~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 17  Μαΐου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   ...


~Αλήθειες  για όλους μας  2017:
~ ...Η σωτηρία του παιδιού σας περνά μέσα από τον εξαγιασμό τον δικό σας· όχι την θεωρία, αλλά την πράξη του εξαγιασμού…

Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός

~* ARFARA KALAMATAS MESSINIAS 02/05/2016:

~ 17 Μαΐου
Αποστόλων (Ο΄) Ανδρόνικου και Ιουνίας (†α΄αι.). Σολόχωνος μάρτυρος. Νεομάρτυρος Νικολάου Μετσοβίτου (1), του εν Τρικκάλοις (†1617). Οσίων Νεκταρίου και Θεοφάνους των αυταδέλφων και κτιτόρων της αγίας Μονής Βαρλαάμ των Μετεώρων. Αθανασίου επισκόπου Χριστιανουπόλεως (†1735).

(1) Ο άγιος Νικόλαος γεννήθηκε στο Μέτσοβο από ευσεβείς γονείς και νέος αναχώρησε για τα Τρίκαλα όπου εργαζόταν ως υπάλληλος σε αρτοπωλείο. Εκεί με δόλο, τον εξαπάτησαν οι Τούρκοι και αρνήθηκε την πίστη του. Γρήγορα όμως συναισθάνθηκε το αμάρτημα της αποστασίας, επέστρεψε στο Μέτσοβο, όπου ζούσε αυστηρή χριστιανική ζωή. Κάποτε όμως πήγε στα Τρίκαλα για να πουλήσει κάποια προϊόντα του και κάποιος Τούρκος τον αναγνώρισε και τον απειλούσε ότι θα τον προδώσει. Ο Νικόλαος για να εξασφαλίσει τη σιωπή του, του παρέδωσε όλο το φορτίο και του υποσχέθηκε ότι κάθε χρόνο θα του φέρνει το ίδιο φορτίο. Μετανόησε όμως γι` αυτή του τη συμπεριφορά, εξομολογήθηκε σε κάποιο πνευματικό και άρχισε να επιζητά το μαρτύριο. Γι` αυτό την επόμενη χρονιά που ήλθε στο Τρίκαλα δεν έφερε στον Τούρκο το υποσχεθέν φορτίο. Οργισμένος εκείνος τον κατήγγειλε και ο Νικόλαος οδηγήθηκε στον κριτή, όπου με θάρρος και σθένος ομολόγησε την πίστη του στον Χριστό. Όταν ο κριτής κατάλαβε ότι ούτε με κολακείες, ούτε με απειλές μπορούσε να τον μεταπείσει διέταξε να βασανισθεί σκληρά και να τον ρίξουν στη φυλακή όπου καρτερικά υπέμεινε το μαρτύριο της πείνας και της δίψας. Όταν για δεύτερη φορά οδηγήθηκε στην ανάκριση, αποδείχθηκε αμετακίνητος στην πίστη του. Τότε οι Τούρκοι οργισμένοι τον έκαψαν ζωντανό στις 17 Μαΐου 1617. Την τίμια κάρα του μάρτυρα αγόρασε αντί αδράς αμοιβής κάποιος χριστιανός κεραμέας και την δώρισε μετά από χρόνια στη Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων. ~
Στις 17/05/2017 εορτάζουν:
Άγιοι Ανδρόνικος και Ιουνία οι Απόστολοι, Άγιος Αθανάσιος ο Νέος, ο Θαυματουργός επίσκοπος Χριστιανουπόλεως
~   Ἦχος α’. Τὸν τάφον σου Σωτὴρ.
~   Δυὰς φωτοειδής, ἱερῶν Ἀποστόλων, καὶ κήρυκες Χριστοῦ, ἀνεδείχθητε κόσμω, τοὶς πάσι κατασπείραντες, τὸ τῆς χάριτος κήρυγμα, ὅθεν σήμερον, ἠμᾶς πιστῶς εὐφημοῦμεν, ὢ Ἀνδρόνικε, καὶ Ἰουνία θεόφρον, Χριστὸν μεγαλύνοντες.
~*  Απολυτίκιο Αγ. Ανδρονίκου και Ιουνίας - 17 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/nAm-iQVpreM  .-


Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 

***  Θρησκευτικά: Πάνε να πιάσουν στον «ύπνο» τον εκπαιδευτικό κόσμο

~ Θρησκευτικά: Ενημερωθείτε για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση να περάσει τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών και πώς ελπίζει να πιάσει τον εκπαιδευτικό κόσμο στον… ύπνο προκειμένου να μην υπάρξει θύελλα αντιδράσεων.
~ Συγκεκριμένα, σε πολλές συνεντεύξεις του τις τελευταίες μέρες ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε ότι οι σχεδιασμοί για τις αλλαγές στο Λύκειο θα συζητηθούν μετά το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων και θα αποφασιστούν εντός του καλοκαιριού ώστε να εφαρμοστούν σταδιακά από την Α΄ Λυκείου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Βασική θέση του Υπουργείου είναι «λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες».
Ως γνωστό η δημοσιοποίηση σχεδίου για το νέο Λύκειο που προέβλεπε την μετατροπή πολλών μαθημάτων, και των Θρησκευτικών μεταξύ αυτών, σε επιλογής είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Τώρα φαίνεται πως η κυβέρνηση επιλέγει τον κατάλληλο χρόνο, για εκείνη, για τις σχετικές ανακοινώσεις χωρίς όμως να διαφοροποιείται επί της ουσίας στους σχεδιασμούς της.
Μεταξύ των εκπαιδευτικών συζητείται έντονα το ενδεχόμενο κατάργησης του μαθήματος των Ερευνητικών Εργασιών όπως συνέβη με τις Βιωματικές Δράσεις στο Γυμνάσιο. Εάν επίσης υπάρξουν κάποια μαθήματα που θα μετατραπούν σε επιλεγόμενα και θα τεθούν σε ένα «καλάθι» από το οποίο ο κάθε μαθητής θα επιλέγει ποια θέλει να διδαχθεί, εκφράζονται φόβοι ότι τα Θρησκευτικά μπορούν να βρεθούν στο καλάθι αυτό. Επειδή τέτοιες αλλαγές είναι βέβαιο πως θα ξεσηκώσουν αντιδράσεις σχεδιάζεται να ανακοινωθούν μέσα στο καλοκαίρι με τον εκπαιδευτικό κόσμο σε διακοπές.

*** ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ ! Αποκαλύψεις Άσανζ που ΚΑΙΝΕ…

«Επικίνδυνα ανίκανο πρακτορείο κατασκοπείας» αποκάλεσε τη CIA o δρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Άσανζ, μιλώντας στο RT.
O Άσανζ υπογράμμισε πως η CIA «χει ένοπλους τρομοκράτες, κατέστρεψε δημοκρατίες και εγκατέστησε και διατήρησε δικτατορίες σε ολόκληρο τον κόσμο», ενώ προχώρησε και στη δημοσιοποίηση ενός αρχείου  διαβαθμισμένων εγγράφων της CIA.
Άμεση ήταν η απάντηση από την εκπρόσωπος της CIA Heather Fritz Horniak, η οποία τόνισε στο RT  ότι «οι δικτάτορες και οι τρομοκράτες δεν είχαν καλύτερο φίλο στον κόσμο από τον Άσανζ».

