~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 09  Δεκεμβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  ....
~

 
 
~   19 Δεκεμβρίου
Μαρτύρων Βονιφατίου (†290), Άρεως (†308), Ευτυχίου, Θεσσαλονίκης, Ηλία, Πρόβου. Πολυεύκτου του Καισαρέως, Τιμοθέου και Τρύφωνος. Οσίων Αγλαΐας της Ρωμαίας και Γρηγεντίου επισκόπου Αιθιοπίας.
~
~***  Μητροπολίτες Θράκης στον Ερντογάν: «Να διδαχθείτε από τη συνύπαρξη στη Θράκη»
~ Στη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα (χθες) ο στο δεύτερο μέρος της επίσκεψης στην Ελλάδα. Οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης μέσω κοινής ανακοίνωσής τους ζητούν από τον Τούρκο Πρόεδρο να «διδαχθεί από την συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων» στην περιοχή, ενώ εκφράζουν την αγωνία τους για όσα ειπώθηκαν για την Ελλάδα.
* Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Με αίσθημα αγωνίας και ευθύνης, που απορρέει από την ποιμαντική μας συνείδηση και το καθήκον προς την Πατρίδα, είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε με νέα δήλωση σχετικά όχι πλέον με τη δράση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, αλλά με την επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος Πρόεδρος, που σήμερα πατά τα χώματα της Θράκης μας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, την παραμονή μόλις της επισκέψεώς του στην Αθήνα, θεωρεί αναχρονιστική την Συνθήκη της Λωζάνης και απροκάλυπτα ζητά την αναθεώρησή της. Η Ελλάδα, ως η ευρωπαϊκή δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, υποστήριξε και υποστηρίζει πάντοτε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης δεν επιδέχεται καμίας αναθεώρησης, επανεξέτασης ή «επικαιροποίησης». Ως εκ τούτου, όπως κατέστησαν απολύτως σαφές και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός, δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο συζήτησης ή διαπραγμάτευσης.
Οι προθέσεις του κ. Ερντογάν είναι πλέον προφανείς. Διατυπώθηκαν εξ’ άλλου χθες ενώπιον του ίδιου του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, όσο και του Πρωθυπουργού, Εναπόκειται στη δική μας φιλοπατρία το να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που οι καιροί απαιτούν. Οι συμπολίτες μας μουσουλμάνοι απολαμβάνουν ένα κράτος δικαίου καθώς και όλα εκείνα τα αγαθά του Ευρωπαϊκού κεκτημένου. Η τοπική Εκκλησία συμπαρίσταται σε όλους τους πολίτες που διαβιούν εντός των ορίων της, ανεξάρτητα από φυλή ή θρησκεία, με όλες τις κοινωνικές της δομές, χωρίς διακρίσεις.
~  Οι συμπολίτες μας Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης, καυχώνται που ζουν σε μια δημοκρατική χώρα, και κανείς εξωτερικός παράγοντας δεν μπορεί να άρει την ευρωπαϊκή και δημοκρατική τους προοπτική, επικαλούμενος μεγαλοϊδεατισμούς του παρελθόντος.
Σε κάθε περίπτωση ο λαός με μπροστάρη την Εκκλησία του θα υπερασπιστεί την ειρήνη και την συνύπαρξη όλων μας στη Θράκη, που είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρότυπο συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων.
Ελπίζουμε ο κ. Ερντογάν να διδαχθεί από τη συνύπαρξη αυτή. Τότε μόνο η επίσκεψή του θα είναι επωφελής για όλους μας. Δυστυχώς, χθες έγινε μια κακή αρχή που ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην συνεχιστεί σήμερα εδώ στη Θράκη.
Ο Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ
Ο Ξάνθης και Περιθεωρίου ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
Ο Αλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ
Ο Μαρωνείας και Κομοτηνής ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

***  Η απίστευτη ατάκα Τσίπρα σε Ερντογάν για Αγιά-Σοφιά: Εμείς δεν κάναμε ορθόδοξη λειτουργία σε κανένα τζαμί!
~ Του Γιώργου Θεοχάρη
Σε μία ασυνήθιστη ή καλύτερα πρωτοφανή δήλωση προέβη ο ενώπιον του ισλαμιστή Προέδρου της .
* “Εμείς δεν σκεφτήκαμε ποτέ να κάνουμε Ορθόδοξη λειτουργία σε κανένα από τα τζαμιά που λειτουργούν στην Ελλάδα. Δυστυχώς βλέπουμε ότι συχνά στην Αγια Σοφιά γίνονται πλέον θρησκευτικές τελετές δικές σας”.
Η δήλωση αυτή του Πρωθυπουργού είναι σημαντική για τους εξής λόγους:
Πρώτον γιατί αποστόμωσε τον «σουλτάνο» για το ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών στις δύο χώρες. Πράγματι ο κ. Ερντογάν δεν είχε τί να απαντήσει επί του θέματος και απέφυγε να πάρει θέση.
~ Δεύτερον γιατί είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας Πρωθυπουργός μιλάει δημόσια για το θέμα της Αγια-Σοφιάς και υπενθυμίζει ότι ήταν χριστιανικός ναός.
Τρίτον γιατί για πρώτη φορά δημόσια ο Έλληνας Πρωθυπουργός ουσιαστικά παραδέχεται την Ορθόδοξη ταυτότητα του ελληνικού λαού, αναφερόμενος στην Ορθοδοξία ως «εμείς», παρόλο που πριν λίγους μήνες ο ίδιος ο Πόρεδρος της Βουλής έσπευσε να την αμφισβητήσει.
~* ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ : https://youtu.be/_hDmpmc-ORc .-

*** Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Καλαμάτας (βίντεο)

Πρώτη Δημοσίευση: 08/12/2017 20:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/12/2017 20:47
Για ακόμα μια χρονιά εκατοντάδες ήταν οι Καλαματιανοί που βρέθηκαν απόψε βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Η αποψινή εκδήλωση ουσιαστικά σηματοδότησε την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για την πόλη της Καλαμάτας.
Της φωταγώγησης προηγήθηκαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική, καθώς και από μαθητές του Μουσικού Σχολείου, ενώ μετά την αντίστροφη μέτρηση και το άναμμα του δέντρου από το δήμαρχο Καλαμάτας, ακολούθησε συναυλία με τίτλο «Μέχρι το τέλος του κόσμου» με τους “Twoins", Γιάννη Τσότρα, Σταύρο Τσότρα και Αλεξάνδρα Θεογιάννη.
Όπως ήταν λογικό, το θέαμα εντυπωσίασε τους μικρούς παρευρισκομένους, που μετά παρατηρούσαν τον ουρανό που είχε γεμίσει χρώματα από τα πυροτεχνήματα που ρίχτηκαν.
Σειρά έχει αύριο το άνομα του δέντρου της παραλίας, στις 8.00 το βράδυ, ενώ οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από νωρίς το πρωί.
Ειδικότερα, στις 11.00 στην κεντρική πλατεία θα υπάρξουν δημιουργικά παιχνίδια από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ενώ στις 6.00 το απόγευμα θα γίνουν τα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού στο σταθμό του ΟΣΕ.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Video:  Χριστουγεννιάτικο δέντρο Καλαμάτας 2017 : https://youtu.be/DLoh00NZvgs  .-

*** "Αγριεύει" ξανά ο καιρός από σήμερα στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Σάββατο 9/12/2017 προβλέπεται άστατος.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες βραδινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη μέγιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ.

*** Παίρνει… ζωή και πάλι το κτήριο της "Ηλέκτρας" 
Θα λειτουργήσει ως κινηματοθέατρο και πινακοθήκη 
 Στο ζήτημα της ανακατασκευής του κτηρίου του κινηματογράφου «Ηλέκτρα» αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτης.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αλλαγή", Θόδωρος Μπρεδήμας, μετά και τα ιστορικά στοιχεία του κτηρίου που δημοσιεύτηκαν στο "Θάρρος", ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα σε παρεμβάσεις και ο χώρος να γίνει και πάλι αξιοποιήσιμος.
Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι ο φάκελος για τη χρηματοδότηση του έργου θα κατατεθεί το ερχόμενο διάστημα και προέβλεψε ότι οι σχετικές διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του 2018.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Δήμου Καλαμάτας, το κτήριο θα λειτουργήσει ως κινηματοθέατρο, ενώ ο εξώστης ως πινακοθήκη. Παράλληλα, θα υπάρξει πρόβλεψη για τη λειτουργία κυλικείου.
Σημειώνεται ότι το σχετικό πρόγραμμα χρηματοδότησης ανακοινώθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση και προβλέπει τη χρηματοδότηση σε ποσοστό 100% της ανακατασκευής δημοτικών κτηρίων που δε λειτουργούν.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις προηγούμενες ημέρες, από τις 8 Ιανουαρίου 2018 θα γίνονται δεκτές αιτήσεις χρηματοδότησης για την ανάδειξη «ξεχασμένων» ακινήτων που έχουν στην ιδιοκτησία τους οι Δήμοι στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΣΠΑ με τίτλο «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας».
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης: «Με το νέο πρόγραμμα χρηματοδοτούμε την αξιοποίηση του κτηριακού αποθέματος των Δήμων. Κτήρια που παρέμεναν αδρανή και επιβάρυναν οικονομικά τους δημότες θα μετατραπούν σε σημαντικές εστίες πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και σε νέες πηγές εσόδων για τους Δήμους. Πρόκειται για δράση που συνδυάζει αρμονικά τη διατήρηση και ανάδειξη των τοπικών εμβληματικών κτηρίων με την οικονομική ανάπτυξη, προσαρμοσμένη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής».
Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 50 εκατ. ευρώ και μέγιστη χρηματοδότηση είναι 2.500.000 ευρώ ανά πρόταση και μέχρι και το 100% του κόστους, ανάλογα με το είδος της αξιοποίησης.
Στόχος είναι να αξιοποιηθούν και να επανενταχθούν στον ιστό της πόλης για τουριστικούς, πολιτιστικούς σκοπούς αλλά και για επιχειρηματικές δραστηριότητες τα παλιά δημοτικά καταστήματα, όπως βιομηχανικά κτήρια, αποθήκες και σφαγεία, στεγασμένες στοές και αγορές, δικαστικά μέγαρα, δημοτικά λουτρά, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ακόμη και εγκαταλειμμένα «Ξενία» και νοσοκομεία και άλλα κτήρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας.
Κάθε Δήμος δύναται να υποβάλει μία και μοναδική πρόταση χρηματοδότησης για την ανακατασκευή, αναστήλωση αποκατάσταση και επανάχρηση του κτηρίου. Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στην Τρίπολη ο 26χρονος και η 23χρονη 
Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται μέχρι χθες το απόγευμα στην Εντατική Μονάδα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην Τρίπολη τα δύο νεαρά παιδιά από την Καλαμάτα που με διαφορά ελαχίστων ωρών έπεσαν θύματα τροχαίων  ατυχημάτων.
Η 23χρονη κοπέλα τραυματίσθηκε σοβαρά από αυτοκίνητο πάνω στη διάβαση πεζών, όταν επιχείρησε να διασχίσει το δρόμο το απόγευμα της Τρίτης, έξω από τον ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα. Ο οδηγός που την εγκατέλειψε παραδόθηκε την επόμενη ημέρα στην Αστυνομία.
Το 26χρονο αγόρι τραυματίσθηκε σοβαρά, όταν το μηχανάκι που οδηγούσε συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο στην οδό Παπαφλέσσα, που είναι προέκταση της Βασ. Γεωργίου, την Τετάρτη το πρωί.
Λόγω των σοβαρότατων τραυματισμών και των δύο άμεσα διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Τρίπολης.  Β.Β.

*** Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Πρώτα αναβάθμιση αεροδρομίου Καλαμάτας και μετά συζήτηση για ιδιωτικοποίηση ή μη» 
Την πρόθεση της κυβέρνησης να αναβαθμίσει το αεροδρόμιο Καλαμάτας στα επόμενα χρόνια και μετά να συζητηθεί αν θα παραμείνει δημόσιο ή θα ιδιωτικοποιηθεί, μετέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη Βουλή, απαντώντας στις αρχές του φθινοπώρου σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Μεσσηνίας, Δημήτρης Κουκούτσης.
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος, ανέφερε στη Βουλή: «Κατ’ αρχάς, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας δεν είναι στο ΤΑΙΠΕΔ. Ήταν στο ΤΑΙΠΕΔ και με κάποιον νόμο πήγε από το ΤΑΙΠΕΔ στην ΕΔΗΣ.ΑΕ. Στην ουσία, ποτέ δεν ήταν όλο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Ήταν κάποια δικαιώματα που βγαίνουν από την ιδιοκτησία.  Άρα, όπως έχω εξηγήσει, η διαφορά της ΕΔΗΣ.ΑΕ με το ΤΑΙΠΕΔ είναι η εξής: Ενώ ό,τι ήταν μέσα στο ΤΑΙΠΕΔ ήταν για πώληση, για να μειωθεί το χρέος, δεν ισχύει το ίδιο για την ΕΔΗΣ.ΑΕ. Εμείς διαπραγματευτήκαμε στο υπερταμείο – όπως το λέμε πιο λαϊκά – ότι η δουλειά του είναι να αυξήσει τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου, είτε είναι στα ακίνητα είτε είναι στις δημόσιες επιχειρήσεις, όπως είναι το αεροδρόμιο της Καβάλας, με ιδιωτικοποιήσεις ή άλλα μέσα.
Άρα, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξει η ΕΔΗΣ είναι να εξετάσει μια στρατηγική για όλα τα αεροδρόμια, όπως θα κάνει και για όλα τα λιμάνια, αν πάνε εκεί. Το πώς θα το κάνει αυτό εξαρτάται από το γενικό στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά και από τα επιμέρους στρατηγικά σχέδια που θα είναι σε κατώτερο επίπεδο.
Η δική μας άποψη, η άποψη της κυβέρνησης, είναι ότι έτσι και αλλιώς, είτε θέλουμε να ιδιωτικοποιηθούν είτε μόνο να αξιοποιηθούν, πρέπει πρώτα να γίνει μία αναδιάρθρωση, προκειμένου να είναι πιο ελκυστικά, είτε για να μείνουν στο Δημόσιο είτε για να πουληθούν».

*** Γιατί “Νέο Επιμελητήριο”; 
Φίλοι και φίλες, συνάδελφοι.
Στις 7-10 Δεκεμβρίου όπως ξέρετε γίνονται εκλογές στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας για την ανάδειξη νέας διοίκησης.
Το Επιμελητήριο είναι από τους πιο παλιούς οικονομικούς θεσμούς στη χώρα μας. Είναι ο δεύτερος θεσμός - πυλώνας της Δημοκρατίας μετά τον Δήμο. Είναι ένας από τους κύριους μοχλούς ανάπτυξης της περιοχής του.
Είναι όλα αυτά από το Σύνταγμα και τους νόμους που διέπουν την λειτουργία του.
Είναι όμως και στην πράξη έτσι;
Ανταποκρίνεται το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στον σκοπό και τη λειτουργία της φύσης του;
Εύκολα διαπιστώνει κανείς πως όχι, και αυτό είναι οφθαλμοφανές, όπως και ο καθένας μας άμεσα διαπιστώνει, ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας από υψηλός θεσμός της Δημοκρατίας, από κέντρο ανάπτυξης, από διαμορφωτής της οικονομικής πολιτικής έχει εκπέσει σε επίπεδα τοπικού συλλόγου, στην καλύτερη περίπτωση επαγγελματικού, δυστυχώς όμως συνήθως εξωραϊστικού συλλόγου.
Σαν νέος επαγγελματίας που είμαι, πιστεύω στην πρόοδο και στην ανάπτυξη. Αλλά η πρόοδος του καθενός μας στη δουλειά του, η ευημερία και η ευδαιμονία του, είναι συνάρτηση της γενικής επαγγελματικής προόδου και της ανάπτυξης όλων των επαγγελματικών δράσεων και της οικονομίας μας γενικότερα.
Σε αυτή την ανάπτυξη πρωταρχικό ρόλο οφείλουν να διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια της χώρας, και φυσικά στον νομό μας το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Σαν νέος επαγγελματίας έχω ένα όραμα:
-Θέλω ένα Επιμελητήριο-συμπαραστάτη που να νοιάζεται για τα επαγγελματικά μου προβλήματα
-Θέλω ένα Επιμελητήριο που να μου ανοίξει δρόμο ανάπτυξης της επιχείρησής μου
-Θέλω ένα Επιμελητήριο που να μου ανοίγει αγορές για να αναπτυχθώ
-Θέλω ένα Επιμελητήριο που να σκέπτεται, να διαβουλεύεται, να οργανώνει, να προγραμματίζει και να εισηγείται δράσεις ανάπτυξης κάθε οικονομικού τομέα ή θέματος του νομού μας
-Θέλω τέλος, ένα Επιμελητήριο πυλώνα και μοχλό ανάπτυξης της Μεσσηνίας και των επαγγελματιών με στόχο την αύξηση του οικονομικού επιπέδου και της ευημερίας μας
Πιστεύω ότι τα πιο πάνω μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αρκεί να τα θελήσουμε και να τα επιχειρήσουμε!
Η οικονομική ανάπτυξη είναι πρωτίστως δικό μας χρέος στην κοινωνία και τις οικογένειές μας και μπορούμε να κάνουμε πολλά για αυτό.
Φίλοι μου, σε λίγες ημέρες γίνονται εκλογές. Πολλά εξαρτώνται - εύκολα καταλαβαίνουμε το γιατί - από αυτές.
Αν συμφωνούμε στο όραμα της ανάπτυξης, αν θέλουμε ένα Επιμελητήριο θεσμό αναπτυξιακό, τότε πρέπει να έχουμε μια διοίκηση με το ίδιο όραμα και μπορούμε αυτό να το πετύχουμε
Είναι στο χέρι μας, είναι στην ψήφο μας.
Εύχομαι για όλους μας να ανατείλει μια καινούργια μέρα με μια νέα διοίκηση - μετά τις εκλογές.
Μια διοίκηση με τα οράματα μας.
Σας χαιρετώ
Με πίστη και ελπίδα
Σε καλύτερες ημέρες
*Ο Βαγγέλης Λαδάς είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας GreatWay που εδρεύει στην Καλαμάτα και εκπαιδευτικός σε σεμινάρια Ηλεκτρονικου Επιχειρειν - Internet Marketing & Social Media
Η GreatWay ιδρύθηκε από τον ίδιο το 2006 καιδραστηριοποιείται στο χώρο του Internet Consulting και του Web Design, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτρονικής προβολής και συνεχή υποστήριξη. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες της συμπεριλαμβάνουν κατασκευή Site και E-shop, customized Web Design, Search Marketing, Search Engine Optimization,email & sms marketing,Conversion Mining, Social Media Strategies, Web Applications και Web Hosting στους ιδιόκτητους διακομιστές της
.

