~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008  ...
~

~Όποιος θεραπεύει τον αδελφό αυτού κρυπτώς, ποιεί φανερά την δύναμιν της εαυτού αγάπης· και όποιος καταισχύνει αυτόν ενώπιον των φίλων αυτού, δεικνύει την δύναμιν του φθόνου αυτού
Όσιος Ισαάκ ο Σύρος
~ 15 Σεπτεμβρίου
Μαρτύρων Βυζαντινού, Μαξίμου, Νικήτα του Γότθου(1) και των συν αυτώ, Πορφυρίου. Νεομάρτυρος Ιωάννου του Κρητός (†1811). Βησσαρίωνος Α` και Βησσαρίωνος Β`, των εν Λαρίση (†1490-1541) και Νικήτα του εν Χύτροις. Οσίων Γερασίμου Μακρυνίτσης. Μελετίου και Φιλοθέου πρεσβυτέρου(2), του θαυματουργού. Συμεών, αρχιεπισκόπου Θεσ/κης (†1429).
(1)Ο άγιος Νικήτας ο Γότθος, γεννήθηκε στη χώρα των Γότθων από γονείς ευγενείς και πλουσίους. Από παιδί διδάχτηκε την άγια πίστη από τον επίσκοπο Θεόφιλο. Για την χριστιανική δράση που ανέπτυξε ο Νικήτας συνελήφθη από τον ηγεμόνα Αθανάσιο, ο οποίος προσπάθησε να τον κάνει να αρνηθεί την πίστη του στο Θεό. Ο Άγιος Νικήτας δεν φοβήθηκε να ομολογήσει την πίστη του. Ο ηγεμόνας εξαγριώθηκε και διέταξε να του σπάσουν τα κοκάλα, και στη συνέχεια να τον ρίξουν στη φωτιά, όπου και βρήκε το θάνατο. Το σώμα του όμως έμεινε ανέπαφο από τις φλόγες. Το πήρε κάποιος χριστιανός και το διαφύλαξε σε θήκη.
(2)Ο όσιος Φιλόθεος ο πρεσβύτερος και θαυματουργός ήταν από το χωριό Μύρμηξ της επαρχίας Οψικίου. Παντρεύτηκε χριστιανή γυναίκα και τα παιδιά τους μεγάλωσαν με τα χριστιανικά ήθη και την διαγωγή που διακρίνει τούς χριστιανούς. Χειροτονήθηκε ιερέας ύστερα από επίμονες παρακλήσεις των συγχωριανών του. Πέρα από τον χρηστό βίο ο Θεός τον αξίωσε να θαυματουργεί. Έτσι ο Άγιος αγωνιζόταν ακόμα πιο έντονα για το καλό όλων των χριστιανών, μέχρι που παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο. ~
Σήμερα 15/09/2017 εορτάζουν:
Άγιος Νικήτας ο Γότθος ο μεγαλομάρτυρας, Όσιος Φιλόθεος ο Πρεσβύτερος και θαυματουργός, Άγιος Βησσαρίων Αρχιεπίσκοπος Λαρίσης, Άγιος Ιωάννης ο Νεομάρτυρας από την Κρήτη
~
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος Κυζίκου

Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής, επίσκοπος....
~ Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~ Νίκην ἔστησας, κατὰ τῆς πλάνης, νίκης εἴληφας, ἄφθαρτον γέρας, ἐπαξίως Νικήτα φερώνυμε, σὺ γὰρ νικήσας ἐχθρῶν τὴν παράταξιν, διὰ πυρὸς τὸν ἀγῶνα ἐτέλεσας. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Νικήτα του Γότθου - 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ :
https://youtu.be/3WCWODl6Kfs  .-

*** 15 Σεπτεμβρίου: Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νικήτα
~Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νικήτα του Γότθου τιμά σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Νικήτας κατάγοταν από το έθνος των Γότθων, που είχαν εγκατασταθεί πέραν του Ίστρου ποταμού (Ίστρος, κατά τον Γεωγράφο Mελέτιο, καλείται ο ποταμός Δούναβις από το σημείο που ενώνετε με τον ποταμό Σαύο μέχρι την Μαύρη Θάλασσα ή κατ’ άλλους από την Aξιούπολη και κάτω, μέχρι τις εκβολές του.), στα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου.
* Από παιδί ο Νικήτας διδάχθηκε την αγία πίστη από το Γότθο επίσκοπο Θεόφιλο, ο όποιος συχνά υπενθύμιζε στο Νικήτα τα λόγια του Απ. Παύλου: «ένε εν οις έμαθες… από βρέφους τα ιερά γράμματα οίδας, τα δυνάμενα σε σοφίσαι εις σωτηρίαν διά πίστεως της εν Χριστώ Ιησού» (Β’ πρός Τιμόθεον, γ’ 14-15).
Δηλαδή, μένε ακλόνητος σ’ εκείνα που έμαθες. Από μικρό παιδί γνωρίζεις τις Άγιες Γραφές, που μπορούν να σου μεταδώσουν την αληθινή σοφία, που οδηγεί στη σωτηρία δια μέσου της πίστεως στον Ιησού Χριστό. Και έτσι έγινε.
Όταν ο ηγεμόνας Αθανάριχος συνέλαβε το Νικήτα και τον απείλησε για να αρνηθεί το Χριστό, αυτός έμεινε αμετακίνητος σ’ αυτά που έμαθε από παιδί. Ομολόγησε με θάρρος το Χριστό μπροστά στον ηγεμόνα, ο όποιος όταν τον άκουσε εξαγριώθηκε πολύ.
Διέταξε αμέσως και του έσπασαν τα κόκαλα με τον πιο φρικτό τρόπο. Άλλα το μίσος των Βαρβάρων ήταν τόσο, ώστε μετά τον έριξαν στη φωτιά, όπου βρήκε το θάνατο. Η φωτιά, όμως, με τη θεία θέληση σεβάστηκε το λείψανο του. Το πήρε κάποιος ευσεβής χριστιανός και το διαφύλαξε σε θήκη.
Απολυτίκιο:
Ήχος γ’. Θείας πίστεως.
Νίκην έστησας, κατά της πλάνης, νίκης είληφας, άφθαρτον γέρας, επαξίως Νικήτα φερώνυμε, συ γαρ νικήσας εχθρών την παράταξιν, διά πυρός τον αγώνα ετέλεσας. Μάρτυς ένδοξε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος.

