~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Τετάρτη 11Ιανουαρίου 2012

Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής

Ενημέρωσης   :
Τετάρτη  11  Ιανουαρίου  2012  .
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ :

ΑΠΟ  ΤΟ   ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΜΑΣ :

*** Σκουπίδια
 Image
«Στοπ» στο διαγωνισμό από το Ελεγκτικό Συνέδριο
* Πλήρης επιβεβαίωση του πρόσφατου ρεπορτάζ του «Θ» με τίτλο «Νέα προβλήματα στο διαγωνισμό με τα σκουπίδια» υπήρξε χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα, φέρνοντας το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, ο πρόεδρος και τα μέλη αποφάσισαν την άσκηση ένδικου βοηθήματος στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην κάνει δεκτούς κάποιους από τους όρους του διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων με τη μέθοδο της κομποστοποίησης,
 
Όπως αναφέρεται, ειδικότερα, στη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας, «κοινοποιήθηκε συγκεκριμένη Πράξη του Ζ’ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία και για το λόγο που αναφέρεται σε αυτήν, κρίθηκε ότι κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της εταιρείας RAM Europe για την παροχή υπηρεσιών επεξεργασίας των σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας με σύστημα κομποστοποίησης των οργανικών. Με απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας εκδόθηκε απόφαση σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε η άσκηση αίτησης ανάκλησης κατά της παραπάνω πράξης, η οποία μάλιστα κατατέθηκε ήδη στο αρμόδιο τμήμα».  -  Α.Π.


*** EOΠΥΥ Ν. Μεσσηνίας :  
ImageΟι συμβεβλημένοι γιατροί στη Μεσσηνία
~ Η λίστα ιατρών του ΕΟΠΥΥ στη Μεσσηνία έχει αναρτηθεί και στο ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας. Σύμφωνα με αυτή (ισχύει από 1/1/2012), οι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στο νομό γιατροί έχουν ως εξής:~*  
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Γαστρεντερολογία: Χριστακόπουλος Ελευθέριος, Α. Σκιά 1
Γενική Ιατρική: Μπάκας Νικόλαος, Πολυχάρους 4
Γενική Ιατρική: Ρέμη Αικατερίνη, Αναγνωσταρά 53
Καρδιολογία: Αθανασόπουλος Κωνσταντίνος, Αριστομένους 53
Καρδιολογία: Γαλιώτος Χρήστος, Νέδοντος 84
Καρδιολογία: Γκότσης Τηλέμαχος, Αναγνωσταρά 53
Καρδιολογία: Καρακύκλας Χαράλαμπος, Πολυχάρους 4
Καρδιολογία: Κάρκαλης Ιωάννης, Αριστοδήμου 65
Μαιευτική Γυναικολογία: Αναστασόπουλος Δημήτριος, Σιδηροδρομικού Σταθμού 11
Μαιευτική Γυναικολογία: Νίκας Βασίλειος, Σιδηροδρομικού Σταθμού 19
Μαιευτική Γυναικολογία: Οικονόμου Σοφία, Μητροπέτροβα 7-9
Μαιευτική Γυναικολογία: Σαμαρά Ιωάννα, Φραντζή 11
Μαιευτική Γυναικολογία:Τζωρτζίνης Δημήτριος, Αναγνωσταρά 8
Μαιευτική Γυναικολογία: Χαραλάμπους Χαράλαμπος, Γεωργούλη 6
Μαιευτική Γυναικολογία: Χρυσομάλλη Μάρθα, Αναγνωσταρά 26
Νευρολογία: Νινιός Ιωάννης, Χρυσάνθου Παγώνη 11
Ορθοπαιδική: Γρουσουζάκος Γεώργιος, Μπιζανίου 8
Ορθοπαιδική: Διπλάρης Κωνσταντίνος, Αριστομένους 57
Ορθοπαιδική: Ψυχίδης Γεώργιος, Αναγνωσταρά 53
Οφθαλμολογία: Γιαννοπούλου Ελένη, Αντωνοπούλου 12
Παθολογία: Ξηρογιάννης Γεώργιος, Αριστομένους και Κολοκοτρώνη 7
Παθολογία: Σφήκας Σταύρος, Αναγνωσταρά 59
Παιδιατρική: Φρέγκογλου Ιορδάνης, Χρυσάνθου Παγώνη 11
Πνευμονολογία - Φυματολογία: Δαρειωτάκη Φωτεινή, Αντωνοπούλου 4
Πνευμονολογία - Φυματολογία: Νικολόπουλος Γεώργιος, Χρυσάνθου Παγώνη 1
Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση: Γιατράκος Αναστάσιος, Αγίου Νικολάου και Σκρα
Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση: Καρτσωνάκης Βασίλειος, Ψαρών 98
Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση: Μανωλέας Ιωάννης, Γιαννιτσών 3ΜΕΣΣΗΝΗ

Γενική Ιατρική: Γρηγορόπουλος Νικόλαος, Πολυτεχνείου 45ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Μαιευτική - Γυναικολογία: Βαχλιώτης Θεόδωρος, Ελ. Βενιζέλου 51
Ορθοπαιδική: Σταθόπουλος Γεώργιος, Νοσοκομείου 13
Παθολογία: Γιαννοπούλου Μαρία, Αμβρ. Φραντζή 21
Παθολογία: Τσιμπλής Ηλίας, Νοσοκομείου 5 – 7
Πνευμονολογία - Φυματολογία: Πανοπούλου Σοφία, Νοσοκομείου 14
Ωτορινολαρυγγολογία: Μπέλλου Ελένη, Φραντζή 14ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ

Παθολογία: Σταθουλόπουλος Θεόδωρος ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ
Οφθαλμολογία: Ντόρια Ιωάννης, Βασ. Γεωργίου 29
Παθολογία: Διακουμόπουλος Αριστομένης, Μ. Αλεξάνδρου 5ΠΥΛΟΣ

Ψυχιατρική: Γαλανού Ελένη, Μεθώνης Γρ. Επ. 14ΚΟΡΩΝΗ
Γενική Ιατρική: Νάτζι ΝαδίμΠΕΤΑΛΙΔΙ
Ιατροί Άνευ Ειδικότητας:Στραβόλαιμος Γεώργιος


"Νέο Επιμελητήριο"
ImageΚαταγγέλλει τον Δ. Αδαμόπουλο για υποκριτική συμπεριφορά
* Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημ. Αδαμόπουλο, με αφορμή δηλώσεις του στο «Θάρρος» μετά την αποχώρηση που καταγράφηκε κατά τη διαδικασία της εκλογής των μελών της Διοικητικής Επιτροπής, εξαπέλυσε με χθεσινή του ανακοίνωση ο συνδυασμός «Νέο Επιμελητήριο».
Στην ανακοίνωση, όπου καταγγέλλεται ο κ. Αδαμόπουλος για υποκριτική συμπεριφορά, αναφέρονται τα εξής: «Όταν οι καθαρές θέσεις και η εμμονή στη διαφάνεια και τη συμμετοχικότητα χαρακτηρίζονται ως “απειρία διοίκησης συλλογικών οργάνων”, αντιλαμβάνεται κανείς πώς εννοεί ο “έμπειρος” νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου αυτές τις αξίες.
 
Η άρνησή μας, κύριε Αδαμόπουλε, να νομιμοποιήσουμε με την απουσία μας τις προσυμφωνημένες εν κρυπτώ διαδικασίες σας με τον κύριο Καραμπάτο για το σχηματισμό οριακής πλειοψηφίας στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, αποτελεί για το συνδυασμό “Νέο Επιμελητήριο” και τους εκλεγμένους συμβούλους του στάση ζωής και συνέπεια στις αρχές της διαφάνειας, της συμμετοχής και της ουσιαστικής συναίνεσης, τις οποίες προεκλογικά διακηρύξαμε και επιβράβευσαν με την ψήφο τους τα μέλη του Επιμελητηρίου.
Ομολογείτε με τις δηλώσεις σας στο “Θάρρος” την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, αυτό για το οποίο σας καταγγείλαμε. Ότι, δηλαδή, συζητούσατε μόνο με τον κύριο Καραμπάτο, τον οποίο κατηγορούσατε για καθεστωτική αντίληψη και νοοτροπία μέχρι την ημέρα των εκλογών, για τη συγκρότηση, όπως αναφέρατε, “αντιπροσωπευτικού προεδρείου, όπου θα συμμετείχαν εκπρόσωποι και των τριών συνδυασμών”, ενώ αγνοήσατε το “Νέο Επιμελητήριο”.
Όμως, “έμπειρε” κύριε Αδαμόπουλε, την καθαρή δημόσια πρόταση του “Νέου Επιμελητηρίου” για τη συγκρότηση ενός πραγματικά αντιπροσωπευτικού προεδρείου στο Επιμελητήριο, σύμφωνα με την εντολή των μελών του στις εκλογές, την πετάξατε στον κάλαθο των αχρήστων και προχωρήσατε με τον κύριο Καραμπάτο σε “συνεταιρισμό εξουσίας” για την κατάληψη των διοικητικών αξιωμάτων, αγνοώντας τον πρώτο σε έδρες συνδυασμό. Αυτό αν δεν αποτελεί ιδιοτέλεια και αδιαφάνεια, τότε οι λέξεις έχουν χάσει για σας τη σημασία τους.
Είναι προφανής η αμηχανία σας, όπως και του κυρίου Καραμπάτου, από τις εξελίξεις στο Επιμελητήριο. Εσείς και ο “συνεταίρος” σας επιλέξατε την παρασκηνιακή συμφωνία που παραπέμπει σε συναλλαγή, με στόχο να αθροίσετε τις μειοψηφικές σας δυνάμεις και να καταλάβετε τα αξιώματα, τα οποία τα μέλη του Επιμελητηρίου με τη συμμετοχή και την ψήφο τους σας στέρησαν.
Τώρα αναζητείτε δεκανίκια για να στηρίξουν την ετερόκλητη συμμαχία σας, η οποία στερείται νομιμοποίησης, κοινού προγράμματος και θέσεων για τα προβλήματα, τα αιτήματα και τις προτεραιότητες του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας.
Σ’ αυτόν τον αδιαφανή και χωρίς αρχές “συνεταιρισμό” για την κατάληψη της καρέκλας, το “Νέο Επιμελητήριο” αρνείται να συμπράξει και να συμμετάσχει. Με συνέπεια και αδιάκοπη προσπάθεια θα προσπαθήσει, με τις προτάσεις των εκλεγμένων μελών του, την κριτική και τον έλεγχο των αποφάσεών σας, να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού, με στόχο να προασπίσουμε τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου και των όλων επαγγελματιών που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης.
Αν όλα αυτά συνιστούν “απειρία”, είμαστε υπερήφανοι που δεν αποκτήσαμε τη δική σας “εμπειρία” για να ικανοποιήσουμε ιδιοτελείς σκοπούς. Άξιος, λοιπόν, ο μισθός σας, κύριε πρόεδρε, αφού καταφέρατε να υποκλέψετε έστω και τις οριακές ψήφους μελών του Επιμελητηρίου, καταγγέλλοντας την απελθούσα διοίκηση, για να “συνεταιριστείτε” μαζί της την επομένη των εκλογών, καταλαμβάνοντας την καρέκλα του προέδρου και παραδίδοντας εκ νέου τη διοίκηση στο “καθεστώς Καραμπάτου”, το οποίο επιθυμούσατε υποτίθεται να ανατρέψετε! Τα μέλη του Επιμελητηρίου και κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το δημόσιο βίο και την πολιτεία σας, αλλά και τη συνεχιζόμενη υποκριτική σας συμπεριφορά».
 
