~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

ARFARA ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 12 Ιουλίου 2016 .
~
~ΕΓΓΟΝΆΚΙΑ Νο1  10/07/2018 ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ : https://youtu.be/tjQh-DgZ1tQ .-  

ΕΓΓΟΝΆΚΙΑ Νο2  10/07/2018 ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  :  https://youtu.be/erJkS2Txfoc .- 

~ 12 Ιουλίου: Εορτή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου
~ Τη μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου τιμά σήμερα, 12 Ιουλίου, η Εκκλησία μας. Ο Όσιος πατήρ Παΐσιος ο Αγιορείτης γεννήθηκε από ευλαβείς γονείς, τον Πρόδρομος και την Ευλαμπία Ενζεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου του 1924 μ.Χ., λίγες μέρες πριν από τη φυγή των Φαρασιωτών από την πατρώα γη για την Ελλάδα.
^ *   Στη βάπτισή του, ο Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, ο πλήρης ημερών και αγιότητος βίου κοσμούμενος ιερέας των Φαράσων, τον ονόμασε Αρσένιο, «για να τον αφήσει καλόγερο στο πόδι του», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Στην Ελλάδα, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου εγκαταστάθηκε στην Κόνιτσα της Ηπείρου, όπου ο ίδιος πέρασε τα παιδικά και νεανικά του χρόνια. Γαλουχούμενος με τις διηγήσεις για το θαυμαστό βίο του Αγίου Αρσενίου, έλεγε ότι θα γίνει μοναχός από την ηλικία των 5 ετών! Και αφού έμαθε να διαβάζει, αγαπημένη του ασχολία υπήρξε η ανἀγνωση των βίων των Αγίων, των οποίων εμιμείτο τους ασκητικούς αγώνες με θερμό ζήλο.
Μετά από τις εγκύκλιες σπουδές του δε θέλησε να συνεχίσει στα γράμματα, αλλά προτίμησε να μιμηθεί το Χριστό και μαθήτευσε στην τέχνη του ξυλουργού, την οποία άσκησε με επιμέλεια και δεξιοσύνη. Στην ηλικία των 15 ετών αξιώθηκε της θέας του Κυρίου, για ένα μόνο φιλότιμο λογισμό, μέσω του οποίου απέκρουσε μία δαιμονική προσβολή του πειρασμού της απιστίας. Από τότε φούντωσε μέσα του ακόμη περισσότερο η φλόγα της αγάπης του Θεού και ο πόθος για τη μοναχική ζωή.
Ακολούθησαν καιροί ταραχής και αναστάτωσης για την Ελλάδα, λόγω της ξένης Κατοχής και του εμφυλίου πολέμου. Ο Όσιος όμως, τόσο ως πολίτης όσο και ως στρατιώτης κατά τη θητεία του (1945 – 1949 μ.Χ.), επέδειξε απαράμιλλο θάρρος και αυτοθυσία. Ήταν πρόθυμος να δώσει κάθε στιγμή και τη ζωή του ακόμα για τη σωτηρία των άλλων. Ευρισκόμενος μάλιστα συχνά μέσα στον καταιγισμό των φονικών πυρών, συνέβη να σώσει με τις θερμές προσευχές του πολλούς στρατιώτες, αλλά να σωθεί και ο ίδιος με τρόπο θαυμαστό.
Επειδή το μεγαλύτερο διάστημα της στρατιωτικής του θητείας το υπηρέτησε με την ειδικότητα του ασυρματιστή, πολλές εκδόσεις αφιερωμένες στη ζωή του Γέροντα τον αναφέρουν ως «Ασυρματιστή του Θεού». Μάλιστα, ο Γέροντας φέροντας ως παράδειγμα την ειδικότητα του στον στρατό, απάντησε σε κάποιον που αμφισβητούσε τη χρησιμότητα της μοναχικής ζωής ότι οι μοναχοί είναι «ασυρματιστές του Θεού», εννοώντας την θερμή τους προσευχή και την έγνοια τους για την υπόλοιπη ανθρωπότητα.
Ύστερα και από αυτές τις περιπέτειες, θέλησε να καταταγεί στο αγγελικό τάγμα των μοναχών, με τα φτερά που δίνει ο θείος έρωτας. Έτσι, μετέβη στο Άγιο Όρος, αναζητώντας έναν οδηγό για τη ζωή της κατά Θεόν ησυχίας. Δεν κατάφερε όμως να εκπληρώσει αμέσως τον πόθο του. Παράλληλα, οι δικοί του βρέθηκαν την ίδια περίοδο σε μεγάλη οικονομική δυσκολία, οπότε τον κάλεσαν να τους βοηθήσει. Έτσι, επέστρεψε στην Κόνιτσα και εργάστηκε ως μαραγκός. Μετά από 3 χρόνια όμως (1953 μ.Χ.), σε ηλικία 29 ετών πλέον, εγκατέλειψε τα πράγματα του κόσμου και επέστρεψε στην Αθωνική Πολιτεία.
Αφού περιήλθε σκήτες και καλύβες, ακολούθησε τελικά τη συμβουλή ενός σεβάσμιου γέροντα και εντάχθηκε στην αδελφότητα της Ιερά Μονή Εσφιγμένου, γνωστής τότε για την αυστηρή της τάξη. Εκεί έζησε μέσα στην ολοτελή υπακοή και επιδόθηκε σε υπέρμετρη άσκηση, υπερβάλλοντας σε κόπους για χάρη του Χριστού και των αδελφών του. Έτσι, στις 27 Μαρτίου 1954 μ.Χ. εκάρη μοναχός. Έλαβε ρασοευχή και το όνομα Αβέρκιος. Έχοντας όμως άσβεστο μέσα του τον πόθο για τον ησύχιο και απράγμονα βίο, πήρε την ευλογία του Ηγουμένου και πήγε να μονάσει στην Ιερά Μονή Φιλοθέου, που ήταν τότε σε κατάσταση ιδιόρρυθμη. Εκεί προετοιμάστηκε για τη ζωή του ερημίτη, κάτω από την καθοδήγηση ενός διακριτικού και σοφού γέροντα, του γέροντα Συμεών. Στις 12 Μαρτίου 1956 μ.Χ., εκάρη μικρόσχημος μοναχός και έλαβε το όνομα «Παΐσιος», χάρη στο Μητροπολίτη Καισαρείας Παΐσιο τον β΄, ο οποίος ήταν και συμπατριώτης του.
Τον Αύγουστο του 1958 μ.Χ., υπακούοντας σε θεία βουλή, δεν εγκαταστάθηκε στην έρημο, για την οποία προετοιμαζόταν, αλλά στην κατεστραμμένη Ιερά Μονή της Παναγίας του Στομίου, που βρίσκεται κοντά στην Κόνιτσα. Σε αυτήν έζησε 4 χρόνια, ζώντας ισάγγελο βίο, παλεύοντας με τους πειρασμούς, ευεργετώντας τους ανθρώπους της περιοχής, σώζοντας πολλούς από τις διδασκαλίες των προτεσταντικών ομάδων που δρούσαν εκεί, και ανακαινίζοντας με πολύ μόχθο το Μοναστήρι.
Τo 1962 μ.Χ., όταν και ολοκληρώθηκε το έργο της ανακαίνισης και ο κίνδυνος από τις ετερόδοξες ομάδες εξέλιπε, ο Όσιος παρακαλούσε μέσα στους πειρασμούς, που καθημερινά τον πολιορκούσαν, θερμά το Θεό να του δείξει το δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσει. Έτσι, δέχθηκε ως θεόσταλτη την πρόσκληση κάποιου ιεροδιακόνου να τον συνοδεύσει στο θεοβάδιστο Όρος του Σινά. Πάνω σε κείνον τον άνυδρο και ξερό τόπο, στο κελί των Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης, έζησε επιτέλους αυτό που χρόνια ποθούσε, την προς Θεόν μόνωση.
