~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Στο αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης , Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Στο  αγιάζι της καθημερινής ενημέρωσης , :
   
   Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 . 
Το  ποντικάκι μας τα λέει ...

Bloomberg: Νέος ρόλος για την Ακρόπολη


Η Ακρόπολη, η κορυφαία ατραξιόν της Ελλάδας για 2.500 χρόνια, μπορεί να ετοιμάζεται για ένα μεγαλύτερο ρόλο, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg σχολιάζοντας το θέμα της ενοικίασης των ελληνικών αρχαιολογικών χώρων.
* Στο δημοσίευμα του το Bloomberg επισημαίνει ταυτόχρονα ότι ι η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί  τα μνημεία της για να κερδίσει χρήματα καθώς η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να αποτρέψει την πτώχευση και την κατάρρευση της οικονομίας.
* Όπως αναφέρει το πρακτορείο η ελληνική κυβέρνηση χαμήλωσε το κόστος για την απόκτηση άδειας χρήσης αρχαιολογικών χώρων και μουσείων στα 1.600 ευρώ την ημέρα για τηλεοπτικά συνεργεία από έως και 4.000 ευρώ που ήταν σε τιμοκατάλογο του 2005. Για τους επαγγελματίες φωτογράφους η νέα τιμή είναι στα 200 ευρώ από 300 ευρώ προηγουμένως, σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού.
* Το πρακτορείο σημειώνει εξάλλου ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Πολιτισμού έχει μειωθεί κατά 20% από το 2010. Την ίδια στιγμή τα έσοδα από τις επισκέψεις στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους αυξήθηκαν κατά 5,3% στα 41,2 εκατ. ευρώ τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, σύμφωνα με την ελληνική στατιστική υπηρεσία.
"Ἡ ἀγάπη πρὸς τὸν ἀδελφὸ σὲ προετοιμάζει νὰ ἀγαπήσεις περισσότερο τὸν Θεό. Τὸ μυστικό, λοιπόν, τῆς ἀγάπης πρὸς τὸν Θεὸ εἶναι ἡ ἀγάπη πρὸς τὸν ἀδελφό. Γιατί, ἂν δὲν ἀγαπᾷς τὸν ἀδελφό σου ποῦ τὸν βλέπεις, πῶς εἶναι δυνατόν ν᾿ ἀγαπᾷς τὸν Θεὸ ποὺ δὲν Τὸν βλέπεις; «Ὁ γὰρ μὴ ἀγαπῶν τὸν ἀδελφὸ αὐτοῦ, ὃν ἐώρακε, τὸν Θεόν, ὃν οὐχ ἑώρακε, πῶς δύναται ἀγαπᾶν;» Γράφει: Συμεὼν ὁ Νέος Θεολόγος - Τὸ μυστικὸ τῆς ἀγάπης πρὸς τὸν Θεόν(μεταφρασμένο καὶ ἐμπλουτισμένο ἀπὸ τὸν Γέροντα Πορφύριο)"
*** Ποιες αποδείξεις αναγνωρίζει η εφορία

