~* ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ : free counters

Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββατοκύριακο 12 καί 13 Ιανουαρίου 2013

Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σαββατοκύριακο 12  καί  13 Ιανουαρίου  2013  :

Το  ποντικάκι  κοπντά  στην ενημέρωση ! :

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** «Μαχαιριά στην ψυχή μας» η πώληση της μαρίνας  :

* Η πιθανή «αλλαγή χεριών» στη μαρίνα της Καλαμάτας μοιραία αποκτά και πολιτική διάσταση, από τη στιγμή που ο Ομιλος «Dogus», στον οποίο περνά ουσιαστικά η εκμετάλλευση, είναι τουρκικών συμφερόντων.
Έτσι, ο Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας, με δήλωση της προέδρου Φ. Κοτσογλανίδη, εκφράζει τη διαμαρτυρία του στην πιθανή ευόδωση του εγχειρήματος. «Αυτό που πρόκειται να γίνει είναι μια μαχαιριά στην ψυχή μας. Δεν είναι δυνατό τη στιγμή που ετοιμαζόμαστε να φτιάξουμε μνημείο για τους ξεριζωμένους από τις εστίες τους Μικρασιάτες, κάποιοι να ετοιμάζονται να δώσουν τη μαρίνα σ’ αυτούς που μας σκότωσαν, έκαψαν, κυνήγησαν και ξερίζωσαν από την πατρίδα μας.
Όταν ήρθαμε στην Καλαμάτα και εγκατασταθήκαμε στη συγκεκριμένη περιοχή, βρήκαμε ένα βάλτο. Σιγά σιγά με την εργασία μας φτιάξαμε μια αξιοπρεπή περιοχή, που σήμερα έχει ιδιαίτερη τουριστική σημασία για την πόλη μας. Αυτό τον τόπο δεν είναι δυνατό να τον παραδίδουμε, μετά από 90 χρόνια, στους Τούρκους. Είναι πολύ βαρύ για να το αντέξουμε». Α.Π.

*** Μαρίνα Καλαμάτας: Ο Όμιλος «Κυριακούλης» άνοιξε τα χαρτιά του :

* Καμία αναφορά στην ανακοίνωση για τη μαρίνα Καλαμάτας
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
Μετά από σιωπή αρκετών εβδομάδων, η εταιρεία «Κυριακούλης», ενοικιάστρια της μαρίνας στην Καλαμάτα, έδωσε προχθές στη δημοσιότητα ανακοίνωση σχετικά με τη συνεργασία της με τον τουρκικό κολοσσό «Dogus», χωρίς σ’ αυτή να υπάρχει αναφορά- τουλάχιστον προς το παρόν- για την τύχη της εδώ μαρίνας.
Ειδικότερα, την πώληση ποσοστού μετοχών της θυγατρικής εταιρείας «Κ&G Διαχείριση Μαρίνων Μεσογείου» στην ολλανδική εταιρεία «DMarine Investments Holdings», θυγατρική του τουρκικού ομίλου Dogus, ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρεία «Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι».
Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας του Ομίλου Κυριακούλη «Κ&G Διαχείριση Μαρίνων Μεσογείου» με εισφορά σε είδος ποσού 7.832.600 ευρώ και συγκεκριμένα με την εισφορά των μετοχών που κατείχε η εταιρεία «Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι» σε διάφορες εταιρείες εκμετάλλευσης μαρινών και συγκεκριμένα στις: α. Μαρίνα Γουβιών Α.Ε., όπου κατείχε ποσοστό 50,58%, ήτοι 945.400 μετοχές, β. Μαρίνα Λευκάδας Α.Ε., όπου κατείχε ποσοστό 26,64%, ήτοι 1.079.000 μετοχές και γ. Μαρίνα Ζέας Α.Ε., όπου κατείχε ποσοστό 22,92%, ήτοι 1.084.648 μετοχές.
Κατόπιν τούτων η «Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι» απέκτησε στην «Κ&G Διαχείριση Μαρίνων Μεσογείου» ποσοστό 98,85%. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Ομίλου και κατόπιν διαπραγματεύσεων, μετεβίβασε στις 31.12.2012 προς την ολλανδική εταιρεία «DMarine Investments Holding» 4.091.526 ονομαστικές μετοχές της θυγατρικής της εταιρείας «Κ&G Διαχείριση Μαρίνων Μεσογείου», αντί τιμήματος 6.068.500 ευρώ.
Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι το πρώτο στάδιο των σχετικών συμφωνιών ολοκληρώθηκε στις 8.1.2013 και ήδη ευρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των συμφωνιών αυτών. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αυτές, η εταιρεία θα προβεί σε νέες ανακοινώσεις.
Τέλος, αναφέρεται ότι η εταιρεία «DMarine Investments Holding» ανήκει στον Όμιλο διεθνών δραστηριοτήτων Dogus, ο οποίος δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στον τομέα της διαχείρισης τουριστικών λιμένων και η εν εξελίξει συνεργασία με τον Όμιλο Κυριακούλη στον τομέα αυτό αναμένεται μελλοντικά να έχει θετικά αποτελέσματα.
Η θετική επίδραση (μετά φόρων) των προαναφερόμενων κινήσεων στα ατομικά και ενοποιημένα αποτελέσματα χρήσης 2012 εκτιμάται σε 1,7 εκατ. ευρώ.