Αγωνιζόμενος με πολλή ταπείνωση, διαρκή νηστεία, ακατάπαυστη αγρυπνία και αδιάλειπτη προσευχή, κατάφερε να υπερνικήσει τις παγίδες του μισόκαλου εχθρού, και να απολαύσει την ένωση με το Θεό. Γεμάτος από τη χάρη της θείας παρακλήσεως, απολάμβανε την κατά Θεόν ευφρόσυνη μέσα στο καμίνι της απαράκλητης ερήμου. Έγινε μάλιστα ιδιαίτερα αγαπητός στους Βεδουίνους, δίνοντάς τους τρόφιμα με χρήματα από την πώληση στους προσκυνητές ξύλινων σταυρών που έφτιαχνε ο ίδιος.
Δεν θα υπήρχε, έτσι, κανένας λόγος να εγκαταλείψει το στάδιο εκείνο της αρετής, εάν – φεύ! – δεν ενέσκηπτε η σωματική ασθένεια από το τραχύ κλίμα, η οποία τον ανάγκασε να επιστρέψει στην κατά σάρκα πατρίδα του. Επανερχόμενος στο Άγιο Όρος το 1964 μ.Χ., δεν ελάττωσε το πλήθος των ασκητικών αγώνων του, παρά την καταβολή του σώματος, καθώς στο πνεύμα διατηρούσε την πρότερη ζέση του. Ζώντας λοιπόν ως ξένος και παρεπίδημος στη γη, έφτασε να γίνει πολίτης του ουρανού.
Έχοντας, συνεπώς, την πράξη ως την «επίβασιν» της θεωρίας, έφτασε σε υψηλά μέτρα και έγινε κοινωνός θείων μυστηρίων. Εντρύφησε έτσι και στην ωραιότητα του Κυρίου, ενώ επιπλέον έτυχε και της Θεομητορικής ευλογίας. Συνομίλησε με αγίους που εμφανίστηκαν μπροστά του, βίωσε την όραση του Άγγελου Φύλακά του, άκουσε αγγελικούς ύμνους και καταυγάσθηκε από το ουράνιο φως.
Το 1966 μ.Χ. ασθένησε σοβαρά και εισήχθη στο Κέντρο Νοσημάτων Θώρακος Βορείου Ελλάδας (Νοσοκομείο Παπανικολάου). Υποβλήθηκε σε εγχείρηση, με αποτέλεσμα μερική αφαίρεση των πνευμόνων. Στο διάστημα μέχρι να αναρρώσει και να επιστρέψει στο Άγιο Όρος φιλοξενήθηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστού στη Σουρωτή. Επέστρεψε στο Άγιο Όρος μετά την ανάρρωσή του και το 1967 μ.Χ. μετακινήθηκε στα Κατουνάκια, και συγκεκριμένα στο Λαυρεώτικο κελί του Υπατίου (Βλάχικα).
Στις 12 Αυγούστου 1968 μ.Χ. ο Όσιος Παΐσιος, εισήλθε στην Ιερά Μονή Σταυρονικήτα και μόνασε στο κελί του Τιμίου Σταυρού.
Το 1979 μ.Χ. αφήνει τον Τίμιο Σταυρό και αναζητώντας κελί πηγαίνει στην εγκαταλελειμμένη «Παναγούδα». Εκεί ο Όσιος εργάστηκε σκληρά για να δημιουργήσει ένα κελί με «ομόλογο», όπου και έμεινε μέχρι και το τέλος τη ζωής του. Από την εποχή που εγκαταστάθηκε στην Παναγούδα πλήθος λαού τον επισκεπτόταν. Ήταν μάλιστα τόσο το πλήθος ώστε να υπάρχουν και ειδικές σημάνσεις που επεσήμαναν τον δρόμο προς το κελί του, ώστε να μην ενοχλούν οι επισκέπτες τους υπολοίπους μοναχούς. Επίσης δεχόταν πάρα πολλές επιστολές. Όπως έλεγε ο γέροντας στενοχωρείτο πολύ, γιατί από τις επιστολές μάθαινε μόνο για διαζύγια και ασθένειες ψυχικές ή σωματικές. Παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του, συνέχιζε την έντονη ασκητική ζωή, σε σημείο να ξεκουράζεται ελάχιστα, 2 με 3 ώρες την ημέρα. Εξακολούθησε όμως να δέχεται και να προσπαθεί να βοηθήσει τους επισκέπτες. Συνήθιζε επίσης να φτιάχνει «σταμπωτά» εικονάκια τα οποία χάριζε στους επισκέπτες σαν ευλογία.
Σε όλη αυτήν την καθημερινή κούραση του γέροντος Παϊσίου έρχονται να προστεθούν και τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του οι πόνοι από τις διάφορες αρρώστιες όπως κολίτιδα, η οποία του άφησε μόνιμα δυσπεπτικά, βουβωνοκήλη και κυρίως από τον καρκίνο που του είχε διαγνωσθεί, γίνονταν όλο και περισσότεροι. Παρ’ όλ’ αυτα όμως αυτός ήταν ήρεμος και υπέμενε χωρίς να διαμαρτύρεται καθόλου. Αντιθέτως συνέχιζε να προσεύχεται για όλους.
Μετά το 1993 μ.Χ. παρουσίαζε αιμορραγίες για τις οποίες αρνούνταν να νοσηλευτεί λέγοντας ότι «όλα θα βολευτούν με το χώμα». Το Νοέμβριο του ίδιου έτους βγήκε για τελευταία φορά από το Άγιον Όρος και πήγε στη Σουρωτή, στο Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου για τη γιορτή του Αγίου Αρσενίου (10 Νοεμβρίου). Εκεί έμεινε για λίγες μέρες και ενώ ετοιμαζόταν να φύγει ασθένησε και μεταφέρθηκε στο Θεαγένειο, όπου έγινε διάγνωση για όγκο στο παχύ έντερο. Θεώρησε τον καρκίνο εκπλήρωση αιτήματός του προς το Θεό και ωφέλιμο για την πνευματική του υγεία. Στις 4 Φεβρουαρίου του 1994 μ.Χ. χειρουργήθηκε. Παρότι η ασθένεια δεν έπαυσε, αλλά παρουσίασε μεταστάσεις στους πνεύμονες και στο ήπαρ, ο γέροντας ανακοίνωσε την επιθυμία του να επιστρέψει στο Άγιο Όρος στις 13 Ιουνίου. Ο υψηλός πυρετός όμως και η δύσπνοια τον ανάγκασαν να παραμείνει.
Στο τέλος του Ιουνίου οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι τα περιθώρια ζωής του ήταν δύο με τρεις εβδομάδες το πολύ. Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου (γιορτή της Αγίας Ευφημίας) κοινώνησε για τελευταία φορά γονατιστός μπροστά στο κρεβάτι του. Τις τελευταίες μέρες της ζωής του αποφάσισε να μην παίρνει φάρμακα ή παυσίπονα, παρά τους φρικτούς πόνους της ασθένειάς του. Κοιμήθηκε την Τρίτη 12 Ιουλίου 1994 μ.Χ. και ώρα 11:00 και ενταφιάστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.
Στις 13 Ιανουαρίου 2015 συνήλθε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπόλεως και αποφάσισε την κατάταξη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Απολυτίκιον
Ήχος α ́. Της ερήμου πολίτης.
Των Φαράσων τον γόνον, και του Άθωνος κλέισμα, και των απ᾿ αιώνος οσίων, μιμητήν και ισότιμον, Παΐσιον τιμήσωμεν πιστοί, το σκεύος χαρισμάτων το μεστόν, ως φυλάσσοντα εκ πάντων των λυπηρών, τους πίστει ανακράζοντας, δόξα τω δεδωκότι σοι ισχύν, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω ενεργούντι διά σού, πάσιν ιάματα.
~* ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ - ΣΙΑΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   : https://youtu.be/fQpmPoY3s4U .-

