~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου  2012  :

ΚΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ γιά  όλους μας !
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  να  έχουμε  όλοι μας !
Το ποντικάκι μας κοντά στο αγιάζι της ενημέρωσης !*** Ορίστηκε και στη Μεσσηνία η Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ :
Ορίστηκε και στη Μεσσηνία η Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ
* Παρουσία μελών της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα η διαδικασία εκλογής των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) του Νομού Μεσσηνίας και ορίστηκαν οι Δημοτικές Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου. Συντονιστής της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής προτάθηκε και εξελέγη ο Μιχάλης Σούμπλης.
Η εκλογική διαδικασία έγινε παρουσία των μελών της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) Γιάννη Ζαφειρόπουλου τ. υπουργού, Διονύση Αλευρά και Δημήτρη Φράγκου.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η λειτουργία των γραφείων και άλλα οικονομικά ζητήματα.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
- Τα πρόσωπα που προτάθηκαν και εκλέχτηκαν στη Συντονιστική Επιτροπή της ΝΟΕΣ είναι: Μιχάλης Σούμπλης, Κώστας Τσαπόγας, Θεόδωρος Μπρεδήμας, Γιάννης Χριστόπουλος, Γιώργος Κατσούλης, Νίκος Χονδρός, Κώστας Ανδρεάκος, Παναγιώτα Δήμιζα, Ιωάννα Κοσμοπούλου, Παναγιώτης Χαϊδεμένος.
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Οι υπεύθυνοι των Δημοτικών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου (ΔΟΕΣ) είναι:
- Δήμος Καλαμάτας: Θεόδωρος Μπρεδήμας, Παναγιώτα Δήμιζα, Κώστας Ανδρεάκος.
- Δήμος Μεσσήνης: Γιώργος Κατσούλης, Νίκος Χονδρός, Μιχάλης Σούμπλης.
- Δήμος Πύλου - Νέστορος: Γιάννης Χριστόπουλος, Γιώργος Κατσούλης, Νίκος Χονδρός.
- Δήμος Τριφυλίας: Γιάννης Χριστόπουλος, Κώστας Ανδρεάκος.
- Δήμος Οιχαλίας: Κώστας Τσαπόγας, Ιωάννα Κοσμοπούλου, Παναγιώτης Χαϊδεμένος.
- Δήμος Δυτικής Μάνης: Κώστας Ανδρεάκος, Παναγιώτης Χαϊδεμένος.

*** Η ΡΙΚΚΣΥ του Ανδρ. Λοβέρδου ξεκινάει απόψε από την Καλαμάτα :
Η ΡΙΚΚΣΥ του Ανδρ. Λοβέρδου ξεκινάει απόψε από την Καλαμάτα
* Σήμερα θα πραγματοποιηθεί, στην Καλαμάτα, η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Κ.ΣΥ.), της νέας πολιτικής κίνησης με πρωτοβουλία του Ανδρέα Λοβέρδου. Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Λοβέρδου με τίτλο «Θέσεις για την Νέα Ελληνική Ανόρθωση» στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής στην Καλαμάτα θα μιλήσουν ο πρόεδρος της ΡΙ.Κ.Κ.ΣΥ καθηγητής Δ.Π.Θ. Κώστας Αναγνωστόπουλος, το μέλος της διοικούσας επιτροπής καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου Αργύρης Πασσάς, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος καθώς και το μέλος δικηγόρος Πάνος Αλεξανδρής.

