~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008  .....

Υπακοή είναι να υπόταξης το φρόνημα της ψυχής, δια να απαλλαγής από τον κακόν εαυτόν σου.Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)

 Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

Οι άγγελοι είναι οι αγγελιαφόροι του Θεού. Σκοπός τους είναι να μεταδίδουν τα μηνύματα του Θεού στους ανθρώπους. Έτσι ο Θεός στέλλει τον Αρχάγγελο Γαβριήλ στην Παναγία για να της μεταδώσει το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Χριστού.


 ~ Με τον ίδιο τρόπο Άγγελος Κυρίου παρουσιάζεται στον Ιωσήφ και του λέει να πάρει το Χριστό και την Παναγία στην Αίγυπτο για να γλιτώσουν από τη σφαγή του Ηρώδη.
Δεύτερο και σπουδαιότερο καθήκον των αγγέλων είναι να υμνούν και να δοξολογούν το Θεό. Γι αυτό και τη νύχτα που γεννήθηκε ο Χριστός άγγελοι κατέβηκαν από τους ουρανούς και έψαλλαν: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης Ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία».
Οι άγγελοι επίσης μας προστατεύουν από τις επιθέσεις του Διαβόλου που θέλει να μας παρασύρει μαζί του στην αμαρτία. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του προστάτη και φύλακα Άγγελο. Αυτός είναι ο αόρατος φίλος και σύμμαχος μας.
Υπάρχουν χιλιάδες άγγελοι που χωρίζονται σε διάφορες ομάδες: Αρχάγγελοι, Αρχές, Εξουσίες, Δυνάμεις, Θρόνοι, Κυριότητες, Χερουβείμ, Σεραφείμ. Όλοι αγαπούν και υπακούουν στο Θεό.
Στις 8 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας γιορτάζει τη γιορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ραφαήλ και όλων των άλλων αγγέλων.
Γαβριήλ στα εβραϊκά σημαίνει «Δύναμη του Θεού». Ονομάζεται και Άγγελος της Αλήθειας και λέγεται πως θα είναι εκείνος που την Ημέρα της Κρίσης θα καλέσει τους ζωντανούς και πεθαμένους να αντιμετωπίσουν την τελική κρίση. Είναι επίσης αγγελιοφόρος του Θεού και εκείνος που ανακοίνωσε στην Μαρία την Θεϊκή σύλληψη. Είναι επίσης εκείνος που επιλέγει ποιες φωτισμένες ψυχές που βρίσκονται στον Παράδεισο θα ξαναενσαρκωθούν στην γη με κάποια Θεία αποστολή και περνά μαζί τους, τους 9 μήνες της κύησής για να τους προετοιμάσει για την αποστολή τους. Υπήρξε εκείνος που έκαψε τα Σόδομα και Γόμορρα.
* Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ εικονίζεται να κρατά στο δεξί του χέρι, σπαθί ή σκήπτρο. Είναι και τα δύο σύμβολα της εξουσίας που του χάρισε ο Θεός. Το όνομά του σημαίνει «Που Μοιάζει του Θεού». Αρχάγγελος του Ελέους και της Μετάνοιας, Ηγέτης του Τάγματος των Αρχαγγέλων και Αγγέλων, συχνά εμφανίζεται ως Στρατηγός των Αγγελικών στρατιών ενάντια στο κακό. Ένας πολυαγαπημένος Αρχάγγελος, όχι μόνο από τους Εβραίους και Χριστιανούς, μα και από τους Μουσουλμάνους. Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, ο Μιχαήλ μεταφέρει τις ψυχές των νεκρών μπροστά στον Θεό για να κριθούν.
Οι Αρχάγγελοι Γαβριήλ και Μιχαήλ εικονίζονται στα δύο θυρόφυλλα του ιερού των ορθοδόξων ναών ως φρουροί του ιερού βήματος. Εικονίζονται επίσης με φτερά όπως και όλοι οι άγγελοι για να δείξουμε ότι είναι άυλα και πνευματικά όντα που δεν περιορίζονται στο χώρο αυτό.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στο χωριό Κίτι της επαρχίας Λάρνακας υπάρχει εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία την Αγγελόκτιστη. Σύμφωνα με την παράδοση η εκκλησία αυτή θεμελιώθηκε από τους Αρχαγγέλους Γαβριήλ και Μιχαήλ. Εκεί βρίσκεται και το περίφημο ψηφιδωτό όπου εικονίζεται η Παναγία μεταξύ των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.
~** ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ .και Εορτάζουσες .....!!
Στους Αγίου Θεοδώρους Αρφαρών έγινε Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία από τον εορτάζοντα ιερέα μας Μιχάλη Ε. Μπούρα , όπου μετά τον εκκλησιασμό προσέφερε καφέ και εδέσματα στην καφετέρια Αργύρη Β. Κοτταρίδη στο Αρφαρά . Χίλιες εγκάρδιες ευχές για τον Ιερέα μας και ο Θεός να του δίνει πάντα δύναμη για την τέλεση των ιερών καθηκών του ! ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ !!
 ---------------------------------------------------------...--------------
Αρχάγγελος Μιχαήλ: Η προσευχή αυτή, είναι αρχαία. Είναι αχειροποίητος! Εμφανίστηκε στον προθάλαμο της Μονής στο Κρέμλ της Εκκλησίας του Μιχαήλ Αρχιστράτηγε (Αρχιστράτηγου Μιχαήλ). Σύμφωνα με τη ρωσική παράδοση, ο άνθρωπος που θα διαβάσει αυτήν την προσευχή, από την ημέρα εκείνη, δεν θα τον αγγίζει ούτε διάβολος, ούτε κακός άνθρωπος και με κολακεία δεν θα προσβληθεί η καρδιά του. Καί αν πεθάνει, τότε και κόλαση η ψυχή του δεν θα πάρει.
Κύριε Θεέ, Βασιλεύ Μέγα, Άναρχε! Απόστειλον, Κύριε, τον Σον Αρχάγγελον Μιχαήλ, επί τον δούλον Σου (όνομα) ίνα ρύσης με από εχθρών ορατών και αοράτων.
«Αρχάγγελε Κυρίου Μιχαήλ, δος ειρήνην και ευημερίαν τω Σω δούλω (όνομα).
Αρχάγγελε Κυρίου Μιχαήλ, των δαιμόνων μαχητά, πολέμησον τους εχθρούς τους πολεμούντας με, ποίησον αυτούς ώσπερ αμνούς και απόστρεψον αυτούς ως ο άνεμος την κόνιν.
Ω Μέγα Αρχάγγελε Κυρίου Μιχαήλ! Αρχιστράτηγε, Πρώτε των εξαπτερύγων Χερουβείμ και Σεραφείμ και πάντων των Αγίων, γενού μοι προστάτης και βοηθός εν ταίς θλίψεσι και ταίς στενοχωρίαις μου, εν τη ερήμω, εις τας οδούς, εις τους ποταμούς, και εν τη θαλάσση γενού μοι γαλήνιος λιμήν.
Σώσον με, Αρχάγγελε Μιχαήλ, από των πονηριών του διαβόλου, όταν ακούσης με, τον αμαρτωλόν δούλον (όνομα), καλούντα το όνομά Σου το Άγιον. Γενού μοι βηθός ταχύς και επάκουσον της προσευχής μου.
Ω Μέγα Αρχάγγελε Μιχαήλ! Νίκα πάντας τους εναντίους μου τη δυνάμει του Τίμιου και Ζωοποιού Ουράνιου Σταυρού του Κυρίου, ευχαίς της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Αγίων Αγγέλων, των Αποστόλων, του Αγίου Προφήτου Ηλιού, του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, του Αγίου Ανδρεου του διά Χριστόν Σαλού, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νικήτα και Ευσταθίου και πάντων Σου των Αγίων.
Ω Μέγα Αρχάγγελε Μιχαήλ! Βοήθει με τον αμαρτωλόν δούλον Σου (όνομα), σώσον με από σεισμού, πλημμύρας και πυρός, από αοράτων ενθρών, από ανοήτου θανάτου, από παντός κακού και από πονηρών δαιμόνων, Μέγα Μιχαήλ Αρχάγγελε Κυρίου, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν».


8 Νοεμβρίου
Η σύναξις των αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ (1) και των λοιπών αγίων ασωμάτων και ουρανίων Ταγμάτων.
(1)Η Εκκλησία μας σήμερα γιορτάζει τη Σύναξη των αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, καθώς και των υπολοίπων Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων. Η Αγία Γραφή, αναφέρει σε πολλά σημεία την επικοινωνία των ανθρώπων με τους αγγέλους και ιδιαίτερα με τους επικεφαλείς των αγγελικών ταγμάτων Μιχαήλ και Γαβριήλ. Συγκεκριμένα, ο αρχάγγελος Μιχαήλ εμφανίσθηκε στον Αβραάμ για να σώσει τον Ισαάκ, τον οποίο ήταν έτοιμος να θυσιάσει ο Αβραάμ κατά εντολή του Θεού, που θέλησε να δοκιμάσει έτσι την πίστη του δούλου του Αβραάμ. Στον Λώτ, για να τον σώσει όταν ο Θεός αποφάσισε να καταστρέψει τα Γόμορα, στον Πατριάρχη Ιακώβ, στον μάντη Βαρλαάμ, στον Ιησού του Ναυή. Επίσης ο Μιχαήλ, ήταν αυτός που οδήγησε το λαό του Ισραήλ στη φυγή από την Αίγυπτο. Οι άγιες Γραφές αναφέρουν ακόμη πολλά θαύματα, τα οποία επιτέλεσε ο αρχιστράτηγος Μιχαήλ. Ο δε Γαβριήλ ήταν αυτός που ανήγγειλε στην Παρθένο Μαρία το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του Ιησού Χριστού, του Σωτήρα του κόσμου. Και σε άλλα σημεία της Αγίας Γραφής, συναντάμε τους αγγέλους να μεταφέρουν στους ευσεβείς ανθρώπους το θέλημα του Θεού, που αποβλέπει πάντα στην προστασία και στη λύτρωσή μας.
~
~
Η επίσκεψη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη
 ~ Ο Αγιος Γέροντας Ιάκωβος δεν αξιώθηκε όμως μόνο να βλέπει Αγγέλους και Αρχαγγέλους στην Αγία Τράπεζα. Είδε και εκτός Λειτουργίας τον αρχιστράτηγο Μιχαήλ να του δίνει οδηγίες για το κτίσιμο ναού του.
* Το 1961 ο πατήρ Ιάκωβος μαζί με τον τότε ηγούμενο απεφάσισαν να κτίσουν ένα εκκλησάκι προς τιμήν των αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ. Ο ηγούμενος επέλεξε τον τόπο και οριοθέτησε την περιοχή. Τη νύχτα όμως εμφανίσθηκε στον πατέρα Ιάκωβο ένας αξιωματικός με χρυσό σπαθί, υψηλός, ξανθός και ωραίος και του είπε:
-Είμαι ο αρχάγγελος Μιχαήλ. Δεν επιθυμώ να κτισθεί ο ναός μου εκεί που σημαδέψατε, αλλά εδώ που θα σας δείξω.

