~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Το αγιάζι της ενημέρωσης

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  :
Τρίτη  13  Νοεμβρίου  2012 .

Παναγιά  μου βόηθα ...... !!
Το ποντικάκι  μαςενημερώνει


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα :

*** Στήριξη της σύνδεσης Καλαμάτας με Μιλάνο  :
Του  Γιάννη Σινάπη
Στήριξη της σύνδεσης Καλαμάτας με Μιλάνο
* Οι δήμοι της Μεσσηνίας στηρίζουν οικονομικά την αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Μιλάνο (2 φορές την εβδομάδα), δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας. Οι δήμαρχοι αποφάσισαν ομόφωνα, χθες σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του προέδρου του Επιμελητηρίου Δημήτρη Μανιάτη, να προχωρήσουν σε προγραμματική σύμβαση για την οικονομική συμβολή τους στην προβολή της γραμμής, με την εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair. Σύμβαση που θα εισαχθεί στα Δημοτικά Συμβούλια για έγκριση και θα υποβληθεί για έγκριση στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου. Το κόστος για τους δήμους του νομού είναι 10.500 ευρώ το μήνα με ΦΠΑ, 1.900 ευρώ για κάθε δήμο.
«Μας ενδιαφέρουν οι τακτικές γραμμές περισσότερο από τις πτήσεις τσάρτερ», τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας. Παρατήρησε πως υπάρχει ενδιαφέρον και από το εξωτερικό, επεσήμανε ότι «έχει υψηλά εισοδήματα η Βόρεια Ιταλία» και διευκρίνισε ότι η γραμμή αφορά όχι μόνο τη Μεσσηνία, αλλά όλη τη νότια Πελοπόννησο (για παράδειγμα ανέφερε Σπάρτη και νότια Ηλεία).


*** Στην Καλαμάτα ο Αρχιεπίσκοπος  :
Στην Καλαμάτα ο Αρχιεπίσκοπος
* Στην Καλαμάτα θα βρεθεί σήμερα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και  Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για να ευχηθεί στον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο για την ονομαστική του εορτή. Ο προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας  θα επισκεφθεί μετά το μεσημέρι τον κ. Χρυσόστομο την επισκοπείο της Καλαμάτας, χωρίς όμως να υπάρχει ενημέρωση για την ακριβή ώρα, καθώς το πρόγραμμα του κ. Ιερώνυμου κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό για λόγους ασφαλείας.


*** Ενημέρωση από Τροχαία και ΔΙΑΣ στο 12ο Δημοτικό :
Ενημέρωση από Τροχαία και ΔΙΑΣ στο 12ο Δημοτικό (φωτό)
* Για την ασφαλή κυκλοφορία τους δρόμους ενημερώθηκαν χθες οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας από κλιμάκιο της Τροχαίας, με επικεφαλής την υπαστυνόμο α΄ Δήμητρα Βιολντζή. Στην ενημέρωση συμμετείχε και η ομάδα ΔΙΑΣ και οι μαθητές έμαθαν για το έργο της στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.
Η κ. Βιολντζή μίλησε στους μαθητές, παρουσίασε φωτογραφίες και διαφάνειες με σκοπό να τους ευαισθητοποιήσει και να τους παροτρύνει να έχουν σωστή συμπεριφορά όταν βρίσκονται στο δρόμο. 
Τα παιδιά υποσχέθηκαν ότι  θα προσπαθήσουν να διορθώσουν λανθασμένες συμπεριφορές των ίδιων αλλά και των γονιών τους, μεταφέροντάς τους όσα έμαθαν και απαιτώντας σεβασμό στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