***  Επίσημο αντίο στο MP3 format από τους δημιουργούς του 
Το MP3 format μπήκε στη ζωή μας κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και κυριολεκτικά άλλαξε οριστικά τα δεδομένα στον χώρο της μουσικής (και όχι μόνο) από οποιαδήποτε πλευρά και αν το δει κανείς: από τη δημιουργία μουσικών υπηρεσιών αξίας δισεκατομμυρίων (βλ. iTunes) και την ευκολία αναπαραγωγής και μεταφοράς της μουσικής (ειδικά για τους DJs) μέχρι την…πανεύκολη πειρατεία από τον κάθε χρήστη!
Τα χρόνια πέρασαν, όμως, και στην πορεία δημιουργήθηκαν ποιοτικότερα formats για την αποθήκευση μουσικών αρχείων, με αποτέλεσμα οι δημιουργοί του από το Fraunhofer Institute for Integrated Circuits να ανακοινώσουν ότι σταματούν οριστικά την παροχή αδειών για χρήση του MP3 format σε developers και κατασκευαστές για χάριν του AAC (Advanced Audio Coding).
Φυσικά, το κοινό και οι εταιρείες έχουν αφήσει στην άκρη το MP3 format εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο, η ανακοίνωση των δημιουργών είναι ένας επίσημος αποχαιρετισμός στο format που ακόμη και σήμερα θεωρούμε συνώνυμο των ψηφιακών αρχείων μουσικής. techgear.gr 

*** Πάγωσαν όλοι ! «Ήρθε η ώρα να ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΜΕ τον Άσαντ»…

~  Ο Ισραηλινός υπουργός Κατασκευών και Οικισμού, Γιόαβ Γκάλαντ, δήλωσε πως είναι η ώρα να δολοφονηθεί ο πρόεδρος της Συρίας, Μπαράρ αλ Άσαντ, μετά τις ανεξιχνίαστες αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι η Δαμασκός χρησιμοποιεί ένα «κρεματόριο» για να καλύψει τις μαζικές δολοφονίες.
«Μια πραγματικότητα στην οποία η Συρία εκτελεί ανθρώπους, σκοπίμως χρησιμοποιεί χημικά όπλα για να βλάψει κόσμο και τώρα, με την πιο πρόσφατη κίνηση εξτρεμισμού, καίει τα σώματα τους- δεν έχει παρατηρηθεί στον κόσμο εδώ 70 χρόνια», τόνισε δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός και πρόσθεσε: «Πέρασαν μια κόκκινη γραμμή και κατά την άποψή μου, ήρθε η ώρα να δολοφονήσουμε τον Άσαντ. Και όταν τελειώσουμε με την ουρά του φιδιού, θα φτάσουμε στο κεφάλι του φιδιού, το οποίο μπορεί να βρεθεί στην Τεχεράνη, και θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό».
Οι απειλές για τη ζωή του Σύρου προέδρου ήρθαν όταν αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίστηκε, χωρίς να παρουσιάσει κανένα σοβαρό στοιχείο, ότι η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί «κρεματόριο» έξω από τη Δαμασκό για να καίει τα σώματα ανθρώπων που έχει σκοτώσει, ισχυρισμός που έχει ήδη απαντηθεί από την κυβέρνηση της Συρίας.

***  Κάποτε θα γινόταν και αυτό… 
Δε θα αργούσε η στιγμή που θα βλέπαμε και χειροδικία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς μας δεν έπεσε από τα σύννεφα, ειδικά από το πρόσωπο που εκδηλώθηκε αυτή η επίθεση. Αυτό που για μένα είναι πιο «σοκαριστικό» από αυτή καθ’ αυτή τη χειροδικία που σημειώθηκε εναντίον του κ. Δένδια, ήταν η ομιλία αμέσως μετά το «επεισόδιο» από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χ.Α., βουλευτή κ. Λαγό.
Λίγο-πολύ είπε μέσα στην αίθουσα ότι «ευτυχώς» που συγκρατήθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης και δε σας πήραμε κυνήγι μέσα στα έδρανα… Προσθέτοντας, φυσικά, ως συνήθως, αναφορές με απειλές προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Το «φαινόμενο» είναι πολυσυζητημένο τα τελευταία χρόνια, το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί επέλεξαν αυτή τη στιγμή, για να προκαλέσουν αυτό το επεισόδιο, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής;
K. Γαζ.
  Υ.Γ.: Σε τι αποσκοπεί ακριβώς η επιλογή του σκηνοθέτη της Βουλής να αλλάζει πλάνο την ώρα του επεισοδίου; Δηλαδή, είναι καλύτερα ο καθένας να δίνει τη δική του ερμηνεία για το επεισόδιο που συνέβη;
Αν πάλι θεωρεί ότι προσβάλλει την εικόνα του Κοινοβουλίου… η ομιλία του βουλευτή της Χ.Α., που μεταδόθηκε αμέσως μετά κανονικά, ήταν πολύ πιο προσβλητική για την εικόνα και το σεβασμό του χώρου…

*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι ΗΠΑ αποθηκεύουν όπλα ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ στη Μεσόγειο !  Κίνδυνος για την ΕΛΛΑΔΑ...

~  Αν και οι Ιταλοί αντιτίθενται στη στρατιωτική παρουσία της Ουάσινγκτον στη χώρα λόγω των μεγάλων κινδύνων που θέτει, η Ρώμη είναι απίθανο να κάνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, δήλωσε ο δημοσιογράφος Φαμπρίσιο Ντι Ερνέστο στην Sputnik Italia.
«Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η Ιταλία αποθηκεύει πυρηνικές κεφαλές των ΗΠΑ στις βάσεις Aviano και Ghedi παρά το γεγονός ότι η χώρα υπέγραψε τη Συνθήκη για τη «Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων» (NPT)*, η οποία όμως δεν τηρείται πρακτικά. Ο Μπιλ Κλίντον το ανέφερε σε συνέντευξή του το 2005. «Οι ειδήσεις δεν προκαλούν ανησυχία, υπάρχουν περίπου 70 πυρηνικές βόμβες στην Ιταλία, μια χώρα που ψήφισε κατά δημοψηφίσματος κατά της πυρηνικής ενέργειας», δήλωσε ο δημοσιογράφος.
*(Η NPT προσπαθεί να αποτρέψει την εξάπλωση των πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας όπλων, να προωθήσει την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας και να συμβάλει στον πυρηνικό αφοπλισμό. Η συνθήκη τέθηκε σε ισχύ από τον Μάρτιο του 1970.)
Η Ιταλία έχει αποθηκεύσει τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα στην επικράτειά της, στο πλαίσιο της συμφωνίας κατανομής πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ. Το Aviano, βάση του ΝΑΤΟ στην ιταλική περιοχή Friuli-Venezia Giulia, φιλοξενεί περίπου 50 βόμβες Β61, ενώ το Ghedi, βάση της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή της Λομβαρδίας, εκτιμάται ότι φιλοξενεί 20-40 βόμβες Β61.

Επιπλέον, αμερικανικά τακτικά πυρηνικά όπλα αποθηκεύονται στο Βέλγιο, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες και την Τουρκία.
Η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ιταλία θέτει και άλλους κινδύνους για τη μεσογειακή χώρα. Η μεγαλύτερη είναι τα ραδιοκύματα που εκπέμπεται από το «Σύστημα Σκοπιμότητας Χρήσης Κινητού Χρήστη» (MUOS) του Πολεμικού Ναυτικού που κατασκευάστηκε στην κοινότητα Niscemi της Σικελίας. Πρόκειται για ένα δορυφορικό σύστημα επικοινωνιών που λειτουργεί χάρη σε πέντε δορυφόρους και τέσσερις κεραίες. Έτσι όλα τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να επικοινωνούν. Αφού υπάρχουν μόνο τέσσερις κεραίες, μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο ισχυρές είναι για να μπορούν να μεταδίδουν και να λαμβάνουν μηνύματα.Πολλά πανεπιστήμια έχουν προειδοποιήσει ότι τα ραδιοκύματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν καρκίνο.
Ο Di Ernesto εξέφρασε την αμφιβολία ότι οι Ιταλοί πολιτικοί θα ανάγκαζαν ποτέ τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσύρουν τα στρατεύματά τους, τα όπλα και τις στρατιωτικές τους εγκαταστάσεις από τη χώρα.
«Δυστυχώς, οι πολιτικοί μας εξαρτώνται πλήρως από την Ουάσιγκτον», είπε. «Δεν νομίζω ότι οι Ιταλοί πολιτικοί θα μπορούσαν να αντιταχθούν σε αυτές τις βάσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι χρηματοδοτούνται κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορούσε κανείς να πει ότι τα κονδύλια που διαθέτει η Ιταλία στις βάσεις αυτές προέρχονται από το ΝΑΤΟ. Όσο περισσότερα δίνετε σε αυτούς τους διεθνείς οργανισμούς, τόσο περισσότερο μπορείτε να υπολογίζετε στη βοήθειά τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κανείς δεν θέλει να αλλάξει τίποτα».
Να τονίσουμε τέλος ότι τα προβλήματα από την αποθήκευσης όπλων μαζικής καταστροφής, δηλαδή πυρηνικών όπλων, αφορούν άμεσα και την Ελλάδα η οποία συνορεύει με την Ιταλία. Σε περίπτωση ατυχήματος θα πληγούμε το ίδιο με την Ιταλία.

*** Η Γαλλία στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 
Στην Πολιτιστική Ατζέντα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθήνας περιλαμβάνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.  Η γαλλική συμμετοχή στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα παρουσιασθεί στο κοινό στις 15 Ιουλίου. Πρόκειται για την παράσταση "Tordre" του Rachid Ouramdane.
Αντί για το "Ελλάς- Γαλλία συμμαχία", ας βροντοφωνάξουμε "Καλαμάτα- Γαλλία συμμαχία…".  Α.Π.