   
Γαργαλιάνοι
ImageΑναλαμβάνουν δράση κατά της εγκληματικότητας οι πολίτες
* Με πρωτοβουλία ενεργών πολιτών, αναλαμβάνουν δράση κατά της εγκληματικότητας οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων, αφού εδώ και καιρό στην περιοχή τους τα κρούσματα διαρρήξεων, κλοπών και ληστειών είναι σχεδόν καθημερινά.
Προχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης, με τη συμμετοχή αρκετών κατοίκων, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τους τρόπους αντιμετώπισης της έξαρσης της εγκληματικότητας που παρουσιάζεται στους Γαργαλιάνους και την ουσιαστική συμβολή - συνδρομή των ίδιων των πολιτών για να επέλθει ξανά στην περιοχή η κοινωνική γαλήνη και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας μεταξύ των κατοίκων.

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας, οι πολίτες είναι φοβισμένοι και ανήσυχοι, ενώ δεν αισθάνονται ασφαλείς ούτε και μέσα στα σπίτια τους, τα οποία νυχθημερόν έχουν κλειδαμπαρωμένα.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης εκφράστηκε και εκδηλώθηκε με τον πλέον μελανό τρόπο η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων, ιδίως δε οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ενώ σχεδόν όλοι οι παριστάμενοι είχαν να διηγηθούν κάποιο περιστατικό που έχει συμβεί είτε στους ίδιους είτε στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον.
Ιδιαίτερα έντονα τους προβληματίζει (και τους οργίζει) η μικρή αστυνομική δύναμη του Α.Τ. Γαργαλιάνων, που δεν επαρκεί για τη στοιχειώδη, έστω, αστυνόμευση της περιοχής, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών υπαλλήλων. Αυτό κάνει τους πολίτες, για έναν επιπλέον λόγο, να θέλουν να βοηθήσουν στη φύλαξη και προστασία της περιοχής τους.
Στη συζήτηση που έγινε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης κατατέθηκαν αρκετές γνώμες, οι οποίες συνοψίστηκαν σε τέσσερις προτάσεις:
1) Να ανατεθεί η φύλαξη και προστασία των Γαργαλιάνων σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης (security)
2) Να διεκδικηθεί με παρεμβάσεις στους αρμοδίους η ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό του Α.Τ. Γαργαλιάνων
3) Να οργανωθούν και συγκροτηθούν εθελοντικές ομάδες πολιτών και να ξεκινήσουν άμεσα περιπολίες τις βραδινές ώρες και
4) Να βρεθεί «φόρμουλα» για να γίνει άμεσα καταγραφή όλων των αλλοδαπών της περιοχής με δήλωση των στοιχείων τους και του τόπου διαμονής τους. Αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα εξετάσει αυτές τις προτάσεις, καθώς και όποιες άλλες υπάρξουν, και προσεχώς θα γίνει και νέα συνέλευση, για να ενημερωθούν οι πολίτες και να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τις δράσεις που θα αναληφθούν. Πάντως, όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», οι πολίτες φέρονται αποφασισμένοι να συγκροτήσουν εθελοντικές ομάδες περιφρούρησης, ώστε άμεσα να ξεκινήσουν περιπολίες, ενώ παράλληλα θα διεκδικήσουν την ενίσχυση του Α.Τ. Γαργαλιάνων με ανθρώπινο δυναμικό και θα προσπαθήσουν να προβούν σε καταγραφή των αλλοδαπών.-  Η.Γ.
**
ΒΙΟΠΑ
ImageΔιαμαρτύρονται οι ενοικιαστές για εγκατάλειψη και μη μείωση ενοικίων
* Μαύρες σημαίες, πανιά, αλλά και συνθήματα, ανάρτησαν από χθες το πρωί οι επαγγελματίες στην περίφραξη και την είσοδο του Βιοτεχνικού Πάρκου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη του χώρου από τους ιδιοκτήτες και τη μη μείωση των ενοικίων παρά την οικονομική κρίση.
Οι επαγγελματίες άρχισαν να διαμαρτύρονται αγανακτισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Έτσι, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση, ενώ σήμερα συζητείται η συμβολική κατάληψη του χώρου.

Όπως μας εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου των Επαγγελματιών Κυρ. Ψυχάρης, «τόσα χρόνια προσπαθούμε να εξηγήσουμε στους διοικούντες ότι το ΒΙΟΠΑ κατασκευάστηκε με σκοπό να απομακρυνθούν οι οχλούσες βιομηχανίες από την πόλη. Εμείς το σεβαστήκαμε, ήρθαμε εδώ, δημιουργήσαμε μια βιώσιμη κατάσταση, από την άλλη όμως πλευρά, του Δήμου και της Διοκλής Α.Ε., βλέπουμε μια εγκατάλειψη. Τα κτήρια καταρρέουν, τα τσιμέντα θρυμματίζονται και πέφτουν, μπάζουν νερά από παντού και από την ημέρα που φτιάχτηκε ο χώρος, δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ. Το συγκεκριμένο πάρκο, μαζί με ένα ανάλογο στη Φρανκφούρτη, ήταν πρότυπα, με σκοπό να πάρουν κι άλλες πόλεις την πρωτοβουλία και να προβούν σε ανάλογες ενέργειες. Τώρα έχει γίνει πάρκο προς αποφυγή».
Μείωση ενοικίων
Και πρόσθεσε: «Εκτός αυτού, μέσα σε όλη την κρίση, ζητάμε μείωση των ενοικίων. Ενώ η έξω αγορά μειώνει τα ενοίκια, ο δήμαρχος λέει πως δεν μπορούν να μειωθούν στο ΒΙΟΠΑ. Πώς γίνεται να μειώνει το κράτος τα ενοίκια στους ενοικιαστές του και να μην το κάνει ο Δήμος; Είναι άνιση μεταχείριση. Δεν μπορούν να λένε δήμαρχος κι αντιδήμαρχοι ότι στο ΒΙΟΠΑ αδυνατούν να πληρώσουν το ενοίκιο κι από την άλλη πλευρά να αντιστέκονται με τον τρόπο αυτό στο αίτημα μείωσης.
Εμείς κάνουμε έναν αγώνα καθαρό, κι είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε να ακουστούμε, με ό,τι κόστος κι αν υπάρχει. Κι αυτή τη φορά θα βγουν προς τα έξω αλήθειες. Τόσο καιρό δίναμε τόπο στην οργή και δε δημοσιοποιούσαμε τα όσα συνέβαιναν».
Στο ερώτημα για τις διαφορές στα ενοίκια εντός κι εκτός ΒΙΟΠΑ, ανέφερε ως παράδειγμα: «Στον κόμβο Ζαφείρη νοικιάστηκε κατάστημα 250 τ.μ. με αύλειο χώρο μπροστά και πίσω αντί 500 ευρώ. Στο ΒΙΟΠΑ, κατάστημα 220 τ.μ. νοικιάζεται αντί 700 ευρώ. Η διαφορά είναι τεράστια. Στη μία περίπτωση μιλάμε για κόμβο και πέρασμα και στην άλλη για κλειστό χώρο. Δεν μπορούμε να τα εξομοιώνουμε. Υπάρχει και το μειονέκτημα ότι για να έρθει κάποιος στο ΒΙΟΠΑ, πρέπει να γνωρίζει ότι εδώ βρίσκεται το κατάστημα που θέλει. Στον κόμβο όμως σταματούν όλοι οι περαστικοί. Και τα έξω καταστήματα βγάζουν τα λειτουργικά τους έξοδα από τους περαστικούς και όχι από τους πελάτες. Εμείς, εξαρτιόμαστε καθημερινά από τους πελάτες μας. Δεν έχει έρθει κάποιος ξένος μέσα στο ΒΙΟΠΑ κι αυτό είναι “επίτευγμα” της διοίκησης. Δεν μπόρεσε να φέρει ούτε ένα νέο πελάτη στο ΒΙΟΠΑ, που λειτουργεί με τους πελάτες που είχαμε εμείς».
* Υποσχέσεις για συντήρηση, αλλά… Παρατήρησε επίσης: «Η συντήρηση των κτηρίων του ΒΙΟΠΑ είναι ζήτημα του ιδιοκτήτη κι όχι των ενοικιαστών, στους οποίους δίνονται κάθε χρόνο υποσχέσεις ότι θα δοθούν χρήματα για τη συντήρηση του χώρου, στην περιουσία τους δηλαδή, χωρίς να γίνεται κάτι. Το κρισιμότερο όλων είναι ότι καταρρέουν τα τσιμέντα και πέφτουν. Αυτό το κρατούσαμε ως μυστικό, αλλά πλέον υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού ανθρώπων κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, δε θα ξέρουμε ποιοι έχουν την ευθύνη. Θα πρέπει, όμως, να πάρουν τα μέτρα τους, ώστε να μη συμβεί κάτι τέτοιο».-  Χ. Χ.
**
Δ. Βαρτζόπουλος
ImageΥποσχέσεις εν μέσω σύναξης στελεχών Ν.Δ.
* Με επίσκεψη στο Δημαρχείο, αργά χθες το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η περιοδεία του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δ. Βαρτζόπουλου, στην Καλαμάτα.
Εκεί, στους διαδρόμους, εν μέσω στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, διαφόρων «χειροκροτητών», παραγόντων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει υποψήφιων βουλευτών, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, αλλά και της Μητρόπολης Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν τα προβλήματα προνοιακής πολιτικής που αντιμετωπίζει η μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Για τα αποτελέσματα της σύσκεψης, ο κ. Βαρτζόπουλος, αφού προηγουμένως είχε πάρει διάφορα εθιμοτυπικά δώρα από το δήμαρχο Παν. Νίκα, σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου τα εξής: «Ήρθα στην Καλαμάτα ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του δημάρχου για να υλοποιήσω μια ιδέα του, την οποία θα μεταφέρουμε και σε δύο άλλες ακριτικές πόλεις της χώρας.
Η ιδέα αυτή έχει να κάνει με την παράδοση υλικού από τους Special Olympics σε παιδιά της Καλαμάτας. Και η συγκεκριμένη ιδέα αποδείχθηκε πολύ καλή, όχι γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να δώσουμε ορισμένα χρήσιμα πράγματα σε όσους είχαν ανάγκη, αλλά διότι με αυτό τον τρόπο τα παιδιά των σχολείων αποκτούν την αίσθηση ότι οι Έλληνες αθλητές των Special Olympics είναι ένα κομμάτι από τη ζωή. Πρόκειται για υπάρξεις που δε ζητούν, αλλά αντίθετα μπορούν να δώσουν πολλά στην κοινωνία. Άρα, το μήνυμά μας και της συμβολικής παρουσίας μας εδώ είναι, όχι μόνο να δώσουμε κάτι στα παιδιά της Καλαμάτας που έχουν κάποιες ανάγκες, αλλά και ότι τα παιδιά των Special Olympics είναι ένα μέρος της ίδιας κοινωνίας.
Βεβαίως, όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, εκτός από το συμβολικό χαρακτήρα της επίσκεψης, στη σύσκεψη που είχαμε προχωρήσαμε και σε πολύ πιο ουσιαστικά ζητήματα, μέχρις σημείου λήψεως κατευθυντηρίων αποφάσεων στον τομέα του μαζικού αθλητισμού και των έργων του ΕΣΠΑ που εντάσσονται στο υπουργείο Υγείας.
Αποφασίσαμε, λοιπόν, να κινηθούμε συντονισμένοι με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας και να αναπτύξουμε έργα που θα έχουν έναν πιλοτικό, πρωτοποριακό χαρακτήρα όσον αφορά στην επέκταση της δραστηριότητας των πρωτοβάθμιων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης χρονίων προβλημάτων υγείας.
Πιστεύουμε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε μέσω του ΕΣΠΑ ένα πρότυπο δίκτυο ενημέρωσης από τους πολίτες που έχουν προβλήματα με την υγεία τους, αλλά και ενημέρωσης για τις δυνατότητες που έχουν το κράτος και η σύγχρονη επιστήμη όσον αφορά την αντιμετώπιση αυτών.Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, λιγότερο των δύο μηνών, θα είμαστε σε θέση να κάνουμε συγκεκριμένες εξαγγελίες πάνω σ’ αυτό το ουσιαστικό πρόγραμμα που σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε από την Καλαμάτα».- Α. Π.