~**  Τίμιο Ξύλο: Πόσο υπάρχει και που ανά τον κόσμο
~  Άραγε πόσα τεμάχια από το Τίμιο Ξύλο, υπάρχουν σήμερα στον κόσμο; Αυτή είναι σίγουρα μια ερώτηση που έχει κατά καιρούς περάσει από το μυαλό όλων μας, τη στιγμή που παρουσιάζονται διάφορα τμήματα Τιμίου Σταυρού.
* Το ερώτημα για το πόσο Τίμιο Ξύλο υπάρχει, κλήθηκε να απαντήσει το 1961 το πόνημα του Anatole Frolow υπό τον τίτλο: La relique de la Vraie Croix. Recherches sur le développement d’un culte, στα ελληνικά: Το λείψανον του Αληθούς Σταυρού. Έρευνες επί της εξελίξεως μίας λατρείας.
Το έργο αυτό για το Τίμιο Ξύλο εκδόθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Βυζαντινών Σπουδών στο Παρίσι.
Στο βιβλίο του, ο Anatole Frolow έχει καταχωρήσει κάθε παραπομπή σε τεμάχιο Τιμίου Σταυρού, που απαντάται είτε σε πρωτογενείς πηγές, πχ Πατέρες της Εκκλησίας, είτε σε δευτερεύουσες πηγές, όπως μητρώα θησαυρών εκκλησιών, απογραφές κινητών αντικειμένων εκκλησιαστικής τέχνης Μητροπόλεων, Πατριαρχείων, Ιερών Μονών κτλ.
Η εύρεση και η αναγνώριση του Τιμίου Σταυρού, τοιχογραφία, 1452-66, Piero della Francesca, Arezzo. Αριστερά, απεικονίζεται η εύρεση των τριών σταυρών, ενώ δεξιά η αναγνώριση του Τιμίου Σταυρού δια θαύματος.
Ο Frolow προσφέρει επίσης σε αυτό το βιβλίο μια εικόνα για την κατανομή των τεμαχίων από το Τίμιο Ξύλο στην Ευρώπη.
Επίσης, προχωρά και σε μια ανάλυση για το πόσο σημαντικός ήταν ο Τίμιος Σταυρός για τη βυζαντινή αυτοκρατορία.
Μάλιστα, κατά την ιχνηλάτηση και καταγραφή των αναφορών σε λειψανοθήκες του Τιμίου Σταυρού, ο Frolow βρίσκει μια πολύ ενδιαφέρουσα κατανομή στο χρόνο.Από τον πέμπτο μέχρι τον έβδομο αιώνα, εντόπισε μόλις πενήντα τέσσερις αναφορές. Μετά το δωδέκατο αιώνα, πιθανότατα εξαιτίας των σταυροφοριών και την επιστροφή των προσκυνητών από τους Αγίους Τόπους, οι αριθμοί αυξάνονται σχεδόν δραματικά. Στν 12ο αιώνα συναντάμε 162 αναφορές και 260 στο 13ο αιώνα. Κατά την εξέταση αυτών των αναφορών και διευρευνώντας τις σταυροθήκες που επιβιώνουν μέχρι σήμερα, η εκτίμηση του Frolow είναι ότι οι περισσότερες από τις σταυροθήκες αυτές που επιβιώνουν μέχρι σήμερα σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι μεταγενέστερες του δέκατου αιώνα.Ο Anatole Frolow εντόπισε συνολικά 1150 αναφορές σε σταυροθήκες με τεμάχια Τιμίου Σταυρού, αλλά βέβαια μετά το 1961 πιθανότατα κάποιες άλλες σταυροθήκες μπορεί να έχουν έρθει στο φως, ιδιαίτερα στην Ανατολική Ευρώπη, πχ Ρωσία, όπου ο συγγραφέας ίσως δεν είχε τότε πλήρη πρόσβαση στις πηγές. Ως ένα παράδειγμα μίας τέτοιας αναφοράς του βιβλίου, η σταυροθήκη με τεμάχιο Τιμίου Σταυρού που αποθησαυρίζεται στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους και χρησιμοποιείται από τη λειψανοθήκη ως φόντο του ιστότοπού της φέρει τον αριθμό 886 με περίπου μία σελίδα περιγραφής.
***   EKTAKTO! Ανακοίνωση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ...

~  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επιθυμεί να ενημερώσει τους φίλους της Ηπειρώτες  πως η εκδήλωση στα Ιωάννινα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 θα γίνει στις 13,00 στο HOTEL DU LAC (Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ & ΙΚΚΟΥ).
Η ώρα άλλαξε λόγω του Μαραθωνίου που θα διεξαχθεί στην πόλη.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σας περιμένουν…

*** Ο καιρός  σήμερα Παρασκευή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Παρασκευή 15/9/2017 προβλέπεται αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 25-65%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 7.2 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Οι «συνάδελφοι» του c(l)opy 
Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει με τις κλοπές ειδήσεων που καλύπτονται με κόπο και πολύ χρόνο – ιδιαίτερα όταν είναι δικαστικές- από άλλα Μέσα και, μάλιστα, μεγαθήρια των Αθηνών, χωρίς την παραμικρή αναφορά στην πηγή.
Η μακρόχρονη δίκη για την οικοπεδοποίηση της Ελαφονήσου καλύφθηκε μόνο από το «Θάρρος», αλλά ελάχιστοι είχαν το… θάρρος να αναφέρουν από πού το πληροφορήθηκαν.
Έφθασε, δε, μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι στο εξωφρενικό σημείο, στο σάιτ του, να αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου και την καταδίκη του δημάρχου, γράφοντας με έντονα γράμματα «όπως αποκαλύψαμε…».
Κατά τα άλλα, έχουμε νόμους που προστατεύουν τα πνευματικά δικαιώματα καλλιτεχνών και οδηγούμε στα δικαστήρια όσους πωλούν cd και dvd, αλλά γι’ αυτά τα δικαιώματα, τίποτα!
  Υ.Γ. Από το σχόλιο δεν εξαιρούνται και τοπικοί… «συνάδελφοι», που έχουν γίνει μάστορες στο c(l)opy - paste!  Β.Β.

*** Παν. Νίκας: «Μόνη λύση για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος η παραθαλάσσια χάραξη» 
«Δεν υπάρχει άλλη λύση και δεν μπορεί να προχωρήσει άλλη μελέτη για το οδικό τμήμα Καλαμάτας - Ριζομύλου, καθώς η μόνη λύση είναι η παραθαλάσσια χάραξη, για την οποία υπάρχει έτοιμη μελέτη».
Αυτό τόνισε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, ο οποίος ζήτησε την υποστήριξη όλων των περιοχών, ιδιαίτερα της Πυλίας, που θα εξυπηρετούνται απ' αυτό το δρόμο. «Πρόκειται για έργο εθνικής σημασίας, που θα δώσει τεράστια τουριστική ανάπτυξη σε όλη την περιοχή, με προφανή οφέλη για την επαύξηση του εθνικού πλούτου», όπως είπε.