***  Ο Νίκας πέρασε στην... Αντίσταση κατά των Γερμανών και του υπουργείου Μεταρρύθμισης :
Ο Νίκας πέρασε στην... Αντίσταση κατά των Γερμανών και του υπουργείου Μεταρρύθμισης
* "Αντάρτικο" Νίκα με το θέμα των απολύσεων και τις σχέσεις με τους Γερμανούς: Ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε χθες ότι ο δήμος δε θα δώσει στοιχεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που κινδυνεύουν με απόλυση, όπως του ζητείται σύμφωνα με τα νέα σκληρά μέτρα που ψήφισε η Βουλή.
Στο μεταξύ, ο κ. Νίκας βάζει "στον πάγο" τη συνεργασία με τη Γερμανία και την αδελφοποίηση με γερμανική πόλη, μέχρι να ξεκαθαρίσει ότι οι Γερμανοί είναι πραγματικοί φίλοι μας, όπως είπε χθες ο ίδιος. Ο δήμαρχος δήλωσε ενοχλημένος από 
διάφορα δημοσιεύματα κατά της χώρας μας, προερχόμενα από Γερμανούς πολιτικούς.


***  Παρουσιάστηκε προχθές στην Καλαμάτα ο πρώτος δίσκος των "Mr' Booze" :
Παρουσιάστηκε προχθές στην Καλαμάτα ο πρώτος δίσκος των "Mr' Booze"
*  Τον πρώτο τους δίσκο παρουσίασαν προχθές το απόγευμα οι "Mr' Booze" από την Καλαμάτα στο "Groovy Studio" στο Ιστορικό Κέντρο.
Το Ep cd έχει τίτλο "Greetings from the middle-finger"!


***   Ο Δ. Βελισσαρίου μόνος υποψήφιος πρύτανης στο ΤΕΙ :
Με την Κέλλυ Δημητρούλια
Ο Δ. Βελισσαρίου μόνος υποψήφιος πρύτανης στο ΤΕΙ
*  Με μοναδικό υποψήφιο τον καθηγητή Δημήτρη Βελισσαρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη πρύτανη του ΤΕΙ Καλαμάτας στις 21 και 22 Νοεμβρίου.
Την Τετάρτη 21 του μήνα θα γίνει η παρουσίαση του υποψηφίου στο Συμβούλιο του ΤΕΙ, σε δημόσια ακρόαση στο μεγάλο αμφιθέατρο του ιδρύματος, ενώ την επομένη θα πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία. 

***  Καλωσορίζει την Αβία στην Καλαμάτα ο Νίκας :
Με τον Γιάννη Σινάπη
Καλωσορίζει την Αβία στην Καλαμάτα ο Νίκας
* Την Τοπική Κοινότητα Αβίας στο Δήμο Καλαμάτας καλωσόρισε ουσιαστικά χθες, ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Με αφορμή το υπόμνημα - αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Αβίας για ένταξη στο Δήμο Καλαμάτας, που έφθασε επίσημα στο δήμο μέσω της γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης με 463 υπογραφές κατοίκων, ο κ. Νίκας σχολίασε: «Οποιος θέλει να έρθει, έρχεται. Οποιος θέλει να φύγει, φεύγει». Πράγμα που ερμηνεύεται: Η Αβία που θέλει, να έρθει. Και διευκρίνισε ότι αυτή η θέση του αφορά όλα τα τοπικά διαμερίσματα της τέως επαρχίας Καλαμάτας, προ(σ)καλώντας και άλλες τοπικές κοινότητες.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι το αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Αβίας θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στην ερχόμενη συνεδρίασή του στις 22 Νοεμβρίου. Κι επεσήμανε πως πολλοί κάτοικοι της Αβίας (Αρχοντικό - Παλιόχωρα - Ακρογιάλι - Μεγάλη Μαντίνεια) είναι Καλαματιανοί, έχουν και σπίτι στην Καλαμάτα.