~ Εσείς   τι μας λέτε ;  Βλέπουτε φως  στον ορίζοντα της Ελλάδας ;
** Επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας
σε σχολεία και Β΄ ΚΑΠΗ Καλαμάτας

* Σχολεία της Καλαμάτας, καθώς και το Β΄ ΚΑΠΗ του Δήμου επισκέφθηκε χθες το πρωί ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, περιοδεύοντας στην πόλη, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα. Μαζί τους ήταν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος των «Special Olympics» Γιάννα Δεσποτοπούλου.
Πρώτος σταθμός, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της πόλης. Ο κ. Βαρτζόπουλος βρέθηκε με τους μαθητές, τους δασκάλους και το διευθυντή Ηλία Μπάκα, στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου ο υφυπουργός έκοψε βασιλόπιτα, ενώ τα παιδιά τού τραγούδησαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος. Εκεί, η διευθύντρια Ιωάννα Σινάπη ενημέρωσε τον κ. Βαρτζόπουλο ότι στο σχολείο φοιτούν κατά 80% μαθητές Ρομά, οι οποίοι τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη Δημοτικού παρακολουθούν κανονικά, αλλά στη συνέχεια αρχίζουν οι διαρροές. Πρόβλημα δημιουργείται, επίσης, όταν ο καιρός είναι καλός, γιατί οι γονείς παίρνουν τα παιδιά μαζί τους για εργασία, όπως είπε η κα Σινάπη.
Η επόμενη επίσκεψη ήταν στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ράχης. Ο κ. Βαρτζόπουλος συνάντησε το διευθυντή Νίκο Κελεπούρη, μίλησε στα παιδιά για τους Special Olympics και τους μοίρασε καπελάκια και άλλα αναμνηστικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης, όπως είχε γίνει και στα δύο προηγούμενα σχολεία. 
~* «Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς θα σώσει τη χώρα»

