~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Σο αγιάζι της ενημέρωσης

Σο  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Ειδήσεις  και  ...... άλλα :
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  πολλά Άλλα ...στην ενημέρωση  ,
Παρασκευή  26  Οκτωβρίου  2012 .

Στην ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ  Χαλκιδικής  2012
 
ΑΡΦΑΡΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Όταν  έρχεται  το βράδυ στην κομώπολη

ΠΑΝΑΓΙΑ  του  Βράχου στην ΝΕΜΕΑ  2012

Σήμερα  η εορτή του Αγίου  Δημητρίου
προστατης  Θεσσαλονίκης

Το  μικρό ποντικάκι του Η/Υ μας πάντα κοντά στην ενημέρωση !


***  Μια ώρα πίσω τα ρολόγια την Κυριακή  :

*  Αλλάζει η ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου. Στις 4 το πρωί οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω και να δείχνουν 3, καθώς λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας .-

*** Συνωστισμός για τις επιδοτήσεις  :
Συνωστισμός για τις επιδοτήσεις
* Οι δικαιούχοι την πρώτη ημέρα φοβήθηκαν την απεργία στις τράπεζες και άφησαν για την επομένη ενημέρωση και αναλήψεις. Εκατοντάδες άνθρωποι από το πρωί συνωστίζονται στο κατάστημα της ΑΤΕ στην Καλαμάτα για να δουν τι έχει έχει μπει στα βιβλιάρια από τις αγροτικές επιδοτήσεις και να πάρουν μικρή οικονομική ανάσα ενόψει και της συγκομιδής.

*** Χρυσόστομος Μεσσηνίας εναντίον Χρυσής Αυγής  :
Χρυσόστομος Μεσσηνίας εναντίον Χρυσής Αυγής
*  "Πότε οι αρχαιολάτρες και οι δωδεκαθεϊστές έγιναν ομολογητές και προασπιστές της πίστης του Χριστού; Πώς είναι δυνατόν να συνδυάζουν τη βία με τον Σταυρό;", διερωτάται ο ιεράρχης και καταδικάζει χωρίς περιστροφές τη δράση της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για «θηρίο» που εκτρέφουμε στα σπλάχνα της κοινωνίας και της Εκκλησίας
Πύρινη ρομφαία υψώνει εναντίον των χρυσαυγιτών και των παραεκκλησιαστικών συμμάχων τους ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.
Με συνέντευξή του στο «Εθνος» που πήρε ο δημοσιογράφος Πέτρος Τσώνης ο 50χρονος ιεράρχης, που ανήκει στη νέα γενιά των συνοδικών, κάνει λόγο για «πολιτικοθρησκευτική διαπλοκή» και «αυτόκλητους σωτήρες». Καταγγέλλει χωρίς περιστροφές τις επιθέσεις των σύγχρονων Ταγμάτων Εφόδου και στηλιτεύει τις σκοταδιστικές εκδηλώσεις βίας, που ξεπήδησαν με αφορμή το «Corpus Cristi». Με έμμεσο, αλλά σαφή τρόπο, καταφέρεται εναντίον του Πειραιώς Σεραφείμ, που έφτασε να καταθέσει μήνυση εναντίον των συντελεστών της θεατρικής παράστασης.
Ο αρχιερέας στιγματίζει τον κοινωνικό ρατσισμό και τον παραθρησκευτικό ιδεαλισμό. Και διερωτάται:
  • Από πότε οι δωδεκαθεϊστές έγιναν υπερασπιστές της πίστης του Θεού;
  • Πώς είναι δυνατό να συνδυάζουν τον Σταυρό με τη βία;
Ταόσα διαδραματίστηκαν έξω από το Θέατρο «Χυτήριο» ήταν το θέμα της πρώτης ερώτησης προς τον δεσπότη της Μεσσηνίας.
Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του μητροπολίτη Μεσσηνίας στο "Εθνος"

***  800 άτομα από τη Μεσσηνία κάθε μήνα στην Αθήνα για ειδικές τομογραφίες  :
Του  Βασίλη Μπακόπουλου
800 άτομα από τη Μεσσηνία κάθε μήνα στην Αθήνα για ειδικές τομογραφίες
* ΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Περί τα 800 άτομα από τη Μεσσηνία φέρεται ότι υποχρεώνονται να μεταβαίνουν κάθε μήνα στην Αθήνα για τομογραφίες οπτικής συνοχής, αναφέρουν πληροφορίες που έγιναν γνωστές στην «Ε».
Την μετακίνηση αυτή, ωστόσο, αναμένεται να ανακόψει η λειτουργία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας του ψηφιακού τομογράφου οπτικής συνοχής, ο οποίος πρόσφατα εγκαταστάθηκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Οι ίδιες πληροφορίες, εξ άλλου, αναφέρουν ότι ιδιαίτερα θετικό κρίνεται το γεγονός της λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο οποίος αυτή τη στιγμή καλύπτει τις ανάγκες των εσωτερικών ασθενών του ιδρύματος.
Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι μέχρι πρότινος, οι διακομιδές εσωτερικών ασθενών του Νοσοκομείου σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για μαγνητικές τομογραφίες έφθαναν τις 10 ημερησίως.

***  «Παγώνει» η κατασκευή του περιμετρικού Καλαμάτας  :
Image
* Αιτία η πτώχευση τράπεζας που συμμετέχει ως συγχρηματοδότρια στο έργο
Σε επικίνδυνο αδιέξοδο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», φαίνεται να μπαίνει η υπόθεση του περιμετρικού της Καλαμάτας, μερικούς μόνο μήνες μετά τα πανηγυρικά του εγκαίνια, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Συγκεκριμένα, μία από τις τράπεζες, ιρλανδικής προέλευσης, η οποία συμμετέχει ως συγχρηματοδότρια στο έργο, «έπεσε έξω», με αποτέλεσμα η κοινοπραξία «Μορέας» να αποφασίσει κλείσιμο του εργοταξίου από την 1η Νοεμβρίου, αφού και τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, από τα οποία προέρχεται η πλειονότητα των δανείων, δηλώνουν αδυναμία συμμετοχής μετά την παραπάνω εξέλιξη. Έτσι, αλλάζουν ρότα και μέχρι να αποφασιστεί η περίφημη ανακεφαλοποίησή τους θα σταματήσουν τις εργασίες.