*** Εκπνέει το «τελεσίγραφο» Τατούλη στους συμβούλους του… 
Δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι οι περιφερειακοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί με το συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» να απαντήσουν στο «τελεσίγραφο» Τατούλη, αν προτίθενται να συνεχίσουν να στηρίζουν τις επιλογές, τις αποφάσεις και την πολιτική του και να είναι υποψήφιοι το 2019 μαζί του στις περιφερειακές εκλογές.
Ουσιαστικά, με όσα έχουν προηγηθεί, τη διάσταση απόψεων και θέσεων Τατούλη και Ν.Δ., το μέγα ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και την ευθεία αντιπαράθεση του περιφερειάρχη με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τους βουλευτές ολόκληρης της Πελοποννήσου της Ν.Δ. και, κατ’ επέκταση, με την ίδια τη Ν.Δ. και την ηγεσία της, αλλά και την επικρατούσα κατάσταση, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» που είναι μέλη, στηρίζουν και ψηφίζουν Ν.Δ. έχουν να απαντήσουν στο δίλημμα: «Τατούλης ή Ν.Δ.;»!
Μάλιστα, το «τελεσίγραφο» Τατούλη στους περιφερειακούς συμβούλους που έχουν εκλεγεί με το συνδυασμό του δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας και «χαλαρότητας» σχετικά με τη Ν.Δ. Σε αυτό επισημαίνεται πως σε συνέχεια όσων έχουν ήδη συζητήσει… «προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η πορεία και να αναπτύξει ακόμα περισσότερη δυναμική (σ.σ. η περιφερειακή παράταξη κι ο Συνδυασμός “Νέα Πελοπόννησος”), σας καλώ να καταθέσετε την ξεκάθαρη θέση των προθέσεών σας μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διαμορφωθεί η στρατηγική της παράταξης για το μέλλον»!
Το βάρος της ευθύνης της απόφασης καθενός εκ των περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» πέφτει αποκλειστικά στους ίδιους. Η απόφαση αυτή, ωστόσο, μόνο απλή και εύκολη υπόθεση δεν είναι για αυτούς που φέρουν την ιδιότητα του μέλους της Ν.Δ. Οι λεγόμενοι «Πασοκογενείς» ή υμνητές του Γ.Α.Π. και οι λοιποί, από ΑΝ.ΕΛ. και άλλους χώρους, προφανώς και δεν έχουν ενδοιασμούς και αναστολές για εκ νέου στήριξη του κ. Τατούλη και εν λευκώ «εξουσιοδότησή» του για την πολιτική που ακολουθούν ο ίδιος και η Περιφερειακή Αρχή, αφού όλοι ή σχεδόν όλοι αποτελούν επιλογές του και είναι διορισμένοι σε αξιώματα, φορείς και νομικά πρόσωπα της Περιφέρειας, ασκώντας εξουσία, επ’ αμοιβή ή χωρίς.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι και αντιπεριφερειάρχες που φέρουν την ιδιότητα του μέλους της Ν.Δ. πρέπει ν’ αποφασίσουν με ποιον θα πάνε και ποιον θ’ αφήσουν. Θα γυρίσουν επιδεικτικά την πλάτη στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τους βουλευτές της Ν.Δ. στην Πελοπόννησο, το κόμμα της Ν.Δ. και την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ή θα συνταχθούν με τους πολιτικούς και το κόμμα που τους ανέδειξαν σε κομματικές και αυτοδιοικητικές θέσεις; Πώς είναι δυνατόν υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, για παράδειγμα, να αγνοούν το κόμμα και να υποτάσσονται στις άγνωστες βουλές άλλων; Πώς είναι δυνατόν διατελέσαντες πρόεδροι ΝΟΔΕ να αγνοούν το κόμμα που τους ανέδειξε; Πώς είναι δυνατόν να αγνοούν τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη;
Το… «τελεσίγραφο» Τατούλη εκπνέει και όλοι θα κριθούν από τους πολίτες – μεταξύ των οποίων και τα στελέχη, μέλη και ψηφοφόροι της Ν.Δ. – της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας σε ό,τι αφορά τους εκλεγμένους στην Π.Ε. Μεσσηνίας.
Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να «παίζει» και με τους μεν και με τους δε, ούτε να είναι «όφα» (όπου φυσάει ο άνεμος) για ιδιοτελείς, προσωπικές σκοπιμότητες και, ως προς αυτό, το «τελεσίγραφο» Τατούλη αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, και μετά «έκαστος εφ' ω ετάχθη»!

***  Εντυπωσίασε με τον όγκο του 
Άφωνοι έμεναν χθες όσοι περνούσαν από το λιμάνι της Καλαμάτας, με το τεράστιο πλοίο μεταφοράς οχημάτων «Glovis Passion». Το πλοίο περνά πολλές φορές από την περιοχή μας, όμως χθες μπήκε στο λιμάνι και εντυπωσίασε με τον όγκο του. Ήρθε δε από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.
Το «Glovis Passion» πλέει υπό σημαία Bahamas και κατασκευάσθηκε το 2011.
Έχει μήκος 168 μέτρα και πλάτος 28 μέτρα, ενώ η ολική του χωρητικότητα φτάνει τους 36.834 t.  Β.Β.

*** Το πρόγραμμα των νέων παραγωγών του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου 
Το πρόγραμμα των νέων παραγωγών του για τη θεατρική χρονιά 2017 – 2018 ανακοίνωσε το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο
Η μεν «Μικρή Σκηνή» θα ανεβάσει το έργο του Τεννεσί Ουίλιαμς «Γυάλινος Κόσμος», σε σκηνοθεσία Βενετσάνου Μπαλόπουλου, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, από 24 έως 26 Νοεμβρίου και από 1η έως 3 Δεκεμβρίου. Η δε «Κεντρική Σκηνή» θα ανεβάσει το έργο του Γρηγόριου Ξενόπουλου «Δεν είμαι εγώ», σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη. Πρόκειται για μια εξαιρετική κωμωδία, ένα διαμαντάκι της ελληνικής λογοτεχνίας, το οποίο θα παρουσιαστεί στο αμφιθέατρο το Εργατικού Κέντρου από 4 Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του μήνα.
Επίσης η «Κεντρική Σκηνή» θα ανεβάσει το καλοκαίρι του 2018 το αριστούργημα του αρχαίου ελληνικού και παγκόσμιου πνεύματος, την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη.
Να σημειωθεί πως οι πρόβες μόλις ξεκίνησαν και όποιος επιθυμεί, μπορεί να πάρει μέρος, επικοινωνώντας σχετικά με το ΜΕΘ.

***  Ελένη Αλειφέρη: «Τα ’χωσε» στους «πατερούληδες» του ΚΤΕΟ, ανακοινώνοντας την επαναλειτουργία του 
Ξεκίνησε εκ νέου η λειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ, όπως ανακοίνωσε χθες η τοπική αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ενώ στα όσα είπε δεν έλειψαν για άλλη μια φορά οι αιχμές για «πατερούληδες» και για αυτούς που θέλουν να έχουν «πολιτική παρουσία ή προσωπικά οφέλη».
Αν και αρχικά είπε ότι δε θέλει να δώσει συνέχεια στις εντάσεις, συνέχισε λέγοντας ότι «ο ρόλος της αιρετής Περιφέρειας και όσων υπηρετούν σε αυτή, είναι πρωτίστως να υπηρετούν τους πολίτες και το δημόσιο συμφέρον, και δεν αναγνωρίζει σε κανέναν τρίτο πλεονέκτημα έναντι αυτού και ιδιαίτερα σε κάποιον που το παίζει “πατερούλης” στο Δημόσιο ΚΤΕΟ και σπεύδει κάθε φορά που επίκειται η πιστοποίησή του να κινδυνολογεί».
  Επαναλειτουργία
Ανακοίνωσε ότι στις 8 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πιστοποίησης του ΚΤΕΟ, ενώ από 3 Σεπτεμβρίου έληξε και το θέμα στην ηλεκτροδότηση λόγω σοβαρής βλάβης.
«Για την πιστοποίηση, η πρώτη ενέργεια από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας έγινε στις 19 Ιουνίου. Πολύ έγκαιρα, λοιπόν, και πολύ πρωθύστερα των ανακοινώσεων του οποιουδήποτε ξεκίνησε η διαδικασία, ενώ στις 30 Ιουνίου εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή και η δαπάνη. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες, όπως γίνεται κάθε χρόνο, και κάθε κινδυνολογία εντάσσεται στην ανάγκη του οποιουδήποτε να έχει παρουσία πολιτική ή δεν ξέρω ποια προσωπική ωφέλεια από αυτή την κινδυνολογία.
Όσον αφορά στη βλάβη, η οποία αποκαταστάθηκε με εργασία και Σαββατοκύριακα από τους υπαλλήλους του ΚΤΕΟ, θέλω να πω ότι από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας της Περιφέρειας και των αιρετών δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση και καμιά προσπάθεια να διακοπεί η λειτουργία του ΚΤΕΟ.
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους υπαλλήλους που υπηρετούν στο ΚΤΕΟ για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλαν, προκειμένου η βλάβη να αποκατασταθεί, καθώς ήταν σοβαρή και μη προβλέψιμη. Να γνωστοποιήσω ακόμα ότι κανένας δε δικαιούται να εκμεταλλεύεται την υπηρεσιακή του θέση, ούτε τις φιλότιμες και ευσυνείδητες προσπάθειες των υπαλλήλων μας, για να αποκομίσει δικά του πολιτικά οφέλη, για να χτίζει οποιαδήποτε προσωπική πολιτική καριέρα», τόνισε- μεταξύ άλλων- η κα Αλειφέρη.
Τέλος, διευκρίνισε ότι η διακοπή λειτουργίας του είχε να κάνει αποκλειστικά με τη βλάβη και όχι με την πιστοποίηση, η οποία λήγει τέλος Σεπτεμβρίου  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Αυτό που δεν σας λένε για τους «πρόσφυγες», σας το λέμε ΕΜΕΙΣ...

