~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

ARFARΑ - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 22 Ιουνίου  2018 .
~
** ** Μπορεις να κοροϊδεψεις πολυ κοσμο για λιγο καιρο ή λιγο κοσμο για πολυ καιρο.   Καποτε ομως βγαινουν ολα στη φορα.. ΝΟΜΟΣ! Γι'αυτο λοιπον... Οποιος δε σε σεβεται ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΤΑΙ!!!

~Οι  πολιτικοί είναι σαν τις αλεπούδες , ενώ οι στρατιωτικοί είναι σαν τα τσακάλια .-                                                                                                                               
-"Η ιστορία θα πρέπει να απολογηθεί όχι τόσο για τις αποτρόπαιες πράξεις κάποιων μοχθηρών ανθρώπων, όσο για την εκκωφαντική σιωπή των υπολοίπων"
Μάρτιν Λούθερ Κινγκ~** Ποτέ μην ανέχεσαι να σου λέει «όχι» κάποιος που δεν έχει την αρμοδιότητα να σου πει «ναι».-Eleanor Roosevelt, 1884-1962,   Αμερικανίδα, σύζυγος του Φ.Ρούζβελτ


** ~*  Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι' αυτό που κάνουμε αλλά και γι' αυτό που δεν κάνουμε. Μολιέρος, 1622-1673, Γάλλος συγγραφέας

 ~ 22 Ιουνίου: Εορτή του Αγίου Ευσεβίου 
 ~  Τη μνήμη του Αγίου Ευσεβίου τιμά σήμερα, 22 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Ευσέβιος, έζησε στους ταραγμένους χρόνους που η Εκκλησία υπέφερε από τις κακοδοξίες του Αρείου. Αυτοκράτορας την εποχή εκείνη ήταν ο γιος του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Κωνστάντιος, ο οποίος υποστήριζε τη δυσεβή αυτή αίρεση και κατεδίωξε σκληρά όσους έφεραν αντιρρήσεις και αντιστάθηκαν στις προθέσεις του.
* Ο Άγιος, ο οποίος ήταν επίσκοπος Σαμοσάτων διώχθηκε, υπέμεινε όμως με θαυμαστή καρτερία όλες τις κακουχίες και τις ταλαιπωρίες με την ελπίδα ότι η Ορθοδοξία θα εξέλθει στο τέλος νικήτρια. Όταν πέθανε ο αιρετικός και λαομίσητος Κωνστάντιος τον διαδέχθηκε στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Ιουλιανός ο Παραβάτης ο οποίος θέλησε να επαναφέρει τη λατρεία των ειδώλων.
Ο Ιουλιανός εξαπέλυσε φοβερότερους διωγμούς κατά των χριστιανών. Τότε νέες διώξεις άρχισαν για τον Ευσέβιο πολύ χειρότερες από τις προηγούμενες. όμως ο Άγιος παρέμεινε το ίδιο ακλόνητος. Τα ίδια συνέβησαν και με τον αυτοκράτορα Ουάλη, ο οποίος ήταν και αυτός θερμός υποστηρικτής των Αρειανών.
Ο Άγιος για μία ακόμη φορά, κλήθηκε να υπερασπισθεί την καθαρότητα της ορθόδοξης πίστης. Για τους αγώνες του ο Ουάλης, τον απομάκρυνε από τον Επισκοπικό θρόνο του και τον εξόρισε σε κάποιο έρημο τόπο κοντά στον ποταμό Ίστρο. Μετά το θάνατο του Ουάλη ο Άγιος επανήλθε από την εξορία στην Επισκοπή του και άρχισε αμέσως την κάθαρση της επαρχίας του από τούς κακόδοξους αιρετικούς.
Κάποια ημέρα, το έτος 380 μ.Χ., που περνούσε έξω από το σπίτι μιας αιρετικής γυναίκας, εκείνη τον κτύπησε με μίσος στο κεφάλι με μία μεγάλη πέτρα και με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του Αγίου και τη μετάβασή του «από τα λυπηρότερα προς τα θυμηθέστερα και τα τερπνά».
Απολυτίκιο:
Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Σοφίας του Πνεύματος, καταυγασθείς τω φωτί, τον λόγον ετράνωσας, της ευσέβειας ημίν, Ευσέβιε ένδοξε, συ γαρ ιεραρχήσας, ευσεβώς τη Τριάδι, ήθλησας θεοφρόνως, και την πλάνην καθείλες. Καί νυν Πάτερ δυσώπησον, σώζεσθαι άπαντας.
 ~* Απολυτίκιο Αγ. Ευσεβίου επισκόπου Σαμοσάτων - 22 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/N9r2fZp86PI .

***Απόφαση του Αρείου Πάγου μπλοκάρει ως παράνομη την συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας στα Σκόπια
~ Απόφαση-βόμβα του Αρείου Πάγου, η οποία αδειάζει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.Σύμφωνα με την απόφαση το ανώτατο δικαστήριο της χώρας κρίνει πως «δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και κατά συνέπεια μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα». Ωστόσο, η κυβέρνηση με τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ παραβιάζει την απόφαση της Δικαιοσύνης και τα «βαφτίζει» ως υπαρκτά και τα εκχωρεί στη γειτονική χώρα!
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, όλα ξεκίνησαν το 2003 όταν ένα Σωματείο στη Δυτική Μακεδονία θέλησε να αναγνωριστεί (απαιτείται δικαστική απόφαση). Το Πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση εγγραφής του.
Τότε υπέβαλε έφεση και το Εφετείο με μία ιστορική απόφαση την απέρριψε, διότι έκρινε ότι ο σκοπός τού υπό αναγνώριση Σωματείου «αντίκειται προς τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, αφού θέτει σε κίνδυνο τους θεσμούς του Ελληνικού Κράτους» και «προκαλεί σύγχυση τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς, στα Κράτη και στους λοιπούς φορείς, με τους οποίους θα συναλλαχθεί αυτό, καθώς και ότι η αναγνώριση του Σωματείου προσκρούει στην ανάγκη ειρηνικής συμβίωσης των πολιτών της περιοχής και κατ’ επέκταση της γαλήνης της χώρας».
Επειτα ασκήθηκε αναίρεση, την οποία και απέρριψε, τελικά, ο Α.Π. το 2009, επικυρώνοντας την απόφαση του Εφετείου.Αξιοσημείωτο είναι, δε, πως στη σύνθεση του Α.Π., και μάλιστα ως εισηγήτρια, συμμετείχε τότε και η κ. Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός της Ελλάδας (27.8.2015-21.9.2015) και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου (1.7.2015-30.6.2017), η οποία ανέλαβε τη θέση του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, 10 μόλις ημέρες μετά τη συνταξιοδότησή της (η σύμβασή της λήγει στις 10.7.2019).
Τα βασικά σημεία της απόφασης την οποία επικύρωσε ο Α.Π. που… καίνε την κυβέρνηση για το Σκοπιανό:- Η απόφαση εκκινεί με το σκεπτικό ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το κράτος των Σκοπίων (FYROM), εξαιτίας της αυθαίρετης και ιστορικά ατεκμηρίωτης αξιώσεως του τελευταίου να αναγνωρισθεί διεθνώς ως κράτος με το όνομα «Μακεδονία» και στη συνέχεια, προκειμένου να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια ως προς το σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας από το νεοσυσταθέν κράτος των Σκοπίων (FYROM), το οποίο επιχειρεί να αποκτήσει εθνική ταυτότητα με όνομα που αποτελεί ιστορική, πολιτιστική και εθνική κληρονομιά της Ελλάδας, επισημαίνει συνοπτικά τα ακόλουθα ιστορικά δεδομένα:
– O όρος Μακεδονία, από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι όρος ιστορικός και γεωγραφικός και όχι εθνολογικός. Οι Μακεδόνες δεν είναι, ούτε υπήρξαν κατά το πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν, ιδιαίτερος εθνολογικός σχηματισμός.

Απλώς, ως Μακεδόνες ονομάζονται ανέκαθεν οι κάτοικοι της γνωστής από την αρχαιότητα περιοχής της ελληνικής Μακεδονίας, όπως αντίστοιχα ονομάζονται Θράκες οι κάτοικοι της Θράκης, Θεσσαλοί οι κάτοικοι της Θεσσαλίας κ.ο.κ., χωρίς να υπάρχει αντίστοιχα θρακική ή θεσσαλική εθνικότητα. Επομένως, Μακεδόνες κατά την εθνικότητα δεν υπάρχουν και ούτε μπορούν να «δημιουργηθούν», στο πλαίσιο του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας.
– Ως Ελληνες, οι αρχαίοι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν την ίδια με τους Ελληνες της νομίμου Ελλάδας γλώσσα, πίστευαν στους ίδιους θεούς και είχαν τον ίδιο (ελληνικό) πολιτισμό.

Ο αρχαίος Ελληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης υπήρξε δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τα ευρήματα της Βεργίνας αποτελούν σταθμούς της παγκόσμιας Ιστορίας και στοιχεία του παγκόσμιου πολιτισμού που αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αντίθετα, οι Σλάβοι, δηλαδή τα διάφορα σλαβικά φύλα που εμφανίσθηκαν στην περιοχή των Βαλκανίων, βορείως της Μακεδονίας, κατά τον 7ο μ.Χ. αιώνα, δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους ΕΕλληνες Μακεδόνες.
– Λόγω της ελευθέρας διακίνησης των πληθυσμών, κατά τους χρόνους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είχαν εγκατασταθεί στην Ελλάδα, ιδίως στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, Βούλγαροι, σλαβόφωνοι, που είχαν σλαβική εθνική συνείδηση. Μετά την οριστικοποίηση των συνόρων, κατά τα προεκτεθέντα, οι περισσότεροι απ’ αυτούς διασκορπίσθηκαν στην περιοχή των Σκοπίων ή μετανάστευσαν σε διάφορα κράτη.
– Οι ολίγοι εναπομείναντες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους Νομούς Φλώρινας και Εδεσσας εδήλωσαν ελληνική εθνικότητα και έτσι από την εποχή εκείνη έπαυσε να υπάρχει θέμα σλαβικής μειονότητας. Πριν από το 1944 «Μακεδονία» ως σλαβικό κράτος και «μακεδονικό έθνος» ως ιδιαίτερη εθνότητα ήταν έννοιες παντελώς άγνωστες.

Εως τότε, οι κάτοικοι της περιοχής των Σκοπίων δεν είχαν ούτε σερβική ούτε βουλγαρική, παρά τα φιλοβουλγαρικά αισθήματα των περισσότερων κατοίκων της, και πολύ περισσότερο δεν είχαν «μακεδονική» εθνική συνείδηση. Την τελευταία, τους έπεισε να την αποκτήσουν ο Τίτο, προκειμένου να αποκολλήσει τους Σκοπιανούς από το άρμα των Βουλγάρων, έχοντας ως απώτερο σκοπό τη σύσταση ενιαίου μακεδονικού κράτους, υπό σλαβικό μανδύα, και την έξοδο της χώρας του στο Αιγαίο.
– Ουδείς πολιτισμένος λαός μπορεί να ανεχθεί την πλαστογράφηση της Ιστορίας του. Στην προσπάθεια αυτή των Σκοπίων που άρχισε μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, αφότου το κράτος των Σκοπίων απέκτησε οντότητα, το έτος 1991, εντάσσεται η διάδοση ιδεών από διάφορους εθνικιστές μετανάστες, οι οποίοι, μέσω οργανώσεων και σωματείων, που δρουν κυρίως στο εξωτερικό (Αυστραλία, Καναδά, ΗΠΑ), με ομιλίες, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις πολιτιστικές κ.λπ. παραπληροφορούν το κοινό, δημιουργώντας εσφαλμένες περί υπάρξεως «μακεδονικού» έθνους και πολιτισμού, «μακεδονικής» γλώσσας και συνείδησης.

Παράλληλα, καλλιεργούν και την ιδέα του «αλυτρωτισμού», όπως προεκτέθηκε, επιχειρώντας να δημιουργήσουν αποσχιστικές τάσεις, θέτοντας και το ανύπαρκτο θέμα της λεγόμενης «μακεδονικής μειονότητας» που ζει στην Ελλάδα.
– Η απόφαση καταλήγει αναφέροντας πως, σύμφωνα με όλα όσα προεκτέθηκαν, δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και, κατά συνέπεια, μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα «MAKEDONCKI». Ούτε φυσικά υφίσταται στην Ελλάδα «μακεδονική μειονότητα». Είναι αυτονόητο ότι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων δεν μπορεί, σε εξήντα χρόνια, να αποκτήσει εθνολογική οντότητα, στηριζόμενο σε χαλκευμένα ιστορικά στοιχεία.