***  Διακοπή ρεύματος :
Διακοπή ρεύματος
* Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ:
Ειδοποιούνται οι κάτοικοι:
1. Των Δ.Δ. ΔΑΡΑ, ΔΡΟΣΙΑΣ, ΔΑΦΝΗΣ, ΠΕΛΕΚΑΝΑΔΑΣ, ΚΟΥΡΤΑΚΙΟΥ, ΒΛΑΣΗ και ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ, ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στις 18.12.12, ημέρα ΤΡΙΤΗ και από ώρα 11.00 έως 14.30.
2. Των Δ.Δ. ΚΑΠΛΑΝΙΟΥ, ΖΙΖΑΝΙΟΥ και ΒΛΑΣΑΙΙΚΩΝ, ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στις 18.12.12 ημέρα ΤΡΙΤΗ και από ώρα 08.30 έως 13.30.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι’ αυτό το λόγο, οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ Α.Ε. θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Ετσι, για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμα και αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.
Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. είναι η 100% θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ Α.Ε. που διαχειρίζεται το Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.
ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

*** Βρέθηκε νεκρός ο 82χρονος αγνοούμενος από το Σπιτάλι :
Βρέθηκε νεκρός ο 82χρονος αγνοούμενος από το Σπιτάλι
* Νεκρός βρέθηκε σήμερα ο 82χρονος Βασίλειος Σπηλιόπουλος που είχε εξαφανιστεί από τις 24 Νοεμβρίου στο Σπιτάλι. Σύμφωνα με πληροφορίες τον βρήκαν πολίτες που μάζευαν ελιές, σε πλαγιά ελαιοπερίβολου, σχετικά κοντά στο χωριό, σε μικρή απόσταση από τον κεντρικό δρόμο.
Να θυμίσουμε πως η ευρύτερη περιοχή του χωριού είχε ερευνηθεί από πυροσβέστες, αστυνομικούς, πολίτες, εθελοντές και ομάδα της ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένο σκύλο, χωρίς να βρεθεί κάποιο ίχνος του άτυχου γέροντα. Πηγή ειδήσεων εφημερίδα  "Ελευθερία" Μεσσηνίας  2012 .-

***  Γιατρός στη Σπάρτη επιτέθηκε σε ελεγκτές του ΣΔΟΕ από την Καλαμάτα :
Γιατρός στη Σπάρτη επιτέθηκε σε ελεγκτές του ΣΔΟΕ από την Καλαμάτα
*  Επιτέθηκε στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο στο ιατρείο, ένας γιατρός της Σπάρτης, ο οποίος θα οδηγηθεί σε δίκη. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, ο γιατρός απείλησε και άσκησε σωματική βία εναντίον των δύο υπαλλήλων από την Καλαμάτα, που αποτελούσαν το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου στη Σπάρτη την περασμένη Πέμπτη.
Οι υπάλληλοι κατέθεσαν μήνυση εναντίον του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Σπάρτης και ορίστηκε δίκη. Της  Κέλλυ Δημητρούλιας .-