*** Ισως Χριστούγεννα το Παραδείσια - Τσακώνα :
Του  Γιάννη Σινάπη
Ισως Χριστούγεννα το Παραδείσια - Τσακώνα
* Η παράδοση του σημαντικού τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα, που το περιμένουν με μεγάλη αγωνία όλοι οι Μεσσήνιοι και όχι μόνο, πάει και επίσημα προς τα πίσω: Το Ε’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέρριψε κατά πλειοψηφία (2-1) τη συμπληρωματική σύμβαση για την παράκαμψη. Ελπίδες, ωστόσο, αφήνει το γεγονός ότι μειοψήφησε η πρόεδρος του κλιμακίου. Ισως λοιπόν το αίτημα ανάκλησης που θα υποβάλει το Δημόσιο μέσα στις επόμενες ημέρες να τύχει έγκρισης από το Ζ’ Συμβούλιο του Ελεγκτικού στα τέλη Νοεμβρίου. Αυτό είναι το θετικό σενάριο για παράδοση του δρόμου πριν τα Χριστούγεννα. Σε διαφορετική περίπτωση… ένας Θεός ξέρει.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι δύο δικαστές δε δέχτηκαν το χαρακτήρα του απρόβλεπτου στα ζητήματα που έθεσε η πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών (ούτε για την κατολίσθηση στην υφιστάμενη εθνική οδό στο Δερβένι ή για τη δημοσιονομική κρίση της χώρας που επηρέασε το έργο) και υποστήριξαν ότι η συμπληρωματική σύμβαση εγείρει και θέμα κατά του ανταγωνισμού, όσον αφορά την επιλογή του αναδόχου στη δημοπρασία του έργου. Σχετικά με την απειλή του "Μορέα" να διεκδικήσει ως αποζημίωση πολύ περισσότερα χρήματα από το 1,5 εκ. ευρώ της παράκαμψης, λόγω της μη παράδοσης του Παραδείσια - Τσακώνα το 2010, όπως προβλεπόταν, οι δύο δικαστές στεκόμενοι στον τύπο υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να έχει κατασκευαστεί η μεταλλική τοξωτή γέφυρα έγκαιρα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.
Αντίθετα, η πρόεδρος δέχτηκε τις απόψεις του υπουργείου.
Τώρα το υπουργείο θα υποβάλει αίτημα ανάκλησης έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, και το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα το εκδικάσει στα τέλη του μήνα. Την ελπίδα για ανατροπή της απόρριψης και έγκριση ενισχύει το γεγονός της θετικής άποψης της προέδρου, αν και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά. 
 ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΝΙΚΑ
Το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί με χθεσινά πρωτοσέλιδα στον τοπικό Τύπο, με βάση δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος", προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Καλαμάτας Π. Νίκα, που επέκρινε τη δικαιοσύνη.
«Αυτή η κατάσταση δεν εξυπηρετεί κανέναν και πρωτίστως τη δικαιοσύνη», είπε ο δήμαρχος και σημείωσε: «Να τελειώσει όλη αυτή η ιστορία γρήγορα, γιατί ο κόσμος δεν αντέχει άλλο Δερβένι κι άλλα ατυχήματα. Δυστυχώς η δικαιοσύνη συμβάλλει στην καθυστέρηση των έργων που συνδέονται με την ανάπτυξη. Θα τους φάει η βουή του κόσμου αν συνεχίσουν αυτή την τακτική. Η προώθηση του έργου είναι υπόθεση εθνικής σημασίας, ζήτημα ανάπτυξης».
Ο κ. Νίκας ενημέρωσε ότι όλα τα πρωτοσέλιδα τα στέλνει παντού και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, «για να βλέπουν τι λέει η τοπική κοινωνία».
Εντοπίζοντας το πρόβλημα με τη δικαιοσύνη και σε έργα του δήμου, παρατήρησε ότι «δεν έχω ρίξει φέτος ούτε έναν κόκκο ασφάλτου. Είναι για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό». Και ζήτησε «κάτι να βρεθεί θεσμικά, να ξεμπλοκάρουμε τη διαδικασία. Δεν μπορεί να είμαστε κι εμείς και τα έργα όμηροι».