*** Μειωμένα τα τροχαία το Νοέμβριο σε σχέση με πέρυσι 
Μειωμένα σε σχέση με πέρυσι εμφανίζονται το Νοέμβριο τα τροχαία ατυχήματα που καταγράφηκαν από τις υπηρεσίες της τροχαίας και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, το Νοέμβριο σημειώθηκαν 34 τροχαία ατυχήματα με παθόντες έναντι 46 τον ίδιο μήνα πέρυσι.
  Λιγότερα θανατηφόρα
Ειδικότερα σημειώθηκαν:
-4 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, έναντι 6 το Νοέμβριο του 2016
-3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 6 το Νοέμβριο του 2016
-27 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό έναντι 34 το Νοέμβριο του 2016.
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν καταγράφηκαν συνολικά 47 παθόντες (έναντι 59 το Νοέμβριο του 2016). Ειδικότερα καταγράφηκαν 6 νεκροί, έναντι 7 το Νοέμβριο του 2016, τρεις σοβαρά τραυματίες έναντι 7 το Νοέμβριο του 2016 και 38 ελαφρά τραυματίες έναντι 45 πέρυσι το Νοέμβριο.
Οι κυριότερες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν: Απόσπαση της προσοχής του οδηγού, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, παραβιάσεις σήμανσης, παραβίαση προτεραιότητας, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών και ολισθηρότητα οδοστρώματος.
  Παραβάσεις
Στο πλαίσιο των ελέγχων φέτος το Νοέμβριο συγκροτήθηκαν 462 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 12.410 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 189 παραβάσεις.
Το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.464 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν 1.726 για υπερβολική ταχύτητα, 205 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 151 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 29 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 171 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 3 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 19 για παραβίαση σηματοδότη, 108 για ΚΤΕΟ, 14 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 17 για αντικανονικούς ελιγμούς και 21 για αντικανονικό προσπέρασμα.  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Η Φάτνη στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 
Έτοιμη είναι η φάτνη στις καμάρες του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και θα κοσμεί τον ευρύτερο χώρο της κεντρικής πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου κατά τις ημέρες της εορτής των Χριστουγέννων και του Ιερού Δωδεκαημέρου. Η φάτνη θα φωτίζεται κατάλληλα κατά τις βραδινές ώρες. 

*** Περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ στη διάθεση των αγροτών 
Σύμφωνα με τον Β. Αποστόλου στις αρχές του 2018
  Την ιδιαίτερη σημασία των υπουργικών αποφάσεων που υπογράφτηκαν για τα Σχέδια Βελτίωσης, τις Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών και το Leader, αλλά και το γεγονός ότι τα μέτρα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής που ακολουθεί το ΥΠΑΑΤ, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.
Ειδικότερα, ανέφερε τα εξής:
«Την περίοδο αυτή υπογράψαμε τις υπουργικές αποφάσεις μέσω των οποίων δημιουργείται το πλαίσιο για μια μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στον αγροτικό τομέα και γενικότερα στην ελληνική ύπαιθρο. Ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε τους αναγκαίους πόρους που θα υποστηρίξουν την αναπτυξιακή αυτή προσπάθεια. Είναι μια στρατηγική επιλογή που υπηρετούμε με συνέπεια για να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητες που έχει ο αγροτικός χώρος.
Συγκεκριμένα, υπογράψαμε την υπουργική απόφαση για χρηματοδότηση με 315 εκατ. ευρώ των επενδυτικών σχεδίων βελτίωσης που θα υποβάλουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι, προκειμένου να κάνουν τις εκμεταλλεύσεις τους πιο σύγχρονες, πιο ανταγωνιστικές, πιο κερδοφόρες.
Επειδή η συνεταιριστική και εν γένει η συλλογική οργάνωση των αγροτών είναι ο μόνος δρόμος για να ενισχυθεί η παραγωγική βάση, δίνουμε κίνητρα προς αυτή την κατεύθυνση. Προχωράμε στην ενίσχυση των Ομάδων Παραγωγών και των Οργανώσεων Παραγωγών με ένα πρόγραμμα 25 εκατ. ευρώ που θα υποστηρίζει τη λειτουργία και τη δραστηριότητά τους.
Υπογράψαμε, επίσης, την υπουργική απόφαση για να ξεκινήσουν οι προκηρύξεις του Leader σε όλη την ελληνική ύπαιθρο και ειδικά στις περιοχές που υπάρχει ανάγκη να συγκρατήσουμε τον τοπικό πληθυσμό. Θα δοθούν συνολικά 380 εκατ. ευρώ, για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις που θα αξιοποιήσουν την τοπική παραγωγή, τους τοπικούς πόρους και τις ίδιες τις περιοχές αυτές.
Με λίγα λόγια, από την αρχή του 2018, περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ θα είναι στη διάθεση των αγροτών, των Ομάδων Παραγωγών, των ίδιων των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν μια μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια με τρεις άξονες: εκσυγχρονισμός και καινοτομία, συλλογική οργάνωση, συνολική στήριξη της υπαίθρου».

***  Ποια επιδόματα θα δίνει ο νέος ΟΓΑ 
Στο νέο ΟΓΑ που θα ονομάζεται σε λίγο διάστημα ΟΠΕΚΑ, θα ενταχθούν εκτός από τα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα ανασφάλιστων υπερήλικων που ήδη ανήκουν στην αρμοδιότητά του, αλλά και τα αναπηρικά επιδόματα.
Στόχος του ΟΠΕΚΑ, όπως έχει διαμηνύσει και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κα Φωτίου, είναι τα οικογενειακά επιδόματα να χορηγούνται πλέον κάθε μήνα.
Όπως είχε αναφέρει η κα Φωτίου: «Ο πολίτης για να έχει ηρεμία πρέπει να ξέρει ακριβώς πότε θα τα πάρει... θα θέλαμε σε μηνιαία βάση αντί για τρεις φορές το χρόνο...» είχε αναφέρει πριν από λίγο διάστημα.
Ο μεγάλος στόχος, όπως είχαν γράψει πρώτα τα dikaiologitika news, είναι επίσης να καταστεί εφικτό ο νέος ΟΓΑ να αναλάβει και τη λειτουργία του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Ειδικά τα 20 αναπηρικά επιδόματα που θα περάσουν στην ευθύνη του ΟΓΑ αφορούν περίπου 200 χιλ. δικαιούχους, ενώ υποβάλλονται κάθε χρόνο άλλες 20.000 αιτήσεις. Κοστολογούνται στα 120 εκατ. ευρώ το δίμηνο, ποσό που σημαίνει ότι σε ετήσια βάση προσεγγίζουν τα 720 εκατ. ευρώ.
Αν στο συγκεκριμένο ποσό προστεθούν τα 650 εκατ. ευρώ που είναι η ετήσια δαπάνη για τα οικογενειακά επιδόματα αλλά και το 1 δισ. ευρώ που πρόκειται να ανέλθει η δαπάνη για το ΚΕΑ, τότε ο ΟΓΑ είναι πιθανό από το 2019 και μετά να καλείται να διαχειριστεί σχεδόν 2,4 δισ. ευρώ ετησίως για να καλύπτει παροχές σε επιδόματα σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα ή με προβλήματα αναπηρίας…
Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού έχουν εντοπίσει προβλήματα που υπάρχουν στη βάση δεδομένων για τους δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων. Για το λόγο αυτό επιχειρείται να ολοκληρωθεί η μηχανογράφηση όλων των δεδομένων, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ταλαιπωρία των δικαιούχων. Η διοίκηση του Οργανισμού θεωρεί ότι για να επιταχυνθεί η διαδικασία, αλλά και για να γίνει πιο ποιοτική δουλειά, είναι απαραίτητη η πρόσληψη τουλάχιστον δέκα ειδικών στον τομέα της πληροφορικής.
Στο σκέλος αυτό εστιάζεται και η προσπάθεια να υπάρξει άμεση διασύνδεση του ΟΠΕΚΑ με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες που υπάρχουν στο Δημόσιο για τους δικαιούχους επιδομάτων. Η διασύνδεση, που έχει ήδη γίνει με την ΑΑΔΕ θα πρέπει να ολοκληρωθεί με το Δημοτολόγιο, την Αστυνομία και το Ληξιαρχείο, διαδικασία για την οποία δουλεύουν σε σταθερή βάση οι υπηρεσίες του Οργανισμού.

***  ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Πρωτοβουλία για την Ελλάδα που παράγει 
Κομβικό ρόλο στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας διεκδικεί η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η πρωτοβουλία 34 ελληνικών βιομηχανιών που στόχο έχει την προβολή της Ελλάδας που παράγει.
«Με συνολικό ετήσιο τζίρο που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ παραγωγή 2 δισ. τεμαχίων προϊόντων σε ετήσια βάση, περισσότερους από 2.500 κωδικούς στα ράφια ελληνικών και ξένων σουπερμάρκετ, 4.400 εργαζομένους και 64 μονάδες παραγωγής, όλες στην Ελλάδα, εκ των οποίων 12 από τις περιφέρειες της χώρας, η πρωτοβουλία των ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν συνασπιστεί γύρω από το ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στοχεύει να αναδείξει την αξία της ελληνικής επιχειρηματικότητας ως το πιο ορθολογικό παραγωγικό μοντέλο για τη δημιουργία μιας βιώσιμης οικονομίας, που θα οδηγήσει και στην έξοδο από το φαύλο κύκλο της ύφεσης» δήλωσε κατά τη διάρκεια παρουσίασης ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άγις Πιστιόλας, διευθυντής Μάρκετινγκ και Εξαγωγών της εταιρείας Αgrino.
Το «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» αποτελεί μία πρωτοβουλία ελληνικών παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERTA.Ε, που έχει ως σκοπό να παρέχει αξιόπιστη πιστοποίηση της αυθεντικής ελληνικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα.
Η Πρωτοβουλία έχει ήδη θεσμοθετήσει τη σήμανση «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», την οποία τα μέλη φέρουν πάνω στα 2 δισ. τεμάχια προϊόντων που παράγουν, ως σήμα αναγνωρισιμότητας της ελληνικής τους ταυτότητας προς τους καταναλωτές. Η σήμανση απονέμεται έπειτα από αυστηρή διαδικασία ελέγχου της Εταιρείας Ελέγχων & Πιστοποιήσεων Eurocert A.Ε.
«Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ελληνικότητας συμβάλλει στην ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικής ανάπτυξης διασφαλίζοντας, παράλληλα, μέσα από τον αξιόπιστο έλεγχο ότι κάθε εταιρεία- μέλος της κοινότητας πληροί συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια που σφραγίζουν την ελληνική της ταυτότητα» σημειώνει ο Αλέξανδρος Κουρής ιδιοκτήτη της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων που παράγει την μπύρα ΝΗΣΟΣ και γενικός γραμματέας της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια παρουσίασης, στόχος είναι η προβολή της Ελλάδας που παράγει και αυτό επιχειρείται να γίνει μέσω αναπτυσσόμενων παραγωγικών - μεταποιητικών επιχειρήσεων της ελληνικής αγοράς, οι οποίες επέλεξαν να διατηρήσουν το τρίπτυχο Παραγωγή, Βάση και Ιδιοκτησία στην Ελλάδα, επιστρέφοντας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία την προστιθέμενη αξία που δημιουργούν, συνεισφέροντας ουσιαστικά στη μείωση της ανεργίας και τη διατήρηση -και επανεπένδυση- του εθνικού πλούτου εντός συνόρων.
Οι φιλοδοξίες της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των παραγωγικών επιχειρήσεων, ελληνικής ιδιοκτησίας, η ανάδειξη της σημασίας των προϊόντων που δημιουργούνται, παράγονται και ανήκουν σε ελληνικές εταιρείες ως πηγές εθνικού πλούτου, αγαθά σύγχρονου πολιτισμού και πρεσβευτές της σημερινής παραγωγικής Ελλάδας ανά την υφήλιο αλλά και η προβολή της Ελλάδας μέσα από τις δραστηριότητες των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων.
Παράλληλα, η συμβολή στην άμεση μείωση του εμπορικού ελλείμματος, η εξασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού στη λειτουργία της αγοράς, καθώς και η ανάπτυξη συνεργασιών και κοινών προωθητικών πρωτοβουλιών μεταξύ των παραγωγικών επιχειρήσεων, ελληνικής ιδιοκτησίας.
Ήδη οι εταιρείες-μέλη ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ έχουν εγκαινιάσει την κοινή παρουσία τους σε εμπορικές εκθέσεις, ενισχύοντας την προβολή των ελληνικών προϊόντων σε ένα ευρύ κοινό, έχουν ανοίξει κανάλια ανταλλαγής τεχνογνωσίας και δημιουργούν σταδιακά ένα πλαίσιο κοινής αντιμετώπισης προκλήσεων και αναζήτησης ευκαιριών, ιδιαίτερα στη διεθνή αγορά.
Στην Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν ήδη οι εταιρείες: AGRINO, ΕΨΑ, ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, ΛΟΥΞ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΖΑΓΟΡΙ, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, ΒΙΚΟΣ, ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΙΝΑΚΗ, BRAVA, ΕΖΑ, EYBOΪKH ZYMH, ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ, SKAG, ΚΥΚΝΟΣ, HELLAS FROST, PETROU NUTS, ΠΑΚΟ, CAPTAIN’S, ΒΙΟΛΑΝΤΑ, ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ENDLESS-ΕΥΡΩΧΑΡΤΙΚΗ, THE WRITING FIELDS, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ, AΥΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ, ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ, GALENICA, CAMPER-GAZ, ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ, ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ, CRETANOLIVEMILL.