Ήδη οι εργαζόμενοι στην κοινοπραξία έχουν ειδοποιηθεί για τις παραπάνω εξελίξεις.
Μάλιστα, εκτός από τον περιμετρικό της Καλαμάτας, θα  κλείσει και το εργοτάξιο στο τμήμα Λεύκτρο- Σπάρτη. Εκεί, η απόφαση είναι να σταματήσουν οι εργασίες στο τέλος Νοεμβρίου.
Το ερώτημα, λοιπόν, που προκύπτει από τα παραπάνω είναι τι θα γίνει με το έργο. Όπως δείχνουν τα πράγματα, θα πρέπει να λάβουν εργολάβοι και τράπεζες «ζεστό χρήμα» προκειμένου να σκεφτούν σοβαρά την πιθανότητα να ξαναρχίσουν οι εργασίες κατασκευής. Κι αυτό, γιατί θεωρούν ότι η οικονομική κρίση έχει κάνει κουρελόχαρτα τις συμβάσεις παραχώρησης και πιέζουν για εκ βάθρων ανατροπή των όρων της συμφωνίας.
Κι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που- και δια στόματος του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη- ο αυτοκινητόδρομος που κατασκευάζεται από το «Μορέα» έχει μέχρι σήμερα την καλύτερη πορεία υλοποίησης, από τα μεγάλα οδικά έργα.
Να σημειωθεί πως τελευταία διακινούνταν στην πόλη σενάρια και πληροφορίες που αναφέρονταν σε δυσκολίες ολοκλήρωσης του περιμετρικού, ωστόσο είχαν άλλη αφετηρία. Ανέκυψαν, κυρίως, λόγω των  προβλημάτων με την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στη γέφυρα του Νέδοντα, αλλά και εκείνων με τις απαλλοτριώσεις σε διάφορα σημεία του έργου. Βέβαια, στην τελευταία επίσκεψή του στην Καλαμάτα ο διευθυντής Υποδομών του υπουργείου Υποδομών, Ι. Καρνέσης, δεν είχε αφήσει ανοικτό κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη , εφημ. "Θάρρος" Καλαμάτας  2012 .-

*** Θρασύτατοι κακοποιοί στα Φιλιατρά  :
Image
* Παραβίασαν το σπίτι του, πήραν τα κλειδιά και «μπήκαν» στο ΠΡΟ-ΠΟτζίδικο!
 Θρασύτατοι κακοποιοί παραβίασαν χθες τα ξημερώματα το σπίτι ιδιοκτήτη πρακτορείου του ΟΠΑΠ στα Φιλιατρά. Ενώ αυτός κοιμόταν, άρπαξαν δίπλα από το κρεβάτι τα κλειδιά του πρακτορείου. Στη συνέχεια έφυγαν, «μπήκαν» στο πρακτορείο στην κεντρική πλατεία της πόλης, από όπου αφαίρεσαν την τηλεόραση και χρήματα, ενώ ξεδίψασαν πίνοντας μπύρα!
Απίστευτο και όμως αληθινό το νέο, θλιβερό, κρούσμα εγκληματικότητας στα Φιλιατρά με θύμα τον ιδιοκτήτη πρακτορείου του ΟΠΑΠ, Σάκη Κοροβίλα. Ο ίδιος μίλησε χθες για την περιπέτειά του στο «Filiatranet.gr»,  λέγοντας πως προχθές βράδυ μόλις έκλεισε το πρακτορείο επέστρεψε στο σπίτι του, λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά: «Το πρωί, όταν ξύπνησα, η πόρτα του υπνοδωματίου ήταν ανοιχτή και όταν άνοιξα το φως, διαπίστωσα ότι λείπανε τα κλειδιά, το τηλέφωνο και το κλειδί του αυτοκινήτου».