*** Αλβανός στο Κρυονέρι Αετού χτύπησε άγρια 87χρονο για 125 ευρώ :
Αλβανός στο Κρυονέρι Αετού χτύπησε άγρια 87χρονο για 125 ευρώ
* Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης ο 87χρονος που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ληστή προχθές αργά το βράδυ στο Κρυονέρι Αετού. Ο 38χρονος Αλβανός ληστής, ο οποίος αρχικώς έφτιαξε ολόκληρη ιστορία για να δημιουργήσει άλλοθι για τον εαυτό του, ομολόγησε και συνελήφθη από την Ασφάλεια.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Αλβανός που μένει κι εργάζεται περιστασιακά στο χωριό, προχθές γύρω στις 9 το βράδυ είδε το γέροντα στην αυλή, πήδηξε τα κάγκελα και με ένα ξύλο χτύπησε με αγριότητα τον ηλικιωμένο στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματός του. Με τα χέρια του γεμάτα αίματα άρπαξε τα 125 ευρώ που είχε ο γέροντας στην τσέπη του κι έφυγε. Οταν επέστρεψε στο κατάλυμά του, αφού έκρυψε το μπουφάν και τα γάντια του, τηλεφώνησε σε ομοεθνή του τρομοκρατημένος ότι κάποιος του χτυπάει την πόρτα και φοβάται πολύ. Ο ομοεθνής του ανταποκρίθηκε στη έκκλησή του και πήγε να τον βρει. Ο... τρομοκρατημένος Αλβανός ακολούθησε τον ομοεθνή του στο σπίτι του δεύτερου, για να μη φοβάται. Στη διαδρομή όμως ο ληστής του ζήτησε να πάνε παραπέρα, ώσπου έφτασαν έξω από το σπίτι του γέροντα, που βρισκόταν ακόμα πεσμένος στην αυλή. Ο ίδιος ο δράστης τότε φώναξε ξαφνιασμένος πως κάποιος είναι πεσμένος στην αυλή κι έτρεξαν κοντά του. Από τις φωνές ξεσηκώθηκαν και άλλοι κάτοικοι του χωριού, ενώ άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία. Το γεγονός πως το σπίτι δεν ήταν αναστατωμένο θύμιζε... ατύχημα αρχικά. Γρήγορα όμως οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στη ληστεία και δεν άργησαν να υποπτευθούν τον Αλβανό. Στο σπίτι του βρήκαν το μπουφάν και τα γάντια γεμάτα αίματα και στο πορτοφόλι του τα χρήματα, επίσης με αίματα. Ακολούθησε η προσαγωγή, η ομολογία και η σύλληψή του.
Η έρευνα έγινε από αστυνομικούς του Α.Τ. Κοπανακίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας Με  την Κέλλυ Δημητρούλια .
***  Μετά το αίσιο τέλος για το Παραδείσια - Τσακώνα, ξεκινάει νέος αγώνας για την Ολυμπία Οδό :
Μετά το αίσιο τέλος για το Παραδείσια - Τσακώνα, ξεκινάει νέος αγώνας για την Ολυμπία Οδό
* Αγώνα για την κατασκευή του τμήματος Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα αποφάσισαν να ξεκινήσουν πολιτικοί, αιρετοί και φορείς της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Ο αγώνας για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού ξεκινάει την περίοδο που έληξε αισίως το πολυετές σίριαλ της κατασκευής του δρόμου Παραδείσια - Τσακώνα.
Συγκεκριμένα στη σύσκεψη που έγινε προχθές στο Δημαρχείο της Ολυμπίας οι μετέχοντες αποφάσισαν να αναπτύξουν δυναμική δράση, με σκοπό την επίτευξη του στόχου της ολοκλήρωσης της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των φορέων θα επιδιώξουν ίσως και αυτή την εβδομάδα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ μια μέρα πριν θα κλείσουν την εθνική οδό στο ύψος του Ισθμού της Κορίνθου. Παράλληλα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια θα εκδώσουν ψηφίσματα κατά του "κουτσουρέματος" της Ολυμπίας Οδού.