*** ΠΑΝΙΚΟΣ στην ΑΓΚΥΡΑ ! Ξεκίνησε ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ στον ΠΟΝΤΟ...

~  Ένας από τους εφιάλτες της Τουρκίας έγινε πραγματικότητα.
Οι Κούρδοι ίδρυσαν ΡΚΚ στα βουνά του Πόντου και ήδη έχουν αρχίζει οι συγκρούσεις με τους Τούρκους μαχητές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Hürriyet», στο βουνό Μάτσκα του Πόντου έγινε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των Κούρδων ανταρτών και μαχητών της Τουρκίας και μάλιστα, ένας Τούρκος έχασε τη ζωή του.
Η Τουρκία στέλνει ενισχύσεις στο σημείο και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

*** Τυμβωρύχοι σύλησαν τάφους και οστεοθήκες σε Θουρία και Άμμο 
 
 
Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω ένας άνδρας και μια γυναίκα από την Εύα 
 Κάθε όριο ξεπέρασαν δύο άντρες και μια γυναίκα από την Εύα Μεσσηνίας, με πλούσιο ιστορικό κλοπών και διαρρήξεων σε εκκλησίες, ανοίγοντας αυτή τη φορά μνήματα σε νεκροταφεία και λεηλατώντας παράλληλα οστεοφυλάκια, προκειμένου να  βρουν πολύτιμα αντικείμενα και χρυσαφικά.
Ο 40χρονος άντρας και η 43χρονη γυναίκα συνελήφθησαν εντός του αυτοφώρου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται κι ένας 42χρονος άντρας, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο και δε συνελήφθη.
  Κανένα ιερό…
Την Κυριακή το πρωί κάτοικοι της Θουρίας, που πήγαν στο νεκροταφείο της περιοχής, εμβρόντητοι διαπίστωσαν ότι κάποιοι είχαν ανοίξει τέσσερις τάφους και είχαν μπει σε αυτούς. Ακόμα πιο έκπληκτοι έμειναν, όταν πήγαν στο οστεοφυλάκιο, από το οποίο είχε παραβιαστεί το παράθυρο.
Οι δράστες είχαν ανοίξει τις οστεοθήκες, είχαν σκορπίσει τα οστά στο έδαφος, ενώ φάνηκε ότι είχαν ξεχωρίσει τα κρανία, ψάχνοντας προφανώς για χρυσά δόντια.
Όπως αποδείχτηκε από την έρευνα της Αστυνομίας, οι τρεις δράστες, οι δύο άντρες και η γυναίκα, πήγαν στο νεκροταφείο της Θουρίας την Παρασκευή στις 8.00 το απόγευμα και σκοπός τους ήταν να βρουν χρυσαφικά και ό,τι άλλο πολύτιμο μπορεί να υπήρχε σε κάποιο νεκρό για να το πάρουν.
  Σύλληψη
Την πράξη τους επανέλαβαν και το απόγευμα της Κυριακής. Ο 40χρονος με την 43χρονη πήγαν αυτή τη φορά στο νεκροταφείο του χωριού Άμμος. Μπήκαν στο οστεοφυλάκιο από ανασφάλιστη πόρτα και άνοιξαν τουλάχιστον 10 οστεοθήκες, σκορπώντας τα οστά στο έδαφος.
Έγιναν, όμως, αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. Οι κάτοικοι του χωριού ειδοποίησαν την Αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τους συνέλαβαν.
Και οι τρεις έχουν απασχολήσει και παλαιότερα για κλοπές και διαρρήξεις σε ναούς, όπου λεηλατούσαν παγκάρια. Καθώς φαίνεται, αυτή τους η «δραστηριότητα» δεν απέδιδε πλέον και αποφάσισαν να γίνουν τυμβωρύχοι.
Χθες και οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας με τις κατηγορίες των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της κατηγορίας της περιύβρισης νεκρών. Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο 42χρονος που περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Παράλληλα, η 43χρονη κατηγορείται και για το νόμο περί ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο χάπια που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
Ο εισαγγελέας άφησε ελεύθερους τους δύο δράστες, ορίζοντας τακτική δικάσιμο για τις 26 Μαΐου.

*** Τα κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή !  Ποιος να περίμενε τέτοια ΑΝΑΤΡΟΠΗ...

~ Όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα, πίσω από το σόου της Χρυσής Αυγής στη Βουλή κρύβεται και κάτι άλλο.
Το γεγονός όχι μόνο κατάφερε να αποπροσανατολίσει τον λαό από την ψήφιση των μέτρων αλλά και να πετύχει και κάτι ακόμα.
Μετά την αποβολή της, πλέον δεν χρειάστηκαν 153 ψήφοι για να περάσει το νέο μνημόνιο, αλλά λιγότεροι και όπως είδαμε, πέρασε.
Ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ να φοβόταν απώλειες οπότε τον βόλεψε η… παρεκτροπή των βουλευτών της Χ.Α….

*** Ανακατασκευή κτηρίων που επλήγησαν από την πλημμύρα 
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπέγραψε απόφαση που αναφέρεται στις προθεσμίες και τη διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση και επισκευή κτηρίων πληγέντων από: α) τις πλημμύρες της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 2016 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ηλείας και Θεσσαλονίκης, β) τις πλημμύρες της 8ης, 9ης και 10ης Σεπτεμβρίου 2016 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών, Κοζάνης, και Τρικάλων και γ) την πλημμύρα της 10ης Σεπτεμβρίου 2016 σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.
Η αίτηση για Βεβαίωση Καθορισμού Στεγαστικής Συνδρομής για Ανακατασκευή υποβάλλεται στην αρμόδια Υπηρεσία έως 1/3/2018.

*** Mαρτυρία ΦΩΤΙΑ για τον εκτροχιασμό του τρένου

~ Πίσω από την τραγωδία που άφησε πίσω της τρεις νεκρούς στο Άδενδρο, ίσως να κρύβεται ένα επεισόδιο με δύο επιβάτες, το οποίο έγινε η αιτία να καθυστερήσει το τρένο στον προηγούμενο σταθμό. Στη συνέχεια, ίσως ο μηχανοδηγός να ανέπτυξε ταχύτητα για να μειώσει την καθυστέρηση και να έγινε το μοιραίο. Το παραπάνω σενάριο, θεωρεί πιθανό ένας επιβάτης που σώθηκε από την τραγωδία και μίλησε στο "Έθνος".
Πρόκειται για τον 30χρονο δικηγόρο Κ. Βεληγιάντσο, ο οποίος ήταν με την μνηστή του στο δεύτερο βαγόνι του συρμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ελεγκτής της αμαξοστοιχίας είχε έντονο διάλογο με δύο τσιγγάνους επιβάτες, οι οποίοι είχαν βγάλει μειωμένα εισιτήρια πολυτέκνων, χωρίς να έχουν τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν πως τα δικαιούνται.
Στον σταθμό του Πλατέος Ημαθίας, όπου κατέβηκαν οι συγκεκριμένοι επιβάτες, το τρένο καθυστέρησε αρκετά λεπτά, καθώς ο ελεγκτής προσπαθούσε τηλεφωνικά να διακριβώσει αν είχαν κοπεί τα κανονικά εισιτήρια, ενώ απειλούσε να καλέσει και την Αστυνομία.
"Θα ήθελα να μιλήσω με τα μέλη της επιτροπής διερεύνησης για να καταθέσω αυτήν τη μαρτυρία, η οποία ίσως να έπαιξε ρόλο. Αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου ήμασταν μόνο εμείς και μία γυναίκα ελέγκτρια, η οποία έχει τραυματιστεί σοβαρά. Σκέφτηκα πως έπειτα από αυτήν την καθυστέρηση ο μηχανοδηγός μπορεί να ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα για να προλάβει την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στη Θεσσαλονίκη. Στα εισιτήριά μας έγραφε ως ώρα άφιξης 21.39 και είχαμε αργήσει. Το δυστύχημα έγινε 21.45", είπε στο "Εθνος" ο κ. Βεληγιάντσος, ο οποίος βγήκε χθες από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε τραυματισμένος, όπως και η αρραβωνιαστικιά του.
"Δεν γνωρίζουμε το περιστατικό"
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Νίκος Λάζου, δήλωσε άγνοια για το περιστατικό, προσθέτοντας, πάντως, πως εκτιμά ότι δεν μπορεί να έπαιξε σημαντικό ρόλο στο δυστύχημα. "Δεν υπάρχει κανενός είδους πίεση στους συναδέλφους για αυστηρή τήρηση του χρόνου των δρομολογίων. Εχουμε όλοι συναίσθηση πως μεταφέρουμε ανθρώπινες ζωές και τηρούμε απόλυτα τους κανόνες", είπε.
Πάντως, για λόγους που ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί, το βράδυ του Σαββάτου το τρένο φαίνεται πως δεν "έκοψε" ταχύτητα στο σημείο που έπρεπε αλλά μπήκε γρήγορα στην παράκαμψη με πάνω από 120 χλμ./ώρα σύμφωνα με πληροφορίες, με αποτέλεσμα την τραγωδία με τους τρεις νεκρούς.
Το πόρισμα της επιτροπής των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ αναμένεται να παραδοθεί την Παρασκευή. . Πηγή: Έθνος

***  Ο καιρός σήμερα Τετάρτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 17/5/2017 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες πρωινές έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή κατά διαστήματα. Από τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-85%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ και τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΟΙ ! ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπερψήφισαν επί της αρχής το 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ...