* To 2011 «έκλεισε» και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στις οποίες θα δηλωθούν τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το συγκεκριμένο έτος. Η αρχή αναμένεται να γίνει με τους ελεύθερους επαγγελματίες το Μάρτιο, ενώ σταδιακά έως τον Ιούνιο θα ακολουθήσουν όλοι οι φορολογούμενοι.
* Οι περισσότεροι φορολογούμενοι έχουν ήδη συγκεντρώσει ένα «βουνό» από αποδείξεις δαπανών που πραγματοποίησαν το 2011. Προκειμένου να καρπωθούν το μέγιστο δυνατό όφελος από τις δαπάνες αυτές, απαιτείται η ταξινόμησή τους.
* Οι δαπάνες με αποδείξεις χωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες:
1. Στις γενικές δαπάνες από τις οποίες οφείλει ο φορολογούμενος να συγκεντρώνει αποδείξεις προκειμένου να αποφύγει την χρέωση και πληρωμή επιπλέον φόρου εισοδήματος.
* Πρόκειται για τις δαπάνες οι οποίες το 2010 συνδέονταν με την απονομή του αφορολόγητου ορίου και οδηγούσαν σε επιστροφή φόρου. Από τη χρήση 2011 αποσυνδέθηκαν από το αφορολόγητο όριο και κάθε φορολογούμενος είναι υποχρεωμένος, προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή επιπλέον φόρου, να συγκεντρώσει αποδείξεις αξίας ίσης τουλάχιστον με το 25% του εισοδήματος που δηλώνει. Επίσης της αξίας των αποδείξεων που υπολείπεται μέχρι το ποσοστό αυτό του επιβάλλεται πρόσθετος φόρος 10%.
* Εφόσον συγκεντρώσει περισσότερες αποδείξεις από τις απαιτούμενες δεν λαμβάνει επιστροφές φόρου. Στις δαπάνες με αποδείξεις που αναγνωρίζονται περιλαμβάνονται όλες οι συνήθεις δαπάνες που πραγματοποιεί ο φορολογούμενος (σουπερ μάρκετ, καύσιμα, ρούχα, διόδια, εστιατόρια κλπ.) πλην των λογαριασμών ΔΕΚΟ, τηλεφωνίας, των δαπανών που αποτελούν τεκμήρια (π.χ. δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, αγορά Ι.Χ. κλπ.), των εισιτηρίων για πάσης φύσεων μεταφορές και των δαπανών στις οποίες προσφέρεται ειδική φοροαπαλλαγή.
2. Οι δαπάνες με αποδείξεις στις οποίες προσφέρεται ειδική φοροαπαλλαγή. Οι δαπάνες αυτές ψαλιδίστηκαν αναδρομικά από την 1-1-2011. Το 10% κάθε δαπάνης μειώνει αντίστοιχα τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος. Οι δαπάνες αυτές που αναγνωρίζονται από την εφορία μόνο με τα αντίστοιχα παραστατικά είναι: οι ιατρικές δαπάνες, οι τόκοι των στεγαστικών δανείων για πρώτη κατοικία, τα ασφάλιστρα ζωής, ενοίκιο πρώτης κατοικίας, ενοίκιο παιδιού που σπουδάζει στο εσωτερικό, δίδακτρα φροντιστηρίων, καταβολή διατροφής, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, αλλαγής καυστήρα πετρελαίου σε αερίου, εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα, υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές προς τα ταμεία ασφάλισης, δωρεές προς κοινωφελή σωματεία ή το δημόσιο. -

***  Το ΠΑΜΕ διέκοψε τη συζήτηση για τους μισθούς

* Τα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ απέκλεισαν μέλη του ΠΑΜΕ λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση των εργοδοτικών οργανώσεων και των εργατικών σωματείων, όπως μεταδίδει το protothema.gr.
*  Οι δυο πλευρές θα πραγματοποιούσαν συνάντηση για τους κατώτατους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις και τα επιδόματα.
* Μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο χώρο που θα γινόταν η συνεδρίαση με στόχο να μην ξεκινήσει η συνάντηση, ενώ έχουν παραταχθεί και στην είσοδο του κτιρίου.-

*** ΔΝΤ: Προς ενίσχυση των δανειακών πόρων κατά 1 τρισ. δολ.

* Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φέρεται να προτείνει την ενίσχυση των δανειακών του πόρων κατά 1 τρισ. δολ. ώστε να είναι σε θέση να διαφυλάξει την παγκόσμια οικονομία από ενδεχόμενη επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο αξιωματούχο χώρας της ομάδας της G-20.
* Το Ταμείο φέρεται να πιέζει την Κίνα, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Ιαπωνία καθώς και τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες  να αποτελέσουν τους μεγαλύτερους χορηγούς, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.
* Στόχος του ΔΝΤ είναι να επιτευχθεί συμφωνία στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της G-20 στις 25 και 26 Φεβρουαρίου στο Μέξικο.
* Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ότι το Ταμείο εξετάζει τρόπους για την ενίσχυση της δύναμης πυρός που διαθέτει ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις παγκόσμιες προκλήσεις.
* Η διοίκηση του Ταμείου και το προσωπικό θα διερευνήσουν εναλλακτικές λύσεις για την αύξηση της δύναμης πυρός του Ταμείου", υπογράμμισε η Christine Lagarde μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου.
* "Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να ανταποκριθούμε στην κρίση χρέους με τον κατάλληλο τρόπο", πρόσθεσε ενώ σημείωσε ότι στη συνεδρίαση πολλά στελέχη του Ταμείου αναφέρθηκαν στην επείγουσα ανάγκη να συγκρατηθεί η επέκταση της κρίσης προκειμένου να προστατευθούν άλλες οικονομίες από τη μετάδοση των προβλημάτων.
* Επισήμανε εξάλλου ότι τα στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής καλωσόρισαν τις πρόσφατες ανακοινώσεις των ηγετών της Ευρώπης για την περαιτέρω ενίσχυση των πόρων του Ταμείου, ενώ υπογράμμισαν ταυτόχρονα τη σημασία που θα έχει ένα ευρωπαϊκό τείχος προστασίας και άλλες πολιτικές που θα είναι αρκετά ισχυρές για να αντιμετωπιστεί η κρίση.-

*** Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009 , ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ :
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας στη συνεδρίασή του την 14η-9-2009 με ομόφωνη απόφασή του, ομόφωνα καταγγέλλει τον κ. Διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ.
Δρούμπαλη για αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική και εξωθεσμική συμπεριφορά απέναντι σε συνάδελφο ιατρό, μέλος του Ι.Σ. Μεσσηνίας, υπηρετούντα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Με τρόπο αυταρχικό που κινείται έξω από θεσμικά όρια των αρμοδιοτήτων του, με τις πράξεις του προσβάλλει στο πρόσωπο του συναδέλφου μας, όλους τους ιατρούς που πασχίζουν καθημερινά σε αντίξοες συνθήκες υπερασπιζόμενο το μεγαλύτερο των αγαθών, την υγεία και τη ζωή την ίδια. Δεν είναι δυνατόν οι κραυγαλέες ελλείψεις του Συστήματος Υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) να φορτώνονται στις πλάτες των εργαζομένων συναδέλφων μας,
που τους εξοντώνει φυσικά και ηθικά. Επιτέλους ο κ. Διοικητής και οι προϊστάμενοί του, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας προσπαθήσουν να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες στον πολίτη υπηρεσίες Υγείας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας δεν θα ανεχθεί πλέον αυτού του είδους την συμπεριφορά.
Καλαμάτα 16-9-2009


***BofA- Merrill Lynch: "Πολύ πετυχημένη" η επαναγορά τίτλων της ΕΤΕ

* «Πολύ επιτυχημένη» χαρακτηρίζει τη διαδικασία επαναγοράς καλυμμένων ομολογιών και προνομιούχων τίτλων από την Εθνική Τράπεζα ο John Cavanagh, της Bank of America - Merrill Lynch.
* Όπως εξηγεί, η ΕΤΕ στόχευσε σε τίτλους που ήταν δύσκολο να επαναγοραστούν και κατάφερε να ενισχύσει με ένα σημαντικό ποσό τον δείκτη Core Tier 1 (302 εκατ. ευρώ).
* Τονίζει μάλιστα τον υψηλό βαθμό συμμετοχή που πέτυχε η ΕΤΕ (43% για τις καλυμμένες ομολογίες και 52% για τους υβριδικούς τίτλους), όταν σε ανάλογη κίνηση η πορτογαλική Banco BPI είχε πετύχει βαθμό συμμετοχής που δεν ξεπέρασε το 7%.-

*** Η Merkel ανοίγει τις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός

* Με ομιλία της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός την επόμενη εβδομάδα.
* Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι συμμετέχοντες στο φόρουμ θα ανέλθουν σε 2.600, εκ των οποίων περίπου 40 επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων καθώς και 1.600 επιχειρηματίες.
* Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, Timothy Geithner, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, και ο Βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron.
* Βασικό θέμα της συνάντησης θα είναι «Ο μεγάλος μετασχηματισμός – δημιουργώντας νέα μοντέλα».-