~  Ένα πολύ ενδιαφέρον γράφημα σας παρουσιάζουμε το οποίο δείχνει ποιο είναι το ποσοστό προσφύγων και ποιο αυτό των παράνομων μεταναστών σε Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο και Ισπανία.
Όπως βλέπετε από τους 99.865 μόνο οι 5.270 είναι από τη Συρία και κατά συνέπεια μπορούν να χαρακτηριστούν πρόσφυγες. Πρόκειται για ποσοστό περίπου 5%. Αξίζει επίσης να τονιστεί πως το 74% περίπου είναι άντρες κι όχι απροστάτευτα γυναικόπαιδα.

Φυσικά, αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε χώρες της Μεσογείου... Ορδές από άντρες πρόσφυγες καταφτάνουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

*** ALERT! Έκρηξη σε στρατιωτική βάση

~ Τουλάχιστον 15 Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια προπόνησης στη στρατιωτική βάση Fort Bragg στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Fox News.
Οι τραυματίες είναι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ και πραγματοποιούσαν ελιγμούς, όταν σημειώθηκε έκρηξη σε ένα από τα πεδία εκπαίδευσης.
Περισσότερα από 15 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ ερευνάται η αιτία της έκρηξης.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΙΣΒΟΛΗ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος! Τα ΕΣΠΑΣΑΝ οι μεταλλωρύχοι...

~  Εσπασαν την πόρτα του υπουργείου Ενέργειας οι μεταλλωρύχοι που βρίσκονταν από το πρωί στο πεζοδρόμιο περιμένοντας τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη να υπογράψει τις τρεις άδειες για τα ορυχεία της Ολυμπιάδας, όπως τους είχε υποσχεθεί και όπως είχε προαναγγείλει σε χθεσινή του συνέντευξη.
Ωστόσο, συνεργάτης του Γιώργου Σταθάκη κατέβηκε πριν από λίγο από το γραφείο του υπουργού και ανήγγειλε στους μεταλλωρύχους ότι η τρίτη άδεια δεν μπορεί να υπογραφεί. Τότε οι εργαζόμενοι έσπασαν την πόρτα του υπουργείου με κλωτσιά και μπήκαν στο κτίριο διαμαρτυρόμενοι.
Αυτή την ώρα 10 άτομα βρίσκονται εντός του υπουργείου. Από το γραφείο υπουργού τούς ανακοίνωσαν ότι ο Γιώργος Σταθάκης θα υπογράψει αύριο την τρίτη άδεια και θα ανέβει στη «Διαύγεια» διότι βρίσκεται στην Κέρκυρα, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στη συνάντησή του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.  iefimerida.gr

*** Με γοργούς ρυθμούς προσχωρούν οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου Χώρα-Κορυφάσιο  
Με την επίστρωση νέου ασφαλτοτάπητα, μήκους περί των τριών χιλιομέτρων, συνεχίζονται οι βελτιωτικές εργασίες στο δρόμο Χώρα-Κορυφάσιο, όπως επιβεβαίωσε σε επίσκεψή του προχθές ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, παρουσία κλιμακίου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 315.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων, ενώ τη δημοπράτηση και επίβλεψή του έχει αναλάβει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Έχοντας ως βασικό στόχο τη γενική βελτίωση των οδικών αξόνων της ευρύτερης περιοχής, άρα και την ασφάλεια των οδηγών, ο Δήμος βρίσκεται σε μια συνεχή συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Σε σχετική δήλωσή του ο δήμαρχος μίλησε για το χρόνιο πρόβλημα της Ε.Ο. Χώρας-Κορυφασίου, που είχε προκύψει μετά την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς λυμάτων στο βιολογικό σταθμό του Κορυφασίου και αφορούσε στην ασφάλεια και βατότητα του δρόμου, πρόβλημα το οποίο αποκαθιστάται. Ανέφερε επιπλέον ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων παραμένει συνεχής, με σκοπό τη βελτίωση όλων των οδικών αξόνων του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Επίσης, τόνισε: «Η ποιότητα της ζωής των πολιτών, αλλά και η οδική ασφάλειά τους είναι μέλημά μας. Γίνονται πολλά και απομένουν κι άλλα».

*** Συνελήφθη και ξάδελφος του δημάρχου για την απάτη στην Ελαφόνησο 
Δεύτερη σύλληψη, έπειτα από εκείνη του δημάρχου Ελαφονήσου, ακολούθησε προχθές από τις Αστυνομικές Αρχές της Λακωνίας. Πρόκειται για μέλος της οικογένειάς του, ο οποίος επίσης είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικασθεί για την «οικοπεδοποίηση» της Ελαφονήσου.
Εκτός από το δήμαρχο, ακριβώς η ίδια ποινή, κάθειρξης 15 ετών, είχε επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και σε 73χρονο ξάδελφό του. Επίσης, του είχε αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο να καταδικασθεί σε ισόβια, καθώς το ποσό της απάτης είναι ιδιαιτέρως μεγάλο. Δόθηκε η δυνατότητα να μείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό με τους περιοριστικούς όρους εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και καταβολής εγγύησης, εντός διμήνου, ύψους 30.000 ευρώ.
Όμως, όπως ο 66χρονος δήμαρχος Ελαφονήσου, έτσι και ο 73χρονος ξάδελφός του δεν κατέβαλε τη χρηματική εγγύηση και από τον εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας διατάχθηκε η εκτέλεση της απόφασης.
Έτσι, την Τετάρτη το βράδυ συνελήφθη από αστυνομικούς του Σταθμού Ελαφονήσου.   Β.Β.

***  Λύση εδώ και τώρα στον κόμβο της Σπάρτης 
Δεκάδες τροχαία ατυχήματα, αλλά και ένα θανατηφόρο, έχουν συμβεί στον κυκλικό κόμβο της Σπάρτης στον περιμετρικό της Καλαμάτας.
Όπως λένε κάτοικοι που διασχίζουν το σημείο καθημερινά, φοβούνται να το περάσουν, ενώ αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους να συναντούν τρακαρισμένα αυτοκίνητα.
Όπως και χθες το μεσημέρι, οπότε γυναίκα μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έπειτα από τροχαίο.
Το ζήτημα είναι κατά πόσο ο κόμβος είναι ασφαλής από τεχνικής πλευράς, διότι, πέραν των λαθών των οδηγών, στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει και τεχνικό ζήτημα.
Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι- σύμφωνα με πληροφορίες μας- ο αρχικός σχεδιασμός δεν ήταν έτσι.
Για αυτό το λόγο λίγα μέτρα πριν από το σημείο στη νότια πλευρά είχε απαλλοτριωθεί και γκρεμιστεί σπίτι, ώστε να φτιαχνόταν με άλλα δεδομένα ο κόμβος.
Δεδομένα που άλλαξαν και κάποιος πρέπει να απαντήσει «γιατί».
Μέχρι τότε ο Μορέας θα πρέπει να βρει μια μόνιμη και ασφαλή λύση. Π.Μπ.