~ *  Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ εορτάζει: Σαν σήμερα πριν 24 χρόνια εκοιμήθη ο Αγιορείτης γέροντας Παϊσιος :

~ Του Γιώργου Θεοχάρη
12 Ιουλίου 1994 και ώρα 11:00 το πρωϊ. Ο ταπεινός παραδίδει το πνεύμα του εις χείρας Θεού ζώντος. Εκεί που προορίζονταν, εκεί που οραματίζονταν μία ολόκληρη ζωή…24 ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα χωρίς τη Θεία μορφή του, τους απλούς και θεόπνευστους λόγους του, τις παρηγορητικές συμβουλές του .
Ένας γέροντας που μίλησε στις καρδιές των ανθρώπων που τον συνάντησαν και συνεχίζει να εμπνέει όλους όσους διαβάζουν μέχρι σήμερα τους λόγους του από τα δεκάδες συγγράμματα που έχουν γραφεί για την οσιακή μορφή του.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΟΥ  ΕΚΑΝΕ Ο ΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ MEGA CHANNEL 
 *  : https://youtu.be/HZnX83nvmMc  .-
~ Ένα πνευματικό ανάστημα που σημάδεψε τον 20ο αιώνα.Διορατικός, ασκητικός, ταπεινός. Το τρίπτυχο των αρετών του.
Στο λιτό κελλί του, μέσα στο δάσος της Παναγούδας στο , έχουν καταφύγει χιλιάδες κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιστήμονες έσπευαν να τον δουν για να εξηγήσουν το ανεξήγητο! Διότι ο Θεός είναι αδύνατο να εξηγηθεί με τη λογική και τα μαθηματικά της επιστημονικής γνώσης. Η βαθύτητα των διδαχών του δεν ερμηνεύονται ούτε κι από γνωστούς κορυφαίους πανεπιστημιακούς που έφευγαν αναπαυμένοι και έκπληκτοι από τον φωτισμένο γέροντα.
Στη παρακάτω φωτογραφία: Ο γέροντας Παϊσιος κι η Αγία Ευφημία που τον επισκέφθηκε στο κελλί του στο

Απλοί άνθρωποι, φοιτητές αλλά και επιστήμονες, όπως προαναφέραμε, ζητούσαν απαντήσεις στα προβλήματα τους, στις θλίψεις και στα αδιέξοδά τους. Να ξεπερδέψουν το κουβάρι της σκέψης τους και να βρουν λύση ήθελαν. Και την έβρισκαν στον γέροντα.
«Όλοι εδώ έρχονται λυπημένοι» είχε δηλώσει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο πατέρας Αρσένιος που σήμερα ζει στο κελλί του γέροντα Παϊσιου και για κάποιο διάστημα τον διακονούσε.
«Και έφευγαν όλοι χαρούμενοι, αυτό τα λέει όλα νομίζω» τονίζει.
Όταν τον ρώτησα για τον λάκο που βρίσκεται δεξιά του κελλιού, μου είπε ότι αυτόν τον λάκο τον έσκαψε ο ίδιος ο γέροντας Παϊσιος διότι ήθελε να ταφεί εδώ αλλά στη συνέχεια άλλαξαν πολλά πράγματα …..τα οποία δεν μπορούμε να τα πούμε.«Είδα τον γέροντα Παϊσιο να ίπταται»

Ο Καθηγητής Δογματικής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης, το 2009 μου είχε μιλήσει στο αφιέρωμα που έκανα για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και πραγματικά με συγκλόνισε.
Δεν τα παίξαμε όλα όσα είπε τότε για τον γέροντα Παϊσιο για να μην θεωρηθεί ως προτροπή από το μεγαλύτερο κανάλι της χώρας προς την ανακήρυξη του ως ΑΓΙΟΣ .
Σήμερα λοιπόν στην μνήμη του γέροντα Παϊσιου αποκαλύπτω τη συγκλονιστική μαρτυρία που μου έδωσε ο καθηγητής κ. Τσελεγγίδης.
Βαθιά συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια μου είπε ότι, μετά την κοίμησή του μέσα στο Αγιο Ορος, καθώς πήγαινε στο κελλί του, είδε τον γέροντα Παϊσιο να ίπταται .
Διευκρινιστική ερώτηση: Εννοείται πριν κοιμηθεί; Οχι μετά την κοίμησή του σας λέω.
Εξεπλάγη. Και μου λέει επίσης, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά.
Ο γέροντας Παϊσιος είχε πνευματικό τέκνο του τον κ. Τσελεγγίδη για πολλά χρόνια.
Επίσης, άλλος επιχειρηματίας που μίλησε στο αφιέρωμα είχε αποκαλύψει ότι ο γέροντας Παϊσιος του έλεγε τη ζωή με λεπτομέρειες του κάθε μήνα που πήγαινε να τον δει.

Το χειρόγραφο- του στη μητέρα του Ευλαμπία που αγαπούσε ιδιαίτερα


«Μίλαγε στις καρδιές των ανθρώπων, οχι σαν ένας μάγος…» μου είχε εξηγήσει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, κ.Νικόλαος, που όπως μου ανέφερε στο αφιέρωμα, έζησε μαζί του στο κελλί του στη Παναγούδα για έξι μήνες.
Εν τω μεταξύ, εξίσου σημαντική είναι κι μαρτυρία ενός μοναχού που πήγαινε στο .Μία μέρα είχε πάνω από 100 ανθρώπους για να δει. Πήρε τον δίσκο και άρχισε να κερνάει ο γέροντας.Φτάνει λοιπόν σε έναν νεαρό άνδρα, ηλικίας γύρω στα 30-35 ετών, πέρνει το λουκούμι από τον δίσκο και το βουτάει στο χώμα και του το προσφέρει! Εμεινε έκπληκτος ο νεαρός. Γιατί αυτό γέροντα; του λέει. «Γιατί εσύ δίνει στα παδιά ναρκωτικά», απαντά ο γέροντας Παϊσιος. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν έμπορος ναρκωτικών ουσιών. Τελικά τον πήρε μέσα. Και έτσι άλλαξε τη ζωή του και ήρθε κοντά στον Χριστό.
Αυτό το έζησε ο ίδιος ο μοναχός και ρώτησε τον γέροντα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο και του λέει. «π. Ιωσήφ, πόσο λυπήθηκα για αυτή την ψυχή που καταστρέφει χιλιάδες παιδιά. Αλλά αν ήξερες τι όμορφη ψυχή έχει αυτός ο άνθρωπος και τώρα που μετανόησε και αν την καλλιεργήσει μπορεί να γίνει και Αγιος…..!»

Τι μας διδάσκει η ζωή του χαρισματούχου

Ένας απλός άνθρωπος που ξεκίνησε από την Κόνιτσα, ο Αρσένιος κατά κόσμον.. Απόφοιτος μόλις τρίτης δημοτικού!Κι όμως η βαθύτητα των διδαχών του παραπέμπει σε έναν επιστήμονα τοτυ Θεού!
Ξυλουργός στο επάγγελμα. Αυτό έκανε μέχρι να κληθεί για να υπηρετήσει στο στρατό.
Όταν του παραγγελλόταν να κατασκευάσει κάποιο φέρετρο, ο ίδιος, συμμεριζόμενος την θλίψη της οικογένειας, αλλά και τη φτώχεια της εποχής, δεν ζητούσε χρήματα.
Από τότε είχε την ελεημοσύνη, ως ευλογία ο μακαριστός.