*** O Καλαματιανός Θάνος Παππάς σχεδίασε πρωτοποριακό όχημα για ΑμεΑ :
Της Γιούλας Σαρδέλη
O Καλαματιανός Θάνος Παππάς σχεδίασε πρωτοποριακό όχημα για ΑμεΑ
* Το πρωτοποριακό και ιδιαίτερα πρακτικό όχημα "Project D3" σχεδίασε ο καλαματιανός φοιτητής Θάνος Παππάς για την εταιρία "Korres Engineering", παρουσιάζοντας έτσι ένα μοντέλο οχήματος κατάλληλο - όσο κανένα άλλο - για τα άτομα με αναπηρία και με κινητικές δυσκολίες, ακόμα και για τετραπληγικούς.
Οπως λέει στην "Ε" ο Θάνος, τον απασχολεί το θέμα του design γενικότερα, ως ένα εργαλείο για τη λύση προβλημάτων και βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Προσπάθησε έτσι μέσα από την έρευνα να ασχοληθεί με ένα πρόβλημα υπαρκτό, με το θέμα της προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ στην πόλη, έτσι ώστε το τελικό προϊόν να έχει να προσφέρει κάτι... "Ηθελα να σχεδιάσω ένα όχημα που να είναι χρήσιμο και είδα ότι δεν υπήρχε αυτοκίνητο πόλης για αναπήρους που να χωράει και άλλον μέσα - ενώ είναι ανάγκη πολλές φορές να έχουν συνοδό μαζί τους" τονίζει ο ίδιος... Να σημειώσουμε εδώ, ότι για να μετατραπεί ένα συμβατικό αυτοκίνητο σε κατάλληλο για οδήγηση πάνω στο αναπηρικό αμαξίδιο, πρέπει να δαπανηθούν ως... 100.000 ευρώ! Αυτό το μοντέλο, είναι από τα ελάχιστα που σχεδιάζεται εξαρχής για ΑΜΕΑ. 
Τι είναι όμως αναλυτικά το Project D3; Είναι ένα ηλεκτροκίνητο όχημα για χρήση σε αστικό περιβάλλον, σχεδιασμένο να οδηγείται από άνθρωπο με αναπηρία, πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο. Το όχημα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ακόμα έναν επιβάτη και κάποιες αποσκευές.
Το Project D3, το οποίο επιμελήθηκε μαζί με τον καταξιωμένο σχεδιαστή Κωνσταντίνο Μαλανδρίνο, έχει ένα πρωτότυπο σύστημα ανάρτησης, το οποίο του χαρίζει καταπληκτική ποιότητα κύλισης ανεξαρτήτως της ποιότητας του οδοστρώματος. Του δίνει επίσης τη δυνατότητα να χαμηλώνει έτσι ώστε το πίσω μέρος του να ακουμπά στο επίπεδο του δρόμου (ή του κρασπέδου) κάνοντας εύκολη την είσοδο του αναπηρικού αμαξιδίου χωρίς την ανάγκη ράμπας ή επιπλέον εξοπλισμού. Ο οδηγός και ο συνεπιβάτης εισέρχονται και εξέρχονται από το πίσω μέρος του οχήματος. Το όχημα μπορεί να χωρέσει οποιοδήποτε αναπηρικό αμαξίδιο - ηλεκτρικό ή χειροκίνητο. Ο συνεπιβάτης κάθεται σε ειδικά σχεδιασμένο ανακλινόμενο κάθισμα το οποίο βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του οχήματος (για εξοικονόμηση χώρου και πρακτικότητα κατά την είσοδο-έξοδο από το όχημα). 