***  Τα χαμηλότερα έσοδα από το 2008 εμφάνισε η Citigroup

* Τα χαμηλότερα έσοδα από το τέταρτο τρίμηνο του 2008 εμφάνισε η Citigroup Inc. στο τέταρτο τρίμηνο του 2011.
* Ειδικότερα, τα έσοδα της Citigroup για το τέταρτο τρίμηνο υποχώρησαν 7% στα 17,2 δισ. δολάρια, με τα καθαρά της κέρδη να μειώνονται κατά 11%, καθώς τα έσοδα από συναλλαγές σημείωσαν πτώση 37%.   -
* Οι ανησυχίες πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα οδηγήσει σε ύφεση την παγκόσμια οικονομία συρρίκνωσαν τις συναλλαγές και την επενδυτική τραπεζική στο δεύτερο μισό του έτους.
* Η ανάπτυξη των εσόδων των αμερικανικών τραπεζών το 2011 ήταν πιθανώς η πιο αργή από την εποχή της Παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης (Great Depression 1929) και δεν αναμένεται να βελτιωθεί το 2012, όπως υποστήριξε στο Bloomberg αναλυτής της CLSA Ltd.
* Σημειώνεται πως σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου της Citigroup δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις εκτιμήσεις των αναλυτών για πέμπτη διαδοχική χρονιά.-
*** Telekom Srbija: Δάνειο €470 εκατ. για την εξαγορά της συμμετοχής του ΟΤΕ

* Δάνειο 470 εκατ. ευρώ θα λάβει η κρατική Telekom Srbija για την εξαορά του 20% που κατέχει ο ΟΤΕ στην εταιρεία, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
* Η Telekom Srbija και ο ΟΤΕ συμφώνησαν για τη μεταβίβαση του ποσοστού έναντι 380 εκατ. ευρώ τον περασμένο μήνα ώστε να γίνει ευκολότερη η αναζήτηση νέου επενδυτή για την εταιρεία από το Βελιγράδι.
* Όπως ανακοίνωσε η σερβική εταιρεία το δάνειο είναι κοινοπρακτικό και θα το λάβει από 19 εγχώριες και ξένες τράπεζες. Τα 150 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων ενώ η μεταβίβαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου.-

*** Σχολική αίθουσα η επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής

* Σε αίθουσα... νηπιαγωγείου παραπέμπει η αίθουσα όπου συζητείται αυτή τη στιγμή από την Διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής το κρίσιμης σημασίας πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
* Την στιγμή που οι εισηγητές των νομοθετικών ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου μιλούν, οι υπόλοιποι βουλευτές το έχουν ρίξει στην ψιλοκουβέντα, ενώ ουδείς από το υπουργείο Οικονομικών είναι «παρών» στη συζήτηση.
* Εμφανής είναι ο εκνευρισμός της προεδρεύουσας της Επιτροπής Βάσω Παπανδρέου, η οποία εγκαλεί συνεχώς στην τάξη τους συναδέλφους της, ζητώντας τους να μην συνομιλούν...

*** Κίνα: Ο αστικός πληθυσμός ξεπέρασε τον αγροτικό για πρώτη φορά

* Ο πληθυσμός που ζει στις αστικές περιοχές της Κίνας ξεπέρασε για πρώτη φορά τον αντίστοιχο στις αγροτικές, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.
* Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι κάτοικοι των πόλεων αυξήθηκαν το 2011 στους 690,79 εκατ. αριθμός που αντιστοιχεί στο 51,27% του συνολικού πληθυσμού της χώρας
* Περίπου 21 εκατ. άνθρωπου μετανάστευσαν σε κάποια πόλη της κίνας κατά τη διάρκεια του έτους ενώ ο αριθμός των κατοίκων σε αγροτικές περιοχές μειώθηκε κατά 14,56 εκατ. στους 656,56 εκατ.
* Σημειώνεται πως ο αριθμός των εργατών που προέρχεται από αγροτική περιοχή που αναζητεί εργασία ή εργάζεται ήδη σε κάποιο εργοστάσιο σε πόλη ανέρχεται σχεδόν σε 221 εκατ.-