~ Και αμέσως έσκυψε, πήρε τα πασσαλάκια που είχε τοποθετήσει ο ηγούμενος και τα μετέφερε σε άλλη περιοχή, όπου και τα βρήκε το πρωΐ ο όσιος Γέροντας. Μάλιστα με υπόδειξη πάλι των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, που εμφανίσθηκαν ξανά στον πατέρα Ιάκωβο, ο ναός κτίσθηκε με υλικά, που δεν υπήρχαν στην περιοχή, αλλά που με τη μεσολάβησή του, δωρήθηκαν άφθονα από ευσεβείς χριστιανούς. Όσον αφορά την απαιτούμενη άμμο ο παρακείμενος ποταμός πλημμύρισε και κατέβασε τόση άμμο, όση χρειαζόταν για το κτίσιμο και την αποπεράτωση του ναού. Το γεγονός αυτό τιμάται στο μοναστήρι κάθε χρόνο στις 6 Σεπτεμβρίου, μαζί με το «εν Χώναις θαύμα» του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και μάλιστα με ειδική προς τούτο Ακολουθία.
Καθηγητής Δρ. Χαράλαμπος Μπούσιας
Μέγας Υμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας


Ἦχος δ’.
Τῶν οὐρανίωv στρατιῶν Ἀρχιστράτηγοι, δυσωποῦμεv ὑμᾶς ἡμεῖς οἱ ἀνάξιοι, ἵvα ταῖς ὑμῶv δεήσεσι, τειχίσητε ἡμᾶς, σκέπῃ τῶν πτερύγωv, τῆς ἀΰλου ὑμῶν δόξης, φρουροῦvτες ἡμᾶς προσπίπτοντας, ἐκτεvῶς καὶ βοῶντας· Ἐκ τῶν κινδύνων λυτρώσασθε ἡμᾶς, ὡς Ταξιάρχαι τῶν ἄνω Δυνάμεων.
~ Απολυτίκιο Σύναξης των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ - 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   : https://youtu.be/dYw4uNZrSWg .-

***  Εκοιμήθη αιφνιδίως την ώρα της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος 
Εκοιμήθη αιφνιδίως σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης, ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος.
Ο Σεβασμιώτατος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης όπου και κατέληξε συνεπεία καρδιακού επεισοδίου, σε ηλικία 84 ετών.
Το άκουσμα της είδησης προξένησε βαθιά λύπη στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Επαρχίας του.
Βιογραφικό Σημείωμα
 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Δημήτριος) Κορακίτης εγεννήθη εις Αθήνας τω 1933.
Εσπούδασεν εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαβών το πτυχίον τω 1957.
Διάκονος εχειροτονήθη τω 1960 και Πρεσβύτερος τω 1966. Από του έτους 1958 έως του 1963 διετέλεσε καθηγητής εις την Μέσην Εκπαίδευσιν, από δε του έτους 1969 Γραμματεύς και Κωδικογράφος παρά τη Ιερά Συνόδω.
Από του έτους 1966 έως και της εκλογής του διηκόνησεν ως προϊστάμενος εις τον εν Αθήναις ιστορικόν Ιερόν Ναόν της Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου, δια την ανακαίνισιν του οποίου τα μέγιστα συνετέλεσε. Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου εχειροτονήθη εις τας 6-10-1996.
Ύστερα από πρόταση του Σεβασμιωτάτου, η Ιερά Μητρόπολις αποφάσει της Ιεραρχίας και δια του υπ’ αριθμ. Φ.Ε.Κ. 156/7/9/10 δημοσιευθείσης, έλαβε τον έκπαλαι τίτλον της, από του 907 έως 1846, Ι. Μητρόπολις Μάνης.  Ανακηρύχτηκε Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ανατολικής Μάνης με την υπ’ αριθμ. 273/2016απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πηγή:  http://arxon.gr/