***  3 άτομα πωλούσαν παράνομα παροχές συνδρομητικών καναλιών 
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, (3) ημεδαποί - 46χρονος και δύο γυναίκες 45 και 72 ετών, για απάτη κατ’ εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος δεν συνελήφθη, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.
Ειδικότερα στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αντιμετώπιση του φαινομένου της «πειρατείας», διαπιστώθηκε ότι χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης διαφήμιζε και διέθετε παράνομα προς τρίτους, έναντι αμοιβής, προστατευόμενα συνδρομητικά κανάλια.
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν (3) νόμιμες συνδέσεις με συνδρομητικό κανάλι, που άνηκαν στους συλληφθέντες, το περιεχόμενο των οποίων αναμεταδιδόταν παράνομα, έναντι αμοιβής.
  Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών και πρωινές ώρες της 05-12-2017, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση με συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.
Από νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, στο νομό Μαγνησίας, διακριβώθηκε ότι μέσω των (3) νόμιμων συνδέσεων - συνδρομών, γινόταν παράνομη αναμετάδοση του περιεχομένου τους.
Μάλιστα όπως προέκυψε από την προανάκριση, τη διαχείριση των συνδέσεων, με σκοπό την παράνομη αναμετάδοση του περιεχομένου, είχε αναλάβει ο 46χρονος μη συλληφθείς ημεδαπός, που διαμένει σε χώρα του εξωτερικού.
Παράλληλα κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε ψηφιακός δέκτης, τροποποιημένος και προγραμματισμένος, ώστε μέσω αυτού να επιτυγχάνεται η παράνομη θέαση και άλλων συνδρομητικών προγραμμάτων.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία.
Το πειστήριο που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
·            Τηλεφωνικά: 11188
·            Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
·            Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
·            Μέσω twitter: @CyberAlertGR

*** Ανοιχτό Θέατρο στο Δήμο Καλαμάτας 
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου, χωρητικότητας περίπου 2.000 θεατών, θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου 2018.
Σύμφωνα με τη μελέτη, το Ανοιχτό Θέατρο χωροθετείται στο φυτώριο του Δήμου Καλαμάτας (συμβολή της οδού Σπάρτης και της παλιάς εθνικής οδού προς Σπάρτη, βορειότερα της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας) και το κοίλο θα είναι στραμμένο προς το Κάστρο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 998.000 ευρώ.  Α.Π. 

***  Ορκωμοσίες στα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Καλαμάτας 
Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν ορκωμοσίες σε όλα τα Τμήματα του ΤΕΙ Πελοποννήσου, ενώ τη μεθεπόμενη τη σκυτάλη των ορκωμοσιών θα πάρει η Πανεπιστημιακή Σχολή Καλαμάτας.
Ειδικότερα, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα λάβουν το πτυχίο τους προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί αλλά και διδακτορικοί.
Η πρώτη ορκωμοσία αφορά στους αποφοίτους του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και θα ξεκινήσει στις 2.00 μετά το μεσημέρι. Στις 3.00 θα ακολουθήσει εκείνη για τους αποφοίτους του Τμήματος Φιλολογίας, με τις δύο ορκωμοσίες να πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο της Σχολής. Π.Μπ.

***  Ιλαρά: Στα 112 τα κρούσματα στην Πελοπόννησο, κανένα νεώτερο στη Μεσσηνία 
Συνεχώς αυξάνονται τα κρούσματα ιλαράς στην Πελοπόννησο, με τη Μεσσηνία ευτυχώς να βρίσκεται στην αρνητική πλευρά του δείκτη. Εκτός από το ένα και μοναδικό κρούσμα που καταγράφηκε το Σεπτέμβριο, δεν έχει υπάρξει άλλο.
Στη Διεύθυνση Υγείας Μεσσηνίας και συγκεκριμένα, στο Τμήμα Εμβολίων, καθημερινά καταφτάνουν αρκετοί γονείς με παιδιά, αλλά και ενήλικες, για να εμβολιασθούν, με την αγορά δυστυχώς ακόμα να έχει περιορισμένη διαθεσιμότητα σε εμβόλια.
Μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα είχαν καταγραφεί συνολικά 690 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Ν. Ελλάδα. Αφορά, κυρίως, μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά, καθώς και άτομα 25-44 ετών από το γενικό πληθυσμό που είναι επίνοσα στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.
Στη χώρα μας καταγράφηκαν δύο θάνατοι, με τον τελευταίο να αφορά έναν 17χρονο τσιγγάνο στο Νοσοκομείο Πατρών.
  Μεσσηνία
Τις προηγούμενες μέρες κινητή ομάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησε στη Μεσσηνία σε εμβολιασμό παιδιών στα Δημοτικά Σχολεία Ασπροχώματος και Άριος, καθώς και στον καταυλισμό τσιγγάνων στην Αγία τριάδα.
Από την πλευρά της η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας τις επόμενες ημέρες και πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, θα προχωρήσει στον εμβολιασμό παιδιών στο σχολείο των Αρφαρών.
Παράλληλα, σε όσους καταφτάνουν στο ιατρείο της Διεύθυνσης Υγείας γίνεται το εμβόλιο από τη διαθεσιμότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Πάντως, στην αγορά και της Καλαμάτας η διαθεσιμότητα σε εμβόλια ιλαράς είναι ακόμα περιορισμένη, με τη μία εταιρεία να έχει εφοδιάσει φαρμακεία με ορισμένα εμβόλια και με τη δεύτερη να έχει ενημερώσει ότι θα μπορέσει να διαθέσει από το νέο έτος.
  112 στην Πελοπόννησο
Το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει ότι ο χρόνος επώασης της ιλαράς είναι 7-21 ημέρες και μεταδίδεται από άτομο σε άτομο αερογενώς, με σταγονίδια και με άμεση επαφή με ρινικές ή φαρυγγικές εκκρίσεις ασθενών. Ο ιός της ιλαράς μπορεί να παραμείνει σε μολυσμένες επιφάνειες και στον περιβάλλοντα χώρο (σε σταγονίδια) μέχρι 2 ώρες μετά την αποχώρηση του ασθενούς.
Επίσης, σημειώνεται ότι τα κρούσματα ιλαράς εμφανίζονται συνήθως στο τέλος του χειμώνα και τις αρχές της άνοιξης και η νόσος είναι πιο σοβαρή σε βρέφη και ενήλικες κυρίως λόγω επιπλοκών.
Από τα 690 κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, τα 628 (91%) ήταν ελληνικής υπηκοότητας (507 ήταν Έλληνες Ρομά, και 121 ανήκαν στον γενικό πληθυσμό) και 62 (9%) αλλοδαπής υπηκοότητας.
Στην Πελοπόννησο έχουν καταγραφεί συνολικά 112 κρούσματα και συγκεκριμένα Μεσσηνία 1, Αργολίδα 21, Κορινθία 66, Αρκαδία 1, Λακωνία 23.    Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Απλώς δηλώνεις «δημοσιογράφος» 
Δυστυχώς, από τα μεγαλύτερα ελλείμματα της κοινωνίας μας είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, και μαζί με όλα τα υπόλοιπα δεινά της εποχής δημιουργούν μια εκρηκτική και άκρως επικίνδυνη κατάσταση.
Ο καθένας, χωρίς καμία επίπτωση, μπορεί να γράψει και να πει ό,τι θέλει.
Ιδιαίτερα, έχει παραγίνει το κακό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αλλά για κανέναν, ό,τι και αν αυτός γράψει, δεν υπάρχει τιμωρία. Άλλωστε, από ποιον;
Πολλοί έχουν αναγάγει, ιδιαίτερα το facebook, σε ιδιωτικό τους Μέσο Ενημέρωσης και προβολής και θεωρούν ότι… ενημερώνουν τον κόσμο.
Ή, ακόμα χειρότερα, δημιουργούν μια σελίδα ή ένα μπλογκ και γράφουν ό,τι θέλουν.
Κάποια στιγμή, όμως, πρέπει να υπάρξει και έλεγχος και τιμωρία! Μόνο έτσι θα προστατευθεί η κοινή γνώμη.
Ιδιαίτερα το επάγγελμα του δημοσιογράφου είναι ό,τι πιο «χύμα» υπάρχει στη χώρα μας. Απόλυτα ανεξέλεγκτο! Απλώς δηλώνεις «δημοσιογράφος» και όποιον πάρει ο… χάρος!     Β.Β. 