~  Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Αν.Ελ. δείχνουν ότι είναι πολύ συμπαγείς κοινοβουλευτικές ομάδες, καθώς ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως υπερψήφισαν το 4ο μνημόνιο επί της αρχής.
Η συζήτηση έχει ήδη μεταφερθεί στα επί των άρθρων και θα ολοκληρωθεί περίπου στις 8 το βράδυ με την ψηφοφορία.
Αύριο από τις 10 θα ξεκινήσει η τελική συζήτηση στην Ολομέλεια και το βράδυ της Πέμπτης θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία.

***  Πώς να το πιστέψεις… 
Δεν το χωράει ανθρώπου νους ότι μπορεί συνάνθρωπός μας να ξεπερνά όλες τις αρχές, φοβίες και κάθε αναστολή και να μπαίνει σε τάφους για να λεηλατήσει νεκρούς! Να ψάχνει οστεοφυλάκια για χρυσά δαχτυλίδια και δόντια, σκορπώντας χωρίς ενδοιασμό δεξιά και αριστερά τα οστά. Και να λεηλατεί ψυχές και συναισθήματα ανθρώπων που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα… Β.Β.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΕ σταθμός στο ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ...

~ Συναγερμός έχει σημάνει στο μετρό του Βερολίνου καθώς ανιχνεύτηκε δακρυγόνο αέριο.
Το αέριο βρέθηκε στον τερματικό σταθμό D του αεροδρομίου Σόνεφελντ και οι Γερμανικές Αρχές έχουν ήδη κινητοποιηθεί. Στο σταθμό έχουν φτάσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, ενώ έχουν σπεύσει και αρκετά ασθενοφόρα.

***  Μισθώσεις, επεκτάσεις και νέα ξενοδοχεία στη Μεσσηνία 
Δύο ξενοδοχεία θα διατεθούν προς μακροχρόνια εκμίσθωση από Δήμους, ενώ εκχωρήθηκαν τρεις άδειες για την κατασκευή νέου ξενοδοχείου, για την αλλαγή χρήσης κτηρίου σε ξενοδοχείο και για την επέκταση υφιστάμενης μονάδας σε προορισμούς της Πελοποννήσου, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην «Καθημερινή».
Ειδικότερα, ο Δήμος Τριφυλίας αποφάσισε την έναρξη των διαδικασιών για την εκμίσθωση του δημοτικού τουριστικού ξενώνα στην περιοχή Προφήτης Ηλίας. Ο Δήμος προτίθεται να νοικιάσει τον ξενώνα για χρονικό διάστημα 50 ετών με μειωμένη μίσθωση, με την προϋπόθεση ο μισθωτής να αναλάβει το σύνολο των δαπανών ανακατασκευής του ακινήτου, όπως αυτές περιγράφονται από σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας. Επίσης, ο μισθωτής θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το ακίνητο αποκλειστικά για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων τουριστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, υποστηρίζοντας τον ποιοτικό τουρισμό.
Από την πλευρά του, ο Δήμος Καλαβρύτων προκήρυξε επαναληπτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση της ξενοδοχειακής μονάδας Δάφνης και των αθλητικών της εγκαταστάσεων. Ο διαγωνισμός, προφορικός και πλειοδοτικός, θα διεξαχθεί το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουνίου, στο Δημαρχείο. Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, η μίσθωση θα διαρκέσει για διάστημα 15 ετών.
Εν τω μεταξύ, χορηγήθηκε άδεια στην εταιρεία South Coast A.E. για την επέκταση ξενοδοχείου στην περιοχή Βουνάρια της Μεσσηνίας. Επίσης, δόθηκε άδεια στην κα Ανθή Καρροπούλου για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας 3 αστέρων στην περιοχή της Μεσσήνης.