~ Αγιος Νεκτάριος: «Ολα νικιούνται-Τίποτα να μην σας απελπίζει!»
~ Σκοπός της ζωής μας είναι να γίνουμε τέλειοι και άγιοι. Να αναδειχθούμε παιδιά του Θεού και κληρονόμοι της βασιλείας των ουρανών. Ας προσέξουμε μήπως, για χάρη της παρούσας ζωής, στερηθούμε τη μέλλουσα, μήπως, από τις βιοτικές φροντίδες και μέριμνες, αμελήσουμε το σκοπό της ζωής μας.
* Η νηστεία, η αγρυπνία και η προσευχή από μόνες τους δεν φέρνουν τους επιθυμητούς καρπούς, γιατί αυτές δεν είναι ο σκοπός της ζωής μας, αποτελούν τα μέσα για να πετύχουμε το σκοπό. Στολίστε τις λαμπάδες σας με αρετές.
Αγωνιστείτε ν’ αποβάλετε τα πάθη της ψυχής. Καθαρίστε την καρδιά σας από κάθε ρύπο και διατηρήστε την αγνή, για να έρθει και να κατοικήσει μέσα σας ο Κύριος, για να σας πλημμυρίσει το Άγιο Πνεύμα με τις θείες δωρεές. Παιδιά μου αγαπητά, όλη σας η ασχολία και η φροντίδα σ’ αυτά να είναι. Αυτά ν’ αποτελούν σκοπό και πόθο σας ασταμάτητο. Γι’ αυτά να προσεύχεστε στο Θεό. Να ζητάτε καθημερινά τον Κύριο, αλλά μέσα στην καρδιά σας και όχι έξω από αυτήν. Και όταν Τον βρείτε, σταθείτε με φόβο και τρόμο, όπως τα Χερουβείμ και τα Σεραφείμ, γιατί η καρδιά σας έγινε θρόνος του Θεού. Αλλά για να βρείτε τον Κύριο, ταπεινωθείτε μέχρι το χώμα, γιατί ο Κύριος βδελύσσεται τους υπερήφανους, ενώ αγαπάει και επισκέπτεται τους ταπεινούς στην καρδιά.
~ Αν αγωνίζεσαι τον αγώνα τον καλό, ο Θεός θα σε ενισχύσει. Στον αγώνα εντοπίζουμε τις αδυναμίες, τις ελλείψεις και τα ελαττώματά μας. Είναι ο καθρέφτης της πνευματικής μας καταστάσεως. Όποιος δεν αγωνίστηκε, δεν γνώρισε τον εαυτό του. Προσέχετε και τα μικρά ακόμα παραπτώματα. Αν σας συμβεί από απροσεξία κάποια αμαρτία, μην απελπιστείτε, αλλά σηκωθείτε γρήγορα και προσπέστε στο Θεό, που έχει τη δύναμη να σας ανορθώσει. Μέσα μας έχουμε αδυναμίες και πάθη και ελαττώματα βαθιά ριζωμένα, πολλά είναι και κληρονομικά. Όλα αυτά δεν κόβονται με μία σπασμωδική κίνηση ούτε με την αδημονία και τη βαρειά θλίψη, αλλά με υπομονή και επιμονή, με καρτερία, με φροντίδα και προσοχή. Η υπερβολική λύπη κρύβει μέσα της υπερηφάνεια. Γι’ αυτό είναι βλαβερή και επικίνδυνη, και πολλές φορές παροξύνεται από το διάβολο, για ν’ ανακόψει την πορεία του αγωνιστή.
Ο δρόμος που οδηγεί στην τελειότητα είναι μακρύς. Εύχεστε στο Θεό να σας δυναμώνει. Να αντιμετωπίζετε με υπομονή τις πτώσεις σας και, αφού γρήγορα σηκωθείτε, να τρέχετε και να μη στέκεστε, σαν τα παιδιά, στον τόπο που πέσατε, κλαίγοντας και θρηνώντας απαρηγόρητα. Αγρυπνείτε και προσεύχεστε, για να μην μπείτε σε πειρασμό. Μην απελπίζεστε, αν πέφτετε συνέχεια σε παλιές αμαρτίες. Πολλές απ’ αυτές είναι και από τη φύση τους ισχυρές και από τη συνήθεια. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, και με την επιμέλεια νικιούνται. Τίποτα να μη σας απελπίζει.
Από τη σειρά των φυλλαδίων «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ» της Ιεράς Μονής Παρακλήτου Ωρωπού Αττικής.
Νηστεία Χριστουγέννων: Αρχίζει στις 15 Νοεμβρίου
~  H δεύτερη πιο μακρά περίοδος νηστείας μετά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η νηστεία των Χριστουγέννων, γνωστή στη γλώσσα του ορθοδόξου λαού μας και ως σαραντα(η)μερο.
 * Περιλαμβάνει και αυτή σαράντα ημέρες, όμως δεν έχει την αυστηρότητα της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Αρχίζει την 15η Νοεμβρίου και λήγει την 24η Δεκεμβρίου.
Η εορτή της κατα σάρκα γεννήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη Δεσποτική εορτή του χριστιανικού εορτολογίου. Μέχρι τα μέσα του Δ’ αιώνα η Εκκλησία της Ανατολής συνεόρταζε τη γέννηση και τη βάπτιση του Χριστού υπό το όνομα τα Επιφάνεια την ίδια ήμερα, στις 6 Ιανουαρίου. Τα Χριστούγεννα ως ξεχωριστή εορτή, εορταζομένη στις 25 Δεκεμβρίου εισήχθη στην Ανατολή από τη Δύση περί τα τέλη του Δ’ αιώνα.Ό άγιος Ιωάννης ό Χρυσόστομος, που πρώτος ομιλεί για την εορτή των Χριστουγέννων, την ονομάζει «μητρόπολιν πασών των εορτών» και μας πληροφορεί περί το 386 ότι «ούπω δέκατον έστιν έτος, εξ ου δήλη και γνώριμος ημίν αύτη η ημέρα (της εορτής) γεγένηται».
Με τη διαίρεση της άλλοτε ενιαίας εορτής και την καθιέρωση των τριών ξεχωριστών εορτών, της Γεννήσεως την 25η Δεκεμβρίου, της Περιτομής την 1η και της Βαπτίσεως την 6η Ιανουαρίου, διαμορφώθηκε και το λεγόμενο Δωδεκαήμερον, δηλαδή το εόρτιο χρονικό διάστημα από τις 25 Δεκεμβρίου ως τις 6 Ιανουαρίου. Έτσι διασώθηκε κατά κάποιο τρόπο η αρχαία ενότητα των δύο μεγάλων εορτών της Γεννήσεως και της Βαπτίσεως του Κυρίου.
Ή μεγάλη σημασία που απέκτησε με την πάροδο του χρόνου στη συνείδηση της Εκκλησίας η νέα εορτή των Χριστουγέννων και η ευλάβεια των πιστών και ιδιαίτερα των μοναχών, απετέλεσαν τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση και της προ των Χριστουγέννων νηστείας. Σ’ αυτό ασφαλώς επέδρασε και η διαμορφωμένη ήδη τεσσαρακονθήμερη νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που προηγείτο του Πάσχα.
Όπως η εορτή έτσι και η νηστεία, ως προετοιμασία για την υποδοχή των γενεθλίων του Σωτήρος, εμφανίστηκε αρχικά στη Δύση, όπου η νηστεία αυτή ονομαζόταν Τεσσαρακοστή τον άγιου Μαρτίνου επειδή άρχιζε από την εορτή του άγιου τούτου της Δυτικής Εκκλησίας. Το ίδιο επανελήφθη και σ’ εμάς, όπου πολλοί τη νηστεία των Χριστουγέννων ονομάζουν του άγιου Φιλίππου επειδή προφανώς αρχίζει την επομένη της μνήμης του Αποστόλου. Οι πρώτες ιστορικές μαρτυρίες, που έχουμε για τη νηστεία προ των Χριστουγέννων, ανάγονται για τη Δύση στον Ε’ και για την Ανατολή στον ΣΤ’ αιώνα. ‘Από τούς ανατολικούς συγγραφείς σ’ αυτήν αναφέρονται ό Αναστάσιος Σιναιτης, ό πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Νικηφόρος ο Ομολογητής, ο άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης, καθώς επίσης και ο πατριάρχης Αντιοχείας Θεόδωρος Βάλσαμων.
Ή νηστεία στην αρχή, καθώς φαίνεται, ήταν μικρής διάρκειας. Ό Θεόδωρος Βαλσαμων, που γράφει περί τον ΙΒ’ αιώνα και κατά συνέπεια μας πληροφορεί για τα όσα ίσχυαν στην εποχή του , σαφώς την ονομάζει «επταήμερον». Όμως υπό την επίδραση της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής επεξετάθη και αυτή σε σαράντα ήμερες, χωρίς εν τούτοις να προσλάβει την αυστηρότητα της πρώτης.
 ~ Πως θα πρέπει να την νηστεύουμεΚαθ’ όλη τη διάρκεια του σαρανταημέρου δεν καταλύουμε κρέας, γαλακτερά και αυγά. Αντίθετα, επιτρέπεται να καταλύουμε ψάρι όλες τις ήμερες πλην, φυσικά, της Τετάρτης και της Παρασκευής από την αρχή μέχρι και την 17η Δεκεμβρίου. Ψάρι καταλύουμε επίσης και κατά την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, οποιαδήποτε ημέρα κι αν πέσει.
Από την 18η μέχρι και την 24η Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής, επιτρέπεται η κατάλυση οίνου και ελαίου μόνο εκτός, βέβαια, των ημερών Τετάρτης και Παρασκευής που θα παρεμβληθούν και κατά τις οποίες τηρούμε ανέλαιη νηστεία. Επίσης με ξηροφαγία θα πρέπει να νηστεύουμε την πρώτη ήμερα της νηστείας, 15η Νοεμβρίου, καθώς και την παραμονή της εορτής, έκτος βέβαια κι αν πέσουν Σάββατο η Κυριακή.
ΝΗΣΤΕΙΑ: ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ
«Επίσης οφείλουμε να μην τηρούμε μόνο την τάξη της νηστείας που αφορά τις τροφές, αλλά να απέχουμε και από κάθε αμαρτία, έτσι ώστε, όπως νηστεύουμε ως προς την κοιλιά, να νηστεύουμε και ως προς τη γλώσσα, αποφεύγοντας την καταλαλιά, το ψέμα, την αργολογία, τη λοιδορία, την οργή και γενικά κάθε αμαρτία που διαπράττουμε μέσω της γλώσσας.
Επίσης χρειάζεται να νηστεύουμε ως προς τα μάτια. Να μη βλέπουμε μάταια πράγματα. Να μην αποκτούμε παρρησία διά μέσου των ματιών. Να μην περιεργαζόμαστε κάποιον με αναίδεια. Ακόμη θα πρέπει να εμποδίζουμε τα χέρια και τα πόδια από κάθε πονηρό πράγμα.
Με αυτό τον τρόπο νηστεύοντας μια νηστεία ευπρόσδεκτη στον Θεό, αποφεύγοντας κάθε είδους κακία που ενεργείται διά μέσου της καθεμιάς από τις αισθήσεις μας, θα πλησιάζουμε, όπως είπαμε, την άγια ήμερα της αναστάσεως αναγεννημένοι, καθαροί και άξιοι της μεταλήψεως των άγιων μυστηρίων».
*ΔΩΡΟΘΕΟΣ ΓΑΖΗΣ-Από το «Η νηστεία της Εκκλησίας», Αρχιμ. Συμεών Κούτσα Εκδ. Αποστολική Διακονία, σελ. 88-92