***  Λαμπρός εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Κυπαρισσία 
Λαμπρός ήταν ο εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Κυπαρισσία! Η έδρα του Δήμου Τριφυλίας και η Τριφυλία σύμπασα τίμησαν τη γιορτή με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου προχθές τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, και χθες, ανήμερα της εορτής, Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ έγινε λιτάνευση του στολισμένου με βασιλικό Τιμίου Σταυρού, συνοδεία μαθητών, της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, πιστών και επίσημων προσκεκλημένων!
Παράλληλα με τις θρησκευτικές τελετές, στην Κυπαρισσία, διεξάγεται μεγάλη εμποροπανήγυρη, με πλήθος εμπορευμάτων και ειδών.  Μεγάλη είναι και η ζωαγορά, στην έξοδο προς τα Φιλιατρά.
Χθες μετά τη λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, δίδοντας τις πατρικές ευλογίες του στους πιστούς, επισήμανε: «Ο Σταυρός αποκαλύπτει το ύψος όλης της αληθείας, γιατί επάνω σ’ αυτόν υψώθηκε το ύψος της ταπεινοφροσύνης, της αγάπης και της θυσίας. Υψώθηκε το Ύψος της Θεότητος. Όλα τα ανθρώπινα ύψη υποχωρούν μπροστά στο Θείο Ύψος. Μπορούν, όμως, να πάρουν και αυτά Χάρη από το Θείο Ύψος, όταν υποτάξουν τα νοήματά τους στο άπειρο νόημα του Σταυρού. Ο Σταυρός περικλείει μέσα του όλα τα νοήματα της ανθρώπινης και Θείας ζωής».
Σε ευχητήρια δήλωσή του ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, είπε: «Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι  μια πολύ μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού. Γιορτάζει η πόλη της Κυπαρισσίας, γιορτάζει ο Δήμος της Τριφυλίας, μέσα σ’ ένα πνεύμα αγαλλίασης, συναδέλφωσης και συνύπαρξης, αλληλοσεβασμού και προοπτικής. Το βέβαιον είναι ότι χρειάζεται να επικαλεστούμε πολλές φορές τη στήριξη και την προστασία του Τιμίου Σταυρού, γιατί οι εποχές είναι δύσκολες, οι προοπτικές δεν έχουν ξεκαθαρίσει και, κυρίως, δεν έχει δημιουργηθεί η καινούργια ελπίδα, την οποία αναζητάει η κοινωνία. Και αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο. Ελπίζω, ελπίζω και θα ελπίζω συνέχεια για κάτι καλύτερο!».
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, τόνισε: «Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι η εορτή της Ανυψώσεως του Τίμιου Σταυρού, είναι η μεγάλη γιορτή της Κυπαρισσίας και συνεχίζει πάλι το ίδιο λατρευτικό συναίσθημα όλων των απανταχού της γης Κυπαρισσιωτών απέναντι σε αυτό που έχουν πάρει ως βασικό στοιχείο της παράδοσης. Εύχομαι χρόνια πολλά και καλά σε όλους τους απανταχού της γης, υγεία και χαρά».
Στις θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, διακρίναμε τον εκπρόσωπο του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Τριφυλίας, Γιώργο Φωτεινό, τον πρώην ΥφΕΘΑ, Γιάννη Λαμπρόπουλο, τους δημάρχους Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και Πύλου – Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, τους αντιπεριφερειάρχες Περικλή Μαντά και Ελένη Αλειφέρη, τον πρώην δήμαρχο Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, την επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών, δικηγόρο Μίκα Ιωαννίδη, τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας, Παναγιώτη Αλευρά, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Στάθη Ανδρινόπουλο, τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Κυπαρισσίας, Παναγιώτη Τσίγγανο, την πρόεδρο της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Σταματία Αλεξοπούλου, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων – Συνδέσμων Τριφυλίας, Παναγιώτη Λούτο, την πρόεδρο του Συλλόγου Κυπαρισσίων «Η Αρκαδιά», Ρούλα Τσατσάκου – Θεοδωροπούλου, τον πρώην βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη, το πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ., Μίλτο Χρυσομάλλη, τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, Παναγιώτη Πούπουζα, τον προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας, πυραγό Παναγιώτη Δημητρακόπουλο, τον αναπληρωτή διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας, Θεόδωρο Χωραΐτη, τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Παναγιώτη Μπασάκο, αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους κι εκπροσώπους συλλογικών φορέων.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Σε σπίτι στις Αμύκλες κρυβόταν ο 25χρονος τσιγγάνος που απέδρασε 
Σε συγγενικό σπίτι στις Αμύκλες Λακωνίας κρυβόταν ο 25χρονος τσιγγάνος που με τη βοήθεια ομοφύλων του το απόγευμα της Δευτέρας απέδρασε ενώ τον έβγαζαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας. Μαζί συνελήφθη και 27χρονος ομόφυλός του για υπόθαλψη εγκληματία.
Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι από την πρώτη στιγμή είχαν καταφέρει να εντοπίσουν τα ίχνη του και να γνωρίζουν πού κινείται. Περίμεναν, όμως, να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα πριν οργανώσουν επιχείρηση για τη σύλληψή του.
Απόδραση από τα δικαστήρια
Ο 25χρονος τσιγγάνος παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας αυτοβούλως μαζί με το δικηγόρο του στον ανακριτή Καλαμάτας, καθώς σε βάρος εκκρεμούσε ένταλμα για σωρεία διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια στην περιοχή της Βέργας. Μετά την απολογία του και περίπου στις 4.00 το απόγευμα, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του και ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια για να τον παραλάβει.
Η απόφαση, όμως, αυτή εξαγρίωσε τόσο τον ίδιο, που αντέδρασε έντονα, όσο και συγγενείς του που είχαν συγκεντρωθεί στο Δικαστικό Μέγαρο. Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον βγάλουν από το κτήριο και να τον οδηγήσουν στο αυτοκίνητο, οι συγγενείς επιτέθηκαν και χτύπησαν αρχικά το δικηγόρο και εν συνεχεία τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να βρει την ευκαιρία ο 25χρονος να διαφύγει.
  Ήξεραν πού είναι
Από το σημείο ο τσιγγάνος διέφυγε με αυτοκίνητο που οδηγούσε ομόφυλός του, φορώντας ακόμα τις χειροπέδες. Από τις έρευνες οι αστυνομικοί γνώριζαν τις κινήσεις του και χθες νωρίς το πρωί, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ Λακωνίας, οργάνωσαν επιχείρηση στις Αμύκλες, όπου ο τσιγγάνος κρυβόταν. Αιφνιδιαστικά μπήκαν στο σπίτι όπου βρισκόταν μαζί με τον 27χρονο ομόφυλό του και συνελήφθησαν αμφότεροι. Ο 25χρονος τσιγγάνος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία για απόδραση, αντίσταση κατά της Αρχής και πρόκληση σωματικών βλαβών. Ο δε 27χρονος που ήταν μαζί του στο σπίτι συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία, ενώ είχε βοηθήσει και στην απόδραση του 25χρονου από τα δικαστήρια. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Ανεβάζει ξανά το «Σκλαβί» και ετοιμάζεται για μια «γεμάτη χρονιά» η Πειραματική Σκηνή 
Την ευκαιρία να δουν ή να ξαναδούν το «Σκλαβί» από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας θα έχουν όσοι βρεθούν απόψε στις 8.30, αλλά και μέχρι την Κυριακή, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ.
Όπως είπαν χθες σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της ομάδας, πρόκειται για μια παράσταση που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και απευθύνεται σε μικρούς, αλλά και μεγάλους που νιώθουν παιδιά.
Μόλις η αυλαία της παράστασης πέσει, ωστόσο, για την Πειραματική Σκηνή ξεκινά ένας άλλος κύκλος, που αφορά στα μαθήματα από 7 Οκτωβρίου, τις προετοιμασίες για το φετινό χριστουγεννιάτικο παραμύθι, καθώς και τη νέα μεγάλη καλοκαιρινή παράσταση.
Τέλος, έμφαση θα δοθεί στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου, το οποίο θα γίνει στην Καλαμάτα για δεύτερη χρονιά το Μάιο.
  Σεμινάρια για συλλόγους
Οι άνθρωποι της Πειραματικής, γνωρίζοντας ότι μεγαλώνουν και πρέπει κάποια στιγμή να δώσουν τόπο στα νιάτα, ενημέρωσαν ακόμα ότι στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιήσουν ένα σεμινάριο που θα απευθύνεται σε μέλη πολιτιστικών συλλόγων, ώστε μέσω της εμπειρίας τους να τους μεταφέρουν πώς λειτουργεί εύρυθμα ένας τέτοιος σύλλογος και πώς μπορεί να ανέβει μια παράσταση.  Π.Μπ.