Αναλυτικά οι μετέχοντες στη σύσκεψη για την Ολυμπία Οδό διεκδικούν και θα προβούν στις έξης ενέργειες:
«1) Κατασκευή της Ολυμπίας Οδού στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης και χωρίς την τροποποίησή της και χωρίς μειώσεις στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο, μέχρι την Τσακώνα Μεσσηνίας, απορρίπτοντας κάθε άλλη εναλλακτική πρόταση.
2) Να συνεδριάσουν εκτάκτως όλα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια και τα συμβούλια όλων των φορέων, να εκδώσουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας για την προωθούμενη ακύρωση κατασκευής της Ολυμπίας Οδού.
3) Να πάρουν όλοι αποφάσεις για το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης άμεσα.
4) Αμεσα (πιθανότατα εντός της εβδομάδας) να πάνε σύσσωμοι οι φορείς στην Αθήνα για να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και να κλείσουν την εθνική οδό στο ύψος του Ισθμού της Κορίνθου (για ένα χρονικό διάστημα), με την συμβολική έννοια, όπως αποκλείεται συγκοινωνιακά η Πελοπόννησος, έτσι κι εμείς, κόβεται η κυκλοφορία με την υπόλοιπη Ελλάδα.
5) Να κληθούν και οι 22 βουλευτές των περιοχών μας, να έχουν ανάλογη δυναμική αντίδραση, να κρατήσουν κοινή στάση για το θέμα τόσο με την κατάθεση κοινής επερώτησης στην Βουλή, να αρνηθούν την ψήφιση της αναθεώρησης της σύμβασης παραχώρησης στην Βουλή.
6) Να προσφύγουν στις ελληνικές και ευρωπαϊκές δικαστικές αρχές.
7) Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας να αποτελεί τεχνικό σύμβουλο στην προσπάθεια διεκδίκησης.
8) Το προεδρείο της συνάντησης που αποτελείτο από τους Κ. Τζαβάρα υπουργό Πολιτισμού, Χαρ. Καφύρα αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Απόστολο Κατσιφάρα περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Πέτρο Τατούλη περιφερειάρχη Πελοποννήσου, εντέλλεται να κλείσει άμεσα ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά».-
***  Συνεχίζουν την απεργία οι δημοτικοί υπάλληλοι :
 Συνεχίζουν την απεργία οι δημοτικοί υπάλληλοι
* Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους. Η ΠΟΕ - ΟΤΑ χθες εξήγγειλε νέα 48ωρη απεργία για σήμερα και αύριο, ενώ την Τετάρτη συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
Μεταξύ άλλων επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση πως: "Με αλλεπάλληλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση «καταργώντας» ουσιαστικά το θεσμικό ρόλο της Βουλής «παλεύει» απεγνωσμένα να εφαρμόσει τη νομικά και συνταγματικά «διάτρητη» διάταξη περί απόλυσης - διαθεσιμότητας χιλιάδων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση".
*** 48ωρο "λουκέτο" στα φαρμακεία :
48ωρο "λουκέτο" στα φαρμακεία
* Κλειστά θα είναι σήμερα και αύριο τα φαρμακεία και στη Μεσσηνία στο πλαίσιο της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Σύλλογου. Παράλληλα συνεχίζεται και η αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με το πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Στέφανο Καμινιώτη.
Την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος διεκδικεί χρονοδιάγραμμα για τις οφειλές Σεπτεμβρίου και να μην προχωρήσει η απόφαση για απελευθέρωση του ωραρίου.
Αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων αναμένεται εφόσον υπάρξει εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη.