~ * Στο Β΄ ΚΑΠΗ του Δήμου, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας υποδέχθηκαν τον υφυπουργό με μουσική και τραγούδια. Παίρνοντας το λόγο, ο δήμαρχος κ. Νίκας αναφέρθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στο νέο κτήριο του Β΄ ΚΑΠΗ. «Ξέρετε ότι κάναμε εδώ πέρα έναν πολύ μεγάλο αγώνα, με μπροστάρη τον Σωτήρη Μιχαλόπουλο, του οποίου το όνομα θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στο ΚΑΠΗ και ο οποίος δικαίως, και τώρα και πάντοτε, θα είναι ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ, με το δικό του αγώνα και τις δικές του προσπάθειες. Και σε συνεργασία με τον πρόεδρο, τον κύριο Σαμαρά, ήρθαν 400.000 ευρώ μέσω ΟΠΑΠ για να ξεκινήσουμε την κατασκευή του νέου ΚΑΠΗ. Στη συνέχεια ο Δήμος έβαλε τα χρήματα τα οποία υπολείπονταν. Και σε λίγες, σε ελάχιστες εβδομάδες, εδώ θα οργανωθεί ένα μεγάλο πανηγύρι, την ημέρα των εγκαινίων» ανέφερε ο δήμαρχος, κάνοντας λόγο για ένα κτήριο που θα στηρίζει κοινωνικά και πολιτιστικά την περιοχή.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός παρατήρησε: «Τις λίγες αυτές ώρες που είμαι εδώ, αυτά που είδα ότι κάνει η δική σας δημαρχία στον τομέα της Πρόνοιας και της υποστήριξης των ειδικών ομάδων του πληθυσμού, είναι κάτι που δύσκολα συναντά κανείς, στην Ελλάδα τουλάχιστον. Αυτό οφείλεται, είναι προφανέστατο, στην προσωπικότητα και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει ο δήμαρχός σας. Να το χαίρεστε».
Ο κ. Βαρτζόπουλος (συμμετέχων στην κυβέρνηση Παπαδήμου από την πλευρά της Ν.Δ.) δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. «Η πατρίδα βρίσκεται σ’ ένα πολύ μεγάλο κίνδυνο. Ο κίνδυνος αυτός δεν έχει παρέλθει», είπε απευθυνόμενος στους ανθρώπους του ΚΑΠΗ, προσθέτοντας ότι ο κίνδυνος δεν πρόκειται να παρέλθει ούτε με τα PSI, ούτε με τίποτε άλλο, παρά μόνο με τον εξής τρόπο: «Ο κίνδυνος θα παρέλθει μόνο όταν, με τη δική σας τη βοήθεια, ο δικός σας άνθρωπος, αυτός που γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ, ο Αντώνης Σαμαράς, ηγηθεί της χώρας .-  Μ. Ν.


**
Η απελθούσα λιμενική επιτροπή Μεσσηνίας
Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη θητεία της
* ~ Απολογισμός έργου για τον απερχόμενο πρόεδρο Ν. Τζάννε* Ως θετικό έκρινε τον απολογισμό ενεργειών της Λιμενικής Επιτροπής Μεσσηνίας την τελευταία εξαετία ο απερχόμενος πρόεδρός της, Ν. Τζάννες, σε δηλώσεις του, μετά την τελευταία απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, Τ. Αποστολόπουλου, να προχωρήσει σε αντικατάστασή της.
Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, «στις αρχές του 2005 που αναλάβαμε το ταμειακό υπόλοιπο ήταν 79.600 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου 2012 αυτό έφτασε στις 532.524,34 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις μελέτες και τα σχέδια, κατά τη διάρκεια της θητείας μας έγιναν μεταξύ άλλων: Εγκατάσταση και εφαρμογή προγραμμάτων μηχανογράφησης στην Υπηρεσία του Λιμενικού Ταμείου, ποσού 25.000 ευρώ. Εκπόνηση σχεδίου ISPS για τα λιμάνια Καλαμάτας και Πύλου και μερική εφαρμογή του, ποσού 21.000 ευρώ. Σχέδιο υποδοχής αποβλήτων πλοίων στα λιμάνια δικαιοδοσίας Λιμενικού Ταμείου και πλήρη εφαρμογή του, ποσού 4000 ευρώ.
Τοπογραφική αποτύπωση για εξομοίωση όλων των λιμανιών του νομού, αρμοδιότητας Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και με πόρους του Λιμενικού Ταμείου, ποσού 23.000 ευρώ. Σχέδιο και προμήθεια υλικών και μέσων απορρύπανσης για τα λιμάνια Καλαμάτας και Πύλου, ποσού 16.000 ευρώ.
Στα έργα υποδομών και ανάπλασης, για το λιμάνι της Καλαμάτας υλοποιήθηκαν: Βελτίωση υποδομής δυτικής προκυμαίας, με χρηματοδότηση από Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ύψους 1,1 εκ. ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Μελέτη γενικού προγραμματικού σχεδίου λιμένα Καλαμάτας, ποσού 250.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Έργο διαμόρφωσης του λιμενικού πάρκου, ύψους 154.600 ευρώ, με πόρους του Λιμενικού Ταμείου. Κατασκευή και ανάπλαση νοτίου πεζοδρομίου οδού Ναυαρίνου σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας. Βελτίωση και συντήρηση δρόμων στην περιοχή του Τελωνείου σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας. Προμήθεια και τοποθέτηση προσκρουστήρων για το λιμάνι της Καλαμάτας.
Για το λιμάνι της Πύλου έγιναν και τα εξής: Τοποθέτηση του ηλεκτροφωτισμού όλου του λιμανιού με πόρους της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας. Προμήθεια και τοποθέτηση προσκρουστήρων. Αφαίρεση και αποκατάσταση τσιμεντένιων ιστών φωτισμού, αποκατάσταση κρηπιδώματος πλαζ Πύλου.Τέλος, για το λιμάνι της Κυπαρισσίας, η Λιμενική Επιτροπή Μεσσηνίας: Ολοκλήρωσε τον καθαρισμό της χερσαίας ζώνης, βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την εκπόνηση προγραμματικού σχεδίου για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης, ενώ αναμένεται η τελική απόφαση του αρμόδιου υπουργείου για συμπληρωματικά έργα».-  Α. Π.