***  Είναι δυνατόν να δεχθείτε αυτόν τον Ερντογάν στην Αθήνα; Να ακυρωθεί άμεσα η πρόσκληση

~ Μπράβο στον έγκριτο δημοσιογράφο Μιχάλη Ιγνατίου. Το άρθρο-γνώμης που δημοσίευσε είναι εξαιρετικό και το παραθέτουμε χωρίς να αλλάξουμε έστω ένα κόμμα.
«Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει… Η φράση αυτή αντιπροσωπεύει απόλυτα τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν κρύβει τον φανατικό μισελληνισμό του. Το ξέρω ότι θα αντιδράσουν οι λιγοστοί θαυμαστές του στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά ολίγο με απασχολεί. Αφορμή για την παραπάνω εισαγωγή είναι οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας για την Κύπρο, που προκάλεσαν τα αισθήματα όλων μας.
Δεν είναι ότι ξέφυγε εντελώς η ανθελληνική ρητορική του, αλλά το βασικό ζήτημα που τίθεται είναι εάν πρέπει ή όχι να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή του στην  Αθήνα, την πρώτη εβδομάδα Δεκεμβρίου. Η θέση μας είναι ότι δεν πρέπει να τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ότι πρέπει να ληφθεί αμέσως απόφαση για την ακύρωση της επίσκεψης.
Η προκλητικότητά του δεν έχει όρια και ο κίνδυνος είναι μεγάλος για τον Ελληνισμό εάν επαναλάβει τις εμπρηστικές δηλώσεις του και στην Αθήνα. Για να απαντήσει στις επιθέσεις και τις πιέσεις με τον οποίο τον αντιμετωπίζει η διεθνής Κοινότητα, ο κ. Ερντογάν κατέφυγε σε ένα απόφθεγμα του Πασά Μεχμέτ το 1573 για το Νησί της Αφροδίτης. Είπε: “Εμείς, με την κατάκτηση της Κύπρου, σάς κόψαμε το χέρι, ενώ εσείς, στον πόλεμο του 1571, μάς ξυρίσατε απλά τα γένια». Παραθέτω με ακρίβεια τα λόγια του, όπως τα μετέδωσε η τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ στο δελτίο του Νίκου Χατζηνικολάου: «Υπάρχει μια έκφραση που έγραψε ο Πασάς Μεχμέτ προς τον πρέσβη της Βενετίας: Εμείς, με την κατάκτηση της Κύπρου, σάς κόψαμε το χέρι, ενώ εσείς, στον πόλεμο του 1571, μας ξυρίσατε απλά τα γένια.
Το χέρι που κόβεται δεν φυτρώνει ξανά, αλλά το μούσι που ξυρίζεται, ξαναβγαίνει πιο δυνατό. Δεν θα σταματήσουμε, θα τα ξεπεράσουμε όλα. Το αίμα ενός ήρωά μας, δεν συγκρίνεται ούτε με το αίμα χιλίων τρομοκρατών. Αυτό να το γνωρίζουν», ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας. Η προκλητική δήλωση πρέπει να απαντηθεί από την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία. Για εθνικούς και μόνο λόγους η Αθήνα πρέπει να αποσύρει την πρόσκλησή της προς τον κ. Ερντογάν. Πρόκειται για μεγάλη προσβολή προς τον ελληνικό και τον κυπριακό λαό, να υποδεχθεί επίσημα η Ελλάδα ένα ηγέτη που σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο.
Εάν δεν το πράξει, θα δείξει αδυναμία και απίστευτη υποχωρητικότητα. Δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή για τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και την ελληνική κυβέρνηση, παρά η ακύρωση της επίσκεψης. Οτιδήποτε άλλο επιβραβεύει την αδιάντροπή προσβολή του Ερντογάν. Η Κύπρος πρέπει να τον καταγγείλει παντού. Στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, στις Βρυξέλλες και όλα τα διεθνή φόρα. Ούτε η Λευκωσία έχει άλλη επιλογή… Συμφωνούμε όλοι ότι η λύση του Κυπριακού είναι αναγκαία περισσότερο παρά ποτέ. Αλλά όχι και να χαριστεί η Κύπρος στην Τουρκία, στο «βωμό» μίας βλακώδους επιχειρηματολογίας ότι πρέπει η Λευκωσία να κάνει και άλλες υποχωρήσεις για να εξευμενίσει το «θηρίο». Η Κύπρος δεν είναι προς πώληση… Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας απρόβλεπτος ηγέτης με μύρια ψυχιατρικά και άλλα προβλήματα. Νοιώθει πίεση από παντού. Η δίκη του ταμία του στη Νέα Υόρκη τον έχει βγάλει εκτός εαυτού. Εάν ο ταμίας μιλήσει στο δικαστήριο εναντίον του Ερντογάν, η Αμερική πρέπει να του απαγγείλει κατηγορίες Η Ελλάδα δεν πρέπει να του χαρίσει το βήμα για να προσβάλει από την ελληνική πρωτεύουσα τον Ελληνισμό.
Η θέση ότι «πρέπει να τα βρούμε» εκλαμβάνεται στην Τουρκία ως αδυναμία. Αυτό θέλουν ο Πρόεδρος Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε έχουν μεσάνυχτα για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού…»

*** Στην Κίνα ο Τραμπ! Τον τιμούν σαν ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ…

~ Στην Κίνα έφτασε ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγος του Μελάνια και μαζί με τον μαζί με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ και τη γυναίκα του, Πένγκ Λίγιουαν, αναμένεται να επισκεφθούν την Απαγορευμένη Πόλη. 
Οι Κινέζοι επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Αμερικανό πρόεδρο και όπως τόνισε ο Μινγκ Γουάνγκ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο George Mason, οι Ασιάτες θα κάνουν ότι μπορούν για να κάνουν τον Τραμπ ευτυχισμένο με στόχο το αμοιβαίο όφελος.
Στην ατζέντα των συζητήσεων ανάμεσα στους δύο ηγέτες θα κυριαρχήσει το θέμα της Β. Κορέας.
Πριν την άφιξή του στο Πεκίνο, ο Τραμπ συνεχάρη τον Κινέζο πρόεδρο για τη «μεγάλη του πολιτική νίκη» στο τελευταίο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.
«Αναμένω με μεγάλη ανυπομονησία να συναντήσω τον πρόεδρο Σι που μόλις πέτυχε μια μεγάλη πολιτική νίκη» έγραψε στο Τwitter.

*** ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ και ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ!  Η κοσμοθεωρία του Νίκου Παρασκευόπουλου...

~  Αξίζει να διαβάσουμε το βιογραφικό του Νίκου Παρασκευόπουλου, του Υπουργού Δικαιοσύνης και θα καταλάβετε πολλά γύρο από τον τρόπο σκέψης του.
Όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό του (πηγή Wikipedia) και παραθέτουμε:
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Είναι Ομότιμος Καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Διατέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τις 27 Ιανουαρίου 2015 μέχρι τις 28 Αυγούστου 2015 στην πρώτη κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Από τις 23 Σεπτεμβρίου επανήλθε ως Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην δεύτερη κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2016.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ και Κοσμήτορας της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, υπήρξε μεσολαβητής σε εξεγέρσεις κρατουμένων (1990,1996), μετά από αίτημα των ίδιων των εξεγερμένων, και είχε την ευθύνη προγραμμάτων επανένταξης αποφυλακισμένων (1988-1997). Απόψεις που υποστήριξε υιοθετήθηκαν από την ποινική νομοθεσία (μεταρρύθμιση εγκλημάτων κατά της κρατικής ελευθερίας και αποποινικοποίηση μοιχείας, εισαγωγή περιπτώσεων δικαστικής άφεσης της ποινής, νέα νομοθεσία για τον εγκλεισμό ψυχασθενών σε ψυχιατρεία, κατάργηση θανατικής ποινής και ειδικού νόμου κατά της τρομοκρατίας, αποποινικοποίηση περιύβρισης αρχής, μείωση ποινών για εξαρτημένους μικροδιακινητές, διευκόλυνση της επιλογής της απεξάρτησης). Συνέγραψε βιβλία που εστιάζουν στην ερμηνεία του ποινικού κώδικα, του κώδικα νόμων ναρκωτικών, ασκώντας κριτική σε νομικά κενά και ατέλειες, σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, καθώς και βιβλία ιστορίας του ποινικού δικαίου.
Απόψεις και έργο
Ο Νίκος Παρασκευόπουλος θεωρεί ως ύστατη λύση ποινικής διαχείρισης τη στερητική της ελευθερίας ποινή, που θα πρέπει κατά τη γνώμη του να αφορά μόνο ακραίες περιπτώσεις (ultima ratio), ενώ έμφαση πρέπει να δίνεται στην επανένταξη των κρατουμένων. Πρωτοστάτησε ώστε τελικά να υπερψηφιστεί η διεύρυνση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, μη τασσόμενος κατά του γάμου και της τεκνοθεσίας, για την εν λόγω κοινωνική ομάδα. Την ημέρα της ψήφισης του Συμφώνου Συμβίωσης, ρητά δήλωσε "φτάσαμε στο τέλος μιας συζήτησης, που παίρνει ιστορικές διαστάσεις",ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη συζήτηση ως προς τα άλλα ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο των διεκδικήσεων του LGBTQI  κινήματος.
Όπως παρατηρήσατε η αντίληψη, η κοσμοθεωρία του κου Παρασκευόπουλου είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από την νομοπαρασκευή του. Σαφέστατα τα επιστημονικά του εχέγγυα είναι αδιαπραγμάτευτα. Βλέπουμε όμως πως εν τοις πράγμασι ο νόμος απέτυχε.

***  H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στην Αμαλιάδα! Όλη η ΗΛΕΙΑ θα είναι εκεί...

~ Έτοιμος είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, να ενημερώσει τους πολίτες, με ομιλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η οικονομική ανάταση της Ελλάδας μέσω της παραγωγής πλούτου είναι το κέντρο του κυβερνητικού προγράμματος του Κ. Βελόπουλου, χωρίς όμως αυτό να μη σημαίνει πως παραβλέπονται οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και του κάθε επαγγελματικού κλάδου.
Ελάτε να ακούσετε και να μάθετε τον οδικό χάρτη για την έξοδο από την οικονομική κρίση αλλά και τη γεωστρατηγική πολιτική που πρέπει να ασκήσει η Ελλάδα για να επιστρέψει στο προσκήνιο.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/11 στην ΑΜΑΛΙΑΔΑ, στις 18,00 στο Δημαρχείο (Φιλικής Εταιρείας 6)
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/11 στον ΛΑΓΚΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, στις 18:00, στο δημαρχείο Λαγκαδά (Παπαγεωργίου 2)
ΤΕΤΑΡΤΗ 22/11 στην ΑΘΗΝΑ, στις 18:00, στο Ξενοδοχείο OSCAR (Φιλαδελφείας 25 - κοντά στον σταθμό Λαρίσης)
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/11 στην ΚΑΛΛΙΘΕΑ στις 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο (Κρέμου 123)

***  Αυτοκίνητο «κατέβηκε» τα σκαλιά του νέου Δημαρχείου της Καλαμάτας (φωτογραφίες) 

 
Στα σκαλιά του νέου «Δημαρχείου» κατέληξε το ΙΧ αυτοκίνητο ενός πολίτη που προσπαθούσε να παρκάρει στο «πάρκινγκ» του νέου Δημαρχείου. Κάποια λάθος «μανούβρα» εν μέσω μάλιστα σφοδρής καταιγίδας και ίσως και μειωμένης ορατότητας, οδήγησε το αυτοκίνητο να κολλήσει στα «σκαλιά» . Όταν σταμάτησε η έντονη βροχόπτωση υπάλληλοι του δήμου έσπρωξαν το αυτοκίνητο βοηθώντας το να κατέβει τα …σκαλιά και να καταφέρει να ξεκολλήσει. 