***  Νομαρχιακή συνέλευση της ΔΗΜΑΡ στην Καλαμάτα :
Νομαρχιακή συνέλευση της ΔΗΜΑΡ στην Καλαμάτα
* Νομαρχιακή συνέλευση της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στην Καλαμάτα, παρουσία της βουλευτή Μαρίας Ρεπούση και του μέλους της Κ.Ε και γραμματέα Πελοποννήσου της ΔΗΜΑΡ Μπάμπη Βακαλόπουλου.
Η συνέλευση θα γίνει στα γραφεία του ΤΕΕ (Παυσανίου 4) στην Καλαμάτα.
***  Νέα ήττα για τη "Μαύρη Θύελλα" από τον Αστέρα Μαγούλας :
Νέα ήττα για τη "Μαύρη Θύελλα" από τον Αστέρα Μαγούλας
*  ΑΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ, Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΗΣ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΔΑΦΟΣ
Με το χειρότερο τρόπο είπε «αντίο» στο 2012 η «Μαύρη Θύελλα» γνωρίζοντας νέα ήττα στο τελευταίο ματς της χρονιάς, χάνοντας έτσι κι άλλο πολύτιμο έδαφος στη μάχη της ανόδου, καθώς η διαφορά από την προνομιούχο πρώτη πεντάδα αυξήθηκε.
Περιγραφή:
Σωτήρης Παρτσαλάς
Η Καλαμάτα ήταν βελτιωμένη χθες στην Ελευσίνα κόντρα στον Αστέρα Μαγούλας αλλά δεν είχε διάρκεια στην απόδοσή της κι έτσι εμφανίστηκε ξανά κατώτερη των περιστάσεων.
Βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε θα μπορούσε να κερδίσει κάτι από το χθεσινό παιχνίδι, έστω το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά πλήρωσε αυτή τη φορά την αστοχία των Καούνου και Πασά, οι οποίοι αστόχησαν από πλεονεκτική θέση σε καίρια χρονικά σημεία.
Ο Ζόραν Γέφτοβιτς άλλαξε το σύστημα σε 4-4-1-1, ρίχνοντας από την αρχή στη μάχη τον Αθανασόπουλο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Καούνο και η εικόνα της ασπρόμαυρης ομάδας βελτιώθηκε σε σχέση με το προηγούμενο ματς με την Επισκοπή. Μάλιστα ο Καλαματιανός στράικερ μαζί με τον Πούτσι δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα χάρη στην ταχύτητά τους, αλλά στις γρήγορες αντεπιθέσεις έλειπε το καθαρό μυαλό και η κατάλληλη τελική πάσα δεν βγήκε ποτέ.
Το γκολ δεν ήρθε, όμως, ούτε από λάθη ή στιγμές αδράνειας της αντίπαλης άμυνας, καθώς ο Καούνος στο 29’ και ο Πασάς στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δεν κατόρθωσαν να βρουν το στόχο. Στην πρώτη περίπτωση ο έμπειρος φορ της Καλαμάτας δέχθηκε την μπάλα από λάθος απόκρουση αλλά σούταρε στην έξω πλευρά των διχτύων από θέση πλάγια δεξιά, ενώ στη δεύτερη και πιο... κραυγαλέα ο Πασάς ξεχάστηκε από τους αντίπαλους αμυντικούς αριστερά στη γωνία της μικρής περιοχής όμως πλάσαρε άουτ ολομόναχος απέναντι από τον Μητσέα.
Η Καλαμάτα ξεκίνησε δυνατά και στα δύο ημίχρονα, ενώ πίεσε αρκετά στο τελευταίο 5λεπτο του πρώτου μέρους, όμως σε αυτά τα διαστήματα που είχε την υπεροχή δεν σκόραρε και τελικά το πλήρωσε.
Ο Αστέρας Μαγούλας καθοδηγούμενος από τον έμπειρο Χρυσάφη είχε και αυτός ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά ο Ζαρόπουλος ήταν χθες σε μεγάλη μέρα και με δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις κρατούσε το μηδέν μέχρι το 67’. Στο σημείο εκείνο ο Χρυσάφης με ασύλληπτο σουτ από το ύψος του πέναλτι σε οργανωμένη επίθεση των γηπεδούχων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.
Δεν ήταν λίγα τα αμυντικά λάθη από την πλευρά της «Μαύρης Θύελλας» αλλά έμειναν ατιμώρητα με εξαίρεση τη φάση του γκολ.
Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα η υπόθεση άνοδος δυσκολεύει ακόμα περισσότερο και απαιτείται στη συνέχεια πορεία πρωταθλητισμού, προκειμένου να μη χαθεί το ιδιαίτερα... ευρύχωρο φέτος «εξπρές» που οδηγεί στη Β’ Εθνική.
Το παρήγορο είναι πως την επόμενη αγωνιστική το τρίποντο θα έρθει χωρίς κόπο λόγω της αποβολής του Εθνικού Αστέρα από το πρωτάθλημα και η 20ήμερη διακοπή λόγω Χριστουγέννων σε συνδυασμό με τις χειμερινές κινήσεις ενίσχυσης αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μοναδική ελπίδα ανάκαμψης...
Ο Ζαρόπουλος που είχε 2-3 πολύ καλές αποκρούσεις, ο Καντούτσης που δεν έχασε καμία προσωπική μονομαχία και ήταν... κολόνα στα μετόπισθεν μαζί με τον κινητικότατο Πούτσι ήταν οι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν περισσότερο στη χθεσινή αναμέτρηση από την πλευρά της Καλαμάτας. MVP του αγώνα ο Χρυσάφης που χάρισε το τρίποντο στον Αστέρα Μαγούλας, εκτελώντας πολλά επικίνδυνα στημένα, καλοί και οι Μαρίνου, Δημητριάδης.
Ο διαιτητής Νεοφυτιάδης (Κορίνθου) θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της ασπρόμαυρης ομάδας. Η πρώτη στο 43’ όταν η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Μπιμπίρη μετά από προσπάθεια του Πούτσι σε γρήγορη αντεπίθεση και η δεύτερη στο 53’, όταν ο Καούνος σπρώχτηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και βρέθηκε στο έδαφος αλλά και στις δύο φάσεις ο Κορίνθιος ρέφερι έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ: Μητσέας, Ιατρού, Τριάντος, Μπιμπίρης, Στρατομήτρος, Αλεξίου (63’ Εβερετ), Χρυσάφης, Δημητριάδης (65’ Παγώνης), Μπέχλος, Μαρίνου (88’ Κούκας), Κορνελάτος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ζαρόπουλος, Τρίψας, Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Σκαρλάτος, Τσαγκαράκης (71’ Επιφάνης), Πασάς, Πούτσι, Καούνος, Ηλιόπουλος (76’ Γεωργιόπουλος), Αθανασόπουλος.