***  «Κονόμησε» το κυλικείο του νέου Δημαρχείου 
Μπορεί το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας να λειτουργεί μόλις λίγους μήνες, όμως πριν από μερικές μέρες είχαμε την πρώτη αποχώρηση.
Ειδικότερα, πλέον το κτήριο παραμένει χωρίς κυλικείο, αφού, όπως μάθαμε, η μειωμένη κίνηση έκανε τον ενοικιαστή να αφήσει την επιχείρηση.
Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες μας, αναμένεται να βγει σε διαγωνισμό άμεσα η διαχείριση του κυλικείου.
Πάντως, καλό θα ήταν στο Δήμο να σκεφτούν έναν τρόπο να μεγαλώσει ο χώρος ή να μεταφερθεί σε άλλο σημείο του κτηρίου, αφού μετά βίας χωρούσαν δύο πελάτες, ενώ δεν υπήρχε καθόλου χώρος για τραπεζοκαθίσματα πέραν του αυλείου χώρου.  Π.Μπ. 


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΧΘΕΣ Παρασκευή 08-12-2017 για  την  Euroleague  στο Ευρωμπάσκετ
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ -ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  100-81, (50-44) .- ^
Τα δεκάλεπτα : 29-23 , 21-21, 24-18 , 26-19 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΡΕΑΛ  Μαδρίτης κ.α.72-72 , (34-30) .- ^
Παράταση : 92-83  .- ^
Τα δεκάλεπτα : 18-8 , 16-22 , 22-17 ,16-25 , Ο.Τ. 17-11 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 18-6, 34-30, 56-47, 72-72 κ.α., 92-83 παρ.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 12, Σπανούλης 7 (1), Μιλουτίνοφ 12 (7ριμπ.), Στρέλνιεκς 15 (1), Πρίντεζης 21 (1τρ., 7ριμπ.), Παπανικολάου 14 (3), Μάντζαρης, Ρόμπερτς 4, Γουίλτζερ 2, Τόμπσον 5 (6ριμπ.).
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Κοζέρ, Ραντλ 3 (1), Ρούντι 3 (1/5τρ.), Ράντοντσιτς, Ντόντσιτς 33 (4/9τρ.), Ματσιούλις, Ρέγες 4, Καμπάτσο, Κάρολ 24 (4/10τρ.), Ταβάρες 8, Τόμπκινς 6 (10ριμπ.), Τέιλορ 2.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ  68-83 , (38-39) .- ^
Τα δεκάλεπτα :28-22 , 10-17 , 13-25 , 17-19 .- ^
  ***  Στο  Ευρωμπάσκετ
αποτελέσματα και αγώνες Ελληνικών ομάδων:

  Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : με
1.- 13-10-2017 , ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήττα 98-71 εκτός .-
2.- 19-10-2017  ,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ Γερμανίας  νίκη 93-83 εντός .-
3.-25-10-2017  ,ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήττα 61-83 εκτός .-
4.- 27-10-2017 ,  ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ νίκη 70-68 εντός .-
5.-02-11-2017  , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Ισπανίας ήττα  85-84 εκτός
6.- 10-11-2017 , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ  νίκη  70-62  εκτός .-
7.- 14-11-2017 , ΚΙΜΚΙ   93-65  νίκη  εντός .-
8.- 16-11-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   82-81 νίκη εκτός
9.- 24-11-2017 , ΡΕΑΛ Μανδρίτης  82-80 νίκη εντός
10.-01-12-2017 , ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΓΑ  82-71 νίκη εντός
11.-07-12-2017 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  80-74 ήττα , εκτός
12.-15-12-2017 , ΜΙΛΑΝΟ      εντός
13.- 19-12-2017 , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α.    εντός
14.- 21-12-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ    εκτός
15.- 28-12-2017 , ΒΑΛΕΝΘΙΑ       εκτός

 Ο  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  :με 
1.-12/10/2017 , ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 75-64 νίκη εντός .-
2.-20-10-2017 ,  ΟΥΝΙΚΑΧΑ Μάλαγα  80-75 νίκη εντός .-
3.-24-10-2017  , ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. 69-68 νίκη εκτός .-
4.-26-10-2017  , ΚΙΜΚΙ Μόσχας 92-75 νίκη εντός .-
5.-03-11-2017   , Μπαρτσελόνα  73-51 ήττα  εκτός .-
6.- 10-11-2017 ,  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ   70-66 ήττα  εντός .-
7.- 15-11-2017 , ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ παρατ. 90-83 νίκη κ.α.75-75 εκτός .-
8.- 17-11-2017 , ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ  85-59  νίκη  εντός
9.- 23-11-2017  ,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ   86-85 νίκη  εκτός
10.- 30-11-2017 ,ΒΑΛΕΝΘΙΑ      72-64 νίκη  εκτός
11.-08-12-2017 , ΡΕΑΛ Μ.   98-92  παρατ. νίκη  εντός κ.α .72-72 .-
12.- 14-12-2017 , ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ    εκτός
13.- 20-12-2017 ,  ΤΣΣΚΑ    εντός
14.- 22-12-2017 , ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ   εκτός
15.- 28-12-2017 , ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ   εκτός

***  Σάββατο   09-12-2017   για την Σούπερ Λίγκα Super League στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  : 14η  αγωνιστική
ΑΕΛ  ΛΑΡΙΣΣΑ-ΞΑΝΘΗ  1-0  , (0-0) .- ^
Τα  γκολ : 90΄ Κρίσμαν .-
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  2-1 , (1-0) .- ^
Τα  γκολ : 29΄ Σπιριδόνοβιτς , 54΄Κοροβέσης ,82΄  Γκουϊχοάτα . -^
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  1-4 , (1-1) .-^
Τα  γκολ : 6΄ , 62 ΄ Κ. Φουρτούνης , 27΄ αυτογκόλ Ένγκελς , 66΄Ανσαριφάρντ , 90+1΄ Ντούρντεβιτς , .-^
Κυριακή 10-12-2017  :
Απόλλων Σμύρνης -Αστέρας Τρίπολης  1-2 .-
{20΄Ν. Καλτσάς, 51΄Χ. Αλμπάνης ,70΄Μ. Μανιάς ,  }.-
ΠΑΣ  Γιάννινα-Λαμία 1964
Ατρόμητος Αθηνών -Λεβαδειακός
ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣΑ
ΑΕΚ Αθηνών -ΑΟ. Κέρκυρα

*** Για την  Football League - Β΄Εθνικής στο Ελληνικό ποδόσφαιρο για την 7η αγωνιστική :
Σάββατο 09-12-2017 :
ΟΦΗ-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  1-2 , (0-1) .-^ {4΄ Φωτάκης, 50΄Μακρυδημήτρης , 55΄Κουσκούνας .-).-
Κυριακή 10-12-2017 :
Χανιά/Κισσαμικός-ΑΕ. Σπάρτης  0-1   ,(0-1) .-
Απόλλων Πόντου -Καλλιθέα   1-0  ,(1-0) .-
Τρίκαλα 1963-Απόλλων Λάρισσας   3-1   ,(1-1) .-
Πανσερραϊκός-Βέροια    1-0  ,(1-0) .-
Αιγινιακός-ΑΕ. Καραϊσκάκης  1-0   ,(0-0) .-
Αναγέννηση Καρδίτσας -Αχαρναϊκός  3-0  α.α.  .- ^
Παναιγιάλειος -Εργοτέλης   0-0  ,(0-0) .-
Δόξα Δράμας -Άρης Θεσσαλονίκης    1-1  ,(1-0)  .-

***  Γ΄ εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο στον 5ο  όμιλο  :  9η  αγωνιστική :
Κυριακή 10-12-2017 : 9η αγωνιστική
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ-ΑΧΑΪΚΗ
ΔΙΑΔΟΡΑΣ ΒΡΑΧΑΙΪΚΩΝ - ΠΣ. Η  ΚΑΛΑΜΑΤΑ   0-1 , (0-1) .-
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ -ΛΕΟΝΙΔΙΟ   1-0  ,(1-0) .-
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ  1-0 .- ^
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ-ΠΑΛΛΙΞΟΥΡΙΑΚΟΣ

Σάββατο 09-12-2017 :Γ΄ ΕΘΝΙΚΉ στο ποδόσφαιρο :
Απόλλων Παραλιμνίου-Μ.Αλέξανδρος Ξηροποτάμου  2-0 .-^ (1ος όμιλος)
2ος όμιλος:
Αγροτικός Αστέρας-Μακεδονικός  0-2  .- ^
Ηρακλής 1908-Α.Ε. Αλεξάνδριας  2-0 .- ^
Καμπανιακός-Εδεσσαϊκός  1-2 .- ^
Λαγκαδάς -Άρης Παλαιοχωρίου  1-1 .-^
Βόλος Ν.Π.Σ.-Α.Π.Ο.Κ Βελούχι   5-1 .- ^ (4ος όμιλος)