***  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη βράβευσε τους διακριθέντες του 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού 
Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η τελετή απονομής των βραβείων του 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, που
γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία.
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην έδρα της, στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου. Συνολικά η κριτική επιτροπή ξεχώρισε 11 ιδιαίτερα αξιόλογα έργα, ποίησης, λογοτεχνίας και θεατρικού κειμένου και συγκεκριμένα:
Στην κατηγορία ποίησης βραβεύθηκαν κατά σειρά διάκρισης οι Δημοσθένης Μιχαλακόπουλος, Γιώργος Κουρλέτης, Βασίλης Χάντζος και με έπαινο ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος. Το 1ο βραβείο στην κατηγορία «διήγηση» απονεμήθηκε στον Νίκο Ι. Καρμοίρη, το 2ο στην Κασσιανή Κατσόγιαννη και το 3ο στην Δήμητρα Καπελούζου, ενώ επιδόθηκαν και δύο έπαινοι στη Χαρά Κουλοπούλου (Α’) και την Τίνα Κουτσουμπού (Β’). Τέλος στην κατηγορία «απόσπασμα θεατρικού έργου» το 1ο βραβείο πήρε η Ντίνα Πλατανιά-Μαστοράκη και το 2ο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.
-Αναλυτικότερο ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του «Θ».

***  Στην παγίδα τους έπεσαν απατεώνες που προσπάθησαν να εξαπατήσουν κάβα στην Καλαμάτα 
Μεγάλη απάτη σε βάρος ιδιοκτήτη κάβας στην Καλαμάτα προσπάθησαν να κάνουν άγνωστοι, όμως χάρη στην παρατηρητικότητα του 45χρονου επιχειρηματία ο 15χρονος τσιγγάνος από τον Ασπρόπυργο που πήγε να παραλάβει εμπόρευμα αξίας 4.500 ευρώ συνελήφθη.
Όλα ξεκίνησαν, όταν την Τετάρτη το πρωί ο 45χρονος δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο, ο οποίος του συστήθηκε ως νέος επιχειρηματίας που ανοίγει κατάστημα και χρειάζεται να αγοράσει ποτά. Συμφώνησαν στα είδη και η τιμή τους ανήλθε σε 4.500 ευρώ.
Επίσης, συμφώνησαν ότι θα γίνει κατάθεση των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό. Στη 1.30 μετά το μεσημέρι ο άγνωστος έστειλε δήθεν απόδειξη κατάθεσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι τα χρήματα μεταφέρθηκαν στο λογαριασμό της επιχείρησης. Ο 45χρονος ιδιοκτήτης, όμως, αντιλήφθηκε ότι η απόδειξη ήταν προφανώς πλαστή και πως επρόκειτο για  απάτη. Έτσι ενημέρωσε την Αστυνομία. Όταν το βράδυ εμφανίσθηκε στο κατάστημα ένας 15χρονος τσιγγάνος προκειμένου να παραλάβει ο εμπόρευμα, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.
Στο μεταξύ, χθες τα ξημερώματα στην εθνική οδό Τριπόλεως - Καλαμάτας, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας συνέλαβαν 21χρονο τσιγγάνο, γιατί κατείχε μαχαίρι με μήκος λάμας 10 εκατοστών.   Β.Β.

***

***  Αθλητική ενημέρωση :

   ***  Ριέκα-ΑΕΚ   1-2 , (1-1) .-
Tα γκολ :
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας 14/9/2017
~***  Για το Europa League  , όμιλοι 
 πρώτοι αγώνες Πέμπτη14/09/2017 :
6ος Όμιλος:
Kοπεγχάγη-Λοκομοτίβ Μόσχας, 0-0  , (0-0) .-
Ζλίν-Σέριφ Τίρασπολ  0-0   ,(0-0) .-  
 5ος Όμιλος:
Aπόλλων Λεμεσού-Λιόν,  1-1  , (0-0) .-
Αταλάντα-Έβερτον  3-0   , (3-0) .- 
 4ος Όμιλος:
Ριέκα-ΑΕΚ,  1-2  , (1-1).-
Αούστρια Βιέννης-Μίλαν  1-5 , (0-3) .-  
 3ος Όμιλος:
Μπασακσεχίρ-Λουντογκόρετς, 0-0   ,(0-0) .-
Χοφενχάιμ-Μπράγκα   1-2 , (1-1).-  
 2ος Όμιλος:
Γιούνγκ Μπόις-Παρτίζαν Βελιγραδίου,   1-1 , (1-1) .-
Ντινάμο Κιέβου-Σκεντέρμπεου  3 -1 , (0-1) .-  
 1ος Όμιλος:
Βιγιαρεάλ-Αστάνα, 3-1 , (1-0) .-
Σλάβια Πράγας-Μακάμπι Τελ Αβίβ  1-0  , (1-0) .-
                                      Σύνολον   28  γκολ
7ος Όμιλος:
Στεάουα Βουκουρεστίου- Πλζεν,  3-0  ,(2-0) .- ^
Χάποελ Μπερ Σεβά-Λουγκάνο    2-1  , (1-0) .- ^
  8ος Όμιλος:
 Άρσεναλ-Κολωνία     , (0-1) .-
Ερυθρός Αστέρας-Μπάτε Μπόρισοφ  1-1,  (0-0) .-^
   9ος Όμιλος:
  Γκιμαράες-Σάλτσμπουργκ,  1-1 ,(1-1) .- ^
 Μαρσέιγ-Κόνιασπορ    1-0 ,(0-0) .-^
  10ος Όμιλος:
Ζόρια -Έστερσουντ,   0-2  , (0-0) .-^
Χέρτα Βερολίνου-Αθλέτικ Μπιλμπάο   0-0 ,(0-0).-^
  11ος Όμιλος:
Zούλτε Βάρεγκεμ-Νις,  1-5 , (0-3) .-^
Φιτέσε-Λάτσιο   2-3,(1-0) .-^
  12ος Όμιλος:
Βάρνταρ Σκοπίων-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης,  0-5 ,(0-3) .-^
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρόζεμποργκ    4-0 , (3-0) .- ^
                                  Σύνολον 34 γκολ

*** Στα  ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2017 :
~ Το πρώτο ζευγάρι στα ημιτελικά : Πέμπτη 14/09/2017 :
ΙΣΠΑΝΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ   72-92 .-
Δεκάλεπτα: 19-25, 45-49, 57-73, 72-92. 
Ισπανία (Σκαριόλο): Π. Γκασόλ 16 (6 ριμπ.), Ροντρίγκεθ 9 (3 ασίστ), Ναβάρο, Ρούμπιο 13 (3 ασίστ), Μ. Γκασόλ 12 (9 ριμπ., 4 ασίστ), Γ. Ερνανγκόμεθ 6 (4 ριμπ.), Σάστρε 3, Σαν Εμετέριο 6, Χ. Ερνανγκόμεθ 5 (5 ριμπ.). 
Σλοβενία (Κοκόσκοφ): Ράντολφ 15 (3 ριμπ.), Ρέμπετς, Ντράγκιτς 15 (6 ριμπ., 5 ασίστ), Νίκολιτς 7, Πρέπελιτς 13, Μπλάζιτς 7, Βίντμαρ 12 (5 ριμπ.), Ζάγκορατς 5, Ντίμετς 7, Τσάντσαρ, Ντόντσιτς 11 (12 ριμπ., 8 ασίστ). 
Διαιτητές: Μαράνιο (Βραζιλία), Σαχίν (Ιταλία), Ροσό (Γαλλία).