Στο μεταξύ, τα πρόσωπα του υπό ίδρυση σωματείου μπορεί να δικαιώθηκαν από το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο αποφάνθηκε ότι η άρνηση εγγραφής του Σωματείου στις εθνικές αρχές έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι αλλά κυρίως διότι δεν είχαν ακόμη αναπτύξει δράση για να μπορεί να κριθεί ότι απειλεί τη δημόσια ειρήνη και ασφάλεια.
Σε κάθε, δε, περίπτωση, υποστήριξε πως αν ανέπτυσσε τέτοια δράση, οι εθνικές αρχές θα μπορούσαν να αποφασίσουν τη διάλυσή του.Ιδιαίτερης σημασίας χρήζει η διαπίστωση του Ευρωπαϊκού Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ότι δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις αυθαιρεσίας κατά τη διεξαγωγή της διαδικασίας, όπως επικαλούνταν οι προσφεύγοντες, και επιπλέον ότι οι αποφάσεις του Α.Π. και του Εφετείου ήταν πλήρως αιτιολογημένες και του Α.Π. πλήρως αμερόληπτη.
Επισημαίνεται δε ότι η Πολιτεία δεν προσέβαλε την απόφαση, υποβάλλοντας αίτημα επανεξέτασης, όπως ανακοινώθηκε την 9η.10.2015.
Η δικηγόρος που έφερε στο φως της δημοσιότητας την εν λόγω απόφαση κ. Αριάδνη Νούκα δήλωσε στον «Ε.Τ.»: «Οι αποφάσεις τόσο του Α.Π. όσο και του Εφετείου είναι ιστορικές και εκδόθηκαν από εξαιρετικούς δικαστές.
Τα ελληνικά δικαστήρια επικύρωσαν τη μοναδική ιστορική αλήθεια, που δεν είναι άλλη από την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την ανυπαρξία ιδιαίτερης “μακεδονικής” γλώσσας και “μακεδονικού” έθνους που προωθούσαν προπαγανδιστικά όλα αυτά τα χρόνια οι Σκοπιανοί.
Η χαρακτηριστική δικανική παραδοχή ότι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων δεν μπορεί, σε εξήντα χρόνια, να αποκτήσει εθνολογική οντότητα, στηριζόμενο σε χαλκευμένα ιστορικά στοιχεία, είναι απόλυτα ακριβής.
Στο σημείο αυτό συνάδει και η υπενθύμιση της επιστολής των 373 ακαδημαϊκών εγνωσμένου κύρους ανά τον κόσμο προς τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, οι οποίοι έκαναν λόγο για ιστορική αταξία και του επισήμαναν ότι οι Σκοπιανοί διεκδικούν το όνομα για να σφετεριστούν την Ιστορία και τον Μέγα Αλέξανδρο και ότι αυτό εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους.
Θεωρώ ότι αν θέλουμε με μία φράση να δώσουμε τη διάσταση των πραγμάτων, αυτή δεν θα ήταν άλλη από τη δικανική κρίση ότι ουδείς πολιτισμένος λαός μπορεί να ανεχθεί την πλαστογράφηση της Ιστορίας του».

~*  Πως πρέπει να παίρνουμε το αντίδωρο και τι πρέπει να ξέρουμε για αυτό;
~  Ο Ιερός Καβάσιλας μας λέει: «Ο άρτος που διανέμεται ως αντίδωρο, έχει από πριν αγιασθεί, επειδή προσφέρθηκε στον Θεό.
*  Όλοι οι εκκλησιαζόμενοι χριστιανοί τον δέχονται με ευλάβεια μέσα στην δεξιά κυρτή τους παλάμη και ασπάζονται το δεξί χέρι του Ιερέως που πριν από λίγο ακούμπησε και κομμάτιασε το πανάγιο Σώμα του Σωτήρος Χριστού.
Επειδή αγιάσθηκε ολόκληρο, γιαυτό πιστεύεται από την Εκκλησία μας ότι το χέρι του λειτουργού μεταδίδει αυτόν τον αγιασμό σε όσους το αγγίζουν και το ασπάζονται»
Βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για το αντίδωρο:
Πρέπει να μοιράζεται μέσα σε ησυχία και τάξη.
Το παίρνουμε από το χέρι του Ιερέα και όχι από το παγκάρι.
Τοποθετούμε το δεξί μας χέρι πάνω στο αριστερό και με ανοιχτή την παλάμη.
Οι ιεροψάλτες ψάλλουν ύμνους κατά την διάρκεια της διανομής.
Πρέπει να είμαστε νηστικοί για να το φάμε.
Το καταναλώνουμε όλο και δεν το πετάμε πουθενά.
Μην ξεχνάμε ότι δίνεται αντί-δώρου δηλαδή αντί για το μεγάλο δώρο που είναι η Θεία Κοινωνία, αλλά και ως επιπλέον δώρο για αυτούς που κοινώνησαν. Εδώ πρέπει να διευκρινιστεί ότι ουδεμία σύγκριση πρέπει να γίνεται μεταξύ του αντιδώρου και της Θ. Κοινωνίας ή να θεωρηθεί το αντίδωρο ως «ισάξιο» της Θ. Κοινωνίας.
Πιο αναλυτικά (του π. Θεολόγου) :
α. Το αντίδωρο βγαίνει από τα πρόσφορα, που προσεκόμισαν και προσέφεραν οι πιστοί, προκειμένου να τελεσθεί η Θ. Λειτουργία (γι’αυτό και η ονομασία «πρόσφορο», από το ρήμα προσφέρω).
Το πρόσφορο ζυμώνεται με προσευχές και θυμιάματα και σφραγίζεται με τα σύμβολα του Χριστού μας ΙC XC ΝΙ ΚΑ. Γι’αυτό ήδη από την παρασκευή του ενέχει ευλογία, δεν είναι κοινός άρτος. Με το που προσφέρεται στο Άγιο Βήμα, αποκτά ακόμη μεγαλύτερο αγιασμό.
Τελικά, αμέσως μετά τον Καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων, όπου το τμήμα του προσφόρου, που προσκομίσθηκε στο Αγιο Δισκάριο και την Αγία Τράπεζα, έγινε Σώμα και Αίμα Χριστού, παίρνει ο Λειτουργός τα κάνιστρα με το Αντίδωρο ένα-ένα και τα υψώνει εμπρός από την Αγία Τράπεζα λέγοντας «Μέγα το Όνομα της Αγίας Τριάδος».
Αυτό είναι μιά προσομοίωση της πράξεως που προηγήθηκε στο «τα σα εκ των σων», όπου ο Λειτουργός ύψωσε και σχημάτισε στον αιθέρα το σχήμα του Τιμίου Σταυρού, δοξολογώντας ευγνωμονικά τον Πλαστουργό μας. Έτσι το Αντίδωρο αποκτά και μιά ακόμη ευλογία.
Επίσης ωρισμένοι Ιερείς λέγουν και μιά άλλη σύντομη ευχή (όχι απαραίτητη – η ευλογία κατέρχεται με τη Δοξολόγηση του εν Τριάδι Προσκυνητού και Λατρευτού Θεού μας):
«ευλόγησον, Κύριε, τους άρτους τούτους και τους εξ αυτών μεταλαμβάνοντας αγίασον».
Ομοίως, άλλοι Λειτουργοί προσθέτουν έναν Θεομητορικό Ύμνο: «η το Χαίρε δι’Αγγέλου δεξαμένη και τεκούσα τον Κτίστην τον ίδιον, Παρθένε σώζε τους σε μεγαλύνοντας».
Και κάπου συνάντησα έναν ευσεβέστατο Εφημέριο (σε χωριό των Καλαβρύτων) που λειτουργεί καθημερινώς! να λέει «η το Χαιρε δι’ Αγγέλου δεξαμένη και τεκούσα τον Κτίστην τον ίδιον, Παρθένε Υπερένδοξε, Απειρόγαμε, Υπερευλογημένη, σώζε τους σε μεγαλύνοντας». Τούτο, πραγματικά, έχει τη θέση του, διότι το Αντίδωρο συμβολίζει το σώμα της Αειπαρθένου.
Είναι τμήμα του προσφόρου, απ’ όπου προήλθε ο Αμνός του Θεού. Και άκουσα κάποτε ένα παιδάκι που κοινώνησε να προσέρχεται στο Αντίδωρο και να λέει, «μαμά, να πάρουμε τώρα και την Παναγία μας».
β. Καλό είναι το Αντίδωρο να υπάρχει σε ένα κάνιστρο κοντά σε όσους κοινωνούν, ώστε αμέσως μετά τη Θ. Μετάληψη να λαμβάνουν ένα κομμάτι και να σπογγίζουν τα χείλη και το στόμα τους.
γ. Μερικοί αποζητούν το λεγόμενο «Ύψωμα». Αυτό είναι Αντίδωρο, αλλά τέτοιο κομμάτι που να διατηρεί τη σφραγίδα του Κυρίου (IC XC ΝΙ ΚΑ) πάνω του. Και το θεωρούμε πιό τιμητικό.
Το προσφέρει ο Ιερεύς σε όσους ήδη είχαν προσκομίσει πρόσφορο γιά την τέλεση της Θ. Λειτουργίας, ή σε όσους τιμώνται (πχ Δήμαρχος του τόπου) ή σε συγγενείς ανθρώπου, του οποίου τελούμε Μνημόσυνο, προς παρηγορίαν τους μεγαλυτέρα.
Τούτο όμως δεν πρέπει να καταλήγει να γίνεται αφορμή ξεσυνέργιας ή παρεξηγήσεων. Ίδια είναι η ευλογία που παίρνουμε. Ακόμη και με τα ψίχουλα που απέμειναν στο κάνιστρο!! Κι’όσο πιό ευλαβική και κατανυκτική και ανώτερη και εύτακτη είναι η ψυχή μας, τόσο πιό πολύ ωφελούμεθα..
δ. Παίρνοντας το αντίδωρο από το χέρι του Ιερέα, συγχρόνως και επικοινωνούμε μαζί του. Τον προσεγγίζουμε. Έκείνος λουσμένος στην ιερότητα και τη θεϊκή Χάρη (και στον ιδρώτα συχνά, έναν ξεχωριστό ιδρώτα κατανύξεως) κι’ οι εκκλησιαζόμενοι, που μέχρι τώρα ήταν απέναντι, κάπως απόμακροι, να έρχονται και να τον εγγίζουν, σα να εγγίζουν τον ίδιο το Χριστό μας.
Εκείνη τη στιγμή και ο Ιερέας θα δείξει μιά διακριτική οικειότητα προς κάθε ψυχή της Ενορίας του, θα τους χαιρετήσει με το όνομά τους, θα τους ευχηθεί, θα στείλει χαιρετίσματα σε κάποιον κατάκοιτο της οικογενείας κοκ. Λιτά όμως.
Και χωρίς διαχύσεις ή πληθωρικά χαμόγελα ή άσχετα θέματα και καθυστερήσεις. Μέσα στο κλίμα της Λειτουργίας!.
ε. Αρκετές φορές από τα πρόσφορα που έφεραν οι πιστοί περίσσεψαν πολλά. Είναι ευλογία αυτό. Δείχνει πόσο οι πιστοί συμμετέχουν στο μεγάλο γεγονός της Θ. Λειτουργίας. Οι Ιερείς κρατούν ωρισμένα, για να λειτουργήσουν ενδιαμέσως της εβδομάδος, και τα υπόλοιπα είναι επιτρεπτό να τα διοχετεύσουν σε σπίτια ευσεβών χριστιανών.
Σκεφθείτε μάλιστα όταν υπάρχει πανηγύρι, πόσα περισσεύουν!.. Δεν είναι άτοπο να τα παραλάβουν οι πιστοί, αλλά πρέπει να παρατεθούν στο τραπέζι, όπου καθόμαστε κανονικα΄και κάνουμε προσευχή, τραπέζι οικογενείας, όπου όλα είναι ευλογημένα και ιερά, και έτσι το πρόσφορο, που το λαμβάνουμε ως ψωμί, προσθέτει στην ιερότητα του τραπεζιού μας.
Υπάρχει και η περίπτωση να το φρυγανίσουμε λίγο, ώστε να διατηρηθεί και να το λαμβάνουμε με το τσάι μας. Ομοίως και ευλογημένο τμήμα Αντιδώρου μπορούμε να φρυγανίζουμε (γιά να διατηρηθεί πολλές μέρες), ώστε να λαμβάνουμε το πρωί κατά την προσευχή μας..
~
~**  Αγιος Γέροντας Παΐσιος: «Θέλουν να εξαφανίσουν την Ελλάδα, αλλά δε θα προλάβουν…»
~  Μεγαλύτερο από ποτέ είναι το ενδιαφέρον για τα λεγόμενα από τον Άγιο Γέροντα Παίσιο, η διορατικότητα του οποίου προέβλεψε πολλά από τα σημερινά καθέκαστα.
* Η γκάμα των θεμάτων για τα οποία ο γέροντας μίλησε στους κατά καιρούς επισκέπτες του, μοιάζει ανεξάντλητη. Ανεξάντλητη, όμως, είναι και η θεματολογία των προφητειών που έκανε ο Γέροντας Παΐσιος, ο οποίος με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και περισσότερο δικαιώνεται. Διαβάστε, λοιπόν, τι λέει ο γέροντας για τις σημερινές δύσκολες ημέρες που διερχόμαστε.
«Ο Θεός επιτρέπει να γίνει τώρα ένα τράνταγμα γερό. Έρχονται δύσκολα χρόνια. Θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες… Να το πάρουμε στα σοβαρά, να ζήσουμε πνευματικά. Οι περιστάσεις μας αναγκάζουν και θα μας αναγκάσουν να δουλέψουμε πνευματικά.
Καλόν όμως είναι να το κάνουμε χαρούμενα και προαιρετικά και όχι από θλίψεις, αναγκαστικά. Πολλοί Άγιοι θα παρακαλούσαν να ζούσαν στην εποχή μας, για να αγωνισθούν… Τώρα δεν πάμε να υπερασπισθούμε την Πατρίδα ή να αγωνισθούμε, για να μη μας κάψουν οι βάρβαροι τα σπίτια μας… ούτε πάμε για ένα έθνος ή για μια ιδεολογία. Τώρα πάμε ή για τον Χριστό ή για τον διάβολο. Είναι καθαρό μέτωπο… Πάντως, θα δούμε φοβερά πράγματα. Θα δοθούν πνευματικές μάχες. Οι Άγιοι θα αγιασθούν περισσότερο και οι ρυπαροί θα γίνουν ρυπαρότεροι (Αποκ. ΚΒ΄ 11). Νοιώθω μέσα μου μια παρηγοριά. Μια μπόρα είναι, και ο αγώνας έχει αξία, γιατί τώρα δεν έχουμε εχθρό τον Αλή-Πασά ή τον Χίτλερ ή τον Μουσολίνι, αλλά τον διάβολο. Γι’ αυτό θα έχουμε και ουράνιο μισθό».
«Θα συμβούν γεγονότα πολλά. Ίσως προλάβετε να ζήσετε και εσείς πολλά από τα σημεία, που γράφει η Αποκάλυψη. Σιγά-σιγά, αρκετά αρχίζουν και βγαίνουν. Φωνάζω ο ταλαίπωρος πριν από τόσα χρόνια. Είναι φοβερή, εξωφρενική η κατάσταση.
~  Η παλαβωμάρα έχει ξεπεράσει τα όρια. Ήρθε η αποστασία και μένει τώρα να έρθη ο ‘’υιός της απωλείας’’ (Β΄ Θεσσ. Β΄ 3). Θα γίνη τρελλοκομείο […]. Κάθε λίγο θα ακούμε κάτι καινούριο. Θα βλέπουμε να γίνονται τα πιο απίθανα, τα πιο παράλογα πράγματα. Μόνον, που τα γεγονότα θα περνάνε τάκα-τάκα (γρήγορα). Οικουμενισμός, κοινή αγορά, ένα κράτος μεγάλο, μια θρησκεία στα μέτρα τους. Αυτά είναι σχέδια διαβόλων […].
Θα γίνη μεγάλη σύγχυση. Μέσα στην σύγχυση αυτή όλοι θα ζητούν έναν Μεσσία, για να τους σώση. Και τότε θα παρουσιάσουν κάποιον που θα πη: ‘’Εγώ είμαι ο Ιμάμης, εγώ είμαι ο πέμπτος Βούδδας, εγώ είμαι ο Χριστός, που περιμένουν οι Χριστιανοί, εγώ είμαι αυτός, που περιμένουν οι Ιεχωβάδες, εγώ είμαι ο Μεσσίας των Εβραίων’’. Πέντε ‘’εγώ’’ θα έχει… Ο Αντίχριστος θα είναι ο αναμενόμενος, κατά κάποιον τρόπον, ενσαρκωμένος διάβολος, που θα παρουσιασθή στον ισραηλιτικό λαό ως Μεσσίας και θα πλανήση τον κόσμον. Έρχονται δύσκολα χρόνια. Θα έχουμε δοκιμασίες μεγάλες. Θα έχουν μεγάλο διωγμό οι Χριστιανοί. Και βλέπεις, οι άνθρωποι ούτε καν καταλαβαίνουν ότι ζούμε στα σημεία των καιρών, ότι προχωρεί το σφράγισμα. Είναι σαν να μη συμβαίνη τίποτε. Γι’ αυτό λέγει η Γραφή ότι θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί (Ματθ. ΚΔ΄ 24 και Μάρκ. ΙΓ΄ 22)»…
«Εμείς σαν Έλληνες δεν κάνουμε τίποτα. Ευτυχώς που θα κάνει ο Θεός τώρα κάτι, γιατί αλλιώς με μας χωριό δεν γίνεται. Θα τα βολέψει ο Θεός τα πράγματα. Μετά από ένα διάστημα δεν θα βρίσκεται άπιστος άνθρωπος. Τώρα πρέπει να εργασθεί κανείς. Περνάμε τα χειρότερα χρόνια. Πολλοί Άγιοι θα ήθελαν να ζούσαν στην εποχή μας, γιατί θα τους δίνονταν η ευκαιρία να αγωνιστούν πολύ. Και πολλοί ευλαβείς χριστιανοί θα ήθελαν να ζούσαν στην εποχή μας για να αγωνιστούν κι αυτοί. Εμείς δυστυχώς μένουμε έτσι».
Πηγές τα βιβλία των: Πρεσβύτερου Διονυσίου Τάτση «Ο γέροντας Παΐσιος» και του Δημοσιογράφου Παναγιώτη Σωτήρχου «Γέρων Παΐσιος.
VIDEO
Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος με καραβάκι  Νο1   2018: 
AGION OROS  ΔΙΆΠΛΟΥΣ ΜΕ ΚΑΡΑΒΆΚΙ  Νο 2 2018 : 

Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος με καραβάκι  Νο 3   2018: 

***  Νέο υπόσκαφο Clubhouse στο βραβευμένο γήπεδο The Bay Course της Costa Navarino 
Στην Costa Navarino δημιουργείται αυτήν την περίοδο το νέο υπόσκαφο clubhouse του γηπέδου The Bay Course, με στόχο να λειτουργήσει την ερχόμενη άνοιξη. Η νέα προσθήκη στις υποδομές γκολφ της Costa Navarino θα ενισχύσει περαιτέρω την εμπειρία των επισκεπτών και τη θέση της ανάμεσα στους καλύτερους προορισμούς γκολφ της Ευρώπης.
Το βραβευμένο γήπεδο The Bay Course ξεχωρίζει για τη μοναδική θέα στον κόλπο του Ναυαρίνου και για το φυσικό τοπίο, με αιωνόβια ελαιόδεντρα. Το νέο Clubhouse δένει αρμονικά με τη φύση και ενισχύει την εμπειρία του παιχνιδιού με το μοναδικό του σχεδιασμό, αποτελώντας ένα από τα πρώτα υπόσκαφα clubhouse που βρίσκονται σε γήπεδα γκολφ ανά τον κόσμο. Ο σχεδιασμός του θα αποπνέει ηρεμία και απλότητα και θα αποκαλύπτει σταδιακά στον επισκέπτη τη μαγευτική θέα που θα αντικρίσει μόλις περάσει την είσοδο του κτιρίου.
To clubhouse, έκτασης 2.000 τ.μ., έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο AETER Architects και την επιμέλεια του εσωτερικού σχεδιασμού έχει αναλάβει το γραφείο MKV Design. Βρίσκεται σε ένα ιδανικό σημείο του Navarino Bay, της δεύτερης περιοχής της Costa Navarino, που εξασφαλίζει ανεμπόδιστη θέα προς το γήπεδο και τον κόλπο του Ναυαρίνου.
Σύμφωνα με το μοντέλο αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης της Costa Navarino, στο σχεδιασμό του clubhouse εφαρμόστηκαν οι αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, βελτιστοποιώντας το ενεργειακό του αποτύπωμα. Παράλληλα με τη χρήση των κατάλληλων συστημάτων και υλικών, περισσότερα από 27.500 φυτά και δέντρα θα φυτευτούν στον περιβάλλοντα χώρο και στις πράσινες στέγες του κτηρίου.
Το νέο clubhouse θα διαθέτει εστιατόριο και μπαρ, όπου γκολφέρ και επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν το τοπίο και τη θέα, μετά από το παιχνίδι και την εξάσκηση στο γήπεδο.
Σχετικά ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ, δήλωσε για το νέο έργο: «Το υπόσκαφο clubhouse του γηπέδου Bay Course υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη. Ο μοναδικός σχεδιασμός του κτηρίου και οι εγκαταστάσεις αναβαθμίζουν περαιτέρω την εμπειρία γκολφ που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο της συνολικής μας δραστηριότητας. Πιστεύουμε πως αυτό το έργο είναι πραγματικά κάτι το ξεχωριστό και θα συμβάλει θετικά στην καθιέρωση του προορισμού ανάμεσα στους καλύτερους παγκοσμίως».
  Γκολφ στην Costa Navarino
Στην Costa Navarino βρίσκονται δύο signature γήπεδα γκολφ 18 οπών. Το γήπεδο The Dunes Course λειτουργεί από το 2010. Έχει σχεδιαστεί από τον Bernhard Langer, πρώην πρωταθλητή US Masters και αρχηγό της ευρωπαϊκής ομάδας στο Ryder Cup, σε συνεργασία με την European Golf Design.
Από τον Οκτώβριο του 2011 λειτουργεί το γήπεδο The Bay Course, το οποίο έχει σχεδιάσει ο Robert Trent Jones Jr., ενώ και στα δύο γήπεδα συμβουλευτικό ρόλο έχει η Troon Golf, μία από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης και συμβουλευτικής πολυτελών γηπέδων γκολφ.
Και στα 2 γήπεδα έχουν εφαρμοστεί αυστηροί κανόνες περιβαλλοντικής διαχείρισης γηπέδων γκολφ, μέσω πρακτικών φιλικών προς το πλούσιο φυσικό περιβάλλον.
Η Navarino Golf Academy, που λειτουργεί στην Costa Navarino, στηρίζει με υποτροφίες γκολφ παιδιά και νέους που ζουν στην περιοχή, με στόχο να δημιουργηθεί μια νέα γενιά πρωταθλητών γκολφ από τη Μεσσηνία που θα αναδείξει την περιοχή στο νέο προορισμό γκολφ της Μεσογείου. Η δημιουργία αυτής της νέας γενιάς θα συμβάλει παράλληλα με τις υψηλού επιπέδου υποδομές που έχουν δημιουργηθεί και αναπτύσσονται στην περιοχή, στην ανάδειξη της Μεσσηνίας ανάμεσα στους παγκόσμιους προορισμούς γκολφ. Η ακαδημία μετρά ήδη πολλές επιτυχίες. Για 3η συνεχή χρονιά η ομάδα ήρθε πρώτη στο 5ο Πρωτάθλημα Γκολφ Νέων Interclub, συμμετείχε σε πέντε τουρνουά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ και σε τρία τουρνουά του εξωτερικού, ενώ μέλη της προκρίθηκαν σε τέσσερις εθνικές ομάδες ανδρών και νέων.