*** Περιμετρικός Καλαμάτας: Προχωρά η διάνοιξη της Κάλλας 

Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει η διάνοιξη της οδού Μαρίας Κάλλας στην ανατολική γειτονιά της Καλαμάτας. Πρόκειται για ζήτημα που είχε απασχολήσει πολύ τους κατοίκους της περιοχής και είχε προκαλέσει, μάλιστα, αντιδράσεις, αφού εξαιτίας της μη απαλλοτρίωσης οικοπέδου δεν επιτρεπόταν η αμφίδρομη κίνηση των οχημάτων στη συγκεκριμένη οδό.
Πλέον, όμως, το θέμα δείχνει να ξεκολλά, αφού ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου προέβη σε κύρωση (διορθωμένη) της νέας Πράξης Εφαρμογής στην εν λόγω περιοχή.
Επομένως, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, σύντομα ο Δήμος Καλαμάτας θα μπορεί να προβεί στις κατάλληλες κινήσεις, ώστε να λειτουργήσει ο κόμβος όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.   Π.Μπ.

 ***  Στα χέρια της Αστυνομίας 4 άτομα για κλοπή φορτηγού στην Καλαμάτα 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία περίπτωση κλοπής Ι.Χ. φορτηγού οχήματος, που είχε γίνει την 22/23.10.2017, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται 4 άτομα ηλικίας 19, 19, 35 και 38 ετών, αντίστοιχα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής οχήματος και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, ενώ το αφαιρεθέν όχημα βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν και ακόμη δύο Ι.Χ. φορτηγά οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. 

 *** Μηχανάκι «καρφώθηκε» σε αυτοκίνητο στην Κρήτης 
Σφοδρή σύγκρουση δικύκλου με παρκαρισμένο όχημα σημειώθηκε λίγα μετά τη 1 τα ξημερώματα στην οδό Κρήτης.
Ειδικότερα, νεαρός που οδηγούμε μηχανάκι έπεσε με μεγάλη ταχύτητα σε παρκαρισμένο όχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και ήδη έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Τρίπολης. 

 *** Σημαντική ποσότητα κοκαΐνης μετέφερε από την Αθήνα στην Καλαμάτα γυναίκα γνωστού ποινικού
Ποσότητα κοκαΐνης, βάρους περίπου 300 γρ. συνελήφθη χθες το βράδυ να μεταφέρει με αυτοκίνητο δημοσίας χρήσεως από την Αθήνα στην Καλαμάτα, γυναίκα γνωστού ποινικού.
Για την υπόθεση, έφτασε χθες το βράδυ από την Αθήνα ειδική ομάδα αστυνομικών, προκειμένου να συνδράμει την επιχείρηση που είχε οργανώσει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας.
Η γυναίκα μετέφερε τα ναρκωτικά με ταξί και συνελήφθη σε μπλόκο που είχε στηθεί στον αυτοκινητόδρομο.
Ταυτόχρονα, έγινε επιχείρηση αστυνομικών στο σπίτι όπου βρισκόταν ο γνωστός ποινικός, τον οποίο επίσης συνέλαβαν.

***  Τριφυλία: Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού, δρόμοι «άσπρισαν», φόβοι για ζημιές στις ελιές 
 
Δυνατή χαλαζόπτωση σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης στην Τριφυλία, η οποία ξέσπασε με ιδιαίτερη ένταση στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων και στη Δ.Ε. Αυλώνος. Στους Γαργαλιάνους το χαλάζι ήταν σε μέγεθος καρυδιού, ενώ στην Τοπική Κοινότητα Πλατανιών οι δρόμοι «άσπρισαν». Στη ΔΑΟΚ Τριφυλίας άμεση υπήρξε η κινητοποίηση ώστε να υπάρξει γρήγορη ενημέρωση και καταγραφή της κατάστασης στις περιοχής που επλήγησαν ώστε να γίνει εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν, κυρίως στις ελιές που βρίσκονται σε περίοδο συγκομιδής του ελαιόκαρπου. Από την πλευρά των κατοίκων και παραγωγών υπάρχουν φόβοι ότι κατά τόπους ίσως έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές από τη χαλαζόπτωση.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Έντονα καιρικά φαινόμενα σ’ όλη τη Μεσσηνία (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
 
 
Σφοδρή χαλαζόπτωση σ’ όλη τη Μεσσηνία 
10 λεπτά έντονης βροχόπτωσης ήταν αρκετά για να μετατραπούν σε «ποτάμια» αρκετοί δρόμοι της Καλαμάτας και όχι μόνο. Προβλήματα δημιουργήθηκαν τόσο στον ποταμό Άρι στο Ασπρόχωμα όσο και στην είσοδο του νοσοκομείου της Καλαμάτας. Παράλληλα η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές της Τριφυλίας, της Μεσσήνης καθώς και του Δήμου Καλαμάτας έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία για τις αγροτικές καλλιέργειες. Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες αναμένεται το μεσημέρι
Video: Καλαματα νοσοκομειο πλημμύρα , https://youtu.be/Z5iJRyNthis .-

 ***  Καλαματιανή «μάντισσα» δεν προέβλεψε την… καταδίκη της 
Ένοχη για απλή απάτη δικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό Καλαματιανή η οποία υποστήριζε ότι κάνει προβλέψεις και «λέει» τον καφέ. Η γυναίκα κάθισε στο εδώλιο έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον της πελάτης, ο οποίος την κατηγορούσε ότι του απέσπασε 22.000 ευρώ.
Η γυναίκα είχε παραπεμφθεί με την κατηγορία της απάτης ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας  κατ’ εξακολούθηση, όμως έγινε δεκτό αίτημα του συνηγόρου της, Σπύρου Λαπιώτη, και μετατράπηκε σε απλή απάτη. Μάλιστα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας κατά την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης δε δέχθηκε ως ποσό της απάτης τα 22.000 ευρώ που επικαλέστηκε ο μηνυτής, αλλά 1.400 ευρώ.
Πρωτόδικα, λοιπόν, είχε δικασθεί σε 7 μήνες φυλάκισης με 3ετή αναστολή, ενώ χθες το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τής αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου και μείωσε την ποινή της σε φυλάκιση 5 μηνών.
  Για να λύσει τα μάγια
Η υπόθεση διαδραματίσθηκε από τον Αύγουστο έως το Δεκέμβριο του 2010, όταν ο μηνυτής απευθύνθηκε στο κέντρο πρόβλεψης που λειτουργούσε η κατηγορούμενη, ψυχολογικά φορτισμένος από διάφορα περιστατικά που είχαν συμβεί στη ζωή του.
Σύμφωνα με την κατηγορία, η κατηγορούμενη τον έπεισε ότι του έχουν κάνει μάγια, όπως και στη μητέρα του, την οποία ο μηνυτής είχε χάσει όταν ήταν ακόμα παιδί.
Αρχικά, για να του λύσει, όπως του υποσχέθηκε, τα μάγια, του ζήτησε 1.400 ευρώ, καθώς θα συνεργαζόταν με πιο έμπειρους συναδέλφους της στην Αθήνα, γιατί η υπόθεσή ήταν δύσκολη. Μετά, σύμφωνα με το μηνυτή, του ζήτησε κι άλλα χρήματα με διάφορες αιτιολογίες, όπως ότι πρέπει να γίνουν επιπρόσθετα πράγματα, να αγορασθούν κάποια αντικείμενα που είναι ακριβά για να λυθούν τα μάγια, βότανα κ.λπ., τα οποία της έδωσε. Ωστόσο, το  δικαστήριο δεν αναγνώρισε τα εν λόγω ποσά.
  Την κατήγγειλε
Ο μηνυτής, επίσης, είχε ισχυρισθεί ότι η κατηγορούμενη τον έπεισε ότι η ίδια είχε ιδιαίτερες μεταφυσικές και μαντικές ικανότητες και μπορούσε να επηρεάσει τα άτομα που του έχουν κάνει μάγια. Ο ίδιος πειθόταν όλο και περισσότερο και, όπως κατέθεσε, της έδωσε χρήματα τουλάχιστον 5-6 φορές, ωστόσο δεν μπόρεσε να αποδείξει με έγγραφα την καταβολή 22.200 ευρώ που ισχυριζόταν.
Τελικά, την κατήγγειλε, όταν εκμυστηρεύτηκε σε φίλους του τι έχει συμβεί και τον προέτρεψαν να καταφύγει στις Αρχές, καθώς είχε αρχίσει να λαμβάνει στο σπίτι του περίεργα αντικείμενα, τα οποία δεν είχαν αποστολέα και του προκαλούσαν φόβο.
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ζωγραφίζουν την Καλαμάτα 
 
 
Στην Καλαμάτα βρίσκονται ήδη 14 φοιτητές, με τους τέσσερις συνοδούς τους, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Εικαστικού Τομέα της «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας (ΑΣΚΤ).
Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί τη δεύτερη φάση ενός σχεδίου που έχει τίτλο  «πρόσθεση+».
Οι φοιτητές έφθασαν την περασμένη Κυριακή και θα μείνουν εδώ για μια εβδομάδα.
Την πρώτη μέρα έκαναν μια βόλτα σε όλη την πόλη, προκειμένου να δουν σημεία που τους ενδιαφέρουν για να αποτυπώσουν.
Χθες όλοι μαζί βρέθηκαν στο φάρο του λιμανιού, όπου ο κάθε φοιτητής έβγαλε τον καμβά του και ζωγράφισε σημεία του.
Επόμενος σταθμός για τους φοιτητές, αν ο καιρός το επιτρέψει, θα είναι το Κάστρο Καλαμάτας, ενώ τις επόμενες μέρες ο κάθε νέος θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μόνος του σημεία που θέλει να αποτυπώσει στον καμβά του.
Τέλος, να σημειωθεί ότι το Σάββατο θα γίνουν στη Δημοτική Πινακοθήκη εγκαίνια έκθεσης με έργα από την παραπάνω δράση.
Αυτή θα διαρκέσει ένα μήνα, ενώ ένα έργο από τον κάθε καλλιτέχνη θα μείνει στην Πινακοθήκη της πόλης.  Π.Μπ. 