*** Ριζοσπαστικές προτάσεις για μειώσεις στα δημοτικά τέλη από τον Θ. Μπρεδήμα :

* Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Προτάσεις για μείωση των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης κατάθεσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας.
Όπως υπογράμμισε, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο Δήμο Καλαμάτας είναι δραματικές για τους δημότες και η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να λάβει ουσιαστικά και θαρραλέα μέτρα για την ανακούφισή τους. «Με ένα συσσίτιο και τη λειτουργία του Δημοτικού Παντοπωλείου, παρά τις φιλότιμες και αξιέπαινες προσπάθειες των εθελοντών, δε λύνονται τα προβλήματα. Θα πρέπει να συμπαρασταθούμε στους δημότες με αποφασιστικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, ο κ. Μπρεδήμας σημείωσε ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου επιτρέπει στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει το 2013 σε μείωση των τελών, σε ποσοστό που θα κυμαίνεται από 50% έως και 100%. Περαιτέρω, τόνισε ότι και η κατάσταση στη ΔΕΥΑΚ επιτρέπει τη μείωση της τιμής του νερού στα οικιακά τιμολόγια κατά 20% έως 25% και σε κάποιες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες ακόμα περισσότερο.
 Επίσης, στην πρότασή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας» επανέφερε στο προσκήνιο μια προεκλογική δέσμευση της παράταξής του, αλλά και στη συνέχεια πρότασή του προς τη Δημοτική Αρχή. Κι αυτή είναι η απαλλαγή κατά 100% από τα δημοτικά τέλη την τριετία 2013-2015 για τους νέους επαγγελματίες, για τις πολύτεκνες οικογένειες (με εισοδηματικά κριτήρια) και τους μακροχρόνια ανέργους, αλλά και μείωση κατά 50% στα άτομα με αναπηρία άνω του 67%, στις τρίτεκνες οικογένειες (με εισοδηματικά κριτήρια) και στις μονογονεϊκές οικογένειες.
 Επιπρόσθετα, πρότεινε απαλλαγή κατά 50% από τα δημοτικά τέλη για τα καταστήματα του Ιστορικού Κέντρου, για τα καταστήματα που έχουν μείωση εσόδων και κερδών πάνω από 30%, ενώ για τα εκατέρωθεν της Αριστομένους πάσης φύσεως καταστήματα ζήτησε απαλλαγή κατά 100% για δύο χρόνια, λόγω των επιπτώσεων από τα εκτελούμενα έργα ανάπλασης της πλατείας.
 «Με τα προτεινόμενα μέτρα απαλλάσσονται από την καταβολή τελών όλες οι ευπαθείς και αδύναμες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, ενώ διασφαλίζουμε τα απαραίτητα έσοδα για τη λειτουργία του Δήμου.
 Δεδομένης της κατάστασης, καλούμε το δήμαρχο να ανταποκριθεί και να υιοθετήσει τις προτάσεις μας, φέρνοντας προς συζήτηση το θέμα το συντομότερο δυνατό στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας» συμπλήρωσε.

*** Σαρωτικές αλλαγές Νίκα στη Δημοτική Αρχή :
* ΕΚΠΛΗΞΗ, ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 «Χρυσός κανόνας» στο ποδόσφαιρο είναι ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Θα αναρωτηθεί κανείς τι σχέση μπορεί να έχει το συγκεκριμένο άθλημα με την πολιτική και ειδικότερα τις αλλαγές στη σύνθεση της Δημοτικής Αρχής που ανακοίνωσε προχθές βράδυ ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
Κατά τη γνώμη μας, μεγάλη. Αλλά αν δε σας αρέσει η εξήγηση με ποδοσφαιρικούς όρους για όσα έγιναν στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας, να χρησιμοποιήσουμε ένα στίχο του Μανόλη Αναγνωστάκη: «Δεν έφταιγε ο ίδιος. Τόσος ήτανε».
 Είτε με τη μία εξήγηση είτε με την άλλη, αυτό που φάνηκε από τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο δήμαρχος είναι ότι δεν ήταν ευχαριστημένος με το έργο που παρήχθη κατά την πρώτη διετία. Μπορεί όχι σε όλους τους τομείς, αλλά στους περισσότερους. Κι έτσι αποφάσισε να μοιράσει… την τράπουλα διαφορετικά.
Βέβαια, σε όλα τα παραπάνω έπαιξαν ρόλο και άλλοι σημαντικοί παράγοντες, όπως οι ισορροπίες, οι υπόγειες πιέσεις και διεργασίες- όσο κι αν δημόσια τις ξορκίζει ο κ. Νίκας.
 Το αποτέλεσμα είναι ότι τα ονόματα που ανακοίνωσε προχθές βράδυ – σε κάθε περίπτωση- άφησαν τους περισσότερους έκπληκτους. Όσα «προγνωστικά» με ονόματα γράφτηκαν, σίγουρα έπεσαν έξω.
 Ναι μεν όλοι ανέμεναν, για παράδειγμα, την τοποθέτηση της Μαρίας Οικονομάκου στη θέση της αντιδημάρχου για κοινωνικά θέματα, αφού είναι από τους δημοτικούς συμβούλους που έτρεξαν και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας για να λύσουν μια σειρά από ζητήματα που προέκυπταν, αλλά κανείς δεν περίμενε, από την άλλη, το «κούρεμα» του Δημήτρη Μπούχαλη από τη θέση αντιδημάρχου για οικονομικά θέματα. Κι αυτό, γιατί στη θητεία του κατάφερε να φέρει σε μια σειρά πολλά ζητήματα, ενώ και για πρώτη φορά είδαμε να… σηκώνονται τραπεζοκαθίσματα από επαγγελματίες που οφείλουν στο Δήμο.
Δυσαρεστημένοι από τις επιλογές είναι και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι με τους οποίους ήρθαμε σε επικοινωνία, καθότι θεωρούσαν ότι παρήγαγαν έργο, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που είχαν, το οποίο ωστόσο δεν κρίθηκε αξιολογικά.
 Παρ’ ότι μπαίνουμε σιγά σιγά σε προεκλογική τροχιά, ο δήμαρχος αποφάσισε να ρισκάρει ή, καλύτερα, να παίξει τα ρέστα του. Μένει να δούμε αν θα του βγει το παιχνίδι και η στρατηγική που διάλεξε…
 Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
Α. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
1. Αντιδήμαρχος Διοίκησης - Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημοτικών Διαμερισμάτων, Νομικών Προσώπων και Αναπληρωτής Δημάρχου, μέχρι 30/06/13: Αθανάσιος Ηλιόπουλος
2. Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων: Παύλος Μπουζιάνης
3. Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Παραγωγής Νέων Έργων: Δημήτριος Δημόπουλος
4. Αντιδήμαρχος Συντήρησης Υποδομών: Χρίστος Ριζάς
5. Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Θεμάτων: Μαρία Οικονομάκου
6. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου: Αθανάσιος Βασιλόπουλος
ΑΜΙΣΘΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ (Α΄ Φάση)
1) Μαρία Οικονομάκου
2) Δημήτριος Δημόπουλος
Β. ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1. ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ: Παναγιώτα Ντίντα
2. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Παναγιώτα Ντίντα
3. ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ: Δημήτριος Μπούχαλης
4. ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Ιωάννης Αδαμόπουλος
5. ΔΗΜ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜ. ΧΩΡΟΥ - ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ: Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος
6. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ: Ιωάννης Μανδηλάρης
7. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: Χρίστος Ριζάς
8. ΦΥΤΩΡΙΟΥ: Σωτήριος Μιχαλόπουλος
Γ. ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ: Παύλος Μπουζιάνης
2. ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ: Δημήτριος Δημόπουλος
3. ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ: Χρίστος Ριζάς
4. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: Παναγιωτα Ντίντα
Α. ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (Ν.Π.Δ.Δ.)
1. ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Πρόεδρος: Ιωάννης Αδαμόπουλος
Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Βασιλόπουλος
2. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ
Πρόεδρος: Ανάργυρος Κουδούνης
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Μανδηλάρης
3. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Πρόεδρος: Ιωάννης Μανδηλάρης
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Καμβυσίδης
4. ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Πρόεδρος: Σαράντος Μαρινάκης
5. ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Πρόεδρος: Γεώργιος Κάρβελης
6. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
Πρόεδρος: Ιωάννης Μπάκας
Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Μωραγιάννης
Β. ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (Ν.Π.Ι.Δ.)
1. ΔΕΥΑΚ
Πρόεδρος: Ανδρέας Καραγιάννης
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Καμβυσίδης
2. Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις»
Πρόεδρος: Νικόλαος Μπασακίδης
Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Μπούχαλης
3. ΔΙΟΚΛΗΣ Α.Ε.
Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος
Αντιπρόεδρος: Παναγιώτα Ντίντα
4. Κεντρική Αγορά Καλαμάτας
Πρόεδρος: Σωτήριος Μιχαλόπουλος
Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος: Ιωάννης Αναζίκος
5. Πνευματικό Κέντρο
Εκπρόσωπος του Δήμου: Ανδρέας Γουρδέας
Αναπληρωτής: Θεόδωρος Μπρεδήμας
Γ. ΛΟΙΠΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
1. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Δημήτριος Μπούχαλης
2. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Γεώργιος Καρβέλης