*** Τα πυρόπληκτα δάνεια και πάλι στο προσκήνιο 
Προτάσεις Επιμελητηρίων για τα πυρόπληκτα δάνεια
 Υπόμνημα με τρεις προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος των δανείων των πυρόπληκτων επιχειρήσεων απέστειλαν στον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Αχαΐας, Ηλείας και Ευβοίας.
Οι προτάσεις περιλαμβάνουν ένταξη όλων των πυρόπληκτων δανείων στη ρύθμιση των 120 δόσεων, μείωση επιτοκίου και κατάργηση της επιδότησης επιτοκίου από το κράτος και, τέλος, ειδική νομοθετική ρύθμιση για τη διαχείριση των πυρόπληκτων δανείων με την απαλλαγή από κάθε νομική ευθύνη των στελεχών των τραπεζών για τις πράξεις συμβιβασμού.
Ειδικότερα το υπόμνημα έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε υπουργέ, όπως γνωρίζετε η μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την παρατεταμένη ύφεση που πλήττει τη χώρα μας, ενώ δεν έχει γίνει μέχρι τώρα καμία προσπάθεια για την ανασύνταξη του οικονομικού και κοινωνικού ιστού που διαταράχθηκε σοβαρά από τη φυσική καταστροφή του 2007, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να αδυνατούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.
Αναφερόμαστε στις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν στους Νομούς Αρκαδίας – Αχαΐας – Εύβοιας – Ηλείας – Λακωνίας – Μεσσηνίας και επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007.
Οι ιδιαιτερότητες των πυρόπληκτων δανείων είναι πολλές και απαιτείται η ξεχωριστή αντιμετώπισή τους, διότι οι επιπτώσεις από την παρατεταμένη ύφεση έχουν επιδεινώσει δραματικά το πρόβλημα.
Έχουν γίνει προσπάθειες και στο παρελθόν για την κατάταξη των πυρόπληκτων δανείων σε “ειδικές συνθήκες ρύθμισης”, με υποχρεωτική εφαρμογή από τις τράπεζες, αλλά δεν κατέστη δυνατόν, με αποτέλεσμα την επιδείνωση των προβλημάτων.
Πρέπει να λάβετε υπόψη σας την παρατεταμένη κρίση που βιώνει η χώρα μας και είναι αναγκαίο να εξευρεθούν λύσεις βιώσιμες, για να παραμείνουν ζωντανές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε:
-Να ενταχθούν όλα τα πυρόπληκτα δάνεια στις ρυθμίσεις των 120 δόσεων (και δάνεια που έχουν καταγγελθεί, εγγυημένα και μη εγγυημένα δάνεια που είχαν δοθεί σε επιχειρήσεις εγκατεστημένες σε πυρόπληκτες περιοχές).
-Μείωση επιτοκίου λόγω της μονομερούς αύξησης των αρχικά συμφωνημένων επιτοκίων και της κατάργησης της επιδότησης επιτοκίου από το κράτος. Η μείωση του επιτοκίου θα βοηθήσει να καταστούν τα δάνεια αυτά αποπληρωτέα.
-Ειδική νομοθετική ρύθμιση για τη διαχείριση των πυρόπληκτων δανείων με την απαλλαγή από κάθε νομική ευθύνη των στελεχών των τραπεζών για τις πράξεις συμβιβασμού ή διευθέτησης των κόκκινων πυρόπληκτων δανείων των εν λόγω νομών
Όσο πιο πετυχημένα αντεπεξέλθουμε στην πρόκληση των μη εξυπηρετούμενων πυρόπληκτων δανείων, τόσο πιο επιτυχημένα θα βοηθήσουμε στην επιβίωση των επιχειρήσεων».

***  Το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο IEEE SPAWC 2018 στην Καλαμάτα 
Το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο IEEE SPAWC 2018 (International Workshop On Signal Processing Advances In Wireless Communications – spawc2018.org) θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα από 25 έως 28 Ιουνίου. Θεωρείται το σημαντικότερο διεθνές συνέδριο που εστιάζεται στο αντικείμενο των τεχνολογιών Επεξεργασίας Σημάτων για τις Ασύρματες Επικοινωνίες και αναμένεται να προσελκύσει κάποιους από τους σημαντικότερους ερευνητές από όλο τον κόσμο στο χώρο των Ασυρμάτων Επικοινωνιών και Δικτύων.
Στο παρελθόν, είχε διεξαχθεί, μεταξύ άλλων, στο Σαπόρο της Ιαπωνίας, στο Εδιμβούργο, στη Στοκχόλμη, στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη, στο Ελσίνκι, και το 2019 θα γίνει στις Κάννες.
Η επιλογή της Καλαμάτας για το 2018 έγινε κατόπιν ανταγωνιστικής υποβολής υποψηφιότητας στο Διεθνές Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ). Η διεξαγωγή αυτού του υψηλού κύρους συνεδρίου στην Καλαμάτα αποτελεί ταυτόχρονα μεγάλη τιμή αλλά και ευκαιρία για την ανάδειξη του πνευματικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.
Η δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας και πρόσβασης στο διαδίκτυο έχει γίνει πια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Μια σειρά συσκευών, όπως το (έξυπνο) κινητό τηλέφωνο, ο φορητός υπολογιστής, το tablet, κι ο πλοηγός GPS στο αυτοκίνητο, δίνουν στους χρήστες τους τη δυνατότητα να επωφεληθούν από μια πληθώρα υπηρεσιών κι εφαρμογών, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, από την επαγγελματική ως αυτή της διασκέδασης ή της κοινωνικής δικτύωσης.
Τι βρίσκεται, όμως, πίσω απ' αυτές τις τόσο προσιτές σε όλους μας εφαρμογές; Τεχνολογίες που ακολουθούν διεθνή πρότυπα όπως τα IEEE 802.11 και 3GPP LTE, κατά κόσμον Wi-Fi και "4G", με μια κοινή επιστημονική βάση: την Επεξεργασία Σημάτων (Signal Processing) για Ασύρματες Επικοινωνίες (Wireless Communications).
Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι η Δρ. Αθηνά Πετροπούλου, διακεκριμένη καθηγήτρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Rutgers των Ηνωμένων Πολιτειών και ο δρ. Κωνσταντίνος Παπαδιάς, επιστημονικός διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Athens Information Technology της Ελλάδας.

***  Κάθειρξη 9 ετών σε αλλοδαπό για κλοπές, απειλές και εκβιασμούς 
Ούτε ελαφρυντικό ούτε και μείωση ποινής δέχθηκε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για αλλοδαπό που έκλεβε και εκβίαζε συγγενείς εξ αγχιστείας στην Καλαμάτα.
Αυτός και η γυναίκα του είχαν καταδικασθεί σε κάθειρξη 9 ετών. Η γυναίκα του, μάλιστα, είχε δικασθεί ερήμην, ενώ αυτός είχε συλληφθεί τυχαία, καθώς είχε επιστρέψει στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία και προκάλεσε τροχαίο ατύχημα.
Σύμφωνα με τις κατηγορίες, είχαν βγάλει αντικλείδι και έκλεβαν από τα σπίτια των συγγενών εξ αγχιστείας χρήματα και χρυσαφικά, ενώ μετά, με έγγραφα που είχαν πάρει, τους εκβίαζαν ότι θα βγάλουν δάνεια στο όνομά τους, απειλούσαν δε με σημειώματα τη ζωή των παιδιών τους.
  Με αντικλείδι
Η πολιτικώς ενάγουσα, σύζυγος δικηγόρου, είπε στην κατάθεσή της πως, όταν το ζευγάρι των αλλοδαπών ήρθε στην Ελλάδα, τους δέχθηκαν όλοι ως συγγενείς, καθώς η αδελφή της γυναίκας είχε παντρευτεί ξάδελφό της. Το ζευγάρι των κατηγορουμένων είχε αποκτήσει καλές σχέσεις και με τη μητέρα της, ενώ τους έκαναν διάφορες δουλειές. Διέμεναν, δε, σε σπίτι του ξαδέλφου της, το οποίο τους είχε νοικιάσει.
Όπως διαπίστωσαν στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι εκμεταλλευόμενοι ένα περιστατικό που η μητέρα της κλειδώθηκε έξω από το σπίτι και ζήτησε από τον άντρα να φέρει τα κλειδιά από το γαμπρό της, έβγαλαν αντικλείδι. Από τον Ιούλιο έως το Νοέμβριο του 2011 αφαιρέθηκαν σιγά σιγά από το σπίτι χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ και χρήματα, ενώ χρήματα αφαιρέθηκαν και από το σπίτι της μητέρας της. Όλα αυτά, όμως, τα συνειδητοποίησαν την 28η Οκτωβρίου, οπότε ο κατηγορούμενος είχε τηλεφωνήσει ρωτώντας τους αν θα πάνε στην παρέλαση. Μετά αντιλήφθηκαν ότι κάποιος είχε μπει στο σπίτι και είχαν αφαιρεθεί πάλι πράγματα.
  Απειλές και εκβιασμοί
Μετά η οικογένεια άρχισε να λαμβάνει απειλητικά σημειώματα, δήθεν από άγνωστο, ο οποίος ζητούσε χρήματα εκβιάζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα εκδώσει δάνεια σε βάρος τους. Στη συνέχεια με άλλα σημειώματα προχώρησαν και σε απειλές κατά μελών της οικογένειας και των παιδιών. Είχαν ζητήσει 2.000 ευρώ και η οικογένεια ενημέρωσε την Αστυνομία, όμως οι δράστες δεν παρουσιάσθηκαν στο ραντεβού που υποτίθεται θα πήγαιναν, καθώς μάλλον αντιλήφτηκαν την παρουσία της.
Εν συνεχεία οι αλλοδαποί έφυγαν από την Καλαμάτα και όταν έπειτα από καιρό πήγαν να καθαρίσουν το σπίτι που διέμεναν, βρήκαν σε ντουλάπι της κουζίνας ένα απειλητικό σημείωμα και την ταυτότητα της γυναίκας του δικηγόρου. Τότε κατάλαβαν ποιοι εμπλέκονταν στην υπόθεση.
Όπως αποδείχτηκε, το ίδιο είχε κάνει το ζευγάρι και με άλλους ανθρώπους στα σπίτια των οποίων έμπαινε.
Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο, καθώς έχει πλέον αποφυλακισθεί και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο,  η οποία μετέφερε ότι αρνείται όλες τις κατηγορίες.
Το δικαστήριο, ωστόσο, τον έκρινε ένοχο, όπως και πρωτόδικα.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Ο καιρός  ΣΉΜΕΡΑ Παρασκευή στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα  Παρασκευή 22/6/2018 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 7.8 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (Χαμηλή).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/

*** Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός ύψους 1.000.000 ευρώ στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας ~
Υπεγράφησαν χθες οι συμβάσεις προμήθειας νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, συνολικού προϋπολογισμού 985.000 ευρώ.
Πρόκειται για σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που έρχεται να αντικαταστήσει τον από 20ετίας υφιστάμενο πεπαλαιωμένο. Ο νέος εξοπλισμός αφορά κυρίως στο Τμήμα του Χειρουργείου, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και το Τακτικό Οφθαλμολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Ν.Μ. Καλαμάτας και το Τμήμα Υπερήχων της Ν.Μ. Κυπαρισσίας.
Ειδικότερα, υπογράφηκαν συμβάσεις για τα κάτωθι είδη:
1. Σύστημα βιντεολαπαροσκόπησης HD, τμχ 2
2. Ενδοσκοπικός πύργος ΩΡΛ HD, τμχ 1
3. Σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, τμχ 2
4. Σύστημα επεξεργασίας νερού, τμχ 1
5. Τομογράφος οπτικής συνοχής, τμχ 1
6. Νευροχειρουργικό μικροσκόπιο, τμχ 1
7. Υπερηχοτομογράφος γενικής χρήσης, τμχ 2
Επίσης χθες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η νέα διακήρυξη για την προμήθεια επιπλέον ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 520.000 ευρώ και ειδικότερα:
1. Σύστημα βιντεοαρθροσκόπησης, τμχ 1
2. Βρογχοσκοπικός πύργος πλήρης τμχ 1
3. Μηχανήματα τεχνητού νεφρού, τμχ 20
Στο μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα δημοσιεύεται η διακήρυξη για την προμήθεια νέου εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (πρώην ΠΕΔΥ) συνολικού προϋπολογισμού 370.000 ευρώ.
Ειδικότερα, αυτός ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αφορά:
1. Ψηφιακό ακτινογραφικό συγκρότημα τύπου Α΄, τμχ 1
2. Σύστημα ψηφιοποίησης ακτινογραφίας, τμχ 1
3. Σύστημα υπερηχοτομογραφίας καρδιολογικής χρήσης, τμχ 1
4. Σύστημα υπερηχοτομογραφίας γενικής χρήσης, τμχ 1
5. Οδοντιατρικό συγκρότημα πλήρες, τμχ 1
Τέλος, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με εξουσιοδότηση που της παρείχε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια ολοκληρώνει την ερχόμενη εβδομάδα πρόταση για την προμήθεια απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στόχος σε κάθε Κέντρο Υγείας είναι να παραδοθεί, εφόσον υπάρχει πραγματική ανάγκη, ένα πακέτο βασικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, που περιλαμβάνει έναn (1) ψηφιοποιητή, μία (1) οδοντιατρική έδρα, έναn (1) καρδιογράφο, ένα (1) οξύμετρο και ένα (1) φορητό απινιδωτή.
Με αφορμή τα παραπάνω ο διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα έγινε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το νοσοκομείο μας. Ύστερα από ένα αγώνα δρόμου μαζί με τους συνεργάτες μου τους τελευταίους μήνες καταφέραμε και προχωράμε στην αντικατάσταση του ήδη πεπαλαιωμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από 20ετίας, -κυρίως του Χειρουργείου- με νέο, σύγχρονο, με όλα τα πλεονεκτήματα που θα προσφέρει κατά τη χρήση του στο ιατρικό προσωπικό.
Παράλληλα, νέοι διαγωνισμοί εξοπλισμού βρίσκονται σε εξέλιξη για το Γ.Ν. Μεσσηνίας και νέες προτάσεις επεξεργάζονται οι συνεργάτες μου στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κ.κ. Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη, καθώς και το συμπατριώτη μας, Αλέξη Χαρίτση, για την αμέριστη στήριξη που μας προσφέρουν καθημερινά».