Πρόσθεσε πως βρήκε το τηλέφωνο σε διπλανό δωμάτιο «και μόλις κατέβηκα για να δω αν λείπει το αυτοκίνητο, είδα ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή. Το δε αυτοκίνητο ήταν εκεί.
Όταν ήρθα στο μαγαζί, είδα ότι έλειπε μία τηλεόραση, κάπου 150 ευρώ σε κέρματα, ενώ ήταν και μια μπύρα πάνω σε ένα τραπέζι, αλλά έλειπαν τα κλειδιά από μια άλλη πόρτα».
Εντύπωση του προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι στην πόρτα του σπιτιού δεν υπάρχουν σημάδια παραβίασης. Ο κ. Κοροβίλας ενημέρωσε την Αστυνομία για το συμβάν και άνδρες του Α.Τ. Φιλιατρών έσπευσαν να ερευνήσουν την υπόθεση, ενώ πήραν και αποτυπώματα.  Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος έχει πέσει ξανά θύμα κακοποιών, καθώς είχαν παραβιάσει ξύλινο παράθυρο της αποθήκης του σπιτιού του, κάτι το οποίο διαπίστωσε εκ των υστέρων.
Το γεγονός, πάντως, ότι ο ή οι δράστες πήραν τα κλειδιά και στη συνέχεια μπήκαν στο πρακτορείο δείχνει πως ίσως γνώριζαν το θύμα ή τον είχαν παρακολουθήσει, ενώ ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πως δε βρέθηκαν σημάδια παραβίασης της πόρτας του σπιτιού.
Για τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών ερευνά το Α.Τ. Φιλιατρών.
Του Ηλία Γιαννόπουλου εφημ.  "Θάρρος" Καλαμάτας  2012 .-
*** Για τα έργα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσία  :
Image
* Σε ένα μήνα οι αδειοδοτήσεις
Σε ένα μήνα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες έγκρισης των αδειοδοτήσεων που απαιτούνται για τη δημοπράτηση του έργου που αφορά στην αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και έχει προϋπολογισμό 1,3 εκ. ευρώ.
Για το θέμα αυτό χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά και τη συμμετοχή του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργου Μπέζου και του υποδιοικητή με χρέη διοικητή στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, Παναγιώτη Μπόζου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του νοσοκομείου και της Π.Ε.
Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
Όπως δήλωσε ο κ. Αλευράς, το έργο αναβάθμισης του νοσοκομείου έχει ενταχθεί χρηματοδοτικά στο ΕΣΠΑ και αφορά στη διαρρύθμιση του ισογείου, ώστε να γίνει πιο λειτουργικό και, παράλληλα, την κατασκευή εξωτερικού μεταλλικού σκελετού για την εγκατάσταση ανελκυστήρα για τη διευκόλυνση των πολιτών. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
«Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες σε μια μεγάλη σε έκταση περιοχή που αφορά όχι μόνο στην Τριφυλία, αλλά και την Πυλία και την Ηλεία. Είναι ένα νοσοκομείο καταξιωμένο στη συνείδηση των κατοίκων της περιοχής, καθώς έχει δώσει λύσεις σε πολλά ζητήματα υγείας και η αναβάθμισή του κρίνεται επιβεβλημένη», σχολίασε ο κ. Αλευράς.
Επίσης, ενημέρωσε ότι σε ένα μήνα περίπου θα έχουν δοθεί όλες οι αδειοδοτήσεις και θα συνταχθεί το τεχνικό δελτίο, προκειμένου ο φάκελος του έργου να κατατεθεί στη Διαχειριστική Αρχή και να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε συζήτηση και για τα Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της Μεσσηνίας.
Όπως είπε ο κ. Αλευράς, στα Κέντρα Υγείας Πύλου και Αγίου Νικολάου οι εργασίες προχωρούν ικανοποιητικά και θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου. Στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης βρίσκεται στο στάδιο προέγκρισης δημοπράτησης, ενώ στα Περιφερειακά Ιατρεία Βλαχόπουλου και Μεθώνης ολοκληρώνονται οι μελέτες και βρίσκονται στη φάση να υποβληθούν οι φάκελοι των έργων στη Διαχειριστική Αρχή για έγκριση.
Της Βίκυς Βετουλάκη , εφημ.  "Θάρρος" Καλαμάτας .
*** Με παρεμβάσεις σε δύο βασικούς οδικούς άξονες :
Image
* Δημοπρατείται 13 Νοεμβρίου έργο 1,5 εκ. ευρώ για το εθνικό δίκτυο της Μεσσηνίας
Στην τελική ευθεία για τη δημοπράτησή του στις 13 Νοεμβρίου μπαίνει το έργο βελτίωσης του εθνικού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας, με προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύριο ευρώ και πιστώσεις που έχουν εξασφαλισθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Από το εν λόγω Πρόγραμμα για τη Μεσσηνία έχουν εξασφαλισθεί συνολικά 3,5 εκ. ευρώ, εκ των οποίων 1,5 εκ. ευρώ, όπως προαναφέραμε, για παρεμβάσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο, 1,5 εκ. ευρώ για παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και 500.000 ευρώ για παρεμβάσεις στο δρόμο Καλαμάτα - Σπάρτη, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο των κατολισθήσεων και να γίνει αποκατάσταση στα πρανή του ορεινού όγκου.


Παρεμβάσεις
Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, χθες, ο αντιπεριφερειάρχης, Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ανακοίνωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα εγκρίθηκαν οι όροι του διαγωνισμού για τη δημοπρασία του έργου που προβλέπει παρεμβάσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο.
Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου το έργο δημοπρατείται και αφορά παρεμβάσεις σε αρκετά από τα 240 χλμ. εθνικού δικτύου που διαθέτει η Μεσσηνία.
Το εθνικό δίκτυο της Μεσσηνίας αποτελείται από την 9η εθνική οδό Τσακώνα – Καλό Νερό, την εθνική οδό Ελαία - Καλό Νερό – Κυπαρισσία, Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι – Χώρα – Πύλος – Μεθώνη, την 7η εθνική οδό Τσακώνα – Καλαμάτα και την 82η ε.ο. Καλαμάτας – Σπάρτης.
Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν με το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ αφορούν στους δύο πρώτους δρόμους, ενώ για το Τσακώνα – Καλαμάτα θα εξασφαλισθεί άλλη πίστωση. Για το Καλαμάτα – Σπάρτη προβλέπεται ειδική εργολαβία.
Στο δρόμο Τσακώνα – Καλό Νερό θα γίνουν διαπλατύνσεις σε επικίνδυνα σημεία, βελτίωση ορατότητας στις στροφές, βελτίωση αντίστροφης ροπής σε ορισμένα σημεία, αλλά και ασφαλτοστρώσεις, όπως και τοποθέτηση αντιολισθητικού τάπητα όπου απαιτείται.
Μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις που θα γίνουν στο δρόμο αυτό είναι στη γνωστή «στροφή Αρκουδέα», η οποία έχει χαρακτηρισθεί επικίνδυνη εξαιτίας της πληθώρας των σοβαρών ατυχημάτων που έχουν συμβεί εκεί. Όπως σημείωσε ο κ. Αλευράς, θα γίνει διαπλάτυνση σε εκείνο το σημείο μέχρι το όριο της απαλλοτρίωσης.
Τέλος, θα γίνει κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση και διαγράμμιση.

Ασπρόχωμα - Μεσσήνη
Διαπλάτυνση κατά 4 μέτρα, δύο από κάθε πλευρά, θα γίνει στο τμήμα Ασπρόχωμα – Μεσσήνη και θα δοθεί κλίση στο οδόστρωμα, ώστε να μη συγκεντρώνονται νερά και αυξάνουν την επικινδυνότητα.
Επίσης, θα ηλεκτροδοτηθούν τα τμήματα του συγκεκριμένου δρόμου από την 120 ΠΕΑ έως την είσοδο του κρατικού αερολιμένα, όπως επίσης ο κόμβος της Ανάληψης και ο κόμβος Καλλιρρόης στο δρόμο Τσακώνα – Καλό Νερό.
«Αυτές οι παρεμβάσεις στο εθνικό δίκτυο είναι πολύ σημαντικές και θα βελτιώσουν κατά πολύ την ορατότητα, ενώ θα διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων με αρκετή ασφάλεια», κατέληξε ο κ. Αλευράς.