***  Η χειραγώγηση της Δημοκρατίας και οι συνέπειες -η σημασία του βέτο των ΗΠΑ εις το ΔΝΤ-...

~  Πολλές φορές έχουμε επισημάνει την μεγάλη σημασία της Ιστορίας. Διότι είναι η συνείδηση της ανθρωπότητας η οποία καταγράφει την μοίρα και τα βιώματα των λαών αυτής. Δεν επηρεάζεται, αλλά ούτε  χειραγωγείται από κανένα, ούτε και από την πολιτική. Ο αμερικανός ιστορικός Χάουαρντ Ζιν είπε κάποτε: «αν δεν γνωρίζουμε την ιστορία, είμαστε κρέας έτοιμο για τους σαρκοφάγους πολιτικούς, για τους διανοούμενους και τους δημοσιογράφους που προμηθεύουν το πιο ακονισμένο μαχαίρι». Ως απλοί άνθρωποι οφείλουμε να ενστερνισθούμε τα λόγια του και την βαθιά έννοια της ιστορίας, για να συνειδητοποιήσουμε, αλλά και να εξηγήσουμε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά που κατατρέχουν την πλειονότητα των απελπισμένων λαών και οδηγούνε αυτούς εις την απόγνωση. Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να εξηγήσουμε ότι όλα αυτά τα συμβαίνοντα, μετά τις οδυνηρότατες συνέπειες των δύο παγκοσμίων πολέμων, δεν είναι τυχαία, αλλά οφείλονται σε ένα «διεθνές Διευθυντήριο», το οποίο χειραγωγεί κυβερνήσεις, πολιτικούς, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Υποτίθεται ότι πρωταγωνιστικό ρόλο αυτού του «Διευθυντηρίου» παίζουν εκείνες οι Δυνάμεις οι οποίες ευθύνονται για τους δύο παγκοσμίους πολέμους. Όμως δεν είναι πρόθεση του γράφοντος να δημιουργήσει εντυπώσεις με υπονοούμενα και «ιστορίες συνωμοσιολογίας», αλλά εκ των γεγονότων και μόνον να βοηθήσει εις την κατάληξη συγκεκριμένων συμπερασμάτων.
Από πολύ πρόσφατα και απλά γεγονότα,  γνωρίζουμε όλοι μας την πρωτόγνωρη ανάμειξη πολιτικών της ΕΕ εις τις τελευταίες αμερικανικές εκλογές, και τις προκλητικές και ανερυθρίαστες προτιμήσεις αυτών υπέρ ενός και  μόνο συγκεκριμένου προεδρικού υποψηφίου. Δηλαδή την ευθεία επέμβαση και εμπλοκή αυτών εις τις εσωτερικές υποθέσεις ακόμη και μίας Υπερδύναμης. Όμως αυτό το προηγούμενο είχε συνέχεια μόλις λίγους μήνες μετά και εις τις γαλλικές εκλογές. Πρωτοστατούσα ήταν και πάλιν όλη η πολιτική τάξη της Γερμανίας και όλων των πολιτικών των αμετάκλητα υποταγμένων «ευρωπαίων εταίρων» της, αλλά και όλων των ευρωπαϊκών ΜΜΕ τα οποία ετάχθησαν υπέρ ενός και μόνο υποψηφίου για τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας. Η μαζική, ολοκληρωτική αυτή χειραγώγηση των ανθρώπων, αν μη τι άλλο, σημαίνει για τον απλό σκεπτόμενο και ανεπηρέαστο παρατηρητή χειραγώγηση και προσβολή της έννοιας της Δημοκρατίας, αλλά και ότι  εκ του λόγου αυτού και μόνον επηρεάζεται και κρίνεται επίσης και η τύχη και η μοίρα όλων των λαών, συμπεριλαμβανομένης και της πατρίδας μας.
Η συνείδηση δεν επιτρέπει όμως να αγνοήσουμε ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την τύχη της Ελλάδος και για το δράμα που βιώνει σήμερα ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Διότι αυτά που συμβαίνουν εις τον διεθνή και ευρωπαϊκό χώρο, αλλά και εις την πατρίδα μας δεν είναι τυχαία, αλλά συνδέονται με μυστικές αποφάσεις ορισμένων πρωταγωνιστών της ευρωπαϊκής πολιτικής. Εκ του λόγου αυτού και μόνον οφείλουμε όμως να γνωρίζουμε και να ανατρέξουμε εις την εξέλιξη της πορείας της ΕΟΚ/ΕΕ, όταν τότε οι πρωταγωνιστές αυτής παρέπεμπαν κάθε ενδιαφερόμενη προς ένταξη υποψήφια χώρα προς την Γερμανία, η οποία ήδη από τα μέσα  της δεκαετίας του ’70 έπαιζε αποφασιστικό ρόλο λόγω της οικονομικής της ισχύος, χωρίς όμως αυτή, ως γνωστόν,  να αποδέχεται τότε δημοσίως τον ρόλο του ρυθμιστή της ΕΕ. Όμως με την πάροδο του χρόνου η φύση και η έννοια της δύναμης δεν επιτρέπει εις τον εαυτόν της να αποποιείται εσαεί τον πραγματικό και  ηγετικό της  ρόλο εις τον περιβάλλοντα γεωγραφικό χώρο, και εν συνεχεία και εις την διεθνή πολιτική. ‘Ηδη από την δεκαετία του ’90 και αρχάς του 2000 η Γερμανία υπό τον καγκελάριο Γκέχαρντ Σρέντερ και την διάδοχό του καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ στράφηκε ευθέως και εις τον διεθνή στίβο, κάνοντας τώρα επίδειξη της τρομερότατης ισχύος της.
Μετά την διάλυση της Σοβιετικής ‘Ενωσης η Γερμανία αποδέχθηκε την εγκατάσταση πυραυλικού συστήματος και δυνάμεων του ΝΑΤΟ εις τις πρώην ανατολικές χώρες της Ευρώπης, τις οποίες ήλεγχε από την εποχή των ναπολεόντειων πολέμων, εν συνεχεία του καγκελαρίου Οττο φον Βίσμαρκ (1870) έως και τις αρχές του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η εξυπηρέτηση των ΗΠΑ να ελέγχουν τώρα την Ρωσία μέσα από τα πρώην κράτη-μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας με την συγκατάθεση του Βερολίνου, συνδέθηκε με δύο ανταλλάγματα των ΗΠΑ απέναντι της Γερμανίας κατά απαίτηση της δεύτερης. Να μη αναμειγνύονται εις την οικονομική πολιτική της ΕΕ, δηλαδή του Βερολίνου, και να αποποιηθούν οι ΗΠΑ τον πρωταρχικό ρόλο τους, δηλαδή να μη κάνουν χρήση του «βέτο» που έχουν εις το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). 
Ως γνωστόν οι ΗΠΑ είναι οι εμπνευστές της ίδρυσης του ΔΝΤ το 1944 εις το Μπρέτον Γούντς του Νιου Χάμσαιρ των ΗΠΑ, και βάσει δε της οικονομικής τους συμμετοχής 17.69% και ψήφους 16.75% και του Καταστατικού έχουν και το αποκλειστικό «βέτο» εις τις αποφάσεις των 189 μελών-κρατών. Τα δε 18 Κράτη-Μέλη της Ευρωζώνης διαθέτουν 22.53%. Ως εκ τούτου το «βέτο» των ΗΠΑ εις το ΔΝΤ είναι ένα  ισχυρότατο  εργαλείο με οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις εις την διεθνή πολιτική.
Με την έναρξη της οικονομικής κρίσης εις την ΕΕ (2008/09), όταν με την Ελλάδα άρχισε να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, η επί της προεδρίας του κ. Ομπάμα ανοχή αυτού απέναντι του Βερολίνου είχε ως αποτέλεσμα να εξοστρακίσει ο κ.Σόϊμπλε εντός μίας νύχτας τον Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Κάν. Ο οποίος πρότεινε την διαγραφή του ελληνικού χρέους. Δηλαδή τόλμησε να αντισταθεί κατά του Βερολίνου, αντικαθιστώντας αυτόν(19.05.11) με την κ.Λαγκάρντ η οποία είναι προσωπική επιλογή του κ. Σόιμπλε. Έκτοτε με την κ.Λαγκάρντ το ΔΝΤ κατέστη εργαλείο της Γερμανίας εις την ευρωπαϊκή κρίση, για την υποταγή και ταπείνωση  της Ελλάδος. Λαμβανομένου υπόψη ότι, οι ΗΠΑ υπό τον Πρόεδρο Ομπάμα δεν έκαναν χρήση του «βέτο», ο κ.Σόϊμπλε  ταπείνωνε δημοσίως και τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζάκ Λού κατά τις επισκέψεις του εις την Ευρώπη και το Βερολίνο, όταν αυτός προσπαθούσε να μετριάσει την εχθρική στάση του γερμανού υπουργού οικονομικών απέναντι της Ελλάδος. Παράλληλα η Γερμανία υπό την υποχείρια σε αυτήν κ.Λαγκάρντ παραβιάζει  τον Καταστατικό του ΔΝΤ, το οποίο απαγορεύει ρητώς  την οικονομική στήριξη ενός αναπτυγμένου κράτους, όπως η Ελλάδα, η οποία παράλληλα είναι και μέλος ενός «συνασπισμού κρατών με ενιαίο νόμισμα». Που αυτό σημαίνει ότι, η οικονομική κρίση μερικών ευρωπαϊκών χωρών αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Ε.Ε. και όχι του ΔΝΤ. Παράλληλα βάσει του Καταστατικού οφείλει το ΔΝΤ να στηρίζει οικονομικώς και να συμβουλεύει πολύ φτωχότερα κράτη-μέλη του, τα οποία κάθε τόσο εξοργίζονται για την συμπεριφορά της Ηγεσίας του.
Η νέα αμερικανική Ηγεσία της Ουάσιγκτον, εκ των γεγονότων, προτίθεται τώρα να ανακτήσει τον ηγετικό της ρόλο με το «βέτο» της εις τον ΔΝΤ, να στραφεί κατά του Βερολίνου και να πιέσει αυτό για την μείωση ή διαγραφή του ελληνικού χρέους. Παράλληλα να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Ρωσία, και να αντικαταστήσει τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Νορβηγό κ. Στόλντενμπερκ, ο οποίος πολλές φορές άφηνε προσβλητικά υπονοούμενα για Κράτη-Μέλη του ΝΑΤΟ, δηλαδή εμμέσως  κατά των ΗΠΑ, και ο οποίος, πιθανολογείται, είναι μακρινός συγγενής των Στόλντεμπερκ από το Σλέσβιγκ Χόλσταιν, Κρατιδίου της Β.Γερμανίας, μέλος των οποίων επι της εποχής του Καγκελαρίου Αντενάουερ ήταν Υπουργός Άμυνας της τότε Δυτικής Γερμανίας και μετά πρωθυπουργός του κρατιδίου. Παράλληλα εις την αμερικανική ηγεσία τίθεται επί τάπητος το πολύ πιθανολογούμενο ενδεχόμενο της ανάδειξης της Γερμανίας σε πυρηνική δύναμη, η οποία με την τεράστια τεχνογνωσία που διαθέτει, είναι εις θέση να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα εντός μόλις μερικών εβδομάδων.
Η προεδρία του κ. Ομπάμα  αποτελεί ένα μελανό σημείο εις την ιστορία των ΗΠΑ, παρά τις περίεργες  διεθνώς εντυπώσεις και συμπάθειες των ΜΜΕ, αλλά και εις την αμερικανική κοινή γνώμη, σε ότι αφορά την δημοφιλία του. Διότι ως Πρόεδρος αφενός μεν επέτρεψε και ανέχθηκε την προκλητική συμπεριφορά της Γερμανίας εντός και εκτός της Ε.Ε., τις παραβιάσεις του Καταστατικού του ΔΝΤ με την μη χρήση του αμερικανικού «βέτο», αλλά ταυτόχρονα ευθύνεται και για την ολοκληρωτική κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας, την τεράστια ανεργία, και την ταπείνωση και δολοφονία χιλιάδων αφροαμερικανών εις τις ΗΠΑ, αλλά και για τον ολέθριο πόλεμο της Συρίας. Εκ των ανωτέρω, η ικανότητα του να εντυπωσιάζει μόνον δια της ρητορικής του τα ΜΜΕ για την έννοια και αξία της Δημοκρατίας, δείχνει συμπεριφορά ανθρώπου κενού περιεχομένου και εντυπωσιασμού. Οταν μετά από 460 εβδομάδες εις τον ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ, και μόλις 8 εβδομάδες πριν το τέλος της Προεδρίας του θυμήθηκε την Πατρίδα της Δημοκρατίας, για να μιλήσει εις το ιστορικό βήμα της Πνύκας, όμως για λόγους προσωπικής ασφάλειας  μετατέθηκε μετά εις το Ίδρυμα Νιάρχου. Ένα γεγονός, όχι για να τιμήσει την Δημοκρατία και την προσφορά της Πατρίδας μας εις την ανθρωπότητα, ως δυστυχώς σκόπιμα διαδόθηκε από τα ΜΜΕ, αλλά μόνο για να ξεπλύνει την ντροπή του για την συμπεριφορά του απέναντι της Ελλάδος.
 Γεώργιος Εμ. Δημητράκης
Ο αρθρογράφος κρητικής (Μαριού Ν. Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής γεννήθηκε και διαμένει  εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις την Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά εις την Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και επί 30-ετίας Διπλωματούχος Ξεναγός για όλη την Ελληνική Επικράτεια 

