδιού και να ανατεθεί στη γιαγιά και τη θεία του, και με τον όρο να παρακολουθείται συνεχώς το παιδί από κοινωνική λειτουργό και να ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική αξιολόγηση, “προκειμένου να στηριχτεί η ψυχική υγεία του ανηλίκου από ειδικούς παιδοψυχιάτρους”.
Η αίτησή του οδήγησε στην αναγκαστική αναβολή της δίκης για τις 5/4/2017, όπου ορίστηκε δικάσιμος για την αίτηση αυτήν, και στην οποία δικάσιμο θα εκδικαστεί και το δικό μας αίτημα με το 1535ΑΚ. Το ότι ο Σταύρου ευθυγραμμίζεται και μάλιστα μπαίνει στην πρώτη πλέον γραμμή του πολέμου το δείχνει με τρεις τρόπους σε αυτή την αίτηση: α) αναφέρει ότι η μητέρα του Ρούπα κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συνεπώς γνωρίζει ήδη τι συμβαίνει με την “άγνωστη” δικογραφία β) υπερθεματίζει της αναγκαιότητας το παιδί να παρακολουθείται από κοινωνική λειτουργό σε μόνιμη βάση γ) απαιτεί την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής αξιολόγησης του παιδιού για να “στηριχτεί η ψυχική υγεία του”. Δηλαδή ο κρατικός μηχανισμός που θέλει να κλιμακώσει τον πόλεμο ενάντια στο παιδί μας, όχι μόνο βάζει μέσω του εισαγγελέα Σταύρου την απαίτησή του να είναι ισοβίως το παιδί σε καθεστώς ομηρίας στις κοινωνικές υπηρεσίες που θα το επιβλέπουν, αλλά ανοιχτά πλέον δηλώνει ότι έχει διαγνώσει ως ψυχικά άρρωστο το παιδί, αφού δηλώνεται στην αίτηση του πως πρέπει “να στηριχτεί η ψυχική υγεία του από παιδοψυχιάτρους”. Έχουμε πει πως η ψυχιατριακή πραγματογνωμοσύνη που διέταξε η Νικολού- πρακτική που αφορά μόνο σε παραβάτες του ποινικού κώδικα και μάλιστα σε ακραίες περιπτώσεις παραβάσεων- δεν μας έχει ποτέ αποδοθεί και ούτε πρόκειται. Αυτή υπάρχει στα αρχεία συγκεκριμένων εισαγγελέων μαζί με τις εκθέσεις κατάσχεσης που αφορούν έγγραφα του παιδιού μας; Και όλα αυτά μαζί με όσα θα βοηθήσουν το παιδί μας ως “εγκληματία”, έτσι όπως έδειξαν πως το αντιμετώπισαν με τη σύλληψη, κράτηση στην ασφάλεια, ανάκριση, εγκλεισμό στο ψυχιατρείο και σε καθεστώς φρούρησης του και απομόνωσης του;
Η κίνηση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας ήταν να σαμποτάρει στην ουσία αυτό το δικαστήριο για να μη διαταχτεί η μεταγωγή μας και να μη γίνει μια δίκη με αποδυναμωμένο το άρθρο 1532ΑΚ, που στην ουσία είναι η εισαγωγή της δίωξης και του πολέμου εναντίον του παιδιού μας που ξεκίνησε να εφαρμόζεται την 5η Ιανουαρίου 2017, ημέρα που έγινε η 3η κατασταλτική επίθεση εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα και που έθεσε το γιο μας σε καθεστώς αιχμαλώτου πολέμου. Γιατί η παρουσία μας στο δικαστήριο γνωρίζουν ότι θα καταφέρει την εξουδετέρωση του 1532ΑΚ και συνεπώς της πρώτης πράξης πολέμου ενάντια στο παιδί μας που ξεκίνησε με σημαία αυτό το άρθρο. Ο εισαγγελέας Σταύρου με την κίνησή του αυτή μπήκε στην πρώτη γραμμή του πολέμου ενάντια στο παιδί μας. Είναι αυτός που πήρε στα χέρια του τώρα την πιο βίαιη και χυδαία κατασταλτική επίθεση του κράτους στην ιστορία».