***  Ο Ερντογάν στην Αθήνα: Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;...

~ Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης,
 Ο Ρ. Τ. Ερντογάν θεωρεί πως έχει το ελεύθερο
να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του
όλες τις ευρωπαϊκές αξίες όταν καλείται να τις εφαρμόσει,
αλλά να απαιτεί φορτικά από όλους τους άλλους να τις εφαρμόσουν, όποτε τον βολεύουν!
 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο αρχηγός μιας σύγχρονης φαμίλιας Κορλεόνε ο οποίος έχει επιβάλλει στην γειτονική Τουρκία μια απροκάλυπτη δικτατορία με κοινοβουλευτικό φερετζέ, θα καταφθάσει οσονούπω στην Αθήνα απαιτώντας, με την αναίδεια και την θρασύτητα που τον διακρίνει, διάφορα εξωφρενικά «για το καλό της ειρήνης και των ελληνοτουρκικών σχέσεων».
Η αιφνιδιαστική «πρόσκληση» Ερντογάν φαίνεται πως προέκυψε μετά από πολύωρες συζητήσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου στρατηγό Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακ Μάστερ τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο του 2017, με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο.
Η διαρκής επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας εξ αιτίας πολλών και σοβαρών θεμάτων (Αμερικανική υποστήριξη στους Κούρδους, Τουρκική υποστήριξη σε τζιχαντιστές,  προμήθεια S-400 από την Ρωσία, αναστολή έκδοσης βίζας από ΗΠΑ προς Τουρκία, σύλληψη του ταμία της «οικογένειας» μόλις πάτησε το πόδι του στις ΗΠΑ καθώς και του  Ριζά Ζαράμπ, «συνεργάτη» του υιού Ερντογάν κ.α.π.) κορυφώθηκε με τις αποκαλύψεις ότι ο Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, εισέπραξε μισό εκατομμύριο δολάρια για την υποστήριξη των Τουρκικών «θέσεων» στις ΗΠΑ σε κρίσιμα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της «βίαιης απόσυρσης» του Φετουλάχ Γκιουλέν από την Αμερική!
Η εσπευσμένη μετάβαση του Νίκου Κοτζιά στην Άγκυρα στο τέλος Οκτωβρίου 2017, σχεδόν αμέσως μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ και η πρόσκληση Παυλόπουλου προς τον Ερντογάν, δεν φαίνονται άσχετα με την επικίνδυνη όξυνση των σχέσεων Αμερικής και Τουρκίας. Την αλήθεια δεν πρόκειται να την μάθουμε πριν περάσει πολύς χρόνος γιατί στην πολιτική «Πολλά λέγονται χωρίς να γίνονται και πολλά γίνονται χωρίς να λέγονται».
Επίσημα, στην ατζέντα θα βρίσκονται «διμερή και περιφερειακά θέματα»: Το Κυπριακό, οι Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, η καλύτερη δυνατή οργάνωση της επόμενης Συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος Τουρκίας (Θεσσαλονίκη, Φεβρουάριος 2018), η αύξηση των εμπορικών συναλλαγών κ.α.
Βέβαια, η συζήτηση θα είναι μεταξύ κουφών αφού η Τουρκία θα κατηγορεί την Ελλάδα πως έγινε καταφύγιο πραξικοπηματιών (είναι στραβοί, δεν βλέπουν πόσες χιλιάδες Τούρκοι σκόρπισαν σε Ευρωπαϊκές χώρες – τους φταίει η Ελλάδα, στην οποία θέλουν να στέλνουν μόνο λαθρομετανάστες από την Ασία και την Αφρική, αλλά δεν θέλουν να έρχονται μορφωμένοι και σκεπτόμενοι Τούρκοι που δεν αντέχουν την «Δημοκρατία» του Ερντογάν με την μόνιμη πλέον «κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Επικαλούνται το πραξικόπημα το οποίο, σύμφωνα με καταγγελίες του Φετουλάχ Γκιουλέν, ήταν σκηνοθετημένο από τον ίδιο τον Ερντογάν. Υπενθυμίζεται ότι ο μυστηριώδης αρχηγός της ΜΙΤ Φιντάν Χακάν, δέχτηκε για τα μάτια του κόσμου, δημόσια επίπληξη από τον «αρχηγό» γιατί (δήθεν) ήταν άφαντος την νύχτα του πραξικοπήματος! 
Η Ελλάδα από την πλευρά της έχει το δικό της τροπάριο: «Στηρίζουμε με πάθος τη Δημοκρατία στην Τουρκία και ταχθήκαμε εξαρχής ενάντια στο πραξικόπημα του Ιουλίου». Όλοι βέβαια γνωρίζουν πλέον πως Δημοκρατία στην Τουρκία δεν υπάρχει και πως το πραξικόπημα ήταν «στημένο» προκειμένου να επιβληθεί η δικτατορία της «φαμίλιας».
Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα παραδέχεται πως «Έχουμε διαφωνίες, αλλά αναπτύσσουμε μια θετική ατζέντα για να προχωρήσουμε στις μεταξύ μας σχέσεις» (Νίκος Κοτζιάς, 24 Οκτωβρίου 2017). Απόλυτα θεμιτό και ορθό. Όταν όμως έχεις απέναντι σου ένα τελείως αναξιόπιστο και αλαζόνα αρχηγό «φαμίλιας», πρέπει να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός. Πρέπει να βάλεις ατζέντα που «χρονίζει» ολόκληρες δεκαετίες:
Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης παραμένει κλειστή από το 1971 χωρίς κανένα λόγο. Οι προηγούμενοι (Κεμαλιστές) έκαναν το «έγκλημα» με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της σχολής και το συνεχίζουν πεισματικά οι ισλαμιστές.
Το ίδιο και σε άλλα κρίσιμα θέματα όπως η αναγνώριση της νομικής προσωπικότητας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η απόδοση των τεράστιας ηθικής και υλικής αξίας κοινοτικών περιουσιών του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, η «προσαρμογή» του αριθμού των μουσουλμάνων Ελλήνων της Θράκης στον αριθμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης σύμφωνα με το άρθρο περί «αμοιβαιότητας» της Συνθήκης της Λωζάνης, ο περιορισμός της απαράδεκτης δράσης της Τουρκικής ΜΙΤ στην Ελληνική Θράκη όπου Τούρκοι υπουργοί φωτογραφίζονται κάτω από την φωτογραφία μιας σημαίας της ανύπαρκτης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης».
Αλήθεια, σκέφτηκε κανείς να θέσει το ερώτημα στους διάφορους Μουεζίνογλου και Τσαούσογλου που περιφέρονται ανενόχλητοι στην Ελλάδα, τι θα έλεγαν αν ένας Έλληνας υπουργός οργάνωνε μια ομιλία στην Κωνσταντινούπολη μπροστά σε μια τεράστια σημαία της ανύπαρκτης «Ελληνικής Δημοκρατίας της Κωνσταντινούπολης»; Θα τους άρεσε μήπως; Ασφαλώς όχι! Τότε γιατί κάνουν ακριβώς το ίδιο μέσα στην Ελλάδα; Τόσο αλαζόνες και θρασείς είναι; Ή μήπως αισθάνονται ασφαλείς επειδή η Ελλάδα είναι ένα Ευρωπαϊκό κράτος που σέβεται κάθε ιδιαιτερότητα, ενώ η Τουρκία είναι ελεύθερη να κάνει τις πλέον απάνθρωπες διακρίσεις, χωρίς να ακούγεται ούτε μια φωνή διαμαρτυρίας;
Η ανατολίτικη πονηριά θεωρεί «τα τζαμιά στρατώνες, τους μιναρέδες ξιφολόγχες και τους πιστούς στρατιώτες». Θεωρεί ακόμα πως «η δημοκρατία είναι ένα τραίνο που ανεβαίνουμε για να μας οδηγήσει στον προορισμό μας. Μόλις φθάσουμε, απλά κατεβαίνουμε!»
Με τέτοια ακριβώς νοοτροπία θα φθάσει η αλεπού από την Άγκυρα στο παζάρι της Αθήνας. Θα θέσει ένα μακρύ κατάλογο των πλέον εξωφρενικών «απαιτήσεων» νομίζοντας πως μπορεί να επικαλείται ελεύθερα και απεριόριστα την δημοκρατία και τις ευρωπαϊκές αξίες από όλους τους άλλους – εκτός από τον εαυτό της!
Ο Ρ. Τ. Ερντογάν θεωρεί πως έχει το ελεύθερο να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του όλες τις ευρωπαϊκές αξίες όταν καλείται να τις εφαρμόσει, αλλά να απαιτεί φορτικά από όλους τους άλλους να τις εφαρμόσουν, όποτε τον βολεύουν!
Η αλεπού της Άγκυρας, αφού πλημμύρισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με ποταμούς Πακιστανών, Ινδών, Αφγανών και λαθρομεταναστών από κάθε γωνιά της Αφρικής, τώρα μας ζητάει φορτικά να δημιουργήσουμε «τζαμιά για τους στρατιώτες» της, την ίδια ώρα που ο ίδιος μετατρέπει συνεχώς, ψυχρά και μεθοδικά, ανεκτίμητης αξίας εκκλησίες του Βυζαντινού πολιτισμού σε τζαμιά!
Η αλεπού της Άγκυρας, αφού απαγορεύτηκε δια πυρός και σιδήρου η λειτουργία Ελληνικών σχολείων και η διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στα νησιά Ίμβρος και Τένεδος, αφού διορίστηκαν Τούρκοι υποδιευθυντές στα σχολεία της Κωνσταντινούπολης περιορίζοντας την διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στο ελάχιστο, αφού συρρικνώθηκε κατά 95% ο πολυπληθής Ελληνικός πληθυσμός που ζούσε ειρηνικά στην Τουρκία με συνεχή, απάνθρωπα «μέτρα», τώρα μας ζητάει φορτικά και τα ρέστα γιατί οι Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι το θρήσκευμα που ζουν στην Θράκη αυξήθηκαν μόνο κατά 85% και όχι περισσότερο! Μας ζητάει φορτικά να επιτρέψουμε την ελεύθερη λειτουργία νέων σχολείων προπαγάνδας της Τουρκίας μέσα στην Ελλάδα!
Η αλεπού της Άγκυρας αφού απαγορεύτηκαν δια πυρός και σιδήρου οι Ελληνικές επιγραφές σε ολόκληρη την Τουρκία, σήμερα ωρύεται στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια γιατί οι Ελληνικές αρχές δεν επιτρέπουν τον «αυτοπροσδιορισμό» των Ελλήνων μουσουλμάνων σαν «Τούρκων» και γιατί δεν επιτρέπονται οι επιγραφές στην Τουρκική γλώσσα! Από την μία πλευρά η Τουρκία επέβαλε στην Συνθήκη της Λωζάνης τον όρο οι Έλληνες μουσουλμάνοι που παρέμειναν στην Θράκη να ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (από τον φόβο των Κούρδων μέσα στην Τουρκία) και μόλις θεώρησε ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα την εξυπηρετούν, απαιτεί το ακριβώς αντίθετο!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι αναξιόπιστος, ασταθής, μεγαλομανής, απρόβλεπτος και αλαζόνας. «Αχίλλειος πτέρνα του» είναι η ανασφάλεια και ο τρόμος μήπως ανατραπεί από τον βαθύ διχασμό που σπέρνει διαρκώς μέσα στην Τουρκία και χάσει όχι μόνο την εξουσία, αλλά και το κεφάλι του. Με εκατοντάδες χιλιάδες φυλακισμένους ή απολυμένους και πολλά εκατομμύρια «αντιφρονούντων» η προσωπική του ασφάλεια κρέμεται από μια κλωστή.
Για τον λόγο ακριβώς αυτό, θορυβεί συνεχώς με επικίνδυνες μεγαλοστομίες, αλλά δεν μπορεί να κάνει κανένα πρακτικό βήμα που θα έθετε σε κίνδυνο την εξουσία της «οικογένειας». Όλες οι πολεμικές «περιπέτειες» προς ανατολάς, όλες οι διαδοχικές «αλλαγές κατεύθυνσης», με τεράστιο κόστος αίματος, έγιναν ή γίνονται μετά από «έγκριση» της Ρωσίας και της Αμερικής – κυριολεκτικά εκ του ασφαλούς.
Η επίσκεψη του στην Αθήνα δεν πρόκειται να λύσει κανένα απολύτως από τα προβλήματα που δημιουργεί μονομερώς η νέο-οθωμανική μεγαλομανία του, μια μεγαλομανία που συνεχίζει χωρίς παρεκκλίσεις στον δρόμο που χάραξαν πριν από αυτόν, οι Κεμαλιστές. Αντίθετα, η μεγαλομανία του μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση την Ελληνική πολιτική ηγεσία ή να προκαλέσει ένα «διπλωματικό ατύχημα» που θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ας ευχηθούμε, αυτό τουλάχιστον, να αποφευχθεί…