***AΘΛΗΤΙΚΑ : Για  την Σούπερ Λίγκα  15  αγωνιστική :

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης     1-3 , (0-2) .-
Διαιτητής : Παππάς ,
Τα  γκόλ : 20΄ και 67΄ Δ. Σαλπιγκίδης , 32΄ Αθανασιάδης , 76΄Ίλιτς ,
Κάρτες : Λόρενς , Κάτσε , Βιβιάν ,Στέφ. Αθανασιάσης ,
Οι ενδεκάδες:
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Οικονόμου (Νάσιος), Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κεϊτά(Βίλα) , Τσουκαλάς, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Κοροβέσης( Νίκλισιώτης) , Ίλιτς
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο, Αποστολόπουλος, Βιβιάν, Κουμάλο, Λίνο, Κάτσε, Φωτάκης, Λάζαρ(Ρομπέρ), Λόρενς (Γιάννους) , Σαλπιγγίδης(Κίτσου), Αθανασιάδης .


~** Για  την Β΄εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
14η Αγωνιστική
16/12/2012ΚαβάλαΔόξα Δράμας1 - 2
16/12/2012Εθνικός ΓαζώρουΠαναχαϊκή1 - 0
16/12/2012ΚαλλονήΒύζας Μεγάρων3 - 1
16/12/2012ΠαναιτωλικόςΘρασύβουλος3 - 0
16/12/2012ΗρακλήςΦωκικός2 - 2
16/12/2012ΠιερικόςΛάρισα0 - 0
16/12/2012Αναγέννηση ΕπανωμήςΕργοτέλης1 - 2
16/12/2012Ηρακλής ΨαχνώνΠανσερραϊκός0 - 0
16/12/2012Ολυμπιακός ΒόλουΝίκη Βόλου0 - 0
17/12/2012Απόλλων ΣμύρνηςΚαλλιθέα3-1 .- ^

~** Εξαλλος ο Αλαφούζος, κλήθηκε ο Ρότσα για εξηγήσεις :
 