Κυριακή 10-12-2017 :
Πανθηραϊκός-Παναργιακός   1-2 .-^  (7ος όμιλος
1ος όμιλος :
Νέστος Χρυσούπολης -ΑΣ.Ελπίς Σκουτάρεως   0-1   , (0-1) .-
Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου-Ορφέας Πούμα Ξάνθης
Α.Ε. Διδιμοτείχου-Άρις Αβάτου
Μ. Αλέξανδρος Καρπερής-Α.Ο. Καβάλας
Αετός Ορφανού-Δόξα Προσκυνητών
2ος  όμιλος  :14η αγωνιστική
Μ. Αλέξανδρος Τρίκαλα-Α.Ο. Καρδιάς
Αλμωπός Αριδέας-Κιλκισιακός
Νάουσα-ΑΕ. Καρίτσας
3ος όμιλος : 12η αγωνιστική
Θεσπρωτός-Πανευκάδιος
Α.Ε. Λευκίμης-Καστοριά   2-0  ,(1-0) .-
Τιλικράτης 2014-Εθνικός Φιλιππιάδας   2-0  , (2-0).-
Δόξα Κρανούλας-Μακεδονικός Φούφα
Νέος Αμφίλοχος-Αστέρας Παραποτάμου
Σκουφάς Κομποτίου-ΑΕΠ Καραγιαννίων
4ος  όμιλος :
ΑΟ. Σελάνων -Οπούντθος Μαρτίνου
Ρήγς Φεραίος-Α.Ο. Αχιλέας Φαρσάλων  0-0  ,(0-0) .-
Αστέρας Ιτέας-Α.Ο. Θήβα
Αμβρυσσέας Διστόμου-Αλμυρός
ΔηγενήςΝεοχωρίου-Νίκη Βόλου
6ος  Όμιλος  :
Ιωνικός Νίκαιας-ΑΠΟ Κερατσίνι 1-0  ,(1-0).-
Προοδευτική-ΑΟ. Λουτράκι    0-0 ,(0-0) .-
Α.Ο. Ζευγολατιού-Ρόδος
Εθνικός Πειραιώς-Πέλοπας Κιάτου  1-0  ,(1-0).-
Διαγόρας -Ενωση Πανασπροπυργιακού Δόξα   0-0 ,(0-0).-
7ος  όμιλος :
Θύελλα Ραφήνας-Ταμυναϊκός Αλιβερίου   0-0 , (0-0) .-
Διαγόρας Αγίας Παρασκευής-Αιολικός
Άχτιτος Σπάτων-Χαλκίς Α.Ο.
Ερμής Κιβερίου-Τρίγλια Ραφήνας Α.Ο.
8ος  όμιλος :
Ηρόδοτος-Ατσαλένιος   0-0 ,(0-0) .-
Άγιος Ιερόθεος-Ερμής Ζονανιών  1-0 ,(0-0) .-
Ηλισιακός -Παλαιόχωρα   1-0 ,(1-0) .-
Ο.Φ. Ιεράπετρας-Αιγάλεω Αθηνών     ,(0-0) .-
Α.Ε. Μυλοποτάμου-Κηφισιά Α.Ε.  0-0  ,(0-0).-

*** Για το ποδόσφαιρο U20  Super League 14η αγωνιστική :
Σάββατο 09-12-2017 :
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ   4-3 .- ^
ΑΕ ΛΑΡΙΣΣΑ-ΞΑΝΘΗ   0-3 .-^
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Α. -ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ   3-1 .- ^
Κυριακή 10-12-2017 :
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  1-2 .- ^
ΑΕΚ Α.-ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ   7-2 .-^
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ    0-2 .-^
ΠΑΟΚ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   0-1 .-^
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ -ΛΑΜΙΑ   1-1 .- ^

*** Στο ελληνικό ποδόσφαιρο Γυναικών SUPER LEAGUE  6η αγωνιστική :
Κυριακή 10-12-2017 :
Άρης Θεσσαλονίκης - ΟΦΗ   6-0 ,(4-0) .-
Τρίκαλα-ΑΕ. Λάρισσα
Φαίδων Άργους - Μεσσολόγγι
Βόλος 2004-Ατρόμητος Αθηνών   0-1 ,(0-1) .-
Αμαζόνες Δράμας-ΠΑΟΚ
Ελπίδες Καρδίτσας 94-Οδυσσέας Γλυφάδας

***  Για την Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ για την 8η  αγωνιστική :
Σάββατο 09-12-2017 :
ΡΕΘΥΜΝΟ-ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ Πατρών  82-78 .-^
ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΥΜΗ   60-71 .- ^
ΚΟΡΟΙΒΟΣ Αμαλιάδας-ΠΑΟΚ Θεσσαλ.  89-91 .-^
ΛΑΥΡΙΟ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  83-73 .-^
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου-Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΣΑΣ/ΦΑΡΟΣ  94-74 .- ^
Κυριακή 10-12-2017 :
ΑΡΗΣ Θεσσαλ. -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΑΕΚ Αθηνών-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς

*** Για την Α2 στο ελληνικό μπάσκετ 9η  αγωνιστική : Σάββατο 09-12-2017:
ΕΡΜΗΣ Αγιάς-Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ   77-58 .-^
ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΔΟΥΚΑΣ   104-72 .-^
Α.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ -ΑΠΟΛΛΩΝ Πάτρας  92-93 .-^
ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλ.-ΔΟΞΑ Λευκάδας  75-77 .-^
ΜΑΡΟΥΣΗ-ΕΘΝΙΚΟΣ Πειραιώς 66-61 .-^
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ-Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ   79-65 .-^
Α.Ε. ΛΑΡΙΣΣΑ-ΨΥΧΙΚΟ  54-66 .- ^
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ Τρίπολης-ΑΜΙΝΤΑΣ  67-75 .-^
13-12-2017 για 7η αγωνιστική :
ΧΟΛΑΡΓΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ Πειραιώς
13-12-2017  για την 6η αγωνιστική :
ΑΜΥΝΤΑΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης

*** Για την Α1 στο Ελληνικό Γυναικείο  Μπάσκετ για την 8η αγωνιστική
Κυριακή 10-12-2017 :
ΠΡΩΤΕΑΣ Βούλας-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  73-46 .-^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς
Α.Ο.ΔΑΦΝΗΣ Αγίου Δημητρίου-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Βόλου  77-62.-^
ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Συκεών -ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ Καλλιθέας
ΦΑΡΟΣ Κερατσινίου-ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  74-51 .- ^
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΝΙΚΗ Λευκάδας

*** Για το κύπελλο Ελλάδας Τελικός στο Μπάσκετ :
17-Φεβρουαρίου 2018 :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς-ΑΕΚ Αθηνών

*** Για  την Α1 στο ελληνικό Βόλεϊ ανδρών για την 7η αγωνιστική :
Σάββατο 09-12-2017 :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΕΘΝΙΚΟΣ Πειραιώς  0-3 .- ^ σετ
ΕΘΝΙΚΟΣ Αλεξανδρούπολης-ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ  2-3 .- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ Θεσσαλονίκης-Α.Ο. ΚΗΦΙΣΣΙΑΣ  3-1 .- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-3 .- ^
Κυριακή 10-12-2017 :
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ-ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης
ΝΙΚΗ Αιγινίου-ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

*** Για την Α1 στο γυναικείο Βόλεϊ για την 9η  αγωνιστική :
Σάββατο 09-12-2017 :
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΙΑΣ Ευόσμου   3-0 .- ^ σετ
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Αξιού-ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης  3-0 .-^
Κυριακή 10-12-2017 :
ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΝΑΞΙΑΚΟΣ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-Α.Ο. ΘΗΒΑΣ
Α.Ο.Φ.ΠΟΡΦΥΡΑΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ Κηφισιάς

*** Για το Χάντμπολ Α1 για την 3η αγωνιστική :
Σάββατο 09-12-2017 :
ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ Έδεσσας-Α.Σ.Ε. ΔΟΥΚΑΣ  27-27  .- ^
ΦΙΛΛΙΠΟΣ Βέροιας-ΑΕΚ Αθηνών  18-28 .- ^
Γ.Σ.ΔΡΑΜΑΣ 86-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ   32-21 .-^
Κυριακή 10-12-2017 :
Γ.ΑΣ. Καματερό-Π.Α.Σ. Φοίβος Συκεών  9-9 .-
Ολυμπιακός-Ξάνθη   14-6 .-