***  Η Σημαία είναι σύμβολο των Ελλήνων μόνο...

~  Οι αριστερές ιδεοληψίες, έχουν εξαϋλώσει την εθνική μας συνείδηση
Η Σημαία είναι σύμβολο των Ελλήνων μόνο
Οι δάσκαλοι ας διδάξουν σωστά την ιστορία μας, αν θέλουμε να παραμείνουμε ελεύθεροι
 Κηφισιά, 6 Νοεμβρίου 2017 
Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος
 Με αφορμή το απολύτως αδικαιολόγητο θόρυβο που δημιουργήθηκε, επειδή, λέει, δεν σήκωσε την Σημαία ο Αμίρ το Αφγανόπουλο, λυπάμαι που μας αναγκάζει να επανέλθουμε στο παλιό θέμα του αν δικαιούται ένας αλλοδαπός να κρατήσει την Σημαία κατά τις παρελάσεις κυρίως. Έννοιες απλές και συμπεράσματα αυτονόητα, έχουν δημιουργήσει μιαν αδικαιολόγητη σύγχυση στην ελληνική κοινωνία. Όπως θα αναλύσω πιο κάτω, τούτο οφείλεται στις ιδεοληψίες της αριστεράς, που δεν δέχονται την ύπαρξη κρατών και εθνών, άρα δεν υπάρχουν σύμβολα όπως η Σημαία και ασφαλώς δεν χρειάζονται και παρελάσεις που τονίζουν την εθνική συνείδηση και τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Επειδή δεν τους ήταν εύκολο να καταργήσουν τις παρελάσεις, γιατί οι Έλληνες τις θέλουν και αναγνωρίζουν την αξία και την πατριωτική σκοπιμότητα τους. Τελευταία κατάργησαν να την φέρει ο άριστος, διότι η αριστεία είναι μπαμπούλας και εχθρός για τους αριστερούς, αφού οι άνθρωποι όλοι πρέπει να είναι ισοϋψείς. Ο άριστος ξεχωρίζει και αυτό δεν γίνεται δεκτό στην αριστερά. Η αριστερά γενικά έχει πολλές ισοπεδωτικές εκπλήξεις να μας παρουσιάσει, και όχι μόνο, αν την διατηρήσουμε στην εξουσία!
Η στρεβλή αυτή νοοτροπία κατά κάποιο περίεργο τρόπο, έχει επεκταθεί στην αφελή και ευκολόπιστη κοινωνία μας, επιτρέψτε μου τον χαρακτηρισμό,  φαινόμενο που συμβαίνει συνήθως σε χρόνους ειρήνης, ησυχίας και έλλειψη ιδιαιτέρων προβλημάτων. Τα οικονομικά προβλήματα δεν είναι ικανά να ανατρέψουν τις δήθεν «ανοικτόμυαλες» και «προοδευτικές» έννοιες και ιδέες. Αυτές εμπεριέχονται στα δήθεν ανθρωπιστικά συναισθήματα και κατ’ αντιδιαστολή,  παραφράσεις της ρατσιστικής συμπεριφοράς, που χρησιμεύουν ως πολιορκητικοί κριοί για να εκπορθήσουν την καλόπιστη αλλά ευαίσθητη συνείδησή μας. Αλλά ας δούμε λίγο τις έννοιες που εμπεριέχονται σε όλη αυτή την υπόθεση της παρέλασης και της Σημαίας, χωρίς εξάρσεις και ακρότητες, με απλά, ήρεμα και αληθινά λόγια, για να γίνει αντιληπτό, όχι από όλους φοβάμαι, το μεγάλο λάθος να συγχέουμε τον ανθρωπισμό και τον αντιρατσισμό, με μια καθαρά Ελληνική και Εθνική υπόθεση. Η χώρα μας από αρχαιοτάτων  χρόνων περιβάλλονταν από εχθρούς και οφείλαμε να είμαστε πάντοτε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω ότι κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι γείτονές μας, εποφθαλμιούν τη χώρα μας ή στην καλύτερη περίπτωση, μέρος της χώρας μας και ως εκ τούτου θα πρέπει να μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι είμαστε πάντοτε οι νικητές, διότι είχαμε ανεπτυγμένο το αίσθημα της ελευθερίας και του πατριωτισμού.
Οι παρελάσεις λοιπόν, συμβάλουν πρώτον να τιμήσουμε τους προγόνους μας που έπεσαν αγωνιζόμενοι για την πατρίδα και την ελευθερία και δεύτερον να τους υποσχεθούμε ότι αν ποτέ χρειαστεί, θα πολεμήσουμε όπως εκείνοι, για να προστατεύσουμε τα ίδια αυτά ιδανικά. Με την ένδοξη σημαία μας μπροστά λοιπόν, όπως και στις μάχες των προγόνων μας, παρελαύνουμε με καμάρι και υπερηφάνεια για κείνους που με την ανδρεία τους και τις θυσίες τους, μας χάρισαν την ελευθερία μας, που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε και όποτε προκύψει ανάγκη να πολεμήσουμε και εμείς με ανδρεία και αυτοθυσία για να φανούμε αντάξιοι εκείνων, για να διατηρήσουμε κι να χαιρόμαστε την ελευθερία και την δημοκρατία. Ποιος μπορεί άραγε να αμφισβητήσει την αξία, την εκτίμηση και την αναγκαιότητα να μας κρατά ζωντανή τη μνήμη μας και ψηλά το ηθικό και την φιλοπατρία μας, με τις παρελάσεις με μπροστάρη την ένδοξη σημαία μας που θα την κρατάει περήφανα το άριστο Ελληνόπουλο.
Είναι ποτέ δυνατό, το αλλοδαπό παιδί να αισθανθεί τον εθνικό αυτό παλμό, όπως τον δίδαξε μέσα από την ιστορία, ή που θα έπρεπε να είχε διδάξει και να εξάρει ο δάσκαλος  στο σχολείο τα Ελληνόπουλα; Να τα κάνει να νιώσουν υπερήφανα και ενθουσιασμένα από τα επιτεύγματα των άξιων προγόνων μας, έτοιμα να πέσουν στη μάχη με θάρρος και αυταπάρνηση για την πατρίδα και την ελευθερία; Ασφαλώς όχι! Με ανθρωπισμό και ευαισθησία φιλοξενούμε τα αλλοδαπά παιδιά, και τους παρέχουμε αγάπη, κάθε φροντίδα και ανάγκη τους, ακόμη και την μόρφωσή τους, πολλές φορές μάλιστα περισσότερο και από τα δικά μας παιδιά. Όμως το να τους αναθέσουμε ρόλους που δεν τους ανήκουν και δεν τους δικαιούνται και που δεν αντιλαμβάνονται την σημασία τους και ενδεχομένως τις ευθύνες και πιθανούς τους κινδύνους, αφού οι παρελαύνοντες υπόσχονται να πέσουν στη μάχη όπως εκείνοι, έννοιες και αξίες  που εμπεριέχονται σε αυτές τις διαδικασίες.
Οι αξίες και οι έννοιες αυτές, είναι ασφαλώς terra incognita για τους αριστερούς, Δεν δέχονται αυτές τις αξίες και σκοπιμότητες και αφού δεν μπορούν να καταργήσουν τις παρελάσεις, τις βλέπουν ως μια περιττή φιέστα και κατά συνέπεια δεν έχει ουδεμία διαφορά ποιος θα παρελάσει και ποιος θα κρατήσει τη σημαία, αν είναι Έλληνας ή αλλοδαπός. Έτσι προέκυψε θέμα με τον καημένο τον Αμίρ, όπως όταν  το πρώτον αναδείχθηκε, με τον Αλβανό Οδυσσέα στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, από κάποιους αριστερούς καθηγητές του σχολείου και έγινε πανελλήνιο θέμα και ακούστηκαν του κόσμου τα παράδοξα και περίεργα τότε, και καθιερώθηκε, υπερισχύουσες οι αριστερές σκέψεις, να κρατά τη σημαία ο καλύτερος μαθητής, έστω και αν ήταν αλλοδαπός. Να σημειώσουμε ότι ο νόμος προέβλεπε, και πολύ σωστά, μόνο Έλληνας να σηκώνει τη σημαία. Η διάταξη αυτή του νόμου, ισχύει ακόμη, διότι δεν τόλμησαν να φέρουν το θέμα στη Βουλή για να αλλάξει. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Έλληνας που θα γίνει λιοντάρι για να νικήσει τον εχθρό στη μάχη, στο καιρό της ειρήνης, είναι απλά ένα ήρεμο αρνάκι, που ζει ήρεμα με την οικογένειά του και έτσι οι πάντοτε «επαναστατικοί» αριστεροί, υπερισχύουν. Έχουν κολλήσει στην παρερμηνεία του λόγου του Ισοκράτη, ότι «Έλλην είναι ο έχων την ελληνική παιδεία», αντί του «Έλλην είναι αυτός που είναι έτοιμος να πεθάνει για την πατρίδα»
Αλήθεια πως έγινε γνωστό ότι επαναλήφθηκε η κλήρωση στο σχολείο; Ποιος αριστερός, για να μην πω ανθέλληνας, άδραξε την ευκαιρία για να εκφράσει τα «προοδευτικά» του προσόντα και τις «επαναστατικές» του σκέψεις, αυτός που είναι βέβαιο ότι δεν γνωρίζει την έννοια της φιλοπατρίας και της ελευθερίας και συνοδεύει τους μαθητές του, κατ’ ανάγκη, στην παρέλαση ως μπουλούκι, χωρίς να γνωρίζουν γατί παρελαύνουν. Ασφαλώς οι προπηλακισμοί στο σπίτι του μικρού Αμίρ, ήταν απαράδεκτοι και καταδικαστέοι. Αλλά να ξεσηκωθεί όλη η κυβέρνηση για να «αποκαταστήσει» το δίκιο και να «ευπρεπίσει» το έγκλημα, πάει πολύ. Να φθάσουμε μέχρι του σημείου να επισκέπτεται απολογούμενος την οικογένεια του μικρού Αμιρ ο Υπουργός και να τους συνοδεύει, εν χορδαίς και οργάνοις,  στο μέγαρο Μαξίμου και να τους υποδέχεται ο Πρωθυπουργός, καταντά από γελοίο μέχρι αντεθνικό. Αντιλαμβανόταν ο κ.Πρωθυπουργός, όταν του έδινε την Ελληνική Σημαία, ως δωράκι εξευμενισμού και διόρθωσης του «εγκλήματος», ότι ευτέλιζε την Ελληνική Σημαία;  Όλα τα ΜΜΕ ολημερίς να σαλπίζουν και να φωνάζουν στεντόρεια το «κακό» που προξενήθηκε στον μικρό Αμίρ, αποδεικνύει τουλάχιστον την άγνοια, την ελαφρότητα και επιπολαιότητα των ανθρώπων αυτών. 
Αλήθεια ποιος ενδιαφέρθηκε για τα βασανιστήρια της ογδοντάχρονης γυναίκας, που την βασάνισαν, την έκαψαν με το σίδερο και την λήστεψαν; Είμαστε απλά συνηθισμένοι από ληστείες και κακοποιήσεις ανθρώπων, οπότε δεν μας συγκινεί; Ή στην περίπτωση του μικρού Αμίρ υπερίσχυσε έντονα η ιδεοληψία, που κανείς δεν μας εμποδίζει, ούτε η Τρόϊκα, να την εκφράσουμε, με τα απωθημένα μας αισθήματα, για να μην ξεχνιόμαστε;  Το θλιβερό και απογοητευτικό συμπέρασμα που μπορεί κανείς να εξάγει από την φαρσοκωμωδία αυτή είναι, να ευχόμαστε να μην χρειαστεί να υπερασπιστούμε την πατρίδα!!! Είναι βέβαιο ότι οι «προοδευτικάριοι» αυτοί, θα με ξεσκίσουν. Δεν πειράζει, θα τους περάσει. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου για την φιλοπατρία μου και τον τρόπο που εξασφαλίζεται η ελευθερία και η δημοκρατία! Θα δεχθώ την όποια σκληρή κριτική, αλλά μόνο με επιχειρήματα.
 Νίκος Αναγνωστάτος
e-mail: nanagnostatos@gmail.com
Thiakos.blogspot.com