***  Η λαϊκή κυριαρχία στην Αθηναϊκή Δημοκρατία και η ευτελισμένη λαϊκή κυριαρχία στην «υπερήφανη» Ελλάδα των τοκογλύφων...

Γράφει ο πολίτης Παν. Παπαγαρυφάλλου
Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών  και Δήμου Αθηναίων
Ο Γνωστός Γάλλος πολιτικός φιλόσοφος Σ. Μοντεσκιέ (1689-1755) διαπραγματευόμενος το πολίτευμα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και αναφερόμενος στις Γενικές Συνελεύσεις της Πνύκας, στις οποίες ως γνωστόν έπαιρναν μέρος μόνο οι έξι χιλιάδες πολίτες, γράφει: «Ο Λιβάνιος (σ.σ. πρόκειται για τον σοφιστή και ρήτορα διδάσκαλο από την Αντιόχεια – που έζησε μεταξύ 314-393) λέει ότι στην Αθήνα όταν ένας ξένος ανακατεύονταν μέσα στη Συνέλευση του λαού, τιμωρούνταν με θάνατο και αυτό γιατί ένας τέτοιος άνθρωπος εθεωρείτο ότι έκανε κατάχρηση στο δικαίωμα της κυριαρχίας» (βλ. το έργο του: «Το πνεύμα των Νόμων», εκδ. «Αναγνωστίδη», Αθήνα χ.χ. σελ. 40).
Να σημειωθεί ότι η Αθήνα θεωρούσε ως ξένο κάθε μη γεννημένο στην Αθήνα από Αθηναίους γονείς!
Για τα όσα γίνονται σήμερα στην.. προοδευτική Ελλάδα, θα τρίζουν τα κόκαλά τους!
 Υ.Γ. Την απαγόρευση της συμμετοχής ξένων στις Γενικές Συνελεύσεις Αθηνών και Σπάρτης επισημαίνουν και οι: Κ. Παπαρρηγόπουλος: «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους», εκδ. «Γαλαξίας», Αθήνα 1969, βιβλίον Δεύτερον, τευχ. β’, σελ. 164 και 166.
Γιάννης Κόρδατος: «Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας», τομ. Β’ (Αρχαία Α΄), εκδ. 20ος αιώνας, Αθήνα 1959, σελ. 393 και 396.
Ν. Μακιαβέλλι (Φλωρεντίνος πολιτικός στοχαστής (1469-1527), στα «Έργα», εκδ. «Κάλβος», Αθήνα 1984 – Εισαγωγή – Σχόλια Π. Κονδύλης, σελ. 307, για τη Σπάρτη.
Τώρα η Αθήνα δίνει ψήφο στους λαθρομετανάστες (Νόμος 3838/24-3-2010 του ΠΑΣΟΚ), τον οποίο ακύρωσε ως αντισυνταγματικό η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας, με την υπ’ αριθ. 460/2013 απόφασή του. Δηλαδή ο εμφανιζόμενος ως δήμαρχος Αθηναίων Καμίνης είναι παράνομος!!!
Ο ελληνικός «κυρίαρχος» λαός δεν μετράει όσο οι λαθρομετανάστες. Όμως συνεχίζει να πηγαίνει στις κάλπες παριστάνοντας τον.. δημοκρατικό!
Πότε θ’ αρπάξουμε τα ματσούκια;