Η ήττα και μάλιστα με το βαρύ 3-0 από τη Βέροια φυσικά και δεν είναι ένα αποτέλεσμα που μπορεί εύκολα να ξεπεραστεί στον Παναθηναϊκό.
~ Αν μάλιστα κάποιος αναλογοστεί ότι φέτος οι «πράσινοι» έχουν ηττηθεί και από τους τρεις νεοφώτιστους της Σούπερ Λίγκα, τότε εύκολα είναι κατανοητό ότι δεν πρόκειται ούτε για διαφορά μπάτζετ, ούτε ποιότητας παικτών.
Αυτή είναι και η αιτία που ο Γιάννης Αλαφούζος φερεται να είναι έξαλλος με τους παίκτες, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν από πολύ μικρή μερίδα φιλάθλων κατά την άφιξη της ομάδας στο αεροδρόμιο.
~ Μάλιστα, ο Χουάν Ρότσα κλήθηκε και βρέθηκε στο γραφείο του Γιάννη Αλαφούζου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την άσχημη εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στη Βέροια.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να γίνουν εκκαθαρίσεις στο ρόστερ της ομάδας εν όψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.
~ Μόλις μια εβδομάδα μετά την εξαιρετική παρουσία του «τριφυλλιού» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό οι παίκτες του «τριφυλλιού» έδειξαν αδιάφοροι και για το λόγο αυτό δεν αποκλείεται να δεχθούν και πρόστιμο που μπορεί αν φτάσει και τα 10.000 ευρώ.
Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του για το 2012 την Τετάρτη απέναντι στην Προοδευτική στον Κορυδαλλό, στη ρεβάνς του 4-0 του ΟΑΚΑ για τους «32» του Κυπέλλου. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει το νικητή του Πλατανιάς-Αναγέννηση Καρδίτσας (3-1 το πρώτο ματς στα Χανιά).
* Στο φινάλε του χθεσινού αγώνα υπήρξαν επεισόδια από οπαδούς του Παναθηναϊκού. Στην ΠΑΕ δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για πιθανή τιμωρία της έδρας της ομάδας, καθώς θεωρούν πως τα επεισόδια δεν πήραν μεγάλη έκταση και εκτιμούν/αισιοδοξούν πως θα γλιτώσουν με ένα πρόστιμο.
~* Εξελίξεις με Πετρόπουλο
~ Εν τω μεταξύ όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα μείνει ο Αντώνης Πετρόπουλος, έστω και μέχρι το τέλος της σεζόν, στον Παναθηναϊκό. Το συμβόλαιό του λήγει, οι πιθανότητες να ανανεωθεί είναι λιγοστές και όλα δείχνουν πως αποχωρεί με την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο να είναι οι επικρατέστερες ομάδες να τον αποκτήσουν.

*** Για  την Γ΄ εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  2ος  όμιλος :
8η Αγωνιστική
16/12/2012ΖάκυνθοςΒατανιακός1 - 2
16/12/2012Οδυσσέας ΚορδελιούΟικονόμος0 - 1
16/12/2012ΤύρναβοςΔόξα Κρανούλας1 - 0
16/12/2012Εθνικός ΣιδηροκάστρουΑΟ Κασσιόπη2 - 0
17/12/2012Τηλυκράτης ΛευκάδαςΑναγέννηση Καρδίτσας1 - 1
17/12/2012Ακαδημία ΠλαταμώναΑπόλλων Καλαμαριάς1 - 1

~**

  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2012  :
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html , Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012 , Ημερήσια εκδρομή στην Πάτρα εορτασμός Αγίου Ανδρέα 30/11/2012 .- ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/01-02-2012.html , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 καί 02 Δεκεμβρίου 2012 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html , Όμορφα και ωραία γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2012 , .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html , Της Τρίτης το αγιάζι στην ενημέρωση 04/12/2012 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/12/04-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2012.-
~**  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/12/05-2012.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 05 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2012 .-
~**   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8.html   , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) : Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/12/07-2012.html   , Το αγιάζι της ενημέρωσης μας Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2012.-
~***** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/08-09-2012.html , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 08 και 09 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/12/08-2012.html , Στο αγιάζι της ενηγμέρωσης του Σαββάτου 08 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/12/09-2012.html , Στην ενημέρωση της Κυριακής 09 Δεκεμβρίου 2012 ,-
~**  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/12/to-10-2012.html  , To αγιάζι της Δευτέρας στην ενημέρωση 10 Δεκεμβρίου 2012
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/12/t-11-2012.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/12-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/12/13-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/12/14-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012.-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/12/15-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/12/15-16-2012.html , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 15 καί 16 Δεκεμβρίου 2012.-
 ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/12/16-2012.html  , Στο ασγιάζι της Κυριακάτικης ενημνέρωσης 16 Δεκεμβρίου 2012  .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/12/17-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012.-
~**