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** UEFA: Πρώτη ελληνική ομάδα ο ΟλυμπιακόςΣτην 28η θέση
~ Στην 28η θέση της βαθμολογίας συλλόγων της UEFA, με 59.560 βαθμούς, ανάμεσα σε 442 ομάδες, βρίσκεται ο Ολυμπιακός, υψηλότερα από κάθε άλλη ελληνική ομάδα. Εντυπωσιακά, σε σχέση με την βαθμολογία της την περασμένη σεζόν, τα άλματα που έχει πραγματοποιήσει η ΑΕΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, που ήταν στην 208 θέση, είναι πλέον 140η με 11.560 βαθμούς.
Πίσω από τον Ολυμπιακό εξακολουθεί να βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, που υποχώρησε από την 48η στην 52η θέση με 35.160 βαθμούς. Ο «δικέφαλος του βορρά», είναι μπροστά από τον Αστέρα Τρίπολης (126ος από 116ος - 14.560 βαθμοί). Επεται ο Παναθηναϊκός (134ος- 12.560), έχοντας πλέον πίσω του την ΑΕΚ, αφού προσπέρασε τον Ατρόμητο (154ος από 147ος -9.560). Με τους ίδιους βαθμούς (6.560) Πανιώνιος (210), ΠΑΣ Γιάννινα (211) και Ξάνθη (212), που όλες τους εμφανίζονται σε κάθοδο.
Τις πρώτες τρεις θέσεις της κατάταξης, που ανακοίνωσε η UEFA, συνεχίζουν να καταλαμβάνουν ισάριθμες ομάδες από την ισπανική Laliga. Στην κορυφή εξακολουθεί πάντα η Ρεάλ Μαδρίτης με 158.085 βαθμούς, μπροστά από την Ατλέτικο Μαδρίτης (138.085) και την Μπαρτσελόνα (137.085), ακολουθούμενες από Μπάγερν (4η – 129.228) και Γιουβέντους (5η -125.483). 
Τις υπόλοιπες πέντε θέσεις για την συμπλήρωση της κορυφαίας δεκάδας καταλαμβάνουν: Σεβίλλη (6η -120.085), Παρί Σ.Ζ (7η - 112.216), Μάντσεστερ Σίτι (8η -103.835), Ντόρτμουντ (9η -98.228) και Αρσεναλ (10η- 92.835).
Στις ομοσπονδίες, η Ελλάδα βρίσκεται στην 14η θέση με 27.800 βαθμούς, ενώ τις πρώτες τρεις θέσεις, κατέχουν Ισπανία (95.426), Αγγλία (69.176) και Ιταλία (67.416). in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

***

~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 :
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29  Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/28-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-nwes-30-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:  Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post_30.html .-
~* Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ... από το ....2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-31-2017.html .- 
~*
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Νοεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το 2008  ... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για ΟΛΟΥΣ  μας !  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-01-2017.html .-
~*Εφημερίδα " ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ " Νο1
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/1-01-2017-1-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-03-2017.html .-
  ~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 04 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-04-2017.html .-  
~*   H Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 05 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/h-arfara-news-05-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 04 και 05  Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία Αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/04-05-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  .... από  το  2008 : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-06-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τρίτη 07 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ..... από το 2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-07-2017-2008.html .- 
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-08-2017.html .- 
~*
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5904   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3762    video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3764  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.430   βίντεο   .-  

1.- https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias .-
2.-  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas
3.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas
4.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5  .-
5.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 .-
~
~* ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  = https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-  
~*  http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-ΕΚΔΡΟΜΕΣ
~* https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ
 ~* https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  ,   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~*  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  .-
~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279 ,  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  .-
 


~** Φωτογραφίες από εξωκλήσι Αγίου Νεκταρίου και Προφοίτου Ηλία στο Αρφαρά - Μεσσηνίας Τετάρτη 08-11-2017 όπου ετελέσθει Εσπερινός και Αρτοκλασία :