***  Για φθηνό ρεύμα, ανάγκη να γεμίσει η Ελλάδα με ΑΠΕ...

Γράφει ο
Νίκος Αναγνωστάτος
Πολύς θόρυβος δημιουργήθηκε τελευταία για τις υπέρογκες χρεώσεις της ΔΕΗ, πέραν της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΥΚΩ, ΕΤΜΕΑΡ κ.ά., οι οποίες πολλές φορές υπερβαίνουν και αυτήν την κατανάλωση ρεύματος και έτσι με αφορμή τις χρεώσεις αυτές γράφεται το σημείωμα τούτο, για να διαμαρτυρηθώ έντονα, εκ μέρους σχεδόν όλων των Ελλήνων θέλω να πιστεύω. Δεν είναι ίσως η στιγμή να ελέγξουμε πότε , πως, για ποιο λόγο και ποια απόφαση, καθιερώθηκαν αυτές οι χρεώσεις, πάντοτε βέβαια ερήμην του λαού, τον οποίον υποτίθεται όλοι προστατεύουν και φροντίζουν.
    Ο λόγος αυτού του σημειώματος, είναι να εκφράσω την απορία, ανάμεικτη με αγανάκτηση, για τους λόγους που δεν έχει κυριολεκτικά γεμίσει η Ελλάδα παντού, τόσο στην στεριά όσο και στη θάλασσα, με ανεμογεννήτριες και λοιπές ΑΠΕ, δηλαδή Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι οποίες θα μας παρείχαν φθηνή ηλεκτρική ενέργεια και θα περιοριζόταν στο ελάχιστο η ατμοσφαιρική μόλυνση. Οι λεγόμενοι οικολόγοι, θα όφειλαν να πρωτοστατούν σε τέτοιες λύσεις και όχι να αντιδρούν για ανόητους, αν όχι γελοίους λόγους. Έχουμε τη δέσμευση των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή, να παράγουμε το 20% των ενεργειακών μας αναγκών από ΑΠΕ μέχρι το 2020 και μέχρι σήμερα έχουμε μόνο 15%, όταν η Δανία παράγει 140% των αναγκών της από ΑΠΕ και εξάγει το περίσσιο, η Σουηδία προσβλέπει στο 100% των αναγκών της, όπως και η Ισλανδία παράγει σχεδόν το 100% των αναγκών της, η Γερμανία παράγει το 85% των αναγκών της και τόσες άλλες προσβλέπουν στο 100% των αναγκών τους, όπως 25 πολιτείες των ΗΠΑ και τόσα άλλα κράτη.
    Διεθνείς αναλυτές – μελετητές έχουν εκτιμήσει ότι η Ελλάδα είναι πλούσια σε ΑΠΕ όσο η Σαουδική Αραβία σε υδρογονάνθρακες. Η χώρα μας λοιπόν, είναι προικισμένη πλουσιοπάροχα με ήλιο και ανέμους. Έχουμε επομένως υποχρέωση να εκμεταλλευτούμε αυτή την δωρεά της φύσης. Ιδιαίτερα όσον αφορά το νησιώτικο σύμπλεγμα του Αιγαίου, το οποίο μας απασχολεί εδώ, όπου η ηλιοφάνεια είναι μεγάλη και το αιολικό δυναμικό σχεδόν απεριόριστο, οφείλουμε να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη των Α.Π.Ε. αντί να χρησιμοποιούμε θερμική ενέργεια με δαπανηρά καύσιμα τα οποία θα πρέπει να εισάγουμε και με τα οποία θα μολύνουμε την ατμόσφαιρα, αλλά και ακριβή συντήρηση.  Συγχρόνως η ερευνητική εταιρεία Bloomberg New Energy Finance, επιβεβαιώνει ότι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας  (ΑΠΕ) τελικά είναι φθηνότερες από τις θερμικές. Σε πρόσφατη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στις 7/2/2013, δημοσιεύουν τη δαπάνη παραγωγής μιας κιλοβατώρας (ΚWh) σε δολάρια Αυστραλίας είναι, με ανεμογεννήτριες 80 $/KWh, ενώ με φυσικό αέριο είναι 116 $/KWh  και με άνθρακα 143 $/KWh. Ο δε Michael Liebreich, chief executive of Bloomberg, βεβαιώνει ότι «Η αντίληψη ότι τα ορυκτά καύσιμα είναι φθηνά και οι ΑΠΕ είναι ακριβές, είναι παρωχημένη».  Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, τόσο και η δαπάνη των ΑΠΕ μειώνεται.
    Εγκαθιστώντας ανεμογεννήτριες στα νησιά, θα καταστούν αυτάρκη, όχι μόνο η Κρήτη, αλλά και όλα τα νησιά του Αιγαίου. Αν υπάρξουν σοβαρές και βάσιμες αντιρρήσεις τοποθέτησης ανεμογεννητριών πάνω στα νησιά, υπάρχει τεχνολογία και δυνατότητα να τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες στη θάλασσα, ακόμη και 100 μέτρα ανοικτά ή και περισσότερο, μακριά από τα «ευαίσθητα» όμματα των οικολόγων και μακριά από ακρογιαλιές και άλλα επίμαχα σημεία των νησιών και έτσι θα αρθεί κάθε αντίρρηση, όσο τραβηγμένη και αν είναι. Τα αναφυόμενα τεχνικά προβλήματα, όπως τυχόν αποθήκευση ενέργειες κ.ά., θα επιλυθούν οπωσδήποτε.
    Υπάρχει κατασκευαστικό δυναμικό στην Ελλάδα, το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί στην κατασκευή και εγκατάσταση τόσο των ανεμογεννητριών, όσο και του καλωδιακού πλέγματος, προσφέροντας έτσι και στην ανάπτυξη της οικονομίας. Πρωτοβουλίες μπορούν να αναλάβουν τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και η ιδιωτική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα αν δημιουργηθεί θετικό και ασφαλώς επενδυτικό περιβάλλον με την ενεργοποίηση του άρθρου 107 του Συντάγματος, επεκτείνοντάς το και στα κεφάλαια εσωτερικού. 
    Πέραν των άλλων, είναι κοινωνικά άδικο να επιβαρύνεται περιβαλλοντικά η ηπειρωτική Ελλάδα για χάρη της νησιωτικής και δη χωρίς αποχρώντα λόγο! Αν λοιπόν επιμένουν οι νησιώτες και οι Κρήτες να μη δέχονται τις ΑΠΕ αυτές, οι οποίες θα τους λύσουν τα ενεργειακά προβλήματα και σε φθηνή τιμή, και αν η Πολιτεία δεν είναι σε θέση να επιβάλει το ορθό, δίκαιο, φθηνό και οικολογικό, τότε όλες οι επί πλέον επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, να επιβαρύνουν τους νησιώτες αυτοί και μέχρι να αντιληφθούν το λάθος τους.    
    Ας έχουμε υπόψη τα οφέλη που θα πετύχουμε με την ανάπτυξη των ΑΠΕ:   
•    Συνεχή ηλεκτρική ενέργεια όλο το 24ωρο, με πολύ χαμηλή δαπάνη συντήρησης.
•    Οι ανεμογεννήτριες, καθώς και το δίκτυο καλωδίωσης του νησιωτικού συμπλέγματος,  μπορούν να κατασκευαστούν στην Ελλάδα, ως μία σοβαρή επένδυση. Καλύπτοντας έτσι και την ενδεχόμενη σκοπιμότητα ελληνικών συμφερόντων. 
•    Θα απορροφηθεί ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων.
•    Θα μειωθούν, μέχρι και να καλυφθούν πλήρως οι ενεργειακές ανάγκες μας και κατά συνέπεια οι δαπάνες σε υδρογονάνθρακες, θα μειωθούν κατ΄ αρχήν, με προσδοκία να εκλείψουν στη συνέχεια. 
•    Θα προστατεύσουμε την ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας καθαρή ενέργεια.
•    Τέλος θα υπερκαλύψουμε την υποχρέωσή μας για ΑΠΕ 20% των ενεργειακών μας αναγκών μέχρι το 2020, με βάσιμη προσδοκία να φθάσουμε στο 100%.
Νίκος Αναγνωστάτος             