Της Βίκυς Βετουλάκη , εφημ.  "Θάρρος" Καλαμάτας 2012 .-

*** Κέντρο νεοσυλλέκτων… με υπουργική απόφαση :
Image
* ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ»
Οι ερωτήσεις και η αβεβαιότητα μέχρι πρότινος για την τύχη του Στρατοπέδου «Παπαφλέσσας» τελείωσαν οριστικά με τον καλύτερο τρόπο για την πόλη της Καλαμάτας.
Συγκεκριμένα, μεγάλες ανατροπές στη λειτουργία των στρατοπέδων όλης της Πελοποννήσου φέρνει απάντηση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καράμπελα, σε ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Ανδριανού.
Ο υφυπουργός ανακοινώνει πλέον και επίσημα ότι το ΚΕΜΧ Ναυπλίου αναστέλλει τη λειτουργία του, η 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ) της Τρίπολης μετατρέπεται σε Διακλαδικό Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού) και διατηρούνται αποκλειστικά ως Κέντρα Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) τα στρατόπεδα Καλαμάτας και Σπάρτης.

Στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη, που μετατρέπεται σε Μεικτό Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης στο αεροδρόμιο Τρίπολης, θα κατατάσσονται πλέον για τη βασική τους (κοινή) εκπαίδευση στα όπλα οι νεοσύλλεκτοι του Στρατού Ξηράς, του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Η ίδρυσή του είναι μία από τις κινήσεις για περιορισμό των κέντρων κατάταξης σε 8, ενώ κλείνουν 15 κέντρα νεοσυλλέκτων.
Στην απάντησή του ο υφυπουργός Άμυνας αναφέρει συγκεκριμένα: «Κατόπιν σχετικής εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΓΕΕΘΑ (ΣΣΝΣ), αποφασίστηκε η λειτουργία της 124 ΠΒΕ ως Διακλαδικού Κέντρου Κατάταξης και η αποκλειστική λειτουργία των παρακάτω ΚΕΝ για κάλυψη αναγκών του Στρατού Ξηράς: 1. ΚΕΤΘ (Αυλώνα Αττικής), 2. ΚΕΠΒ (Θήβα), 3. ΚΕΕΔ (Μεγάλο Πεύκο Αττικής), 4. ΚΕΕΜ (Σπάρτη), 5. ΚΕΥΠ (Λαμία), 6. ΚΕΝ Καλαμάτας (Καλαμάτα), 7. 2/39 ΣΕ (Μεσολόγγι), 8. 586 ΤΠ (Γρεβενά) ως εναλλακτικό.
Τα κριτήρια τα οποία ελήφθησαν υπόψη για τη λειτουργία της 124 ΠΒΕ ως Διακλαδικού Κέντρου Κατάταξης όσων κατανεμήθηκαν στο Στρατό Ξηράς, αποκλειστικά στα 8 προαναφερόμενα ΚΕΝ, είναι τα παρακάτω:
1. Η σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους, αφού με τη σχετική απόφαση κλείνουν οριστικά 14 από τα 23 ΚΕΝ που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούνται πόροι και προσωπικό, οι οποίοι θα διατεθούν ανάλογα στα υπόλοιπα ΚΕΝ για βελτίωση της εκπαίδευσης και της διαβίωσης των νεοσυλλέκτων, καθώς και για κάλυψη λοιπών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων.
2. Η χωρητικότητα των ΚΕΝ και οι εγκαταστάσεις τους. Αποφασίστηκε η διατήρηση των ΚΕΝ με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα (π.χ. 124 ΠΒΕ, ΚΕΤΘ, ΚΕΠΒ, ΚΕΕΜ) και αυτών που διαθέτουν τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις (πχ 124 ΠΒΕ, ΚΕΝ Καλαμάτας, 586 ΤΠ).
3. Η κοινή εκπαίδευση των οπλιτών και των τριών Κλάδων. Η λειτουργία της 124 ΠΒΕ ως Διακλαδικού ΚΕΝ, όπου θα κατατάσσονται όλοι οι οπλίτες του ΠΝ και της ΠΑ, καθώς και οπλίτες του ΣΞ, θα δώσει τη δυνατότητα σημαντικής βελτίωσης της εκπαίδευσής τους, καθόσον, πέραν της βασικής εκπαίδευσης, θα υπάρχει κοινή εκπαίδευση στο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ), στο οποίο εκπαιδεύονται πλέον όλοι οι οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων ανεξαρτήτως Κλάδου. Η κοινή εκπαίδευση θα έχει θετικό αντίκτυπο και στη μεταφορά εφέδρων από έναν κλάδο σε άλλον.
Η 124 ΠΒΕ επιλέχθηκε ως Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης, καθώς οι εγκαταστάσεις της είναι επαρκείς, πρόσφατα ανακαινισμένες και προσφέρουν υψηλό επίπεδο διαβίωσης στους νεοσυλλέκτους, γεγονός που θα λειτουργήσει θετικά στην ανύψωση του ηθικού τους και στην αφομοίωση της εκπαίδευσης.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, αποσκοπώντας στην πλέον ορθολογική διαχείριση των διατιθέμενων πόρων, οι οποίοι έχουν σημαντικά περιοριστεί λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, θα επανεξετάσει στο προσεχές χρονικό διάστημα και τη λειτουργία των υφιστάμενων Ειδικών Κέντρων Εκπαίδευσης (ΕΚΕ) του ΣΞ από μηδενικό βάση».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Παιδικοί Σταθμοί
Αντίθετος ο Συνήγορος του Πολίτη
με τη χρέωση τροφείων σε επιδοτούμενες θέσεις