***  Οι αγώνες ποδοσφαίρου του Σαββατοκύριακου στα γήπεδα της Μεσσηνίας 
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Κρίσιμα ματς σε Πύργο Τριφυλίας, Διαβολίτσι
Με δύο κρίσιμα ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, ο ουραγός Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας φιλοξενεί τον Απόλλωνα Καλαμάτας, ενώ ο φορμαρισμένος ΑΟ Διαβολιτσίου αντιμετωπίζει την Αναγέννηση Παραλίας.
  ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.   1-6 .- ^
«Σεφτέ» στις νίκες θέλει στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμάτας ο Μιλτιάδης  Πύργου Τριφυλίας,  για να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο τεχνικός της τριφυλιακής ομάδας Παναγιώτης Κάππος και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν πως έχουν δύσκολο έργο, αλλά είναι αποφασισμένοι να κάνουν ένα ξεκίνημα. Δεν αποκλείεται να λείψουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές (κυρίως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).
Στην Καλαματιανή ομάδα τώρα, ο προπονητής Τάκης Σακελλαρόπουλος και οι συνεργάτες του Θανάσης Τσούκλερης, Θεόδωρος Σακκάς μπορούν να υπολογίζουν  στα πλάνα τους στην παρουσία και του Νίκου Περιβολάρη (εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί).
Αμφίβολη δε είναι η συμμετοχή του Δημήτρη  Τσουλάκου (στρατευμένος), ενώ νοκ άουτ παραμένει ο Αλκίνοος Μιχαλόπουλος (ταλαιπωρείται από τραυματισμό). Ο Απόλλων Καλαμάτας θέλει επιστροφή στις επιτυχίες (μετά τις ήττες από Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων και Εθνικό Μελιγαλά), παραμένοντας έτσι στην πρώτη τετράδα της κατάταξης.
  ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡ.  5-0 .- ^
Na συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα θα επιδιώξει κόντρα στην Αναγέννηση Παραλίας ο ΑΟ Διαβολιτσίου για να εδραιωθεί στην τρίτη θέση. Ο προπονητής Κώστας Παλαμάρας αναμένεται να έχει όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
Χωρίς τους Στάθη Τσουλάκο (τραυματίας), Χρήστο Μαραβέλα (τιμωρημένος) θ’ αγωνιστεί η Αναγέννηση Παραλίας. Ο τεχνικός Κώστας Στυλιανόπουλος και ο συνεργάτης του Κώστας Καραμπάγιας προβληματίζονται για τη συμμετοχή των Γιώργου Χριστόπουλου, Βαγγέλη Ταμπάκη (κτύπησαν στο τοπικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας).
Η «Μπάρτσα» θα προσπαθήσει να κάνει αξιόλογη εμφάνιση και ό,τι βγει.
Αναλυτικά τα σημερινά ματς της Α΄ Τοπικής με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – Απόλλων Καλαμάτας  1-6 .- ^
: Ηλ. Ρέκκας, Ευστ. Ζαρακοβίτης, Απ. Καυκάς
Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – Αναγέννηση Παραλίας  5-0 .-^
: Γ. Κουτσαναστάσης, Αν. Τσουκάλη, Κ. Αντωνόπουλος.
   Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 10 αγώνες)
1. Πάμισος Μεσ.         33-8     28
2. Θουρία        21-5     24
3. ΑΟ Διαβολιτσίου    11-5     21
4. Απόλλων Καλ.        20-7     20
-. Κυπαρισσία 20-8     20
-. Ανδρούσα    12-8     20
7. Εθνικός Μελ.          11-6     17
8. Τ. Άγρας      17-11   16
9. Εράνη Φιλ.  18-17   13
10. Σπερχογεία            10-11   11
11. Ομόνοια    14-14   10
12. ΑΟ Φαραί 8-9       9
13. Ολυμπιακός Καλ. 5-27     7
14. Ασπρόχωμα          7-21     5
15.  Αναγέννηση Παρ.            5-34     4
16. -. Μιλτιάδης          7-28     1
  A1 KATHΓΟΡΙΑ
Με τρεις ενδιαφέρουσες συναντήσεις ανοίγει η αυλαία της 11ης αγωνιστικής
Τρεις ενδιαφέρουσες συναντήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας.
Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός Ανάληψης υποδέχεται τον δεύτερο της κατάταξης Δωριέα Δωρίου, ο φορμαρισμένος ΑΟ Μεθώνης αντιμετωπίζει την ΑΕ Αβίας, ενώ η ΑΕ Γαργαλιάνων «κοντράρεται» με τον Παπαφλέσσα Χώρας στο τριφυλιακό ντέρμπι.
  ΑΝΑΛΗΨΗ – ΔΩΡΙΟ  3-1 .- ^
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στον Δωριέα Δωρίου ο Ολυμπιακός Ανάληψης, συνεχίζοντας έτσι την ανοδική του πορεία.
Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» της Ανάληψης Δημήτρης Αναστασόπουλος  προβληματίζεται για τη συμμετοχή ορισμένων ποδοσφαιριστών (κυρίως  λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).
Στην ομάδα του Δωρίου τώρα, ο προπονητής Σωτήρης Μπουραντώνης δε θα έχει στη διάθεσή του τους Ηλία Φλέσσα, Βασίλη και Χαράλαμπο Κοντοθανάση, Γιάννη Κατσίβα (τέθηκαν εκτός ομάδας).
Ο Δωριέας Δωρίου θέλει βαθμό ή βαθμούς για να παραμείνει στη δεύτερη θέση της κατάταξης.
  ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ – ΑΕ ΑΒΙΑΣ   0-1 .- ^
Χωρίς τον Βασίλη Κοσυφολόγο (τιμωρημένος) υποδέχεται την ΑΕ Αβίας ο ΑΟ Μεθώνης που βλέπει μόνο νίκη  για να παραμείνει στην προνομιούχο τριάδα του βαθμολογικού πίνακα. Μία σημαντική απουσία έχει και η ομάδα του Κάμπου και είναι εκείνη το Λεωνίδα Λυκουρέζου (τιμωρημένος). Ο προπονητής Διονύσης Πουλής και οι ποδοσφαιριστές του στοχεύουν σ’ ένα θετικό αποτέλεσμα, πλησιάζοντας  έτσι το γκρουπ των πρωτοπόρων της Α1 Τοπικής κατηγορίας.
  ΑΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ – ΧΩΡΑ     -
Μονόδρομος είναι η νίκη για την ΑΕ Γαργαλιάνων στο τριφυλιακό ντέρμπι με τον Παπαφλέσσα Χώρας, για να ξεφύγει  από την επικίνδυνη ζώνη. Ο προπονητής Δημήτρης Λίτσας (κάθισε παλιότερα στον πάγκο του Παπαφλέσσα Χώρας) δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Νίκο Κόλλια (αποβλήθηκε στον προηγούμενο αγώνα με τον Δωριέα Δωρίου).
Ενισχυμένη με τον Γιώργο Σκουφάκη (εξέτισε την ποινή του) θ’ αγωνιστεί η ομάδα  της Χώρας. Ο τεχνικός Λάκης Σπάλλας και οι ποδοσφαιριστές  του θέλουν να συνεχίσουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα, παραμένοντας έτσι στην προνομιούχο τριάδα.
Αναλυτικά τα σημερινά ματς της 11ης αγωνιστικής  της Α1 κατηγορίας, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – Δωριέας Δωρίου  3-1 .- ^
: Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Ηλ. Τσουλάκος, Δημ. Σταυρόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – ΑΕ Αβίας   0-1 .- ^
: Μ. Καρβούνης, Χ. Τσοπανάκης, Εκ. Παναγιωτόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
ΑΕ Γαργαλιάνων  - Παπαφλέσσας Χώρας
: Δημ. Πλακογιάννης, Γ. Γιαννέτσος, Ερβ. Τζεμάλι
 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 10 αγώνες)
1. ΑΕ Μάνης   25-4     26
2. Δώριο          18-12   20
3. Χώρα          17-14   16
4. ΑΟ Μεθώνης          9-8       15
-. Πεταλίδι       10-10   15
6. Ανάληψη     13-11   14
-. ΑΕ Αβίας     11-14   11
8. ΑΟ Φυτειάς            14-11   13
9. Ηρακλής Καλ.         11-10   11
-. Χανδριναϊκός17-17  11
-. Αίαντας Καλ.           9-13     11
-. Κορώνη       12-20   11
13. ΑΕ Γαργαλιάνων8-14       8
14. Αστέρας Μ.           9-26     4
   Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Τετάρτη 6-12-2017 :
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Πλατύ  1-2 .- ^
Δευτέρα 04-12-2017 :
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Καλαμάτας-Α.Σ. Δαναός Καλαμάτας  3-1 .- ^
Δόξα  Καλαμάτας -Παναθηναϊκός Καλαμάτας 1-0 .- ^
Τέσσερα ακόμη ματς για την 11η αγωνιστική
Η ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 Η Θύελλα Χαρακοπιού που οδηγεί την «κούρσα» στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, δοκιμάζεται  με τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής. Για τον ίδιο όμιλο, ο Δαναός αντιμετωπίζει τον ΑΟ Πατίστα, ενώ ο ΑΣ Φυτειάς «συγκρούεται» με τον ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας.
Στον 1ο όμιλο τώρα, ο Διαγόρας Κοπανακίου φιλοξενεί τον Κεραυνό Καλαμάτας, ενώ ο Νέος Άρις αντιμετωπίζει τον ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας.
Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  της Β΄ Τοπικής, με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
Ώρα 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Δωρίου
Διαγόρας Κοπανακίου – Κεραυνός Καλαμάτας   4-0 .- ^
: Ν. Γκούμας, Γ. Μιχαλόπουλος, Θ. Τζιαμουράνης
Δημοτικό Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας  3-3 .- ^
: Δ. Νίκας, Π. Κομπιλίρης, Κ. Βοσνάκης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Θύελλα Χαρακοπιού  1-2  .- ^
: Χρ. Γεωργαντάς, Γ. Νιάρχος, Δημ. Γιαννακλής
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Δαναός – ΑΟ Πατίστα    -
: Φ. Κασκάνης, Ν. Τσίρμπας, Δημ. Σταύρου
Ώρα 6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΣ Φυτειάς – ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας   -
: Ηλ. Σκόρδος, Ηλ. Ρηγόπουλος, Γ. Ρουμελιώτης.
  Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ
Δευτέρα 04-12-2017 :
Εθνικός Καλαμάτας -Α.Ο. Λεϊκων  1-1 .- ^
Έξω Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης, Θύελλα Μερόπης
Εκτός έδρας αγωνίζονται σήμερα η Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης και η Θύελλα Μερόπης, που βρίσκονται στην κορυφή  του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.
Η μεν Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης δοκιμάζεται με τον Ίκαρο Καλαμάτας, στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης». Διαιτητής  είναι ο Δημήτρης Ταβουλαρέας, ενώ βοηθοί ο Γιώργος Βανικιώτης και η Μαρία – Χριστίνα Αγγελή. Η δε Θύελλα Μερόπης «κοντράρεται» με τον ΠΑΟΚ στο Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος. Το ματς θα σφυρίξει ο Ευάγγελος Μπασιλάρης  και θα έχει βοηθούς τους Χαράλαμπο Σαμπουτζή και Γεώργιο Σκαρπέτη.
Α.Ο. ΧΑΤΖΗ-ΕΘΝΙΚΟΣ Καλαμάτας  -
ΑΠΟ Καλαμάτας Ικαρος - Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης  0-2  .- ^
ΠΑΟΚ Καλαμάτας -Α.Σ. Θύελλα Μερόπης 0-1  .- ^
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Οκτώ ματς για την 7η αγωνιστική
Οκτώ ματς διεξάγονται σήμερα στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Μεσσηνίας.
Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις με τους διαιτητές που τις «σφυρίζουν», έχουν ως εξής:
  Σάββατο 9 Δεκεμβρίου – 10.00 π.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Δαναός – Δόξα Καλαμάτας  2-0 .- ^
: Κων. Βοσνάκης, Η. Κουταβάς, Α. Καμάι
Ώρα 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Πράσινα Πουλιά – Π.Σ. Η Καλαμάτα 0-6 .- ^
: Δ. Γιαννακλής, Γ. Τσαβδαρίδης, Σ. Καλτσούνης
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
ΑΟ Σπερχογείας – Δωριέας Δωρίου  -
: Ηλ. Τσουλάκος, Β. Μίχος
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Εθνικός Μελιγαλά – Αστέρας Αρφαρών  -
: Ηλ. Ρέκκας, Κ. Ηλιοπούλου, Ηλ. Μπουρίκας
Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – ΑΟ Κυπαρισσίας  -
: Απ. Καυκάς, Επ. Καγιάς
Δημοτικό Γήπεδο Πύλου
Τσικλητήρας Πύλου – Χανδριναϊκός   2-3 .-^
: Αντ. Μιχαλόπουλος
Ώρα 12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – ΑΟ Φαραί    - 
: Π. Κομπιλίρης, Π. Κολιβάρης, Κ. Μανιάτη
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Αβίας – ΑΕ Μάνης   1-3 .- ^
: Κων. Βοσνάκης, Στ. Ξυνός, Π. Νικολόπουλος.
Ρεπό: Ομόνοια, ΑΣ Ανδρούσας, Εράνη Φιλιατρών.
Το ματς του 1ου Ομίλου Αίαντα Καλαμάτας – ΑΟ Πατίστα, αναβλήθηκε.