***  Αγώνες σε κατοικημένους τόπους! Oι συγκρούσεις του μέλλοντος...

~ Αγώνας σε κατοικημένο τόπο, ο εφιάλτης κάθε στρατιωτικού διοικητή αλλά και μια αναπόφευκτη πραγματικότητα σήμερα. Μπορεί οι αριστοτεχνικοί ελιγμοί να κατορθώνουν να υπερκεράσουν τους κατοικημένους τόπους αλλά η σύγχρονη εμπειρία αποδεικνύει ότι τελικά δεν μπορούμε να αποφύγουμε την εμπλοκή μας σε αιματηρούς αγώνες μέσα σε αυτούς. Ο κυριότερος λόγος είναι η ραγδαία αύξηση του αστικού πληθυσμού και κατά συνέπεια των κατοικημένων τόπων, που περιορίζουν όλο και περισσότερο τους διαθέσιμους για κλασσικούς ελιγμούς και συγκρούσεις χώρους. Είναι πλέον δεδομένο ότι οποιαδήποτε κίνηση στρατιωτικών μονάδων θα συναντήσει στο δρόμο της, μεγαλύτερους ή μικρότερους κατοικημένους τόπους, με τις δυνατότητες υπέρβασης τους να ελαχιστοποιούνται. Η αναγκαιότητα εμπλοκής σε αγώνες εντός κατοικημένων τόπων πηγάζει επίσης και από πολιτικούς στόχους που θέτουν ως απόλυτη προτεραιότητα τον έλεγχο τους, ενίοτε και σε βάρος των απωλειών, ημετέρων και αμάχων.
Πολλαπλά τα πρόσφατα παραδείγματα συγκρούσεων μέσα σε, περισσότερο ή λιγότερο, πολυπληθή αστικά συγκροτήματα. Γκρόζνυ-Τσετσενία, Λωρίδα της Γάζας, Χαλέπι, Μοσούλη και Ράκκα είναι τα πλέον προβεβλημένα πεδία συγκρούσεων των τελευταίων 20 ετών. Πολλά τα κοινά σημεία αλλά σημαντικές και οι διαφορές σε κάθε περίπτωση. Ως ένα πρώτο κοινό σημείο διακρίνουμε τη σύγκρουση ενός τακτικού στρατού με ανταρτικές ομάδες καλά οργανωμένες και εξοπλισμένες. Επιπλέον, οι ανταρτικές ομάδες διαπνέονται από υψηλό ηθικό και αίσθημα αυταπάρνησης και αυτοθυσίας που πηγάζουν από μια βαθιά προσήλωση σε εθνοτική ή θρησκευτική ιδεολογία. Η τελευταία περίπτωση καθιστά την αντιμετώπιση τους ακόμη δυσκολότερη καθόσον διακατέχονται από πλήρη περιφρόνηση έναντι του θανάτου σε συνέπεια της «ιεραποστολικής» τους αποστολής. Καθώς μεγάλο μέρος αυτών των ομάδων προέρχονται από το γηγενή πληθυσμό, γνωρίζουν πολύ καλά τη διαμόρφωση και ιδιαιτερότητες της περιοχής που δραστηριοποιούνται, σε αντίθεση με τα τακτικά στρατεύματα που συνήθως ουδεμία εμπειρία έχουν με το περιβάλλον της σύγκρουσης. Επιπλέον οι ανταρτικές ομάδες είναι ευκίνητες, ευέλικτες, διαθέτουν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και έχουν τη δυνατότητα της απόκρυψης τους μέσα στον τοπικό πληθυσμό. Συνήθως δεν δεσμεύονται με τη διατήρηση συγκεκριμένων εδαφικών σημείων και εύκολα επανεμφανίζονται σε περιοχές από τις οποίες εκδιώχθηκαν μετά από αιματηρούς αγώνες. Με κλασσικούς όρους στρατηγικής θα λέγαμε ότι επιδιώκουν ένα αγώνα «φθοράς» έναντι του ισχυροτέρου αντιπάλου αποφεύγοντας τις μετωπικές αντιπαραθέσεις που πιθανόν να οδηγήσουν στην εκμηδένιση τους. Ζωτικότατης σημασίας και η στάση του τοπικού πληθυσμού έναντι των ανταρτών και η υποστήριξη που παρέχουν σε αυτούς. Φυσικά από καθαρά στρατιωτικής απόψεως, υπεισέρχονται και πολλοί άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη των επιχειρήσεων όπως η μορφολογία του αστικού κέντρου και του περιβάλλοντος χώρου, οι υπάρχουσες κατασκευές, η αμυντική οργάνωση που έχουν επιφέρει οι αμυνόμενοι, ο οπλισμός και ανεφοδιασμός τους, η εξωτερική τους ενίσχυση, το επίπεδο της εκπαίδευσης τους και η ηγεσία τους.
Αντίστοιχα και ο επιτιθέμενος τακτικός στρατός βασίζεται στα μέσα που διαθέτει, στην ορθή αρχική του συγκρότηση, στην ηγεσία και στο σχέδιο ενέργειας και κυρίως στο επίπεδο της εκπαίδευσης και του ηθικού των στρατευμάτων. Χαρακτηριστικότατες οι περιπτώσεις της Τσετσενίας όπου ανεπαρκώς εκπαιδευμένα ρωσικά μηχανοκίνητα στρατεύματα οδηγήθηκαν στη σφαγή στους δρόμους του Γκρόζνυ (1994-5). Παρά όμως τη σημαντική σταδιακή βελτίωση όλων των παραπάνω αδυναμιών, οι σκληροτράχηλοι Ρώσοι πολεμιστές διαπίστωσαν τις δυσκολίες της κατάκτησης ενός κατοικημένου τόπου και το αναπόφευκτο των σημαντικών απωλειών τους. Στους αγώνες αυτούς δοκιμάστηκαν διάφορες τακτικές και μέθοδοι αλλά τελικά όλοι οι επιτιθέμενοι δεν απέφυγαν τη χρήση συντριπτικών και μαζικών πυρών υποστηρίξεως που μετέτρεψαν τις πόλεις σε σωρούς ερειπίων με σημαντικές απώλειες αμάχων. Αποδείχθηκε επικίνδυνη αυταπάτη, ακόμη και για τις ικανότητες ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, η πεποίθηση ότι είναι δυνατή η κατάκτηση ενός πυκνοκατοικημένου αστικού περιβάλλοντος με χαμηλές για τον επιτιθέμενο απώλειες.
Τα σύγχρονα κράτη, κατανοώντας τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων αγώνων στα αστικά περιβάλλοντα, έχουν προχωρήσει σε ανάλογη συγκρότηση καταλλήλων και ειδικά εκπαιδευμένων και εξοπλισμένων μονάδων. Έχουν μάλιστα αντιληφθεί ότι κομβικής σημασίας είναι η έγκαιρη πρόληψη δημιουργίας ανεπιθύμητων καταστάσεων μέσα στον αστικό ιστό μέσω της εκκόλαψης θυλάκων ανομίας. Αποφασιστικό ρόλο, για άλλη μια φορά, έχουν οι πληροφορίες αλλά και η ορθή εκτίμηση της καταστάσεως που θα οδηγήσει στην επιλογή της χρονικά κατάλληλης στιγμής της επέμβασης. Μπορεί τελικά, ο τακτικός στρατός να κατορθώσει να ελέγξει τον κατοικημένο τόπο, αλλά η διατήρηση της τάξεως και η εξασφάλιση των βασικών υπηρεσιών και ενός ανεκτού επιπέδου ασφάλειας του πληθυσμού μετακυλύετε στους ώμους των αστυνομικών  δυνάμεων και του κρατικού μηχανισμού. Για αυτό ας μην μας προκαλεί εντύπωση ότι διαχρονικά δημόσιοι λειτουργοί , αστυνομικοί και δημοτικοί υπάλληλοι, αποτελούν τους βασικούς στόχους των ανταρτικών ομάδων στην προσπάθεια τους να εγκαταστήσουν τους δικούς τους «παράλληλους μηχανισμούς».
Το μέλλον των σύγχρονων πολέμων φαίνεται ότι αναπόφευκτα περνάει μέσα από πυκνοκατοικημένους τόπους, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, κυβερνητικά συγκροτήματα και παραγκουπόλεις. Ο παράγοντας άνθρωπος για άλλη μια φορά αναβαθμίζεται σε σχέση με τη σημασία των μέσων και το ηθικό και εκπαίδευση αποκτούν πρωταρχική σημασία. Δυστυχώς ο αγώνας εντός των κατοικημένων τόπων επιφέρει σημαντικές απώλειες σε όλους τους εμπλεκομένους και φέρνει στα όρια του τις ανθρώπινες αντοχές και κατά συνέπεια επαναφέρει στην επιφάνεια και τα χειρότερα ένστικτα. Ας τα έχουμε όλα αυτά υπόψη μας όταν παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε Μοσούλη και Ράκκα αλλά και όταν ως πολυπολιτισμικοί προοδευμένοι Ευρωπαίοι πολίτες επιτρέπουμε τη δημιουργία γκέτο στις μεγαλουπόλεις μας.
ΥΓ: Άρα γιατί ακούγαμε καθημερινά για τους πραγματικά σφοδρούς και βάρβαρους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι ενώ σήμερα Ράκκα και Μοσούλη υστερούν σε προβολή;
 Γράφει ο Ιπποκράτης Δασκαλάκης, Υποστράτηγος ε.α., Διευθυντής Μελετών, Μέλος ΔΣ ΕΛΙΣΜΕ

***  «Χαστούκι» στον Μπλερ! Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης για τον ΠΟΛΕΜΟ

~  Aντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης είναι ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τόνι Μπλερ, για τον πόλεμο στο Ιράκ.
Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει την ποινική δίωξη ενός πρώην ιρακινού στρατηγού για να δικαστεί ο Μπλερ σε βρετανικό δικαστήριο, αφού η Βρετανία με πρόσχημα ότι το Ιράκ είχε όπλα μαζικής καταστροφής, εισέβαλε στη χώρα.
Πέρσι, η ποινική δίωξη είχε μπλοκάρει καθώς υπήρχε ο ισχυρισμός ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε «ασυλία οποιεσδήποτε κατηγορίες που σχετίζονται με τον πόλεμο στο Ιράκ», όπως αναφέρει το rt.


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Αρχίζουν αύριο οι δοκιμές της Καλαμάτας-Mε Παπαδόπουλο η απονομή 
Με τον αγώνα στην Ανδρούσα η Καλαμάτα ολοκληρώνει σήμερα τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις και στέφεται και τυπικά πρωταθλήτρια Μεσσηνίας, αν και η απονομή θα γίνει στο πλαίσιο φιλικού παιχνιδιού και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προκειμένου η επιβράβευση των κόπων μιας χρονιάς να γίνει εντός έδρας και παρουσία του ανθρώπου που βρίσκεται ουσιαστικά πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια και δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο Σταύρο Παπαδόπουλο.
Από την άλλη, την εβδομάδα που έρχεται οι «μελανόλευκοι» θα ρίξουν το βάρος τους σε ένα διαφορετικό κομμάτι, στην αναζήτηση ταλέντων που είτε θα ενσωματωθούν στα τμήματα υποδομής, είτε θα είναι σε θέση να βοηθήσουν άμεσα την ανδρική ομάδα του χρόνου στις υποχρεώσεις της στη Γ’ Εθνική.
Θα γίνουν τρεις ανοικτές προπονήσεις, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 5.30 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού που αφορούν ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές από 15 έως 22 ετών. Η ανταπόκριση αναμένεται ότι θα είναι μεγάλη, με τους υπεύθυνους της Καλαμάτας να τονίζουν όμως ότι απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η ενημέρωση και εξασφάλιση της συναίνεσης του σωματείου στο οποίο ανήκουν οι παίκτες.
  
***

~ ~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*    Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-  

~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
 
 ~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   

~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .-  
  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-   
 ~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-

 ~~ *  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .-
~* 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
~
*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-14-2017.html .-  

~ *ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και 14 Μαΐου 2017  : Αθλητικά επισκόπηση-ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/13-14-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  RFARA NEWS Δευτέρα  15  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/rfara-news-15-2017.html .-
~* 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  16 Μαΐου 2017  :
 ~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας 
: http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-16-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 17  Μαΐου  2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-17-2017.html .- 


  ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .-  
 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-26-2017.html .-  
 ~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή  30  Απριλίου  2017 :Στο   αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.htm .-

  
~
* **   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5580  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3587   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3599  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikasposts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.766  βίντεο   .-  

  

~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   


 ~