Την αντίθεσή του για τη μετακύλιση του κόστους σίτισης των παιδιών που φιλοξενούνται σε επιδοτούμενες από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ θέσεις ιδιωτικών παιδικών σταθμών στους γονείς δηλώνει ο Συνήγορος του Πολίτη.
Με επιστολή την οποία απέστειλε στο υπουργείο Εργασίας, ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος, ζητεί να ενημερωθεί σχετικά με το αν υφίσταται θέμα θέσπισης ορίων συμμετοχής των γονέων στη σίτιση των παιδιών, αν η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης έχει λάβει σχετικές οδηγίες και εάν, βάσει αυτών, εξετάζει σχετικές καταγγελίες.
Επιπλέον, ζητά ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα υπάρξει διασφάλιση της μη μετακύλισης του κόστους στους γονείς, ώστε να υπάρχει εναρμόνιση της πρακτικής με τις προδιαγραφές του προγράμματος.
Σύμφωνα με την επιστολή, σε πολλούς ιδιωτικούς σταθμούς οι όροι για τη φιλοξενία των νηπίων «αλλάζουν μονομερώς και αιφνιδιαστικά προκύπτει κόστος 50-70 ευρώ μηνιαίως για τους γονείς, οι οποίοι, εάν δεν το δεχτούν, πρέπει να παραλαμβάνουν τα παιδιά πριν από τις 13.00 από το Σταθμό», δηλαδή τα παιδιά δε θα σιτίζονται στο σχολείο.
Όσον αφορά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, στην επιστολή σημειώνεται ότι «δεν έχουν προχωρήσει σε τέτοιου είδους επιβάρυνση και συνεχίζουν μετά τη νέα μείωση να παρέχουν σίτιση δωρεάν».
Ενώ επισημαίνεται: «Αυτό σημαίνει ότι οι μητέρες που έχουν γίνει δεκτές σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, τώρα βρίσκονται σε μειονεκτικότερη θέση από τις μητέρες εκείνες οι οποίες έχουν ενταχθεί επίσης μέσω του ΕΣΠΑ σε δημοτικό παιδικό σταθμό».
Τονίζεται, δε, ότι το ποσόν που καλούνται οι γονείς να διαθέσουν είναι κατά μέσο όρο 60 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή 660 ευρώ για τους 11 μήνες της χρονιάς.
Ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη αναφέρει ότι, κατά την αρχική πρόσκληση ένταξης στο ΕΣΠΑ, στους όρους της οποίας είχαν προσχωρήσει οι παιδικοί σταθμοί, η θέση με πλήρη σίτιση ανερχόταν σε 2.900 ευρώ. Κατόπιν των νεότερων ανακοινώσεων, όμως, ο σταθμός πλέον θα λαμβάνει 2.537,50 ευρώ + 660 ευρώ, δηλαδή 3.197,50 ευρώ, ποσόν δηλαδή κατά 300 ευρώ υψηλότερο από εκείνο που αρχικά είχε κάνει δεκτό για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.
Μάλιστα, από τις αναφορές και καταγγελίες που η Αρχή δέχεται, φαίνεται ότι οι σταθμοί επιλέγουν το ανώτατο όριο των 70 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή 770 ευρώ ετησίως, δηλαδή ποσό κατά 410 ευρώ υψηλότερο του αρχικώς συμφωνηθέντος για τους σταθμούς.
Παιδικοί Σταθμοί
Αντίθετος ο Συνήγορος του Πολίτη
με τη χρέωση τροφείων σε επιδοτούμενες θέσεις

Την αντίθεσή του για τη μετακύλιση του κόστους σίτισης των παιδιών που φιλοξενούνται σε επιδοτούμενες από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ θέσεις ιδιωτικών παιδικών σταθμών στους γονείς δηλώνει ο Συνήγορος του Πολίτη.
Με επιστολή την οποία απέστειλε στο υπουργείο Εργασίας, ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος, ζητεί να ενημερωθεί σχετικά με το αν υφίσταται θέμα θέσπισης ορίων συμμετοχής των γονέων στη σίτιση των παιδιών, αν η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης έχει λάβει σχετικές οδηγίες και εάν, βάσει αυτών, εξετάζει σχετικές καταγγελίες.
Επιπλέον, ζητά ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα υπάρξει διασφάλιση της μη μετακύλισης του κόστους στους γονείς, ώστε να υπάρχει εναρμόνιση της πρακτικής με τις προδιαγραφές του προγράμματος.
Σύμφωνα με την επιστολή, σε πολλούς ιδιωτικούς σταθμούς οι όροι για τη φιλοξενία των νηπίων «αλλάζουν μονομερώς και αιφνιδιαστικά προκύπτει κόστος 50-70 ευρώ μηνιαίως για τους γονείς, οι οποίοι, εάν δεν το δεχτούν, πρέπει να παραλαμβάνουν τα παιδιά πριν από τις 13.00 από το Σταθμό», δηλαδή τα παιδιά δε θα σιτίζονται στο σχολείο.
Όσον αφορά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, στην επιστολή σημειώνεται ότι «δεν έχουν προχωρήσει σε τέτοιου είδους επιβάρυνση και συνεχίζουν μετά τη νέα μείωση να παρέχουν σίτιση δωρεάν».
Ενώ επισημαίνεται: «Αυτό σημαίνει ότι οι μητέρες που έχουν γίνει δεκτές σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, τώρα βρίσκονται σε μειονεκτικότερη θέση από τις μητέρες εκείνες οι οποίες έχουν ενταχθεί επίσης μέσω του ΕΣΠΑ σε δημοτικό παιδικό σταθμό».
Τονίζεται, δε, ότι το ποσόν που καλούνται οι γονείς να διαθέσουν είναι κατά μέσο όρο 60 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή 660 ευρώ για τους 11 μήνες της χρονιάς.
Ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη αναφέρει ότι, κατά την αρχική πρόσκληση ένταξης στο ΕΣΠΑ, στους όρους της οποίας είχαν προσχωρήσει οι παιδικοί σταθμοί, η θέση με πλήρη σίτιση ανερχόταν σε 2.900 ευρώ. Κατόπιν των νεότερων ανακοινώσεων, όμως, ο σταθμός πλέον θα λαμβάνει 2.537,50 ευρώ + 660 ευρώ, δηλαδή 3.197,50 ευρώ, ποσόν δηλαδή κατά 300 ευρώ υψηλότερο από εκείνο που αρχικά είχε κάνει δεκτό για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.
Μάλιστα, από τις αναφορές και καταγγελίες που η Αρχή δέχεται, φαίνεται ότι οι σταθμοί επιλέγουν το ανώτατο όριο των 70 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή 770 ευρώ ετησίως, δηλαδή ποσό κατά 410 ευρώ υψηλότερο του αρχικώς συμφωνηθέντος για τους σταθμούς.