~ Το δεύτερο ζευγάρι στα ημιτελικά :
ΡΩΣΙΑ- ΣΕΡΒΙΑ  79-87 .- ^ Παρασκευή 15/09/2017 .

***  Τσάκωνας: Κρατάμε την υπόσχεση η Καλαμάτα να πρωταγωνιστήσει στην Γ’ Εθνική 
Συνέντευξη τύπου με πρώτο απολογισμό και …αγανάκτηση για διαδικτυακές αναρτήσεις που δεν «προσεγγίζουν την πραγματικότητα»
 Πέρα από το ότι ήταν μια αναμενόμενη νίκη-πρόκριση, στην Καλαμάτα δεν πανηγύρισαν μετά το παιχνίδι με το Πεταλίδι, καθώς υπάρχει δυσαρέσκεια και προβληματισμός για τον αρνητικό αντίκτυπο που πηγάζει από συστηματικές αναρτήσεις συγκεκριμένου σάιτ και δημοσιογράφου στο διαδίκτυο. Έτσι, μετά το ματς ο προπονητής Νίκος Ζαλίκας επιχείρησε έναν αγωνιστικό απολογισμό, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσάκωνας έκανε συγκεκριμένη και αναλυτική αναφορά για δημοσιεύματα της ιστοσελίδας www.sportstonoto.gr και του Σωτήρη Γεωργούντζου, με «λανθασμένο» περιεχόμενο που «δεν προσεγγίζουν την πραγματικότητα», ενώ στο τέλος, ο Άκης Δάλλας, και ο τεχνικός υπεύθυνος, Στέλιος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκαν στη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες (παραβρέθηκαν ακόμα οι Παύλος Κρανιώτης, Χρήστος Κορομηλάς).
Στο ξεκίνημα ο κ. Ζαλίκας έκανε λόγο για μια ποδοσφαιρικά κοιμώμενη πόλη που έχει ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια με τον «φυσικό ηγέτη» της και «σημαία της ομάδας», τον Σταύρο Παπαδόπουλο
Και συνέχισε τονίζοντας ότι: Είναι γνωστή η αγάπη του και τι έχει προσφέρει στη Μαύρη Θύελλα και ότι η προβληματική κατάσταση τον οδήγησε σε αυτή την ηλικία και πάλι κοντά στην ομάδα, να προσπαθεί να ξαναχτίσει από την αρχή αυτό το οικοδόμημα που λέγεται ΠΣ Η Καλαμάτα. Η στήριξη στο πρόσωπο του Σταύρου Παπαδόπουλου «δεν κρίνεται απλώς αναγκαία, αλλά επιβάλλεται για όλους» εντός και εκτός ομάδας κατέληξε κλείνοντας τη συγκεκριμένη αναφορά ο προπονητής της τοπικής μας ομάδας.
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η προσπάθεια βρίσκεται στην αρχή και πάνω στη βάση ότι οι ομάδες χτίζονται από τα θεμέλια και δεν αγοράζονται. Χαρακτήρισε μεταβατική την περίοδο που ήρθε στην ομάδα, αλλά με πλήρη γνώση της κατάστασης. Έγινε, όπως είπε προσεκτική εκτίμηση-αξιολόγηση του υλικού και το ίδιο προσεκτικά βρίσκονται σε εξέλιξη οι μετεγγραφικές κινήσεις και η προετοιμασία για το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Αναλυτικότερα, εξήγησε ότι υπήρχαν στο ρόστερ 19 παίκτες, εκ των οποίων έφυγαν οι 8, με εκτός προγράμματος αποχώρηση των Αθανασόπουλου, Καλαντζή, Μπεγέτη, Μπαστακό και παραμονή 10, συμπεριλαμβανομένων των Ζαχαρόπουλου, Χελά που αποκτήθηκαν φέτος και είναι ντόπιοι. Έγιναν 8 μετεγγραφές (Ορ. Νικολόπουλος, Τσεμπερίδης, Γουερέ, Παπουτσογιαννόπουλος, Κουρέλλας, Γκόμεζ, Ρονκάτο, Καμινιώτης), ενώ υπάρχουν στα πλάνα τέσσερις ακόμα, ενός τερματοφύλακα, στόπερ και δυο μεσοεπιθετικών (φορ και ακραίος που ν’ αγωνίζεται και στις δύο πλευρές). Υπογράμμισε ότι στο ξεκαθάρισμα του ρόστερ ήταν κυρίαρχη σκέψη να μην αδικηθούν παιδιά.
Στόχος είναι πλέον το «πάντρεμα» παλιών και νέων, με έμφαση επίσης στην αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με τις απαιτήσεις της ομάδας και την ανάγκη να έχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές αυτογνωσία. Ζήτησε να έχουν όλοι υπομονή,  ρεαλιστικές-σοβαρές προσδοκίες και εκτιμήσεις, ενώ διαβεβαίωσε ότι είναι ανοικτός στην αυστηρή, αλλά αντικειμενική, κριτική.
Με τη σειρά του ο Δημήτρης Τσάκωνας, «έπιασε το νήμα» από την περυσινή χρονιά που η ομάδα βρέθηκε στο τοπικό πρωτάθλημα και η διοίκηση του Σταύρου Παπαδόπουλου έθεσε τον στόχο της επιστροφής στις εθνικές κατηγορίες, στηριζόμενη σε ντόπια παιδιά. Φέτος, η Καλαμάτα ενισχύθηκε για να πρωταγωνιστήσει στην Γ’ Εθνική, με τις προσθήκες να είναι περισσότερες από τις αναμενόμενες λόγω των απροσδόκητων αποχωρήσεων. Όλοι οι παίκτες που ήρθαν και θα έρθουν είναι από μεγαλύτερες κατηγορίες.
Ένα μεγάλο μέρος της παρέμβασης του κ. Τσάκωνα, αφορούσε τις αναρτήσεις του Σωτήρη Γεωργούντζου, καθώς, όπως τόνισε, προκαλούν σύγχυση στους φιλάθλους, ενώ προκάλεσαν και σκεπτικισμό από πλευράς παικτών που ήταν μετεγγραφικοί-στόχοι.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε δημοσίευμα που αφορούσε τον αποκλεισμό του επιχειρηματία κ. Μανιατάκου, ο οποίος όμως δεν κατέθεσε κάποιο επίσημο αίτημα να ασχοληθεί με την Καλαμάτα, παρά μόνο, πάντα όπως μετέφερε ο κ. Τσάκωνας, όταν τον πρωτοσυνάντησε στο φιλικό με τον Αστέρα Βλαχιώτη στη Λακωνία, εξέφρασε τη διαθεσιμότητά του αν ζητηθεί η βοήθειά του από τον Σταύρο Παπαδόπουλο.
Δημοσίευμα για απλήρωτους παίκτες, κάτι που όμως είναι γνωστό ότι δεν είναι στην πρακτική του κ. Παπαδόπουλου.
«Η ομάδα είναι εδώ, ο κ. Παπαδόπουλος είναι δίπλα μας και στηρίζει όλη αυτή την προσπάθεια και θα κάνει ο,τι είναι δυνατόν για να πρωταγωνιστήσει» ήταν η ουσία των δηλώσεων του κ. Τσακωνα και κατέληξε λέγοντας ότι η Μαύρη Θύελλα «μας χρειάζεται όλους», καλώντας τους φιλάθλους να αγοράσουν διαρκείας, να διαφημιστούν με πινακίδες στο γήπεδο και κυρίως να παρακολουθήσουν τους αγώνες της Καλαμάτας και να αγκαλιάσουν την προσπάθεια της διοίκησης και του κ. Παπαδόπουλου.
Σημειώνεται ότι τα διαρκείας είναι τριών κατηγοριών και κοστίζουν 90. 120 και 150 ευρώ.
  Kalamata Stelios Papadopoulos.JPG
  Με 150 παιδιά και σε επαγγελματικά πρότυπα άρχισαν οι ακαδημίες της Μαύρης Θύελλας
 Αναφορικά με τις ακαδημίες της Καλαμάτας, τομέας που και ο Σταύρος Παπαδόπουλος έχει μεγάλη ευαισθησία, και στον οποίο διοικητικά υπεύθυνοι είναι οι Άκης Δάλλας και Δημήτρης Ηλιόπουλος, ο πρώτος τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι συνεχίζεται με ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα η προσπάθεια που είχε αρχίσει από τα προηγούμενα χρόνια (επι προεδρίας Γιώργου Ράλλη). Στόχος, είπε, είναι τα επόμενα χρόνια οι νεαροί παίκτες να στελεχώσουν τη μεγάλη ομάδα, δουλεύοντας υπό τις οδηγίες των πολύ ικανών προπονητών Τάκη Δρούγα, Γιώργου Μηλίτση, Παντελή Τσιγαρίδη και τη συμπαράσταση της διοίκησης και του τεχνικού διευθυντή, με σπουδές ολοκληρωμένης διαχείρισης ομάδων στην Αμερική, Στέλιου Παπαδόπουλου.
«Ο κ. Ζαλίκας πιστεύω θα βοηθήσει και θα δούμε αποτελέσματα αρκετά γρήγορα» κατέληξε ο κ. Δάλλας επισημαίνοντας παράλληλα ότι 5 παιδιά της ακαδημίας ήταν χθες στην 18άδα και 3 έπαιξαν.
Τέλος, ο Στέλιος Παπαδόπουλος, μετέφερε ότι οι ακαδημίες ξεκίνησαν δυναμικά και φέτος με 150 παιδιά, ευχαριστωντας τους γονείς για την εμπιστοσύνη και συνεργασία. Ανέφερε ότι στο τεχνικό τιμ έχει προστεθεί ο συνεργάτης του κ. Ζαλίκαι, Ιωσήφ Λουκάς, προπονητής τερματοφυλάκων και ένα ολόκληρο επιστημονικό τιμ για ενημερωση και στηριξη παιδιων και γονέων (διατροφολόγος, ψυχολόγος ακόμα και ενισχυτική διδασκαλία για το σχολείο). Εξήγησε ότι για κάθε παιδί υπάρχει φακελος με βιογραφικό, ποδοσφαιρική αξιολόγηση, αλλά και ιατρική ασφαλιστική κάλυψη. Επιπλέον ότι θα υπάρχει σκάουτινγκ σε όλο το νομό για την παρακολούθηση παιδιών.
Ακόμα, ανέφερε ότι εκτός από το κομμάτι του πρωταθλητισμού και του υψηλού επιπέδου ποδοσφαιρικής εκπαίδευσης στόχος είναι παράλληλα τα παιδιά να χαίρονται μέσα από τον αθλητισμό.
Τέλος, αναφέρθηκε στον ρόλο του προέδρου Σταύρου Παπαδόπουλου ως φυσικού ηγέτη της όλης προσπάθειας, επιπλέον με τη μετάδοση θετικής ενέργειας…  Της Χριστίνας Ελευθεράκη