***  Απολογιστικός τόνος σε δηλώσεις του Παν. Νίκα για το θέμα των μεταναστών 
Για την έλευση στην Καλαμάτα 87 παράνομων μεταναστών, ορισμένοι εκ των οποίων πάσχουν από μεταδοτικό νόσημα (ψώρα) και τη φιλοξενία τους στην κατασκήνωση Αγίας Μαρίνας, ο δήμαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση, χθες το μεσημέρι, παρουσία των αντιδημάρχων Παναγιώτη Γιαννόπουλου και Θανάση Βασιλόπουλου:
«Υπήρξε ένα σοβαρό πρόβλημα στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες. Οδηγήθηκαν εδώ 87 παράνομοι μετανάστες, κάποιοι από τους οποίους έπασχαν από μεταδοτικό νόσημα - εν δυνάμει, όλοι – και εγκαταστάθηκαν προσωρινά στο χώρο που γνωρίζετε.
Τα πράγματα την Παρασκευή (3 Μαρτίου 2017) ήσαν εξόχως δραματικά και προφανώς υπήρχαν πιθανοί κίνδυνοι εξάπλωσης της μεταδοτικής νόσου. Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη με τον αστυνομικό διευθυντή. Η Αστυνομία, η οποία διαχειριζόταν το πρόβλημα, ήταν εξόχως πιεσμένη. Αποφασίστηκε, ύστερα από μακρά συζήτηση, να χρησιμοποιηθεί ένα μέρος της δημοτικής κατασκήνωσης για την περίθαλψη αυτών των ανθρώπων. Μπορεί να ήρθαν όπως ήρθαν στην πατρίδα μας, όμως η παράδοση, η ανθρωπιά μας, ο πολιτισμός μας, οι πεποιθήσεις μας έχουν προτεραιότητα, γι' αυτό και τους προσφέρουμε εκεί την καλύτερη δυνατή περίθαλψη.
Όλες οι Υπηρεσίες μας αγωνίστηκαν από το Σάββατο, ώστε η αντιμετώπιση να είναι ανθρώπινη. Οι άνθρωποι κάνουν αγωγή, είναι άρρωστοι, γι' αυτό λέω ότι υπήρχε κίνδυνος, όπως βεβαιώνουν οι γιατροί.
Ευχαριστώ τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους αιρετούς, οι οποίοι αγωνίστηκαν ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα και να έχει και η πόλη και η πατρίδα μας την καλύτερη αντιμετώπιση από τα διεθνή μέσα, όσον αφορά στη διαχείριση αυτού του ζητήματος.
Αυτοί οι άνθρωποι ή κάποιοι από αυτούς, στα 40 μίλια έξω από την Πύλο, ειδοποίησαν τις Αρχές ότι έρχονται, άρα υπάρχει διακίνηση και υπάρχουν και διακινητές και η πατρίδα μας, ως γνωστόν, αποτελεί στόχο.
Και επειδή τα μεταδοτικά νοσήματα δίνουν και παίρνουν, προφανώς πρέπει να είμαστε εξόχως προσεκτικοί, και οι Αρχές και οι καλοί εκείνοι άνθρωποι οι οποίοι προστρέχουν για βοήθεια.
Τονίζω ότι, μετά το τέλος αυτής της ιστορίας, στη δημοτική κατασκήνωση του Ταϋγέτου θα καταστραφούν όλα τα είδη τα οποία χρησιμοποιήθηκαν, όπως στρώματα, κουβέρτες και οτιδήποτε άλλο, ώστε η κατασκήνωσή μας να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά μας το καλοκαίρι χωρίς κανένα απολύτως κίνδυνο. Επίσης, θα γίνει απολύμανση.
Η πόλη δε διαθέτει υποδομές για την υποδοχή μεταναστών. Δεν μπορούσα να συναινέσω να δοθούν υποδομές όπως το Εθνικό Στάδιο, το Κλειστό, το Κλειστό του Πολυκλαδικού και η Τέντα, όπου καθημερινά αθλούνται χιλιάδες άνθρωποι. Κάνω έκκληση προς το κράτος να υπάρξει επιτέλους συγκεκριμένη πολιτική, ποιος κάνει το κουμάντο σε αυτό τον τόπο, ποιος υποδέχεται, ποιος δίνει οδηγίες. Δεν μπορεί να αφήνεται η Αστυνομία μόνη της ούτε κάποιοι να βρίσκουν την ευκαιρία να παριστάνουν τους περισσότερο ανθρωπιστές από τους άλλους. Η υποδοχή των μεταναστών δεν αποτελεί γεγονός για προβολή. Όταν έχουμε να κάνουμε με μεταδοτικές ασθένειες μέσα σε μία πόλη, όπου κινούνται καθημερινά 100.000 άνθρωποι, πρέπει να είμαστε εξόχως προσεκτικοί».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο δήμαρχος ανέφερε πως «ο δήμαρχος Πύλου πρότεινε χώρο για την υποδοχή των μεταναστών, το ίδιο και ο δήμαρχος Μεσσήνης. Επίσης, θέλω να πω ότι υπήρχαν τρεις - τέσσερις χώροι μέχρι την Καλαμάτα, υπήρχαν κατασκηνώσεις που δε λειτουργούσαν, υπήρχαν άδεια ξενοδοχεία. Θα μπορούσαμε να στεγάσουμε αυτούς τους ανθρώπους χωρίς κινδύνους και για τους ίδιους και για εμάς. Δεν έγινε, όμως, κάτι και έφθασαν στην Καλαμάτα».  Α.Π.

*** Χρυση Αυγή : Ζητεί παράδοση της βουλευτικής έδρας από τον Κουκουτση 
Ανακοίνωση εξέδωσε η  Χρυσή Αυγή για την ανεξαρτητοποίηση Κουκούτση στην οποία αναφέρονται τα εξής :
Παρά τις θριαμβολογίες των συστημικών μέσων, η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου, αφού η ισχύς των κομμάτων καθορίζεται στην επίσημη εκλογική διαδικασία και ουδεμία σχέση έχει με τις κοινοβουλευτικές αλχημείες.
Όσον αφορά την ανεξαρτητοποίηση του Βουλευτή Κουκούτση, απλώς έχουμε να πούμε ότι ο καθείς κάνει τις επιλογές του, για τους δικούς του λόγους. Όμως, υπάρχει μία ρητή δέσμευση, που υπογράφει κάθε υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος, στην «Δήλωση Αποδοχής Υποχρεώσεων Μελών Κοινοβουλευτικής Ομάδας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή», στην οποία ορίζεται ότι:
«Σε περίπτωση αποχώρησης ή διαγραφής  μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου, δεσμεύομαι από τον λόγο της τιμής μου πως θα παραιτηθώ από το βουλευτικό αξίωμα και θα επιστρέψω την έδρα στο κόμμα και τους ψηφοφόρους του»
Από κει και πέρα οποιοδήποτε άλλο σχόλιο περιττεύει, πραγματικά.
Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει ενωμένη τον Αγώνα της για Πατρίδα, Πίστη και Ελευθερία.
Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες,
Όλοι στις Επάλξεις του Εθνικού Αγώνα. Ψηλά τις Σημαίες για να αποδείξουμε για άλλη μία φορά στο σύστημα της κλεπτοκρατίας ότι η Χρυσή Αυγή είναι σαν το ατσάλι, που όσο το χτυπάς, τόσο πιο σκληρό γίνεται.  Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή  Πολιτικό Συμβούλιο