*** Ντοκιμαντέρ αφιέρωμα στο Γηροκομείο της Καλαμάτας σήμερα στην ΕΤ1  :

* Ντοκιμαντέρ της κας Αναστασίας Μάνου (παραγωγή της εταιρείας White Fox), με θέμα την ιστορία και την κοινωνική προσφορά του Αλεξανδράκειου Γηροκομείου Καλαμάτας (1877 – 2012), θα παρουσιαστεί στην εκπομπή «Ιχνηλατώντας», της δημόσιας τηλεόρασης της ΕΤ1, σήμερα Κυριακή (από 18.00 έως 19.00).-

***  Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου :
*  Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου σημειώθηκε στις 23:15 το βράδυ του Σαββάτου στο Λόφο του Στρέφη.
Άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλα την είσοδο τριώροφου κτιρίου, όπου στεγάζεται και το τεχνικό γραφείο του κ. Γιώργου Κεδίκογλου, ο οποίος ήταν στο σπίτι μαζί με τη σύζυγο του και το τρίχρονο παιδί τους, και πέταξαν στο εσωτερικό μία βόμβα μολότοφ με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.
Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα της Πυροσβεστικής με 3 πυροσβέστες, αλλά εν τω μεταξύ η φωτιά είχε κατασβεστεί αφού προξένησε μικρές υλικές ζημιές.
Για την νέα εμπρηστική ενέργεια διενεργείται έρευνα από την αστυνομία.
Αναφερόμενος στην επίθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στον Βήμα 99,5 ότι «έχουν ευθύνη όσοι διαχωρίζουν τη βία σε καλή και κακή», επισημαίνοντας ότι είναι αδιανόητο να στοχοποιούνται συγγενείς και μικρά παιδιά.
Ο Σίμος Κεδίκογλου εξαπέλυσε ευθείες βολές εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις εμπρηστικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών υποδαυλίζουν τη βία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Ο Γιάννης Σερβετάς στην Καλαμάτα :
*  Στην Καλαμάτα βρέθηκε αυτές τις μέρες ο γνωστός από την παρέα του Ράδιο-Αρβύλα και όχι μόνο, Γιάννης Σερβετάς, μαζί με τον Βασίλη Δέλιο, για να παρουσιάσει το Ημερολόγιό του.
Σήμερα το πρωί στο βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» υπέγραψε βιβλία του και μίλησε με θαυμαστές του.
Αργότερα, στο Πνευματικό Κέντρο, καλεσμένοι της Επιτροπής Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας, οι κ.κ. Σερβετάς και Δέλιος μίλησαν για την αξία του εθελοντισμού και αφηγήθηκαν ιστορίες, που προκάλεσαν αστείρευτο γέλιο στο κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα.
Στο τέλος, ο Γιάννης Σερβετάς δέχθηκε ερωτήσεις και υπέγραψε βιβλία του.
Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που έδωσε ο Γιάννης Σερβατάς στο "Θάρρος" και τον Παναγιώτη Μπαμπαρούτση .-  Ακολουθεί σχετικό βίντεο : http://youtu.be/hB5wQon75A8  ,***  H παραβατικότητα φέρνει ειδικούς αστυνομικούς στη Μεσσήνη :
 