Οπως περιγράφει ο Θάνος, η οδήγηση γίνεται μέσω ειδικά σχεδιασμένων joystick (χειριστήριο) για αναπήρους. Ολες οι δευτερεύουσες λειτουργίες του οχήματος γίνονται αυτόματα είτε με υποβοήθηση ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού. Υπάρχει επίσης πρόβλεψη για έκδοση με συμβατικό τιμόνι μηχανής (για τους παραπληγικούς). Για καλύτερη κυκλοφορία του αέρα στο εσωτερικό, υπάρχει ένα συρόμενο κομμάτι στα πλαϊνά παράθυρα αλλά και εισαγωγές αέρα μπροστά και πίσω από τα πλαϊνά παράθυρα (οι οποίες ανοίγουν όταν υπάρχει ανάγκη). Υπάρχει επίσης πρόβλεψη για μικρούς ανεμιστήρες στην πίσω πόρτα για την ενίσχυση αυτού του ρεύματος αέρα (κάτι που μπορεί να χρειαστεί σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας).
Το Project D3 ανήκει στην κατηγορία των heavy quadricycle (όπως το γνωστό "Renault twizy"). Για την κίνησή του, διαθέτει 4 ηλεκτροκινητήρες τύπου hub motors με συνολική ισχύ 6k W. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε 2 συστοιχίες μπαταριών (μία σε κάθε πλευρά του οχήματος - εμφανείς από το εξωτερικό) - 240 A συνολικά. Το βάρος του οχήματος υπολογίζεται περίπου στα 350 με 400 κιλά χωρίς τους επιβάτες. Η αυτονομία του υπολογίζεται περίπου στα 100 km σε κάθε φόρτιση. Το μήκος του είναι 2550 mm, το πλάτος του 1400 mm και το ύψος του 1700 mm.
Το κάτω μέρος του οχήματος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά σαν κοινή πλατφόρμα για άλλα είδη οχημάτων. Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η εξέλιξη της ιδέας με στόχο να κατασκευαστεί ένα πρωτότυπο και ίσως μελλοντικά να παραχθεί.
Οι σχεδιαστές: Κωνσταντίνος Μαλανδρίνος (σχεδιασμός και εξέλιξη) έχει εμπλακεί ενεργά σε πολυάριθμα projects σχεδιασμού αυτοκινήτων και κατασκευής πρωτοτύπων στην Ελλάδα και έχει αρκετή εμπειρία στο σχεδιασμό οχημάτων. 
Ο Θάνος Παππάς (έρευνα, σχεδιασμός και εξέλιξη) είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και ασχολείται ενεργά με το σχεδιασμό οχημάτων. Ο Θάνος ασχολείται παράλληλα με τη φωτογραφία και τη μουσική. 