***  Προβληματισμοί για την ασφάλεια των τουριστών στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας
 
Με ικανοποίηση, ασφαλώς, μάθαμε, το προηγούμενο διάστημα, από τους πλέον υπεύθυνους του αεροδρομίου Καλαμάτας "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος", ότι το 2017 προβλέπεται μια ακόμα καλύτερη περίοδος, σε σχέση με το 2016, σε ό,τι αφορά την επισκεψημότητά του και τη σύνδεσή του με δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις.
Από την άλλη πλευρά, η δημοσιοποίηση σχετικού ΦΕΚ, τις προηγούμενες ημέρες, για "ίδρυση νέων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και αναδιάρθρωση υφιστάμενων Πυροσβεστικών Σταθμών και Υπηρεσιών εντός Αερολιμένων", μας έβαλε σε σκέψεις, αφού δεν είδαμε πουθενά καμία πρόβλεψη για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
 Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι υπάρχει ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά το ερώτημα είναι αν η Πυροσβεστική Υπηρεσία συμμετέχει σε αυτό.
Κι έτσι ανοίγουμε το θέμα ασφάλειας του αεροδρομίου, αναγνωρίζοντας εξ αρχής ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Μας φοβίζει, όμως, η ιδέα να συμβεί κάτι σ' ένα αεροπλάνο της British Airways και για τρεις - τέσσερις ημέρες το BBC ή άλλο διεθνής τηλεοπτικός σταθμός ή μέσο ενημέρωσης, να  αναφέρεται αρνητικά στα του οίκου μας.
Η ασφάλεια αεροδρομίου δεν είναι τρομερά περίπλοκη υπόθεση. Συλλογή και ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τις πιθανές απειλές απαιτείται  και μελέτη  στα αδύναμα σημεία των εγκαταστάσεων του, αξιολογώντας τον κίνδυνο που αποτελούν για το αεροδρόμιο.
Το αρχικό ερώτημα λοιπόν είναι αν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τέτοια ζητήματα. Υπηρεσία οργανωμένη ασφάλειας και πυρασφάλειας. Προχωρώντας τα ερωτήματα, αναρωτιόμαστε αν υπάρχει σχέδιο επέμβασης έκτακτης ανάγκης για τον αεροδιάδρομο σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος, όπως ορίζει ο ICAO (International Civil Aviation Organization/Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας).
Επιπρόσθετα, υπάρχει ικανός αριθμός εκπαιδευόμενων πιστοποιημένων (πυροσβεστών), αλλά και μέσων (πυροσβεστικά οχήματα- εργαλεία- επάρκεια κατασβεστικών μέσων, υδατόπυργος (για γρήγορη πλήρωση νερού), για να ανταποκριθεί το αεροδρόμιο σε περίπτωση που χρειαστεί, σύμφωνα με την κατηγορία κατάταξής του, αλλά και της αναμενόμενης για το 2017 επιβατικής κίνησης;
Άραγε έχει γίνει ποτέ άσκηση προσομοίωσης αεροπορικού ατυχήματος προκειμένου να διαπιστωθεί η ετοιμότητα και η ανταπόκριση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και μέσων; (ΕΚΑΒ, Νοσοκομείο Καλαμάτας, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία, εθελοντικές οργανώσεις);
Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις μπορούν να εξυπηρετήσουν ικανοποιητικά το επιβατικό κοινό; Χώροι στάθμευσης, αστυνόμευση, συγκοινωνιακή σύνδεση, παρουσία ιατρού, εξωτερικού απινιδωτή, αλλά και όλων όσων απαιτούνται για να εμπεδωθεί στους επισκέπτες του αίσθημα ασφάλειας;
Όλα τα παραπάνω δεν αναφέρονται για να διαβάλλουμε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Είναι αυτονόητο, θεωρούμε. Απλώς, επειδή η Ελλάδα είναι χώρα του Προμηθέα και του Επιμηθέα, από την πλευρά μας, είμαστε υπέρ του πρώτου…   Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  «Όψεις πραγματικότητας» στη Δημοτική Πινακοθήκη 
Η Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος» επεκτείνοντας το μουσειακό ρόλο της ως αφηγητής της νεοελληνικής τέχνης, εκπέμπει για άλλη μια φορά το σήμα της από το σύγχρονο εικαστικό γίγνεσθαι, με σκοπό να δημιουργήσει διόδους επικοινωνίας στους φιλοτέχνους και όχι μόνο, και να επαναφέρει τα ερωτήματα πάνω στην σύγχρονη τέχνη, αυξάνοντας ή και πολλαπλασιάζοντας το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό.
Η έκθεση που φιλοξενεί έχει τον τίτλο « Όψεις της πραγματικότητας» με έργα από τρείς σπουδαίους εικαστικούς καλλιτέχνες, το Στέφανο Δασκαλάκη ,το Μιχάλη Μαδένη και το Γιώργο Ρόρρη.
Εκφραστές και οι τρείς της «παραστατικής» ζωγραφικής, καταφέρνουν με τη σύγχρονη ματιά τους να διευρύνουν τα όριά της, σε νέες και ξεχωριστές για τον καθένα τους κατευθύνσεις. Με τα έργα τους προτρέπουν σε μιαν άλλη οπτική και προσέγγιση της πραγματικότητας.
Κυρίαρχο στοιχείο της έκθεσης ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας των έργων. Η ανθρώπινη μορφή και παρουσία κυριαρχεί στα έργα τους με άμεσο ή έμμεσο τρόπο. Φίλοι και μαθητές του Παναγιώτη Τέτση διακρίθηκαν από τα πρώτα τους καλλιτεχνικά βήματα. Έργα τους βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, σε Μουσεία, δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.