*** Αποκλίσεις στα οικονομικά στοιχεία 98 Δήμων
Σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των οικονομικών στοιχείων που υπέβαλαν 98 Δήμοι της χώρας και τα οποία αφορούν στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις άνω των 90 ημερών προς τρίτους, διαπίστωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Το υπουργείο καλεί τους 98 Δήμους να ελέγξουν τα στοιχεία που έχουν υποβάλει προκειμένου να εντοπιστούν τα λάθη και στη συνέχεια να διορθωθούν και να τα υποβάλουν εκ νέου.
Σύμφωνα με το έγγραφο, στους Δήμους στους οποίους απευθύνεται εντοπίσθηκαν αποκλίσεις σε έναν ή περισσότερους μήνες αναφοράς της ελεγχόμενης περιόδου και παρακαλούνται όπως προβούν άμεσα στις παρακάτω ενέργειες:
-Να ελέγξουν τα στοιχεία που έχουν υποβάλει, προκειμένου να εντοπιστούν τα λάθη και στη συνέχεια να διορθωθούν και να επανυποβληθούν.
-Εάν δεν πρόκειται για λάθος εγγραφές, να τεκμηριωθεί η αιτία της μεγάλης απόκλισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών μεταξύ των δύο πεδίων.
Το έγγραφο υπενθυμίζει ότι ο στόχος που έχει τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών για τα στοιχεία των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων που υποβάλλονται από το υπουργείο Εσωτερικών ορίζεται σε ποσοστό μέγιστης απόκλισης 1% έως το Δεκέμβριο του 2012.

***  «Παγώνει» η κατασκευή του περιμετρικού Καλαμάτας :
Image
*Αιτία η πτώχευση τράπεζας που συμμετέχει ως συγχρηματοδότρια στο έργο
Σε επικίνδυνο αδιέξοδο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», φαίνεται να μπαίνει η υπόθεση του περιμετρικού της Καλαμάτας, μερικούς μόνο μήνες μετά τα πανηγυρικά του εγκαίνια, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Συγκεκριμένα, μία από τις τράπεζες, ιρλανδικής προέλευσης, η οποία συμμετέχει ως συγχρηματοδότρια στο έργο, «έπεσε έξω», με αποτέλεσμα η κοινοπραξία «Μορέας» να αποφασίσει κλείσιμο του εργοταξίου από την 1η Νοεμβρίου, αφού και τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, από τα οποία προέρχεται η πλειονότητα των δανείων, δηλώνουν αδυναμία συμμετοχής μετά την παραπάνω εξέλιξη. Έτσι, αλλάζουν ρότα και μέχρι να αποφασιστεί η περίφημη ανακεφαλοποίησή τους θα σταματήσουν τις εργασίες.

Ήδη οι εργαζόμενοι στην κοινοπραξία έχουν ειδοποιηθεί για τις παραπάνω εξελίξεις.
Μάλιστα, εκτός από τον περιμετρικό της Καλαμάτας, θα  κλείσει και το εργοτάξιο στο τμήμα Λεύκτρο- Σπάρτη. Εκεί, η απόφαση είναι να σταματήσουν οι εργασίες στο τέλος Νοεμβρίου.
Το ερώτημα, λοιπόν, που προκύπτει από τα παραπάνω είναι τι θα γίνει με το έργο. Όπως δείχνουν τα πράγματα, θα πρέπει να λάβουν εργολάβοι και τράπεζες «ζεστό χρήμα» προκειμένου να σκεφτούν σοβαρά την πιθανότητα να ξαναρχίσουν οι εργασίες κατασκευής. Κι αυτό, γιατί θεωρούν ότι η οικονομική κρίση έχει κάνει κουρελόχαρτα τις συμβάσεις παραχώρησης και πιέζουν για εκ βάθρων ανατροπή των όρων της συμφωνίας.
Κι όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που- και δια στόματος του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη- ο αυτοκινητόδρομος που κατασκευάζεται από το «Μορέα» έχει μέχρι σήμερα την καλύτερη πορεία υλοποίησης, από τα μεγάλα οδικά έργα.
Να σημειωθεί πως τελευταία διακινούνταν στην πόλη σενάρια και πληροφορίες που αναφέρονταν σε δυσκολίες ολοκλήρωσης του περιμετρικού, ωστόσο είχαν άλλη αφετηρία. Ανέκυψαν, κυρίως, λόγω των  προβλημάτων με την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στη γέφυρα του Νέδοντα, αλλά και εκείνων με τις απαλλοτριώσεις σε διάφορα σημεία του έργου. Βέβαια, στην τελευταία επίσκεψή του στην Καλαμάτα ο διευθυντής Υποδομών του υπουργείου Υποδομών, Ι. Καρνέσης, δεν είχε αφήσει ανοικτό κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***
19 άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Δήμο Καλαμάτας
Άναψε, τελικά, το πράσινο φως από τον ΑΣΕΠ (αριθμ. πρωτοκόλλου 17493/24-10-2012) για την πρόσληψη 19 ατόμων με σύμβαση ορισμένου χρόνου (8 μηνών) στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας.Πρόκειται για 10 εργάτες, 4 οδηγούς απορριμματοφόρων και 5 χειριστές μηχανημάτων.
Σημειώνεται ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασία ΑΣΕΠ. Για την έναρξη υποβολής αιτήσεων θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση τις προσεχείς ημέρες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται και από την ιστοσελίδα του Δήμου.
Η παραπάνω απόφαση, όπως τόνισε και χθες ο αντιδήμαρχος Αθ. Ηλιόπουλος, θα δώσει μιαν… ανάσα στην υπηρεσία, η οποία έτσι θα καταφέρει να προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες στους δημότες, αφού- ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα- ο αριθμός των εργαζομένων είχε μειωθεί σημαντικά.
Α.Π.