***  Εκδηλώσεις σε Καλαμάτα και Φιλιατρά για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών από το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. 
Ένα διαφορετικό τρόπο για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών σκέφθηκαν οι άνθρωποι του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ. Αφήνοντας στην άκρη τις τετριμμένες, όπως είπαν, ομιλίες, θα διοργανώσουν δύο μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, στις 8.30 το βράδυ, στο χώρο του πατινάζ στο Πάρκο του ΟΣΕ και η δεύτερη στα Φιλιατρά, στο χώρο του Λυκείου, στις 30 Ιουνίου, επίσης στις 8.00 το βράδυ.
Όπως είπαν οι άνθρωποι του Κέντρου, αυτή η ημέρα πρέπει να γιορτάζεται 365 ημέρες το χρόνο και όχι μόνο αυτή που έχει οριστεί ως παγκόσμια. Στόχος των δύο παραπάνω εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση των νέων κατά των ναρκωτικών, καθώς και να υπάρξει θετική σκέψη και συναισθήματα.
Τέλος, να σημειωθεί το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, που έχει τίτλο «Μιλώντας για την πρόληψη μέσα από τη μουσική», θα πλαισιώσουν τα συγκροτήματα «Εκτός Απροόπτου» και «No Barcode», όπως και ο Χορευτικός Σύλλογος «Οι φίλοι της Παράδοσης».  Π.Μπ.

***  Στο ανώτατο όριο καθορίστηκε η αποζημίωση συμμετοχής συμβούλων στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Τριφυλίας 
«Καθορισμός καταβολής αποζημίωσης στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις» ήταν το έβδομο θέμα ημερήσιας διάταξης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας. Το Σώμα, λοιπόν, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε τον καθορισμό της αποζημίωσης, ανά συνεδρίαση, στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο σύμφωνα με το νόμο, στο 1% της μηνιαίας αντιμισθίας του δημάρχου Αθηναίων, η οποία ανέρχεται σε 4.275 ευρώ. Δηλαδή, ανά συνεδρίαση οι δικαιούχοι δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας θα λαμβάνουν 42,75 ευρώ!
Σημειώνεται ότι θα εισπράξουν και αναδρομικά για τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις από 31/7/2017 [έναρξη ισχύος του Ν. 4483/2017 (ΦΕΚ Α'107/31.07.2017)]! Αποζημίωση δε θα λάβουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, καθώς και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν δηλώσει μόνιμη κατοικία σε απόσταση έως δέκα χιλιόμετρα από την έδρα του Δήμου, Κυπαρισσία.
Ωστόσο, οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν τη δυνατότητα άρνησης λήψης αποζημίωσης ή παραχώρησής της προς οποιονδήποτε κοινωνικό σκοπό, με συγκεκριμένη προς τούτο διαδικασία που προβλέπεται στο σχετικό νόμο!
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην αυτών που λαμβάνουν αντιμισθία, δικαιούνται αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μέχρι τέσσερις (4) συνεδριάσεις το μήνα (άρθρο 92 παρ.9 του Ν.3852/2010, όπως προστέθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 33 του Ν.4483/2017).
Ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος που καταψήφισε την καταβολή αποζημίωσης είναι ο Δημήτρης Κουτσούλης, εξηγώντας σε τοποθέτησή του την άρνησή του, ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Γιάννης Καλκαβούρας, παρότι ψήφισε υπέρ της καταβολής αποζημίωσης, δήλωσε στο Σώμα ότι «χρήση αυτής της διάταξης δε θα κάνω»!
Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Πράγματα για συνανθρώπους μας 
Καιρό είχαμε να δούμε γεμάτο έναν «τοίχο της καλοσύνης». Χθες το πρωί στην οδό Ξενοφώντος υπήρχαν στην κρεμάστρα πράγματα για συνανθρώπους μας, ενώ από κάτω, στο πεζοδρόμιο, κούτες με ρούχα.
Τον τελευταίο καιρό έχει ατονήσει η όλη προσπάθεια και, δυστυχώς, ο κόσμος δεν αφήνει πια πράγματα για ανθρώπους που τα χρειάζονται.
Β.Β.

*** Με τις απολογίες κατηγορουμένων συνεχίσθηκε η δίκη για τη διακίνηση ναρκωτικών – Στις 29 Ιουνίου η απόφαση! 
Με τις απολογίες 15 κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε η χθεσινή μέρα εκδίκασης της μεγάλης υπόθεσης για διακίνηση σκληρών ναρκωτικών που εξιχνιάσθηκε πέρυσι το Νοέμβριο από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, όταν σε επιβάτισσα ταξί βρήκαν να μεταφέρει στην Καλαμάτα ποσότητα κοκαΐνης.
Οι 15 κατηγορούμενοι (ένας εκπροσωπείται από δικηγόρο και δεν παρίσταται στη δίκη και ένας δεν έχει παρασταθεί καθόλου) αρνήθηκαν ότι είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και ότι διακινούσαν σκληρά ναρκωτικά.
Η δίκη διεκόπη για να συνεχισθεί στις 29 Ιουνίου, με την αγόρευση της εισαγγελέως και των δικηγόρων υπεράσπισης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να εκδοθεί η απόφαση.
  Απολογίες
Ο 56χρονος που κατηγορείται στη συγκεκριμένη υπόθεση ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση των ναρκωτικών ή ότι είχε συνεργασία με τους άλλους κατηγορούμενους σε επίπεδο εγκληματικής οργάνωσης για διακίνηση ναρκωτικών. Επίσης, είπε ότι είναι άδικα στη φυλακή εδώ και 7 μήνες, γιατί δεν παραβίασε κανέναν όρο.
Η 41χρονη σύζυγός του, η οποία ήταν συνοδηγός στο ταξί, είπε ότι είναι εξαρτημένη από τα ναρκωτικά και αυτός είναι ο λόγος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Το συγκεκριμένο ταξί με τη γυναίκα το είχε χρησιμοποιήσει κάποιες φορές, όπως ανέφερε, για να στέλνει το παιδί της σχολείο, ενώ χρησιμοποιεί ταξί κι όταν ανεβαίνει στην Αθήνα για εξετάσεις του. Τη συγκεκριμένη φορά, όπως ανέφερε, μίσθωσε το συγκεκριμένο ταξί για να πάει το παιδί στην Αθήνα. Στην επιστροφή πήραν μαζί και την 66χρονη πρώην σύζυγο του άντρα της, καθώς δεν μπορούσε να περπατήσει και θα τη βοηθούσε. Τόνισε πως δε γνώριζε ότι στην τσάντα της είχε ναρκωτικά.
Αρνήθηκε, δε, ότι έχει μπλέξει το παιδί σε ζητήματα ναρκωτικών, καθώς σε μια συνομιλία φέρεται να ζητάει από το μικρό να πάει σε σημείο του σπιτιού και να πετάξει κάτι.
49χρονος κατηγορούμενος από τη Θουρία παραδέχθηκε στην απολογία του ότι διακινούσε ναρκωτικά, αλλά υποστήριξε ότι ποτέ δεν προμηθεύτηκε από τον 56χρονο που κατηγορείται ως αρχηγός. Όπως είπε, προμηθευόταν από Ρομά στην Καλαμάτα και πωλούσε σε χρήστες για να εξασφαλίζει και τη δική του δόση, καθώς είναι χρόνιος χρήστης. Η μόνη σχέση, όπως είπε, που είχε με τον 56χρονο είναι ότι έκανε κάποια μεροκάματα στο στάβλο του. Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, υποστήριξε ότι δεν τους γνωρίζει, εκτός από δύο που τους είχε δώσει ναρκωτικά. Ερωτώμενος για σφραγίδα του νοσοκομείου που βρέθηκε στο σπίτι του, απάντησε ότι κάποιος χρήστης του την είχε πάει, αλλά δεν τη χρησιμοποίησε ποτέ.
  Δεν ήξεραν
Ο 48χρονος ιδιοκτήτης του ταξί είπε ότι έχει αγροκτήματα κοντά στην περιουσία του 56χρονου και έτσι τον ήξερε. Μια φορά μόνο, είπε, του ζήτησε να πάει έναν 50χρονο, που είναι επίσης κατηγορούμενος, στην Αθήνα σε γιατρό και συμφώνησαν για τα χρήματα της κούρσας. Για την επίμαχη μέρα, είπε ότι η γυναίκα του, που είναι επίσης οδηγός του ταξί, είχε πάει στην Πύλο. Τον πήρε τηλέφωνο και του ανέφερε πως την κάλεσε η σύζυγος του 41χρονου ότι θέλει να πάει στην Αθήνα. Αυτός της είπε ότι δεν μπορεί να πάει ο ίδιος και να πάει εκείνη. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο οδηγός του κάθε ταξί δεν μπορεί να ξέρει τι κουβαλά στην τσάντα του ο κάθε πελάτης που παίρνει, ούτε και να τον ψάχνει.
Για υπόθεση μεταφοράς παράνομων αλλοδαπών, σημείωσε πως είχε πελάτη έναν αλλοδαπό, ο οποίος κάποια στιγμή τού ζήτησε να μεταφέρει… έξι ξαδέλφια του. Όπως είπε, δεν του φάνηκε κάτι περίεργο και ζήτησε από συνάδελφό του να πάνε μαζί, γιατί δε χωρούσαν σε ένα όχημα. Πήραν τα έξι άτομα από το Μεσολόγγι και τα άφησαν στη Νεμέα, όμως, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, επρόκειτο για παράνομους μετανάστες. Κατέληξε λέγοντας πως ούτε αυτός ούτε η γυναίκα του έχουν σχέση με ναρκωτικά.
Ο δε συνάδελφός του που κατηγορείται για τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών κατέθεσε ότι του ζήτησε να κάνουν μια μεταφορά και δέχτηκε χωρίς να ξέρει ότι είναι παράνομοι.
Η 45χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη ταξί είπε ότι δουλεύει το ταξί και έτσι γνώρισε τη γυναίκα του 56χρονου. Την είχε χρησιμοποιήσει 3-4 φορές, όπως ανέφερε, ενώ την ημέρα που πήγαν στην Αθήνα είχε μαζί της φάκελο με χαρτιά και το παιδί της. Στην Αθήνα την περίμενε σε ένα καφέ στο κέντρο για να τελειώσει τις δουλειές της και να επιστρέψουν. Στο σημείο συνάντησης πήγε με την 66χρονη πρώην σύζυγο του 56χρονου, ενώ της είπε ότι θα την έπαιρναν μαζί. Στη διαδρομή δε μίλησαν, ενώ τόνισε πως δεν ήξερε ότι η 66χρονη στην τσάντα της είχε κοκαΐνη.
Ένας 51χρονος από το Χαρακοπιό σημείωσε ότι η μόνη του επαφή με τον 56χρονο κατηγορούμενο είναι ότι του έκανε εργασίες στο σπίτι και στο στάβλο, ενώ η μόνη σχέση στη ζωή του με ναρκωτικά είναι κανένα τσιγάρο χασίς.
  «Βαποράκι»
Η 66χρονη πρώην σύζυγος του 56χρονου περιέγραψε ότι έχει διατηρήσει πολύ καλή σχέση με τον πρώην άντρα της και τη νυν σύζυγό του. Εξήγησε ότι έπειτα από ατύχημα που είχε αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας και καταστράφηκε οικονομικά. Βρέθηκε στην Αθήνα να πουλάει χαρτομάντηλα και εκεί την προσέγγισαν άνθρωποι των ναρκωτικών. Έκανε χρήση, διότι είχε αφόρητους πόνους, σε σημείο που παρακαλούσε να πεθάνει. Είπε ακόμη στο δικαστήριο ότι αυτοί οι άνθρωποι μετέτρεψαν το σπίτι της σε γκέτο, ενώ την πήγαιναν σε διάφορα σημεία στην Αθήνα και χρησιμοποιούσαν την τσάντα της «για να βάζουν και να βγάζουν πράγματα».
Το τελευταίο βράδυ, όπως κατέθεσε, επειδή τους ζήτησε να φύγουν από το σπίτι της γιατί ήθελαν να την κάνουν «βαποράκι», τη χτύπησαν άσχημα και επειδή μίλησε με τον 56χρονο, αυτός της είπε ότι θα της στείλει ταξί να φύγει. Την άλλη μέρα την είχαν πάει πάλι στις «πιάτσες» και έφυγε κρυφά, ενώ συναντήθηκε με την 41χρονη για να κατέβουν στην Καλαμάτα με το ταξί. Ισχυρίσθηκε πως δεν ήξερε ότι στην τσάντα τής είχαν βάλει τις δύο συσκευασίες με 112 γραμμ. κοκαΐνης.
Καταλήγοντας σημείωσε ότι είναι κρίμα να καταστραφεί χωρίς λόγο η οδηγός του ταξί, γιατί δεν έχει καμία σχέση.
Ο επόμενος κατηγορούμενος, ένας 50χρονος από την Καλαμάτα, είπε ότι γνώριζε τον 56χρονο και έκανε κάποιες εργασίες στο σπίτι του. Αυτός τον βοήθησε να συνεννοηθεί με τον ταξιτζή για να τον πάει στην Αθήνα σε γιατρό και πως ο 56χρονος, επειδή τον λυπήθηκε, του έδωσε το κινητό του τηλέφωνο.
Ένας 48χρονος κατηγορούμενος κατέθεσε η μόνη του σχέση είναι ότι απευθύνθηκε στον 56χρονο για να πάρει ένα σκυλάκι και πως όταν είχε πάει να το δει ,κάλεσε από το κινητό του 56χρονου την κόρη του. Είπε, δε, ότι δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά.
24χρονη από την Καλαμάτα ανέφερε επίσης ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και με ναρκωτικά, και επειδή ο αρραβωνιαστικός της γνωρίζει τον 56χρονο, τους ζήτησε κάποια στιγμή δανεικά 50 ευρώ και αυτοί του πήγαν στο σπίτι 25. Εξήγησε ότι στη συνομιλία που έχει καταγραφεί ο αριθμός αυτός αφορά στα χρήματα και όχι σε ποσότητα ναρκωτικών. Τα ίδια είπε και ο αρραβωνιαστικός της.
50χρονος κατηγορούμενος χρήστης παραδέχθηκε ότι είχε προμηθευτεί δύο φορές ναρκωτικά από τον κατηγορούμενο από τη Θουρία, ενώ τον 56χρονο είπε ότι τον είχε ακουστά απ’ όταν ήταν στη φυλακή.
46χρονος από την Καλαμάτα κατέθεσε επίσης ότι είναι χρήστης, ενώ είχε αγοράσει από τον κατηγορούμενο από τη Θουρία.
Ο τελευταίος κατηγορούμενος που απολογήθηκε είπε ότι εδώ και πολλά χρόνια είναι κρατούμενος στις φυλακές και δεν έχει βγει καθόλου. Άρα, όπως σημείωσε, είναι αδύνατον να είναι αληθές ότι η Αστυνομία έχει καταγράψει ότι συναντήθηκε στην Αθήνα με τον 56χρονο που κατηγορείται ως αρχηγός και του έδωσε κοκαΐνη. Παραδέχθηκε, βέβαια, ότι γνωρίζει τον 56χρονο από τις φυλακές, ενώ έχουν διατηρήσει φιλικές σχέσεις και μιλάνε.
  Της Βίκυς Βετουλάκη 
***  “Μάχη” με τα χόρτα… 
“Μάχη” με τα χορτάρια σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους δίνουν τα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας, έστω και με κάποια καθυστέρηση. Ας πιστώσουμε στα θετικά της υπηρεσίας ότι κάνει σοβαρή προσπάθεια να καθαρίσει όσους περισσότερους χώρους μπορεί.
Α.Π.  