Ασυρματιστής ,ήταν η ειδικότητά του στον στρατό

Επόμενο βήμα: Μοναχός και «Ασυρματιστής του Θεού». Μάλιστα, ο Γέροντας φέροντας ως παράδειγμα την κατά τη στρατιωτική του θητεία αυτή ιδιότητα, απάντησε σε κάποιον που αμφισβητούσε τη χρησιμότητα της μοναχικής ζωής ότι οι μοναχοί είναι «ασυρματιστές του Θεού», εννοώντας την θερμή τους προσευχή και την έγνοια τους για την υπόλοιπη ανθρωπότητα.
Τι μας διδάσκει η ζωή του γέροντα; Οτι ο αυριανός γέροντας Παϊσιος μπορεί να είναι και ένας από εμάς, αρκεί με την ασκητική ζωή του να συγκινήσει τον Θεό.
Ο γέροντας Παϊσιος ενταφιάστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Δεν ήθελε τιμές και δόξες, μου είχε πει το πνευματικό του τέκνο, ο γέροντας Χριστόδουλος Αγγελόγλου που με βοήθησε σημαντικά να κάνω το τηλεοπτικό αφιέρωμα στο MEGA. Έκτοτε, κάθε χρόνο στις 11 προς 12 Ιουλίου, στην επέτειο της κοίμησής του, τελείται αγρυπνία στο Ιερό Ησυχαστήριο, με συμμετοχή χιλιάδων πιστών, όπως και έγινε και τη φετινή χρονιά.


Αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου

Στην αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου προχώρησε στις 13 Ιανουαρίου 2015 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τήν τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς σήμερον, Tρίτην, 13ην Ἰανουαρίου 2015, πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων.
Κατ᾿ αὐτήν, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος: α) ὁμοφώνως ἀποδεχθεῖσα εἰσήγησιν τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς ἀνέγραψεν εἰς τό Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τόν μοναχόν Παΐσιον Ἁγιορείτην καί β) προτάσει τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, διά ψήφων κανονικῶν ἐξελέξατο παμψηφεί τόν Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτην κ. Εἰρηναῖον Ἀβραμίδην, διακονοῦντα ἐν Παρισίοις, Βοηθόν Ἐπίσκοπον παρά τῷ Σεβασμιωτάτῳ Μητροπολίτῃ Γαλλίας κυρίῳ Ἐμμανουήλ, ὑπό τόν τίτλον τῆς πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ἐπισκοπῆς Ρηγίου.
Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 13ῃ Ἰανουαρίου 2015
Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου


 ***  Δέκα παραβάσεις την ημέρα για υπερβολική ταχύτητα βεβαιώθηκαν στη Μεσσηνία 
Δέκα παραβάσεις την ημέρα για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας από Μεσσήνιους οδηγούς βεβαίωσαν την προηγούμενη εβδομάδα αστυνομικοί της Τροχαίας, σε ελέγχους που έγιναν στοχευμένα στη Μεσσηνία.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζει την εφαρμογή του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.
  Παραβάσεις
Την προηγούμενη βδομάδα, από 2 έως 8 Ιουλίου, κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.
Στο πλαίσιο αυτό, από 737 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 17.454 οχήματα και βεβαιώθηκαν 5.898 παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.
Οι περισσότερες παραβάσεις, που αφορούν στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής 702, των Σερρών 438, στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης 420, στο οδικό δίκτυο της Πιερίας 280, του Κιλκίς 262 και της Θεσσαλονίκης 259.
  Μεσσηνία
Το ίδιο διάστημα έγιναν έλεγχοι για υπέρβασης ορίου ταχύτητας και στη Μεσσηνία. Συγκροτήθηκαν 4 συνεργεία, έγιναν έλεγχοι σε 167 οχήματα και
βεβαιώθηκαν 71 παραβάσεις.
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και τις επόμενες εβδομάδες και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Όλα δείχνουν ότι ο Γιώργος Αθανασόπουλος θα ηγηθεί του συνδυασμού στις επόμενες εκλογές στη Μεσσήνη
 
Την 1η Αυγούστου οι διεργασίες διαδοχής στην παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου
 Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η πρώτη από τη μέρα που έγινε γνωστή, με δημόσια τοποθέτησή του, η πρόθεση του τέως δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου να μη διεκδικήσει εκ νέου το Δήμο Μεσσήνης. Έτσι, χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας επιβεβαίωσε και στο Σώμα τα όσα είχε πει τις προηγούμενες ημέρες, διαβάζοντας την επιστολή και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Συμπλήρωσε δε, ότι οι διαπαραταξιακές συζητήσεις για τη διαδοχή του έχουν ήδη ξεκινήσει, δίνοντας το «μήνυμα» ότι ουσιαστικά η παράταξη θα μείνει ενωμένη.
Πάνω σ’ αυτή την τοποθέτηση εκφράστηκαν τόσο ο Γιώργος Αθανασόπουλος, που ήδη έχει εκφράσει την επιθυμία του να διαδεχθεί τον Στάθη Αναστασόπουλο και να ηγηθεί του συνδυασμού στις επόμενες εκλογές, όσο και ο Νίκος Φύκιρης, που πήραν το λόγο για εκτός ημερησίας ζητήματα.
Ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ο Στάθης Αναστασόπουλος είναι πολύ σημαντική , κάτι που αναγνωρίζεται ακόμα και από τους αντιπάλους του, σημειώνοντας την αναφορά προηγουμένως του δημάρχου για την προεργασία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής στο έργο ύδρευσης Λογγά – Ανδριανή.
Αναφορικά με όσα ακούγονται για τη διαδοχή του Στάθη Αναστασόπουλου, ο κ. Αθανασόπουλος υπογράμμισε ότι αυτά αφορούν στο συνδυασμό, και το μόνο σίγουρο είναι ότι η «παράταξη» θα βγει ενωμένη και ισχυρή για να διεκδικήσει το Δήμο στις επόμενες εκλογές.
Από την πλευρά του, ο κ. Φύκιρης τόνισε ότι ήταν μεγάλη τιμή για τον ίδιο η συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια με το Στάθη Αναστασόπουλο, δηλώνοντας ότι θα τον στηρίξει και σε κάθε επόμενο βήμα του, για το καλό του τόπου. Αμέσως μετά τη λήξη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν στην παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου συναντήθηκαν για να συζητήσουν. Ο Γιώργος Αθανασόπουλος μέχρι στιγμής είναι ο μόνος που έχει εκφράσει την πρόθεση να ηγηθεί του συνδυασμού και φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει τη στήριξη στο πρόσωπο του και των "9".
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι την 1η Αυγούστου πρόκειται να συνεδριάσει διευρυμένη η παράταξη με συνολική παρουσία 50-60 στελεχών και εκεί να τεθεί και επίσημα το θέμα της διαδοχής του Στάθη Αναστασόπουλου.
Πάντως, είναι δεδομένο πως η τροπολογία για αυτοδιοικητικές εκλογές το Μάιο του 2019 θα επισπεύσει τις όποιες διεργασίες... και μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο το τοπίο και στα δημοτικά δρώμενα της Μεσσήνης   Του Κώστα Γαζούλη

***   Διαδικτυακές ευχές της Β. Μαραγκοπούλου
 
Το τι έγινε πριν από δύο χρόνια, όταν η Βίκυ Μαραγκοπούλου παραιτήθηκε από τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, μπορεί και να μην το μάθουμε ποτέ, αλλά, τουλάχιστον, φέτος είδαμε ότι ευχήθηκε για την επιτυχία του 24ου Φεστιβάλ. Έτσι, χθες το πρωί στο λογαριασμό της στο Facebook, αφού «ανέβασε» μια φωτογραφία του φετινού Φεστιβάλ, ευχήθηκε «καλή επιτυχία».
Μάλιστα, μία από τις απαντήσεις που ακολούθησαν ήταν αυτή της νυν διευθύντριας Λίντας Καπετανέα και, όπως φαίνεται, οι δυο τους διατηρούν καλές σχέσεις.
Η συνέχεια την Παρασκευή…  Π.Μπ. 