***  Συζήτησαν για όλα Αλαφούζος-Γιαννακόπουλος
Νέα συνάντηση θα έχουν την Κυριακή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τον Γιάννη Αλαφούζο, με το θέμα των οικονομικών υποχρεώσεων και των χρεών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να είναι στο επίκεντρο των επαφών τους.               ~ Σχεδόν δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Αλαφούζο, με τους δύο άνδρες να συζητούν για το μέλλον του Παναθηναϊκού και την δημιουργία του PAO Foundation. 
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Πράσινη», το κλίμα καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης ήταν εξαιρετικό, με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να αναλύει στον ομόλογό του στην ΚΑΕ τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να συμμετάσχει στην επόμενη μέρα, διευκολύνοντας την είσοδό του ποδοσφαιρικού τμήματος στο PAO Foundation.
Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννακόπουλος φέρεται να ανέπτυξε στον κ. Αλαφούζο το πλάνο για τον τρόπο ανάπτυξης, δράσης και λειτουργίας του PAO Foundation, προκειμένου ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ να έχει την εικόνα για ένα πρότζεκτ που θα είναι σε θέση, με τη μαζικότατη συμμετοχή του κόσμου αλλά και επιφανών επιχειρηματιών να αλλάξει την ιστορία ολόκληρου του συλλόγου. 
Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης των δύο ανδρών στάθηκε στο μέγεθος και τον τρόπο κάλυψης των οικονομικών υποχρεώσεων και χρεών της ΠΑΕ, ενώ στη συνέχεια έδωσαν ραντεβού την Κυριακή για να συζητήσουν περισσότερες λεπτομέρειες και να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού.
Δεν αποκλείεται, μάλιστα, μετά την επικείμενη συνάντηση να υπάρξει τοποθέτηση από τους κ.κ. Γιαννακόπουλο και Αλαφούζο, ενημερώνοντας υπεύθυνα τους οπαδούς του συλλόγου.


*** Φίλικό , ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ  63-65 .- ^
 
 Τα δεκάλεπτα: 10-16, 34-34, 45-47, 63-65
Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 4 (0/4 σουτ, 3 ριμπ., 6 λαθ, 3 κοψ.), Ρίβερς 12 (2), Μποχωρίδης 3 (1 τρίπ., 3 ασ.), Ντένμον 14 (2 τρίπ., 4 ριμπ., 6 ασ.), Γκιστ 3, Βουγιούκας 5 (5/8 βολ.), Καλαϊτζάκης, Γκάμπριελ, Όγκαστ 11 (5/7 δίπ.), Λοτζέσκι 8 (2), Μήτογλου 3.
Ούνιξ Καζάν (Πρίφτης): Έζιμ 10, Πονκρασόφ 5 (1), Κολόμ 14 (2 τρίπ., 4 ασ.), Σουκόφτσοφ 1, Σμιθ 2, Τρούσκιν 8 (2 τρίπ., 5 ριμπ.), Καϊμακόγλου 8 (1), Λόκετ 7 (1), Κοτσόεφ 4, Σεργκέεφ , Κολέσνικοφ 6 (2).
***

~ ** ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017  :
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  01 Σεπτεμβρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το   2008  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-01-2017.html .-ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας ..!   
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ... το  Α  και  το  ..Ω  στη ζωή μας ..
Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ με πολύ ΥΓΕΙΑ για όλους μας  !! 

~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Σεπτεμβρίου 2017  :
~
Στο αγιάζι  της ενημέρωσης  ..από  το  2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-02-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από  το  2008  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-03-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :!   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-04-2017.html .-   
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 2 και 03  Σεπτεμβρίου  2017 :Αθλητική ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/2-03-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....  από το 2008 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-05-2017.html .- 
~* 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από  το   2008 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-06-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από  το  2008 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-08-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008* : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008  : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-10-2017.html .-
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 09 και 10  Σεπτεμβρίου 2017: Αθλητική εφημερίδα με ενημέρωση για όλα όσα συνέβησαν τη βδομάδα που πέρασε  ..http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/09/09-10-2017.html .-
 ~* 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-11-2017.html .-  

~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το 2008:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/news-12-2017.html .- 
~* H Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...  από το   2008 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/09/news-13-2017.html .-

~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ..... από το  ....2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-14-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-15-2017.html .-  
~*
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5804   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3706   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3706  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.216   βίντεο   .- 


 The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ
arfara1947news stamos
arfara1947news stamos  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   
            https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

.,