*** Άγνωστος ο χρόνος παράδοσης του Παραδείσια-Τσακώνα :
Image
* Για τις καθυστερήσεις στην παράδοση του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα στην κυκλοφορία έχουν ειπωθεί σχεδόν τα πάντα. Μέχρι και «συγγνώμη» ζήτησε  πρόσφατα ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων, Ι. Καρνέσης, για το γεγονός ότι η ημερομηνία που θα μπορούν να χρησιμοποιούν το δρόμο οι πολίτες μεταφέρεται από μήνα σε μήνα.
Τώρα τελευταία όλοι υποστήριζαν ότι το τμήμα μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία, αφού και τα φωτιστικά σώματα που καθυστερούσαν την παράδοσή του ήρθαν, αλλά και το έργο είναι έτοιμο από τεχνικής απόψεως.
«Τροχοπέδη» στην ιστορία είναι ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμη η συμπληρωματική σύμβαση, αλλά και η απεργία του δικαστικών, η οποία δεν επιτρέπει στο Ελεγκτικό Συνέδριο να ολοκληρώσει τον προσυμβατικό έλεγχο του έργου. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι για να συντομευτούν οι διαδικασίες έχει υπάρξει παρέμβαση και από το γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Παράλληλα, απομένουν να εγκριθούν κάποιες άλλες μελέτες, ώστε το έργο να είναι έτοιμο από κάθε άποψη να δοθεί σε χρήση.
Ο δρόμος, λοιπόν, μπορεί να κυκλοφορείται με άνεση στο μεγαλύτερο μέρος του, αλλά η ελληνική γραφειοκρατία έχει άλλα στο μυαλό της. Πότε θα ολοκληρωθούν όλα τα παραπάνω; Η υπόθεση είναι προς στοιχηματισμό!
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
  
*** Με κόκκινη μελάνη
Του Αντώνη Πετρογιάννη
Ο συνήγορος του… έξω από δωImage
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Σήμερα αποφάσισα να κάνω το... συνήγορο του διαβόλου. Εξηγούμαι:
Για ένα τμήμα των πολιτών, ό,τι ζούμε αυτές τις μέρες είναι η εκδίκηση της πραγματικότητας. Η θηριώδης προπαγάνδα που τα τελευταία χρόνια οδήγησε την κοινωνία στην παραφροσύνη έφτασε στο τέλος της. Τώρα η ζωή εκδικείται.
Οι εκατομμύρια Έλληνες που δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους είναι σκηνές από το προσεχές μέλλον. Δυόμισι χρόνια αντίστασης σε κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων. Τώρα τα ταμεία δεν έχουν λεφτά, χρεοκόπησαν.
Όσοι κατάφεραν να πάρουν σύνταξη, μαθαίνουν έκπληκτοι ότι η καταβολή της θ’ αρχίσει σε ένα-δύο χρόνια. Θα είχαν σταματήσει οι πληρωμές νωρίτερα. Όμως, το κράτος για να το αποφύγει, δεν πληρώνει τους προμηθευτές του, διαγράφει τα χρέη του, χρωστάει 7 δισ. στις εταιρείες, δεν επιστρέφει το ΦΠΑ, δεν εκταμιεύει τα κοινοτικά προγράμματα, μειώνει τις δημόσιες επενδύσεις. Για να καλύψει το κόστος λειτουργίας του.
Η επιλογή του έχει αποτέλεσμα χιλιάδες επιχειρήσεις να κλείνουν κάθε μήνα, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να μένουν άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα. Σιωπηλά.
Με την ίδια σφοδρότητα, λοιπόν, που ασκούμε κριτική στα κόμματα εξουσίας, με την ίδια πρέπει πια να μιλήσουμε για το αντιμνημονιακό μέτωπο που με τη στάση του τρέλανε τον κόσμο, έφτιαξε μια ψεύτικη πραγματικότητα, υπονόμευσε κάθε προσπάθεια αλλαγής και κατέληξε να εγκλωβιστεί στο αδιέξοδο που το ίδιο δημιούργησε.
Εγκλωβισμένη η κοινωνία σ’ αυτόν το φαύλο κύκλο του θανάτου, δεν μπορεί να ξεφύγει, να αντιμετωπίσει τα πραγματικά της προβλήματα. Όχι απλώς δε λύνουμε κανένα πρόβλημα, αλλά πετάμε και την μπάλα στην εξέδρα.
Αρνηθήκαμε ότι έχουμε πρόβλημα παραγωγής, ότι έχουμε ελλείμματα, ότι χρειαζόμαστε δανεικά. Αρνηθήκαμε ότι έχουμε ανάγκη από επείγουσες αλλαγές. Οι κομματικές προσλήψεις κατηγορούν την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Οι 200.000 μαϊμού συντάξεις κατηγορούν την «εξόντωση του κοινωνικού κράτους». Η κομματική και κρατική γραφειοκρατία, το πελατειακό σύστημα, κάθε ευνοημένη επαγγελματική ομάδα, δίνει αδιάλλακτη μάχη για να διατηρήσει προνόμια που για τον υπόλοιπο πληθυσμό ήταν αδιανόητα.
Το αντιμνημονιακό μέτωπο εκπροσωπεί κάθε ιδιοτελές συμφέρον. Οι δυνάμεις της ακινησίας προσπαθούν να παρουσιάσουν την καταστροφή ως αναπόφευκτη, να αθωώσουν την κοινωνία από τις ευθύνες της, να παρουσιάσουν την ήττα ως διέξοδο. Δε φταίμε εμείς, φταίνε οι αγορές. Δε χρειάζεται να προσπαθήσουμε, «καλύτερα να χρεοκοπήσουμε παρά αυτό το μαρτύριο». Οδήγησε ολόκληρη την κοινωνία σε διαζύγιο με την πραγματικότητα. Τώρα η πραγματικότητα εκδικείται.
Υπάρχουν 2 εκατομμύρια περίπου άνθρωποι που βλέπουν καθημερινά τις δουλειές τους να καταρρέουν. Υπάρχουν 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες άνεργοι, τουλάχιστον. Υπάρχουν 100άδες χιλιάδες νέοι που κάθε χρόνο ενηλικιώνονται και δε βλέπουν κανένα επαγγελματικό μέλλον. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει πολιτική έκφραση. Το πολιτικό σύστημα, συμπολιτευόμενο και αντιπολιτευόμενο, αντιπροσωπεύει τους «εντός».
Τι χρη δραν; Η απάντηση εξαρτάται από εμάς...
  