**

Αναδάσωση στον Ταΰγετο
*
 ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΚΑΙ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ** Το Σάββατο και την Κυριακή, 14 και 15 Ιανουαρίου, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ταϋγέτου» θα διενεργήσει αναδάσωση, ύστερα από σχετική έγκριση του Δασαρχείου Καλαμάτας, με φυτά Μαύρης Πεύκης, στο καμένο δάσος του Ταϋγέτου και συγκεκριμένα στην περιοχή «Σταυρωτό Δεντρί» του δ.δ. Λαδά.
Ως τόπος συνάντησης ορίζεται η θέση «Σταυρωτό Δεντρί» στο 31ο χιλιόμετρο του εθνικού δρόμου Καλαμάτας-Σπάρτης, στις 8.30 π.μ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου, «για την αναδάσωση ζητούμε τη βοήθεια της “Ομάδας Δράσης για τον Ταΰγετο”, των μελών μας, των εθελοντών, των συλλόγων, των εθελοντικών οργανώσεων και φορέων, τους οποίους καλούμε να προσέλθουν εθελοντικά για να συμβάλουν έτσι στην επαναδημιουργία του καμένου δάσους του Ταϋγέτου. 

Οι εθελοντές θα πρέπει να φέρουν την κατάλληλη ενδυμασία και παπούτσια για το δάσος (υψόμετρο 1.200 μ. περίπου) και να έχουν μαζί τους ένα σκαλιστήρι και γάντια. Οι λάκκοι θα έχουν διανοιχθεί και το μόνο που θα χρειαστεί είναι να ακούσουν οι εθελοντές προσεκτικά τις οδηγίες των υπευθύνων προτού προχωρήσουν στη φύτευση.
Για την καλύτερη οργάνωση και εκτέλεση της αναδάσωσης, παρακαλούνται οι εθελοντές που σκοπεύουν να συμμετέχουν, να δηλώσουν τηλεφωνικά, εάν είναι δυνατόν, έγκαιρα τη συμμετοχή τους.
Πληροφορίες δίνονται από τους κ.κ. Γ. Χρυσανθακόπουλο (6975716800), Π. Μαραβά (6977602262), Χ. Ζερίτη (6978030105), Π. Μαυρίκη (6974894724) και Π. Μασουρίδη (6945370743).
Και τις δύο μέρες θα προσφερθούν στους εθελοντές, το μεσημέρι, παραδοσιακή φασολάδα με τα συναφή της, τσίπουρο και κρασί».
-

**
Ενημέρωση αγροτών για το νέο νόμο
* Για το νέο νόμο περί συνεταιριστικών οργανώσεων θα γίνει ενημέρωση το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, στις 5.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» της τέως Νομαρχίας.
* Την ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνει η ΕΑΣ Μεσσηνίας, υπό την αιγίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στη συνάντηση θα παραστούν και θα μιλήσουν η νομική σύμβουλος της ΠΑΣΕΓΕΣ Άννα Μητρόπουλου, ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Βασίλης Γκίκας και ο γεν. γραμματέας του Υπουργείου Γιώργος Κανελλόπουλος. Η εκδήλωση θα είναι παμμεσσηνιακή και απευθύνεται σε συνεταιριστές και κάθε αγρότη παραγωγό.

Με την έγκριση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας  
Προχωρά ο διαγωνισμός για το κτήριο του «πρώην Μούστου»
* Κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους μόνο των μελών της συμπολίτευσης, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας την κατάρτιση των όρων και τη σύνταξη διακήρυξης για την εκμίσθωση του ακινήτου επί της πλατείας Βασιλέως Γεωργίου, κληροδοτήματος «Λυκούργου Σκιά» (πρώην Μούστου).
Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, δια του επικεφαλής της Θ. Μπρεδήμα, εκφράστηκε η άποψη ότι με την τακτική της η Δημοτική Αρχή δημιούργησε σειρά προβλημάτων, τα οποία έχουν δυσμενή αποτελέσματα τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή της πόλης, με τις απολύσεις εργαζομένων αλλά και την απομάκρυνση από την περιοχή θαμώνων του πρώην καφενείου.