* «Μοντελάκι» από την Κρήτη θα «φορέσει» ο Δήμος Μεσσήνης, αν φυσικά ευοδωθεί το αίτημά του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) με έδρα τη Μεσσήνη και δικαιοδοσία σε ολόκληρη τη Μεσσηνία.
Πρόκειται για Τμήμα του οποίου η λειτουργία στην Κρήτη έχει αποδώσει καρπούς τα δέκα χρόνια περίπου της ύπαρξής του, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο, ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, Βασίλης Ντούμας.
Ο κ. Αναστασόπουλος κατέγραψε το έντονο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την οριστική λύση του προβλήματος αύξησης της παραβατικότητας και ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Σωματείου για την παρουσία του στη Μεσσήνη…  Πηγή :" Θάρρος" Καλκαμάτας .  2013   .-

***  Σαν σήμερα... στις 13 Ιανουαρίου :
Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 Ο Βασιλικός Επίτροπος Ιωάννης Βασιλείου επεράτωσε την εργασίαν του επί των προτάσεων περί απονομής βασιλικών χαρίτων εις τους πολιτικούς καταδίκους της υπ’ αυτόν δικαιοδοσίας και διεβίβασε τούτας εις το Υπουργείον των Στρατιωτικών. Αι προτάσεις αύται αφορώσι καταδίκους καταδικασθέντας υπό του Στρατοδικείου Καλαμών επί παραβάσει του νόμου 755 και των διαταγών της στρατιωτικής αρχής.
ΚΑΤΑ τας πληροφορίας της Νομαρχίας εις τας Κοινότητας Θουρίας, Αριστομένους και Μεσσήνης εσημειώθη εν εις εκάστην κρούσμα μηνιγγίτιδος. Η Νομαρχία απέστειλε αντιμηνιγγιτικόν ορόν και διέταξε διάφορα μέτρα δια την καταπολέμησιν και περιστολήν της νόσου.
-ΑΝΤΗΛΛΑΞΑΝ υπόσχεσιν γάμου ο Βασίλειος Π. Παλαμάρας, δικηγόρος και η δις Όλγα Μιχ. Ασημακοπούλου.
-ΠΑΡΕΛΗΦΘΗΣΑΝ από τους Αφούς Ν. Καπογιάννη τα αναμενόμενα εγγλέζικα μάλλινα κασμίρια και πωλούνται έλαττον της υπουργικής διατιμήσεως κατά δέκα δραχμάς τον πήχυν, ήτοι 33 – 35.
 πηγή: αρχείο "Θάρρους"


Γεγονότα
 1822: Η πρώτη εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου καθιερώνει τη γαλανόλευκη ως επίσημο σύμβολο του επαναστατημένου γένους των Ελλήνων.
1895: Συνεδριάζει για πρώτη φορά η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, με πρόεδρο τον διάδοχο Κωνσταντίνο και αντιπρόεδρο τον Ιωάννη Φωκιανό. Βασικό θέμα της συνεδρίασης είναι η ανεύρεση πόρων για τη διεξαγωγή των αγώνων. Η μεγαλύτερη δωρεά έγινε από τον Γεώργιο Αβέρωφ, ο οποίος προσέφερε 920.000 χρυσές δραχμές για την αποπεράτωση και αναμαρμάρωση του Παναθηναϊκού σταδίου.
1898: Ο Εμίλ Ζολά δημοσίευσε στην εφημερίδα L' Aurore μία ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρος της Γαλλίας, υπό τον τίτλο Κατηγορώ, για την Υπόθεση Ντρέιφους.
1908 Συλλαλητήριο Κρητών της Αθήνας και του Πειραιά στους στύλους του Ολυμπίου Διός. Οι συγκεντρωθέντες, με ψήφισμά τους, διαμαρτύρονται για την έκφραση 8:εισαγγελέα, ο οποίος χαρακτήρισε τους Κρητικούς «άγριους, εθισμένους εις τα κακουργήματα, όργανα των διαφόρων κομμάτων κι έχοντες συνηθίσει εις στυγερά εγκλήματα».
1930: Ο Μίκυ Μάους κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε κόμικ στριπ.
1991: Ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού διακόπτεται από τον διαιτητή Ζακεστίδη στο 85ο λεπτό κι ενώ οι ερυθρόλευκοι προηγούνται με 2-1, καθώς η ατμόσφαιρα έγινε αφόρητη λόγω ρίψης δακρυγόνων από την αστυνομία. Έξω από το γήπεδο, ο νεαρός φίλαθλος του Ολυμπιακού Παναγιώτου σκοτώνεται από φωτοβολίδα. Ο αγώνας θα επαναληφθεί μετά ένα μήνα στη Ρόδο και η ΑΕΚ θα νικήσει με 1-0.
 Γεννήσεις
 1866: Γκεόργκι Ιβάνοβιτς Γκουρτζίεφ, (Γιώργος Γεωργιάδης), ελληνοαρμένιος μύστης και δάσκαλος. (Θαν. 29/10/1949)
1908: Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης, ζωγράφος και συγγραφέας. (Θαν. 13/1/1993)
1910: Γιάννης Τσαρούχης, ζωγράφος. (Θαν. 20/7/1989)
 Θάνατοι
 1853: Θεόφιλος Καΐρης, μεγάλος Δάσκαλος του Γένους. (Γεν. 19/10/1784)
1882: Βίλελμ Μάουζερ, σχεδιαστής και κατασκευαστής όπλων, μαζί με τον αδελφό του Πάουλ Μάουζερ. (Γεν. 2/5/1834)
1941: Τζέιμς Τζόις, ιρλανδός συγγραφέας. (Οδυσσέας) (Γεν. 2/2/1882)
 πηγή: www.sansimera.gr

***  Ο σταθμός των ΚΤΕΛ στον Κηφισό περνάει στην ιστορία :

* Ζωντανεύει η κατασκευή του νέου Υπερ-Σταθμού στον Ελαιώνα
 Μπαίνει τέλος σ’ ένα χώρο κακογουστιάς και βρώμας
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Μεγάλη εξαγγελία είχαμε προχθές από τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών στη συνέντευξη Τύπου για το μέλλον στις συγκοινωνίες. Η εξαγγελία αφορά στη δημιουργία νέου Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα.
 Πρόκειται για έργο που έχει εξαγγελθεί πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά πάντα κατέληγε στο συρτάρι του υπουργείου. Αυτή τη φορά, όμως, ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε συγκεκριμένα για κατασκευή του νέου ενιαίου για την Αθήνα ΚΣΥΛ με ΣΔΙΤ, με σύμπραξη του Δημοσίου, των Υπεραστικών Λεωφορείων και τρίτου επενδυτή.
 Αν αυτή τη φορά η εξαγγελία δε μείνει στα λόγια, στο προσεχές διάστημα ο σταθμός υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό, μια περιοχή από την οποία περάσαμε όλοι, ως φοιτητές/τριες, στρατιώτες, επισκέπτες/τριες και αναχωρητές/τριες από την πρωτεύουσα, θα αποτελεί παρελθόν. Μαζί του θα μπει τέλος σ’ ένα μνημείο κακογουστιάς, κιτς και βρωμιάς.
 Ο χώρος που έχει επιλεχθεί είναι πάνω από το σταθμό Μετρό της γραμμής 3 «ΕΛΑΙΩΝΑΣ», για να μπορούν οι επιβάτες να έχουν πρόσβαση στο ΚΣΥΛ μέσα από το δίκτυο του Μετρό της πόλης.
 Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 120 εκατομμύρια ευρώ. Προβλέπεται να δημιουργηθεί ένας υπερσύγχρονος συγκοινωνιακός κόμβος έκτασης 38.500 τ.μ., που θα συνδυάζει υπεραστικές και αστικές συγκοινωνίες, μέσα σταθερής τροχιάς και χώρους στάθμευσης με 480 θέσεις πάρκινγκ.
Θα διαθέτει επιπλέον 29.000 τ.μ. ελεύθερους χώρους και πράσινο. Ενώ 1.500 τ.μ. θα είναι χώροι πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, 11.000 τ.μ. θα διατεθούν για εμπορική χρήση.
 Τα πλεονεκτήματα: αναμορφώνεται η ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα, που αποσυμφορίζεται το ευρύτερο οδικό δίκτυο, βελτιώνεται σημαντικά το συγκοινωνιακό έργο, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και ενισχύεται ο τουρισμός προς όλες τις περιοχές που καλύπτει το δίκτυο των ΚΤΕΛ.
Η προκαταρκτική χρηματοοικονομική αξιολόγηση του έργου έχει ολοκληρωθεί και είναι θετική. Οι σχετικές τεχνικές προμελέτες έχουν, επίσης, ολοκληρωθεί από την Αττικό Μετρό, η οποία θα αναλάβει και τη χωροταξική ρύθμιση και τη γενική επίβλεψη κατασκευής του έργου.
Η υπάρχουσα κατάσταση στον Κηφισό και τη Λιοσίων είναι σχεδόν τριτοκοσμική, με κτήρια που θυμίζουν περισσότερο αποθήκες, ενώ δεν υπάρχει επαρκής προσβασιμότητα με λεωφορειακές γραμμές, παρά μόνον με ταξί και ΙΧ. Επίσης, οι συνθήκες αναμονής, κλιματισμού, πληροφόρησης και διαχείρισης του επιβατικού κοινού είναι ανεπαρκείς.
 Το Δημόσιο θα συμβάλει με την παραχώρηση της γης, ο δε επενδυτής μαζί με τα ΚΤΕΛ θα αναλάβουν τη χρηματοδότηση της κατασκευής και της λειτουργίας του σταθμού. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με τη μορφή ΣΔΙΤ, τους φορείς υλοποίησης και τα χρονοδιαγράμματα του έργου. Ο υπουργός δήλωσε πως, όταν απελευθερωθεί το επάγγελμα, θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο σταθμό όποιος άλλος ασκεί παρόμοιο συγκοινωνιακό έργο.
 Η τελική μορφή του project θα εξαρτηθεί από το ποιος θα είναι ο τελικός επενδυτής μαζί με τα ΚΤΕΛ. Τα έσοδα για τον επενδυτή θα προέρχονται κύρια από τρεις παράγοντες: τις εμπορικές δραστηριότητες, τις δραστηριότητες ψυχαγωγίας, διότι μπορεί κάλλιστα να φανταστεί κανείς ότι σε ένα τέτοιο concept μπορεί να υπάρχουν κινηματογράφοι, και, τρίτον, το γεγονός ότι τα ΚΤΕΛ τα ίδια είναι διατεθειμένα να συνεισφέρουν ένα ποσοστό των εισιτηρίων στις διαδικασίες κατασκευής και λειτουργίας.

***  Κράτος οι τσιγγάνοι, θεατής η αστυνομία! :
* Θύμα ξυλοδαρμού από τσιγγάνους έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης
 Της Βίκυς Βετουλάκη\
 Θύμα ξυλοδαρμού, από ομάδα τσιγγάνων, καταγγέλλει ότι έπεσε το βράδυ της Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Μεσσήνης ο κ. Ιωάννης Αναστασόπουλος από την Πιλαλίστρα του Δήμου Μεσσήνης.
Μιλώντας στο «Θάρρος» περιγράφει πως μέσα σε ελάχιστα λεπτά εμφανίσθηκαν πέντε αυτοκίνητα με περίπου 20 τσιγγάνους, οι οποίοι με ξύλα άρχισαν να τον χτυπούν, χωρίς εκ των πραγμάτων οι δύο αστυνομικοί, που ήταν όλη κι όλη η δύναμη του Τμήματος εκείνη τη στιγμή, να μπορούν να κάνουν κάτι.
Ο ίδιος καταγγέλλει πως, παρά το γεγονός ότι ζήτησε να κάνει μήνυση, του συνέστησαν να περιμένει, με αποτέλεσμα να χαθούν οι πρώτες ημέρες και το πλεονέκτημα του Αυτοφώρου.
Επεισόδιο
Έχοντας εμφανή σημάδια στο πρόσωπό του, ο κ. Αναστασόπουλος μας περιέγραψε ότι την Κυριακή σημειώθηκε ένα επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πιλαλίστρας με τσιγγάνους της περιοχής και ο ίδιος βρέθηκε στο σημείο: «Ο πρόεδρος είχε καλέσει την Αστυνομία. Ήρθε το περιπολικό και οι αστυνομικοί μάς πήραν και πήγαμε μαζί με άλλον έναν κάτοικο στο Αστυνομικό Τμήμα της Μεσσήνης να δώσουμε κατάθεση, καθώς ήμασταν παρόντες στο επεισόδιο και να κάνει μήνυση ο πρόεδρος. Ενώ ο πρόεδρος βρισκόταν στο κτήριο της Αστυνομίας για να δώσει κατάθεση, είχαν έρθει κι άλλοι από το χωριό μας να καταθέσουν ότι δημιουργούνται προβλήματα με τους τσιγγάνους. Ήμασταν έξω από το κτήριο. Ξαφνικά ήρθαν κάτω από το κτήριο της Αστυνομίας και σταμάτησαν πέντε αυτοκίνητα με τσιγγάνους, οπλισμένοι με ρόπαλα και αυτοσχέδια κλομπ. Επιτέθηκαν προσωπικά σε μένα και στον άλλον κάτοικο που περιμέναμε μαζί να καταθέσουμε και άρχισαν να μας χτυπούν. Η Αστυνομία είχε δύο άτομα δύναμη εκεί. Έκαναν ό,τι μπορούσαν τα παιδιά. Οι τσιγγάνοι, όμως, ήταν σίγουρα 20 άτομα. Ήρθε τελικά κι άλλη δύναμη της Αστυνομίας, αλλά δεν έγινε καμία σύλληψη, ούτε καν προσαγωγή».
Στη συνέχεια, όπως είπε, ήθελε να κάνει μήνυση, αλλά οι αστυνομικοί τού είπαν να περιμένει, να φέρει χαρτί από γιατρό και να δώσει 100 ευρώ- είναι το παράβολο για να καταθέσει τη μήνυση!
«Προσπαθούσαν να μη γίνει η μήνυση, γιατί είχαν χτυπήσει τα “κόκκινα” τηλέφωνα από κάποιους. Ταυτόχρονα, και ο πρόεδρος και οι τσιγγάνοι απέσυραν τη μήνυση και τότε εμφανίσθηκαν οι τσιγγάνοι και μας επιτέθηκαν. Είμαι υποχρεωμένος τώρα να πληρώσω δικηγόρο και τα σχετικά έξοδα. Η Aστυνομία δεν έκανε τίποτα στη συνέχεια, ενώ δώσαμε ονόματα ποιοι ήταν, καθώς κάποιους τους ξέραμε. Εμάς δε μας άφηναν να πάμε ούτε μέχρι το περίπτερο να πάρουμε νερό και τους τσιγγάνους τούς άφησαν έτσι», συμπλήρωσε ο κ. Αναστασόπουλος.
 Τέλος, επισήμανε ότι στην περιοχή συμβαίνουν πολλές κλοπές, χωρίς ποτέ να έχουν δει κάποιον από τους τσιγγάνους να τις κάνει, ωστόσο το πρόβλημα είναι μεγάλο.-