***

**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/09/29-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012.-
~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/30-2012-5-29092012-0-1.html  , Στο  αγιάζι  της  Κυριακάτικης  ενημέρωσης Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου  2012 .-
 *
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2012 :
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/10/01-2012-blogger-10-2012-1830.html  , Στο  αγιάζι  της  καθημερινότητας  Δευτέρα  01  Οκτωβρίου  2012 .-
~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/2012-01-2012-1912-2012-p-1030004.html  , Ιστρορία  μας (μέρος της ) μέσα  από Βιντεοπαρουσιάσεις  2012 , Δευτέρα  01  Οκτωβρίου  2012 .-
~*** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ   , Τρίτη  02  Ο τωβρίου  2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/02-2012-2012.html  , Στο  αγιάζι  της  Ενημέρωσης Τρίτη  02  Οκτωβρίου  2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα .-
~*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Αθλητική  Τετάρτη  03 Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/video-2012.html , ΠΟΛΙΤΙΚΑ  ΔΡΩΜΕΝΑ σε  VIDEO  2012 , Πέμπτη  04 Οκτωβρίου  2012 .-

~*** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ,  Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  04 Οκτωβρίου  2012 .-

~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html ,H ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ μέσα από Βίντεο , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΟΥΜΕ , Παρασκευή 05 Οκτωβρίου 2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html ,  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Παρασκευή  05 Οκτωβρίου  2012  .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/06102012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ Σάββατο 06/ Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7.html ,  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα στο αγιάζι της Ενημέρωσης 
Κυριακή 07 Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html   , ΕΛΛΑΔΑ μέσα  από  ΒΙΝΤΕΟ , Μένουμε  Βλέπουμε  και Ζούμε  Ελλάδα , Δευτέρα  08  Οκτωβρίου  2012 .-
~***  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8.html  , Μεσσηνιακή ενημέρωση  και  Άλλα , Δευτέρα  08 Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ , Τρίτη  09  Οκτωβρίου  2012.
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης στην καθημερινίτητά  μας , Τρίτη  09 Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Μεσσηνιακά και  Άλλα  από το ποντικάκι μας , Τετάρτη  10  Οκτωβρίου  2012 .-
~** ~*** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης - Ενημέρωση Παρουσίαση, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 .-
~*** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Αυτοί που έκαψαν την Ελλαδα  μας στο αγιάζι της καθημερινότητας , Παρασκευή 12 Οκτωβρίου  2012 .-
~***  * ~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Ταξιδεύοντας στη γνώση ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ  , Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 ,.-
 ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/a.html  , Aυτά που συμβαίνουν σήμερα χθές και αύριο , Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 .
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης , Κυριακή 14  Οκτωβρίου  2012 , .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 15 Οκτωβρίου  2012 .-

~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html , Η ΩΡΑΙΑ  ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ  ,  Τρίτη  16 Οκτωβρίου  2012 .-
~**  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/10/m.html  , MΕΣΣΗΝΙΑΚΑ καί  Άλλα  στο αγιάζι της ενημέρωσης :  , Τρίτη  16 Οκτωβρίου  2012 .-
~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post_17.html ,. Εθνική Ελλάδας Ανδρών στο ποδόσφαιρο , Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012  ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_17.html , Στο αγιάζι της καθημερινότητας στην ενημέρωση , Τετάρτη  17 Οκτωβρίου  2012
Στο αγιάζι της  καθημερινότητας στην ενημέρωση 
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/10/blog-post_18.html  , Ενημέρωση  και καθημερινότητα  ,
Μεσσηνιακά  και  Άλλα στο  αγιάζι  της ενημέρωσης
,
Πέμπτη  18  Οκτωβρίου  2012  .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/2012-2013.html  , Ευρωμπάσκετ 2012-2013  , Παρασκευή 19  Οκτωβρίου  2012 .
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/2012.html  , Γιατροί  ΕΥΟΠΥ  στο Ν. Μεσσηνίας 2012 , Παρασκευή 19/10/2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης , Παρασκευή 19  Οκτωβρίου  2012  .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/2012-2013_20.html , Σούπερ  Λίγκα  στην Ελλάδα 2012-2013 , Σάββατο  20  Οκτωβρίου  2012  .-
~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Σαββατο-Κύριακο στο αγιάζι της ενημέρωσης , Σάββατο 20  Οκτωβρίου  2012  .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/blog-post_20.html  , ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  Μεσσηνιακών  Ποδοσφαιρικών Σωματείων
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/10/m.html , Mένουμε  ζούμε  και  Βλέπουμε  Ελλάδα ,  μέσα από  Βίντεο .. , Κυριακή  21 Οκτωβρίου  2012 .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/10/2-1.html  , ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ -Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΙΑ 2-1 την Κυριακή 21/10/2012 ,  ΔΕΥΤΕΡΑ  22Οκτωβρίου 2012 .-

~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_22.html , Μεσσηνιακά  και Άλλα στο αγιάζι της ενημέρωσης : Δευτέρα 22 Οκτωβρίου  2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/h.html  , H  Ιστορία  ενός χωριού Δ΄ συνέχεια , ΤΟ  ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ -
Τρίτη  23 Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/m.html , Mεσσηνιακά  και  Άλλα στο αγιάζι της Ενημέρωσης  , Δευτέρα , 23 Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_24.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΑ  της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου  2012 .-
~** ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_24.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΑ  της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/10/blog-post_24.html Στο αγιάζι της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα , Τετάρτρη 24 Οκτωβρίου  2012  .-
~**   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post_25.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  , Πέμπτη 25  Οκτωβρίου  2012  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί Άλλα .-
 ~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/10/blog-post_26.html  , Σο  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Ειδήσεις  και  ...... άλλα  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  πολλά Άλλα ...στην ενημέρωση  , Παρασκευή  26  Οκτωβρίου  2012 .-
~**
    ***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal , = 384 video.-