Πρότεινε δε το κτήριο να μην ενοικιαστεί στο σύνολό του, αλλά ξεχωριστά, έτσι ώστε ο Δήμος Καλαμάτας να βάλει στο ταμείο του περισσότερα χρήματα από τα διαφορετικά μισθώματα.
Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, αυτός θα ξεκινήσει από 7.500 ευρώ, ενώ ο νέος μισθωτής θα πρέπει να προβεί σε όλες τις εργασίες επισκευής και ανακαίνισης. Επίσης, με δαπάνες του υποχρεούται να φροντίσει για την έκδοση όλων των απαιτούμενων αδειών για τις εργασίες και τις τυχόν πρόσθετες που θα προκύψουν, ενώ θα πρέπει καταβάλει και τις ασφαλιστικές εισφορές όλων όσοι εργαστούν σε αυτές. Οι εργασίες θα πρέπει να εκτελεστούν σε ένα έτος από την έκδοση των αδειών.Το κόστος της επισκευής υπολογίζεται σε 70.000 ευρώ, ενώ ένα ποσό περίπου 400 ευρώ θα αφαιρείται από το μηνιαίο μίσθωμα ως δαπάνη που αναλογεί στο κόστος επισκευής. Το μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο, σύμφωνα με το δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου έτους, πλέον δύο μονάδων. Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός θα γίνει, ως γνωστόν, στις 29 Ιανουαρίου.

**
Πριν 94 χρόνια
- ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ χθες την πρωίαν ενώπιον του Αντισηγητού Παπαδέλου αφέθη ελεύθερος ο Δήμαρχος Καλαμών Ηλ. Μαυρομιχάλης. Επίσης εξητασθέντες εις το ενταύθα Σταρατοδικείον αφέθησαν ελεύθεροι οι Δημ. Ηλιόπουλος ανθυπασπιστής στρατολόγος, Δημ. Μπούφαλης, Δημ. Μαρκάκης και Π. Κοκορόγιαννης.
ΕΞΗΤΑΣΘΗΣΑΝ και προφυλακίσθησαν χθες οι Νικόλ. Κουφάκος στρατιώτης κατηγορούμενος επί εξυβρίσει της Κυβερνήσεως και Σ. Γιαννακόπουλος ή Παπαδόπουλος, κατηγορούμενος επί φόνω και παρανόμω οπλοφορία.
ΧΘΕΣ το απόγευμα εδόθη ανάλογος ποσότης αλεύρων εις τα αρτοποιεία των Μακριαλέα και Ξανθάκη, ίνα γίνη δοκιμή προς εξακρίβωσιν των απαιτουμένων αλεύρων προς παρασκευήν 100 δραμίων άρτου. Αι δοκιμαί θα γίνουν ενώπιον σχηματισθεισών επιτροπών δια μεν το πρώτον αρτοποιείον ενώπιον των Κατσικανά γραμματέως της επιτροπής τροφίμων και Σταυράκη ενωμοτάρχου, δια δε το δεύτερον ενώπιον των Μαρκότση γραμματέως Α΄ τάξεως της Νομαρχίας και Τριανταφύλλου υπομοιράρχου. Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα ανακοινωθώσι παρά των επιτροπών εις την εκ νέου συνεχομένην επιτροπήν των τροφίμων την προσεχή Παρασκευήν, ούτως ώστε από του προσεχούς Σαββάτου ν’ αρχίση οριστικώς η διανομή 100 δραμίων άρτου ημερησίως.-
~
 ANAΡTHΣEIΣ  IANOYAΡIOY  2012 :

 ** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/2012.html , Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012 , ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ 2012 .-

** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/2012.html ,Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012 , Στον πρώτο μήνα του 2012 , έχουμε και λέμε .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/3-2912.html  , Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 .-

** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/4-2012.html , Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012 , Ενημέρωση για το περιβόλι της Παναγιάς .-

**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/4-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας - της Ενημέρωσης   ! .-

** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/4-2012.html , Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  ,  Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 ,.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/2012.html , Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012  , Στο πρώτο δεκαήμερο του Γεννάρι , του έτους 2012 .-
 ** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/2011.html , ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΑΠΟ  ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ  2011 : Παρασκευή  6 Ιανουαρίου  2012 .- ΤΟ ΠΕΡΙΒΙΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ .-

** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/blog-post.html , Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012 , Βιντεο -παρουσιάσεις Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα .-

** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/6-2012.html ,  Στο  αγιάζι της καθημερινής  ενημέρωσης , Παρασκευή  6 Ιανουαρίου 2012.-   .-

** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του ΣαββατοΚύριακου 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-

 **  http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-

** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/01/9-2012.html , Η Ζωή δεν είναι άνοιξη , Η Ανοιξη είναι Ζωή Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/01/blog-post.html , Στο αγιάζι των Μεσσηνιακών ...με άρωμα Μεσσηνίας  Δευτέρα  , 9-1-2012 .-

** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/01/10-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-

** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/01/10-2012.html ,  Άρωμα ευχαριστιών για ευχές φίλων κ.α. Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012  

** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/01/10-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/11-2012.html   , Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012  , Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ . –

** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/11-2012.html , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Τετάρτη 11Ιανουαρίου 2012   .-


**