***  Νεκρός στο σπίτι του στη Μεσσήνη βρέθηκε 58χρονος
 
Νεκρός μέσα στο σπίτι του βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ένας 58χρονος άντρας. Τις τελευταίες ημέρες ο 58χρονος δεν είχε εμφανισθεί στη γειτονιά, ενώ το μεσημέρι της Τρίτης τον αναζήτησαν γείτονές του στο σπίτι του.
Δυστυχώς, τον βρήκαν νεκρό και, μάλιστα, ο άτυχος άνδρας φαίνεται πως είχε πεθάνει αρκετές ημέρες πριν.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία από την έρευνα που διεξήγαγε απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.  Β.Β.

***  Η Δημοτική Φιλαρμονική Γαργαλιάνων θα «παίξει» στη συναυλία των Scorpions στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο!
 
Σπουδαία αναγνώριση και τιμή αποτελεί για το Δήμο Τριφυλίας και το Σύλλογο Φίλων Μουσικής Γαργαλιάνων η συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων στη συναυλία των Scorpions τη Δευτέρα, 16 Ιουλίου, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο Αθηνών.
Μάλιστα, χθες στη σελίδα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων στο facebook «ανέβηκε» σχετική ενημέρωση στην οποία αναφέρεται: «Η Δημοτική Φιλαρμονική Γαργαλιάνων και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως θα λάβουμε μέρος στη συναυλία του θρυλικού συγκροτήματος των Scorpions τη Δευτέρα στις 16 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο Αθηνών. Θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε πλαισιωμένοι από φίλους και εξαίρετους μουσικούς δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, ενορχηστρωμένες και προσαρμοσμένες για ορχήστρα πνευστών από το μαέστρο Παναγιώτη Βλάχο. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ζήτησε τη συμβολή του κ. Παναγιώτη Βλάχου, ώστε στη συναυλία να υπάρχει παρουσία Φιλαρμονικής και προς μεγάλη μας τιμή ο πρώην αρχιμουσικός μας, μας εμπιστεύτηκε και συνεργαστήκαμε ώστε να κάνουμε μια από τις εκπλήξεις της βραδιάς.
Ευχαριστούμε όλους τους μουσικούς που λαμβάνουν μέρος σε αυτή την απαιτητική προετοιμασία με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό και πιστεύουμε πως υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Παναγιώτη Βλάχου και του αρχιμουσικού μας κ. Σωτήρη Αλεξόπουλου, θα σας εκπλήξουμε ευχάριστα!
Εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων Μουσικής και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων, Φώτης Π. Παναγιωτόπουλος».  Του Ηλία Γιαννόπουλου 

***  «Η λίστα Λαγκάρντ, το μεγαλύτερο παραμύθι του Τσίπρα έλαβε τέλος» σχολίασε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος
 
Η είδηση ότι η αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ» έλαβε τέλος, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, από το βήμα της βουλής, σχολιάστηκε από τον πρώην επικεφαλή του ΣΔΟΕ επί κυβερνήσεως Σαμαρά Στέλιο Στασινόπουλο. Με ανάρτηση που «ανέβασε» στον προσωπικό λογαριασμό στο facebook, σχολίασε με νόημα…  «Τέλος η διερεύνηση της λίστας ΛΑΓΚΑΡΝΤ το μεγαλύτερο παραμύθι του ΣΎΡΙΖΑ έλαβε τέλος πως θα ζήσουμε χωρίς λίστες και ληστές;   Nτροπή στην πιο ανίκανη Κυβέρνηση.»  Κ. Γαζ.

*** Πρόβατα στην οδό Ηρώων!
 
Έκπληκτοι οι οδηγοί οχημάτων χθες το πρωί στην Ηρώων, περίπου στη μέση της οδού, είδαν καμιά 20αριά πρόβατα να περιφέρονται δεξιά – αριστερά. Έχοντας καταφέρει να φύγουν από κάπου, περιφέρονταν ανενόχλητα και κατέληξαν σε πιλοτή πολυκατοικίας, όπου ξεκίνησαν να τρώνε τα χορτάρια.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για τη νέα πρωτοποριακή μέθοδο της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Καλαμάτας για κόψιμο των χορταριών από τους δρόμους της πόλης…  Β.Β.

***  Το Μάιο εκλογές στην αυτοδιοίκηση – Ανατροπές στα σχέδια των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών
 
Ανατροπές στους σχεδιασμούς των δημοτικών και περιφερειακών συνδυασμών που θέλουν να συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 φέρνει η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, δεκτή έκανε ο υπουργός την τροπολογία που κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. μεταξύ αυτών και η Παναγιώτα Κοζομπόλη- Αμανατίδη, βουλευτής Μεσσηνίας) στο νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» και προβλέπει τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την ίδια μέρα με τις ευρωεκλογές.
Νωρίτερα οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών την ίδια ημέρα με τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και όχι μια εβδομάδα νωρίτερα, όπως ανέφεραν στην πρώτη τους τροπολογία.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη τροπολογία που κατέθεσαν οι ίδιοι βουλευτές προχθές το βράδυ πρότεινε να διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών στις 18 Μαΐου, ώστε να συμπέσει χρονικά η τελική αναμέτρηση των δημάρχων και των περιφερειαρχών με τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου.
Η τροπολογία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκε κατόπιν συνεννόησης με το Μαξίμου και παρά τις επιφυλάξεις του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών.
Οι 16 βουλευτές σε αυτή εισηγούνται τη διεξαγωγή των εκλογών για τους Δήμους και τις Περιφέρειες ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές και, συγκεκριμένα, του πρώτου γύρου στις 26 Μαΐου του 2019 μαζί με τις ευρωκάλπες και του δεύτερου μία εβδομάδα αργότερα.
Στο νομοσχέδιο του Κλεισθένη, το οποίο εισήχθη χθες το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, προβλεπόταν η διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου του 2019, ωστόσο οι 16 βουλευτές ζητούν την «κατ’ εξαίρεση» μετάθεσή τους κατά την πρώτη εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου.
Όπως είναι φυσικό σε περίπτωση που ψηφιστεί η παραπάνω τροπολογία, θα αποτελέσει και την αιτία να… ανοίξουν μια ώρα γρηγορότερα τα χαρτιά τους όλοι οι ενδιαφερόμενοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες.  Α.Π.

***  «Βολές» κατά Σαμπαζιώτη από Δαβίλλα … «καρφί» από Φύκιρη!
 
Ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, αν και είχε δικαίωμα να βρίσκεται στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο για τελευταία φορά, δεν έδωσε το «παρών».
Τη δήλωση παραίτησής του διάβασε στο Σώμα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Κοτταρίδης, ο οποίος, εκτός των άλλων, ευχαρίστησε τον κ. Σαμπαζιώτη για την αγαστή συνεργασία τους όλο το προηγούμενο διάστημα.
Πάρα την απουσία του, όμως, δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη του Στάθη Αναστασόπουλου θέλησαν να σχολιάσουν τη δήλωση παραίτησης του κ. Σαμπαζιώτη. Αρχικά ο κ. Δαβίλλας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στο Σώμα, γιατί στη δήλωσή του ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας δεν γίνεται ξεκάθαρος στο ποιους εννοεί, και έτσι προσβάλλει ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης προέβη και στην παρακάτω δήλωση, ζητώντας καθαρές εξηγήσεις από τον Δημήτρη Σαμπαζιώτη. Αναφέρει ο κ. Δαβίλλας: «Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Σαμπαζιώτης με αφορμή την παραίτησή του από εκλεγμένου συμβούλου και επικεφαλής του συνδυασμού του ανέφερε τα εξής: “Αρνούμαι να συμπράξω έστω και με την παρουσία μου σ’ ένα Δημοτικό Συμβούλιο, εντός του οποίου λαμβάνουν χώρα πρωτοφανείς πρακτικές, ήτοι μετακινήσεις συμβούλων και τοπικών προέδρων κοινοτήτων ενάντια σε κάθε δημοκρατική και ηθική δεοντολογία”. Επειδή η αναφορά του αυτή περιλαμβάνει συνολικά το Δημοτικό Συμβούλιο, θεωρώ εαυτόν θιγμένο, καθ’ ότι προσωπικά δεν έχω προβεί σε καμία συναλλαγή και αντιθεσμικές ενέργειες. Συνεπώς απαιτώ από τον κ. Σαμπαζιώτη να αναφερθεί συγκεκριμένα σε ποιους αναφέρεται και τι είδους συναλλαγές έχουν γίνει. Αυτό επιβάλλει η πραγματικά δημιουργική του θητεία στο θεσμικό του ρόλο συνολικά και στην ηθική δεοντολογία του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναμένω δημόσια την απάντησή του».
Με ακόμα πιο αιχμηρό τρόπο σχολίασε τη δήλωση παραίτησης του Δημήτρη Σαμπαζιώτη ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Φύκιρης, πετώντας ουσιαστικά ένα «καρφί». Συγκεκριμένα, ο κ. Φύκιρης είπε στο Σώμα ότι όταν κάποιοι επικαλούνται την ηθική, θα πρέπει να αναλογίζονται ποιοι είναι αυτοί που το λένε…
Για να είμαστε σαφείς, ο κ. Φύκιρης δεν ανέφερε ότι η πρόταση του αυτή «πάει» για τη δήλωση Σαμπαζιώτη, ωστόσο η παραίτησή του είναι αυτή που επικαλούνταν ζητήματα ηθικής… Κ. Γαζ.

*** Ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης ο Γιάννης Λάσκαρης
 
Την πρόθεσή του να διεκδικήσει το Δήμο Μεσσήνης  έκανε γνωστή, κατά την προχθεσινή του παρουσία στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Καλαμάτας και το δημοσιογράφο Βαγγέλη Ποτέα, ο Γιάννης Λάσκαρης.
Ο κ. Λάσκαρης είναι καθηγητής Πληροφορικής και ιδιοκτήτης της Σχολής «Αλγόριθμος» στη Μεσσήνη. Όπως τόνισε, η κάθοδος για τη δημαρχία θα είναι ανεξάρτητη και απαλλαγμένη από κάθε είδους κομματική στήριξη.  Κ. Γαζ.

*** Διαγωνισμός για την εκμίσθωση γραφείου ενοικίασης ΙΧ αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο
 
Δημόσιος επαναληπτικός πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση χώρου προς άσκηση και εκμετάλλευση του δικαιώματος λειτουργίας γραφείου ενοικίασης επιβατικών ΙΧ αυτοκινήτων, για τρία χρόνια, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, θα διενεργηθεί την Παρασκευή, 20 Ιουλίου, από τις 10.00 έως τις 10.30 το πρωί.
Πληροφορίες παρέχονται στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, στο τηλέφωνο 27210 63805, σε ημέρες και ώρες λειτουργίας του και στα Κεντρικά της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Βασιλέως Γεωργίου 1, Ελληνικό, καθημερινά, μεταξύ των ωρών 9.00 και 14.00, στο τηλέφωνο 210 8916271.

***  Για κλοπές σε σπίτια της Μάνης συνελήφθησαν δύο νεαροί τσιγγάνοι
 
Για τέσσερις κλοπές και απόπειρες σε σπίτια του Δήμου Δυτικής Μάνης κατηγορούνται δύο νεαροί τσιγγάνοι, 20 και 27 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης στην οδό Λακωνικής στην Καλαμάτα, προφανώς επιστρέφοντας από την περιοχή της Μάνης.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν. Από τον ανακριτή πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα το πρωί.
  Κατά την επιστροφή
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, το απόγευμα της Τρίτης οι δύο νεαροί τσιγγάνοι διέρρηξαν σπίτι στον Κάμπο Αβίας ενώ η ιδιοκτήτριά του απουσίαζε. Αφαίρεσαν κοσμήματα, ποδήλατο, πετρέλαιο και ελαιόλαδο και τράπηκαν σε φυγή.
Ειδικότερα, οι νεαροί έκλεψαν κοσμήματα αξίας 630 ευρώ, ένα ποδήλατο αξίας 200 ευρώ, 50 λίτρα ελαιολάδου, 40 λίτρα πετρελαίου και εξαρτήματα χαλκού αξίας 300 ευρώ.
Καθώς έγιναν αντιληπτοί από γείτονες, ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης, το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, εντόπισαν το αυτοκίνητό του να κινείται στην οδό Λακωνικής στην Καλαμάτα και τους συνέλαβαν.
Στην κατοχή τους οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μία μεταλλική ράβδο (γκλοπ) μήκους 50 εκατ. σε πλήρη ανάπτυξη και έναν κόπτη μετάλλων.
Ωστόσο, ούτε πάνω τους ούτε στο αυτοκίνητο βρέθηκαν τα κλοπιμαία από το σπίτι στη Μάνη.
  Άλλες κλοπές
Όπως προέκυψε στη συνέχεια από την έρευνα που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης, εξακριβώθηκε ότι οι δύο νεαροί 8 και 9 του μήνα σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Δυτικής Μάνης διέπραξαν ακόμη μία κλοπή και δύο απόπειρες κλοπής σε σπίτια, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα.
Συγκεκριμένα, από το απόγευμα έως το βράδυ στις 8 Ιουλίου παραβίασαν ξύλινο παράθυρο στον πρώτο όροφο σε σπίτι στους Άνω Δολούς ενώ απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες και αφαίρεσαν δύο χρυσούς βαπτιστικούς σταυρούς, μια χρυσή αλυσίδα, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και παιδικά χρυσά κοσμήματα, αξίας 500 ευρώ.
Επίσης, από το βράδυ της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας παραβίασαν παράθυρο σε εξοχική κατοικία στον οικισμό Μάλτα στο Σταυροπήγιο, αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι.
Επίσης τη Δευτέρα, από το πρωί έως τις 8.00 το απόγευμα, παραβίασαν μπαλκονόπορτα και μπήκαν σε εξοχική κατοικία αλλοδαπής ενώ απουσίαζε, αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Της Βίκυς Βετουλάκη 
*** 13 προσλήψεις με δίμηνη σύμβαση στο Δήμο Μεσσήνης
 