***  «Πάμε βόλτα» στην ιστορική εφημερίδα «Θάρρος» 
Επίσκεψη στην πιο παλιά από τις υπάρχουσες στην κυκλοφορία εφημερίδα της Μεσσηνίας, το «Θάρρος», οργανώνει η Ομάδα «Πάμε Βόλτα» το προσεχές Σάββατο, 23 Ιουνίου. Με τη βοήθεια της εκδότριας Άντας Αποστολάκη θα μάθουν την ιστορία του «Θ» και θα «κάνουν μερικές στάσεις» σε σημαντικά γεγονότα της περιοχής που συνδέθηκαν με την εφημερίδα.
Ραντεβού στις 11.00 το πρωί στην είσοδο των γραφείων (Σταδίου 45, Καλαμάτα). Πληροφορίες στο τηλ. 6936-518550.
Στις 4 Ιανουαρίου του 1899 ο Ιωάννης Χ. Αποστολάκης, στα 21 του χρόνια, πρωτοκυκλοφόρησε την καθημερινή εφημερίδα «Θάρρος» ως συνέχεια της εβδομαδιαίας «Πρόνοιας». Όπως ο ίδιος έγραψε στο πρώτο εκείνο φύλλο, ο τίτλος «Θάρρος» επελέγη διότι «δεν είναι δυνατόν να επέλθη έστω και η ελαχίστη πρόοδος άνευ δραστηριότητος και θάρρους».
Μετά τον ξαφνικό θάνατό του, στα 1906, το τιμόνι του «Θ» κρατά ο αδελφός του, Μιχάλης Αποστολάκης, μέχρι το θάνατό του, το 1939, οπότε το «Θ» ανέλαβε ο γιος του, Γιάννης Μ. Αποστολάκης, διευθύνοντάς το μέχρι το θάνατό του, το 2000.
Διακεκριμένοι δημοσιογράφοι των Αθηνών εργάστηκαν πρώτα στο «Θ». Γεώργιος Βεντήρης, Νικ. Βεντήρης, Μαράκας, Φτέρης, Τσιμπιδάρος, Αθάνατος, Λύχνος, Ζακόπουλος, Αντωνακάκης είναι μόνο μερικοί. Όπως οι ίδιοι είχαν πει, εύκολα τους άνοιξαν οι πόρτες των αθηναϊκών εφημερίδων, διότι αναγνώριζαν πως το «Θ» ήταν ένα έγκυρο δημοσιογραφικό σχολείο.

***  Στον Γιώργο Τσαγκάρη αφιερωμένοι οι “Βάτραχοι” από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας 
Παράσταση που θα φέρει στη μνήμη τον Γιώργο Τσαγκάρη, το μεγάλο μουσικοσυνθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ που στα τελευταία χρόνια της ζωής του συνδέθηκε με την Καλαμάτα και της έχει αφήσει σημαντική πολιτιστική παρακαταθήκη, ετοιμάζει πυρετωδώς η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.
Στις αρχές του δεύτερου δεκαήμερου του Ιουλίου, λοιπόν, θα παρουσιάσει τους “Βατράχους” του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Δρεπανιά. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Κάστρο Καλαμάτας στις 11, 12, 13 και 14, στην Αρχαία Μεσσήνη στις 15 και στο Διαβολίτσι στις 20 Ιουλίου.
Όπως σημειώνει σχετικά η Πειραματική, «η παράσταση γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και την αφιερώνουμε στη μνήμη του Γιώργου Τσαγκάρη, μιας προσωπικότητας που άφησε το στίγμα της στον πολιτισμό της πόλης μας, αφού φέτος κλείνουν 10 χρόνια από το θάνατό του».
  Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Δρεπανιά, μουσική: Γιώργος Τσαγκάρης, μεταγραφή μουσικής, προγραμματισμός: Δημήτρης Αρσενόπουλος, σκηνικά: Βένος Μπαλόπουλος, χορογραφίες: Ναυσικά Πέππα-Τριαντάρη, μουσική διδασκαλία χορικών: Κατερίνα Πετρουλάκη, μάσκες βατράχων: Κατερίνα Μηλιαρέση, σχεδιασμός φωτισμού: Γιάννης Τσούπας, σχεδιασμός κοστουμιών: Λέττα Πετρουλάκη, αφίσα: Τζένη Ντεκελέ, φωτογραφίες:Νίκος Τζαβάρας. Ηχοληψία, Mastering: Νίκος Χαλντούπης Sound Cave Studio.
Παίρνουν μέρος 35 έφηβοι της θεατρικής ομάδας του συλλόγου
 Η υπόθεση
Ο θεός Διόνυσος, απογοητευμένος από την κατάσταση του θεάτρου στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, είναι αποφασισμένος να αναλάβει δράση για να αρχίσουν ξανά αξιόλογοι δραματικοί αγώνες στην Αθήνα. Μαζί με το δούλο του Ξανθία ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι προς τον Κάτω Κόσμο με σκοπό να φέρουν πίσω τον καλύτερο τραγικό ποιητή.
Όταν φτάνουν στον Άδη, επικρατεί αναταραχή. Ο Ευριπίδης διεκδικεί από τον Αισχύλο την τιμητική θέση του καλύτερου τραγικού ποιητή. Για να λυθεί η διαφορά, ο Πλούτωνας καλεί τον Διόνυσο, σε ρόλο διαιτητή, καθώς και τους τραγικούς σε έναν δραματικό διαγωνισμό. Ο αγώνας για την ανάδειξη του καλύτερου αρχίζει...Τα κωμικά ευρήματα και τα φαρσικά επεισόδια διαδέχονται το ένα το άλλο και μέσα από την πικρή σατιρική διάθεση του Αριστοφάνη, έρχεται στο φως η πάντα σύγχρονη διάσταση του έργου.
Κι ενώ στους "Όρνιθες" ο κωμικός ποιητής αναζητά την ιδανική πολιτεία στον ουρανό, στους "Βάτραχους" ο μη-τόπος είναι ο Κάτω Κόσμος -ο Άδης, όπως τον ονόμαζαν οι αρχαίοι Έλληνες. Η ουτοπία βρίσκει έδαφος και στήνει εδώ τη γιορτινή της ονειροφαντασία, σε ένα γλέντι όπου οι νεκροί είναι πιο ζωντανοί από τους ζωντανούς κι ο Άδης πιο φωτεινός από τον κόσμο της επιφάνειας.