***  Τετάρτη  06-122-2017 :
ΕΠΣ Μεσσηνίας-ΕΠΣ Κεφαλονιάς/Ιθάκης  6-0 .- ^ {Προεπιλογή Νέων}.-
ΕΠΣ Μεσσηνίας-ΕΠΣ Κεφαλονιάς/Ιθάκης 5-0.-^{Προεπιλογή Παίδων} .-

Από τελευταίες αναρτήσεις ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017  : 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ......από το  2008 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-22-2017.html .-  
~  ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..: Τετάρτη  22 Νοεμβρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/11/blog-post.html
~ Η Εφημερίδα μας  ARFRARTA NEWS Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ....από  το  2008: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/11/arfrarta-news-23-2017.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 24 Νοεμβρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-24-2017.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 25  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   ... από το  2008  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/11/news-25-2017.html . -
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και 26 Νοεμβρίου 2017 :Μια εβδομαδιαία περισκόπηση των αθλητικών πεπραγμένων :   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/11/25-26-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το 2008~  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/11/news-26-2017.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 27  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/11/news-27-2017.html .-
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-28-2017.html .-
~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:   Τρίτη  28 - Νοεμβρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/11/blog-post_28.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 29  Νοεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/11/arfara-news-29-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....από το  2008 :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/11/news-30-2017.html .-

~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 01  Δεκεμβρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  .....
~  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  σε όλους μας  !!
: http://snsarfara.blogspot.com/2017/12/arfara-news-01-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  02 Δεκεμβρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....  από το  2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-02-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  .... ~ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Χριστουγέννων .... !!! από το Αρφαρά Καλαμάτας  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από  το 2008 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-04-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/12/news-05-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 06  Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ... από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-06-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-07-2017.html .-
~* AΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  03 και 03 Δεκεμβρίου 2017 :
Αθλητική ανασκόπηση -επισκόπηση της εβδομάδας  που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/12/03-03-2017.html .- 
 ~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .... από το  2008 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-08-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 09  Δεκεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/12/arfara-news-09-2017.html .-  
~*
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5942   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3799   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3792  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 553   βίντεο   .-  

The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ ~~ Τραγούδι: Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι
--------------------------------------------
Ερμηνεία: Διονύσης Τσακνής & Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου
------------------------------
♫♫♫ ...
Φτιάχνουν απόψε με κουρέλια και σανίδια
έναν συνοικισμό αυτόνομο
Αυτοί που ψάχνουν για διαμάντια στα σκουπίδια
και στον υπόνομο
~~~
Κι εσύ που ψάχνεις το κουκί και το ρεβίθι
στο τέλμα αυτό που βυθιζόμαστε
Φτιάξε μαζί τους το δικό σου παραμύθι
γιατί χανόμαστε
~~~
Μες το δικό σου παραμύθι ξαναβρές το
το ξεχασμένο μονοπάτι σου
Και ξαναχάσ’ το, ξαναβρές τo, ξαναπές το
το τραγουδάκι σου
~~~~
Ξελεύθερώνω την ωραία πεταλούδα
από τη σφραγισμένη γυάλα της
Να σου δανείσει τα φτερά της τα βελούδα
και τα μεγάλα της
~~~
Κι αντί να ψάχνεις τριαντάφυλλα στα στήθη
αυτών που χάμω τα πετάξανε
Φτιάξε καρδιά μου
το δικό σου παραμύθι
αλλιώς τη βάψαμε
~~~
Φτιάχνω απόψε με κουρέλια και σανίδια
έναν συνοικισμό αυτόνομο
Μ΄ αυτούς που ψάχνουν για διαμάντια στα σκουπίδια
και στον υπόνομο
~~~
Κι αντί να ψάχνω το κουκί και το ρεβύθι
στο τέλμα αυτό που βυθιζόμαστε
Φτιάχνω μαζί σας το δικό μας παραμύθι
γιατί χανόμαστε
♫♫♫www.syllegw-stigmes.gr.
Tsaknis - Ftiakse kardia mou to diko sou paramithi : https://youtu.be/IJFl76EYRmM .- ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *

 ~
***  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ ... Μαθαίνω .. :
--------------------------------------------------
 1.-ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ
Ένας ποντικός πέρασε τρέχοντας πάνω από το σώμα ενός κοιμισμένου λιονταριού. Εκείνο τότε τινάχτηκε πάνω, τον έπιασε κι ετοιμαζόταν να τον φάει, λέγοντας πως, αν του χαρίσει τη ζωή, θα του το ξεπληρώσει. Το λιοντάρι γέλασε και τον άφησε να φύγει. Δεν πέρασε όμως πολύς καιρός, και η τύχη το έφερε να σωθεί από την ευγνωμοσύνη του ποντικιού. Πράγματι, το ...έπιασαν κάτι κυνηγοί και το έδεσαν σ’ ένα δέντρο με σχοινί. Μόλις λοιπόν άκουσε ο ποντικός το λιοντάρι να στενάζει, έτρεξε, ροκάνισε το σχοινί, κι αφού το απελευθέρωσε, του είπε: « Εσύ τότε με περιγέλασες, γιατί δεν πίστεψες ότι θα σε ξεπλήρωνα. Τώρα όμως ξέρε το καλά πως οι ποντικοί ανταποδίδουν τις ευεργεσίες».
~ [Ο μύθος δηλώνει ότι, με τα γυρίσματα του καιρού, έρχεται στιγμή που και οι πανίσχυροι χρειάζονται τη βοήθεια των πιο αδύναμων.]

2 .-Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ Η ΓΡΙΑ
Ένας πεινασμένος λύκος τριγυρνούσε ψάχνοντας για τροφή. Μόλις λοιπόν έφτασε σε μια αγροικία, άκουσε μια γριά ν’ απειλεί ένα παιδί που έκλαιγε, ότι αν δε σταματήσει, θα το δώσει στο λύκο• νομίζοντας λοιπόν ο λύκος πως η γριά έλεγε την αλήθεια, κάθισε και περίμενε. Όταν όμως βράδιασε, βλέποντας πως τίποτα τέτοιο δε γινόταν, έφυγε λέγοντας: «Σ’ αυτή την αγροικία οι άνθρωποι άλλα λένε και άλλα κάνουν».
~ [Ο μύθος αυτός ταιριάζει στους ανθρώπους που τα έργα τους βρίσκονται σε διάσταση με τα λόγια τους.]
 3.- ΟΧΙΑ ΚΑΙ ΑΛΕΠΟΥ
Μια οχιά μεταφερόταν προς κάποιο ποταμό πάνω σ’ ένα δεμάτι αγκάθια• μια αλεπού που περνούσε, μόλις την είδε, είπε: «Άξιος του πλοίου του ο ναυτικός».
~ [Η διήγηση θα μπορούσε να ταιριάξει σε άντρα πονηρό που καταπιάνεται με μοχθηρά πράγματα.]
 4.- Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΑΛΑΤΙ
Ένας γάιδαρος που κουβαλούσε ένα φορτίο αλάτι περνούσε ένα ποτάμι. Γλίστρησε όμως κι έπεσε στο νερό και, καθώς το αλάτι έλιωσε, σηκώθηκε ελαφρότερος. Αυτό τον χαροποίησε ιδιαίτερα, και γι’ αυτό μια άλλη φορά που περνούσε φορτωμένος με σφουγγάρια, όταν έφτασε σ’ ένα ποτάμι, σκέφτηκε πως, αν ξαναπέσει, θα σηκωθεί ελαφρότερος. Γλίστρησε λοιπόν επίτηδες, αλλά τα σφουγγάρια απορρόφησαν το νερό και βάρυναν, οπότε ο γάιδαρος, μη μπορώντας να σηκωθεί, πνίγηκε στο ποτάμι.
~ [Έτσι και μερικοί άνθρωποι πέφτουν σε συμφορές από τα ίδια τους τα τεχνάσματα.]
 5.- Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΚΑΙ Η ΛΕΟΝΤΗ
Ένας γάιδαρος φόρεσε τομάρι λιονταριού και τριγυρνούσε φοβίζοντας τα ζώα. Μόλις είδε μια αλεπού, προσπάθησε να την τρομάξει και αυτή. Εκείνη όμως τον είχε ακούσει προηγουμένως να γκαρίζει, και του είπε: «Να ξέρεις πως κι εγώ θα σε φοβόμουν, αν δε σε είχα ακούσει να γκαρίζεις».
~ [Έτσι και κάποιοι αμόρφωτοι, που περνιούνται για σπουδαίοι με τον κομπασμό που δείχνουν, αποκαλύπτονται από την ίδια τους τη φλυαρία.]
~