 ~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =      2189  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =    476  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =          419  video.-
                                                 ΣΥΝΟΛΟΝ  :  3084  """
*** AΛΗΤΙΚΗ  παρουσίαση  15ης αγωνιστικής Σούπερ Λίγκα μέσα από  μικρά Βίντεο : ΔΕΙΤΕ .....ΤΑ : 22 Βίντεο  από  τους αγώνες ποδοσφαίρου
 ~*** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2 , 1-12-12 http://youtu.be/o8ZTTL-DvyI  ,
 ~*** Πανιώνιος -ΟΣΦΠ 1-2 : http://youtu.be/WuYbTGTEdXQ  , ΒΕΡΟΙΑ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ φάσεις α΄ ημίχρονο : http://youtu.be/cwePq7lu3VQ  , ΒΕΡΟΙΑ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0 1ο γκόλ : http://youtu.be/uTRuEronzAQ  , ΒΕΡΟΙΑ -ΠΑΟ 2ο γκόλ 2-0 : http://youtu.be/sLL4aAKWncU  , Βεροια - Παναθηναϊκξος 3-0 3ο γκόλ : http://youtu.be/gDL91BTCaQ0  , ~** AEK -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 70΄ Φάσεις 1-0 : http://youtu.be/pvM9EbZ2ZIA  , ~** ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-1 76΄Ιγκλέσια γκόλ : http://youtu.be/-T18pQOmJTY  , ~** ΑΕΚ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0 66΄ Σταμάτης γκόλ : http://youtu.be/A9STHH6twdE  , ~** ARHS XANTHI 0-0 α΄ ημίχρονο : http://youtu.be/Xdyg4ZfAtZY  , ~** Άρης - Ξάνθη 0-0 φάσεις Β΄ Ημιχ. : http://youtu.be/xFkh-d8tnUQ  , ~** ΑΡΗΣ - ΞΑΝΘΗ 0-0 β΄ημίχρονο : http://youtu.be/P5Yv-EuiGcQ  ,
~**** ΒΕΡΟΙΑ -ΠΑΟ 1-0 1ο γκόλ Ιωάννου : http://youtu.be/j--YNwEQxSw   , ? ~*** ΒΕΡΟΙΑ -ΠΑΟ 2-0 γκόλ 2ο Ιωάννου : http://youtu.be/5hB38MPCleU  , ? ~*** Βέροια -ΠΑΟ 3-0 φάσεις : http://youtu.be/nByvdfm8_YM  , ~*** ΒΕΡΟΙΑ -ΠΑΟ 3-0 3ο γκόλ Μπαργκά : http://youtu.be/vbKlfn8aPCs   , ~*** ΒΕΡΟΙΑ -ΠΑΟ 3-0 3ο γκόλ Μπαργκάν : http://youtu.be/hI1wjl_XskA  , ~**** ΠΑΣ - ΠΑΟΚ 1-3 Δηλώσεις και τα γκόλ 2012 : http://youtu.be/FzGMW2l_05o  ~**** ΠΑΣ -ΠΑΟΚ 1-3 Το 3ο γκόλ Σαλπιγκίδης : http://youtu.be/gGCYW_mzlgU  , ~*** ΠΑΣ - ΠΑΟΚ 1-3 Το γκόλ του Ίλιτς : http://youtu.be/Rgydt7rP1HM  , ~**** ΠΑΣ Γιάννινα - παοκ 1-3 φάσεις : http://youtu.be/1FAzUb0pmO8  , ~**** ΠΑΣ -ΠΑΟΚ 1-3 φάσεις β΄ ημίχρονο  : http://youtu.be/pUVzdvcC8aM  ,

***