  Στέφανος Δασκαλάκης 
O Στέφανος Δασκαλάκης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1952. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ της Αθήνας, στο εργαστήριο του Γιώργου Μαυροΐδη (1970-1974) και συνέχισε τις σπουδές του στη Λυών και στο Παρίσι (1978-81), όπου παρακολούθησε το εργαστήριο του Leonardo Cremonini στην École Nationale Supérieure des Beaux-Αrts. Μαθήτευσε επίσης για ένα διάστημα κοντά στο Γιάννη Τσαρούχη.
Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές εκθέσεις, κυρίως στην Ελλάδα, κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Η.Π.Α., κ.ά.). Ήταν μεταξύ των 17 νέων ζωγράφων που παρουσιάστηκαν το 1990 στην (ιστορική, πλέον) έκθεση Για ένα νέο Ουμανισμό, που επιμελήθηκε η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα στο Πολιτιστικό Κέντρο Espace des Esselieres του Villejuif, στο Παρίσι.
Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, στο Μουσείο Φρυσίρα, στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στην Γαλλία και στο Βέλγιο. ει και εργάζεται στην Αθήνα.
  Μιχάλης Μαδένης
Ο Μιχάλης Μαδένης γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1960. Αρχικά έκανε μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήριο του Νίκου Στέφου και μετά σπούδασε στην ΑΣΚΤ της Αθήνας (1985-1990, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, με δασκάλους τους Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη και Παναγιώτη Τέτση. Αποφοίτησε με διάκριση. Το 1991 βρίσκεται στην Ολλανδία όπου με υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και από το Ολλανδικό κράτος συνέχισε τις σπουδές του στη Vrije Accademie voor Beeldende Kunsten της Χάγης και στη Rijksakademie του Άμστερνταμ, από την οποία αποφοίτησε το 1994.
Το 1992 παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα (Νέες Μορφές) και το 1994 επέστρεψε οριστικά στην Ελλάδα.
Έχει παρουσιάσει το καλλιτεχνικό του έργο του σε πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, και συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ολλανδία, Κίνα, Γερμανία, Τουρκία, Αίγυπτο).
Από το 2003 εργάζεται στην Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, στον τομέα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και στο παιδικό εργαστήρι.
  Γιώργος Ρόρρης 
Ο Γιώργος Ρόρρης γεννήθηκε στον Κοσμά Κυνουρίας το 1963. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με δασκάλους τον Παναγιώτη Τέτση και τον Γιάννη Βαλαβανίδη (1982-1987). Συνέχισε τις σπουδές του στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts στο Παρίσι με δάσκαλο τον Λεονάρντο Κρεμονίνι (1988-1991), με υποτροφίες του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αδερφών Π. Μπακαλά.
Συνεργάστηκε με το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Άποψη (1996–2002) και από το 2002 συνεργάζεται με την Ομάδα Τέχνης Σημείο, διδάσκοντας ζωγραφική.
Το 2001 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο «Νέος Ζωγράφος κάτω των 40 ετών» και το 2006 έλαβε τιμητική διάκριση για το σύνολο του έργου του από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».
Έχει παρουσιάσει περιορισμένο αριθμό ατομικών εκθέσεων, κυρίως στην Αθήνα, με σταθερή συνεργασία με την Αίθουσα Τέχνης Μέδουσα, αλλά και στο Παρίσι (1996) και στη Νέα Υόρκη (2004). Συμμετείχε στην έκθεση Για ένα νέο Ουμανισμό, που επιμελήθηκε η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα στο Espace des Esselieres του Villejuif, στο Παρίσι το 1990 και σε πολλές άλλες ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς διοργανώσεις, σε Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Η.Π.Α., κ.α. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Τα έργα της έκθεσης παραχωρήθηκαν ευγενώς από την Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Μουσείο Βορρέ, τη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών ,τους συλλέκτες Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα (Διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης),το Σωτήρη Φέλιο και το Ίδρυμα ΄΄Η άλλη Αρκαδία΄΄, το Θανάση Μιχαηλίδη, τους Γιώργο και Αλίνα Δημαράκη.
Τα εγκαίνια της ξεχωριστή αυτής έκθεσης ζωγραφικής θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 8.30 από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα
Επιμέλεια έκθεσης:Νίκος Καλατζής Καλλιτεχνικός Διευθυντής : Παναγιώτης Λαμπρινίδης. Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας ΄΄Α.Τάσσος΄΄. Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Διάρκεια: από 9/3 έως 9/4/2017.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, 10.00 έως 14.00, Πέμπτη, Παρασκευή, 16.00 έως 20.00, Σάββατο, 10.00-14.00