*** Βόλτα με ποδήλατα οργάνωσαν οι ναυτοπρόσκοποι στην Κυπαρισσία :
Του Κώστα Μπούρα
Βόλτα με ποδήλατα οργάνωσαν οι ναυτοπρόσκοποι στην Κυπαρισσία
* Ποδηλατοβόλτα διοργανώθηκε την Κυριακή το πρωί από το Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κυπαρισσίας, με την συμμετοχή προσκόπων από τα Φιλιατρά και από άλλα συστήματα. Με αφετηρία τα γραφεία του Συστήματος που βρίσκονται στον χώρο των Εργατικών Κατοικιών, οι πρόσκοποι ξεκίνησαν με τα ποδήλατά τους για την κεντρική πλατεία της πόλης, μαθαίνοντας για τα ποδήλατα, την αξία που έχει η χρήση τους, αλλά και τους κανόνες κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας.
Στη συνέχεια κατέληξαν στο πάρκο του ΟΣΕ, το οποίο απέκτησε όχι μόνο ζωντάνια από την παρουσία τόσων παιδιών, αλλά και περισσότερο πράσινο - αφού φυτεύτηκαν αρκετά μικρά δεντράκια στους χώρους του που ήταν ακάλυπτοι.

*** Από την Πέμπτη η "λυπητερή" για τα τέλη κυκλοφορίας :

~ Ξεκινά την Πέμπτη η περίοδος πληρωμής των τελών κυκλοφορίας οχημάτων για το 2013 με ένα εντελώς νέο σύστημα. Αν πετύχει εισπρακτικά το νέο σύστημα τότε, με βάση τις εισηγήσεις που ήδη γίνονται προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, θα εξετασθεί σοβαρά το ενδεχόμενο για μείωση των τελών κυκλοφορίας από το 2013.
~ Το νέο σύστημα διαφέρει σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια καθώς επιχειρείται μια σημαντική μείωση του κόστους για το δημόσιο όσον αφορά την είσπραξη των τελών. Οι βασικές αλλαγές είναι ότι καταργείται η διάθεση του σχετικού σήματος που ήταν υποχρεωμένοι οι φορολογούμενοι να προμηθευτούν και να επικολλήσουν στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους καθώς και η ταχυδρόμηση του σχετικού ειδοποιητηρίου για τους περισσότερους φορολογούμενους. Το ύψος των τελών κυκλοφορίας δεν αλλάζει σε σχέση με πέρυσι και παραμένουν οι ποινές για τη μη έγκαιρη εξόφλησή τους.

***  Τουλάχιστον΄τέσσερις 4 νεκροί από πλημύρες στην Β. Ιταλία :

*** Για  το Ελληνικό χρέως
*  Στο 2022 τοποθετεί ο Β.Σόιμπλε τον ορίζοντα για βιώσιμο ελληνικό χρέος -επιβεβαιώνοντας δηλαδή τη διάσταση Ευρωζώνης και ΔΝΤ που είχε διαφανεί το προηγούμενο βράδυ- χαρακτηρίζοντας «υπερβολικά φιλόδοξο» το στόχο για το 2022.

 ***  ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ :
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/blog-post_30.html , Ενημέρώσεις  Ειδήσεις  , Τρίτη 30  Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post_31.html  , Τυφώνας ΣΑΝΤΙ  στις  Η.Π.Α.  ..Τετάρτη  31  Οκτωβρίου  2012  .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσεις   , Με  ειδήσεις Μεσσηνιακά και  Άλλα ,  Τετάρτη  31  Οκτωβρίου  2012  .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στην  καθημερινότητα της ενημέρωσης   ,  Πέμπτη  01  Νοεμβρίου  2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Τα  Βίντεο της  ημέρας   στο  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη  01  Νοεμβρίου  2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, Ενημέρωση και Αθλητικά .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  ,Σ/Κ  03 και 04  Νοεμβρίου   2012
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , Σάββατο στην ενημέρωση , Σάββατο  03 Νοεμβρίου  2012 , .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΑΓΑΠΗ ΓΑΜΟΣ , Κυριακά 04 Νοεμβρίου 2012

~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Αθλητικές περιπλανήσεις  Δευτέρα  05/11/2012 .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο  αγιάζι της  Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα  05  Νοεμβρίου  2012  .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Αγιάζι  ενημέρωσης Άρωμα Ζωής , Τρίτη  06  Νοεμβρίου  2012
~** ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης με άρωμα Ζωής Tετάρτη 07 Νοεμβρίου 2012. 
~**  ~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 08 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ δικών μας  ιστοσελίδων  για το χωριό μας.   Παρασκευή   09  Νοεμβρίου  2012 
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/m.html  , Mεσσηνιακά  καί  Άλλα . Παρασκευή  09  Νοεμβρίου  2012
   ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/a.html , Αγιάζι ενημέρωσης του Σ/Κ ΜΕ Άρωμα Ζωής , Σάββατο και Κυριακή 10 και 11 Νοεμβρίου 2012 .-
~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/blog-post_11.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΚΥΡΙΑΚΗ  στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,Κυριακή  11  Νοεμβρίου  2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Φθινοπωρινή Δευτέρα  στο αγιάζι της ενημέρωσης  , Δευτέρα  12  Νοεμβρίου  2012
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/blog-post_12.html  , Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Δευτέρα  12  Νοεμβρίου  2012