Ως έκτακτο θέμα συζητήθηκε στο Δήμο Μεσσήνης η πρόσληψη για δύο μήνες εργατών λόγω κατεπειγουσών αναγκών, ύστερα από την πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας. 
Όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος, αυτές οι δεκατρείς θέσεις αφορούν: τρεις χειριστές μηχανημάτων, εννιά εργάτες και έναν οδηγό. 
Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Κ. Γαζ
***  Αρχαία Ολυμπία: Έντονο διεθνές ενδιαφέρον για την πλάκα με τους στίχους της Οδύσσειας 
Ένα ιδιαιτέρως σημαντικό εύρημα εντοπίστηκε και συνελέγη κατά τη διεξαγωγή της επιφανειακής - γεωαρχαιολογικής έρευνας που πραγματοποιείται σε θέσεις γύρω από το ιερό της Ολυμπίας, στο πλαίσιο του τριετούς ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Ο πολυδιάστατος χώρος της Ολυμπίας».
Η έρευνα διεξάγεται υπό τη διεύθυνση της δρος Ερωφίλης - Ίριδας Κόλια, προϊσταμένης της ΕΦΑ Ηλείας, σε συνεργασία με τους καθηγητές Franziska Lang, Birgitta Eder, Andreas Vοtt και Hans-Joachim Gehrke του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και των Πανεπιστημίων Darmstadt, Tubingen και Frankfurt am Mainz.
Ο λόγος για μια πήλινη πλάκα όπου βρίσκονται 13 στίχοι από τη ραψωδία Ξ της Οδύσσειας.
Το ΒΒC στέκεται στις εκτιμήσεις του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού, σύμφωνα με τις οποίες η πήλινη αυτή επιγραφή ίσως να συνιστά το αρχαιότερο γραπτό αρχείο του ομηρικού έπους που έχει ποτέ βρεθεί στην Ελλάδα.
Σε αυτή την εκτίμηση των αρχαιολόγων εστιάζει και το Reuters, που εξηγεί ότι στην πλάκα βρίσκονται χαραγμένοι 13 στίχοι από τη 14η Ραψωδία της Οδύσσειας, όπου ο Οδυσσέας απευθύνεται στον επιστήθιο φίλο του Εύμαιο.
Οι αρχικές εκτιμήσεις τοποθετούν το εύρημα στη Ρωμαϊκή Εποχή, πιθανότατα πριν από τον 3ο αιώνα μ.Χ. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί, σίγουρα όμως πρόκειται για μία μεγάλη αρχαιολογική, επιγραφική και ιστορική ανακάλυψη.
***  Εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας την Παρασκευή και συναυλία με Σαββόπουλο και Φαραντούρη 
Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή, 13 Ιουλίου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας για τα «100 xρόνια ΓΣΕΕ – 100 χρόνια Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας»
Το δε πρόγραμμα έχει ως εξής:
10.00 π.μ. – 5.00 μ.μ. Εκδήλωση δια ζώσης νομικής πληροφόρησης και πληροφόρησης απασχόλησης. Εξειδικευμένοι νομικοί/ σύμβουλοι του ΙΝΕ ΓΣΕΕ θα απαντούν, εντελώς δωρεάν, σε προσωπικά ερωτήματα εργαζομένων και ανέργων, σχετικά με το συνταξιοδοτικό σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ κ.α.), τα εργασιακά δικαιώματα και ζητήματα απασχόλησης.
  Εορταστική εκδήλωση
6.30 μ.μ. – 7.00 μ.μ. Καλωσόρισμα, Σωτήρης Τσώνης, πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας
Εναρκτήρια ομιλία, Γιάννης Παναγόπουλος, πρόεδρος ΓΣΕΕ
7.00 μ.μ. – 7.40 μ.μ.
«100 χρόνια Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας», Παναγής Κουμάντος, πρώην μέλος Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, πρώην δήμαρχος Καλαμάτας
«Το μέλλον της Εργασίας», Γιώργος Αργείτης, επιστημονικός διευθυντής ΙΝΕ ΓΣΕΕ, καθηγητής, Οικονομικό Τμήμα, ΕΚΠΑ
7.40 μ.μ. – 8.45 μ.μ. Τιμητική βράβευση παλιών συνδικαλιστικών στελεχών
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιώργος Κανέλης, γενικός γραμματέας Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, μέλος ΔΣ ΙΝΕ ΓΣΕΕ Πελοποννήσου
9.00 μ.μ. Παραλία Καλαμάτας, συναυλία με τον Διονύση Σαββόπουλο και τη Μαρία Φαραντούρη
 Βραβευθέντες
Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν οι:
Τσαπραλής Πέτρος
Μπένος Γιώργος
Βιδάλης Αντώνης
Μπακής Αλέξανδρος
Θεοδώρου Παναγιώτης
Κορομηλάς Παναγιώτης
Κουμάντος Παναγής
Λαζαρακόπουλος Χαράλαμπος
Τσαρμπόπουλος Αλέξανδρος
Τριανταφύλλου Αναστασία
Μπούρας Γιάννης
Τριανταφυλλίδη Ελένη
Τσουμπράκος Παναγιώτης
Κατσαμπάνης Παναγιώτης
Χιώτης Γιάννης
Λυριτζής Γιάννης
Φουραναράκος Γρηγόρης
Γιαννουλέας Χρήστος
Κολόζης Περικλής
Μασουρίδης Γιάννης
Κατσαρός Αναστάσιος
Κώτσαρης Γεώργιος
Δημητρόπουλος Γεώργιος
Παπαγεωργίου Γεώργιος
Τσέκερης Γεώργιος
Ψυλάκης Παναγιώτης
Φράγκος Γεώργιος

***


***  Αθλητικά Νέα :

***   Τα  ζευγάρια στα ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ .:
10 , 11, και 14 Ιουλίου 2018 ....

***
1.-  Τρίτη 10 - 07 - 2018 ΓΑΛΛΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ 1-0 .-

2.- Τετάρτη 11 - 07 - 2018 ΑΓΓΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ  1-2 στην παράραση .- 

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 :  Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

***
Κυριακή  15 Ιουλίου 2018 : Ο ΤΕΛΙΚΟΣ


*** ΧΘΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-07-2018 :
Τετάρτη 11 - 07 - 2018
 ΑΓΓΛΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ   1-1  .- κ.α..-^ στην παράταση  1-2 .- ^
Παράταση :Για 3ο σερί ματς η Κροατία θα παίξει... παράταση! και 2ο για την Αγγλία .- ,  1-2 .- To  γκολ : 109 ' 109' Γκοοοοοοολ για την Κροατία με τον Μάντζουκιτς! Κοιμήθηκε η άμυνα της Αγγλίας και ο Μάντζουκιτς δεν συγχωρεί μέσα από την περιοχή. Ο επιθετικός της Γιουβέντους σούταρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίκφορντ..
Τα γκολ : 5' Γκοοοοολ για την Αγγλία! 4' Φάουλ σε καλό σημείο για την Αγγλία. Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τρίπιερ, ανήμπορος να αντιδράσει ο Σούμπασιτς και η Αγγλία μπαίνει μπροστά στο σκορ ,
~*Στο  πρώτο ημίχρονο ,   52%-48% υπέρ της Κροατίας η κατοχή μπάλας.68' Γκοοοοολ για την Κροατία!  Σέντρα του Βρσάλικο από τα δεξιά, ο Πέρισιτς πετάχτηκε με προβολή για να νικήσει τον Γουόκερ και τον Πίκφορντ!,
Η ενδεκάδα της Αγγλίας: Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ – Τρίπιερ, Ντέλε Άλι, Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Γιανγκ – Στέρλινγκ, Κέιν
Η ενδεκάδα της Κροατίας: Σούμπασιτς – Βρσάλικο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς – Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς – Ρέμπιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς - Μάντζουκιτς
Διαιτητής του αγώνα ο Τούρκος Τσουνέιτ Τσακίρ.*** ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΡΙΤΗ 10-07-2018 :
ΓΑΛΛΙΑ  -  ΒΕΛΓΙΟ  1-0 .-^
Το  γκολ : 51' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ! ΣΚΟΡΕΡ Ο ΟΥΜΤΙΤΙ! Εκτέλεση κόρνερ του Γκριζμάν, κεφαλιά του Ουμτιτί (τον έχασε ο Αλντερβάιρελντ) στο πρώτο δοκάρι και 1-0 για τους «τρικολόρ».
Βέλγιο (3-4-3): Κουρτουά – Βερτόγχεν, Κομπανί, Αλντερβέιρελντ - Ντεμπελέ, Φελαϊνί, Βίτσελ, Τσαντλί – Ντε Μπρούιν, Αζάρ, Λουκάκου
Γαλλία (4-2-3-1): Γιορίς – Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ – Πογκμπά, Καντέ - Εμπαπέ, Γκριζμάν, Ματουιντί - Ζιρού

*** Μια Θύελλα έρχεται, ανακοινώθηκαν οι τιμές για τα διαρκείας! 
Η στήριξη από τους φιλάθλους θα είναι το στοιχείο που μπορεί να κάνει τη διαφορά για την Καλαμάτα την νέα αγωνιστική περίοδο. Η διοίκηση …έτεινε το χέρι καλώντας την μαζική τους παρουσία στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι, από τη στιγμή που έδωσε «τα κλειδιά» της ομάδας στον διακεκριμένο Μεσσήνιο προπονητή, Γιάννη Χριστόπουλο, για την επόμενη 3ετία. Τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση έχουν τονίζει επανειλημμένα την ανάγκη να αγκαλιάσει ο κόσμος την καινούργια προσπάθεια και ένας τρόπος είναι φυσικά η προμήθεια των εισιτηρίων διαρκείας.
Η ομάδα της Καλαμάτας κυκλοφόρησε τις κάρτες εισόδου για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 στους αγώνες της Γ’ Εθνικής και του Κυπέλλου Ελλάδος, με μια μεγάλη ανακοίνωση, έχοντας φροντίσει να τις συσχετίσει με προνόμια για τους κατόχους τους.
Όπως ενημερώνουν αναλυτικά οι υπεύθυνοι της Μαύρης Θύελλας:
«Ο Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ παρουσιάζει  τα νέα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2018/19, σε τιμές προσιτές για όλους.
Με σύνθημα "A storm is coming" και με ψηλά το κεφάλι, αφήνουμε πίσω τις δυσκολίες του παρελθόντος και προχωράμε με αισιοδοξία για την αγωνιστική χρονιά 2018 – 2019. Θα δώσουμε μια σκληρή μάχη και θα τα καταφέρουμε, έχοντας στο πλευρό μας τον κόσμο μας. Προχωράμε με συντονισμένα βήματα για τη δυναμική αναδιοργάνωση της ομάδας μας.
Στόχος μας ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός και όραμα μας ένα γεμάτο από κόσμο γήπεδο με φιλάθλους που θα το απολαμβάνουν.
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ- ΠΡΟΝΟΜΙΑ
Με την αγορά εισιτηρίου διαρκείας δίνονται σημαντικά προνόμια και εκπτώσεις, τα οποία συνοπτικά έχουν ως εξής:
Τα εισιτήρια διαρκείας 2018 – 2019 έχουν υπολογιστεί ώστε να παρέχουν στον κάτοχο έκπτωση σε σχέση με το απλό εισιτήριο.
Διαθέτουμε εισιτήρια διαρκείας από 60 ευρώ έως 140 ευρώ.
Στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας θα παρέχονται εκπτώσεις από τους χορηγούς μας.
Παρέχουμε έκπτωση 20% σε φοιτητές και ανέργους.
Τα παιδιά έως και 10 ετών μπορούν να προσέρχονται ΔΩΡΕΑΝ στο γήπεδο.
Κάθε γονιός - κηδεμόνας μπορεί να εξασφαλίσει ΠΑΙΔΙΚΟ - ΕΦΗΒΙΚΟ εισιτήριο διαρκείας με έκπτωση 50% για κάθε παιδί ή έφηβο από 10 έως 18 ετών.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαθεσιμότητα και τις παροχές μπορείτε να απευθυνθείτε στον «Π.Σ. Η Καλαμάτα»: e-mail: fckalamata1967@gmail.com, Τηλ: 27210 98999
ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2018 - 2019
ΚΕΡΚΙΔΑ
ΘΥΡΑ
ΚΑΝΟΝΙΚΟ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ
Νότια Κερκίδα (Ν)
Θύρα 1 - Γ1 & Γ2
140€
70€
 Θύρα 1 - Κ1 & Κ2
120€
60€
 Θύρα 10
100€
50€
 Θύρα 12
100€
50€
Βόρεια Κερκίδα (Β)
Θύρα 2
Μαθητική
-
Θύρα 3
80€
40€
 Θύρα 4
Φιλοξενούμενοι
-
Δυτική Κερκίδα (Δ)
Θύρα 5
60€
30€
 Θύρα 6
60€
30€
 ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Από Πέμπτη, 12 Ιουλίου ξεκινάει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας.
Σημεία εξυπηρέτησης:
Γήπεδο Μεσσηνιακού (στα γραφεία)
Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00 και 18:00 – 20:00
Σάββατο: 10:00 – 13:00
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαθεσιμότητα και τις παροχές μπορείτε να απευθυνθείτε στον «Π.Σ. Η Καλαμάτα»: e-mail: fckalamata1967@gmail.com, Τηλ: 27210 98999
EΚΠΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ
Τα παιδιά έως και 10 ετών μπορούν να προσέρχονται ΔΩΡΕΑΝ στο γήπεδο.
Κάθε γονιός - κηδεμόνας μπορεί να εξασφαλίσει ΠΑΙΔΙΚΟ - ΕΦΗΒΙΚΟ εισιτήριο διαρκείας με έκπτωση 50% για κάθε παιδί ή έφηβο από 10 έως 18 ετών. Απαραίτητη η προσκόμιση πιστοποιητικού γέννησης (του παιδιού) για την έκδοση του εισιτηρίου.
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΕΡΚΙΔΑ
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Θεωρούμε υποχρέωση μας την προάσπιση του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου ειδικότερα στα παιδιά. Από τη φετινή σεζόν, θα λειτουργήσει μαθητική κερκίδα στους αγώνες της ομάδας μας. Δωρεάν είσοδος στις μητέρες συνοδούς.
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ
Οι φοιτητές μπορούν να προμηθευτούν τα ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ διαρκείας τους με έκπτωση 20%. Απαραίτητη η προσκόμιση φοιτητικής & αστυνομικής ταυτότητας.
ΑΝΕΡΓΟΙ
Όσοι είναι άνεργοι μπορούν να προμηθευτούν τα διαρκείας τους με έκπτωση 20%. Απαραίτητη η προσκόμιση ταυτότητας και ενεργή κάρτα ανεργίας.
«Έχουμε τη δύναμη να προχωρήσουμε μπροστά. Τώρα είναι η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας!».

***


~ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΙΟΥΛΙΟΥ  2018  :   
~* ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .  Κυριακή 01  ΙΟΥΛΙΟΥ  2018 .  ΚΑΛΟ και Ευλογημένο μήνα για όλους μας !: http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-  
~*ARFARA - ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Δευτέρα  02  Ιουλίου 2018.  ΟΜΟΡΦΗ , ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για όλους μας  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara.html .- 
~*  ARFARA  - ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη  03  Ιουλίου  2018 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 04 Ιουλίου  2018  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .- 
~*ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
Πέμπτη 05 Ιουλίου 2018  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/07/arfara.html  .  - 
~* ARFARA 2  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της  ενημέρωσης .  Πέμπτη  05  ΙΟΥΛΙΟΥ 2018  :  http://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/07/arfara-2.html .-
~* ARFARA    ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Παρασκευή 06 Ιουλίου 2018 : http://snsstamoskal.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-  
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Σάββατο 07  Ιουνίου 2018 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~*  ARFARA  ΑΡΦΑΡΑ ΝΕΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Κυριακή  08- Ιουλίου 2018 . : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/07/blog-post.html .-
~*  Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018 , ARFARA ΑΡΦΑΡΑ  , ΒΙΝΤΕΟ από εκδηλώσεις και ΟΜΙΛΙΕΣ στο ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  , : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/07/arfara-08-2018-video-1.html  .-   
~**  ARFARA ΑΡΦΑΡ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα  09 Ιουλίου 2018 . : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
  
~* arfara ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης.
ΤΡΊΤΗ 10  Ιουλίου 2018  : http://snsarfara.blogspot.com/2018/07/arfara.html .
~* ARFARA   ΑΡΦΑΡΑ  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τετάρτη 11 Ιουλίου  2018:  http://stamos-dynami.blogspot.com/2018/07/arfara.html .-
~* ARFARA ΑΡΦΑΡΑ Στο αγιάζι της ενημέρωσης .Πέμπτη 12 Ιουλίου 2016   :
  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/07/arfara_12.html .-
~ *
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6427  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas          stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3917   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
Σύνολον                                  14.445    βίντεο   .-