***   'ΧΤΥΠΗΣΕ' η ΡΩΣΙΑ! Τρόμος στο ΝΑΤΟ...

~  Δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-24, οπλισμένα με βόμβες αέρος-επιφανείας Fab 250 πραγματοποίησαν σειρά διαδοχικών «εικονικών επιθέσεων» στην Μαύρη θάλασσα εναντίον του αμερικανικού αντιτορπιλικού κλάσεως Arleigh Burke με σύστημα AEGIS,  USS Porter, πριν από λίγες ημέρες, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης.
Βίντεο  : Russian fighter jets buzz USS Porter in the Black Sea , https://youtu.be/3vPEDbnGDQ4  .-
~  Οι Βρετανοί εκτιμούν ότι ο  Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δώσει σαφή εντολή συνεχούς παρενόχλησης των αμερικανικών μονάδων επιφανείας, κάτι που έγινε πραγματικότητα   κατά τις τελευταίες εβδομάδες, όταν είχαμε δύο ρωσικές εναέριες «εικονικές επιθέσεις» μέσα  σε επτά ημέρες.
Το τελευταίο περιστατικό έχει «φουντώσει» τους  φόβους στο ΝΑΤΟ ότι επίκειται ενδεχομένως ακόμα και ρωσική πυραυλική επίθεση κατά πολεμικών πλοίων  στη Μαύρη Θάλασσα.

Η «προσέγγιση» Τραμπ και Πούτιν αργεί απελπιστικά,  αυξάνοντας τις φήμες για σφοδρή σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Μαύρη θάλασσα η οποία θεωρείται η «αυλή της Ρωσίας».


***  ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ στα ΠΑΙΔΙΚΑ σήριαλ! Τι βλέπουν τα παιδιά μας...

~  Το Star vs. the Forces of Evil είναι μία αμερικάνικη σειρά κινουμένων σχεδίων της Disney Television Animation για το Disney Channel και Disney XD. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στο Disney Channel στις 18 Ιανουαρίου 2015 και έχει ήδη κερδίσει πολλά βραβεία.
Η συγκεκριμένη σειρά έχει μία ιδιαιτερότητα της Disney Television Animation για το Disney Channel και Disney XD. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στο Disney Channel στις 18 Ιανουαρίου 2015 και έχει ήδη κερδίσει πολλά βραβεία.
Η σειρά μας παρουσιάζει τις περιπέτειες μίας πριγκίπισσας η οποία έχει έρθει από άλλο πλανήτη, απεσταλμένη από τους βασιλικούς γονείς της για να ζήσει στη Γη με την οικογένεια Diaz. Θα γίνει φίλη με τον Μάρκο, τον γιο των Diaz, ξεκινώντας νέες περιπέτειες όπου θα μάχεται ενάντια σε κακοποιούς σε όλο το σύμπαν αλλά και στο γυμνάσιο, όλα σε μια προσπάθεια να προστατεύσει το ισχυρό μαγικό ραβδί της που της χαρίζει μαγικές δυνάμεις. Ένα κλασικό σενάριο παιδική σειράς. Το πρόβλημα είναι ο τρόπος παρουσίασης των διαφυλικών σχέσεων και της σεξουαλικότητας.
Ερωτισμός, ερωτικός ανταγωνισμός, λαγνεία και ομοφυλοφιλία είναι το μάθημα του επεισοδίου “Just Friends” του δεύτερου κύκλου, όπου η πρωταγωνίστρια ανταγωνίζεται τη φίλη του φίλου της (η οποία έχει ένα τελείως λάγνο βλέμμα) όταν στη συναυλία που έχουν πάει ως ερωτικό τρίγωνο, ζηλεύει εκείνους που φιλιούνται ανάμεσα στα υπόλοιπα ετερόφυλα αλλά και ομόφυλα ζευγάρια.
Βίντεο : Star Vs The Forces Of Evil- Just Friends SONG   , https://youtu.be/9n5ACBivlcg  .-

***  ΕΚΤΑΚΤΟ!Η Ν.Δ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ!Ο Μητσοτάκης στριμώχνεται άγρια...

~  Aποστάσεις, στα όρια της αποστασίας, παίρνει η ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα κάνει λόγο για άμεσα ανάγκη εύρεσης συναίνεσης με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να παύσει να λέει 'όχι' σε όλα.
Χαρακτηριστικά η ΔΑΚΕ Ι.Τ. υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της την ανάγκη για εθνική συνεννόηση, έτσι ώστε να υπάρξει «έξοδος από τη λιτότητα», κάνοντας αναφορά, μάλιστα, στην σχετική πρωτοβουλία που είχε αναλάβει, ως πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής. Επίσης η ΔΑΚΕ τονίζει ότι ανεξαρτήτως Κυβερνήσεων η πρόταση του Κώστα Καραμανλή για εθνική συνεννόηση τορπιλίστηκε με το περίφημο: «Λεφτά υπάρχουν!»
Η ανακοινωση αυτή έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις του Κυρ.Μητσοτάκη: «Αγωνιζόμαστε για να προβάλουμε τις θέσεις μας, όχι για να είμαστε αρεστοί στον κ. Τσίπρα αλλά χρήσιμοι στον λαό. Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να ακολουθήσει ή νοιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με την τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά τη χώρα θα μείνει πίσω», είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα αναφέρει:
«Ακόμη μια διεθνής έρευνα, αυτή του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας, έρχεται να αποτυπώσει με σαφή τρόπο την έκταση και ένταση της κοινωνικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα.
Η αύξηση της φτώχειας κατά 40% την περίοδο 2008-2015 αλλά και οι επιμέρους εκρηξιγενείς της διαστάσεις – όπως, μεταξύ άλλων, η επισιτιστική ανασφάλεια, η ενεργειακή φτώχεια, η σοβαρή υλική αποστέρηση και η απόλυτη ένδεια – διαμορφώνουν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης που παραπέμπουν σε "τριτοκοσμική χώρα", και όχι σε κράτος-μέλος της Ε.Ε. που διέπεται, εδώ και 36 χρόνια, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και Κεκτημένο.
Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η, δίχως μεταπολεμικό ιστορικό προηγούμενο, κοινωνική καχεξία είναι απότοκο της παρατεταμένης ύφεσης και της δυσθεώρητης ανεργίας που επέφεραν οι πολιτικές ακραίας λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης στο πλαίσιο των Μνημονίων Δανεισμού.
Οι άνθρωποι κυριολεκτικά δυστυχούν από τις δυσβάσταχτες θυσίες που υποβάλλονται και οι αριθμοί "επιδεινώνονται" με το Δημόσιο Χρέος να εκτινάσσεται στο 176,9% του ΑΕΠ (από το πλαστό 126,7% το 2009) πιστοποιώντας την αποτυχία των Προγραμμάτων Δημοσιονομικής Προσαρμογής.
Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για σύγκλιση της χώρας μας με το μέσο όρο της Ευρωζώνης σε περίπου μισό αιώνα και την επιστροφή της ανεργίας στο επίπεδο του 2009 μετά από 21 χρόνια συνιστούν μια ωμή ομολογία αστοχίας και αδιάσειστά τεκμήρια της απαιτούμενης ριζικής αλλαγής του ακολουθούμενου μείγματος πολιτικής για δημοσιονομική εξισορρόπηση με αναπτυξιακό και κοινωνικά πολλαπλασιαστικό πρόσημο.
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, και με δεδομένο ότι για το κλείσιμο της αξιολόγησης αναλαμβάνονται καταστροφικές δεσμεύσεις που ξεπερνούν –ακόμη και– το συνταγματικό βίο της παρούσας Κυβέρνησης, το αίτημα για Εθνική Συνεννόηση –που η ΔΑΚΕ Ι.Τ. υποστηρίζει σε όλη τη διάρκεια της μνημονιακής περιπέτειας και ανεξαρτήτως κυβερνητικών εναλλαγών– είναι επιτακτικό!
Μια Εθνική Συνεννόηση που είχε προταθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή και τορπιλίστηκε από τον επαίσχυντο ψευτολαϊκισμό του "λεφτά υπάρχουν". Εθνική Συνεννόηση, όμως, δεν σημαίνει συνενοχή ή υπερψήφιση της ανάλγητης προνομοθέτησης μέτρων ούτε μπορεί να επιτευχθεί με διχαστικές ρητορικές και ψέματα.
Εθνική Συνεννόηση με άξονα ένα εναλλακτικό αφήγημα εξόδου από τη λιτότητα και την ύφεση, τις φοροεπιδρομές και την απαξίωση του κοινωνικού κράτους για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την κοινωνική αποκατάσταση, την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης και την καταπολέμηση της ανεργίας, την παλινόρθωση της εργασιακής δικαιοσύνης και την προσέλκυση επενδύσεων.Κοινωνία και Οικονομία, άλλωστε, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, είναι "συγκοινωνούντα δοχεία"».

**  Βούτσης: Δεν είναι σκανδαλώδης ρύθμιση η «φοροελάφρυνση» για πολιτικούς  
«Δεν την ζήτησαν οι βουλευτές»
«Δεν πρόκειται περί μιας σκανδαλώδους -όπως έχει παρουσιαστεί- ρύθμισης που απαιτήθηκε από το πολιτικό προσωπικό» σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για την «φοροελάφρυνση» έως 2.000 ευρώ στην εισφορά αλληλεγγύης πολιτικών προσώπων. Ο ίδιος «έδειξε» για τη ρύθμιση αυτή το υπουργείο Οικονομικών και σημείωσε ότι «είναι στο πλαίσιο μιας δημοσιονομικής ισορροπίας».
~ Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι έχει μπει «γερό μαχαίρι» στις συντάξεις των πρώην βουλευτών, καθώς και ότι οι βουλευτές από το 2012 και ύστερα δεν έχουν συντάξεις, δηλαδή δεν μπαίνουν σε συνταξιοδοτικό καθεστώς, παρότι μηνιαίως τους γίνεται παρακράτηση για τους παλαιότερους βουλευτές.
«Υπάρχουν αρκετά ζητήματα για τα οποία μπορούσε να γίνει μια δημόσια συζήτηση. Πάντως, δεν πρόκειται περί μιας σκανδαλώδους -όπως έχει παρουσιαστεί- ρύθμισης που απαιτήθηκε από το πολιτικό προσωπικό.
»Αφορά όλους τους εκλεγμένους όλων των βαθμίδων και των μελών των ανεξαρτήτων Αρχών και άλλους και σας επαναλαμβάνω ότι είναι στο πλαίσιο μιας δημοσιονομικής ισορροπίας που το υπουργείο οικονομικών, το δημόσιο λογιστικό, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει διαμορφώσει» τόνισε.
«Σας λέω ευθέως ότι δεν ζητήθηκε ποτέ από πλευράς της Βουλής ή τους βουλευτές κ.λπ. Αντίθετα σας ανέφερα ένα ζήτημα πολύ σοβαρό, διότι αφορά παλαιότερους βουλευτές με πολυετή θητεία, πρώην υπουργούς, που εξομοιώνονται με τους δημοσίους υπαλλήλους και με τα έτη της αποχώρησής τους και μπαίνει ένα "γερό μαχαίρι" εκεί.
»Μην ψάχνουμε σε αυτόν τον τομέα, στην παρούσα Βουλή αναφέρομαι, σε όλο το πολιτικό σύστημα, μην ψάχνουμε προνομιακές καταστάσεις ή να καταλογίζουμε αναισθησία, σε σχέση με το τι συμβαίνει στην κοινωνία. Ίσα ίσα υπάρχει μια ευαισθησία και εναρμόνιση των εξόδων της Βουλής  με την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, με τις προσπάθειες που κάνουμε όλοι μας».
Ο κ. Βούτσης ζήτησε επίσης να συνυπολογίσουν όλοι ότι η Βουλή είχε προϋπολογισμό 225 εκατομμύρια ευρώ το 2009 και τώρα έχει 132, ενώ περίσσεψαν και 5 εκατομμύρια, τα οποία θα μπουν σε κωδικό του ΥΠΟΙΚ για ευάλωτες ομάδες.
Ο ίδιος συνέχισε, λέγοντας ότι η Βουλή αναπτύσσει συνεχώς σε πολλά επίπεδα την εξωστρέφειά της, με πλήθος εκδηλώσεων, παρεμβάσεων, χορηγιών κ.λπ.
«Αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι λάθος από γενικεύσεις και συμψηφισμούς να βγαίνουν λάθος συμπεράσματα, πάνω σε επιμέρους ζητήματα που θα μπορούσαν να συζητηθούν ως τέτοια και που μπορεί να έχουν ενστάσεις, αλλά όχι να πηγαίνουμε σε γενικεύσεις και να χαϊδεύουμε μια αντί-πολιτική τάση που υπάρχει σε ένα μέρος της κοινωνίας και που αν αφεθεί χωρίς εξηγήσεις, χωρίς διέξοδο και χωρίς ευαισθησία οδηγεί σε τέρατα διαφόρων καταστάσεων» κατέληξε ο κ. Βούτσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ
~**  Έως 2.000 ευρώ λιγότερη εισφορά αλληλεγγύης για τα πολιτικά πρόσωπα
  Ποιους αφορά
~ Μειώσεις στα ποσά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης προβλέπονται για τα πολιτικά πρόσωπα. Οι «φοροελαφρύνσεις» κυμαίνονται από 1.049 έως 1.999 ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ταυτόχρονα με τις ρυθμίσεις που προέβλεπαν περικοπές συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και «μπλοκάκια», μείωση των αφορολόγητων ορίων και αύξηση φορολογικών συντελεστών για μισθωτούς και συνταξιούχους, οι κυβερνητικοί βουλευτές ψήφισαν τον Μάιο του 2016 ως «αντίμετρο» και μια διάταξη, η οποία προβλέπει τη μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα πολιτικά πρόσωπα κατά 1.049 έως και 1.999 ευρώ το χρόνο.
Δικαιούχοι των σημαντικών αυτών φοροελαφρύνσεων είναι: ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί, οι υφυπουργοί, οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές, οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι γενικοί και οι ειδικοί γραμματείς υπουργείων, οι διοικούντες τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και οι διοικητές των ανεξάρτητων αρχών.
Η προκλητική διάταξη περιλαμβάνεται στο άρθρο 43Α του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Με τις διατάξεις του άρθρου αυτού αναμορφώθηκε η κλίμακα υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τους φορολογούμενους με ετήσια ατομικά φορολογητέα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα καταργήθηκε το ιδιαίτερο καθεστώς ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης το οποίο είχε καθιερωθεί για τα πολιτικά πρόσωπα από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2014 και το οποίο προέβλεπε ότι τα συνολικά εισοδήματα των συγκεκριμένων προσώπων από όλες τις πηγές φορολογούνται με αυξημένο συντελεστή εισφοράς 8%.
Ειδικότερα, με τις νέες διατάξεις του άρθρου 43Α του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος οι οποίες προστέθηκαν με την παράγραφο 9 του άρθρου 112 του ν. 4387/2016, καταργήθηκαν για τα εισοδήματα του έτους 2016 οι διατάξεις του άρθρου 29 του ν. 3986/2011 με τις οποίες η ειδική εισφορά αλληλεγγύης είχε καθιερωθεί και είχε επιβληθεί στα εισοδήματα των ετών 2010-2015.
Στις διατάξεις που καταργήθηκαν περιλαμβανόταν και μία παράγραφος, η οποία προέβλεπε ειδικό καθεστώς υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα πολιτικά πρόσωπα. Συγκεκριμένα, η παράγραφος 3ζ του άρθρου 29 του ν. 3986/2011, όπως είχε τροποποιηθεί με βάση το άρθρο 52 του ν. 4305/2014 το οποίο είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προέβλεπε την επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με αυξημένο συντελεστή 8% στο άθροισμα των εισοδημάτων των πολιτικών προσώπων από όλες τις πηγές.
Με τον τρόπο αυτόν, οι πολιτικοί πλήρωναν, σε κάθε περίπτωση, πολύ μεγαλύτερα ποσά εισφοράς από όλους τους άλλους φορολογούμενους.
Με το νέο καθεστώς υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης όλα τα πολιτικά πρόσωπα εξομοιώνονται με τους υπόλοιπους φορολογούμενους, δηλαδή έχουν «φοροελάφρυνση» κατά 1.049 έως και 1.999 ευρώ.
Ποιους αφορά
Στο ειδικό αυτό καθεστώς αυξημένης ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης υπάγονταν ειδικότερα τα ακόλουθα φυσικά πρόσωπα:
 • Πρόεδρος της Δημοκρατίας
 • πρωθυπουργός
 • πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής
 • αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
 • υπουργοί
 • αναπληρωτές υπουργοί
 • υφυπουργοί
 • γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων
 • γενικοί γραμματείς των αποκεντρωμένων διοικήσεων
 • περιφερειάρχες
 • βουλευτές και ευρωβουλευτές
 • δήμαρχοι
 • διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων, διευθύνοντες και εντεταλμένοι σύμβουλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου
 • μέλη των ανεξάρτητων αρχών καθώς και των αρχών που χαρακτηρίζονται με νόμο ως ανεξάρτητες ή ρυθμιστικές