*** "Κλείνει διακόπτες" το Wikipedia για ένα 24ωρο

~ Αποκομμένοι για ένα 24ωρο από την αγγλική έκδοση της Wikipedia θα είναι οι χρήστες παγκοσμίως και συγκεκριμένα από τα μεσάνυχτα της Τρίτης (ώρα ΗΠΑ) έως και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
~ Με αυτόν τον τρόπο η δημοφιλής ιστοσελίδα διαμαρτύρεται και ζητά υποστήριξη ενάντια στα προτεινόμενα, αμφιλεγόμενα νομοσχέδια της αμερικανικής κυβέρνησης  για την καταπολέμηση της πειρατίας στο διαδίκτυο, SOPA και PIPA, που σύμφωνα με τον ιδρυτή της, Jimmy Wales απειλούν το μέλλον του ίντερνετ.
~ To Wikipedia, η πιο δημοφιλής από τις επωνυμίες που συμμετέχουν στην ολοένα διογκούμενη εκστρατεία που ξεκινά την Τετάρτη, ανακοίνωσε ότι θα βάλει μαύρο φόντο στην ιστοσελίδα ώστε οι χρήστες να μπορούν να διακρίνουν μόνο τις πληροφορίες για τα δύο νομοσχέδια (Stop Online Piracy Act-SOPA και Protect Intellectual Property Act -PIPA). Στόχος είναι οι χρήστες να έρθουν σε επαφη με μέλη του Κογκρέσου και να τους πείσουν να καταψηφίσουν τη νομοθεσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama έχει δηλώσει πως ο ίδιος είναι κατά της ψήφισης των νομοσχεδίων.
~ Η ιδέα της μαύρης ιστοσελίδας αποφασίστηκε μέσω ψηφοφορίας εντός της κοινότητας του Wikipedia.
~ Σημειώνεται ότι η αγγλική έκδοση του Wikipedia δέχεται περισσότερους από 25 εκατ. επισκέπτες καθημερινά από όλο τον κόσμο.-
*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ σήμερα   18-01-2012 :
~ Για την Σούπερ Λίγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο :
 Σε αγώνες εξ αναβολής :
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης  1-1 .- ^
Ταγ κόλ : 54΄Λούκας Φαβάλι , 35΄Γιάννης Γιαννιώτας .- ^
Κάρτες : Λούκας Φαβάλι ,Τόμας Χαβιέ , Θανάσης Μουλόπουλος , Στέλιος Βασιλείου , Χρίστος Λισγούρας , Βαγγέλης Κουτσόπουλος , Κων/νος Καζναφέρης , Νίκος Ναζαρίδης (2) κόκκινη  .- ^
Παναθηναϊκός - Δόξα Δράμας  1-0 ,  (0-0) .-  ^
Tα γκόλ : 85΄Κώστας Κατσουράνης .- ^
Κάρτες : Κώστας  Κατσουράνης , Σίλβα Κλεϊτον, Βιτόλο ,Άγγελος Βέρτζος , Νίκος Ψυχογιός , Χαράλαμπος Μπριλάκης , Ντίνο Σερεμέτ , Θεόδωρος Τριποτσέρης .- ^

~ Για το Κύπελλο Ελλάδας από τους 16 στους 8 στο ποδόσφαιρο :
ΠΑΟΚ  Θεσσαλονόκης- ΑΕΚ  Αθηνών 2-0   , (1-0 ).- ^
Τα γκόλ : 33΄ πεν. Λίνο , 54΄Στέφανος Αθανασιάδης .- ^
Αύριο ,19-01-2012: Παναιτωλικός - ΟΦΗ  Ηρακλείου --

~ Για το Ευρωμπάσκετ : σημερα :
Μοντεμάσκι Σιένα - Μπιλμπάο     81-67 ,  14-18 , (32-32)  , 56-49  .-^
Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας      78-86 , 21-22 , (44-40)  , 58-60   .- ^
καί Αύριο 19/01/2012 :
Αρμάνι - Παναθηναϊκός  57-78.- ^
Μπαρτσελόνα - Καντού   65-60 .- ^
Ουνικάχα Μάλαγα - Ρεάλ Μανδρίτης   80-81 .-^
Ουνικάχα Καζάν - Ούλκερ Φενέρμπαχτσε  76-71 (7ος όμιλος ).- ^
Σιένα - Μπιλμπάο 81-67 .- ^ (6ος όμιλος ).-^
* Για το Ευρωμπάσκετ στο Γουόερ-Πόλο Γυναικών :
Μ. Βρετανία - Ουγγαρία  9-19  .-  ( 1ος όμιλος ).-^
Ολλανδία - Ρωσία 10-11 .-   ( 1ος όμιλος ).- ^
Ελλάδα - Ιταλία 10-9.-   (2ος όμιλος) .- ^
Ισπανία - Γερμανία 22-12  (2ος όμιλος ).- ^