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/11/blog-post_13.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,Τρίτη  13  Νοεμβρίου  2012 -Ο 1ος ιερέας Αγίου Φλώρου Αρφαρών .-


*** Ο  πρώτος  Ιερέας (παπάς ) στον Άγιο Φλώρο  Αρφαρών :
* Ο  πρώτος  παπάς που υπηρέτησε τον Άγιο Φλώρο Αρφαρών , ήταν ο Παπα- Νικόλας Σταθόπουλος  με τέσσερα 4 παιδιά , τό ένα ονομαζόμενο Σταμάτης Σταθόπουλος .-
Ο παπά-Νικόλας  γεννήθηκε  περί το 1870  και είχε ρίζες - καταγωγής εκ Χίου .
Όταν πρωτό-ήρθε η οικογενειά του στην Μεσσηνία  εκ Χίου , εγκατεστάθηκε στο Σφεντάμι της Βρωμόβρυσης Αρφαρών για  να  κατέβει  αργότερα  στον  Άγιο Φλώρο  όπου  ως Ιερέας πλέον προσέφερε τις θρησκευτικές του υπηρεσίες στους κατοίκους του Αγίου Φλώρου .-
Ο Σταματέλος Σταθόπουλος έμπορος τότε  στην Καλαμάτα ήταν εύπορος της κοινωνίας  τότε . Απέκτησε δε  4 τέσσερα  τέκνα τον Παναγιώτη 1899 , την Καλλιόπη 1901 (παντρεύτηκε τον Βασίλη Κάρτσιωνα -λούμπαρδη-παρατσούκλι) , τον Νικόλαο 1905  και την Φωτεινή 1911 (η Φωτεινή παντρεύτηκε τον Δημοσθένη Χριστοφόρου, όπου απέκτησε τον γιό Στέλιο , που μας  έδωσε όλες τις  πληροφορίες ) .-
Ο παπα- Νικόλας Σταθόπουλος είχε  νυμφευθεί  Νιαρχοπούλα που  προερχόταν περί το 1790 από γάμο Νιάρχου εξ Αρφαρών με εγκονή του Νικήτα  Σταματελόπουλου (Νικηταρά) από την αδερφή  του Νικηταρά .-
Επίσης αναφέρεται και οικογενεική σχέση της οικογένειας Σταθόπουλου με την οικογένεια Μπελόκα εκ Βρωμοβρύσεως Αρφαρών .- Αυτά  για  σήμερα . Συγκεντρώνοντας περισσότερες πληροφορίες  ίσως χρειστεί να επανέλθουμε !

***

~**
~**** Μονή Αγ. Εφραίμ 11-11-2012 Ν. Μάκρη P1030515.MP4: http://youtu.be/Bii7G0JF970  , ~*** Μονή ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ 2012 P1030516.MP4 : http://youtu.be/0EaIxVO15EI  , ~*** ΦΥΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 2012 P1030521.MP4 : http://youtu.be/cdxqxSZ6iXU  , ~*** Φυλή Χασιά 2012 P1030522.MP4 : http://youtu.be/N6mj0x6RA6s  , ~***ΧΑΣΙΑ Φυλής ταβέρνα P1030523.MP4 : http://youtu.be/4P26-RCkmvA  , ~*** Χασιά φαγητό χορός 2012 P1030524.MP4 : http://youtu.be/766PiYxSDZ4  , ~*** Χορός στην Χασιά Φυλής 2012 P1030525.MP4 : http://youtu.be/u3ADB1p0V-g  , ~*** ΧΑΣΙΑ ταβέρνα διασκέδαση 2012 P1030526.MP4 : http://youtu.be/ru1NSL6HvYU  , ~*** Χορός στη Χασιά Φυλής 2012 P1030527.MP4 : http://youtu.be/Odna1q6Mjxk  ,

***