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Δευτέρα 06/03/2017 :
Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-1 , (0-1) .-^ Τα  γκολ : 38 ΄  Αραούχο , 59΄ Μασούρας  ,
Διαιτητής: Ι. Παπαδόπουλος
Βοηθοί: Β. Καμπούρης, Κ. Μερκενίδης
Τέταρτος: Α. Ευαγγέλου
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Μασούντ, Φούντας, Μπεν.
Στον πάγκο κάθονται οι: Μπαντής, Γκιοατά, Σαββίδης, Λάμπρου, Πλιάτσικας, Γεσίλ, Ταπόκο.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Αραούχο.
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Ανέστης, Βινίσιους, Βάργκας, Αλμέιδα, Πέκχαρτ, Αραβίδης, Μπακασέτας.
~ VIDEO
~**Πανιώνιος-ΑΕΚ 1ο  ημίχρονο  0-1  το γκολ  6/3/2017 23η αγων  : https://youtu.be/VVd_8NnWtyA .-
~**ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΚ 1-1  τα γκολ 23η αγων   6/3/2017:
https://youtu.be/PHccdGSETOU .-
~** Πανιώνιος-ΑΕΚ  1-1  γκολ ισοφαρ  23η αγων  6/3/2017:
https://youtu.be/lRQT66EsJMk .-

Η βαθμολογία (σε 23 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 51
2. Πανιώνιος 45 
3. ΠΑΟΚ 43
4. Παναθηναϊκός 41
5. Ξάνθη 39
----------------------
6. ΑΕΚ 37 
7. Πλατανιάς 35
. Ατρόμητος 35
9. ΠΑΣ Γιάννινα 32
10. Παναιτωλικός 26
. Κέρκυρα 26
12. Λάρισα 21
13. Αστέρας Τρίπολης 20
-------------------------
14. Λεβαδειακός 17
15. Ηρακλής 15
16. Βέροια 13
 * Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

***Αναλυτικά το πρόγραμμα στις ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων:

ΤΡΙΤΗ 7/3/2017
 Αρσεναλ (Αγγλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 1-5(1ος  αγώνας)
2ος  αγώνας επίσης 1-5 .- ^ 
Νάπολι (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 1-3(1ος  αγώνας) 
και ο 2ος  αγώνας  1-3  .- ^
ΤΕΤΑΡΤΗ 8/3/2017

 Ντόρτμουντ(Γερμανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 0-1(1ος   αγώνας)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 0-4(1ος  αγώνας)        

Την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθούν τα ματς:
ΤΡΙΤΗ 14/3/2017
 Γιουβέντους (Ιταλία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 2-0  
Λέστερ (Αγγλία)-Σεβίλλη (Ισπανία) 1-2

ΤΕΤΑΡΤΗ  15/3/2017
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λεβερκούζεν(Γερμανία) 4-2 
Μονακό (Γαλλία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 3-5

*** Αθλητικές μεταδόσεις :
Τρίτη, 07/03/2017 19:00 NOVASPORTS 2
Μπάνβιτ - Όλντενμπουργκ
Basketball Champions League
 21:30 NOVASPORTS 2
Βιλερμπάν - Άρης
Basketball Champions League
 21:45 OTE Sport 1
Άρσεναλ - Μπάγερν Μονάχου  1-5 .-
Champions League
 21:45 OTE Sport 2
Νάπολι - Ρεάλ Μαδρίτης  1-3 .-
Champions League
***

*** Από τελευταίες αναρτήσεις  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και  26 Φεβρουαρίου 2017  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/25-26-2017-super-league-25022017-3-0-1-0.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κ. Δευτέρα 27  Φεβρουαρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/02/news.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  28  Φεβρουαρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-28-2017.html .-  
~**
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*   ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  06  Μαρτίου 2017  :
  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/03/blog-post.html .- 
~*  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07  Μαρτίου  2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/03/news-07-2017.html .- 
~*
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5349   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3474   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3468 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.291  βίντεο   .-