*** Τα αποτελέσματα των τοπικών αγώνων Ποδοσφαίρου του Σαββάτου :
* Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 16ης αγωνιστικής (πρεμιέρα του β΄ γύρου) της Α΄ Τοπικής, της 15ης αγωνιστικής της Β΄ Τοπικής, αλλά και τη 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, είχαν ως εξής:
Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Δώριο – ΑΟ Μεθώνης 2-1

Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Νέος Άρις – Βαλύρα 1-2
Ανάληψη – ΑΟ Στενωσιάς 4-2
Βλαχόπουλο – Ηρακλής Κ. 1-0
ΑΟ Χατζή – Πύλος (ουδ.) 1-5
Κεραυνός Κ. – Πλατύ 1-2

 Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Θησέας Κ. – ΑΕ Γαργαλιάνων 1-0
Καλό Νερό – ΑΟ Διοδίων 2-0
Ερμής Κ. – Νέστορας Π. 3-3

~***
 

 
AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   2013   :
 
  ~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/h-1-2013.html , H Αρχή του χρόνου στην ενημέρωση ,Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/02-2012.html , Αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 02 Ιανουαρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/03-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2012 .
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/01/t-03-2013.html , Tο αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2013 .-
~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/o-04-2012.html ,, Τo αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 04 Ιανουαρίου 2012.-
 ~*** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/01/t-05-2013.html , Tο αγιάζι του Σαββάτου 05 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/16.html , Βίντεο 16ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο , Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/a-6-7-2013.html , Aθλητικό Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιανουαρίου 2013 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/01/16.html , Βίντεο 16ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο , Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/01/07-2013.html , Δευτέρα 07 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/01/09-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/10-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013  .-
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/02-2013.html , Διαδρομές μέσα από Βίντεο Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013 .-  
~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12 καί 13 Ιαανουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/01/12-13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββατοκύριακο 12 καί 13 Ιανουαρίου 2013 .-