Για το (EUROCUP) στο μπάσκετ :
(10ος όμιλος ) : Βόννη - Σαλόν Σαονέ  91 - 89  .- ^
(9ος όμιλος ) : Ρίγα - Νίμπουρκ  81-91 .- ^


 ****
ANAΡTHΣEIΣ  IANOYAΡIOY  2012 :
 ** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/2012.html , Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2012 , ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ - ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ 2012 .-
** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/2012.html ,Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012 , Στον πρώτο μήνα του 2012 , έχουμε και λέμε .-
** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/3-2912.html  , Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012 .-

** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/4-2012.html , Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012 , Ενημέρωση για το περιβόλι της Παναγιάς .-

**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/4-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας - της Ενημέρωσης   ! .-

** http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/4-2012.html , Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  ,  Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 ,.-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/2012.html , Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012  , Στο πρώτο δεκαήμερο του Γεννάρι , του έτους 2012 .-
 ** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/2011.html , ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΑΠΟ  ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ  2011 : Παρασκευή  6 Ιανουαρίου  2012 .- ΤΟ ΠΕΡΙΒΙΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ .-

** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/blog-post.html , Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012 , Βιντεο -παρουσιάσεις Μένουμε και Βλέπουμε Ελλάδα .-

** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/6-2012.html ,  Στο  αγιάζι της καθημερινής  ενημέρωσης , Παρασκευή  6 Ιανουαρίου 2012.-   .-

** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης του ΣαββατοΚύριακου 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-

 **  http://asterasarfaron2011.blogspot.com/2012/01/7-8-2012.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 7 και 8 Ιανουαρίου 2012 .-

** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2012/01/9-2012.html , Η Ζωή δεν είναι άνοιξη , Η Ανοιξη είναι Ζωή Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2012/01/blog-post.html , Στο αγιάζι των Μεσσηνιακών ...με άρωμα Μεσσηνίας  Δευτέρα  , 9-1-2012 .-

** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.com/2012/01/10-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-

** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/01/10-2012.html ,  Άρωμα ευχαριστιών για ευχές φίλων κ.α. Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012  

** http://snsstamoskal.blogspot.com/2012/01/10-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 .-
**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2012/01/11-2012.html   , Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012  , Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ . –

** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2012/01/11-2012.html , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής Ενημέρωσης Τετάρτη 11Ιανουαρίου 2012   .-                                                                                      

 * * http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2012/01/12-2012.html , ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ Πεμπτη 12 Ιανουαρίου 2012 .-

** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/13-2012.html  , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012  .-
**  http://stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/13-2012.html , Ηλεκτρονική  ενημέρωση  στο σήμερα : Παρασκευή 13 Ιανουαρίου  2012 .-
** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2012/01/14-15.html , Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου στην ενημέρωση .-
** http://snsarfara.blogspot.com/2012/01/blog-post_15.html , ΌΜΟΡΦΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ  ΚΥΡΙΑΚΗ  : Κυριακή  15  Ιανουαρίου  2012 .-
**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2012/01/16012012.html ,Στο δευτεριάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 16/01/2012 .-
** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2012/01/18-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012.-

ΤΑ  ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ :  
**   http://www.youtube.com/watch?v=x5ZrNVR27zE  ,Διασκέδαση στο σπίτι .-
**  http://www.youtube.com/watch?v=zYVyXirRREU , Ο Πανάθας διασκεδάζει .- 
** Τραπέζι στου Αντώνη 2012 : http://www.youtube.com/watch?v=VAUNgvb8z-w ,
**  http://www.youtube.com/watch?v=zIF79ZM-x5A . Κεντρικό Μελιγαλά στου Κυρ-Αντώνη 2012 .-

** ΟΙ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΣ :