~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  06  Μαΐου  2018  .
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη!
~ Μια ζεστή καλημέρα για όλους σας από ΑΘΗΝΑ !

 ~** Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού !
~** Ο Θάνατος είναι ένας ύπνος  σε διάρκεια !
~ 6 Μαΐου: Εορτή της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα ασκήσασας
~ Τη μνήμη της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα ασκήσασας τιμά σήμερα, 6 Μαΐου η Εκκλησία μας. Η Οσία Σοφία Χοτοκουρίδου, το γένος Αμανατίου Σαουλίδου, γεννήθηκε το 1883 μ.Χ. στο χωριό Σαρή-ποπά (ή Σαρή-παπά) της επαρχίας Αρδάσης Τριπόλεως, Νόμου Τραπεζούντας του Πόντου.
*   Το 1907 μ.Χ. παντρεύεται με τον Ιορδάνη Χοτοκουρίδη στο χωριό Το(γ)ρούλ της επαρχίας Αρδάσης και μετά από τρία χρόνια, το 1910 μ.Χ., απέκτησε ένα παιδί. Έπειτα από δύο χρόνια, χάνει το παιδί της το οποίο βρίσκει τραγικό θάνατο, αφού φαγώθηκε από χοίρους, ενώ δυο χρόνια μετά, το 1914 μ.Χ. χάνει και τον άντρα της τον οποίο τον πήραν οι Τούρκοι στα τάγματα εργασίας, όπου και μάλλον απεβίωσε.
Η νεαρή χήρα κατέφυγε στα βουνά, όπου ζούσε ασκητικά, με μεγάλη νηστεία. Εκεί της εμφανίστηκε ο Άγιος Γεώργιος και την προειδοποίησε για επικείμενη επιδρομή των Τσετών. Η Σοφία ενημέρωσε τους συγχωριανούς της, που κρύφτηκαν και απέφυγαν τον κίνδυνο.
Στην ανταλλαγή των πληθυσμών το καράβι που μετέφερε τους συγχωριανούς της Σοφίας στην Ελλάδα κινδύνεψε να καταποντιστεί. Αυτή έβλεπε τα κύματα γεμάτα από Αγγέλους και την Παναγία. Ζήτησε απ᾿ αυτήν να πνιγεί η ίδια και να σωθούν οι συγχωριανοί της. Η Παναγία τους έσωσε όλους. Ο καπετάνιος δεν το πίστευε πώς σώθηκαν κι έλεγε: «Κάποιον άγιο έχουμε» και οι χωριανοί του απάντησαν: «Τη Σοφία».
Το 1927 μ.Χ. με παρότρυνση της Παναγίας πηγαίνει στο μοναστήρι της στην Κλεισούρα της Καστοριάς, στην Ιερά Μονή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπου έζησε ασκητικά για μισό περίπου αιώνα. Εκεί βρήκε έναν ενάρετο ιερομόναχο, τον π. Γρηγόριο, που είχε έλθει από το Άγιο Όρος, ο οποίος την κατάρτισε στη μοναχική ζωή. Έζησε ασκητικά ως λαϊκή, φορώντας τα μαύρα της χηρείας και της ασκήσεως, καθισμένη πάνω στο τζάκι και αλείφοντας το πρόσωπό της με στάχτη, για να μη φαίνεται η ομορφιά του.
Τα περισσότερα χρόνια τα πέρασε μόνη της, με μόνο τον Θεό, μια και το μοναστήρι έμεινε χωρίς μοναχούς. Υπέμεινε τους δριμείς χειμώνες, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους -15 βαθμούς, και την πολλή υγρασία του τόπου. Όταν της έλεγαν ν’ ανάψει φωτιά, φώναζε ένα μακρόσυρτο «Όχι!», που ακόμα ηχεί στα αυτιά όσων την άκουσαν. Κυκλοφορούσε ξυπόλητη, ενώ τα ρούχα της ήταν πάντα κουρελιασμένα και ανεπαρκή για τις συνθήκες της περιοχής.
Της έδιναν καινούργια. Δεν τα φορούσε, αλλά τα πρόσφερε σε όσους είχαν ανάγκη. Κοιμόταν και σ’ έναν άλλο χώρο, πάνω σε άχυρα, αλλά από κάτω είχε βάλει σουβλερές πέτρες. Δεν λουζόταν ποτέ ούτε χτενιζόταν, και τα μαλλιά της είχαν σκληρύνει πολύ. Όταν κάποτε χρειάστηκε να τα σηκώσει από τα μάτια της, για να βλέπει καλύτερα, αναγκάστηκε να τα κόψει με το ψαλίδι που κούρευαν τα πρόβατα. Παρ’ όλα αυτά όμως, το κεφάλι της ευωδίαζε.
Το φαγητό της ήταν λιτότατο, συνήθως με ό, τι έβρισκε στην περιοχή: μανιτάρια, μούσκλια, αγριόχορτα, φτέρη, φύλλα των δέντρων, ή με λίγη ντομάτα τουρσί, μουχλιασμένη. Τα σαββατοκύριακα έβαζε και μια κουταλιά λάδι στο πιάτο της. Άλλες φορές άνοιγε καμιά κονσέρβα ψάρι και το έτρωγε όταν είχε πιάσει ένα δάχτυλο μούχλα. Έτρωγε και σε παλιά σκουριασμένα ορειχάλκινα σκεύη, αλλά δεν πάθαινε τίποτα. Νήστευε και με το παλαιό και με το νέο ημερολόγιο, για να μη σκανδαλίζει κανέναν και όταν κάποιοι διαμαρτύρονταν για τις «υπερβολές» της, τους απαντούσε: «Παιδεύω το σαρκίο μου».
Κι όμως, αυτή η αυστηρή με τον εαυτό της ασκήτρια ήταν πολύ γλυκιά και επιεικής με τους άλλους. Δεν κρατούσε δραχμή από τα χρήματα που της έδιναν, αλλά τα έκρυβε για να τα δώσει στους αναγκεμένους όταν θα ερχόταν η ώρα. Τα τότε κοριτσάκια, σημερινές γερόντισσες της Κλεισούρας, που μιλούσαν ελληνικά και βλάχικα, αγαπούσαν τη συντροφιά της, έστω κι αν δεν καταλάβαιναν τα ποντιακά της. Νουθετούσε τις άγαμες κοπέλες που τύχαινε να παραστρατήσουν, φρόντιζε να παντρευτούν, τις προίκιζε από τα χρήματα που της έδιναν και ανέθετε στην Παναγία την προστασία τους. «Η Παναΐα κι θα χαντ᾿ σας» (δεν θα σας χάσει η Παναγία), τους έλεγε.
Ποτέ δεν πλήγωσε ή στενοχώρησε κανένα. Αν καταλάβαινε ότι κάποιος είχε προβλήματα μέσα του, περνούσε από δίπλα του, του έλεγε ένα δυο λόγια, χωρίς να την αντιληφθούν οι άλλοι, απομακρυνόταν, κι εκείνος την ακολουθούσε. Τον παρηγορούσε, τον συμβούλευε, τον ενίσχυε με τη χάρη του Θεού, κι αυτός έφευγε άλλος άνθρωπος. Έλεγε πολλές φορές: «Αυτοί ήρθαν μαύροι στην Παναγία και φεύγουν άσπροι». Γνώριζε πολλά σκάνδαλα από ιερείς, μοναχούς, λαϊκούς… Δεν κατηγορούσε ποτέ κανέναν, αλλά έλεγε: «Να σκεπάζετε, να σας σκεπάζει ο Θεός».
Αγαπούσε και τα ζώα. Είχε μια αρκούδα, που ζούσε στο δάσος και την έλεγε «ρούσα». Ερχόταν κι έπαιρνε τροφή από τα χέρια της, της έγλειφε τα χέρια και τα πόδια από ευγνωμοσύνη κι επέστρεφε στο δάσος. Έβαζε ψίχουλα στα περβάζια των παραθύρων για τα πουλάκια, κι αυτά, όταν η αγία προσευχόταν, φτερούγιζαν γύρω της και κελαηδούσαν. Σαν να ζούσε στον Παράδεισο, πριν από την πτώση.
Είχε κοινωνία με την Παναγία και τους Αγίους. Το 1967 μ.Χ., αρρώστησε βαριά, από σκωληκοειδίτιδα ή κήλη, ώστε να διπλωθεί στα δύο από τον πόνο. Δεν δέχτηκε γιατρό αλλά έλεγε: «Θα ‘ρθει η Παναγία να με πάρει από τον πόνο». Έβαζε στουπιά η φυτίλια από τις κανδήλες, ώσπου σάπισε η πληγή κι έβγαζε κακοσμία. Τότε της εμφανίστηκε η Παναγία με τον αρχάγγελο Γαβριήλ και τον Άγιο Γεώργιο. Της είπε ο αρχάγγελος: «Θα σε κόψουμε τώρα». Αυτή απάντησε: «Είμαι αμαρτωλή, να εξομολογηθώ, να κοινωνήσω, και να με κόψεις». Μια «εγχείρηση θα σου κάνουμε», της απαντά. Έγινε η επέμβαση, η Σοφία έγινε καλά και συχνά σήκωνε χωρίς ντροπή την μπλούζα ή το φόρεμά της, για να δείξει στον κόσμο την τομή που έκλεισε μόνη της.
Η Οσία Σοφία, η «ἀσκήτισσα τῆς Παναγιᾶς» όπως αποκαλείται, εκοιμήθη εν Κυρίω στις 6 Μαΐου 1974 μ.Χ. Στις 7 Ιουλίου 1981 μ.Χ. γίνεται η πρώτη ανακομιδή των λειψάνων της, τα οποία ευωδιάζουν. Στις 27 Μαΐου 1998 μ.Χ. γίνεται η δεύερη ανακομιδή των λειψάνων της τα οποία μεταφέρονται στο μοναστήρι από το Σεβ. Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ.
Η Μεγάλη Εκκλησία την ενέταξε το 2011 μ.Χ. στις αγιολογικές δέλτους της και την 1η Ιουλίου 2012 μ.Χ., έγινε η επίσημη ανακήρυξή της από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Καστοριά.
Τόσο την Ακολουθία του Εσπερινού και του Όρθρου όσο και τον Παρακλητικό κανόνα και τα Εγκώμια προς την Οσία, έγραψε ο Μέγας Υμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας, χαρισματούχος Δρ Χαράλαμπος Μπούσιας.
Απολυτίκιον:
Ήχος γ΄. Την ωραιότητα

Σοφίας γέγονας, μήτερ αοίδημε, Σοφία, σέμνωμα, της Θεομήτορος, εν τη Μονή ασκητικώς τον βίον σου διελθούσα,όθεν και απείληφας των καμάτων σου έπαινον, κατατραυματίσασσα των δαιμόνων τας φάλαγγας, και πρέσβειρα Χριστώ παρεστώσα, μη επιλάθου των πόθω τιμώντων σε.
~ Βίντεο :  https://youtu.be/Q2TzPFC1Gqw .-

*** Στη Μονή Ζωγράφου ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας (ΦΩΤΟ)
~  Στην Ιερά Μονή Ζωγράφου Αγίου Ορους έφθασε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

 Ο κ.Μπορίσοφ βρίσκεται στο Περιβόλι της Παναγίας με αφορμή την εορτή του Αγίου Γεωργίου όπου πανηγυρίζει και η Μονή Ζωγράφου.
Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας έγινε δεκτός από την αδελφότητα της Μονής, τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη και τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Ορους, Αρίστο Κασμίρογλου.
Αυτή την ώρα, τελείται η πανηγυρική Θεία Λειτουργίαμ ενώ ακολούθως θα επισκεφθεί την Ιερά Επιστασία.

***  Στη Μονή Ξενοφώντος Αγίου Ορους ο Γιάννης Αμανατίδης (ΦΩΤΟ)
~  Το Αγιο Ορος τιμά τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου Τροπαιοφόρου και πολλοί πιστοί έχουν προσέλθει στον Αθωνα.
* Από χθες, στη Μονή Ξενοφώντος, βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, που μετέχει στους εορτασμούς, όπως και ο Μητροπολίτης Λευκάδος Θεόφιλος, τους οποίους υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος.
Ο κ.Αμανατίδης σήμερα συνοδεύει τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ στη Μονή Ζωγράφου που πανηγυρίζει κι αργότερα θα μεταβούν στις Καρυές.*** Η Τουρκία …..πνίγεται: Εικόνες Αποκάλυψης στην Άγκυρα
~  ΤΟΥΡΚΙΑ-Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν τις τελευταίες ώρες την Τουρκία – «Βούλιαξε» η Άγκυρα μέσα σε ελάχιστα λεπτά – Τραυματίες και τεράστιες καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Συγκλονιστικές εικόνες.
* Δώδεκα μόλις λεπτά ισχυρής βροχόπτωσης αρκούσαν για να πλημμυρίσουν αρκετές περιοχές της Άγκυρας, αφήνοντας πίσω τρομακτικές εικόνες Αποκάλυψης.
Meteorolojiden Ankara için yeniden sel uyarısı: 3 saat içinde şiddetli yağışların yeniden başlamasıyla tekrar sel baskınları yaşanabilirhttps://t.co/XAeZzkpK7y pic.twitter.com/jn9EjIuwAi
~ Bugün Ankara @vekilince pic.twitter.com/YCAg1BfLc5
— Erdal Kaynak (@ErdalKaynak14) 5 Μαΐου 2018
* Ankara'da Sel Felaketi: 6 Yaralı! İşte O Anlar...:
https://youtu.be/jtPOF-zzliE  .-
~   — Sputnik Türkiye (@sputnik_TR) 5 Μαΐου 2018
«Είναι μια καταστροφή που συμβαίνει μια φορά στα 500 χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της πρωτεύουσας, καθώς πάνω από 20 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές, ενώ περισσότερα από 150 αυτοκίνητα καταστράφηκαν.
Ankara’da dehşet görüntüler… Ankara Mamak’ta az önce çekilen görüntüler. Yağmur sele neden oldu, araçlar sele kapıldı. #ankara #sel pic.twitter.com/I5DaVSv4Lb
— MemurlarNet (@memurlarnet) 5 Μαΐου 2018
Τα ορμητικά νερά παρέσυραν πολλά οχήματα που βρέθηκαν στη λεωφόρο Νεσέτ Ερτάς, όπου ένας πολίτης εγκλωβίστηκε, ωστόσο τελικά κατάφερε να σωθεί. Τουλάχιστον τρία άτομα ωστόσο τραυματίστηκαν σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα.
Ankara pic.twitter.com/n4bN8S8ZCV
— Erdal Kaynak (@ErdalKaynak14) 5 Μαΐου 2018
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε μάλιστα ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν τις επόμενες ώρες, αναγκάζοντας τον Μουσταφά Τουνά να δηλώσει: «Δεν έχει συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο στην Άγκυρα. Μόνη μας παρηγοριά είναι πως δεν χάθηκαν ζωές, ωστόσο οι υλικές ζημιές είναι πολύ μεγάλες».
Δεν το είχε προβλέψει καν η Μετεωρολογική υπηρεσία και δεν μπορέσαμε να πάρουμε μέτρα εγκαίρως. Όταν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα συμβαίνει μια τέτοια καταστροφή, τι μπορεί να γίνει; Δεν τίθεται θέμα λήψης μέτρων. Είναι μια καταστροφή που συμβαίνει πολύ σπάνια», κατέληξε ο δήμαρχος της Άγκυρας.
Ankara-Mamak’ta bir anda bastıran yağmur nedeniyle sel baskını! Araçlar böyle sürüklendi…
Ankara Belediye Başkanı Tuna’dan sel açıklaması: Bugüne kadar yaşanmamış bir afetle karşılaştık. pic.twitter.com/LdYn26mCk8
— ÇapaMag Gündem (@CapaMagGundem) 5 Μαΐου 2018

***  ΕΜΥ-Καιρός: Κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα-Προσοχή στους δρόμους
~ : ΚΥΡΙΑΚΗ:Νεφώσεις με τοπικές οι οποίες κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
*  Άνεμοι: Στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Σε πτώση.
Αθήνα * Θεσσαλονίκη * Ηράκλειο
ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ: * Λάρισα * Βόλος * Χανιά * Καβάλα* Ιωάννινα * Χαλκίδα * Σέρρες * Τρίκαλα * Κατερίνη * Καλαμάτα * Λαμία* Ρόδος * Κομοτηνή * Δράμα * Αλεξανδρούπολη * Βέροια * Ξάνθη* Κέρκυρα
 Δευτέρα
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια και μέχρι το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και την ανατολική Στερεά καθώς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 Τρίτη
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά οπού πιθανόν θα είναι κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ: ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΤΩΡΑ 

***  Όλα δείχνουν ΕΚΛΟΓΕΣ! Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για τη Β’ Αθηνών
Σε προεκλογικό πυρετό φαίνεται πως έχει μπει η κυβέρνηση, καθώς οι κινήσεις της φανερώνουν ότι θα οδηγήσει τον ελληνικό λαό στις κάλπες πολύ σύντομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Αυγή, εξετάζεται σχέδιο για την κατάτμηση της Β’ εκλογικής περιφέρειας της Αθήνας και του Υπόλοιπου Αττικής και ήδη, από τα μέσα Απριλίου, έχουν κατατεθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού όλα τα πιθανά σενάρια για αυτή την αλλαγή.
Το πρώτο προβλέπει τον διαχωρισμό της Β’ Αθήνας σε τέσσερις εκλογικές περιφέρειες/τομείς: Βόρειο, Δυτικό, Νότιο, Κεντρικό. Το Υπόλοιπο Αττικής σε δύο, Ανατολική και Δυτική. Στο συγκεκριμένο σενάριο, η Α’ Αθηνών που ταυτίζεται με τον Δήμο Αθηναίων δεν θίγεται.
*  Το δεύτερο σενάριο περιλαμβάνει τον διαχωρισμό της Β’ Αθηνών σε τέσσερις εκλογικές περιφέρειες/τομείς, ακολουθώντας τη διοικητική διαίρεση της Περιφέρειας Αττικής, ενώ το Υπόλοιπο σε δύο περιφέρειες κατά τον ίδιο τρόπο. Έτσι, Βόρειος Δυτικός και Νότιος τομέας παραμένουν ως έχουν και στο προηγούμενο σενάριο, ενώ στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών προστίθεται και ο Δήμος Αθηναίων, άρα η Α’ εκλογική περιφέρειας της Αθήνας.
Στο τρίτο σενάριο, που μοιάζει να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να προχωρήσει, προβλέπεται η κατάτμηση της Β’ Αθήνας σε τρεις εκλογικές περιφέρειες, ενώ το Υπόλοιπο Αττικής σε δύο. Καίτοι, ο Δήμος Αθηναίων διατηρείται ως εκλογική περιφέρεια Α΄ Αθηνών. Προστίθενται όμως οι μεν Δήμοι Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Γαλατσίου στον Βόρειο Τομέα, οι δε δήμοι Βύρωνα, Ζωγράφου, Δάφνης Υμηττού, Ηλιούπολης και Καισαριανής, τα λεγόμενα «ανατολικά» προστίθενται στην εκλογική περιφέρεια του Νότιου Τομέα Αθηνών.
Το τελευταίο σενάριο περιλαμβάνει τον διαχωρισμό της Β’ Αθήνας σε τρεις εκλογικές περιφέρειες, όπως και στο προηγούμενο. Διαφέρει ωστόσο στο ότι οι Δήμοι Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Γαλατσίου, αντί της εκλογικής περιφέρειας του Βόρειου Τομέα, εντάσσονται σε αυτή του Δυτικού Τομέα.

*** «ΠΟΛΕΜΟΣ» απειλών από την Τουρκία: Θα αντιδράσουμε ΑΜΕΣΑ
Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Γουές Μίτσελ προειδοποίησε ότι η αγορά από την Άγκυρα των ρωσικών πυραύλων S-400 , θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την απόφαση της Ουάσιγκτον να προμηθεύσει τα αεροσκάφη F-35 στην Τουρκία.
Όπως δήλωσε ο Μεβλουτ Τσαβούσογλου, η Τουρκία θα αντιδράσει εναντίον των ΗΠΑ εάν η Ουάσινγκτον μπλοκάρει την προσφορά των F-35.
*  O Toύρκος υπουργός Εξωτερικών, υπογράμμισε ότι η πρόταση των ΗΠΑ για «πάγωμα» της παράδοσης των μαχητικών ήταν «λανθασμένη, παράλογη και δεν αρμόζει στη συμμαχία μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ».
Η Άγκυρα έχει δεσμευτεί να αγοράσει 116 αεροσκάφη F-35A στο πλαίσιο του πολυεθνικού προγράμματος Joint Strike Fighter, το οποίο διεξάγεται από τις ΗΠΑ.

~** ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ !!
~
*** Καλαματιανός μοτοσικλετιστής σκοτώθηκε στην Τσακώνα 
Ένας 65χρονος από την Καλαμάτα, έχασε τη ζωή του το απόγευμα του Σαββάτου όταν η μηχανή που οδηγούσε εξετράπη της πορείας της.
Το δυστύχημα συνέβη στο 206ο χλμ του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου- Τρίπολης- Καλαμάτας στο ρεύμα προς Αθήνα.

*** Τον παρέσυρε ο πατατοεξαγωγέας και τον σκότωσε ακαριαία 
Φρικτό θάνατο βρήκε, χθες το πρωί, σε πατατοχώραφο στην Ανάληψη της Μεσσήνης ένας 46χρονος, όταν παρασύρθηκε από τον πατατοεξαγωγέα που λίγη ώρα πριν οδηγούσε.
Το πρωτοφανές δυστύχημα, συνέβη στις 9 το πρωί και ο άτυχος 46χρονος εργαζόταν σε χωράφι πατατοπαραγωγού για να βγάλουν τις πατάτες.
Ο 46χρονος οδηγούσε το αγροτικό μηχάνημα το οποίο βγάζει τις πατάτες από τη γη, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες,  αυτό κόλλησε σε κάποια χορτάρια. Τότε κατέβηκε από το μηχάνημα αφήνοντάς το προφανώς σε λειτουργία και προσπάθησε να το ξεμπλοκάρει.
Το κακό έγινε μέσα σε δευτερόλεπτα με το μηχάνημα να ξεκινάει και να τον παρασέρνει στο εσωτερικό του. Ο θάνατος για τον άτυχο άντρα ήταν ακαριαίος.  Β.Β.

*** Πέντε ενοικιαζόμενα του Airbnb αποκλειστικά για γυμνιστές, το ένα είναι στη Μεσσηνία 
Αισθάνεσαι να ασφυκτιάς μέσα στα ρούχα σου; Νιώθεις άνετα με το ανθρώπινο σώμα; Θέλεις ακόμη και στις διακοπές σου να κυκλοφορείς όπως σε γέννησε η μάνα σου; Ε, το NaturistBnB είναι για σένα.
Εδώ και δύο μήνες έκανε το ντεμπούτο στην παγκόσμια αγορά και θυμίζει πολύ το concept του γνωστού σε όλους AirBnB με τη μοναδική προϋπόθεση ότι τα προς ενοικίαση ακίνητα ή δωμάτια ή ακόμη και σκάφη προορίζονται για τους λάτρεις του γυμνού.
Το website έχει ήδη και πέντε καταχωρήσεις από Έλληνες ιδιοκτήτες.
Πρόκειται για ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος χωρητικότητας 6 ατόμων, που κάνει κρουαζιέρες για γυμνιστές στην Ελλάδα. Έχει ως βάση την Πάρο και την Αθήνα, αλλά με 170 ευρώ τη βραδιά σε πάει όπου θέλεις. Δύο βίλες στην Κεφαλονιά με πισίνα στην παραλία Μούδα μεταξύ Σκάλας και Κατελιού, έναντι 100 ευρώ τη βραδιά, και στο χωριό Κλείσματα έναντι 130 ευρώ τη βραδιά, μία βίλα στο Καλαμάκι Μεσσηνίας έναντι 126 ευρώ τη βραδιά, αλλά κι ένα δωμάτιο σε διαμέρισμα στην Αθήνα έναντι 10 ευρώ τη βραδιά, με τον ιδιοκτήτη να γράφει στην αγγελία πως ο επισκέπτης θα πρέπει να κυκλοφορεί γυμνός και να μην τον ενοχλεί που στο ίδιο σπίτι θα κυκλοφορεί, επίσης γυμνός και ο ιδιοκτήτης!   athensvoice.gr

***  Ξεκίνησε ακρωτηριασμένο 
Πολλά υποσχόμενο είναι το νέο εγχείρημα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το ΤΟΜΥ, όμως δεν ξεκίνησε απλά κουτσό, αλλά πλήρως ακρωτηριασμένο. Δεν ξέρουμε ποιες «επιταγές» ανάγκασαν την τόσο γρήγορη έναρξή του, χωρίς καν ξενοδοχειακό εξοπλισμό, ενώ οι γιατροί είναι άγνωστο, αν και σ’ αυτή την προκήρυξη που  είναι στα σκαριά  θα δείξουν ενδιαφέρον για να τα στελεχώσουν.
Πως ο κόσμος να το εμπιστευτεί, αν με την έναρξή του δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και απαξιώνεται ήδη στη συνείδηση των πολιτών;
Β.Β.

*** Φιλαρμονική και Χορωδιακό Σύνολο από την Κυπαρισσία σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 
Ξεχωριστή τιμή και σπουδαία αναγνώριση, όπως έχουμε αναφέρει, αποτελεί για τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας δήμου Τριφυλίας και το Πολυφωνικό Χορωδιακό Σύνολο της Φιλαρμονικής “ΤΟ ΗΔΥΦΩΝΟΝ” στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών Ορχηστρών που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών! Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος ο οποίος είναι ο πρώτος πανελλαδικά σύλλογος που διοργάνωσε Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι μοναδικό στο είδος του καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες αλλά και σε εκατοντάδες ερασιτέχνες μουσικούς από όλο τον κόσμο, δίνοντας αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 2.000 καλλιτέχνες οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μία αξιόλογη και μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών. Το φεστιβάλ πρόκειται να αποτελέσει ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός. Τα τμήματα που συμμετέχουν είναι από Τουρκία, Ρωσία, Ουκρανία, πΓΔΜ, Ισραήλ, Κύπρο και Ελλάδα. Ως ένας ευαισθητοποιημένος Καλλιτεχνικός Σύλλογος, ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος, από τη φύση του, αποφάσισε να δώσει φιλανθρωπικό χαρακτήρα στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής διαθέτοντας μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ σε εθελοντικούς οργανισμούς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κεντρικό σημείο αναφοράς του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η ηθική και οικονομική στήριξη των παρακάτω συλλόγων: «Άγγελοι Γης», «Δώσε Ζωή», «Κιβωτός του Κόσμου», «Let’s Pap». Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής του Δήμου Αθηναίων και του Ε.Ο.Τ.! Το Φεστιβάλ θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι: Ηλίας Ανδριόπουλος, Μανόλης Μητσιάς, Μίμης Πλέσσας, Ευανθία Ρεμπούτσικα και Μάριος Τζινιόλης! Τη γιορτή μουσικής παρουσιάζουν η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Alpha TV, Βίκυ Χαντζή, η ηθοποιός, Ειρήνη Αμανατίδου, και η δημοσιογράφος και πρέσβειρα της εκστρατείας “Let’s ΠΑΠ” της Ελληνικής Ακαδημαϊκής Ομάδας Μελετών Παθολογίας Τραχήλου (HeCPA Group), Κλέλια Χαρίση. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας θα παρουσιαστεί στο κοινό στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, όπου και θα διεξαχθεί το φεστιβάλ, το οποίο ξεκινά σήμερα στις 11 το πρωί ενώ το Πολυφωνικό Χορωδιακό Σύνολο της Φιλαρμονικής “ΤΟ ΗΔΥΦΩΝΟΝ” σήμερα το απόγευμα στην ίδια αίθουσα, με την έναρξη να δίδεται στις 7.00μμ.   Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Αποχώρησε ο συνδυασμός του ΑΝΤΑΡΣΙΑ από το Περιφερειακό Συμβούλιο 
Από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου διαμαρτυρόμενος αποχώρησε την Παρασκευή ο συνδυασμός «Ανταρσία στο Μοριά» για το θέμα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Στη συνεδρίαση του ΠεΣυ ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Ανταρσίας στο Μοριά», Γιώργος Τζαμουράνης, μαζί με τους Αλεξανδρή Σ., Χρυσαδάκο Στ. και Βασιλακόπουλο Θ., κατέθεσαν πρόταση για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και την στήριξη των αγωνιστικών δράσεων για την αποτροπή της μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση.
  Αποχώρηση
Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, η πρόταση αυτή αντί να υιοθετηθεί και να γίνει οργανωμένη συζήτηση στο συμβούλιο μετατράπηκε σε ένα μονόλογο του Περιφερειάρχη, τον οποίο χαρακτηρίζουν φανατικό υποστηρικτή των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ.
Παράλληλα στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν:
Ο κ. Τατούλης για δημαγωγικούς λόγους τάχθηκε στα λόγια υπέρ των κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Οι παρόντες εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν νωρίτερα καταγγείλει την απουσία του από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους.  Στην συνέχεια με αντιδημοκρατικό τρόπο ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ. κ. Στρατηγάκος, για άλλη μια φορά, δεν έδωσε το λόγο στους επικεφαλής των παρατάξεων και στους υπόλοιπους Περιφερειακούς Συμβούλους, να τοποθετηθούν για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Έκριναν ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση και να αρκεστούν όλοι στις δηλώσεις συμπάθειας και αγάπης του κ. Περιφερειάρχη προς τους παρόντες συνδικαλιστές, καθώς και ότι θα βγάλει ψήφισμα, η πλειοψηφία φυσικά, που θα τους καλύπτει όλους. Πιστεύουμε ότι η όλη μεθόδευση έγινε για να μην ακουστούν οι φωνές της αντιπολίτευσης, η δική μας και άλλες, που θα αποκάλυπταν την υποκρισία του κ. Τατούλη που από την μιά μεριά χτυπάει στην πλάτη τους εργαζόμενους και από την άλλη υπερθεματίζει και υλοποιεί ιδιωτικοποιήσεις. Που αντιτίθεται στη πώληση των λιγνιτικών μονάδων αλλά στηρίζει φανατικά και διαχρονικά τις μνημονιακές πολιτικές που επιβάλλουν το ξεπούλημα. Ο λαϊκισμός στο απόγειο του!
Αντιδρώντας στην αντιδημοκρατική συμπεριφορά των κ. Τατούλη και Στρατηγάκου, αποχωρήσαμε από την συζήτηση-μονόλογο Τατούλη. Το ίδιο έπραξαν και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι και παρατάξεις».
  Κάλεσμα
Στο τέλος της ανακοίνωσής του οι περιφερειακός συνδυασμός καλεί τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και τον λαό γενικότερα, «να αγωνιστεί για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που η κυβέρνηση νομοθέτησε. Να πάρει την υπόθεση του αγώνα αυτού στα χέρια του και να μην την αναθέσει σε αυτούς (κόμματα, τοπικούς παράγοντες, θεσμούς)  που είναι υπέρ της Ε.Ε. και του κεφαλαίου που επιβάλλουν αυτά τα μέτρα. Να διεκδικήσουν μια ΔΕΗ αποκλειστικά δημόσια, με εργατικό λαϊκό έλεγχο, που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της».

*** Ενημέρωση προς γονείς νηπίων-προνηπίων 
Οι εγγραφές στο Νηπιαγωγείο πραγματοποιούνται από τις 2 έως τις 18 Μάη, σύμφωνα με την εγκύκλιο «Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-2019», αρ. πρ Φ.6/65740/Δ1.
Στα Νηπιαγωγεία, όπως κάθε χρόνο, έτσι και για το σχολικό έτος 2018-19 θα φοιτήσουν μαθητές που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής, όπως αυτή ορίζεται στις σχετικές διατάξεις της παρ.3β, του άρθρου 33 του Ν. 4521/2018 (ΦΕΚ 38 Α).
Σύμφωνα με αυτές, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, φέτος εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19 μαθητές γεννημένοι το 2013 και 2014 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.
Στο Νηπιαγωγείο υπάρχει η δυνατότητα φοίτησης στο Ολοήμερο πρόγραμμα που λήγει στις 4.00 μ.μ., καθώς και σε τμήμα πρωινής υποδοχής (7.45-8.15), αν οι γονείς το επιλέξουν. Η λειτουργία ολοήμερου προγράμματος από 13.00 έως 16.00 εξασφαλίζεται με ελάχιστο αριθμό νηπίων και προνηπίων, πέντε (5) για τα μονοθέσια, δέκα (10) για τα 2θέσια και δεκατέσσερα (14) για τα 3θέσια και άνω νηπιαγωγεία.
Το νηπιαγωγείο ανήκει στην Α/θμια Εκπαίδευση, και η εκπαίδευση σε αυτό παρέχεται από Νηπιαγωγούς ΠΕ.60 εξειδικευμένους στην ηλικιακή ομάδα παιδιών 4-6 ετών και για τα τμήματα ένταξης και την παράλληλη στήριξη από ΠΕ60.50 και ΠΕ61.
Η φοίτηση στο Νηπιαγωγείο αποτελεί το πιο σημαντικό βήμα της ζωής του παιδιού στη μάθηση, την προσωπική ανάπτυξή και την κοινωνικοποίηση του γιατί:
1. Το Νηπιαγωγείο είναι το «πρώτο σχολείο του παιδιού», η πρώτη επαφή του παιδιού με ένα οργανωμένο περιβάλλον μάθησης, ωστόσο δεν έχει αυστηρά δομημένο πρόγραμμα, πρακτικές και μεθόδους, όπως οι άλλες βαθμίδες της εκπαίδευση. Στο Νηπιαγωγείο ο τρόπος μάθησης είναι παιγνιώδης, αυθόρμητος, παιδοκεντρικός και αναπτυξιακά κατάλληλος για τα παιδιά.
2. Είναι ένας από τους βασικότερους μετά την οικογένεια θεσμούς κοινωνικοποίησης και η πρώτη στη ζωή του παιδιού επαφή με το θεσμό του σχολείου. Για τους λόγους αυτούς έχει σχεδόν αποφασιστικές για το μέλλον του επιπτώσεις. Συγκεκριμένα, καθορίζει εάν αυτή η πρώτη επαφή του νηπίου με το σχολείο θα ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας ή όχι, και άρα εάν το νήπιο θα αποκτήσει θετική ή αρνητική σχέση με το σχολικό θεσμό.
3. Το Νηπιαγωγείο έχει ομάδες μεικτών ηλικιών (νήπια 4-6). Η συνύπαρξη των νηπίων α΄ και β΄ ηλικίας (προνήπια) και οι μεικτές ομάδες που δημιουργούνται είναι πολύ σημαντικές για την κοινωνικοσυναισθηματική και την πνευματική/διανοητική ανάπτυξη των παιδιών, αφού βελτιώνουν την κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη, μέσα σε «κλίμα προσδοκώμενης συνεργασίας ωφέλιμης τόσο για τα παιδιά όσο και για τους /τις Νηπιαγωγούς».
4. Στο νηπιαγωγείο θεωρείται εξαιρετικά σημαντική η επιτυχής σύνδεση παιχνιδιού και μάθησης. Μέσω του παιχνιδιού τα παιδιά μπορούν να διερευνήσουν τον περιβάλλοντα χώρο, να πειραματιστούν, να αντιμετωπίσουν προβλήματα και να προσπαθήσουν να τα επιλύσουν, να συνεργαστούν αλληλεπιδρώντας με άλλα μικρότερα παιδιά.
5. Στο Νηπιαγωγείο η μάθηση πετυχαίνεται δια μέσου ομάδων εργασίας και της διαμόρφωσης του χώρου σε μαθησιακά κέντρα – γωνιές δραστηριοτήτων, τα οποία είναι σχεδιασμένοι χώροι με τη δική τους θεματική και το δικό τους υλικό, που ανανεώνεται και εμπλουτίζεται. Εκεί τα παιδιά μπορούν να είναι μόνα τους ή σε μικρές ομάδες ή με τη συμμετοχή του/ της νηπιαγωγού, προκειμένου να κατευθύνουν τα ίδια τη μάθησή τους. Χρέος του Νηπιαγωγείου να δημιουργήσει ένα ανοιχτό χώρο και πλαίσιο μάθησης, μέσα στο οποίο κάθε παιδί θα μπορέσει να αναπτυχθεί ανάλογα με τις ηλικιακή και ατομική του ωρίμανση.
6. Οι δραστηριότητες που αφορούν στις μαθησιακές περιοχές του αναλυτικού προγράμματος αναπτύσσονται σύμφωνα με τη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης και μπορούν να λάβουν τη μορφή Σχεδίου Εργασίας (project), θεματικής προσέγγισης ή διαθεματικών οργανωμένων δραστηριοτήτων. Οι δραστηριότητες υλοποιούνται με βιωματικό τρόπο και με κέντρο το παιχνίδι.
7. Εξασφαλίζεται η σχολική ετοιμότητα και επιτυγχάνεται αβίαστα, αφού με τη διετία επιτυγχάνονται οι στόχοι του Αναλυτικού Προγράμματος.
8. Δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στους εκπαιδευτικούς για διερεύνηση μαθησιακών και κοινωνικοσυναισθηματικών δυσκολιών και όταν αυτές εντοπιστούν, δίνεται η δυνατότητα (μόνο στα Δημόσια Νηπιαγωγεία) να υπάρξουν δομές για υποστήριξη παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΕΕΑ) ή με αναπηρία, όπως τα τμήματα ένταξης, η παράλληλη στήριξη και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό.
9.  «Η Προσχολική Εκπαίδευση θεωρείται ότι παρέχει σε παιδιά που εκκινούν από διαφορετικές πολιτισμικές, μορφωτικές και κοινωνικές αφετηρίες ερεθίσματα ικανά να τα βοηθήσουν στην προσωπική τους ανάπτυξη και ιδιαίτερα στην πορεία τους στην επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα».  Σταυρούλα    Σπηλιοπούλου
Νηπιαγωγός

*** Δημότες…κατώτερου Θεού 
Κάθε ημέρα που περνάει όλο και περισσότερο αποδεικνύεται ότι στην Καλαμάτα υπάρχουν δημότες…κατώτερου Θεού. Συνοικίες απροστάτευτες, αφρόντιστες, χωρίς αισθητικές παρεμβάσεις και αναπλάσεις, χωρίς υποδομές. Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται μία στιγμή από την κατάσταση στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.
Α.Π.

*** Ακόμα παραμένουν τα μπάζα στην Αναγνωσταρά 
Μπορεί η απάντηση του Δήμου Καλαμάτας να είναι εν μέρει σωστή για τις ενέργειές του για τα ετοιμόρροπα της Καλαμάτας, όμως με λύπη διαπιστώσαμε χθες, ότι ακόμα υπάρχουν στο πεζοδρόμιο της οδού Αναγνωσταρά τα μεγάλα κομμάτια τσιμέντου που έπεσαν από κτήριο.
Έχουν περάσει τόσες ημέρες αλλά τα μπάζα παραμένουν εκεί, όπως εδώ και 5 μήνες (!) στο κτήριο της οδού Αριστοδήμου.
Άραγε πόσο δύσκολο είναι να φύγουν τα μπάζα από το σημείο;
Π.Μπ.

*** O Ηλίας Μαμαλάκης θα μαγειρέψει στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας 
Το μέτρο της δωρεάν στάθμευσης για μιάμιση ώρα που εφαρμόζεται με επιτυχία στο βόρειο παρκινγκ, κάθε Σάββατο από 8 το πρωί έως 12 το μεσημέρι επεκτείνεται και στο νότιο παρκινγκ  της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας. Η απόφαση που ελήφθη στη τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου ( την προηγούμενη Τετάρτη 2 Μαΐου 2018) θα εφαρμοστεί, μετά την αναμενόμενη θετική ψήφο και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του. Πάντως το μέτρο της δωρεάν στάθμευσης στο βόρειο παρκινγκ εξυπηρετεί γύρω στα 600 αυτοκίνητα κάθε Σάββατο. Μάλιστα ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω αφού στον ίδιο χώρο αποδόθηκαν πρόσφατα κι' άλλες θέσεις στάθμευσης.
Επίσης στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ της Κ.Α.Κ αποφασίστηκε, όπως τα χρηματικά διαθέσιμα της Εταιρείας κατατεθούν στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος που έδωσε μακράν την καλύτερη προσφορά με επιτόκιο 1,30% για έντοκο λογαριασμό όψεως, προθεσμιακό λογαριασμό και ειδικό λογαριασμό για την μισθοδοσία του προσωπικού.
Αναφορικά με την εκμίσθωση των Βιομηχανικών Σφαγείων, εξουσιοδοτήθηκε η νομικός της Εταιρείας κ. Κρέπη, να προβεί σε όλες τις ενέργειες-διαδικασίες που απαιτούνται για την διασφάλιση των συμφερόντων της Κ.Α.Κ.
  Πέραν των άλλων το Σώμα ενημερώθηκε: 
Πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα αντικατασταθεί ο φωτισμός στο βόρειο παρκινγκ με νέα σώματα που θα διαθέτουν λάμπες τύπου led  για την καλύτερη λειτουργία-ασφάλεια του χώρου και την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.
Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας ανυψωτικού μηχανήματος για την ασφάλεια των εργαζομένων κατά την εκτέλεση εργασιών συντήρησης-επισκευής των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Στο μεταξύ, ο πασίγνωστος chef Ηλίας Μαμαλάκης για να μαγειρέψει και να συμβουλεύσει, μαζί με τον Καλαματιανό chef Παναγιώτη Παπανικολόπουλο αλλά και τους μαθητές του Ι.Ε.Κ ''OΡIZΩN'' θα βρίσκονται στο χώρο των βιολογικών προϊόντων της Αγοράς το Σάββατο το πρωί 12 Μαΐου 2018 σε εκδήλωση που θα τελεί υπό την αιγίδα της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.
Τέλος την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 στις 8.30 το βράδυ στον ίδιο χώρο το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας θα δώσει συναυλία με τη συμμετοχή 20 μουσικών οργάνων και τεσσάρων φωνών.  

*** Εθελοντική αιμοδοσία αύριο στα Φιλιατρά 
Αύριο Κυριακή, 6 Μαΐου, ο Δήμος Τριφυλίας και οι εθελοντές αιμοδότες θα στείλουν μήνυμα ελπίδας από τα Φιλιατρά. Από τις 9.30 το πρωί έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι θα γίνει εθελοντική αιμοδοσία με τη συνδρομή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Φιλιατρών. «Ελάτε να κάνουμε την εθελοντική προσφορά πίστη και την εθελοντική αιμοδοσία συνείδηση… ελάτε να ενισχύσουμε την Τράπεζα Αίματος του Δήμου Τριφυλίας, γιατί όλοι μπορεί να βρεθούμε στην ανάγκη να χρειαστούμε αίμα. Η αιμοδοσία είναι πράξη ηθικής, κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς ανεκτίμητη! Για να υπάρχει επάρκεια στο Δήμο μας χρειαζόμαστε 50 φιάλες ανά 1.000 κατοίκους. Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια! Ευχαριστούμε για την ευγενική χορηγία τους την Επιχείρηση Φυσικού Μεταλλικού Νερού “ΒΙΚΟΣ” και το Παντοπωλείο ΛΥΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου. Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Κέρδισε το στοίχημα 
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο ΤΕΙ Πελοποννήσου και στους συνδιοργανωτές του 3ου Οικονομικού Συνεδρίου, που ξεκίνησε χθες στο ξενοδοχείο Elite. Εκτός από το υψηλό επίπεδο των ομιλιών, τα στοιχεία των επιστημόνων που ανέβηκαν στο βήμα ήταν άκρως διαφωτιστικά. Θα πρέπει, όμως, να απονείμουμε τα εύσημα και στον δρα Δημήτριο Π. Πετρόπουλο, αντιπρύτανη του ΤΕΙ Πελοποννήσου, προέδρου Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής, καθώς ήταν αυτός που ξεκίνησε το μεγάλο στοίχημα…   Α.Π. 

***  Φως στο βάθος του τούνελ με… αστερίσκους σύμφωνα με τον Αλέξη Χαρίτση και οικονομολόγους 
Μπορεί ένα συνέδριο για την οικονομία και την ανάπτυξη να δώσει ειδήσεις; Εν προκειμένω το 3ο Διεθνές Συνέδριο (icodecon.com) το οποίο διοργανώνει το ΤΕΙ Πελοποννήσου με συνδιοργανωτές το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (University of National and World Economy) – Βουλγαρία και το Πανεπιστήμιο του Ιασίου (University Alexandru Ioan Cuza) – Ρουμανία. Η απάντηση ποικίλει, καθώς έχουμε παρευρεθεί σε αρκετά.
Για το παραπάνω, όμως, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ποιότητα των ομιλητών, όπως οι διεθνούς κύρους καθηγητές Λιαργκόβας Παναγιώτης, Χιόνης Διονύσιος και Δρυμπέτας Ευάγγελος, αλλά και η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, ήταν η αιτία ώστε η πρώτη μέρα να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία και... ειδήσεις.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, σημειώνοντας ότι τις εργασίες του παρακολούθησαν όλοι οι φορείς της πόλης.
Στο χαιρετισμό του ο δρ. Δημήτριος Π. Πετρόπουλος, αντιπρύτανης ΤΕΙ Πελοποννήσου, πρόεδρος Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής, τόνισε ότι όταν ξεκίνησε η ιδέα του συνεδρίου, έθεσε δύο στόχους προκειμένου να θεωρηθεί πετυχημένο. Πρώτον, να δώσει βήμα σε νέους ανθρώπους και επιστήμονες να παρουσιάσουν τα έργα τους και, δεύτερον, μέσα από τις παρεμβάσεις και τις ομιλίες να αναδειχθούν τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας. Για τον κ. Πετρόπουλο ο στόχος επετεύχθη, γι' αυτό και το συνέδριο προχωρά.
Εκείνο, βέβαια, για το οποίο πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά, είναι ότι για πρώτη φορά ακούσαμε από… επιστημονικά χείλη ότι το μείγμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε από το 2010 ως το 2015 ήταν… χαλασμένο. Στην τοποθέτησή του, μάλιστα, ο καθηγητής Διονύσης Χιώνης τόνισε ότι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους (PSI+) που διεκδίκησε η τότε ελληνική κυβέρνηση το 2012, άνοιξε τον «Ασκό του Αιόλου» και το ντόμινο των επιπτώσεων από την απόφαση αυτή έφτασε έως και τον Έλληνα εργαζόμενο και φορολογούμενο πολίτη.
Χαρακτηρίζεται ως το σημαντικότερο λάθος κυβέρνησης της χώρας μας, καθώς οδήγησε σε συνολικές ζημίες προ φόρων των εγχώριων τραπεζών, ύψους 38 δισ. ευρώ, την ίδια ώρα που τα συνολικά κεφάλαιά τους ανέρχονταν σε περίπου 29 δισ. ευρώ.
Το δεύτερο που μάθαμε, πάλι από τον κ. Χιώνη, είναι ότι καλώς ορισμένα κόμματα "φώναζαν" ότι η λογική του τότε Γερμανού Οικονομικών Σόιμπλε για το μείγμα πολιτικής που θα έπρεπε να ακολουθήσουμε "δηλητηρίαζε" την ελληνική οικονομία και κοινωνία, στέλνοντάς την πιο γρήγορα στο… θάνατο.
Από την άλλη πλευρά, τόσο ο  Π. Λιαργκόβας όσο και ο Διον. Χιώνης σχολίασαν ότι το αφήγημα της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο τον Αύγουστο του 2018 από τα μνημόνια έχει πολλούς αστερίσκους. Ο πρώτος τόνισε ότι από τη στιγμή που υπάρχουν υπογεγραμμένες μνημονιακές υποχρεώσεις, εποπτεία και συγκεκριμένοι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα, το αισιόδοξο σενάριο χωλαίνει. Βέβαια, είναι θετικό ότι η οικονομία δεν έχει τα χάλια των προηγούμενων ετών, αλλά για να μην τα… τινάξει, θα πρέπει να υπάρχει μείγμα δημοσιονομικής πειθαρχίας, συνέχεια των μεταρρυθμίσεων και διευθέτηση του προβλήματος με τα χρέος.
Ο κ. Χιώνης υπήρξε περισσότερο αισιόδοξος, μίλησε για μια νέα εποχή για τη χώρα, αλλά θα πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά για την επόμενη ημέρα, έχοντας ως πρώτο μας μέλημα το θέμα της διευθέτησης του χρέους.
Ούτε, όμως, ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης προτίμησε τα… πανηγύρια. Σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία, ύστερα από μία σχεδόν δεκαετία ύφεσης, έχει περάσει πλέον σε τροχιά ανάπτυξης. Το 2017 ήταν η πρώτη χρονιά μετά το 2007 που η ελληνική οικονομία σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης που ξεπέρασε το 1%. Η πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό και η αξιοπιστία της χώρας διεθνώς έχουν αποκατασταθεί.
Αφού, λοιπόν, φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ, "τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για να συζητήσουμε πλατιά και ουσιαστικά για την επόμενη μέρα, για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Γιατί χρειαζόμαστε, όμως, μία τέτοια στρατηγική; Η σφοδρή κρίση των προηγούμενων χρόνων που σταδιακά αφήνει πίσω της η ελληνική οικονομία, ανέδειξε, μεταξύ άλλων, τα όρια του παραγωγικού υποδείγματος που επικράτησε στη χώρα κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι πλέον κοινός τόπος ότι η κρίση των προηγούμενων ετών δεν ήταν απλώς μία κρίση των δημοσιονομικών του κράτους. Ήταν πρωτίστως μία κρίση του παραγωγικού μοντέλου που κυριάρχησε στην Ελλάδα για δεκαετίες", επισήμανε.
Επίσης, συνέχισε: "Κεντρική, λοιπόν, πρόκληση της αναπτυξιακής στρατηγικής για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας αποτελεί η αλλαγή του αναπτυξιακού υποδείγματος, ο παραγωγικός μετασχηματισμός. Η κυβέρνησή μας, σε συνεργασία και επικοινωνία με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση, την κοινωνία των πολιτών, προχωρά λοιπόν στην εκπόνηση Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής.
Όραμα της στρατηγικής είναι η ποιοτική μετατόπιση του παραγωγικού υποδείγματος της ελληνικής οικονομίας προς την κατεύθυνση της οικονομίας της γνώσης. Αυτό διασταυρώνεται και αλληλοϋποστηρίζεται με την προσπάθεια αναστροφής της μετανάστευσης υψηλά εξειδικευμένων εργαζομένων, αλλά και δημογραφικής ανάταξης, αναγκαίο στοιχείο οποιασδήποτε μελλοντικής προοπτικής της χώρας μας.
Κεντρικός άξονας της στρατηγικής είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο, ως μέσο για τη σταδιακή αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στη δημιουργία ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας και την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλότερης προστιθέμενης αξίας. Κεντρικός στόχος είναι η αύξηση της απασχόλησης, η δημιουργία νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας».
Ολοκληρώνοντας, είπε: "Αναγκαίες προϋποθέσεις της παραγωγικής ανασυγκρότησης είναι, όμως, εξίσου η κοινωνική δικαιοσύνη και η μείωση των μεγάλων κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων που επικρατούν σήμερα και επιδεινώθηκαν στα χρόνια της κρίσης, όπως επίσης η περιβαλλοντική βιωσιμότητα και ο σεβασμός στο φυσικό κεφάλαιο της χώρας". Του Αντώνη Πετρογιάννη

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο 30η αγωνιστική στην Super League :
Σάββατο 05-05-2018 :
ΠΑΟΚ -ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  3-0 .- ^
ΛΑΡΙΣΣΑ - ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ   1-1 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ  0-1.- ^
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ   4-0  .-^
Κυριακή 06-05-2018 :
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  2-0 .- ^
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ 0-0  Διακόπη λόγο βροχής .-^
~* Οι συνθέσεις με τις οποίες παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Ευαγγέλου, Γιόχανσον, Κάτσε, Τζανδάρης, Λουντ, Λουτσιάνο, Μυστακίδης, Δώνης
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σιλά, Σβάρνας, Κασάδο, Μπαξεβανίδης, Καμαρά, Ντε Λούκας, Φασίδης, Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο, Γέντρισεκ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  3-0 .- ^
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντόλοβατς, Τζημόπουλος (83′ Μπέριος), Τσικάρσκι, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Γαρουφαλιάς, Μιχαήλ, Νικολιάς (89′ Μπουκουβάλας), Χαλκιαδάκης (83′ Βιντάλ), Κόντε.Ολυμπιακός (Χρήστος Κόντης): Χουτεσιώτης, Ιγκόρ, Ένγκελς, Σισέ, Χατζισαφί, Ταχτσίδης, Ανδρούτσος, Βρουσάι (88′ Κωστανάσιος), Φορτούνης, Τζούρτζεβιτς (67′ Βέργος), Ανσαριφάρντ.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  0-2 .- ^
  ~* Σκληρό μήνυμα Μαρινάκη στους παίκτες του Ολυμπιακού Άστραψε και βρόντηξε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού μετά την ήττα των «ερυθρόλευκων» από τον ΠΑΣ
~ Άστραψε και βρόντηξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά την ήττα του Ολυμπιακού στα Γιάννενα από τον τοπικό ΠΑΣ με 3-0.
Ο διοικητικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων» έστειλε μέσω ανθρώπων του Ολυμπιακού σκληρό μήνυμα στους παίκτες.«Κανονικά έπρεπε αντί να γυρίσετε να μείνετε όλοι εκεί διότι δεν μπορεί να είστε παίκτες του Ολυμπιακού εσείς. Αντί να σας πούμε καλές διακοπές θα σας πούμε να πάτε να πνιγείτε. Και ισχύει για όλους σας. Παίκτες και προπονητές. Δεν κάνετε ούτε για χαρτιά υγείας στο Ρέντη και δεν φταίει κανένας άλλος, φταίω εγώ που σας πήρα και σας χρυσοπληρώνω», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του κ. Μαρινάκη.
ΒαθμολογίαΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.
1. ΑΕΚ 30 21-7-2 13-1-1 8-6-1 50-12 70
2. ΠΑΟΚ 30 21-4-5 13-0-2 8-4-3 59-19 64
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3. Ολυμπιακός 30 18-6-6 11-2-2 7-4-4 63-28 57
4. Ατρόμητος 30 15-11-4 7-6-2 8-5-2 43-21 56
5. Αστέρας Τρίπολης 30 12-9-9 9-3-4 3-6-5 39-24 45
-------------------------------------
6. Ξάνθη 29 11-9-9 7-6-2 4-3-7 29-29 42
7. Πανιώνιος 30 10-10-10 6-5-4 4-5-6 32-31 40
8. Παναιτωλικός 30 9-8-13 6-3-6 3-5-7 31-40 35
9. ΠΑΣ Γιάννινα 30 7-13-10 4-9-2 3-4-8 31-34 34
10. Λεβαδειακός 30 8-10-12 7-5-3 1-5-9 23-34 34
11. ΑΕΛ 30 7-10-13 5-8-2 2-2-11 22-41 31
12. Λαμία 30 6-12-12 4-6-5 2-6-7 20-34 30
13. Παναθηναϊκός 29 10-10-9 8-4-2 2-6-7 29-28 29
14. Απόλλων Σμύρνης 30 6-11-13 5-6-4 1-5-9 23-36 29
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
15. Κέρκυρα 30 4-10-16 4-5-6 0-5-10 19-51 22
16. Πλατανιάς 30 2-4-24 1-3-11 1-1-13 14-65 10
* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς και του αφαιρέθηκαν ακόμη εννέα για οφειλές.
** Από τον Ολυμπιακό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί.
*** Από τον ΠΑΟΚ έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί, ενώ το ντέρμπι με την ΑΕΚ κατακυρώθηκε υπέρ της Ενωσης με 3-0
*** Στο ποδόσφαιρο 30η αγωνιστική  U20  Super League :
Σάββατο 05-05-2018  :
Παναιτωλικός -Αστέρας Τρίπολης 0-1 .- ^
Πανιώνιος - Λεβαδειακός 3-0 .- ^
Παναθηναϊκός - Ξάνθη  6-1 .- ^
Λάρισσα - Λαμία 1964  2-1 .- ^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Πλατανιάς 4-0  .- ^
Κυριακή 06-05-2018 :
Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ Αθηνών  0-3 .- ^
Ατρόμητος Αθηνών - ΑΟΚ Κέρκυρα   3-1 .- ^
ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός Πειραιώς   0-1 .- ^

** Για τη ΄Β΄ Εθνική στο ποδόσφαιρο   Football  League  για την 30η αγωνιστική :
Παρασκευή 04-05-2018 :
ΑΕ. Σπάρτη -β  Εργοτ΄λης 2-2 .- ^
ΟΦΗ - Απόλλων Λάρισσας  4-0 .- ^
Άρης  Θεσσαλονίκης - Αχαρναϊκός  3-0 .- ^  α.α.
Βέροια -Παναχαϊκή   0-3 .- ^ α.α.
Κυριακή 06-05-2018 :
Δόξα Δράμας - ΑΕ. Καραϊσκάκης   0-0 .- ^
Αναγέννηση Καρδίτσας - Τρίκαλα 1963   0-0 .- ^
Πανσερραϊκός - Καλλιθέα  1-1 .- ^
Παναιγειάλιος - Απόλλων Πόντου  1-2 .- ^
Αιγινιακός - Χανιά / Κισσαμικός   1-1 .- ^

*** Στο γυναικείο ποδόσφαιρο στη Ελλάδα 20η αγωνιστική :
Κυριακή 06-05-2018 :
ΠΑΟΚ - ΟΦΗ   3-0 .- ^
ΕΛΠΙΔΕΣ Καρδίοτσας 94 - Φαίδων Άργους  5-0 .- ^
ΑΜΑΖΩΝΕΣ  Δράμας - Βόλος 2004  4-0 .- ^
Ατρόμητος Αθηνών - Οδυσσέας Γλυφάδας  1-0 .- ^
Τρίκαλα 2011 - Άρης Θεσσαλονίκης  0-0  .- ^
ΑΕ Λάρισσα - Μεσολόγγι   2-0 .- ^

*** ***  Για την Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ
Σάββατο 05  - Μαΐου - 2018 :
Άρης Θεσσαλονίκης -Πανιώνιος    60-48 ,(32-25) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 19-16, 13-9 , 17-9 , 11-14 .-^
Γ.Σ. Λαύριο - Γ.Σ Λάρισσας   77-55  ,(39-24) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 19-14 , 20-10 , 14-10 , 24-21 .-^
Κολοσσός Ρόδου - Κύμη Εύβοιας  68-81 ,(32-43) .-^
Τα  δεκάλεπτα :16-15 , 16-28 , 13-18 , 23-20 .-^
Κόροιβος Αμαλιάδας -Παναθηναϊκός    49-86 ,(33-47) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 14-26 , 19-21 , 10-19 , 6-20 .-^
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  96-77  , (53-37) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 25-20 , 28-17 , 20-18 , 23-22 .-^
Ρέθυμνο - Τρίκαλα   103-67 , (56-32) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 24-20 , 32-12 , 23-20 , 24-15 .-^

*** Στο μπάσκετ για την Α2    για την 30η αγωνιστική :
Σάββατο 05-05-2018 :
Μαρούσι - ΑΕ Λάρισσα   20-0 .-^
09-05-2018 : ΑΣ. Καστοριάς - ΑΣ. Καρδίτσας
12-05-2018:
Οι  υπόλοιποι αγώνες της 30ης αγωνιστικής
Εθνικός Πειραιώς - Απόλλων Πάτρας
Δόξα Λευκάδας - ΑΣ. Παπάγου
Χολαργός Β,Σ, -  Γ.Σ. Ερμής Αγιάς
Αμύντας - Περιστέρι
Ψυχικό - ΑΣ. Καστοριάς
Ηρακλής Θεσσ. - Αρκαδικός
ΑΣΕ Δούκας - ΑΣ. Καρδίτσας

*** Για την Γ΄Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο
29-04-2018  1η αγωνιστική :
Τιλικράτης 2014 -Ηρακλής Θεσ  0-2 .-^
Ηρόδοτος Αστέρας Αμαλιάδας  3-0 .-^
02-05-2018  2η αγωνιστική :
Ηρακλής Θεσσαλονίκης Βόλος ΝΠΣ   2-0 .- ^
Απόλλων Παραλιμνίου - Τιλικράτης 2014  0-0 .-^
Αστέρας  Αμαλιάδας - Αήττιτος Σπάτων   1-2 .- ^
Εθνικός Πειραιώς - Ηρόδοτος  0-0 .- ^
06-05-2018 :
Βόλος Ν.Π.Σ. - Τιλικράτης  2-0 .-^
Ηρακλής 1908 - Απόλλων Παραλιμνίου  1-0 .- ^
Αήττητος Σπάτων - Ηρόδοτος  2-1 .- ^
Αστέρας Αμαλιάδας - Εθνικός Πειραιώς 3-2 .- ^

*** Μια ανάσα από την ΠΑΕ ΠΑΟ έφτασε ο Δ.Γιαννακόπουλος
 Μία ανάσα από την ανάληψη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έφτασε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ πραγματοποίησε δύο ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο εντός της εβδομάδας και, μάλιστα, στη διάρκεια του πρώτου οι δύο άνδρες σχεδόν έδωσαν τα χέρια.
~  Μία ανάσα από την ανάληψη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έφτασε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ πραγματοποίησε δύο ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο εντός της εβδομάδας και, μάλιστα, στη διάρκεια του πρώτου οι δύο άνδρες σχεδόν έδωσαν τα χέρια.
Η πρόταση που φέρεται να έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και η οποία αξίζει να επισημανθεί ότι δεν περιελάμβανε τις όποιες εξελίξεις θα υπάρξουν με το «Athens Alive», ήταν να αναλάβει το μάνατζμεντ του συλλόγου, αναγνωρίζοντας παράλληλα τα χρέη των 47 εκ. ευρώ.Ο «ισχυρός άνδρας» του τμήματος μπάσκετ δεσμεύτηκε να βάλει άμεσα 4 εκ. ευρώ για να καλυφθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις, ενώ επίσης πρότεινε στον Γιάννη Αλαφούζο να μπει το 70% των εσόδων στην ΠΑΕ και το 30% στο λογαριασμό του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν και την Παρασκευή, όπου ο Γιάννης Αλαφούζος εξήγησε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ότι η πρόταση της Pan Asia ήταν καλύτερη και, πλέον, μετά τις σημερινές συζητήσεις με τον Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, όλα δείχνουν ότι οι διαπραγματεύσεις με τον μεγαλομέτοχο της «πράσινης» ΚΑΕ πολύ δύσκολο θα προχωρήσουν.

***  Το πάρτι της ΑΕΚ μεταφέρθηκε στην «Αγιά – Σοφιά»
 Χιλιάδες οπαδοί  της ΑΕΚ  ακολουθήσουν το πούλμαν και με συνθήματα και καπνογόνα δημιούργησαν ένα μοναδικό σκηνικό
~  Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το βράδυ του Σαββάτου δεν εμπόδισαν τους χιλιάδες οπαδούς της ΑΕΚ να γιορτάσουν με τους παίκτες και το προπονητικό τιμ την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Λίγη ώρα μετά την στέψη στο γήπεδο της Ριζούπολης, το «πάρτι» μεταφέρθηκε στους δρόμους με προορισμό το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, εκεί όπου ήταν προγραμματισμένο να μεταβεί το πούλμαν που μετέφερε τους πρωταθλητές.
Χιλιάδες οπαδοί  της ΑΕΚ  ακολουθήσουν το πούλμαν και με συνθήματα και καπνογόνα δημιούργησαν ένα μοναδικό σκηνικό.Έξω από την «Αγια Σοφιά» οι παίκτες και ο κόσμος πανηγύριζαν και χόρευαν σα μικρά παιδιά, τραγουδούσαν τον ύμνο της ΑΕΚ, ενώ η ειδική εξέδρα που είχε στηθεί για να υποδεχθεί τους πρωταθλητές είχε σχεδόν «εξαφανιστεί» από την παρουσία των οπαδών. Η «κούπα» στο ανοιχτό πούλμαν άρχισε να περιφέρεται, τα «όλε όλε» έδιναν κι έπαιρναν, ενώ τα καπνογόνα είχαν μετατρέψει κυριολεκτικά τη νύχτα σε μέρα. Όλοι οι παίκτες φίλησαν το κύπελλο του πρωταθλητή, ενώ οι οπαδοί αποθέωσαν έναν-έναν ξεχωριστά, όπως και τον Μανόλο Χιμένεθ.

***  Θρίαμβος για Καλαμάτα ’80 και με ΑΕΚ και όλα για όλα σήμερα με Μίλωνα για την πρόκριση στους «4»! 
Μετά τον Ολυμπιακό οι «μικροί» της Καλαμάτας ’80 υποχρέωσαν χθες και την ΑΕΚ να υποκλιθεί στην αγωνιστική τους ανωτερότητα. Στον 2ο αγώνα τους για τα προημιτελικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος βόλεϊ Παίδων οι παίκτες της τοπικής μας ομάδας πέτυχαν μια ακόμα ιστορική νίκη και μάλιστα με επική ανατροπή. Παρ’ ότι βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 σετ στο Κλειστό της Παραλίας όπου διεξάγονται όλοι οι αγώνες για τον Γ’ και Δ’ Όμιλο βρήκαν τον τρόπο και τα ψυχικά αποθέματα να κερδίσουν στο τάι μπρέικ και να εξασφαλίσουν την τιμητική 1η θέση στον όμιλό τους. Μάλιστα από αυτό το αποτέλεσμα ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός που πέρασε στους «8» ως 2ος του Ομίλου.
Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη για την Καλαμάτα ’80 που σήμερα στις 4 μ.μ. θα αντιμετωπίσει τον Μίλωνα, σε έναν αγώνα που θα κρίνει το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης (στις 2 μ.μ. θα προηγηθεί ο αγώνας Ολυμπιακος-ΓΕ Ηρακλείου).
Στο πλευρό της τοπικής μας ομάδας και των νεαρών ταλαντούχων αθλητών μας οφείλουμε να είμαστε όλοι και είναι σίγουρο ότι τα παιδιά θα δώσουν και πάλι τον καλύτερο εαυτό τους!
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80 (Γιώργος Κουλιέρης-Χρήστος Δημητρακόπουλος): Νέστωρ Βλάσσης, Γιάννης Ρίζος, Νίκος Μπιρμπίλης, Αλέξανδρος Μαργέλης, Ηλίας Μπούνας, Κώστας Κλημεντίδης, Σπύρος Χανδρινός, Παναγιώτης Βλάσσης, Δημήτρης Βραχάτης, Παναγιώτης Μασούρας, Ανδρέας Κλημεντίδης, Ευθύμης Φράγκος, Άρις Χανδρινός, Ηρακλής Παπούλιας, Γιώργος Ψαρρέας.
ΑΕΚ: Θεοδόσης, Μπράκα, Καρακουλάκης, Γεωργίου, Καβουρίνος, Ξανθόπουλος, Σωνάκης, Ηλιακόπουλος, Φιλ Σινόν, Χαλίλης, Στρίκκα, Κοπελος, Μάρης.
  Γ' όμιλος - Παραλίας (Καλαμάτα)
Πέμπτη 3 Μαΐου
ΑΕ Αρμενίων - ΑΟΝΣ Μίλων 0-3 (20-25, 15-25, 12-25)
ΓΕ Ηρακλείου - ΑΣΠ Απόλλων 3-0 (25-14, 25-15, 25-21)
  Παρασκευή 4 Μαΐου
ΓΕ Ηρακλείου - ΑΕ Αρμενίων 3-0 (25-13, 25-16, 25-19)
ΑΣΠ Απόλλων - ΑΟΝΣ Μίλων 0-3 (18-25, 20-25, 14-25)
  Σάββατο 5 Μαΐου
ΑΟΝΣ Μίλων - ΓΕ Ηρακλείου 0-3 (24-26, 19-25, 21-25)
ΑΕ Αρμενίων - ΑΣΠ Απόλλων 2-3 (25-20, 25-21, 20-25, 18-25, 08-15)
  Βαθμολογία
1. ΓΕ Ηρακλείου 9β. (9-0)
2. ΑΟΝΣ Μίλων 6β. (6-3)
3. ΑΣΠ Απόλλων 2β. (3-8)
4. ΑΕ Αρμενίων 1β. (2-9)
  Δ' όμιλος - Παραλίας (Καλαμάτα):
Πέμπτη 3 Μαΐου
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-2 (22-25, 31-29, 15-25, 25-23, 15-08)
  Παρασκευή 4 Μαΐου
Ολυμπιακός - Καλαμάτα 80 1-3 (21-25, 12-25, 28-26, 19-25)
  Σάββατο 5 Μαΐου
Καλαμάτα 80 - ΑΕΚ 3-2 (22-25, 18-25, 25-21, 25-21, 15-10)
  Βαθμολογία
1. Καλαμάτα 80 5β. (6-3)
2. Ολυμπιακός 2β. (4-5)
3. ΑΕΚ 2β. (4-6)
  Ημιτελική φάση Γ' και Δ' ομίλων - Παραλίας (Καλαμάτα)
  Κυριακή 6 Μαΐου
14.00: ΓΕ Ηρακλείου - Ολυμπιακός
16.00: Καλαμάτα 80 - ΑΟΝΣ Μίλων
 Ημιτελική φάση Α' και Β' ομίλων - ΔΑΚ Πολίχνης
Κυριακή 6 Μαΐου
15.00: ΑΣ Ελπίς - ΑΠΣ Αίας
17.00: ΑΣΑ Έβρος - ΑΟ Ορεστιάδας

***  Η «κούπα» του πρωταθλητή στο Καλό Νερό – Στον έβδομο ουρανό για την άνοδο
Στον έβδομο ουρανό βρίσκεται από χθες το Καλό Νερό μετά την επίσημη στέψη της τοπικής ομάδας, του ΠΑΟ Καλού Νερού, ως πρωταθλητή Β’ τοπικής και την άνοδό του στην Α1 κατηγορία, μετά μάλιστα και από το χθεσινή τελευταίο παιχνίδι με τον Αστέρα Βαλύρας όπου ο ΠΑΟ Καλού Νερού ήταν πραγματικά σαρωτικός και ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με το επιβλητικό 6-1!
Μετά το τέλος του παιχνιδιού έγινε η απονομή της «κούπας» του πρωταθλητή και το τρελό γλέντι ξεκίνησε από το γήπεδο της Κυπαρισσίας και συνεχίστηκε στο «Πέτρινο Μπαλκόνι» στο Καλό Νερό, όπου διοίκηση, προπονητής, παίκτες και φίλοι της ομάδας γιόρτασαν τη σπουδαία πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Α1 κατηγορία!
Δηλώσεις:
Πρόεδρος ΕΠΣ Μεσσηνίας, Βασίλης Σπηλιώτης:
«Συγχαρητήρια στην ομάδα του Καλού Νερού για την άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Να τους ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου να έχουνε πάντα επιτυχίες, πάντα ανόδους, όσο μπορούνε να φτάσουνε την ομάδα τους πιο ψηλά γιατι είναι μια ιστορική ομάδα και ό,τι καλύτερο»
Προπονητής ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ Νερού, Σάκης Διονυσόπουλος:
«Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά, τη διοίκηση, όλους τους ποδοσφαιριστές, όλο το τμήμα! Ήταν μια υπέροχη χρονιά! Θα μας μείνει αξέχαστη! Και του χρόνου, να ’μαστε καλά!»
Πρόεδρος ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ, Διονύσιος (Σάκης) Γαλάνης:
«Ήταν μια επιτυχημένη χρονιά για την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά, μέσα απ’ την καρδιά μου, κάποιους ανθρώπους που βοήθησαν πάρα πολύ την ομάδα φέτος. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ο προπονητής και οι παίκτες κυρίως, για την παρουσία τους και τον αγώνα που έκαναν, οι χορηγοί, οι οποίοι ήταν πάρα πολλοί, όπως και όλο το χωριό, με τη μικρή συμμετοχή ο καθένας όπως μπορούσε. Και επίσης, αυτό το πρωτάθλημα θέλω να το αφιερώσω σε κάποιους ανθρώπους που δεν είναι σήμερα εδώ. Θέλω να το αφιερώσω σε δύο πρώην προέδρους που “έφυγαν” νωρίς από τη ζωή, όπως ο Αριστείδης ο Γκόγκας και ο Παναγιώτης ο Γκόγκας, έναν πρώην παίκτη της ομάδας, τον Αντώνη το Βουδούρη, όπως επίσης και στο μεγαλύτερο παράγοντα που υπήρχε στο Καλό Νερό, το Γιώργο τον Κλεφτάκη. Σε αυτούς αφιερώνουμε την πορεία φέτος και το πρωτάθλημα. Όσο για την επόμενη χρονιά, θα τα δούμε, εφόσον συνεδριάσουμε την άλλη εβδομάδα. Θέλουμε να έχουμε μια καλή πορεία. Πιστεύουμε σε ό,τι καλύτερο και ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε θα το κάνουμε»
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Περίπατος… τίτλου του Ολυμπιακού, «κάρφωσε» τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία
 Οι Πειραιώτες θα έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν τον τίτλο μπροστά στον κόσμο τους, την Τετάρτη (9/5, 19:00) στο Ρέντη
 
~ «Αγκαλιά» με τον τίτλο της Α1 βόλεϊ των ανδρών βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν με 3-0 σετ από την Πυλαία, έκαναν το 2-0 στη σειρά των τελικών των πλέι-οφ με τον ΠΑΟΚ και χρειάζονται άλλη μία νίκη για να επιστρέψουν στην κορυφή, μετά την τριετή κυριαρχία του «Δικεφάλου». Οι Πειραιώτες θα έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν τον τίτλο μπροστά στον κόσμο τους, την Τετάρτη (9/5, 19:00) στο Ρέντη.
Τα σετ: 19-25, 23-25, 21-25Ο ΠΑΟΚ πήρε αρχικά προβάδισμα 7-5 με επίθεση του Ουτσίκοφ και μπλοκ του Τακουρίδη στον Αλεξίεφ, αλλά ο Βούλγαρος ακραίος του Ολυμπιακού είχε διαφορετική άποψη. Οταν ο Πελεκούδας έχασε το σερβίς (7-6), ο Αλεξίεφ άρχισε να «πυροβολεί» από τα εννιά μέτρα και με άσο ισοφάρισε (7-7), ενώ ακολούθησαν οι πόντοι του Ράουβερνινκ και του Πετρέα με μπλοκ στον Ουτσίκοφ. Ο Ολυμπιακός με συνολικό σερί 4-0 προσπέρασε 9-7 και κράτησε το +2 μέχρι τα μέσα του σετ. Με το μπλοκ στον Κουμεντάκη έγινε το 16-13, ενώ με δύο μπλοκ του Μπέμε στον Ουτσίκοφ έγινε το 21-16. Μέχρι το τέλος ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να βρει λύσεις και με τον Αλεξίεφ έγινε το 25-19 και το 1-0 σετ.
 ~ Ιδια εικόνα και στο 2ο σετ, με τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει και πάλι με προβάδισμα 8-6, χάρις την επίθεση του Ουτσίκοφ. Ο Ράουβερντινκ μείωσε 8-7 και ο Αλεξίεφ πήγε πάλι στο σερβίς διαλύοντας την υποδοχή του «Δικεφάλου». Με έναν άσο του Αλεξίεφ, ένα μπλοκ του Ντρίζγκα στον Σαφράνοβιτς, επίθεση του Οϊβάνεν και διπλή μπαλιά του Βάλκιερς ο Ολυμπιακός έκανε συνολικό σερί 5-0 και προσπέρασε 11-8. Ο ΠΑΟΚ μείωσε με τον Ουτσίκοφ, αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός με νέο σερί 4-0 ξέφυγε +6 (15-9). Με ηγέτη τον Σαφράνοβιτς ο ΠΑΟΚ άρχισε την αντεπίθεση. Ο Ισραηλινός με επίθεση μείωσε σε 15-10, ακολούθησε φοβερό μπλοκ του Κουμεντάκη στο Μπέμε και άσος του Σαφράνοβιτς και ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 15-14.
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοροπήσει και να αντέξει στην πίεση του ΠΑΟΚ διατηρώντας το μικρό αλλά πολύτιμο προβάδισμα δύο πόντων μέχρι το 22-20. Ο Σακόγλου με επίθεση και ο Κουμεντάκης με κόντρα επίθεση ισοφάρισαν 22-22, αλλά ο Ολυμπιακός και πάλι αντέδρας. Με επίθεση του Οϊβάνεν και μπλοκ του Αλεξίεφ στον Σακόγλου ξέφυγε 24-22. Ο Κουμεντάκης μείωσε 24-23 αλλά ο Ολυμπιακός με δύσκολη επίθεση του Αλεξίεφ έγινε το 25-23 και το 2-0 σετ.
 *Με όπλο το σερβίς ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε και στο 3ο σετ. Αν και ο ΠΑΟΚ πήρε οριακό προβάδισμα 2-1, ο Ολυμπιακός με το σερβίς του Οϊβάνεν έκανε σερί 6-0 και προηγήθηκε 7-2. Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να κάνει την ύστατη προσπάθεια για την ανατροπή.
Με δικό του σερί 4-0 μείωσε σε 7-6 και με την είσοδο του Τερζή και την επίθεση του Ουτσίκοφ έκανε νέο μίνι σερί 3-0 και προσπέρασε 9-8. Ακολούθησε μάχη πόντο-πόντο μέχρι το 14-14. Οι εμπνεύσεις του Ντρίζγκα και τα σερβίς του Οϊβάνεν έφεραν σερί 6-0 και προβάδισμα για τον Ολυμπιακό με 20-14. Αν και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει στο -3 (21-24), ο Ανδρεάδης με επίθεση κόντρα στην παλιά του ομάδα και στο γήπεδο που το 2017 πανηγύρισε μαζί της τον τίτλο κατάφερε να κάνει το 25-21 και να κλείσει το ματς με 3-0.
~ Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μυλωνάκης
* Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν: 4 άσσοι, 39 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 16 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού οι πόντοι προήλθαν: 4 άσσοι, 44 επιθέσεις, 10 μπλοκ, 16 λάθη αντιπάλων.
~ΠΑΟΚ (Ρίτσι): Κουμεντάκης 14 (11/22 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 36% υπ. – 29% άριστες_, Ουτσίκοφ 12 (9/22 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Τακουρίδης 7 (4/6 επ., 3 μπλοκ), Πελεκούδας 7 (6/11 επ., 1 μπλοκ), Βάλκιερς 1 (1/1 επ.), Σαφράνοβιτς 7 (5/6 επ., 2 άσσοι, 33% υπ. – 27% άριστες) / Κωνσταντινίδης (λ, 47% υπ. – 22% άριστες), Παπαδημητρίου (λ), Τερζής 1 (1/2 επ.), Σακόγλου 1 (1/2 επ.), Σωτηρίου 1 (1/1 επ.), Στίγγας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μουνιόθ): Οϊβάνεν 13 (11/20 επ., 2 άσσοι), Πετρέας 9 (3/7 επ., 6 μπλοκ), Μπέμε 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ), Ντρίζγκα 2 (2 μπλοκ), Αλεξίεφ 12 (9/19 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 44% υπ. – 17% άριστες), Ραούβερντινκ 14 (14/21 επ., 50% υπ. – 21% άριστες) / Στεφάνου (λ, 53% υπ. – 47% άριστες), Δαρίδης (λ), Χριστοφιδέλης (100% υπ. – 67% άριστες), Ζουπάνι 1 (1/1 επ.), Στιβαχτής, Ανδρεάδης 3 (3/4 επ.).
 ~* Ο ακραίος του ΠΑΟΚ, Ραφαήλ Κουμεντάκης, τόνισε: «Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σήμερα. Δεν βρήκαμε εμείς τον ρυθμό που θέλαμε. Ο αντίπαλός μας ήταν διαβασμένος, εμείς όχι. Πάμε στο Ρέντη τώρα να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές που έχουμε και να φέρουμε τη σειρά ξανά στο γήπεδό μας. Πρέπει να μειώσουμε τα λάθη και να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας».
~* Ο κεντρικός του Ολυμπιακού, Ανδρέας Ανδρεάδης, δήλωσε: «Αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Όλα τα παιδιά βοήθησαν και έχουμε μεγάλες δυνατότητες στο γήπεδο. Πρέπει να προσέξουμε τώρα τα κενά διαστήματα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Ο ΠΑΟΚ θα έρθει την Τετάρτη να παίξει ελεύθερα με σκοπό να χαλάσει την φιέστα μας. Με την βοήθεια και του κόσμου μας, που πρέπει να είναι κόσμιος, θα κάνουμε εμείς την δουλειά μας για να πάρουμε τον τίτλο».
~ Ο κεντρικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Πετρέας, είπε: «Σήμερα δεν παρουσιάσαμε τα κενά διαστήματα που κατά καιρούς έχουμε. Σε μία σειρά αγώνων και όχι σε παιχνίδι νοκ άουτ δείχνουμε την ποιότητά μας ως ομάδα. Την Τετάρτη θα είναι ένα τεράστιο παιχνίδι. Ευελπιστούμε να έχουμε τον κόσμο μας και εμείς να κάνουμε αυτό που πρέπει».

*** Στα ημιτελικά μετά από «θρίλερ» ο Τσιτσιπάς Ασταμάτητος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, επικράτησε του Μπαένα με 2-1 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Εστορίλ Όπεν
~ Ακάθεκτος για την κατάκτηση του Όπεν της Εστορίλ συνεχίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Μετά τοn θρίαμβο απέναντι στο φαβορί της διοργάνωσης, Κένι Άντερσον, ο Έλληνας τενίστας απέκλεισε μετά από αγώνα-θρίλερ τον Καρμπάγες Μπαένα (νο.77) με 2-1 σετ (6-7, 6-2, 7-6).
Ο Ισπανός μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο σετ, καταφέρνοντας να το κατακτήσει με 7-6.Ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής αντεπιτέθηκε, παίρνοντας το δεύτερο σετ με 6-2. Στο τρίτο και κρισιμότερο σετ, η αναμέτρηση αποδείχθηκε ακόμα δυνατότερη. Αν και ο Τσιτσιπάς βρέθηκε μπροστά με 5-3, ο Μπαένα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 5-6.Υπό τον κίνδυνο του αποκλεισμού, ο 20χρονος τενίστας έστειλε το παιχνίδι στο «τάι μπρέικ».
Εκεί ο Ισπανός τενίστας ευτύχησε να προηγηθεί με 3-0, με τον Τσιτσιπά να κάνει μυθική επιστροφή και με 7 συνεχόμενους πόντους πήρε το τελευταίο σετ.
Πλέον, ο λληνας πρωταθλητής περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Έντμουντ (νο.23) και Σόουζα (νο.299) για τα ημιτελικά (5/5).

*** Κυριακή 06-05-2018
Champions League , Playoffs , (Final) . { Ουδέτερο γήπεδο } , Μονός Αγώνας .:
Μονακό-ΑΕΚ (44-53 20′) στον τελικό του Basketball Champions League Τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή υπέρβαση της σύγχρονης ιστορίας της καλείται να πραγματοποιήσει η ΑΕΚ κόντρα στη Μόνακο, στον τελικό του Champions League στο κατάμεστο από οπαδούς της ΟΑΚΑ
~  * MHP Riesen Ludwigsburg - UCAM Mursia 74-85 .- ^
Τα δεκάλεπτα :17-18 , 15-24 , 21-18 , 21-25 .- .- ^
 AS Monaco Basket - AEK Athens B.C. 94-100,( 44-53) .-^ 
 Τα  δεκάλεπτα : 20-29 , 24-24  , 26-20 , 24-27 .- ^
Διαιτητές: Γκλίσιτς (Σερβία), Γιασεβίτσιους (Λιθουανία), Κοζλόβσκις (Λετονία)ΜΟΝΑΚΟ (Ζβέζνταν Μίτροβιτς): Κούπερ 8 (1), Έβανς 6 (2/9 σουτ), Κικάνοβιτς 12 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Λακόμπ 12 (3/8 δίποντα, 6/8 βολές, 6 ριμπάουντ), Ρόμπινσον 13, Κραφτ 9 (5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γκλαντίρ 19 (4/7 τρίποντα), Τζόζεφ, Ρούντεζ, Σι 8 (2/7 σουτ), Τραορέ 8ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Γκριν 19 (1), Χάρις 9 (4/13 σουτ, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Τζέιμς 13 (4 ριμπάουντ), Σάκοτα 16 (5/8 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 3/4 βολές), Ξανθόπουλος 2, Χάντερ 10 (4 ριμπάουντ), Λαρεντζάκης 8, Μαυροειδής 7, Πάντερ 16 (3), Βασιλόπουλος.
~* Η ΑΕΚ Αθηνών μετά την κατάκτηση του 12ου πρωταθλήματος στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ,  . κατακτά το 3ο Ευρωπαϊκό τρόπαιο  { 1968, 2000 και 2018}και πρώτο Fifa-Champions League Basketball .-
Επέστρεψε στον ευρωπαϊκό θρόνο της, για 3η φορά στην ιστορία της η ΑΕΚ! 1968 Κύπελλο Κυπελλούχων, 2000 Κύπελλο Σαπόρτα, 2018 Basketball Champions League! Λίγα χιλιόμετρα πιο βόρεια από το Καλλιμάρμαρο, 50 χρόνια μετά, στο ΟΑΚΑ! Τα μάτια των παικτών του Ντράγκαν Σάκοτα γυάλιζαν μπροστά στο φαβορί όλη τη σεζόν για τον τίτλο, Μονακό, την οποία νίκησαν με 100-94. Με 9/17 τρίποντα!
~* «Βασίλισσα» της Ευρώπης ξανά η ΑΕΚ
~   Η Ένωση επικράτησε με 100-94 της Μονακό και κατέκτησε τον τίτλο στο Basketball Champions League  .-
~*
Στον ευρωπαϊκό της θρόνο, μετά από 18 ολόκληρα χρόνια, επέστρεψε η ΑΕΚ, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια του Basketball Champions League, ενώπιον 18.000 κόσμου.Η Ένωση επικράτησε με 100-94 της Μονακό, στον τελικό του φάιναλ φορ της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, και πρόσθεσε στην ευρωπαϊκή τροπαιοθήκη της την τρίτη κορυφή της ιστορίας της (1968 Κύπελλο Κυπελλούχων, 2000 Κύπελλο Σαπόρτα, 2018 Basketball Champions League).Τα δεκάλεπτα: 20-29, 44-53, 70-73, 94-100  ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΛΗΤΕΣ
2016-17: ΤΕΝΕΡΙΦΗ (Ισπανία)
2017-18: ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ
2016-17/ΤΕΝΕΡΙΦΗ: ΤΕΝΕΡΙΦΗ (Ισπανία)-Μπάνβιτ (Τουρκία) 63-59
2017-18/ΑΘΗΝΑ: ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μονακό (Γαλλία) 94-100 .-^


 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΙΟΥ  2018 :  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τρίτη 1  Μαΐου  2018 . ~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας !ΟΜΟΡΦΗ και χαρούμενη Πρωτομαγιά ! :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2018/04/arfara-news_30.html  .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη 02  Μαΐου 2018
: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/05/news.html  .-                      
~*  Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NWES στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 03  Μαΐου  2018   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/nwes.html  .-                                                                 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή  04  Μαΐου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html .                                   ~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .-Σάββατο 05  Μαΐου  2018  :   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/05/news.html .-
 ~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  06  Μαΐου  2018 
 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2018/05/news.html .-

~*
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6339   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3923  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.195   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-        https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebookhttps://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas           1947stamos011947                                          https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών.                                                                Stamos011947                 stamosarfara01  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/groups/460785290757729/?multi_permalinks=955567821279471%2C955462251290028%2C955460191290234%2C955141891322064%2C955141491322104&notif_id=1517939363820293&notif_t=group_activity  + = ΟΡΔΟΔΟΞΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ  ..
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
https://beneas13.blogspot.gr/2017/09/blog-post_29.html  .- ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ     https://wikifarmer.com/el/  =  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
http://www.arfara1964athens.gr/   ARFARA ATHENS .. www.arfara1964athens.grhttps://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ     

~