~***  Προστασία και ανάδειξη του Κάστρου Καλαμάτας με 150.000 ευρώ από το Υπουργείο Οικονομίας 
Χρηματοδότηση 150.000 ευρώ από εθνικούς πόρους για την προστασία και ανάδειξη του Κάστρου Καλαμάτας, ως του σημαντικότερου βυζαντινού μνημείου της πόλης, ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.
Στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την πολιτιστική ανάπτυξη, το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με φορέα υλοποίησης την Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της Πύλης του Κάστρου και την μελέτη φωτισμού του μνημείου.
Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, στηρίζει όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.
Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι εξαγγελίες για την ανάδειξη και προστασία του Κάστρου της Καλαμάτας είχαν αρχίσει από το 2016 και κανονικά πέρυσι θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί.
Μάλιστα, υπάρχουν κοινές δηλώσεις του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και της διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελίας Μηλίτση, έπειτα από συνάντησή τους στο Δημαρχείο.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που είχε εκδοθεί από τη Δημοτική Αρχή, «ο Δήμος Καλαμάτας πρόκειται να χρηματοδοτήσει την κατασκευή πλατείας στην είσοδο του Κάστρου και την εγκατάσταση φωτισμού στην είσοδο και περιμετρικά του μνημείου της πόλης. Αυτό συμφωνήθηκε σε χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Π. Νίκα και της διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, Ευαγγελίας Μηλίτση. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στη μεθεπόμενη συνεδρίασή του.
Ο κ. Νίκας εκτίμησε ότι οι παρεμβάσεις αυτές θα έχουν δημοπρατηθεί μέχρι τα Χριστούγεννα φέτος και θα έχουν υλοποιηθεί μέχρι το Πάσχα ή λίγο μετά, πριν το καλοκαίρι του 2017.
Η κα Μηλίτση επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να υλοποιηθεί η μελέτη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την ανάδειξη της εισόδου του Κάστρου, μετά την κατεδάφιση του πρώην ελαιοτριβείου Σπυρίδη. Παρατήρησε ότι θα αλλάξει η εικόνα και θα δώσει νέα πνοή στο μνημείο και σε εκδηλώσεις που θα γίνονται μπροστά στο Κάστρο.
Η μελέτη είναι εγκεκριμένη και ο Δήμος θα κάνει συμπληρωματική μελέτη για το φωτισμό περιμετρικά του Κάστρου, που θα συναρμοσθεί στη μελέτη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για το φωτισμό στην είσοδο”.
Τελικά, εδώ έχει θέση η παροιμία "κάλλιο αργά, παρά ποτέ…
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Βίκη Κοσμοπούλου: «Το τσόφλι των ανθρώπων πάντοτε έσπαγε εύκολα» 
Το πρώτο της βιβλίο θα παρουσιάσει την προσεχή Παρασκευή στο αναγνωστικό κοινό της Καλαμάτας η Καλαματιανή Βίκη Κοσμοπούλου, μια νέα στο χώρο συγγραφέας. Μπορεί να έχει σπουδάσει Ψυχολογία, όμως η αγάπη της για το γράψιμο ήταν κάτι που πάντα την απασχολούσε. Έτσι, μέσα από τις εκδόσεις «Κέδρος» κυκλοφόρησε το βιβλίο υπό τον τίτλο «Το τσόφλι», το οποίο έχει γραφεί με μια ιδιαίτερη τεχνική, καθώς πρόκειται για δώδεκα ζεύγη πεζών.
Το «Θάρρος» μίλησε μαζί της και σας την παρουσιάζει:
  -Πως μπήκε η συγγραφή στη ζωή σας;
Η συγγραφή μπήκε στη ζωή μου ως ανάγκη έκφρασης σκέψεων και συναισθηματιών. Τα πρώτα γραπτά ήταν ποιήματα πρωτόλεια και ανεπεξέργαστα. Στη συνέχεια, παράλληλα με τα ποιήματα, έγραφα στίχους που μελοποιήθηκαν και παραμύθια. Τα διηγήματα ήρθαν μετέπειτα. Αφορμή ήταν ένας διαγωνισμός διηγήματος βασισμένος στην ποίηση. Επτά λέξεις από ποίημα του Καβάφη έπρεπε να μπλεχτούν σε ένα διήγημα χιλίων λέξεων. Το «Πίσω στη Βενετία» είναι η εξελιγμένη μορφή αυτής της πρώτης προσπάθειας. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.
  -Το «τσόφλι» τι είναι για εσάς και γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο;
«Το τσόφλι», τίτλος του τελευταίου διηγήματος που φέρει το μήνυμα του βιβλίου, αλλά και τίτλος του βιβλίου, το επέλεξα γιατί είναι αυτό γύρω από το οποίο περιστρέφεται το αίτημα των ανθρώπων να επιστρέφουν στο χρόνο. Πρόκειται για το τσόφλι του κοσμικού αυγού που, σύμφωνα με το μύθο, έσπασε από το Χρόνο και την Ανάγκη για να δημιουργηθεί η ζωή.
  -Πρόκειται για δώδεκα ζεύγη πεζών όπως γράφετε. Τι σημαίνει αυτό για τον αναγνώστη; Και σε ποια κατηγορία θα το εντάσσατε εσείς;
Ναι, πρόκειται για 24 πεζά που παρουσιάζονται ανά ζεύγη. Ένα μεγάλο διήγημα και ένα μικρό συνομιλούν. Παρουσιάζονται είτε δύο πλευρές της ίδιας ιστορίας, είτε παράλληλες, είτε αντίθετες. Κατηγορία; Δεν έχω ιδέα. Τη ζευγαρωτή; Δεν ξέρω εάν έχουν παρουσιαστεί ξανά κείμενα ανά ζεύγη, για να είμαι ειλικρινής.
  -Έχετε σπουδάσει Ψυχολογία. Τελικά, «το τσόφλι» των ανθρώπων στις μέρες μας σπάει ευκολότερα σε σχέση με το παρελθόν;
«Το τσόφλι» των ανθρώπων πάντοτε έσπαγε εύκολα. Είμαστε εύθραυστοι. Πώς και κατά πόσο θωρακίζει κανείς «το τσόφλι του» εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Είναι μιαν άλλη κουβέντα αυτό. Στις μέρες μας βλέπουμε ανθρώπους με «τσόφλι» πορώδες και ευάλωτο και άλλους με «τσόφλι» ενισχυμένο μπετόν αρμέ. Αλλά και αυτοί οι τελευταίοι κάποιες ρωγμές ήθελαν να καλύψουν.
-Τι μηνύματα θέλετε να περάσετε μέσα από το βιβλίο σας;
Το μήνυμα θα το λάβει ο κάθε αναγνώστης ξεχωριστά. Ο καθένας αποκωδικοποιεί με διαφορετικό τρόπο τα δεδομένα. Μπορεί κάποιος να "πάρει" κάτι για το οποίο δεν είχα την παραμικρή πρόθεση. Κι αυτό είναι πολύ όμορφο. Να μετουσιώνονται οι σκέψεις.


-Το βιβλίο έχει ένα ιδιαίτερο εξώφυλλο… Πώς και αυτή η επιλογή;
Το έργο του εξωφύλλου είναι του Γιώργου Σταματάκη. Είναι τελειόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών. Καταλήξαμε στη φωτογραφία έπειτα από σκέψη. Το έργο μεταφέρει το μήνυμα του βιβλίου μέσα από αντικείμενα με κάποια αξία για μένα.
  -Πόσο εύκολο είναι για ένα νέο συγγραφέα να φτάσει στη στιγμή που το έργο του θα εκδοθεί;
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο. Κάθε εκδοτικός οίκος έχει το δικό του στυλ και αυτό είναι απολύτως σεβαστό. Η έκδοση δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Το γράψιμο ως διαδικασία είναι η προτεραιότητα.
  -Μέχρι σήμερα ποια είναι η ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού;
Η ανταπόκριση μέχρι στιγμής είναι θετική. Έχω ακούσει όμορφα σχόλια από φίλους και συγγραφείς. Το καλύτερο, όμως, που έχει συμβεί είναι σε συζήτηση φίλη να πει μια φράση, χωρίς να θυμάται ότι είναι φράση του βιβλίου.
 -Περιμένουμε κάποιο νέο βιβλίο από εσάς;
Δεν έχω σταματήσει να γράφω. Ο χρόνος θα δείξει αν κάποια ή κάτι από τα γραπτά καταλήξει να γίνει βιβλίο. Όσο «το τσόφλι» παραμένει ανοιχτό, όλα είναι πιθανά...
-Μιλήστε μας για την παρουσίαση της Καλαμάτας…
Ανυπομονώ για την παρουσίαση στην Καλαμάτα. Θα γίνει την Παρασκευή 22 του μηνός, στις 7.00 το απόγευμα, στο cafe MYLO. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις. Στο τραπέζι θα είναι για να τιμήσουν «το τσόφλι» ο Γρηγόρης Λακιώτης, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, ο Άγγελος Λαππας, ποιητής και πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, η Αντωνία Παυλάκου, γραμματέας της ΕΜΣ και η ηθοποιός Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη, που θα διαβάσει αποσπάσματα. Εκ μέρους του «τσοφλιού», λοιπόν, καλώ όλους τους φίλους Καλαματιανούς.
Το βιβλίο
Τρεις χιλιάδες εξακόσιοι εργάτες εκτελούν πρόθυμα την τελευταία εντολή.
«Εργάζονται συστηματικά στο μεγάλο ρολόι. [...] κι όλο πεισμώνουν, κι όλο πιστεύουν πως το τσόφλι θα κλείσει, πως ο Χρόνος θα λιποτακτήσει, πως θα μείνει πάλι απ’ έξω να τριγυρνά με την τροτέζα του [...]»*
*Σύμφωνα με το μύθο, ο Χρόνος και η Ανάγκη περιελίσσονταν γύρω από το κοσμικό αυγό και το έσπασαν για να σχηματιστεί το ταξινομημένο σύμπαν - η γη, ο ουρανός και η θάλασσα.
Είκοσι τέσσερα πεζά. Δώδεκα ζεύγη σε διάλογο για την ανάγκη όσων βρίσκονται στο τσόφλι να επιστρέφουν στο χρόνο, να νιώσουν ασφάλεια, να διορθώσουν λάθη, να λυτρωθούν, να γιατρευτούν, να ερωτευτούν ξανά, να αλωθούν, να βρουν σημείο αναφοράς, την έμπνευση αλλά και την πρώτη σκέψη.
H κόρη και ο γαμπρός της Βενετίας, ο Βίκτορας κι ένας μοναχός, ο Παύλος Αναγνώστου και κάποιος ταξιδιώτης, η Ρενάτα Σκαρλάτου και η Άννα, τρεις συγγραφείς, ο Ξενοφών κι ένας «καμικάζι», η Δέσποινα κι ένα ζευγάρι, ο Άγγελος Ασλάνογλου και η Vicenta, ο Λάζαρος και μια ξενιτεμένη, μια «σταχτοπούτα» και η Μαρτίριο Άλμπα, όλοι ζητούν επανεκκίνηση. Κάτι αλλιώτικο, όμως, συμβαίνει με την Αντιγόνη και την Εύα.
Πάντως ο Χρόνος δίνει σε όλους μια υπόσχεση.
Ποια είναι η Βίκη Κοσμοπούλου
H Βίκη Κοσμοπούλου γεννήθηκε το 1981 στο Μόντρεαλ. Η οικογένειά της επαναπατρίστηκε το 1987, οπότε και ξεκίνησε τη σχολική της εκπαίδευση στην Καλαμάτα. Φοίτησε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου «Ψυχολογία και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας». Εργάζεται σε ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο.
Γράφει στίχους, ποιήματα, παραμύθια και πεζά. Διηγήματά της περιλαμβάνονται στα συλλογικά έργα «Απίθανες ιστορίες της πόλης μας» (εκδ. iwrite) και «Μια εικόνα, χίλιες λέξεις» (τόμος α΄ και β΄, εκδ. το βιβλίο). Διηγήματα, ποιήματα και βιβλιοπαρουσιάσεις της δημοσιεύονται στη λογοτεχνική ιστοσελίδα τοβιβλίο.net. Συνεργάζεται με το περιοδικό ΙΣΤΟΡΙΑ.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση


***  Αθλητικά Νέα :
 
*** ΧΘΕΣ 21-06-2018 :
~**   ΓΑΛΛΙΑ - ΠΕΡΟΥ   1-0 .- ^
~**  ΔΑΝΙΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ   1-1 .- ^
~**  ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ  - ΚΡΟΑΤΙΑ  0-3 .- ^


 
*** ΣΗΜΕΡΑ 22-06-2018 :
~ ΝΙΓΗΡΙΑ - ΙΣΛΑΝΔΙΑ  2-0 .- ^
Τα  γκολ :  49΄ και  75΄ Μούσα , 81΄ χαμένο πέναλτι από Σίγκουρσον  άουτ .-
~ Ονειρικός Αχμέντ Μούσα για Νιγηρία και… Αργεντινή!
Ο Αφρικανός φορ πέτυχε δύο γκολάρες απέναντι στην Ισλανδία και όχι μόνο σφράγισε τη μεγάλη νίκη της ομάδας του (2-0), η οποία ανέβηκε πλέον στη δεύτερη θέση του τέταρτου ομίλου, αλλά… έφτιαξε και την παρέα του Λιονέλ Μέσι που έμεινε ολοζώντανη στο «κόλπο» της πρόκρισης.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Νιγηρία (3-5-2): Ουζόχο – Ομερούο, Τροστ Εκόνγκ, Μπαλογκάν – Εντιντί, Ετέμπο (90’ Ιβόμπι), Ιντόγου (46’ Εμπουεχί), Μόουζες, Όμπι Μίκελ – Μούσα, Ιεανάτσο (85’ Ιγκάλο)
Ισλανδία (4-4-2): Χάλντορσον – Σαέβαρσον, Άρνασον, Σίγκουρτσον (65’ Ίνγκασον), Μάγκνουσον – Γκίσλασον, Γκούναρσον (87’ Σκούλασον), Σίγκουρτσον, Μπιάρνασον – Φινμπόγκασον, Μπόντβαρσον (71’ Σιγκούρνταρσον)
~ Ο 25χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 49’ (μετά από υποδειγματικό αιφνιδιασμό και δικό του υπέροχο κοντρόλ πριν το σουτ) και… κλείδωσε το τρίποντο στο 79’ με τρομερή κούρσα από αριστερά και νέο προσωπικό του τέρμα. Κατώτεροι του αναμενομένου οι Βίκινγκς, δεν μπήκαν σχεδόν ποτέ στο πνεύμα της αναμέτρησης και μάλιστα στο 83’ έχασαν πέναλτι (το κέρδισε το Φινμπόγκασον, το έχασε ο Σίγκουρτσον), το οποίο ίσως να παίξει ρόλο σε τυχόν ισοβαθμίες στο φινάλε…
Η βαθμολογία του τέταρτου ομίλου
Κροατία 6β. (5-0)
Νιγηρία 3β. (2-2)
Ισλανδία 1β. (1-3)
Αργεντινή 1β. (1-4)
Η επόμενη αγωνιστική
Ισλανδία-Κροατία
Νιγηρία-Αργεντινή
 
~ ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ  2-0.-^
~Το  γκολ :  91΄ Κοντίνιο 91' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ ο Κοουτίνιο!  , 96΄ 90+7' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ, 2-0! Νεϊμάρ .-
Βραζιλία (Τίτε/4-2-3-1): Άλισον, Μαρσέλο, Φάγκνερ, Μιράντα, Τιάγκο Σίλβα, Καζεμίρο, Παουλίνιο, Γουίλιαν, Κοουτίνιο, Νεϊμάρ, Ζέσους
Κόστα Ρίκα (Όσκαρ Ραμίρες/5-4-1): Νάβας, Οβιέδο, Ακόστα, Γκονζάλες, Μπόρχες, Γκαμπόα, Γκουζμάν, Ντουάρτε, Μπράιαν, Βενέγκας, Ουρένια
Αναλυτικά οι συνθέσεις:
Βραζιλία (Τίτε/4-2-3-1): Άλισον, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Κασεμίρο, Ζέσους, Νεϊμάρ, Κουτίνιο, Μαρσέλο, Γουίλιαν (46’ Ντάγκλας Κόστα), Παουλίνιο (68’ Φιρμίνιο), Φάγκνερ
Κόστα Ρίκα (Όσκαρ Ραμίρες/5-4-1):Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλες, Μπόρχες, Ντουάρτε, Οβιέδο, Μπράιαν, Βενέγκας, Γκαμπόα (75’ Κάλβο), Γκούζμαν (83’ Τεγιέντα), Ουρένα (54’ Μπολάνος)
Διαιτητής: Μπγιόρν Κάιπερς
Γήπεδο: Krestovsky Stadium
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ξενικάκης

~ ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ   1-2 .- ^
Τα γκολ : 5' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ! 1-0 ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΙΤΡΟΒΙΤΣ! , 52' ΓΚΟΛΑΡΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΣΑΚΑ!!! 1-1 Η ΕΛΒΕΤΙΑ!, 90' ΓΚΟΛ Η ΕΛΒΕΤΙΑ! 2-1! Σκόρερ ο Σακίρι!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Σερβία (4-2-3-1): Στοΐκοβιτς – Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροφ – Μιλιβόγεβιτς (81’ Ράντονιτς), Μάτιτς – Τάντιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κόστιτς (64’ Λιάγιτς) – Μίτροβιτς
Ελβετία (4-2-3-1): Σόμερ – Λίχτσταϊνερ, Σαρ, Ακαντζί, Ροντρίγκες – Μπεχράμι, Τσάκα – Σακίρι, Τζεμαΐλι (73’ Εμπολό), Ζούμπερ (90’+ Ντρμιτς) – Σεφέροβιτς (46’ Γκαβράνοβιτς)

 *** ΜΟΥΝΤΙΑΛ ποδοσφαίρου ΡΩΣΙΑ
Πρόγραμμα αγώνων - Αποτελέσματα
  1ος Όμιλος
14/06 (Μόσχα) Ρωσία-Σαουδική Αραβία 5-0
15/06 (Εκατέρινμπουργκ) Αίγυπτος-Ουρουγουάη 0-1
19/06 (Αγία Πετρούπολη) Ρωσία-Αίγυπτος 3-1
20/06( Ροστόφ ον Ντον) Ουρουγουάη-Σαουδική Αραβία 1-0
25/06 (Σαμάρα) Ουρουγουάη-Ρωσία
25/06 (Βόλγκογκραντ
)
2ος Όμιλος
15/06 (Αγία Πετρούπολη) Μαρόκο-Ιράν 0-1
15/06 (Σότσι) Πορτογαλία-Ισπανία 3-3
20/06 (Μόσχα) Πορτογαλία-Μαρόκο 1-0
20/06 (Καζάν) Ιράν-Ισπανία 0-1
25/06 (Σαράνσκ) Ιράν-Πορτογαλία
25/06 (Καλίνινγκραντ) Ισπανία-Μαρόκοουδική Αραβία-Αίγυπτος
      
 3ος Όμιλος16/06 (Καζάν) Γαλλία-Αυστραλία 2-1
16/06 (Σαράνσκ) Περού-Δανία 0-1
21/06 (Εκατέρινμπουργκ) Γαλλία-Περού 1-0
21/06 (Σαμάρα) Δανία-Αυστραλία  1-1 

4ος Όμιλος16/06 (Μόσχα) Αργεντινή-Ισλανδία 1-1
16/06 (Καλίνινγκραντ) Κροατία-Νιγηρία 2-0
21/06 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Αργεντινή-Κροατία 0-3 
22/06 (Βόλγκογκραντ) Νιγηρία-Ισλανδία
26/06 (Αγία Πετρούπολη) Νιγηρία-Αργεντινή
26/06 (Ροστόφ ον Ντον) Ισλανδία-Κροατία

 5ος Όμιλος17/06 (Σαμάρα) Κόστα Ρίκα-Σερβία 0-1
17/06 (Ροστόφ ον Ντον) Βραζιλία-Ελβετία 1-1
22/06 (Αγία Πετρούπολη) Βραζιλία-Κόστα Ρίκα  2-0
22/06 (Καλίνινγκραντ) Σερβία-Ελβετία 1-2
27/06 (Μόσχα) Σερβία-Βραζιλία
27/06 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Ελβετία-Κόστα Ρίκα

6ος Όμιλος
17/06 (Μόσχα) Γερμανία-Μεξικό 0-1
18/06 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Σουηδία-Νότια Κορέα 1-0
23/06 (Σότσι) Γερμανία-Σουηδία
23/06 (Ροστόφ ον Ντον) Νότια Κορέα-Μεξικό
27/06 (Καζάν) Νότια Κορέα-Γερμανία
27/06 (Εκατέρινμπουργκ) Μεξικό-Σουηδία

7ος Όμιλος
18/06 (Σότσι) Βέλγιο-Παναμάς 3-0
18/06 (Βόλγκογκραντ) Τυνησία-Αγγλία 1-2
23/06 (Μόσχα) Βέλγιο-Τυνησία
24/06 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Αγγλία-Παναμάς
28/06 (Καλίνινγκραντ) Αγγλία-Βέλγιο
28/06 (Σαράνσκ) Παναμάς-Τυνησία


8ος Όμιλος
19/06 (Μόσχα) Πολωνία-Σενεγάλη  1-2
19/06 (Σαράνσκ) Κολομβία-Ιαπωνία 0-1
24/06 (Εκατέρινμπουργκ) Ιαπωνία-Σενεγάλη
24/06 (Καζάν) Πολωνία-Κολομβία
28/06 (Βόλγκογκραντ) Ιαπωνία-Πολωνία
28/06 (Σαμάρα) Σενεγάλη-Κολομβία


Φάση των «16»50. 30/06 (Καζάν) 1ος 3ου ομίλου-2ος 4ου ομίλου
49. 30/06 (Σότσι) 1ος 1ου ομίλου-2ος 2ου ομίλου
51. 01/07 (Μόσχα) 1ος 2ου ομίλου-2ος 1ου ομίλου
52. 01/07 (Νίζνι Νόβγκοροντ) 1ος 4ου ομίλου-2ος 3ου ομίλου
53. 02/07 (Σαμάρα) 1ος 5ου ομίλου-2ος 6ου ομίλου
54. 02/07 (Ροστόφ ον Ντον) 1ος 7ου ομίλου-2ος 8ου ομίλου
55. 03/07 (Αγία Πετρούπολη) 1ος 6ου ομίλου-2ος 5ου ομίλου
56. 03/07 (Μόσχα) 1ος 8ου ομίλου-2ος 7ου ομίλου

Προημιτελικοί
57. 06/07 (Νίζνι Νόβγκοροντ) Νικητής 49-Νικητής 50
58. 06/07 (Καζάν) Νικητής 53-Νικητής 54
60. 07/07 (Σαμάρα) Νικητής 55-Νικητής 56
59. 07/07 (Σότσι) Νικητής 51-Νικητής 52

Ημιτελικοί
61. 10/07 (Αγία Πετρούπολη) Νικητής 57-Νικητής 58
62. 11/07 (Μόσχα) Νικητής 59-Νικητής 60

Αγώνας για την τρίτη θέση
63. 14/07 (Αγία Πετρούπολη) Ηττημένος 61-Ηττημένος 62

Τελικός
64. 15/07 (Μόσχα) Νικητής 61-Νικητής 62


***  Με τον Έβρο σήμερα στις 7 μ.μ. στο Μοσχάτο η Καλαμάτα ‘80 
Με την Καλαμάτα ’80 να διεκδικεί ένα από τα μετάλλια, αρχίζει σήμερα στο Κλειστό του Μοσχάτου, το φάιναλ φορ του πανελλήνιου πρωταθλήματος βόλεϊ παίδων. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 22 Ιουνίου
19.00: ΑΣΑ Έβρος - ΑΟ Καλαμάτα ‘80: Μαρκάτης-Μαύρος
21.00: ΑΣ Ελπίς - ΓΕ Ηρακλείου: Ράντσιου-Μενεσλής
Σάββατο 23 Ιουνίου
19.00: ΑΣ Ελπίς - ΑΣΑ Έβρος: Χρηστίδης-Οικονομοπούλου
21.00: ΓΕ Ηρακλείου-ΑΟ Καλαμάτα ‘80: Τσίτσικας-Μαυρικίδου
Κυριακή 24 Ιουνίου
14.00: ΑΟ Καλαμάτα 80 - ΑΣ Ελπίς: Κουτσούλας-Διαμάντης
16.00: ΑΣΑ Έβρος - ΓΕ Ηρακλείου: Καπάνταης-Χρηστίδης.

***


~~~***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2018 :
~*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
*   ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 01 Ιουνίου 2018 . ~  ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΜΗΝΑ για όλους μας !  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html  .-
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 02  Ιουνίου  2018 , Όμορφο , ΄Χαρούμενο και Ευλογημένο Σ/Κ , για όλους μας !   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -  ΑΡΦΑΡΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Κυριακή  03  Ιουνίου  2018  :   http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-                                                                                                                 
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Δευτέρα 04  Ιουνίου  2018 : ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΘ΄ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας ! http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_3.html .-
~*  ARFARΑ -  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,Στο  αγιάζι  της ενημέρωσηςΤρίτη   05   ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfar.html .-
~*  ARFARA ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018  : ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για το Σκοπιανό ! http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_6.html .- 
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ Νέα ,Στο  αγιάζι της ενημέρωσης .
 
Πέμπτη 07  Ιουνίου  2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_7.html .- 

~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Παρασκευή 08 Ιουνίου 2018: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_8.html .- 
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Σάββατο 09  Ιουνίου  2018 : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_9.html .- 

~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_10.html .- 
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη 12  Ιουνίου 2018 .: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_11.html  .-
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 13  Ιουνίου  2018: http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_13.html .-  
~*  ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/06/arfara_14.html .-  
~* ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018  : http://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/06/arfara_15.html .-   
~*  ΑΡΦΑΡΑ - ARFARA Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Παρασκευή 15 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Σάββατο  16  Ιουνίου  2018 : http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-

~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημερωσης .Κυριακή 17 Ιουνίου  2018: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~* ARFARA -ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημερωσης .
Δευτέρα 18 Ιουνίου2018: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~*ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΒΟΛΤΕΣ στον κόσμο μας  20 γέφυρες που προκαλούν δέος , ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙΣ ,    ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/06/20-18-2018-2018-arfara.html .-
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημερωσης .Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/06/arfara.html .-
~*
~*  ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωση . Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/06/arfara.html .- 
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της ενημέρωσης
 
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 : http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/06/arfara-21-2018.html .-
~* ARFARΑ - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Παρασκευή 22 Ιουνίου  2018 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/06/arfar.html .-Κωνσταντινούπολη ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6422 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3926   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4146  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14.437   βίντεο   .-  
~
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .--